Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 98

Äidit ratkovat joulun ongelmia: "Poika toivoo rahaa."
 Vanhempainilta, osa 98

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 97 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Väritön lohikäärme 27.12.2022 1:04
   Tulos: +191 (237 ääntä)
   Luulisi Berocca-putkilon painosta osaavan päätellä, että siellä on jotain muuta kuin vitamiineja.

   Lainaa

  2. Kumitettava timantti 27.12.2022 1:11
   Tulos: +201 (509 ääntä)
   Tuntuu että tuota lapsilisää jaetaan ihan liikaa valkoiselle roskaväelle kun on vara laittaa se omiin huuliin. Toki jos niillä huulilla yritetään saada "uutta iskää" elättäjäksi, niin onhan se sitten sijoitus lapsen elatukseen.

   Lainaa

  3. Mukava maksamakkara 27.12.2022 1:18
   Tulos: -130 (296 ääntä)
   Jos ne lapset saa hoidettua niin mikäs siinä jos se talouden extrarahat menikin huuliin. Rahathan meni heti käyttöön, luultavasti suomalaisen yrityksen kassaan, ja 24% meni veroihin. Ihan sama.

   Lainaa

  4. Tulos: +241 (307 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Jos ne lapset saa hoidettua niin mikäs siinä jos se talouden extrarahat menikin huuliin. Rahathan meni heti käyttöön, luultavasti suomalaisen yrityksen kassaan, ja 24% meni veroihin. Ihan sama.
   Samalla rahalla ja samallaa veroprosentilla olis joku toinen suomalainen yritys voinut tuottaa lapselle harrastusta. Mutta hei, ihan sama.

   Lainaa

  5. Autuas kirahvi 27.12.2022 1:50
   Tulos: +255 (261 ääntä)
   Hienoja paketointi-ideoita rahalle, etenkin Futuramasta pisteet.

   Lainaa

  6. Samea kettu 27.12.2022 3:37
   Tulos: +293 (303 ääntä)
   Nuo huulet on kaiken lisäksi epäonnistuneet: täyteaine on levinnyt samantien tuonne huulen yläpuolelle sen sijaam että olisi punaisella alueelle ylähuulessa, missä sen pitäisi olla.

   Lainaa

  7. Pilkkopimeä ämpäri 27.12.2022 3:49
   Tulos: +230 (258 ääntä)
   koskaan en ole ymmärtänyt hupikauneusleikkauksia*, ja vielä käyttää siihen rahaa jonka valtio jakaa sinun käytettäväksi lapsen elättämiseen. olis edes vaikka jonkun switchin ostanut ylimääräisellä. *etuliitteenä hupi, sillä tässä ei tod näk. korjata minkään onnettomuuden aiheuttamaa vahinkoa.

   Lainaa

  8. Lakaistu kani 27.12.2022 4:25
   Tulos: +163 (179 ääntä)
   Paljon noi Air Jordanit sit maksaa? Iskin ko. hakusanan Googleen, ja sponssatut mainokset vaihteli 129-179e välillä. Tästä päätellen 150€ vaikutti olevan ihan käypä hinta? Miksi siis Di vähättelee? No, ehkä niissä on joku THE malli, jonka kaikkia haluaa ja joka sit maksaa moninkertaisesti ja jota ei tällanen paljasjalkakenkiä käyttävä täti tunne :-)

   Lainaa

  9. Tulos: -108 (198 ääntä)
   Karoliina: Samalla rahalla ja samallaa veroprosentilla olis joku toinen suomalainen yritys voinut tuottaa lapselle harrastusta. Mutta hei, ihan sama.
   Lukiko tossa jossain kohtaa, että Iran lapsilla ei ole harrastuksia, koska Ira on köyhä ja törsää viimeiset rahansa huuliin? Mutta hei, ihan sama.

   Lainaa

  10. Väritön lohikäärme 27.12.2022 6:13
   Tulos: +282 (330 ääntä)
   roskakuski: Lukiko tossa jossain kohtaa, että Iran lapsilla ei ole harrastuksia, koska Ira on köyhä ja törsää viimeiset rahansa huuliin? Mutta hei, ihan sama.
   Se on aivan sama minkä verran Iralla on rahaa. Tuo päivitys antaa ihmisestä niin oksettavan ja itsekkään kuvan, että sääliksi käy lapsia. Mutta, hei pääasia että huulet töröttää.

   Lainaa

  11. Näpsäkkä kana 27.12.2022 6:47
   Tulos: +131 (165 ääntä)
   Hyi hitto, jos oma äiti olisi ollut samanlainen kuin eka huuliveikko :/

   Lainaa

  12. heimosenkeimo 27.12.2022 7:53
   Tulos: +138 (174 ääntä)
   Proffa osti sitten mielummin huulet kuin ois käyttäny lasten kanssa rahat johki. Ois ihan oikeutettua että ne lapsilisät perittäis takaisin.

   Lainaa

  13. Itseasiassa 27.12.2022 8:25
   Tulos: +209 (231 ääntä)
   Väritön lohikäärme: Se on aivan sama minkä verran Iralla on rahaa. Tuo päivitys antaa ihmisestä niin oksettavan ja itsekkään kuvan, että sääliksi käy lapsia. Mutta, hei pääasia että huulet töröttää.
   Todennäköisesti Iralla ei kummoisemmin ole rahaa, jos huulitäytteitä on pitänyt miettiä monta vuotta. Olisi nyt vain maksanut laskut pois tai käynyt vaikka harrastamassa jotain mukavaa lastensa kanssa.

   Lainaa

  14. Tulos: +59 (115 ääntä)
   Eipä kyllä kovin mairittelevaa kuvaa äippä anna itsestään vaikka huulet ovatkin nyt toivotunlaiset. Mutta yhden postauksen perusteella ei kuitenkaan ole mitään syytä ruveta antamaan vuoden huonoin äiti palkintoa. Mitä tulee rahan pakkaamiseen ja antamiseen niin mä sain ennen armeijaa joko joulu- tai synttärilahjaksi juurikin tekonahkaisen lompakon, en ihan noin rumaa kuin edellä, enkä ainakaan muistaakseni katsonut sisälle vaan heitin sivuun koska omistin pätevän lompakon. Sitten armeijan alkupuolella pyysin kaveria hakemaan sen lompakon mun laatikosta ja isältäni täytettä siihen. Isoäiti oli laittanut monta sataa markkaa sinne ja kuvitellut että löydän ne heti, mutta eipä siinä paremmin niille oli käyttöä armeijan aikana kun ei jaksanut lomilla töitä tehdä. Jos siis sinne raamatun väliin laittaa rahaa kannattaa muistaa kysyä vaikka puolen vuoden päästä onko luettu kirjaa ja löydetty rahat.

   Lainaa

  15. Itseasiassa 27.12.2022 8:35
   Tulos: +313 (317 ääntä)
   Pakko sanoa, etten ymmärrä miksi lapselle ei voi selittää, ettei hän voi saada lahjaa joka ei mahdu vanhemman budjettiin. Varsinkin kasvavalle lapselle, joka haluaa kengät, joiden hinta on pääasiassa ilmaa. Valitettavasti ne pettymyksetkin kuuluvat elämään ja parempi opetella niitä suht turvallisesti jo tarpeeksi varhain, kun vasta aikuisena kun alkaa todellisuus iskeä kasvoille. Tietysti tämäkin on hyvä käydä läpi ennen joulua. Itse kun muistan lapsuuden jouluja, joiden jälkeen äiti itki kun on rahaa hädin tuskin ruokaan. Lapset kuitenkin saivat turhankin paljon lahjoja, ei meistä kukaan sitä tavaramäärää muista 30 vuoden päästä, mutta äidin surun kyllä.

   Lainaa

  16. Laajahko sakaali 27.12.2022 8:56
   Tulos: +264 (278 ääntä)
   "Mihin törsäsit ylimääräiset lapsilisät?" Mikä siinä on, että ylimääräiset rahat pitäisi aina törsätä johonkin?

   Lainaa

  17. Dekadentti leijona 27.12.2022 9:00
   Tulos: +92 (134 ääntä)
   Kumitettava timantti: Tuntuu että tuota lapsilisää jaetaan ihan liikaa valkoiselle roskaväelle kun on vara laittaa se omiin huuliin. Toki jos niillä huulilla yritetään saada "uutta iskää" elättäjäksi, niin onhan se sitten sijoitus lapsen elatukseen.

   Onko maailmassa jokin mies, joka pitää täytetyistä huulista?

   Lainaa

  18. Päähineetön monni 27.12.2022 9:10
   Tulos: +77 (89 ääntä)
   No mitähän aidot Air Jordanit tms sitten mahtavat oikeasti maksaa? Itelläni ei oo minkäänlaista hajua tollasista nii joku 150€ merkkilenkkareista olis mun mielestä aika paljon.

   Lainaa

  19. Kenkku ampiainen 27.12.2022 9:22
   Tulos: +31 (137 ääntä)
   Lähinnä nyt pohdin tätä halveksuntaa kun lapsilisät menee "johonkin muuhun kuin lapsiin" samalla kun varakkaampi väestö pistää ne sijoituksiin ja tilille makaamaan. Huulet nyt tietty ei ole ehkä se järkevin ostos ylipäätään, mutta rahaa kuin rahaa. Ei meilläkään niitä erityisesti lapsen tarpeisiin korvamerkitty.

   Lainaa

  20. Itseasiassa 27.12.2022 9:37
   Tulos: +54 (74 ääntä)
   Kenkku ampiainen: Lähinnä nyt pohdin tätä halveksuntaa kun lapsilisät menee "johonkin muuhun kuin lapsiin" samalla kun varakkaampi väestö pistää ne sijoituksiin ja tilille makaamaan. Huulet nyt tietty ei ole ehkä se järkevin ostos ylipäätään, mutta rahaa kuin rahaa. Ei meilläkään niitä erityisesti lapsen tarpeisiin korvamerkitty.
   Lapsilisät annetaan kaikille, koska ne ovat taas-arvoinen panos lapsiin valtiolta. Ja jos niitä annettaisiin vain vähiten tienaaville, rikkaimmat alkaisivat vastustaa niitä ja sen jälkeen niitä ei saisi enää kukaan.

   Lainaa

  21. Äänekäs majava 27.12.2022 9:41
   Tulos: +42 (52 ääntä)
   Lakaistu kani: Paljon noi Air Jordanit sit maksaa? Iskin ko. hakusanan Googleen, ja sponssatut mainokset vaihteli 129-179e välillä. Tästä päätellen 150€ vaikutti olevan ihan käypä hinta? Miksi siis Di vähättelee? No, ehkä niissä on joku THE malli, jonka kaikkia haluaa ja joka sit maksaa moninkertaisesti ja [...]
   Tuo on muuten tavallaan hupaisaa, että kun siirtyy käyttämään ainoastaan pj-kenkiä, muuttuvat ennen kalliiksi ajatellut kengät yhtäkkiä ihan kohtuullisen hintaisiksi... Tuntuu melkeinpä siltä että mitä vähemmän kengässä on materiaalia, sitä enemmän on hintaa. Ellei halpatuotantomaiden tuotteita lasketa.

   Lainaa

  22. Tulos: +59 (93 ääntä)
   Eka kyllä sai pahalle mielelle. Itsekästä laittaa lapsilisät johonkin täytettyihin töröhuuliin. En vaan ymmärrä.

   Lainaa

  23. It's a deal 27.12.2022 10:38
   Tulos: +56 (62 ääntä)
   Laajahko sakaali: "Mihin törsäsit ylimääräiset lapsilisät?" Mikä siinä on, että ylimääräiset rahat pitäisi aina törsätä johonkin?
   Joillain on fobia siitä, että kuolee, ja tilillä on juomatonta rahaa.

   Lainaa

  24. Läpimätä kookos 27.12.2022 10:43
   Tulos: -52 (92 ääntä)
   Itseasiassa: Lapsilisät annetaan kaikille, koska ne ovat taas-arvoinen panos lapsiin valtiolta. Ja jos niitä annettaisiin vain vähiten tienaaville, rikkaimmat alkaisivat vastustaa niitä ja sen jälkeen niitä ei saisi enää kukaan.
   Miten se on tasa-arvoinen panos lapsiin? Entäs ihmiset, joilla ei ole lapsia? En näe tasa-arvoa tässä miltään kantilta, mutta pakko kai jotain lisätukea oli annettava, ettei yritykset mene jouluna nurin.

   Lainaa

  25. Tulos: -32 (66 ääntä)
   Itseasiassa: Lapsilisät annetaan kaikille, koska ne ovat taas-arvoinen panos lapsiin valtiolta. Ja jos niitä annettaisiin vain vähiten tienaaville, rikkaimmat alkaisivat vastustaa niitä ja sen jälkeen niitä ei saisi enää kukaan.
   Juuri niin. Verojen maksaminen ei niin ketuta, kun niilla rahoilla keskituloinenkin saa vaikka mita kivaa, aitiyslomasta kirjaston satutuokioihin. Jos tavallinen palkansaaja ei saisi mitaan, ei varmaan kiehtoisi maksaa tyhjasta. Hyvin koyhat ja hyvin rikkaathan eivat maksa; yhdet eivat voi ja toisilla on lakimies, suunnittelija, bulvaani jne.
     Mista tama viha kauneusleikkauksia kohtaan? Paatin jo joskus parikymppisena, etta kun rupistuminen iskee, otan kohotuksia: halvemmalla menee yksi facelift kuin erilaiset seerumit ja kasvohoidot ja tokotit joiden kanssa aitini saati ikansa, ja jotka eivat toimi. Toki ne on markkinoitu itsensa hemmotteluna ja tyylikkaan naisen valintana, mutta rasvaa ne silti ovat. Jos haluaa jonkun tuloksen, eika huijata itseaan, parempi aseistautua jareammin. (Eivatka aitini toimet, hyodyttomyydestaan huolimatta, siihen johtaneet etta joululahjani olisivat jaaneet vahalle. Omia kohotuksiani en viela ole tarvinnut, mutta sitten kun, voisin hyvin ottaa ne jostain bonuksesta tai lisista. Lapsen muskarit ja lahjat kun olisi ollut maksettuna jo pari kuuta sitten, ne hoidetaan ensin).

   Lainaa

  26. Hauras undulaatti 27.12.2022 11:11
   Tulos: +64 (126 ääntä)
   Ainankin näin lapsettomana tuntuu siltä, että kyllä nyt vanhemmatkin saa hemmotella itseään, oli se sitten vaikka täyteainetta huuliin. Jos se auttaa vanhempaa rentoutumaan ja olemaan parempi vanhempi, eiköhän se ole ihan sama mikä se rentoutumismalli on, jos se ei lasta satuta. Onhan tuo täyte huuliin huomattavasti parempi, kuin se minun vanhempieni kaksi isoa päkkiä olutta viikonlopussa ja ihmettely, miksi lapsia ei kiinnosta olla kännisten vanhempien seurassa.

   Lainaa

  27. Pakkattu kobra 27.12.2022 11:16
   Tulos: +134 (164 ääntä)
   Työssäkäyvänä, vähävaraisena, lapsettomana kyllä hieman ottaa pattiin, kun verovaroista kustannetuilla ylimääräisillä lapsilisillä laitatetaan törröhuulia tai ne laitetaan sijoitustilille. Ei paljoa naurata, kun itse saa veivata laskujen kanssa ja syödä kaurapuuroa että rahat riittää alkuvuodesta lääkkeisiin. Tuon rahan olisi voinut ennemmin kohdentaa vaikka ylimääräisenä toimeentulotukena vähävaraisille lapsiperheille.

   Lainaa

  28. Tulos: +27 (43 ääntä)
   Kenkku ampiainen: Lähinnä nyt pohdin tätä halveksuntaa kun lapsilisät menee "johonkin muuhun kuin lapsiin" samalla kun varakkaampi väestö pistää ne sijoituksiin ja tilille makaamaan. Huulet nyt tietty ei ole ehkä se järkevin ostos ylipäätään, mutta rahaa kuin rahaa. Ei meilläkään niitä erityisesti lapsen tarpeisiin korvamerkitty.
   Eiköhän varakkaammalla väestöllä ole sitä rahaa laittaa muualta, kuin niistä lapsilisistä?

   Lainaa

  29. Tulos: +75 (87 ääntä)
   Läpimätä kookos: Miten se on tasa-arvoinen panos lapsiin? Entäs ihmiset, joilla ei ole lapsia? En näe tasa-arvoa tässä miltään kantilta, mutta pakko kai jotain lisätukea oli annettava, ettei yritykset mene jouluna nurin.
   Niin. Tasa-arvoinen panostus lapsiin, ei aikuisiin.

   Lainaa

  30. Pinkki hämähäkki 27.12.2022 13:12
   Tulos: +66 (66 ääntä)
   Viime jouluna sain isältä ison paketin, jonka sisällä oli pienempi paketti, jonka sisällä oli pienempi paketti, jne., kunnes lopulta paljastui pieni kukkaro, jonka kyljessä luki "muista turvavyö", ja siellä rahaa. Oli ihan hauska kyllä.

   Lainaa

  31. Tulos: +28 (34 ääntä)
   Pakkattu kobra: Työssäkäyvänä, vähävaraisena, lapsettomana kyllä hieman ottaa pattiin, kun verovaroista kustannetuilla ylimääräisillä lapsilisillä laitatetaan törröhuulia tai ne laitetaan sijoitustilille. Ei paljoa naurata, kun itse saa veivata laskujen kanssa ja syödä kaurapuuroa että rahat riittää [...]
   Tämä ei olisi mahdollista, sillä lapset eivät vaikuta oikeuteen saada toimeentulotukea. Sinun ehdotus olisi vaatinut koko lain uudelleen kirjoittamista toimeentulotuen osalta. Jos korotus olisi annettu kaikille tt-tukeen oikeutetuille, asia olisi yhtä helppo kuin lapsilisienkin kanssa, eikä vaatisi lakimuutoksia. Olen kuitenkin samaa mieltä että toimeentulotuessa se olisi ollut paljon parempi. Olisi mennyt niille jotka sitä tarvitsee ja ollut vieläpä halvempi valtion taloudessa.

   Lainaa

  32. Arvoisa hauki 27.12.2022 13:44
   Tulos: -58 (74 ääntä)
   Dekadentti leijona: Onko maailmassa jokin mies, joka pitää täytetyistä huulista?
   Ilmeisesti koska niitä täytetään. Jos kukaan mies ei tykkäisi niin harvempi nainen niitä huvikseen eli itseään varten laittaisi. En sitten tiedä onko ne huulihölkässä paremmat, mikä tietty edesauttaisi miehen hankintaa.

   Lainaa

  33. Itseasiassa 27.12.2022 13:45
   Tulos: +68 (76 ääntä)
   Läpimätä kookos: Miten se on tasa-arvoinen panos lapsiin? Entäs ihmiset, joilla ei ole lapsia? En näe tasa-arvoa tässä miltään kantilta, mutta pakko kai jotain lisätukea oli annettava, ettei yritykset mene jouluna nurin.
   Suomessa on annettu 1940-luvulta asti lapsilisiä, joten jos sinä et ole yli 74 vuotias, olet myös suurella todennäköisyydellä saanut sitä.

   Lainaa

  34. Lumisateessa kastunut kyyhky 27.12.2022 14:13
   Tulos: +62 (64 ääntä)
   Samea kettu: Nuo huulet on kaiken lisäksi epäonnistuneet: täyteaine on levinnyt samantien tuonne huulen yläpuolelle sen sijaam että olisi punaisella alueelle ylähuulessa, missä sen pitäisi olla.
   Lapsilisän määrällä ei saa pätevän injektiohoitajan tai plastiikkakirurgian erikoislääkärin tekemiä huulia. Mikä on jälleen todistettu.

   Lainaa

  35. Lumisateessa kastunut kyyhky 27.12.2022 14:18
   Tulos: +35 (63 ääntä)
   Itseasiassa: Lapsilisät annetaan kaikille, koska ne ovat taas-arvoinen panos lapsiin valtiolta. Ja jos niitä annettaisiin vain vähiten tienaaville, rikkaimmat alkaisivat vastustaa niitä ja sen jälkeen niitä ei saisi enää kukaan.
   Mutta nämä ylimääräiset lapsilisät, jotka oli tarkoitettu nimenomaan kustannusten noususta selviämiseen, olisi voitu kohdistaa ainoastaan niitä tarvitseviin lapsiperheisiin. Mutta kun pitihän päättäjien ja heitä voitelevien yritysjohtajienkin ylimääräiset rahat saada.

   Lainaa

  36. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Leeppo: Eiköhän varakkaammalla väestöllä ole sitä rahaa laittaa muualta, kuin niistä lapsilisistä?
   Niin ja mitä varakkaampi, sitä pienempi todennäköisyys, että ylimääräisellä rahalla tehdään joku suora hankinta lapselle, kun sen voi tehdä joka tapauksessa. Ei jonkun rikkaan muksun Air Jordanit ole kiinni siitä paljonko lapsilisää tuli. Vaikka siellä osaketilillä olisi muutenkin rahaa, niin on varmaan aika todennäköistä, että kaikki ylimääräinen, jolle ei ole tarvetta päätyy sinne myös.
   Olenpa nähnyt niitäkin ihmisiä, jotka kauhistelevat, ettei lapselle olekaan antaa sitä vähintään lapsilisillä sponssattua osakesäästötiliä kun se täyttää 18 vaan rahat on pantu *henkäys* koko perheen elämiseen. 

   Lainaa

  37. Soinnukas apina 27.12.2022 15:00
   Tulos: -11 (27 ääntä)
   Päähineetön monni: No mitähän aidot Air Jordanit tms sitten mahtavat oikeasti maksaa? Itelläni ei oo minkäänlaista hajua tollasista nii joku 150€ merkkilenkkareista olis mun mielestä aika paljon.
   En noista lenkkareista tiedä muuta kuin että ihan merkkikengät on yleensä vähintään satasen, ja niissä maksetaan nimenomaan siitä merkistä. Materiaalit ja "ominaisuudet" on tismalleen samat kuin citymarketin viidentoista euron lenkkareissa.
   Mutta 150e kengistä ei edes ole mitenkään erikoinen hinta noin niinkuin yleensä. Jos jätetään ne halpamaissa halvoista materiaaleista värkätyt "merkkikengät" pois laskuista niin tuolla hinnalla saa sellaiset kengät jotka kestää vähintään 10v.

   Lainaa

  38. Addiktoiva kirsikka 27.12.2022 15:13
   Tulos: -5 (31 ääntä)
   Arvoisa hauki: Ilmeisesti koska niitä täytetään. Jos kukaan mies ei tykkäisi niin harvempi nainen niitä huvikseen eli itseään varten laittaisi. En sitten tiedä onko ne huulihölkässä paremmat, mikä tietty edesauttaisi miehen hankintaa.
   Jaa a. Jos feministiltä kysyy, niin naiset muokkaavat kehojaan ja meikkaavat yms. Vain omaksi ilokseen.

   Lainaa

  39. Rahaton kalkkuna 27.12.2022 15:15
   Tulos: -26 (46 ääntä)
   Eikö olisi samalla kannattanut investoida koko naaman tuunaukseen? Ei noi huulet kyllä tuota kokonaisuutta pelasta.

   Lainaa

  40. Viisas kavioeläin 27.12.2022 15:22
   Tulos: +30 (34 ääntä)
   Kenkku ampiainen: Lähinnä nyt pohdin tätä halveksuntaa kun lapsilisät menee "johonkin muuhun kuin lapsiin" samalla kun varakkaampi väestö pistää ne sijoituksiin ja tilille makaamaan. Huulet nyt tietty ei ole ehkä se järkevin ostos ylipäätään, mutta rahaa kuin rahaa. Ei meilläkään niitä erityisesti lapsen tarpeisiin korvamerkitty.
   Vaikka lapsilisät menisivätkin sijoituksiin tai huuliin, niihin lapsiin uppoaa moninkertainen summa rahaa, ihan sama mistä taskusta se tulee. Se yhden lapsen vajaa satanen uppoaa aika nopeasti jo ihan asumiseen: yhden huoneen osuus vuokrasta tai lainakustannuksista plus vedet, sähköt ja lämmöt päälle. Ruokaakin pitää saada ja jotain päällepantavaa.

   Lainaa

  41. Luihu hyeena 27.12.2022 15:28
   Tulos: +14 (32 ääntä)
   Laajahko sakaali: "Mihin törsäsit ylimääräiset lapsilisät?" Mikä siinä on, että ylimääräiset rahat pitäisi aina törsätä johonkin?
   Pakko muuten köyhä kärsii saman summan vähentyneenä toimeentulotukena. Toki ne voi nostaa vaikka lompakossa pidettäväksi hätävaraksi.

   Lainaa

  42. Ketsupilta haiseva sohvaperuna 27.12.2022 15:33
   Tulos: -15 (37 ääntä)
   Samea kettu: Nuo huulet on kaiken lisäksi epäonnistuneet: täyteaine on levinnyt samantien tuonne huulen yläpuolelle sen sijaam että olisi punaisella alueelle ylähuulessa, missä sen pitäisi olla.
   Onko tosiaan noin? Itse taas katsoin että kerrankin luonnollisemman näköiset täytehuulet eikä sellaiset turvokkeet jotka näyttävät siltä että on juostu 150km/h lyhtypylvääseen huulet edellä.

   Lainaa

  43. Lyhyt hamsteri 27.12.2022 16:12
   Tulos: +27 (31 ääntä)
   Pakkattu kobra: Työssäkäyvänä, vähävaraisena, lapsettomana kyllä hieman ottaa pattiin, kun verovaroista kustannetuilla ylimääräisillä lapsilisillä laitatetaan törröhuulia tai ne laitetaan sijoitustilille. Ei paljoa naurata, kun itse saa veivata laskujen kanssa ja syödä kaurapuuroa että rahat riittää [...]
   Toimeentulotuesta puheenollen itseäni on tässä tuplalapsilisäkeississä kokoajan arveluttanut, miten se toimeentulotuessa lasketaan. Eli siis lähteenkö se oikeasti köyhiltä taas suoraan pois toisesta tuesta ihan plusmiinusnolla.

   Lainaa

  44. Tulos: +29 (31 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Jos ne lapset saa hoidettua niin mikäs siinä jos se talouden extrarahat menikin huuliin. Rahathan meni heti käyttöön, luultavasti suomalaisen yrityksen kassaan, ja 24% meni veroihin. Ihan sama.
   Niin, mitä sitten tarkoitat "lapset hoidettua"? Etteivät ole nälässä ja risoissa vaatteissa? Näin oli meillä, kaikki muu raha menikin sitten isän harrastuksiin, pääasiassa alkoholiin ja muuhun hummailuun. Oi niitä lapsuusmuistoja, kiitos isä.

   Lainaa

  45. Tulos: -19 (33 ääntä)
   Siis miks niin monet pitää jordaneita jonain nykyajan hömpötyksenä kun niiden suosio alko jo 80-luvulla.. missä tynnyrissä ihmiset on elänyt? Luulis että 40 vuoden aikana ois kuullut niistä useemmin kun kerran, vuonna 2022.

   Lainaa

  46. Tulos: +23 (33 ääntä)
   Tuo eka julkaisu on typerin, mitä olen vähään aikaan nähnyt. Onneksi en tunne ihmistä, sillä välit menisivät poikki heti.

   Lainaa

  47. Mammuttipähkinä 27.12.2022 18:20
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   Äänekäs majava: Tuo on muuten tavallaan hupaisaa, että kun siirtyy käyttämään ainoastaan pj-kenkiä, muuttuvat ennen kalliiksi ajatellut kengät yhtäkkiä ihan kohtuullisen hintaisiksi... Tuntuu melkeinpä siltä että mitä vähemmän kengässä on materiaalia, sitä enemmän on hintaa. Ellei halpatuotantomaiden tuotteita lasketa.
   Ostin omat pj:t 6 vuotta sitten. 80 e. Ovat käytössä kesäisin lähes joka päivä, ja edelleen hyvässä kunnossa! Aikasemmin kului puhki kahdet 10e ballerinat joka kesä.

   Lainaa

  48. Auktorisoitu kala 27.12.2022 19:33
   Tulos: -52 (70 ääntä)
   Kumitettava timantti: Tuntuu että tuota lapsilisää jaetaan ihan liikaa valkoiselle roskaväelle kun on vara laittaa se omiin huuliin. Toki jos niillä huulilla yritetään saada "uutta iskää" elättäjäksi, niin onhan se sitten sijoitus lapsen elatukseen.
   Enemmän sitä jaetaan mustalle roskaväelle

   Lainaa

  49. Kimakka paprika 27.12.2022 19:55
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   Laajahko sakaali: "Mihin törsäsit ylimääräiset lapsilisät?" Mikä siinä on, että ylimääräiset rahat pitäisi aina törsätä johonkin?
   No siis indeksirahastoon tietenkin eli käytännössä ilmaa on ostettu. Voisin kutsua jopa törsäämiseksi.

   Lainaa

  50. Nurja päärynä 27.12.2022 21:04
   Tulos: -14 (62 ääntä)
   Täällä pari on kysellyt Air Jordaneiden hintaa. Koska olen tapellut samasta asiasta viimeisen puoli vuotta oman teinin kanssa, niin osaan vastata! THE Jordanit, jotka kaikki haluaa irtoaa noin 300 eurolla. Oma poika oli sniikki. Pyysi kummeilta ja mummeilta jne rahaa, teki kesällä hanttihommia jne jotta saisi rahat kasaan. Sanoin koko ajan, että aivan sama vaikka oltaisiin miljonäärejä, kasvavan lapsen ei tarvitse heittää 300 euroa kenkiin, josta kasvaa pihalle puolessa vuodessa. Tyyppi sitten aattoyönä oli ottanut luvatta visakortin ja tilannut itselleen ne kengät. Oli kuitenkin jättänyt lompakkooni käteisellä koko summan, mutta ei auttanut, peruin tilauksen saman tien ja kolmas maailmansota iski...

   Lainaa

  51. Nurja päärynä 27.12.2022 21:06
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Jeba: Siis miks niin monet pitää jordaneita jonain nykyajan hömpötyksenä kun niiden suosio alko jo 80-luvulla.. missä tynnyrissä ihmiset on elänyt? Luulis että 40 vuoden aikana ois kuullut niistä useemmin kun kerran, vuonna 2022.
   Muoti tulee ja menee. Ei ne nuoret niitä alkuperäisiä AJ hanki, vaan nykyisiä, huomattavasti kalliimpia.

   Lainaa

  52. Tulos: +6 (30 ääntä)
   Ketsupilta haiseva sohvaperuna: Onko tosiaan noin? Itse taas katsoin että kerrankin luonnollisemman näköiset täytehuulet eikä sellaiset turvokkeet jotka näyttävät siltä että on juostu 150km/h lyhtypylvääseen huulet edellä.
   Noi on törkeän ja epäinhimillisen näköiset törröttimet, mitä ihmettä oikein tarkoitat, että luonnollisemman? Ilmeisesti et tiedä miltä täyteaineiden on tarkoitus näyttää. Olet takuulla nähnyt täytettyjä huulia ja pitänyt niitä luomuina.

   Lainaa

  53. Rimppakinttu ihminen 27.12.2022 21:39
   Tulos: -16 (42 ääntä)
   Joo, olihan ylimääräinen lapsilisä ihan sellainen kiva ajatuksena. Se meni lapsen tilille kuten kaikki muutkin lapsilisät. Ei me sitä oltaisi millään muotoa tarvittu, eikä tarvittaisi niitä lapsilisiä sen puoleen muutenkaan, mutta mitä mun pitäisi tehdä? Sanoa jonnekin että kiitos meille ei tarvii maksaa, valitsetteko mun puolesta jonkun pienituloisen joka saa meidän lapsilisät ja voi sitten törsätä ne vaikka niihin uusiin huuliin, vai että jakaa ne kaikille muille lapsiperheille, jolloin jokainen niistä voisi saada jonkin sentin kymmenyksen vuodessa? Ainakin meidän saa niistä lapsilisistä nyt jotain kivaa pientä pesämunaa kun jossain vaiheessa jaksetaan alkaa niitä sijoittaa.

   Lainaa

  54. Lehtevä makkara 27.12.2022 22:37
   Tulos: -28 (36 ääntä)
   Addiktoiva kirsikka: Jaa a. Jos feministiltä kysyy, niin naiset muokkaavat kehojaan ja meikkaavat yms. Vain omaksi ilokseen.
   Sekin on hukkaan heitettyä rahaa, kun naiset eivät ole koskaan tyytyväisiä mihinkään.

   Lainaa

  55. Tulos: +5 (13 ääntä)
   Kumitettava timantti: Tuntuu että tuota lapsilisää jaetaan ihan liikaa valkoiselle roskaväelle kun on vara laittaa se omiin huuliin. Toki jos niillä huulilla yritetään saada "uutta iskää" elättäjäksi, niin onhan se sitten sijoitus lapsen elatukseen.
   Siis mitä, onko tämä vain valkoisille rajattu etuus?! Nyt äkkiä asiaan muutos, eihän tämä nyt näin voi mennä!!

   Lainaa

  56. Vaikuton majava 27.12.2022 23:40
   Tulos: -4 (42 ääntä)
   Kyseinen huulientäyttäjä kävi kyllä töissäkin, että en usko, että lapset olivat nyt nälässä tämän takia. Lapsilisät tulee niin köyhille kuin rikkaillekin. Ehkä kerrankin nyt vain raaski tuhlata itseensäkin. Ja eroaako tämä jotenkin kampaamokäynneistä, missä naiset saattavat käydä jopa kuukausittain heittämässä sen satasen tai enemmänkin? Tai tupakanpoltosta. Tai railakkaasta baari-illasta.

   Lainaa

  57. Rakastettu näätä 28.12.2022 1:17
   Tulos: +58 (78 ääntä)
   Nurja päärynä: Täällä pari on kysellyt Air Jordaneiden hintaa. Koska olen tapellut samasta asiasta viimeisen puoli vuotta oman teinin kanssa, niin osaan vastata! THE Jordanit, jotka kaikki haluaa irtoaa noin 300 eurolla. Oma poika oli sniikki. Pyysi kummeilta ja mummeilta jne rahaa, teki kesällä [...]
   Tietyllä tapaa, minä ymmärrän sinua, mutta toisaalta, ehkä kolmas maailmansotanne olisi vältetty, jos olisit suonut teinillesi ne ylikalliit kengät, joihin hän sai itse rahan kerättyä.
   Hän teki väärin, kun sinulta kysymättä tilasi ne kortillasi, vaikkakin lieventävänä pointtina nään sen, että hän jätti lompakkoosi kokonaan saman summan käteisellä.
   HÄN KUITENKIN SAI RAHAN HANKITTUA KASAAN. 
   Tekisi mieli kysyä sinulta, miten sulla meni noin niinku omasta mielestäsi? Olisitko voinut suoda teinillesi jotain, mitä hän niin halusi kovasti, että kokosi rahat kasaan ilman sinua? Kyseessä kun kuitenkin oli vaan kengät, eikä mitään vaarallista ja laitonta. Olkoonkin, että hinta on minustakin aivan liian suolainen.  🤔
    

   Lainaa

  58. Susiruma tomaatti 28.12.2022 1:26
   Tulos: +26 (32 ääntä)
   Nurja päärynä: Täällä pari on kysellyt Air Jordaneiden hintaa. Koska olen tapellut samasta asiasta viimeisen puoli vuotta oman teinin kanssa, niin osaan vastata! THE Jordanit, jotka kaikki haluaa irtoaa noin 300 eurolla. Oma poika oli sniikki. Pyysi kummeilta ja mummeilta jne rahaa, teki kesällä [...]
   Kai sentään palautit käteiset lapsellesi?

   Lainaa

  59. Tomera bataatti 28.12.2022 5:49
   Tulos: +3 (15 ääntä)
   Auktorisoitu kala: Enemmän sitä jaetaan mustalle roskaväelle
   Juuei.

   Lainaa

  60. Lajittelematon kavioeläin 28.12.2022 7:04
   Tulos: +12 (42 ääntä)
   Tuossa ketjussa kävi monta kertaa ilmi että kävi myös palkkatyössä ja jotain bonuksia oli saanut ja lapselle oli paljon lahjoja ostettu jo palkasta. Itse kävin pitkästä aikaa kampaajalla kun kerrankin jäi vähän yli. En vaan uskaltanut sitä tuolla mainita. 😁 Taisi tuo laittaa x-summan rahaa myös jollekin ketjussa ulisseelle kun rahat eivät edes ruokaan riittäneet. Kyllä me äiditkin saadaan joskus panostaa myös itseemme jos ja kun se ei ole lapsilta pois!

   Lainaa

  61. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Lajittelematon kavioeläin: Tuossa ketjussa kävi monta kertaa ilmi että kävi myös palkkatyössä ja jotain bonuksia oli saanut ja lapselle oli paljon lahjoja ostettu jo palkasta. Itse kävin pitkästä aikaa kampaajalla kun kerrankin jäi vähän yli. En vaan uskaltanut sitä tuolla mainita. 😁 Taisi tuo laittaa x-summan rahaa [...]
   No, monet ovat valittaneet, etta vanhemmat "panostivat itseensa" tupakan ja kaljan muodossa, sen olisi varmaan voinut jattaa tekemattakin. Mutta ei tuollaisia huulia pienempi lapsi huomaa. Itse en tajua tuollaisia Airjordaneita tai mita on -jos lapsi omilla rahoillaan hankkisi niin saisi pitaa (ei tule tapahtumaan lahiaikoina) mutta kokisin todella epaonnistuneeni, jos han ei tajuaisi, etta jos ei kelpaa kavereille ilman okykenkia, kannattaisi hankkia ei kenkia, vaan fiksumpia kavereita. Kyllahan itselin ostan joskus jotain kivaa ja turhaa, mutta olen siita Facessa aika hissukseen, kun ei kaikilla ole joten se voi nayttaa vittuilulta. En tosin avaudu siitakaan mita en osta etta kivaan jaa varaa...Lapsella on aika vimpan paalle harrastukset, musiikkitunnit jne, etta saisi paaomaa elamaan, mutta vaatteet meilla on molemmilla kierratyskeskuksesta -kampaajalla kavin viimeksi 1997 kun aiti maksoi :)

   Lainaa

  62. Motivoiva hamsteri 28.12.2022 9:46
   Tulos: +11 (17 ääntä)
   Toj Karin: Tämä ei olisi mahdollista, sillä lapset eivät vaikuta oikeuteen saada toimeentulotukea. Sinun ehdotus olisi vaatinut koko lain uudelleen kirjoittamista toimeentulotuen osalta. Jos korotus olisi annettu kaikille tt-tukeen oikeutetuille, asia olisi yhtä helppo kuin lapsilisienkin kanssa, eikä [...]
   Nyt vain on niin, että aiemmin 300 euron sähkölasku omasta kodista on voinutkin kivuta 1500 euroon ilman että siihen voisi juuri vaikuttaa ( kylmässä talossa ei voi Suomessa talvella asua, vaikka muusta tingittäisiinkin, ei se sähkönkulutusta juuri vähennä - nykylaitteet on aika energiatehokkaita). Lapsilisän tuplaaminen auttoi hetkellisesti tuikitavallisia työssäkäyviä perheitä, jotka eivät saa mitään tukia, pl. Lapsilisän, mutta joiden palkka ei enää riitäkään elämiseen. Näitä perheitä on helvetisti ja satoa tullaan korjaamaan pitkään. Mutta hei, jos joku saa jotain, on se vissiin aina joltakin pois vaikka huulifillereistä tai viinasta.

   Lainaa

  63. Normi sitruuna 28.12.2022 9:52
   Tulos: +2 (38 ääntä)
   Täällä taas voimissaan se perisuomalainen ajatus että vanhemman pitää pyyteettömästi kaikki rahansa laittaa lapseen ja itselleen ei edes tahtoisi mitään kivaa. Ihmisiä ne on vanhemmatkin, ja jos jotain on vuosia halunnut ja vihdoin on siihen varaa ilman että lapsen hyvinvointi kärsii, niin antaa mennä vaan.

   Lainaa

  64. Tulos: +21 (25 ääntä)
   Luihu hyeena: Pakko muuten köyhä kärsii saman summan vähentyneenä toimeentulotukena. Toki ne voi nostaa vaikka lompakossa pidettäväksi hätävaraksi.
   Tämä on kyllä omituista. Ymmärtäähän sen että jos tilillä pötköilee useampi tuhat euroa niin ehkä se toimeentulotuen hakeminen vaikuttaa turhalta mutta esim nyt vaikka kengät ovat sellaisia että kannattaa ostaa kerralla kunnolliset eikä joka kuukausi uusia halpoja. Köyhällä ei ole varaa halpaan sanovat. Kerran lähdettiin mökille ja kaveri tajusi vasta matkalla että lenkkarit unohtuivat joten pysähdyttiin cittarissa ja osti jotkut parin kympin tennarit jotka hajosivat jo ennen kotiin pääsyä. Hirveästi järkeä tuhlata aikaa, rahaa ja luonnonvaroja koska sossu/kela ei osaa laskea tulot miinus menot vaan tuijottaa vain sitä saldoa. Joo voi nostaa käteisenä ja siten säästää mutta sitten ei tilata nettikaupasta vaikka missä metsän keskellä asuisit, sitten lähdetään ostoshelvettiin vaikka kuinka pitkälle. Mä taas ala yhtään mitään. Pitäkää tunkkinne ja töröhuulenne.
   Voin kuvitella että tilanne on vielä mielenkiintoisempi ja sotkuisempi vaikka pesukoneen kohdalla. Saako tai pitääkö hakea jotain lupaa säästää tuon tyyppisissä tapauksissa? Vai onko se sitten vaan voi voi vitun köyhä? 

   Lainaa

  65. Tulos: +10 (22 ääntä)
   Meidän yhteiskunta on epäonnistunut kun täytehuulia pidetään asiana mihin kannattaa tuhlata rahaa.

   Lainaa

  66. Toipuva haisunäätä 28.12.2022 13:56
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Höpö: Tämä on kyllä omituista. Ymmärtäähän sen että jos tilillä pötköilee useampi tuhat euroa niin ehkä se toimeentulotuen hakeminen vaikuttaa turhalta mutta esim nyt vaikka kengät ovat sellaisia että kannattaa ostaa kerralla kunnolliset eikä joka kuukausi uusia halpoja. Köyhällä ei ole varaa [...]
   Jos säästää käteisenä, voi ostaa nettikaupasta sen kuun tuella milloin säästötavoite on saavutettu ja maksaa ruokakaupassa tms. sillä käteisellä. Tai jos summa on sen verran isompi, että ylittää mitä yhdessä kuussa voi käteisellä maksaa kun kaikki muu menee laskuihin tilin kautta, ostaa osamaksulla tai luottokortilla, jos sellaisen omistaa. Säästöjen väärää muotoa suurempana ongelmana pidän sitä, että ei toimeentulotuesta kyllä säästetä yhtään mitään ellei ole perhettä, sukulaisia, ystäviä jne, joilta voi saada apua käteisenä ja todella rautaista kuria omaan taloudenpitoon.
   Pesukoneeseen, jääkaappiin tms. pitäisi ainakin teoriassa saada harkinnanvaraista tt-tukea könttäsumma, mutta sekin on aika rajallista. Näinköhän esim. rikkoutuneen tiskikoneen tilalle saisi uutta vaikka olisi 6-henkinen perhe. Toimeentulotuen yksi suurista ongelmista on, että se on suunniteltu viimesijaiseksi tueksi auttamaan pahimman yli, mutta kovin monelle sillä pahimmalla ei ole mitään takarajaa, milloin helpottaisi.

   Lainaa

  67. Näsäviisas herne 28.12.2022 14:00
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Jynx: Meidän yhteiskunta on epäonnistunut kun täytehuulia pidetään asiana mihin kannattaa tuhlata rahaa.
   Sekotat nyt kulttuurin ja yhteiskunnan. Yhteiskunnan ei kuulu puuttua kulttuuriin.

   Lainaa

  68. Pakkattu kobra 28.12.2022 15:19
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Toj Karin: Tämä ei olisi mahdollista, sillä lapset eivät vaikuta oikeuteen saada toimeentulotukea. Sinun ehdotus olisi vaatinut koko lain uudelleen kirjoittamista toimeentulotuen osalta. Jos korotus olisi annettu kaikille tt-tukeen oikeutetuille, asia olisi yhtä helppo kuin lapsilisienkin kanssa, eikä [...]
   En tiennyt noista lakiasioista. Mutta parempi vaihtoehto olisi sitten ollut antaa ylimääräistä rahaa kaikille toimeentulotukea saaville, kuten sanoit. Paljon on niitä vähävaraisia joilla ei ole (enää) lapsia elätettävänä. Omaa lompakkoa se ei siltikään olisi kostuttanut, mutta ennemmin niille jotka sitä oikeasti tarvitsevat. Minä kuitenkin pystyn venkslaamaan laskujen kanssa ja pärjään. Monilla ei ole sitäkään vaihtoehtoa.

   Lainaa

  69. Jouheva hevonen 28.12.2022 16:18
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Normi sitruuna: Täällä taas voimissaan se perisuomalainen ajatus että vanhemman pitää pyyteettömästi kaikki rahansa laittaa lapseen ja itselleen ei edes tahtoisi mitään kivaa. Ihmisiä ne on vanhemmatkin, ja jos jotain on vuosia halunnut ja vihdoin on siihen varaa ilman että lapsen hyvinvointi kärsii, niin antaa mennä vaan.
   Täällä taas ei ole voimissaan se, mikä siellä on.

   Lainaa

  70. Lajittelematon kavioeläin 28.12.2022 17:06
   Tulos: +40 (40 ääntä)
   Rahaton kalkkuna: Eikö olisi samalla kannattanut investoida koko naaman tuunaukseen? Ei noi huulet kyllä tuota kokonaisuutta pelasta.
   Ja sitten ihmetellään kun korjauksia tehdään.. Taisi tätäkin daamia oltu kiusattu olemattomasta ylähuulesta ja siellä ketjussa haukuttiin moneen otteeseen muitakin ruumiinosia missä ei edes mitään vikaa ollut. Harmi ettei käytöstapoja saa ostettua, niiden puute vasta rumaksi tekeekin.

   Lainaa

  71. Itkevä kärpänen 29.12.2022 1:02
   Tulos: +6 (16 ääntä)
   Pilkkopimeä ämpäri: koskaan en ole ymmärtänyt hupikauneusleikkauksia*, ja vielä käyttää siihen rahaa jonka valtio jakaa sinun käytettäväksi lapsen elättämiseen. olis edes vaikka jonkun switchin ostanut ylimääräisellä. *etuliitteenä hupi, sillä tässä ei tod näk. korjata minkään onnettomuuden aiheuttamaa vahinkoa.
   Ja millä tavalla tuossa on leikattu ketään? 🤦🏻‍♀️

   Lainaa

  72. Tulos: -1 (7 ääntä)
   Motivoiva hamsteri: Nyt vain on niin, että aiemmin 300 euron sähkölasku omasta kodista on voinutkin kivuta 1500 euroon ilman että siihen voisi juuri vaikuttaa ( kylmässä talossa ei voi Suomessa talvella asua, vaikka muusta tingittäisiinkin, ei se sähkönkulutusta juuri vähennä - nykylaitteet on aika [...]
   Ihan hyvä kommentti ja hyviä pointteja sinulla, mutta piti mennä pilaamaan se tuolla viimeisellä vittuilevalla lauseella. En tainnut mainita sanallakaan huulitäytteitä tai viinaa saatika käytä itse kumpaakaan.

   Lainaa

  73. Tulos: -4 (12 ääntä)
   Väittäisin että Iralla on takana se kuuluisa kova elämäm korkea koulu. Länsimaisen sivistyksen tuho ja turmio. Ja se, että omalla nimellä ja naamalla kehtaa tuollaista julkaista, kertoo sivistymättömyydestä.

   Lainaa

  74. Ohimennen ohjeistaja 29.12.2022 13:26
   Tulos: +25 (29 ääntä)
   Rimppakinttu ihminen: Joo, olihan ylimääräinen lapsilisä ihan sellainen kiva ajatuksena. Se meni lapsen tilille kuten kaikki muutkin lapsilisät. Ei me sitä oltaisi millään muotoa tarvittu, eikä tarvittaisi niitä lapsilisiä sen puoleen muutenkaan, mutta mitä mun pitäisi tehdä? Sanoa jonnekin että kiitos meille ei [...]
   Meillä on taloudessa enää yksi sellainen lapsi, josta maksetaan lapsilisää. Kun kuulin suunnitelmista maksaa tuplalapsilisät, olin (ja olen edelleen) sitä mieltä, että tämä ylimääräinen tuki kohdistetaan nyt väärin. Unohdin kuitenkin asian, kunnes luin taas jonkun otsikon asiasta ja tarkistin tililtäni sen jo todeksi.  Tosin en minäkään tiedä, olisiko tästä ylimääräisestä voinut erikseen kieltäytyä (kuten lapsilisästä kokonaisuudessaan voi, eli jättää vain hakematta). 
   Asumme sähkölämmitteisessä talossa, oman auton varassa, asuntolainaa maksamatta, useamman lapsen elättäminen maksaa vielä ennen kuin itsenäistyvät jne jne, mutta koska taloudessa nyt kuitenkin on kaksi työssä käyvää, keskituloista aikuista, emme elä kädestä suuhun, kun pidetään kulukuri sopivan tiukkana. On paljon perheitä, joissa akuutti (ja krooninen) tarve rahalle on paljon pahempi.
   Siispä, en antanut itselleni edes aikaa miettiä, mihin kulueräämme upotan ylimääräisen rahan (ja oikeasti, joku yhden lapsen lapsilisä asuntolainan lyhennykseen on yhtä tyhjän kanssa) tai alkaa katua suunnitelmaani, vaan siirsin summan sentilleen Hope ry:n keräykseen.  Homma vei 2 minuuttia.
   Tämä siis vastauksena kysymykseesi, että "mitä mun pitäisi tehdä". Ymmärrän tekstistäsi, ettei teidänkään taloudessanne toimeentulo ole tuosta kiinni, ja kun mikään raha ei ole korvamerkittyä, voitte edelleen lahjoittaa ylimääräisen lapsilisän verran rahaa johonkin, josta se kanavoidaan enemmän tarvitseville. Jätän sen sinun omatuntosi varaan, teetkö näin, vai harmittelitko asiaa vain lämpimiksesi.

   Lainaa

  75. Tulos: -2 (20 ääntä)
   Lapsilisä on tarkoitettu LAPSEN tarpeisiin, eikä aikuisten hömpötyksiin. Jos haluaa huuliin täytettä, se raha otetaan muusta kuin siitä lapsilisästä, vaikka sitten säästämällä omista tuloistaan/tuistaan ilman että lapsen elämänlaatuun vaikuttaa. Just tuollaisten urpojen takia sitä lapsilisää ei kohta saa enää kukaan kun wt-mammat tuhlaa ne omiin huvituksiinsa.

   Lainaa

  76. Vaatelias maksamakkara 30.12.2022 3:35
   Tulos: +2 (16 ääntä)
   Pakkoko niitä kakaroita on tehdä jos ei ole varaa niitä elättää.

   Lainaa

  77. Maanalainen menninkäinen 30.12.2022 7:38
   Tulos: -6 (14 ääntä)
   Suo: Lapsilisä on tarkoitettu LAPSEN tarpeisiin, eikä aikuisten hömpötyksiin. Jos haluaa huuliin täytettä, se raha otetaan muusta kuin siitä lapsilisästä, vaikka sitten säästämällä omista tuloistaan/tuistaan ilman että lapsen elämänlaatuun vaikuttaa. Just tuollaisten urpojen takia sitä lapsilisää [...]
   Jotkut osaavat suunnitella rahankäyttöään, eivätkä elä kädestä suuhun, kuten sinä.

   Lainaa

  78. Kädetön hedelmä 30.12.2022 11:49
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Tähän voi tulla ne isukit selittelee, jotka käy joka viikonloppu baarissa ryyppäämässä, että miksei käyttäny jokaista pennosta lapsiinsa vaan kurkusta alas. Luulen, että satanen on pikkusumma kaljaan/viinaan suomalaiselle miehelle.

   Lainaa

  79. Tulos: -5 (5 ääntä)
   Maanalainen menninkäinen: Jotkut osaavat suunnitella rahankäyttöään, eivätkä elä kädestä suuhun, kuten sinä.
   Hahaha... oletpas nokkela. Not. Raha-asiat ihan kunnossa täällä päin, kiitos vaan huolenpidosta.

   Lainaa

  80. Väkivahva ankka 30.12.2022 12:14
   Tulos: +13 (17 ääntä)
   Suo: Lapsilisä on tarkoitettu LAPSEN tarpeisiin, eikä aikuisten hömpötyksiin. Jos haluaa huuliin täytettä, se raha otetaan muusta kuin siitä lapsilisästä, vaikka sitten säästämällä omista tuloistaan/tuistaan ilman että lapsen elämänlaatuun vaikuttaa. Just tuollaisten urpojen takia sitä lapsilisää [...]
   Ei ole lapsia (eikä lapsilisiä), eikä sen puolen huulitäytteitäkään. En silti ymmärrä mitä merkitystä sillä on mistä perheen rahoista lapsen asiat ostetaan. Jos lapsilisä käytetään perheen yhteisiin tai aikuisen omiin menoihin, silloinhan lasten tarvitsemat asiat ostetaan aikuisten tulosta. Eihän lapsi tiedä onko rahat kuravaatteisiin tulleet lapsilisästä vai äidin palkasta, on vaan tyytyväinen että ne kuravaatteet on.

   Lainaa

  81. Validi sateenvarjo 30.12.2022 18:43
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Tein lapsille yhtenä jouluna tällaiset rahalahjat: tulostin pikkuruiset setelin kuvat oikealle summalle, laitoin kuvat sinitarralla hieman koholleen pieneen korvakorurasiaan (sellaiseen jossa on läpinäkyvä kansi) ja paketoin lahjat nätisti. Kun lapset avasivat paketit, niin laitoin samalla huomaamattomasti vastaavat summat heidän tililleen. En halunnut antaa oikeita seteleitä, kun ne olisi kuitenkin ojennettu suoraan vanhemmille että voitko laittaa tämän verran tilille. Hyvin kelpasi :)

   Lainaa

  82. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Dekadentti leijona: Onko maailmassa jokin mies, joka pitää täytetyistä huulista?
   Tuskin. Tosin postauksessa ei kyllä mainita miesten miellyttämisestä mitään.

   Lainaa

  83. Eksakti kotka 31.12.2022 0:39
   Tulos: +4 (16 ääntä)
   Dekadentti leijona: Onko maailmassa jokin mies, joka pitää täytetyistä huulista?
   Tehdäänkö niitä miesten iloksi? Aattelin, että ottaja itse pitää siitä, miltä ne näyttävät.

   Lainaa

  84. Kova kesyhanhi 31.12.2022 15:03
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Suo: Hahaha... oletpas nokkela. Not. Raha-asiat ihan kunnossa täällä päin, kiitos vaan huolenpidosta.
   Eipä taida olla, jos kuvittelet että rahaa käytetään sitä mukaa kun sitä tulee ja että se raha on "korvamerkitty" jotenkin tietyille perheenjäsenille. Kommenttisi kertoo aika täsmällisesti sen, miten huonosti hoidat raha-asiasi.

   Lainaa

  85. Sormeton joutsen 31.12.2022 15:05
   Tulos: -6 (14 ääntä)
   Eksakti kotka: Tehdäänkö niitä miesten iloksi?
   Tehdään. Ja naisten. Muutenkin ihan turha inistä mitään "omaksi iloksi tein," kun kuitenkin itse sitä omaa ulkonäköään kaikkein vähiten näkee. Pois lukien peilin edessä viihtyvät, joilta tuo olisi uskottava väite, mutta heillä onkin sitten paljon isompia pään sisäisiä ongelmia.

   Lainaa

  86. Raksu hanhi 31.12.2022 22:41
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Kumitettava timantti: Tuntuu että tuota lapsilisää jaetaan ihan liikaa valkoiselle roskaväelle kun on vara laittaa se omiin huuliin. Toki jos niillä huulilla yritetään saada "uutta iskää" elättäjäksi, niin onhan se sitten sijoitus lapsen elatukseen.
   korjataan vielä se valkoinen roskaväki ihan normaaliksi väeksi, kun se lapsilisä on kaikille sama

   Lainaa

  87. Eloton nainen 2.1.2023 11:36
   Tulos: -3 (7 ääntä)
   Läpimätä kookos: Miten se on tasa-arvoinen panos lapsiin? Entäs ihmiset, joilla ei ole lapsia? En näe tasa-arvoa tässä miltään kantilta, mutta pakko kai jotain lisätukea oli annettava, ettei yritykset mene jouluna nurin.
   No, ne ihmiset joilla ei ole lapsia, eivät ansaitse tätä tasa-arvoista panostusta LAPSIIN. Daa. Tehkää lapsia, niin saatte lapsilisiä.

   Lainaa

  88. Eloton nainen 2.1.2023 11:43
   Tulos: -6 (10 ääntä)
   Kenkku ampiainen: Lähinnä nyt pohdin tätä halveksuntaa kun lapsilisät menee "johonkin muuhun kuin lapsiin" samalla kun varakkaampi väestö pistää ne sijoituksiin ja tilille makaamaan. Huulet nyt tietty ei ole ehkä se järkevin ostos ylipäätään, mutta rahaa kuin rahaa. Ei meilläkään niitä erityisesti lapsen tarpeisiin korvamerkitty.
   Lapsilisä on lapsen rahaa. Meillä ne laitetaan toistaiseksi rahastoon, jotta lapsella olisi pesämuna sitten kun muuttaa omilleen. Yläasteelle päästyään saa sen kuukausirahana omiin hankintoihinsa.

   Lainaa

  89. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Nurja päärynä: Muoti tulee ja menee. Ei ne nuoret niitä alkuperäisiä AJ hanki, vaan nykyisiä, huomattavasti kalliimpia.
   Eikös ne alkuperäiset ole keräilyharvinaisuuksia nykyään? Siis jos pystyy todistamaan että ovat 80-luvulta.

   Lainaa

  90. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Ohimennen ohjeistaja: Meillä on taloudessa enää yksi sellainen lapsi, josta maksetaan lapsilisää. Kun kuulin suunnitelmista maksaa tuplalapsilisät, olin (ja olen edelleen) sitä mieltä, että tämä ylimääräinen tuki kohdistetaan nyt väärin. Unohdin kuitenkin asian, kunnes luin taas jonkun otsikon asiasta ja [...]
   Kiitos että teit niin kauniisti. ❤️ Mielestäni tää on esimerkillinen asenne, jos oikeasti pärjää ilmankin tuota ylimääräistä rahaerää. Se varmasti nyt ohjautuu oikeasti tarvitseville.

   Lainaa

  91. Viiksikäs poro 5.1.2023 13:49
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Eloton nainen: Lapsilisä on lapsen rahaa.
   Juu ei ole.

   Lainaa

  92. Riehakas pingviini 6.1.2023 11:19
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Eloton nainen: Lapsilisä on lapsen rahaa. Meillä ne laitetaan toistaiseksi rahastoon, jotta lapsella olisi pesämuna sitten kun muuttaa omilleen. Yläasteelle päästyään saa sen kuukausirahana omiin hankintoihinsa.
   Ja sitten se ikävä asia, eli totuus: "Lapsilisä tarkoittaa valtion lapsiperheille maksamaa etuutta ja tulonsiirron muotoa, jolla kompensoidaan lapsen huollosta aiheutuvia kustannuksia. Lapsilisällä voi nähdä olevan lapsiperheen toimeentuloa tukevan vaikutuksen ohella syntyvyyttä lisäävä kannustinvaikutus."

   Lainaa

  93. Tulos: +1 (1 ääni)
   Rainbow abcde vitamiinipurkkiin mahtuu 112e.

   Lainaa

  94. Horisko hauki 15.1.2023 18:28
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Shrapnel: Rainbow abcde vitamiinipurkkiin mahtuu 112e.
   Tärkeä tieto.

   Lainaa

  95. Huolestuttava mandariini 6.2.2023 22:31
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Itseasiassa: Pakko sanoa, etten ymmärrä miksi lapselle ei voi selittää, ettei hän voi saada lahjaa joka ei mahdu vanhemman budjettiin. Varsinkin kasvavalle lapselle, joka haluaa kengät, joiden hinta on pääasiassa ilmaa. Valitettavasti ne pettymyksetkin kuuluvat elämään ja parempi opetella niitä suht [...]
   Ymmärrän äitisi tuskan, eipä ole kyllä itsekään pahemmin tullut rahassa piehtaroitua.
   SILTI, kyllä se totuus mikä kasvoille löi oli se että kun menee töihin niin mitkään satasen kengät ei tosiaan ole mikään tekemätön paikka, että mä en oikein ymmärrä mikä se on se ”opetus” tuossa kurjuuteen totuttamisessa oikein on?

   Lainaa

  96. Pimeä paprika 21.3.2023 11:34
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Maanalainen menninkäinen: Jotkut osaavat suunnitella rahankäyttöään, eivätkä elä kädestä suuhun, kuten sinä.
   Ei se ole aina omasta halusta eikä suunnitelmista kiinni. Kroonisen sairauden puhkeaminen riittää. Kyllähän sitä jonkun aikaa kitkuttaa sairaanakin sen elämän kanssa, joka on rakennettu terveyden ja vakaiden tulojen pohjalle mutta ei vuosikausia. Toivottavasti joudut joskus miettimään vakavasti omalla kohdallasi elämän realiteetteja niin että tajuat myydä omistusasuntosi vielä kun selviät siitä vain viidenkymmenen prosentin tappiolla ja vaihtaa halvempaan autoon vielä kun jollekin kelpaa se kalliimpasi etkä joudu paljoa maksamaan väliä siirtyessäsi vähäruokaisempaan tai joukkoliikenteeseen.

   Lainaa

  97. Tanssiva herne 27.7.2023 7:12
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Vaatelias maksamakkara: Pakkoko niitä kakaroita on tehdä jos ei ole varaa niitä elättää.
   Kerro tuo Afrikalle!

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: air jordan, huulet, joulu, joululahjat, kengät, kuva, käteinen, lahjat, lapsilisät, lompakko, raha, vinkit, ylimääräinen