Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Luontoilta, osa 56

Suloinen, vaaraton käärme. Vai mitä?
Luontoilta, osa 56

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 70 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +467 (479 ääntä)
   Ihanaa, että majava olikin elossa! 🥰

   Lainaa

  2. Hajoamaton eläin 16.6.2022 0:34
   Tulos: +251 (261 ääntä)
   Olikohan tuo Pihla se sama nainen, joka Australiassa rannalla oli pitänyt sinirengastursasta myös kädellään.

   Lainaa

  3. Tulos: -141 (215 ääntä)
   Ennen kuin luin majavatarinan jatko-osan, niin heti tuli mieleen tapaukset kun silmät turvoksissa herännyt sunnuntai-aamuna kotimatkalla johonkin roskiskatokseen. Sikiöasentoon lämpimin nii toki siinä siinä mielessä jäykässä asennossa. Ja aina joku Petter herättelee... Eikö mua oo luultu kuolleeksi eläimeksi ei ees joka kerta läheskään. Ja se on CROCSI siinä toisessa etukäpälässä, vieras varmaan tollaiselle kokoomusnuorelle mutta me duunarit ollaan maan selkäranka. Mä täällä lepään kodin Kuvalehden päällä ja alla, kun sinä lähdet töihin ja varmaan jotain planeetalle elintärkeää raaka-ainetta kulutat siinä sivussa enemmän kun minä joka näen unia missä lentelen halki taivaan ja loputtoman vapauden Paula Vesala kainalossa. Että kumpi meistä oikeasti viettää aikansa paremmin? Saattaa olla että mulla meni rantin puolelle ja unohdin että mikä oli kysymys. Fretin raadosta kaikki taisi lähteä. Fretti on kova kaveri, ja kyllä eläinten pitää sada tappaa toisinaan ja ihmiset ei puutu asiaan. Jos fretti käy linnun kimppuun tai bulldoggkn niin se on 1vs1 ja katsotaan miten käy. Mitä se meille kuuluu?

   Lainaa

  4. Maanalainen ylioppilas 16.6.2022 0:56
   Tulos: +370 (418 ääntä)
   Ihme että on saanut tuon kyyn käteen ilman se puraisee. Nuo pienet on usein aika ärhäköitä. Lisäksi eivät osaa säännöstellä myrkkyä, joten noista voi saada yllättävänkin pahat oireet jos puraisee.

   Lainaa

  5. Tulos: -29 (269 ääntä)
   Mitä siitä vaikka majava olisikin ollut kuollut? Kaiken näköistä karvaturria kaatuu joka hetki ja se kuuluu luonnon kiertokulkuun. Jengi on ihan liian tosikkoja sekä herkkiä, kaikki ikävä pitäisi kieltää ja jonkun siivota näkymättömiin.

   Lainaa

  6. Tulos: +65 (143 ääntä)
   Evoluutio on kasvattanut nykyihmisen niin pitkälle että kaikilla ei enää ole sisäsyntyistä vaaran vaistoa ollenkaan jäljellä. Esimerkkinä se että on normaalia pelätä harmittomiakin käärmeitä, mutta epänormaalia olla pelkäämättä mitään niistä. Tai vaihtoehtoinen selity, että jotkut on vaan tipahtaneet evoluution kyydistä kesken matkan.

   Lainaa

  7. Maalattu kivi 16.6.2022 1:24
   Tulos: +198 (238 ääntä)
   Höpö: Mitä siitä vaikka majava olisikin ollut kuollut? Kaiken näköistä karvaturria kaatuu joka hetki ja se kuuluu luonnon kiertokulkuun. Jengi on ihan liian tosikkoja sekä herkkiä, kaikki ikävä pitäisi kieltää ja jonkun siivota näkymättömiin.
   Mitä hauskaa on jossain mätänevässä raadossa? Väärässä ryhmässä olisi ollut.

   Lainaa

  8. Tulos: -136 (166 ääntä)
   Maalattu kivi: Mitä hauskaa on jossain mätänevässä raadossa? Väärässä ryhmässä olisi ollut.
   Joku voi saada siitä inspiraatiota. 
   Kurt Cobainilla oli näkemyseroja kissanpentujen kanssa, mutta ehkä osittain sen vuoksi valtava sukupolvikokemus oli myös totta. Teemu Mäki on eri asia kun kaikenlainen seksuaalisuus tekee siitä outoa.
   Mutta vaihtaistko muutaman eläimen väkivaltaisen kuoleman jonkin suuremman hyväksi? Kulttuurin, musiikin.
   Apinaa en tappaisi, fasaanin kimppuun kävisin heti paljain nyrkein ja saattaisi mennä pari ylimääräistäkin. Ihan siis taiteen nimessä.

   Lainaa

  9. Kamala kirjohylje 16.6.2022 3:39
   Tulos: +84 (116 ääntä)
   Maanalainen ylioppilas: Ihme että on saanut tuon kyyn käteen ilman se puraisee. Nuo pienet on usein aika ärhäköitä. Lisäksi eivät osaa säännöstellä myrkkyä, joten noista voi saada yllättävänkin pahat oireet jos puraisee.
   Poikaset osaavat säännöstellä myrkkyään. Väite päinvastaisesta on sitkeä myytti.

   Lainaa

  10. Maksuunpantu maahinen 16.6.2022 5:44
   Tulos: +63 (87 ääntä)
   Kamala kirjohylje: Poikaset osaavat säännöstellä myrkkyään. Väite päinvastaisesta on sitkeä myytti.
   Lähde?

   Lainaa

  11. Tomera mehiläinen 16.6.2022 6:49
   Tulos: -114 (158 ääntä)
   Maalattu kivi: Mitä hauskaa on jossain mätänevässä raadossa? Väärässä ryhmässä olisi ollut.
   Se että sinä et ymmärrä jonkun kuvan hauskuutta ei tarkoita etteikö kuva olisi hauska.

   Lainaa

  12. Lehtevä pohatta 16.6.2022 6:49
   Tulos: -124 (140 ääntä)
   miks alapeukku kasvattaa plus-äänteen märää?

   Lainaa

  13. Tulos: +90 (100 ääntä)
   Maksuunpantu maahinen: Lähde?
   Suomen luonto lehden nettisivuilta, Timo Paasikunnas - kyitä tutkii, mulla on kotona pari kyy aiheista kirjaa. En jaksa nyt hakea niitä. T. Toinen kirjoittelija

   Lainaa

  14. Tulos: +87 (99 ääntä)
   Iltaaskareissa 🤦🏻‍♀️

   Lainaa

  15. Kuolemanvakava kivi 16.6.2022 7:44
   Tulos: -63 (77 ääntä)
   Ei ollut sentään märkä halkaistu majava!

   Lainaa

  16. Kuolemanvakava kivi 16.6.2022 7:45
   Tulos: +111 (125 ääntä)
   Lehtevä pohatta: miks alapeukku kasvattaa plus-äänteen märää?
   Ei kasvata, muitta äänet päivittyvät kun peukutat, ja useampi ihminen antanut plussaa samaan aikaan.

   Lainaa

  17. Lipevä fretti 16.6.2022 8:16
   Tulos: +281 (291 ääntä)
   "Kyllä tuo näyttäs turvonneelta" Onneksi majava-parka ei ollu kuulemassa. :D

   Lainaa

  18. Hermostumaton kuguaari 16.6.2022 8:26
   Tulos: +90 (104 ääntä)
   Höpö: Mitä siitä vaikka majava olisikin ollut kuollut? Kaiken näköistä karvaturria kaatuu joka hetki ja se kuuluu luonnon kiertokulkuun. Jengi on ihan liian tosikkoja sekä herkkiä, kaikki ikävä pitäisi kieltää ja jonkun siivota näkymättömiin.
   Ryhmän nimi on Hauskat luontokuvat. Mitä hauskaa kuolleessa eläimessä on?

   Lainaa

  19. Harkittu pöllö 16.6.2022 8:59
   Tulos: +98 (116 ääntä)
   Tomera mehiläinen: Se että sinä et ymmärrä jonkun kuvan hauskuutta ei tarkoita etteikö kuva olisi hauska.
   Sanoisin kyllä että sun huumorintajussasi on aika paljon vialla jos sinua naurattaa kuvat kuolleista eläimistä.
   Mokahan nyt oli oikein täydellinen esimerkki ihmisen typeryydestä. "Selvästi kuollut, silmät kiinni ja turvonnut ruumis", joo kyllä. Vanhanaikainen elokuvamyytti se että sekä ihmiset että eläimet kuollessaan luonnollisesti sulkisivat silmänsä.

   Lainaa

  20. Oireeton sakaali 16.6.2022 9:26
   Tulos: +37 (39 ääntä)
   Maanalainen ylioppilas: Ihme että on saanut tuon kyyn käteen ilman se puraisee. Nuo pienet on usein aika ärhäköitä. Lisäksi eivät osaa säännöstellä myrkkyä, joten noista voi saada yllättävänkin pahat oireet jos puraisee.
   Tuo myrkynsäännöstely on täysi mytti käsittääkseni

   Lainaa

  21. Sisustettu appelsiini 16.6.2022 9:27
   Tulos: -20 (34 ääntä)
   traumcity: Ennen kuin luin majavatarinan jatko-osan, niin heti tuli mieleen tapaukset kun silmät turvoksissa herännyt sunnuntai-aamuna kotimatkalla johonkin roskiskatokseen. Sikiöasentoon lämpimin nii toki siinä siinä mielessä jäykässä asennossa. Ja aina joku Petter herättelee... Eikö mua oo luultu kuolleeksi [...]
   Miten kokoomusnuoret liittyy tähän? :DD Ihme stereotypiaa. t. monialaduunari, amis, kokoomusnuori ja joskus omistanut crocsit, mutta luopunut niistä koska ne ovat hengenvaarallisia

   Lainaa

  22. Tunnustamaton vadelma 16.6.2022 9:51
   Tulos: +84 (92 ääntä)
   traumcity: Joku voi saada siitä inspiraatiota.  Kurt Cobainilla oli näkemyseroja kissanpentujen kanssa, mutta ehkä osittain sen vuoksi valtava sukupolvikokemus oli myös totta. Teemu Mäki on eri asia kun kaikenlainen seksuaalisuus tekee siitä outoa. Mutta vaihtaistko muutaman eläimen väkivaltaisen kuoleman [...]
   Luin tätä kommenttia että mitäs ihmeen kakkelia, mutta sehän olikin traumcityn kommentti. Elikkä ihan linjassa.

   Lainaa

  23. Ymmärretty kenguru 16.6.2022 10:20
   Tulos: +22 (46 ääntä)
   Mikä Annan moka on? Kyseessä selvästi rantakäärme, jonka toki voi itse poistaa asunnosta ilman sen suurempaa vaaraa kummallekaan osapuolelle. Kyyn kanssa taas usein on käärmepihdeille tai -koukulle tarvetta, ja koska harvalla sellaisia on kotona, voi hätäkeskukseen soitto olla aivan paikallaan (kaikissa kunnissa kun ei ole erikseen numeroa eläinpelastustehtäviin).

   Lainaa

  24. Häikäilemätön hyönteinen 16.6.2022 11:02
   Tulos: +114 (114 ääntä)
   Toivottavasti Peteriä aka "kuolema-asiantuntijaa" edes vähän nolottaa antamansa analyysi. Hän näki elävän majavan turvonneena, kuolonkangistuneena ja matojakuhisevana.

   Lainaa

  25. Pöhlä rotta 16.6.2022 11:06
   Tulos: -18 (42 ääntä)
   Kuolemanvakava kivi: Ei kasvata, muitta äänet päivittyvät kun peukutat, ja useampi ihminen antanut plussaa samaan aikaan.
   Ei vaan suluissa on kokonaisuudessaan annetut äänet. Edessä oleva luku kertoo onko kommentti plussalla vai miinuksella. Annoit plussaa tai miinusta, niin aina suluissa oleva luku kasvaa.

   Lainaa

  26. Korea roska 16.6.2022 11:15
   Tulos: +32 (48 ääntä)
   Höpö: Mitä siitä vaikka majava olisikin ollut kuollut? Kaiken näköistä karvaturria kaatuu joka hetki ja se kuuluu luonnon kiertokulkuun. Jengi on ihan liian tosikkoja sekä herkkiä, kaikki ikävä pitäisi kieltää ja jonkun siivota näkymättömiin.
   Miksi kuolleet eläimet ovat mielestäsi hauskoja? Pysähdytkö auton alle jääneiden eläinten raatojen kohdalle napsimaan niistä hassun viihdyttäviä kuvia perhealbumiisi, että voisit jakaa huvituksen lastenlastesikin kanssa? Ratkeatko naurusta, kun jonkun rakas kissa kuolee?
   En tajua, miten kukaan voi olla sitä mieltä, että kuva eläimen raadosta olisi hauska luontokuva, joka täytyisi saada julkaista hauskoja luontokuvia varten perustetussa ryhmässä.

   Lainaa

  27. Korea roska 16.6.2022 11:19
   Tulos: +70 (72 ääntä)
   Ymmärretty kenguru: Mikä Annan moka on? Kyseessä selvästi rantakäärme, jonka toki voi itse poistaa asunnosta ilman sen suurempaa vaaraa kummallekaan osapuolelle. Kyyn kanssa taas usein on käärmepihdeille tai -koukulle tarvetta, ja koska harvalla sellaisia on kotona, voi hätäkeskukseen soitto olla aivan paikallaan [...]
   Eiköhän tämä ollut internetin helmi. Käärme tuli sisälle, ja tapahtumasta on kuvatodiste. Mielenkiintoinen juttu, eihän sitä kovin usein Suomessa tapahdu, että villi käärme eksyy sisälle.

   Lainaa

  28. Tulos: +13 (37 ääntä)
   Höpö: Mitä siitä vaikka majava olisikin ollut kuollut? Kaiken näköistä karvaturria kaatuu joka hetki ja se kuuluu luonnon kiertokulkuun. Jengi on ihan liian tosikkoja sekä herkkiä, kaikki ikävä pitäisi kieltää ja jonkun siivota näkymättömiin.
   Olin viime keväänä kuvaamassa eräällä pellolla joutsenia. Hienoja eläimiä. Tuli ihan hyviä kuvia. 
   Kun tulin pois sieltä, tutkailin kameraani ja siinä samassa melkein astuin kuolleen joutsenen päälle. Oli sähkölinjan alla. Ilmoitin asiasta paikalliselle metsästysseuran jäsenelle, joka lupasi hoitaa asiaa eteenpäin. Joutsen kun kuitenkin on suojeltu lintu, ymmärtääkseni näin kuuluu toimia. 
   Ei olisi tullut mieleenkään ottaa kuvaa kuolleesta joutsenesta. Kun otin kuvan ihan vaan sen takia, että se löydetään, otin kuvan vähän kauempaa ja puhelimella. Vaikka olisi ollut ihan järjestelmäkamera mukana. 
   Koska ei mun mielestä kuollutta eläintä tarvi kuvata. Siitä puhelimella otetusta räpsystä kuitenkin sai selville, missä se on. 

   Lainaa

  29. Tulos: -7 (19 ääntä)
   Maanalainen ylioppilas: Ihme että on saanut tuon kyyn käteen ilman se puraisee. Nuo pienet on usein aika ärhäköitä. Lisäksi eivät osaa säännöstellä myrkkyä, joten noista voi saada yllättävänkin pahat oireet jos puraisee.
   Ai niillä on jo noin pienenä täydet myrkkyvarastot? Hui! 😱

   Lainaa

  30. Tulos: -20 (40 ääntä)
   Laura: Ai niillä on jo noin pienenä täydet myrkkyvarastot? Hui! 😱
   Pienet on vaarallisimpia. Sama kuin ihmisissä ja majavissakin.

   Lainaa

  31. Solakka hylje 16.6.2022 14:16
   Tulos: +21 (33 ääntä)
   Miten vaikeeta voi olla kirjoittaa "ilta-askareissa" ?! Huoh.

   Lainaa

  32. Puuton alpakka 16.6.2022 14:18
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Höpö: Mitä siitä vaikka majava olisikin ollut kuollut? Kaiken näköistä karvaturria kaatuu joka hetki ja se kuuluu luonnon kiertokulkuun. Jengi on ihan liian tosikkoja sekä herkkiä, kaikki ikävä pitäisi kieltää ja jonkun siivota näkymättömiin.
   Miksi kukaan haluaisi ottaa kuvaa kuolleesta eläimestä ja jakaa sen ryhmässä? Kuollut eläin on normaalia ja luonnollista, mutta ei erityisen hauskaa, vaikka kuuluukin luonnon kiertokulkuun (ja ehkä juuri siksi). Normaalia lienee majavan auringonottokin, mutta sellaista en ainakaan minä ole koskaan nähnyt (toisin kuin kuolleita eläimiä), joten siinä on jotain näkemisen arvoistakin. 
   Kuvaamisen kannalta kuollut ei ole erityisen haastava kuvattava. Ja onhan osa kuvan hauskuutta juuri siinä, että eläin näyttää kuolleelta, mitä se ei ole.
   Otatko itse kuvia kuolleista eläimistä, kun näet sellaisen?

   Lainaa

  33. Tulos: -71 (83 ääntä)
   Mistä tunnistaa "Wannabe"- valokuvaajan? No noista helvetin "vesileimoista". Seuraava askel on liittää nimen perään "Photography".

   Lainaa

  34. Likempi peura 16.6.2022 19:56
   Tulos: +98 (100 ääntä)
   Hämmentää miten joku 1. tietää vaskitsan (eli on siis jotenkin opiskellut suomen luonnonvaraisia matelijoita) mutta silti 2. ei tunnista ilmiselvää kyytä.

   Lainaa

  35. Tulos: +12 (28 ääntä)
   Puuton alpakka: Miksi kukaan haluaisi ottaa kuvaa kuolleesta eläimestä ja jakaa sen ryhmässä? Kuollut eläin on normaalia ja luonnollista, mutta ei erityisen hauskaa, vaikka kuuluukin luonnon kiertokulkuun (ja ehkä juuri siksi). Normaalia lienee majavan auringonottokin, mutta sellaista en ainakaan minä ole koskaan [...]
   En ota kantaa onko kuva hauska vai ei. Mutta jos näkisin kuolleen majavan niin totta helvetissä ottaisin kuvan/kuvia siitä. Sen verran harvinainen näky.

   Lainaa

  36. Tulos: +76 (86 ääntä)
   Minusta tämä on käsitteellisesti mielenkiintoista. Jos majava on elossa, kuva on hauska. Jos majava on kuollut, sama kuva ei ole hauska. Mutta ellemme tiedä, niin onko se hauska vai ei? Oletetaan, että joku uskoo majavan olevan elossa ja nauraa kuvalle. On hauska. Sitten hänelle kerrotaan, että majava olikin kuollut. Ei olekaan hauska. Nauru on kuitenkin jo tapahtunut, ja kuvahan on sama - voiko hauskuuden perua? Sitten kuvaaja tulee kertomaan, että äskeinen kertoja erehtyi: majava on ehdottomasti elossa. Kuva on edelleen sama. Voiko hauskuuden ottaa takaisin? Vaikuttaa siltä, ettei hauskuus ole nyt kuvan ominaisuus vaan jonkin tai jonkun muun.

   Lainaa

  37. Korea roska 16.6.2022 20:27
   Tulos: -40 (54 ääntä)
   Kyöpeli: Minusta tämä on käsitteellisesti mielenkiintoista. Jos majava on elossa, kuva on hauska. Jos majava on kuollut, sama kuva ei ole hauska. Mutta ellemme tiedä, niin onko se hauska vai ei? Oletetaan, että joku uskoo majavan olevan elossa ja nauraa kuvalle. On hauska. Sitten hänelle kerrotaan, että [...]
   Tuliko sinulle jotenkin uutisena, että hauskuus on mielipideasia?
   Voi jukranpujut miten tulet yllättymään, kun kerron sinulle, että sama kuva voi olla jonkun mielestä hauska ja jonkun toisen mielestä taas ei o.o
   Oletko valmis vielä yhteen maailmankuvan järkytykseen? Jos et, niin hengähdä hetki ennen kuin luet seuraavan virkkeen:
   Joku voi ajatella, että hänen elämässään on kaikki hyvin, mutta sitten jos hän saa tietää sairastavansa syöpää, niin hän voikin alkaa ajatella, että elämässä ei ole kaikki hyvin! 
   OmG! Miten mullistavaa! Ihan kuin ihmiset muodostaisivat mielipiteitä tietämiensä faktojen perusteella :o

   Lainaa

  38. Reseptivapaa Dinosaurus 16.6.2022 21:18
   Tulos: +42 (44 ääntä)
   Kyöpeli: Minusta tämä on käsitteellisesti mielenkiintoista. Jos majava on elossa, kuva on hauska. Jos majava on kuollut, sama kuva ei ole hauska. Mutta ellemme tiedä, niin onko se hauska vai ei? Oletetaan, että joku uskoo majavan olevan elossa ja nauraa kuvalle. On hauska. Sitten hänelle kerrotaan, että [...]
   Sröötinkerin hupikuva!

   Lainaa

  39. Saatanan vajaaälyinen lehmä 16.6.2022 21:20
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Tietäjät taas tietää... Some on perseestä juurikin siksi, että kaikki vajaaälyiset ovat siellä pätemässä ilman tietoa tai taitoa. Yök.

   Lainaa

  40. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 16.6.2022 22:10
   Tulos: +3 (23 ääntä)
   traumcity: Ennen kuin luin majavatarinan jatko-osan, niin heti tuli mieleen tapaukset kun silmät turvoksissa herännyt sunnuntai-aamuna kotimatkalla johonkin roskiskatokseen. Sikiöasentoon lämpimin nii toki siinä siinä mielessä jäykässä asennossa. Ja aina joku Petter herättelee... Eikö mua oo luultu kuolleeksi [...]
   Yleensä sun trollaukset ärsyttää mutta aina välillä innostut kirjoittamaan jotain hauskaa. Lisää siis näitä tarinoita ja lopeta se trollauspaska. Se on nähty. Saako uusintana sen jakoavain päässä tarinan tai muistatko missä mokassa sen kommentoit? Etkös se sinä ollut vai muistanko väärin?

   Lainaa

  41. Tulos: +10 (24 ääntä)
   traumcity: Joku voi saada siitä inspiraatiota.  Kurt Cobainilla oli näkemyseroja kissanpentujen kanssa, mutta ehkä osittain sen vuoksi valtava sukupolvikokemus oli myös totta. Teemu Mäki on eri asia kun kaikenlainen seksuaalisuus tekee siitä outoa. Mutta vaihtaistko muutaman eläimen väkivaltaisen kuoleman [...]
   Sä oot kyllä ihan tosi sekaisin nykyään. Vaikka tuo ois ollut vitsikin.

   Lainaa

  42. Kaino noita 17.6.2022 3:29
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Toj Karin: Evoluutio on kasvattanut nykyihmisen niin pitkälle että kaikilla ei enää ole sisäsyntyistä vaaran vaistoa ollenkaan jäljellä. Esimerkkinä se että on normaalia pelätä harmittomiakin käärmeitä, mutta epänormaalia olla pelkäämättä mitään niistä. Tai vaihtoehtoinen selity, että jotkut on vaan tipahtaneet evoluution kyydistä kesken matkan.
   Aina te evoluutiosta höpäjävät unohdatte sen loistavimman jutun, jonka evoluutio on kehittänyt: aivot.
   Niitä on kätevä käyttää vaarallisen ja vaarattoman seulomiseen.
   Kyy on tummanakin versiona hyvin helppo tunnistaa. Se on Suomen ainut myrkyllinen matelija. Jos ei sitä tunnista, on aivot jätetty käyttämättä.
   Eipä se silti vaarallinen ole ellei sen päälle kävele tai sitä ala sorkkimaan, eikä näköjään aina sorkittunakaan jos ei sitä säikytä.
   Kyyt pihapiirissä vähentävät myyriä, toisin kuin toimimattomat kaupalliset karkottimet.

   Lainaa

  43. Isä viiden, joka olet töissä. 17.6.2022 6:47
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Toj Karin: Evoluutio on kasvattanut nykyihmisen niin pitkälle että kaikilla ei enää ole sisäsyntyistä vaaran vaistoa ollenkaan jäljellä. Esimerkkinä se että on normaalia pelätä harmittomiakin käärmeitä, mutta epänormaalia olla pelkäämättä mitään niistä. Tai vaihtoehtoinen selity, että jotkut on vaan tipahtaneet evoluution kyydistä kesken matkan.
   Ihminen on sisäsyntyisesti utelias. Katso vaikka pikkulapsia. Kaikkeen pitää koskea, kaikkea pitää ihastella jne. Tältä näyttää ihminen, joka ei ole törmännyt, ja ennen kaikkea sisäistänyt, siihen että vaarallisiakin asioita on olemassa. Kertoo luonnosta vieraantumisesta, eikä evoluutiosta.

   Lainaa

  44. Muikea Mastodontti 17.6.2022 9:23
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   "Suomalaisten erityinen luontosuhde" ...ja vi*ut..

   Lainaa

  45. Muikea Mastodontti 17.6.2022 9:26
   Tulos: +13 (17 ääntä)
   Laura: Ai niillä on jo noin pienenä täydet myrkkyvarastot? Hui! 😱
   Niiden myrkkyrauhaset toimii heti emon peräpäästä ulos putkahdettuaan. Vai miten luulet kyynpoikasten puolustavan itseään petoja vastaan?

   Lainaa

  46. Tulos: -7 (13 ääntä)
   Kuolemanvakava kivi: Ei ollut sentään märkä halkaistu majava!
   Garp? Se mulla tulee ekana mieleen mutta voin olla väärässäkin. Vai onko jo sitä ennen ollut ihan yleinen läppä? Ja mitä majavan hauskuuteen tulee, niin nyt se on hassua kun olikin elossa mutta toisinpäin se on kauheaa? Mun mielestä ihan yhtä dorkaa olisi ollut jos kuollutta joku kuvaisi ja jakaisi sitä kuvaa et kattokaa mä kuvasin majavan päikkäreillä. Ehkä kuollutta lokkia en kuvaisi mutta en ole nähnyt luonnossa majavaa, paitsi märkiä ja halkaistuja, niin kyllä mä kuvan ottaisin kuolleestakin. Ja myönnettäköön että huumorintajuni on ehkä vähän outo joten onko se elossa vai ei niin hauska läppä. Ihan sama ei kovin vakavasta asiasta kuitenkaan kyse

   Lainaa

  47. Räyhäkäs hyttynen 17.6.2022 11:12
   Tulos: +10 (18 ääntä)
   Puuton alpakka: Miksi kukaan haluaisi ottaa kuvaa kuolleesta eläimestä ja jakaa sen ryhmässä? Kuollut eläin on normaalia ja luonnollista, mutta ei erityisen hauskaa, vaikka kuuluukin luonnon kiertokulkuun (ja ehkä juuri siksi). Normaalia lienee majavan auringonottokin, mutta sellaista en ainakaan minä ole koskaan [...]
   Itse asiassa otan kuvia kuolleista eläimistä jos näen niitä. Ei niissä tosin mitään hauskaa ole, ei sillä. Kuolema on kaunis, ja kuolleissa eläimissä on jotain hyvin viatonta ja melkein "pyhää", harvoin eläviä luonnoneläimiä pääsee ihailemaan niin läheltä. Kunnioitan kuolemaa mutta se ei tarkoita etten kunnioittaisi myös elämää, en näe kuoleman kuvaamisessa mitään pahaa.
   Taiteellisesta näkökulmasta sitten aiempaan joutsenkuvauskommenttiin viitaten, mielestäni kauniit kuvat kuolleesta joutsenesta olisivat tuhat kertaa mielenkiintoisempia kuin kuvat elävistä, eläviä on kuitenkin kuvannut jokaikinen kameran omistaja jo kautta aikojen.

   Lainaa

  48. Patalaiska lohikäärme 17.6.2022 13:40
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Kas, internetin majava-asiantuntijat löysivät paikalla arvioimaan turvonnutta ja matoisaa majavan ruhoa. Kenellekään ei tule edes mieleen kysyä kuvaajalta, mikä on majavan todellinen tila, kun näkeehän sen nyt otsallaankin tuosta kuvasta asiantuntija kun on.

   Lainaa

  49. Pelkäämätön lihapulla 17.6.2022 13:42
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Karoliina: Ihanaa, että majava olikin elossa! 🥰
   Tietenkin oli. Monestakin syystä hölmöjä nuo kuolleeksi epäilijät.

   Lainaa

  50. Pelkäämätön lihapulla 17.6.2022 13:48
   Tulos: +25 (25 ääntä)
   Kyöpeli: Minusta tämä on käsitteellisesti mielenkiintoista. Jos majava on elossa, kuva on hauska. Jos majava on kuollut, sama kuva ei ole hauska. Mutta ellemme tiedä, niin onko se hauska vai ei? Oletetaan, että joku uskoo majavan olevan elossa ja nauraa kuvalle. On hauska. Sitten hänelle kerrotaan, että [...]
   Schrödingerin majava.

   Lainaa

  51. Pehmeä jänis 17.6.2022 14:28
   Tulos: -8 (12 ääntä)
   traumcity: Ennen kuin luin majavatarinan jatko-osan, niin heti tuli mieleen tapaukset kun silmät turvoksissa herännyt sunnuntai-aamuna kotimatkalla johonkin roskiskatokseen. Sikiöasentoon lämpimin nii toki siinä siinä mielessä jäykässä asennossa. Ja aina joku Petter herättelee... Eikö mua oo luultu kuolleeksi [...]
   Paula vesala? Makusa kullakin

   Lainaa

  52. Tulos: +1 (37 ääntä)
   Pehmeä jänis: Paula vesala? Makusa kullakin
   Joo onhan Paula Vesala tosi vastenmielinen ilmestys. Hyvä jos podiumille sijoittuisi jossain karvainen kääpiö kilpailussa.
   Tartuit silti väärään pointtiin, eli roskiksessa ok mukava nukkua, minä en ole majava ja töissä ei kannata käydä jos vaihtoehtona on psykedeelinen reissu läpi galaksien. Vot matkaseuraksi valita myös jonkun yök Paulaa viehtättävämmän koska olet epäilemättä kyseistä daamia paljon lahjakkaampi ja sun vieressä tollanen Teletappi näyttää ihan suohirviöltä.

   Lainaa

  53. Tulos: +6 (32 ääntä)
   Irvikisu: Sä oot kyllä ihan tosi sekaisin nykyään. Vaikka tuo ois ollut vitsikin.
   Mitä sitten häh? Oon ollut aina ihan sekaisin ja mulla on ihan kivaa.

   Lainaa

  54. Poropietari ahma 17.6.2022 15:11
   Tulos: +31 (33 ääntä)
   Majavakeskustelussa näkee sen kuinka väärä informaatio leviää ja kaikki alkaa näkemään väitteen oikeana. Tää on nykyajan ongelma somessa.

   Lainaa

  55. Nuutunut kivi 17.6.2022 19:53
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Harkittu pöllö: Sanoisin kyllä että sun huumorintajussasi on aika paljon vialla jos sinua naurattaa kuvat kuolleista eläimistä. Mokahan nyt oli oikein täydellinen esimerkki ihmisen typeryydestä. "Selvästi kuollut, silmät kiinni ja turvonnut ruumis", joo kyllä. Vanhanaikainen elokuvamyytti se että sekä ihmiset että eläimet kuollessaan luonnollisesti sulkisivat silmänsä.
   Tai että kuolleen silmät saisi suljettua kevyesti kädellä hipaisemalla.

   Lainaa

  56. Hihaton apina 18.6.2022 11:41
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Puuton alpakka: Miksi kukaan haluaisi ottaa kuvaa kuolleesta eläimestä ja jakaa sen ryhmässä? Kuollut eläin on normaalia ja luonnollista, mutta ei erityisen hauskaa, vaikka kuuluukin luonnon kiertokulkuun (ja ehkä juuri siksi). Normaalia lienee majavan auringonottokin, mutta sellaista en ainakaan minä ole koskaan [...]
   Siihen en osaa vastata, että miksi joku haluaisi jakaa kuolleesta eläimestä otetun kuvan Facebookin luontokuvausryhmässä, muttä näin piirtämistä harrastavana ihmisenä tulee useinkin kuvattua kuolleita eläimiä, kun sellaisia tulee vastaan, ihan vain siksi, että elävästä eläimestä ei yleensä saa kovin helposti kunnollisia lähikuvia, joita käyttää mallina piirtämisessä (esim. silmä, jalka/varpaat jostain tietystä kulmasta, lähikuva siiven sulista). Googlekaan ei aina löydä juuri oikeanlaista mallikuvaa. Ja jos metsäretkellä tulisi kuollut majava vastaan, niin kyllä siitä tulisi muutama kuva otettua ihan vain sen takia, että en ole koskaan ennen nähnyt majavaa luonnossa (mutta tietysti näkisin mielummin ihan elävän majavan).

   Lainaa

  57. Hihaton apina 18.6.2022 11:52
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Tuosta majavasta tulee muuten mieleen se täällä joskus aiemmin julkaustu moka, jossa joku oli jakanut itse ottamansa kuvan selällään uivasta kuikasta tai kaakkurista ja siinä sitten kommentoijat mietti, että onkohan se lintu sairas kun sillälailla selällään polskii, ja joku jakoi julkaisun varmuuden vuoksi Eläinten pelastusrinkiin, että joku voisi käydä vielä tarkistamassa linnun terveydentilan

   Lainaa

  58. Tulos: +10 (14 ääntä)
   Nuutunut kivi: Tai että kuolleen silmät saisi suljettua kevyesti kädellä hipaisemalla.
   Se hipaisu on ihan käytännön sanelema - ruumista esittävä näyttelijä ei ole oikeasti kuollut joten hänelle olisi aika epämukavaa jos luomet painettaisiin väkivalloin kiinni.

   Lainaa

  59. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Kaino noita: Aina te evoluutiosta höpäjävät unohdatte sen loistavimman jutun, jonka evoluutio on kehittänyt: aivot. Niitä on kätevä käyttää vaarallisen ja vaarattoman seulomiseen. Kyy on tummanakin versiona hyvin helppo tunnistaa. Se on Suomen ainut myrkyllinen matelija. Jos ei sitä tunnista, on aivot jätetty [...]
   Kun pusikossa raksahtaa oksa, olet kuollut jos juoksemisen sijaan jäät pohtimaan tuliko se ääni jostain vaarallisesta vai ei. Aivojen käytöstä puhuminen on relevanttia lähinnä kun käsitellään abstraktia ajattelua. Vaaran tullessa kohdalle opitut selkäydinreaktiot on se mikä pelastaa, ei hidas asioiden pohtiminen.  Lisäksi jos luet minun kommentin oikein tarkkaan, saattaisit huomata sielät sen sävyn että en itsekään välttämättä pidä kyyn pentuja näplääviä erityisen älykkäinä, eli olen osittain samaa mieltä kanssasi.

   Lainaa

  60. Tulos: +12 (14 ääntä)
   traumcity: Joo onhan Paula Vesala tosi vastenmielinen ilmestys. Hyvä jos podiumille sijoittuisi jossain karvainen kääpiö kilpailussa. Tartuit silti väärään pointtiin, eli roskiksessa ok mukava nukkua, minä en ole majava ja töissä ei kannata käydä jos vaihtoehtona on psykedeelinen reissu läpi galaksien. Vot [...]
   Mä oon miettinyt että sun jutuissa on jotain tuttua mutta en oo saanu kiinni mikä se on. No nyt mä sen hokasin, me oltiin samoissa karvainen kääpiö kisoissa viime kesänä. Muistatko? Mä olin tuomarina alle 18v miesten sarjassa ja vaihdettiin mielipiteitä siitä onko väliä missä karvoitus on vai onko enemmän määrällä väliä. Kiva saada kasvot nimelle. Sano rouvalle terveisiä ja nähdään kokoomusnuorten semifinaalissa🤝

   Lainaa

  61. Tulos: +3 (13 ääntä)
   Höpö: Mä oon miettinyt että sun jutuissa on jotain tuttua mutta en oo saanu kiinni mikä se on. No nyt mä sen hokasin, me oltiin samoissa karvainen kääpiö kisoissa viime kesänä. Muistatko? Mä olin tuomarina alle 18v miesten sarjassa ja vaihdettiin mielipiteitä siitä onko väliä missä karvoitus on vai onko [...]
   Terve vaan.
   Mä jäin nyt viestisi innoittamana miettimään, että mistä tunnistaa ala-ikäisen kääpiön? Kun voihan se kasvupyrähdys tulla osalla myöhemminkin. Onko muita keinoja tunnistaa ihka oikeaa pygmiä kuin kaalinhaju? Aikuisen kääpiönhän tunnistaa siitä että aina fillaroivat menemään ja pyörässä on aina lasten istuin takana, vaikka eihän tuollaisen miniatyyrin sisälle toista ihmistä millään taikuudella edes mahdu. Oon miettinyt että se johtuu siitä, että kun menee sen kylän toisen kääpiön kanssa baariin niin kotimatkalla voivat sitten vuorotella, välillä toinen polkee ja sitten vaihto ja istuimelle lepäämään.
   Ei mulla mitään kääpiöitä vastaan toki ole, kunhan eivät mua tule iskemään.

   Lainaa

  62. Tulos: 0 (16 ääntä)
   Tunteeton raadonsyöjä (pluri): Yleensä sun trollaukset ärsyttää mutta aina välillä innostut kirjoittamaan jotain hauskaa. Lisää siis näitä tarinoita ja lopeta se trollauspaska. Se on nähty. Saako uusintana sen jakoavain päässä tarinan tai muistatko missä mokassa sen kommentoit? Etkös se sinä ollut vai muistanko väärin?
   En mä tunnusta trollaavani kuin ihan aniharvoin kun tulee pakkomielle purkaa patoumia savolaisista. Sun ja monen muun tulisi oppia erottamaan eri kirjoitustyylien tarkoitusperiä.
   Tosin sun puolustukseksi on sanottava että vaikka en tunnista jakoavoimella päähän tarinaa, mua on lyöty niin monta kertaa jakoavoimella päähän, että hyvin mahdollista että oon tänne kertonut jotain tarinaa johon liittyy jakoavain, mun pää, ja kaikki homot jostain syystä kun ne kuulemma esiintyy negatiivisessa valossa mun tarinoissa aina.
   Veikkaan että toikin tarina meni niin, että kirjoittelin tyksin vuodeosastolla paikallispuudutettuna jakari keskellä otsaa että "on muuten paska sänky täällä, varmaan joku homo suunnitellut kun ei ne kuin leikkiä barbeilla"

   Lainaa

  63. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Maanalainen ylioppilas: Ihme että on saanut tuon kyyn käteen ilman se puraisee. Nuo pienet on usein aika ärhäköitä. Lisäksi eivät osaa säännöstellä myrkkyä, joten noista voi saada yllättävänkin pahat oireet jos puraisee.
   Tuo juttu että käärmeenpoikaset olisivat vaarallisempia kuin aikuiset koska eivät osaa säädellä myrkkyä tjs ei muuten pidä paikkaansa. Aikuinen käärme on lähtökohtaisesti aina vaarallisempi, sillä on enemmän myrkkyä ja sen myrkky on voimakkaampaa. Tietenkään ei poikasiakaan kannata yllyttää puremaan

   Lainaa

  64. Nuutunut kivi 22.6.2022 19:22
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Vuohi: Se hipaisu on ihan käytännön sanelema - ruumista esittävä näyttelijä ei ole oikeasti kuollut joten hänelle olisi aika epämukavaa jos luomet painettaisiin väkivalloin kiinni.
   Elokuvamyytti silti.

   Lainaa

  65. Pennitön pähkinä 23.6.2022 16:09
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Ronde: Olin viime keväänä kuvaamassa eräällä pellolla joutsenia. Hienoja eläimiä. Tuli ihan hyviä kuvia.  Kun tulin pois sieltä, tutkailin kameraani ja siinä samassa melkein astuin kuolleen joutsenen päälle. Oli sähkölinjan alla. Ilmoitin asiasta paikalliselle metsästysseuran jäsenelle, joka lupasi hoitaa [...]
   Kuolleena löydetty riista kuuluu metsästysaikana metsästysoikeuden haltijalle, mutta luonnossuojelulailla kuolleista pitäisi kai ilmoittaa Ruokavirastoon.

   Lainaa

  66. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Tunteeton raadonsyöjä (pluri): Yleensä sun trollaukset ärsyttää mutta aina välillä innostut kirjoittamaan jotain hauskaa. Lisää siis näitä tarinoita ja lopeta se trollauspaska. Se on nähty. Saako uusintana sen jakoavain päässä tarinan tai muistatko missä mokassa sen kommentoit? Etkös se sinä ollut vai muistanko väärin?
   https://www.feissarimokat.com/2021/10/sekalaisia-osa-525/
   Koska vastoin yleisiä odotuksia olen kiva kaveri, niin mää kvg ja löysin tuon mainitsemasi tarinan ja tuolta löytyy.

   Lainaa

  67. Höylätty katkarapu 28.6.2022 14:07
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Jos ei erota kyytä vaskitsasta niin..no enpä sano enempää.

   Lainaa

  68. Höylätty katkarapu 28.6.2022 14:09
   Tulos: +1 (1 ääni)
   traumcity: Joku voi saada siitä inspiraatiota.  Kurt Cobainilla oli näkemyseroja kissanpentujen kanssa, mutta ehkä osittain sen vuoksi valtava sukupolvikokemus oli myös totta. Teemu Mäki on eri asia kun kaikenlainen seksuaalisuus tekee siitä outoa. Mutta vaihtaistko muutaman eläimen väkivaltaisen kuoleman [...]
   Cobain rakasti kissanpentuja ja Mäki kidutti kissan kuoliaaksi, miten liittyy tähän?

   Lainaa

  69. Lomaton lisko 2.7.2022 0:17
   Tulos: -4 (4 ääntä)
   Tarkemmin kun katsoo, tuo kyy on tapettu. Varmasti on tiedetty kyyksi, vaskitsana olisi saanut elää. Ehkä. Ihmiset ovat idiootteja luonnon kanssa nykyään. Tästä sai vain hyvän "Olen tyhmä ja siksi söpö" -päivityksen. En usko hetkeäkään, etteikö olisi tiennyt käärmettä kyyksi.

   Lainaa

  70. Mäntylahti-Piiras 11.7.2022 17:19
   Tulos: -3 (3 ääntä)
   ole minä, näe kuva rantakäärmeestä jonkun kotona, ajattele "jopas on ollut hassu kärmes" ole edelleen minä, näe käärmeenpoikanen, tunnista kyyksi, ajattele "nyt v***u ämpäri, bensaa ja tulitikut ja äkkiä, ja missäs se mutsi mahtaa olla, se kans samaan ämpäriin..."

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hauskat luontokuvat, kuollut, kuva, kyy, kyykäärme, käärmeet, luontokuva, majavat, rantakäärme, vaskitsa