Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Tämä on nykyaikaa

Pysytkö nykymenossa mukana, vai ollaanko jo menty liian pitkälle?
Suurenna näkymä
Tämä on nykyaikaa

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 68 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. MistrMistress 14.6.2022 0:20
   Tulos: -427 (457 ääntä)
   Riitta ja mies it-alalla 30vuotta ja kämppää hankkiessa ei tuu näitä asioita ilmoituksesta tarkastettua...

   Lainaa

  2. Tulos: +238 (268 ääntä)
   Alan pikkuhiljaa tuntea sympatiaa Unabomberia ja tämän teknologiavastaisia ajatuksia kohtaan.

   Lainaa

  3. Tulos: +322 (334 ääntä)
   Saatanasta kaikenmaailman äpit ja netit. Ja jäsenyydet, varsinkin omalla kortilla eikä esim ajokorttiin liitettynä. Iot on seuraava suuri paha koska miksi helvetissä kenellekään tulee mieleen että pitää leivänpaahdin kytkeä nettiin. Pitäkää tunkkinne mä en ala taas yhtään.

   Lainaa

  4. Tulos: +216 (216 ääntä)
   ...ja mä jo luulin, että 5 eri sovellusta nykyistä työpaikkaa varten on paljon...

   Lainaa

  5. Urbaani fretti 14.6.2022 1:21
   Tulos: +309 (313 ääntä)
   Heräsi halu tehdä testamentti koska nyt haluan että mun hautajaiskuvat jaetaan vain Onlyfanssissa :D

   Lainaa

  6. Kykenemätön peura 14.6.2022 1:26
   Tulos: +295 (295 ääntä)
   Kai sitä pitäisi IT-osaajana ihailla erilaisten sovellusten määrää, mutta sen jälkeen kun töissä on 8 tuntia tapellut kaikenlaisten sovellusten kanssa, niin vapaa-ajalla ei voisi vähempää kiinnostaa.

   Lainaa

  7. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 14.6.2022 1:44
   Tulos: +158 (158 ääntä)
   Napael: Alan pikkuhiljaa tuntea sympatiaa Unabomberia ja tämän teknologiavastaisia ajatuksia kohtaan.
   Jos miettii tarkemmin niin mehän olemme jo aivan täysiä orjia teknologian edessä joten kaveri oli täysin oikeassa. Tosin tapa millä hän taisteli tuulimyllyä vastaan oli lähes yhtä tehoton kuin yksikseen hiljaa kyräily. Kärsijöinä oli vain sattumanvaraiset yksilöt ja ennen manifestia he eivät edes tienneet mitä tekivät "väärin" ansaitakseen kohtalon. Menehtyneet eivät ikinä saaneet tietääkään.

   Lainaa

  8. Valtaisa marsu 14.6.2022 1:49
   Tulos: +306 (318 ääntä)
   Hautajaisissa on kuvattu varmaan siitä asti kun kamera on keksitty. Vai ovatko sukulaiseni jotain kummajaisia kun kaikissa hautajaisissa on otettu kuvia ja valokuva-albumeissa on hautajaiskuvia vähintään 60-luvulta asti?

   Lainaa

  9. Kimakka paprika 14.6.2022 3:31
   Tulos: +184 (186 ääntä)
   Tanjalle vinkkinä, että itkunaama ei näy, jos kuvaa vain hautajaisvieraisen r*mpsää ja k*rpää. Sama se kai sellaset kuvat on ottaa, kerta niistäkin jo lähipiiriin tunnistaa.

   Lainaa

  10. Lämmin tomaatti 14.6.2022 4:11
   Tulos: +124 (130 ääntä)
   Isäni hautajaisista on kuvia 80-luvulta. Ja hyvä, että on - en lapsena olisi muustanut mitään, kuvissa pääsee edesvähän näkemään, mitä silloin on ollut. Hautajaiset ovat tärkeä tapahtuma siinä, missä ristiäiset tai häätkin. Ja ei, en ole IKINÄ kuullut, että asuintalossa hoidetaan asioita eri applikaatioilla - meillä ne on hoidettu kaikkialla ihan puhelimitse/sähköpostilla.

   Lainaa

  11. Tulos: +170 (170 ääntä)
   Riitta on kyllä oikeassa, koska nykyaikana ei meinaa saada mitään asioita hoidettua, ellet lataa jotain appia tai käy jossain nettisivulla, registeröidyt, jne... Mut anna varjele, jos haluaisit soittaa johonkin ja hoitaa asiat 5 min, niin se ei kyllä onnistu, vaan pitää aloittaa päiväkausia kestävä viestien lähettely ja lukemattomien väärinkäsitysten summan

   Lainaa

  12. Kaveriton kauris 14.6.2022 6:37
   Tulos: +130 (166 ääntä)
   Kielletään sana 'Appi' jos sillä tarkoittaa jotain muuta kun puolison isää. Ja varsinkin isolla alkukirjaimella kirjoitettuna. Suomen kielestä kuitenkin löytyy sana 'sovellus'.

   Lainaa

  13. Tulos: +41 (43 ääntä)
   Valtaisa marsu: Hautajaisissa on kuvattu varmaan siitä asti kun kamera on keksitty. Vai ovatko sukulaiseni jotain kummajaisia kun kaikissa hautajaisissa on otettu kuvia ja valokuva-albumeissa on hautajaiskuvia vähintään 60-luvulta asti?
   Ihmettelin samaa. Onlyfanssia ei olla keksitty tosin perustaa niille.

   Lainaa

  14. Spesifi orava 14.6.2022 7:16
   Tulos: +147 (149 ääntä)
   Kuvien otto hautajaisissa on ihan normaalia, mutta jos kyselyn mukaisesti joku kirkon penkissä tai haudalla ottaisi selfieitä niin katsoisin kyl paheksuen.

   Lainaa

  15. Pakastettu neuvonantaja 14.6.2022 7:22
   Tulos: -31 (79 ääntä)
   Kykenemätön peura: Kai sitä pitäisi IT-osaajana ihailla erilaisten sovellusten määrää, mutta sen jälkeen kun töissä on 8 tuntia tapellut kaikenlaisten sovellusten kanssa, niin vapaa-ajalla ei voisi vähempää kiinnostaa.
   Sovelluksilla on myös hyviä puolia. Ennen lompakko täyttyi kanta-asiakaskorteista. Nyt on kaikki mukana puhelimessa.

   Lainaa

  16. Alustavasti ilves 14.6.2022 7:41
   Tulos: +107 (109 ääntä)
   Kaveriton kauris: Kielletään sana 'Appi' jos sillä tarkoittaa jotain muuta kun puolison isää. Ja varsinkin isolla alkukirjaimella kirjoitettuna. Suomen kielestä kuitenkin löytyy sana 'sovellus'.
   Juuri tätä merkitystä ajattelin ensimmäisenä tässä tarkoitettavan. Sopikin omaan elämänkokemukseen, koska edellisen astianpesukoneen asentamiseen tarvittiin puolison isä, jonka avulla voitiin asentaa kone käyttökuntoon. Appi kunniaan, mutta astianpesukoneen sovellukset hiiteen!

   Lainaa

  17. Hupakko ämpäri 14.6.2022 8:19
   Tulos: +43 (51 ääntä)
   Valtaisa marsu: Hautajaisissa on kuvattu varmaan siitä asti kun kamera on keksitty. Vai ovatko sukulaiseni jotain kummajaisia kun kaikissa hautajaisissa on otettu kuvia ja valokuva-albumeissa on hautajaiskuvia vähintään 60-luvulta asti?
   Vanhoilla ihmisillä on paljon kuvia hautajaisista, tosin vain kukilla peitetystä arkusta. Arvaile siitä sitten, kukahan siellä arkussa on. Maaseudulla on vielä jaettu kuvaa kaikille hautajaisvieraille, joten niitä löytyy vino pino 50-luvulta lähtien.

   Lainaa

  18. Tulos: +1 (51 ääntä)
   Kaveriton kauris: Kielletään sana 'Appi' jos sillä tarkoittaa jotain muuta kun puolison isää. Ja varsinkin isolla alkukirjaimella kirjoitettuna. Suomen kielestä kuitenkin löytyy sana 'sovellus'.
   Jep, ja vielä pahempi on äppi! Ensin väännetään lyhennys englanninkielestä joka sit viä suomalaistetaan vaikka se sana sovellus tosiaan olis jo, ärsyttävää.

   Lainaa

  19. Kilokalori 14.6.2022 8:53
   Tulos: +84 (88 ääntä)
   Meidän suvusta löytyy myös vino pino kuvia niistä vainajista itsestään arkussa. Ollut vanha tapa tuoda vainaja hautajaisaamuna ruumisautolla (tai hevosilla ja rattailla) käymään kotipihassa ja siinä avata arkku ja jättää viimeiset jäähyväiset. Joku näemmä aina kuvankin ottanut. Onlyfansiin eivät ole päätyneet ne.

   Lainaa

  20. Ompeleeton gerbiili 14.6.2022 9:02
   Tulos: +60 (66 ääntä)
   Sovellukset on ihan jees (olettaen että ne on käyttötarkoitukseen oikeasti sopivia ja helpottaa oikeasti tiettyjä asioita), mutta tuossa taloyhtiökeississä on kyllä menty metsään jo siinä, että on pitänyt ottaa noin monta ja erilaista. Joko hyvin kohdennetusti joku yksittäinen sovellus ihan kaikkein parhaiten automatisoitaville toimille tai sitten joku vähän paremmin kaiken kattava ratkaisu. Toki ongelma tulee heti vastaan siinä, että jos noista asioista vastaa eri tahot, niin hehän ottavat kaikki sitten oman päänsä mukaan sen, mikä heistä tuntuu parhaalta, mikä on toki ihan ymmärrettävää, mutta tosiaan sitten asukkaan kannalta aika haasteellinen kun joka taholla on omansa.

   Lainaa

  21. Lihava Tiikeri 14.6.2022 9:13
   Tulos: +76 (80 ääntä)
   Sanoin jo vuosia sitten miehelle, että kun ei enää saa normaalia pyykki- tai tiskikonetta niin pesen mielummin käsin kuin otan jonkun saatanan älylaitteen ja miljoona sovellusta puhelimeen. Tympäisee älypuhelimet jo muutenkin kun tuntuu ettei nykyään ihmisiin saa yhteyttä ilman Whatsappeja, Facebookkeja ym vaikka samassa huoneessa istuisi.

   Lainaa

  22. Kuuro leijona 14.6.2022 9:16
   Tulos: +90 (90 ääntä)
   Tän takia pyrin ostamaan kodinkoneita, joissa on lähinnä vain päälle ja pois -kytkimet. Onpahan myös vähemmän hajoavia osia, enkä missään nimessä halua mitään seurantaa mihinkään. Käytännössä nämä "äly"jutut on vain turhia mainoksia ja lisää mahdottomia salasanoja, joita pitäisi muistaa. Somettomuuskin on uusi musta.

   Lainaa

  23. Steriili maahinen 14.6.2022 9:28
   Tulos: +40 (44 ääntä)
   Kilokalori: Meidän suvusta löytyy myös vino pino kuvia niistä vainajista itsestään arkussa. Ollut vanha tapa tuoda vainaja hautajaisaamuna ruumisautolla (tai hevosilla ja rattailla) käymään kotipihassa ja siinä avata arkku ja jättää viimeiset jäähyväiset. Joku näemmä aina kuvankin ottanut. Onlyfansiin eivät ole päätyneet ne.
   Joo, sama meidän suvussa. Ja hautajaisista, myös hautajaisvieraista, on isot määrät kuvia, eikä sitä ole kukaan tähän mennessä pitänyt mitenkään omituisena.

   Lainaa

  24. Pelkäämätön lihapulla 14.6.2022 9:44
   Tulos: +115 (117 ääntä)
   Höpö: Saatanasta kaikenmaailman äpit ja netit. Ja jäsenyydet, varsinkin omalla kortilla eikä esim ajokorttiin liitettynä. Iot on seuraava suuri paha koska miksi helvetissä kenellekään tulee mieleen että pitää leivänpaahdin kytkeä nettiin. Pitäkää tunkkinne mä en ala taas yhtään.
   Vitutti kun piti yksi päivä käydä hakemassa PostNordin paketti lähiboksista, ja luukun auki saamiseksi piti ladata PostNordin oma appi. Joka saatanan palvelu vaatii appia nykyisin, ja sitten sinulla on puhelimessa 500 appia joita käytät ehkä kerran vuodessa.

   Lainaa

  25. Tulos: +58 (58 ääntä)
   MistrMistress: Riitta ja mies it-alalla 30vuotta ja kämppää hankkiessa ei tuu näitä asioita ilmoituksesta tarkastettua...
   Mistä niin päättelet? Saattohan Riitta vain ns ääneen ihmetellä ko asiaa.

   Lainaa

  26. apinaattori 14.6.2022 9:56
   Tulos: +72 (72 ääntä)
   Onneksi asun mekaanisesti ilman appeja toimivassa kodissa. En ole ajatellut että asumiseen voisi moisia tarvita mutta ajat perhanat muuttuu ja minä en pysy aina ihan mukana.

   Lainaa

  27. Itseasiassa 14.6.2022 10:01
   Tulos: +43 (49 ääntä)
   Sovellus suoraan isännöintiin olisi kyllä mun unelma. Taas kun on tullut hetki mietittyä, onkohan siellä kukaan hengissä, kun puhelimeen ja sähköpostiin ei vastata.

   Lainaa

  28. Kulkeva vesimeloni 14.6.2022 10:02
   Tulos: +55 (57 ääntä)
   Jo 1800-luvulla on otettu kuvia vainajista. Tietoa ja kuvia löytyy hakusanalla Post-mortem photography. Otoksissa vainajat istuvat/seisovat muina kuolleina elävien sisarustensa ja/tai vanhempiensa kanssa. Netistä löytyy myös ainakin yksi sivusto, jossa on kuvia kuolleina syntyneistä lapsista. https://www.nowilaymedowntosleep.org/ Näihin verrattuna joku hautajaisten kuvaaminen on kyllä ihan peruskauraa.

   Lainaa

  29. Kulkeva vesimeloni 14.6.2022 10:05
   Tulos: +38 (40 ääntä)
   Ja kyse siis tosiaan ihan muistokuvista, eikä mistään gorella mässäilystä.

   Lainaa

  30. Itseasiassa 14.6.2022 10:08
   Tulos: +15 (39 ääntä)
   Valtaisa marsu: Hautajaisissa on kuvattu varmaan siitä asti kun kamera on keksitty. Vai ovatko sukulaiseni jotain kummajaisia kun kaikissa hautajaisissa on otettu kuvia ja valokuva-albumeissa on hautajaiskuvia vähintään 60-luvulta asti?
   Muissa maissa kuvaaminen hautajaisissa on ihan normaalia. Suomessa ollaan itse kuolemasta niin erkaannuttu, ettei siihen osata oikein suhtautua luontevasti. Jenkeistä näin kuvia kun koko yhteisö oli paikalla hyvästelemässä avoimessa arkussa vainajaa. Toisaalta taas yhtä vanhusta oli terminaalivaiheessa katsomassa oman puolison ja lasten lisäksi seuraavat kaksi sukupolvea. Ei kenellekään tullut mieleen pyytää esim. minua ja serkkujani paikalle, kun isoisämme teki kuolemaa. 
   Tietysti hyvä, ettei hautajaisissa tarvitse rampata jatkuvasti kuten joskus sata vuotta sitten. Nykyään Suomessa jostain syystä ei viedä lapsia edes hautajaisiin, en tiedä miksi, mutta joku voisi tämän selittää. Itse katson että parempi oli käydä jo lapsena muutamat, kuin vasta aikuisena. 

   Lainaa

  31. Tulos: +77 (77 ääntä)
   Mun pyykinpesukoneen saisi wifi-verkkoon kiinni. En ole kyllä ottanut selvää mitä käytännön hyötyä tästä olisi, koska luulen kuitenkin, että ihan itse ne pyykit sinne pitää laittaa ja ottaa pois.

   Lainaa

  32. Peilityyni mato 14.6.2022 10:27
   Tulos: +37 (39 ääntä)
   Miten niin nykyään otetaan hautajaisissa valokuvia? Meidän suvun vanhoissa 50-luvun valokuva-albumeissa ei muuta olekaan, nehän on parhaita hetkiä saada kaikki paikalle yhteiskuvaan.

   Lainaa

  33. Itseasiassa 14.6.2022 10:50
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Kulkeva vesimeloni: Jo 1800-luvulla on otettu kuvia vainajista. Tietoa ja kuvia löytyy hakusanalla Post-mortem photography. Otoksissa vainajat istuvat/seisovat muina kuolleina elävien sisarustensa ja/tai vanhempiensa kanssa. Netistä löytyy myös ainakin yksi sivusto, jossa on kuvia kuolleina syntyneistä lapsista. [...]
   Tai valokuviinhan ennen lisättiin vainajia jälkikäteen. Suvusta otettiin ryhmäkuva ja joku sen ajan fotosoppaaja lisäsi vähän irrallaan olevan vainajan riviin muiden kanssa. Näissä taisi kyllä kuva olla otettu elävästä ihmisestä.

   Lainaa

  34. Peruuttamaton riikinkukko 14.6.2022 11:16
   Tulos: +48 (52 ääntä)
   Eihän tuossa nyt kyse ollutkaan pelkästä valokuvaamisesta hautajaisissa, vaan siitä että otetaan (teko)itkuselfieitä (ja todennäköisesti jaetaan someen). Onhan ne nyt kaksi ihan eri asiaa, tekeekö hautajaisissa itsestään päähenkilön vai ottaako kuvia muistoksi vainajasta ja läheisistä. Meille tuli uudet lämpöpatterit taloon. Ne sais liitettyä nettiin, mutta kyllä ne ihan normaalisti toimii ilman sovelluksiakin. Sähkäri sanoi vaan, että uusissa sähkölaitteissa nettiominaisuus on nykyään pakollinen. 🤷🏼‍♀️

   Lainaa

  35. Tuoksuva pöllö 14.6.2022 11:18
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Itseasiassa: Muissa maissa kuvaaminen hautajaisissa on ihan normaalia. Suomessa ollaan itse kuolemasta niin erkaannuttu, ettei siihen osata oikein suhtautua luontevasti. Jenkeistä näin kuvia kun koko yhteisö oli paikalla hyvästelemässä avoimessa arkussa vainajaa. Toisaalta taas yhtä vanhusta oli [...]
   Meillä kutsuttiin toinen ja kolmaskin sukupolvi hyvästelemään mummia, kun veteli ihan viimeisiään vuodeosastolla. Haitajaisissa oli lapset myös mukana. Siellä oli muistotilaisuudessa pienillä serkuksilla mahdollisuus leikkiä keskenään, mut muuten niin harvoin tapaavat.

   Lainaa

  36. Pehmeä jänis 14.6.2022 11:27
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Valtaisa marsu: Hautajaisissa on kuvattu varmaan siitä asti kun kamera on keksitty. Vai ovatko sukulaiseni jotain kummajaisia kun kaikissa hautajaisissa on otettu kuvia ja valokuva-albumeissa on hautajaiskuvia vähintään 60-luvulta asti?
   Nii no, onhan se yks ainoista hetkistä kun koko suku on oletettavasi samaanaikaan paikalla

   Lainaa

  37. Jäätynyt sakaali 14.6.2022 11:44
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Höpö: Saatanasta kaikenmaailman äpit ja netit. Ja jäsenyydet, varsinkin omalla kortilla eikä esim ajokorttiin liitettynä. Iot on seuraava suuri paha koska miksi helvetissä kenellekään tulee mieleen että pitää leivänpaahdin kytkeä nettiin. Pitäkää tunkkinne mä en ala taas yhtään.
   Järkeähän ei voi laitteita hankkiassa käyttää. Ostaa tyhmiälaitteita jos ei älyä niihin halua. Tuota erilaisten app:ien tyrkyttämistä en itse ymmärrä, jos ei verkkosivuilta asiointi onnistu niin silloin en palvelua tarvitse.

   Lainaa

  38. Tulos: +56 (58 ääntä)
   Sovelluksissa lienee se kaikkein ärsyttävintä että ne toimivat eri tavoilla, eli pitäö jotain harvoin käyttämää appia varten oppia aina uusi käyttöliittymä. Mitä taas tiskikoneeseen liittyi niin fiilaan täysin. Ihmiset eivät tiskikonekaupoilla miellä tekevänsä samalla jo valintaa siitä, hyväksyykö käyttöehdot (joita ei esitetä kaupanteon yhteydessä ainakaan selkeästi) jostain apista, jonka käyttötarkoitusta palveluntarjoajan näkökulmasta on mahdotonta hahmottaa edes ehdoista lukemalla. Mielestäni pitäisi lain muuttua siten että on vähintään sitten tehtävä asiakas ennen ostoa tietoiseksi siitä, mikä ostetussa tiskikoneessa sitten toimii ilman jonkun apin ehtojen hyväksymistä ja mikä ei.

   Lainaa

  39. Tulos: +54 (58 ääntä)
   En tajua tätä älykodit - ilmiötä. On Tietokone lukko ovessa ja älyjääkaappi yms yms. Yks hyvä hakkeri kun iskee niin sun koko elämä on menny

   Lainaa

  40. Tulos: +72 (74 ääntä)
   Entäs kaikkien noiden nettiin liitettyjen kodinkoneiden tietoturva? Missäköhän vaiheessa pitää alkaa ostaa tietoturvapaketteja jotka kattaa myös pyykinpesukoneen ja jääkaapin... Kuka helvetti keksi että kaikki kodinkoneet pitää liittää nettiin ja saada älyominaisuuksilla? En muista kuulleeni ainuttakaan puheenvuoroa jonka mielestä tämä olisi hyvä idea. Toivottavasti markkinoilla tulee olemaan mahdollisimman pitkään tavallisia laitteita ilman älyominaisuuksia, en tarvitse enkä halua pyykinpesukonetta älyominaisuuksilla ja puhelinsovelluksella.

   Lainaa

  41. Tosikko kiivi 14.6.2022 12:48
   Tulos: +60 (62 ääntä)
   Minä palauttaisin tiskikoneen välittömästi jos kävisi ilmi ettei toimi ilman henkilötietojen luovuttamista ties minne ja vakoilevaa kännykkäsovellusta.

   Lainaa

  42. Harmaa kivi 14.6.2022 13:32
   Tulos: +40 (44 ääntä)
   Laura: En tajua tätä älykodit - ilmiötä. On Tietokone lukko ovessa ja älyjääkaappi yms yms. Yks hyvä hakkeri kun iskee niin sun koko elämä on menny
     Jep. Siinä on ihan tarpeeksi puuhaa, että muistaa huolehtia kotiläppärin tietoturvasta viimeisen päälle. Sitten kun joku pystyy muuttamaan vaikka jääkaappini jonkin sortin botiksi joka ei ole ollenkaan omassa hallinnassani, niin voi pyhät kissat. Kuka muistaisi päivittää leivänpaahtimen tietoturvan suositelluin välein, ja jos muistaisikin, niin siihen vielä pyykkikone, tiskikone, kahvinkeitin ja sähköhammasharja, niin kätevästi ei sitten paljon muuta ehdikään. Oli ihan tarpeeksi ärsyttävää, kun kaverit alkoivat päivittää Faceen juoksulenkkejään erilaisista sovelluksista, kertooko seuraava sovellus someen myös, että hampaatkin tulee joka aamu harjatuksi? Ääk.

   Lainaa

  43. Myötätunnoton hilleri 14.6.2022 13:46
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Hupakko ämpäri: Vanhoilla ihmisillä on paljon kuvia hautajaisista, tosin vain kukilla peitetystä arkusta. Arvaile siitä sitten, kukahan siellä arkussa on. Maaseudulla on vielä jaettu kuvaa kaikille hautajaisvieraille, joten niitä löytyy vino pino 50-luvulta lähtien.
   Kyllä mun "perintöalbumeissa" oli kuvia ihan saattoveisuista kun arkunkansi on auki (en tiedä harrastaako tätä matkaanveisuuta/saattoveisuuta muut kun pohjalaiset). Myöhemmissä kuvissa on vaan arkkuja ja kukkien laskemista.

   Lainaa

  44. asdasd-sadsad 14.6.2022 14:34
   Tulos: +31 (33 ääntä)
   Itsellä sama homma noiden sovelluksien kanssa. Kaikenlaista täytyis aina ladata, käytit sitten telkkaria, tilaat jotain netistä tai haluat katsoa jonkun tuotteen hinnan lähimarketissa netinkautta, aina täytyy olla sovellus. Työpaikan tyhy korttikin on puhelimella, pankki on puhelimella. Puhelimella ikää jo riittävästi (3v.) ja en näe mitään todellista syytä heittää vanhaa pois, välillä joutuu miettimään että uusi täytyisi ostaa koska nykysovellukset vie niin paljon tilaa puhelimesta, ja joka ikiseen asiaan täytyy olla oma sovellus. Luojankiitos en asu missään tiheästiasutulla seudulla joten en tarvitse parkkisovellusta.

   Lainaa

  45. asdasd-sadsad 14.6.2022 14:39
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   Noniin, heti kun pääsin tilittämästä edellisenkommentin myötä App:i asiasta, avasin seuraavan mokan (Kyllä, luen mokat AINA alhaalta ylös.) siinä puhutaan odasta, ajattelin katsoa mitä ruoka ostokset maksaisivat odalla, vaikkei se alueellani olekkaan saatavilla, ensimmäisenä tulee vain "Lataa sovellus"...

   Lainaa

  46. Haudanvakava herne 14.6.2022 14:47
   Tulos: -11 (15 ääntä)
   Applehan sen app-sanan otti käyttöön puhelimiensa ja kauppojensa kanssa. Ja sieltä sitten suomenkieleen. Typerää kyllä.

   Lainaa

  47. Kirpeä Ahven 14.6.2022 14:57
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Nykyaika on sairasta.

   Lainaa

  48. Kirpeä Ahven 14.6.2022 15:02
   Tulos: +31 (33 ääntä)
   Sam: Riitta on kyllä oikeassa, koska nykyaikana ei meinaa saada mitään asioita hoidettua, ellet lataa jotain appia tai käy jossain nettisivulla, registeröidyt, jne... Mut anna varjele, jos haluaisit soittaa johonkin ja hoitaa asiat 5 min, niin se ei kyllä onnistu, vaan pitää aloittaa päiväkausia kestävä viestien lähettely ja lukemattomien väärinkäsitysten summan
   Minäkään en käsitä tätä. Sinulla on asia jonka voisit hoitaa viidessä minuutissa puhelimella, mutta kaikki numerot on salaisia, samoin kuin sähköpostiosoitteet. Sitten kirjaudut jonnekin omille sivuille ja selvität asiaa chatissä, joka siirtää toiselle chattailijalle, joka laittaa sähköpostin mihin ilmoittaa asiasta, jossa sitten kolmas työntekijä käsittelee sen asian. Miten tämä oli järkevä toimintatapa kummallekaan osapuolelle?

   Lainaa

  49. Kirpeä Ahven 14.6.2022 15:14
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Banaani: Sovelluksissa lienee se kaikkein ärsyttävintä että ne toimivat eri tavoilla, eli pitäö jotain harvoin käyttämää appia varten oppia aina uusi käyttöliittymä. Mitä taas tiskikoneeseen liittyi niin fiilaan täysin. Ihmiset eivät tiskikonekaupoilla miellä tekevänsä samalla jo valintaa siitä, hyväksyykö [...]
   Juuri tämä! Ehkäpä kaikkein hienoin ominaisuus Windowsissa, ja se miksi siitä tuli de facto standardi niin monessa paikkaa niin pitkäksi aikaa, oli juuri tuo käyttöliittymä ja erittäin yksinkertainen standardoitu ulkoasu. Muistan ajan kun lähes kaikki sovellukset toimivat samalla peruslogiikalla. Yläpalkissa valikot josta löytyy lähes kaikki, ylhäällä ja molemmin reunoin pikavalinnat, alapalkissa lisäinforuudut, keskellä ns. ohjelmaruutu, ja loput piilotettu oikean hiirennapin taa. Samoin itse Windowsin ulkoasu oli lähes sama 3.11:sta XP:hen asti. 25 vuotta. Sitten pöljien designereiden piti mennä sotkemaan kaikki, ja nyt palaa käämit aina kun pitäisi tehdä jotain perus työjuttuja monimutkaisempaa.

   Lainaa

  50. Tulos: +40 (42 ääntä)
   Harmaa kivi:   Jep. Siinä on ihan tarpeeksi puuhaa, että muistaa huolehtia kotiläppärin tietoturvasta viimeisen päälle. Sitten kun joku pystyy muuttamaan vaikka jääkaappini jonkin sortin botiksi joka ei ole ollenkaan omassa hallinnassani, niin voi pyhät kissat. Kuka muistaisi päivittää leivänpaahtimen [...]
   Itse asiassa on myös älyhammasharjoja. Kyllä, oikeesti 😆 niissäkin tulee appi (tietysti) josta voit seurata hammaskartasta montako sekuntia olet mitäkin hammasta harjannut. Roni Back teki taannoin videon näistä, oli myös esim älyjuomapullo, joka oli just niin tarpeellinen ku miltä kuulostaa. 🤦‍♀️

   Lainaa

  51. Loistelias lokki 14.6.2022 17:55
   Tulos: +15 (21 ääntä)
   Tuoksuva pöllö: Meillä kutsuttiin toinen ja kolmaskin sukupolvi hyvästelemään mummia, kun veteli ihan viimeisiään vuodeosastolla. Haitajaisissa oli lapset myös mukana. Siellä oli muistotilaisuudessa pienillä serkuksilla mahdollisuus leikkiä keskenään, mut muuten niin harvoin tapaavat.
   Meillä kutsuttiin neljä sukupolvea. Olis ollu viideskin, mutta kappas keppanaa miut ja tytär jätettiin joukosta pois! Äitee ja sisko läksivät, seuraavana päivänä vasta kertovat käyneensä ja että isomummi yleensäkin oli huonossa kunnossa. Eipä tarvinu sitä mummia enää elossa nähdäkään. T: katkera mikä lie peikonpoika ku ei näköjään lasketa sukuun kuuluvaksikaan 😠

   Lainaa

  52. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Pelkäämätön lihapulla: Vitutti kun piti yksi päivä käydä hakemassa PostNordin paketti lähiboksista, ja luukun auki saamiseksi piti ladata PostNordin oma appi. Joka saatanan palvelu vaatii appia nykyisin, ja sitten sinulla on puhelimessa 500 appia joita käytät ehkä kerran vuodessa.
   Jep  mä kävin sairaalassa tutkimuksissa ja pysäköinnin maksaminen onnistuu vain puhelimella. Samaten hsl:n opiskelijalippu ei ole enää saatavana fyysisesti kortille, vain sovelluksena. Oli kiva kun puhelin hajosi ja sataa räntää, mutta dösällä et pääse koska opiskelijat eivät ansaitse hsl korttia. Kehitys kehittyy, kuulemma. Saatana.

   Lainaa

  53. Räväkkä peruna 14.6.2022 20:26
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Ai nykyään otetaan hautajaisissa kuvia. Huoh. Mummon piironginlaatikko täynnä valokuvia arkusta, jossa makkaa sisällä todennäkösesti joku kuollu eno Einari ja on jos minkälaista kukkalaitetta ja märynaamaa tuntemattomista sukulaisista. Tyhyjästä haudasta ja täyvvestä haudasta, siitä ku joku putuaa sinne hautaan tai hautakivi kaatuu kesken hautajaisten. On kuvia lohikeitosta ja mansikka-kermakakusta, unohtamatta ässäkeksejä ja lusikkaleipiä. Niitä kuvia on pieni ikä tuijotettu ja ihimetelty, enimmäkseen ihimetelty sitä määrää, miten paljo niitä kuvia on voinuki ottaa ihan jonninjoutavista asioista. Hautajaisista.

   Lainaa

  54. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Ompeleeton gerbiili: Sovellukset on ihan jees (olettaen että ne on käyttötarkoitukseen oikeasti sopivia ja helpottaa oikeasti tiettyjä asioita), mutta tuossa taloyhtiökeississä on kyllä menty metsään jo siinä, että on pitänyt ottaa noin monta ja erilaista. Joko hyvin kohdennetusti joku yksittäinen sovellus ihan kaikkein [...]
   Ei ole. Niitä ei tarvi mihinkään, niitä ei siis pidä vaatia. Pelkästään tietoturvan takia.

   Lainaa

  55. Tulos: +10 (14 ääntä)
   Kuuro leijona: Tän takia pyrin ostamaan kodinkoneita, joissa on lähinnä vain päälle ja pois -kytkimet. Onpahan myös vähemmän hajoavia osia, enkä missään nimessä halua mitään seurantaa mihinkään. Käytännössä nämä "äly"jutut on vain turhia mainoksia ja lisää mahdottomia salasanoja, joita pitäisi muistaa. Somettomuuskin on uusi musta.
   Juuri näin! Ei mitään moraalisia, eettisiä, perhosia suojelevia ja tuhannella eri ohjelmalla, vaan pelkällä "pese ne!" -napilla

   Lainaa

  56. Kilokalori 15.6.2022 8:25
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Juuri tämä! Ehkäpä kaikkein hienoin ominaisuus Windowsissa, ja se miksi siitä tuli de facto standardi niin monessa paikkaa niin pitkäksi aikaa, oli juuri tuo käyttöliittymä ja erittäin yksinkertainen standardoitu ulkoasu. Muistan ajan kun lähes kaikki sovellukset toimivat samalla peruslogiikalla. [...]
   Photoshop on muuten siitä viisas (ja harvinainen) ohjelma, että ne ovat pitäneet siellä käyttöliittymän yhtenä vaihtoehtona sen classic-käyttiksen. Jos olet opetellut photarin käytön joskus, käytät sitä sujuvasti edelleen uutta käyttöliittymää opettelematta.

   Lainaa

  57. Syrvän Kyylä 15.6.2022 9:44
   Tulos: +3 (11 ääntä)
   Höpö: Saatanasta kaikenmaailman äpit ja netit. Ja jäsenyydet, varsinkin omalla kortilla eikä esim ajokorttiin liitettynä. Iot on seuraava suuri paha koska miksi helvetissä kenellekään tulee mieleen että pitää leivänpaahdin kytkeä nettiin. Pitäkää tunkkinne mä en ala taas yhtään.
   Ei pidä tuomita koko iot:ta typerien, siihen liittyvien keksintöjen tähden. Kyllä iot:sta tulee olemaan paljon hyötyä ihmiskunnalle. Sillä saadaan tehostettua ja automatisoitua todella paljon manuaalista työtä ja turvallisuus paranee sen myötä.

   Lainaa

  58. Tumaton seuraeläin 15.6.2022 16:43
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   MistrMistress: Riitta ja mies it-alalla 30vuotta ja kämppää hankkiessa ei tuu näitä asioita ilmoituksesta tarkastettua...
   Saati että muka tuottavat ongelmia. Osa on kertakäyttöisiä. Voi tulostaa mappiin itselleen jos tarvitsee mutta ei ole pakko.
   Asiointi huoltoon ja isännöintiin hoidetaan sähköisesti meilläkin, vaikka talo on vuodelta 1978 ja vanhimmat asukkaat vuodelta 1932.

   Lainaa

  59. Tauluton laama 16.6.2022 13:10
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   On se hyvä että on huoltomies ja isännöinti erikseen. Ja youtubessa ohjeet miten taloa käytetään, jos ei esim. muista miten asutaan.

   Lainaa

  60. Raitti majava 19.6.2022 22:36
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Valtaisa marsu: Hautajaisissa on kuvattu varmaan siitä asti kun kamera on keksitty. Vai ovatko sukulaiseni jotain kummajaisia kun kaikissa hautajaisissa on otettu kuvia ja valokuva-albumeissa on hautajaiskuvia vähintään 60-luvulta asti?
   Juu samaa ihmettelin. Monesti vielä nuorempana kuolleista se eka kuva on otettu ennen hautaamista joskus 1800 luvun lopulla. Ite arvostin suuresti, että pääsin mummon hautajaisiin netin välityksellä vaikka en voinut koronteenin takia paikalle päästäkään. Mutta onhan se nyt varmaan kauheeta jollekin ammattivalittajalle.

   Lainaa

  61. Luottava manaatti 20.6.2022 0:05
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Valtaisa marsu: Hautajaisissa on kuvattu varmaan siitä asti kun kamera on keksitty. Vai ovatko sukulaiseni jotain kummajaisia kun kaikissa hautajaisissa on otettu kuvia ja valokuva-albumeissa on hautajaiskuvia vähintään 60-luvulta asti?
   Meiltä löytyy kans vanhan Karjalan puolelta eli ajalta ennen sotia, veikkaisin siis myös että kameran alkuajoista asti niitä on kuvattu. Nykyajan eduksi lasken kyllä itse sen että arkkua ei kuvata ainakaan niin paljon auki.

   Lainaa

  62. Pennitön pähkinä 23.6.2022 16:57
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Laskin joskus että käytössä on noin 150 käyttäjätunnusta ja salasanaa eri palveluihin ja sen jälkeen niitä on jo tullut nippu lisää.

   Lainaa

  63. Indifferentti vadelma 24.6.2022 23:39
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Hautajaiskuvia on otettu niin kauan kuin on ollut kameroita. Miten tämä voi olla jollekin uusi asia? Ekat hautajaiset ikinä hänelle?

   Lainaa

  64. Mustanpuhuva lihapiirakka 28.6.2022 15:28
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Napael: Alan pikkuhiljaa tuntea sympatiaa Unabomberia ja tämän teknologiavastaisia ajatuksia kohtaan.
   Hauska läppä, mutta kyllä teknologialla on saavutettu, ja voidaan saavuttaa hienoja asioita. Ongelmaksi esiin astuu kapitalismi ja sen valvontamarkkinat.

   Lainaa

  65. Pöllö seuraeläin 10.7.2022 11:35
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Indifferentti vadelma: Hautajaiskuvia on otettu niin kauan kuin on ollut kameroita. Miten tämä voi olla jollekin uusi asia? Ekat hautajaiset ikinä hänelle?
   Missä sanottiin että on uusi asia jollekin?

   Lainaa

  66. Mäntylahti-Piiras 11.7.2022 18:02
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Napael: Alan pikkuhiljaa tuntea sympatiaa Unabomberia ja tämän teknologiavastaisia ajatuksia kohtaan.
   vaikka en ihan ole harkinnut muuttamista sähköttömään mökkiin keskelle korpea kirjoittelemaan manifesteja ja tehtailemaan kirjepommeja, niin kieltämättä viimeaikainen "älykoti" -hehkutus aiheuttaa voimakkaita tuntemuksia. Kun älypuhelimenkin tietoturvataso on mikä on niin en välttämättä halua pahentaa tilannetta hankkimalla älypuhelimella ohjattavia turvajärjestelmiä, mikroaaltouuneja, tavallisia uuneja, kahvinkeittimiä ja jääkaappeja, Googlen tyrkyttämät kohdennetut mainokset on jo nyt tarpeeksi ahdistavia, ei Alphabetin tarvitse tietää hakuhistoriani lisäksi vielä ruokailutottumuksiani sekä päivärytmiänikin, puhumattakaan siitä mitä joku mökkihöperö trolli saattaisi tylsyyttään tehdä jos pääsisi jonkun botin avulla sisälle älykotijärjestelmääni.

   Lainaa

  67. Mäntylahti-Piiras 11.7.2022 18:08
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Mustanpuhuva lihapiirakka: Hauska läppä, mutta kyllä teknologialla on saavutettu, ja voidaan saavuttaa hienoja asioita. Ongelmaksi esiin astuu kapitalismi ja sen valvontamarkkinat.
   ehkä pikemminkin ihmisten laiskuus, kun turvajärjestelmät, kahvinkeittimet, ilmalämpöpumput, mikroaalto- sekä tavalliset uunit jne. kytketään Internetiin Elisalta ostetun ja tehdasoletuksille jätetyn kaapelimoodeemin kautta jota voidaan sitäkin hallita Internetin yli, voisi yhtä hyvin jättää kotinsa oven selälleen kellon ympäri oli joku kotona tai ei.

   Lainaa

  68. Mäntylahti-Piiras 7.12.2022 23:46
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   varsinkin kun se Elisan kaapelimodeemi on ihan helvetin haavoittuvainen hyökkäyksille, omani on kaapattu etänä kerran ja kahdesti on joku upannut siihen haittaohjelman

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: apit, astianpesukone, hautajaiset, internet, iot, selfie, sovellukset, tiskikone, tulevaisuus