Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Puskaradio suhisee, osa 17

Puskaradiossa vaaditaan mm. parempia juoruja ja maanviljelyn lakkauttamista.
Suurenna näkymä
Puskaradio suhisee, osa 17

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 75 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Turta persoona 9.6.2022 0:11
   Tulos: +135 (329 ääntä)
   Ullatus!

   Lainaa

  2. Takuuvarma sirkka 9.6.2022 0:16
   Tulos: +516 (522 ääntä)
   Näin kaupunkilaistuneena maajussien lapsena täytyy sanoa että kauhulla luen kun ihmiset keskustelee kerrostalonaapureista ja joku heittää klassisen "jos äänet häiritsee niin muuta maalle". Tiedän tapauksen jossa kaupunkilainen muutti maaseudulle ja teki naapuristaan rikosilmoituksen koska se oli pellolla kellon ympäri. Oli kuulemma kyse häiriköinnistä ja kiusanteosta.

   Lainaa

  3. Karoliina 9.6.2022 0:18
   Tulos: +216 (220 ääntä)
   Kyllä Viljo tiet'', miten niit' vehkeit' k'ytet''n :DD (Olipa muuten ty;l'st' kirjoittaa tota puhelimella)

   Lainaa

  4. Kykenemätön peura 9.6.2022 0:29
   Tulos: +133 (143 ääntä)
   Tämä kommentti on totta!

   Lainaa

  5. Kaikkein paras konna 9.6.2022 1:00
   Tulos: +196 (206 ääntä)
   Aaarrrgh!!!! Toi muutetaan johonkin ja sitten valitetaan, kun siellä toimitaan kuten on aina toimittu. Esim. alkuperäiset uttilaiset, joita tunnen, tykkää seurailla laskuvarjo hyppy toimintaa, mutta vìime vuosina muutama kylälle muuttanut Urvelo alkanut valittaa. Toivon, että Urvelot näkee tämän ja häpeää!!!

   Lainaa

  6. Maanalainen ylioppilas 9.6.2022 1:03
   Tulos: +260 (264 ääntä)
   ”Pitää tosia, luultuja, epäilyä eli tieto.” Siis että mitenkä?

   Lainaa

  7. Maanalainen ylioppilas 9.6.2022 1:06
   Tulos: +130 (132 ääntä)
   Oli niin seko lause, etten näköjään osannut kopioida sitä vaikka luin moneen kertaa.

   Lainaa

  8. Maalattu kivi 9.6.2022 1:26
   Tulos: +384 (388 ääntä)
   Meille (kaupungista muuttanut) naapuri tuli ilmoittamaan ettemme saa tehdä peltotöitä klo 15 jälkeen tai he soittavat poliisit. No, siinäpähän soittivat.

   Lainaa

  9. Polvihousu-pussirotta 9.6.2022 1:57
   Tulos: -140 (198 ääntä)
   "...ettei tuuli vie ojaan niitä aineita". What? Yölläkö ei tuule?

   Lainaa

  10. Tulos: +394 (496 ääntä)
   Mielestäni ei ole hyvä läppä pilkata ulkomailta kotoisin olevan suomen kieltä. Itse asiassa se on hemmetin ankeaa ja tyhmää.

   Lainaa

  11. Tervetullut undulaatti 9.6.2022 2:24
   Tulos: +262 (264 ääntä)
   Polvihousu-pussirotta: "...ettei tuuli vie ojaan niitä aineita". What? Yölläkö ei tuule?
   Kyllä yöllä tuulee, kuten kaikki tiedämme kokemuksesta. Silloin vain tuulee vähemmän, erityisesti maan ollessa vielä viileä (kevät ja alkukesä) auringon laskettua.
   Googleta "What time of day is least windy?" tms. 

   Lainaa

  12. Terästetty hirmulisko 9.6.2022 4:45
   Tulos: +5 (59 ääntä)
   Hahaha Jarkko on tosi hauska haha

   Lainaa

  13. Epäpyhä black metal -silli 9.6.2022 6:57
   Tulos: -11 (23 ääntä)
   Kommentti poistettu.

   Lainaa

  14. Tulos: +169 (169 ääntä)
   Polvihousu-pussirotta: "...ettei tuuli vie ojaan niitä aineita". What? Yölläkö ei tuule?
   Kyse on tuulen lisäksi myös lämpötilasta. Yön viiletessä torjunta-aineesta ei haihdu yhtä paljon nestettä joten se ei ole niin herkkä tuulelle. Liittyy jotenkin painovoimaan. Irman pitäisi kiittää naapurimaajussiaan siitä että tekee tuollaiset hommat vastuullisesti. Ei se tuuli niitä aineita lähimpään ojaan jättäisi vaan toisi Irman mökkitontille. Eivät ole mitään terveystuotteita.

   Lainaa

  15. Kimakka paprika 9.6.2022 8:31
   Tulos: +96 (96 ääntä)
   Kykenemätön peura: Tämä kommentti on totta!
   Mutta kuka missä milloin? Mielellään pv klo aika paikka!

   Lainaa

  16. Tulos: +54 (58 ääntä)
   Kykenemätön peura: Tämä kommentti on totta!
   Se voi olla myös valetta, jolloin se pitäisi myös paikkansa.

   Lainaa

  17. Pähkähullu maksamakkara 9.6.2022 9:30
   Tulos: +65 (67 ääntä)
   Maalattu kivi: Meille (kaupungista muuttanut) naapuri tuli ilmoittamaan ettemme saa tehdä peltotöitä klo 15 jälkeen tai he soittavat poliisit. No, siinäpähän soittivat.
   Tuliko se poliisi?

   Lainaa

  18. Reseptivapaa Dinosaurus 9.6.2022 9:48
   Tulos: +121 (123 ääntä)
   Pähkähullu maksamakkara: Tuliko se poliisi?
   Täkäläinen poliisipartio olisi tullut, mutta vasta työajan jälkeen ja tuonut peltotalkoisiin kylmät oluet.
   Irma on kyllä taatusti niitä ihmisiä, jotka huutavat ruokakaupan kassalle siitä, kun jossain tuotteessa on toimituskatko. Minä minä minä ja minun oikeudet.

   Lainaa

  19. Takkuinen siili 9.6.2022 9:51
   Tulos: +7 (37 ääntä)
   Kaikkein paras konna: Aaarrrgh!!!! Toi muutetaan johonkin ja sitten valitetaan, kun siellä toimitaan kuten on aina toimittu. Esim. alkuperäiset uttilaiset, joita tunnen, tykkää seurailla laskuvarjo hyppy toimintaa, mutta vìime vuosina muutama kylälle muuttanut Urvelo alkanut valittaa. Toivon, että Urvelot näkee tämän ja häpeää!!!
   Aika siistiä seurata laskuvarjoja, hyppyjä ja toimintaa. Kerro toki lisää.

   Lainaa

  20. Vauhdikas ihminen 9.6.2022 9:52
   Tulos: +67 (69 ääntä)
   Polvihousu-pussirotta: "...ettei tuuli vie ojaan niitä aineita". What? Yölläkö ei tuule?
   Usein tuuli laantuu yöksi. Kokeile joskus valvoa vaikkapa peilityynen järven rannassa.

   Lainaa

  21. Vauhdikas ihminen 9.6.2022 9:54
   Tulos: +119 (127 ääntä)
   Tylsimys: Kyse on tuulen lisäksi myös lämpötilasta. Yön viiletessä torjunta-aineesta ei haihdu yhtä paljon nestettä joten se ei ole niin herkkä tuulelle. Liittyy jotenkin painovoimaan. Irman pitäisi kiittää naapurimaajussiaan siitä että tekee tuollaiset hommat vastuullisesti. Ei se tuuli niitä aineita [...]
   Ja etenkin Irman olisi hyvä muistaa, että kotimaista ruoantuotantoa tarvitaan. Siinä ei silloin Irman mökkeilyt paljoa kiinnosta kun viljavarannot loppuu.

   Lainaa

  22. Rankka valas 9.6.2022 10:10
   Tulos: +71 (73 ääntä)
   Tertulla on aika kovat vaatimukset kun julkaisujen pitäisi olla sekä totta että valetta (luulo/epäily ei ole välttämättä totta). Ja tälleen kaupunkilaisena olen kyllä aina käsittänyt että jos halutaan ns. "maaseudun rauhaan", niin ei ehkä kannata mihinkään peltojen keskelle muuttaa jos nimenomaan meteli on se mitä ei siedetä. Ilmeisesti asia ei olekaan niin itsestäänselvä ihan kaikille..

   Lainaa

  23. Tulos: +122 (138 ääntä)
   Epäselväksi jää, onko vain Jarkko mäntti, joka antoi epäasiallisen vastauksen Abdulin kysymykseen... Vai onko myös Abdul trolli-käyttäjä, joka harrastaa samanlaista huumoria esittämällä maahanmuuttajaa, ja siksi postaukset aina poistetaan. Joka tapauksessa en ymmärrä, miksi tämä on feissarimokissa.

   Lainaa

  24. Tulos: +84 (88 ääntä)
   Merjan kommentissa ei ollut mitään ilkeää. Ärsyttää ihmiset, joille ei kompannut minua = ilkeä.

   Lainaa

  25. Kykenemätön peura 9.6.2022 11:06
   Tulos: +49 (51 ääntä)
   Kimakka paprika: Mutta kuka missä milloin? Mielellään pv klo aika paikka!
   Hovimestari, Nokian Edenissä, 4.6. klo 23.47

   Lainaa

  26. Intolerantti sotilas 9.6.2022 11:12
   Tulos: +89 (109 ääntä)
   Takuuvarma sirkka: Näin kaupunkilaistuneena maajussien lapsena täytyy sanoa että kauhulla luen kun ihmiset keskustelee kerrostalonaapureista ja joku heittää klassisen "jos äänet häiritsee niin muuta maalle". Tiedän tapauksen jossa kaupunkilainen muutti maaseudulle ja teki naapuristaan rikosilmoituksen koska se oli [...]
   Se on muuten mielenkiintoista miten kaupunkilaisille aina sanotaan, että muuta maalle, kun kaupunkilainen valittaa metelistä. Mutta sitten, jos maalainen valittaa susista, käärmeistä tai oravista, niin siihen ei voi ehdottaa kaupunkiin muuttamista. Ei, vaan niistä eläimistä pitäisi päästä eroon! Mitä jos jokainen vain oppisi sietämään niitä oman asuinalueensa huonoja puolia. Lukuunottamatta tietenkään tahallista kiusaamista.

   Lainaa

  27. Takkuinen hilleri 9.6.2022 11:14
   Tulos: +31 (37 ääntä)
   Maanalainen ylioppilas: ”Pitää tosia, luultuja, epäilyä eli tieto.” Siis että mitenkä?
   Yritti ehkä selittää, että julkaisuissa pitäisi olla maininta siitä, onko asia totta, luulo vai epäily. Näin, jos haluaa yrittää ymmärtää.

   Lainaa

  28. Urhea Pussieläin 9.6.2022 11:14
   Tulos: +62 (66 ääntä)
   Maalattu kivi: Meille (kaupungista muuttanut) naapuri tuli ilmoittamaan ettemme saa tehdä peltotöitä klo 15 jälkeen tai he soittavat poliisit. No, siinäpähän soittivat.
   Nyt olisi mielenkiintoista tietää että mistä moinen aika? Oliko työaikanne kenties ristiriidassa työaikalain kanssa jos aloititte jo aamu neljältä, vai suuttuiko kenties famariunioni kun ette maksaneet isellenne tarpeeksi iltalisiä, joten iltatyöt piti siksi kieltää? Kaupungissahan hiljaisuus alkaa yleensä vasta klo 22. Vai alkoiko naapurin puutarhajooga päivittäin klo 15?

   Lainaa

  29. Kimakka paprika 9.6.2022 11:23
   Tulos: +56 (58 ääntä)
   Kykenemätön peura: Hovimestari, Nokian Edenissä, 4.6. klo 23.47
   Kiitos! Voin nyt luottaa kommenttiin.

   Lainaa

  30. Rutikuiva vesinokkaeläin 9.6.2022 11:42
   Tulos: -16 (28 ääntä)
   Kaikkein paras konna: Aaarrrgh!!!! Toi muutetaan johonkin ja sitten valitetaan, kun siellä toimitaan kuten on aina toimittu. Esim. alkuperäiset uttilaiset, joita tunnen, tykkää seurailla laskuvarjo hyppy toimintaa, mutta vìime vuosina muutama kylälle muuttanut Urvelo alkanut valittaa. Toivon, että Urvelot näkee tämän ja häpeää!!!
   Pahimmat kaiken vastustajat stadissa onkin yleensä junan tuomia...

   Lainaa

  31. Tulos: +21 (29 ääntä)
   Maanalainen ylioppilas: ”Pitää tosia, luultuja, epäilyä eli tieto.” Siis että mitenkä?
   Kuulostaa ihmiseltä joka ratkoo paljon sanaristikoita. Ne vihjeet on aina tyylin "epäiltyjä" - > ja vastaus on "tiedot". 
   Niitä kun yrittää ratkoa on vaan että ok? 🤔😕

   Lainaa

  32. Seurattu mäyrä 9.6.2022 11:58
   Tulos: +77 (81 ääntä)
   Urhea Pussieläin: Nyt olisi mielenkiintoista tietää että mistä moinen aika? Oliko työaikanne kenties ristiriidassa työaikalain kanssa jos aloititte jo aamu neljältä, vai suuttuiko kenties famariunioni kun ette maksaneet isellenne tarpeeksi iltalisiä, joten iltatyöt piti siksi kieltää? Kaupungissahan hiljaisuus alkaa [...]
   Veikkaanpa että kyse on juurikin siitä että tuohon aikaan naapuri pääsee töistä ja olisi niin kiva loikoilla loppupäivä pihalla kaikessa hiljaisuudessa. Mutta ei, kun naapurin maajussi ihan ilkeyttään pöristelee traktorillaan!

   Lainaa

  33. Itseasiassa 9.6.2022 12:07
   Tulos: +70 (76 ääntä)
   Mäkin oon kaupunkilainen ja silti siedän häiriöitä maaseudulla. Tietysti joku voi kuvitella olevansa siellä yksin ja pettyä, kun muut eivät antaneet arvoa hänen korkeutensa yksinäisyydelle. On Suomessa ollut myös tapaus, jossa joku oli rakennuttanut itselleen valtavat kasvihuoneet. Tämän jälkeen taas joku toinen oli rakentanut oman talonsa niiden viereen ja alkanut sen jälkeen valittamaan, kuinka yöllä on naapurissa liian valoisaa. Tämän kiistan valitettavana lopputuloksena kasvihuone lopetettiin.

   Lainaa

  34. Ovela makkara 9.6.2022 12:13
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Kuinka ihanaa olisikaan, jos kaikki kirjoittaisivat puskaradioon yhtä selkeästi kuin Terttu!

   Lainaa

  35. Pehmeä jänis 9.6.2022 12:16
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Kykenemätön peura: Tämä kommentti on totta!
   Tuo kommentti ei ollu totta

   Lainaa

  36. Tulos: +46 (54 ääntä)
   Siis onko olemassa niin tyhmiä ihmisiä että luulee jonkun pörräävän keskellä yötä pellolla vain jotta saa vittuilla mökkiläiselle. Sitä peltoahan ei minkään muun takia pidetä ja hoideta. Hyvin surullista että on jengiä ketä jopa minä pidän tyhminä. Siis minä koen olevani järkevämpi kuin joku toinen, huh kuin skitso ajatus. Luulen ja toivon kyseessä olevan trolli, tai muuten kaikki toivo on mennyttä. Nyt pelottaa isosti ja taidan mennä sänkyyn, tai sen alle, ja odottaa loppua. Kohta se koittaa kuitenkin.

   Lainaa

  37. Ylpeä Mäyrä 9.6.2022 12:47
   Tulos: +61 (65 ääntä)
   Takuuvarma sirkka: Näin kaupunkilaistuneena maajussien lapsena täytyy sanoa että kauhulla luen kun ihmiset keskustelee kerrostalonaapureista ja joku heittää klassisen "jos äänet häiritsee niin muuta maalle". Tiedän tapauksen jossa kaupunkilainen muutti maaseudulle ja teki naapuristaan rikosilmoituksen koska se oli [...]
   Isäni, edelleen maalainen maajussi, lukee naureskellen kun kaupunkilaiset valittaa internetissä tai tekstaripalstoilla miten "naapuri levittää kananpaskaa puutarhaansa, hirvee katku koko naapurustossa, leviää asuntoihin sisälle asti, pyykkejäkään ei voi kuivata ulkona, kuinka se kehtaa!". Yksi biolanin säkki on kuitenkin aika pientä verrattuna siihen, mitä isäni naapurit joutuvat sietämään kun iskä ottaa lietekärryn ja alkaa lannoittaa peltojaan lehmänlannalla...

   Lainaa

  38. Kova timantti 9.6.2022 12:58
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   Kykenemätön peura: Hovimestari, Nokian Edenissä, 4.6. klo 23.47
   Lyijyputkella

   Lainaa

  39. Tulos: +82 (84 ääntä)
   Takuuvarma sirkka: Näin kaupunkilaistuneena maajussien lapsena täytyy sanoa että kauhulla luen kun ihmiset keskustelee kerrostalonaapureista ja joku heittää klassisen "jos äänet häiritsee niin muuta maalle". Tiedän tapauksen jossa kaupunkilainen muutti maaseudulle ja teki naapuristaan rikosilmoituksen koska se oli [...]
   Niitäkin on kuultu, kun joku perustaa husky-tilan jonnekin perimmäiseen hevonkuuseen, koska niistä koirista lähtee ihan älytön meteli. Sitten kymmenen vuoden päästä joku saa pakottavan tarpeen rakentaa tönönsä heti siihen aidan toiselle puolelle ja sitten valitetaan, että koirien on lähdettävä ja yrittäjä on lopetettava elinkeinonsa.

   Lainaa

  40. Tosikko kiivi 9.6.2022 14:02
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Tämä kommentti on vale.

   Lainaa

  41. Myötätunnoton hilleri 9.6.2022 14:04
   Tulos: +60 (62 ääntä)
   Maalattu kivi: Meille (kaupungista muuttanut) naapuri tuli ilmoittamaan ettemme saa tehdä peltotöitä klo 15 jälkeen tai he soittavat poliisit. No, siinäpähän soittivat.
   Näitähän löytyy. Rakennetaan talo/mökki aktiivitilan viereen, sitten alkaa valituksen hajuista ja koneen äänistä. Valitettavasti osa on saanut valituksensa läpi.
   Kylvöjä ja sadonkorjuuta ei voi sateella tehdä joten silloin kun on poutaa niin silloin tehdään.
   Samanlaista porukkaa, joka muuttaa lähelle lentokenttää ja sit alkaa valittaan lentokoneiden melusta.

   Lainaa

  42. Tulos: +52 (54 ääntä)
   Takuuvarma sirkka: Näin kaupunkilaistuneena maajussien lapsena täytyy sanoa että kauhulla luen kun ihmiset keskustelee kerrostalonaapureista ja joku heittää klassisen "jos äänet häiritsee niin muuta maalle". Tiedän tapauksen jossa kaupunkilainen muutti maaseudulle ja teki naapuristaan rikosilmoituksen koska se oli [...]
   Juu jep. Eräskin muutti naapuriin maalle ja suuttui kun traktorin piti päästä edelleen pellolle. Kun hän ei tykännyt kun se meni niin läheltä ja häiritsi.
   Älkää pliis muuttaako tänne maalle.

   Lainaa

  43. Tulos: +19 (23 ääntä)
   Tiedoksi kaikille, joilla on sama ongelma kuin Leolla: Ääkköset häviävät näppäimistöstä, jos kieli vaihtuu suomenkielstä englantiin(US). Sen saa vaihdettua painamalla vasemmanpuoleista Alt+shift- yhdistelmää näppäimistöstä.

   Lainaa

  44. Kykenemätön peura 9.6.2022 15:19
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Näitähän löytyy. Rakennetaan talo/mökki aktiivitilan viereen, sitten alkaa valituksen hajuista ja koneen äänistä. Valitettavasti osa on saanut valituksensa läpi.Kylvöjä ja sadonkorjuuta ei voi sateella tehdä joten silloin kun on poutaa niin silloin tehdään. Samanlaista porukkaa, joka muuttaa lähelle lentokenttää ja sit alkaa valittaan lentokoneiden melusta.
   Tai muutetaan saareen ja ruvetaan vaatimaan uusi siltoja, että kulkeminen on helpompaa.

   Lainaa

  45. Juotava biisoni 9.6.2022 15:26
   Tulos: -8 (12 ääntä)
   Hyvä Jarkko!

   Lainaa

  46. Juotava biisoni 9.6.2022 15:27
   Tulos: -21 (29 ääntä)
   -x-x-: Niitäkin on kuultu, kun joku perustaa husky-tilan jonnekin perimmäiseen hevonkuuseen, koska niistä koirista lähtee ihan älytön meteli. Sitten kymmenen vuoden päästä joku saa pakottavan tarpeen rakentaa tönönsä heti siihen aidan toiselle puolelle ja sitten valitetaan, että koirien on lähdettävä ja yrittäjä on lopetettava elinkeinonsa.
   Ymmärrän, että räkyttävät maalla, mutta arvaa onko mukavaa kerrostalossa? Ihmisten itsekkyydellä ei ole niin mitään rajaa.

   Lainaa

  47. Juotava biisoni 9.6.2022 15:28
   Tulos: +2 (10 ääntä)
   Rutikuiva vesinokkaeläin: Pahimmat kaiken vastustajat stadissa onkin yleensä junan tuomia...
   Niinhän sitä voisi luulla.

   Lainaa

  48. Tulos: +37 (39 ääntä)
   onpa ikävä kommentti kun ei ole kanssani samaa mieltä

   Lainaa

  49. Häikäilemätön myyrä 9.6.2022 17:29
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   Espoossa aluepysäköintikiellot saattaa tarkoittaa koko kaupunginosaa, ja alueet olla kilometrien kokoisia.

   Lainaa

  50. Solakka hylje 9.6.2022 19:17
   Tulos: -12 (20 ääntä)
   Frisker: Tiedoksi kaikille, joilla on sama ongelma kuin Leolla: Ääkköset häviävät näppäimistöstä, jos kieli vaihtuu suomenkielstä englantiin(US). Sen saa vaihdettua painamalla vasemmanpuoleista Alt+shift- yhdistelmää näppäimistöstä.
   SUOMEN KIELI. Huoh.

   Lainaa

  51. Jyreä valas 9.6.2022 20:31
   Tulos: -3 (15 ääntä)
   Turta persoona: Ullatus!
   Sina olla tuperus samoin kuin Jarkko.
   Önnönnnönnöö

   Lainaa

  52. Harmaa kivi 9.6.2022 20:41
   Tulos: +37 (41 ääntä)
   Intolerantti sotilas: Se on muuten mielenkiintoista miten kaupunkilaisille aina sanotaan, että muuta maalle, kun kaupunkilainen valittaa metelistä. Mutta sitten, jos maalainen valittaa susista, käärmeistä tai oravista, niin siihen ei voi ehdottaa kaupunkiin muuttamista. Ei, vaan niistä eläimistä pitäisi päästä eroon! [...]
     Itse olen ainakin ihmetellyt, että mitä hevonhäntää joku tekee jossain metsässä, eikä sitten kestä sitä, että siellä on muutakin eläimistöä. Jos haluaa tarkasti kontrolloidun, kivetyn elinympäristön, jossa muunlajiset eläimet ovat hihnassa, niin sitä vartenhan on kaupungit keksitty. Tulkaa ihan vapaasti tänne riitelemään pyykkivuoroista, on se parempi kuin salakaataa uhanalaisia.

   Lainaa

  53. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Ylpeä Mäyrä: Isäni, edelleen maalainen maajussi, lukee naureskellen kun kaupunkilaiset valittaa internetissä tai tekstaripalstoilla miten "naapuri levittää kananpaskaa puutarhaansa, hirvee katku koko naapurustossa, leviää asuntoihin sisälle asti, pyykkejäkään ei voi kuivata ulkona, kuinka se kehtaa!". Yksi [...]
   Tsemppiä vaan faijallesi! Näin kaupunkilaistuneena maalaisena sitä lietteen huumaavaa tuoksua suorastaan kaipaa mutta ei kovin paljon. Nykyään eivät taida enää levittää sitä lumihangen päälle joten eihän se tuoksu enää ole kuin parin päivän harmi. Tai nostalginen elämys. Ennen oli kaikki paremmin kun sopivasti muutaman päivän välein eri puolille peltoa levittämällä tuoksua kesti viikkokausia.

   Lainaa

  54. Kaino noita 9.6.2022 22:33
   Tulos: +11 (25 ääntä)
   Turta persoona: Ullatus!
   Rasistilla on paska huumori

   Lainaa

  55. Kirjautuminen epäonnistui 9.6.2022 22:39
   Tulos: +48 (48 ääntä)
   Augh, kyllähän se viljelijäkin olisi yhdeltä yöllä mieluummin mukavasti vällyjen välissä kuin pellolla traktorissa!

   Lainaa

  56. Tulos: +37 (37 ääntä)
   Takuuvarma sirkka: Näin kaupunkilaistuneena maajussien lapsena täytyy sanoa että kauhulla luen kun ihmiset keskustelee kerrostalonaapureista ja joku heittää klassisen "jos äänet häiritsee niin muuta maalle". Tiedän tapauksen jossa kaupunkilainen muutti maaseudulle ja teki naapuristaan rikosilmoituksen koska se oli [...]
   Parasta on, että tuo sama ohje annetaan sekä niille jotka ei kestä ääniä, että niille joista lähtee liikaa ääntä 😂

   Lainaa

  57. Turpea seuraeläin 10.6.2022 0:07
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Kaikkein paras konna: Aaarrrgh!!!! Toi muutetaan johonkin ja sitten valitetaan, kun siellä toimitaan kuten on aina toimittu. Esim. alkuperäiset uttilaiset, joita tunnen, tykkää seurailla laskuvarjo hyppy toimintaa, mutta vìime vuosina muutama kylälle muuttanut Urvelo alkanut valittaa. Toivon, että Urvelot näkee tämän ja häpeää!!!
   laskuvarjo hyppy toimintaa

   Lainaa

  58. Tosikko kiivi 10.6.2022 0:15
   Tulos: +30 (30 ääntä)
   Mörkkö: Parasta on, että tuo sama ohje annetaan sekä niille jotka ei kestä ääniä, että niille joista lähtee liikaa ääntä 😂
   Edelliset antavat sen ohjeen jälkimmäisille. Kaikki muut toisinpäin. Tosin idea siinä neuvossa on muuttaa johonkin korpeen missä lähimpään naapuriin on jotain kilometri tai kaksi. Ei vetää väkisin sitä taloa "maalle" tahallaan naapurin aitaan kiinni ja jatkaa samaa ruikutusta. Mutta oikeastihan elämäntapavalittajat nimenomaan haluavat valittamisen aihetta ja vetävät sitä vaikka hatusta jos ei oikeaa asiaa ole. Ei siihen ole mitään muuta ratkaisua kuin asennemuutos.

   Lainaa

  59. Tulos: -10 (16 ääntä)
   Takuuvarma sirkka: Näin kaupunkilaistuneena maajussien lapsena täytyy sanoa että kauhulla luen kun ihmiset keskustelee kerrostalonaapureista ja joku heittää klassisen "jos äänet häiritsee niin muuta maalle". Tiedän tapauksen jossa kaupunkilainen muutti maaseudulle ja teki naapuristaan rikosilmoituksen koska se oli [...]
   Toi on muutenkin niin huono argumentti.
   Maalle muuttakoon ne joilta muiden huomioon ottaminen ei suju. Kaupungissa asukoot ne jotka osaavat elää hiljaa muita häiritsemättä.

   Lainaa

  60. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Terttu varmnasti tarkoittaa hyvää ja haluaa tehdä maailmasta vähän paremman paikan, mutta tuo lähestymistapa on ehkä vähän asiaan soveltumaton. Puhumattakaan siitä miten asiaa pyrkii kommunikoimaan.

   Lainaa

  61. Söötti sonni 10.6.2022 14:07
   Tulos: -16 (24 ääntä)
   Fakta kyllä taitaa olla, että ihmiset on hakeutuneet järvien rannoille ja metsiin viettämään aikaa kauan ennen maanviljelyksen alkua? Puhumattakaan yömyrkytyksistä.

   Lainaa

  62. Olemassa oleva bataatti 11.6.2022 0:26
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Maalattu kivi: Meille (kaupungista muuttanut) naapuri tuli ilmoittamaan ettemme saa tehdä peltotöitä klo 15 jälkeen tai he soittavat poliisit. No, siinäpähän soittivat.
   Tuo on kyllä paha, varsinki karjatilalla, kun tuollaiset sekopäät naapuriin muuttaessa saavat nimettömästi ja ilmaiseksi tehdä mitä vaan ilmoituksia viranomaiselle vastuuttomasti. Ja nämä sitten aiheuttavat huolta ja harmia isosti. Eikä niille voi mitään muuta kuin että jos pörssi on kunnossa, niin ostat joka ikisen naapuritalon kylältä ja laitat vuokralle, niin voi edes jollaintavalla valvoa minkälaista sakkia liikkuu nurkissa. Välillä eläintilallisena olo tuntuu varsin rikolliselta ihmisten kirjoituksia ja juttuja katsoessa, vaikka yritän tehdä hommani vain niin vastuullisesti kuin suinkin jaksan. Välillä tuntuu, että helpommalla pääsisi, kun laittaisi pillit pussiin ja lähtisi niihin oikeisiin töihin suosiolla.

   Lainaa

  63. Olemassa oleva bataatti 11.6.2022 0:28
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Söötti sonni: Fakta kyllä taitaa olla, että ihmiset on hakeutuneet järvien rannoille ja metsiin viettämään aikaa kauan ennen maanviljelyksen alkua? Puhumattakaan yömyrkytyksistä.
   Aika rajun aasinsillan askartelit. 6/5

   Lainaa

  64. Sitkeä orava 11.6.2022 8:39
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Näitähän löytyy. Rakennetaan talo/mökki aktiivitilan viereen, sitten alkaa valituksen hajuista ja koneen äänistä. Valitettavasti osa on saanut valituksensa läpi.Kylvöjä ja sadonkorjuuta ei voi sateella tehdä joten silloin kun on poutaa niin silloin tehdään. Samanlaista porukkaa, joka muuttaa lähelle lentokenttää ja sit alkaa valittaan lentokoneiden melusta.
   Isältäni (maajussi) on joskus kysytty tonttia myytäväksi. Iskä ei myy, koska lehmistä ja traktoreista ynnä yleensä koko maatilasta lähtee ajoittain ääntä ja hajua. Nykyisien naapurien kanssa homma pelaa hyvin, ei haluaisi mahdollisia ongelmia uusien naapurien puolelta.

   Lainaa

  65. Eloton nainen 11.6.2022 10:51
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Tervetullut undulaatti: Kyllä yöllä tuulee, kuten kaikki tiedämme kokemuksesta. Silloin vain tuulee vähemmän, erityisesti maan ollessa vielä viileä (kevät ja alkukesä) auringon laskettua.Googleta "What time of day is least windy?" tms. 
   Kyllä se niin se on, että jokainen maalainen tietää, että kesäiltana ilma tyyntyy. Järven selkä siliää ja usva alkaa nousemaan. Yöllä peltotöiden tekeminen on muutenkin kivempaa, koska ei ole niin kuuma. Päivällä ehtii nukkumaan.

   Lainaa

  66. Tulos: +6 (6 ääntä)
   'l' poika opeta is''s naimaan.

   Lainaa

  67. Pakkattu kobra 13.6.2022 12:03
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Tylsimys: Tsemppiä vaan faijallesi! Näin kaupunkilaistuneena maalaisena sitä lietteen huumaavaa tuoksua suorastaan kaipaa mutta ei kovin paljon. Nykyään eivät taida enää levittää sitä lumihangen päälle joten eihän se tuoksu enää ole kuin parin päivän harmi. Tai nostalginen elämys. Ennen oli kaikki [...]
   Saatika sitä kun lietteenlevitysaikaan koko kylänraitti oli lehmänpaskassa kun ei ne kaikki pellot siinä navetan ympärillä sijainneet. Aina sitä vähän turskahteli ja renkaissa kulkeutui :D

   Lainaa

  68. Läpimätä kana 13.6.2022 13:50
   Tulos: -10 (12 ääntä)
   ötti: Älkää pliis muuttaako tänne maalle.
   Juu ei muuteta. Mutta ei se sinun ansiotasi ole.

   Lainaa

  69. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Höpö: Siis onko olemassa niin tyhmiä ihmisiä että luulee jonkun pörräävän keskellä yötä pellolla vain jotta saa vittuilla mökkiläiselle. Sitä peltoahan ei minkään muun takia pidetä ja hoideta. Hyvin surullista että on jengiä ketä jopa minä pidän tyhminä. Siis minä koen olevani järkevämpi kuin joku toinen, [...]
   Rehellisesti sanottuna todella iso osa ihmisistä on typeriä tai vähintään ajattelemattomia. Tämän huomaa, kun lukee lehtijuttujen kommentteja tai nettikeskusteluita. Todella usein ihmisten kommenteista huomaa, että juttua ei ole luettu. Kommentissa ihmetellään, miksi ei kerrota jotain, vaikka jutussa kerrottiin kyseinen asia. Tai sitten ihmetellään, miksi jokin hänen mielestään turha asia on tehty, vaikka jutussa on kerrottu syy. Helsingissä hyvä esimerkki on Hämeentien remontti. Kahden vuoden remontti tehtiin kadun peruskorjauksen takia (uusittiin putket jne), eikä suinkaan siksi, että saatiin lisättyä kadulle pyöräkaistat. Hyvin usein ihmiset ajattelevat asiaa vai omasta näkökulmastaan ymmärtämättä, että hän saattaa olla vähemmistössä. Tai sitten ei ymmärretä sitä, että vaikka hänelle jostain on haittaa, kokonaisuus (esim. koko yhteiskunta) hyötyy. Esimerkkinä Helsingistä vaikkapa Kruununsillat. Silta tarvitaan, koska uusien asuinalueiden kymmenet tuhannet uudet asukkaat eivät enää mahdu kulkemaan nykyisellä metrolla. Siksi tarvitaan vaihtoehtoinen yhteys eli raitiotie Laajasalosta keskustaan. Uusi yhteys vähentää kuormaa metrolinjalla ja nopeuttaa laajasalolaisten yhteyksiä keskustaan. Mutta eihän tätä haluta ymmärtää. Tyypillistä on myös se, että ihmiset muistavat ensimmäisen jutun tai lausunnon, vaikka se olisi tarkoituksella harhaanjohtava. Sama Kruununsiltojen tapaus, ihmiset muistavat Vapaavuoren juuri ennen vaaleja esittämän valtavasti nousseen hinnan, mutta eivät sitä, että hyvin pian sanottiin, että Vapaavuori oli niputtanut Laajasalon raitiovaunu-urakkaan isoja ja kalliita urakoita, jotka eivät mitenkään siihen kuuluneet, kuten vaikkapa Hakaniemen sillan uusimisen. Samat vääriksi osoitetut väitteet toistuvat vuodesta toiseen, koska osa ihmisistä ei ymmärrä lukemaansa tai ei hyväksy faktoja, jotka kumoavat hänen mielipiteensä.

   Lainaa

  70. Pinttynyt mansikka 14.6.2022 17:24
   Tulos: -4 (4 ääntä)
   Kyöpeli: Mielestäni ei ole hyvä läppä pilkata ulkomailta kotoisin olevan suomen kieltä. Itse asiassa se on hemmetin ankeaa ja tyhmää.
   Niinpä. Sehän se moka oli.

   Lainaa

  71. Nikkelivapaa patsas 16.6.2022 12:50
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Söötti sonni: Fakta kyllä taitaa olla, että ihmiset on hakeutuneet järvien rannoille ja metsiin viettämään aikaa kauan ennen maanviljelyksen alkua? Puhumattakaan yömyrkytyksistä.
   Ei ole todellista... päivällä pölyttäjien aikaanko ne myrkyt pitäisi laittaa? Tajuatko yhtään millaista tuhoa ekosysteemille se tekee kun pölyttäjät myrkytetään? Tuo kun hoidetaan yöllä niin kuolleiden pölyttäjien määrä on pieni murto-osa siitä mitä päivällä olisi. 
   Jotenkin luullut että nykyään ollaan jo aika tiedostavia sen suhteen että pölyttäjien määrä on vähenemässä todella huolestuttavaan tahtiin. Ja sitten tulee joku vinkumaan että mökillä ei ole kivaa kun yöllä myrkytetään. 

   Lainaa

  72. Pyylevä avokado 19.6.2022 2:28
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Kyöpeli: Mielestäni ei ole hyvä läppä pilkata ulkomailta kotoisin olevan suomen kieltä. Itse asiassa se on hemmetin ankeaa ja tyhmää.
   Itseasiassa sehän on myös rasismia..:(

   Lainaa

  73. Pennitön pähkinä 23.6.2022 17:26
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Polvihousu-pussirotta: "...ettei tuuli vie ojaan niitä aineita". What? Yölläkö ei tuule?
   Useinmiten yöllä tuulee vähemmän, usein ei lainkaan

   Lainaa

  74. Vanhentumaton kirahvi 26.6.2022 20:37
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kyöpeli: Mielestäni ei ole hyvä läppä pilkata ulkomailta kotoisin olevan suomen kieltä. Itse asiassa se on hemmetin ankeaa ja tyhmää.
   Itse kuolin nauruun tolle. Oon nyt varmaan rasisti

   Lainaa

  75. Vanhentumaton kirahvi 26.6.2022 20:40
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Pinttynyt mansikka: Niinpä. Sehän se moka oli.
   No ei kyllä se ollut se moka. En ainakaan sille nauranu. 
   Ja on ihan okei julkaista kun suomalainen voi olla vanhempi ihminen joka ek ihan ymmärrä ei osaa käyttää laitetta mutta kun on ulkomaalainen ni suut vaahdossa ollaan taas huutamassa. Miten te jaksatte. Tuo tyyppi olia varmasti itekki nauramu tolle ku sen olis selittäny. 
   Valkoset kiihkoilijat ne muutenki eniten nykypäivänä syyttelee kaikkia rasisteiksi.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: juorut, lähteet, maanviljely, myrkytys, näppäimistö, pelto, peltotyöt, sato, suomi, ulkomaalainen, ulla, windows, ylläpito, ääkköset

 • Uusimmat

 • Kategoriat