Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Senteistä syntyy euroja, osa 4

Jonottaminen kannattaa aina, vaikka siinä menisi viisi vuotta.
Senteistä syntyy euroja, osa 4

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 62 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kimpoileva ämpäri 21.7.2022 0:07
   Tulos: +116 (156 ääntä)
   Kirsi voisi lukea enemmän, jos vaikka oikeinkirjoituskin tarttuisi.

   Lainaa

  2. Tulos: +393 (403 ääntä)
   Minä olen oppinut kissan ilman kirjaa. Täytyy varmaan suunnata Mensan testeihin kohta.

   Lainaa

  3. Tulos: +244 (256 ääntä)
   Jos kirjasta oppii kissan niin mistä voisin oppia koiran?

   Lainaa

  4. Tulos: +257 (273 ääntä)
   Kaikenlaiset sijoitushommat on kyllä tosi henkilökohtaisia. Ei niistä todellakaan kannata huudella julkisesti. Kaikki sijoituksista kertovat lehdetkin toivottavasti kaupan ylähyllyllä ja muovikääreessä. Netistäkin Katson sijoitusvinkkejä vain yksin ollessani ja selain Incognito-tilassa

   Lainaa

  5. Tulos: -16 (98 ääntä)
   No jos sä Mikaela onnistut ostamaan huutokaupasta 1,5 miljoonan Ferrarin puoleen hintaan ja maksat siitä 500 tuhatta niin on se jo pakko säästämiseksi luokitella. Ja Kirsi ensikskin sen somen ei oo mikään pakko olla avoin, on parin klikkauksen päässä että sinäkin voit tietää varmasti ettei nigerialaiset spammaa sun seinälle mitään.

   Lainaa

  6. Jämpti preeriasusi 21.7.2022 1:00
   Tulos: +152 (164 ääntä)
   Pia on oikeassa, mutta täysin vääristä syistä. Sijoitusneuvoja kannattaa kysyä sijoitusneuvojalta, ei joltain random faceryhmältä. Tai kysyisi edes saman jossain sijoittajien faceryhmässä.

   Lainaa

  7. Tulos: +148 (258 ääntä)
   9v tilillä rahaa *muutama tonni* on ehkä epäsamaistuttavin asia mitä olen hetkeen kuullut, mut hyvähän se toki hänelle et näin on. En edes ihmettele miksei keskiluokan yläpuolella elävät osaa samaistua köyhien elämään :')

   Lainaa

  8. Kaikkitietävä persikka 21.7.2022 2:15
   Tulos: +65 (75 ääntä)
   traumcity: No jos sä Mikaela onnistut ostamaan huutokaupasta 1,5 miljoonan Ferrarin puoleen hintaan ja maksat siitä 500 tuhatta niin on se jo pakko säästämiseksi luokitella. Ja Kirsi ensikskin sen somen ei oo mikään pakko olla avoin, on parin klikkauksen päässä että sinäkin voit tietää varmasti ettei nigerialaiset spammaa sun seinälle mitään.
   Mä ajattelin, että "ostamalla puoleen hintaan, säästää miljoonan" = täysi hinta on kaksi miljoonaa. 
   Jotenkin Mikaelan mukaan puolet kahdesta miljoonasta on kuitenkin 500 tuhatta. 🤔

   Lainaa

  9. jukkapalmu 21.7.2022 2:51
   Tulos: +169 (191 ääntä)
   Tuskin säästää jos ostaa paljon kerralla vaikka saisikin halvemmalla, koska todenn äköisesti mähryää niitä sitten enemmän. Ostamatta jättäminen on se millä säästää.

   Lainaa

  10. Suonensisäinen lokki 21.7.2022 4:59
   Tulos: +26 (92 ääntä)
   Jämpti preeriasusi: Pia on oikeassa, mutta täysin vääristä syistä. Sijoitusneuvoja kannattaa kysyä sijoitusneuvojalta, ei joltain random faceryhmältä. Tai kysyisi edes saman jossain sijoittajien faceryhmässä.
   Toisaalta jos ne on pojan saamia lahjarahoja niin ne ovat pojan rahoja eivätkä vanhemman.
   Ajatuksen ymmärrän, mutta eiköhän ne kannata vaan jättää tilille.

   Lainaa

  11. Vuoteenoma maksamakkara 21.7.2022 5:52
   Tulos: +107 (109 ääntä)
   Eräs työkaveri kehui, että se suorastaan tienaa sillä kun tilaa alkoholit ulkomailta. Ne niin halpoja, että jää sitten paljon rahaa kaikkeen muuhun.

   Lainaa

  12. Kunniaton pulu 21.7.2022 6:31
   Tulos: +132 (142 ääntä)
   Jos ostaa mitä vain halvalla ei säästä euroakaan. Mutta jos ostaa sellaista mitä muutenkin ostaisi halvemmalla niin kyllähän siinä säästää. Karkki, alkoholi, tupakka, pullat, sipsit, kahvi yms. herkut on toki sellaista jonka pois jättäminen on lompakon kannalta järkevää.

   Lainaa

  13. Tulos: -82 (160 ääntä)
   fff: 9v tilillä rahaa *muutama tonni* on ehkä epäsamaistuttavin asia mitä olen hetkeen kuullut, mut hyvähän se toki hänelle et näin on. En edes ihmettele miksei keskiluokan yläpuolella elävät osaa samaistua köyhien elämään :')
   Sen keskiluokan yläpuolella olevista ihmisistä suurin osa on elänyt jossain vaiheessa elämään sitä "köyhien elämää" myös. Esim. opiskeluaika, jos on sitä varten muuttanut kotoa pois.
   Ja mitä tulee tuohon muutamaan tonniin lapsen tilillä, niin minun kummilapsilla nyt ainkin on muutama tonni jokaisella, kerääntynyt vuosien varrella, kun olen heille antanut rahaa.

   Lainaa

  14. Särkemätön siili 21.7.2022 7:55
   Tulos: +139 (161 ääntä)
   Sam: Sen keskiluokan yläpuolella olevista ihmisistä suurin osa on elänyt jossain vaiheessa elämään sitä "köyhien elämää" myös. Esim. opiskeluaika, jos on sitä varten muuttanut kotoa pois.Ja mitä tulee tuohon muutamaan tonniin lapsen tilillä, niin minun kummilapsilla nyt ainkin on muutama tonni jokaisella, kerääntynyt vuosien varrella, kun olen heille antanut rahaa.
   Tää on muuten hyvä argumentti, mutta ero on siinä että näiden ihmisten vanhemmat on aina valmiita ja kykeneväisiä tukemaan lastaan rahallisesti jos opiskelujen aikana sitä tarvitsee. Köyhällä näin ei ole, ja esim asiat kuten opintolainan sijoittaminen ovat haaveita vain. 
   Kun itse sain ensimmäisen työpaikkani lukiolaisena, raha ei mennyt säästöön itselleni vaan omiin lukiokirjoihin jne menoihin, jotta vanhemmillani olisi rahallisesti hetken helpompaa. Suurimman osan elämästäni olen joutunut elämään kädestä suuhun rahallisesti.
   En usko että kaikki rikkaat ihmiset on täysin empatiakyvyttömiä, mutta sekin kertoo jotain, että ajattelet lapsella olevan muutaman tonnin tilin ihan normaaliksi ja helpoksi asiaksi saavuttaa :D itse olen nykyään ihan hyväpalkkaisessa työssä, ja elämä on muuttunut sen myötä todella paljon mukavammaksi ja vähemmän stressaavaksi. En kuitenkan koskaan unohda sitä mistä lähdin, ja mielestäni yhteiskunnan heikoimpia pitää tukea mahdollisimman paljon. 

   Lainaa

  15. Tulos: +86 (164 ääntä)
   fff: 9v tilillä rahaa *muutama tonni* on ehkä epäsamaistuttavin asia mitä olen hetkeen kuullut, mut hyvähän se toki hänelle et näin on. En edes ihmettele miksei keskiluokan yläpuolella elävät osaa samaistua köyhien elämään :')
   Se, että on muutama tonni tilillä lapselle säästettynä ei vaadi mitään ”keskiluokan yläpuolista” elintasoa. Jos lapselle on säästänyt vaikka 20€/kk, 9-vuotiaalla on yli 2 000 € tilillään. Jos vielä isovanhemmat ovat antaneet silloin tällöin vaikka isommat synttärilahjat, niin muutama tonni on äkkiä kasassa. 
   Nämä on täysin normaaleista tuloista säästettäviä summia, jos lapsille säästäminen on prioriteetti. 

   Lainaa

  16. Itseasiassa 21.7.2022 9:03
   Tulos: +19 (27 ääntä)
   Kirsin kommentti on klassinen "tiedän että kommentoin typeriä, mutta puolustautumalla pikkuisen yli lyöden kukaan muu ei huomaa sitä."

   Lainaa

  17. Tulos: -30 (70 ääntä)
   Noin paljon rahaa tilillä noin nuorena saa mua ajattelemaan enemmänkin jotain isomumman perintöä, kuin säästämistä.

   Lainaa

  18. Lila herne 21.7.2022 9:23
   Tulos: +54 (58 ääntä)
   jukkapalmu: Tuskin säästää jos ostaa paljon kerralla vaikka saisikin halvemmalla, koska todenn äköisesti mähryää niitä sitten enemmän. Ostamatta jättäminen on se millä säästää.
   Näinhän se on. Usein esimerkiksi iltaisin rentoutuessani tulee pieni makeanhimo, ja jos minulla on kaapissa makeisia, niin takuulla syön niitä sieltä. Jos taas ei ole, niin en kyllä lähde kauppaan ostamaan. Tosin voihan joillakin olla parempi itsekuri.

   Lainaa

  19. Koskematon käärme 21.7.2022 9:32
   Tulos: +10 (76 ääntä)
   fff: 9v tilillä rahaa *muutama tonni* on ehkä epäsamaistuttavin asia mitä olen hetkeen kuullut, mut hyvähän se toki hänelle et näin on. En edes ihmettele miksei keskiluokan yläpuolella elävät osaa samaistua köyhien elämään :')
   Jos puhuttaisiin sadoista tuhansista niin ehkä joo, mutta "muutama tonni" voi olla mitä tahansa tyyliin viiden ja parinkymmenen tuhannen välillä. Tuskin tuollaisiin summiin tarvitsee olla keskiluokan yläpuolella. Riittää että vanhemmat ovat säästäneet lapselle rahaa koko tämän elämän, ja/tai on tullut perintönä isovanhemmilta.

   Lainaa

  20. Tulos: 0 (12 ääntä)
   Kaikkitietävä persikka: Mä ajattelin, että "ostamalla puoleen hintaan, säästää miljoonan" = täysi hinta on kaksi miljoonaa.  Jotenkin Mikaelan mukaan puolet kahdesta miljoonasta on kuitenkin 500 tuhatta. 🤔
   Nii i, paha sanoa missä vaiheessa laskutoimitusta Mikaelan aivot nyrjähti. 500k piti olla pohjakassa että auton pystyi ostamaan ja jos siinä on miljoona säästetty niin 1,5 miljoonaa olisi silloin auton todellinen arvo. Sun esimerkillä hinnasta säästetään toki vielä rutkasti enemmän.

   Lainaa

  21. Hämärä maahinen 21.7.2022 10:49
   Tulos: +87 (99 ääntä)
   Särkemätön siili: Tää on muuten hyvä argumentti, mutta ero on siinä että näiden ihmisten vanhemmat on aina valmiita ja kykeneväisiä tukemaan lastaan rahallisesti jos opiskelujen aikana sitä tarvitsee. Köyhällä näin ei ole, ja esim asiat kuten opintolainan sijoittaminen ovat haaveita vain.  Kun itse sain ensimmäisen [...]
   Tämäpä juuri. Moni ei ymmärrä köyhistä lähtökohdista tulevan eroa helpomman alun saaneelle. Olen ollut 15 vuotiaasta asti paljon töissä. Rahaa mennyt ihan tavallisten asioiden hankintaan itselle ja äidin tueksi, ja toki myös jonkin verran säästin pahan päivän varalle. Lukion kirjoja maksoin itse, vaatteita harrastuksia jne. Ajokortin maksoin itse mutta sain sen vasta 24 vuotiaana koska kahdesti aiemmin rahat meni tapaturman vuoksi elämiseen kun rahaa ei tullut mistään. Toimeentulotukeahan ei saanut kun oli säästöjä. Ja kun lapsesta asti nähnyt kuinka oma vanhempi on osamaksujen takia PA vaikka teki usein kahta työtä ei osamaksulla ajokortin hankkiminen tuntunut viisaalta. Toki myöhemmin tajunnut ettei se rahankäyttö osamaksuineen nyt ihan niin helposti karkaa käsistä. Kyllä se välillä ärsyttää kun joku tuttu piti laiskana kun en ole kerännyt omaisuutta yhtä hyvin kuin hän. Hän tehnyt paljon vähemmän töitä mutta muutamat tonnit sukulaisilta hyvin sijoitettuna ja perhe maksanut osan kuluista ja ensimmäisestä asunnosta jolloin ei ole tarvinnut asua vuokralla ja kaikkea muuta apua kun sai niin kyllähän se omaisuus on eritavalla kertynyt.

   Lainaa

  22. Työläs ahven 21.7.2022 10:51
   Tulos: +86 (98 ääntä)
   -x-x-: Se, että on muutama tonni tilillä lapselle säästettynä ei vaadi mitään ”keskiluokan yläpuolista” elintasoa. Jos lapselle on säästänyt vaikka 20€/kk, 9-vuotiaalla on yli 2 000 € tilillään. Jos vielä isovanhemmat ovat antaneet silloin tällöin vaikka isommat synttärilahjat, niin muutama tonni on äkkiä [...]
   Näin kahden pienituloisen työväenluokan vanhemman lapsena se muutama tonni tosiaan on vähiten samaistuttava asia mitä oon kuullut. Kyllä ne lahjarahat meni harrastusten ja harrastusvälineiden maksuun lapsena, ei päässy kertymään muutamaa tonnia tilille säästöön. Onneks pääsin harrastamaan niillä rahoilla. Joten vaikka nään hyvin, miten sun mielestä pari kymppiä kuussa on helppo säästää, huomaa hyvin ettei kaikki ymmärrä ettei se ole kaikille mahdollista.

   Lainaa

  23. Kimakka paprika 21.7.2022 12:11
   Tulos: +59 (61 ääntä)
   Kirsin kannattaa suositella kirjaa 10-vuotiaille, niin saavat sen luettavaksi sitten 15-vuotiaina

   Lainaa

  24. Liuho vesinokkaeläin 21.7.2022 12:38
   Tulos: +44 (64 ääntä)
   fff: 9v tilillä rahaa *muutama tonni* on ehkä epäsamaistuttavin asia mitä olen hetkeen kuullut, mut hyvähän se toki hänelle et näin on. En edes ihmettele miksei keskiluokan yläpuolella elävät osaa samaistua köyhien elämään :')
   Jännä johtopäätös, että jos lapsella on muutama tonni tilillä, niin vanhemmilla täytyy sitä olla moninkerroin. Esimerkiksi minun ala-asteikäisellä lapsellani on useita tuhansia tilillään, koska hän sai perintörahaa eräältä sukulaiselta. Sen sijaan minulla itselläni ei ole tilillä kuin muutama satanen, eikä mitään omaisuutta, vaikka olen työssäkäyvä ihminen. Asumme vuokralla ja lapseni tilillä oleviin rahoihin ei kosketa ennenkuin hän on 18-vuotias ja saa ne omaan käyttöönsä.

   Lainaa

  25. Pidätetty tuhatjalkainen 21.7.2022 12:40
   Tulos: +12 (28 ääntä)
   Mikaela on kyllä ihan oikeassa, vaikka nykypäivän ihmisiin onkin saatu istutettua tuo ajatus että alennuksella ostaen säästää rahaa JOKA TAPAUKSESSA. Mikaelan esimerkki on vain vähän huonohko. Se pitäisi olla niin että jos mä olen ostamassa kahden tonnin ladaa ja mulla on siihen rahat, niin en säästä senttiäkään ostamalla puolen miljoonan Ferrarin, vaikka siinä olisi minkälainen alennus. Siitähän tuossa Urjalan karkkitukussa "säästämisessä" on kyse. Jos haluat karkkipussin tai pari, ja sinun täytyy ostaa usealla kymmenellä eurolla jotta saat ne, niin ei se mitään säästöä ole millään tavalla. Otto lienee näitä, joille voi myydä ihan mitä tahansa, kun sanoo että se on puoleen hintaan.

   Lainaa

  26. Impotentti kurkku 21.7.2022 12:43
   Tulos: -2 (24 ääntä)
   fff: 9v tilillä rahaa *muutama tonni* on ehkä epäsamaistuttavin asia mitä olen hetkeen kuullut, mut hyvähän se toki hänelle et näin on. En edes ihmettele miksei keskiluokan yläpuolella elävät osaa samaistua köyhien elämään :')
   Oli minullakin tuossa iässä "muutama tonni" rahaa säästötilillä ja nyt kun tarkemmin ajattelen onhan se ajatuksena ikävä että oli enemmän rahaa 9-vuotiaana kun nyt yli 20-vuotiaana. Toisaalta se varakkuus mitä silloin oli ei paljoa ole omaa elintasoani edistänyt kun joitan vuosia sitten syljin ulos ateriasetin verran kultalusikoita. Sen sijaan köyhemmistä oloista oleva kaverini on ikäisekseen suhteellisen varakas. Ymmärräthän että tämä tie todella vie molempiin suuntiin.

   Lainaa

  27. Harmaa kivi 21.7.2022 13:33
   Tulos: +45 (47 ääntä)
   Särkemätön siili: Tää on muuten hyvä argumentti, mutta ero on siinä että näiden ihmisten vanhemmat on aina valmiita ja kykeneväisiä tukemaan lastaan rahallisesti jos opiskelujen aikana sitä tarvitsee. Köyhällä näin ei ole, ja esim asiat kuten opintolainan sijoittaminen ovat haaveita vain.  Kun itse sain ensimmäisen [...]
     Opiskelijana olin tosi "köyhä", siinä mielessä, että keksin keiton, joka oli tehty pikaruokapaikasta vapautetuista ketsuppipaketeista. Opettelin säilömään, koska ei ollut jääkaappiin varaa. Ja muuta sellaista ninjailua, olen erittäin hyvä elämään minibudjetilla. En silti katso olleeni oikeasti köyhä, koska halusin pärjätä omillani -vain ylpeys esti soittamasta vanhemmille, ja jos jotain olisi tapahtunut, mikä olisi tuhonnut talouteni kokonaan, vaikka silmälasit tai hammas hajonnut, olisin voinut soittaa. Joten ei ole kokemusta köyhyysstressistä -joka päivä pelätä, mitä jos jotain sattuu mikä tuuppaa korttitalon nurin, mitä jos vaikka sairastuu. Olen sitä kokeneilta kuullut, että rahanpuute ei ole pahinta, vaan ainainen pelko on hyvin lamauttavaa ja mielenterveydellekin pahaksi. 
    On myös aika eri kokemus olla "McDuunissa" kun tietää, että jos menee ihan mahdottomaksi, lopettaminenkin on mahdollista. Sitä sietää hulluja asiakkaita/ pomoja paremmin, jos ei ole todella oikeasti jumissa. Varakkaat vanhemmat ovat asia, vaikkei rahaa kotoa pyytäisikään. 
     Mielestäni pitäisi olla olemassa jonkinlainen "sosiaalinen pikavippi", ie nuorten ihmisten, jotka eivät vielä ole voineet säästää bufferia ja vanhemmat eivät auta, pitäisi voida hätätilanteen sattuessa hakea rahat joltain julkiselta tiskiltä heti ja esittää myöhemmin selitys/ maksaa takaisin muttei riistokorkoa. Niin ei joutuisi vaikkapa juuri silmälasien hajoamisen takia pikavippikierteeseen, ja tietysti se stressikin vähenisi, joten opiskelu varmaan sujuisi paremmin. 
     (Mitä sijoittamiseen tulee, paria tonnia ei todellakaan kannata tässä inflaatiotilanteessa jättää tilille. Pankki osaisi neuvoa sopivan matalan riskin sijoituksen).
     

   Lainaa

  28. Tulos: +42 (52 ääntä)
   Työläs ahven: Joten vaikka nään hyvin, miten sun mielestä pari kymppiä kuussa on helppo säästää, huomaa hyvin ettei kaikki ymmärrä ettei se ole kaikille mahdollista.
   Ymmärrän tietenkin, että kaikille ja kaikissa elämäntilanteissa ei ole helppoa säästää sitä kahta kymppiä kuussa. Olen itsekin ollut sellaisessa tilanteessa. Kommentoin vain, että ei se vaadi mitään erityistä yläluokkaisuutta, että siihen pystyy vaan kaksi ihan normaalia palkkaa saavaa vanhempaa riittää.

   Lainaa

  29. Tulos: +11 (33 ääntä)
   Pidätetty tuhatjalkainen: Mikaela on kyllä ihan oikeassa, vaikka nykypäivän ihmisiin onkin saatu istutettua tuo ajatus että alennuksella ostaen säästää rahaa JOKA TAPAUKSESSA. Mikaelan esimerkki on vain vähän huonohko. Se pitäisi olla niin että jos mä olen ostamassa kahden tonnin ladaa ja mulla on siihen rahat, niin en säästä [...]
   Mikaela ei kyllä ole oikeassa. Tässä esimerkissä joo mutta sanomalla että "ei ostamalla voi säästää" ei ole mitään järkeä. Välttämättömien elintarvikkeiden, pesuaineiden jne suhteen alennuksella ostaminen on vain ja ainoastaan fiksua ja siten säästää rahaa. Ja mikään Oton viestissä ei viittaa siihen että hänelle voisi myydä mitä tahansa alennuksella, Mikaelan logiikka ja laskutoimitukset kun tosiaan pettivät käytännössä jokaisen esittämänsä pointin kohdalla.

   Lainaa

  30. Validi mansikka 21.7.2022 15:07
   Tulos: +17 (37 ääntä)
   -x-x-: Ymmärrän tietenkin, että kaikille ja kaikissa elämäntilanteissa ei ole helppoa säästää sitä kahta kymppiä kuussa. Olen itsekin ollut sellaisessa tilanteessa. Kommentoin vain, että ei se vaadi mitään erityistä yläluokkaisuutta, että siihen pystyy vaan kaksi ihan normaalia palkkaa saavaa vanhempaa riittää.
   Tämä. Emme taida mieheni kanssa yltää keskiluokkaan parin tonnin palkoillamme, mutta lapsilla on jo muutama tonni säästössä, kun heidän rahastoihinsa menee kuukausittain jokunen kymppi.

   Lainaa

  31. Pehmeä jänis 21.7.2022 15:22
   Tulos: -6 (8 ääntä)
   jjjjjj: Jos kirjasta oppii kissan niin mistä voisin oppia koiran?
   Hodari grillin ääreltä

   Lainaa

  32. Raivokas perhonen 21.7.2022 15:51
   Tulos: +19 (31 ääntä)
   Särkemätön siili: Tää on muuten hyvä argumentti, mutta ero on siinä että näiden ihmisten vanhemmat on aina valmiita ja kykeneväisiä tukemaan lastaan rahallisesti jos opiskelujen aikana sitä tarvitsee. Köyhällä näin ei ole, ja esim asiat kuten opintolainan sijoittaminen ovat haaveita vain.  Kun itse sain ensimmäisen [...]
   Niin siis, ei kai kukaan sano ettei tuo ole monelle vaikeaa ja etteikö varakkuus auta. Vaan että muutama tonni vaatisi ylempää keskiluokkaa. Olen itse duunariperheestä, minullakin oli tuota luokkaa laitettuna. Pääosin lahjoista ja vaihtelevasti lapsilisistä ylijäämät. Ei tämä ääripäähommaa ole. Meillä jäi jonkin verran ylimääräistä, jota laitettiin säästöön juurikin lapselle sitten. Sittemmin vanhempana harrastusten ja mm. lukiokirjojen tarpeessa tuli käyttöön. Harmi kyllä vanhemmat eivät oikeen sijoittamisen tms. päälle ymmärtäneet mitään joten rahat makasi tilillä. Toisaalta helpompi sitä oli käyttää noin Nyt lopputulemana olen kyllä kyseistä ylempää keskiluokkaa, tienaan ilmeisesti enemmän kuin vanhemmat yhteensä. Suurkiitos heille kyllä, että puskivat kovasti kouluttautumaan

   Lainaa

  33. Rajoittunut piimä 21.7.2022 16:31
   Tulos: +58 (58 ääntä)
   Mitä tarkoittaa "opin kirjasta kissan."?????????

   Lainaa

  34. Sammutettu alligaattori 21.7.2022 17:04
   Tulos: +21 (33 ääntä)
   Suonensisäinen lokki: Toisaalta jos ne on pojan saamia lahjarahoja niin ne ovat pojan rahoja eivätkä vanhemman. Ajatuksen ymmärrän, mutta eiköhän ne kannata vaan jättää tilille.
   Jos rahoja ei aio käyttää useisiin vuosiin, kuten lapsen säästöjen tapauksessa yleensä on, niin niiden jättäminen korottomalle tilille on pahin karhunpalvelus, jonka vanhempi voi lapselleen tehdä.
   Matalan riskin sijoitusrahastosta saa sentään vaivattomasti inflaatiopuskurin (2-3%), että säästöt edes säilyttävät arvonsa.

   Lainaa

  35. Sulava patsas 21.7.2022 17:31
   Tulos: +16 (20 ääntä)
   Rahojen tilillä pitäminen tässä taloustilanteessa on todellakin suuri virhe. Kannattaa ostaa vaikka kultaa, jos ei muuta keksi

   Lainaa

  36. Tulos: -5 (39 ääntä)
   Sammutettu alligaattori: Jos rahoja ei aio käyttää useisiin vuosiin, kuten lapsen säästöjen tapauksessa yleensä on, niin niiden jättäminen korottomalle tilille on pahin karhunpalvelus, jonka vanhempi voi lapselleen tehdä. Matalan riskin sijoitusrahastosta saa sentään vaivattomasti inflaatiopuskurin (2-3%), että säästöt edes säilyttävät arvonsa.
   Aika pahasti saa olla todelllisuudesta vieraantunut jos pitää karhunpalveluksena sitä että vanhemmat säästää lapselle rahaa :D

   Lainaa

  37. Tulos: +12 (16 ääntä)
   Jämpti preeriasusi: Pia on oikeassa, mutta täysin vääristä syistä. Sijoitusneuvoja kannattaa kysyä sijoitusneuvojalta, ei joltain random faceryhmältä. Tai kysyisi edes saman jossain sijoittajien faceryhmässä.
   Ei missään tapauksessa kannata kysyä sijoitusneuvojalta, nimim "kokemusta on". Kaikki neuvot olivat perseestä. Nyt rahat indeksirahastossa (kysäseppä neuvojalta onko itse ylittänyt indekisirahaston, hyvin hyvin harva on).
   Neuvojat haluavat rahat aktiivirahastoihin joissa he tienaavat, et niinkään sinä.

   Lainaa

  38. Tulos: +3 (31 ääntä)
   Työläs ahven: Näin kahden pienituloisen työväenluokan vanhemman lapsena se muutama tonni tosiaan on vähiten samaistuttava asia mitä oon kuullut. Kyllä ne lahjarahat meni harrastusten ja harrastusvälineiden maksuun lapsena, ei päässy kertymään muutamaa tonnia tilille säästöön. Onneks pääsin harrastamaan niillä [...]
   Kotonasi ei ole osattu priorisoida kuluja oikein. Jopa matalapalkkaiset vanhemmat pystyvät säästämään lapselle huomattavan summan pikkuhiljaa ajan kanssa. 20€ kuussa pystyy nipistämään varmasti jos molemmat käyvät töissä. Toimeentulon asiakkailla eri asia. Meillä on sanottu isovanhemmille että lahjoja ei tarvitse ostella, laittaa mieluummin hieman rahaa lapsen tilille. Harrastukset on kyllä mukavia, mutta olemme päätyneet suht edullisiin taloudellisista syistä.
   Ei lapsuus ole sen kurjempi vaikka harrastaa halvasti ja on vähemmän tavaraa. Mutta aikuisena on mukava kun voi ostaa oman asunnon suoraan vuokralle muuttamisen sijaan, kun on käsiraha kasassa.
   Säästimme aluksi 50€/kk. Nyttemmin lopetin tupakoinnin ja säästämme 250€/kk. Koin lapseni tulevaisuuden tärkeämmäksi kuin keuhkojeni pilaamisen.

   Lainaa

  39. Harmaa kivi 22.7.2022 10:24
   Tulos: +36 (40 ääntä)
   Pena 36: Kotonasi ei ole osattu priorisoida kuluja oikein. Jopa matalapalkkaiset vanhemmat pystyvät säästämään lapselle huomattavan summan pikkuhiljaa ajan kanssa. 20€ kuussa pystyy nipistämään varmasti jos molemmat käyvät töissä. Toimeentulon asiakkailla eri asia. Meillä on sanottu isovanhemmille että [...]
     _Jos_ molemmat käyvät töissä. On olemassa muita syitä olla käymättä kuin laiskuus, esim mt-ongelmat. Oma sijoitussalkkuni on hyvinkin terve, joten katkeruuttani en valita. Tajuan vain, että olen hiton onnekas. Miten ehtii oppia säilömään ja hakea edullisia ostoksia, ommella ja värjätä, hoitaa omaa keittiöpuutarhaa ja niin edelleen? Kun ei ole köyhyysstressiä. Miten ei ole mitään tarvetta hankkia kalliita tavaroita? Kun ei ole statusstressiä (juttelin kerran kurjasta taustasta tulleen kanssa, joka koki, ettei häntä arvostettu, koska ei ollut ikinä mitään hienoa. Itse pukeudun kierrätyskeskuksen rytkyihin ja puhelimeni on kohta vuosikymmenen ikäinen, ei se haittaa. Ymmärrän, että voisi haitata, kun ihminen on sosiaalinen eläin). Miten on omistusasunto? Kun ei ole tullut eroa ja avioliitto menee hyvin. Miten ymmärtää sijoittamisesta edes hiukan? Kun sai arvopapereita jo yksivuotiaana kummilahjaksi. Olenko todella ainoa hyvinvoiva (no, kohtuullisen, kuulun heihin jotka säästävät pienestä palkasta, kun se saamillani eväillä käy päinsä), joka tajuaa, että sain tämän kaiken aika lailla lahjaksi, ja olisi voinut käydä toisin?
     Lukemani mukaan tuilla elävä ei saa säästää, ei edes lapsiaan varten, eivätkä samassa taloudessa asuvat lapsetkaan saa säästää, muuten menee toimeentulotuki. Se on jo sairasta, oikein köyhyyden tuputtamista seuraavalle sukupolvelle. Ylisukupolvinen köyhyys on ongelma, miksiköhän, jos opetetaan, että kaikki pitää syödä mitä saa, tai muuten saa vähemmän?

   Lainaa

  40. Uskomaton hilleri 22.7.2022 14:25
   Tulos: +1 (13 ääntä)
   Toi lapsen tilillä muutama tonni on vain kettuilua/vitsi. Säästäjät ja penninvenyttäjät yrittävät pärjätä pienellä rahalla, ei siellä kysellä sijoitusvinkkejä, vaan mistä saa esim. halvalla ruokaa/vaatteita.

   Lainaa

  41. Tulos: +3 (15 ääntä)
   Harmaa kivi:   _Jos_ molemmat käyvät töissä. On olemassa muita syitä olla käymättä kuin laiskuus, esim mt-ongelmat. Oma sijoitussalkkuni on hyvinkin terve, joten katkeruuttani en valita. Tajuan vain, että olen hiton onnekas. Miten ehtii oppia säilömään ja hakea edullisia ostoksia, ommella ja värjätä, hoitaa omaa [...]
   Puhut minusta asiaa, mutta tuosta "köyhyyden tuputtamisesta seuraavalle sukupolvelle, kun ei saa säästää": Ei se, että ei ole omaisuutta, silti minusta tarkoita, että olisi köyhä. Jotkut eivät priorisoi omaisuuden kartuttamiseen. Sehän ei ole ongelma siinä tapauksessa, että saa sen verran rahaa mitä käyttääkin. Tyyliin, lapseton ihminen tienaa vaikkapa 2000 €, mistä 600 € vuokraan, eikä ole muita isoja kuluja... Ei ole köyhyyttä vaan tavan pienituloisuutta.
   Tai on esim. näitä oman elämänsä sankareita, jotka eivät halua omistaa mitään vaan matkustavat vuosia tai vuosikymmeniä putkeen, ottaen aina välillä jonkin pikkuhomman tienatakseen tai osa tienaa matkailuaiheisella blogilla/tubella... En sanoisi sitä köyhyydeksi, jos perustarpeet täyttyvät ja lisäksi voi matkustaa.

   Lainaa

  42. Kasuaali ampiainen 22.7.2022 19:19
   Tulos: -22 (28 ääntä)
   Harmaa kivi:   _Jos_ molemmat käyvät töissä. On olemassa muita syitä olla käymättä kuin laiskuus, esim mt-ongelmat. Oma sijoitussalkkuni on hyvinkin terve, joten katkeruuttani en valita. Tajuan vain, että olen hiton onnekas. Miten ehtii oppia säilömään ja hakea edullisia ostoksia, ommella ja värjätä, hoitaa omaa [...]
   Et vaikuta erityisen hyvinvoivalta.

   Lainaa

  43. Huiviin kietoutunut hedelmä 22.7.2022 20:59
   Tulos: +6 (16 ääntä)
   Kyöpeli: Puhut minusta asiaa, mutta tuosta "köyhyyden tuputtamisesta seuraavalle sukupolvelle, kun ei saa säästää": Ei se, että ei ole omaisuutta, silti minusta tarkoita, että olisi köyhä. Jotkut eivät priorisoi omaisuuden kartuttamiseen. Sehän ei ole ongelma siinä tapauksessa, että saa sen verran rahaa mitä [...]
   Lapseton sinkku @ 2000 € netto on pirun rikas ihan sama mihin se ne pistää.

   Lainaa

  44. Harmaa kivi 23.7.2022 0:31
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Kyöpeli: Puhut minusta asiaa, mutta tuosta "köyhyyden tuputtamisesta seuraavalle sukupolvelle, kun ei saa säästää": Ei se, että ei ole omaisuutta, silti minusta tarkoita, että olisi köyhä. Jotkut eivät priorisoi omaisuuden kartuttamiseen. Sehän ei ole ongelma siinä tapauksessa, että saa sen verran rahaa mitä [...]
     Niinkin, et ole väärässä, jos seuraavaa sukupolvea ei ole niin miksei (Itsekin nuorena pohdin norjalaista kalatehdasta ja sitten talvia Intiassa. Elämä vei eri teille, mutta ei se välttämättä ole huono idea ollenkaan, jos tekee onnelliseksi). Mutta kai pitäisi voida säästää ja luoda keskiluokkainen elämä, jos haluaa, vanhempien tuloista riippumatta? En tosiaan tiedä aidosta köyhyydestä paitsi mitä olen ystäviäni kuunnellut, mutta juurikin se, ettei saa valita, tulee aina ilmi. Omassakin "köyhäilyssä" tuli aina ilmi se, ettei olisi saanut valita mitään (ota tästä vääränkokoiset rääsyt ja ole kiitollinen). Mielestäni pitäisi saada yksilön päättää, miten haluaa olla, eikä ole oikein, että me jotkut synnymme sen tunnetun kultalusikan kera.

   Lainaa

  45. Kirpeä Ahven 23.7.2022 12:53
   Tulos: -11 (11 ääntä)
   Tulipa tuosta päivän kysymyksestä mieleen tämä typerältä kuulostava, mutta 100 % toimiva säästövinkki, jonka keksin vuosi sitten. Otin vuoden alussa pankilta 3000 euron kulutusluoton. Tässä olen kevään ja kesän aikaan sitten pikkuhiljaa niitä sijoittanut edullisiin osakkeisiin. Kun tuo 500 € lainanlyhennys on pakko maksaa, ja lähtee automaattisesti tililtä joka kuun alussa, niin myös tuo sijoitussuunnitelma on pakko pitää. Säästöjä kertyy väkisin ;) Toki siinä menee 8 % korko, mutta se on sen arvoista: Pelkästään se pakkosäästämisen efekti on hyvä. Ja se on hyvin riskitön, kun kyse on kulutusluotosta; riskiä pakkomyynteihin kuten sijoitusluotossa, ei ole. Sitä paitsi bonuksena inflaatio syö tällä hetkellä melko tehokkaasti tuon koron, vaikken sitä vuoden alussa osannut ennakoida :)

   Lainaa

  46. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Tulipa tuosta päivän kysymyksestä mieleen tämä typerältä kuulostava, mutta 100 % toimiva säästövinkki, jonka keksin vuosi sitten. Otin vuoden alussa pankilta 3000 euron kulutusluoton. Tässä olen kevään ja kesän aikaan sitten pikkuhiljaa niitä sijoittanut edullisiin osakkeisiin. Kun tuo 500 € [...]
   Missä vaiheessa ne säästöt siis syntyy? Tappiollista tuo homma on satavarmasti kun et sinä osakkeiden nousulla sitä 8% korkoa pysty kattamaan.

   Lainaa

  47. Kirpeä Ahven 23.7.2022 15:26
   Tulos: -9 (9 ääntä)
   traumcity: Missä vaiheessa ne säästöt siis syntyy? Tappiollista tuo homma on satavarmasti kun et sinä osakkeiden nousulla sitä 8% korkoa pysty kattamaan.
   No se 8 % riippuu... viime vuosi + 80 %, tämä vuosi -30 %. Mutta pointti on siinä, ettei se raha ole käytettävissä vaan sidottu tuohon systeemiin, joten käyttörahaa on tasan x-määrä /kk. Jos se ei riitä jostain syystä, niin on pakko leikata menoja, joten 500 euroa jää AINA säästöön omasta toiminnasta riippumatta.

   Lainaa

  48. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Kirpeä Ahven: No se 8 % riippuu... viime vuosi + 80 %, tämä vuosi -30 %. Mutta pointti on siinä, ettei se raha ole käytettävissä vaan sidottu tuohon systeemiin, joten käyttörahaa on tasan x-määrä /kk. Jos se ei riitä jostain syystä, niin on pakko leikata menoja, joten 500 euroa jää AINA säästöön omasta toiminnasta riippumatta.
   Enemmän jäisi säästöön jos siirtäisit sen 500 aina vaikka toiselle tilille ja ostaisit sitten ne osakkeet kun et joudu lyhentämään niistä sitä 8%
   Käytännössä siis nyt maksat siitä korkoa että saat rahaa jemmaan.

   Lainaa

  49. Harmaa kivi 24.7.2022 10:19
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Tulipa tuosta päivän kysymyksestä mieleen tämä typerältä kuulostava, mutta 100 % toimiva säästövinkki, jonka keksin vuosi sitten. Otin vuoden alussa pankilta 3000 euron kulutusluoton. Tässä olen kevään ja kesän aikaan sitten pikkuhiljaa niitä sijoittanut edullisiin osakkeisiin. Kun tuo 500 € [...]
     Ainakin omalla pankillani on toiminto, joka siirtää käyttötililtäni kuukausimaksun automaattisesti säästötilille, ja säästötililtä taas ei voi nostaa kuin pari kertaa vuodessa. Sellainen säästötili, johon ei helpolla pääse käsiksi, tuottaa vähän paremmin kuin tavallinen kulutustili, ja pankki maksaa minulle (vähän, mutta kuitenkin, sijoitan sitten vuosittain) eikä toisinpäin. En voi tajuta miten laina olisi järkevää, ellei saa jotain konkreettista kuten kodin (tässä tilanteessa toki odotan kiinnostuneena, josko inflaatio söisi asuntolainani). Ehkä olen ysärin laman lapsi ja siksi varovainen, mutta en ikinä ottaisi luottoa, ellei ole viimeinen pakko, tai vastineeksi saa esim. kodin jossa voi asua meni finanssi miten tahansa.

   Lainaa

  50. Herrasmies 26.7.2022 3:35
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Työläs ahven: Näin kahden pienituloisen työväenluokan vanhemman lapsena se muutama tonni tosiaan on vähiten samaistuttava asia mitä oon kuullut. Kyllä ne lahjarahat meni harrastusten ja harrastusvälineiden maksuun lapsena, ei päässy kertymään muutamaa tonnia tilille säästöön. Onneks pääsin harrastamaan niillä [...]
   Ei kaikille, mutta "keskiluokalle" täysin tehtävissä. Kyse on priorisoinnista.

   Lainaa

  51. apinaattori 26.7.2022 10:28
   Tulos: -4 (4 ääntä)
   Facebook oli aikoinaan hauska mutta kun se muuttui vähemmän hauskaksi, keski-iän ylittäneiden valittamis temmellys kentäksi, ssiirryin sieltä pois ja tyydyin feissarimokiin. No joo mitäpä muuta voisin odottaa kuin samaa kamaa kuin FBssäkin. Ja nyt itse valitan...ääk Ja kyllä olen ylittänyt kei-iän.

   Lainaa

  52. Vesisateeton jänis 26.7.2022 12:49
   Tulos: -1 (7 ääntä)
   traumcity: Mikaela ei kyllä ole oikeassa. Tässä esimerkissä joo mutta sanomalla että "ei ostamalla voi säästää" ei ole mitään järkeä. Välttämättömien elintarvikkeiden, pesuaineiden jne suhteen alennuksella ostaminen on vain ja ainoastaan fiksua ja siten säästää rahaa. Ja mikään Oton viestissä ei viittaa siihen [...]
   Morjens, Otto! Ostamalla kuluttaa. Kuluttaminen on säästämisen vastakohta. Jos ostat halvemmalla, kulutat vähemmän, mutta kulutat silti. Eihän ole vaikeaa? Ja kyseisessä Oonan vinkissä nimenomaan piti ostaa enemmän kuin tarvitsee. Kyse ei ollut mistään välttämättömistä elintarvikkeista tai pesuaineista, vaan KARKEISTA! Joten älä turhaan ala muuttamaan totuutta.

   Lainaa

  53. Kirpeä Ahven 28.7.2022 15:55
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Harmaa kivi:   Ainakin omalla pankillani on toiminto, joka siirtää käyttötililtäni kuukausimaksun automaattisesti säästötilille, ja säästötililtä taas ei voi nostaa kuin pari kertaa vuodessa. Sellainen säästötili, johon ei helpolla pääse käsiksi, tuottaa vähän paremmin kuin tavallinen kulutustili, ja pankki [...]
   Vastaan nyt molempiin kommentteihin että kyllä, maksan siitä että saan rahaa säästöön, ja se on käytännössä osoittautunut kannattavaksi. Ja myös pointti on siinä että se raha on käytettävissä nyt, eikä vuoden päästä. Jos on hyvä tilaisuus edessä, tai muuten tarvitsee pikaisesti rahaa, niin sitä on riittävästi käytettävissä. Eri asia tietysti, jos olisi saanut vaikka +10 000 euroa säästettyä jo, mutta talon osto+ remontit kuivasi tilin aika tehokkaasti, joten tuo systeemi on yksinkertaisesti paljon parempi käytännössä kuin keräillä sitä rahaa jonnekin lukitulle säästötilille, ja jatkaa kaupankäyntiä sitten joskus.

   Lainaa

  54. Sokeriton dinosaurus 28.7.2022 20:06
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Vastaan nyt molempiin kommentteihin että kyllä, maksan siitä että saan rahaa säästöön, ja se on käytännössä osoittautunut kannattavaksi.
   Hyvin on pankit onnistuneet, ei voi muuta sanoa. Aiemmin pankit maksoivat siitä, että saivat pitää ihmiset rahoja (ja lainata talletuskorkoa isommalla korolla edelleen ym), mutta nykyään eivät maksa, vaan rahastavat rahojen omistajaa. Ja parasta on, että rahojen omistaja kokee että homma on kannattavaa. Anna mulle kymppitonni. Voin pitää sitä hallussani muodollista viiden prosentin korvausta vastaan. Kuulostaako järkevältä ja kannattavalta? Eikö? No anna sitten enemmän, niin saat enemmän säästöön. Sata tonniakin kelpaa. Koska olen hövelillä päällä, niin en pyydä edes enempää kuin tuon viisi prosenttia siitäkin. Todellisuudessa siis menetät rahaa joka tapauksessa, mutta se on kuitenkin kannattavaa, koska... voit saada vähemmän rahaa vaikka heti.

   Lainaa

  55. Kirpeä Ahven 29.7.2022 13:00
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Sokeriton dinosaurus: Hyvin on pankit onnistuneet, ei voi muuta sanoa. Aiemmin pankit maksoivat siitä, että saivat pitää ihmiset rahoja (ja lainata talletuskorkoa isommalla korolla edelleen ym), mutta nykyään eivät maksa, vaan rahastavat rahojen omistajaa. Ja parasta on, että rahojen omistaja kokee että homma on [...]
   Kyllä on vaikeaa ymmärtää ihmisten talousasioita... Kyse on pohjimmiltaan vain psykologiasta. Tosiasia kuitenkin on että: a) Minulla on nyt enemmän rahaa käytössä osakekauppoja varten, mahdollistaen isommat tuotot b) Minulla jää nyt huomattavasti enemmän rahaa säästöön, koska vain muutama satanen tilillä saa vähentämään kulutusta kuin itsestään. c) Riskiä tässä ei ole, koska se raha lähtee samalla kun palkka tulee, ja työpaikka on nyt ainakin siihen asti ihan varma, kun tuo laina on maksetnu. Kadun sitä että aikoinaan olin niin periaattellisesti rahan lainaamista vastaan. Opintoajat kituuttelin, ja harmittelin kun ei rahat riitä sijoittamiseen, vaikka olisi ilmaista rahaa ollut tarjolla vaikka kuinka opintolainan muodossa. Talokaupoissakin menin maksamaan enemmän käsirahaa kuin olisi tarvinnut, jotta pääsisi lainasta mahdollisimman nopeasti eroon. Lisätään tähän vielä, että tämä on kyllä ihan minun oma systeemini, joka on kokeilussa. Pankin kanssa en muuten ole yhteydessäkään, kuin mobiilisovelluksen kautta hoidan pankkiasiat.

   Lainaa

  56. Kirpeä Ahven 29.7.2022 13:08
   Tulos: -3 (3 ääntä)
   Ja vielä lisäpäivitys, kun aiemmin sanoin että tämän vuoden osakekaupat on -30 %, niin eipä enää kuin -15 % nyt tämän nousun myötä. Ja minä puhun aina toteutuneista tuotoista, en päivän kursseista. Tällä hetkellä salkun osakkeet -3 % mutta 70 % rahoista on käteisenä. Tavoite olisi nollille päästä tämä vuosi, jolloin 2 v tuotot olisi jotain 30-40 % väliin eli aika paljon enemmän kuin se 8 % ;) Tällä hetkellä siis tilanne jossain 22,5 % / 2 vuotta

   Lainaa

  57. Kaudaali jyrsijä 2.8.2022 2:06
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Kirpeä Ahven: Ja vielä lisäpäivitys, kun aiemmin sanoin että tämän vuoden osakekaupat on -30 %, niin eipä enää kuin -15 % nyt tämän nousun myötä. Ja minä puhun aina toteutuneista tuotoista, en päivän kursseista. Tällä hetkellä salkun osakkeet -3 % mutta 70 % rahoista on käteisenä. Tavoite olisi nollille päästä [...]
   Sä taidat olla niitä jotka on veikkauksen peleissäkin aina "tavallaan voitolla" vaikka sinne onkin mennyt enemmän rahaa kuin mitä on voittoja tullut. Samanlainen logiikka. Velatkin muuttuu saataviksi, kun tarpeeksi selittää.

   Lainaa

  58. Ehompi näätä 6.8.2022 16:22
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kirsi hei, rahojen pitäminen pankkitilillä ei ole järkevää säästämistä, saati sijoittamista.

   Lainaa

  59. Tulos: 0 (2 ääntä)
   fff: 9v tilillä rahaa *muutama tonni* on ehkä epäsamaistuttavin asia mitä olen hetkeen kuullut, mut hyvähän se toki hänelle et näin on. En edes ihmettele miksei keskiluokan yläpuolella elävät osaa samaistua köyhien elämään :')
   Ei todellakaan tarvitse olla mikään suurituloinen että lapselle säästyy muutama tonni (eikä toisaalta suurituloisen lapsella välttämättä ole ollenkaan säästöjä). Pelkkä lapsilisä on yli 1000 euroa kuussa, eli jos perhe elää vanhempien tuloilla ja lisät säästetään lapselle 9-vuotiaalla voi olla vaikka 9000 euroa vaikka vanhemmat eivät antaisi omista rahoista mitään. Palkallaan perheen elättämiseen pystyy keskituloinen tai vaikka keskituloista vähemmän tienaava.

   Lainaa

  60. Kirpeä Ahven 18.8.2022 0:17
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Kaudaali jyrsijä: Sä taidat olla niitä jotka on veikkauksen peleissäkin aina "tavallaan voitolla" vaikka sinne onkin mennyt enemmän rahaa kuin mitä on voittoja tullut. Samanlainen logiikka. Velatkin muuttuu saataviksi, kun tarpeeksi selittää.
   Ei uhkapeleissä voi voittaa. Siksi niitä ei kannata pelata, enkä pelaakaan. Sama koskee johdannaiskauppoja. Talo voittaa aina, koska matemaattisesti todennäkoisyydet on helppo laskea. Mutta osakemarkkinoilla voi. Koska se ei perustu todennäkoisyyyksiin, vaan yritysten omaan toimintaan, markkinatilanteeseen, osakemarkkinoihin ja ennen kaikkea massapsykologiaan. Keskimääräistä paremman tuoton saamiseen riittää, että olet keskimääräistä fiksumpi, ja perehdyt kunnolla ja syvällisesti kaupankäyntikohteisiisi.

   Lainaa

  61. Kirpeä Ahven 18.8.2022 0:20
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Kaudaali jyrsijä: Sä taidat olla niitä jotka on veikkauksen peleissäkin aina "tavallaan voitolla" vaikka sinne onkin mennyt enemmän rahaa kuin mitä on voittoja tullut. Samanlainen logiikka. Velatkin muuttuu saataviksi, kun tarpeeksi selittää.
   Kerro ihmeessä mitä logiikkaa tarkoitat? Minä puhun ihan suoraan todellisista prosentuaalisista tuotoista, jotka on poimittu salkun historiatiedoista. Ei niissä ole mitään selittämistä.

   Lainaa

  62. moka-addikti 5.9.2022 12:55
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Harmaa kivi:   Opiskelijana olin tosi "köyhä", siinä mielessä, että keksin keiton, joka oli tehty pikaruokapaikasta vapautetuista ketsuppipaketeista. Opettelin säilömään, koska ei ollut jääkaappiin varaa. Ja muuta sellaista ninjailua, olen erittäin hyvä elämään minibudjetilla. En silti katso olleeni oikeasti [...]
   Toivomasi systeemi on joissain kunnissa käytössä ja sitä kutsutaankin juuri nimellä "sosiaalinen luototus". Eli kaupunki antaa pienen lainan, ettei tarvitse niihin markkinaehtoisiin pikavippeihin tyytyä.
   Olisi kyllä hyvä, että laajenisi kaikkiin kuntiin. 

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: ferrari, herkut, kirja, kirjasto, makeiset, rikas isä köyhä isä, sijoittaa, sijoitukset, sijoitusvinkit, säästäminen, säästää, tukku, urjalan makeistukku