Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Rakkaat naapurit, osa 71

Rakas naapuri, lopeta pyykinpesu.
Suurenna näkymä
Rakkaat naapurit, osa 71

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 45 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +650 (658 ääntä)
   Mulla on kiistämättä aivan liikaa vaatteita, mutta ne kyllä loppuisi kesken, jos pitäisi pestä pyykit kerran kuussa.

   Lainaa

  2. Kykenemätön peura 16.6.2022 0:21
   Tulos: +465 (507 ääntä)
   Minäkin mielenosoituksellisesti pesen pyykkiä viikoittain ja välillä jopa useamman koneellisen päivässä. En haluaisi liian lähelle ihmistä, joka käyttää pesukonetta kerran kuukaudessa. Henkilökohtainen hygienia ei voi olla kovin korkealla tasolla.

   Lainaa

  3. Raksu valas 16.6.2022 0:46
   Tulos: +144 (154 ääntä)
   Nuo lappusodat on kyllä aina mielenkiintoisia. Kerran meidän viereisessä kerrostalossa oli alaovilla kahden ihmisen välinen lappusota, jota oli useampikin viesti. Sain aika hyvin selville, että asukas A oli valittanut asukas B:lle, joka oli pysäköinyt auton ovien eteen pelastustielle. Asukas B on yksinhuoltaja, joka oli silloin tullut kaupasta ja jättänyt auton ovien eteen kantaessaan yksin kaikki kauppatavarat autosta ja sen jälkeen vienyt autonsa parkkiin. Itsellä ei ole ajokorttia, joten en tiedä kumpi teki virheen (pelastustielle saa pysäköidä lastin purkamista varten, mutta kuuluuko siihen myös kauppareissut, joiden aikana tulee useampia kasseja), mutta asukas A tunnetaan kyllä rakennuksessa aika hyvin 'Ulla Taalasmaana' joka kyylää naapureita jatkuvasti ja valittaa kaikesta.

   Lainaa

  4. Sarjapesijä 16.6.2022 0:47
   Tulos: -126 (154 ääntä)
   Itse ainakin pessyt pyykkituvalla/tai kotona aktiivisesti pyykkiä. Välillä jos sitä on kertynyt niin ottanut jopa salaa vuoroja, ilman että niitä olen merkannut. 🤪😂 Ihan sama vaikka naapurit ei tykkäis, mä en tykkää olla likasissa vaatteissa/lakanoissa yms.

   Lainaa

  5. Maanalainen ylioppilas 16.6.2022 1:01
   Tulos: -151 (193 ääntä)
   Käsialasta päätellen kaikki laput on naisten kirjoittamia.

   Lainaa

  6. Tulos: -103 (183 ääntä)
   Totta kai noi lupalaput on liikaa eikä toisen elämään saa puuttua. Mutta mä olen vanhemmalla iällä ehkä löytänyt sen pienen viherhipin ja ilmastonmuutos on huoli numero yksi. Kristan ei todellakaan kuulu pestä pyykkiä noin usein, minä luovuin veden -ja sähkön kulutuksen vuoksi pesukoneesta kokonaan koska se on kulutukseltaan kotitalouden hirveimpiä ilmastokatastofeja, suositten miettimään vaihtoehtoisia tapoja. Minä tilaan 1,5kk välein luotettavasta Kiinalaisesta vaateliikkeestä( EI WISH ) halvalla sellaisen vaatekuorman että pidän 1-2 kertaa ja heitän pois ja uusi tilaus. Vedenkulutus on saatava vähenemään vaikka yksi jukkapalnu kerrallaan. Save the ocean. Ekologisempi elämä auttaa meidän jälkipolvia, haluatko jättää heille delffiinejä, vai Dystopian.

   Lainaa

  7. Tulos: +135 (139 ääntä)
   Sarjapesijä: Itse ainakin pessyt pyykkituvalla/tai kotona aktiivisesti pyykkiä. Välillä jos sitä on kertynyt niin ottanut jopa salaa vuoroja, ilman että niitä olen merkannut. 🤪😂 Ihan sama vaikka naapurit ei tykkäis, mä en tykkää olla likasissa vaatteissa/lakanoissa yms.
   Siis miksi ihmeessä salaa? Onko joku max määrä mitä saat pestä vai hävettääkö pestä pyykkiä niin paljon kuin peset? Mun taloyhtiössä saa varata vaikka koko päiväksi pyykkituvan jos vaan kehtaa olla mulkku, ei ole yli 2h muistaakseni ikinä ollut varattu kyllä. Jäi häiritsee miksi pitäisi piilotella. Mielenosoituksellisesti kuivaushuoneessa mun pyykit on joskus viikattu, luultavasti. Ei kukaan ollut ainakaan laittanut omiaan niiden tilalle kuivuu.

   Lainaa

  8. Eheä mango 16.6.2022 2:52
   Tulos: -147 (171 ääntä)
   On se tuo kerrostalossa elävän elämä hankalaa :D Menisivät töihin, niin olisi varaa ostaa oma talo, niin ei olisi noita naapureita haittana!

   Lainaa

  9. Tuhomaatti 16.6.2022 3:38
   Tulos: +22 (54 ääntä)
   Juurikin tuo viimeinen lappu on se syy miksi en edes harkinnut kerrostaloa tai edes rivitaloa kun kämppää etsin. Ostin sitten talon syrjemmältä niin ei tarvitse kuunnella kenenkään kitinöitä vaikka alsati kävelisi pihallaan.

   Lainaa

  10. Punainen vesinokkaeläin 16.6.2022 3:38
   Tulos: +129 (139 ääntä)
   Maanalainen ylioppilas: Käsialasta päätellen kaikki laput on naisten kirjoittamia.
   Minusta ne on miesten kirjoittamia.🤔 
     ...elämäni pahin naapurikyttääjä ja kerrostaloterroristi oli mies; 
   vanha ukko, joka istui kotona 24/7 korva seinässä ja soitteli isännöitsijälle.  Hän vihasi mm. ihmisääniä, puhelimen soittoääntä, suihkun kohinaa, musiikkia, kissoja, koiria, lapsia, autoja ja hissinkäyttöä. Koska isännöitsijä ei heti häätänyt autollisia lapsiperheitä + vuorotyöntekijöitä + koiranomistajia yms. kadulle, ukko yritti kaikkensa. Hän tunki pikaliimaa "huonojen" naapureiden kotioven lukkopesään, mikä tietysti rikkoi lukon. 
    Kun oman kotioveni lukko oli hajotettu sillä s****nan pikaliimalla, tein siitä 700-vuotiaasta äijänkäppänästä rikosilmoituksen.  Juttu ei koskaan edennyt oukeuteen, koska papalle iski haasteen saatuaan sydäninfarkti, ja hän kuoli. Ei ole tullut ikävä.

   Lainaa

  11. Tulos: +115 (125 ääntä)
   Raksu valas: Nuo lappusodat on kyllä aina mielenkiintoisia. Kerran meidän viereisessä kerrostalossa oli alaovilla kahden ihmisen välinen lappusota, jota oli useampikin viesti. Sain aika hyvin selville, että asukas A oli valittanut asukas B:lle, joka oli pysäköinyt auton ovien eteen pelastustielle. Asukas B on [...]
   A teki virheen. Pelastustielle ei saa pysäköidä, mutta huoltoajo on sallittua ja lastaus/purku on huoltoajoa. Monet kuvittelee, että vain huoltomies saa ajaa pihaan.

   Lainaa

  12. Tulos: -10 (38 ääntä)
   Jos hissiin tullut naapuri oli samasta kerroksesta, niin mitä hävettävää siinä yhden kerroksen kulkemisessa oli? Naureskellut vaan hiljaa itsekseen että jaha, hyvä että naapuriakin laiskottaa niin ei tarvitse suotta nolostella omaa hissillä kulkua.

   Lainaa

  13. Viaton hirmulisko 16.6.2022 7:06
   Tulos: -32 (54 ääntä)
   Maanalainen ylioppilas: Käsialasta päätellen kaikki laput on naisten kirjoittamia.
   Kaikissa pilkun edessä väli, joten luultavasti samalta naiselta.

   Lainaa

  14. Navakka norsu 16.6.2022 7:06
   Tulos: +50 (54 ääntä)
   Siitake: Jos hissiin tullut naapuri oli samasta kerroksesta, niin mitä hävettävää siinä yhden kerroksen kulkemisessa oli? Naureskellut vaan hiljaa itsekseen että jaha, hyvä että naapuriakin laiskottaa niin ei tarvitse suotta nolostella omaa hissillä kulkua.
   Ei naapuri tullut samasta kerroksesta, jotkut hissit jopa pysähtyvät kesken matkan, jos muitakin on tulossa.

   Lainaa

  15. Morbidi mehiläinen 16.6.2022 7:07
   Tulos: -35 (77 ääntä)
   Kumma Kuu: A teki virheen. Pelastustielle ei saa pysäköidä, mutta huoltoajo on sallittua ja lastaus/purku on huoltoajoa. Monet kuvittelee, että vain huoltomies saa ajaa pihaan.
   B teki virheen. Pelastustielle saa pysähtyä lyhytaikaisesti ja purkaa tavarat ulos tai jättää henkilö pois kyydistä. Jos poistui auton luota viemään ostokset sisälle niin se katsotaan pysäköinniksi. Pysäköinti pelastustielle on kielletty.
   11 §
   Kiinteistöjen pelastustiet

   Kiinteistön omistajan ja haltijan sekä toiminnanharjoittajan on osaltaan huolehdittava siitä, että hälytysajoneuvoille tarkoitetut ajotiet ja muut kulkuyhteydet (pelastustiet) pidetään ajokelpoisina ja esteettöminä ja että ne on merkitty asianmukaisesti.

   Pelastustielle ei saa pysäköidä ajoneuvoja eikä asettaa muutakaan estettä.

   Lainaa

  16. Tulos: -15 (45 ääntä)
   Morbidi mehiläinen: B teki virheen. Pelastustielle saa pysähtyä lyhytaikaisesti ja purkaa tavarat ulos tai jättää henkilö pois kyydistä. Jos poistui auton luota viemään ostokset sisälle niin se katsotaan pysäköinniksi. Pysäköinti pelastustielle on kielletty. 11 §Kiinteistöjen pelastustiet Kiinteistön omistajan ja [...]
   Tämä.
   Huoltoajo (=vaikkapa suurempien ostosten tms. vieminen ovelle asti) on pelastustielläkin sallittu, mutta tämän huoltoajonkaan yhteydessä ei pelastustielle saa pysäköidä, saa vain ja ainoastaan pysähtyä. 

   Lainaa

  17. Kimakka paprika 16.6.2022 7:33
   Tulos: +75 (79 ääntä)
   Eheä mango: On se tuo kerrostalossa elävän elämä hankalaa 😁 Menisivät töihin, niin olisi varaa ostaa oma talo, niin ei olisi noita naapureita haittana!
   Sitten voi aamuisin astella omalla ranchilla ja tähyillä laaksojen yli näkyvään lähiöön, jossa ne työttömät vahtii toistensa pyykinpesua. Sisälle palatessa laittaa sitten pyykkikoneen tyhjänä pyöriin ihan vaan kostoksi.

   Lainaa

  18. Heleä rätti 16.6.2022 9:00
   Tulos: +78 (92 ääntä)
   Morbidi mehiläinen: B teki virheen. Pelastustielle saa pysähtyä lyhytaikaisesti ja purkaa tavarat ulos tai jättää henkilö pois kyydistä. Jos poistui auton luota viemään ostokset sisälle niin se katsotaan pysäköinniksi. Pysäköinti pelastustielle on kielletty. 11 §Kiinteistöjen pelastustiet Kiinteistön omistajan ja [...]
   Mistähän tuon repäisit, että jos poistui viemään sisälle ostokset, niin kyseessä ei olisi enää kuorman purku? Sitä ei ole kyllä missään noin virallisesti määritelty. Ajoneuvon läheisyydessä tulee olla, mutta se ei tarkoita, että pitää olla kädenmitan päässä.

   Lainaa

  19. Tulos: +85 (97 ääntä)
   Morbidi mehiläinen: B teki virheen. Pelastustielle saa pysähtyä lyhytaikaisesti ja purkaa tavarat ulos tai jättää henkilö pois kyydistä. Jos poistui auton luota viemään ostokset sisälle niin se katsotaan pysäköinniksi. Pysäköinti pelastustielle on kielletty. 11 §Kiinteistöjen pelastustiet Kiinteistön omistajan ja [...]
   No tuo nyt ei vaan pidä paikkaansa. Tietenkään tavaraa toimittaessa kamoja ei tarvitse jättää ulos sateeseen tai varastettavaksi. Laista ei kannata lainailla yksittäisiä satunnaisia lauseita, jos ei ymmärrä siitä mitään.

   Lainaa

  20. Itseasiassa 16.6.2022 10:24
   Tulos: +64 (66 ääntä)
   Sarjapesijä: Itse ainakin pessyt pyykkituvalla/tai kotona aktiivisesti pyykkiä. Välillä jos sitä on kertynyt niin ottanut jopa salaa vuoroja, ilman että niitä olen merkannut. 🤪😂 Ihan sama vaikka naapurit ei tykkäis, mä en tykkää olla likasissa vaatteissa/lakanoissa yms.
   Mulla oli joskus tällainen naapuri, varasi 4-5 tuntia, pesi pyykit ja pyyhki nimen pois listasta. Välillä se yritti peitellä käyntejään käyttämällä lastensa sukunimeä ja pyyhki senkin pois. Kantoi vielä omaa lyijäriä mukana tätä varten. Välillä oli vuoroa varaamatta, joskus ihan reippaasti muiden vuoroilla. Aloin sitten kirjoittamaan kuulakärkikynällä nimen uudestaan sinne, välillä se kävi laittamassa jotain valkoisia tarroja nimensä päälle, mutta kirjoitin uudestaan. Tunti maksoi 1 €, että ihan oikeudenmukaista, että kaikki maksavat saman. Lisäksi itseäni otti päähän kun se oli munkin vuorolla useamman kerran, kiva varata se vuori ja aikaa sen käyttöön, kun siellä kuitenkin olivst omien dijasn taas naapurin pyykit. En ymmärrä miten jostain 3 hengen taloudesta voi tulla joka viikolle joku 10 tuntia pyykättävää, koska normaali 40 sai pestyä ja kuivattu meidän koneilla tunnissa. Ehkä siellä oli muitakin ongelmia, kun rahat eivät riittäneet siihen pyykkimäärään.

   Lainaa

  21. Sammattimies 16.6.2022 10:52
   Tulos: +30 (42 ääntä)
   Pyykkiähän kannattaa yleensä pestä oman eikä naapurin tarpeen mukaan. Samalla logiikalla hoituu parhaiten muutkin kotityöt ja tarpeet. Joskus yritin seurata naapurin tahtia. Koko ajan oli kauhea nälkä ja vessahätä. Töistäkin jo kyselivät perään, kun pyrin käymään naapurin tahtiin. Lopulta kävikin ilmi, että asun omakotitalossa maalla.

   Lainaa

  22. Joutava karhu 16.6.2022 11:34
   Tulos: -22 (48 ääntä)
   -x-x-: No tuo nyt ei vaan pidä paikkaansa. Tietenkään tavaraa toimittaessa kamoja ei tarvitse jättää ulos sateeseen tai varastettavaksi. Laista ei kannata lainailla yksittäisiä satunnaisia lauseita, jos ei ymmärrä siitä mitään.
   Oma on vika jos sakko napsahtaa. Korkein oikeus vahvisti sakot kun asukas jätti autonsa 5 minuutiksi pelastustielle kun vei ostoksensa sisälle. Pelastustiemerkintää sisältää pysäköintikieltomerkkin asetukset.  Pysäköintikieltomerkki kieltää pysäköinnin, mutta sallii lyhytaikaisen pysähdyksen. Pysähdyksessä kuljettaja ei saa poistua paikalta. Jos jaksat niin selvitä mitä eroa on pysäköinnilla ja pysähtymisellä. Niin huomaat olevasi väärässä.
   Piha-alue on määritelty ja liikennemerkein merkitty pelastustieksi. Pysäköintikielto koskee kaikkia ajoneuvoja, myös peräkärryjä, moottoripyöriä, mopoja, skoottereitä ja mönkijöitä. Rakennuksen huoltoon tai huoneistojen remontteihin liittyvät kuljetukset, lastaamiset ja purkamiset eivät oikeuta pysäköimään ajoneuvoja pelastustielle, vaan ajoneuvot on siirrettävä kuten edellä on selvitetty. 

   Lainaa

  23. Vakavarainen satuhahmo 16.6.2022 11:58
   Tulos: +50 (50 ääntä)
   Lopeta se kommentointi. Kerran kuussa on hyvä, ei tollanen, ihan tyhmää tollanen.

   Lainaa

  24. Tulos: +10 (26 ääntä)
   Ekan mokan heippalaput näyttäis olevan saman tyypin kirjoittamat. On vaan yrittänyt muuttaa käsialaansa.

   Lainaa

  25. Tulos: +60 (68 ääntä)
   Eheä mango: On se tuo kerrostalossa elävän elämä hankalaa 😁 Menisivät töihin, niin olisi varaa ostaa oma talo, niin ei olisi noita naapureita haittana!
   Kertoisitko sen työpaikan yhteystiedot johon vain "mennään" ja jossa palkka on niin hyvä että voi ostaa omakotitalon?

   Lainaa

  26. Tulos: +58 (58 ääntä)
   Itseasiassa: Lisäksi itseäni otti päähän kun se oli munkin vuorolla useamman kerran, kiva varata se vuori ja aikaa sen käyttöön, kun siellä kuitenkin olivst omien dijasn taas naapurin pyykit.
   Pystyykö niitä ohjelmia lopettamaan kesken kaiken? Jos pystyy, niin tuollaisessa tapauksessa itse pysäyttäisin ohjelman ja heivaisin naapurin pyykit hemmettiin ja pistäisin omat tilalle.

   Lainaa

  27. Tulos: +66 (74 ääntä)
   Itseäni häiritsee kaikista eniten nämä omasta mielestään "normaalia" elämää viettävät. Kersat huutaa ja jumpataan kuudelta aamulla niin et koko katto jyhmii. Mutta 'onhan sitä nyt laiskimusten aika herätä jo tähän aikaan" toteaa muiden elämää jatkuvasti häiritsevä aamuvirkunmulkku. Mutta auta armias jos itse pääsen neljän aikaan aamulla töistä ja elän omaa normaalia elämääni niin se onkin jotenkin muka väärin. Nykymaailman ei pitäisi enää pyöriä aamuvirkkujen tahtiin sillä työelämä on muuttunut täysin.

   Lainaa

  28. Leipäressu 16.6.2022 16:28
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Joutava karhu: Oma on vika jos sakko napsahtaa. Korkein oikeus vahvisti sakot kun asukas jätti autonsa 5 minuutiksi pelastustielle kun vei ostoksensa sisälle. Pelastustiemerkintää sisältää pysäköintikieltomerkkin asetukset.  Pysäköintikieltomerkki kieltää pysäköinnin, mutta sallii lyhytaikaisen pysähdyksen. [...]
   Mistä löytyy tämä KO:n ratkaisu? 
   Miten hoitaisit muuttokuorman lastaamisen ja purkamisen käymättä välillä asunnossa? 
   Kiinteistöposti.fi: "Tämän perusteella esimerkiksi päiväkotilasten tuontia ja vientiä ei voi pitää sellaisenaan lain mukaisena kiellettynä pysäköintinä. Sen sijaan auton jättäminen pelastustielle yöksi tai pitkäksi ajaksi esimerkiksi kauppareissun tavaroiden purkamisen jälkeen tai vaikkapa aamulehtiä jakavan auton jättäminen pelastustielle siksi aikaa, kun jakaa lehtiä useampiin vierekkäisiin kerrostaloihin, ovat kaikki kiellettyjä."

   Lainaa

  29. Tekaistu sonni 16.6.2022 17:44
   Tulos: -30 (40 ääntä)
   Leipäressu: Mistä löytyy tämä KO:n ratkaisu?  Miten hoitaisit muuttokuorman lastaamisen ja purkamisen käymättä välillä asunnossa?  Kiinteistöposti.fi: "Tämän perusteella esimerkiksi päiväkotilasten tuontia ja vientiä ei voi pitää sellaisenaan lain mukaisena kiellettynä pysäköintinä. Sen sijaan auton jättäminen [...]
   Kuskin pitää pysyä auton luona.

   Lainaa

  30. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Silloin, kun meillä ei ollut omaa pyykkikonetta vaan käytettiin pesutupaa, saatoimme pestä pyykkiä jopa harvemmin kuin kuukauden välein. Vuorot olivat neljän tunnin vuoroja, joilla sai käyttää kolmea konetta yhtä aikaa. Meillä oli aika paljon vaatteita, ja jotain pikkupyykkiä tuli pestyä käsin. Toki ei likaisina kuljettu. Nykyään kyllä pyörii pyykkikone parikin kertaa viikossa.

   Lainaa

  31. Harmaa kivi 16.6.2022 22:31
   Tulos: +54 (54 ääntä)
   Itselläni muuten on naapuri, joka varaa pyykkivuoroa mielenosoituksellisesti (en ole vainoharhainen, tiedän, koska hän sanoin niin). Tausta: pyykkitupa on auki kymmeneen, mutta sen voi varata vain kahdeksaan asti koska varauskalenteri on huono. Joten olin joskus jatkamassa pyykkieni pesua varattuani 6-8 vuoron vielä kahdeksan jälkeen -ei sitä vuoroa ollut kukaan varannut, kun siis ei voi. Naapuri pelmahti paikalle, ja julisti, ettei "vuoroa" saa käyttää, koska pyykkitupa sulkee kahdeksalta. Kehotin katsomaan käyttöohjeista, hyvin saa, eikä sulje ennen kuin kymmeneltä, se nyt vaan on paras vuoro. Naapuri: "!!! Sitten varmistan, että sinä et koskaan ikinä enää sitä vuoroa saa!" -Ja niinpä aina on 6-8 vuoro varattuna, vaikka naapuri tosin yleensä ei ole siellä. No, sama tuo, pyykkitupa ei ole kiireinen, eikä minulla paljoa pyykkiä, ihan mukavasti muillakin vuoroilla ehtii. Lähinnä vähän huolestuttaa naapurin mielenterveys.

   Lainaa

  32. Kiva muovipussi 17.6.2022 0:20
   Tulos: -1 (29 ääntä)
   Eheä mango: On se tuo kerrostalossa elävän elämä hankalaa 😁 Menisivät töihin, niin olisi varaa ostaa oma talo, niin ei olisi noita naapureita haittana!
   Mua säälittää ne, jotka päättävät olla loppuelämänsä sidottuna johonkin pieneen tonttiin. Mä en halua ostaa edes rivitaloasuntoa. Haluan olla vapaa muuttamaan koska tahdon.

   Lainaa

  33. Kaino noita 17.6.2022 3:33
   Tulos: +5 (19 ääntä)
   Maanalainen ylioppilas: Käsialasta päätellen kaikki laput on naisten kirjoittamia.
   Ja kirjoitustaidosta. Miehet kommunikoivat murahduksin ja turpiinvedoilla

   Lainaa

  34. Viehättävä lihapiirakka 17.6.2022 8:18
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Höpö: Siis miksi ihmeessä salaa? Onko joku max määrä mitä saat pestä vai hävettääkö pestä pyykkiä niin paljon kuin peset? Mun taloyhtiössä saa varata vaikka koko päiväksi pyykkituvan jos vaan kehtaa olla mulkku, ei ole yli 2h muistaakseni ikinä ollut varattu kyllä. Jäi häiritsee miksi pitäisi piilotella. [...]
   "jos vaan kehtaa olla mulkku", "miksi pitäisi piilotella" - taisit vastata omaan kysymykseesi :) Hän ei siis halua vaikuttaa mulkulta, siksi piilottelee

   Lainaa

  35. Leipäressu 17.6.2022 9:34
   Tulos: +45 (45 ääntä)
   Harmaa kivi: Itselläni muuten on naapuri, joka varaa pyykkivuoroa mielenosoituksellisesti (en ole vainoharhainen, tiedän, koska hän sanoin niin). Tausta: pyykkitupa on auki kymmeneen, mutta sen voi varata vain kahdeksaan asti koska varauskalenteri on huono. Joten olin joskus jatkamassa pyykkieni pesua varattuani [...]
   Jos naapurit tekevät aiheettomia varauksia, ei pyykkitupa enää täytä tarkoitustaan. Joten kannattaa tehdä kuten meillä aikoinaan tehtiin, asukkaiden pyytää pyykkituvan järjestyssääntöihin lisäys: ellei asukas ole aloittanut pyykinpesua 15 min kuluessa varauksen alkamisesta, varaus peruuntuu. 
   Näistä hulluista naapureista on kokemusta. 

   Lainaa

  36. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Viehättävä lihapiirakka: "jos vaan kehtaa olla mulkku", "miksi pitäisi piilotella" - taisit vastata omaan kysymykseesi 😊 Hän ei siis halua vaikuttaa mulkulta, siksi piilottelee
   Häh? Jos tarttee niin silloin varaa puoleksi päiväksi tai vaikka sitten melkein koko päivän ajaksi mutta jättää jonkun vuoron jollekin kuka ehkä myös tarvitsee eikä siinä olis mitään. Mutta kukaan ei voi tarvita 12h pesutupaa yhtenä päivänä. Käytännössä kaikissa taloyhtiöissä on kotikoneita isommat vehkeet ja yleensä myös nopeita ja tehokkaita joten siinä ajassa pesee jo aikamoisen vuoren pyykkiä. Ja jos nyt on sellainen vuori niin muut huomioon ottaen pesee sen vuorensa vaikka kolmessa 4h erässä eikä tarvitse piilotella. Saahan sitä pyykkiä pestä niin paljon kuin haluaa. Ainut mikä kävisi järkeen on että se maksaa per vuoro ja siksi yrittää kikkailla jotain. Mutta sellainen Loppuu yleensä nopeasti kun muut huomaa maksavansa tyypin pesut ja tulee joku lukko systeemi mikä varmistaa että salaa ei pestä. Jotenkin jäi mulle sellainen kuva ettei ole sen maksullisuuden takia hiippailemassa ninjana puskia pitkin säästääkseen pari euroa.

   Lainaa

  37. Tekaistu sonni 17.6.2022 13:21
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Leipäressu: Mistä löytyy tämä KO:n ratkaisu?  Miten hoitaisit muuttokuorman lastaamisen ja purkamisen käymättä välillä asunnossa?  Kiinteistöposti.fi: "Tämän perusteella esimerkiksi päiväkotilasten tuontia ja vientiä ei voi pitää sellaisenaan lain mukaisena kiellettynä pysäköintinä. Sen sijaan auton jättäminen [...]

   LakimiesTommi Hietanen Vantaan kaupungin pysäköinninvalvonnasta sanoo, että lain mukaan auton saa pysäköidä hetkeksi lastausta tai purkua varten oven eteen.

   –Laki lähtee siitä, että kuorma puretaan kadulle ja välittömästi viedään auto sen jälkeen parkkiin, Hietanen täsmentää. Jos auto seisoo oven edessä ja ovet pysyvät kiinni, pysäköintivirhemaksu annetaan, jos muutaman minuutin tarkkailuaikana ei havaita purkamiseen liittyviä toimenpiteitä, hän jatkaa.

   https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/1560256
   Lyhytaikainen ajoneuvon kuormaaminen tai kuorman purkaminen on sallittua. Kuormaamisen tai kuorman purkamisen on oltava aktiivista ja ajoneuvo on pysäköitävä asianmukaiseen paikkaan heti kun se on mahdollista. Jos pysäköinnintarkastaja ei havaitse ajoneuvon lähettyvillä kuorman purkamiseen tai lastaamiseen liittyvää toimintaa, hän määrää virheellisestä pysäköinnistä pysäköintivirhemaksun

   Lainaa

  38. Tulos: -3 (21 ääntä)
   Eheä mango: On se tuo kerrostalossa elävän elämä hankalaa 😁 Menisivät töihin, niin olisi varaa ostaa oma talo, niin ei olisi noita naapureita haittana!
   Miksi kukaan täysjärkinen haluaisi ostaa oman talon? Siellä sitten käyt töissä ja maksat taloasi pois, hienosti kulutettu elämä. Tee jotain kivaa mielummin ainoalla elämälläsi.
   Ootte kyllä tylsää porukkaa te insinöörit.

   Lainaa

  39. Tosikko kiivi 17.6.2022 23:38
   Tulos: -3 (7 ääntä)
   Tekaistu sonni: LakimiesTommi Hietanen Vantaan kaupungin pysäköinninvalvonnasta sanoo, että lain mukaan auton saa pysäköidä hetkeksi lastausta tai purkua varten oven eteen.–Laki lähtee siitä, että kuorma puretaan kadulle ja välittömästi viedään auto sen jälkeen parkkiin, Hietanen täsmentää. Jos auto seisoo oven [...]
   Hesalaisten kotkotuksia. Onneksi meidän kylällä ei moisesta kiusanteosta tarvitse kärsiä.

   Lainaa

  40. Tulos: +22 (22 ääntä)
   Naapurit on kyllä jännittäviä. Osataan siteerata kohtia taloyhtiön säännöistä, mutta kuitenkaan ne säännöt eivät koske itseä. Yksi naapuri valitteli koirani haukkumisesta ja leikkimisestä päiväsaikaan, heitteli siis itselleen palloa ja kolisteli luiden kanssa. Kyselin sitten stressissä muilta naapureilta onko koirastani ollut häiriötä, että saisin puututtua käytökseen heti. Suurin osa sanoi, ettei koira ole koskaan muutamaa haukahdusta enempää sanonut ja tämäkin yleensä postin jakelun aikaan. Samaisella naapurilla oli itsellään kaksi pikkukoiraa, jotka aloittivat räksyttämisen heti kun naapuri lähti töihin. Kävin hyvin asiallisesti huomauttamassa asiassa, niin sitä ei kuulemma voinut ottaa huomioon, koska koirat olivat niin pieniä ja söpöjä, ettei niistä voinut olla häiriötä. Näin on. Toisen taloyhtiön pihalla tykkäsi vanhempi mies rassailla ikivanhaa palikanmallista Volvoaan, viis siitä että oli pelastustie. Olin pienessä lasketteluonnettomuudessa, jonka seurauksena jalka oli paketissa ja tulin lääkäristä taksin kanssa takaisin. Pyysin tietysti taksia ajamaan oven eteen, ettei tarvitsisi toisesta päästä pihaa könkätä keppien kanssa. Eli taksi tosiaan vei minut pihalle, maksoin matkan ja poistuin. Kyseinen naapuri valitti isännöitsijälle asti, että häiritsin käytökselläni muita pihalla olijoita. Oli tammikuu, 20 astetta pakkasta ja ilta. Siinä pihalla ei tosiaan ollut ketään muuta kuin kaksi pulua. Samalla sain omaan postilaatikkoon yliviivaustussilla korostetun lapun taloyhtiön säännöistä, joissa kielletään pysäköinti pelastustielle. Onneksi nykyinen taloyhtiö on hiljainen eikä kukaan tunge postilaatikosta heippa-lappuja, jos pesukone menee vartilla yli 22 tai satut aamuyöllä kompuroimaan viikonlopun riennoista.

   Lainaa

  41. Komia dinosaurus 18.6.2022 23:01
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Arvelen että henkilö joka ei tykkää pyykinpesijästä on Tampereelta. Hyvin samantyyppinen tamperelainen henkilö ei tykkää minustakaan koska ihan tyhmä olen. Eikä hän tykkää kyllä kovin monesta muustakaan.

   Lainaa

  42. rottanpää 19.6.2022 3:03
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Itseasiassa: Lisäksi itseäni otti päähän kun se oli munkin vuorolla useamman kerran, kiva varata se vuori ja aikaa sen käyttöön, kun siellä kuitenkin olivst omien dijasn taas naapurin pyykit.
   Mä olisin varmaan vaan keskeyttänyt naapurin pyykkiohjelman ja laittanu omani tilalle.

   Lainaa

  43. Läpimätä monni 22.6.2022 7:57
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Kiva muovipussi: Mua säälittää ne, jotka päättävät olla loppuelämänsä sidottuna johonkin pieneen tonttiin. Mä en halua ostaa edes rivitaloasuntoa. Haluan olla vapaa muuttamaan koska tahdon.
   Eli sinulla ei ole varaa ostaa omaa. Omasta asunnosta voi muuttaa ihan helposti kuin vuokraluukustakin. Erona on se, että omasta asunnosta/talosta saa muutakin kuin Ikea-kassilliset romua.

   Lainaa

  44. Pennitön pähkinä 23.6.2022 16:18
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Höpö: Siis miksi ihmeessä salaa? Onko joku max määrä mitä saat pestä vai hävettääkö pestä pyykkiä niin paljon kuin peset? Mun taloyhtiössä saa varata vaikka koko päiväksi pyykkituvan jos vaan kehtaa olla mulkku, ei ole yli 2h muistaakseni ikinä ollut varattu kyllä. Jäi häiritsee miksi pitäisi piilotella. [...]
   Yhdessä taloyhtiössä pystyi varaamaan yhden pesutupavuoron kerrallaan. Välillä vapailla vuoroilla oli oikein tungosts kun moni kävi katsomassa, jos pääsisi ylimääräiselle pyykkivuorolle.

   Lainaa

  45. Kykenemätön peura 24.6.2022 16:27
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Tekaistu sonni: Jos auto seisoo oven edessä ja ovet pysyvät kiinni, pysäköintivirhemaksu annetaan, jos muutaman minuutin tarkkailuaikana ei havaita purkamiseen liittyviä toimenpiteitä, hän jatkaa.
   Jos lukisit tarkemmin itse kirjoittamasi viestin, niin siinä sanotaan, että pysäköintivirhemaksu annetaan, jos muutamaan minuuttiin ei näy liikettä. Muutamassa minuutissa ehtii hyvin viedä kauppakassit sisälle ja palata siirtämään auton, jos nyt ei asu hissittömän pilvenpiirtäjän yläkerrassa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: heippalappu, heippalaput, hissi, kerrostalo, kuva, naapurit, portaat, pyykinpesu, rappu