Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mitä tänään syötäisiin? Osa 51

Kauramössöä, banaaneja ja vessan kraanavettä.
Suurenna näkymä
Mitä tänään syötäisiin? Osa 51

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 65 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +321 (325 ääntä)
   Ilkalla ihan aiheellisia huolia. Kyllä voi vessan ( ja keittiönkin) raanasta tulla kaikenlaista! Terveisiä Nokialta. :)

   Lainaa

  2. Tulos: +50 (118 ääntä)
   Niin, pitää olla joka elukalle oma tuotesarja ja pakkaus. Sitä tonnikalaa esim ei voi koira, saatikka ihminen, syödä jos se on tonnikalaa kissalle. Jännä miten jotkut ei näe ilmiselviä asioita mutta samaan aikaan näkevät olemattomia, pökäle kraanasta. Kerran alepan kassa suuttui kun ostin edellä mainittua tonnikalaa ja vastasin kysymykseen millainen kissa mulla on et eikun koiralle ostan. Siis samaa kuraa eri paketissa ne on yleensä oli siinä mikä kuva vaan tai pinkit vai siniset logot.

   Lainaa

  3. Tulos: +26 (30 ääntä)
   Kyllä, Tiina, aika moni.

   Lainaa

  4. Kykenemätön peura 14.6.2022 1:12
   Tulos: +234 (238 ääntä)
   Siis totta kai vessanpytyn huuhteluvedet ohjataan suoraan sinne hanaan, niin pökäleitähän sieltä silloin tällöin tulee. Juoda ei kannata, mutta hampaiden ja naaman pesuun käy hyvin. Luulisi, että hinnasta viimeistään huomaisi onko banaaneja tulossa 7 kpl vai 7 kiloa.

   Lainaa

  5. Tulos: +82 (82 ääntä)
   Kykenemätön peura: Luulisi, että hinnasta viimeistään huomaisi onko banaaneja tulossa 7 kpl vai 7 kiloa.
   Mutta jos ei tiedä paljon yksi banaani edes suunnilleen maksaa. Tyyliin 3 euroa vai 15?   https://www.feissarimokat.com/2022/05/senteista-syntyy-euroja-osa-2/ 

   Lainaa

  6. Uneton meduusa 14.6.2022 1:35
   Tulos: +127 (129 ääntä)
   "Kirurgisella osastolla ollut, viereisellä sängyllä Robert Paulig. Tältä kuullut jotain joulukahvin myynnistä." Käsittääkseni Robert Paulig lähti aikoinaan Pauligilta ovet paukkuen ja perusti oman tuotemerkkinsä (ja sittemmin kiisteli Pauligin kanssa sukunimensä käytöstä tuotteissaan). Ilmeisesti Jarmon mielipide Pauligista juontaa juurensa...jostain, mitä Robert Paulig on hänelle kertonut? Mutta loppu menee kyllä itselläkin arvailuksi.

   Lainaa

  7. Alushousuton öykkäri 14.6.2022 2:29
   Tulos: +77 (79 ääntä)
   Mihin mahtoi Ilkka viitata tuolla "siihen mihin öljy on alunperin tarkoitettu" kommentillaan? Vai menikö tässä nyt multa joku ohi väsyneenä?

   Lainaa

  8. Syömätön susi 14.6.2022 3:03
   Tulos: +135 (135 ääntä)
   Höpö: Niin, pitää olla joka elukalle oma tuotesarja ja pakkaus. Sitä tonnikalaa esim ei voi koira, saatikka ihminen, syödä jos se on tonnikalaa kissalle. Jännä miten jotkut ei näe ilmiselviä asioita mutta samaan aikaan näkevät olemattomia, pökäle kraanasta. Kerran alepan kassa suuttui kun ostin edellä [...]
   No siinä mielessä eläimille tarkoitetut elintarvikkeet poikkeavat ihmisille tarkoitetuista, että niiden hygieniavaatimus ei ole samaa luokkaa.

   Lainaa

  9. Ylempi krokotiili 14.6.2022 3:57
   Tulos: +130 (134 ääntä)
   Alushousuton öykkäri: Mihin mahtoi Ilkka viitata tuolla "siihen mihin öljy on alunperin tarkoitettu" kommentillaan? Vai menikö tässä nyt multa joku ohi väsyneenä?
   Käsitin niin, että purkki johon ruokaöljy on vaellusta varten laitettu, on alun perin jokin koirille tarkoitettu valmiste, joka siis kuitenkin sisältänyt ihan syötäviä, ihmisellekin sopivia öljyjä. 
   Mutta että Ilkkaa ällöttää ajatus, että ihmisten ruokaa laitetaan pakkaukseen, joka alun perin sisältänyt eläimelle tarkoitettua öljysekoitetta. 
   Näin siis käsitin – korjatkoon joku jos olen väärässä. 
   Höpö: Niin, pitää olla joka elukalle oma tuotesarja ja pakkaus. Sitä tonnikalaa esim ei voi koira, saatikka ihminen, syödä jos se on tonnikalaa kissalle. Jännä miten jotkut ei näe ilmiselviä asioita mutta samaan aikaan näkevät olemattomia, pökäle kraanasta. Kerran alepan kassa suuttui kun ostin edellä [...]
   Aika erikoista että kaupankassa vallan suuttuu asiasta. Vaikka siis pakko kyllä sanoa, että se kissoille tarkoitettu tonnikala on niin epämääräisen näköistä mössöä, että en sitä kyllä itse söisi, vaikka olenkin kuullut väitettävän, että jotkut sitä ihan todella ostaa itselleen... Kukin tyylillään ja silleen. 
   Mutta koirallehan sitä voi aivan hyvin antaa, monille koirille kissanruuat on ihan herkkua. Että kaupankassan reaktio on ollut sikäli aika erikoinen. 
   Sen sijaan ymmärtääkseni kissaa ei pidä ruokkia koiranruualla ainakaan pitkäkestoisesti – koira kun on enempi sekasyöjä, kissa taas ihan carnivore, niin käsittääkseni kissa ei saa koiranruuasta riittävästi tarvitsemiaan ravinteita, plus koiranruuissa saattaa olla kissalle sopimattomiakin ainesosia. 
   Että lienee niillä eri eläimille tarkoitetuilla tuotteilla kuitenkin vähän merkitystä. 

   Lainaa

  10. Poropietari ahma 14.6.2022 4:14
   Tulos: +115 (117 ääntä)
   Ilkka miksi siellä olisi karvoja tai kaksi? Ai kun se on koirille alunperin niin ei väliä jos sekaan lorahtaa karvaa? Mitä karvaa? Käsikarvaa? On koirillakin suolisto, että yhtä hyvin niilläkin tulee suolitukos karvoista, joten eiköhän eläimille tarkotetuissa tuotteissa ole yhtä hyvät seulonnat siinä päätyykö tuotteisiin sopimattomia aineita. Vai siksi olisi karvaa jos nimi on skin&coat? Ei ole minunkaan hiusnaamiossa ollut hiuksia tai naamioita. Yleensä tuoteseloste kertoo kaiken mitä tuote sisältää.

   Lainaa

  11. Särkymätön hylje 14.6.2022 4:55
   Tulos: +76 (80 ääntä)
   Ylempi krokotiili: Käsitin niin, että purkki johon ruokaöljy on vaellusta varten laitettu, on alun perin jokin koirille tarkoitettu valmiste, joka siis kuitenkin sisältänyt ihan syötäviä, ihmisellekin sopivia öljyjä. Mutta että Ilkkaa ällöttää ajatus, että ihmisten ruokaa laitetaan pakkaukseen, joka alun perin [...]
   Kissan- ja koiranruoka-asiaan lisätäkseni, että koirat pystyvät itse tuottamaan kehossaan tauriinia mutta kissat eivät. Se on eläinperäinen aminohappo, jota kissojen ruokiin lisätään. Jos kissaa ruokkii koiranruualla pitkään, sille tulee tauriinivaje (muun muassa). Tästä saattaa seurata sokeutta, sydänlihassairauksia tai jopa kuolemaan johtavia muutoksia kehossa.
   Silloin tällöin koiranruuan syöttäminen on ok, vaikka hätätilanteessa. 
   Ja koska kissa on tosiaan lihansyöjä, kannattaa jättää välistä ruuat missä on täyteaineina runsaasti sokeria, viljoja tai kasviksia, kuten ruokakauppojen halppisruuat. Kyllähän kissa niillä elää, mutta itse huomasin kyllä eron mm. turkin laadussa kun vaihdoin Laztista sokerittomaan ja viljattomaan ruokaan missä on korkeampi lihapitoisuus.
   Vaihtoehtona on tietty myös lisätä kissan ruokavalioon raakaa lihaa. Meilläkin navettakissat voivat kaupan ruuilla paremmin, kun söivät niitä hiiriä sun muita lisäksi.
   Sokerittomissa ja viljattomissa ruuissa on se mutta, että ne ovat ruokakaupoissa törkean kalliita eikä niitä ole kuin paria laatua. Kannattaa tilata netistä zooplus.fi tai bitiba.fi, varsinkin isomman satsin tilaamalla kilohinta on samaa luokkaa kuin ruokakauppojen muonat, välillä halvempaakin. Kummassakin saa ilmaisen kotiintoimituksen yli 49 euron tilaukseen, eli könttäostos on siinäkin mielessä hyvä.
   Tämäpä muuttui mainokseksi. Mutta itse kun aikoinaan luin sokerin ja viljan haitoista kissanruuissa, en vaihtanut koska kauppojen ruuat ilman niitä olivat niin kalliita. Myöhemmin vasta sain vinkkinä netistä tilata. Niin onpahan ainakin tietoa jollekin joka ehkä haluaa kissansa ruokavaliota vaihtaa.
   Lisävinkkinä vielä sekin, että ihan kuten ihmisille, kissoillekin sokeri on koukuttava aine vaikka ne eivät makeaa maistakaan. Suorilta käsin niille ei siis uusi sokeriton ruoka välttämättä maistu, vaikka korkeamman lihapitoisuuden pitäisi olla herkullista. Kannattaa siis lisätä uutta ruokaa vanhan sekaan, lisäämällä määrää pikkuhiljaa päivittäin niin kissa tottuu siihen helpommin.

   Lainaa

  12. heimosenkeimo 14.6.2022 5:33
   Tulos: -6 (76 ääntä)
   Just taannoin kun oli vesi poikki hetken aikaa täältä talosta enkä ollu varannu aamukahviin vettä nii otin wc-pöntön vesisäiliöstä kahviin vedet ja hyvää oli.

   Lainaa

  13. Vehreä varis 14.6.2022 6:15
   Tulos: +92 (92 ääntä)
   Kiinnostaisi tietää, että huuhteleeko Ilkka kuitenkin hammasharjansa vessan hanasta… 🤔

   Lainaa

  14. Pakastettu neuvonantaja 14.6.2022 7:16
   Tulos: +78 (80 ääntä)
   Höpö: Niin, pitää olla joka elukalle oma tuotesarja ja pakkaus. Sitä tonnikalaa esim ei voi koira, saatikka ihminen, syödä jos se on tonnikalaa kissalle. Jännä miten jotkut ei näe ilmiselviä asioita mutta samaan aikaan näkevät olemattomia, pökäle kraanasta. Kerran alepan kassa suuttui kun ostin edellä [...]
   Ei kaikki ole noin yksinkertaista. Esim. ihmiselle tarkoitettu tonnikala ja katkaravut ovat liian suolaista kissalle tai koiralle. Tai koiran ruuassa on liian vähän proteiinia kissalle.

   Lainaa

  15. Poikkeava etana 14.6.2022 7:22
   Tulos: +17 (73 ääntä)
   heimosenkeimo: Just taannoin kun oli vesi poikki hetken aikaa täältä talosta enkä ollu varannu aamukahviin vettä nii otin wc-pöntön vesisäiliöstä kahviin vedet ja hyvää oli.
   Onko kaikki miinustajat nyt tajunnu että vesisäiliö on sitte eri asia kuin se pönttöosa....

   Lainaa

  16. Tulos: +61 (83 ääntä)
   Poikkeava etana: Onko kaikki miinustajat nyt tajunnu että vesisäiliö on sitte eri asia kuin se pönttöosa....
   Varmasti, mutta itse en sieltäkään ottaisi vettä hygieniasyistä

   Lainaa

  17. Tulos: +42 (44 ääntä)
   Höpö: Niin, pitää olla joka elukalle oma tuotesarja ja pakkaus. Sitä tonnikalaa esim ei voi koira, saatikka ihminen, syödä jos se on tonnikalaa kissalle. Jännä miten jotkut ei näe ilmiselviä asioita mutta samaan aikaan näkevät olemattomia, pökäle kraanasta. Kerran alepan kassa suuttui kun ostin edellä [...]
   Eläimet ei sais vetää ihmisten tonnikalaa kun siihen on laitettu suolaa.

   Lainaa

  18. Kilokalori 14.6.2022 8:44
   Tulos: +49 (59 ääntä)
   Höpö: Niin, pitää olla joka elukalle oma tuotesarja ja pakkaus. Sitä tonnikalaa esim ei voi koira, saatikka ihminen, syödä jos se on tonnikalaa kissalle. Jännä miten jotkut ei näe ilmiselviä asioita mutta samaan aikaan näkevät olemattomia, pökäle kraanasta. Kerran alepan kassa suuttui kun ostin edellä [...]
   En kyllä söisi kissan- tai koiranruokaa. Eläinten maha ja ruuansulatus kestää bakteereja todella paljon paremmin kuin ihmisen. Eläinten ruualla ei ole samoja hygieniavaatimuksia tämän takia.
   TJEU: yle uutiset "Serena Williams söi koiranruokaa ja tuli sairaaksi ennen otteluaan – "Ajattelin, että miksi ei"" 
   Pähkinänkuoressa, tennistähti majoittui huippuhotellissa ja maistoi koiralleen toimitettua riisiä ja lohta lusikallisen. Sairastui vatsatautiin. Koira oli fine vaikka söi koko lautasellisen.

   Lainaa

  19. Peitettävä albatrossi 14.6.2022 9:08
   Tulos: -55 (61 ääntä)
   Ylempi krokotiili: Käsitin niin, että purkki johon ruokaöljy on vaellusta varten laitettu, on alun perin jokin koirille tarkoitettu valmiste, joka siis kuitenkin sisältänyt ihan syötäviä, ihmisellekin sopivia öljyjä. Mutta että Ilkkaa ällöttää ajatus, että ihmisten ruokaa laitetaan pakkaukseen, joka alun perin [...]
   Ylempi krokotiili: Käsitin niin, että purkki johon ruokaöljy on vaellusta varten laitettu, on alun perin jokin koirille tarkoitettu valmiste, joka siis kuitenkin sisältänyt ihan syötäviä, ihmisellekin sopivia öljyjä. Mutta että Ilkkaa ällöttää ajatus, että ihmisten ruokaa laitetaan pakkaukseen, joka alun perin [...]
   Koira ei ole sekasyöjä vaan lihansyöjä.

   Lainaa

  20. Kuuro leijona 14.6.2022 9:11
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Maiju työskentelee sosiaalialalla.

   Lainaa

  21. Pikimusta panda 14.6.2022 9:40
   Tulos: +81 (83 ääntä)
   Törmäsin aikanaan Japanissa vessoihin, joissa on on pieni lavuaari ja hana siinä wc-pöntön tankin yläpuolella. Kun vessan vetää, hanasta alka tulla vettä, ja siinä voi pestä kätensä. Ylimääräinen vesi valuu lavuaarista tankkiin seuraavaa wc:n vetoa odottamaan. Huikea keksintö, ei mene vettä hukkaan! Ilkalla taas menee ilmeisesti vedet pöntöstä ensin hanaan ja sitten vasta viemäriin.

   Lainaa

  22. apinaattori 14.6.2022 9:50
   Tulos: -18 (30 ääntä)
   Miten päin banaanit ovat Tertussa? No se on ihan Odan ja Tertun välinen asia. No jooh ei ehken toiminut tämä yritys mutta mistäs niitä hyviä vitsejä aina löytyisi jos ei ole välissä vähän huonompiakin. Jookos, jookos?🥺

   Lainaa

  23. Itseasiassa 14.6.2022 9:53
   Tulos: +105 (117 ääntä)
   Ei voi vieläkään käsittää, mikä tuossa kauramaidossa on vinkumisen aihe joillekin. Ja miten se on muille sontaa paitsi maitoallergisille?Koulujuomien kasvisvaihtoehdoista kiljutaan aina somekommenteissa, että lapsilla pitää olla oikeus juoda mitä haluavat, mutta jostain syystä se oikeus näillä kommentoijilla rajautuu lehmänmaitoon. Kukaan ei heiltä ole sitä maitoa käsistä repimässä, joten tuo kierrosten ottaminen on aika turhaa.

   Lainaa

  24. Tulos: -6 (40 ääntä)
   Itse ajattelen ihan samalla tavalla kuin Ilkka vaikka tiedän myös senkin että tuo ajatustapa ei kestä loogista tarkastelua. Jotenkin siitä vessan hanasta ei vain voi juoda paitsi silloin kun pesee hampaita.

   Lainaa

  25. Kahvia juova gerbiili 14.6.2022 10:54
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Hattu: Mutta jos ei tiedä paljon yksi banaani edes suunnilleen maksaa. Tyyliin 3 euroa vai 15?   feissarimokat.com/2022/05/senteista-syntyy-euroja-osa-2 
   https://i.imgur.com/pq458qH.mp4

   Lainaa

  26. Tulos: +30 (30 ääntä)
   Höpö: Niin, pitää olla joka elukalle oma tuotesarja ja pakkaus. Sitä tonnikalaa esim ei voi koira, saatikka ihminen, syödä jos se on tonnikalaa kissalle. Jännä miten jotkut ei näe ilmiselviä asioita mutta samaan aikaan näkevät olemattomia, pökäle kraanasta. Kerran alepan kassa suuttui kun ostin edellä [...]
   No itte en menis syömään kissalle tarkotettua tonnikalaa, on senverran mellevän näköstä mössöä kaikkine ruotoineen, hajusta puhumatakaan, koiralle saattas kelvata o.o

   Lainaa

  27. Subwooferilla höystetty riikinkukko 14.6.2022 11:18
   Tulos: -34 (50 ääntä)
   No onhan siinä nyt vähän jotain epäilyttävää siinä vessan vedessä, vähän sama kun söisi jotain vessassa 🤢 En koskaan oo käsittänyt miten jotkut pystyy syömään vessassa, kellarissa etc. Niin ja kauramössöstä tuli mieleen lapsuuden herkku. Kaurahiutaleita, sokeria ja maitoa - eli kauramössö!

   Lainaa

  28. Myöhä puhveli 14.6.2022 11:34
   Tulos: +16 (46 ääntä)
   Itseasiassa: Ei voi vieläkään käsittää, mikä tuossa kauramaidossa on vinkumisen aihe joillekin. Ja miten se on muille sontaa paitsi maitoallergisille?Koulujuomien kasvisvaihtoehdoista kiljutaan aina somekommenteissa, että lapsilla pitää olla oikeus juoda mitä haluavat, mutta jostain syystä se oikeus näillä [...]
   Koska lehmiä on rääkättävä! Mitä tästä maailmasta muuten tulisi?

   Lainaa

  29. Myöhä puhveli 14.6.2022 11:35
   Tulos: +33 (33 ääntä)
   Pakastettu neuvonantaja: Ei kaikki ole noin yksinkertaista. Esim. ihmiselle tarkoitettu tonnikala ja katkaravut ovat liian suolaista kissalle tai koiralle. Tai koiran ruuassa on liian vähän proteiinia kissalle.
   Lisäksi kissan tonnikalaan on lisätty e-vitamiinia, ettei kissalle kehity keltarasvatautia.

   Lainaa

  30. Tulos: +3 (19 ääntä)
   Vehreä varis: Kiinnostaisi tietää, että huuhteleeko Ilkka kuitenkin hammasharjansa vessan hanasta… 🤔
   Haet kai takaa, että miksi se sama vesi kelpaa hammasharjan mukana suuhun muttei juomavetenä. Ja vessan vesihän on (yleensä) täysin juotavaa Suomessa.
   Mutta JOS se ei olisi yhtä puhdasta kuin keittiössä, kyllä sillä silloin voisi olla (epäpuhtauksien tarkemmista spekseistä riippuen) merkitystä, juoko sitä desikaupalla vai käyttääkö vain suun huuhteluun. :) 

   Lainaa

  31. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Itseasiassa: Ei voi vieläkään käsittää, mikä tuossa kauramaidossa on vinkumisen aihe joillekin. Ja miten se on muille sontaa paitsi maitoallergisille?Koulujuomien kasvisvaihtoehdoista kiljutaan aina somekommenteissa, että lapsilla pitää olla oikeus juoda mitä haluavat, mutta jostain syystä se oikeus näillä [...]
   Niin ja eikö ole vaan hienoa että kaurasta käytetään kaikki? Kun oon jotenkin ymmärtänyt että se mössö mikä kauramaidon tekemisestä jää siivilöihin, käytettäisi johonkin leipien tms valmistukseen?

   Lainaa

  32. Katuvaloissa tanssiva makkara 14.6.2022 13:14
   Tulos: +54 (58 ääntä)
   Itseasiassa: Ei voi vieläkään käsittää, mikä tuossa kauramaidossa on vinkumisen aihe joillekin. Ja miten se on muille sontaa paitsi maitoallergisille?Koulujuomien kasvisvaihtoehdoista kiljutaan aina somekommenteissa, että lapsilla pitää olla oikeus juoda mitä haluavat, mutta jostain syystä se oikeus näillä [...]
   Samaa olin tulossa sanomaan. Ilmeisesti on taas oma pihvinsyönti vaarassa kun joku kehittää uusia tuotteita. Tällä kertaa vielä (hui!) kaurasta. Kaurapuuro lienee kuitenkin ihan hyväksyttävä ruoka kun se on OIKEETA RUOKAA JOTA JO MINUM LAPSUUDESSA gaahh

   Lainaa

  33. ...ääliö 14.6.2022 13:45
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   Nyt ei oo Ilkka havaannu että vettä tuloo vessassa muualtakin kuin pöntöstä. Kovasti mukilla kalastanut ja koettanut ettei tuu juomaveteen osumia

   Lainaa

  34. Sopeutumaton patsas 14.6.2022 13:45
   Tulos: +14 (20 ääntä)
   Toinen tiina esittää ettei ymmärrä mistä tiina puhuu,,,, kaura maitoa juovat viher piipertäjät ja muut eko terroristit!!

   Lainaa

  35. Neiti Knatterton 14.6.2022 13:57
   Tulos: +3 (21 ääntä)
   Banaaniresepti 1.: Vegaanijäätelö Pakasta banaanit, 1 banaani/ 1 hengen annos. Laita tehosekoittimeen tai blenderiin tms. ensin paloiteltu jäinen banaani, sekä kahvilusikallinen juoksevaa hunajaa/ banaani. Sekoita hyvin. Nauti jäätelöstä. Banaaniresepti 2.: Vegaaninen Kookossmoothie Soseuta banaaninpalat blenderissä tms., lisää joukkoon kookosmaito tms. kasvimaito, soseuta hyvin, lisää joukkoon esim. kookoshiutaleita, saksanpähkinöitä, pilkottuja taateleita tai mitä löytyy.

   Lainaa

  36. Pakastettu neuvonantaja 14.6.2022 14:50
   Tulos: +39 (57 ääntä)
   Neiti Knatterton: Banaaniresepti 1.: Vegaanijäätelö Pakasta banaanit, 1 banaani/ 1 hengen annos. Laita tehosekoittimeen tai blenderiin tms. ensin paloiteltu jäinen banaani, sekä kahvilusikallinen juoksevaa hunajaa/ banaani. Sekoita hyvin. Nauti jäätelöstä. Banaaniresepti 2.: Vegaaninen Kookossmoothie Soseuta [...]
   Miksi kaikkeen pitää tunkea sana vegaaninen? Varsinkin kun hunaja ei ole vegaaninen tuote. 40-vuotta sitten reseptin nimi olisi banaanijäätelö.

   Lainaa

  37. Tulos: +2 (6 ääntä)
   jjjjjj: Ilkalla ihan aiheellisia huolia. Kyllä voi vessan ( ja keittiönkin) raanasta tulla kaikenlaista! Terveisiä Nokialta. :)
   Laitat mehua vaan sekaan (Riihimäki)

   Lainaa

  38. Tulos: -8 (32 ääntä)
   Tuntuu että täällä on moni joka ei ymmärrä Ilkan vessan kraanavettä koskevaa kommenttia, tai muita jotka komppaa Ilkkaa täällä. Kyse ei ole siitä, että kukaan vakavissaan väittäisi, että siinä vedessä olisi mitään vikaa... Se on vaan sellainen epämukava mielikuva, joka on ilmeisesti aika yleinen, en ollutkaan tiennyt. Itselläni se kyllä pohjautuu ehkä vähän eri asioihin kuin monilla muilla. Mulla on paljon kummallisia fobioita, joista moni koskee erilaisia keinotekoisia pesuaineita. Ostan itse nykyään kaiken "luomuna", tai ennen kaikkea hajuttomana: saippuat, hammastahnat, pyykinpesuaineet... Mutta varsinkin muiden kotona ollessa tulee jotenkin epämiellyttävä tunne vessan kraanasta juodessa, ikään kuin sillä olisi jotain tekemistä näiden aineiden kanssa.

   Lainaa

  39. Harmaa kivi 14.6.2022 15:37
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Neiti Knatterton: Banaaniresepti 1.: Vegaanijäätelö Pakasta banaanit, 1 banaani/ 1 hengen annos. Laita tehosekoittimeen tai blenderiin tms. ensin paloiteltu jäinen banaani, sekä kahvilusikallinen juoksevaa hunajaa/ banaani. Sekoita hyvin. Nauti jäätelöstä. Banaaniresepti 2.: Vegaaninen Kookossmoothie Soseuta [...]
     Banaaniresepti 4: pieni banaanit ja pakasta (ne ovat jäätymisen jälkeen kovin paljon makeampia). Lisää marjoja/ hedelmiä myös pakastettuna (värin vuoksi. Mustikka on hyvä). Sitten, lisää varhaiskaalia/ vuonankaalia/ lehtipinaattia/ jotain, mutta ei niin paljoa, että se maistuu läpi -varsinkin varhaiskaalia voi laittaa aika paljon kyllä. Hunajaa maun mukaan. Vedä tehosekoittimella tasaiseksi, tarjoile heti jäisenä "jäätelönä". Huijaa täten perheesi syömään riittävästi lehtivihreää ilman kauheaa taistelua. (Maistelutan myös ihan vihanneksina, mutta ei aina mene ravintosuositusten mukaisia määriä). 
     (Puolestani aikuiset saavat elää vaikka pelkällä raadolla jos sen hyväksi katsovat, en ulota vihernatsiutta kodin ulkopuolelle, mutta äitinä on vastuullani, että jälkikasvu syö vihanneksensa). 
     Mitäköhän Ilkka sanoisi, jos kertoisin, että katson wc-n vesivaraajan ihan mahdolliseksi vedenlähteeksi pidemmän katkon sattuessa? Vessa yleensä vedetään sen verran usein, ja pestäänkin, että ei siellä mitään mahdotonta pitäisi olla (siis se tankki, ei kulho tietenkään). En tosin ole koettanut, mutta jos tulisi jonkinlainen hätätila, tänne kun ei mahdu sataa pulloa pullovettä, joten sitä on varattuna vain jälkikasvulle.

   Lainaa

  40. Kirpeä Ahven 14.6.2022 15:41
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Höpö: Niin, pitää olla joka elukalle oma tuotesarja ja pakkaus. Sitä tonnikalaa esim ei voi koira, saatikka ihminen, syödä jos se on tonnikalaa kissalle. Jännä miten jotkut ei näe ilmiselviä asioita mutta samaan aikaan näkevät olemattomia, pökäle kraanasta. Kerran alepan kassa suuttui kun ostin edellä [...]
   No ei nyt sekoiteta liikaa. Kyllä niissä koiran ja kissanruoissa on löysemmät elintarvike- ja tuotestandardit, kuin ihmisen ruoassa. En menisi syömään. Toki piti itsekin aikoinaan pienenä lehmän kivennäisnappuloita maistella navetassa käydessä :D Ne on hyviä.

   Lainaa

  41. Kirpeä Ahven 14.6.2022 15:48
   Tulos: -38 (48 ääntä)
   Itseasiassa: Ei voi vieläkään käsittää, mikä tuossa kauramaidossa on vinkumisen aihe joillekin. Ja miten se on muille sontaa paitsi maitoallergisille?Koulujuomien kasvisvaihtoehdoista kiljutaan aina somekommenteissa, että lapsilla pitää olla oikeus juoda mitä haluavat, mutta jostain syystä se oikeus näillä [...]
   Se että sitä kutsutaan "maidoksi". Ei se mitään maitoa ole, kuten ei kookosmaitokaan. Ne on mehuja. (Tai en tiedä miten kauramaitoa tehdään, onko se mehu vai joku uute tms.)

   Lainaa

  42. Näkinkenkiä keräilevä mustikka 14.6.2022 16:13
   Tulos: +45 (57 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Se että sitä kutsutaan "maidoksi". Ei se mitään maitoa ole, kuten ei kookosmaitokaan. Ne on mehuja. (Tai en tiedä miten kauramaitoa tehdään, onko se mehu vai joku uute tms.)
   En ymmärrä miten ihmiset jaksaa tästäkin vinkua.Ihan loogista sanoa kauramaito, koska siitä käy hyvin kerralla selväksi että kyseessä on kaurapohjainen juoma, jota on tarkoitus käyttää maidon tavoin. Jos sanot kauramehu, niin se kuullostaakin sitten taas joltain mehun tapaan juotavalta sokeri litkulta.

   Lainaa

  43. Tulos: +15 (21 ääntä)
   Vaakku: Varmasti, mutta itse en sieltäkään ottaisi vettä hygieniasyistä
   Sinänsä jos sitä vettä kerran kahviin otettiin niin sehän keitetään ennen nauttimista, saa olla aika eksoottinen bakteeri joka tulee talon puhtaasta kylmävesiputkesta - sama putki joka yleensä haarautuu ja jatkuu sinne keittiön kraanaan - eikä kuole veden kiehuessa siellä Moccamasterissa.

   Lainaa

  44. Valtava lihapulla 14.6.2022 16:50
   Tulos: +31 (31 ääntä)
   Muhveli: Tuntuu että täällä on moni joka ei ymmärrä Ilkan vessan kraanavettä koskevaa kommenttia, tai muita jotka komppaa Ilkkaa täällä. Kyse ei ole siitä, että kukaan vakavissaan väittäisi, että siinä vedessä olisi mitään vikaa... Se on vaan sellainen epämukava mielikuva, joka on ilmeisesti aika yleinen, en [...]
   Ilkan logiikkaa on vaikea tajuta siksi koska hän epäili koiralle tarkoitetussa öljyssä olevan karvoja joukossa. Mitä karvoja, ja miten/miksi. En siis ihan hirveästi lähtisi häntä ja hänen olettamuksiaan puolustelemaan.

   Lainaa

  45. Arkkienkeli 14.6.2022 17:45
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   jjjjjj: Ilkalla ihan aiheellisia huolia. Kyllä voi vessan ( ja keittiönkin) raanasta tulla kaikenlaista! Terveisiä Nokialta. :)
   Ai niin. Unohdinkin tuon ja ehkä mielenterveydellisistä syistä. Tuli muuten aika löysiä & nestemäisiä flatulointeja viikon verran, kun ohi ajaessa otin paikallisesta raflasta safkajuomaksi vettä. Tulipahan Helsinkiläiselle pytylle kerrankin kovaa käyttöä. Ja Electroluxin pyykinpesukoneelle.

   Lainaa

  46. Tulos: +54 (72 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Se että sitä kutsutaan "maidoksi". Ei se mitään maitoa ole, kuten ei kookosmaitokaan. Ne on mehuja. (Tai en tiedä miten kauramaitoa tehdään, onko se mehu vai joku uute tms.)
   Olethan jo käynyt valittamassa lähikioskille salmiakkipääkallojen ja vadelmaveneiden myynnistä koska ne eivät ole pääkalloja eikä veneitä, koko lihateollisuudelle lihapullien myynnistä koska ei ole vehnäpullaa nähnytkään se tuote, ja varmaankin olet myös huomannut mikä epäkohta löytyy tuotteesta "lehtipihvi". Ei ole lehteä se. Saati sitten ABCn omistajanleike. Koska olisi ehkä vähän tyhmää, että jaksaisit nillittää vain kasvismaidon nimestä. Siitä saattaisi sivustakatsojalle jäädä sellainen vaikutelma, että olet vaan vihainen siitä että muut ovat kasvissyöjiä, ja sinä sisälläsi tunnet siitä alemmuudentuntoa kun muut "ovat olevinaan parempia ihmisiä", ja purat sitä yrittämällä estää kasvissyöjiä tekemästä sitä kasvissyöntijuttuaan. Tuolle toiminnalle olisi nimittäin toinenkin nimi, kognitiivinen dissonanssi.

   Lainaa

  47. Uneton meduusa 14.6.2022 18:32
   Tulos: +30 (34 ääntä)
   "Tiedät kyllä mitä tarkoitan, turha koittaa vääntää :)" Haluaako Tiina nyt jotenkin vihjata, että hän retorisella(?) kysymyksellään viittasi esim. veganismiin, tai mikä tämä juttu on? Ärsyttää tämä kun somessa ja muilla foorumeilla vihjaillaan ja viitataan epäsuorasti johonkin ihmisryhmään tai kliseisiin ennakkoluuloihin tällä tyylillä, että "tiedätte kyllä mistä on kyse, en sano mitä tarkoitan, vihjailen vain, kyllä kaikki tietävät mistä on kyse, mutta enpä sano, kun eihän NYKYÄÄN MITÄÄN SAA SANOA!!!1" No hitto sanoisivat sitten, kuka estää? Vai onko vain se väärässä olemisen pelko (usein aiheellinen). Tai sen että pidetään törppönä. Tai se ettei oikeastaan pysty perustelemaan näkemystään, kunhan vaan jotain mutisee.

   Lainaa

  48. Harmaa kivi 14.6.2022 20:29
   Tulos: +17 (27 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Se että sitä kutsutaan "maidoksi". Ei se mitään maitoa ole, kuten ei kookosmaitokaan. Ne on mehuja. (Tai en tiedä miten kauramaitoa tehdään, onko se mehu vai joku uute tms.)
     Ei olisi mitään järkeä sanoa sitä "kauramehuksi", kun sitä ei käytetä kuten mehua. Kukaan ihminen ei kippaa appelsiinimehua kahviinsa, tai käytä sitä letuissa maidon sijaan. Kaura- soija- tms "maidot" on nimenomaan tehty käyttäytymään kuten maito, mitä mehu ei tee Voitaisiin sanoa "maidonomainen kasvistuote" tai vaikka "maidonkorvike" jos nyt täytyy, mutta "kaurapohjainen maidonkorvike" olisi vähän vaivalloista aina toistaa -onhan noista direktiivejä yritetty saada, sillä teorialla, että kuluttaja tosiaan on niin tyhmä, ettei ymmärrä mikä on mitäkin. Ei kuluttaja, ainakaan yleensä, voi olla niin tyhmä, jos onnistuu itseään ruokkimaan laisinkaan. (Kookosmaitoa ei luultavasti pitäisi sanoa siksi, kun ei se käyttäydy kuten maito, näyttää vain, mutta se lie vakiintunut).

   Lainaa

  49. Tulos: +14 (20 ääntä)
   Kilokalori: Olethan jo käynyt valittamassa lähikioskille salmiakkipääkallojen ja vadelmaveneiden myynnistä koska ne eivät ole pääkalloja eikä veneitä, koko lihateollisuudelle lihapullien myynnistä koska ei ole vehnäpullaa nähnytkään se tuote, ja varmaankin olet myös huomannut mikä epäkohta löytyy tuotteesta [...]
   I ❤️ U

   Lainaa

  50. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Pelkäsin muksuna lukkeja hulluna ja aina jos join vessan hanasta niin isä varotteli että se on justiin sitä "lukkivettä". ._.

   Lainaa

  51. Jähmeä ananas 14.6.2022 23:04
   Tulos: -6 (14 ääntä)
   Harmaa kivi:   Banaaniresepti 4: pieni banaanit [...]
   PILKO

   Lainaa

  52. rottanpää 14.6.2022 23:30
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   Niin hölmoä kuin tuo onkin, niin pakko myöntää itsellänikin oleen ainakin yksi tuollainen järjetön ällötys. Muuttaessani kotoota omilleni kävimme äitini kanssa astioita läpi, että mitä niistä voisin ottaa itselleni. En sitten halunnut ottaa yksiä äitin ehdottamia laseja, koska "No hyi emmä ny hammasmukeista haluu juoda". :D Ihan puhtaat, tavalliset juomalasit, mutta kun ne olivat lapsuudessani olleet vuosikaudet hammasharjojen säilytysmukeina, niin ajatus niistä juomalaseina ällötti.

   Lainaa

  53. Tulos: +20 (28 ääntä)
   Kilokalori: Olethan jo käynyt valittamassa lähikioskille salmiakkipääkallojen ja vadelmaveneiden myynnistä koska ne eivät ole pääkalloja eikä veneitä, koko lihateollisuudelle lihapullien myynnistä koska ei ole vehnäpullaa nähnytkään se tuote, ja varmaankin olet myös huomannut mikä epäkohta löytyy tuotteesta [...]
   Mieti, jos hän sattuisi käyttämään sanaa hedelmänliha...

   Lainaa

  54. Läikikäs lihapiirakka 15.6.2022 9:43
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Jos vessan kraanavedestä tulee jotain epäilyttävää, tulee keittiöönkin. Pytyn, wcaltaan ja keittiön tiskialtaan vesi tulee vielä huoneistossakin samoja putkia pitkin niin lähelle kuin mahdollista, ennen kuin ne eriytyy.

   Lainaa

  55. Sekaisin kavioeläin 15.6.2022 12:55
   Tulos: -12 (12 ääntä)
   Rypsiöljy aiheuttaa dementiaa eli se.

   Lainaa

  56. Kirpeä Ahven 15.6.2022 15:02
   Tulos: -14 (22 ääntä)
   Kyöpeli: Mieti, jos hän sattuisi käyttämään sanaa hedelmänliha...
   Kylläpä tämä aiheuttaa kauheasti porua :D Ei kai sillä miksi sitä kutsutaan väliä ole, vaan sillä ajatuksella että se olisi sama tuote. Tuntuu olevan vegaaneille äärimmäisen vaikeaa hyväksyä, ettei kaikkia eläinkunnan tuotteita voi imitoida ja korvata prosessoiduilla kasveilla. Tai öljypohjaisilla materiaaleilla, jos mennään ruoantuotannon ulkopuolelle. Miksipä edes pitäisi.

   Lainaa

  57. Tumaton seuraeläin 15.6.2022 16:38
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Höpö: Niin, pitää olla joka elukalle oma tuotesarja ja pakkaus. Sitä tonnikalaa esim ei voi koira, saatikka ihminen, syödä jos se on tonnikalaa kissalle. Jännä miten jotkut ei näe ilmiselviä asioita mutta samaan aikaan näkevät olemattomia, pökäle kraanasta. Kerran alepan kassa suuttui kun ostin edellä [...]
   Kissan tonnikalassa on tauriinia, ihmisen tonnikalassa ei ole.

   Lainaa

  58. Tilattava tuhatjalkainen 15.6.2022 19:44
   Tulos: -7 (21 ääntä)
   Näkinkenkiä keräilevä mustikka: En ymmärrä miten ihmiset jaksaa tästäkin vinkua.Ihan loogista sanoa kauramaito, koska siitä käy hyvin kerralla selväksi että kyseessä on kaurapohjainen juoma, jota on tarkoitus käyttää maidon tavoin. Jos sanot kauramehu, niin se kuullostaakin sitten taas joltain mehun tapaan juotavalta sokeri litkulta.
   Mutta miksi silti kauramaito? Miksei se voi olla kaurajuoma, kaurasekoitus, kauraliemi, kauraneste, kauratölkki jne. Jos sillä ei ole maidon kanssa mitään tekemistä, miksi sanassa on sana maito hämäämässä. Ainakin itseäni se hämää 🤔 ja minä siis itse tykkään kauramaidosta, mutta nimeä aina silti ihmettelen.

   Lainaa

  59. Kärkäs seppä 15.6.2022 22:08
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Särkymätön hylje: Kissan- ja koiranruoka-asiaan lisätäkseni, että koirat pystyvät itse tuottamaan kehossaan tauriinia mutta kissat eivät. Se on eläinperäinen aminohappo, jota kissojen ruokiin lisätään. Jos kissaa ruokkii koiranruualla pitkään, sille tulee tauriinivaje (muun muassa). Tästä saattaa seurata sokeutta, [...]
   Olipa asiallinen ja hyvä kommentti, kiitos!
   Usein saa paskamyrskyn niskaansa, jos sanoo ostavansa kaupan kissanruokaa, mutta nyt oli niin hyvät vinkit, että taidan ostaa seuraavaksi jotain muuta.

   Lainaa

  60. Nikkelivapaa patsas 16.6.2022 12:20
   Tulos: +13 (17 ääntä)
   Tilattava tuhatjalkainen: Mutta miksi silti kauramaito? Miksei se voi olla kaurajuoma, kaurasekoitus, kauraliemi, kauraneste, kauratölkki jne. Jos sillä ei ole maidon kanssa mitään tekemistä, miksi sanassa on sana maito hämäämässä. Ainakin itseäni se hämää 🤔 ja minä siis itse tykkään kauramaidosta, mutta nimeä aina silti ihmettelen.
   Anna ihmisten kutsua sitä miksi haluaa. Tuo kauramaitohan on ihan vain puhekielinen/epävirallinen ilmaus ko. juomalle, kaupassa sitä ei sillä nimellä edes saa myydä. Kaurajuoma-nimellä ovat kaupassa. EU-lainsäädäntö kieltää maito-sanan käyttämisen kasvispohjaisista juomista.

   Lainaa

  61. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Noh, ocd:n kanssa elävänä toi vessan kraanavesi on valitettavasti sellaista, että en itsekään pysty sitä juomaan. Tyhmäähän se on, mutta aivot ei anna joskus armoa.

   Lainaa

  62. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Vehreä varis: Kiinnostaisi tietää, että huuhteleeko Ilkka kuitenkin hammasharjansa vessan hanasta… 🤔
   Mä huutelen, vaikka juominen onkin ongelma. Ehkä Ilkallakin on sama ongelma 😅 ja tiedostan kyllä, että on tosi hölmöä, mutta en vaan voi sille mitään. Oon kyllä yrittänyt altistaa itseni vessan kraanavedelle, mutta ei ole vielä onnistunut ilman kakomista.

   Lainaa

  63. Epätavallinen mansikka 16.6.2022 19:45
   Tulos: +1 (9 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Kylläpä tämä aiheuttaa kauheasti porua :D Ei kai sillä miksi sitä kutsutaan väliä ole, vaan sillä ajatuksella että se olisi sama tuote. Tuntuu olevan vegaaneille äärimmäisen vaikeaa hyväksyä, ettei kaikkia eläinkunnan tuotteita voi imitoida ja korvata prosessoiduilla kasveilla. Tai [...]
   Siis kuka ajattelee, että olisi muka sama tuote? Sinä? No, voin kertoa, että ei kaikki muut ole yhtä yksinkertaisia kuin sinä. Miksi edes vedät vegaanit mukaan kun näitä tuotteita käyttää myös kasvissyöjät ja sekaanit? Ei tämä ole mikään joko tai.

   Lainaa

  64. Tosikko kiivi 17.6.2022 12:27
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Nikkelivapaa patsas: Anna ihmisten kutsua sitä miksi haluaa. Tuo kauramaitohan on ihan vain puhekielinen/epävirallinen ilmaus ko. juomalle, kaupassa sitä ei sillä nimellä edes saa myydä. Kaurajuoma-nimellä ovat kaupassa. EU-lainsäädäntö kieltää maito-sanan käyttämisen kasvispohjaisista juomista.
   Niinpä. Kunhan tuotteet ovat kaupassa oikeilla nimillä, ihan sama miksi niitä puhekielessä kutsutaan. Kyllä meilläkin kotona sanotaan että laitetaan voita leivän päälle, vaikka margariiniähän se oikeasti on. Ei se haittaa. Sitten haittaisi jos margariinipaketissa valehdeltaisiin sen olevan voita.

   Lainaa

  65. Marinoitu gaselli 27.6.2022 21:03
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Se että sitä kutsutaan "maidoksi". Ei se mitään maitoa ole, kuten ei kookosmaitokaan. Ne on mehuja. (Tai en tiedä miten kauramaitoa tehdään, onko se mehu vai joku uute tms.)
   Kookospähkinän sisällä olevaa nestettä on kyllä kutsuttu kookosmaidoksi iänpäivät. Varmasti maitomaisen koostumuksensa vuoksi. Eihän hedelmälihakaan ole lihaa, silti sitä sanotaan hedelmälihaksi. Eikä muuten ole sekään mikään trendivegaanien keksintö.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: banaanit, fazer, hanavesi, juoma, kaura, kauramaito, koirat, kraanavesi, kuva, paulig, ruoka, valio, vesi, vessa, öljy