Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Työmarkkinoilla tapahtuu

Loistavaa huumoria, vai aivan liian pitkälle viety työpaikkailmoitus?
Suurenna näkymä
Työmarkkinoilla tapahtuu

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 70 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +92 (322 ääntä)
   Pintamasterin ilmoituksen lukeminen sattuu aivoihin

   Lainaa

  2. Mukava maksamakkara 22.9.2022 0:11
   Tulos: +344 (398 ääntä)
   Atte on ärsyttävä.

   Lainaa

  3. Kykenemätön peura 22.9.2022 0:26
   Tulos: +290 (298 ääntä)
   Tässähän feissarimokat yhdistää töitä ja tekijöitä. Pia Pintamasterille ja Kim Marialle. Jotenkin tuo Kimin ilmoitus oli vielä raskaampi lukea kuin Pintamasterin.

   Lainaa

  4. Tulos: +170 (204 ääntä)
   Kimin tekstistä tuli pää kipeäksi. Luulisi, että ilman ammattitason koulutustakin olisi edes vähän paremmin yhdyssanat hallussa.

   Lainaa

  5. Tulos: +189 (233 ääntä)
   Henna: Kimin tekstistä tuli pää kipeäksi. Luulisi, että ilman ammattitason koulutustakin olisi edes vähän paremmin yhdyssanat hallussa.
   Voihan sitä olla vaikka piilevää lukihäiriötä, jonka takia on jäänyt opiskelutkin lyhyeen kun tuntuu, ettei koulussa pärjää. Pointsit nyt siitä, että Kimi edes yrittää... öö jotain?

   Lainaa

  6. Tornipöllö 22.9.2022 0:43
   Tulos: +68 (132 ääntä)
   Kaiken lisäksi Kim etsi aluksi "työ paikkaa", mutta tekstin lopussa osasi kirjoittaa "työpaikan" oikein. Millä logiikalla siihen ekaan kuuluu väli, mutta toiseen ei?

   Lainaa

  7. Tulos: +128 (150 ääntä)
   Tornipöllö: Kaiken lisäksi Kim etsi aluksi "työ paikkaa", mutta tekstin lopussa osasi kirjoittaa "työpaikan" oikein. Millä logiikalla siihen ekaan kuuluu väli, mutta toiseen ei?
   Ei näillä yleensä ole mitään logiikkaa, fiilispohjalta vaan kirjotellaan sanoja, joten osa on yhteen ja osa erikseen. Mulla oli kaverina tämmönen tyyppi ja oli raskasta jutella sen kanssa tekstiviestitse niiden kaikkien yhdyssanavirheiden kanssa.
   Onkohan Marialla jotain oikeitakin töitä tarjottavana kun pahasti kuulostaa telemarkkinoinnilta.

   Lainaa

  8. Tulos: +99 (103 ääntä)
   Työ etsii paikkaa. Ei passia eikä hygieniaa.

   Lainaa

  9. Lukenut omena 22.9.2022 3:39
   Tulos: -11 (69 ääntä)
   Pintamasterilla olis kyllä huutava pula huumorintajuisesta tekijästä.

   Lainaa

  10. Edeltävä kalkkuna 22.9.2022 3:47
   Tulos: -9 (105 ääntä)
   Ehkä tuo on olevinaan huumoria, mutta aika hassulta tuntuu että palkan maksaminen sovittuna päivänä on asia joka Pintamasterin kannattaa mainita ihan työpaikkailmoituksessa. Tuleeko tuolla alalla yleensä palkat milloin sattuu?

   Lainaa

  11. Liimattu seuraeläin 22.9.2022 4:59
   Tulos: +169 (173 ääntä)
   bleb: Ei näillä yleensä ole mitään logiikkaa, fiilispohjalta vaan kirjotellaan sanoja, joten osa on yhteen ja osa erikseen. Mulla oli kaverina tämmönen tyyppi ja oli raskasta jutella sen kanssa tekstiviestitse niiden kaikkien yhdyssanavirheiden kanssa. Onkohan Marialla jotain oikeitakin töitä tarjottavana kun pahasti kuulostaa telemarkkinoinnilta.
   Marialla on satavarmasti puhelinmyyntiä tarjolla. Ainut ala, joka ei edes kehtaa kertoa, mistä hommasta on kyse. Mietin ensin, et voisko olla siivousta, mut eiiii, niillä firmoilla on sentään ammattiylpeyttä hakea ihan rehellisesti siivoojaa.

   Lainaa

  12. Lobbaava varis 22.9.2022 5:10
   Tulos: -49 (125 ääntä)
   Olenko tosiaan ensimmäinen joka mainitsee Pintamasterin vaatiman erektion? Sen mä ymmärrän, että pitää olla koulutusta, kokemusta ja toimeliaisuutta, mutta mihin sitä erektiota siellä työmaalla tarvitaan? Eiku ehkä mä en kysykään. Alkoi soida päässä Y-M-C-A

   Lainaa

  13. Karkea albatrossi 22.9.2022 5:16
   Tulos: +77 (85 ääntä)
   Lobbaava varis: Olenko tosiaan ensimmäinen joka mainitsee Pintamasterin vaatiman erektion? Sen mä ymmärrän, että pitää olla koulutusta, kokemusta ja toimeliaisuutta, mutta mihin sitä erektiota siellä työmaalla tarvitaan? Eiku ehkä mä en kysykään. Alkoi soida päässä Y-M-C-A
   No vähän kulunut vitsihän tuo kieltämättä oli.

   Lainaa

  14. Tahmainen hanhi 22.9.2022 5:20
   Tulos: +33 (99 ääntä)
   Lobbaava varis: Olenko tosiaan ensimmäinen joka mainitsee Pintamasterin vaatiman erektion? Sen mä ymmärrän, että pitää olla koulutusta, kokemusta ja toimeliaisuutta, mutta mihin sitä erektiota siellä työmaalla tarvitaan? Eiku ehkä mä en kysykään. Alkoi soida päässä Y-M-C-A
   Minä kiinnitin huomiota siihen, ettei kiinnosta mitä jalkojen välissä on, on ollut tai tulee olemaan, mutta erektion pitää olla luja.

   Lainaa

  15. Veneetön pomelo 22.9.2022 5:35
   Tulos: +171 (177 ääntä)
   Kaikesta huolimatta Pintamaster saanee hakemuksia juuri itselleen oikean tyyppisiltä hakijoilta.

   Lainaa

  16. Jytky sarvikuono 22.9.2022 6:01
   Tulos: +25 (101 ääntä)
   Yhdyssanavirheille naureskelu on ehkä vähän väsynyttä Feissarimokilta, mikä siinä on se hauska juttu? Se, että joku ei osaa kirjoittaa, syystä tai toisesta? Hienoa, että hän haluaa löytää töitä.

   Lainaa

  17. Hävytön seepra 22.9.2022 6:30
   Tulos: -11 (55 ääntä)
   Tahmainen hanhi: Minä kiinnitin huomiota siihen, ettei kiinnosta mitä jalkojen välissä on, on ollut tai tulee olemaan, mutta erektion pitää olla luja.
   Minäkin pysähdyin tähän. Sitten mietin, että tähän erektio-osioon oli piilotettu joku oikea työtä koskeva vaatimus, mutta en vaan tajunnut rehreh-vitsiä. Ainoa mikä tuli mieleen, oli ikä, eli yritetäänkö tolla erektiovaatimuksella ilmaista, ettei palkkaavat vain nuoria?

   Lainaa

  18. Dekadentti hyeena 22.9.2022 6:32
   Tulos: +22 (66 ääntä)
   Lobbaava varis: Olenko tosiaan ensimmäinen joka mainitsee Pintamasterin vaatiman erektion? Sen mä ymmärrän, että pitää olla koulutusta, kokemusta ja toimeliaisuutta, mutta mihin sitä erektiota siellä työmaalla tarvitaan? Eiku ehkä mä en kysykään. Alkoi soida päässä Y-M-C-A
   Lues loppuun se "moka" ennen kuin pahoitat mielesi.

   Lainaa

  19. Viiksekäs panda 22.9.2022 6:44
   Tulos: +6 (60 ääntä)
   Hävytön seepra: Minäkin pysähdyin tähän.
   Sehän on selvä. Ja äkkiä itkupotkuraivaroimaan, vaikka asia olisi selvinnyt jos olisi viitsinyt lukea edes muutaman rivin pidemmälle.

   Lainaa

  20. Verraton hauki 22.9.2022 6:44
   Tulos: -13 (109 ääntä)
   Erektio = piiloviestintää siitä, että pitää olla mies. Näin minä sen näen. Vaikka mieluummin asuisin itä-Suomessa, niin siellä tuo sukupuolirasismi oli alallani paljon yleisempää, täällä lännessä naisia löytyy tekniikan aloilta, asentajina, maalareina jne paljon enemmän. Myös vanhat jäärät suunnittelijaukot saattavat kehaista, kuinka sähköasentajanaiset (itse eri alalla, mutta olen eri suunnittelualojen kanssa yhteisyössä) tekevät tarkkaa työtä. Toki kokemukseni on vain omani, mutta itse en edennyt idässä mihinkään, kun ei oikein edes töitä löytynyt, länsipuolella menee hyvin. Toki täällä on vähemmän työttömyyttä muutenkin.

   Lainaa

  21. Skrubu karjalanpiirakka 22.9.2022 6:55
   Tulos: +81 (85 ääntä)
   Verraton hauki: Erektio = piiloviestintää siitä, että pitää olla mies. Näin minä sen näen. Vaikka mieluummin asuisin itä-Suomessa, niin siellä tuo sukupuolirasismi oli alallani paljon yleisempää, täällä lännessä naisia löytyy tekniikan aloilta, asentajina, maalareina jne paljon enemmän. Myös vanhat jäärät [...]
   Ottamatta kantaa itäsuomalaisiin asentajiin ja asenteisiin, tuo Pintamasterin murre viittaa vahvasti pohjoiseen.

   Lainaa

  22. Inhottava leijona 22.9.2022 7:16
   Tulos: -22 (82 ääntä)
   Kiiwi: Pintamasterin ilmoituksen lukeminen sattuu aivoihin
   Päinvastoin :D Mahottoman reipas työilimoitus vaihteeksi.

   Lainaa

  23. Päättämätön sammakko 22.9.2022 7:17
   Tulos: +41 (43 ääntä)
   Skrubu karjalanpiirakka: Ottamatta kantaa itäsuomalaisiin asentajiin ja asenteisiin, tuo Pintamasterin murre viittaa vahvasti pohjoiseen.
   Rovaniemellä näkyy vaikuttavan.

   Lainaa

  24. Inhottava leijona 22.9.2022 7:18
   Tulos: +41 (63 ääntä)
   Edeltävä kalkkuna: Ehkä tuo on olevinaan huumoria, mutta aika hassulta tuntuu että palkan maksaminen sovittuna päivänä on asia joka Pintamasterin kannattaa mainita ihan työpaikkailmoituksessa. Tuleeko tuolla alalla yleensä palkat milloin sattuu?
   Olisiko esim. kiero savolainen  viite Helsinkiin, jossa palkanmaksu menee miten sattuu tällähetkellä :D

   Lainaa

  25. Inhottava leijona 22.9.2022 7:20
   Tulos: -19 (47 ääntä)
   Verraton hauki: Erektio = piiloviestintää siitä, että pitää olla mies. Näin minä sen näen. Vaikka mieluummin asuisin itä-Suomessa, niin siellä tuo sukupuolirasismi oli alallani paljon yleisempää, täällä lännessä naisia löytyy tekniikan aloilta, asentajina, maalareina jne paljon enemmän. Myös vanhat jäärät [...]
   Siinähän jälkikäteen todettiin, että kyseessä on vitsi.
   Ei täällä idässä kukaan kielenkäytöstä niin välitä. Omallatyöpaikalla mm. Miehistä naisiin puhutaan esimiehistä, vaikka oikeastaan omalla työpaikalla kaikki osastonvetäjät naisia.

   Lainaa

  26. apinaattori 22.9.2022 7:20
   Tulos: -1 (9 ääntä)
   Nii Kim ei osaa yhdys sanoja ja varmaan siks... Joo.

   Lainaa

  27. Rikottu sika 22.9.2022 7:21
   Tulos: +54 (76 ääntä)
   Verraton hauki: Erektio = piiloviestintää siitä, että pitää olla mies. Näin minä sen näen. Vaikka mieluummin asuisin itä-Suomessa, niin siellä tuo sukupuolirasismi oli alallani paljon yleisempää, täällä lännessä naisia löytyy tekniikan aloilta, asentajina, maalareina jne paljon enemmän. Myös vanhat jäärät [...]
   Samaa kokemusta itsellä nais-insinöörinä. Jotenkin sitä pitää korostaa maskuliinista puolta, jotta tulee edes kuulluksi. Eteneminen on vaikeaa, koska nähdään pelkkänä synnyttäjänä (ei ole väliä onko edes perheellinen). Jos yrität hoitaa asioita, niin niihin vastataan laittamalla vastaus vain työkavereille, jotka ovat miehiä. Työtehtävät on suunniteltu äitiyslomasijaisen saatavuuden mukaan, joten suunnittelun tehtävät jäävät miehille ja olet käytännössä sihteeri, jolle kaadetaan tehtävät, joita muut eivät halua.

   Lainaa

  28. Tyven paimen 22.9.2022 7:34
   Tulos: +65 (67 ääntä)
   Edeltävä kalkkuna: Ehkä tuo on olevinaan huumoria, mutta aika hassulta tuntuu että palkan maksaminen sovittuna päivänä on asia joka Pintamasterin kannattaa mainita ihan työpaikkailmoituksessa. Tuleeko tuolla alalla yleensä palkat milloin sattuu?
   No kyllä se vähänkin pienemmissä raksa-alan firmoissa saattaa äkkiä olla ihan tuurista kiinni tuleeko palkka silloin kun on sovittu ja siten kun on sovittu (urakat, lisät, työkalukorvaukset tms) 
   Valitettavasti siis lupaus oikein ja ajallaan maksetusta palkasta on ihan mainitsemisen arvoinen.

   Lainaa

  29. Peruuttamaton riikinkukko 22.9.2022 7:36
   Tulos: +41 (65 ääntä)
   Olenko ainoa, joka luki tuon erektio-homman niin, että etsitään kokenutta eli jo vähän vanhempaa tekijää, jolla ei terveys pahemmin reistaile? Jatko kuitenkin ilmaisee, että hakijan sukupuolella ei ole väliä.

   Lainaa

  30. Itseasiassa 22.9.2022 7:40
   Tulos: +74 (76 ääntä)
   bleb:  Onkohan Marialla jotain oikeitakin töitä tarjottavana kun pahasti kuulostaa telemarkkinoinnilta.
   Sitten ruumiiden hävitys alkaa kuulostaa jo ihan hyvältä tarjoukselta. Ne ei ainakaan enää kilju puhelimeen.

   Lainaa

  31. Tulos: +58 (60 ääntä)
   Itseasiassa: Sitten ruumiiden hävitys alkaa kuulostaa jo ihan hyvältä tarjoukselta. Ne ei ainakaan enää kilju puhelimeen.
   Tai jos kiljuu, niin reipas soitto Vatikaaniin!

   Lainaa

  32. Tulos: +15 (31 ääntä)
   Tornipöllö: Kaiken lisäksi Kim etsi aluksi "työ paikkaa", mutta tekstin lopussa osasi kirjoittaa "työpaikan" oikein. Millä logiikalla siihen ekaan kuuluu väli, mutta toiseen ei?
   Kas kun niin toimii lukihäiriö.

   Lainaa

  33. Itseasiassa 22.9.2022 8:56
   Tulos: +45 (45 ääntä)
   Edeltävä kalkkuna: Ehkä tuo on olevinaan huumoria, mutta aika hassulta tuntuu että palkan maksaminen sovittuna päivänä on asia joka Pintamasterin kannattaa mainita ihan työpaikkailmoituksessa. Tuleeko tuolla alalla yleensä palkat milloin sattuu?
   Yleensä hävettää, kun meidän firmassa kuvitellaan olevan kaikessa oikea priimus. Silti työpaikkailmoituksissa kerrotaan työsuhde - eduiksi mm. vuosilomat ja työterveys. Ehkä siksi kun palkkojen oikein maksulla ei oikein voi keulia.

   Lainaa

  34. Tulos: +26 (32 ääntä)
   Inhottava leijona: Olisiko esim. kiero savolainen  viite Helsinkiin, jossa palkanmaksu menee miten sattuu tällähetkellä :D
   Miksi lappilainen kirjoittaisi savolaisen viitteen?

   Lainaa

  35. Sisustettu appelsiini 22.9.2022 9:38
   Tulos: +8 (20 ääntä)
   Kiiwi: Pintamasterin ilmoituksen lukeminen sattuu aivoihin
   Mua ärsytti se, miten murre jotenki katos välillä. Ei ollu puhasta pohojosen puhetta se. Ihan ko joku etelän vetelä yrittäis puhhuu pohojose murretta.

   Lainaa

  36. Tanssittava lohikäärme 22.9.2022 9:38
   Tulos: +48 (68 ääntä)
   Verraton hauki: Erektio = piiloviestintää siitä, että pitää olla mies. Näin minä sen näen. Vaikka mieluummin asuisin itä-Suomessa, niin siellä tuo sukupuolirasismi oli alallani paljon yleisempää, täällä lännessä naisia löytyy tekniikan aloilta, asentajina, maalareina jne paljon enemmän. Myös vanhat jäärät [...]
   Tuo on jotain peräpohjalaista murretta. Pohjois-Suomessa puhuttavaa siis eikä idässä.  Ja tuon erektiojutun ymmärsit väärin. Siinä erikseen vielä sanotaan, että sukupuolella ei ole väliä. Se nyt vaan oli olevinaan rempseä ja ronski tapa ilmaista, että kokeneempaa mutta edelleen pystyvää työntekijää haetaan. Ja varmaan samalla halutaan signaloida, että ihan helposta hätkähtävät ei tuohon työyhteisöön sovi. En itsekään hakisi työpaikkaa firmasta joka kommunikoi näin, mutta sehän on varmasti vain tarkoituksenmukaista, että tyypit jotka eivät persoonaltaan sovellu työyhteisöön karsiutuvat pois.

   Lainaa

  37. Kilokalori 22.9.2022 9:45
   Tulos: +35 (69 ääntä)
   Peruuttamaton riikinkukko: Olenko ainoa, joka luki tuon erektio-homman niin, että etsitään kokenutta eli jo vähän vanhempaa tekijää, jolla ei terveys pahemmin reistaile? Jatko kuitenkin ilmaisee, että hakijan sukupuolella ei ole väliä.
   Olihan tuo nyt sitten ihan hiton typerästi kirjoitettu. Aivan yhtä hyvin olisi voinut kirjoittaa, että työpaikkaan haetaan kokenutta työntekijää ja työhöntulo-terveystarkastus on  koeajalla. Tuolla ilmoituksella lähinnä karsitaan kaikki naiset hakijoista, koska tuskin moni nainen HALUAA mennä työpaikkaan, jossa työkaverit puhuvat erektioistaan ja niiden laadusta työaikana.

   Lainaa

  38. Jykevä gerbiili 22.9.2022 10:06
   Tulos: -23 (59 ääntä)
   Kilokalori: Olihan tuo nyt sitten ihan hiton typerästi kirjoitettu. Aivan yhtä hyvin olisi voinut kirjoittaa, että työpaikkaan haetaan kokenutta työntekijää ja työhöntulo-terveystarkastus on  koeajalla. Tuolla ilmoituksella lähinnä karsitaan kaikki naiset hakijoista, koska tuskin moni nainen HALUAA mennä [...]
   Vaikka sinulla ei ole huumorintajua, niin se ei tarkoita etteikö niitä huumorintajuisia naisia löydy varsinkin tuolle alalle. Jos tuossa haettaisiin pk-seudulle henkilöstöpäällikköä (suur)yritykseen, niin ymmärtäisin mielipahan tuollaisesta vitsailusta. Hauska ilmoitus ja varmasti tavoittaa kohdeyleisönsä. Muulla ei ole väliä.

   Lainaa

  39. Vihanta soturi 22.9.2022 10:28
   Tulos: +51 (53 ääntä)
   Rikottu sika: Samaa kokemusta itsellä nais-insinöörinä. Jotenkin sitä pitää korostaa maskuliinista puolta, jotta tulee edes kuulluksi. Eteneminen on vaikeaa, koska nähdään pelkkänä synnyttäjänä (ei ole väliä onko edes perheellinen). Jos yrität hoitaa asioita, niin niihin vastataan laittamalla vastaus vain [...]
   Tämä on kyllä paskaa, että edelleen on tällaista. Toivon, että kaikki puuttuisivat tällaiseen syrjivään käytökseen aina kun sitä havaitsevat. Välillä se on vaikeaa, koska heti alkaa kieltely, ettei tässä ole mistään syrjinnästä kyse. Pitää silti yrittää.

   Lainaa

  40. Luvuton hämähäkki 22.9.2022 10:37
   Tulos: -15 (15 ääntä)
   Verraton hauki: Erektio = piiloviestintää siitä, että pitää olla mies. Näin minä sen näen. Vaikka mieluummin asuisin itä-Suomessa, niin siellä tuo sukupuolirasismi oli alallani paljon yleisempää, täällä lännessä naisia löytyy tekniikan aloilta, asentajina, maalareina jne paljon enemmän. Myös vanhat jäärät [...]
   Hyvin savolainen murre eikös juu. En ole ikinä asunut "pohojammaalla" mutta tunnistan kyllä murteen heti kun sitä kuulee tai lukee.

   Lainaa

  41. Tulos: +66 (66 ääntä)
   Jytky sarvikuono: Yhdyssanavirheille naureskelu on ehkä vähän väsynyttä Feissarimokilta, mikä siinä on se hauska juttu? Se, että joku ei osaa kirjoittaa, syystä tai toisesta? Hienoa, että hän haluaa löytää töitä.
   Mua ainakin huvitti tossa se, et työnhakuilmoituksessa kaveri kertoo ainoastaan sen, mitä ei osaa :D

   Lainaa

  42. Puolisuppea hyönteinen 22.9.2022 10:44
   Tulos: +7 (15 ääntä)
   Sisustettu appelsiini: Mua ärsytti se, miten murre jotenki katos välillä. Ei ollu puhasta pohojosen puhetta se. Ihan ko joku etelän vetelä yrittäis puhhuu pohojose murretta.
   Tästä tuli mieleen kun aikoinaan oli niitä finder-appeja joista selvisi mistä päin puhelu tulee, niin joku "044"-alkuinen soitto tuli Länsi-Suomesta, ja puhelinmyyjähän siellä oli. Tiesi että soittaa Kuopioon niin väänsi kyllä niin leveää savoa kuin voi, kuulosti niin teennäiseltä että ihan pahaa teki, vaikken itse edes käytä murretta puheessa tai muuten.
   Veikkaan että samalla teemalla tuo työnhakijailmoitus tehty. Joku sellainen joka ei käytä kyseistä murretta päättänyt kirjoittaa "rempseän" ja "paikallisille sopivan" ilmoituksen.

   Lainaa

  43. It's a deal 22.9.2022 11:02
   Tulos: +26 (26 ääntä)
   Tyven paimen: No kyllä se vähänkin pienemmissä raksa-alan firmoissa saattaa äkkiä olla ihan tuurista kiinni tuleeko palkka silloin kun on sovittu ja siten kun on sovittu (urakat, lisät, työkalukorvaukset tms)  Valitettavasti siis lupaus oikein ja ajallaan maksetusta palkasta on ihan mainitsemisen arvoinen.
   Mikä taas johtuu siitä, että aliurakoitsijan palkanneet vetkuttelevat itse maksujen kanssa, koska saavat omat rahansa vasta kohteen valmistuttua tai menevät pahimmassa tapauksessa konkurssiin ennen sitä. Vakavaraiset firmat maksavat omille työntekijöilleen siitä huolimatta. 
   Jyväskylän sairaala Novan rakentamisen kanssa oli todella paljon tuollaisia ongelmia, koska kokonaisuus oli niin valtava.

   Lainaa

  44. Tanssittava lohikäärme 22.9.2022 11:04
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Luvuton hämähäkki: Hyvin savolainen murre eikös juu. En ole ikinä asunut "pohojammaalla" mutta tunnistan kyllä murteen heti kun sitä kuulee tai lukee.
   Tuo on jotain peräpohjalaisista eli Peräpohjan murteista. Niitä puhutaan Lapissa, ei Pohjanmaalla.

   Lainaa

  45. Poltettu näätä 22.9.2022 11:12
   Tulos: +59 (65 ääntä)
   Alapäähuumori on taitolaji. Sopivassa tilanteessa se naurattaa ja väärässä tilanteessa, kuten nyt vaikkapa työpaikkailmoituksessa, se aiheuttaa vain myötähäpeää.

   Lainaa

  46. Kirpeä Ahven 22.9.2022 11:43
   Tulos: +14 (26 ääntä)
   Inhottava leijona: Päinvastoin 😁 Mahottoman reipas työilimoitus vaihteeksi.
   Todella ärsyttävä ilmoitus, en jaksanut lukea puoliakaan, kun on niin raskasta "huumoria". Ei murteen käytössä mitään vikaa ole, mutta ei noin luiskaotsaista tekstiä kestä lukea.

   Lainaa

  47. Tulos: +17 (49 ääntä)
   Verraton hauki: Erektio = piiloviestintää siitä, että pitää olla mies. Näin minä sen näen. Vaikka mieluummin asuisin itä-Suomessa, niin siellä tuo sukupuolirasismi oli alallani paljon yleisempää, täällä lännessä naisia löytyy tekniikan aloilta, asentajina, maalareina jne paljon enemmän. Myös vanhat jäärät [...]
   Paitsi että myöhemmin samassa ilmoituksessa sanotaan sen olleen vain vitsi ja ettei heitä ✨oikeasti✨ kiinnosta mitä jalkojen välissä on/on ollut/tulee olemaan. (mikä mun korvaan kuulosti aika ennakkoluulottomalta, että hakija voi olla esim trans eikä heitä se kiinnosta vaan työn laatu 👍)

   Lainaa

  48. Tulos: -43 (53 ääntä)
   Jykevä gerbiili: Vaikka sinulla ei ole huumorintajua, niin se ei tarkoita etteikö niitä huumorintajuisia naisia löydy varsinkin tuolle alalle. Jos tuossa haettaisiin pk-seudulle henkilöstöpäällikköä (suur)yritykseen, niin ymmärtäisin mielipahan tuollaisesta vitsailusta. Hauska ilmoitus ja varmasti tavoittaa kohdeyleisönsä. Muulla ei ole väliä.
   Haluaisitko sinä, että sitten joskus kun rakastut ja kohtaat vielä vastarakkautta kivan ja kauniin tytön puolelta, ja olette jo sopineet yhteisestä hääpäivästä. Niin selviää että tämän tytön työkaverit juttelevat omasta erekti ostaan päivittäin tälle rakastamallesi tytölle, ja tyttösi toki kertoilee takaisin omasta kiihottumisen asteestaan pitkin työpäivää? Vähän huumorintajua, vai mitä meinasit?

   Lainaa

  49. Tulos: +36 (40 ääntä)
   norqpa: Mua ainakin huvitti tossa se, et työnhakuilmoituksessa kaveri kertoo ainoastaan sen, mitä ei osaa :D
   Niin, vähän ärsyttävä asenne. Tulee mieleen sellainen uhriutumis-asenne että "ette te kuitenkaan mua halua, enkä aio tehdä esim sen hygienia-passin eteen itse mitään." Tai edes kysy voisiko passin suorittaa työn ohessa - siitäkin sais jo heti paremman kuvan, että ihminen haluaa muuttaa tilanteensa. 
   Sit myöhemmin valittaa kaikille että "en saanut taaskaan töitä vaikka hain ja hain." 

   Lainaa

  50. Tulos: +34 (42 ääntä)
   Laura: Niin, vähän ärsyttävä asenne. Tulee mieleen sellainen uhriutumis-asenne että "ette te kuitenkaan mua halua, enkä aio tehdä esim sen hygienia-passin eteen itse mitään." Tai edes kysy voisiko passin suorittaa työn ohessa - siitäkin sais jo heti paremman kuvan, että ihminen haluaa muuttaa [...]
   Kerkesin jo ihmetellä, eikö kukaan mainitse tätä, kun on niin kiire jauhaa sitä väsynyttä yhdyssanavirheläppää.
   Oikeasti. Hitot yhdyssanoista. On lukuisia töitä, joissa ei tarvitse osata kirjoittaa hyvää suomea. Kaikki eivät osaa, maailma ei kaadu. Se, mikä tuossa tökkii, on, että hakija ei osaa markkinoida itseään. Hän ei anna yhtäkään syytä, miksi hänet kannattaisi palkata. Voisihan hän kertoa, mitä työtä esimerkiksi voisi/osaisi/haluaisi tehdä. Voisi kertoa hyviä puoliaan: On innokas oppimaan uutta, vaikka suorittamaan työturvallisuuskortin työn ohessa? On joustava, voi tehdä vuorotyötä? Ei pelkää fyysistä työtä? On sosiaalinen, tykkää toimia ihmisten kanssa? On itsenäinen, ei haittaa työskennellä yksin? On kätevä käsistään?
   Tulen oikeastaan surulliseksi ajatellessani, että joku on jo valmiiksi noin alistunut, että ei tästä mitään tule.

   Lainaa

  51. Puuton alpakka 22.9.2022 12:34
   Tulos: +17 (29 ääntä)
   Kilokalori: Olihan tuo nyt sitten ihan hiton typerästi kirjoitettu. Aivan yhtä hyvin olisi voinut kirjoittaa, että työpaikkaan haetaan kokenutta työntekijää ja työhöntulo-terveystarkastus on  koeajalla. Tuolla ilmoituksella lähinnä karsitaan kaikki naiset hakijoista, koska tuskin moni nainen HALUAA mennä [...]
   Jos työpaikalla puhutaan erektioista, niin silloin se on vain reilua, että työnhakijat tietävät sen etukäteen. Jos ei halua olla sellaisella työpaikalla, niin onhan se ikävä todeta, että sellaiseen on päätynyt. Itse miesvaltaisella alalla olen tottunut siihen, että alapääjutut kuuluvat kahvipöytäkeskusteluihin. Niin ovat varmasti kaikki rakennusalalla toimivat naiset. Voisin hyvin tarttua tuollaiseen ilmoitukseen, jos olisin työpaikkaa tuolta alalta etsimässä.
   Valitettavasti palkanmaksu ajallaan ei ole mikään itsestäänselvyys, joten sen mainitseminen ei ole turhaa.

   Lainaa

  52. Saatanan vajaaälyinen lehmä 22.9.2022 12:44
   Tulos: +1 (13 ääntä)
   Eji,sitä tyä tä tehhä mi nään kiäli,nero pattina ,,niih UGH 💪 noheva piää olla

   Lainaa

  53. Kaikkitietävä kalkkuna 22.9.2022 12:47
   Tulos: +8 (34 ääntä)
   Mikä siinä on, että kaikki hyväksyy sen, jos ei osaa puhua suomea kunnolla, on vahvaa murretta tai aksenttia. Mutta auta armias, jos kirjoitat suomea huonosti, niin kaikki Joonat tulee pätemään ja vittuilemaan. Joo, on tekstissä alistunut fiilis, mutta sellasta se on jos on ollut pitkään työttömänä ja ihmisarvo alkaa jo omissakin silmissä sumenemaan. Tuo viesti voi olla pitkän ajan tsemppauksen tulos, yritys päästä ylös sieltä kuopasta. Joonan ansiosta toista yritystä tai paremmin muotoiltua viestiä tuskin tulee.

   Lainaa

  54. Haihtuva tuhatjalkainen 22.9.2022 12:50
   Tulos: +6 (18 ääntä)
   norqpa: Mua ainakin huvitti tossa se, et työnhakuilmoituksessa kaveri kertoo ainoastaan sen, mitä ei osaa :D
   Jos osaa tosi paljon kaikkea, voi olla helpompi kertoa, mitä ei osaa!

   Lainaa

  55. Symppis hämähäkki 22.9.2022 13:53
   Tulos: +35 (35 ääntä)
   Liimattu seuraeläin: Marialla on satavarmasti puhelinmyyntiä tarjolla. Ainut ala, joka ei edes kehtaa kertoa, mistä hommasta on kyse. Mietin ensin, et voisko olla siivousta, mut eiiii, niillä firmoilla on sentään ammattiylpeyttä hakea ihan rehellisesti siivoojaa.
     Ei ihan. Hain kerran ulkomailla opiskellessa töitä, ja kun olin lähtenyt vähän ovia paiskojen eli opintotukia ei ollut, vastasin printattuun ilmoitukseen yliopiston ilmoitustaululla, jossa haettiin opiskelijaa, joka puhuu suomea, työhön, ajat saa päättää itse, palkkaa maksetaan. Kuulostaa vähäsen oudolta, mutta kun rahaa tarvittiin, soitin ja vääntäydyin paikalle. (Kerroin kyllä ystävilleni, että etsikää jos katoan jonnekin, olen tällaisella reissulla). 
     No, paikka tosiaan oli toimisto, ja siellä oli muitakin nuoria ihmisiä. Kyselin, että mitä pitää tehdä? Oi, vain osata kirjoittaa suomeksi. Tosi hyvä työyhteisö, muutkin opiskelijoita eri maista, kahviautomaatti, täysliukuvat työajat, kilpailukykyinen palkka, jne jne. Puoli tuntia haastattelija myi lafkaansa, kun kyselin mutta mitä pitää *tehdä*. 
     No, olisi pitänyt kääntää peniksensuurennuspillereitä myyvä sivu suomeksi, ja vastata kaikkiin emaileihin suomenkielisiltä asiakkailta, tiedusteltiinpa niissä mitä tahansa, ja vannoa hyvällä suomella että ehdottomasti, kyllä toimii. Myös olla asiakaschatissa, jos on toimistolla.
     Tätä työtä ei varmasti enää ole olemassakaan, tästä on 20 vuotta, ja tämäkin lafka katosi, ennen kuin täytyi päättää olenko kiinnostuneempi moraalista vai illallisesta. 
     Mutta on ainakin kerran ollut työpaikka, joka oli vielä vähemmän halukas kuin puhelinmyynti kertomaan mistä on kyse.

   Lainaa

  56. Ruma haisunäätä 22.9.2022 17:42
   Tulos: -9 (19 ääntä)
   Lobbaava varis: Olenko tosiaan ensimmäinen joka mainitsee Pintamasterin vaatiman erektion? Sen mä ymmärrän, että pitää olla koulutusta, kokemusta ja toimeliaisuutta, mutta mihin sitä erektiota siellä työmaalla tarvitaan? Eiku ehkä mä en kysykään. Alkoi soida päässä Y-M-C-A
   Kuta kiinnostaa tuo erektion mainitseminen niin paljon, että pitää kommentoida sitä?

   Lainaa

  57. Juokseva karjalanpiirakka 22.9.2022 20:33
   Tulos: +19 (37 ääntä)
   Välitön ei työnantajille, jotka heittää seksuaalista läppää jo työilmoituksessa. En voisi kuvitella hyväksi työnantajaksi näin naisena, ei varmasti ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun yrittäisi jotain väsynyttä mieshuumoria selittää.

   Lainaa

  58. Persunatsimisogynistihuoh 22.9.2022 22:48
   Tulos: -12 (18 ääntä)
   Tarvitseeko Pintamasterille hakevan timpurin kuitenkin ymmärtää ja puhua itsekin vammaiskieltä?

   Lainaa

  59. Paljonpuhuva peura 23.9.2022 1:05
   Tulos: -8 (10 ääntä)
   Öm: Kas kun niin toimii lukihäiriö.
   Luki häiriö

   Lainaa

  60. Epäsuora mango 23.9.2022 3:47
   Tulos: +4 (16 ääntä)
   Ei ehkä mun työpaikka, mutta harvinaisen ovelasti suunniteltu ilmoitus pintamasterilta. Jollei tuollaista "huumoria" jaksa kuunnella niin ei luultavasti sovellu kyseiseen työyhteisöön muutenkaan.

   Lainaa

  61. Säännötön metsämarja 23.9.2022 6:34
   Tulos: +4 (16 ääntä)
   Verraton hauki: Erektio = piiloviestintää siitä, että pitää olla mies. Näin minä sen näen.
   Lues se viesti loppuun ja lakkaa näkemästä näkyjä.

   Lainaa

  62. Alikehittynyt susi 23.9.2022 10:02
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Itseasiassa: Ehkä siksi kun palkkojen oikein maksulla ei oikein voi keulia.
   Ei se Helsingissä ole itsestään selvää.

   Lainaa

  63. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Symppis hämähäkki:   Ei ihan. Hain kerran ulkomailla opiskellessa töitä, ja kun olin lähtenyt vähän ovia paiskojen eli opintotukia ei ollut, vastasin printattuun ilmoitukseen yliopiston ilmoitustaululla, jossa haettiin opiskelijaa, joka puhuu suomea, työhön, ajat saa päättää itse, palkkaa maksetaan. Kuulostaa vähäsen [...]
   Nettimyyjä= uusi puhelinmyyjä? Tämän luettuani tuli pienehkö ahaa elämys, jonkunhan ne kaikki täytyy tehdä ja kääntää ja vääntää. Kertoo paljon siitä kuinka moni joutuu tekemään rahasta jotain mikä ei istu heidän moraalikäsitykseen tai heillä ei ole kovin vahva moraali. Itse yhden kesän aikana tein kolmelle eri firmalle puhelinmyyntiä ja 2/3 oli sellaisia joissa aina töistä päästyäni olin masentunut koska tuntui siltä että olen edelliset 8h käyttänyt kusettaakseni ihmisiltä rahaa. Onneksi sinun mainitsemassa työssä ei tarvitse puhua tai nähdä henk.koht niitä asiakkaita niin ei yhtä paljon sillä hetkellä omatunto soimaa. Kehitys kehittyy ja siinä sivussa huijaus metodit. Tästä jokunen kymmentä vuotta eteenpäin se spammi pamahtaa meidän vr-laseille tai tajuntaan, jippii.

   Lainaa

  64. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Itseasiassa: Yleensä hävettää, kun meidän firmassa kuvitellaan olevan kaikessa oikea priimus. Silti työpaikkailmoituksissa kerrotaan työsuhde - eduiksi mm. vuosilomat ja työterveys. Ehkä siksi kun palkkojen oikein maksulla ei oikein voi keulia.
   Työterveyshuolto ei ole itsestäänselvä asia, jonka kaikki paikat tarjoaa automaattisesti. 
   Oispa työterveyshuolto.

   Lainaa

  65. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Jytky sarvikuono: Yhdyssanavirheille naureskelu on ehkä vähän väsynyttä Feissarimokilta, mikä siinä on se hauska juttu? Se, että joku ei osaa kirjoittaa, syystä tai toisesta? Hienoa, että hän haluaa löytää töitä.
   Aika usein tuntuu, että koko sivuston idea on se että nauretaan tyhmemmille ☹️

   Lainaa

  66. Piintynyt metsämarja 23.9.2022 21:05
   Tulos: -1 (9 ääntä)
   Harm: Aika usein tuntuu, että koko sivuston idea on se että nauretaan tyhmemmille ☹️
   Fiksummat mokailee harvemmin, joten tuntumasi on aika oikea.

   Lainaa

  67. Sutki paarma 23.9.2022 22:09
   Tulos: -3 (13 ääntä)
   Pintamasterin ilmoitus on ihan varmasti kirjoitettu tarkoituksella karkottamaan herkkähipiäisiä mielensäpahoittajia, jotka aiheuttaisivat työpaikalla riitatilanteita. Jos ilmoitus oli mielestäsi kamala, et ole heidän etsimänsä henkilö.

   Lainaa

  68. Inhottava leijona 24.9.2022 11:51
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Mimmi: Miksi lappilainen kirjoittaisi savolaisen viitteen?
   Myönnän erheen. En niin tarkkaan murteista tiedä.

   Lainaa

  69. Tilattava tuhatjalkainen 28.9.2022 22:03
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Tornipöllö: Kaiken lisäksi Kim etsi aluksi "työ paikkaa", mutta tekstin lopussa osasi kirjoittaa "työpaikan" oikein. Millä logiikalla siihen ekaan kuuluu väli, mutta toiseen ei?
   Työpaikka oli vain kirjoitusvirhe. Niitä sattuu joskus paremmillekin ihmisille.

   Lainaa

  70. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Yleensä, kun työnkuvauksessa ei kerrota työstä mitään, se tarkoittaa puhelinmyyntiä. Tämä ihan omakohtaisesta kokemuksesta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: työnhakija, työnhaku, työpaikka, työt, töitä