Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kimppakyyti, osa 25

Kimppakyyti Lappiin – riistoa vai huipputarjous?
Kimppakyyti, osa 25

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 76 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Kykenemätön peura 22.9.2022 0:20
      Tulos: -66 (150 ääntä)
      Tuo 10 litraa satasella kuulostaa kauhean paljolta, mutta ehkä tyollaiset autot kuluttaa niin paljon. Tulisikohan halvemmaksi vuokrata pienempikulutuksinen auto 🤔 Kuuluuko Jukan kimppakyytiin hyvät eväät ja Juha Tapio soittamassa etupenkillä?

      Lainaa

    2. Tulos: +145 (147 ääntä)
      Tunnukseton jääkarhu: Tossa oikealla olevassa kyselyssä on kysytty väärin, koska tuossahan oli kyse Helsingistä lappiin JA TAKAISIN. Ainakaan mun mielestä ei kuulosta pahalta 50€/suunta. Aikataulut täytyy tietysti sopia yksiin.
      Korjattu.

      Lainaa

    3. Tulos: +8 (68 ääntä)
      Itse en autoa omista, enkä siis tiedä bensakuluista, joten voisiko joku laittaa oikeoppisen laskukaavan tänne?

      Lainaa

    4. Kiistelty jääkarhu 22.9.2022 1:00
      Tulos: +372 (400 ääntä)
      Jos olisin lähdössä ruskamatkalle Lappiin, ottaisin ehdottomasti tuon Tiian diilin vastaan. Satanen on halpa hinta edestakaisesta matkasta Helsingistä Pallakselle, ja autolla kotiovelta Pallakselle ja takaisin on mukavampi matkustaa omaan tahtiin kuin julkisilla. Vaikka löytäisin jostain bussikyydin hieman halvemmalla, mitä hieman epäilen, niin ottaisin silti tuon tarjouksen vastaan ennemmin. Mika kommentoi hintoja Rovaniemelle, mutta Roista Pallakselle on vielä 165 km ja ainakin silloin muinoin kun olen Pallaksella käynyt vaeltamassa, kulki ne bussivuorot Rovaniemeltä Pallakselle aika hankaliin aikoihin. Jos vaan konttiin mahtuu viiden reissaajan matkatavarat niin ei mitään vikaa tuossa tarjouksessa.

      Lainaa

    5. Honottava huuhkaja 22.9.2022 1:09
      Tulos: +232 (248 ääntä)
      Ihan kohtuullinen hintapyynti tuo Tiian ehdotus on.

      Lainaa

    6. Eksakti vesinokkaeläin 22.9.2022 1:17
      Tulos: -41 (93 ääntä)
      Viimeisen kohdalla paha sanoa, että mikä se varsinainen moka tässä oli. "Kimppakyytinä" markkinoitu pimeä taksi vaiko laskutaidoton Lasse. Ilmoituksessa puhutaan nimenomaan pidemmistä matkoista, joten voisi olettaa että niissä keskinopeus on jossain n. 60km/h paikkeilla. Eli n. minuutti/kilometri. Sitten kun tuossa nimenomaan mainittiin isommat porukat, eli 5-7 henkeä, niin Lassen linkkaaman taksihinnaston mukaan hinnaksi tulisi n. 2,49€/km tuolla 60km/h keskinopeudella. Eli on tuo "kimppakyyti" n. 20% halvempi kuin oikea taksi, mikä varmaan johtuu puuttuvista alveista ja muista sivukuluista.

      Lainaa

    7. Epäilyttävä viinirypäle 22.9.2022 1:21
      Tulos: +142 (154 ääntä)
      Mikä moka tuossa Tiian pyynnössä oli, eikö tuo laskukin mennyt ihan oikein? 🤔

      Lainaa

    8. Hartiakas vadelma 22.9.2022 1:39
      Tulos: -26 (108 ääntä)
      Napael: Itse en autoa omista, enkä siis tiedä bensakuluista, joten voisiko joku laittaa oikeoppisen laskukaavan tänne?
      Matematiikka on syytä osata, vaikka ei autoa omistakaan?

      Lainaa

    9. Sopivimpaa pulu 22.9.2022 2:05
      Tulos: +73 (79 ääntä)
      Napael: Itse en autoa omista, enkä siis tiedä bensakuluista, joten voisiko joku laittaa oikeoppisen laskukaavan tänne?
      Matka kerrottuna kulutuksella kerrottuna polttoaineen hinnalla.

      Lainaa

    10. Itselatautuva viinirypäle 22.9.2022 2:49
      Tulos: +219 (227 ääntä)
      Napael: Itse en autoa omista, enkä siis tiedä bensakuluista, joten voisiko joku laittaa oikeoppisen laskukaavan tänne?
      Tiian laskukaava oli ihan oikein, olettaen että autonsa kuluttaa sen verran kuin hän sanoo.  Täytyy kyllä sanoa, että jos olisin tuonne kyytiä vailla, niin ei haittaisi yhtään jos nyt auton omistaja siitä jäisikin kympin tai pari bensakulujen jälkeen plussalle. Vaihtoehto olisi matkustaa Helsingistä junalla tai bussilla Rovaniemelle ja vaihtaa Rovaniemeltä Pallaksen bussiin, joita ei kovin montaa päivässä mene eli huonolla tuurilla joutuisi melkoisesti odottelemaankin välissä. Ihmettelen miksi kommenteissa verrataan tuota reissua Helsinki-Rovaniemi -matkaan, vaikka Rovaniemeltä Pallakselle on vielä pitkä matka ja halvimmillaan se Rovaniemi-Pallas -väli maksaa vielä nelisen kymppiä suuntaansa (eli n. 80e menopaluu) sen Helsinki-Rovaniemi -välin LISÄKSI. Yhtään halvemmaksi ei siis julkisilla matkustaminen tulisi vaan päinvastoin kalliimmaksi vaikka käyttäisi halvimpia Onnibussin vuoroja kaikkiin väleihin, ja autolla matkustaminen on omasta mielestäni sen verran mukavampaa ja joustavampaa, että itse valitsisin sen vaihtoehdon muutenkin mieluummin kuin lähteä bussiin noin pitkää reissua istumaan. Joku muu taas voi kulkea mieluummin bussilla kuin kimppakyydillä vieraiden ihmisten kanssa, mikä on sekin ihan ymmärrettävää, mutta eihän siinä silloin muuta kuin bussilla matkaan vaan, ei kai Tiia tuossa ketään ollut kyytiinsä pakottamassa.

      Lainaa

    11. Tulos: -130 (204 ääntä)
      En osaa sanoa miksi minua jyrsii ajatus siitä, että maksaisin myös kuljetuksen järjestävän matkat vaikka hinta onkin halpa matkasta itsestään. Pitänee aamulla pitää pieni itsetutkiskelu asiasta. Eniten kuitenkin ärsyttää tuo Tiian emojien käyttö tsemppien toivottelun lomassa, en tiiä jaksasko tuota kuunnella kahdesti Suomen päästä päähän.

      Lainaa

    12. jukkapalmu 22.9.2022 3:24
      Tulos: -124 (174 ääntä)
      Mieti kun joutuisit katselemaan lappiin saakka tollasta roskapussitukkaa...

      Lainaa

    13. Lukenut omena 22.9.2022 3:28
      Tulos: +90 (110 ääntä)
      bleb: En osaa sanoa miksi minua jyrsii ajatus siitä, että maksaisin myös kuljetuksen järjestävän matkat vaikka hinta onkin halpa matkasta itsestään. Pitänee aamulla pitää pieni itsetutkiskelu asiasta. Eniten kuitenkin ärsyttää tuo Tiian emojien käyttö tsemppien toivottelun lomassa, en tiiä jaksasko tuota kuunnella kahdesti Suomen päästä päähän.
      Voisin mieluusti maksaa polttoainekulut, jos ei tarvitsisi rattiin koskea. Mieluummin vielä 150€ lärvi ja vain 2 takapenkille. Selvittäisin tosin ensin ovatko kuljettajat minkälaisia rautaperseitä. Mutta jos lyhyt tauko parin tunnin välein (mahdollistaa kevyen oluen siemailun), niin alkaa matkustaminenkin kuulostaa nautinnolta.

      Lainaa

    14. Itselatautuva viinirypäle 22.9.2022 3:36
      Tulos: +147 (153 ääntä)
      bleb: En osaa sanoa miksi minua jyrsii ajatus siitä, että maksaisin myös kuljetuksen järjestävän matkat vaikka hinta onkin halpa matkasta itsestään. Pitänee aamulla pitää pieni itsetutkiskelu asiasta. Eniten kuitenkin ärsyttää tuo Tiian emojien käyttö tsemppien toivottelun lomassa, en tiiä jaksasko tuota kuunnella kahdesti Suomen päästä päähän.
      Näillä bensahinnoilla maksaisit vain omat matkakulusi... tai no, muutaman euron ylimääräistä päälle, mikä nyt ei niin kauhealta tunnu, onhan auton omistaminen kallista ja auto kuluu käytössä. Tuossa haetaan vain kolmea kyytiläistä, joista jokainen maksaa satasen, koko reissun hinta melkein viisi sataa joten Tiialle ja kaverilleen jää omat kulut maksettavakseen myös. Kun ottaa huomioon, että tuossa tarjotaan ottamaan kyytiin ja jättämään kyydistä sen mukaan mihin kyytiläisten tarvitsee päästä, niin tuntuu kyllä ihan tarpeeksi kohtuulliselta.

      Lainaa

    15. Veneetön pomelo 22.9.2022 4:54
      Tulos: -134 (154 ääntä)
      Ehkä tuossa Tiia kuviossa moka on se, että Tiia selkeästi tekee pimeää bisnestä kimppakyytiryhmässä. Eli eivät ole itse menossa lappiin, mutta jos 300€ löytyy rahaa, niin voivat heittää sen keikan.

      Lainaa

    16. Spesiaali papaija 22.9.2022 6:06
      Tulos: +174 (188 ääntä)
      Veneetön pomelo: Ehkä tuossa Tiia kuviossa moka on se, että Tiia selkeästi tekee pimeää bisnestä kimppakyytiryhmässä. Eli eivät ole itse menossa lappiin, mutta jos 300€ löytyy rahaa, niin voivat heittää sen keikan.
      Mitä ihmeen bisnestä se sellainen on, jossa itse menettää rahaa? Koko reissu maksaa 500, joten lähtevät tekemään keikan 300 eurolla ja tekevät häviötä 200e monen päivän "bisneksestä"? :D Siis tuossahan pyydetään maksamaan vain kyytiläisten oma osuus ja Tiialle ja kumppanille itselleen jää myös se melkein satanen per henkilö maksettavaksi.  Eiköhän tuossa ole kyse siitä, että haluavat lähteä Pallakselle mutta eivät raaski maksaa näillä polttoainehinnoilla kaksin koko reissua, eli reissu toteutuu vain jos löytyy kyytiläisiä bensakuluja jakamaan. Ja juuri näinhän kimppakyydit yleensäkin toimii, bensakulut jaetaan, se on niiden koko pointti ja idea. (Ja ajatuksenahan voi myös olla, että ellei löydy kyytiläisiä niin menevät sitten itse julkisilla mikä tulee halvemmaksi kuin mennä kahdestaan autolla.)  Tiian ilmoitukseen kommentoineet taas eivät osaa kuka lukea, kuka laskea. Esan laskelma perustuu siihen että tarjottaisiin vain yhdensuuntainen matka satasella vaikka tosiasiassa tarjotaan meno-paluuta satasella, ja Mika alkaa höpistä jostain Rovaniemelle matkustamisen hinnoista vaikka ilmoituksessa on selkeästi määränpäänä Pallas.

      Lainaa

    17. Automyöskuluu 22.9.2022 6:25
      Tulos: +86 (98 ääntä)
      Minusta ensimmäisessä täysin kohtuullinen pyyntö. Aina puhutaan vain siitä bensan hinnasta, mutta auto kuluu käytössä myös muuten. Laturi, hihnat, laakerit kaikki.. Renkaille myös tuollainen tuhannen kilometriä on jo pitkä matka. Ja mersu ei ihan halvimmasta päästä huoltaa. Tosin maasturia tuo ei ole nähnykkään..

      Lainaa

    18. Kotoisa hampurilainen 22.9.2022 6:42
      Tulos: +63 (77 ääntä)
      Lukenut omena: Voisin mieluusti maksaa polttoainekulut, jos ei tarvitsisi rattiin koskea. Mieluummin vielä 150€ lärvi ja vain 2 takapenkille. Selvittäisin tosin ensin ovatko kuljettajat minkälaisia rautaperseitä. Mutta jos lyhyt tauko parin tunnin välein (mahdollistaa kevyen oluen siemailun), niin alkaa matkustaminenkin kuulostaa nautinnolta.
      Juoppokuskiksi Lappiin saakka 150€:llä. Miten houkutteleva tarjous.

      Lainaa

    19. Kekseliäs ilonpilaaja 22.9.2022 7:03
      Tulos: +99 (101 ääntä)
      Rovaniemeltä on Pallakselle vielä 220 km, että sikäli aika huono tuo junavertaus.

      Lainaa

    20. Päättämätön sammakko 22.9.2022 7:08
      Tulos: -41 (59 ääntä)
      Täytyy huomioida, että tuossa Tiian matkassa maksetaan 100 euroa per nuppi, vaikka pysähtyisivät ottamaan kyytiin tai jättämään matkan varrelle. Ts. hinta on kiinteä, vaikka et edes menisi Pallakselle asti tai lähtisi pk-seudulta vaan jostakin matkan varrelta. Mutta jos ehdottomasti noina päivinä haluaa lähteä Pallakselle, niin ei välttämättä huono diili. Veikkaan, että kolmea halukasta ei kuitenkaan löydy.

      Lainaa

    21. Kilokalori 22.9.2022 7:09
      Tulos: +130 (146 ääntä)
      Jos tuo Pallaksen matkan hinta 50e/suunta kauhistuttaa, niin kannattaa tosiaan itse raahata omat tavaransa julkisissa kombolla ensin lähiliikenteellä rautatieasemalle - yöjunalla Rovaniemelle - sillä aamun postibussilla Pallakselle (tämä bussi maksaa 38,80e/suunta). Tai siis lähin bussihan siis ei kulje Pallakselle asti, joten loppumatkan voi kävellä, ei ole montaakaan kymmentä kilometriä Jerisjärveltä Pallakselle.

      Lainaa

    22. Siistimätön lohikäärme 22.9.2022 7:25
      Tulos: +62 (66 ääntä)
      Päättämätön sammakko: Täytyy huomioida, että tuossa Tiian matkassa maksetaan 100 euroa per nuppi, vaikka pysähtyisivät ottamaan kyytiin tai jättämään matkan varrelle. Ts. hinta on kiinteä, vaikka et edes menisi Pallakselle asti tai lähtisi pk-seudulta vaan jostakin matkan varrelta. Mutta jos ehdottomasti noina päivinä [...]
      Minä taas veikkaisin että löytyy. Pallas on erittäin suosittu kohde ja ruska-aika parasta sesonkia. Kansallispuistot ja vaellushommat muutenkin olleet kovassa nosteessa viime aikoina. Siis vaikka just itseä ei sattuisi tuo mesta kiinnostamaan, niin niitä ihmisiä kyllä löytyy aika paljon joita kiinnostaa. Etenkin noin edullisesti ja helposti.

      Lainaa

    23. Koherentti ankka 22.9.2022 7:30
      Tulos: +80 (84 ääntä)
      Kilokalori: Jos tuo Pallaksen matkan hinta 50e/suunta kauhistuttaa, niin kannattaa tosiaan itse raahata omat tavaransa julkisissa kombolla ensin lähiliikenteellä rautatieasemalle - yöjunalla Rovaniemelle - sillä aamun postibussilla Pallakselle (tämä bussi maksaa 38,80e/suunta). Tai siis lähin bussihan siis ei [...]
      No tämä! Todella hyvä diili minusta tuo Tiian tarjous. Ja hyvin voi tähän aikaan vuodesta löytyä ne kolme kyytiläistä, koska paras aika Lapin vaelluksille.

      Lainaa

    24. Tulos: -3 (25 ääntä)
      Eihän tuossa ryhmän nimessä ole oikeasti hymiötä? Eihän?!

      Lainaa

    25. Puli paarma 22.9.2022 8:18
      Tulos: +72 (102 ääntä)
      bleb: En osaa sanoa miksi minua jyrsii ajatus siitä, että maksaisin myös kuljetuksen järjestävän matkat vaikka hinta onkin halpa matkasta itsestään. Pitänee aamulla pitää pieni itsetutkiskelu asiasta. Eniten kuitenkin ärsyttää tuo Tiian emojien käyttö tsemppien toivottelun lomassa, en tiiä jaksasko tuota kuunnella kahdesti Suomen päästä päähän.
      Ajatus jyrsii siksi että olet suomalainen, joka on valmis maksamaan satasen siitä ettei naapuri tienaa viittäkymppiä.

      Lainaa

    26. Tulos: +62 (70 ääntä)
      On se taas väärin tarjota täysin vapaaehtoista hyötyä jonka ehdot on kerrottu selkeästi. Sitä pitäisi niin taas hävetä sitä, että haluaa tuottaa toisille varteenotettavaa arvoa rahaa vastaan. Mitä tulee hintalaskelmaan: nyt puhuttiin sitä paitsi vasta välttämättömistä kuluista. Mersuja ei ole ihan ilmaista ostaa ja pitääkään, ja myös jokaisella ajetulla kilometrillä on (keskimääräinen) arvoa alentajava ja huollon tarvetta kasvattava vaikutus, eli vaikka omistaja olisi jostain saanut mersunsa ilmaiseksi, ei bensakulut silloinkaan vielä olisi matkan ainoita kuluja. Mainitaan nyt bonuksena päälle vielä vaikka auton siivous ja pesukin. Tällaista nyt pitäisi olla ihan turha ”ääneen” täälläkään edes kirjoittaa, kun jokaisen ehkä luulisi nämä asiat itsekin ymmärtävän, mutta sellainen talousmatikka jossa vain välittömät kulut jaetaan tasan ja hinnoitellaan yksityisomistuksen arvo nollaksi ei voi mitenkään toimia. Ja siitä on kyse tuossa mersujutussa. Tuolla diilillä, vaikka verottaja nyt asiasta toki voisi toista mieltä ollakin, ei mersun omistaja saa kyllä vielä euroakaan mitään oikeaksi tuotoksi kehuttavaa. Ja vaikka saisi, niin sekö sitten kuuluu hävettävien asioiden listalle? Tuossa kuitenkin tarjotaan pyöristettynä bussilipun hinnalla aika paljon muuta kuin bussimatka. Ja kenenkään taskuun ei vissiin oltu väkisin kättä työntämässä.

      Lainaa

    27. Tulos: +16 (20 ääntä)
      Eksakti vesinokkaeläin: Viimeisen kohdalla paha sanoa, että mikä se varsinainen moka tässä oli. "Kimppakyytinä" markkinoitu pimeä taksi vaiko laskutaidoton Lasse. Ilmoituksessa puhutaan nimenomaan pidemmistä matkoista, joten voisi olettaa että niissä keskinopeus on jossain n. 60km/h paikkeilla. Eli n. minuutti/kilometri. [...]
      Siis tässä on vertailukohtana luvut 1,65 ja 2. Eli tarjottu kyyti maksaa enemmän kuin taksi. Ei taksissa noita kaikkia hintoja lasketa yhteensä eli maksat vain yhtä hintaa kerrallaan. Eli jos yksin matkustat niin sinua ei koske esim. 5-8 henkilöä osuus ollenkaan. Jos et seisota autoa vaan liikutat sitä aikaveloitusta ei tietenkään tule.

      Lainaa

    28. Uskomaton Laskutaskin 22.9.2022 8:27
      Tulos: +68 (78 ääntä)
      Tiian tarjoama diili on kyllä ihan hyvä. Mitään bisnestä tuolla ei todellakaan tehdä. Tuollainen katumaasturi voi kuluttaa täyteen lastattuna maantienopeuksissa (80-100 km/h) aivan hyvin sen kymmenen litraa sadalla, joten laskelma on täysin uskottava. Mikäli kyseessä on nelivetoinen auto niin mahdollisesti enemmänkin. Eikö huutelijoille tullut mieleen, että mahdollisesti kyydin tarjoajalla ei olisi varaa lähteä kahden hengen matkalle tai ei vain halua käyttää 500 euroa? Mikäli ovat seurallista porukkaa niin hommahan voisi olla kaikille osapuolille kannattavaa. Tuntuu siltä, että kimppakyytiin osallistujat laskevat usein kaiken rajusti alakanttiin. Tuo matkakin on sen verran pitkä, että siinä voisi ottaa jo huomioon jonkin asteista kulumaa ja hinnan alenemaa autolle jos oikein tarkkaan asiaa laskee. Auton käyttökustannuksethan eivät koostu ainoastaan polttoaineesta.

      Lainaa

    29. Uskomaton Laskutaskin 22.9.2022 8:31
      Tulos: +14 (18 ääntä)
      Banaani: On se taas väärin tarjota täysin vapaaehtoista hyötyä jonka ehdot on kerrottu selkeästi. Sitä pitäisi niin taas hävetä sitä, että haluaa tuottaa toisille varteenotettavaa arvoa rahaa vastaan. Mitä tulee hintalaskelmaan: nyt puhuttiin sitä paitsi vasta välttämättömistä kuluista. Mersuja ei ole ihan [...]
      Juuri ehdit samat aatokset laittaa kuin mitä itselläni oli.

      Lainaa

    30. Kilokalori 22.9.2022 8:38
      Tulos: +62 (74 ääntä)
      Spesiaali papaija: Tiian ilmoitukseen kommentoineet taas eivät osaa kuka lukea, kuka laskea. Esan laskelma perustuu siihen että tarjottaisiin vain yhdensuuntainen matka satasella vaikka tosiasiassa tarjotaan meno-paluuta satasella
      ...ja VAIKKA siinä olisi pyydetty 100e/suunta, niin se on SILTI kaikkein edullisin vaihtoehto julkisiin kulkuvälineisiin nähden. Tosiaan tuo Rovis-Pallaksen lähelle-bussi on yhteen suuntaan 38,80e ja ehtiäkseen siihen tai toiseen (vähän kalliimpaan) aamubussiin, pitää Rovaniemelle saapua yöjunalla, halvimmillaan 70e ilman makuupaikkaa (tai halvempi noin 50e päiväjuna ja sitten yöpyy Rovaniemellä hotellissa). Eli 100e hintaan et mitenkään pääse julkisilla Pallakselle edes yhteen suuntaan. Saati edestaas.
      Verottajalla on muuten aika lahjomaton ja tarkka käsitys ajokilometrien todellisesta hinnasta autoilijalle. Autoilija saa pyytää työnantajalta 0,46e/km ajaessaan työajoa, ja verottajan käsityksen mukaan tästä ei autoilijalle jää voittoa, varsinkaan jos paljon ajaa. Eli tuon 2200km matkan todelliset kulut Tiialle, huomioiden bensan lisäksi renkaiden ja auton kuluminen, on oikeasti noin 1012e, josta vain noin puolet on polttoainekuluja. Ihmiset, jotka "maksavat oman osuutensa bensoista" tosiasiassa jättävät noin puolet matkan kuluista auton omistajan kontolle.

      Lainaa

    31. Kuumeeton maksamakkara 22.9.2022 8:47
      Tulos: +52 (56 ääntä)
      Ehkä nuo pari ensimmäistä kommentoijaa eivät oikein sisäistäneet kuinka paljon bensaa tuollainen auto voi syödä, siis nuo jotka kommentoivat ennen kuin Tiia laittoi tuon laskelman. Jos ovat tottuneet pienempään kulutukseen niin ehkä ajattelivat että siinä yritetään maksattaa omatkin bensakulut kyytiläisillä, koska kyllähän se 300e jollain taloudellisemmalla autolla voisi riittää kuittaamaan jopa kaikkien bensakulut. Mutta silloinkin voisi vaikka kysyä ilmoittajalta miten tämä on tuollaiseen hintaan päätynyt eikä lähteä suinpäin mesoamaan. Ja lopuilla kommentoijilla oli sitten aivot ihan narikassa... mitä väliä paljonko julkiset johonkin Rovaniemelle maksaa kun se ei ollut matkan määränpää.

      Lainaa

    32. Kilokalori 22.9.2022 8:48
      Tulos: +33 (63 ääntä)
      Lisäksi meillä ainakin on aina se tapa, että matkakulujen lisäksi Lappiin ajaessa kyytiläiset maksavat kuskin lounaat, ruuat ja kahvit matkan aikana tauoilla. Ihan vaan siitä ilosta, että se kuski suostuu ajamaan koko päivän sinne Lappiin. Sitä harva "mä voin maksaa bensat"-huutelija ei edes mieti, että se ajaminen ei ole aina kaikkein mukavin matkamuoto, verrattuna esim. takapenkillä istumiseen.

      Lainaa

    33. Tanssittava lohikäärme 22.9.2022 8:58
      Tulos: +46 (48 ääntä)
      Kilokalori: Lisäksi meillä ainakin on aina se tapa, että matkakulujen lisäksi Lappiin ajaessa kyytiläiset maksavat kuskin lounaat, ruuat ja kahvit matkan aikana tauoilla. Ihan vaan siitä ilosta, että se kuski suostuu ajamaan koko päivän sinne Lappiin. Sitä harva "mä voin maksaa bensat"-huutelija ei edes mieti, [...]
      Ei ole kyllä koskaan tullut mieleenkään että yhden ihmisen pitäisi se koko matka ajaa, kai suurin osa porukalla matkustavista yleensä vaihtelee kuskia välillä pitkillä reissuilla. Kauhean pitkä matka yhdelle ihmiselle ajaa läpi Suomen yhdessä päivässä. Ja toisaalta tuollaisella reissulla on mukavaa välillä ihan vaihtelun vuoksi ajaakin eikä vain istua, kunhan ei koko matkaa tarvi.

      Lainaa

    34. Kilokalori 22.9.2022 9:03
      Tulos: +18 (34 ääntä)
      Tanssittava lohikäärme: Ei ole kyllä koskaan tullut mieleenkään että yhden ihmisen pitäisi se koko matka ajaa, kai suurin osa porukalla matkustavista yleensä vaihtelee kuskia välillä pitkillä reissuilla. Kauhean pitkä matka yhdelle ihmiselle ajaa läpi Suomen yhdessä päivässä. Ja toisaalta tuollaisella reissulla on mukavaa [...]
      Kukin tavallaan. Jostain syystä meidän porukassa kuskit on aina halunneet itse ajaa autoaan, vaikka kaikilla toki on ajokortit. Itsekin olen ajanut koko matkan Pallakselle, jos minun autolla on menty. Toki kaikki aina kohteliaisuuttaan kysyy joka pysähdyksellä että haluatko vaihtaa kuskia, mutta näin meillä nyt on vaan jostain syystä menty.

      Lainaa

    35. Tulos: -10 (40 ääntä)
      Kilokalori: Kukin tavallaan. Jostain syystä meidän porukassa kuskit on aina halunneet itse ajaa autoaan, vaikka kaikilla toki on ajokortit. Itsekin olen ajanut koko matkan Pallakselle, jos minun autolla on menty. Toki kaikki aina kohteliaisuuttaan kysyy joka pysähdyksellä että haluatko vaihtaa kuskia, mutta näin meillä nyt on vaan jostain syystä menty.
      Toihan on helkkarin vaarallista.

      Lainaa

    36. Letkeä karhu 22.9.2022 10:22
      Tulos: +51 (57 ääntä)
      No, helsinkiläiselle Rovaniemi ja Pallas voi olla aika sama asia, tai ainakin varsin lähellä toisiaan karttaa katsoessa. Se tietysti voi olla pieni yllätys jos Rovaniemeltä lähtee Pallakselle pari kertaa viikossa bussi joka kiertää kaikki pikkukylät matkanvarrella, ja reissuun menee joku kuudesta yhdeksään tuntia. Tulee mieleen tiistain mokien kommenttiosiosta se joku kaupunkilainen joka epäili palturiksi sitä, että lähimpään korvalääkäriin voisi olla useamman tunnin ajomatka.

      Lainaa

    37. Tulos: +1 (33 ääntä)
      Kuuro hai: Toihan on helkkarin vaarallista.
      Täh, ihan normi ajoaika esim. ammattikuskeille ratissa, pitkän matkan ammattikuskitkin saa viikon aikana tehdä kaksi 10h ajopäivää. Hyvien taukojen kanssa joku 12h matka. Keskinopeus Lappiin ajaessa on yleensä sellainen 90km/h koska matkalla on nykyisin jo paljon moottoriteitä ja Lapissakin on 100km/h yleisrajoitus noilla E-teillä. Tosin lähtöpaikka on paljon pohjoisempana kuin Helsingistä.

      Lainaa

    38. Täpötäysi peto 22.9.2022 10:30
      Tulos: +39 (41 ääntä)
      Junalla ei taida päästä Rovaniemeä pidemmälle. Pitäisi osata varata hyvissä ajoin liput, niin saisi ehkä jopa viidelläkympillä yhteen suuntaan junalipun, mutta silti pitäisi maksaa erikseen siitä bussista. Ja jos ei osu yksiin saapuminen Rovaniemelle ja bussin lähteminen, niin huonolla tuurilla joutuisi majoittumaan yön yli. Sama takaisin tullessa. Siinä mielessä jos miettii niin viisikymppiä suuntaansa, kotiovelta hotellille ja takaisin, on kyllä aika avokätinen tarjous. En tiedä onko tässä se moka nuo kommentoijat jotka eivät ymmärrä asiaa.

      Lainaa

    39. Kompura kissa 22.9.2022 11:00
      Tulos: +24 (28 ääntä)
      bleb: En osaa sanoa miksi minua jyrsii ajatus siitä, että maksaisin myös kuljetuksen järjestävän matkat vaikka hinta onkin halpa matkasta itsestään. Pitänee aamulla pitää pieni itsetutkiskelu asiasta. Eniten kuitenkin ärsyttää tuo Tiian emojien käyttö tsemppien toivottelun lomassa, en tiiä jaksasko tuota kuunnella kahdesti Suomen päästä päähän.
      Tuossahan luvataan hakea/viedä ihan ovelle asti joten tulee heille siitä ylimääräistä ajankulua + kustannuksia jos kaikki kolme kyytiläistä eivät asu lähekkäin. Itse ainakin koen tuon olevan hintansa väärti. Auttaako tämä kenties itsetutkiskeluusi?

      Lainaa

    40. Kompura kissa 22.9.2022 11:04
      Tulos: +1 (19 ääntä)
      Ottamatta kantaa hintakeskusteluun, aika lyhyt reissu jos esim 22.09. lähdetään ja 25.09. tullaan takaisin. En itse lähtisi noin kauas parin päivän takia (ellei olisi joku tärkeä meno siellä, esim. kaverin häihin olen matkannut 500km yhden päivän takia).

      Lainaa

    41. Tulos: -29 (33 ääntä)
      Ei sole tyhmä joka...

      Lainaa

    42. Uponnut ilves 22.9.2022 11:26
      Tulos: +43 (43 ääntä)
      Täpötäysi peto: Junalla ei taida päästä Rovaniemeä pidemmälle. Pitäisi osata varata hyvissä ajoin liput, niin saisi ehkä jopa viidelläkympillä yhteen suuntaan junalipun, mutta silti pitäisi maksaa erikseen siitä bussista. Ja jos ei osu yksiin saapuminen Rovaniemelle ja bussin lähteminen, niin huonolla tuurilla [...]
      Kolariin kyllä pääsisi, mutta siitä pitää jatkaa kutsutaksilla Pallakselle, ei tule sen halvemmaksi kuin Rovaniemeltä bussilla.  Veikkaan, että ihmiset jotka tuota ilmoituksen hintaa ovat kauhistelleet, eivät ole ihmisiä jotka olisivat koskaan Pallakselle etelästä kulkeneet tai edes sellaista reissua suunnitelleet. Satanen yhteensä eli 50 euroa suuntaansa on ihan puoli-ilmainen hinta ihmiselle joka tuonne haluaa pääkaupunkiseudulta asti lähteä. Etenkin kun se matka sujuu niin kätevästi autolla verrattuna kaikkiin muihin vaihtoehtoihin vaihtoineen ja aikatauluineen.  Jos ei tuosta ryhmästä ole löytynyt kyytiläisiä, olisi kannattanut laittaa johonkin isoon ja aktiiviseen vaellusryhmään tuo ilmoitus, veikkaan että hyvin nopeasti olisi kyytipaikat buukattu. Etenkin kun just Pallaksen täydellisimpään ruska-aikaan ajoittuu tuo reissu.

      Lainaa

    43. Sopivimpaa pulu 22.9.2022 12:17
      Tulos: +17 (35 ääntä)
      Kilokalori: Täh, ihan normi ajoaika esim. ammattikuskeille ratissa, pitkän matkan ammattikuskitkin saa viikon aikana tehdä kaksi 10h ajopäivää. Hyvien taukojen kanssa joku 12h matka. Keskinopeus Lappiin ajaessa on yleensä sellainen 90km/h koska matkalla on nykyisin jo paljon moottoriteitä ja Lapissakin on [...]
      1100 kilometria 90 km/h keskinopeudella kestää reilu 12 tuntia, reilu kaksi tuntia enemmän kuin se ammattikuski saisi ajaa. Vaarallista ajaa yksin ja lisäksi täysin järjetöntä kun olisi useampikin kuski.

      Lainaa

    44. Pikimusta panda 22.9.2022 12:36
      Tulos: +8 (10 ääntä)
      Tatjana postasi epähuomiossa väärään paikkaan. Tarkoitus oli tietenkin julkaista ryhmässä "kusit ja kusattavat IMATRA"

      Lainaa

    45. Ponne Jarkka 22.9.2022 12:48
      Tulos: +7 (9 ääntä)
      Kilokalori: Lisäksi meillä ainakin on aina se tapa, että matkakulujen lisäksi Lappiin ajaessa kyytiläiset maksavat kuskin lounaat, ruuat ja kahvit matkan aikana tauoilla. Ihan vaan siitä ilosta, että se kuski suostuu ajamaan koko päivän sinne Lappiin. Sitä harva "mä voin maksaa bensat"-huutelija ei edes mieti, [...]
      Itse ainakin mielummin ajan kuin matkustan. Ihan jo siksi että aika kuluu joutuisammin. En välttis lähtisi Tiian auton takapenkille vaan pyytäisi saada ajaa.

      Lainaa

    46. Tulos: -2 (32 ääntä)
      Sopivimpaa pulu: 1100 kilometria 90 km/h keskinopeudella kestää reilu 12 tuntia, reilu kaksi tuntia enemmän kuin se ammattikuski saisi ajaa. Vaarallista ajaa yksin ja lisäksi täysin järjetöntä kun olisi useampikin kuski.
      Ennen kuin aloit kritisoida ja laskeskella, niin luit varmaan vastaukseni loppuun asti, emme lähteneet liikkeelle sieltä Helsingistä. Kun pistät tuohon laskelmaan jonkun pohjoisemman paikkakunnan kuten Jyväskylän, Tampereen tai Mikkelin, niin kas, sinne Pallaksellekin ajaa jo sen EUn ajoneuvodirektiivin mukaisen maksimin 10h päivittäistä ajoaikaa. Taukoja ei yllättäin lasketa mukaan ajoaikaan...

      Lainaa

    47. Tulos: +39 (45 ääntä)
      Ensimmäinen ehdotus on ihan hyvä. Tuollainen iso nelivetoinen yli pari tonnia painava mersu kyllä kuluttaa sen mitä tuossa sanotaan. kulut jakautuvat hyvinkin tasapuolisesti kaikkien kesken, eikä tarvitse vaihdella junia ym. Ja eikö tämä ole myös sitä "ekologisuutta" jos näin pääsee useampi ihminen yhdellä autolla reissuun.

      Lainaa

    48. Siistimätön lohikäärme 22.9.2022 13:01
      Tulos: +24 (26 ääntä)
      Sopivimpaa pulu: 1100 kilometria 90 km/h keskinopeudella kestää reilu 12 tuntia, reilu kaksi tuntia enemmän kuin se ammattikuski saisi ajaa. Vaarallista ajaa yksin ja lisäksi täysin järjetöntä kun olisi useampikin kuski.
      Jep. Lisäksi se ammattikuski on tottunut ajamaan päivät pitkät. Itse kun en ole mikään ammattikuski vaan ajan lähinnä työmatkat ja muutaman pitemmän vapaa-ajan reissun vuodessa, minulle tekisi tiukkaa pysyä skarppina ratin takana tuollainen aika/matka putkeen hyvällä tauottelullakin. (Ja joo se ei toki tarkoita että kaikille muillekin tekisi tiukkaa... mutta kyllä se pitkä matka on kelle tahansa ja siihen on syynsä miksi ammattilaisillakin on rajoitukset.)  Menisihän se jos olisi pakko ja tiedän kyllä ihmisiä jotka tuollaisia reissuja yksinkin ajavat, mutta en ole koskaan ennen kuulutkaan reissuporukoista joissa on ihan muuten vaan tapana yhden ihmisen ajaa noin pitkiä reissuja putkeen niin että muut istuu vain kyydissä. Saahan niin toki tehdä jos huvittaa, ei siinä mitään. Itse ajattelen että se on kyytiläisenäkin mukavaa välillä päästä ajamaan kun se tuo itsellekin pientä vaihtelua pitkään matkaan samalla kun pääkuski/auton omistaja pääsee lepäämään.

      Lainaa

    49. Sopivimpaa pulu 22.9.2022 13:37
      Tulos: +17 (25 ääntä)
      Kilokalori: Ennen kuin aloit kritisoida ja laskeskella, niin luit varmaan vastaukseni loppuun asti, emme lähteneet liikkeelle sieltä Helsingistä. Kun pistät tuohon laskelmaan jonkun pohjoisemman paikkakunnan kuten Jyväskylän, Tampereen tai Mikkelin, niin kas, sinne Pallaksellekin ajaa jo sen EUn [...]
      Tiiastahan me tässä puhutaan, mielestäsi Tiian reissulla on vain yksi kuski koska teidänkin reissulla on. Eikä siinä ole edelleenkään mitään järkeä pitää vain yhtä kuskia jos voisi pitää useampaa. 12 tuntia taukoineenkin on ihan typerä matka ajaa yksin jos ei ole pakko.

      Lainaa

    50. Sikeä käärme 22.9.2022 14:04
      Tulos: +29 (29 ääntä)
      Edullinenhan tuo kyyti on, mutta en lähtisi jonkun randomin kyytiin noin pitkälle reissulle. Yhtään ei tiedä ajotaidosta ja muutenkin 4:n tuntemattoman kanssa samassa ahtaassa autossa, ei kiitos.

      Lainaa

    51. Symppis hämähäkki 22.9.2022 14:48
      Tulos: +28 (30 ääntä)
      Tanssittava lohikäärme: Ei ole kyllä koskaan tullut mieleenkään että yhden ihmisen pitäisi se koko matka ajaa, kai suurin osa porukalla matkustavista yleensä vaihtelee kuskia välillä pitkillä reissuilla. Kauhean pitkä matka yhdelle ihmiselle ajaa läpi Suomen yhdessä päivässä. Ja toisaalta tuollaisella reissulla on mukavaa [...]
        Olen samaa mieltä, että kuskia pitäisi vaihtaa, mutta toisaalta Tiiana en antaisi jonkun tuntemattoman ajaa kallista autoani. Järkevin oletus olisi, että autoon mahtuu viisi ihmistä, ja niinpä Tiia ja Tiian kaveri ovat kuskeja?
        Julkisilla aina kulkevana, voin sanoa, että jos olisin noin pitkälle reissulle lähdössä ja vielä vaelluskamat mukana, niin Tiian tarjous sopia ajoista ja _lähtöpaikasta_ on aivan älyttömän kohtuullinen. Nuorena jaksoin retuuttaa rinkkaa pitkin kaiken maailman interreiljunia keskellä yötä ilman makuupaikkaa, en jaksa enää. Saisi nukkua takapenkillä koko matkan, ei mitään pikavaihtoja eri kulkuvälineestä toiseen tai tuntien odotuksia -siitä ei matkustusmukavuus paljon parane, ellei lähde taksilla. 

      Lainaa

    52. Tulos: -10 (36 ääntä)
      Hartiakas vadelma: Matematiikka on syytä osata, vaikka ei autoa omistakaan?
      No vittujen kevät. Tuskinpa tämä autoton kansalainen tietää, mikä se bensan litrahinta on tai kulutuksista yhtikäs mitään. Auo päätäs, jos sille oikeasti on tarve.

      Lainaa

    53. Inhottava leijona 22.9.2022 16:49
      Tulos: +11 (15 ääntä)
      Hartiakas vadelma: Matematiikka on syytä osata, vaikka ei autoa omistakaan?
      Sitähän hän juuri kysyikin.
      Tyhmä on se, joka ei halua oppia.

      Lainaa

    54. Persunatsimisogynistihuoh 22.9.2022 22:45
      Tulos: -5 (5 ääntä)
      Tatjanan tekstissä ei tainnut olla varsinaista sanavirhettä. Pelkästään väärä muoto

      Lainaa

    55. Eksakti vesinokkaeläin 23.9.2022 1:33
      Tulos: 0 (4 ääntä)
      Pluri: Siis tässä on vertailukohtana luvut 1,65 ja 2. Eli tarjottu kyyti maksaa enemmän kuin taksi. Ei taksissa noita kaikkia hintoja lasketa yhteensä eli maksat vain yhtä hintaa kerrallaan. Eli jos yksin matkustat niin sinua ei koske esim. 5-8 henkilöä osuus ollenkaan. Jos et seisota autoa vaan liikutat sitä aikaveloitusta ei tietenkään tule.
      Milloin olet viimeksi matkustanut taksilla? Lähestulkoon kaikkialla on nykyään käytössä tuo aika+matka veloitus. Eli nuo summat lasketaan yhteen.

      Lainaa

    56. Eksakti vesinokkaeläin 23.9.2022 1:43
      Tulos: -1 (5 ääntä)
      Niin ja näyttää olevan vieläpä Lähitaksin hinnasto, joilla 100% varmasti hinnoittelu menee juurikin noin, että lasketaan tuo hinta/minuutti + hinta/km yhteen. Lainaus Lähitaksin omilta sivuilta: !HUOM! Hinta muodostuu lähtömaksusta, kuljetusta matkasta ja siihen käytetystä ajasta Ei ihme että Takseja kritisoidaan nykyään hankaliksi kun ei yksinkertainen luetunymmärtäminenkään suju

      Lainaa

    57. Jormapetteri 23.9.2022 12:20
      Tulos: +11 (15 ääntä)
      bleb: En osaa sanoa miksi minua jyrsii ajatus siitä, että maksaisin myös kuljetuksen järjestävän matkat vaikka hinta onkin halpa matkasta itsestään. Pitänee aamulla pitää pieni itsetutkiskelu asiasta. Eniten kuitenkin ärsyttää tuo Tiian emojien käyttö tsemppien toivottelun lomassa, en tiiä jaksasko tuota kuunnella kahdesti Suomen päästä päähän.
      Ehkä et omista autoa ja näinollen välttämättä osaa ynnättä niitä auton omistamisen todellisia kuluja ja tulla siihen tulokseen, että Tiia ei voita tällä rahallisesti yhtään.
      Esimerkiksi verohallinnon mukaan autoilun kulut on 43snt/ km, joka jo itsessään 906,44€ välille Helsinki-Pallas-Helsinki.

      Lainaa

    58. Kirpeä sammakko 23.9.2022 17:21
      Tulos: +13 (25 ääntä)
      bleb: En osaa sanoa miksi minua jyrsii ajatus siitä, että maksaisin myös kuljetuksen järjestävän matkat vaikka hinta onkin halpa matkasta itsestään. Pitänee aamulla pitää pieni itsetutkiskelu asiasta. Eniten kuitenkin ärsyttää tuo Tiian emojien käyttö tsemppien toivottelun lomassa, en tiiä jaksasko tuota kuunnella kahdesti Suomen päästä päähän.
      Onhan noissa tsempin toivotteluissa hymiöineen hieman passiivis-aggressiivinen sävy, mutta jos kommentit ilmoitukseen on tuota luokkaa niin itse en kyllä ehkä olisi ihan noinkaan hyvin reagoinut. Jännä että just Tiian kommentointi on sinusta tuossa "eniten ärsyttävää", vaikka aika asiallisesti kuitenkin suhtautuu vänkääjistä huolimatta.  1. kommentoija: olettaa bensakulut kysymättä auton kulutusta, joko kuvittelee että isolla katumaasturilla on kulutus samanlainen kuin jollain pikku kauppakassilla tai sitten ei ole ihan sisäistänyt bensan nykyhintoja. Vinkuu kuinka epämukavaa on istua vierekkäin "🤪" (Jos ei halua istua vierekkäin, ei kannata ottaa kimppakyytiä jossa joutuu istumaan vierekkäin, ei se ole kyydin tarjoajan ongelma miten juuri sinä haluat matkustaa. Ei se bussikyytikään niin miellyttävää ole ja sielläkin voi joutua jonkun viereen) 2. kommentoija: perusteeton väite.  3. kommentoija: ei osaa lukea, tekee laskelman perustuen siihen että matka olisi yhteen suuntaan, vaikka ilmoituksessa selkeästi tarjotaan tuolla rahalla meno-paluuta. Sarkastiseen sävyyn käskee ilmoittajan myydä autonsa, edelleen koska ei itse osaa lukea.  4. kommentoija: syyttää ilmoitusta vedätykseksi, käskee ilmoittajan hävetä, alkaa höpistä juna- ja bussimatkojen hinnoista Rovaniemelle vaikka matkan määränpäänä on Pallas. Vähän kuin joku Lapista haluaisi lähteä käymään Helsingissä, mutta ostaisi matkat Jyväskylään kun saa halvemmalla. Onhan kaikki Oulusta alaspäin etelää kun tarpeeksi ylhäältä katsoo, joten sama kai tuo?  Facebookin kirppariryhmät on ihan sirkuksia välillä, ja näyttää olevan sama ongelma kimppakyytiryhmässä tuon perusteella. Itse olisin varmaan jo ensimmäisen idioottikommentin jälkeen pistänyt kommentoinnin pois päältä ja käskenyt laittaa oikeat kyselyt yksäreihin.

      Lainaa

    59. Aurinkolasiton Noita 23.9.2022 20:07
      Tulos: +15 (17 ääntä)
      Kuka on sanonut, että vain Tiia ajaa koko matkan? Eikös sillä oo tossa joku toinen kaveri/puoliso mukana? Ja pentele sentään, tämä ilmoitus on mennyt itseltä ohi. Olisin lähtenyt mielelläni tolla hinnalla matkaan. Mulle olisi jopa sopinut toi aikaväli. Hö.

      Lainaa

    60. Sutki paarma 23.9.2022 20:12
      Tulos: -12 (24 ääntä)
      Siis kuka hullu lähtee 10 litraa satasella vetävällä bensamersulla Lappiin? Diesel ei kuluttaisi puoliakaan tuosta.

      Lainaa

    61. Valloittava hedelmä 23.9.2022 21:20
      Tulos: +15 (21 ääntä)
      Sutki paarma: Siis kuka hullu lähtee 10 litraa satasella vetävällä bensamersulla Lappiin? Diesel ei kuluttaisi puoliakaan tuosta.
      Varmaan sellainen hullu jolla sattuu olemaan 10 litraa satasella vetävä auto. En itselleni hankkisi, mutta onhan noilla katumaastureilla sentään ihan mukava körötellä pitkiä välimatkoja, vaikka kalliiksi tuo kyllä tosiaan tulee. Mutta kuluja jakamaanhan tuossa haetaankin ihmisiä.

      Lainaa

    62. Uskomaton laskutaskin 23.9.2022 22:52
      Tulos: +9 (17 ääntä)
      Sutki paarma: Siis kuka hullu lähtee 10 litraa satasella vetävällä bensamersulla Lappiin? Diesel ei kuluttaisi puoliakaan tuosta.
      Varmaan sellainen joka kyseisenlaisen auton omistaa. Ei todellakaan ole sen halvempaa ainakaan vuokrata autoa. Ja tuollainen auto on myös keskimääräistä turvallisempi, ehkä silläkin voi olla jokin merkitys. 
      Ja ei todellakaan dieselversiot vie puolta vähempää. Tuon kokoisella autolla kyllä hyvinkin se 7-8 litraa sadalla tai enemmänkin dieselinä.

      Lainaa

    63. Herrasmies 25.9.2022 3:48
      Tulos: -2 (6 ääntä)
      No joo, valkosia roskia ei kannata kyytiin ottaakaan, niistä tarttuu kirppuja ja paha mieli. Tuommosella autolla auton käyttökustannukset kokonaisuudessaan on vähän alta tonnin tuolle reissulle, joten 100€ on todella kohtuullinen korvaus.

      Lainaa

    64. Savuton vihannes 25.9.2022 13:05
      Tulos: +5 (9 ääntä)
      Spesiaali papaija: Mitä ihmeen bisnestä se sellainen on, jossa itse menettää rahaa? Koko reissu maksaa 500, joten lähtevät tekemään keikan 300 eurolla ja tekevät häviötä 200e monen päivän "bisneksestä"? 😁 Siis tuossahan pyydetään maksamaan vain kyytiläisten oma osuus ja Tiialle ja kumppanille itselleen jää myös se [...]
      Autottomat etelän vetelät ei taida nyt ihan hahmottaa, kuinka kallista polttoaine on. Tai sitten täällä ei vaan yksinkertaisesti osata laskea, ennen kuin aletaan nillittämään kommenttikenttään.

      Lainaa

    65. Tulos: +1 (1 ääni)
      Eksakti vesinokkaeläin: Milloin olet viimeksi matkustanut taksilla? Lähestulkoon kaikkialla on nykyään käytössä tuo aika+matka veloitus. Eli nuo summat lasketaan yhteen.
      Viime yönä.

      Lainaa

    66. Eksakti vesinokkaeläin 26.9.2022 22:21
      Tulos: -1 (1 ääni)
      Pluri: Viime yönä.
      Suosittelen jatkossa perehtymään myös käyttämäsi palvelun hinnoitteluperusteisiin.

      Lainaa

    67. Lattana luovuttaja 27.9.2022 1:08
      Tulos: -3 (5 ääntä)
      Veneetön pomelo: Ehkä tuossa Tiia kuviossa moka on se, että Tiia selkeästi tekee pimeää bisnestä kimppakyytiryhmässä. Eli eivät ole itse menossa lappiin, mutta jos 300€ löytyy rahaa, niin voivat heittää sen keikan.
      Et taida ymmärtää autoilun kokonaiskuluista mitään. Ei tuossa saa edes kuluja peittoon saati että jäis palkkaa. Se on kumminkin vähintään kaksi kokonaista ajopäivää kun ajat etelästä pohjoiseen.

      Lainaa

    68. Puhuva aasi 27.9.2022 6:49
      Tulos: -2 (10 ääntä)
      Lattana luovuttaja: Et taida ymmärtää autoilun kokonaiskuluista mitään. Ei tuossa saa edes kuluja peittoon saati että jäis palkkaa. Se on kumminkin vähintään kaksi kokonaista ajopäivää kun ajat etelästä pohjoiseen.
      Sinä et taida ymmärtää talousasioista yhtään mitään. Voittoa sekin on, että joutuu itse maksamaan vähemmän. Tässä tapauksessa vielä ihan huomattavasti vähemmän.

      Lainaa

    69. Riittämätön soturi 27.9.2022 21:01
      Tulos: +1 (1 ääni)
      Automyöskuluu: Minusta ensimmäisessä täysin kohtuullinen pyyntö. Aina puhutaan vain siitä bensan hinnasta, mutta auto kuluu käytössä myös muuten. Laturi, hihnat, laakerit kaikki.. Renkaille myös tuollainen tuhannen kilometriä on jo pitkä matka. Ja mersu ei ihan halvimmasta päästä huoltaa. Tosin maasturia tuo ei ole nähnykkään..
      Samoin eihä kaikilla ole edes korttia, eli auto vois olla varteenotettava vaihtoehto eikä ees apukuskin palveluja pyydetä, sitten vielä juttuseuraakin matkalle. Ei huono ollenkaan.

      Lainaa

    70. Tulos: 0 (2 ääntä)
      Kykenemätön peura: Tuo 10 litraa satasella kuulostaa kauhean paljolta, mutta ehkä tyollaiset autot kuluttaa niin paljon. Tulisikohan halvemmaksi vuokrata pienempikulutuksinen auto 🤔 Kuuluuko Jukan kimppakyytiin hyvät eväät ja Juha Tapio soittamassa etupenkillä?
      Kyseinen auto on sen verran tuttu, että väittäisin tuolla reissulla keskikulutuksen jäävän alle 5.5 litraan. Olettaen, että vieraat kyydissä jätetään pahimmat ohitukset, ylinopeudet ja jaktkuva kiihdyttely pois. Oikein agressiivisella ajotavalla ja kovilla ylinopeuksilla saa tuollakin kulumaan sen 6-7 litraa. Vähän hätävalheelta tuo 10 litraa kuulostaa.

      Lainaa

    71. Ylläoleva kenguru 28.9.2022 17:19
      Tulos: -2 (2 ääntä)
      Mitä vittua?

      Lainaa

    72. Aikaisempi kenguru 29.9.2022 22:59
      Tulos: -2 (2 ääntä)
      Tiia tarjosi matkaaa kolmelle. Mutta ei välttämättä kolmelle randomille. Voisin ottaa kaksi perheenjäsentä/kaveria mukaan. Etupenkki eläisi omaa elämäänsä ja takapenkki omaansa, toki yhdessä tauoista sopien.

      Lainaa

    73. Tilattava tuhatjalkainen 2.10.2022 22:56
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      Sikeä käärme: Edullinenhan tuo kyyti on, mutta en lähtisi jonkun randomin kyytiin noin pitkälle reissulle. Yhtään ei tiedä ajotaidosta ja muutenkin 4:n tuntemattoman kanssa samassa ahtaassa autossa, ei kiitos.
      Miksei ne kolme matkustajaa voi olla tuttuja keskenään, ja lähteä yhteiselle reissulle? Miksi heti oletit että kaikki on tuntemattomia keskenään? Ja siinähän on aikaa tutustua, vaikka kukaan ei tuntisikaan ketään. 
      Itse lähtisin heti, jos olisi mahdollista. Enkä edes asu pääkaupunkiseudulla, joten joutuisin vielä maksamaan vähän ylimääräistäkin, mutta minusta tuo tarjous kuulostaa reilulla. 

      Lainaa

    74. Tulos: -1 (1 ääni)
      Eksakti vesinokkaeläin: Suosittelen jatkossa perehtymään myös käyttämäsi palvelun hinnoitteluperusteisiin.
      Olen perehtynyt käyttämäni ja myymäni palvelun hinnoitteluperusteisiin. Nehän lukeekin siinä nenän edessä.

      Lainaa

    75. Koeajettu noita 1.11.2022 9:14
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      bleb: En osaa sanoa miksi minua jyrsii ajatus siitä, että maksaisin myös kuljetuksen järjestävän matkat vaikka hinta onkin halpa matkasta itsestään. Pitänee aamulla pitää pieni itsetutkiskelu asiasta. Eniten kuitenkin ärsyttää tuo Tiian emojien käyttö tsemppien toivottelun lomassa, en tiiä jaksasko tuota kuunnella kahdesti Suomen päästä päähän.
      Toisaalta myös renkaat kuluvat, vakuutuksesta pitää maksaa ja autoon kertyy kilometrejä, mikä näkyy sitten huoltotarpeena. Kyllähän jotain pitää maksaa auton kulumisestakin.

      Lainaa

    76. Eksakti vesinokkaeläin 22.11.2022 12:00
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Pluri: Olen perehtynyt käyttämäni ja myymäni palvelun hinnoitteluperusteisiin. Nehän lukeekin siinä nenän edessä.
      No silloin luulisi olevan selvää, että tuossa veloitetaan ajasta+matkasta. Molemmat rullaavat samaan aikaan.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: hinta, kimppakyydit, kimppakyyti, kirjoitusvirhe, lappi, ruskaretki