Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sentti venyy ja paukkuu, osa 3

Asuntolainan korko aiheuttaa shokin.
Sentti venyy ja paukkuu, osa 3

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 26 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kykenemätön peura 25.10.2022 0:33
   Tulos: +287 (317 ääntä)
   Olen varmaan viettänyt liikaa aikaa netissä, kun en voi olla varma, onko Petrin juttu vitsi. Jos nyt tuolla tasolla haluaa säästää, niin kannattaa ehkä jättää ne kertakäyttöastiat kauppaan kokonaan.

   Lainaa

  2. CEO of Racism 25.10.2022 0:36
   Tulos: -51 (271 ääntä)
   >nainen joutuu säästämään 0,16€ päästäkseen miehen euroon Tämän vuoksi oon alkanut palkkaamaan ainoastaan naisia mun yritykseen. Palkkakustannukset tippunut 16%. Suosittelen muillekin toimitusjohtajille.

   Lainaa

  3. Älä selitä 25.10.2022 3:01
   Tulos: -80 (162 ääntä)
   Naisia tuntuu sentit kiinnostavan.

   Lainaa

  4. Älä selitä 25.10.2022 3:10
   Tulos: -69 (81 ääntä)
   No, sopii mulle. 😁

   Lainaa

  5. Kuoleva omena 25.10.2022 3:34
   Tulos: +102 (120 ääntä)
   Kykenemätön peura: Olen varmaan viettänyt liikaa aikaa netissä, kun en voi olla varma, onko Petrin juttu vitsi. Jos nyt tuolla tasolla haluaa säästää, niin kannattaa ehkä jättää ne kertakäyttöastiat kauppaan kokonaan.
   ”Tiedossa on”
   Ja minusta ihan kiva laskelma. Pienelle lautaselle tulee myös otettua vähemmäm ruokaa, mikä voi vähentää hävikkiä esim. juhlissa.

   Lainaa

  6. Karkea albatrossi 25.10.2022 5:50
   Tulos: -24 (60 ääntä)
   Uskon, että Petrin juttu on vitsi. Tuo "Perskules" vähän viittaisi niin. Surullista tässä on se, et näitä ihmisiä oikeesti on. Siis jotka käyttää aikaa vähän turhien asioiden ajattelemiseen. Koska jos oletetaan, että itse tekemällesi ruoalle ostat näitä lautasia,niin eihän sillä koolla ole väliä, koska se ruokakulu on jo mennyt ja on isompi. Plus pienelläkin lautasella voi ottaa santsia.

   Lainaa

  7. Pasi Kuskala 25.10.2022 6:48
   Tulos: +126 (130 ääntä)
   Kaksiulotteiselle lautaselle saa pinottua kolmiulotteisen kasan ruokaa. Tässä mielessä pinta-alojen vertailu ei kerro koko totuutta, vaan pitäisi vertailla noiden halkaisijoiden kolmansia potensseja.

   Lainaa

  8. Tulos: +23 (23 ääntä)
   Tuli tosta lautasen mittailusta tämä mieleen: https://twitter.com/cretiredroy/status/1542351841866153984

   Lainaa

  9. Salakavala gaselli 25.10.2022 9:33
   Tulos: +15 (21 ääntä)
   Kuoleva omena: ”Tiedossa on” Ja minusta ihan kiva laskelma. Pienelle lautaselle tulee myös otettua vähemmäm ruokaa, mikä voi vähentää hävikkiä esim. juhlissa.
   No, jaa. Itsellä tulee kompensoitua pienelle lautaselle annostellessa. Saatan kasata isomman kasan kuin ottaisin isolle lautaselle, kun ei voi jakaa omiin "osastoihinsa". Tosin riippuu ihan siitä mitä on tarjolla. Makeita en syö paljoa vaikka olisi isokin lautanen.

   Lainaa

  10. Maailma muuttuu 25.10.2022 10:11
   Tulos: +69 (71 ääntä)
   Kuoleva omena: ”Tiedossa on” Ja minusta ihan kiva laskelma. Pienelle lautaselle tulee myös otettua vähemmäm ruokaa, mikä voi vähentää hävikkiä esim. juhlissa.
   Tämän saman kertoi meille eräs pitopalveluyrittäjä. Hän suositteli pienempien lautasten lisäksi myös pienempiä ottimia, koska sekin vähentää kerralla otetun ruuan määrää noutopöydässä.

   Lainaa

  11. Maailma muuttuu 25.10.2022 10:15
   Tulos: +20 (28 ääntä)
   Pasi Kuskala: Kaksiulotteiselle lautaselle saa pinottua kolmiulotteisen kasan ruokaa. Tässä mielessä pinta-alojen vertailu ei kerro koko totuutta, vaan pitäisi vertailla noiden halkaisijoiden kolmansia potensseja.
   Vaikka jotkut kasaavatkin noutopöydässä lautaselleen kartiomaisen keon kaikenlaista ruokaa sekaisin, suurin osa ottanee kuitenkin ruokaa tasaisen kerroksen, jonka paksuus on sama lautasen halkaisijasta riippumatta.

   Lainaa

  12. Tulos: +28 (34 ääntä)
   Pasi Kuskala: Kaksiulotteiselle lautaselle saa pinottua kolmiulotteisen kasan ruokaa. Tässä mielessä pinta-alojen vertailu ei kerro koko totuutta, vaan pitäisi vertailla noiden halkaisijoiden kolmansia potensseja.
   Erilaisilla materiaaleilla on erilainen 'luonnollinen kaatumiskulma'. Tämä on kulma mikä muodostuu kun materiaalia pinotaan ja se leviää kartion muotoiseen pinoon. Maan ja pinon seinän välinen kulma on luonnollinen kaatumiskulma. Esim. kuivalla hiekalla se on tyypillisesti 33 astetta riippuen hiekan karkeudesta ja koosta. Märällä hiekällä se on joitain asteita suurempi. Muodostuvan kartion volyymi on suhteessa kolmanteen potenssiin lautasen pinta-alasta. Toki tämä tilastollinen analyysi antaa luvun alakanttiin, sillä yleensä ruokaa painetaan kasaan jolloin pinosta saa suuremman, mutta uskoisin että kun ruokalajin luonnollinen kaatumiskulma on selvitetty ja volyymi laskettu, siihen voi lisätä 1/4 - 1/3 (viiva, ei miinusmerkki) joka antaa suhteellisen realistisen tuloksen.

   Lainaa

  13. Tunnukseton ilonpilaaja 25.10.2022 11:13
   Tulos: +39 (39 ääntä)
   Suvilla kävi huono säkä - lainan korko pompsahti ääretön prosenttia (jako nollalla).

   Lainaa

  14. Tohlo hedelmä 25.10.2022 11:17
   Tulos: +58 (68 ääntä)
   Tuo sentinvenyttäjien ryhmä on kyllä yksi vitsi. Siellä oikeasti suurin osa porukkaa käyttää tuntikausia aikaa juuri tuollaisia asioita miettiessä ja hehkuttaa kun punnituspisteellä summaksi tuli 4,02e = 4e eli säästin 2snt. Säästeliäisyys on hyvästä, mutta tekisi mieli sanoa aina noihin perään että jos olisit käyttänyt tuon 5min tai 1h ajastasi vaikka pullonkeräämiseen minkä käytit jonkun asian miettimiseen tai päivittämiseen olisit jäänyt satoja prosentteja voitolle. Siinä menee minusta selvä raja mikä on säästeliästä ja mikä on sairaalloista

   Lainaa

  15. Tulos: -2 (20 ääntä)
   Maailma muuttuu: Tämän saman kertoi meille eräs pitopalveluyrittäjä. Hän suositteli pienempien lautasten lisäksi myös pienempiä ottimia, koska sekin vähentää kerralla otetun ruuan määrää noutopöydässä.
   Mä taas oon hoksannu päinvastasen reaktion linjastossa pienet vs. isot ottimet hommassa; niillä pienillä yleensä lapetaan sitä asiaa aivan liikaa sinne lautaselle. Kuvitellaan vaikka joku linjastossa oleva kappaleasia ja sille lisukekastike ja sillä kastikkeella on 0,5-1dl annostelukauha; porukka lappaa sitä kastiketta 2-4 kauhallista lautaselleen, jos siinä taas ois "isompi" 1,5dl kauha, niin porukka ei ota sillä kun hyvin vajaita kauhallisia, ehkä just sen 0,5dl.

   Lainaa

  16. Tulos: +10 (28 ääntä)
   Hyi mitkä matikantunti -flashbackit tuli tosta Petrin jutusta! 😣😵

   Lainaa

  17. Itseasiassa 25.10.2022 12:17
   Tulos: +26 (34 ääntä)
   Tohlo hedelmä: Tuo sentinvenyttäjien ryhmä on kyllä yksi vitsi. Siellä oikeasti suurin osa porukkaa käyttää tuntikausia aikaa juuri tuollaisia asioita miettiessä ja hehkuttaa kun punnituspisteellä summaksi tuli 4,02e = 4e eli säästin 2snt. Säästeliäisyys on hyvästä, mutta tekisi mieli sanoa aina noihin [...]
   Niinpä, tuostakin ryhmästä suuri osa voisi sillä ajalla vaikka kävellä sinne kauppaan ja säästäisi kulkuvälineiden kulut. Kuitenkin ehkä 80 % suomalaista asuu sellaisen etäisyyden päässä kaupasta, mutta mukavuussyistä menee alle 3 km matkat aina autolla.

   Lainaa

  18. Tulos: -7 (11 ääntä)
   Petrin kannattaisi myös opetella laskemaan, nimittäin 23cm lautasella on melkein tupla pinta-ala vs 18cm

   Lainaa

  19. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 25.10.2022 23:08
   Tulos: +11 (15 ääntä)
   Unis: Mä taas oon hoksannu päinvastasen reaktion linjastossa pienet vs. isot ottimet hommassa; niillä pienillä yleensä lapetaan sitä asiaa aivan liikaa sinne lautaselle. Kuvitellaan vaikka joku linjastossa oleva kappaleasia ja sille lisukekastike ja sillä kastikkeella on 0,5-1dl annostelukauha; [...]
   Työpaikkaruokalassa on muutamaan otteeseen kokeiltu maksimirajoituksia, kuten max 8 lihapullaa, max 2 kalaleikettä. Luulen itse,  että siinä tulee psykologinen tarve ottaa liikaa ruokaa "kun tästä sitä maksetaan". Proteiinin määrän rajoitusta protestoidaan myös ottamalla ekstra annos muusia "että pärjää". 
   Ilman rajoitusta otan itse yleensä 2-3 lihapullaa, mutta rajoituksella 5-6 kpl, koska ajattelen, että maha ei tule pienemmästä määrästä täyteen. Ja sitten ahmin enemmän kuin jaksaisin ja silti menee laskiin jotain roipetta. Isommat miehet voi syödä vaikka 10-12 lihapullaa, mutta veikkaan että kokonaiskuvassa pieniruokaiset tasoittaa sen eron ja biojätteen määrä pienenee, kun ihmiset saavat vapaasti määritellä syömänsä ruuan määrän.

   Lainaa

  20. Sievistelevä mansikka 25.10.2022 23:25
   Tulos: +6 (14 ääntä)
   Keijo: Petrin kannattaisi myös opetella laskemaan, nimittäin 23cm lautasella on melkein tupla pinta-ala vs 18cm
   Niin, melkein eli vähemmän. 23cm lautasella on pinta-alaa 415 cm², kahdella 18cm lautasella 2 x 254 = 508 cm² eli yksi iso on 93 cm² vähemmän kuin kaksi pientä. Jos kuitenkin opettelisit itse laskemaan ennnenkuin väität muiden laskuja vääriksi.

   Lainaa

  21. Tulos: +1 (27 ääntä)
   Ai saatana jos joutuis asumaan tollasen kanssa joka kyttää hintoja ja yrittää säästää joka asiassa.... Kai se on enemmän harrastus kuin pakon sanelema elämäntilanne, mutta jo se että kaikki kodin tuotteet olis sitä halvinta paskaa ahdistaa.

   Lainaa

  22. Irstas koira 27.10.2022 1:27
   Tulos: +6 (12 ääntä)
   Vaaka taitaa näyttää paunoja

   Lainaa

  23. Väljähkö vesinokkaeläin 27.10.2022 17:10
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Irstas koira: Vaaka taitaa näyttää paunoja
   Yksi pauna on lähemmäs puoli kiloa, että jos tuo vaaka paunoja näyttäisi olisin halunnut nähdä Tarun rehaamassa pyörykkäsäkkiään. Noin 382kg lihapyöryköitä kyllä pitää nälän poissa isommaltakin porukalta.

   Lainaa

  24. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Irstas koira: Vaaka taitaa näyttää paunoja
   Mietin ihan samaa. Nimittäin 0,842 paunaa painaa 381 grammaa, joka kuulostaa vielä ihan järjelliseltä pakkauspainolta, jos pakkauksessa kuuluisi olla 360 grammaa.

   Lainaa

  25. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Minä jotenkin ilahduin siitä, että joku laskee kertislautasten pinta-aloja. Hauska näkökulma. Eiköhän kirjoittajalla ollut pilke silmäkulmassa tuossa. Ei kaikkea tarvitse ottaa niin synkästi.

   Lainaa

  26. Sileä kani 30.10.2022 10:52
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Irstas koira: Vaaka taitaa näyttää paunoja
   Pauno <3

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: asuntolainat, halkaisija, kertakäyttöastiat, korko, korot, lautanen, paino, salaatti, säästäminen, säästää, säästö, yleistää