Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Keinolla millä hyvänsä

Kun exä ei suostu poistamaan vanhoja kuvia, on aika ottaa kovat keinot käyttöön.
Keinolla millä hyvänsä

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 60 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Varpaaton hylje 27.1.2023 0:16
      Tulos: +464 (468 ääntä)
      Niina osu asian ytimeen.

      Lainaa

    2. Korpulentti taikuri 27.1.2023 0:21
      Tulos: +234 (236 ääntä)
      Mari lähti vähän mopo lapasesta.

      Lainaa

    3. Päähineetön sohvaperuna 27.1.2023 0:36
      Tulos: +266 (270 ääntä)
      Haluutsä linnaan?!

      Lainaa

    4. Korkeahko minkki 27.1.2023 0:54
      Tulos: +539 (545 ääntä)
      PETRAN SERKKU ON JURISTI!!!

      Lainaa

    5. Yötön taikuri 27.1.2023 1:25
      Tulos: +316 (324 ääntä)
      Juristi: "Nämä kuvat aiheuttavat kärsimystä asiakkaalleni." Kaikki muut: ".. miten??"

      Lainaa

    6. Lypsylämmin vesimeloni 27.1.2023 2:12
      Tulos: +407 (423 ääntä)
      Kohtaus vankilassa: 🧔‍♂️: Hei uus tyyppi, kannattaa varoa tota tyyppiä. Se on tän mestan oikee pomo ja istuu pitkää kakkua. Kutsumme sitä Teneriffaks. Se kai liitty jotenki sen rikokseen. 👨: Ahaa, mitä se teki? 🧔‍♂️: Ei poistanut exän yhteiskuvia. 👨: 😳😳 pakko olla kylmäverinen psykopaatti, onneks on nyt telkien takana!

      Lainaa

    7. Tulos: -42 (128 ääntä)
      Yötön taikuri: Juristi: "Nämä kuvat aiheuttavat kärsimystä asiakkaalleni." Kaikki muut: ".. miten??"
      No, onhan se nyt noloa että joku vielä 2000-luvulla mennyt Teneriffalle lomalle. Julkisesti vielä todisteet esillä....

      Lainaa

    8. Pesemätön myyrä 27.1.2023 7:34
      Tulos: +55 (165 ääntä)
      Mari ensin uhkailee "pahempien kuvien levittämisellä" ja seuraavassa viestissä mainitsee mitä laki sanoo kyseisestä asiasta, ilman että ilmeisesti edes tajuaa asiayhteyttä. Jos on jotain parikuvia missä molemmat katsoo kameraan niin jos ei voi poistaa niitä niin aika helppoa olisi sutata naama. Lomakuvat voi kuitenkin olla tyyliin kuva maisemasta ja ex vaikka kävelee taustalla naama menosuuntaan, niin tuskinpa täyttää minkään rikoksen tunnusmerkkejä. Mutta jos on jotain poseeraus- tai bikinikuvia ihan sama mitä taustaa vasten niin on kyllä aika ikävää ettei niitä suostu poistamaan.

      Lainaa

    9. Laimea jääkarhu 27.1.2023 7:35
      Tulos: +116 (116 ääntä)
      Vai on Petran serkku oikein juristi? No sittenhän se häkki heilahtaa.

      Lainaa

    10. Tulos: +151 (157 ääntä)
      Kai niille kuville voi tumputtaa vaikka ne somesta poistaa? Ja toisella on jotain lomakuvia postattuna niin uhkailee rajumpien kuvien julkaisulla ja on niin uhria et hellanlettas. Toivottavasti on ihan tuore ero ja tuosta tunteet tasoittuu.

      Lainaa

    11. Nurja päärynä 27.1.2023 8:05
      Tulos: +229 (231 ääntä)
      Kiinnostavaa, miten hän ensin uhkailee jakavaksa "vielä pahempaa" materiaalia, jonka jälkeen kuitenkin siteeraa ihan lakipykäliä siitä, miten se olisi laitointa🤔 Nyt on tämä oman käyttäytymisen analysointi vähän hukassa.

      Lainaa

    12. Tulos: +237 (249 ääntä)
      Miksi Mari stalkkaa exänsä profiilia? Runkkaako se exänsä profiilille?

      Lainaa

    13. Asfaltoitu kobra 27.1.2023 8:10
      Tulos: +122 (122 ääntä)
      Siis miksi nää aina ensinnäkään tunkee yksityisviestit kaikkien nähtäville varsinkaan, kun tässä sillä ei ollut mitään merkitystä itse asian kannalta ja sitten ei ees rajaa omia sekoiluja pois, mitkä olisi ihan hyvin voinut jättää pois. Tai sitten ne haluaa alitajuisesti itse, että niille joku takois järkeä päähän.

      Lainaa

    14. Pihi tiikeri 27.1.2023 8:21
      Tulos: +105 (107 ääntä)
      Karma: Miksi Mari stalkkaa exänsä profiilia? Runkkaako se exänsä profiilille?
      En tiiä mut Petran serkku on juristi.

      Lainaa

    15. Tulos: -29 (99 ääntä)
      Facebookissa voi asettaa kuvat näkyviin vain itselleen. Näin ex saisi pitää muistonsa, ilman että Marin tarvisi murehtia omien kuviensa näkymistä exän kavereille. Kohteliaampaa olisi kyllä poistaa toisen kuvat pyynnöstä.

      Lainaa

    16. Itseasiassa 27.1.2023 8:53
      Tulos: +137 (139 ääntä)
      Taisin itse eron jälkeen poistaa kaikki pusukuvat tms., mutta reissu-ja juhlakuvat saivat jäädä varsinkin jos niissä oli yhteisiä kavereita. Mutta miten tuo Mari edes kehtaa julkaista tuon keskustelun? Miten joillain ihmisillä ei ole pätkääkään itsereflektiota?

      Lainaa

    17. Eloton Lelu 27.1.2023 8:54
      Tulos: -95 (113 ääntä)
      Ei muuta kun FB:n ylläpidolle viestiä, että haluaa omat kuvat pois toisen profiilista niin ne poistavat ne. Ei toisen kuvia saa julkaista ilman lupaa. En ite ainakaan haluais, että miusta ois kuvia netissä, joten jos näkisin et joku on laittanut niitä omaan lärvikirjaansa niin vaatisin poistoa heti.

      Lainaa

    18. Epäreilu fretti 27.1.2023 9:13
      Tulos: +94 (98 ääntä)
      Eloton Lelu: Ei muuta kun FB:n ylläpidolle viestiä, että haluaa omat kuvat pois toisen profiilista niin ne poistavat ne. Ei toisen kuvia saa julkaista ilman lupaa. En ite ainakaan haluais, että miusta ois kuvia netissä, joten jos näkisin et joku on laittanut niitä omaan lärvikirjaansa niin vaatisin poistoa heti.
      Facebookissa voi ehkä toimia näin, mutta eihän niitä kuvia oltu julkaistu ilman lupaa.

      Lainaa

    19. Tulos: +88 (94 ääntä)
      Eloton Lelu: Ei muuta kun FB:n ylläpidolle viestiä, että haluaa omat kuvat pois toisen profiilista niin ne poistavat ne. Ei toisen kuvia saa julkaista ilman lupaa. En ite ainakaan haluais, että miusta ois kuvia netissä, joten jos näkisin et joku on laittanut niitä omaan lärvikirjaansa niin vaatisin poistoa heti.
      Luuletko ihan vakavissasi, että FB:n ylläpito alkaa poistelemaan jotain satunnaisia kuvia jonkun profiilista jonkun toisen henkilön pyynnöstä? Luuletko, että FB alkaa vertailemaan sinun profiilikuvaasi joihinkin 10 vuotta vanhoihin bilekuviin ja arvailemaan, mahdatko sinä oikeasti olla niissä?

      Lainaa

    20. Tulos: -53 (101 ääntä)
      Oon vähän yllättynyt siitä että yleinen mielipide näyttää olevan voimakkaasti vastaan tätä poistamisvaatimusta. On tuhat syytä miksi omat naamat toisen profiilissa voi haitata. Ihmisillä on erilaisia tapoja suhtautua yksityisyyteen. (Esim mulla ei oo kovinkaan monessa paikassa somessa omaa naamaani ja se on tietoinen valinta jonka haluan itse tehdä.) Lakihan näissä on epätarkka. Julkaisu ei ole automaattisesti kiellettyä eikä sallittua. Mutta täälläkö suurin osa toivoo että heistä saa julkaista kuvia ilman omaa päätäntävaltaa? Toki tässä nähdään nyt mokana tuo voimakas reaktio. Mutta muistetaan konteksti: eronnut pari. Käsi ylös te jotka ette ole ikinä ylireagoinu minkään asian suhteen esimerkiksi eroriidassa. No, teitäkin varmasti on, mutta yleensä parisuhteesta irtautuminen (josta tässä myös on vahvasti varmaan kyse) on aika voimakas prosessi ja kriisi jonka suhteen harkinta ja asioiden mittasuhteet ei aina ole ihan kohdillaan joka tilanteessa. Eli multa tulee siinä mielessä kyllä peukku ylös sekä poistamisvaatimukselle että vahvalle reaktiolle. Varsinkin kun toistuviin poistopyyntöihin ei ole suostuttu. Poistamisesta kieltäytyvä eksä ei välttämättä riko lakia mutta käyttäytyy minusta turhan takia myötätunnottomasti. Jos kuvat on itse otettuja niin ne saa kuitenkin säilyttää omaksi iloksi vaikka muiden nähtäviltä poistaisikin, eli suuri ei olisi eksän menetys.

      Lainaa

    21. Tulos: +56 (62 ääntä)
      No. Ainakin selvisi miksi Mari on ex...

      Lainaa

    22. Maittava taikuri 27.1.2023 9:43
      Tulos: +54 (74 ääntä)
      Kuulostaa toksiselta monogamialta. Siltä, että kun alkaa seurustella uuden ihmisen kanssa, pitää teeskennellä, ettei ketään entisiä ole edes ollut.

      Lainaa

    23. Tulos: +38 (40 ääntä)
      Eräsvaan: No, onhan se nyt noloa että joku vielä 2000-luvulla mennyt Teneriffalle lomalle. Julkisesti vielä todisteet esillä....
      Nyt onkin juuri paras aika käydä Teneriffalla, kun kukaan muu ei enää kehtaa käydä siellä. Kaikki hiekkarannat siellä aivan tyhjiä turisteista.
      Eiku...

      Lainaa

    24. Tahraton öykkäri 27.1.2023 10:29
      Tulos: -10 (54 ääntä)
      Sinänsä ymmärrän jos ne lomakuvat ovat tyyliin bikinikuvia. En ymmärrä miks tuo ukko ei voi vaan poistaa niitä. Vähän lähti lapasesta tuo uhkailu tietysti.

      Lainaa

    25. Sovelias järvisieni 27.1.2023 10:35
      Tulos: +47 (49 ääntä)
      Onhan se joo kurjaa, jos ei itse halua kuvansa olevan julkisesti jonkun toisen ihmisen profiilissa. En itse arvostaisi, jos mun pärstästä julkastas kuvia siitä huolimatta, etten ole antanut lupaa. Tietenkin tämä on eri juttu, kun on vanhat kuvat kyseessä, mitkä on saanut luvan kanssa joskus julkasta. Minullakin on exän kanssa yhteiskuvia Instassa, koska ollaan vielä ystäviä ja samoin silläkin on meidän yhteiskuvia. Kaveri taas laitto välit poikki muhun ja oli toxic ihminen niin mietin, miksi haluaa pitää meistä yhteiskuvia omalla tilillään ja se on hieman häiritsevää, mutta ei kyllä olis pokkaa mennä sille asiasta sanomaan, kun en halua olla missään tekemisissä kyseisen ihmisen kanssa 😂

      Lainaa

    26. Arvoisa kesyaasi 27.1.2023 10:37
      Tulos: +57 (59 ääntä)
      Kaverit on jo kuvat aikoinaan nähneet eikä todellakaan ketään kiinnosta kaivella muiden vanhoja kuvia. Vaikka tulis uusia kavereita niin ei nekään vanhoja kuvia selaile. Eli ketään ei oikeasti kiinnosta eletty elämä. Jos ahdistaa niin FB:ssä voi katkaista kaverisuhteen ja jopa blokata toinen käyttäjä ettei vahingossakaan mitään tule koskaan feediin. Sillä siitä pääsee eroon.

      Lainaa

    27. Epäreilu fretti 27.1.2023 10:45
      Tulos: +62 (74 ääntä)
      Banaani: Lakihan näissä on epätarkka. Julkaisu ei ole automaattisesti kiellettyä eikä sallittua. Mutta täälläkö suurin osa toivoo että heistä saa julkaista kuvia ilman omaa päätäntävaltaa? 
      Miten niin epätarkka? Se päätäntävalta on ollut julkaisuhetkelllä. Ne kuvat ovat elettyä elämää, ollutta ja mennyttä. Mari yrittää nyt kirjoittaa historiaa uusiksi ja saada tehdyn tekemättömäksi, ei sekään ole tervettä.

      Lainaa

    28. Loistelias lokki 27.1.2023 10:59
      Tulos: -30 (44 ääntä)
      Minäkin jouduin eron jälkeen, katkerissa tunnekuohuissani erikseen pyytämään exältä että poistaa kuvani omilta sometileiltään. Sit se poisti ne. End of story :D Mut joo, jos lomakuvat yms on tärkeitä eikä oo vaihtoehtoja niiden exän sisältämien lisäksi, niin suttaa sen naaman jollain. Pirunnaamahymiö päälle vaikka! Koska en tiä onks tulevat sussut kovin ilosia jos kuvagalleriat on täynnä exien bikinikuvia 🤔

      Lainaa

    29. Tulos: +21 (31 ääntä)
      Pandariini: Nyt onkin juuri paras aika käydä Teneriffalla, kun kukaan muu ei enää kehtaa käydä siellä. Kaikki hiekkarannat siellä aivan tyhjiä turisteista. Eiku...
      Teneriffa oli joskus suosittu lomakohde, mutta nykyään se on niin täynnä turisteja, ettei kukaan halua sinne.

      Lainaa

    30. Tulos: -10 (34 ääntä)
      Epäreilu fretti: Miten niin epätarkka? Se päätäntävalta on ollut julkaisuhetkelllä. Ne kuvat ovat elettyä elämää, ollutta ja mennyttä. Mari yrittää nyt kirjoittaa historiaa uusiksi ja saada tehdyn tekemättömäksi, ei sekään ole tervettä.
      No epätarkka siten että siellä ei lue jokaista tilannetta erikseen jossa kuvan julkaiseminen on sallittua tai kiellettyä. Sitä tarkoitin. Ja ehdot ovat epäselvät ja aika tilannekohtaiset; kuvan ”loukkaavuus” esim on aika abstrakti ehto. Tässä mokan tapauksessa laillisuus tuskin on ongelmana mutta toisaalta kuvia saati kuvien kontekstia en tiedä niin en osaa sanoa. 
      On minusta ihan eri asia kirjoittaa historia uusiksi kuin jättää historia muiden nähtäville ilman mitään omaa päätäntävaltaa sen suhteen kuka niitä jatkossa näkee ja missä asiayhteydessä niitä käsitellään. Ymmärrän sen pännivän ja ainakin jollain tavalla häiritsevän tätä mokan henkilöä vaikkei laitonta välttämättä olisikaan. 

      Lainaa

    31. Uponnut pomelo 27.1.2023 12:44
      Tulos: -24 (74 ääntä)
      Onko väki täällä oikeasti sitä mieltä, että on täysin oikein ja hyväksyttävää pitää ihmisestä kuvia somessa tämän henkilön oman tahdon vastaisesti? Joo joo, vaikka suostumus on joskus menneisyydessä annettu, niin mieltään ei saa muuttaa? Edes olosuhteiden muuttuessa, kuten suhteen päättyessä? Vai onko tämä nyt jotain rankaisunäpäyttämistä? "Tuo tyyppi ärsyttää minua, joten hyvä että sitä rankaistaan ärsyttävyydestä tekemällä sille tuo asia, joka on arvojeni vastainen ja jota muuten pitäisin moraalittomana, koska ärsyttävien ihmisten kohdalla ei tarvitse noudattaa normaalia moraalia". Entä sitten, kun vanhempi julkaisee lapsestaan netissä jotain kuvia, jotka lapsi haluaa myöhemmin poistettavaksi? Onko lapsikin ihan tyhmä ja väärässä ja vaatii kohtuuttomia, koska meni jo antamaan suostumuksensa kuvien julkaisuun silloin 10 v sitten? Että vanhempi ei tee mitään väärää, kun kieltäytyy kunnioittamasta lapsensa tahtoa?

      Lainaa

    32. Puuton alpakka 27.1.2023 12:45
      Tulos: +36 (52 ääntä)
      Banaani: Oon vähän yllättynyt siitä että yleinen mielipide näyttää olevan voimakkaasti vastaan tätä poistamisvaatimusta. On tuhat syytä miksi omat naamat toisen profiilissa voi haitata. Ihmisillä on erilaisia tapoja suhtautua yksityisyyteen. (Esim mulla ei oo kovinkaan monessa paikassa somessa omaa [...]
      Jos ei halua omaa naamaansa näkyviin toisen somessa, siihen ei pidä antaa lupaa alun perin. Tässä lupa on annettu, joten kyse ei ole siitä, että on tarkka yksityisyydestään. 
      On totta, että eroriidoissa usein tulee ylilyöntejä ja tunnekuohuja. Ei se silti tee niitä loogisiksi, oikeutetuiksi tai edes hyväksytyiksi. Niistä me saadaan hyvää feissarimokamateriaalia, muuten ne ovat vain typeriä.

      Lainaa

    33. Valittu mestari 27.1.2023 13:38
      Tulos: +22 (28 ääntä)
      Exä on ainakin onnellinen kun on exä.

      Lainaa

    34. Tulos: +40 (42 ääntä)
      Oon aika varma, että mullakin on joku kaveri, jonka joku sukulainen on juristi, joten varokaapa vaan loukkaamasta minua nyt.

      Lainaa

    35. Muodoton hevonen 27.1.2023 13:48
      Tulos: -20 (68 ääntä)
      Lapasesta lähti mutta on kyllä eksältä todella kusipäistä käytöstä olla kunnioittamatta toisen yksityisyyden tarvetta. "Haluan että ihmiset näkee että oon käyny Teneriffalla" on niin käsittämätön perustelu että sanat loppuu.

      Lainaa

    36. Tulos: +23 (27 ääntä)
      Ois kyllä kätevää jos instagramissa ja facebookissa olis toiminto jossa vois jälkikäteen sensuroida vaikka naamoja.

      Lainaa

    37. Tulos: +27 (41 ääntä)
      Muodoton hevonen: Lapasesta lähti mutta on kyllä eksältä todella kusipäistä käytöstä olla kunnioittamatta toisen yksityisyyden tarvetta. "Haluan että ihmiset näkee että oon käyny Teneriffalla" on niin käsittämätön perustelu että sanat loppuu.
        Ymmärsin, että perustelu oli enempi "niitä kuvia on koko suhteen ajalta, lomilta ja muilta, en ala käymään koko kasaa läpi". Poseerauskuvat ja kuvat jotka esittävät vain Maria, sanoi poistaneensa jo, mikä on oikeastaan varsin ystävällistä -itse en eron kuohuissa todellakaan alkaisi käydä läpi vuosikausien nettikuvia, joissa mahdollisesti esiinnymme yhdessä, ilta exän naamaa katsellen olisi todellakin erittäin nuiva tapa viettää aikaa. En katsoisi vanhoja kuvia ollenkaan, poistaakseni tai muuten, ennen kuin ainakin kuusi kuukautta kulunut. 
        Kai tässä on hämmästyttävintä se, että Mari edes tietää mitä siinä profiilissa on -kyllä, olen käynyt läpi huonon ja kuohuisan eron, ja estääkseni itseäni tekemästä mitään typerää, poistin eksän numeron puhelimestani ja blokkasin hänet kaikista tunnetuista sovelluksista, proaktiivisesti myös niistä joita en edes tiedä, että hän käyttäisi. Jos vaikka avaisin instatilin, ensimmäisiä toimiani olisi "ei saa näkyä mitään sisältöä henkilöltä x". Sellaisesta en voi häiriytyä, mistä en tiedä. 
        On toki törkeää postata kuvia muista ilman heidän lupaansa, jos vaikka tosiaan on periaate siitä, ettei halua myydä elämäänsä ja pärstäänsä nettijäteille. Esim. lapsestani en laita kuvia laisinkaan, eikä kellään muullakaan ole lupaa laittaa -sössikööt yksityisyytensä itse jos tahtoo, hänelle en sitä tee. Mutta kun lupa on kerran annettu, ei sitä ylipäänsäkään voi perua -julkisemmille henkilöille tapahtuu kaiken aikaa, että joku vanha twitter-viesti ilmaantuu kummittelemaan. Eihän se kivaa ole, mutta niin se nyt vaan on -kerran julkiseksi laitettua sisältöä ei saa epäjulkiseksi. Annoin juuri itse luvan eräässä taide-esityksessä, että se videoidaan ja luultavasti näyn taustalla -mitä pitäisi tehdä, poistaa video taidekoulun arkistosta jos vuoden päästä päättäisin että vastustankin taidetta? 
        Ja sitten vielä Marin laiton uhkaus laittaa oikeasti yksityistä materiaalia julkiseksi -kannattaisi ehkä kysyä Petran serkulta, onko sellaisella uhkailukaan järkevää, ainakaan niin että jää todiste. 

      Lainaa

    38. Parantava karpalo 27.1.2023 15:41
      Tulos: -18 (34 ääntä)
      Joo, mieltään saa muuttaa. Jos pyydät jotakuta (yksityishenkilöä tai organisaatiota) poistamaan sinua esittävän kuvamateriaalin jonka julkaisemiseen annoit aikoinaan luvan, ainoastaan todella epäasiallinen taho jättää tämän toiveen toteuttamatta. "Niin se nyt vaan on" ei kerta kaikkiaan kelpaa perusteluksi missään yhteydessä. :D

      Lainaa

    39. Lyhyt hamsteri 27.1.2023 16:29
      Tulos: +23 (25 ääntä)
      Varpaaton hylje: Niina osu asian ytimeen.
      Ainakin puoliksi. Ketään ei varmaan kinnostanut vanhat lomakuvat, ennen kuin Mari alkoi julkisesti räyhäämään niiden poistamisesta.

      Lainaa

    40. Ihan oikea marja 27.1.2023 16:39
      Tulos: -8 (20 ääntä)
      Karma: Miksi Mari stalkkaa exänsä profiilia? Runkkaako se exänsä profiilille?
      Olet ymmärtänyt Facebookin hieman väärin.

      Lainaa

    41. Mäntylahti-Piiras 27.1.2023 16:43
      Tulos: -25 (31 ääntä)
      ennen facee kun porukka oli galtsussa postasin omalla tililläni luokkakuvan josta oli sensuroitu kaikkien niiden kasvot jotka ei halunneet naamaansa sinne, yksi vastarannankiiski jonka naama oli sensuroitu tuli skitsoomaan että pitää poistaa kuva koska ei antanut lupaa, sanoin että sun naamas on sensuroitu eikä sua voi siitä tunnistaa, seuraavaksi lehmä kommentoi ilmiantaneensa kuvan ylläpidolle ja kuva poistettiin hetkeä myöhemmin, pitäisköhän kaivaa kuva jostain ja postata se faceen, mutta tällä kertaa sensuroimattomana...

      Lainaa

    42. Painettu lepakko 27.1.2023 16:45
      Tulos: +29 (29 ääntä)
      Lyhyt hamsteri: Ainakin puoliksi. Ketään ei varmaan kinnostanut vanhat lomakuvat, ennen kuin Mari alkoi julkisesti räyhäämään niiden poistamisesta.
      Juu ei kenenkään lomakuvat oikeasti kiinnosta tuoreenakaan. Nykyään ne on onneksi helppo "kuitata" kun klikkailee tykkäyksiä niihin. Toista se oli ennen vanhaan, kun kutsuttiin tuttavia kylään ja pahaa-aavistamattomia vieraita alettiin sitten piinata lomakuvista koostetulla diakuvaesityksellä.

      Lainaa

    43. Pilkuntarkka kirahvi 28.1.2023 0:49
      Tulos: +8 (14 ääntä)
      Tahraton öykkäri: Sinänsä ymmärrän jos ne lomakuvat ovat tyyliin bikinikuvia. En ymmärrä miks tuo ukko ei voi vaan poistaa niitä. Vähän lähti lapasesta tuo uhkailu tietysti.
      Ne biksukuvatkin on jo kaikki kaverit (tai millä jaolla itse kukin niitä on Faceen laittanu, joillakin on jopa kaikille avoin globaali asetus) nähny ja runkkarit tallentanu ittelleen. Jostain ylilaudalta löytyy vaikka ne poistaisikin Facesta. Sitä paitsi numero ykkönen ohje: jos et halua tietynlaisten kuvien koskaan leviävän, niin älä mene semmoisiin kuviin. Biksukuvat nyt on oikeasti harmittomia. Kotipornosta vois olla enempi huolissaan erotapauksessa.

      Lainaa

    44. Tulos: +7 (21 ääntä)
      Eloton Lelu: Ei muuta kun FB:n ylläpidolle viestiä, että haluaa omat kuvat pois toisen profiilista niin ne poistavat ne. Ei toisen kuvia saa julkaista ilman lupaa. En ite ainakaan haluais, että miusta ois kuvia netissä, joten jos näkisin et joku on laittanut niitä omaan lärvikirjaansa niin vaatisin poistoa heti.
      No kun ne ei ole sen kuvia ja niihin yhteiskuviin kuviin on antanut luvankin. Jos et halua kuviasi nettiin niin älä anna lupaa. Jos annat luvan älä itke jos kuvat julkaistaan. Ei tuon luulisi olevan mahdottoman vaikea asia ymmärtää. Mieli saattaa kyllä muuttua aikanaan mutta silloin kun lyö itseään vasaralla sormeen on turha syyttää muita siitä että sattuu.

      Lainaa

    45. Tulos: +19 (19 ääntä)
      Korkeahko minkki: PETRAN SERKKU ON JURISTI!!!
      Juristi ehkä sanoisi Marille, että älä nyt jaksa. Yksityiselämää koskevan tiedon levittämisen pitää olla loukkaavaa tyyliin "Marilla on herpes ja gonorrea". Pelkkä valokuva, jossa ollaan yhdessä ilman tällaista pikku mainintaa vaikkapa kuvan yhteydessä on pelkkä kuva.

      Lainaa

    46. Tietämätön kysyy 28.1.2023 12:00
      Tulos: +4 (4 ääntä)
      Saanko julkaista random "Marin" naaman facebookissa, jos kuva on otettu yleisellä paikalla, eikä kuvassa tapahdu mitään erikoista?

      Lainaa

    47. Suomuton lisko 29.1.2023 23:00
      Tulos: -1 (3 ääntä)
      -x-x-: Luuletko ihan vakavissasi, että FB:n ylläpito alkaa poistelemaan jotain satunnaisia kuvia jonkun profiilista jonkun toisen henkilön pyynnöstä? Luuletko, että FB alkaa vertailemaan sinun profiilikuvaasi joihinkin 10 vuotta vanhoihin bilekuviin ja arvailemaan, mahdatko sinä oikeasti olla niissä?
      Ei siellä mitään ihmisiä ole arvailemassa, niillä on kasvojentunnistusbotit siellä.

      Lainaa

    48. Irstas koira 30.1.2023 2:03
      Tulos: +8 (8 ääntä)
      Tietämätön kysyy: Saanko julkaista random "Marin" naaman facebookissa, jos kuva on otettu yleisellä paikalla, eikä kuvassa tapahdu mitään erikoista?
      Tietenkin, etkä tarvitse lupaa siihen.

      Lainaa

    49. Niukka metso 30.1.2023 7:31
      Tulos: +8 (8 ääntä)
      Tietämätön kysyy: Saanko julkaista random "Marin" naaman facebookissa, jos kuva on otettu yleisellä paikalla, eikä kuvassa tapahdu mitään erikoista?
      Saat.

      Lainaa

    50. Tulos: +8 (10 ääntä)
      No mä en ainakaan jaksa alkaa kaivella jotain vanhoja FB-päivityksiä yksi kerrallaan ja etsiä että onko joku eksä jossain kuvassa vai ei. Ne on julkaistu aikoinaan yhteisymmärryksessä ja sillä selvä. En jaksa ees itse kaivaa vanhoja kuvia, joten tuskin kukaan muukaan. No eiköhän FB kohta kuole, ei tartte tällasestakaan enää tapella.

      Lainaa

    51. Kunhan naureskelen 30.1.2023 19:29
      Tulos: +1 (1 ääni)
      Korkeahko minkki: PETRAN SERKKU ON JURISTI!!!
      Tuollaista perustelua näkee kyllä. Yksikin pikkupomo eräällä työpaikalla väitti, että selvästi laiton menettely on ok, koska hänen lakimiessiskonsa sanoi niin.

      Lainaa

    52. Arkistoitu eläin 30.1.2023 20:36
      Tulos: +5 (15 ääntä)
      Tane: Teneriffa oli joskus suosittu lomakohde, mutta nykyään se on niin täynnä turisteja, ettei kukaan halua sinne.
      Miten se voi olla täynnä turisteja, jos kukaan ei halua sinne? Pakotetaanko nämä ihmiset sinne?

      Lainaa

    53. Tulos: +12 (12 ääntä)
      Arkistoitu eläin: Miten se voi olla täynnä turisteja, jos kukaan ei halua sinne? Pakotetaanko nämä ihmiset sinne?
      Voiskohan se vaikka olla se vitsi tässä?

      Lainaa

    54. Eloton Lelu 31.1.2023 9:28
      Tulos: -2 (2 ääntä)
      -x-x-: Luuletko ihan vakavissasi, että FB:n ylläpito alkaa poistelemaan jotain satunnaisia kuvia jonkun profiilista jonkun toisen henkilön pyynnöstä? Luuletko, että FB alkaa vertailemaan sinun profiilikuvaasi joihinkin 10 vuotta vanhoihin bilekuviin ja arvailemaan, mahdatko sinä oikeasti olla niissä?
      Ei tuo mikään luulo ole kun ihan fakta. FB tietää itsekin varsin hyvin, että toisen kuvia ei saa julkaista niin noihin kuvien poistoihin ei tarvi ees mitään perusteluita. Kunhan ilmoittaa, että henkilöllä on minun kuva profiilissaan niin se poistetaan

      Lainaa

    55. Eloton Lelu 31.1.2023 9:30
      Tulos: -1 (3 ääntä)
      Pluri: No kun ne ei ole sen kuvia ja niihin yhteiskuviin kuviin on antanut luvankin. Jos et halua kuviasi nettiin niin älä anna lupaa. Jos annat luvan älä itke jos kuvat julkaistaan. Ei tuon luulisi olevan mahdottoman vaikea asia ymmärtää. Mieli saattaa kyllä muuttua aikanaan mutta silloin kun lyö [...]
      Itseasiassa siinä vaiheessa kun kuvan julkaisee vaikka tuonne lärvikirjaan siirtyy kuvan oikeudet Metalle. Kannattaa lukea ne käyttöehdot ennen hyväksymistä. Ihan vaan ilmiantamalla kuvan ja sanomalla, että on itse siinä tahtomattaan niin se poistetaan.

      Lainaa

    56. Löperö soturi 1.2.2023 6:48
      Tulos: +2 (2 ääntä)
      Eloton Lelu: Itseasiassa siinä vaiheessa kun kuvan julkaisee vaikka tuonne lärvikirjaan siirtyy kuvan oikeudet Metalle. Kannattaa lukea ne käyttöehdot ennen hyväksymistä. Ihan vaan ilmiantamalla kuvan ja sanomalla, että on itse siinä tahtomattaan niin se poistetaan.
      Mitkä ihmeen "kuvan oikeudet"? Kannattaa tosiaan ihan itse lukea ne käyttöehdot ja sen lisäksi yrittää vielä ymmärtää lukemansa.

      Lainaa

    57. Kouluttamaton muurahainen 1.2.2023 7:01
      Tulos: +4 (4 ääntä)
      Eloton Lelu: Itseasiassa siinä vaiheessa kun kuvan julkaisee vaikka tuonne lärvikirjaan siirtyy kuvan oikeudet Metalle. Kannattaa lukea ne käyttöehdot ennen hyväksymistä. Ihan vaan ilmiantamalla kuvan ja sanomalla, että on itse siinä tahtomattaan niin se poistetaan.
      Eipä poisteta. Minun kuvallani ja nimelläni on tehty toinen Insta-profiili, jonka ilmiannoin. Vastaus oli, etteivät he poistele sieltä kuvia, jos harmittaa, niin estä se toinen profiili. Siellä valitettavasti on jonkin verran minun ystäviäni kaverina jo, hekin ovat tehneet pyynnöstäni ilmiannon, mutta profiilia ei poisteta. Periaatteessa ymmärrän, ettei kuka vaan voi tuosta vaan poistattaa kuvia toisten profiilista, mutta olisi reilua, jos jollain tavalla, vaikka todistamalla henkilöllisyytensä, voisi saada itsestä tehdyt huijausprofiilit poistettua.

      Lainaa

    58. Jäähdytetty sotilas 1.2.2023 7:07
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Eloton Lelu: Ei muuta kun FB:n ylläpidolle viestiä, että haluaa omat kuvat pois toisen profiilista niin ne poistavat ne. Ei toisen kuvia saa julkaista ilman lupaa. En ite ainakaan haluais, että miusta ois kuvia netissä, joten jos näkisin et joku on laittanut niitä omaan lärvikirjaansa niin vaatisin poistoa heti.
      Ei se noin toimi. Kuvan ottajalla on täydet kuvan tekijänoikeudet.

      Lainaa

    59. Poistuva pupu 1.2.2023 16:22
      Tulos: +6 (6 ääntä)
      Kouluttamaton muurahainen: Eipä poisteta. Minun kuvallani ja nimelläni on tehty toinen Insta-profiili, jonka ilmiannoin. Vastaus oli, etteivät he poistele sieltä kuvia, jos harmittaa, niin estä se toinen profiili. Siellä valitettavasti on jonkin verran minun ystäviäni kaverina jo, hekin ovat tehneet pyynnöstäni [...]
      Mun kuvat taas päätyi jonkun randomin, ällöttävän setämiehen profiilin saatetekstillä "Oma kultani", lisäksi hän jakoi sokean puolisoni kuvia.
      Kumpikin todisti henkilöllisyyden, mutta minun kuvat jäi sen äijän profiiliin, eikä ilmiannot ja todisteet auttanu mitään.
      Poliisilta kysyin, onko mahollista tehä mitään, mutta eivät hekään voi tehdä mitään, koska kuvat eivät riko yhteisönormeja. 
      😵‍💫

      Lainaa

    60. Poistuva pupu 1.2.2023 16:31
      Tulos: +1 (1 ääni)
      Ja toi homma jatkui vielä niin, että estin sen äijän, joten hän teki uuden profiilin ja sillä teki saman tempun ja jakoi taas mun kuvia. Että fb:tä ei todellakaan kiinnosta tuommoset ilmiannot jne, vaikka kuinka voisit todistaa. Tää samainen äijä jakoi myös random ihmisten lasten kuvia ja ilmoitin vanhemmille, että heidän lastensa kuvia jaetaan somessa. Koska poliisi ei tähänkään ottanut kantaa, koska lastenkin kuvat olivat yhteisönormien mukaisia. Lopulta huomasin, että tää heppu oli joidenki mun kavereiden kaveri ja sanoin site, että tää heppu jakaa vastenmielisillä saateteksteillä ja he sit poisti sen äijän kavereistaan ja käsittääkseni hän ei sit sen jälkeen päässyt kaverinkaverina käsiksi mun julkaisuihin. En oo ihan varma olikse toi kaverinkaveri mikä oli avainsana siinä kun hän pääs mun julkaisuihin käsiksi vai mikä, mut samaan syssyyn mä pistin kaikki mun profiilikuvat vaan kavereille näkyviin ja tein saman puolisonkin tilillä. Siitä on pari 2 ja puol vuotta aikaa.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: ero, ex, facebook, instagram, juristi, keskustelu, kiristää, kuvat, lomakuvat, lupa, messenger, parisuhde, poistaa, some, uhkailla, yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen, yksityisviesti, yv