Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Rakkaat naapurit, osa 72

Taloyhtiö, jossa kaikki on kielletty.
Rakkaat naapurit, osa 72

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 43 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Ikävä neuvonantaja 7.7.2022 0:20
   Tulos: +92 (104 ääntä)
   Voittaja on se joka viimeisenä näpäyttää.

   Lainaa

  2. Valittu mestari 7.7.2022 0:28
   Tulos: +195 (253 ääntä)
   Kuopiolaisen ilmoitustaulun kaikki kolme käsinkirjoitettua viestiä on samaa käsialaa. 🧐 Miksi tosiaan kiusata sairasta? Hyvä kompromissi olisi pitää juhlat mahdollisimman aikaisin päiväsaikaan ja harkita uudestaan sitä karaokea.

   Lainaa

  3. Uneton meduusa 7.7.2022 0:38
   Tulos: +300 (320 ääntä)
   Karaokea rivarin pihassa. ... ... ...onkohan tämä mietitty ihan loppuun asti?

   Lainaa

  4. Auttamaton minkki 7.7.2022 0:54
   Tulos: +262 (266 ääntä)
   Oliko toinen kerta tällä viikolla, kun mokissa pohditaan, kuka on tiputtanut pillerin ja miksi? Melkein tekis mieli käydä ripottelemassa vitamiinipurkin sisältö ympäri kaupunkia ja seurata, millainen aarteenetsintä niiden ympärille rakentuu.

   Lainaa

  5. Tulos: +124 (126 ääntä)
   Ison taloyhtiön huonoin puoli on että aina löytyy vähintään yksi ns. tapaus.

   Lainaa

  6. Tulos: -22 (40 ääntä)
   Mikä tämä rivitalon pihajuhla juttu on, kun kysy mitä vain, muut vastaavat ryhmässä oli aivan sama postaus? Ei mitenkään hauska eikä mitenkään oikeutettu.

   Lainaa

  7. kakkiainen 7.7.2022 1:49
   Tulos: +114 (116 ääntä)
   Valittu mestari: Kuopiolaisen ilmoitustaulun kaikki kolme käsinkirjoitettua viestiä on samaa käsialaa.
   Samaa katsoin. Joku tupakan tumppinsa ympäriinsä nakkeleva varmaanki ottanut itseensä.

   Lainaa

  8. Käyrä papaija 7.7.2022 1:59
   Tulos: +114 (118 ääntä)
   Kuopiossa huomionkipeä tupakantumppien heittelijä on suivaantunut.

   Lainaa

  9. Saita nektariini 7.7.2022 4:16
   Tulos: +81 (83 ääntä)
   Valittu mestari: Kuopiolaisen ilmoitustaulun kaikki kolme käsinkirjoitettua viestiä on samaa käsialaa. 🧐 
   Joku taitaa purkaa turhautumistaan.
   Hesarissa oli pari viikkoa sitten juttu tuosta taloyhtiöstä, paikka vaikuttaa melkoiselta naapurikyttäyksen huipentumalta, jossa erilaisia sääntö-, ohje- ja heippalappuja riittää vaikka muille jakaa.
   https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008882375.html

   Lainaa

  10. Auttava kirsikka 7.7.2022 4:28
   Tulos: +128 (164 ääntä)
   Vuosikaudet alkoholistin lähellä kärsineenä sanoisin, että sairaus tai ei, sitä on ihan turha puolustella ja hyssytellä. Jos ei ihminen ole valmis hakemaan apua ja sitten purkaa turhautumisensa muihin, sitä ei tarvitse vaan niellä ja kestää.

   Lainaa

  11. Tulos: +80 (132 ääntä)
   Valittu mestari: Kuopiolaisen ilmoitustaulun kaikki kolme käsinkirjoitettua viestiä on samaa käsialaa. 🧐 Miksi tosiaan kiusata sairasta? Hyvä kompromissi olisi pitää juhlat mahdollisimman aikaisin päiväsaikaan ja harkita uudestaan sitä karaokea.
   Niin että koko muu taloyhtiö pomppii yhden vittumaisen valittajan mukaan kun hänellä nyt sattuu olemaan selvä kausi :D

   Lainaa

  12. Kapea kurkku 7.7.2022 5:25
   Tulos: +44 (60 ääntä)
   Valittu mestari: Kuopiolaisen ilmoitustaulun kaikki kolme käsinkirjoitettua viestiä on samaa käsialaa. 🧐 
   Minna kuitenkin itse kirjoittanut kaikki laput ja ottanut sitten mukahauskan kuvan

   Lainaa

  13. Olkaimeton ylioppilas 7.7.2022 5:34
   Tulos: +67 (69 ääntä)
   No mutta onneks sentään saa pillerin takaisin, ei mee sekään hukkaan!

   Lainaa

  14. Tulos: +106 (138 ääntä)
   server: Niin että koko muu taloyhtiö pomppii yhden vittumaisen valittajan mukaan kun hänellä nyt sattuu olemaan selvä kausi :D
   Miksi sitä pitää erikseen myöskään "näpäyttää"? Antaa olla tai tarvittaessa yhteys isännöitsijään.

   Lainaa

  15. Sivistymätön rotta 7.7.2022 8:26
   Tulos: +91 (127 ääntä)
   Mikään ei ole kyllä hirveämpi ajatus kuin se, että siellä mammat ja papat vetää karaokea pihalla. Sitä kiekumista ei kuuntele kukaan oli sitten selvä tai vähemmän selvä. Se että muut naapurit eivät valittaneet ei tarkoita sitä, että he kaikki ainakaan olisivat asiasta mitenkään erityisen mielissään. Vaikea kuvitella, että kyseinen "juopponaapuri" olisi ainoa joka on sitä mieltä, hän vaan ehkä uskaltaa sanoa suorempaan. Tämä juoppouskin kun piti tuoda esiin selvästi lähinnä siksi, että saisi vielä paremmin tukea sille omalle näkemykselleen että tämä oli paras idea ikinä, tuo yksi nyt vaan on tuollainen juoppo niin se mistään mitään ymmärrä.

   Lainaa

  16. Ujo monni 7.7.2022 9:21
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   On sanottava että en olisi uskonut Nikun taloissa olevan tällaisia ongelmia. Olen kuitenkin kohta 14 vuotta asunut vuokralla Niiralan Kulmalla. Ihan älytöntä vahtimista.

   Lainaa

  17. Kirpeä Ahven 7.7.2022 9:22
   Tulos: +28 (86 ääntä)
   Onhan tuo nyt hieno idea, että järjestetään taloyhtiön voimin juhlia. Suomessa on muutenkin aivan liikaa ihmisiä, joita jo ahdistaa pelkästään se että näkee naapurinsa. Tällaisia pitäisi järjestää paljon enemmäkin. Hommat varmasti luistaa taloyhtiössäkin paljon paremmin, kun oikeasti tutustuu porukka toisiinaa. Ei yhden ankean nillittäjän pidä antaa pilata näitä juttuja.

   Lainaa

  18. Takkuinen siili 7.7.2022 9:23
   Tulos: +37 (41 ääntä)
   Auttamaton minkki: Oliko toinen kerta tällä viikolla, kun mokissa pohditaan, kuka on tiputtanut pillerin ja miksi? Melkein tekis mieli käydä ripottelemassa vitamiinipurkin sisältö ympäri kaupunkia ja seurata, millainen aarteenetsintä niiden ympärille rakentuu.
   Ja vielä, kun saisi videolle koko aarrejahdin. Ai että, olisi parempaa viihdettä kuin Hauskat kotivideot.

   Lainaa

  19. jukkapalmu 7.7.2022 10:02
   Tulos: +6 (26 ääntä)
   Valittu mestari: Kuopiolaisen ilmoitustaulun kaikki kolme käsinkirjoitettua viestiä on samaa käsialaa. 🧐 Miksi tosiaan kiusata sairasta? Hyvä kompromissi olisi pitää juhlat mahdollisimman aikaisin päiväsaikaan ja harkita uudestaan sitä karaokea.
   Joo, siellä on yksi "kotikoomikko" ilmeisesti juurikin tuo Minna. Valittaa kirjoitusvirheistä ja kirjoittaa ydhyssanan erikseen. Pitäis oppia että jos valittaa kirjoitusvirheistä niin kannattaa keskittyä että se oma valitus on virheetön :D

   Lainaa

  20. Tulos: +30 (60 ääntä)
   Karaoken kuunteleminen kotipihalla vaiko tylsien tikkujen työntäminen kynsien alle? Ehkä valitsisin ne tikut.

   Lainaa

  21. Poikkeava etana 7.7.2022 11:47
   Tulos: +63 (79 ääntä)
   Auttava kirsikka: Vuosikaudet alkoholistin lähellä kärsineenä sanoisin, että sairaus tai ei, sitä on ihan turha puolustella ja hyssytellä. Jos ei ihminen ole valmis hakemaan apua ja sitten purkaa turhautumisensa muihin, sitä ei tarvitse vaan niellä ja kestää.
   Kuka on puolustellut tai hyssytellyt mitään? Johan heti kättelyssä tämä yksi naapuri leimattiin mielipiteineen vain ja ainoastaan alkoholistiksi. Ja kyllä erittäin läheisistä vakavasti alkoholisoituneista ihmisistä on kokemusta itsellänikin 
   Mielestäni on kuitenkin aika perus käytöstapoja, että ketään (tervettä tai sairasta) ei mielipiteensä takia yhteisössä asioikseen porukalla näpäytellä, vieläpä niin että hommaa juonitaan oikein ulkopuolisten konsulttien kanssa ideoiden. Tästä on aika pitkä matka siihen, että "hypittäisi pillin mukaan" tms. Voihan juhlat silti järjestää, mutta se on aivan eri asia ja keskustelu.

   Lainaa

  22. Tulos: +81 (83 ääntä)
   Saita nektariini: Joku taitaa purkaa turhautumistaan. Hesarissa oli pari viikkoa sitten juttu tuosta taloyhtiöstä, paikka vaikuttaa melkoiselta naapurikyttäyksen huipentumalta, jossa erilaisia sääntö-, ohje- ja heippalappuja riittää vaikka muille jakaa. hs.fi/kotimaa/art-2000008882375.html
   Tota Hesarin juttua lukiessa alkoi kyllä raivostuttaa. Esim asukas oli tullut myöhään illalla kotiin, niin joku kyttääjä oli oman asuntonsa ovenraosta alkanut tenttaamaan että "missäs olit, miksi näin myöhään liikkeellä?" 🙄
   Ärsyttävää kyttäämistä. Olisin itse varmaan sanonut olleeni orgioissa tms, koska mitä se hänelle kuuluu. 

   Lainaa

  23. Tulos: +53 (73 ääntä)
   Sivistymätön rotta: Mikään ei ole kyllä hirveämpi ajatus kuin se, että siellä mammat ja papat vetää karaokea pihalla. Sitä kiekumista ei kuuntele kukaan oli sitten selvä tai vähemmän selvä. Se että muut naapurit eivät valittaneet ei tarkoita sitä, että he kaikki ainakaan olisivat asiasta mitenkään erityisen mielissään. [...]
   Samaa mieltä. Karaoke on ihan hirveetä, ne jotka siitä tykkää voi mennä karaokebaareihin tulkitsemaan aikuista naista. Kyllä ihmisen pitäis saada kotonaan olla rauhassa.

   Lainaa

  24. Tulos: +3 (15 ääntä)
   Eikö tuo heippalappuepisodi ole jo kiertänyt täällä kerran, vai muistanko vain väärin kun se on pyörinyt lehtien sivuilla, somessa ja jokapaikassa niin pitkäään?

   Lainaa

  25. Abstrakti albatrossi 7.7.2022 14:02
   Tulos: -44 (56 ääntä)
   Alkoholismi luokitellaan sairaudeksi, mutta siitä pääsee helposti eroon kun vaan lopettaa alkoholin juomisen.

   Lainaa

  26. Kelvoton ananas 7.7.2022 14:37
   Tulos: -11 (11 ääntä)
   Minä kanssa olen melko varma, että tuo Nikun heippalappu-juttu oli nimenomaan täällä ensin ja sitten Hesarissa yms!

   Lainaa

  27. Harmaa kivi 7.7.2022 15:23
   Tulos: +47 (61 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Onhan tuo nyt hieno idea, että järjestetään taloyhtiön voimin juhlia. Suomessa on muutenkin aivan liikaa ihmisiä, joita jo ahdistaa pelkästään se että näkee naapurinsa. Tällaisia pitäisi järjestää paljon enemmäkin. Hommat varmasti luistaa taloyhtiössäkin paljon paremmin, kun oikeasti tutustuu [...]
     Entisessä taloyhtiössäni oli tapana, että juhlittiin yhdessä, ja kivaahan se oli, sellaista saisi olla enemmänkin. 
     Mutta eihän tuossa niin lue, että taloyhtiö olisi mitään järjestämässä, vaan että postaaja on järjestämässä ihan omin voimin, ja on kutsunut naapuritkin. Ei, että naapurit olisivat edes sanoneet tulevansa. Eikä myöskään, että vain naapureita olisi kutsuttu, vaan Group member on laatinut vieraslistan itse.
     Itse luen sen niin, että postaaja on päättänyt ihan itse järjestää omat karaokejuhlansa pihalle, ja saadakseen naapurit kestämään sen, armollisesti kutsumaan heidätkin. Kun ainakin yksi naapuri ei tykkää, nimittelee häntä alkoholistiksi (ja etukäteen jo tietää, että on menossa "selvä kausi", ettei sitten tule ihmettelyä kun ei olekaan humalassa), ja yrittää keksiä koston. -siis siitä, ettei joku halua karaokejuhlia pihalleen, en minäkään haluaisi. Group member tässä käyttäytyy huonosti.

   Lainaa

  28. Ymmärrettävä peruna 7.7.2022 17:44
   Tulos: +38 (50 ääntä)
   "Meillä on rivitaloyhtiön pihajuhlat." "Ilmoitimme juhlista ja kutsuimme naapurit mukaan." 1+1=2 Taloyhtiön pihajuhla on vähän eri asia kuin jonkun jennymarcon takapihan ryyppäjäiset. Vaikka sinne olisikin kutsuttu muutkin naapurit. Ja vielä karaokeakin olisi tarjolla. Ymmärrän erittäin hyvin että iiiihan kaikki ei innostu, vaikka jennymarco mielestään vetääkin hyvin vakkaribiisinsä.

   Lainaa

  29. Nuutunut kivi 7.7.2022 18:04
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   Ensi kesän hittileffa: Kerrostalokyttääjä ja valkoisen pillerin arvoitus.

   Lainaa

  30. Tulos: +18 (28 ääntä)
   Harmaa kivi:   Entisessä taloyhtiössäni oli tapana, että juhlittiin yhdessä, ja kivaahan se oli, sellaista saisi olla enemmänkin.    Mutta eihän tuossa niin lue, että taloyhtiö olisi mitään järjestämässä, vaan että postaaja on järjestämässä ihan omin voimin, ja on kutsunut naapuritkin. Ei, että naapurit olisivat [...]
   En mä kyllä lue tuota ollenkaan samoin kuin sinä o_O
   Siinä lukee rivitaloyhtiön pihajuhlat, ei minun pihajuhlat. 
   Siinä lukee myös, että kutsut naapureille (ei lisäksi, vaan koska taloyhtiön kemut) on laitettu samalla kun tiedotettu hyvissä ajoin. 
   Jonkun ne silti täytyy järkätä, vaikka ois koko yhtiön juhlat.

   Lainaa

  31. Kirpeä Ahven 7.7.2022 22:28
   Tulos: +16 (20 ääntä)
   Akrasia: En mä kyllä lue tuota ollenkaan samoin kuin sinä o_OSiinä lukee rivitaloyhtiön pihajuhlat, ei minun pihajuhlat. Siinä lukee myös, että kutsut naapureille (ei lisäksi, vaan koska taloyhtiön kemut) on laitettu samalla kun tiedotettu hyvissä ajoin. Jonkun ne silti täytyy järkätä, vaikka ois koko yhtiön juhlat.
   Joo. Näin minäkin asian ymmärsin. Tuo "group memberin" kirjoitustyyli ja tapa kommentoida tuota naapuriaan on toki epäkohtelias ja asiatonkin, mutta en ajatellut sen liittyvän noihin pihajuhliin sen kummemmin. Eikä karaokesta nyt voi päätellä mitään, onko se kyseisen henkilön oma idea, vai porukalla keksitty illanviettojuttu.

   Lainaa

  32. Harmaa kivi 7.7.2022 23:40
   Tulos: +23 (37 ääntä)
   Akrasia: En mä kyllä lue tuota ollenkaan samoin kuin sinä o_OSiinä lukee rivitaloyhtiön pihajuhlat, ei minun pihajuhlat. Siinä lukee myös, että kutsut naapureille (ei lisäksi, vaan koska taloyhtiön kemut) on laitettu samalla kun tiedotettu hyvissä ajoin. Jonkun ne silti täytyy järkätä, vaikka ois koko yhtiön juhlat.
     Enhän minä kyseisiä henkilöitä tunne, mutta: 
     Ensinnäkin, sanoa jo etukäteen, että joku on sitten selvällä kaudella, mutta on silti alkoholisti. En menisi sanomaan edes läheisestä alkoholistista, että hän on sitten x päivänä selvä, kun ei sitä voi luvata edes äiti, vaimo, tai alkoholisti itse. "Tuo selvältä vaikuttava henkilö on alkoholisti" kuulostaa panettelulta. 
     "Kutsuin kaikki naapurit" -no jos on taloyhtiön tilaisuus, niin ei sitä tarvitse mainita, muitakaan vaihtoehtoja ei oikein ole. 
     Mutta lopullinen tuomio tästä "näpäyttämisestä": "Pelkään naapurini haastavan riitaa ja pilaavan tilaisuuden, siksi kysyn vinkkejä, miten voisin mahdollisimman hyvin haastaa riitaa" kuulostaa älyttömältä. Kysyisin ennemmin "miten voin parhaiten välttää kaiken konfliktin". Omaan korvaani konfliktin hakeminen, kun valittaa siitä, että muut muka hakevat, ei kuulosta täyspäiseltä. Vaikka naapuri olisikin hankala ihminen, niin ollaanko tässä järjestämässä juhlia vai tappelua? On omissakin nykyisissä naapureissa porukkaa, jota ilman voisin elää -voi saispa edellisen yhtiön takaisin -joten kaikkein viimeiseksi yritän herättää heidän huomiotaan.

   Lainaa

  33. Aurinkolasiton Noita 8.7.2022 0:50
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Onhan tuo nyt hieno idea, että järjestetään taloyhtiön voimin juhlia. Suomessa on muutenkin aivan liikaa ihmisiä, joita jo ahdistaa pelkästään se että näkee naapurinsa. Tällaisia pitäisi järjestää paljon enemmäkin. Hommat varmasti luistaa taloyhtiössäkin paljon paremmin, kun oikeasti tutustuu [...]
   Olen asunut nyt kymmenen vuotta tässä samassa taloyhtiössä.
   Ja joka viikko, tiettynä päivänä, on taloyhtiöllä grillijuhlat.
   Niissä on se sama sakki käynyt 20 vuotta.
   Kun sinne kerran uutena asukkaana aikoinaan uskaltauduin, oli tuloksena paljon kaikenmoista paskapuhetta, vain koska olin nuori, ja siis luultavasti mahdollinen ongelmatekijä.
   Onneksi on muuttanut lisää nuoria tänne syntipukeiksi kaikkeen mahdolliseen.
   Ei nekään tonne uskalla, mutta pahaa niistäkin siellä kuulemma jauhetaan.

   Lainaa

  34. Aurinkolasiton Noita 8.7.2022 0:58
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Ja siis, teki täällä jotain "pahaa" tai ei, niin nuoret asukkaat ovat ekana silmätikkuina. Yhdet tuparit, ajoissa ilmoitettuna, lopetusaikaikin merkattu selkeästi, mutta rapaa vaan tulee aina. Hö.

   Lainaa

  35. Tosikko kiivi 8.7.2022 1:50
   Tulos: -14 (24 ääntä)
   Harmaa kivi:   Enhän minä kyseisiä henkilöitä tunne, mutta:   Ensinnäkin, sanoa jo etukäteen, että joku on sitten selvällä kaudella, mutta on silti alkoholisti. En menisi sanomaan edes läheisestä alkoholistista, että hän on sitten x päivänä selvä, kun ei sitä voi luvata edes äiti, vaimo, tai alkoholisti itse. [...]
   Parhaiten välttää kaiken konfliktin muuttamalla pois. Sitähän ne kaikesta valittajat haluavat. Tämä ei nyt kuitenkaan tainnut olla tarkoituksenmukaista. Hyvä vaan että group member ei ole alistumassa itkukiusaajan edessä.

   Lainaa

  36. Järjetön lintu 8.7.2022 10:09
   Tulos: -8 (16 ääntä)
   Tosikko kiivi: Parhaiten välttää kaiken konfliktin muuttamalla pois. Sitähän ne kaikesta valittajat haluavat. Tämä ei nyt kuitenkaan tainnut olla tarkoituksenmukaista. Hyvä vaan että group member ei ole alistumassa itkukiusaajan edessä.
   Morjens Group member.

   Lainaa

  37. Harmaa kivi 8.7.2022 14:26
   Tulos: +1 (15 ääntä)
   Tosikko kiivi: Parhaiten välttää kaiken konfliktin muuttamalla pois. Sitähän ne kaikesta valittajat haluavat. Tämä ei nyt kuitenkaan tainnut olla tarkoituksenmukaista. Hyvä vaan että group member ei ole alistumassa itkukiusaajan edessä.
     Olettaen, että mitä Group Member sanoo, on totta, mitä edelleenkin epäilen, niin sitten hän on alistumassa itkukiusaajan tasolle.

   Lainaa

  38. Maalaamaton sirkka 10.7.2022 21:30
   Tulos: +1 (15 ääntä)
   Sivistymätön rotta: Mikään ei ole kyllä hirveämpi ajatus kuin se, että siellä mammat ja papat vetää karaokea pihalla. Sitä kiekumista ei kuuntele kukaan oli sitten selvä tai vähemmän selvä. Se että muut naapurit eivät valittaneet ei tarkoita sitä, että he kaikki ainakaan olisivat asiasta mitenkään erityisen mielissään. [...]
   Kaatuuko se elämä oikeasti siihen, jos naapuri kerran kesässä järjestää juhlat pihalla?

   Lainaa

  39. Läpimätä lohikäärme 10.7.2022 23:23
   Tulos: -5 (17 ääntä)
   Maalaamaton sirkka: Kaatuuko se elämä oikeasti siihen, jos naapuri kerran kesässä järjestää juhlat pihalla?
   Kaatuuko siihen, että jättää järjestämättä?

   Lainaa

  40. Maalaamaton sirkka 11.7.2022 12:00
   Tulos: -1 (13 ääntä)
   Läpimätä lohikäärme: Kaatuuko siihen, että jättää järjestämättä?
   Sulla on ihan sen koko kesän kaikki muut illat aikaa nauttia pihasta, jossa ei edes hiiri uskalla yskäistä.

   Lainaa

  41. Mikronkestävä vadelma 11.7.2022 12:51
   Tulos: -3 (9 ääntä)
   Maalaamaton sirkka: Sulla on ihan sen koko kesän kaikki muut illat aikaa nauttia pihasta, jossa ei edes hiiri uskalla yskäistä.
   Et vastannut kysymykseen.

   Lainaa

  42. Mikronkestävä vadelma 11.7.2022 12:56
   Tulos: +1 (11 ääntä)
   Suomessa on kyllä takuulla riittävästi paikkoja ja mahdollisuuksia sekä alkoholin litkimiseen että karaoken hoilaamiseen. Ei ole mitään perustetta sille, miksi pitäisi yhteisessä pihapiirissä örveltää.

   Lainaa

  43. Jäämeren Mursu 12.7.2022 16:04
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Tuossa julkaisussa oli uskomatonta sekin, että kommentteihin tuli ties kuinka monta ehdotusta viedä sille kuivilla olevalle alkoholistille pullo viinaa, niin lakkaa pingottamasta. Alkoholisti, riippuvuussairas ihminen, on saanut stopattua alkoholinkäytön (jäi se sitten väliaikaiseksi tai lopulliseksi, ei merkitystä tässä). Hänen tiensä kuivilla pysymiseen on todennäköisesti hyvin rankka polku kulkea. Luultavasti keskittyy jaksamaan päivän (jopa tunnin) kerrallaan ilman alkoholia, että tänään ei juo vaikka olisi kuinka vaikea olotila. Jos on saanut ammattiapua, niin se kaikki ongelmiensa psyykkinen työstäminenkin voi olla rankkaa. Tai jos ei ole saanut ammattiapua, niin todennäköisesti velloo vielä pahemmassa olotilassa. Mutta ei siinä ole vielä riittävästi taakkaa kannettavaksi, annetaas hänelle vähän lisää painolastia ja viedään hänelle viinaa! Jos toipuminen on riittävän pitkällä, niin hän pystyy kieltäytymään. Mutta jos toipuminen on vasta ihan vaiheessa, niin se kaikki työ mitä hän on tehnyt raittiuden eteen, ne kaikki paskat olotilat mitä hän on kestänyt jotta saisi terveemmän elämän ja kenties esim. ihmissuhteensa takaisin, valuu hukkaan sillä hetkellä kun joku idiootti antaa käteen viinapullon. Joo, hän on itse vastuussa siitä että ottaako pulloa vastaan. Joo, eihän sitä voi vähän vieraammasta ihmisestä tietää onko hänellä alkoholiongelma, jolloin tietämättömänä alkoholia tarjoava ei tee väärin. Mutta kun tietää ihmisen olevan alkoholisti ja tällä hetkellä kuivilla, ja siitä huolimatta tyrkyttää hänelle alkoholia, niin se on sellainen asia mikä ei mene mun ymmärrykseen. Ikään kuin toivottaisiin toiselle paskaa tulevaisuutta, kun tuolla lailla sabotoidaan. Ja vaikka oliskin jo monta kertaa aiemmin ratkennut, niin mitä sitten? Mitä jos tää raittiusyritys onkin se lopullinen, se jonka ansiosta tän alkoholistin elämänlaatu paranee järjettömän paljon, ja jonka ansiosta hän elää pitkän elämän. Ei sitä yrittämistä kuulu muiden pilata.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: heippalappu, heippalaput, kerrostalo, kuva, naapurit, pilleri, tabletti, viesti