Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Verkon vaarat

Kuinka huono huijauksen täytyisi olla, ettei siihen kukaan menisi?
Verkon vaarat

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 55 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Juro hedelmä 22.9.2022 0:15
   Tulos: +535 (541 ääntä)
   Paniikissa on tietenkin vaikea ajatella, mutta tuskin Poliisi ottaa keneenkään yhteyttä pelkän sähköpostin kautta...

   Lainaa

  2. Pyyntihinnasta tinkivä viikuna 22.9.2022 0:16
   Tulos: +356 (380 ääntä)
   Christel luuli, että hänen ekshibitionismi-materiaalinsa on nyt vuotanut ja joutuu 6kk tarkkailukieltoon

   Lainaa

  3. Herra Seppo Kolehmainen 22.9.2022 0:28
   Tulos: +306 (320 ääntä)
   Tunkeutuminen nähty sinä feissarimokat kommenttiiin. Myös interpellaatio. Maksa heti sakko, 9494 (yhdeksäntuhatta yhdeksänkymmentä neljä €) tutkinta kuluja. Lähetä kuitti heti paajohtaja@kansallispoliisi.com tai poliisin tarkistus. Asettuu myös tarkkailukielto 6 kk.

   Lainaa

  4. Tulos: +388 (394 ääntä)
   Toki tarkkana kannattaa olla, mutta että ei pankkikortin numeroa/tietoja internetissä yhtään mihinkään? :S Paavo ei taida kovin paljoa käyttää esim. suoratoistopalveluja tai ostaa mitään netistä.

   Lainaa

  5. Kykenemätön peura 22.9.2022 0:49
   Tulos: +388 (404 ääntä)
   Heipä hei! Olen poliisimies Kyösti Peura suojeliuspoliisista. Olette todistettavasti syyllistyneet pragmatismiin, filantropiaan sekä kalligrafiaan ja tästä tulee teille vakavia seurauksia. Teidän tulee viedä ensi perjantaina illansuussa 9876 euroa Valintatalon muovikassissa lähimmän pihakeinun alle, jolloin hävitämme todisteet ja unohdamme koko jutun. Muussa tapauksessa joudut suoraan vankilaan kulkematta lähtöruudun kautta. Yhteistyöterveisin, Kyösti Peura Poliisimies

   Lainaa

  6. Tornipöllö 22.9.2022 0:56
   Tulos: +160 (160 ääntä)
   Juro hedelmä: Paniikissa on tietenkin vaikea ajatella, mutta tuskin Poliisi ottaa keneenkään yhteyttä pelkän sähköpostin kautta...
   Ja vielä "[at]outlook"-loppuisella sähköpostiosoitteella.

   Lainaa

  7. Tulos: +130 (138 ääntä)
   Olen herra Bleb, Kansallispoliisin pääjohtaja ja olen täällä takavarikoimassa pedofilian.

   Lainaa

  8. Eksakti vesinokkaeläin 22.9.2022 1:26
   Tulos: +85 (85 ääntä)
   Juro hedelmä: Paniikissa on tietenkin vaikea ajatella, mutta tuskin Poliisi ottaa keneenkään yhteyttä pelkän sähköpostin kautta...
   Kyllä ne joskus ottavat esim tietopyyntöjä varten. Mutta tuollaiset "sakot" tai miksi tuota viritelmää tai sen lähintä vastaavaa laillista vaihtoehtoa kutsuisikaan, tulevat kyllä muuta kautta.  Ja sähköposti on aina @poliisi.fi

   Lainaa

  9. Pistepiste 22.9.2022 2:53
   Tulos: +133 (153 ääntä)
   Mitähän Christel on netissä mahtanut kattella, kun noin meni järkyttymään?

   Lainaa

  10. jukkapalmu 22.9.2022 3:28
   Tulos: -16 (68 ääntä)
   Pistepiste: Mitähän Christel on netissä mahtanut kattella, kun noin meni järkyttymään?
   Sitä samaa kun kaikki muutkin.

   Lainaa

  11. Järkyttävä kookos 22.9.2022 5:33
   Tulos: +121 (139 ääntä)
   Juro hedelmä: Paniikissa on tietenkin vaikea ajatella, mutta tuskin Poliisi ottaa keneenkään yhteyttä pelkän sähköpostin kautta...
   Tämähän on se pahin. Voin itsekin myöntää, että aina on mennyt tällaiset kuuroille korville ja hälytyskellot soivat jokaisen oudon tekstiviestin, sähköpostin, jne kohdalla, mutta 3 päivää lemmikin kuoleman jälkeen ei mitkään hälyytyskellot soineet, kun vastasin tuntemattomaan numeroon, jossa tehtiin kyselyä hammasharjoista ja pyydettiin vastaamaan painamalla numeroa 1 tai 2. Vasta puhelun loputtua aivot alkoivat toimia ja tajusin, että kyseessä on huijaus. 
   Siinä kohtaa kun ihmisellä on jokin stressi, masennus, surutyö, jne niin aivot eivät reagoi näihin huijauksiin normaalisti.

   Lainaa

  12. Veneetön pomelo 22.9.2022 5:38
   Tulos: +63 (67 ääntä)
   Katja kyselee, että vieläkö näihin joku haksahtaa? Ihan varmasti haksahtaa, ei niitä muuten tehtäisi.

   Lainaa

  13. Häikäilemätön myyrä 22.9.2022 6:25
   Tulos: +160 (160 ääntä)
   Mitä tarkoittaa 6kk tarkkailukielto? Poliisit eivät saa tarkkailla tekemisiäni, vai itse en saa tarkkailla muita? Jos tuo ensimmäinen, voisi kestotilaus olla parempi vaihtoehto.

   Lainaa

  14. Eläinrakas sankari 22.9.2022 6:55
   Tulos: +86 (88 ääntä)
   Johan on poliisilla asiakirjat sekaisin kun laittaneet poliisiammattikorkeakoulun headerilla varustetun tiedotteen. Määrärahat tiukilla?

   Lainaa

  15. Päivänpolttava kuguaari 22.9.2022 7:00
   Tulos: +64 (68 ääntä)
   Järkyttävä kookos: Tämähän on se pahin. Voin itsekin myöntää, että aina on mennyt tällaiset kuuroille korville ja hälytyskellot soivat jokaisen oudon tekstiviestin, sähköpostin, jne kohdalla, mutta 3 päivää lemmikin kuoleman jälkeen ei mitkään hälyytyskellot soineet, kun vastasin tuntemattomaan numeroon, jossa tehtiin [...]
   Tää on kuulemma ihan laillinen markkinointipuhelu, vaikka onkin automaattisoitto, eikä esim. mun mieleen olevaa kaupankäyntiä. Jos valitsee sen numeron, että on kiinnostunut (en nyt muista oliko ykkönen vai kakkonen), sieltä myöhemmin soittaa oikea ihminen ja tekee tarjouksen. Eräs mun kaveri oli tilannut kyseisen hammasharjan ja oli tuotteeseen tyytyväinen.
   Itse suhtaudun kaikkeen äärimmäisellä varauksella, enkä painele nappuloita tai vastaa millään tavalla asetettuihin kysymyksiin suoraan "kyllä".

   Lainaa

  16. Lymfoidi käärme 22.9.2022 7:24
   Tulos: +74 (76 ääntä)
   Näissä huijauksissa pitää ottaa aina huomioon myös se, että postin lähettäjä ei tiedä edes vastaanottajan nimeä. Luulisi, että edes poliisi tietäisi kenelle syytepostia on laittamassa. Jos posti näyttää siltä, että se voidaan kumileimasimella lähettää suoraan sellaisena toiselle vastaanottajalle, on se luultavasti huijaus.

   Lainaa

  17. apinaattori 22.9.2022 7:27
   Tulos: -17 (17 ääntä)
   Mulle tuli joskus vastaava poliisien viesti joka näkyy suoraan näytössä kun menin jollekkin pornottelu sivulle. Vedin syvään henkeä ja klikkasin sivun pois sammuksiin ni jopa sai taas jatkaa netissä smurffailua.

   Lainaa

  18. Koherentti ankka 22.9.2022 7:48
   Tulos: -42 (66 ääntä)
   Näitä lukiessa ymmärtää taas, millainen etuoikeus on kriittinen ajattelukyky ja ykkösellä alkava ÄO. (Ja ennen kuin kukaan tarttuu ÄO:sta "leuhottamiseen", tarkoitan että jos ÄO alkaa ykkösellä, se tarkoittaa hyvää keskitasoa, ja se totisesti ON etuoikeus. Oman ÄO:ni tarkalla tasolla ei tässä yhteydessä oo merkitystä.)

   Lainaa

  19. Lentävä hirvi 22.9.2022 7:51
   Tulos: +77 (79 ääntä)
   Tietty, jos oma suomenkielen taito on hutera, voi olla ettei huomaa kökössä uhkauksessakaan mitään outoa. Istukaa tiiviisti siellä äikän tunnilla ja lukekaa oikeaa kirjallisuutta!

   Lainaa

  20. Sotaisa vihannes 22.9.2022 8:04
   Tulos: +104 (110 ääntä)
   Koherentti ankka: Näitä lukiessa ymmärtää taas, millainen etuoikeus on kriittinen ajattelukyky ja ykkösellä alkava ÄO. (Ja ennen kuin kukaan tarttuu ÄO:sta "leuhottamiseen", tarkoitan että jos ÄO alkaa ykkösellä, se tarkoittaa hyvää keskitasoa, ja se totisesti ON etuoikeus. Oman ÄO:ni tarkalla tasolla ei tässä yhteydessä oo merkitystä.)
   Ai kuten syvästi kehitysvammaiseksi (F73) luokiteltava ÄO 19? Mikset sanoisi vain kolminumeroinen ÄO väärinymmärrysten välttämiseksi, kun sitä kuitenkin hait?

   Lainaa

  21. Valloittamaton viikuna 22.9.2022 8:31
   Tulos: +29 (29 ääntä)
   Järkyttävä kookos: Tämähän on se pahin. Voin itsekin myöntää, että aina on mennyt tällaiset kuuroille korville ja hälytyskellot soivat jokaisen oudon tekstiviestin, sähköpostin, jne kohdalla, mutta 3 päivää lemmikin kuoleman jälkeen ei mitkään hälyytyskellot soineet, kun vastasin tuntemattomaan numeroon, jossa tehtiin [...]
   Näitä tosin tulee ihan ilman huijaustakin (joskus toki voi olla huijauksiakin), siinä bottisoittaja kartoittaa, ketkä olisivat kiinnostuneet tuotteesta ja jos painaa, että on kiinnostunut, niin myöhemmin joku muu soittaa ko. firmasta. Selvitin, kun itselle tuli tuollainen puhelu ja jäin myös miettimään, että mikäs uusi huijaus tämä on. Eli käytännössä jokseenkin normaalia puhelinmyyntiä.

   Lainaa

  22. Tulos: +6 (16 ääntä)
   Eksakti vesinokkaeläin: Kyllä ne joskus ottavat esim tietopyyntöjä varten. Mutta tuollaiset "sakot" tai miksi tuota viritelmää tai sen lähintä vastaavaa laillista vaihtoehtoa kutsuisikaan, tulevat kyllä muuta kautta.  Ja sähköposti on aina @poliisi.fi
   Yksityishenkilöille tietopyyntöjä? Pankitkin mainostaa etteivät ota koskaan yhteyttä sähköpostitse, mutta kuvitteletko ettei pankeilla ole ollenkaan sähköpostiliikennettä muiden instanssien kanssa? Tietenkin näissä on kyse vain viestinnästä yksityishenkilöille eikä mistään tietopyynnöistä tai muusta vastaavasta viestinnästä muille kuin yksityishenkilöille.

   Lainaa

  23. Tulos: -22 (38 ääntä)
   Tais syyllisyys painaa, kun meni paniikkiin. Mitähän sitä on netissä tullut katseltua?

   Lainaa

  24. Vuodatettu robotti 22.9.2022 8:50
   Tulos: +86 (90 ääntä)
   Pistepiste: Mitähän Christel on netissä mahtanut kattella, kun noin meni järkyttymään?
   Sellaistakin sattuu, että joillain ihmisillä on esim. ahdistuneisuushäiriö, jolloin saattaa reagoida tällaisiin vahvasti vaikka ei olisi mitään tehnytkään.

   Lainaa

  25. Itseasiassa 22.9.2022 9:11
   Tulos: +71 (83 ääntä)
   Pistepiste: Mitähän Christel on netissä mahtanut kattella, kun noin meni järkyttymään?
   Luulen että Cristel voi olla ihminen, joka on lapsuudessa kokenut olevansa aina syyllinen kaikkeen. Itselläni on sellainen tausta, vanhemmat syyttivät aina kaikesta omasta kurjuudestaan mihin tahansa epäonnistumiseen, syitä löytyi aina. Lapsena ei osannut vielä järkeillä asiaa, että ehkä oma syntymä tai se että omaan elämiseen menee rahaa, ei ole minun vikani, tunsi vain itsensä aina huonoksi ja syylliseksi. Seurauksena aikuisena edelleen reagoi voimakkaasti asioihin ja ensimmäinen tunne on se sama kuin lapsena. Toivottavasti Cristelillä ei ole näin surullisia kokemuksia, mutta tällaisia vanhempia on ihan oikeasti olemassa.

   Lainaa

  26. Tulos: +34 (40 ääntä)
   Lentävä hirvi: Tietty, jos oma suomenkielen taito on hutera, voi olla ettei huomaa kökössä uhkauksessakaan mitään outoa. Istukaa tiiviisti siellä äikän tunnilla ja lukekaa oikeaa kirjallisuutta!
   Ilmaus "suomen kieli" ei ole yhdyssana. (Siitä muodostettu johdos "suomenkielinen" tietysti on, mikä saattaa hämätä. Periaate on joka tapauksessa sama kuin siinä, että "siniset silmät" ei ole yhdyssana mutta "sinisilmäinen" on.)

   Lainaa

  27. Alennettu vadelma 22.9.2022 9:25
   Tulos: +88 (92 ääntä)
   Vaikka mokassa Markoa haukuttiinkin niin hänen medialukutaitonsahan oli tilanteeseen täysin riittävä. Hälytyskellot soivat ja kysyi neuvoa. On ihan okei tunnustaa, ettei jotain tiedä ennemmin kuin ettei kehtaa pyytää apua ja menettää sen vuoksi korttitiedot huijareille.

   Lainaa

  28. Tulos: +47 (55 ääntä)
   Miten kujalla pitää olla, ettei tuosta "poliisilta" tulleesta meilistä tajua, että tuo on ihan täyttä paskaa? Viestin otsikossa jo lukee SPAM, ja millä helvetin järjellä joku "Kansallispoliisin pääjohtaja" lähettelisi lapsipornotapauksessa meilillä jotain random sakkoja ihmisille?

   Lainaa

  29. Voittoisa haukka 22.9.2022 10:00
   Tulos: -34 (42 ääntä)
   Christelin jutusta tulee kyllä ekana mieleen, että hänellä todella on jotain erittäin, erittäin raskasta salattavaa, miksi hän muuten noin järkyttyisi?

   Lainaa

  30. Kaikkitietävä simpanssi 22.9.2022 10:56
   Tulos: +45 (49 ääntä)
   Poliisiammattikorkeakoulusta kansallispoliisin pääjohtaja Seppo Kolehmainen tässä terve. Teitä syytetään Interpellaatio Toiminnasta, koskien kyberpornografiaa. Sinut asetetaan kuuden kuukauden tarkkailukieltoon, ja maksettavaksenne on määrätty vajaan kymmenentuhannen euron sakko. Vasta kun toistatte tämän rikkeen, nostamme syytteen. En ole pitkään aikaan nauranut näin hyvin. En ymmärrä miten tällaista voi joku ottaa todesta. Ei todelllakaan mistään parhaimmasta päästä tämä huijaus, mutta ei selvästikään tarvitse panostaa näihin mitenkään kovasti. Interpellaatio? Kyberpornografia? xD

   Lainaa

  31. Tulos: +42 (46 ääntä)
   Nimi: Toki tarkkana kannattaa olla, mutta että ei pankkikortin numeroa/tietoja internetissä yhtään mihinkään? 😡 Paavo ei taida kovin paljoa käyttää esim. suoratoistopalveluja tai ostaa mitään netistä.
   Tämä näin. Ehkä sieltä 80-luvulta kannattaisi varovaisesti yrittää kurkata nykypäivään.
   Olen juuri ulkomaanreissulla, jolle en varannut juuri mitään etukäteen, ja luottokortin tietoja on lätkitty varmasti viiteentoista eri paikkaan netissä viimeksi kuluneen viikon sisällä.
   Tuokin on muuten normaali tapahtuma, että paketti jää tulliin, ja siitä joutuu tullimaksut maksamaan ennen kuin sen saa. Jopa luottokortilla. Toki sitä ei parin euron tuotteille pitäisi tapahtua, ja toki pitää katsoa kunnolla, miltä sivustolta sellaisia pyyntöjä tulee.

   Lainaa

  32. Hermostumaton kuguaari 22.9.2022 12:32
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   Järkyttävä kookos: Tämähän on se pahin. Voin itsekin myöntää, että aina on mennyt tällaiset kuuroille korville ja hälytyskellot soivat jokaisen oudon tekstiviestin, sähköpostin, jne kohdalla, mutta 3 päivää lemmikin kuoleman jälkeen ei mitkään hälyytyskellot soineet, kun vastasin tuntemattomaan numeroon, jossa tehtiin [...]
   Ei se ole huijaus.

   Lainaa

  33. Tulos: +33 (41 ääntä)
   Kykenemätön peura: Heipä hei! Olen poliisimies Kyösti Peura suojeliuspoliisista. Olette todistettavasti syyllistyneet pragmatismiin, filantropiaan sekä kalligrafiaan ja tästä tulee teille vakavia seurauksia. Teidän tulee viedä ensi perjantaina illansuussa 9876 euroa Valintatalon muovikassissa lähimmän pihakeinun alle, [...]
   Kalligrafiaan 😂 se onkin kyllä hurja rikos! Tuleeko erityisen kova tuomio jos on sulkakynällä tehty?

   Lainaa

  34. Symppis hämähäkki 22.9.2022 13:36
   Tulos: +49 (55 ääntä)
   Voittoisa haukka: Christelin jutusta tulee kyllä ekana mieleen, että hänellä todella on jotain erittäin, erittäin raskasta salattavaa, miksi hän muuten noin järkyttyisi?
     No, jos ei oikein ymmärrä millä logiikalla nämä toimivat, ja tajuaa vain, että vaikka lapsiporno on tosi paha juttu, jo epäilyskin? Itselläni tuli epämukava olo bussissa tässä yksi päivä, kun tarkastajat löysivät jonkun sakotettavan, eivätkä päästäneet häntä pois bussista vaan ahdistivat pysymään paikallaan kunnes löytyi henkkarit. Siis siitä huolimatta, että taskussani oli validi lippu, pelotti. Joskus vain tunne siitä, että voitaisiin ehkä syyttää jostain, säikäyttää viattomankin herkkähermoisen. 
     Työssäni käytän EDA-elektrodeja, joilla voi mitata josko ihminen on hermostunut. Näitä on kuulemma joissain maissa oikeudessakin käytetty "valheenpaljastuskokeena" todistamaan "syyllisyys", koska mitä viaton hermoilisi. No, käyttö on lopetettu riittävän määrän oikeusmurhia jälkeen, kun kävi ilmi, että täysin viaton ihminen on kuulustelussa hermostunut useammin kuin ei.
     Mitä muuten on interpellaatio?

   Lainaa

  35. Symppis hämähäkki 22.9.2022 13:36
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Kykenemätön peura: Heipä hei! Olen poliisimies Kyösti Peura suojeliuspoliisista. Olette todistettavasti syyllistyneet pragmatismiin, filantropiaan sekä kalligrafiaan ja tästä tulee teille vakavia seurauksia. Teidän tulee viedä ensi perjantaina illansuussa 9876 euroa Valintatalon muovikassissa lähimmän pihakeinun alle, [...]
     Kiitos, nauroin.

   Lainaa

  36. Kykenemätön peura 22.9.2022 15:56
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Laura: Kalligrafiaan 😂 se onkin kyllä hurja rikos! Tuleeko erityisen kova tuomio jos on sulkakynällä tehty?
   Ehdottomasti. Ei se ole sopivaa toimintaa sivistysvaltiossa.

   Lainaa

  37. Kykenemätön peura 22.9.2022 15:59
   Tulos: +19 (25 ääntä)
   Symppis hämähäkki:   Kiitos, nauroin.
   Ei tämä ole ensinkään naurun asia.

   Lainaa

  38. Jeesus Putlerilainen 22.9.2022 16:07
   Tulos: +2 (14 ääntä)
   Lentävä hirvi: Tietty, jos oma suomenkielen taito on hutera, voi olla ettei huomaa kökössä uhkauksessakaan mitään outoa. Istukaa tiiviisti siellä äikän tunnilla ja lukekaa oikeaa kirjallisuutta!
   Ai "suomenkielen"?

   Lainaa

  39. Sammaleeton raadonsyöjä 22.9.2022 16:14
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Eikös poliisona esiintyminen ole rikos?

   Lainaa

  40. Tulos: +38 (42 ääntä)
   Voittoisa haukka: Christelin jutusta tulee kyllä ekana mieleen, että hänellä todella on jotain erittäin, erittäin raskasta salattavaa, miksi hän muuten noin järkyttyisi?
   No eiköhän syyttömällekin olisi aika kuumottavaa tulla syytetyksi vakavista rikoksista, varsinkin, jos kuvittelee joutuvansa maksamaan suuria summia sakkoina.

   Lainaa

  41. Ruma haisunäätä 22.9.2022 17:45
   Tulos: -3 (3 ääntä)
   Vitun markot!

   Lainaa

  42. Sillaton mäyrä 22.9.2022 18:31
   Tulos: -2 (6 ääntä)
   Kyöpeli: Tämä näin. Ehkä sieltä 80-luvulta kannattaisi varovaisesti yrittää kurkata nykypäivään. Olen juuri ulkomaanreissulla, jolle en varannut juuri mitään etukäteen, ja luottokortin tietoja on lätkitty varmasti viiteentoista eri paikkaan netissä viimeksi kuluneen viikon sisällä. Tuokin on muuten normaali [...]
   Kaikki EU:n ulkopuolelta tulevat lähetykset pitää tullata nykyään

   Lainaa

  43. Persunatsimisogynistihuoh 22.9.2022 22:51
   Tulos: -23 (23 ääntä)
   Pedaritko tuosta kirjeestä varoittelevat hengenheimolaisiaan? Olisihan se tosi sääli jos kiddyfidleriltä huijattaisiin rahaa. Tai jos paljastaisi itsensä tuon kirjeen takia

   Lainaa

  44. Tulos: -20 (28 ääntä)
   Siis maksoiko Christel tuon summan vai miksi teki rikosilmoituksen? Jos siis teki rikosilmoituksen vain, koska joku lähetti hänelle huijauspostia, niin voihan vittujen kevät. Mulla menisi kaikki mahdollinen hereilläoloaika, jos alkaisin tekemään rikosilmoituksen jokaisesta tuollaisesta sähköpostista. Tuliko Christel eilen internetiin vai onko muuten vain jäänyt jälkeen?

   Lainaa

  45. Pehmeä jänis 23.9.2022 6:01
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Juro hedelmä: Paniikissa on tietenkin vaikea ajatella, mutta tuskin Poliisi ottaa keneenkään yhteyttä pelkän sähköpostin kautta...
   Juu ei, ne on yleensä paperipostilla jos virallisia teitä pitkin tulee

   Lainaa

  46. Läpäisemätön delfiini 23.9.2022 6:38
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Symppis hämähäkki:   Kiitos, nauroin.
   Ole hyvä.

   Lainaa

  47. MestariTikku 23.9.2022 9:11
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Tornipöllö: Ja vielä "[at]outlook"-loppuisella sähköpostiosoitteella.
   Itsellä iski silmään tuo Poliisiammattikorkeakoulun logo. Laittaneet opiskelijat töihin, siksi varmaan vähän huonompaa suomea ja väärästä osoitteesta lähetetty!

   Lainaa

  48. BoomBoomBoomeriJauhojenginLooseri 23.9.2022 10:20
   Tulos: -11 (13 ääntä)
   Pyyntihinnasta tinkivä viikuna: Christel luuli, että hänen ekshibitionismi-materiaalinsa on nyt vuotanut ja joutuu 6kk tarkkailukieltoon
   Joo, kumma jätkä tuo Chrisu.

   Lainaa

  49. Kahvia juova hiiri 23.9.2022 14:42
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Koherentti ankka: Näitä lukiessa ymmärtää taas, millainen etuoikeus on kriittinen ajattelukyky ja ykkösellä alkava ÄO. (Ja ennen kuin kukaan tarttuu ÄO:sta "leuhottamiseen", tarkoitan että jos ÄO alkaa ykkösellä, se tarkoittaa hyvää keskitasoa, ja se totisesti ON etuoikeus. Oman ÄO:ni tarkalla tasolla ei tässä yhteydessä oo merkitystä.)
   Ei ole merkitystä ei, eikä se epäilemättä ylitä sitä ilmeisesti maagista kolmen numeron rajaa kuin viitteellisesti. 
   Ei oo meinaan mikään niin typerää, kun osoitella eri huijauksiin haksahtavat tyhmiksi tai ”kriittistä ajattelukykyä” omaamattomiksi. Se on todistettu jo varmaan vaikka kuinka monessa tutkimuksessa, että ihan kaikenlaiset ihmiset tulee huijatuiksi, liittyvät kultteihin, tulevat catfishatuiksi ja mitä ikinä. Sillä ole mitään tekemistä älyn kanssa, ei edes silloin, kun huijaus on noin armottoman kökkö kun tuo herra Seppo Kolehmaisen maili on. Se, mikä vaikuttaa, on olosuhteet. Ihmisellä on esim ihan hurjan vahva taipumus ihan vaan haluta uskoa jokin asia todeksi silloin, kun se ratkaisisi ihmisen elämästä jonkin ongelman. Ja kuten täällä kommenteissa jo aiemminkin on todettu, ei tarvitse olla syyllinen mihinkään tai edes ahdistuneisuushäiriöinen ahdistuakseen vieläpä noin raskaasta ”syytöksestä”; aivoihin lävähtää kerran se ajatus, että nyt on elämä ohi, ja senpä jälkeen ei ajatukset kovin selkeänä juoksekaan. 
   Sen sijaan sen, että huijatuiksi tulleita osoitellaan tyhmiksi ja idiooteiksi, on todettu aiheuttavan aika paljon yletöntä kärsimystä huijauksen uhreille ennen kaikkea häpeän muodossa. En ollenkaan tajua, miksi huijausten kohdalla victim blaming on niin yleisesti hyväksyttyä. 
   Sen verran mulkero olen ihmiseksi, että pikkasen aina toivon, että teikäläiset itse julistautuneet ÄO-keisarit tulisivat jollain tavalla huijatuksi. Ehkä ei tarttis sen jälkeen pitää ihan niin lähellä sydäntä sitä paperinpalaa, mihin sen oman kolminumeroisen luvun on kirjoittanut. 

   Lainaa

  50. Vastarannan kiiski 23.9.2022 14:48
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Että ihan tarkkailukielto 😅. Kas kun ei maksamispakkokielto tai vangitsemattomuuskielto saman tien.

   Lainaa

  51. Katettu tohtori 23.9.2022 23:12
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Koherentti ankka: Näitä lukiessa ymmärtää taas, millainen etuoikeus on kriittinen ajattelukyky ja ykkösellä alkava ÄO. (Ja ennen kuin kukaan tarttuu ÄO:sta "leuhottamiseen", tarkoitan että jos ÄO alkaa ykkösellä, se tarkoittaa hyvää keskitasoa, ja se totisesti ON etuoikeus. Oman ÄO:ni tarkalla tasolla ei tässä yhteydessä oo merkitystä.)
   ÄO se ole mikään etuoikeus, eikä oikeus muutenkaan. Paitsi ehkä uskovaisilla. Sinun äo:si ei tosiaan kiinnosta tässä tai muussakaan yhteydessä, mutta kommenttisi paljastaa että olet mitannut itse äo:si jollain tieteen kuvalehden tai muun vastaavan nettitestillä, jonka tarkoitus on osoittaa että olet riittävän "älykäs" tilaaman lehden tai liittymään johonkin jäsenmaksulliseen yhdistykseen.

   Lainaa

  52. Sutki paarma 24.9.2022 0:06
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Kahvia juova hiiri: Ei ole merkitystä ei, eikä se epäilemättä ylitä sitä ilmeisesti maagista kolmen numeron rajaa kuin viitteellisesti.  Ei oo meinaan mikään niin typerää, kun osoitella eri huijauksiin haksahtavat tyhmiksi tai ”kriittistä ajattelukykyä” omaamattomiksi. Se on todistettu jo varmaan vaikka kuinka monessa [...]
   Kaikilla ihmisillä on teoreettinen kyky kriitttiseen ajatteluun. Sitä ei kuitenkaan aina muista käyttää, yleensä tunnereaktion takia, ja juuri sen hyväksikäyttöön nämä huijaukset perustuvat. Melkein jokainen kyllä ymmärtäisi järjellä ajatellen, että hoonolla soomella kirjotettu "Kansallispoliisin" yhteydenotto ranskalaisesta Outlook-osoitteesta ei ole aito, vähintäänkin sen verran että tiedustelisi asiaa oikeilta viranomaisilta. Mutta syytökset on suunniteltu säikyttämään uhri unohtamaan se ajatteluvaihe ja reagoimaan nopeasti. Teoriassa kuka tahansa voi tähän sortua jos olosuhteet sopivasti kohdalle osuvat. Huijarin suurin kompastuskivi tässä taitaakin olla, ettei kovin monella ole kymppitonnia noin vain saatavilla maksettavaksi vaikka kuinka panikoisi. Ja siis onhan niitäkin ihmisiä jotka aina epäilevät kaikkea ja kaikkia, mikä tietysti toimii hienosti huijaustilanteissa, mutta 99% ajasta menee vain vainoharhaisuudeksi. Elämään vain ei ole helppoja kaiken ratkaisevia vastauksia.

   Lainaa

  53. Inhottava leijona 26.9.2022 0:17
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Järkyttävä kookos: Tämähän on se pahin. Voin itsekin myöntää, että aina on mennyt tällaiset kuuroille korville ja hälytyskellot soivat jokaisen oudon tekstiviestin, sähköpostin, jne kohdalla, mutta 3 päivää lemmikin kuoleman jälkeen ei mitkään hälyytyskellot soineet, kun vastasin tuntemattomaan numeroon, jossa tehtiin [...]
   Öööö? Mikä huijaus?  Itselle soitettiin harjoista kanssa, mutta kysyttiin vain, haluaisinko jonkun kalliin harjan halvalla vai en.
   Kaveri sai harjan kyseiseltä myyjältä.

   Lainaa

  54. Voi Chris, kaikki menee hyvin 26.9.2022 16:48
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Christelin kaltaisissa ihmisissä on jotain todella ihanaa ja he palauttavat uskoni ihmiskuntaan.

   Lainaa

  55. Tulos: +1 (1 ääni)
   Eksakti vesinokkaeläin: Kyllä ne joskus ottavat esim tietopyyntöjä varten. Mutta tuollaiset "sakot" tai miksi tuota viritelmää tai sen lähintä vastaavaa laillista vaihtoehtoa kutsuisikaan, tulevat kyllä muuta kautta.  Ja sähköposti on aina @poliisi.fi
   Mun vanhalle äidille tuli toi ihan sama sposti, ymmärsi kyllä heti huijaukseksi, fiksu kun onneksi on.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: huijaukset, huijaus, paketti, poliisit, rikosilmoitus, toimitus