Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Automaailma, osa 13

Maalaisjärjellä ajateltuna myös Osmon logiikka pettää.
Automaailma, osa 13

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 63 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +460 (598 ääntä)
   Mikä tässä on hauskaa? Voin kertoa, että itselläni ei ole harmainta hajua, mitä polkimia mopoautossa on tai ei ole. Olen ajanut autoa sekä skootteria. Autossani on kytkin. Skootterissa ei ollut polkimia ollenkaan. Ennen kuin olin ajanut näistä kumpaakaan, ei ollut harmainta hajua myöskään näiden kohdalla.

   Lainaa

  2. Autio salaatti 1.9.2022 0:29
   Tulos: +435 (523 ääntä)
   Miten tää mopoautokysymys on moka? Ei mulla esimerkiksi ole mitään hajua mopoilusta tai mopoautoilusta, niin ei tää kysymys oo mun silmissä yhtään tyhmä.

   Lainaa

  3. Honottava huuhkaja 1.9.2022 0:40
   Tulos: +518 (534 ääntä)
   Ironista, että Riku puhuu R*ssälandiasta ja perään ilmoittaa tankkaavansa Teboililla, joka tunnetaan nykyisin lähinnä venäläistaustastaan.

   Lainaa

  4. Jähmeä sohvaperuna 1.9.2022 0:40
   Tulos: +221 (249 ääntä)
   Ehkä tuo kommentti automaatti(vaihteisesta) autosta, jossa on kytkin?

   Lainaa

  5. Suonensisäinen lokki 1.9.2022 3:34
   Tulos: +153 (193 ääntä)
   Autio salaatti: Miten tää mopoautokysymys on moka? Ei mulla esimerkiksi ole mitään hajua mopoilusta tai mopoautoilusta, niin ei tää kysymys oo mun silmissä yhtään tyhmä.
   Kommentissa väittää ajaneensa automaattivaihteistolla autolla, jossa olisi kytkin (vinkki: ei ole, siksi sitä kutsutaan automaatiksi ku vaihtaa ihan itsekseen eikä tarvi kytkintä polkea)

   Lainaa

  6. Puolimakea kobra 1.9.2022 3:59
   Tulos: +307 (313 ääntä)
   "Tämä on SUOMI! Ei ryssälandia, joten siksipä tankkaan venäläisomisteisella Teboililla. Ne huoltoasemat eivät ryssäile." Hienoa Riku, siinä meillä on periaatteen mies!

   Lainaa

  7. Veneetön pomelo 1.9.2022 4:55
   Tulos: -74 (100 ääntä)
   On tuo kysymys, kuule Jasmiina vähän tyhmä.

   Lainaa

  8. Tulos: +34 (178 ääntä)
   Ei tuo ennakkomaksu liity nyt venäläisiin mitenkään. Taitaa johtua erään heimon tavasta ottaa aina juoksubensat ja jos heille siitä sanoo, niin haastavat oikeuteen syrjimisestä ja lastensa traumatisoinnista, kun eivät onnistuneet varastaan :D

   Lainaa

  9. Takimmaisempi varis 1.9.2022 6:24
   Tulos: +75 (105 ääntä)
   Kyöpeli: Mikä tässä on hauskaa? Voin kertoa, että itselläni ei ole harmainta hajua, mitä polkimia mopoautossa on tai ei ole. Olen ajanut autoa sekä skootteria. Autossani on kytkin. Skootterissa ei ollut polkimia ollenkaan. Ennen kuin olin ajanut näistä kumpaakaan, ei ollut harmainta hajua myöskään näiden kohdalla.
   Automaattivaihteisissa, oli sitten mopo, mopoauto, henkilöauto, kuorma-auto tai mikä vaan, ei ole kytkinpoljinta / kahvaa.
   Sikäli itse kysymys ei ole tyhmä vaan se, että Jasmiina muistelee käyttäneensä automaattivaihteisen auton kytkintä. 

   Lainaa

  10. Kanneloitu sankari 1.9.2022 6:34
   Tulos: -38 (64 ääntä)
   Suonensisäinen lokki: Kommentissa väittää ajaneensa automaattivaihteistolla autolla, jossa olisi kytkin (vinkki: ei ole
   Väärin.

   Lainaa

  11. Yököttävä haisunäätä 1.9.2022 6:48
   Tulos: -21 (31 ääntä)
   Ostan Rikulle 10 litraa bensaa sillä ehdolla että voi ne navassaan kuljettaa huoltikselta kotio.

   Lainaa

  12. Mustanpuhuva lihapiirakka 1.9.2022 6:50
   Tulos: -79 (137 ääntä)
   Autio salaatti: Miten tää mopoautokysymys on moka? Ei mulla esimerkiksi ole mitään hajua mopoilusta tai mopoautoilusta, niin ei tää kysymys oo mun silmissä yhtään tyhmä.
   "Tietämättömyys asiasta joka on yleistä tietoa ei voi olla moka, koska minäkään en tiedä siitä"

   Lainaa

  13. Tukintolvana 1.9.2022 7:00
   Tulos: +58 (74 ääntä)
   Mua hämmästyttää aina uudelleen ja uudelleen taidottomuus osata googlettaa asioita.

   Lainaa

  14. Tulos: +27 (45 ääntä)
   En tiedä henkilöautoista, mutta kuorma-autoissa on kyllä robottilaatikoita jos kytkintä pitää painaa juurikin Jasmiinan kuvailemalla tavalla.

   Lainaa

  15. Haihtuva tuhatjalkainen 1.9.2022 7:21
   Tulos: +129 (149 ääntä)
   Mustanpuhuva lihapiirakka: "Tietämättömyys asiasta joka on yleistä tietoa ei voi olla moka, koska minäkään en tiedä siitä"
   Mopoautot on sen verran "uus juttu", että jos on täysi-ikäistynyt ennen niiden yleistymistä, on tuskin sellaisella ajellut. Poikkeuksia toki löytyy. Ja toisaalta omat lapset ei vielä ole mopoiässä, niin ei silläkään tiedä, mitä ne sisältää. 
   Ja vielä lisäksi, on tosi paljon porukkaa, jotka ei vaan koskaan aja. Ei mopoautoa, ei henkilöautoa. Ei manuaali- eikä automaattivaihteista. En edellyttäisi heiltä tietämystä autoista. Itse en tiedä kovin paljoa hevosista, koska en ratsasta, vaikka hevosiin liittyvät asiat on yleistä tietoa. 
   Mun mielestä kysyminen ja asioista selvää ottaminen, ei koskaan ole moka, vaikka lähtötiedot olis kuinka kehnot.

   Lainaa

  16. Tulos: +44 (60 ääntä)
   Suonensisäinen lokki: Kommentissa väittää ajaneensa automaattivaihteistolla autolla, jossa olisi kytkin (vinkki: ei ole, siksi sitä kutsutaan automaatiksi ku vaihtaa ihan itsekseen eikä tarvi kytkintä polkea)
   Jasmiina saattaa muistella seisontajarrua, joka ainakin omassa muinaisessa automaattivaihteisessa amerikanraudassani oli poljin siellä vasemmalla; suunnilleen niillä tienoin, jossa manuaaliautossa sijaitsisi kytkinpoljin.

   Lainaa

  17. Uloin marsu 1.9.2022 7:47
   Tulos: +55 (63 ääntä)
   Missäkähän Riku on tankannut, kun ei ole tarvinnut tehdä katevarauksia ja maksaa ennakkoon?

   Lainaa

  18. Järkipuoli lohikäärme 1.9.2022 8:02
   Tulos: +5 (25 ääntä)
   Kertokaas autottomalle, että mikä moka tuossa viimeisessä on...

   Lainaa

  19. Peruuttamaton riikinkukko 1.9.2022 8:10
   Tulos: +1 (15 ääntä)
   Mulla oli teininä Honda Monkey, joka oli puoliautomaatti. Vaihteet piti vaihtaa itse, mutta kytkintä ei ollut. Mutta missään ajamassani automaattivaihteisessa henkilöautossa ei ole ollut kytkintä, edes peruutusvaihteelle.

   Lainaa

  20. Itseasiassa 1.9.2022 8:21
   Tulos: +70 (72 ääntä)
   Rikulla on tuo taitolaji ottaa henkilökohtaisesti asioita, joilla ei muille ihmisille ole juuri merkitystä. Nyt kun aletaan vielä energiassa säästämään, niin näitä raivosmisia saadaan joka tuutista. Sitten katsotaan kun aikuiset itkevät, kun suihkussa ei saa olla läträämässä niin kauan kuin haluaa. Luulen kuitenkin että suuri osa ihmisistä ymmärtää mistä on kyse ja osaa toimia tilanteen mukaan, vähän niinkuin koronan kanssakin.

   Lainaa

  21. Lentävä mandariini 1.9.2022 8:33
   Tulos: +26 (54 ääntä)
   Tukintolvana: Mua hämmästyttää aina uudelleen ja uudelleen taidottomuus osata googlettaa asioita.
   Jotkut ihmiset kerää tiedon mieluummin sosiaalisen kanssakäymisen kautta, kuin kylmästi (ja nopeammin) netistä. Eivät siis ole pelkästään tietoa vailla vaan haluavat myös sosiaalista kanssakäymistä. Molemmat tavat täysin ok ja sopivat eri tilanteisiin.

   Lainaa

  22. Rampa meduusa 1.9.2022 8:36
   Tulos: +17 (29 ääntä)
   Peruuttamaton riikinkukko: Mulla oli teininä Honda Monkey, joka oli puoliautomaatti. Vaihteet piti vaihtaa itse, mutta kytkintä ei ollut. Mutta missään ajamassani automaattivaihteisessa henkilöautossa ei ole ollut kytkintä, edes peruutusvaihteelle.
   Kyllä siinä Honda Monkeyssäkin oli kytkin, sille ei vaan ollut mitään kahvaa vaan se toimi automaattisesti.
   Samoin myös automaattivaihteisissa autoissa on kytkin, vaikka mitään poljinta ei olekaan. 

   Lainaa

  23. Tulos: +56 (56 ääntä)
   Rikun kengät kuluu turhasta 50 metrin kävelystä. Ymmärrettävää vaatia korvauksia, kyllähän mielipahankin hintalappu on nykypäivänä jo aikamoinen.

   Lainaa

  24. Pehmeä jänis 1.9.2022 9:21
   Tulos: +5 (13 ääntä)
   Takimmaisempi varis: Automaattivaihteisissa, oli sitten mopo, mopoauto, henkilöauto, kuorma-auto tai mikä vaan, ei ole kytkinpoljinta / kahvaa.Sikäli itse kysymys ei ole tyhmä vaan se, että Jasmiina muistelee käyttäneensä automaattivaihteisen auton kytkintä. 
   Väärin, muutamassa vanhemmassa sisussa on kytkin sekä automaatti vaihe tai no momentinmuunnin..

   Lainaa

  25. Impotentti kurkku 1.9.2022 9:34
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Voin olla väärässä, mutta käsittääkseni kaikki mopoautot on automaatteja, eli niissä ei tosiaan ole sitä kytkinpoljinta.

   Lainaa

  26. Tulos: +43 (49 ääntä)
   Eipä nuo autoihin liittyvät kysymykset nyt mitään mokia varsinaisesti ole. Mistäpä sitä oppii jos ei kysy, ja kaikkia nuo hommat ei pienestä asti kiinnosta, niin jää se tietämys aika pieneksi. Mitäpä sitä naureskelemaan.

   Lainaa

  27. Tulos: +69 (91 ääntä)
   Mustanpuhuva lihapiirakka: "Tietämättömyys asiasta joka on yleistä tietoa ei voi olla moka, koska minäkään en tiedä siitä"
   "Kuvittelen asiaa yleiseksi tiedoksi, koska minä ja suurin osa oman pienen kuplani sisällä tietää sen."

   Lainaa

  28. Pliisu mestari 1.9.2022 10:57
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   Eihän tässä varsinaisesti vaihteiden vaihtoon sitä kytkintä myöskään haettu. Vaan tuohon ajomoodin. Olen tosi vähän ajanut automaateilla, mutta itselläkin on tullut vastaan masiina missä ei voinut vaan lennosta vaihtaa, vaan jouduit painamaan jotain. Kytkinpoljinta ei kyllä pakussa ollut, ikävä kyllä. Yritin nimittäin sitä kesken ajon painaa...

   Lainaa

  29. Kelvoton ananas 1.9.2022 11:21
   Tulos: +20 (26 ääntä)
   No entäs eräs vanhempi naishenkilö ei halua ajaa automaatilla, koska on kuulemma tottunut painamaan manuaalilla ajaessaan vasemmalla jalalla JARRUA, eikä siksi voi opetella automaatilla ajoa... Hmm... Ja tämäkin täti sitten suhaa autollaan tuolla meidän kanssa liikenteessä.

   Lainaa

  30. Tulos: +56 (62 ääntä)
   Pliisu mestari: Eihän tässä varsinaisesti vaihteiden vaihtoon sitä kytkintä myöskään haettu. Vaan tuohon ajomoodin. Olen tosi vähän ajanut automaateilla, mutta itselläkin on tullut vastaan masiina missä ei voinut vaan lennosta vaihtaa, vaan jouduit painamaan jotain. Kytkinpoljinta ei kyllä pakussa ollut, ikävä kyllä. Yritin nimittäin sitä kesken ajon painaa...
   Automaattivaihteiston kanssa täytyy painaa jarrupoljinta kun vaihtaa ajovaihteen, pakin tai parkin päälle, ja uskon että tähän Jasmiinakin sekoitti sen muistellessaan että kytkintä olisi tarvinnut painaa. Ei munkaan mielestä tänne kuuluva moka, eihän Jasmiina tosiaan edes väittänyt mitenkään varmaksi että olisi tarvinnut kytkintä, vaan ihmetteli miksi muistaakseen näin olisi ollut.

   Lainaa

  31. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Suonensisäinen lokki: Kommentissa väittää ajaneensa automaattivaihteistolla autolla, jossa olisi kytkin (vinkki: ei ole, siksi sitä kutsutaan automaatiksi ku vaihtaa ihan itsekseen eikä tarvi kytkintä polkea)
   Toyotalla robottivaihteistossa ainakin oli jossain vaiheessa kytkin. Käytettiin vaan pysähtyessä tai eteen taakse valinnassa. Eteenpäin mentäessä toimi muuten ku automaatti.

   Lainaa

  32. Hallitseva kiivi 1.9.2022 12:28
   Tulos: +12 (30 ääntä)
   Yleensä yritän suhtautua autoilijoihin myötätunnolla: Suomi on iso maa, etäisyydet pitkiä, eikä julkiset kaikkialla toimi. Mutta sitten on nämä Rikut. Jos ei kestä jos joutuvat kävelemään edes bensa-asemalle sisälle, niin miten tuntuu ihan varmalta, että he ottavat auton myös lähikioskille, ja sadan metrin päähän naapuriin. Ja sitten alkaa taas tuntua, että yksityisautoilu on turhake joka sietäisi verottaa kuoliaaksi...

   Lainaa

  33. Kirpeä Ahven 1.9.2022 13:37
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   Suonensisäinen lokki: Kommentissa väittää ajaneensa automaattivaihteistolla autolla, jossa olisi kytkin (vinkki: ei ole, siksi sitä kutsutaan automaatiksi ku vaihtaa ihan itsekseen eikä tarvi kytkintä polkea)
   Kyllä vain sellaisiakin on tehty. Tai tietysti riippuu, mitä tarkoitetaan "automaattivaihteistolla", niitä kun on valtava määrä erilaisia. Edes perusmalliset Volvo - Volkswagen - Chevrolet automaatit eivät ole tekniikaltaan kovin samankaltaisia, vaikka niitä samalla tavoin yleensä ajetaan. Ei tuossa sinänsä mitään virhettä ole.

   Lainaa

  34. Impotentti kurkku 1.9.2022 14:03
   Tulos: +21 (25 ääntä)
   Kelvoton ananas: No entäs eräs vanhempi naishenkilö ei halua ajaa automaatilla, koska on kuulemma tottunut painamaan manuaalilla ajaessaan vasemmalla jalalla JARRUA, eikä siksi voi opetella automaatilla ajoa... Hmm... Ja tämäkin täti sitten suhaa autollaan tuolla meidän kanssa liikenteessä.
   Eihän tämä voi olla edes mahdollista. Ymmärtäisin jos on oppinu pahoille tavoille automaatilla eikä uskalla ajaa manuaalilla, mutta näin päin kuulostaa enemmänkin twisteriltä.

   Lainaa

  35. jukkapalmu 1.9.2022 15:09
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Niitä ihmisiä on yllättävän paljon ketkä luulee, että kun tankilla valitaan se summa niin se on se jolla pitää tankata. Eli ei ne tajua että helpoin on valita se maksimisumma ja tankata vaan tankki täyteen. Tää Riku näyttää olevanyksi niistä.

   Lainaa

  36. Kirpeä Ahven 1.9.2022 15:18
   Tulos: +4 (14 ääntä)
   jukkapalmu: Niitä ihmisiä on yllättävän paljon ketkä luulee, että kun tankilla valitaan se summa niin se on se jolla pitää tankata. Eli ei ne tajua että helpoin on valita se maksimisumma ja tankata vaan tankki täyteen. Tää Riku näyttää olevanyksi niistä.
   Niin, mutta jos tankkaat käteisellä, niin silloin pitää tankata koko summalla. Itsekin piti kysellä Nesteellä, että pitääkö tietää paljonko tankkaa, vai miten rahojen palautus toimii, jos et käytä koko maksettua rahamäärää. Kun yleensä ainahan tiskille maksetaan jälkikäteen tankatun summan mukaan.

   Lainaa

  37. Vyölaukkuun pukeutunut kavioeläin 1.9.2022 16:07
   Tulos: +35 (35 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Niin, mutta jos tankkaat käteisellä, niin silloin pitää tankata koko summalla. Itsekin piti kysellä Nesteellä, että pitääkö tietää paljonko tankkaa, vai miten rahojen palautus toimii, jos et käytä koko maksettua rahamäärää. Kun yleensä ainahan tiskille maksetaan jälkikäteen tankatun summan mukaan.
   Mutta Riku maksoi kortilla, kun kerran PIN-koodin laittamisestakin pääsi itkemään.

   Lainaa

  38. Itserakas mestari 1.9.2022 16:29
   Tulos: +15 (25 ääntä)
   Siis eikö tuolla bensiksellä saa ollenkaan mittarista kortilla polttoainetta, vaan aina pitää käydä sisällä maksamassa? Sitten ehkä ymmärrän hitusen ärtymystä. Jos taas siinä on korttiautomaatti, niin eikös se nyt kaikista helpointa olisi tyrkätä kortti automaattiin, valita tarpeeksi iso katevaraus ja laittaa tankki täyteen.......?

   Lainaa

  39. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Niin, mutta jos tankkaat käteisellä, niin silloin pitää tankata koko summalla.
   Eikä tarvi. Tai ei ainakaan niillä ryssän asemilla tai Amerikan ihmemaassa. Sen kun tankkaa tankin täyteen (jos ennakkoon maksetut rahat piisaa) ja hakee loput takasin. Suomessa en ole vielä ennakkomaksuun törmännyt.

   Lainaa

  40. Ruostumaton piimä 1.9.2022 18:40
   Tulos: +38 (44 ääntä)
   Jasmiinan "moka" on kyllä minusta aivan luokattoman huono. Mulla on ollut ajokortti kohta 14 vuotta ja ajokilometrejä on tullut yli miljoona, enkä ole ikinä ajanut automaatilla, mopoautolla enkä mopolla. Ei siis minkäänlaista hajua mopoauton polkimista. Olen olettanut, että automaatissa jarrupoljin painetaan pohjaan vaihtaessa ajo/parkki/peruutus-asentoon, mutta en tiedä enkä väitä mitään, kuten ei Jasmiinakaan. On se nyt kumma jos nykyään sekin on moka, että haluaa aloittaa Facebookissa kevyen keskustelun aiheesta jota miettii.

   Lainaa

  41. Tulos: +30 (38 ääntä)
   Mustanpuhuva lihapiirakka: "Tietämättömyys asiasta joka on yleistä tietoa ei voi olla moka, koska minäkään en tiedä siitä"
   "Kaikki mitä minä tiedän on yleistä tietoa, joka kaikkien muidenkin kuuluu tietää."

   Lainaa

  42. Haihtuva tuhatjalkainen 1.9.2022 21:53
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Impotentti kurkku: Eihän tämä voi olla edes mahdollista. Ymmärtäisin jos on oppinu pahoille tavoille automaatilla eikä uskalla ajaa manuaalilla, mutta näin päin kuulostaa enemmänkin twisteriltä.
   Mä olen 10 vuotta ajanut pelkästään manuaalivaihteisella, enkä kertaakaan tosiaan automaatilla. En oikeastaan uskaltaisi edes, jos on mahdollisuus valita. Pelkään mokaavani yllättävässä tilanteessa esim äkkijarrutuksessa, väistöliikkeessä tms kun pitäisi toimia refleksinomaisesti. Ja tunnen itseni tosi nössöksi tästä syystä.

   Lainaa

  43. Voideltu vadelma 2.9.2022 9:46
   Tulos: +3 (13 ääntä)
   Haihtuva tuhatjalkainen: Mä olen 10 vuotta ajanut pelkästään manuaalivaihteisella, enkä kertaakaan tosiaan automaatilla. En oikeastaan uskaltaisi edes, jos on mahdollisuus valita. Pelkään mokaavani yllättävässä tilanteessa esim äkkijarrutuksessa, väistöliikkeessä tms kun pitäisi toimia refleksinomaisesti. Ja tunnen itseni tosi nössöksi tästä syystä.
   Ainoa mitä automaatilla voi mokata on laittaa P asennolla kaasu pohjaan, painaa vasemmalla jalalla vain sen verran jarrua, että vaihdelukitus avautuu ja sitten siirtää vaihdekeppiä. Se vaatii oikeasti jo yrittämistä. Älä pelkää - anna mahdollisuus - ota vastaan.

   Lainaa

  44. Kykenemätön peura 2.9.2022 10:06
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Haihtuva tuhatjalkainen: Mä olen 10 vuotta ajanut pelkästään manuaalivaihteisella, enkä kertaakaan tosiaan automaatilla. En oikeastaan uskaltaisi edes, jos on mahdollisuus valita. Pelkään mokaavani yllättävässä tilanteessa esim äkkijarrutuksessa, väistöliikkeessä tms kun pitäisi toimia refleksinomaisesti. Ja tunnen itseni tosi nössöksi tästä syystä.
   Tämä on ihan totta. Itse olen uskaltanut vähän maantiellä ajaa automaatilla, kun nopeudet on tasaisia, mutta kyllä se vasen jalka ihan automaattisesti yrittää osallistua. Autossa onneksi tuppaa polkemaan tyhjää siinä kytkimen paikalla, mutta kaksipyöräisillä automaateissa on jarru samassa kahvassa kuin manuaaleissa on kytkin. Kerran meinasi käydä nolosti kun painoin parkkipaikalla "kytkimen" pohjaan ja skootteri pysähtyi kuin seinään.

   Lainaa

  45. Impotentti kurkku 2.9.2022 10:21
   Tulos: +2 (14 ääntä)
   Haihtuva tuhatjalkainen: Mä olen 10 vuotta ajanut pelkästään manuaalivaihteisella, enkä kertaakaan tosiaan automaatilla. En oikeastaan uskaltaisi edes, jos on mahdollisuus valita. Pelkään mokaavani yllättävässä tilanteessa esim äkkijarrutuksessa, väistöliikkeessä tms kun pitäisi toimia refleksinomaisesti. Ja tunnen itseni tosi nössöksi tästä syystä.
   Jos olet ajanut manuaalilla niin tiedät varmasti että vasen poljin on kytkin, keskimmäinen jarru ja oikea kaasu. Automaatissa vasemmalla ei ole poljinta, mutta edelleen kaasua ja jarrua kuuluisi käyttää oikealla jalalla kuten manuaalissakin. Automaatissa vasenta jalkaa ei käytetä.
   Jos on manuaalilla tottunut painamaan jarrua vasemmalla jalalla en ymmärrä miten pysähdyksissä voisi enää vaihtaa vaihdetta kun vasen jalka on keskimmäisellä polkimella ja kytkin on vasemmalla. Ymmärtäisin jos olisi automaatilla siihen tottunut mutta että manuaalilla, en ymmärrä miten se olisi mahdollista.
   Olen kokeillut automaattiautoa enkä itsekään siitä pidä.

   Lainaa

  46. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Suonensisäinen lokki: Kommentissa väittää ajaneensa automaattivaihteistolla autolla, jossa olisi kytkin (vinkki: ei ole, siksi sitä kutsutaan automaatiksi ku vaihtaa ihan itsekseen eikä tarvi kytkintä polkea)
   Mersulla oli 2000-luvun vaihteessa vielä saatavilla puoliautomaattivaihteisto, jossa kytkintä piti painaa aloittajan kuvaamalla tavalla. Itse ajaminen tapahtui pitkälti samalla tavalla kuin perinteisessä automaattiautossa.

   Lainaa

  47. Haihtuva tuhatjalkainen 3.9.2022 17:02
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Impotentti kurkku: Jos olet ajanut manuaalilla niin tiedät varmasti että vasen poljin on kytkin, keskimmäinen jarru ja oikea kaasu. Automaatissa vasemmalla ei ole poljinta, mutta edelleen kaasua ja jarrua kuuluisi käyttää oikealla jalalla kuten manuaalissakin. Automaatissa vasenta jalkaa ei käytetä.Jos on manuaalilla [...]
   Joo, siis en tainnut ihan saada kiinni siitä sun kommentista, et mikä ei ole mahdollista. Ite oon sitä mieltä, et kaikki on mahdollista, mitä tulee outoihin tapoihin. Jopa käsittämättömän hankaliin ja vääräoppisiin tapoihin. Ja myös ennakkoluuloihin, miksi joku ei halua tehdä jotakin.
   Ja pysähdyksissä ollessa voi vaihtaa vaihdetta, vaikka käyttäisi jarrupoljinta vasemmala jalalla, esimerkiksi käsijarrun avulla.

   Lainaa

  48. Nuutunut kivi 3.9.2022 17:32
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Voideltu vadelma: Ainoa mitä automaatilla voi mokata on laittaa P asennolla kaasu pohjaan, painaa vasemmalla jalalla vain sen verran jarrua, että vaihdelukitus avautuu ja sitten siirtää vaihdekeppiä. Se vaatii oikeasti jo yrittämistä. Älä pelkää - anna mahdollisuus - ota vastaan.
   Mitä tuolloin tapahtuu?

   Lainaa

  49. Sovelias järvisieni 3.9.2022 19:37
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   Hei meidän auto on automaatti, mutta siihen saa manuaalin päälle! Löytyy siis kytkimet ja kaikki. Vaihteita voi vaihtaa joko kepistä tai ratista. Mutta aika harvoin tulee käytettyä. Kun on vaihtoehtona, että haluatko tehdä itse turhaa työtä ja vaihdella vaihteita vai tekeekö auto sen puolestasi, niin totta kai sen automaatin haluaa. Mutta sellasiakin autoja tosiaan on.

   Lainaa

  50. Hauska kivi 4.9.2022 1:35
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Minäkin opin ajamaan manuaalisella ja jos olisi pakko, kykenisin sellaisella ajamaankin, mutta mieluummin ajan automaattisella. Koska mun on todella vaikea arvioida, mikä vaihde milläkin nopeudella on. Monasti tajunnut vasta tyyliin 20 kilsaa ajettuani, että väärä vaihde. Lisäksi oli hiton vaikeaa keskittyä samalla kertaa nopeuteen, vaihteisiin ja liikenteeseen. Lopulta tulin tulokseen, että liikenneturvallisuuden vuoksi on parasta, että ajan automaativaihteisella autolla, jossa on myös se ihana vakionopeudensäädin ja liikenne saa 100% keskittymiseni. Onneksi on mahdollisuus valita.

   Lainaa

  51. Tulos: -2 (6 ääntä)
   Saivartelua ehkä mutta eivät robottilaatikot ole sanan varsinaisesssa merkityksessä automaattivaihteistoja vaan manuaalilaatikoita joissa robotti ohjaa laatikkoa ja tyypillisesti myös kytkintä. Löytyy kyllä joka kokoisista autoista smarteista täysperävaunujen vetureihin. Toimii toki monasti kuin automaatti tai puoliautomaatti ja menee pienemmällä kulutuksella joten ovat sangen suosittuja ja maksavat mansikoita kun pitää korjata. Automaattivaihteistossa taas ei ole ollenkaan kytkintä vaan turbiini (momentinmuunnin) moottorin ja laatikon välissä.

   Lainaa

  52. Verkkaisa lammas 5.9.2022 7:44
   Tulos: -4 (4 ääntä)
   Nuutunut kivi: Mitä tuolloin tapahtuu?
   Taivas lyö tulta.

   Lainaa

  53. Vastuuton hämähäkki 5.9.2022 11:07
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Eiköhän se Teboilin asemakin kysele varausmaksua kun korttia sinne tunget. Hitto että Riku on tyhmä ihminen.

   Lainaa

  54. Mustanpuhuva lihapiirakka 6.9.2022 7:24
   Tulos: -6 (8 ääntä)
   Haihtuva tuhatjalkainen: Mopoautot on sen verran "uus juttu", että jos on täysi-ikäistynyt ennen niiden yleistymistä, on tuskin sellaisella ajellut. Poikkeuksia toki löytyy. Ja toisaalta omat lapset ei vielä ole mopoiässä, niin ei silläkään tiedä, mitä ne sisältää. Ja vielä lisäksi, on tosi paljon porukkaa, jotka ei vaan [...]
   Väitän kyllä, että nykyaikana kirjaimellisesti mistä tahansa kysyminen on vain omaa laiskuutta/uusavuttomuutta, kun sen olisi voinut googlatakin.

   Lainaa

  55. Sulatettu viikinki 6.9.2022 7:57
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Suonensisäinen lokki: Kommentissa väittää ajaneensa automaattivaihteistolla autolla, jossa olisi kytkin (vinkki: ei ole, siksi sitä kutsutaan automaatiksi ku vaihtaa ihan itsekseen eikä tarvi kytkintä polkea)
   Itse asiassa jenkkiautoissa oli varmaan vielä 90-luvulle saakka myös kytkin.
   Sitä poljettiin kun halttiin vaihtaa automaattivaihdetta parkkiin, eteen tai taakse. Nykyautoissa poljetaan jarrua.
   Tässä taisi pahiten mokata FM tiimi.

   Lainaa

  56. Haikea eläin 6.9.2022 21:40
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Mustanpuhuva lihapiirakka: Väitän kyllä, että nykyaikana kirjaimellisesti mistä tahansa kysyminen on vain omaa laiskuutta/uusavuttomuutta, kun sen olisi voinut googlatakin.
   Se vaan että kysymällä oikealta kohderyhmältä tai yksilöltä saa todennäköisesti oikeamman vastauksen kuin mitä Google tarjoilee. Esimerkkinä helpohko kysymys "Onko pallo pyöreä?" Googlella ekan linkin takana: " Onko pallo pyöreä? Vastaus:  Kyllä, pallon muoto on pyöreä. Maapallo on pyöreä. Ei ole täysin pyöreä, vaan on navoiltaan litistynyt Aiemmat vastaukset  Kyllä, pallon muoto on pyöreä.  Maapallo on pyöreä." Googlella tokan linkin takana: "Miksi pallo on pyöreä vai onko? Pallo vaikuttaa pyöreältä. Toisaalta kyseessä on pelkkä aistihavainto. Entä jos kaikki pallo ovatkin neliskulmaisia, mutta rajalliset aistimme likiarvoistavat ne pyöreiksi?  Vai onko palloja edes olemassa? Vai koostuvatko pallot pienemmistä palloista, atomeista, jotka koostuvat alkeishiukkasista, jotka koostuvat kvarkeista, jotka ovat pelkkiä tiedemiesten keksimiä malleja todellisista pallojen ainesosista." Googlella kolmas linkki on joku matkailublogi. Seuraava linkki viekin sitten johonkin YouTube-videoon. Oikea vastaus olisi: On. Ja mitä haastavampi kysymys, sitä enemmän tulee jaarittelua lillukanvarsista ja kokonaan vääriä vastauksiakin.

   Lainaa

  57. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Kykenemätön peura: Tämä on ihan totta. Itse olen uskaltanut vähän maantiellä ajaa automaatilla, kun nopeudet on tasaisia, mutta kyllä se vasen jalka ihan automaattisesti yrittää osallistua. Autossa onneksi tuppaa polkemaan tyhjää siinä kytkimen paikalla, mutta kaksipyöräisillä automaateissa on jarru samassa kahvassa [...]
   Minulle käy niin, että kun manuaaliautoon tottuneena joskus harvoin ajan automaatilla, vasen jalka tahtoo vanhasta tottumuksesta osallistua etenkin liikkeelle lähtiessä ajotapahtumaan, mutta löytääkin kytkimen sijasta jarrupolkimen vasemman reunan. Töksähtää aika ikävästi, kun pienessäkin nopeudessa vahingossa painaa jarrua sillä tavalla reippaasti kuin on tottunut painamaan kytkintä.

   Lainaa

  58. Aimo kotieläin 8.9.2022 13:01
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Juoksubensat, niinpä niin..

   Lainaa

  59. Aimo kotieläin 8.9.2022 13:01
   Tulos: -3 (3 ääntä)
   Honottava huuhkaja: Ironista, että Riku puhuu R*ssälandiasta ja perään ilmoittaa tankkaavansa Teboililla, joka tunnetaan nykyisin lähinnä venäläistaustastaan.
   No eiköhän se ollut juurikin jutun pointti, voi hyvää päivää taas!

   Lainaa

  60. Tulos: +1 (1 ääni)
   Haikea eläin: Se vaan että kysymällä oikealta kohderyhmältä tai yksilöltä saa todennäköisesti oikeamman vastauksen kuin mitä Google tarjoilee. Esimerkkinä helpohko kysymys "Onko pallo pyöreä?" Googlella ekan linkin takana: " Onko pallo pyöreä? Vastaus:  Kyllä, pallon muoto on pyöreä. Maapallo on pyöreä. Ei ole [...]
   Ja samalla tulee keskusteltua muiden kanssa. Google ei höpötä takas vaikka vastauksen antaakin. Ja jos saa riidan aikaan niin vielä parempi ja siitä voi nauttia muutkin kuin vaan osallistujat.

   Lainaa

  61. Kirpeä Ahven 12.9.2022 11:49
   Tulos: +1 (1 ääni)
   plop: Eikä tarvi. Tai ei ainakaan niillä ryssän asemilla tai Amerikan ihmemaassa. Sen kun tankkaa tankin täyteen (jos ennakkoon maksetut rahat piisaa) ja hakee loput takasin. Suomessa en ole vielä ennakkomaksuun törmännyt.
   Niin siis tarkoitin jos automaattiin maksaa käteisellä, niin et saa ylijäämää takaisin. Tuo tiskille etukäteen maksaminen on minullekin ihan uusi juttu, ensimmäistä kertaa tuli vastaan n. kuukausi sitten. Se oli tuo kommentin pointti kun itsekin jouduin silloin kyselemään, miten se käytännössä toimii.

   Lainaa

  62. Tohlo persoona 13.9.2022 1:51
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Tuomaksen pystyparkki epäilyttää. Oisko kuitenkin vaan photarilla parkkeerattu.

   Lainaa

  63. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Osmo kiteyttää taitavasti sen missä maalaisjärjen perään vannovat menevät metsään. Maalaisjärkeä peräänkuuluttavat nimenomaan ne ihmiset joille sitä ei ole suotu.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: autot, bensa, ennakkomaksu, hirvipillit, humpuuki, juoksubensat, kuva, kytkin, mopoautot, neste, polttoaine, pystyparkki, teboil, vaihteet