Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuvakooste, osa 392

Pentti Arajärven hurja muodonmuutos.
Kuvakooste, osa 392

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 53 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Arkistoitu poro 2.8.2022 0:06
   Tulos: +153 (189 ääntä)
   Ukrainaa piti miettiä hetki. 😃

   Lainaa

  2. Pönttö laama 2.8.2022 0:10
   Tulos: +333 (341 ääntä)
   Ai hitto siinä on ollu enemmän valtaa kuin Kekkosella, kun ovat koko Espoon lahjoittaneet.

   Lainaa

  3. Urpo jääkarhu 2.8.2022 0:10
   Tulos: +230 (242 ääntä)
   Lahjoitetaan seuraavaksi Seinäjoki.

   Lainaa

  4. Tukintolvana 2.8.2022 0:15
   Tulos: +190 (204 ääntä)
   Voitais lahjoittaa Pieksämäki mutta sitä ei kukaan halua edes ilmaiseksi.

   Lainaa

  5. traumcity 2.8.2022 0:37
   Tulos: -231 (269 ääntä)
   Onkohan pöydällä kaikki lahjoitukset. Toivottavasti jakavat näitä ukrainalaisille doggy bageina joissa maitopurkki, jauhopussi ja hammasharja. Harkovissa meni huonosti mutta leivopa pullaa. Pojat jeesustelee kuvan itsestään kaupan päälle, kaikille tuli hyvä mieli kun antaa sotaorvolle kaikista paskinta maitoa ja kahden euron hammasharjan missä ei varmaan ole edes sitä nenän rapsutinta siinä toisella puolella.

   Lainaa

  6. Hermostumaton kuguaari 2.8.2022 0:46
   Tulos: +284 (292 ääntä)
   Eikö riitä että Ukrainassa on sota, miksi pitää kiusata lisää lahjoittamalla Espoo?

   Lainaa

  7. Tulos: +188 (200 ääntä)
   Hermostumaton kuguaari: Eikö riitä että Ukrainassa on sota, miksi pitää kiusata lisää lahjoittamalla Espoo?
   Samaa kauhistelin. Etenkin kun Espoolla ei tee kertakaikkiaan mitään jos ei ole yksityisautoa.

   Lainaa

  8. Tulos: +54 (68 ääntä)
   Arkistoitu poro: Ukrainaa piti miettiä hetki. 😃
   nää on parhaita kun eka pitää miettiä ja sit kunnon hörönaurut

   Lainaa

  9. Paheksuttava kuguaari 2.8.2022 2:16
   Tulos: -47 (137 ääntä)
   Yhdyssanavirhehän tuossa GlassRoomissa on joka tapauksessa.

   Lainaa

  10. Täysi koala 2.8.2022 2:25
   Tulos: +3 (29 ääntä)
   Jäin oikein miettii, että mikä olisi tuon Espoon kohdalla oikea kirjoitusasu, jotta merkitys olis ekalla selkee, vai kirjoitettaisiinko se noin?

   Lainaa

  11. Säädytön lehmä 2.8.2022 3:36
   Tulos: +116 (118 ääntä)
   Just keskusteltiin kaverin kanssa ”ukrainalaisten keräyspisteestä” kun mietittiin ylimääräisten vaatteiden poislaittoa… 😄

   Lainaa

  12. Tahrittu mäyrä 2.8.2022 5:45
   Tulos: +72 (82 ääntä)
   Täysi koala: Jäin oikein miettii, että mikä olisi tuon Espoon kohdalla oikea kirjoitusasu, jotta merkitys olis ekalla selkee, vai kirjoitettaisiinko se noin?

   Helppo: "Kävimme viemässä lahjoitustavaraa Espoon ukrainalaisille", tai "Kävimme lahjoittamassa ukrainalaisille Espoossa".

   Lainaa

  13. Kärkäs seppä 2.8.2022 6:09
   Tulos: +136 (138 ääntä)
   Täysi koala: Jäin oikein miettii, että mikä olisi tuon Espoon kohdalla oikea kirjoitusasu, jotta merkitys olis ekalla selkee, vai kirjoitettaisiinko se noin?
   Teimme lahjoituksen Espoon ukrainalaisille.

   Lainaa

  14. Pönttö laama 2.8.2022 6:19
   Tulos: -15 (55 ääntä)
   Täysi koala: Jäin oikein miettii, että mikä olisi tuon Espoon kohdalla oikea kirjoitusasu, jotta merkitys olis ekalla selkee, vai kirjoitettaisiinko se noin?
   "Lahjoitimme ruokaa Espoon Ukrainalaisille"

   Lainaa

  15. Tulos: +90 (94 ääntä)
   Pönttö laama: "Lahjoitimme ruokaa Espoon Ukrainalaisille"
   Tarkoitit varmaan: "Lahjoitimme ruokaa Espoon ukrainalaisille."

   Lainaa

  16. Camo-Rambo 2.8.2022 7:35
   Tulos: -53 (67 ääntä)
   Tove: Samaa kauhistelin. Etenkin kun Espoolla ei tee kertakaikkiaan mitään jos ei ole yksityisautoa.
   Espoo on Amerikka. Pysykää poissa täältä, jos yksityisautoilu ja kapitalismi hirvittää.

   Lainaa

  17. Kimakka paprika 2.8.2022 8:03
   Tulos: +75 (75 ääntä)
   Ukraina voi nyt kätevästi vahvistaa rintamalinjaansa espoolaismiehillä.

   Lainaa

  18. Peruuttamaton riikinkukko 2.8.2022 8:35
   Tulos: +95 (99 ääntä)
   traumcity: Onkohan pöydällä kaikki lahjoitukset. Toivottavasti jakavat näitä ukrainalaisille doggy bageina joissa maitopurkki, jauhopussi ja hammasharja. Harkovissa meni huonosti mutta leivopa pullaa. Pojat jeesustelee kuvan itsestään kaupan päälle, kaikille tuli hyvä mieli kun antaa sotaorvolle kaikista [...]
   Niin. Varmaan just siks sota-aikaan suuren osan lapsuudestaan eläneet vanhempanikin vielä vanhoina muistelivat, miten hyvältä maistui herkut kaiken sen kauhean keskellä. Koska kyllä ihmisen pitäisi ymmärtää rypeä siinä kurjuudessa, eikä yrittää ylläpitää toimintakykyään millään mukavalla asialla.
   P.S. Maidosta ja jauhosta voi leipoa myös leipää.

   Lainaa

  19. Toj Karin 2.8.2022 9:42
   Tulos: +27 (73 ääntä)
   Paheksuttava kuguaari: Yhdyssanavirhehän tuossa GlassRoomissa on joka tapauksessa.
   Ei ole. Se on erisnimi. Erisnimet voi vapaasti noudattaa tai olla noudattamatta yhdyssanasääntöjä. Jos väkisin haluat jostain nillittää, valita isosta kirjaimesta sanan keskellä. Se ei ole sallittua edes erisnimissä, mutta sillekin löytyy pätevä puolustus. Kyseessä on logo. Logo luokitellaan kuvaksi, ei kirjalliseksi teokseksi, vaikka se olisikin muodostettu kirjaimista. Täten niiden ei tarvitse noudattaa minkäänlaisia kieliopppisääntöjä.

   Lainaa

  20. Tulos: -42 (58 ääntä)
   Peruuttamaton riikinkukko: Niin. Varmaan just siks sota-aikaan suuren osan lapsuudestaan eläneet vanhempanikin vielä vanhoina muistelivat, miten hyvältä maistui herkut kaiken sen kauhean keskellä. Koska kyllä ihmisen pitäisi ymmärtää rypeä siinä kurjuudessa, eikä yrittää ylläpitää toimintakykyään millään mukavalla asialla. P.S. Maidosta ja jauhosta voi leipoa myös leipää.
   En kyllä silti kehtaisi poseerata tuollaisessa kuvassa 10 hammasharjan edessä kuin palkintohevonen.

   Lainaa

  21. Itseasiassa 2.8.2022 11:23
   Tulos: +43 (49 ääntä)
   Camo-Rambo: Espoo on Amerikka. Pysykää poissa täältä, jos yksityisautoilu ja kapitalismi hirvittää.
   Kun katsoo jenkkien vyötärönympäryksiä ja muutenkin terveydellistä tilaa, niin olisi hyvä kun siellä osattaisiin liikkua muullakin kuin autolla ovelta ovelle. Siellä käyneenä piti todeta, etteivät paikalliset voi kävellä yhtä korttelia ja kukaan ei omista pyörää.

   Lainaa

  22. Itseasiassa 2.8.2022 11:24
   Tulos: +75 (77 ääntä)
   traumcity: En kyllä silti kehtaisi poseerata tuollaisessa kuvassa 10 hammasharjan edessä kuin palkintohevonen.
   Lahjoita itse parempia.

   Lainaa

  23. antivaxxerikoronadenialistihörhöpersu 2.8.2022 11:36
   Tulos: +10 (22 ääntä)
   Tove: Samaa kauhistelin. Etenkin kun Espoolla ei tee kertakaikkiaan mitään jos ei ole yksityisautoa.
   Oon asunut Espoossa viimeiset 12 vuotta ilman autoa.

   Lainaa

  24. jukkapalmu 2.8.2022 12:48
   Tulos: -21 (61 ääntä)
   Muistakaa, että jos lahjoitatte jotain niin siitä pitää tehdä "Katsokaa kuinka hienoja olemme"- postaus, muuten menee lahjoitus hukkaan. Sama kun lähtee lenkille, mutta unohtaa sporttikellon laturiin. Tai kerää roskia maasta, muttei postaa siitä someen mitään.

   Lainaa

  25. Ynseä lehmä 2.8.2022 13:24
   Tulos: +21 (41 ääntä)
   Toj Karin: Ei ole. Se on erisnimi. Erisnimet voi vapaasti noudattaa tai olla noudattamatta yhdyssanasääntöjä. Jos väkisin haluat jostain nillittää, valita isosta kirjaimesta sanan keskellä. Se ei ole sallittua edes erisnimissä, mutta sillekin löytyy pätevä puolustus. Kyseessä on logo. Logo luokitellaan [...]
   Samalla logiikalla tuo Antin ehdottama Lasi Huone olisi siis mielestäsi ihan hyvä nimi raflalle?
   Aivan vastaavasti kuin ei ole mitään järkevää syytä laittaa ylimääräistä sanaväliä tuohon suomenkieliseen nimeen, ei myöskään ole mitään syytä jättää Glass Room -nimestä siihen kuuluvaa sanaväliä pois. Sanojen aloittaminen isolla kirjaimella voi hyvin olla tyylivalinta, vaikkei se oikeinkirjoitussääntöihin istukaan, mutta yhdyssanavirheet kertovat vain ja ainoastaan osaamattomuudesta.

   Lainaa

  26. Tosikko kiivi 2.8.2022 13:31
   Tulos: +37 (41 ääntä)
   Itseasiassa: Kun katsoo jenkkien vyötärönympäryksiä ja muutenkin terveydellistä tilaa, niin olisi hyvä kun siellä osattaisiin liikkua muullakin kuin autolla ovelta ovelle. Siellä käyneenä piti todeta, etteivät paikalliset voi kävellä yhtä korttelia ja kukaan ei omista pyörää.
   Ei ole välttämättä heistä itsestään kiinni. Liikennejärjestelmä on siellä suunniteltu niin totaalisesti autojen ehdoilla ettei vilkasliikenteisiä teitä aina edes ole mahdollista ylittää turvallisesti mitenkään muuten kuin autolla.

   Lainaa

  27. Maankuulu sammakko 2.8.2022 13:44
   Tulos: +55 (61 ääntä)
   Ynseä lehmä: Samalla logiikalla tuo Antin ehdottama Lasi Huone olisi siis mielestäsi ihan hyvä nimi raflalle? Aivan vastaavasti kuin ei ole mitään järkevää syytä laittaa ylimääräistä sanaväliä tuohon suomenkieliseen nimeen, ei myöskään ole mitään syytä jättää Glass Room -nimestä siihen kuuluvaa sanaväliä pois. [...]
   Niinpä. Suomen kielen säännöt eivät päde englantiin, eivätkä englannin suomeen. 
   Englanniksi otsikoiden, erisnimien yms. sanat on tapana kirjoittaa isolla ja yhdyssanoja on vähemmän. 
   ✅ Glass Room
   ✅ Lasihuone
   ✅ Here Comes the Sun
   ✅ Niin vähän on aikaa
   ❌ Lasi Huone
   ❌ Niin Vähän on Aikaa
   Englanti on siinä mielessä joustavampi, että tyyliteltynä GlassRoom tai Glassroom eivät ole yhtä väärin kuin suomeksi Lasi Huone. 

   Lainaa

  28. Tulos: -30 (32 ääntä)
   traumcity: Onkohan pöydällä kaikki lahjoitukset. Toivottavasti jakavat näitä ukrainalaisille doggy bageina joissa maitopurkki, jauhopussi ja hammasharja. Harkovissa meni huonosti mutta leivopa pullaa. Pojat jeesustelee kuvan itsestään kaupan päälle, kaikille tuli hyvä mieli kun antaa sotaorvolle kaikista [...]
   Nythän sä puhut (kirjoitat) jopa asiaa.

   Lainaa

  29. Tulos: -15 (15 ääntä)
   Itseasiassa: Lahjoita itse parempia.
   Hammastahnat mukaan ni heti parempi.

   Lainaa

  30. Vastikkeeton viikinki 2.8.2022 15:31
   Tulos: +79 (85 ääntä)
   jukkapalmu: Muistakaa, että jos lahjoitatte jotain niin siitä pitää tehdä "Katsokaa kuinka hienoja olemme"- postaus, muuten menee lahjoitus hukkaan. Sama kun lähtee lenkille, mutta unohtaa sporttikellon laturiin. Tai kerää roskia maasta, muttei postaa siitä someen mitään.
   Muistakaa myös valittaa jos joku tekee jonkun eteen jotain, vaikka itse ette koskaan tee yhtään mitään. Väärin sammutettu.

   Lainaa

  31. Tulos: -11 (21 ääntä)
   Ynseä lehmä: Samalla logiikalla tuo Antin ehdottama Lasi Huone olisi siis mielestäsi ihan hyvä nimi raflalle? Aivan vastaavasti kuin ei ole mitään järkevää syytä laittaa ylimääräistä sanaväliä tuohon suomenkieliseen nimeen, ei myöskään ole mitään syytä jättää Glass Room -nimestä siihen kuuluvaa sanaväliä pois. [...]
   En tiedä miksi kysyt minun mielipidettä nimeen, kun kommenttini ei perustu mielipiteisiin tuon toisenkaan kohdalla. Mutta vstataan nyt silti... Ei. Brändinimen hyvyys ei tule kielioppisäänntöistä. Pidän "Lasi Huonetta" huonona nimenä, vaikka se kaikkien sääntöjen mukaan onkin ihan pätevä. Epäilemättä sitä voisi jollain tavalla onnistua käyttämään mielenkiintoiseksi, mutta jos käyttötarkoitus ja ulkoasu on sama kuin GlassRoomilla, vastaus on ehdoton ei.

   Lainaa

  32. Tulos: +53 (53 ääntä)
   Kimmo Jyrkän muuntautumiskyky on ällistyttävä 👍

   Lainaa

  33. Itseasiassa 2.8.2022 19:21
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Tosikko kiivi: Ei ole välttämättä heistä itsestään kiinni. Liikennejärjestelmä on siellä suunniteltu niin totaalisesti autojen ehdoilla ettei vilkasliikenteisiä teitä aina edes ole mahdollista ylittää turvallisesti mitenkään muuten kuin autolla.
   Kyllä siellä monessa paikkaa pikkupaikkakunnallakin oli jalkakäytäviä ja suojateitä ihan liikennevaloissakin. Suurkaupungissa hotellissa meille työntekijät naureskelivat, kun halusimme kävellä muutaman korttelin ravintolaan. Ihan hyvin se onnistui, ei vain ole tapana. Yksi syy voi olla jatkuva ympäristön pelko, joku voi ryöstää tai käydä muuten kimppuun kun kävelet.

   Lainaa

  34. Nuutunut kivi 2.8.2022 19:22
   Tulos: -9 (11 ääntä)
   Tahrittu mäyrä: Helppo: "Kävimme viemässä lahjoitustavaraa Espoon ukrainalaisille", tai "Kävimme lahjoittamassa ukrainalaisille Espoossa".
   Entäs se eläinlääkäri, joka vietiin koiran pihasta? Kuinka se pitäisi kirjoittaa, että tulisi oikein?

   Lainaa

  35. Painava hämähäkki 2.8.2022 20:27
   Tulos: +23 (29 ääntä)
   traumcity: Onkohan pöydällä kaikki lahjoitukset. Toivottavasti jakavat näitä ukrainalaisille doggy bageina joissa maitopurkki, jauhopussi ja hammasharja. Harkovissa meni huonosti mutta leivopa pullaa. Pojat jeesustelee kuvan itsestään kaupan päälle, kaikille tuli hyvä mieli kun antaa sotaorvolle kaikista [...]
   Parempi siis olla antamatta mitään Suomessa oleville pakolaisille ettei synny väärää mielikuvaa lahjoittajien motiiveista. Kumpi meistä on tyhmä?

   Lainaa

  36. Ehta kotieläin 3.8.2022 0:36
   Tulos: -3 (11 ääntä)
   traumcity: Onkohan pöydällä kaikki lahjoitukset. Toivottavasti jakavat näitä ukrainalaisille doggy bageina joissa maitopurkki, jauhopussi ja hammasharja. Harkovissa meni huonosti mutta leivopa pullaa. Pojat jeesustelee kuvan itsestään kaupan päälle, kaikille tuli hyvä mieli kun antaa sotaorvolle kaikista [...]
   Sori mut liidelin maito on parasta :333 mut mitä koira tekee jauhoilla ja maidolla?

   Lainaa

  37. Ehta kotieläin 3.8.2022 0:39
   Tulos: -55 (57 ääntä)
   Itseasiassa: Kyllä siellä monessa paikkaa pikkupaikkakunnallakin oli jalkakäytäviä ja suojateitä ihan liikennevaloissakin. Suurkaupungissa hotellissa meille työntekijät naureskelivat, kun halusimme kävellä muutaman korttelin ravintolaan. Ihan hyvin se onnistui, ei vain ole tapana. Yksi syy voi olla jatkuva [...]
   En oo kirjaimellisesti ikinä älynny tätä, et johonki on "parin korttelin" matka. Kortteli on asuinaluetta ympäröivä alue, jolla voi ajaa autolla ja kävellä. Miten sä hyppäät korttelista toiseen? Ja miks sä kiertäisit korttelin mennäkses kiertää sen jälkee toisen korttelin, jos yrität päätyäki johonki sen sijaan, että kierrät koko päivän sitä korttelia ympäri.

   Lainaa

  38. Aurinkolasiton omena 3.8.2022 3:05
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Mä en tajunnu ton Espoon ukrainalaiset mokaa. Selittäkää, pliis 😁

   Lainaa

  39. Kaikkitietävä ahven 3.8.2022 8:03
   Tulos: +44 (46 ääntä)
   Ehta kotieläin: En oo kirjaimellisesti ikinä älynny tätä, et johonki on "parin korttelin" matka. Kortteli on asuinaluetta ympäröivä alue, jolla voi ajaa autolla ja kävellä. Miten sä hyppäät korttelista toiseen? Ja miks sä kiertäisit korttelin mennäkses kiertää sen jälkee toisen korttelin, jos yrität päätyäki johonki sen sijaan, että kierrät koko päivän sitä korttelia ympäri.
   Kortteli ei ole asuinaluetta ympäröivä alue vaan se on se asuinalue (tai liikealue tai mikä nyt sitten onkin), jota ympäröivät kadut eri puolilta. Pääset siis korttelista toiseen ylittämällä niiden välissä olevan kadun. Kun jatkat matkaasi korttelin sivua pitkin ja saavut seuraavan poikkikadun reunaan, olet kulkenut korttelin matkan. Korttelin matka on siis yhden korttelin sivun mittainen matka, ei korttelin ympärysmitta.

   Lainaa

  40. Vastuuton hämähäkki 3.8.2022 8:18
   Tulos: +6 (18 ääntä)
   Espoon voisikin lahjoittaa Ukrainalaisille. Ei siellä ole kun rikkaita ja tyhjäntoimittajia.

   Lainaa

  41. Kuuma myyrä 3.8.2022 9:38
   Tulos: -4 (14 ääntä)
   Uskon, että GlassRoomin on tarkoitus olla väännös sanasta classroom. Itselläni oli ainakin hauskaa, kun lukihäiriöisenä luin sanan ensin väärin. Vitsi ei oikein toimisi suomeksi.

   Lainaa

  42. Mäntylahti-Piiras 3.8.2022 10:43
   Tulos: -1 (15 ääntä)
   Pönttö laama: Ai hitto siinä on ollu enemmän valtaa kuin Kekkosella, kun ovat koko Espoon lahjoittaneet.
   olisivat lahjoittaneet Turun

   Lainaa

  43. Mäntylahti-Piiras 3.8.2022 10:48
   Tulos: +21 (25 ääntä)
   antivaxxerikoronadenialistihörhöpersu: Oon asunut Espoossa viimeiset 12 vuotta ilman autoa.
   eli et ole päässyt pakoon kun ei ole autoa?

   Lainaa

  44. Kirpeä Ahven 3.8.2022 14:59
   Tulos: -2 (12 ääntä)
   Ynseä lehmä: Samalla logiikalla tuo Antin ehdottama Lasi Huone olisi siis mielestäsi ihan hyvä nimi raflalle? Aivan vastaavasti kuin ei ole mitään järkevää syytä laittaa ylimääräistä sanaväliä tuohon suomenkieliseen nimeen, ei myöskään ole mitään syytä jättää Glass Room -nimestä siihen kuuluvaa sanaväliä pois. [...]
   Boikotoin ihan periaatteesta kaikkia yrityksiä, jotka eivät osaa kirjoittaa omaa nimeään oikein.

   Lainaa

  45. Kirpeä Ahven 3.8.2022 15:10
   Tulos: -2 (6 ääntä)
   Maankuulu sammakko: Niinpä. Suomen kielen säännöt eivät päde englantiin, eivätkä englannin suomeen.  Englanniksi otsikoiden, erisnimien yms. sanat on tapana kirjoittaa isolla ja yhdyssanoja on vähemmän.  ✅ Glass Room✅ Lasihuone✅ Here Comes the Sun✅ Niin vähän on aikaa❌ Lasi Huone❌ Niin Vähän on Aikaa Englanti on siinä [...]
   Olen aina tuskaillut noiden englannin erisnimien kanssa: Kaikki sanat pitäisi aloittaa isolla, ja nuo a, the, of voi kirjoittaa pienellä (en ole varma onko tämä oikea sääntö, mutta näyttää fiksummalta), mutta entä sitten what, where, why jne... I on aina isolla, mutta sitä seuraava artikkeli pienellä, the ensimmäisenä aloitetaan isolla, mutta sitten taas näyttää tyhmälta, jos seuraava sana alkaakin pienellä kirjaimella. Ja kaikkien kirjoittaminen isolla näyttä myö hölmöltä Esim: What if we give it away I am the Walrus (minusta tämä paras kieliopillisestj) I Am the Walrus I am the walrus Sign of the cross Sign of the Cross (Minusta paras) It's the end of the world as we know it (And I feel fine) (Alkaako suluissa oleva isolla? Miten erotetaan lauseet kuten tämä lyhyemmistä kuten edellä olevat) White Room, vai White room. Entä jos se olisikin In the white room Vai In the White Room Olen onnellinen ettei suomessa ole prepositioita...

   Lainaa

  46. Maankuulu sammakko 3.8.2022 17:28
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Olen aina tuskaillut noiden englannin erisnimien kanssa: Kaikki sanat pitäisi aloittaa isolla, ja nuo a, the, of voi kirjoittaa pienellä (en ole varma onko tämä oikea sääntö, mutta näyttää fiksummalta), mutta entä sitten what, where, why jne... I on aina isolla, mutta sitä seuraava artikkeli [...]
   Näihin ei ole yhtä oikeaa sääntöä, mutta yleisimmin käytetyt standardit ovat nuo, mitkä mielestäsi näyttävät parhailta. 

   Lainaa

  47. Tulos: -11 (23 ääntä)
   Painava hämähäkki: Parempi siis olla antamatta mitään Suomessa oleville pakolaisille ettei synny väärää mielikuvaa lahjoittajien motiiveista. Kumpi meistä on tyhmä?
   No sinä tietysti, mutta ei se haittaa. En tiedä mistä motiiveista puhut, mutta mieti ny ite. Tuollaisen kuvan saa ottaa jos lahjoittaa merkittävän summan rahaa, ja siihenkin kuvaan täytyy mennä kiusallisesti puoliksi pakotettuna. Nää nykyajan pullapojat ottaa into piukeena kuvia itsestään ja jauhopusseista.
   Yritän siis sanoa että sä joko autat ja teet sen hiljaa omissa oloissasi etkä vaivaa sillä muita, tai sitten jää auttamatta kokonaan, vaikka muutama pakolainen sen takia nälkäkuoleman ottaisikin, koska on NOLOA tuollaisissa kuvissa olla ja siinä profiloituu sellaiseksi jee jee-idiootiksi samalla. 
   Ja mä puhun nyt ihan kaikkien puolesta tässä että ota ihan rauhallisesti.

   Lainaa

  48. Keskisuuri pupu 4.8.2022 5:59
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Olen aina tuskaillut noiden englannin erisnimien kanssa: Kaikki sanat pitäisi aloittaa isolla, ja nuo a, the, of voi kirjoittaa pienellä (en ole varma onko tämä oikea sääntö, mutta näyttää fiksummalta), mutta entä sitten what, where, why jne... I on aina isolla, mutta sitä seuraava artikkeli [...]
   Nähdäkseni se yleisesti on pitkälti juuri noin kun tossa kirjoitat: artikkelit ja prepositiot pienellä, muut isolla. En tiedä miksi se näin on, mutta tuolla säännöllä itse kirjoitan otsikot. Eli what, where ym kysymyssanat isolla myös. 
   Itseasiassa: Kyllä siellä monessa paikkaa pikkupaikkakunnallakin oli jalkakäytäviä ja suojateitä ihan liikennevaloissakin. Suurkaupungissa hotellissa meille työntekijät naureskelivat, kun halusimme kävellä muutaman korttelin ravintolaan. Ihan hyvin se onnistui, ei vain ole tapana. Yksi syy voi olla jatkuva [...]
   Kaupunkien keskustat on toki asia erikseen, niissä tietty on jalkakäytävät. Mutta suurin osa ihmisistähän asuu suburbeissa, joista on helposti 10km matka kantakaupunkiin, ja joku Walmart tai Target muutaman km päässä. Noissa suburbeissa ei todellakaan välttämättä ole jalkakäytäviä kaikkialla, ja mikä tärkeintä, keskustassa sijaitsevasta duunipaikasta ei kotiin aidatulle asuinalueelle pääse muuten kun autolla, koska isojen teiden varsilla ei jalkakäytäviä ole, ja niillä ajetaan moottoritienopeuksilla. 
   Olen tästä lukenut, että siellä on öljy-yhtiöt ahkerasti lobbanneet kun on suunniteltu ja rakennettu infraa niin, että ilman autoa elämä on vähintäänkin hankalaa. Etäisyydetkin kun voi tuolla olla sellaisia, että se matka mitä meillä kuljetaan kaupunkien välillä, kuljetaan siellä helposti kaupunkien sisällä. Julkinen liikenne monissa paikkaa myös takkuaa. 
   Mut siis ovat siellä nimeomaan tottuneet ajamaan autolla jokaisen tyyliin yli 200 metrin matkan, mutta ymmärtääkseni tämä kehitys on aktiivisen autoja suosivan politiikan tulosta, kun kuluneiden 70 vuoden aikana metropolien infra on käytännössä rakennettu vain autoilua ajatellen.

   Lainaa

  49. Konstikas satuhahmo 4.8.2022 15:21
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   traumcity: Onkohan pöydällä kaikki lahjoitukset. Toivottavasti jakavat näitä ukrainalaisille doggy bageina joissa maitopurkki, jauhopussi ja hammasharja. Harkovissa meni huonosti mutta leivopa pullaa. Pojat jeesustelee kuvan itsestään kaupan päälle, kaikille tuli hyvä mieli kun antaa sotaorvolle kaikista [...]
   Joo kyllä oli taas väärin lahjoitettu.

   Lainaa

  50. Reiätön marja 6.8.2022 2:26
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   traumcity: Onkohan pöydällä kaikki lahjoitukset. Toivottavasti jakavat näitä ukrainalaisille doggy bageina joissa maitopurkki, jauhopussi ja hammasharja. Harkovissa meni huonosti mutta leivopa pullaa. Pojat jeesustelee kuvan itsestään kaupan päälle, kaikille tuli hyvä mieli kun antaa sotaorvolle kaikista [...]
   Mikä sun ongelma aina on? Eks sä saanu riittävästi rakkautta lapsena?

   Lainaa

  51. Reiätön marja 6.8.2022 2:30
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   traumcity: No sinä tietysti, mutta ei se haittaa. En tiedä mistä motiiveista puhut, mutta mieti ny ite. Tuollaisen kuvan saa ottaa jos lahjoittaa merkittävän summan rahaa, ja siihenkin kuvaan täytyy mennä kiusallisesti puoliksi pakotettuna. Nää nykyajan pullapojat ottaa into piukeena kuvia itsestään ja [...]
   En itsekään oo tällaisten fani, mutta jotenkin ihmisten täytyy saada tietoa lahjoituksien jakamisesta yms. Olisiko parempi, ettei hyväntekeväisyydestä puhuttaisi ollenkaan? Tällaisilla postauksilla kun ylläpidetään ihmisten kiinnostusta auttaa ja pidetään ukrainalaiset pakolaiset ihmisten mielissä. Se kannustaa auttamaan.
   Kukin myös antaa omistaan sen verran kuin kykenee, eikä sitä mitata siinä, kuka antaa eniten. Jos joku köyhä antaa 10 e, se voi olla häneltä isompi panostus kuin rikkaan 100 000 e.

   Lainaa

  52. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Sitten vaan odottelemaan että Kauniaisissa asuvat (kaunialaiset? Kauniaislaiset?) alkavan valittamaan että Kauniainen lahjoitettiin Espoon kanssa.

   Lainaa

  53. Pronssi salaatti 15.8.2022 15:22
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Laura: Sitten vaan odottelemaan että Kauniaisissa asuvat (kaunialaiset? Kauniaislaiset?) alkavan valittamaan että Kauniainen lahjoitettiin Espoon kanssa.
   Eiku pelkkä Espoo lahjoitetaan. Kauniainen jää. Se on vähän kuin antaisi kaverille donitsin

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: aprillipäivä, englanti, espoo, glassroom, kunnossapito, kuva, kyltti, lasihuone, pentti arajärvi, tarja halonen, tie, yhdyssanat, yle