Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuvakooste, osa 383

Robotti-imurin uusi harrastus.
Kuvakooste, osa 383

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 61 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Saivartelija 9.6.2022 0:12
   Tulos: +169 (181 ääntä)
   Meiän Dobby, robotti-imurimme, oli joutunut pulaan kuminauhan kanssa. Se oli imassut yli metrin kuminauhaa tuolla tavalla ja siinä oli pienoisia haasteita saada se irti, kun se oli saanut kuminauhan jopa solmuun. Mä en ees tienny että meillä oli sellasta kuminauhaa. 😁 Ja pari kertaa se on noussu mun jalkaa vasten ja alkanut nylkyttää sitä niinku jotkut koirat tekee. 🤣

   Lainaa

  2. Kykenemätön peura 9.6.2022 0:35
   Tulos: +209 (213 ääntä)
   Olisi kieltämättä ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta hyväksi, jos pakokaasua voisi hyödyntää samoin kuin hapen.

   Lainaa

  3. Horjahtava lepakko 9.6.2022 0:58
   Tulos: -156 (174 ääntä)
   Nousukasmeininkiä inasen noi robotti-imurit

   Lainaa

  4. Nokkela leopardi 9.6.2022 1:25
   Tulos: +244 (256 ääntä)
   Onpa siisti käsiala Kaisan pojalla. T. Meidän tuleva yläasteelainen taitaa tähdätä lääkäriksi käsialan perusteella 😅

   Lainaa

  5. Maanalainen ylioppilas 9.6.2022 1:47
   Tulos: -65 (117 ääntä)
   Ostosvaunut vai ostoskärryt. Oikean first world problem.

   Lainaa

  6. heimosenkeimo 9.6.2022 3:34
   Tulos: -248 (266 ääntä)
   Nää robotti-imurit on ilmeisesti uusin kulissi elementti lampailla, mitä päheempi robotti-imuri ni sitä varmempi seurapiiri paikka. Harmi että tätä ei voi oikee esitellä naapurille niin ku uutta autoo, grilliä tai peltikattoo, täytyy ottaa kuvia sosiaaliseen mediaan jotta kaikki näkee.

   Lainaa

  7. Maksuunpantu maahinen 9.6.2022 6:25
   Tulos: -85 (103 ääntä)
   Olenko vanha kun minulla ei ole mitään hajua mikä ympankoe on

   Lainaa

  8. Poropietari ahma 9.6.2022 6:39
   Tulos: +136 (140 ääntä)
   Maksuunpantu maahinen: Olenko vanha kun minulla ei ole mitään hajua mikä ympankoe on
   Ympän siinä lukee, joten se on Ymppää eli
   Ympäristöoppia

   Lainaa

  9. Kahen kilon kalori 9.6.2022 6:43
   Tulos: +228 (234 ääntä)
   Mua ahdistaa, kun joku sanoo "mulla ahdistaa".

   Lainaa

  10. Pakastettu neuvonantaja 9.6.2022 7:20
   Tulos: +143 (153 ääntä)
   heimosenkeimo: Nää robotti-imurit on ilmeisesti uusin kulissi elementti lampailla, mitä päheempi robotti-imuri ni sitä varmempi seurapiiri paikka. Harmi että tätä ei voi oikee esitellä naapurille niin ku uutta autoo, grilliä tai peltikattoo, täytyy ottaa kuvia sosiaaliseen mediaan jotta kaikki näkee.
   Suomalaiset ovat eliittiä kun on suurimalla osalla on varaa ostaa robotti-imuriin?

   Lainaa

  11. Tulos: +188 (190 ääntä)
   heimosenkeimo: Nää robotti-imurit on ilmeisesti uusin kulissi elementti lampailla, mitä päheempi robotti-imuri ni sitä varmempi seurapiiri paikka. Harmi että tätä ei voi oikee esitellä naapurille niin ku uutta autoo, grilliä tai peltikattoo, täytyy ottaa kuvia sosiaaliseen mediaan jotta kaikki näkee.
   Mitä?! Pääsenkö imurini avulla viimein seurapiireihin? Äkkiä hiuksia sliippaamaan!

   Lainaa

  12. Tulos: -65 (105 ääntä)
   "En käy Prismassa koska kutsuvat ostoskärryjä ostosvaunuiksi" No nyt mä olen kaiken nähnyt. RiSmA pOiKoTtIn! Ostoskärryoletettujen pyhä puolestaloukkaantuja ei nyt vaan lainkaan huomioi että ne saattavat identifioitua ostosvaunuiksi?

   Lainaa

  13. Laajahko sakaali 9.6.2022 7:52
   Tulos: +148 (152 ääntä)
   heimosenkeimo: Nää robotti-imurit on ilmeisesti uusin kulissi elementti lampailla, mitä päheempi robotti-imuri ni sitä varmempi seurapiiri paikka. Harmi että tätä ei voi oikee esitellä naapurille niin ku uutta autoo, grilliä tai peltikattoo, täytyy ottaa kuvia sosiaaliseen mediaan jotta kaikki näkee.
   Eivät robotti-imurit nyt noin hienoja ole. Paitsi ehkä niiden mielestä, jotka edes keksivät syyttää muita tuollaisesta ajattelusta.

   Lainaa

  14. Puolueeton varis 9.6.2022 8:27
   Tulos: +91 (97 ääntä)
   Apua, miksei kukaan oo kertonut, että mäkin oon päässyt eliittipiireihin jo pari vuotta sitten!

   Lainaa

  15. Tulos: -41 (83 ääntä)
   Jos 11 vuotias (oletettu) tosissaan luulee pakokaasun olevan ihmiselle välttämätöntä, niin se ei ole hauskaa, vaan aika huolestuttavaa.

   Lainaa

  16. Tulos: -39 (65 ääntä)
   Kahen kilon kalori: Mua ahdistaa, kun joku sanoo "mulla ahdistaa".
   Se on pohojosen murretta.

   Lainaa

  17. Takkuinen siili 9.6.2022 9:46
   Tulos: +129 (131 ääntä)
   Pakastettu neuvonantaja: Suomalaiset ovat eliittiä kun on suurimalla osalla on varaa ostaa robotti-imuriin?
   Tästä tuli mieleen joku aiempi moka, jossa eliittiin taisi päästä sillä, että oli Netflix-tili.

   Lainaa

  18. Haudanvakava herne 9.6.2022 9:56
   Tulos: +70 (70 ääntä)
   Poropietari ahma: Ympän siinä lukee, joten se on Ymppää eli Ympäristöoppia
   Siinä kuvassa olevassa kokeessa jopa lukee Ympäristöoppi

   Lainaa

  19. Niin kutsuttu kettu 9.6.2022 10:15
   Tulos: +52 (58 ääntä)
   heimosenkeimo: Nää robotti-imurit on ilmeisesti uusin kulissi elementti lampailla, mitä päheempi robotti-imuri ni sitä varmempi seurapiiri paikka. Harmi että tätä ei voi oikee esitellä naapurille niin ku uutta autoo, grilliä tai peltikattoo, täytyy ottaa kuvia sosiaaliseen mediaan jotta kaikki näkee.
   heimosenkeimo siistii kotiaan mahdollisimman harvoin niin ei tarvitse pelätä lampaiden seura piiri paikkaa.

   Lainaa

  20. Kerrattu haltija 9.6.2022 10:20
   Tulos: -44 (78 ääntä)
   Nykyään jaetaan someen kaikki sellainenkin, mitä ei pitäisi. Jos lapsi on tyhmä, se ei ole naurun asia, vaan huolestuttavaa. Jos taas kirjoittelee kokeisiin asioita läpällä, se on vakavan keskustelun paikka. Ja vanhemmallakin syytä katsoa peiliin, ja miettiä mikä kasvatuksessa mättää, vai onko se vanhempikin tyhmä.

   Lainaa

  21. Harmaa kivi 9.6.2022 11:35
   Tulos: +111 (117 ääntä)
   Kerrattu haltija: Nykyään jaetaan someen kaikki sellainenkin, mitä ei pitäisi. Jos lapsi on tyhmä, se ei ole naurun asia, vaan huolestuttavaa. Jos taas kirjoittelee kokeisiin asioita läpällä, se on vakavan keskustelun paikka. Ja vanhemmallakin syytä katsoa peiliin, ja miettiä mikä kasvatuksessa mättää, vai onko se vanhempikin tyhmä.
     Koekysymyksestä saa ihan saman nolla pistettä, jättipä sen tyhjäksi tai vastasi jotain älytöntä (siis peruskoulussa, proffien ajan tuhlaaminen on jo vakavampi juttu, kolmen sivun asian vierestä sepustuksen lukeminen on enempi työtä kun yhden sanan). Joten en nyt olisi ihan tuskallisen huolissani, jos varhaisnuorella on varhaisnuoren huumorintaju. Voi mennä vanhemmuus aika ahdistavaksi (lapsuudesta puhumattakaan) jos joka höperyys on syy epäillä lapsen kognitiivisia kykyjä ja pitää vakava keskustelu.

   Lainaa

  22. Rutikuiva vesinokkaeläin 9.6.2022 11:39
   Tulos: +72 (102 ääntä)
   heimosenkeimo: Nää robotti-imurit on ilmeisesti uusin kulissi elementti lampailla, mitä päheempi robotti-imuri ni sitä varmempi seurapiiri paikka. Harmi että tätä ei voi oikee esitellä naapurille niin ku uutta autoo, grilliä tai peltikattoo, täytyy ottaa kuvia sosiaaliseen mediaan jotta kaikki näkee.
   Ei, kyllä minun mielestä varmemmin pääsee eliittiin polttamalla tupakkaa. 10-40€ päivässä harrastukseen, jossa ei ole niin mitään järkeä, millään tavalla. Silti tuntuu olevan monella ns. persaukisella varaa moista harrastaa.

   Lainaa

  23. Arkkienkeli 9.6.2022 12:08
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Horjahtava lepakko: Nousukasmeininkiä inasen noi robotti-imurit
   Höpöhöpö. Robotti-imurini on jo kohta kolme vuotta imuroinut asuntoni lattiat joka päivä alkaen klo 10:00. Aina on puhtaat lattiat kotiin tullessa. Ja yllättävää kyllä, sitä pölyä on säilössä aina 1-1.5 dl.

   Lainaa

  24. Tulos: +64 (68 ääntä)
   Öm: Mitä?! Pääsenkö imurini avulla viimein seurapiireihin? Äkkiä hiuksia sliippaamaan!
   Voinet odottaa kutsua linnan juhliin joulukuussa. 😂🧐🥂

   Lainaa

  25. Tulos: +43 (47 ääntä)
   Saivartelija: Meiän Dobby, robotti-imurimme, oli joutunut pulaan kuminauhan kanssa. Se oli imassut yli metrin kuminauhaa tuolla tavalla ja siinä oli pienoisia haasteita saada se irti, kun se oli saanut kuminauhan jopa solmuun. Mä en ees tienny että meillä oli sellasta kuminauhaa. 😁 Ja pari kertaa se on noussu [...]
   Dobby 😂

   Lainaa

  26. Itseasiassa 9.6.2022 12:17
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Kykenemätön peura: Olisi kieltämättä ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta hyväksi, jos pakokaasua voisi hyödyntää samoin kuin hapen.
   Maybe someday. Jos nyt saataisiin ensin vaikka vetyautot toimimaan, se olisi jo harppaus kohti toivottua suuntaa. Jos sen vetyautosta saatavan veden saisi seuraavaksi polttoaineeksi, niin meillä olisi sitten lopputuotteena vedyn lisäksi happea.

   Lainaa

  27. Pehmeä jänis 9.6.2022 12:22
   Tulos: -40 (46 ääntä)
   Kahen kilon kalori: Mua ahdistaa, kun joku sanoo "mulla ahdistaa".
   Mua ahdistaa, kun joku sanoo "mua ahdistaa" viitaten jonkun muun kommentiin samasta asiasta. Kieltoon

   Lainaa

  28. Kirpeä ahven 9.6.2022 12:44
   Tulos: -6 (26 ääntä)
   Temoni: Jos 11 vuotias (oletettu) tosissaan luulee pakokaasun olevan ihmiselle välttämätöntä, niin se ei ole hauskaa, vaan aika huolestuttavaa.
   Minä olen 30 ja olen samaa mieltä. Polttomoottorivehkeiden kanssa näpertäminen on välttämättömyys omalle mielenterveydelleni!

   Lainaa

  29. Kirpeä ahven 9.6.2022 12:58
   Tulos: -3 (25 ääntä)
   Itseasiassa: Maybe someday. Jos nyt saataisiin ensin vaikka vetyautot toimimaan, se olisi jo harppaus kohti toivottua suuntaa. Jos sen vetyautosta saatavan veden saisi seuraavaksi polttoaineeksi, niin meillä olisi sitten lopputuotteena vedyn lisäksi happea.
   Huomauttaisin lisäksi että vetyä voisi helpostikin käyttää nykyisissä polttomoottoreissa. Samoin biokaasua, etanolia, biodieseliä, rypsiöljyä, jäteöljyä, paistirasvaa jne... Mutta koska ideologia vaatii että polttomoottorit on hävitettävä, niin mikään näistä ei kelpaa. Ainoastaan sähkö on vaihtoehto, ja ehkä pienessä mittakaavassa kallis polttokennoteknologia. Niin kauan kuin todellisia toimivia käytettyjen autojen markkinoita ei ole näille kalliille moderneille autoille, on sitten mentävä nykyisillä bensiini ja dieselkoneilla. Ja epäilen että esim. 25 vuotta vanhaa Teslaa saa koskaan parilla tonnilla, kuten Corolloja. Ainakaan toimivana, ja korjauskulut eri planeetalta.

   Lainaa

  30. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Kirpeä ahven: Huomauttaisin lisäksi että vetyä voisi helpostikin käyttää nykyisissä polttomoottoreissa. Samoin biokaasua, etanolia, biodieseliä, rypsiöljyä, jäteöljyä, paistirasvaa jne... Mutta koska ideologia vaatii että polttomoottorit on hävitettävä, niin mikään näistä ei kelpaa. Ainoastaan sähkö on [...]
   Oikeesti? 😲 Miksei sit käytetä paistorasvaa tai rypsiöljyä? 🤔 Joku McDonald's vois vaikka myydä niiden jäterasvat kanistereissa tms!

   Lainaa

  31. Tarpeeton pingviini 9.6.2022 14:13
   Tulos: +24 (34 ääntä)
   Pakastettu neuvonantaja: Suomalaiset ovat eliittiä kun on suurimalla osalla on varaa ostaa robotti-imuriin?
   Täähän se olis. En tiedä kuinka kalliiksi keimo noita imureita luulee, mutta niihin on kyllä varaa ihan työttömälläkin

   Lainaa

  32. Tosikko kiivi 9.6.2022 14:17
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Kirpeä ahven: Huomauttaisin lisäksi että vetyä voisi helpostikin käyttää nykyisissä polttomoottoreissa. Samoin biokaasua, etanolia, biodieseliä, rypsiöljyä, jäteöljyä, paistirasvaa jne... Mutta koska ideologia vaatii että polttomoottorit on hävitettävä, niin mikään näistä ei kelpaa. Ainoastaan sähkö on [...]
   25v Tesla tulee aina maksamaan ainakin sen kymppitonnin mikä akuston vaihtoon menee.

   Lainaa

  33. Ovela makkara 9.6.2022 14:55
   Tulos: +35 (35 ääntä)
   Laura: Oikeesti? 😲 Miksei sit käytetä paistorasvaa tai rypsiöljyä? 🤔 Joku McDonald's vois vaikka myydä niiden jäterasvat kanistereissa tms!
   Koska paistorasvaa ei ole tarpeeksi. McDonaldsin rasvoille on jo nyt ottajia jonoksi asti. Joissain maissa Mäkkärin oma logistiikka kulkee paistorasvalla, eikä sitä muuhun riitä. 
   Ja voit kuvitella, mitä käy rypsiöljyn hinnalle, jos yhtäkkiä jokainen Matti ja Mervi tarvitsisi sitä 50 litraa viikossa. Ruoan tuotantoa ei tosta noin vain nosteta tarvittavalle tasolle.  

   Lainaa

  34. Tulos: -8 (8 ääntä)
   Kirpeä ahven: Huomauttaisin lisäksi että vetyä voisi helpostikin käyttää nykyisissä polttomoottoreissa. Samoin biokaasua, etanolia, biodieseliä, rypsiöljyä, jäteöljyä, paistirasvaa jne... Mutta koska ideologia vaatii että polttomoottorit on hävitettävä, niin mikään näistä ei kelpaa. Ainoastaan sähkö on [...]
   Se sun Corollasi taitaisi lähteä aika nopeasti maata kiertävälle radalle, jos tankkaisit sinne vetyä. 
   Jos et usko, niin anna mennä ja kokeile. Vetyä on helppo valmistaa kotikonstenkin. Et tarvitse, kuin vesiämpärin ja tasavirtaa. Nakkaat piuhan päät ämpäriin ja pistät virrat päälle. Negatiivisesta päästä tulee vetyä ja positiivisesta happea. Sitten ei muuta, kuin baanalle.

   Lainaa

  35. Tympiä kobra 9.6.2022 19:05
   Tulos: +13 (35 ääntä)
   Rutikuiva vesinokkaeläin: Ei, kyllä minun mielestä varmemmin pääsee eliittiin polttamalla tupakkaa. 10-40€ päivässä harrastukseen, jossa ei ole niin mitään järkeä, millään tavalla. Silti tuntuu olevan monella ns. persaukisella varaa moista harrastaa.
   Nyt kyllä pakko sanoa, että jos tuo logiikka toimisi, ei maailmassa olisi ollenkaan riippuvuuksia. 
   Ja siis vaikka ainakaan meidän taloudessa ei mene kahden ihmisen kessuihin kun 9€ joka toinen päivä (10-12€ sillon ku tarttee ostaa myös filtterit ja/tai paperit), niin on se kahdelle opiskelijalle iso raha joka tapauksessa, minkä toki laittais mieluusti johonkin ihan muuhun, etenkin nyt kun inflaatio näkyy kauppareissujen kustannuksissa jo aivan selvästi. 
   Toki jos riittäisi se, että järjellä asian toteaa turhaksi ja kalliiksi, niin sehän olis kiva. Mut sit kun on röökannut edes vaikka vaan tän jonkun 15v, niin eihän se niin yksinkertaista ole. Nikotiini on voimakkaasti addiktoiva aine, plus siihen kaikki toiminnallisen riippuvuuden elementit päälle, mitä polttamisessa monille myös on. Koska siis kysehän ei ole harrastuksesta tosiaan. Vaan riippuvuudesta. Ei-polttajille tätä voisi havainnollistaa seuraavasti: Kuinka moni teistä on lopettanut kahvinjuonnin nyt kun kahvi maksaa mansikoita?
   Mahdotonta lopettaminen ei tietenkään ole, mutta sen redusoiminen puhtaan järkiperustaiseksi asiaksi on vähän naiivia. 
   Lämmin suositus: älä aloita polttamista niin ei tartte sen lopettamisenkaan kanssa sitten tapella. 

   Lainaa

  36. Kirpeä ahven 9.6.2022 22:24
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   -x-x-: Se sun Corollasi taitaisi lähteä aika nopeasti maata kiertävälle radalle, jos tankkaisit sinne vetyä.  Jos et usko, niin anna mennä ja kokeile. Vetyä on helppo valmistaa kotikonstenkin. Et tarvitse, kuin vesiämpärin ja tasavirtaa. Nakkaat piuhan päät ämpäriin ja pistät virrat päälle. Negatiivisesta [...]
   No tietysti vaatii muutostöitä polttoaineensyöttöön. Myytinmurtajissa pyörittivät kaasutinkoneista autoa tyhjäkäynnillä ihan vain puhaltamalla vetyä imuilman sekaan. Ajettiinhan aikoinaan puukaasullakin;)

   Lainaa

  37. Kaino noita 9.6.2022 22:35
   Tulos: +12 (20 ääntä)
   Horjahtava lepakko: Nousukasmeininkiä inasen noi robotti-imurit
   Sanoo mies-joka-ei-ikinä-imuroi

   Lainaa

  38. Epäselvä Satuhahmo 10.6.2022 2:01
   Tulos: +16 (22 ääntä)
   Kahen kilon kalori: Mua ahdistaa, kun joku sanoo "mulla ahdistaa".
   Menee samaan kategoriaan ku ihmiset jotka sanoo mun pää sattuu” ”mun polvi sattuu”. Ei, sua sattuu PÄÄHÄN!

   Lainaa

  39. Sisäsiisti kana 10.6.2022 6:42
   Tulos: -6 (10 ääntä)
   Ostosvaunut on kyllä ihan virallinen nimitys. Ostoskärryt tarkoittavat oikeasti niitä, mitä esimerkiksi mummot vetävät perässään. https://www.ovh.fi/ostosvaunut-ja-korivaunut/ https://www.sievishop.fi/rolser-ostoskarryt/c/51/

   Lainaa

  40. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Mua ahistaa kun joku sanoo "mulla ahistaa".

   Lainaa

  41. Tulos: +21 (23 ääntä)
   heimosenkeimo: Nää robotti-imurit on ilmeisesti uusin kulissi elementti lampailla, mitä päheempi robotti-imuri ni sitä varmempi seurapiiri paikka. Harmi että tätä ei voi oikee esitellä naapurille niin ku uutta autoo, grilliä tai peltikattoo, täytyy ottaa kuvia sosiaaliseen mediaan jotta kaikki näkee.
   Semmoset sieltä sitten.
   Suosittelen kokeilemaan tommosta laitetta. Elämäni paras sijoitus. Ei oo tarttenut imuroida kolmeen vuoteen ja kämppä on aina siisti.

   Lainaa

  42. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Irvikisu: Semmoset sieltä sitten.Suosittelen kokeilemaan tommosta laitetta. Elämäni paras sijoitus. Ei oo tarttenut imuroida kolmeen vuoteen ja kämppä on aina siisti.
   Kerropa mikä laite on kyseessä. Kaksi roboimuria on jo omistettu, mutta kyllä käsipelillä pitää viikottain hoitaa nurkat ja muut hankalat paikat.

   Lainaa

  43. Mietteetön Gorilla 10.6.2022 11:09
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Nokkela leopardi: Onpa siisti käsiala Kaisan pojalla. T. Meidän tuleva yläasteelainen taitaa tähdätä lääkäriksi käsialan perusteella 😅
   Katsoin ihan samaa, todella kaunis käsiala.

   Lainaa

  44. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Ovela makkara: Koska paistorasvaa ei ole tarpeeksi. McDonaldsin rasvoille on jo nyt ottajia jonoksi asti. Joissain maissa Mäkkärin oma logistiikka kulkee paistorasvalla, eikä sitä muuhun riitä.  Ja voit kuvitella, mitä käy rypsiöljyn hinnalle, jos yhtäkkiä jokainen Matti ja Mervi tarvitsisi sitä 50 litraa [...]
   Harmi 😔
   Mutta kai tätä ajatusta kannattais kehittää/pohtia keinoja joilla erilaisia öljyjä/rasvoja/ym jätetuotetta voitais saada talteen enemmän. Olisihan se ehkä kallista en tiedä, mutta niinhän se on bensakin ja tällä päästäisi vihdoin fossiilisista polttoaineista eroon. 

   Lainaa

  45. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Ovela makkara: Koska paistorasvaa ei ole tarpeeksi. McDonaldsin rasvoille on jo nyt ottajia jonoksi asti. Joissain maissa Mäkkärin oma logistiikka kulkee paistorasvalla, eikä sitä muuhun riitä.  Ja voit kuvitella, mitä käy rypsiöljyn hinnalle, jos yhtäkkiä jokainen Matti ja Mervi tarvitsisi sitä 50 litraa [...]
   Puhumattakaan siitä että sitä menisi aika paljon enemmän kuin se 50 viikkossa koska sen energiatiheys on moninkertaisesti heikompaa kuin bensan. 
   Sille on ihan hyvä syy miksi bensalle ei meinaa löytyä korvaajaa. Bensan enrgiatiheys on yksi parhaista, ellei paras, kaikista autoihin soveltuvista energialähteistä. Kun laskee hinnan suhteen energiatiheyteen, ei bensaa lyö mikään. 
   Vaihtoehtoisten polttoaineiden puute ei ole mistään vihreästä siirtymästä ja polttomoottoreista luopumisesta tuleva ongelma, vaan puhdas oikeistokapitalismi. Vähän kun löytyisi valmiutta maksaa enemmän, alkaisi niitä vaihtoehtojakin löytymään.

   Lainaa

  46. Loistelias lokki 10.6.2022 17:38
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Takkuinen siili: Tästä tuli mieleen joku aiempi moka, jossa eliittiin taisi päästä sillä, että oli Netflix-tili.
   Ja se, jossa elitisteillä on ehjät vessan ovet :D

   Lainaa

  47. Tulos: -4 (6 ääntä)
   Pakastettu neuvonantaja: Suomalaiset ovat eliittiä kun on suurimalla osalla on varaa ostaa robotti-imuriin?
   Tartteeko näistä kommenteista aina loukkaantua niin hirveästi? Aika selvä trolli..

   Lainaa

  48. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Tarpeeton pingviini: Täähän se olis. En tiedä kuinka kalliiksi keimo noita imureita luulee, mutta niihin on kyllä varaa ihan työttömälläkin
   Mä olen sitten vissiin ihan omassa luokassa köyhyydessäni, kun mulla ei tollaseen ole varaa.

   Lainaa

  49. Luepa uudestaan 11.6.2022 16:25
   Tulos: -8 (18 ääntä)
   Tympiä kobra: Nyt kyllä pakko sanoa, että jos tuo logiikka toimisi, ei maailmassa olisi ollenkaan riippuvuuksia.  Ja siis vaikka ainakaan meidän taloudessa ei mene kahden ihmisen kessuihin kun 9€ joka toinen päivä (10-12€ sillon ku tarttee ostaa myös filtterit ja/tai paperit), niin on se kahdelle opiskelijalle [...]
   Teillä ei siis ns vaakakupissa paina rahan säästö tai terveys mitään

   Lainaa

  50. Tympiä kala 12.6.2022 8:51
   Tulos: +2 (18 ääntä)
   Ovela makkara: Koska paistorasvaa ei ole tarpeeksi. McDonaldsin rasvoille on jo nyt ottajia jonoksi asti. Joissain maissa Mäkkärin oma logistiikka kulkee paistorasvalla, eikä sitä muuhun riitä.  Ja voit kuvitella, mitä käy rypsiöljyn hinnalle, jos yhtäkkiä jokainen Matti ja Mervi tarvitsisi sitä 50 litraa [...]
   Tietty jos valtaosaa tuotetusta ravinnosta ei syötettäisi rehuna eläimille, voitaisi olla matkalla oikeaan suuntaan ja laidunalueita saatais vaikka polttoainetuotantoon kaatamatta luonnonmetsiä.

   Lainaa

  51. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Pitkästä aikaa sai nauraa oikein ääneen robotti-imureille :DD

   Lainaa

  52. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Mua ahistaa ku joku sanoo "mulla ahistaa".

   Lainaa

  53. Ylipäällikkö 13.6.2022 12:04
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Mun Imuri päätti alkaa säästää sähköä ja kytki jatkoroikan kytkimestä omankin laturinsa pois päältä. Mistähän sais Roombaan uuden akun?

   Lainaa

  54. Lanteikas avokado 13.6.2022 13:54
   Tulos: +3 (15 ääntä)
   Tympiä kala: Tietty jos valtaosaa tuotetusta ravinnosta ei syötettäisi rehuna eläimille, voitaisi olla matkalla oikeaan suuntaan ja laidunalueita saatais vaikka polttoainetuotantoon kaatamatta luonnonmetsiä.
   Kommenttisi kertoo osuvasti siitä, kuinka pahoissa harhoissa nämä kaltaisesi maailmanparantaja valuvat elämässään eteenpäin. Ei pienintäkään ymmärrystä siitä asiasta mitä kommentoitte tai asioiden mittasuhteista, mutta kova tarve paasata silti.

   Lainaa

  55. Kirpeä Ahven 13.6.2022 16:32
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Tympiä kala: Tietty jos valtaosaa tuotetusta ravinnosta ei syötettäisi rehuna eläimille, voitaisi olla matkalla oikeaan suuntaan ja laidunalueita saatais vaikka polttoainetuotantoon kaatamatta luonnonmetsiä.
   Lanteikas avokado: Kommenttisi kertoo osuvasti siitä, kuinka pahoissa harhoissa nämä kaltaisesi maailmanparantaja valuvat elämässään eteenpäin. Ei pienintäkään ymmärrystä siitä asiasta mitä kommentoitte tai asioiden mittasuhteista, mutta kova tarve paasata silti.
   Hyvin tiivistetty tämä koko nykyhetken ongelma. Hirveä into ja tarve saada käytäntöön monimutkaisia, laaja-alaisia globaalisti systemaattisia muutoksia. Polttomoottorin leviäminenkin joka maan kolkkaan kesti karkeasti n. 80-vuotta ja yhteiskunnan autoistuminen on edelleen vasta alussa yli puolessa maailman väestökeskittymistä. Eikä se ollut missään vaiheessa kiinni raaka-aineista tai tuotantokapasiteetista. Nyt halutaan purkaa nämä järjestelmät ja rakentaa uusi standardi parissa vuosikymmenessä... Vaikka edes siitä standardista ei vielä ole yksimielisyyttä. Useiden erilaisten vaihtoehtoisten polttoaineiden kehittäminen ja jakelu ei ole sähköistymisen vaihtoehto, vaan välttämättömyys rinnalla. Ja se on tehtävä kehittyneissä maissa, joilla on varallisuutta kehittää näitä ratkaisuja.

   Lainaa

  56. Harmaa kivi 14.6.2022 0:27
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Luepa uudestaan: Teillä ei siis ns vaakakupissa paina rahan säästö tai terveys mitään
     Postittaja taisi selostaa, että addiktio ei ole ihan tahdonalaista käyttäytymistä, ja suositteli lämpimästi addiktion välttämistä alunpitäen. Itse kannattaisin systeemiä, josa ikärajaa korotettaisiin joka vuosi vuodella, ja sitten valvottaisiin kanssa ettei tupakkia käsiinsä saa, jos ei ole ikää. Jos kerran aloitettuaan onnistuu lopettamaan niin hyvä (itsekin onnistuin, joskin se tapahtui vahingossa eikä tahdonvoimalla, paras vahinko ikinä) -mutta jos nuori sukupolvi ei edes aloita niin se siitä. (Jos järki riittäisi kaikkeen, jokainen tämän lukija takoisi tällä hetkellä Dostojevskia syöden salaattia, mennäkseen pian nukkumaan ja herätäkseen kuudelta lenkille. Jos luet tätä hörinääni, et itsekään ole optimoitunut täydelliseen elämään, ajallesi olisi varmasti parempaakin käyttöä, joten äläpäs paisko ensimmäistä kiveä).

   Lainaa

  57. Tulos: -1 (1 ääni)
   Kirpeä ahven: Huomauttaisin lisäksi että vetyä voisi helpostikin käyttää nykyisissä polttomoottoreissa. Samoin biokaasua, etanolia, biodieseliä, rypsiöljyä, jäteöljyä, paistirasvaa jne... Mutta koska ideologia vaatii että polttomoottorit on hävitettävä, niin mikään näistä ei kelpaa. Ainoastaan sähkö on [...]
   Vetyä ei todellakaan voi käyttää perinteisessä polttomoottoriautossa, ei ilman merkittäviä modifikaatioita. Vety, jos et sattunut tietämään on kaasu, jonka molekyylirakenne on erittäin pieni (ja joka on lisäksi voimakas kasvihuonekaasu). Sen säilöminen, polttoainesäiliön ja moottorin sekä moottorin sisäinen kuljettaminen ja itse moottori vaativat äärimmäisen tiiviitä liitoksia ettei vety karkaa harakoille. Avaruussukkulassa sellaisten järjestelmien rakentaminen on järkevää mutta ei tavallisessa autossa. Sen takia vetyautoja, polttomoottorilla tai kennoilla, tuskin tullaan näkemään eikä niihin satsaaminen ole järkevää

   Lainaa

  58. Viallinen kärpänen 16.6.2022 13:30
   Tulos: +1 (1 ääni)
   heimosenkeimo: Nää robotti-imurit on ilmeisesti uusin kulissi elementti lampailla, mitä päheempi robotti-imuri ni sitä varmempi seurapiiri paikka. Harmi että tätä ei voi oikee esitellä naapurille niin ku uutta autoo, grilliä tai peltikattoo, täytyy ottaa kuvia sosiaaliseen mediaan jotta kaikki näkee.
   No, huhhuh. Robotti-imurin saa satasella. Ei tullu mieleenkään, että niillä vois jotenkin keulia. Mullapa on parin sadan euron vatkain. Ootko kateellinen?

   Lainaa

  59. Raitti majava 19.6.2022 23:10
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Laura: Oikeesti? 😲 Miksei sit käytetä paistorasvaa tai rypsiöljyä? 🤔 Joku McDonald's vois vaikka myydä niiden jäterasvat kanistereissa tms!
   Eiköhän noita paistorasvoja kippaa biodiseliksi ainakin osa pikaruokaketjuista

   Lainaa

  60. Ulkoneva kolibri 23.6.2022 17:37
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Horjahtava lepakko: Nousukasmeininkiä inasen noi robotti-imurit
   Palvelusväen kuuluu olla vaiti!
   Aivan huippulaite. Saisi vaan olla isompi. Kolmen koiran taloudessa ei tahdo pölysäiliö riittää imurointikertaan.

   Lainaa

  61. Muoviin hukkuva kilpikonna 29.7.2022 22:33
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Oikeinhan tuo on! Pakokaasu on ihmiselle välttämätöntä, eihän sen hengittämistä voi välttää :(

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: imuri, koe, koevastaus, koulu, kuva, neuloa, ostoskärryt, ostosvaunut, pakokaasu, robotti, tehtävä, yhdyssanat