Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Luontoilta, osa 58

Tikka ilmaisee mielipiteensä ruoka-ajoista.
Luontoilta, osa 58

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 48 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kykenemätön peura 7.7.2022 0:13
   Tulos: +576 (580 ääntä)
   Mutta äkkiäkös palokärki yhden hirsitalon pistää palasiksi.

   Lainaa

  2. Riihikuiva maito 7.7.2022 0:30
   Tulos: +328 (332 ääntä)
   Kykenemätön peura: Mutta äkkiäkös palokärki yhden hirsitalon pistää palasiksi.
   Joo-o. Onneksi tää oli vaan käpytikka.

   Lainaa

  3. Tulos: +188 (204 ääntä)
   Minäkin löysin pienen linnunpoikasen huonossa kunnossa keskeltä autotietä pari viikkoa sitten, ja palautin sen penkereen taakse metsikköön. Meinasi raukka jäädä kahdesti auton alle jo siinä välissä, kun vieressä mietin että miten saan koiran ja lastenrattaat pysymään aloillaan turvallisessa paikassa pelastusoperaation ajan. Paikallinen eläinlääkäri sanoi vielä soittaessa, että hyvin tehty. Toivottavasti kukaan ei jätä auttamatta loukkaantunutta tai selkeästi hädässä olevaa eläintä vain koska tuo myytti siitä, että emo hylkää poikasen ihmisen hajun takia elää yhä. Tietenkään turhan takia ei pidä koskea.

   Lainaa

  4. Valittu mestari 7.7.2022 0:34
   Tulos: -77 (123 ääntä)
   Linnunpoikasiin ei silti kannata mennä koskemaan turhaan, vaikka joku emo joskus ei olisikaan hylännyt poikastaan tai niitä rengastetaan (käsineet käsissä.) Liian hieno lintulauta.

   Lainaa

  5. Kumma Kuu 7.7.2022 0:51
   Tulos: +292 (298 ääntä)
   Harvemmin lokkeja löytyy haukkakirjasta.

   Lainaa

  6. Kastunut hai 7.7.2022 6:45
   Tulos: +149 (151 ääntä)
   Kivasti kuvattu, että lintulauta näyttää isommalta kuin on, mutta sitten huomasin että "lato" on putken tai puuriman tms. nokassa.

   Lainaa

  7. Valloittava mestari 7.7.2022 9:14
   Tulos: +224 (226 ääntä)
   On kyllä aikamoista jos ei erota lokkia haukasta.. Edes silloin kun niitä "haukkoja" parveilee neljä kappaletta sun yläpuolella saaristossa.

   Lainaa

  8. jukkapalmu 7.7.2022 10:00
   Tulos: +185 (197 ääntä)
   On kyllä niin hämäävä kuva ettei edes hävetä sanoa että katoin kanssa ensin että on oikea rakennus.

   Lainaa

  9. Tulos: +129 (129 ääntä)
   Mäkin luulin että toi on oikea lato! 😂 Katoin että onko tuohon joku tykillä ampunu vai mitä hemmettiä!

   Lainaa

  10. Tulos: +76 (76 ääntä)
   Onpa söpö toi sorsa. Toivottavasti emo huoli vielä takaisin ☺️

   Lainaa

  11. Tulos: +103 (107 ääntä)
   Valloittava mestari: On kyllä aikamoista jos ei erota lokkia haukasta.. Edes silloin kun niitä "haukkoja" parveilee neljä kappaletta sun yläpuolella saaristossa.
   Ja lokit pitää sitä hirveetä meteliä josta luulis tunnistavan.

   Lainaa

  12. Intolerantti sotilas 7.7.2022 12:39
   Tulos: +97 (101 ääntä)
   Valittu mestari: Linnunpoikasiin ei silti kannata mennä koskemaan turhaan, vaikka joku emo joskus ei olisikaan hylännyt poikastaan tai niitä rengastetaan (käsineet käsissä.) Liian hieno lintulauta.
   Linnuilla on todella huono hajuaisti, joten eivät hylkää poikasiaan, vaikka ihminen koskisi. Suurempi riski on, että poikanen siirretään liian kauaksi ja emon on hankala löytää sitä.
   Sen sijaan rusakonpoikasiin ei saisi mennä koskemaan. Edes hanskat eivät välttämättä riitä, vaan käsien ja poikasen väliin olisi hyvä saada esimerkiksi sammalta, jotta ihmisen haju ei tartu poikasiin.

   Lainaa

  13. Tulos: +73 (75 ääntä)
   Valloittava mestari: On kyllä aikamoista jos ei erota lokkia haukasta.. Edes silloin kun niitä "haukkoja" parveilee neljä kappaletta sun yläpuolella saaristossa.
   Joo, meilläkin on noita haukkoja kerrostaloalueella riesaksi asti. Kaiket yöt rääkyvät, etenkin nyt, kun yksi haukanpoikanen lähti pesästä ja taapertaa talojen pihoilla. Ihan kauhean ruma ääni noista haukoista kyllä lähtee.

   Lainaa

  14. Kirpeä Ahven 7.7.2022 14:11
   Tulos: -67 (77 ääntä)
   Intolerantti sotilas: Linnuilla on todella huono hajuaisti, joten eivät hylkää poikasiaan, vaikka ihminen koskisi. Suurempi riski on, että poikanen siirretään liian kauaksi ja emon on hankala löytää sitä. Sen sijaan rusakonpoikasiin ei saisi mennä koskemaan. Edes hanskat eivät välttämättä riitä, vaan käsien ja poikasen [...]
   Rusakkoja on liikaa nyt muutenkin. Vievät elintilaa jäniksiltä ja tuhoavat istutuksia ym. Ei niitäkannata paapoa.

   Lainaa

  15. Vaikuton kavioeläin 7.7.2022 17:32
   Tulos: +46 (50 ääntä)
   Valittu mestari: Linnunpoikasiin ei silti kannata mennä koskemaan turhaan
   Ei tuossa mistään turhaan koskemisesta ollutkaan kysymys.

   Lainaa

  16. Kypsynyt kana 7.7.2022 18:56
   Tulos: +59 (63 ääntä)
   Oikeasti mikään eläin ei hylkää poikastaan vain hetkeksi muuttuneen hajun vuoksi. Olisi lajille aika valtava puute, jos isolla työllä aikaansaadut poikaset hylättäisiin juuri mistään syystä. Käytännössä hylkääminen on luonnossa harvinaista ja kertoo ennemmin puutteellisesta toiminnasta/sairaudesta emoeläimillä. Ei niitä eläimiä silti tietenkään turhaan mennä sörkkimään. Rengastajien hanskojenkäytölle on ihan hygieniasyyt.

   Lainaa

  17. Itseasiassa 7.7.2022 21:30
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   Hyvä Villeltä että pelasti linnun. Oliko se eksynyt sisälle vai oliko kissa hihnassa kiinni ulkona? Muuten ovat linnunpoikaset useammin vaarassa.

   Lainaa

  18. Tulos: +4 (16 ääntä)
   Nimi: Minäkin löysin pienen linnunpoikasen huonossa kunnossa keskeltä autotietä pari viikkoa sitten, ja palautin sen penkereen taakse metsikköön. Meinasi raukka jäädä kahdesti auton alle jo siinä välissä, kun vieressä mietin että miten saan koiran ja lastenrattaat pysymään aloillaan turvallisessa paikassa [...]
   Isä pelasti joskus linnunpoikasen ja löysi sen sitte seuraavana päivänä nokittuna kuoliaaksi. Ite kyllä mietin että tekeekö linnut tota vahingoittuneille linnuille päästääkseen sen tuskasta tai jotain?

   Lainaa

  19. Tulos: +18 (22 ääntä)
   Litton: Isä pelasti joskus linnunpoikasen ja löysi sen sitte seuraavana päivänä nokittuna kuoliaaksi. Ite kyllä mietin että tekeekö linnut tota vahingoittuneille linnuille päästääkseen sen tuskasta tai jotain?
   Ehkä, linnut kyllä tekee paljon omituisia juttuja. Niinkun autojen eteen syöksyminen jotenkin ihan tahallisen uhkarohkean oloisesti.
   Olisiko voinut myös olla jonkun muun lajin lintu nokkimassa? 

   Lainaa

  20. Tulos: -24 (26 ääntä)
   Intolerantti sotilas: Linnuilla on todella huono hajuaisti, joten eivät hylkää poikasiaan, vaikka ihminen koskisi. Suurempi riski on, että poikanen siirretään liian kauaksi ja emon on hankala löytää sitä. Sen sijaan rusakonpoikasiin ei saisi mennä koskemaan. Edes hanskat eivät välttämättä riitä, vaan käsien ja poikasen [...]
   Miten sitten linnut löytää lintulaudan? Näön perusteella?

   Lainaa

  21. Listaamaton etana 8.7.2022 9:05
   Tulos: +59 (61 ääntä)
   Väsynyt: Miten sitten linnut löytää lintulaudan? Näön perusteella?
   No miten petolinnutkaan löytää hiiren pellosta? Eivät ainakaan hajuaistin perusteella. Oletko kuullut koskaan haukankatseesta? Linnuilla on aivan uskomattoman hyvä kuulo- ja näköaisti. Ne myös kommunikoivat toisilleen. Poikkeuksellisen suunnistuskyvyn ansiosta ne löytävät tutulle lintulaudalle, vaikka laittaisit linnun laatikkoon ja kuljettaisit toiselle puolelle maapalloa. Eivät kaikki eläimet ole koiria, jotka operoivat hajuaistinsa perusteella ruoan luokse.

   Lainaa

  22. Luikas sarvikuono 8.7.2022 10:06
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   Väsynyt: Miten sitten linnut löytää lintulaudan? Näön perusteella?
   Joo. Linnulla on monta kertaa tarkempi näkö kuin esim. ihmisellä.

   Lainaa

  23. Vauhditon kalkkuna 8.7.2022 10:27
   Tulos: -26 (36 ääntä)
   Kypsynyt kana: Oikeasti mikään eläin ei hylkää poikastaan vain hetkeksi muuttuneen hajun vuoksi. Olisi lajille aika valtava puute, jos isolla työllä aikaansaadut poikaset hylättäisiin juuri mistään syystä. Käytännössä hylkääminen on luonnossa harvinaista ja kertoo ennemmin puutteellisesta toiminnasta/sairaudesta [...]
   Kun oma lapsi oli vauva, oli aivan super ällöttävää kun lapsi haisi muille. Olisi tehnyt mieli samantien kiikuttaa suihkuun. Se oli todella vastenmielistä.  Ainoa, jolle vauvan oli ok haista oli puoliso. Ei tarvinnut olla kuin hetki sylissä niin muiden haju tarttui. Silloin ajattelin, että ymmärrän täysin eläin emoja.

   Lainaa

  24. Tulos: -34 (36 ääntä)
   Luikas sarvikuono: Joo. Linnulla on monta kertaa tarkempi näkö kuin esim. ihmisellä.
   Missasitte pointtini 100%. Mistä lintu tietää, että lintulauta on linnuille? Olipa se minkä näköinen tahansa.

   Lainaa

  25. Tulos: +52 (54 ääntä)
   Väsynyt: Missasitte pointtini 100%. Mistä lintu tietää, että lintulauta on linnuille? Olipa se minkä näköinen tahansa.
   Tarviiko sen tietää onko se nyt linnulle vai oravalle tai vaikka naapurin mummolle jätetty.. Riittää, että siinä on ruokaa, jota ne haluaa. Tonkiihan linnut monesti esim. roskapusseja tai tuhkakuppejakin ja lintulaudalla ruoka on esillä ihan tarjottimella niin kai se nyt on helppo löytää.

   Lainaa

  26. Nuutunut kivi 8.7.2022 15:16
   Tulos: +17 (23 ääntä)
   Litton: Isä pelasti joskus linnunpoikasen ja löysi sen sitte seuraavana päivänä nokittuna kuoliaaksi. Ite kyllä mietin että tekeekö linnut tota vahingoittuneille linnuille päästääkseen sen tuskasta tai jotain?
   Älä nyt inhimillistä lintuja. Ei ne ajattele, että 'Kaveri kärsii, nokimpa sen hengiltä niin pääsee vähemmällä.' Joku muu syy tappamiseen on ollut.

   Lainaa

  27. Tuima kameli 8.7.2022 15:49
   Tulos: -18 (20 ääntä)
   Juu ei Espoo todellakaan ole kaupunki ollenkaan, on vain Suomen toiseksi suurin kaupunki. Tsadilaiset.

   Lainaa

  28. Tuima kameli 8.7.2022 15:51
   Tulos: -4 (8 ääntä)
   Valittu mestari: Linnunpoikasiin ei silti kannata mennä koskemaan turhaan, vaikka joku emo joskus ei olisikaan hylännyt poikastaan tai niitä rengastetaan (käsineet käsissä.) Liian hieno lintulauta.
   Oli vähän pakko koskea "turhaan" kun tervapääsky (kiitäjä) ei pärjää ilman hoivaa ja kuolee jos jää luonnon armoille.

   Lainaa

  29. Moitittava hiiri 8.7.2022 17:58
   Tulos: +36 (36 ääntä)
   Väsynyt: Missasitte pointtini 100%. Mistä lintu tietää, että lintulauta on linnuille? Olipa se minkä näköinen tahansa.
   Ei se sitä _tiedä_ sanan varsinaisessa merkityksessä, ellei ole oppinut että tietyssä paikassa on sapuskaa. Silloinkaan se ei tiedä että kyseessä on lintulauta. Se muistaa että samassa kohdassa oli aiemminkin ruokaa.

   Lainaa

  30. Tosikko kiivi 8.7.2022 20:14
   Tulos: +38 (38 ääntä)
   Väsynyt: Missasitte pointtini 100%. Mistä lintu tietää, että lintulauta on linnuille? Olipa se minkä näköinen tahansa.
   Ei linnut tai muutkaan eläimet välitä kenelle joku ruoka on tarkoitettu. Huomaavat että tuolla on ruokaa vartioimatta syödäämpä se.

   Lainaa

  31. Tulos: -27 (31 ääntä)
   Nimi: Tarviiko sen tietää onko se nyt linnulle vai oravalle tai vaikka naapurin mummolle jätetty.. Riittää, että siinä on ruokaa, jota ne haluaa. Tonkiihan linnut monesti esim. roskapusseja tai tuhkakuppejakin ja lintulaudalla ruoka on esillä ihan tarjottimella niin kai se nyt on helppo löytää.
   Mis-tä ne tie-tää, et-tä siel-lä on ruo-kaa lin-nuil-le?

   Lainaa

  32. Murrettu piirroshahmo 9.7.2022 22:58
   Tulos: -11 (15 ääntä)
   Kyllä sanoisin, et ne on pikemminkin kaupunkilaisia, jotka itkee, jos lintu joutuu kissan saaliksi ja ryntäävät sitä lintua sitten pelastamaan. Maalaiset ovat tottuneet kunnioittamaan elämänkiertokulkua, eivätä tuollaiseen juuri sekaannu.

   Lainaa

  33. Sisin stalkkeri 10.7.2022 11:18
   Tulos: +13 (25 ääntä)
   Murrettu piirroshahmo: Kyllä sanoisin, et ne on pikemminkin kaupunkilaisia, jotka itkee, jos lintu joutuu kissan saaliksi ja ryntäävät sitä lintua sitten pelastamaan. Maalaiset ovat tottuneet kunnioittamaan elämänkiertokulkua, eivätä tuollaiseen juuri sekaannu.
   Kissa ei kuulu luonnossa elävän linnun kiertokulkuun millään tapaa. Maalaiset ovat tottuneet siihen etteivät ymmärrä näitä asioita.

   Lainaa

  34. Reseptivapaa Dinosaurus 10.7.2022 13:09
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Väsynyt: Mis-tä ne tie-tää, et-tä siel-lä on ruo-kaa lin-nuil-le?
   Ne nä-ke-vät ne jy-vät lau-dal-la ja tun-nis-ta-vat ne syö-tä-vik-si, kos-ka syö-vät nii-tä ja ul-ko-muo-dol-taan nii-den kal-tai-sia a-si-oi-ta luon-nos-sa-kin.

   Lainaa

  35. Tulos: -27 (29 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Ne nä-ke-vät ne jy-vät lau-dal-la ja tun-nis-ta-vat ne syö-tä-vik-si, kos-ka syö-vät nii-tä ja ul-ko-muo-dol-taan nii-den kal-tai-sia a-si-oi-ta luon-nos-sa-kin.
   Vaan kun ne eivät näe siemen7ä juuri minkäänlaiselta laudalla. Auringonkukansiemeniä Suomen luonnossa? Pähkinöitä? Ja mistä ne erottavat lintulaudan jossa on pikkukiviä ja laudan jossa on on siemeniä?
   Te ootta taas kerran aivan pihalla.

   Lainaa

  36. Korea Roska 12.7.2022 0:43
   Tulos: +34 (42 ääntä)
   Väsynyt: Vaan kun ne eivät näe siemen7ä juuri minkäänlaiselta laudalla. Auringonkukansiemeniä Suomen luonnossa? Pähkinöitä? Ja mistä ne erottavat lintulaudan jossa on pikkukiviä ja laudan jossa on on siemeniä?Te ootta taas kerran aivan pihalla.
   Voi helvetin ääliö.
   Lintu näkee, että tuolla on jotain, mikä näyttää ruoalta. Mitä luulet, että lintu tekee? Ei mene katsastamaan tarjontaa, koska se saattaisikin olla pikkukiviä?
   Ei, sinä vitun taliaivo, vaan lintu menee ja katsoo, onko se syötävää. Joskus se on hyviä siemeniä, joskus pikkukiviä (joita linnut myöskin syövät kivipiiroihinsa).
   Mutta tajuatko sinä vitun idiootti, että se lintu ei voi vain lekotella perseellään odottamassa, että jumala kertoo sille, mistä ruokaa löytyy, vaan sen linnun on ihan itse kierreltävä etsimässä?
   Joskus voi myös käydä niin, että lintu laskeutuu laudalle lepäämään, ja hoksaa, että ei juma, täällähän on sapuskaa. Sitten sana kiertää, ja kohta kaikki linnut tietävät, että sieltä kannattaa etsiä.
   Mutta eeeei, kun sinä yksi paskapää olet nyt päättänyt, että eiväthän linnut voi mistään tietää, miten saada ruokaa. Ei kun ai niin, niiden täytyy tietysti haistaa se. Koska sinä haluu-uu-uu-uut että linnuilla on hyvä hajuaisti, ja sinun mielestäsi linnuilla ei ole lupa syödä, jos eivät ole löytäneet ruokaansa juuri hajun perusteella.
   Voi jumalauta, ne linnutkin ovat älykkäämpiä kuin sinä. Esim. korpit havainnoivat ympäristöään ja käyttävät havainnoinnistaan oppimiaan asioita hyödykseen. Sinä sen sijaan kuulet lukuisilta eri ihmisiltä, miten linnut löytävät ruokaa, mutta silti vain vänkyti vänkyti vänkyti vänkytät, että kyllä tämän tyhmän todellisuuden nyt vain täytyy muovautua sinun tahtosi mukaiseksi. 

   Lainaa

  37. Korea Roska 13.7.2022 9:59
   Tulos: -16 (16 ääntä)
   Väsynyt: Vaan kun ne eivät näe siemen7ä juuri minkäänlaiselta laudalla. Auringonkukansiemeniä Suomen luonnossa? Pähkinöitä? Ja mistä ne erottavat lintulaudan jossa on pikkukiviä ja laudan jossa on on siemeniä?Te ootta taas kerran aivan pihalla.
   No mitä? Loppuiko paskaruikuttajalta paskaruikutus? Missäs viivyt, kun sinun piti niin tarmokkaasti vänkyttää typeryyttäsi kaikkien järjen äänien päälle?
   Älä nyt vain sano, että älysit viimein olevasi niin vähä-älyinen, ettet ansaitse saada avata suutasi. Se olisi liian hyvää ollakseen totta. Mutta sinun älysi ei riitä tuollaisiin ymmärryksiin.

   Lainaa

  38. Tulos: -18 (20 ääntä)
   Korea Roska: Voi helvetin ääliö. Lintu näkee, että tuolla on jotain, mikä näyttää ruoalta. Mitä luulet, että lintu tekee? Ei mene katsastamaan tarjontaa, koska se saattaisikin olla pikkukiviä? Ei, sinä vitun taliaivo, vaan lintu menee ja katsoo, onko se syötävää. Joskus se on hyviä siemeniä, joskus pikkukiviä [...]
   Tää on aivan ihanaa, mokien hyväksymä paskanjauhantaa!
   Meillä varikset ja lokit hakee siilien ruoat - mutta ei yritäkkään jos ei ole. Näkyvissä ne ruoat ei ole, koskaan.
   Jatkuvasti lokit istuskelee pihapuussa ... eiku, vain kun siilinruoka haisee.
   Teille on näämmä täysin mahdotonta myöntää, että linnutkin haistaa. Etenkin kun tiedätte mun olevan oikeassa.
   Te ootta niin veganismi-ihania!

   Lainaa

  39. Tulos: -17 (19 ääntä)
   Korea Roska: Voi helvetin ääliö. Lintu näkee, että tuolla on jotain, mikä näyttää ruoalta. Mitä luulet, että lintu tekee? Ei mene katsastamaan tarjontaa, koska se saattaisikin olla pikkukiviä? Ei, sinä vitun taliaivo, vaan lintu menee ja katsoo, onko se syötävää. Joskus se on hyviä siemeniä, joskus pikkukiviä [...]
   Niin, Oulussa lokit ennen lensi jonossa kaatopaikalle. Ja kas kun sitä peitettiin, niin ne varmaan heti tajus olla tulematta? No ei, vasta kun haju loppui. Varmasti ihan puhdas yhteensattuma. Siksi intersektionaalistien feministivegaanien mielestä mua on oikein haukkua, enhän mä voi, oletettuna miehenä, mitään tietää. Ja siksi linnuilla ei voi olla hajuaistia.

   Lainaa

  40. Tulos: -14 (16 ääntä)
   Väsynyt: Niin, Oulussa lokit ennen lensi jonossa kaatopaikalle. Ja kas kun sitä peitettiin, niin ne varmaan heti tajus olla tulematta? No ei, vasta kun haju loppui. Varmasti ihan puhdas yhteensattuma. Siksi intersektionaalistien feministivegaanien mielestä mua on oikein haukkua, enhän mä voi, oletettuna miehenä, mitään tietää. Ja siksi linnuilla ei voi olla hajuaistia.
   Muistan, kun IFV porukka väitti, että jakolasku on vaihdannainen, kun laskun voi vaihtaa käänteisluvun kertolaskuun. Aivan idioottiselvästi tajuamatta mitään luonnollisista luvuista mitään. Mutta IFV (intersektionaalinen feminismi-veganismi) on enemmän oikeassa kuin algebra. Noh, totta kait on!

   Lainaa

  41. Korea Roska 15.7.2022 11:20
   Tulos: +1 (11 ääntä)
   Väsynyt: Tää on aivan ihanaa, mokien hyväksymä paskanjauhantaa!Meillä varikset ja lokit hakee siilien ruoat - mutta ei yritäkkään jos ei ole. Näkyvissä ne ruoat ei ole, koskaan.Jatkuvasti lokit istuskelee pihapuussa ... eiku, vain kun siilinruoka haisee.Teille on näämmä täysin mahdotonta myöntää, että [...]
   Olet ihan helvetin vähä-älyinen paskaruikuttaja.
   Olet selvästi niin vähä-älyinen, että aivokapasiteettisi ei riitä muuhun kuin pöydän ääressä istumiseen ja ikkunasta ulos tuijottamiseen vuorokauden ympäri. Muuten et nimittäin tietäisi, että linnut eivät etsi pihaltasi ruokaa silloinkin, kun sitä ei siellä ole. Jos kykenisit esim. opiskelemaan, käymään töissä, tai edes ymmärtämään tv-ohjelmia, niin silloin et olisi aina näkemässä, miten lintu käy tsekkaamassa pihaasi, ja lähtee sitten nopeasti pois kun saa selville, että ruokaa ei ole.
   Ja hmm, mitähän ne lokit siellä peitetyllä kaatopaikalla duunailivat. No, kun olet liian typerä pähkäilläksesi sitä itse, niin minä selitän sen sinulle tarvitsemallasi vaikeustasolla, eli niin, että 3-vuotias ymmärtäisi. Lokit ovat ennen saaneet kaatopaikalta runsaasti ruokaa. Ne tuntevat sen hyvänä ruokapaikkana. Kun ruoka otetaan sieltä pois, lokit eivät ymmärrä, mitä on tapahtunut, eivätkä osaa ennakoida, tuleeko ruoka palaamaan sinne. Siksi ne käyvät vielä jonkun aikaa katselemassa vanhaa ruokapaikkaansa, josko ruoka olisi tullut sinne takaisin. Mutta jonkun ajan kuluttua lokit päättelevät, että ruoka ei todennäköisesti ole palaamassa, ja lakkaavat kuluttamasta energiaansa tuossa paikassa käymiseen.
   3-vuotiaan kanssa voi myös selvittää yksinkertaisella kokeella, että etsivätkö linnut ruokansa haju- vai näköaistia käyttäen. Mene 3-vuotiaan kanssa paikalle, jossa on paljon lokkeja. Laske jalkojesi juureen lokkien huomiota herättämättä suljettu kangaspussi, jossa on kolme leipää. Seuraa, tulevatko lokit syömään leivät pussista vain haistettuaan ne. Seuraavaksi ota pussista kaksi leipää käteesi ja aseta toinen rauhallisesti, lokkien huomiota herättämättä jalkojesi juureen. Seuraa, kuinka nopeasti lokit tulevat syömään leivän maasta. Lopuksi heitä toinen käsissäsi olevista leivistä suurieleisesti maahan ja seuraa, miten nopeasti lokit tulevat syömään sen.

   Lainaa

  42. Tulos: -12 (14 ääntä)
   Korea Roska: Olet ihan helvetin vähä-älyinen paskaruikuttaja. Olet selvästi niin vähä-älyinen, että aivokapasiteettisi ei riitä muuhun kuin pöydän ääressä istumiseen ja ikkunasta ulos tuijottamiseen vuorokauden ympäri. Muuten et nimittäin tietäisi, että linnut eivät etsi pihaltasi ruokaa silloinkin, kun sitä ei [...]
   Jaksuhaleja!
   Seuraavaksi voit tehdä testin, kaksi pahvilaatikkoa, molemmissa pieniä reikiä. Kirjoita toisen päälle "ruokaa variksille" ja toisen "ei oo ruokaa". Laita ruokaa ekan sisälle. Varikset avaa vain ekan. Avot! Olet todistanut, että varikset osaa lukea!
   Nobeli tulee heti.

   Lainaa

  43. Korea Roska 16.7.2022 8:52
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Väsynyt: Jaksuhaleja!Seuraavaksi voit tehdä testin, kaksi pahvilaatikkoa, molemmissa pieniä reikiä. Kirjoita toisen päälle "ruokaa variksille" ja toisen "ei oo ruokaa". Laita ruokaa ekan sisälle. Varikset avaa vain ekan. Avot! Olet todistanut, että varikset osaa lukea!Nobeli tulee heti.
   Varikset möyhentävät molemmat laatikot auki. Tai lokit, tai... no okei, ethän sinä muita lintuja tiedä.
   Etkö ole koskaan ihmetellyt, miksi linnut nokkivat maata niin paljon? Mikseivät vain nokkaise kerran siitä kohdasta, missä haistavat madon olevan?
   Ja miksi linnut tulevat pihalleni, vaikka haistavat koiran olevan heti nurkan takana? Miksi ne nokkivat tyytyväisenä pihaa, vaikka haistavat lähellä olevan koiran, ja hätkähtävät kauemmas vasta, kun kiertävät nurkan ja näkevät koiran?

   Lainaa

  44. Nyhtyri kuormaeläin 16.7.2022 20:39
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   Väsynyt: Jaksuhaleja!Seuraavaksi voit tehdä testin, kaksi pahvilaatikkoa, molemmissa pieniä reikiä. Kirjoita toisen päälle "ruokaa variksille" ja toisen "ei oo ruokaa". Laita ruokaa ekan sisälle. Varikset avaa vain ekan. Avot! Olet todistanut, että varikset osaa lukea!Nobeli tulee heti.
   Esitätkö vain tyhmää vai oletko oikeasti noin tyhmä? Ja sattuuko tuo tyhmyys koskaan kanssaeläjien korvien väliin vai ainostaan omiesi? Ja sitten se perinteinen vastaus, ole hyvä.

   Lainaa

  45. Karu katkarapu 19.7.2022 9:52
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Eräs tuttu oli aikanaan uskonut kun sen mies väitti että lokit on albiinovariksia

   Lainaa

  46. Rytmikäs vihannes 20.7.2022 10:11
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Tämä ihastuttava keskustelu lintujen hajuaistista on jäänyt selkeästi kesken, joten käytin muutaman minuutin asian googlaamiseen ja ehkä jotakuta muutakin kiinnostaa että tiedekään ei ole yksimielinen asiasta. Korppikotkilla, mainituilla lokeilla ja kiiveillä on hyvä hajuaisti, mutta muilla linnuilla ei ole uskottu olevan hajuaistia juuri ollenkaan. Mutta suorastaan tänä vuonna on julkaistu Danielle J. Whittakerin kirja The Secret Perfume of Birds: Uncovering the Science of Avian Scent, joka vaikuttaisi kääntävän tämän uskomuksen päälaelleen!

   Lainaa

  47. Konveksi herkkuruoka 3.9.2022 19:48
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Rytmikäs vihannes: Tämä ihastuttava keskustelu lintujen hajuaistista on jäänyt selkeästi kesken, joten käytin muutaman minuutin asian googlaamiseen ja ehkä jotakuta muutakin kiinnostaa että tiedekään ei ole yksimielinen asiasta. Korppikotkilla, mainituilla lokeilla ja kiiveillä on hyvä hajuaisti, mutta muilla linnuilla [...]
   Ai että, nyt ei sittenkään kaduta että selasin kommentit ihan loppuun asti!

   Lainaa

  48. Ällöttävä kotieläin 4.9.2022 9:56
   Tulos: -6 (6 ääntä)
   Konveksi herkkuruoka: Ai että, nyt ei sittenkään kaduta että selasin kommentit ihan loppuun asti!
   Nähdäksesi oman kommenttisi, johon kukaan ei ole vastannut? Hurraa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: aitta, ankka, hirret, hirsi, kissat, kuva, linnut, lintulauta, palokärki, pähkinät, ruoka, ruokinta, tikka