Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Joulun satoa, osa 2

Äiti teki joulukoristeen aivan itse.
Joulun satoa, osa 2

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 25 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Sipulinhajuinen kesyaasi 27.12.2022 1:06
   Tulos: +68 (112 ääntä)
   Ida 20v, tulevaisuuden toivo.

   Lainaa

  2. Hiilenmusta kookos 27.12.2022 1:07
   Tulos: +46 (94 ääntä)
   Pesäpallohan on ihan hyvä. Ja Mozartin kuula Geisha-papereissä myöskin aika ovela. Hyvä hyvä, huumori kukkii.

   Lainaa

  3. Tulos: -228 (320 ääntä)
   Jos ei kerran vuodessa jouluna, ja sitten pääsiäisenä ja koulujen loppumisen kunniaksi ja silloin tällöin muuten vaan voi kristillisiä perinteitä Suomen kouluissa noudattaa niin lapsi kotiopetukseen vaan, saa siellä sitten opettaa ihan mitä lystää! Suomi on evlut valtio, ja vaikka uskonto nykymaailmasta on kaikkoamassa pois niin mitä kauemmaksi astut Jumalasta niin sitä lähempänä olet saatanaa. Nykynuorille tärkeintä on tiktok-videot, napapaidat, kaikki ne 666 eri sukupuolta, HIMin kuuntelu ja sekakäyttö. Silloin kun minä olin nuori niin oppilaat istuivat hiljaa ja tottelivat, nykyään varmaan joutuisi raastupaan jos oppilaalle ympäri korvia antaisi. Kuten Elmon paimenkirjeessa luku 4 jae 20 sanotaan "Vain te herran enkelit tänne pääsette tyköni, kas meillä on kuusi koristeltu ja sahramiakin Hesukselle lahjaksi annettu. Ja ne sukset"

   Lainaa

  4. Tulos: +119 (191 ääntä)
   traumcity: Jos ei kerran vuodessa jouluna, ja sitten pääsiäisenä ja koulujen loppumisen kunniaksi ja silloin tällöin muuten vaan voi kristillisiä perinteitä Suomen kouluissa noudattaa niin lapsi kotiopetukseen vaan, saa siellä sitten opettaa ihan mitä lystää! Suomi on evlut valtio, ja vaikka uskonto [...]
   Kyllä meillä tulisi koulunkäynnit hoitaa ilman uskonnollisia menoja, jos kristillisiä perinteitä haluaa noudattaa niin lapsi kotiopetukseen vaan. Tämähän on aivan selvä.
   Kukin uskokoon pitäköön kiinni siitä elämänkatsomuksesta mikä omia tarkoituks palvelee, mutta 

   Lainaa

  5. Tulos: +77 (81 ääntä)
   Oli tarkoitus jatkaa, mutta olkoon tuollainen. Mitään fiksua lisättävää minulla ei muutenkaan ollut.

   Lainaa

  6. Pizzaa rakastava lokki 27.12.2022 2:55
   Tulos: +9 (37 ääntä)
   Tuplapenetraatiotähti

   Lainaa

  7. Mennyt laama 27.12.2022 5:16
   Tulos: +94 (138 ääntä)
   Vähän höpsöä kyllä suomalaisen palvoa jotain aasialaista heimojumalaa, mutta onhan se onneksi aika pintapuolista hommaa täällä ja puhtaat pakanalliset perinteet ovat Suomessakin kristinuskon pohja.

   Lainaa

  8. Tulos: +23 (113 ääntä)
   Kannatan joulukuvaelman esittämistä puhtaasti historiallisista syistä, ettei porukka vahingossakaan vaihda pysyvästi Coca-Colan mainoshahmon palvomiseen (olen Pepsi-fani). Kannatan myös kristinuskon opettamista koulussa, jotta tänne ei syntyisi "kristittyjä" kusetuslahkoja niin kuin Jenkeissä, joissa pastorien vuositulot ovat suurempia kuin linnanjuhlien menot, ja jotka uskottelevat Jeesuksen palkitsevan anteliaat "lahjoittjat" rahalla.

   Lainaa

  9. Vastuuton hämähäkki 27.12.2022 8:31
   Tulos: -61 (95 ääntä)
   Anne ei taida tietää, että Pakanismikin on uskonto...

   Lainaa

  10. Itseasiassa 27.12.2022 9:01
   Tulos: +141 (143 ääntä)
   Uskonnothan ovat ujuttautuneet jo olemassa oleviin juhliin, ollut todennäköisesti helpompaa kuin keksiä ihan uusia ja alkaa niitä tyrkyttämään kansalle.

   Lainaa

  11. Salamyhkäinen mehiläinen 27.12.2022 9:25
   Tulos: -55 (119 ääntä)
   Örri: Kyllä meillä tulisi koulunkäynnit hoitaa ilman uskonnollisia menoja, jos kristillisiä perinteitä haluaa noudattaa niin lapsi kotiopetukseen vaan. Tämähän on aivan selvä. Kukin uskokoon pitäköön kiinni siitä elämänkatsomuksesta mikä omia tarkoituks palvelee, mutta 
   Sitten voi myös Islam uskon edustaja neidot olla koulussa ilman huiveja päässä ja jos ei käy niin koti-opetukseen vaan hekin. Kaikille 100% samat säännöt. Uskonto , kuin uskonto ei saa näkyä koulussa sitten mitenkään.

   Lainaa

  12. Pulska kameli 27.12.2022 9:52
   Tulos: +126 (146 ääntä)
   Salamyhkäinen mehiläinen: Sitten voi myös Islam uskon edustaja neidot olla koulussa ilman huiveja päässä ja jos ei käy niin koti-opetukseen vaan hekin. Kaikille 100% samat säännöt. Uskonto , kuin uskonto ei saa näkyä koulussa sitten mitenkään.
   Miten tää on sama asia? Kyllähän ihmiset saa itse uskoa mihin haluaa. Kukaan ei ole puhunut, ettei uskonto saa mitenkään näkyä vaan sitä ei saa tuputtaa muille. Kukaan täysjärkinen ei koe yhtä ristinmerkkiä kaulassa tai huivia päässä uskonnon tuputtamiseksi. Ja vai ihan koti-opetukseen :D

   Lainaa

  13. Tulos: -22 (40 ääntä)
   traumcity: Jos ei kerran vuodessa jouluna, ja sitten pääsiäisenä ja koulujen loppumisen kunniaksi ja silloin tällöin muuten vaan voi kristillisiä perinteitä Suomen kouluissa noudattaa niin lapsi kotiopetukseen vaan, saa siellä sitten opettaa ihan mitä lystää! Suomi on evlut valtio, ja vaikka uskonto [...]
   Örri: Oli tarkoitus jatkaa, mutta olkoon tuollainen. Mitään fiksua lisättävää minulla ei muutenkaan ollut.
   No sehän menee sitte samaan kastiin traumacityn höpinöitten kanssa. Joten ei haittaa.

   Lainaa

  14. Tulos: +27 (53 ääntä)
   Vastuuton hämähäkki: Anne ei taida tietää, että Pakanismikin on uskonto...
   Eipä tuo Anne missään kohtaa väittänytkään että se ei olisi uskonto. Opettele lukemaan. Lisäksi, kun pädet, päde edes oikein. Pakanuus ei ole yksi uskonto, vaan tarkoittaa karkeasti kaikkia muita kuin abrahamilaisia uskontoja.

   Lainaa

  15. Keveä oliivi 27.12.2022 15:07
   Tulos: -6 (40 ääntä)
   Uskonto oppiaineena koulussa on vähän kaksipiippuinen juttu. Sehän on ihan täyttä propagandaa. Toisaalta sitä kun tuputetaan lapsille ala-asteelta lähtien niin viimeistään yläkoulussa jos vähänkään jaksaa keskittyä niin saa mukavasti päättötodistuksen keskiarvoa nostettua, kun ysi uskonnosta on ehkä maailman helpoiten saatava numero.

   Lainaa

  16. Luihu hyeena 27.12.2022 15:34
   Tulos: +22 (26 ääntä)
   Vastuuton hämähäkki: Anne ei taida tietää, että Pakanismikin on uskonto...
   No ei pakanismi , mutta pakanauskonnot erikseen. Eli vanhat uskonnot joita maalaiset harrastivat.

   Lainaa

  17. Tulos: +29 (39 ääntä)
   Salamyhkäinen mehiläinen: Sitten voi myös Islam uskon edustaja neidot olla koulussa ilman huiveja päässä ja jos ei käy niin koti-opetukseen vaan hekin. Kaikille 100% samat säännöt. Uskonto , kuin uskonto ei saa näkyä koulussa sitten mitenkään.
   Ei se noin toimi. Islamilaisten feministien mukaan koko huivia ei edes Profeetta vaadi, vain saadyllista pukua (ihan kaikilta, sukupuoli se ja sama). Eivat esim. Suomen tataarit pukeudu yhtaan eri tavalla kuin muut suomalaiset. Kunhan ei ole alusvaatteisillaan kirkossa/ moskeijassa niin hyva. Huivi on kulttuurijuttu, ja kulttuuri on sallittu. Saahan saamenpukuakin pitaa jos on saamelainen, tai romanit roijyjaan. 
     Huivissa on toki se paha puoli, ettei kayttaja sita valttamatta halua -ehka kuraattorin pitaisi jututtaa tytto yksikseen, ilman vanhempia, ja tarkistaa etta hyva niin. Ellei niin lastensuojelu kehiin. (Toisaalta saavathan kantasuomalaisetkin kieltaa vaikka tyttariaan meikkaamasta). -Mutta jos tytto itse ei koe olevansa puettu ilman huivia, niin se siita sitten. Muistan hyvin millaista oli olla teini, kehon muutokset ahdistivat niin etta pidin kaapumaisia vaatteita omasta tahdostani, tai vaatimuksestani. Jos olisi ollut pakko olla ilman, olisin jaanyt pois kokonaan. Kulttuurisotia ei pida kayda naisten kehoilla, kaiken free the nipplesta burkaan pitaa menna, jos nainen parhaaksi nakee. 

   Lainaa

  18. Tulos: +46 (56 ääntä)
   Ei ole Ida tainnut sisäistää että meillä peräpohjolassa talvipäiväntasauksen juhla kulkee vieläkin pakanallisen Yule -juhlan suomennoksella "Joulu" eikä suinkaan "kristuksen messu" kuten englanninkielisessä maailmassa XD

   Lainaa

  19. Motivoiva banaani 28.12.2022 16:20
   Tulos: -32 (50 ääntä)
   Iso Hoo: Ei ole Ida tainnut sisäistää että meillä peräpohjolassa talvipäiväntasauksen juhla kulkee vieläkin pakanallisen Yule -juhlan suomennoksella "Joulu" eikä suinkaan "kristuksen messu" kuten englanninkielisessä maailmassa XD
   Sinä et sisäistä että "joulu"-sanan etymologia ei liity tähän asiaan millään tavalla.

   Lainaa

  20. Tulos: +4 (16 ääntä)
   traumcity: Jos ei kerran vuodessa jouluna, ja sitten pääsiäisenä ja koulujen loppumisen kunniaksi ja silloin tällöin muuten vaan voi kristillisiä perinteitä Suomen kouluissa noudattaa niin lapsi kotiopetukseen vaan, saa siellä sitten opettaa ihan mitä lystää! Suomi on evlut valtio, ja vaikka uskonto [...]
   Ja jälleen Traumcity on palannut keskuuteemme jauhamaan paskaa. Olisit vaan pysyny poissa, tääl oli jonkun aikaa niin rauhallista.

   Lainaa

  21. Vanhurskas sotilas 30.12.2022 22:37
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Keveä oliivi: Uskonto oppiaineena koulussa on vähän kaksipiippuinen juttu. Sehän on ihan täyttä propagandaa. Toisaalta sitä kun tuputetaan lapsille ala-asteelta lähtien niin viimeistään yläkoulussa jos vähänkään jaksaa keskittyä niin saa mukavasti päättötodistuksen keskiarvoa nostettua, kun ysi uskonnosta on ehkä maailman helpoiten saatava numero.
   Opetussuunnitelman mukaisesti opetettu uskonto ei ole propangandaa, vaan oman uskonnon tarkastelua oman uskontokunnan ulkopuolelta. Suomessa uskonto oppiaineena on  vakaumuksetonta. Kaikki uskonnon opettajat eivät edes edusta opettamaansa uskontoa. 
   ...valitettavasti kuitenkin käytännön opetus tuntuu vahvasti riippuvan opettajasta ja koulun sijainnista. Vika ei siis varsinaisesti ole oppiaineessa, vaan osassa opettajakuntaa. 

   Lainaa

  22. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Vanhurskas sotilas: Opetussuunnitelman mukaisesti opetettu uskonto ei ole propangandaa, vaan oman uskonnon tarkastelua oman uskontokunnan ulkopuolelta. Suomessa uskonto oppiaineena on  vakaumuksetonta. Kaikki uskonnon opettajat eivät edes edusta opettamaansa uskontoa.  ...valitettavasti kuitenkin käytännön [...]
   Mun mielestä olis kiva jos se muutettaisi esim. muotoon "Uskomukset ja mytologia". Siellä voitais käydä sitten muutakin kuin ev.lut. kristinuskoa läpi, se olis kiinnostavaa ja avartavaa kun oppisi myös muista uskonnoista ja muinaisista mytologioista yms. ☺️

   Lainaa

  23. Hallitsematon timantti 11.1.2023 12:16
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Vanhurskas sotilas: Opetussuunnitelman mukaisesti opetettu uskonto ei ole propangandaa, vaan oman uskonnon tarkastelua oman uskontokunnan ulkopuolelta. Suomessa uskonto oppiaineena on  vakaumuksetonta. Kaikki uskonnon opettajat eivät edes edusta opettamaansa uskontoa.  ...valitettavasti kuitenkin käytännön [...]
   Ei ihan näinkään. Ainakin alakoulussa uskonnon oppikirjoissa Raamatun tarinoita kerrotaan kuin historiallisia tapahtumia. Vaikka opettaja ei järjestäisi mitään rukoushetkiä tms., jo pelkkä oppikirjan opetus antaa selkeästi sellaisen kuvan, että Raamattu on täyttä totta.

   Lainaa

  24. Aseistettu tonttu 11.1.2023 20:35
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Hallitsematon timantti: Ei ihan näinkään. Ainakin alakoulussa uskonnon oppikirjoissa Raamatun tarinoita kerrotaan kuin historiallisia tapahtumia. Vaikka opettaja ei järjestäisi mitään rukoushetkiä tms., jo pelkkä oppikirjan opetus antaa selkeästi sellaisen kuvan, että Raamattu on täyttä totta.
   Samalla tavalla kerrotaan/luetaan Risto Räppääjä -kirjojakin. Kuten muitakin kirjoja. Vai oletko kuullut opettajan joskus vakuuttelevan yleisesti, että tämä kirja ei nyt sitten ole faktaa? Miksi et niistä pahoita mieltäsi?

   Lainaa

  25. Aistikas manaatti 18.1.2023 6:08
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Pulska kameli: Miten tää on sama asia? Kyllähän ihmiset saa itse uskoa mihin haluaa. Kukaan ei ole puhunut, ettei uskonto saa mitenkään näkyä vaan sitä ei saa tuputtaa muille. Kukaan täysjärkinen ei koe yhtä ristinmerkkiä kaulassa tai huivia päässä uskonnon tuputtamiseksi. Ja vai ihan koti-opetukseen :D
   Ymmärtääkseni Ranskassa on kielletty koulussa näkyvät uskonnolliset symbolit, kuten ristikorut ja huivit päässä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: askartelu, fazer, geisha, joulu, joulujuhla, joulukinkku, joulukoristeet, kinkku, kinkun sulatus, kuulat, lumihiutaleet, makeinen, ruoka, suklaa, uskonnot, uskonto