Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 242

Kaverin insuliini kokeiluun – mikä voisikaan mennä pieleen?
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 242

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 65 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +323 (361 ääntä)
   Ei jumalauta näitä oman elämänsä Matlockeja. Jos ei "ainakin jenkeis on näin", niin vähintään "ainaki raamatus sanotaan jossain niin"

   Lainaa

  2. Peeaa vadelma 24.11.2022 0:17
   Tulos: +258 (276 ääntä)
   Ei juma. Koulutuksesta leikattu ihan liikaa... 😳

   Lainaa

  3. Kekseliäs guava 24.11.2022 0:18
   Tulos: +424 (444 ääntä)
   Kuulostaa kyllä melko hullulta, että sokeritautia sairastava lähtee toiselle pistämään insuliiniä. Luulisi, että lääkärin olisi pitänyt ottaa poliisiin yhteyttä.

   Lainaa

  4. Juoruava tonttu 24.11.2022 0:37
   Tulos: +190 (206 ääntä)
   Kekseliäs guava: Kuulostaa kyllä melko hullulta, että sokeritautia sairastava lähtee toiselle pistämään insuliiniä. Luulisi, että lääkärin olisi pitänyt ottaa poliisiin yhteyttä.
   Todellakin luulisi että diabeetikko tietäisi paremmin kun oma elämä kiinni inskasta. Toisella ei ja hetkellinen korkea verensokeri ei ole haitallista - erityisen matala taasen on ja siihen suuntaanhan se insuliini vie, eteenkin random annostelulla. Jos verensokeri on jatkuvasti tuota luokkaa niin lääkäriin ja tutkimuksiin niin homma selviää. Eikä sieltäkään inskaa tule lääkkeeksi ensimmäisenä vaan ihan jotain muuta.

   Lainaa

  5. Toiveikas hämähäkki 24.11.2022 1:04
   Tulos: +5 (41 ääntä)
   Eikö joku hyvin vastaava pizzajuttu oo ollu täällä jo aiemminkin. Tuli tosi vahva Déjà vu!

   Lainaa

  6. Tulos: +1 (21 ääntä)
   Toiveikas hämähäkki: Eikö joku hyvin vastaava pizzajuttu oo ollu täällä jo aiemminkin. Tuli tosi vahva Déjà vu!
   Samaa mietin, siksi luulinkin selanneeni jo mokat loppuun ja hypänneeni edellisiin.

   Lainaa

  7. Tulos: +112 (122 ääntä)
   Oli taas melko lähellä käydä luonnollinen poistuma. Olen miettinyt että onko nyky-yhteiskunta kehittynyt liian turvalliseksi kun nämäkin yksilöt saattaa elää vanhaksi vaikka omaa tyhmyyttään kaikkensa yrittävät että henki lähtisi. Lisäksi sen sijaan että sairaalareissun yhteydessä olisi jutellut sille lääkärille niistä terveysasioista niin päättää kysellä niistä ryhmässä jonka jäsenet on yliedustettuna feissarimokissa. Tässä on kaikki asiat niin viturallaan että tietää heti sanoa että jos tämä yksilö elää pitkään niin ottaa se tältä yhteiskunnalta enemmän kuin antaa suurella todennäköisyydellä. Minea jos luet näitä niin ei millään pahalla henkilökohtaisesti. Toivottavasti olet nuori ja otat paljon oppia näistä mutta ei hyvältä tosiaan vaikuta kun lääkärikäynnin jälkeenkin avun hakeminen samasta asiasta jatkuu Facebook-ryhmässä.

   Lainaa

  8. Tulos: +34 (66 ääntä)
   Toiveikas hämähäkki: Eikö joku hyvin vastaava pizzajuttu oo ollu täällä jo aiemminkin. Tuli tosi vahva Déjà vu!
   Toi on klassikko tarina mitä kaikki kertoo omanaan. Vähän kuin vuosikymmeniä kiertäneet armeijan tornihuhut jotka tapahtuvat aina kertojan saapumisrässä.

   Lainaa

  9. Tulos: -63 (85 ääntä)
   Miehillä on yhteinen sopimus ettei toisen autoon kosketa vaikka miten vituttais.

   Lainaa

  10. Puhekyvytön pöllö 24.11.2022 6:39
   Tulos: +65 (75 ääntä)
   jukkapalmu: Miehillä on yhteinen sopimus ettei toisen autoon kosketa vaikka miten vituttais.
   Höpsis.

   Lainaa

  11. Lahjoava fretti 24.11.2022 6:48
   Tulos: +48 (54 ääntä)
   jukkapalmu: Miehillä on yhteinen sopimus ettei toisen autoon kosketa vaikka miten vituttais.
   No niin on monilla naisillakin, mutta sattumia löytyy miesten ettö naistenki puolilta.

   Lainaa

  12. Häikäilemätön myyrä 24.11.2022 7:06
   Tulos: -51 (69 ääntä)
   Minea siis "hoitanut" korkeaa verensokeriansa kaverin insuliinilla, ja tämän seurauksena joutunut sairaalaan ilmeisesti insuliinisokin takia. Kummallista tässä on, että sairaalasta ei ohjattu suoraan jatkohoitoon diabetesepäilyn takia.

   Lainaa

  13. Tulos: -95 (117 ääntä)
   Noin korkea verensokeri vaikuttaisi kyllä siltä, että hänellä olisi diabetes. Eikä silloin tuollainen verensokeri todennäköisesti ole ollut vain hetken, vaan tuossa on selvä ketoasidoosin ja kuoleman riski. Noin pieni määrä insuliinia ei ole vaaraksi, mutta voi auttaa estämään ketoasidoosin. En silti neuvoisi ihmisiä pistämään toisiinsa insuliinia, mutta nyt näytti ettei mennyt aivan väärinkään.

   Lainaa

  14. Kouluttamaton muurahainen 24.11.2022 7:14
   Tulos: +193 (197 ääntä)
   Stine: Toi on klassikko tarina mitä kaikki kertoo omanaan. Vähän kuin vuosikymmeniä kiertäneet armeijan tornihuhut jotka tapahtuvat aina kertojan saapumisrässä.
   Mä taas uskon, että tuollaisia tarinoita tapahtuu vähän väliä. Hyvä niin. Sehän vain osoittaa, että ihmiset haluavat pitää huolta toisistaan. Aika moni kuollut vanhuskin löytyy siksi, että tuntemattomat ohikulkijat tai kaupan kassat huolestuvat, kun he eivät enää noudata totuttuja rutiineja. Itse olin aikoinani rengasliikkeessä töissä. Siellä kävi joka päivä paikallinen kylähullu mittanauhan kanssa mittailemassa varastossa olevia renkaita ja kaikkia muitakin ympyröitä, mitä löysi. Oli saanut Jumalalta jonkin salaisen tehtävän, mihin tuo toiminta kuului. Harmiton kaveri, ihan mukavakin, joten päästimme hänet aina sisään, ja mikäli sattui olemaan hiljainen hetki, niin juttelin hänen kanssaan hänen tehtävästään, josta en koskaan oikein päässyt perille. Eräänä päivänä hän ei ilmestynyt paikalle. Heti samana päivänä aloimme työkavereiden kanssa huolestua. Kun häntä ei koko viikkoon näkynyt, aloimme kysyä asiakkailta (niiltä vakioasiakkailta, ei nyt sentään kaikilta), oliko heppua näkynyt. Lopulta joku kertoi nähneensä hänet kaupungilla, joten huolemme vähän laantui. Muutaman viikon kuluttua hän poikkesi taas käymään. Ihmettelin, missä oli ollut, niin poissaololle oli luonnollinen selitys. Hän oli saanut tehtävänsä valmiiksi. Lopputulos oli, että maailma tuhoutuu vasta miljardin vuoden kuluttua. Vai oliko se sittenkään hullu...?

   Lainaa

  15. Tulos: +58 (60 ääntä)
   Sellaiset lääkärileikit siellä sitten.

   Lainaa

  16. Tallentumaton hirvi 24.11.2022 7:42
   Tulos: +111 (113 ääntä)
   Juoruava tonttu: Todellakin luulisi että diabeetikko tietäisi paremmin kun oma elämä kiinni inskasta. Toisella ei ja hetkellinen korkea verensokeri ei ole haitallista - erityisen matala taasen on ja siihen suuntaanhan se insuliini vie, eteenkin random annostelulla. Jos verensokeri on jatkuvasti tuota luokkaa [...]
   Diabetes ei sulje pois vähäjärkisyyttä. Ihminen voi potea kumpaakin yhtä aikaa.

   Lainaa

  17. Tulos: +108 (112 ääntä)
   Toi kantiksesta murehtiminen ei ole niin kaukaa haettua, baarimikkona ollessani meillä oli yksi kanta-asiakas joka kävi neljänä päivänä viikossa hyvin täsmällisiin kellonaikoihin. Eräänä päivänä kun hän ei noudattanutkaan normaalia rytmiään aloimme huolestumaan, koska kyseinen asiakas kertoi aina etukäteen jos oli menossa sukuloimaan eikä tulisi tiettyinä päivinä käymään. Meni noin pari viikkoa jonka aikana epäilemme hänen kaatuneen suihkussa ja menehtyneen kunnes eräänä päivänä hän tuli taas normaalisti käymään ja kertoi sairastaneensa keuhkokuumeen (tai jonkun vastaavan taudin). Also, mitä foodora- ja wolt-kuskien epääammattimaisuuteen tulee niin tässä pari helmeä tältä vuodelta: -Kuski ottanut useamman tilauksen mukaan ja antanut väärät pizzat asiakkaille, vaikka laatikon päälle oli kirjoitettu koko laatikon kannen kokoiset tilausnumerot. -Kuski laittanut pizzan ylösalaisin lämpölaukkuunsa ja kun olen pyytänyt pizzan takaisin ja sanonut että se pitää tehdä uudestaan, kuski on alkanut vänkäämään vastaan että hyvä se on vaikka kaikki täytteet ovat nyt laatikon katossa. -Kuski on päättänyt jättää asiakkaan pizzat lumihankeen ja lähtenyt paikalta soittamatta edes asiakkaan ovikelloa.

   Lainaa

  18. Teräksenluja tyyny 24.11.2022 8:03
   Tulos: -41 (61 ääntä)
   Insuliinimokassa ei voi olla annettu insuliinia 2,5 yksikköä, koska insuliinia ei pysty nykyajan kynistä annostelemaan puolikkaita yksikköjä. Paljonko sitä siis olikaan oikeasti annettu?

   Lainaa

  19. Tulos: +63 (67 ääntä)
   Korkean verensokerin kanssa pärjää kyllä, menee sitte lääkäriin vaikka kun pääsee, juttelemaan ja testeihin, ei nyt helvetti mitään insuliinia oteta summamutikassa eikä ollenkaan, siinä kyllä voi tulla noutaja!

   Lainaa

  20. Mmmä Hhhäpeän 24.11.2022 8:47
   Tulos: -30 (46 ääntä)
   Bannatkaa jo naistenhuone täältä, ennenkuin kaikki kuollaan myötähäpeään.

   Lainaa

  21. Piilotettu maito 24.11.2022 8:55
   Tulos: +97 (99 ääntä)
   Kaverille soittelivat aikoinaan kebulasta, että oletko kipeä kun et ole tilannut hetkeen :D Hyvää asiakaspalvelua.

   Lainaa

  22. Tulos: -20 (60 ääntä)
   Piilotettu maito: Kaverille soittelivat aikoinaan kebulasta, että oletko kipeä kun et ole tilannut hetkeen 😁 Hyvää asiakaspalvelua.
   Noinhan ei todellakaan saisi tehdä. Vaikka se olisi pohjimmiltaan välittämistä, niin asiakkaiden henkilökohtaisia puhelinnumeroita ei saa käyttää ns. huvikseen, sillä se luokitellaan häirinnäksi. Näin poliisi kertonut, kun eräs pizzakuski alkoi laittelemaan viestiä mulle parin tilauksen jälkeen. Meni koko pulju bannaan siitä.

   Lainaa

  23. Tulos: +158 (158 ääntä)
   Tuttu bussikuski ajoi vuosikausia samaa hyvin aikasen aamun vuoroa, jossa ei juuri koskaan ollut muita kuin muutamat harvat vakiomatkustajat. Kerran joku ei ollutkaan pysäkillä odottamassa, jolloin kuski pysähtyi hänen talonsa kohdalle ja tööttäsi. Hetken päästä matkustaja tuli juosten paikalle ja nousi kyytiin kiitellen ja anteeksi pyydellen.

   Lainaa

  24. Itseasiassa 24.11.2022 10:00
   Tulos: +64 (66 ääntä)
   Mä kävin joskus vähän liian usein pizzalla ja tilasin aina omavalintaisilla täytteillä pizzan. Oli pakko vaihtaa täytteitä ja vähentää pizzan syöntiä, kun mun täytteet muistettiin valmiiksi siellä. Toisaalta oli typerää vaihtaa niitä, kun onhan tuo osaltaan kätevää. Ja nyt sitten tekee sitä jauheliha, sipuli, jalapeno -pizzaa mieli.

   Lainaa

  25. Itseasiassa 24.11.2022 10:11
   Tulos: +116 (118 ääntä)
   Tane: Tuttu bussikuski ajoi vuosikausia samaa hyvin aikasen aamun vuoroa, jossa ei juuri koskaan ollut muita kuin muutamat harvat vakiomatkustajat. Kerran joku ei ollutkaan pysäkillä odottamassa, jolloin kuski pysähtyi hänen talonsa kohdalle ja tööttäsi. Hetken päästä matkustaja tuli juosten paikalle ja nousi kyytiin kiitellen ja anteeksi pyydellen.
   Ei vitsi, tästä tuli mieleen tarina muutaman vuoden takaa. Oltiin miehen kanssa menossa yhteen tilaisuuteen eri paikoista, joten päätettiin mennä vastakkaisista suunnista tulevilla busseilla samaan kohtaan. Olin jo tarkistanut aikatauluista, että siinä on pysäkki, mutta jonkun tietyön vuoksi se oli poistettu käytöstä. Painoin pysähdysnappia oikeaan aikaan ja hetken päästä kuski huusi mulle, että "tässä ei ole nykyään pysäkkiä, mutta näen sinun poikakaverisi tuolla, joten haluatko jäädä pois". Oli kyllä ihanaa palvelua, harvemmin tulee ajatelleeksi paljonko nuokin muistavat ihmisiä.

   Lainaa

  26. Tulos: +81 (87 ääntä)
   Tuli näistä vakkariasiakasjutuista mieleen, kun poikaystävä tilaili sen verran usein eräästä ravintolasta, että toivat hänelle eräänä jouluna kylkiäisenä viinipullon kiitoksena lojaaliudesta (: oli hauska yllätys (olimme myös joskus tilanneet paikasta viiniä, niin tiesivät että kelpaa).

   Lainaa

  27. Tulos: +1 (11 ääntä)
   Tuli näistä vakkariasiakasjutuista mieleen, kun poikaystävä tilaili sen verran usein eräästä ravintolasta, että toivat hänelle eräänä jouluna kylkiäisenä viinipullon kiitoksena lojaaliudesta (: oli hauska yllätys (olimme myös joskus tilanneet paikasta viiniä, niin tiesivät että kelpaa).

   Lainaa

  28. Itseasiassa 24.11.2022 10:14
   Tulos: +76 (80 ääntä)
   Suomessa menee ilkivaltana jo yhdenkin renkaan puhkominen. Mutta olisi kiva tietää taustoja, miksi Jenkeissä on noin typerä laki. Jonkun senaatin sukulainen tarvitsi armoa, kun oli puhkonut ystävällisesti vain kolme rengasta?

   Lainaa

  29. Uskottava siili 24.11.2022 10:20
   Tulos: +65 (67 ääntä)
   Teräksenluja tyyny: Insuliinimokassa ei voi olla annettu insuliinia 2,5 yksikköä, koska insuliinia ei pysty nykyajan kynistä annostelemaan puolikkaita yksikköjä. Paljonko sitä siis olikaan oikeasti annettu?
   Väärin. Itsellänikin on käytössä insuliinikynä, jossa on puolikkaat yksiköt.

   Lainaa

  30. It's a deal 24.11.2022 11:33
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Itseasiassa: Suomessa menee ilkivaltana jo yhdenkin renkaan puhkominen. Mutta olisi kiva tietää taustoja, miksi Jenkeissä on noin typerä laki. Jonkun senaatin sukulainen tarvitsi armoa, kun oli puhkonut ystävällisesti vain kolme rengasta?
   Ei se liity lakiin mitenkään. Kysymys on siitä, että kolmea käytettyä rengasta on vakuutusyhtiön hankalampi korvata vastaavilla ja summa voi jäädä omavastuun alle.
   Kysytään tietoja ja faktoja, ja sitten paikalle saapuu aina joku, jolla ei ole kumpaakaan, mutta vahva usko nettihuhuihin, jotka joku on kääntänyt englannista miten sattuu.

   Lainaa

  31. Kenkku ampiainen 24.11.2022 11:54
   Tulos: +59 (59 ääntä)
   Partaaaa: Noin korkea verensokeri vaikuttaisi kyllä siltä, että hänellä olisi diabetes. Eikä silloin tuollainen verensokeri todennäköisesti ole ollut vain hetken, vaan tuossa on selvä ketoasidoosin ja kuoleman riski. Noin pieni määrä insuliinia ei ole vaaraksi, mutta voi auttaa estämään [...]
   Mulla oli raskausdiabetes ja eräällä mittauskerralla mittari näytti lukemaa 26. Aiemmin tulokset oli ollut sen +1/2 normia korkeammalla, joten hetken ajattelin, että kuolenko nyt. Seuraava ajatus oli, että mittari taitaa olla rikki ja niinhän se sitten olikin. 
   Eli joo, kyllä se nyt oli kovin tyhmä temppu. Joka puolella Suomea taitaa olla niitä hoitajien neuvonta numeroita, niin voisi sellaiseen vaikka pirauttaa toimintaohjeista.

   Lainaa

  32. Tulos: -33 (55 ääntä)
   Kekseliäs guava: Kuulostaa kyllä melko hullulta, että sokeritautia sairastava lähtee toiselle pistämään insuliiniä. Luulisi, että lääkärin olisi pitänyt ottaa poliisiin yhteyttä.
   Miksi? Mitään vahinkoa ei lopulta tapahtunut ja mitään lakia ei rikottu kun kyseessä ollut selvästikään tapon yritys. Ei tuossa ole mitään poliisille kuuluvaa. Ihan saatanan vajaita molemmat osapuolet mutta tyhmyys ei ole laitonta.

   Lainaa

  33. Harmaa kivi 24.11.2022 12:40
   Tulos: +38 (42 ääntä)
   Partaaaa: Noin korkea verensokeri vaikuttaisi kyllä siltä, että hänellä olisi diabetes. Eikä silloin tuollainen verensokeri todennäköisesti ole ollut vain hetken, vaan tuossa on selvä ketoasidoosin ja kuoleman riski. Noin pieni määrä insuliinia ei ole vaaraksi, mutta voi auttaa estämään [...]
     No jos lääkäri lukee madonluvut, että älä tee noin, olisit voinut kuolla, niin olipa kyseinen toiminta mitä hyvänsä, niin kyllä siinä meni jotain pahemman kerran väärin. 
     Ja ehkäpä ei tapon yritys, Toj Karin, jos ei ollut tarkoitus tappaa ketään, mutta ottaen huomioon että dabeetikon kyllä pitäisi tietää miten tuju tavara on kyseessä, niin eikö törkeälle huolimattomuudelle ja muulle sellaiselle toisten vaaraansaattamiselle ole olemassa omat rikosnimikkeensä? En nyt tiedä tarkkoja lakipykäliä (varsinkaan jenkeistä :) ), mutta ei kai se voi laillistakaan olla hutkia toisia millä tahansa, vain siksi, että he ovat riittävän typeriä siihen suostuakseen?
     Myös minä olen kuullut tuon "pizzapaikka kyseli että missä ollaan oltu" -jutun, ja uskon kyllä että ainakin tapahtunut useampaan kertaan, jos ei joka kerrottu kerta. Itselleni sattui teininä, että ystävättäreni äiti kertoi olleensa huolissaan (siihen aikaan oli perheen yhteinen lankapuhelin) kun soitin koulun jälkeen myöhemmin kuin "tavalliseen" aikaani.

   Lainaa

  34. Ilmava orava 24.11.2022 13:31
   Tulos: +33 (39 ääntä)
   Toj Karin: Miksi? Mitään vahinkoa ei lopulta tapahtunut ja mitään lakia ei rikottu kun kyseessä ollut selvästikään tapon yritys. Ei tuossa ole mitään poliisille kuuluvaa. Ihan saatanan vajaita molemmat osapuolet mutta tyhmyys ei ole laitonta.
   Rikoslaissa on muitakin pykäliä kuin tappo. Tässä tapauksessa tulisi ehdottomasti kyseeseen ainakin vammantuottamus, ehkä tahallisuudesta riippuen pahoinpitely (ja tahallisuus taas ei selviä ennen kuin tutkitaan, ja sekin kuuluu poliisille).

   Lainaa

  35. Tulos: +46 (50 ääntä)
   Hyi kuka rupeaa toisen insuliinilla leikkimään?! Syököhän myös esim sydäntautilääkkeitä tai mielialalääkkeitä jos kaverilla sattuu olemaan? Järki käteen nyt, voi helvetti! (ja kaveri myös, kyllä pitäis tietää paremmin)

   Lainaa

  36. Tulos: +26 (32 ääntä)
   Itseasiassa: Suomessa menee ilkivaltana jo yhdenkin renkaan puhkominen. Mutta olisi kiva tietää taustoja, miksi Jenkeissä on noin typerä laki. Jonkun senaatin sukulainen tarvitsi armoa, kun oli puhkonut ystävällisesti vain kolme rengasta?
   Amerikassa kaikki pyörii rahan ympärillä. Luultavasti tällä säännöllä vakuutusyhtiöt säästää pitkän pennin, jos vakuutus korvaa vain 4 rengasta eikä vähempää.

   Lainaa

  37. totuuden_torvi 24.11.2022 14:27
   Tulos: +81 (85 ääntä)
   Ja jos haluat vaikeuttaa sen exäs elämää vielä lisää, polta niiden klaanin sukulinna. Ei oo tuhopoltto, jos edes yksi torni jää pystöön. En tiiä, miten Suomes, mut ainaki Skotlannis keskiajalla näin 🤷

   Lainaa

  38. Viehkeä karhu 24.11.2022 14:42
   Tulos: +54 (56 ääntä)
   Me tilattiin usein aina samasta paikasta samaa pizzaa. Pizzerialla oli oma pizzakuski. Muutettiin sitten lähistölle ja tilattiin taas samasta paikasta pizzaa. Pizzakuski totesi ovella, että ”Ai, te ootte muuttaneet”.

   Lainaa

  39. Harjaton hauki 24.11.2022 14:47
   Tulos: +78 (80 ääntä)
   Itseasiassa: Ei vitsi, tästä tuli mieleen tarina muutaman vuoden takaa. Oltiin miehen kanssa menossa yhteen tilaisuuteen eri paikoista, joten päätettiin mennä vastakkaisista suunnista tulevilla busseilla samaan kohtaan. Olin jo tarkistanut aikatauluista, että siinä on pysäkki, mutta jonkun tietyön vuoksi [...]
   Minä taas olin unohtanut ladata bussikorttini ja huomasin sen vasta bussiin noustuani. Oli varhainen lauantaiaamu ja olin matkalla töihin. Pyysin kuskilta turhaa pysähdystä anteeksi ja totesin, että ei ole muuta maksukeinoa ja joudun poistumaan bussista. Bussikuski totesi, että olen ainoa matkustaja sillä hetkellä, että kyytiin vaan, virheitä sattuu. Tämä tapahtui melkein kymmenen vuotta sitten ja vieläkin muistan tämän ihanan ihmisen!

   Lainaa

  40. Tulos: -4 (54 ääntä)
   Kekseliäs guava: Kuulostaa kyllä melko hullulta, että sokeritautia sairastava lähtee toiselle pistämään insuliiniä. Luulisi, että lääkärin olisi pitänyt ottaa poliisiin yhteyttä.
   Käytä, kiltti jooko oikeaa nimeä sairaudesta? 🥺 🙏
   Diabetes, ei sokeritauti. 
   T: Kohta 24 vuotta diabeetikkona, ei yhtäkään vuotta "sokeritautisena". 

   Lainaa

  41. Kirpeä Ahven 24.11.2022 17:41
   Tulos: -27 (59 ääntä)
   V: Käytä, kiltti jooko oikeaa nimeä sairaudesta? 🥺 🙏Diabetes, ei sokeritauti.  T: Kohta 24 vuotta diabeetikkona, ei yhtäkään vuotta "sokeritautisena". 
   Miksi? Diabetes on suomeksi sokeritauti. Miksi pitäisi käyttää ulkomaisia lainasanoja, jos suomalainen vastine on olemassa?

   Lainaa

  42. Tulos: -5 (17 ääntä)
   Harmaa kivi:   No jos lääkäri lukee madonluvut, että älä tee noin, olisit voinut kuolla, niin olipa kyseinen toiminta mitä hyvänsä, niin kyllä siinä meni jotain pahemman kerran väärin.   Ja ehkäpä ei tapon yritys, Toj Karin, jos ei ollut tarkoitus tappaa ketään, mutta ottaen huomioon että dabeetikon [...]
   "eikö törkeälle huolimattomuudelle ja muulle sellaiselle toisten vaaraansaattamiselle ole olemassa omat rikosnimikkeensä?" Suomessa ei ole yleispäteviä pykäliä tuollaiselle. Tarkempia on, esimerkiksi työturvallisuuteen liittyen jo pelkkä vaaran aiheuttaminen ilman vahinkoa on tuomittavaa. Ei tule itselle mitään mieleen mikä soveltuisi tähän.
   Ilmava orava: Rikoslaissa on muitakin pykäliä kuin tappo. Tässä tapauksessa tulisi ehdottomasti kyseeseen ainakin vammantuottamus, ehkä tahallisuudesta riippuen pahoinpitely (ja tahallisuus taas ei selviä ennen kuin tutkitaan, ja sekin kuuluu poliisille).
   Pahoinpitelyä mietin itsekin, mutta tuli mieleen vasta kun olin lähettänyt kommentin. Valviran sivuilta katsottuani pitää kuitenkin todeta että pahoinpitely ei näytä olevan sellainen asia joka oikeuttaa lääkärin rikkomaan vaitiolovelvollisuuden. "Oikeus ilmoittaa poliisille henkeen ja terveyteen kohdistuvasta vaarasta" näyttää olevan ainoa lähellekään sopiva, mutta siinäkin on tarkennus mikä taas antaa toisen kuvan: "Tietojen luovuttaminen edellyttää, että henkilö on hoitotehtäviä hoitaessaan saanut tietoja olosuhteista, joiden perusteella hänellä on syytä epäillä jonkun olevan vaarassa joutua väkivallan, kuten esimerkiksi perhe- tai lapsensurman, kohteeksi." En osaa tarkemmin sanoa miten tuota kohtaa pitäisi tulkita tai miten sitä on tulkittu oikeudessa. Jos joku tietää jonkun asiaan liittyvän oikeusjutun, kuulisin siitä mielelläni. https://www.valvira.fi/terveydenhuolto/hyva-ammatinharjoittaminen/terveydenhuollon-ammattihenkilon-ilmoitusvelvollisuuksia

   Lainaa

  43. Salamyhkäinen lohikäärme 24.11.2022 19:25
   Tulos: +35 (39 ääntä)
   Toi insuliinitapaus on niin hienosti hoidettu, että on varmaan mitattu parin energiajuoman jälkeen sokerit sen sijaan, että olisi paastottu yön yli, niin totta kai ne on hiukan koholla :D Kaveri luultavasti lainannut verensokerimittariaan.

   Lainaa

  44. Arkkienkeli 24.11.2022 21:21
   Tulos: -50 (50 ääntä)
   Sori vain, mutta insuliiniä ei voi pistää 2.5 yksikköä. Kynissä on rulla jolla voidaan valita yhden yksikön välein. Haisee koko juttu.

   Lainaa

  45. Aurinkolasiton Noita 24.11.2022 21:27
   Tulos: +39 (39 ääntä)
   Exän kanssa nuorina asuttiin pizzerian yläkerrassa ja haettiin sieltä ruokaa vähintään kahdesti viikossa. Pari viikkoa lomailtiin mökillä, niin sen jälkeen pizzeriassa kysyivät että missä ihmeessä oltiin oltu. Olivat kuulemma jopa "pelänneet" että ollaan erottu, ja molemmat on heidän paikkansa hylänneet. Naureskeltiin tälle koko porukka. Kyllä lähikaupan kassallakin tulee myyjien kanssa tutuiksi, ja jos nyt ei oo niille etukäteen vaikka mökkireissusta mennyt mainitsemaan, niin nekin kyselee, että mökkeilemässäkö sitä on oltu. Ihmiset kun tuppaa tutustumaan ajan kanssa, niin sitä voi sitten vähän huolestuakin jos joku vaan katoaa. Että kyllä näitä varmasti sattuu ihmisille, ellei sitten onnistu olemaan aivan huomaamaton rutiineissaan.

   Lainaa

  46. Tyvekäs mansikka 24.11.2022 22:46
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Juoruava tonttu: Todellakin luulisi että diabeetikko tietäisi paremmin kun oma elämä kiinni inskasta. Toisella ei ja hetkellinen korkea verensokeri ei ole haitallista - erityisen matala taasen on ja siihen suuntaanhan se insuliini vie, eteenkin random annostelulla. Jos verensokeri on jatkuvasti tuota luokkaa [...]
   Ja luultavasti toi yli 18mmol ei ole ollut oikeesti hänen verensokerinsa vaan on juuri syönyt jotain vaikka mandariinia tms. ja sen mehua jäänyt sormeen niin totta kai verensokerimittari näyttää korkeaa lukemaa mutta se ei tarkoita että se sokeri olisi hänen veressään vaan iholla.

   Lainaa

  47. Tottelematon kauris 25.11.2022 0:01
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Arkkienkeli: Sori vain, mutta insuliiniä ei voi pistää 2.5 yksikköä. Kynissä on rulla jolla voidaan valita yhden yksikön välein. Haisee koko juttu.
   Ei kaikissa.

   Lainaa

  48. Diabeetikko vuodesta -92 25.11.2022 0:12
   Tulos: +26 (26 ääntä)
   Arkkienkeli: Sori vain, mutta insuliiniä ei voi pistää 2.5 yksikköä. Kynissä on rulla jolla voidaan valita yhden yksikön välein. Haisee koko juttu.
   Kyllä niitä on puolen yksikön välein, on ollut jo ainakin kymmenen vuotta Suomessa käytössä. Sanoisin että paljon kauemminkin. Riippuu yksilön insuliiniherkkyydestä (tai kunnasta/kaupungista) kumpaa mallia käyttää.

   Lainaa

  49. Pomminvarma vesinokkaeläin 25.11.2022 3:05
   Tulos: -7 (15 ääntä)
   Teräksenluja tyyny: Insuliinimokassa ei voi olla annettu insuliinia 2,5 yksikköä, koska insuliinia ei pysty nykyajan kynistä annostelemaan puolikkaita yksikköjä. Paljonko sitä siis olikaan oikeasti annettu?
   Selvästi ei annettu tarpeeksi

   Lainaa

  50. Fluorattu koala 25.11.2022 6:08
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Toj Karin: "eikö törkeälle huolimattomuudelle ja muulle sellaiselle toisten vaaraansaattamiselle ole olemassa omat rikosnimikkeensä?" Suomessa ei ole yleispäteviä pykäliä tuollaiselle. Tarkempia on, esimerkiksi työturvallisuuteen liittyen jo pelkkä vaaran aiheuttaminen ilman vahinkoa on tuomittavaa. [...]
   Paljoltihan tässä riippuu tapauksen sellaisista yksityiskohdista, jotka eivät mokan perusteella selkeästi ilmene, mutta jos spekuloidaan, niin:
   1.Rikosnimikkeen puolesta tietyin edellytyksin tapon yrityskin voisi tulla kysymykseen. Tappo edellyttää teon tahallisuutta, mutta juridiikassa tahallisuutta ei tulkita samoin kuin arkikielessä (tahallisuus=teon tavoitteena aiheuttaa kaverin kuolema) - vaan tunnetaan myös nk.”todennäköisyystahallisuus” (tappo=henkilö on tiennyt, tai hänen olisi pitänyt tietää, että toisen menehtyminen on huomattavan todennäköinen seuraus hänen menettelystään). Tunnusmerkistön täyttymisen kannalta oleellista tässä tapauksessa lienee se, miten todennäköinen seuraus kuolema olisi tuollaisella annostuksella insuliinia (sitä en osaa arvioida, kun en tunne aihetta) ja ehkä se, millaisessa asemassa uhri on suhteessa tekijään ja onko hänellä tiedossa uhrin terveydentilaa koskevia seikkoja, jotka voisivat myötävaikuttaa kuolemaan. 
   Uhrin suostumus ei poista tekijän vastuuta - eri juttu olisi, jos kyseessä olisivat vaikka tasapuolisen tietämättömät teinit, jotka hölmöilevät kolmannen osapuolen lääkkeillä, mutta diabeetikon voidaan odottaa tietävän lääkkeen riskit, kun taas asiaan perehtymättömän maallikon ei välttämättä voida olettaa ymmärtävän, ettei insuliinia pidä koskaan ottaa ilman lääkärin määräystä. 
   2.Mikäli kuolema ei käytetyllä annostuksella ole kovin todennäköinen, mutta mahdollisuus pysyvään terveydelliseen haittaan tai vakavaan tilapäiseen haittaan on, ja/tai tilanteeseen liittyy selvää pakottamista ja toisen haavoittuvan aseman hyväksikäyttöä, voisi kyseessä olla törkeä pahoinpitely. 
   3.Mikäli edeltävien kohtien edellytykset eivät täyty, mutta voidaan osoittaa, että tapauksen diabeetikko on ollut syyntakeinen (eli ymmärtänyt tekonsa seuraukset, eikä insuliinin vastaanottaja ole esim.uhannut väkivallalla jos ei suostu antamaan ainetta), eikä uhri ole esim.ammattinsa puolesta ollut selvästi tietoinen riskeistä (toivottavasti ei ole ollut…), niin kyseessä on luultavasti perusmuotoinen pahoinpitely. Paitsi ehkä jos selvästi pystytään osoittamaan, että insuliinin luovuttanut on ennen tekoa kunnolla varmistanut, että uhrilla on riskeistä samantasoiset tiedot. 
   4.Jonkinlaiset ammattiin tai lääkeainerikoksiin liittyvät rikosnimikkeet ovat ehkä myös mahdollisia, mikäli toinen osapuolista työskentelee terveydenhuollon alalla, tai insuliinilla on päihdyttäviä tai muita ei-lääketieteellisesti hyväksyttäviä käyttötarkoituksia. Mutta näitten osalta en tosiaan tunne asiaa tarkemmin. 
   Mitä taas lääkärin asemaan tulee, niin:
   1.Aikuisten kohdalla vaitiolovelvollisuus ja velvollisuus ehkäistä rikoksia ovat usein alalla aika ikävässä ristiriidassa ja yksiselitteisiä toimintamalleja ei rajatapauksissa oikein ole, vaan harkinta on tapauskohtaista ja riippuu kokonaistilanteesta.
   2.Terveydenhuollon henkilökunnalla on velvollisuus pyrkiä estämään suunnitellun rikoksen tapahtuminen. Eli tässä tapauksessa lääkärillä olisi ilmoitusvelvollisuus poliisille, JOS esim.tilanteen kokonaiskuva antaisi aihetta epäillä, että suunnitteilla on tappo/väkivallanteko. (Eli esim.tapauksen diabeetikko olisi aikeissa uusia tekonsa tms.) Käytännössä tätä on toki usein aika vaikea arvioida ja varmaan usein kulttuuri on vielä vähän sellainen, että puuttumiskynnys on hyvin korkealla. 
   3.Toteutuneista vakavista rikoksista on lupa (ei siis pakko, mutta lupa) ilmoittaa poliisille/sosiaaliviranomaisille ohi vaitiolovelvollisuuden.
   4.Nää siis olettaen, että kyse on täysi-ikäisistä täysivaltaisista ihmisistä - alaikäisiin ja holhouksen alaisiin pätee eri säännöt, joissa ilmoitusvelvollisuus on aikalailla kaikesta vakavasti hyvinvointia uhkaavasta.

   Lainaa

  51. Fluorattu koala 25.11.2022 6:41
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Jos toi renkaidenpuhkomisjuttu menisi noin, niin eikö silloin vain kannattaisi itse puhkoa se neljäskin rengas ennen ilmoitusta? Ihan älytön sääntö siis, oli sitten Jenkeissä käytössä tai ei. Itse oon lapsena siskon ja kaverin kanssa käynyt jakamassa mökkinaapureille ”juhannuskortit” boksista, jossa säilytettiin oman perheen joskus saamia joulu yms. kortteja :D Wolt/Foodorakuskien mokailuissa valtaosa on mennyt kategoriaan ”inhimillinen virhe”/tai sit lämmin ruoka on ollut kylmää/jätski sulaa/pakkaus vahingoittunut. Mut erityisen ikävästi jäi mieleen eräs, jonka tilausta sai odotella ikuisuuden ja kun lopulta kontaktoin aspaa ja tiedustelin tilauksen kohtaloa, niin vasta sen jälkeen kuski soitti ja vaati mua tulemaan kadun varteen (ovikoodit jne.oli ilmoitettu), jossa ojensi täysin kylmäksi jäähtyneet burgerit ja lisäksi huusi mulle siitä, miten on mun takia joutunut puol tuntia odottamaan ja enkö tajua, miten kiireinen on…siitä jäi kyllä tosi kurja fiilis. Yleisellä tasolla myös vituttaa aika pahasti se, kun osalla kuskeista on suuria vaikeuksia löytää perille, vaikka meidän osoite on varmasti helpoimmasta päästä hiukkaakaan kaupunkia tuntevalle (käytännössä kahden pääkadun risteyksessä, ilman mitään kryptisiä talo- tai rappunumerointeja), sijaintitägien asettelu on tarkistettu ja koodiportteja vain yksi. Symppaan kyllä sinällään kuskeja ja olisin varmasti itse aivan itkun partaalla, jos pitäisi jotain toimittaa esim.Yo-kylään, mutta jos meille ei löydä suht helpolla, niin ei kyllä löydä oikein mihinkään muuallekaan, eikä silloin oo kyllä ihan pätevä hommaansa… Toki nää ongelmat johtuu osin firmojen puutteellisesta koulutuksesta ja osin siitä, että kuskeiksi valitut ja koulutetut jakaa tunnareitaan pimeänä ”alihankintana” täysin osaamattomille ja todennäköisesti myös paperittomille aika hövelisti, joten ei sinällään ihmekään, että välillä ongelmia on ihan perusasioissa.

   Lainaa

  52. Diabeetikko 25.11.2022 8:02
   Tulos: -5 (13 ääntä)
   Tyvekäs mansikka: Ja luultavasti toi yli 18mmol ei ole ollut oikeesti hänen verensokerinsa vaan on juuri syönyt jotain vaikka mandariinia tms. ja sen mehua jäänyt sormeen niin totta kai verensokerimittari näyttää korkeaa lukemaa mutta se ei tarkoita että se sokeri olisi hänen veressään vaan iholla.
   Miksi luulet, ettei olisi hänen verensokerinsa vaan arvailet että ihmiset ei osaisi pestä käsiään ennen verensokerin mittausta? Minulla oli verensokeri yli 20 kun diabetes todettiin. Sairaalassa sanottiin, että minulla oli ollut onni ettei ollut tullut happomyrkytystä. Täällä kommenteissa ihmiset ovat jo päättäneet, ettei tuo yli 18 mmol voi pitää paikkaansa ja ettei hänellä voi mitään diabetesta olla.

   Lainaa

  53. Tulos: -8 (8 ääntä)
   Fluorattu koala: Paljoltihan tässä riippuu tapauksen sellaisista yksityiskohdista, jotka eivät mokan perusteella selkeästi ilmene, mutta jos spekuloidaan, niin: 1.Rikosnimikkeen puolesta tietyin edellytyksin tapon yrityskin voisi tulla kysymykseen. Tappo edellyttää teon tahallisuutta, mutta juridiikassa [...]
   2. Pysyvää haittaa hetkellisistä matalista verensokereista ei tule. Matalat verensokerit voivat tappaa aivosoluja ravinnon puutteeseen, mutta kun tilanne on näin lyhytaikainen, vaurio jää niin pieneksi ettei sitä voi edes mitata. Väliaikaisia haittoja on lähinnä sairaanhoidosta aiheutunut lasku, sillä sokereiden palattua ennalleen myös fyysinen kunto/terveys palaa niinkuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Sen takia tästä tuskin saa törkeää pahoinpitelyä. Pahoinpitely on 100% varma, mutta koska kyseessä on asianomistajarikos(tietyin poikkeuksin), näyttää jutun perusteella siltä että syytteet jää nostamatta. 4. Insuliinilla ei ole minkäänlaisia päihdyttäviä vaikutuksia eikä mitään muutakaan käyttöä viihdetarkoitukseen. Edes laatikon ulkopuolelta ajateltuna, miksi esimerkiksi happivajeesta aiheutuvan euforian voinee laskea. Pitkällä aikavälillä sokeritasapaino vaikuttaa mm. tunteiden sääntelyyn mihin insuliini on tietenkin osallisena, mutta mitään feel-good-tunteita siitä ei saa.
   Reseptilääkkeiden myyminen on aina kiellettyä mutta myös luovutus käyttöön ainakin silloin kun kyse on päihdyttävistä. En tiedä miten esimerkiksi insuliinin kohdalla, enkä minäkään tunne lääkelakia tarpeeksi että viitsisin arvailla. Olen itse kerran antanut omia insuliineja toiselle diabeetikolle jolta oli kynät hävinnyt mutta en usko ainakaan siinä tapauksessa tapahtuneen mitään laitonta. Se on ehkä enemmänkin ensiapuun rinnastettavaa toimintaa. 

   Lainaa

  54. Loitto hirmulisko 25.11.2022 13:09
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Diabeetikko: Miksi luulet, ettei olisi hänen verensokerinsa vaan arvailet että ihmiset ei osaisi pestä käsiään ennen verensokerin mittausta? Minulla oli verensokeri yli 20 kun diabetes todettiin. Sairaalassa sanottiin, että minulla oli ollut onni ettei ollut tullut happomyrkytystä. Täällä kommenteissa [...]
   1. Verensokeri 18 mmol/l on toki mahdollinen diagnosoimattomassa diabeteksessa, mutta käytännössä varmuudella se aiheuttaisi jo oireita (väsymys, laihtuminen, huomattava jano ja virtsaamistarve). Jos sairaalassa niistä ei tajuttu kysellä kun keskityttiin akuuttitilanteen korjaamiseen, niin ainakin Minea olisi varmaan itse ne jo huomannut ja hakeutunut oikeaan hoitoon naistenhuoneen sijaan. Terveellä ihmisellä tuollaisia lukemia ei koskaan esiinny riippumatta siitä mitä ja milloin on syönyt. 2. Noin pitkälle edennyt diabetes olisi kyllä sairaalassa todettu siitä, että verensokeri alkaa taas kivuta ylös. Mineaa ei varmasti kotiutettu ennen kuin verensokeri todettiin normaaliksi. 2. Insuliiniannos 2,5 yksikköä on pieni. Noin korkeaa verensokeria se ei riittäisi laskemaan edes normaalitasolle, saati sitten hypoglykemiaan. Minealla oli siis todennäköisesti normaali verensokeri, ehkä jopa valmiiksi vähän alhainen.

   Lainaa

  55. Lehtevä makkara 25.11.2022 13:19
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Itseasiassa: Suomessa menee ilkivaltana jo yhdenkin renkaan puhkominen. Mutta olisi kiva tietää taustoja, miksi Jenkeissä on noin typerä laki. Jonkun senaatin sukulainen tarvitsi armoa, kun oli puhkonut ystävällisesti vain kolme rengasta?
   Tai sitten kyseessä on joku roskalehdestä poimittu tapauskohtainen juttu. Mistä sen tietää. Kristiina voi kokeilla. Löytyy maksaja hyvinkin läheltä.

   Lainaa

  56. Lumisateessa kastunut kyyhky 25.11.2022 14:49
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Toiveikas hämähäkki: Eikö joku hyvin vastaava pizzajuttu oo ollu täällä jo aiemminkin. Tuli tosi vahva Déjà vu!
   Mulla tuli vahva deja vu omasta nuoruudesta, oli munkin pizzakuski välillä huolissaan, jos jäi viikonlopun vakiosetti tilaamatta.

   Lainaa

  57. Tyvekäs mansikka 25.11.2022 15:53
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Loitto hirmulisko: 1. Verensokeri 18 mmol/l on toki mahdollinen diagnosoimattomassa diabeteksessa, mutta käytännössä varmuudella se aiheuttaisi jo oireita (väsymys, laihtuminen, huomattava jano ja virtsaamistarve). Jos sairaalassa niistä ei tajuttu kysellä kun keskityttiin akuuttitilanteen korjaamiseen, niin [...]
   Juuri nämä samat perustelut olivat aiemman kommenttini takana. Kiitos Loitto hirmulisko!

   Lainaa

  58. Fluorattu koala 25.11.2022 17:21
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Toj Karin: 2. Pysyvää haittaa hetkellisistä matalista verensokereista ei tule. Matalat verensokerit voivat tappaa aivosoluja ravinnon puutteeseen, mutta kun tilanne on näin lyhytaikainen, vaurio jää niin pieneksi ettei sitä voi edes mitata. Väliaikaisia haittoja on lähinnä sairaanhoidosta aiheutunut [...]
   Perusmuotoinen pahoinpitely on aina virallisen syytteen alainen rikos, lievä pahoinpitely taas yleensä asianomistajarikos. 
   Toki siinä mielessä merkityksetöntä tässä tapauksessa, että perusmuotoisesta pahoinpitelystäkään ei yleensä ole ilmoitusvelvollisuutta, mut mikäli asia tulisi poliisin tietoon, niin syytteet tulisi riippumatta siitä haluaako asianomistaja hakea rangaistusta vai ei.
   En sit osaa sanoa, voisiko tää olla perusmuotoisen sijaan vain lievä pahoinpitely, mutta mikäli lääkärin toteamus siitä, että henki olisi voinut lähteä pitää paikkansa, niin vaikea nähdä, että lievä riittäisi.

   Lainaa

  59. Tulos: -3 (5 ääntä)
   Fluorattu koala: Perusmuotoinen pahoinpitely on aina virallisen syytteen alainen rikos, lievä pahoinpitely taas yleensä asianomistajarikos. Toki siinä mielessä merkityksetöntä tässä tapauksessa, että perusmuotoisesta pahoinpitelystäkään ei yleensä ole ilmoitusvelvollisuutta, mut mikäli asia tulisi poliisin [...]
   Kiitos korjauksesta. Niinhän tuo onkin. Tämä on vähän hankala aihe koska terveen ihmisen piikittäminen insuliinilla on vähän niinkuin kaikki tai ei mitään. Eli kuoleman vaara on todellinen ja vakava, mutta jos siihen ei kuole, vahinkoa ei tapahdu oikeastaan ollenkaan. Siksi siitä saa helposti syytteitä taposta tai tapon yrityksestä, mutta vaikea kuvitella miten erilaiset pahoinpitelyt soveltuisivat tähän. Pitää toivoa että kukaan ei saa ylimääräisiä ideoita tästä keskustelusta.

   Lainaa

  60. Moottoroitu viikuna 26.11.2022 2:01
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Tyvekäs mansikka: Ja luultavasti toi yli 18mmol ei ole ollut oikeesti hänen verensokerinsa vaan on juuri syönyt jotain vaikka mandariinia tms. ja sen mehua jäänyt sormeen niin totta kai verensokerimittari näyttää korkeaa lukemaa mutta se ei tarkoita että se sokeri olisi hänen veressään vaan iholla.
   Hyvä pointti. Huonosti mitattu. Monta asiaa voi mennä väärin. Käsien pesun luulisi olevan ykkösjuttu ennen kuin tökätään mitään sormeen. Ja mieluusti puhdas oma lansetti eikä kaverilta lainattu.

   Lainaa

  61. Kuivattu sorsa 26.11.2022 4:59
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Itseasiassa: Mä kävin joskus vähän liian usein pizzalla ja tilasin aina omavalintaisilla täytteillä pizzan. Oli pakko vaihtaa täytteitä ja vähentää pizzan syöntiä, kun mun täytteet muistettiin valmiiksi siellä. Toisaalta oli typerää vaihtaa niitä, kun onhan tuo osaltaan kätevää. Ja nyt sitten tekee sitä jauheliha, sipuli, jalapeno -pizzaa mieli.
   Käytiin tänää  snägärillä ja työntekijä muisti mun hampurilaisen mausteet ja että pihvi tulee ilman pippuria... 😂😂😂

   Lainaa

  62. Sievistelevä mansikka 26.11.2022 10:54
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Moottoroitu viikuna: Hyvä pointti. Huonosti mitattu. Monta asiaa voi mennä väärin. Käsien pesun luulisi olevan ykkösjuttu ennen kuin tökätään mitään sormeen. Ja mieluusti puhdas oma lansetti eikä kaverilta lainattu.
   Juu ja varmaan semmoisen mittarin mukana tullut ihan ohjeetkin. Mutta jos eka reaktio poikkeavaan mittaustulokseen on vetää omin päin kaverin lääkkeitä ja seuraavaksi kysellään neuvoa facesta eikä vaikka sieltä sairaalasta jonne lääkekokeilun takia jouduttiin, ei selvästikkään ole järjenkäyttö kovin korkealla tasolla.

   Lainaa

  63. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Arkkienkeli: Sori vain, mutta insuliiniä ei voi pistää 2.5 yksikköä. Kynissä on rulla jolla voidaan valita yhden yksikön välein. Haisee koko juttu.
   Olet väärässä, mutta se lienee sinulle aika yleinen olotila.

   Lainaa

  64. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Arkkienkeli: Sori vain, mutta insuliiniä ei voi pistää 2.5 yksikköä. Kynissä on rulla jolla voidaan valita yhden yksikön välein. Haisee koko juttu.
   Lopeta nyt se trollaaminen. Katso googlen kuvahausta vaikkapa AllStar PRO tai NovoPen ja huomaa että molemmissa on puolikkaat annokset. Harvemmassa ovat nuo jossa ei olisi.

   Lainaa

  65. Tulos: 0 (4 ääntä)
   #setunne kun paikkakunnan herkullisimman kebabpizzerian puhelimessa on sinun numerosi tallennettuna ja muistavat ulkoa osoitteesi XD

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: auringonlasku, diabetes, foodora, insuliini, lähetti, lääkäri, mars, nippelitietoa, pizza, renkaat, renkaiden viiltely, ruoka, vakkari, vakuutus, verensokeri, vompatti, wolt