Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mitä tänään syötäisiin? Osa 67

Kuinka kauan lasagne säilyy?
Mitä tänään syötäisiin? Osa 67

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 61 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +248 (306 ääntä)
   Isäihminen... Ei.

   Lainaa

  2. Jakautunut menninkäinen 22.11.2022 0:44
   Tulos: +179 (201 ääntä)
   Rikeä hai: Isäihminen... Ei.
   Lisää sanoja kieltolistalle.

   Lainaa

  3. Hytitön katkarapu 22.11.2022 0:52
   Tulos: -159 (315 ääntä)
   Juu en säilyisi itsekään samaa ruokaa viikkoa jääkaapissa. Yllättävän nopeasti ne alkaa mennä huonoksi. Siitä puhumattakaan miten puulta se sama ruoka maistuu jo kahden päivän jälkeen.

   Lainaa

  4. Tulos: -36 (246 ääntä)
   Meijän isäihminen kielsi kaikki isänpäivähössötykset ja yllätykset kun vihaa niitä yli kaiken, mutta teknisesti ottaen se ei kieltänyt sitä että aamulla mennään porukalla herättämään se sumutorven kanssa :) Tässä me ollaan porukalla sen sängyn vieressä, pyysin kaikki puolitutut ja vihamiehet ja sen yhden ärsyttävän kunnanvaltuutetun tänne. Ainahan tuo vanha hapannaama on nurissut ettei halua kutsua ketään näistä meille kylään, mutta jos ihan tarkkoja ollaan, niin minähän ne tänne kutsuin ;) On nämä yllätykset sitten kivoja meille kaikille. Iskäkin varmasti ilahtuu jostain kumman syystä. Naapurin pulsu tuolla jo läpsiikin tuota puolialastonta isukkia tuossa ja hei... mitä sä nyt faija mesoot siinä? PÄÄSTÄ IRTI TANELISTA, MISTÄ SÄ SEN PUUKON KAIVOIT?!! ISÄ EIIIIIII, MITÄ HELVETTIÄ???...

   Lainaa

  5. Sitkeä orava 22.11.2022 0:58
   Tulos: +140 (180 ääntä)
   traumcity: Meijän isäihminen kielsi kaikki isänpäivähössötykset ja yllätykset kun vihaa niitä yli kaiken, mutta teknisesti ottaen se ei kieltänyt sitä että aamulla mennään porukalla herättämään se sumutorven kanssa :) Tässä me ollaan porukalla sen sängyn vieressä, pyysin kaikki puolitutut ja vihamiehet [...]
   Nyt pää tyynyyn ja valot sammuksiin

   Lainaa

  6. Pyöreä hyönteinen 22.11.2022 1:40
   Tulos: -64 (242 ääntä)
   Viis päivää jääkaapissa on kyllä aika paljon kotioloissa tehdylle ruoalle, joka on ehkä kenties jäähdytettykin ns. väärin huoneenlämmössä. Mut mikäs minä olen kenenkään elintarvikehygieniaan puuttumaan

   Lainaa

  7. Tulos: +101 (111 ääntä)
   Mulle tuli niin kova nälkä noita kahta ekaa katsellessa että tuo lindströminkakkukin kelpaisi nyt. Mutta perkele kämppä niin kylmänä ettei tohtisi ennen aamua nousta ylös peiton alta ja jäätyä vaikka alakerrassa olisi syötävää. On kyllä länsimainen ongelma tämä. Jännä.

   Lainaa

  8. Tulos: +197 (281 ääntä)
   Pyöreä hyönteinen: Viis päivää jääkaapissa on kyllä aika paljon kotioloissa tehdylle ruoalle, joka on ehkä kenties jäähdytettykin ns. väärin huoneenlämmössä. Mut mikäs minä olen kenenkään elintarvikehygieniaan puuttumaan
   5 päivää on paljon, jos kyse on raa'asta kalasta. Kaikki muu säilyy tuon ajan ihan heittämällä. Ja totta hitossa jäähdytetty huoneenlämmössä. Ei sitä lämpimänä jääkaappiinkaan laiteta, ja kaikki muu on kikkailua.

   Lainaa

  9. Lahjoava fretti 22.11.2022 2:37
   Tulos: +175 (177 ääntä)
   Laittanu liian kuumalle kakulle täytteen

   Lainaa

  10. apinaattori 22.11.2022 3:53
   Tulos: -36 (56 ääntä)
   Voiko kakulla olla syöpä? Ellei toi kakku ole sit syöpä.

   Lainaa

  11. Tulos: -15 (17 ääntä)
   Tuli mieleen Pulkkisen kopiovastaava ja lagendaarinen "Tiiäkö sä mikä on Baski!?"

   Lainaa

  12. Nimikoneeni ei toimi 22.11.2022 6:52
   Tulos: +29 (51 ääntä)
   Höpö: Mulle tuli niin kova nälkä noita kahta ekaa katsellessa että tuo lindströminkakkukin kelpaisi nyt. Mutta perkele kämppä niin kylmänä ettei tohtisi ennen aamua nousta ylös peiton alta ja jäätyä vaikka alakerrassa olisi syötävää. On kyllä länsimainen ongelma tämä. Jännä.
   Luin tän kommentin Pekka Routalemmen äänellä.

   Lainaa

  13. Räkäpää 22.11.2022 8:16
   Tulos: +21 (41 ääntä)
   Opiskeluaikoina olisi varmaan mennyt tuo lasagne kaksikin viikkoa vanhana ilman vatsavaivoja. Sitä tuli siedätettyä se raukka kestämään ihan mitä vaan. Nykyään varmaan tulisi jo viikon jälkeen päivän ripuli.

   Lainaa

  14. Kapeahko kiivi 22.11.2022 8:37
   Tulos: +27 (149 ääntä)
   Siis onko tämä nyt joku yleinenkin tieto, että ruoka säilyisi (kypsä) 5 päivää "helposti" jääkaapissa? Kaikki lähteet mitkä löysin niin puhui 2-4 päivästä, joka sekin vain jos jäähdytys on tehty riittävän nopeasti. Kyllä minun mittapuulla 5 päivää on silloin jo aika paljon. Itse olen aina käyttänyt tuota noin 2 päivää nyrkkisääntönä, mutta toki koskaan en ruokaa pois heitä eli ei nyt niin tiukka sääntö. Ja minä en ole edes minkään sortin bakteerikammoinen vaan vähän turhankin höveli yleensä tällaisissa asioissa. Vai onko nämä näitä "ei ennenkään.." -juttuja?

   Lainaa

  15. Tulos: +50 (64 ääntä)
   Nimikoneeni ei toimi: Luin tän kommentin Pekka Routalemmen äänellä.
   Etkä lukenut. Vasta viimeisen sanan kohdalla tulit ajatelleeksi Pekkaa.

   Lainaa

  16. heimosenkeimo 22.11.2022 9:01
   Tulos: +14 (44 ääntä)
   Ihminehän se ittensä parhaiten tuntee. Vanhentunu jauhelihaki menee ihan hyvin kun paistaa vaan kunnolla ni hyvää ompi. Toisilla varmaa meneeki vatta sekasin jos ruoka on aina steriiliä.

   Lainaa

  17. Tulos: +87 (107 ääntä)
   Pyöreä hyönteinen: Viis päivää jääkaapissa on kyllä aika paljon kotioloissa tehdylle ruoalle, joka on ehkä kenties jäähdytettykin ns. väärin huoneenlämmössä. Mut mikäs minä olen kenenkään elintarvikehygieniaan puuttumaan
   Voi olla, että viikossa ”mikrobitasot alkavat kasvamaan”. Laboratoriossa voidaan huomata, että ruoka ei ole enää samassa kunnossa, kuin tuoreena, mutta sadoissatuhansissa suomalaisissa kodeissa tehdään viikon ruuat kerralla ja nekin ihmiset säilyvät hengissä, joten varmaan se on ihan ok. 
   Nää on vähän samanlaisia juttuja, kuin kun lukee lehdestä, että kauppojen tiskien salaattien mikrobimäärät eivät ole raja-arvoissa. Kuluttajana on aika vaikee arvioida, voiko sellaista syödä, kun ei tiedä, millaisia tuloksia siinä jääkaapin vihanneslaatikon jämistä kasatussa itse tehdyssä salaatissa on. 

   Lainaa

  18. Kamelinruskea pussieläin 22.11.2022 9:24
   Tulos: -20 (24 ääntä)
   heimosenkeimo: Ihminehän se ittensä parhaiten tuntee. Vanhentunu jauhelihaki menee ihan hyvin kun paistaa vaan kunnolla ni hyvää ompi. Toisilla varmaa meneeki vatta sekasin jos ruoka on aina steriiliä.
   Vuan on hyvvee kun laittaa sekaan aarraa, tsuppija ja snappija.

   Lainaa

  19. Tulos: -10 (24 ääntä)
   First one sparks joy. Ps. Kertakaikkisen mainion näköinen lasagne.

   Lainaa

  20. Nurja päärynä 22.11.2022 9:54
   Tulos: +11 (21 ääntä)
   Rikeä hai: Isäihminen... Ei.
   Menee samaan kategoriaan kuin hänmies.

   Lainaa

  21. Tulos: +14 (28 ääntä)
   Mimmi: Etkä lukenut. Vasta viimeisen sanan kohdalla tulit ajatelleeksi Pekkaa.
   Katse voi osua siihen viimeiseen sanaan jo ennen kuin aloittaa varsinaisen kommentin lukemisen, mikä voi vaikuttaa lukukokemukseen.

   Lainaa

  22. Makaileva kyyhky 22.11.2022 10:38
   Tulos: +31 (63 ääntä)
   Kaaleppi: First one sparks joy. Ps. Kertakaikkisen mainion näköinen lasagne.
   First one does not spark joy. Ai että on raivostuttavaa kun ei uskota kun sanotaan että ei halua "hömpötyksiä". Siellä taas joku Päivi myhäilee omaa oveluuttaan kun on niin maan vallan nokkela, kun HÄNEN mielestään yllätykset on niin mukavia. Siinä ei uhri voi muuta kun koittaa tekovirne naamalla kiitellä, vaikka kuinka vituttais. Ja Päivi itselleen sankarin viittaa sovittelee kun oli niin kuule kiva juttu ja hänpä onkin niin hulvaton kun tämmöisen keksi ja kehukaa nyt vielä erinomaisuuttani. Yäk. Kakku ja lasagne näyttää herkullisilta. Nam.

   Lainaa

  23. Kenkku ampiainen 22.11.2022 11:28
   Tulos: -30 (50 ääntä)
   Räkäpää: Opiskeluaikoina olisi varmaan mennyt tuo lasagne kaksikin viikkoa vanhana ilman vatsavaivoja. Sitä tuli siedätettyä se raukka kestämään ihan mitä vaan. Nykyään varmaan tulisi jo viikon jälkeen päivän ripuli.
   Justhan se oli uutisissa kun saksalainen opiskelija kuoli syötyään viikon vanhaa pastaa. Maksa petti myrkyistä. Älä kokeile kotona. 
   Saattoi kyllä olla säilyttänyt sitä pöydällä. En enää muista juttua tarkemmin.

   Lainaa

  24. Tottelematon kauris 22.11.2022 11:43
   Tulos: +75 (77 ääntä)
   Kenkku ampiainen: Justhan se oli uutisissa kun saksalainen opiskelija kuoli syötyään viikon vanhaa pastaa. Maksa petti myrkyistä. Älä kokeile kotona.  Saattoi kyllä olla säilyttänyt sitä pöydällä. En enää muista juttua tarkemmin.
   Viisi päivää huoneenlämmössä.

   Lainaa

  25. Tulos: +49 (73 ääntä)
   Päivi on kyllä kamalan itsekeskeinen ihminen. Eli ei väliä puolison toiveista, pääasia kunhan Päivi saa tahtonsa läpi ja vielä niin hassunhauskan vekkulilla tavalla, ai että! Ymmärrän jos joku tuntee olonsa epämukavaksi kaiken hössötyksen takia ja pitäisi ymmärtää lähimmäistenkin. Eli sen sijaan että puoliso olisi saanut ihan tavallisen aamun, hän joutuikin kiusaantuneena esittämään ilahtunutta ja varmaankin vielä kehumaan Päiviä kuinka osasikin olla nokkela.

   Lainaa

  26. Harmaa kivi 22.11.2022 12:41
   Tulos: +39 (47 ääntä)
   Kapeahko kiivi: Siis onko tämä nyt joku yleinenkin tieto, että ruoka säilyisi (kypsä) 5 päivää "helposti" jääkaapissa? Kaikki lähteet mitkä löysin niin puhui 2-4 päivästä, joka sekin vain jos jäähdytys on tehty riittävän nopeasti. Kyllä minun mittapuulla 5 päivää on silloin jo aika paljon. Itse olen aina [...]
     Riippuu ruoasta. Kala menee pilalle nopeasti, ja ostin kerran paketin kanaa joka oli pilaantunut jo viimeisen myyntipäivän iltaan mennessä, ja voi helvetti sitä lemua. Toisaalta olen usein tehnyt linssikeittoa niin paljon kuin kattilaan mahtuu, ja syönyt siitä lounasta hyvinkin kymmenen päivää. Ei ongelmaa, kunhan mikroaa kippo kerrallaan eikä jätä huoneenlämpöön. Toisaalta perheen ruoat teen joka ilta erikseen, kun ei arvaa muita käyttää ihmiskokeisiin.

   Lainaa

  27. Tulos: +23 (39 ääntä)
   Nurja päärynä: Menee samaan kategoriaan kuin hänmies.
   Eikä mene, ei sotketa He-mania tähän vammailuun.

   Lainaa

  28. Tulos: +43 (43 ääntä)
   Johanna on ilmeisesti tehnyt kakun sarjakuvatyyliin. Eli laittanut sen uuniin päällysteineen kaikkineen.

   Lainaa

  29. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Minun isäni löysi joskus kellarista 20v sitten vanhentunutta jotain ihme suklaa-hyytelö-mitä-lietä ja tietenkin söi sitä. Tekee tuollaisia tempauksia aika usein ja varmasti syö viikonkin vanhaa ruokaa ja vielä on hengissä. En silti ottaisi ihan huoletta mallia näistä käytännöistä ja enpä kyllä ole kärsinyt ruokamyrkytyksestäkään kuin kerran ehkä seitsemässä vuodessa?

   Lainaa

  30. Punahilkka flamingo 22.11.2022 15:36
   Tulos: -1 (73 ääntä)
   Ruokaan alkaa kertyä mikrobeja heti sen jäähdyttyä n. alle 40 asteiseksi. Jääkaappisäilytys hidastaa niiden lisääntymistä, mutta ei todellakaan pysäytä sitä. Ruoka on vieläpä todella hyvä kasvualusta erilaisille bakteereille, hiivoille ja homeille. Ja kyllä se makaronilaatikko siellä jääkaapissa pari päivää muhittuaan alkaa olla jo aika pöpöjä kuhiseva sekamelska. Toki jokainen syököön mitä haluaa omalla vastuullaan. Itse en koskisi mistään hinnasta viikon vanhaan pöperöön. T. Laborantti (mikrobiologian koulutuksen saanut sellainen)

   Lainaa

  31. Kirpeä Ahven 22.11.2022 16:31
   Tulos: +13 (51 ääntä)
   Viikko on 7 päivää, ei viisi. Ja en tosiaan viisikään päivää vanhaa lasagnea söisi... 3-4 on ehdoton maksimi, jos on pidetty kokoajan jääkaapissa. Saahan sitä itse tuuriin luottaa, mutta pitää muitakin ihmisiä ajatella, jos aikoo vanhaa ruokaa tarjoilla. Ruokamyrkytys on vakava juttu.

   Lainaa

  32. Nikkelivapaa jääkarhu 22.11.2022 16:35
   Tulos: +27 (43 ääntä)
   Kapeahko kiivi: Siis onko tämä nyt joku yleinenkin tieto, että ruoka säilyisi (kypsä) 5 päivää "helposti" jääkaapissa? Kaikki lähteet mitkä löysin niin puhui 2-4 päivästä, joka sekin vain jos jäähdytys on tehty riittävän nopeasti. Kyllä minun mittapuulla 5 päivää on silloin jo aika paljon. Itse olen aina [...]
   Itse suhtaudun kaikenlaisiin "suosituksiin" tietyllä varauksella. Ihan helposti ruoka säilyy jääkaapissa viisikin päivää ilman että sille tarvitsee tehdä mitään, riippuen tietysti ruoasta. Mutta joku lasagne kestää kyllä aivan mainiosti. Ei ole ikinä tullut mitään oireita itselleni.

   Lainaa

  33. Tekopyhä lihapiirakka 22.11.2022 16:39
   Tulos: +52 (74 ääntä)
   Jos ruoka ei näkyvästi kasva karvaa, ei haise, eikä se maistu oudolta niin on se ihan syötävää

   Lainaa

  34. Arkkienkeli 22.11.2022 17:10
   Tulos: -22 (24 ääntä)
   Rikeä hai: Isäihminen... Ei.
   Äiti-ihmiseen tökitään tuota viivaa väliin, joten miksi ei?

   Lainaa

  35. Mukava Norppa 22.11.2022 17:30
   Tulos: +33 (49 ääntä)
   Tekopyhä lihapiirakka: Jos ruoka ei näkyvästi kasva karvaa, ei haise, eikä se maistu oudolta niin on se ihan syötävää
   Paitsi että monet bakteerit on sellasia, ettei niitä aistinvaraisesti voi havaita ja niistä juuri ihmiset saa ruokamyrkytyksiä. Eihän kukaan syö sellasta tuotetta, joka on selkeesti pilaantunut, mutta silti ruokamyrkytykset on verrattain yleisiä. Siksi on tärkeää myös tietää ruoan oikeaoppinen käsittely ja säilytys, kun aistinvarasesti ok ruoka voikin silti kuhista ruokamyrkytyksen aiheuttavia pöpöjä.
   https://www.duodecimlehti.fi/duo97940

   Lainaa

  36. Arkkienkeli 22.11.2022 17:31
   Tulos: +9 (15 ääntä)
   Kapeahko kiivi: Siis onko tämä nyt joku yleinenkin tieto, että ruoka säilyisi (kypsä) 5 päivää "helposti" jääkaapissa? Kaikki lähteet mitkä löysin niin puhui 2-4 päivästä, joka sekin vain jos jäähdytys on tehty riittävän nopeasti. Kyllä minun mittapuulla 5 päivää on silloin jo aika paljon. Itse olen aina [...]
   Kypsennetty ruoka tiiviissä rasiassa säilyy jääkaapissa 4-5 vrk. Mm. Mikroaaltouunissa lämmittäessä ruoka on edelleen syömäkelpoista. Ja jos haluaa pakastaa nopeasti, niin vie vaikka parvekkeelle -15C asteen pakkaseen. Ulkolämpötila näyttää olevan nyt tuo.

   Lainaa

  37. Suonensisäinen lokki 22.11.2022 17:39
   Tulos: +2 (54 ääntä)
   Makaileva kyyhky: First one does not spark joy. Ai että on raivostuttavaa kun ei uskota kun sanotaan että ei halua "hömpötyksiä". Siellä taas joku Päivi myhäilee omaa oveluuttaan kun on niin maan vallan nokkela, kun HÄNEN mielestään yllätykset on niin mukavia. Siinä ei uhri voi muuta kun koittaa tekovirne [...]
   Mä en juhli synttäreitä. Ne loppui kun ala-asteelta siirryin (äiti kielsi) toteutan edelleen samaa.
   Mies ei alkuun ymmärtänyt. Heidän suvussaan juhlitaan kaikki kissanristiäiset. Alkuaikoina teki - kielloistani huolimatta - kakun mun syntymäpäivänä ja sanoi että hänen vanhempansa ovat tulossa synttärikahveille.
   Nappasin takin naulakosta, otin autonavaimet ja lähdin päiväksi ajelemaan/viettämään aikaa kaupunkiin. Kysyin lähteissä että mitä kohtaa sanasta "ei" hän ei ymmärrä.
   Meni viesti perille. 

   Lainaa

  38. Arkkienkeli 22.11.2022 17:42
   Tulos: -17 (29 ääntä)
   Harmaa kivi:   Riippuu ruoasta. Kala menee pilalle nopeasti, ja ostin kerran paketin kanaa joka oli pilaantunut jo viimeisen myyntipäivän iltaan mennessä, ja voi helvetti sitä lemua. Toisaalta olen usein tehnyt linssikeittoa niin paljon kuin kattilaan mahtuu, ja syönyt siitä lounasta hyvinkin kymmenen [...]
   Kalan kuljetukseen kaupan kylmäaltaasta voit varata 15 min. lämpimässä autossa ja se pitää laittaa heti, sillä kylmäkuljetus on katkennut. Jos käyt kaupassa autolla, niin hanki tupakansytytinliitännästä käytettävä autojääkaappi (noin 40-50€). Jos roudaat dösässä ostokset, niin osta euron kylmäkalleja ja jäähdytä ne pakastimessa ennen kalaostoksia ja otat mukaan kauppaan mennessäsi.

   Lainaa

  39. Siisti sika 22.11.2022 19:23
   Tulos: +70 (82 ääntä)
   Suonensisäinen lokki: Mä en juhli synttäreitä. Ne loppui kun ala-asteelta siirryin (äiti kielsi) toteutan edelleen samaa. Mies ei alkuun ymmärtänyt. Heidän suvussaan juhlitaan kaikki kissanristiäiset. Alkuaikoina teki - kielloistani huolimatta - kakun mun syntymäpäivänä ja sanoi että hänen vanhempansa ovat [...]
   Ymmärrän hyvin. Ja toisaalta myös surettaa sun puolesta. Sun äiti kielsi sulta synttäreiden vieton kun siirryit yläasteelle. Et vielä nykypäivänäkään enää vietä synttäreitäsi, joko koska et ole tottunut tai koska sun äitisi kielto vaikutti suhun niin voimakkaasti. Sun reaktiosi sun puolisosi järjestämään yllätykseen oli ymmärrettävä, koska jos ei halua juhlia niin vieläpä se että puolison käsitys juhlimisesta on kutsua appivanhemmat kylään, kuulostaa aika raivostuttavalta. Mutta oli sun reaktio myös aika voimakas; ehkä normaalisti sitä vaan hyväksyisi yllätyksen ja kärsisi läpi, ja kävisi sitten vakavan keskustelun puolison kanssa. Sä lähdit ovet paukkuen, eli puolison yllätys aiheutti sussa suuren tunnereaktion. Et ole välttämättä päässyt yli lapsuuden kokemuksista. Suosittelen kokeilemaan terapiaa, jos se vain on sulle mahdollista. Itsekin käyn terapiassa ja se on auttanut lapsuuden traumojen käsittelyssä. Sun reaktio kuulostaa nimittäin hyvin tutulta, itsekin reagoin joihinkin tavallisen oloisiin asioihin voimakkaasti.

   Lainaa

  40. Tulos: -13 (21 ääntä)
   Punahilkka flamingo: Ruokaan alkaa kertyä mikrobeja heti sen jäähdyttyä n. alle 40 asteiseksi. Jääkaappisäilytys hidastaa niiden lisääntymistä, mutta ei todellakaan pysäytä sitä. Ruoka on vieläpä todella hyvä kasvualusta erilaisille bakteereille, hiivoille ja homeille. Ja kyllä se makaronilaatikko siellä [...]
   Kyllä mä luulen että kaksikin viikkoa vanha lasagne menee sulla irvistelemättä alas, kun saadun maksun perässä on tarpeeksi monta nollaa.

   Lainaa

  41. Suvaitsematon muurahainen 22.11.2022 19:46
   Tulos: +19 (33 ääntä)
   Hytitön katkarapu: Juu en säilyisi itsekään samaa ruokaa viikkoa jääkaapissa. Yllättävän nopeasti ne alkaa mennä huonoksi. Siitä puhumattakaan miten puulta se sama ruoka maistuu jo kahden päivän jälkeen.
   Riippuu. Srirachaa päälle ja ääntä kohti. Kuka vittu ehtii/jaksaa tehä ruokaa joka päivä..

   Lainaa

  42. Suvaitsematon muurahainen 22.11.2022 19:47
   Tulos: +7 (27 ääntä)
   Punahilkka flamingo: Ruokaan alkaa kertyä mikrobeja heti sen jäähdyttyä n. alle 40 asteiseksi. Jääkaappisäilytys hidastaa niiden lisääntymistä, mutta ei todellakaan pysäytä sitä. Ruoka on vieläpä todella hyvä kasvualusta erilaisille bakteereille, hiivoille ja homeille. Ja kyllä se makaronilaatikko siellä [...]
   Jos sen paistat ja sen jälkeen laitat jääkaappiin tiiviissä rasiassa, niin ei se kyllä mene homeeseen ku vasta useamman viikon päästä. Puulta voi maistua jo saman viikon aikana.

   Lainaa

  43. Itseasiassa 22.11.2022 21:35
   Tulos: +3 (25 ääntä)
   Tekopyhä lihapiirakka: Jos ruoka ei näkyvästi kasva karvaa, ei haise, eikä se maistu oudolta niin on se ihan syötävää
   Olen pari kertaa saanut ruokamyrkytyksen, eka oli joku itse väsätty makaronisafka, toinen kerta oli auki olleesta omenamehusta. Kummassakaan ei tullut huomattua vikaa. Niiden jälkeen en ole riskeerannut. Liharuuat menee 4 päivän jälkeen, kalat 3 ja kasvisruuat vähän pidempään. Mm. mehuihin kirjoitan aukaisupäivämäärän tussilla.

   Lainaa

  44. Nimikoneeni ei toimi 22.11.2022 22:22
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Mimmi: Etkä lukenut. Vasta viimeisen sanan kohdalla tulit ajatelleeksi Pekkaa.
   Monta kertaa kivasti luin. Olohuoneen sohvalla maatessani odottaessa että vaimo lääkkeet tuo.

   Lainaa

  45. Laajahko kettu 22.11.2022 22:23
   Tulos: -6 (18 ääntä)
   Nurja päärynä: Menee samaan kategoriaan kuin hänmies.
   Shemale?

   Lainaa

  46. Ennakkoluuloton lohikäärme 22.11.2022 22:49
   Tulos: +5 (29 ääntä)
   Toisilla on herkempi vatsa ja toisilla ei. Vaimo joskus huomautellut, kun olen vahingossa syönyt puolikin pakettia homeista leipää. Hän kun itse meinaa yökätä pusson avatessaan. Mutta meistä kahdesta hän on se joka saa ruokamyrkytykset, vaikka oltaisiin samaa ruokaa syöty. Luulisin että asiaan voi jonkin verran totutella. Lyhyt on pätkä imisen historiassa, kun on ollut varaa jättää hieman pilaantunut ruoka syömättä.

   Lainaa

  47. Ikuinen alpakka 22.11.2022 22:59
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   Lähtökohtaisesti suosittelisin kunnioittamaan juhlittavan toivetta tai keskustelemaan yhdessä saako/voiko jotain pientä tehdä, vaikka syödä yhdessä hieman arkiruuasta poikkeavaa itse tehtynä/tilattuna tms. mutta sen kummemmin varsinaisesti juhlimatta. Itse olen aina tykännyt järkätä yllätyksiä mutta toisaalta olen myös ihminen joka kiusaantuu lahjan saajana jos antaja vieressä katsoo heti tunnereaktiota lahjasta. Sanoisin että mitkään juhlat tai kakut yllätyksenä keskustelematta ei ole hyvä idea jos toinen on selkeästi sanonut ettei nappaa, joko sovitaan yhdessä mitä tehdään tai jos toinen haluaa ihan normaalin päivän niin senkin pitäisi olla ok.

   Lainaa

  48. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Ennakkoluuloton lohikäärme: Toisilla on herkempi vatsa ja toisilla ei. Vaimo joskus huomautellut, kun olen vahingossa syönyt puolikin pakettia homeista leipää. Hän kun itse meinaa yökätä pusson avatessaan. Mutta meistä kahdesta hän on se joka saa ruokamyrkytykset, vaikka oltaisiin samaa ruokaa syöty. Luulisin että [...]
   Homeet altistavat esimerkiksi vatsasyövälle. Ei se totuttelu ole mikään fiksu idea. Ei sillä, kyllä mäkin kasvisruokaa saatan syödä muutaman päivän putkeen, mutta en kyllä ehdoin tahdoin mitään homeista leipää.

   Lainaa

  49. Aineeton karpalo 22.11.2022 23:26
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Höpö: Mulle tuli niin kova nälkä noita kahta ekaa katsellessa että tuo lindströminkakkukin kelpaisi nyt. Mutta perkele kämppä niin kylmänä ettei tohtisi ennen aamua nousta ylös peiton alta ja jäätyä vaikka alakerrassa olisi syötävää. On kyllä länsimainen ongelma tämä. Jännä.
   Sanoisin, että pohjoismainen ongelma :D

   Lainaa

  50. Apea mandariini 22.11.2022 23:35
   Tulos: +21 (45 ääntä)
   Biotieteiden maisterin itsesuojeluvaistolla en kyllä söisi viikon verran jääkaapissa lojuneita kokkailuja. Suurin osa keitoksista pysyy ihan hyvänä 3 päivää (ensimmäiseksi päiväksi lasketaan se jolloin ruoka on tehty), vegaaninen kama ehkä 4, mutta sitä pidän kyllä maksimina. Riisi, kala ja merenelävät ovat aika lailla 2 päivää pärjäävien luokkaa. En varsinaisesti pidä kummoisenakaan rehvastelumeriittinä sitä kuinka ollaan niin "luonnosta vieraantumattomia" että vedetään naamaan vaikka pari viikkoa vanhaa lasagnea ja homeista leipää päälle. Noh, itsehän voi syödä vaikka paskaa kadulta, mutta toivon ainakin että nämä oman elämänsä biojätemyllyt varoittavat vieraita etukäteen ja omia perheenjäseniäkään, etenkään lapsia, ei riskeerata. Se nyt vaan on niin että ruoka voi olla pilalla jo ennen kuin se kasvaa hometta, haisee tai edes maistuu oudolta. Kas kun monet mikrobit tuottavat toksiineja, joita kuumennuskaan ei tuhoa.

   Lainaa

  51. Tulos: -10 (20 ääntä)
   Itseasiassa: Olen pari kertaa saanut ruokamyrkytyksen, eka oli joku itse väsätty makaronisafka, toinen kerta oli auki olleesta omenamehusta. Kummassakaan ei tullut huomattua vikaa. Niiden jälkeen en ole riskeerannut. Liharuuat menee 4 päivän jälkeen, kalat 3 ja kasvisruuat vähän pidempään. Mm. mehuihin kirjoitan aukaisupäivämäärän tussilla.
   "Mehun avauspäivät tussilla" XD Saisit varmaan sydänhalvauksen kauhusta kun näkisit minut aamukahvilla, kaksi kuukautta lämpimässä keittiön pöydällä odottanut iskukuumennettu kahvimaito avattu puolitoista viikkoa sitten ja edelleen käytössä...

   Lainaa

  52. Kirpeä Ahven 23.11.2022 13:39
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Iso Hoo: "Mehun avauspäivät tussilla" XD Saisit varmaan sydänhalvauksen kauhusta kun näkisit minut aamukahvilla, kaksi kuukautta lämpimässä keittiön pöydällä odottanut iskukuumennettu kahvimaito avattu puolitoista viikkoa sitten ja edelleen käytössä...
   Iskukuummennettu maito kahvissa on kyllä niin pahaa, että huomaako siitä edes jos se on pilalla?

   Lainaa

  53. Taittumaton ylioppilas 23.11.2022 13:43
   Tulos: +10 (26 ääntä)
   Huh aika rautavatsoja täällä. Ite nakkaan uunista/liedeltä ruoat kylmillä keleillä ulos jäähtymään, sit tiiviisiin astioihin ja maksimissaan kaksi päivää jääkaapissa ennen syöntiä. Pakastan heti, jos en ole syömässä kaikkea siinä ajassa. Riisi maksimissaan päivän jääkaapissa, jos jäähdytän nopeasti. En siis nakkaa roskiin ruokaa, vaan pakastan vasta tehdyt annokset, joita ei päivän tai kahden aikana syödä. En ymmärrä, miksi pitää edes kilpailla siitä, kuka syö vanhinta ruokaa. Yök. Älkää tarjoilko pöperöitänne vieraille.

   Lainaa

  54. Kuutioitu fretti 23.11.2022 15:03
   Tulos: -9 (21 ääntä)
   Pyöreä hyönteinen: Viis päivää jääkaapissa on kyllä aika paljon kotioloissa tehdylle ruoalle, joka on ehkä kenties jäähdytettykin ns. väärin huoneenlämmössä. Mut mikäs minä olen kenenkään elintarvikehygieniaan puuttumaan
   Mulla on jääkaapissa 3C tavoitelämpötila. Hyin voi syödä vaikka 10pv vanhat eväät. Huonot jääkaapit tai heikot mahat teillä.

   Lainaa

  55. Piukka sorsa 24.11.2022 0:05
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Minulle on äiti opettanut jo kauan sitten että ruoka säilyy jääkaapissa neljä päivää ja sitä neuvoa olen noudattanut aina. Eikä samaa kyllä pidempään jaksaisikaan syödä. Useimmiten teenkin niin, että teen ruokaa ison satsin ja pakastan siitä samantien puolet, niin ei tarvii kyllästymiseen asti samaa syödä. Ja sit on mistä ottaa sulamaan kiireisempinä tai laiskempina aikoina. Tuon itse oppimani tavan vuoksi oon ollut ihan ihmeissäni siitä miten monien mielestä on ihan normaalia syödä viikonkin jääkaapissa ollutta ruokaa. Oman kokemuksen mukaan kun se neljä päivää vanhakaan ei enää ihan parhaimmillaan ole.

   Lainaa

  56. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 24.11.2022 5:34
   Tulos: +18 (22 ääntä)
   Suonensisäinen lokki: Mä en juhli synttäreitä. Ne loppui kun ala-asteelta siirryin (äiti kielsi) toteutan edelleen samaa. Mies ei alkuun ymmärtänyt. Heidän suvussaan juhlitaan kaikki kissanristiäiset. Alkuaikoina teki - kielloistani huolimatta - kakun mun syntymäpäivänä ja sanoi että hänen vanhempansa ovat [...]
   Minusta kaikki juhlan aiheet on hyvä syy höpötellä, miksi pitää ottaa kaikki aina niin vakavasti? Ei tarvi muuttua ankeaksi aikuiseksi heti kun 12v täyttää, varsinkin kun oman kokemuksen mukaan monet tällaiset "en tykkää juhlia" tyypit vetää kyllä tosi teinimäisiä perskännejä vähän heppoisemmastskin syystä. Mutta juhlat, ei missään nimessä!
   Äitien-/Isänpäiväkin on yleensä nimenomaan niille lapsille kiva juttu:saa askarrella kortteja ja leipoa äidin kanssa, keittää aamukahvit ihan niin kuin aikuiset jne. Sitten se oma yrmy-isi tulee ja murjottaa, kun ei olisi halunnut tehdä itsestään numeroa ja tekee samalla itsestään isomman numeron. Lahjojenostokieltoa noudattaisin toiveiden mukaan, mutta muuten en käsitä kenelle voi olla ongelma syödä kakkua, varsinkin jos se maistuu muutenki. Tässä tapauksessa voihan se isä lähteä vaikka lenkille kun äiti ja lapset juhlii virpinpäivää, saa omaa aikaa ja lapset/äiti hassutella.

   Lainaa

  57. Syömäkelvoton kultakala 24.11.2022 17:30
   Tulos: -7 (11 ääntä)
   Ihan hyvin voi syödä viikon vanhaa ruokaa, ei se jääkaapissa miksikään mene. Joka sunnuntai teen ruuan ja sitä syödään koko seuraava viikko. Ihmiset on nykyään liian steriilejä syömisen suhteen, ei kestä mahat jos ei totuta sitä siihen.

   Lainaa

  58. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Virpin päivä ei ole isänpäivänä...

   Lainaa

  59. Punahilkka flamingo 27.11.2022 22:08
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Syömäkelvoton kultakala: Ihan hyvin voi syödä viikon vanhaa ruokaa, ei se jääkaapissa miksikään mene. Joka sunnuntai teen ruuan ja sitä syödään koko seuraava viikko. Ihmiset on nykyään liian steriilejä syömisen suhteen, ei kestä mahat jos ei totuta sitä siihen.
   Ihminen ei haaskansyöjä ja vatsaa ei voi "totuttaa". Ruoka ei ole koskaan steriiliä by the way. Kaikkialla on mikrobeja. Vanhassa ruoassa sitten jo 1000 kertainen määrä pöpöjä ja niiden tuottamia jätöksiä ja toksiineja. Niitä ei edes haista tai maista, ja saattavat aiheuttaa syöpiä ja autoimmuunisairauksia kertyessään elimistöön.
   Mutta ole vain komposti ihan rauhassa. Itse syön ruokani tuoreena. 

   Lainaa

  60. Punahilkka flamingo 27.11.2022 22:12
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Suvaitsematon muurahainen: Jos sen paistat ja sen jälkeen laitat jääkaappiin tiiviissä rasiassa, niin ei se kyllä mene homeeseen ku vasta useamman viikon päästä. Puulta voi maistua jo saman viikon aikana.
   Home ei ole aino mikrobi, joka vanhassa ruoassa elää. Ruoka voi olla pahasti pilaantunutta, vaikka näkyviä homekukintoja ei olisikaan.

   Lainaa

  61. Tulos: +1 (1 ääni)
   Itseäni ärsyttää, jos joku sanoo ne kuuluisat "ei voi mennä pieleen". Hold my beer. Mun nakkikastikkeet menevät aina pieleen, ne ovat sellaista harmaata epämääräistä mössöä ja aivan luokattoman etovan näköistä. Samoin kaikki leipomukset, ei vaan onnistu. Sitten kehoitetaan harjoittelemaan. Nykyaikana kun pitäisi vähentää hävikkiä, niin mun pitäisi tehdä tarkoituksella ruokaa joka ehkä voisi onnistua sitten kun olen heittänyt harjoituskappaleita roskiin kuukausikaupalla? Juu en kyllä harjoittele.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: isänpäivä, kakku, kuva, lasagne, liha, maailman paras suklaakakku, mikrobit, nimipäivä, resepti, ruoka, suklaakakku, säilyvyys, virpinpäivä, yllätys