Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Luontoilta, osa 57

Erotatko elävän ketun täytetystä?
Luontoilta, osa 57

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 93 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -573 (769 ääntä)
   Onko Ilkka Kivi joku Thermacellin myyntiedustaja? Jos hyttyskarkoitin tappaa kaikki hyönteiset niin sitähän tässä ollaan hakemassakin. Ja jos pelottaa että ruoka loppuu niin täytyy laajentaa ruokavaliota. Siinä vaiheessa kun hyttyset ja muut ötökät ei yritä syödä mua, mä jätän ne henkiin. Siihen asti se on alkuperäisen provokaattorin ongelma jos tulee nenä kipeäksi.

   Lainaa

  2. Eheä mango 23.6.2022 0:38
   Tulos: -365 (633 ääntä)
   Ihme ettei tämän "koomikko" Kiven julkaisuja ole enempää täällä. Siltähän tulee täydellistä mokamateriaalia jokainen julkaisu mitä hän someen postaa :D

   Lainaa

  3. Korea roska 23.6.2022 1:44
   Tulos: -285 (387 ääntä)
   En tiedä, onko Thermacellillä jotain pitkäaikaisia vaikutuksia hyönteispopulaatioiden lisääntymiskykyyn, tai muuta sellaista mitä jotkut väittävät, mutta oikein käytettynä laite ei kyllä tapa yhtään mitään, vaan ajaa pois. Thermacellin vaikuttava aine on pralletriini, joka on hyönteisten lisäksi myrkky myös hämähäkeille. Minä olen terassillani käyttänyt Thermacelliä päivittäin hyttysten pois pitämiseksi, mutta terassini hämähäkkiongelma vain pahenee koko ajan. Vaikka normaalisti en tykkää tappaa eläviä, niin tämä hämähäkkiongelma on nyt niin paha, että minun on ollut pakko sumutella niitä Raidilla. Raidin Monitehossa vaikuttavana aineena on tuo sama pralletriini, ja sitä saa muuten sumuttaa yhteen hämähäkkiin yllättävän kauan ennen kuin se kuolee. Olen lakaissut terassin lattian, seinät ja katon useaan kertaan, ja suihkutellut sinne nyt yhteensä isoa 3 purkkia Raidia, ja noita hämähäkkejä vain riittää ja riittää. Ai niin, ja sitten siellä on se Thermacellikin pöhöttänyt. Jos Thermacell olisi sellainen tappokone, kuin sen väitetään olevan, niin miten on mahdollista, että terassini kuhisee ENEMMÄN hämähäkkejä, kuin 3 Raid-purkkia ja 3 Thermacell-tyynyä sitten?

   Lainaa

  4. Köytetty lepakko 23.6.2022 2:20
   Tulos: +390 (458 ääntä)
   traumcity: Onko Ilkka Kivi joku Thermacellin myyntiedustaja? Jos hyttyskarkoitin tappaa kaikki hyönteiset niin sitähän tässä ollaan hakemassakin. Ja jos pelottaa että ruoka loppuu niin täytyy laajentaa ruokavaliota. Siinä vaiheessa kun hyttyset ja muut ötökät ei yritä syödä mua, mä jätän ne henkiin. Siihen [...]
   Mitähän ajattelit syödä pölyttäjien kuollessa? Hiekkaa?
   Ilmastonmuutos ja Ukrainan sota tekee jo nyt järjetöntä hallaa ruoantuotannolle. Se vielä kuviosta puuttuukin että tapetaan pölyttäjät. 

   Lainaa

  5. Vieras piimä 23.6.2022 3:20
   Tulos: +394 (472 ääntä)
   Noi helkkarin myrkkypöhöttimet tappaa tosiaan kaikki hyönteiset vaikutusalueellaan. Jotenkin oon kuvitellut, että kaikki nykyään tietäisi paitsi sen, että pölyttäjät koko ajan vähenee, niin myös sen, että me todella tarvitaan niitä pölyttäjiä. Komppaan vahvasti Teroa: monien ihmisten luontosuhde tuntuu ihmeelliseltä. Että muka arvostetaan (suomalaista) luontoa, mutta ainoastaan jos se saadaan muokattua niin, että se ympäristö on ihmisen kannalta miellyttävä, vaivaton ja helppo. Mukavuudenhalu ylittää tutkitun tiedon, järjen, ja varmaan lopulta selviytymisvietin. Jos siinä nyt muutamat lajit ajetaan vähintäänkin sukupuuton partaalle, niin ei oo niin justiinsa. Ihan jännä nähdä mitä nämä ihmiset sitten tuumaavat, kun ekosysteemi hajoaa. Nämä asiat on kuitenkin jo ihan ala-asteella opittuja, mutta kerrataanpa nyt sitten vielä. Jos hyönteiset katoaa, tai edes vähenevät rajusti, samoin käy niille eläimille, jotka käyttävät niitä ravintonaan, kuten jotkut kalat, linnut, sekä pieneläimet – jyrsijät sun muut. Kalakannan väheneminen vaikuttaa tietysti suoraan ihmiseen hyvin konkreettisella tavalla. Jyrsijöiden ja lintujen vähenemisen myötä taas muiden eläinten, jotka käyttävät niitä ravintonaan, populaatiot alkavat pienentyä. Toisaalta taas sellaiset eläimet saattavat yhtäkkiä alkaa lisääntyä, joiden populaatiota jokin toinen – nyt vähenevä – laji on luontaisesti säädellyt niitä vaikkapa metsästämällä ja syömällä. Ja tässä puhuin vain eläimistä, vaikka eri lajien väheneminen, katoaminen ja toisaalta joidenkin lisääntyminen vaikuttaa tietysti valtavasti myös kasvistoon ja vesistöihin. Ekosysteemit ovat hauraita, valtavia verkostoja, ja erilaiset muutokset aiheuttavat väistämättä ketjureaktion, joka ei välttämättä ole täysin ennustettavissa. Ja fakta on, että niinkin paljon, kun ihminen uskoo luontoa hallitsevansa esimerkiksi erilaisin myrkkypöhöttimin, jää ihminen siinä kyllä toiseksi, jos luonto todella alkaa hallitsemattomasti muuttua, mullistua. En tiedä miksi joidenkin on niin helppo unohtaa, että me olemme riippuvaisia ympäröivästä luonnosta. Se tarjoaa meille ruuan – jumankauta se tarjoaa meille hapen! Jotenkin sitä ajattelisi, että edes pieni kunnioitus olisi siinä kohtaa paikallaan. Puita ei tarvitse alkaa halailla, mutta se, että pyrkisi omalla toiminnallaan mahdollisimman vähän tuhoamaan luontoa – meidän elinehtoamme – ei ole järin suuri pyyntö tai vaiva. Jos asuu haja-asutusalueella, duunipaikka on 30km päässä ja julkiset ei kulje, on ihan ymmärrettävää, että sitä autoa ihan oikeasti tarvitsee. Mutta eikö sitten voisi miettiä muita tapoja minimoida luonnon kuormitusta ja tuhoa – esimerkiksi kierrättämällä muovijätteensä, vaatimalla suurimpia saastuttajia, eli globaalin tuotantotalouden toimijoita, todella tarttumaan asiaan, ja sitten olemalla vaikkapa tappamatta tolkutonta määrää pölyttäjiä ja muita hyönteisiä, vaan jotta voi nauttia kesästä mökkisaunan terassilla ilman hyttysiä.

   Lainaa

  6. Tulos: +174 (180 ääntä)
   Mulla oli joskus parvekkeen ovi auki ja sisään lensi joku tirppa. Ei siinä nyt muuten mitään, mutta täällä on myös kaksi kissaa. Ensin huusin kissoille, että ei saa syödä sitä saatana, sitten yritin kainosti saada lintua lähtemään mistä tulikin. Lähti lopulta, paskannettuaan ensin ympäri kämppää.

   Lainaa

  7. Poropietari Ahma 23.6.2022 4:40
   Tulos: +36 (82 ääntä)
   Ihme hinku ihmisillä nähdä kuolleita eläimiä 🤔

   Lainaa

  8. Tulos: -239 (263 ääntä)
   Kuinka kukaan voi olla niin tyhmä, että luuleen koomikko Ilkka Kiven olevan tosissaan tuon julkaisun kanssa? Vai onko tämä uhritumisen kulttuuri tosten puolesta jo saavuttanut sen, että ei voi laskea enää leikkiä?

   Lainaa

  9. Tulos: +122 (212 ääntä)
   Itse olen vasta 22v., mutta jo oman elinajan aikana pölyttäjien määrä on vähentynyt niin, että sen pystyy ihan itse huomaamaan. Mutta toivottavasti Petjaa ei haittaa syödä tulevaisuudessa vain ulkomailla tuotettua ruokaa, jos ötököiden tappaminen on ihan ok

   Lainaa

  10. Attrahoiva 23.6.2022 6:59
   Tulos: -276 (354 ääntä)
   Käytän Thermacelliä, ajan polttomoottoriautolla, ei kiinnostako vittuakaan hyönteisten sukupuutot, hyvä vaan niin saa olla niiltä rauhassa kun grillailee pihalla. Vituttaako hippejä?

   Lainaa

  11. Indifferentti lihapulla 23.6.2022 7:08
   Tulos: +148 (170 ääntä)
   Ongelma on monimutkaisempi, ainakin mahdollisesti. Thermacellin tehoaineiden kokonais- ja pitkäaikaisvaikutuksista EI ole mitään tutkimustietoa olemassa, vain arvelua, joka perustuu tiettyihin lähtökohtiin. Näiltä pohjilta tuote on pitänyt luvittaa (rajoituksin, ei saa viedä kukkivien kukkien lähelle pihapiirissäkään). Entä jos Thermacellin tehoaineet kertyy ympäristöön ja aiheuttaa pitkäaikaista haittaa hyönteisille? Esim. kertyvät vähitellen mehiläisten ja kimalaisten pesiin? Tuntikausia en itsekään hengittelisi ainetta, vaikka pitoisuudet onkin pieniä ja käyttö sallittu vain ulkoilmassa. No, jos on pakko käyttää, niin lukekaa edes ne ohjeet ja noudattakaa niitä.

   Lainaa

  12. Valitettava tohtori 23.6.2022 7:11
   Tulos: -88 (166 ääntä)
   Enemmän olen huolissani vapaana pidettävien kissojen aiheuttamista tuhoista, kuin Thermacelista.

   Lainaa

  13. Kastunut hai 23.6.2022 7:17
   Tulos: +113 (127 ääntä)
   Kannattaa selvittää mitä eroa on hyönteiskarkotteella ja hyönteismyrkyllä. Ne iholle laitettavat ei ole myrkkyjä, noin esimerkiksi.

   Lainaa

  14. Tulos: +177 (195 ääntä)
   Vaakku: Itse olen vasta 22v., mutta jo oman elinajan aikana pölyttäjien määrä on vähentynyt niin, että sen pystyy ihan itse huomaamaan. Mutta toivottavasti Petjaa ei haittaa syödä tulevaisuudessa vain ulkomailla tuotettua ruokaa, jos ötököiden tappaminen on ihan ok

   Se on vaan paha kun noita thremacelleja sun muita käytetään myös ulkomailla, että ei tuo pölyttäjien väheneminen koske ainoastaan suomea vaan on ihan maailmanlaajuinen ongelma. Saattaa petjaa alkaa harmittamaan siinä vaiheessa kun viljasadot jää niin pieniks että olut loppuu kauppoista tai leipä maksaa kuusinkertaisesti nykyiseen verrattuna. Voi tulla jopa hyönteisiä ikävä. 

   Lainaa

  15. Kilokalori 23.6.2022 8:20
   Tulos: +206 (252 ääntä)
   Ensin Thermacell mökille ja sitten ihmettelemään, miksi muka kaikki pääskyset ja västäräkit katosivat, vaikka niitä joka vuosi on ollut. Saatanan tunarit.

   Lainaa

  16. Kilokalori 23.6.2022 8:24
   Tulos: +38 (148 ääntä)
   Eheä mango: Ihme ettei tämän "koomikko" Kiven julkaisuja ole enempää täällä. Siltähän tulee täydellistä mokamateriaalia jokainen julkaisu mitä hän someen postaa :D
   Terve persu. Vieläkö te jaksatte tota Kiven kiusaamista joka mediassa?

   Lainaa

  17. Tulos: +81 (85 ääntä)
   Korea roska: En tiedä, onko Thermacellillä jotain pitkäaikaisia vaikutuksia hyönteispopulaatioiden lisääntymiskykyyn, tai muuta sellaista mitä jotkut väittävät, mutta oikein käytettynä laite ei kyllä tapa yhtään mitään, vaan ajaa pois. Thermacellin vaikuttava aine on pralletriini, joka on hyönteisten lisäksi [...]
   Kokeilepa piparminttuöljyä tai saksanpähkinöitä, hämähäkit inhoaa niitä. Meillä on toiminut.

   Lainaa

  18. Tulos: -78 (146 ääntä)
   Kilokalori: Terve persu. Vieläkö te jaksatte tota Kiven kiusaamista joka mediassa?
   No onhan se nyt ihan saatanan väsynyt tyyppi. Ja mä oon KD, en PS.

   Lainaa

  19. Penseä timantti 23.6.2022 8:46
   Tulos: +107 (109 ääntä)
   Meillekin tuli kerran harakka sisälle, mutta onneksi se muutti mielensä heti kun katsoin sitä ja sanoin "mitä helvettiä"

   Lainaa

  20. Suunnaton piikkisika 23.6.2022 8:51
   Tulos: -115 (189 ääntä)
   Ne jotka eniten valittavat hyttyskarkoitteista ja thermacellistä todennäköisesti elävät kaupungeissa ja taajamissa. Jos asuntoon eksyy pari itikkaa päivän aikana niin eihän se ole paha, kun verrataan siihen että mökillä tai maalla ylipäänsä olisi kiva nauttia lyhyestä kesästä ulkona istuskellen niin hieman nautintoa syö se että ympärillä pörrää (varsinkin tähän aikaan vuodesta) noin 250 miljoonaa hyvin nälkäistä itikkaa. Off on toki hyvä, mutta se haihtuu aika nopeasti varsinkin jos hikoilee. Saa olla kerran tunnissa sitä lisäämässä.

   Lainaa

  21. Rentoutunut leijona 23.6.2022 8:53
   Tulos: -72 (138 ääntä)
   Kilokalori: Terve persu. Vieläkö te jaksatte tota Kiven kiusaamista joka mediassa?
   Tuon "koomikon" kirjoituksethan täyttävät usein kirkkaasti vihapuheen tunnusmerkit. Ihan mielenkiintoinen näkökanta, että vihapuheen vastustaminen olisi nimenomaan persuille ominainen piirre.

   Lainaa

  22. Tulos: +135 (155 ääntä)
   Valitettava tohtori: Enemmän olen huolissani vapaana pidettävien kissojen aiheuttamista tuhoista, kuin Thermacelista.
   Noi kaksi asiaa ei sulje toisiaan pois. Sä voit olla huolissasi jopa kolmesta eri asiasta saman päivän aikana, ehkä neljästä jos kapasiteettia riittää cpu:ssa. Ja mitä tulee luontosuhteeseen niin aivan oikeassahan Tero on. Aivot nyrjähtää pahasti kun yrittää löytää logiikkaa tuollaisesta ajattelusta. Puisto≠luonto, jos puistoissa haluaa olla niin ei siinä mitään mutta ei tarvitse muuttaa vanhoja luonnontilaisia metsiä ym puistoiksi. Just luin jostain että Suomessa on arviolta 300 sutta, silti jengi itkee että susi kanta on kasvanut holtittomasti ja kyllä pitää saada kaatolupia kun ei uskalla enää lapsiakaan päästää pihalle.

   Lainaa

  23. Subwooferilla höystetty hyeena 23.6.2022 10:11
   Tulos: -56 (100 ääntä)
   Vieras piimä: Noi helkkarin myrkkypöhöttimet tappaa tosiaan kaikki hyönteiset vaikutusalueellaan. Jotenkin oon kuvitellut, että kaikki nykyään tietäisi paitsi sen, että pölyttäjät koko ajan vähenee, niin myös sen, että me todella tarvitaan niitä pölyttäjiä. Komppaan vahvasti Teroa: monien ihmisten luontosuhde [...]
   Mihin faktaan perustuu tieto siitä että Thermacel tai muut karkoittimet tosiaan tappavat hyönteisiä ja erityisesti pölyttäjiä? Moni vetoaa siihen että vaikuttava aine on hermomyrkky - mikä pitääkin paikkansa. Niin on mm. kapsaisiinikin, ja silti aika moni nauttii sitä päivittäin huomattavia määriä kuolematta. 
   Thermacel ei ole tunnettu hyönteiskadon syy. Todellisia syitä ovat mm. elinympäristöjen häviäminen, saastuminen, ilmastonmuutos ja luonnonvarojen liikakäyttö. Esimerkiksi luomuruuan syöjät voivat miettiä tarkkaan omien valintojensa todellisia vaikutuksia hyönteiskatoon: myrkkyjä käytetään vähemmän mutta maa-alaa tarvitaan enemmän, joten hyönteiset sekä hyötyvät että kärsivät. Kiinasta halpoja tavaroita tilaavat ihmiset myötävaikuttavat hyönteiskatoon moninkertaisesti verrattuna yhteenkään Thermaceliä satunnaisesti käyttävään puutarhuriin. Samoin tekevät autolla ajavat, jotka kesäaikaan tuulilasia kuolleista hyönteisistä putsatessaan voivat aidosti ja oikeasti miettiä montako uhanalaista hyönteistä tulivat taas tappaneeksi.
   Kommentti luonnon ja sen tasapainon merkityksestä ihmisille on pääviestiltään tosi: ilman tasapainoista luontoa ei yksikään ihminen selviä hengissä. Mutta paatos Thermacelin tuhoisuudesta ei perustu silti faktoihin, ja on sellaisenaan heitettynä lähinnä haitallinen. Mitä luulet että tapahtuu jos Thermacel kielletään? Ihmiset rupeavat sietämään hyttysiä, markkinoille tulee uusi entistä huonommin tunnettu karkoitin, vai ihmiset vieraantuvat entisestään luonnosta? Uskallan väittää että ensimmäisen vaihtoehdon todennäköisyys on kaikista matalin. 

   Lainaa

  24. Harmaa kivi 23.6.2022 10:14
   Tulos: +101 (137 ääntä)
   Suunnaton piikkisika: Ne jotka eniten valittavat hyttyskarkoitteista ja thermacellistä todennäköisesti elävät kaupungeissa ja taajamissa. Jos asuntoon eksyy pari itikkaa päivän aikana niin eihän se ole paha, kun verrataan siihen että mökillä tai maalla ylipäänsä olisi kiva nauttia lyhyestä kesästä ulkona istuskellen niin [...]
     No tule sitten pois sieltä, jos kerran et kestä. Komppaan täysin Teroa: miksi pitää tunkea sinne luontoon, jos ei kestä sitä, että luonnossa on luonnoneläimiä -itikoita ja susia ja vaikka mitä? Kaupunkiasuntoon ja ikkunat kiinni, jätä luonto niille jotka haluavat olla luonnossa, ei sisäleikkipuistossa.

   Lainaa

  25. Tulos: +44 (90 ääntä)
   Vieras piimä: Noi helkkarin myrkkypöhöttimet tappaa tosiaan kaikki hyönteiset vaikutusalueellaan. Jotenkin oon kuvitellut, että kaikki nykyään tietäisi paitsi sen, että pölyttäjät koko ajan vähenee, niin myös sen, että me todella tarvitaan niitä pölyttäjiä. Komppaan vahvasti Teroa: monien ihmisten luontosuhde [...]
   Kuinka helvetin takapajuinen tunari pitää olla että antaa tuolle kommentille miinusta? Se on neutraalin informatiivinen täysin ilman mitään kiihkoiluja, ja kertoo miten asiat ovat. Se myös ottaa huomioon sen nyky-yhteiskunnan faktan että kaikkea saastuttavaa ei voi poistaa yhtälöstä, sekä sen että tekojen ei välttämättä tarvitsisi olla edes suuria kun vain jokainen osallistuisi.

   Lainaa

  26. Musta kiivi 23.6.2022 10:44
   Tulos: -67 (125 ääntä)
   "koomikko" kivi vois keskittyä siihen pääammattiinsa ja jättää kaiken turhan someulinan pois. Suomen epähauskin "koomikko".

   Lainaa

  27. Tulos: -99 (133 ääntä)
   Höpö: Noi kaksi asiaa ei sulje toisiaan pois. Sä voit olla huolissasi jopa kolmesta eri asiasta saman päivän aikana, ehkä neljästä jos kapasiteettia riittää cpu:ssa. Ja mitä tulee luontosuhteeseen niin aivan oikeassahan Tero on. Aivot nyrjähtää pahasti kun yrittää löytää logiikkaa tuollaisesta [...]
   Olkoonkin 300 sutta, mutta kannan kasvu on ollut kokolailla holtitonta kun se on kasvanut ~50% ehkä kymmenessä vuodessa. Ja yhdenkin suden kanta on liikaa jos se liikkuu pihapiirissä. 
   Miten nämä "luonnonsuojelijat" voivatkin olla niin kuutamolla etteivät ymmärrä suurpedon olevan vaarallinen? Jos nyt ei suoraan ihmiselle, niin ainakin lemmikeille. Ja vaarallisuus ihmisellekin kasvaa kun sushukkanen käy sen oman rakkaan puudelin kimppuun, siinä kohtaa kun on vaikea vain katsoa sivusta tumout suorina kun perheenjäsen syödään hengiltä. Itse ainakin yrittäisin puolustaa koiraani.

   Lainaa

  28. Tulos: -51 (73 ääntä)
   Thermacell sitä ja tätä, samaa ainetta löytyy myös Raidin purkeista. Ja hyttyssavu on pyretriiniä, sitäkin varmaan moni mökillään käryttää.

   Lainaa

  29. Tulos: +93 (115 ääntä)
   Jimbo: Olkoonkin 300 sutta, mutta kannan kasvu on ollut kokolailla holtitonta kun se on kasvanut ~50% ehkä kymmenessä vuodessa. Ja yhdenkin suden kanta on liikaa jos se liikkuu pihapiirissä. Miten nämä "luonnonsuojelijat" voivatkin olla niin kuutamolla etteivät ymmärrä suurpedon olevan vaarallinen? Jos nyt [...]
   Eli 150 sutta Suomeen mahtuisi? Ja mitä tulee koiran puolustamiseen niin ehkä kannattaa laittaa aitaus sille tai miettiä muita vaihtoehtoja suojata sitä koiraansa ennenkuin lähtee ampumaan sitä susihukkaa. Mun koiraa on kyy purrut eikä silti tulisi mieleen tappaa moista nähdessäni. Jos eksyy pihapiiriin niin se siirretään ja muistetaan varoa niitä tulevaisuudessa paremmin. Eihän siinä nyt ole mitään järkeä ettei täällä sais olla kuin ihmisiä ja meidän lemmikkejä, no ehkä jotain tuotantoeläimiä kanssa, ja kaikki muu tapetaan veks ja skutsit siivotaan kaikesta rumasta risusta ja kaatuneista puista kun ne ei oo kivan näköisiä. Ja hankalakin on piru vie kulkea metsässä, kyllä jonkun sillekin pitäisi jotain tehdä. Luontosuhde on joo tärkeä suomalaisen mielestä.

   Lainaa

  30. Indifferentti lihapulla 23.6.2022 12:21
   Tulos: +85 (103 ääntä)
   Mitäs jos ne Thermacellin vaikutukset eivät olekaan välittömiä, vaan tulevat pikkuhiljaa? Vähitellen, sukupolvi sukupolvelta huonompia suunnistajia, huonompia viestijöitä tärkeimmissä pölyttäjähyönteisissä.. Totta on, että yksi laite ja myrkkky ei ole koko kuva, mutta samalla myöskään ei voi sanoa, että ei nää aineet mitään tee, kyllä mä silmilläni näen. Oletteko tietoisia miten älykkäitä ja hienopiirteisiä hyönteisiä mehiläiset on? Ne ei haahuile päämäärättömästi kukasta kukkaan ja pesälle, niillä on tosi kehittynyttä kommunikaatiota ja suunnistusta pelissä.

   Lainaa

  31. Tulos: +83 (113 ääntä)
   Attrahoiva: Käytän Thermacelliä, ajan polttomoottoriautolla, ei kiinnostako vittuakaan hyönteisten sukupuutot, hyvä vaan niin saa olla niiltä rauhassa kun grillailee pihalla. Vituttaako hippejä?
   Säälittää lähinnä.

   Lainaa

  32. Tulos: -20 (66 ääntä)
   Thermacellistä olen samaa mieltä koomikon kanssa, mutta yleisesti ottaen en hänen kannanottosuosiotaan ymmärrä. Sellainen "tiedän kaikesta kaiken vaikka en ole alan ihminen ollenkaan"-tyyppinen kommentointi on vaan vähän hassua. Ja hassua on myös se, miten moni ottaa kaikki hänen juttunsa faktana. Mutta kukin tyylillään.

   Lainaa

  33. Tulos: +7 (65 ääntä)
   Jimbo: Olkoonkin 300 sutta, mutta kannan kasvu on ollut kokolailla holtitonta kun se on kasvanut ~50% ehkä kymmenessä vuodessa. Ja yhdenkin suden kanta on liikaa jos se liikkuu pihapiirissä. Miten nämä "luonnonsuojelijat" voivatkin olla niin kuutamolla etteivät ymmärrä suurpedon olevan vaarallinen? Jos nyt [...]
   Koirathan tappavat joka vuosi Suomessa ihmisiä, sudet ei ole muutamaan viime vuosisataan tappaneet ainuttakaan. Yksikin koira on liikaa joka liikkuu pihapiirissä, tulehan ottamaan vähän makkaraa Musti, ei oo terästettyä lainkaan.

   Lainaa

  34. Tuulenpitävä greippi 23.6.2022 14:02
   Tulos: -30 (68 ääntä)
   Kilokalori: Terve persu. Vieläkö te jaksatte tota Kiven kiusaamista joka mediassa?
   No minkäs teet kun mies tuuppaa ulos myötähävettävää "sevaanonerilaisia-mudgupersut-tason settiä.

   Lainaa

  35. Tulos: -47 (69 ääntä)
   Höpö: Eli 150 sutta Suomeen mahtuisi? Ja mitä tulee koiran puolustamiseen niin ehkä kannattaa laittaa aitaus sille tai miettiä muita vaihtoehtoja suojata sitä koiraansa ennenkuin lähtee ampumaan sitä susihukkaa. Mun koiraa on kyy purrut eikä silti tulisi mieleen tappaa moista nähdessäni. Jos eksyy [...]
   Kyllä Suomeen mahtuu vaikka tuhat sutta, kunhan pysyvät pois pihapiireistä. Se 150 vois silti olla ihan hyvä määrä. 
   Metsässä niillä eläimillä on tilaa temmeltää, en minä sinne änkeä tieten tahtoen. Mutta jos vaikka se kyy tulee mun pihapiiriin, on sillä (ja muilla potentiaalisesti vaarallisilla eläimillä) hengenlähtö hyvin lähellä. Minä puolustan reviiriäni ihan samalla tavalla kuin muutkin eläimet, joskin oma reviirini on huomattavasti pienempi.
    Ja mitä tulee metsässä kulkemiseen, se on paljon kivempaa koskemattomassa korvessa kuin tehotuotannossa olevalla puupellolla.

   Lainaa

  36. Pennitön pähkinä 23.6.2022 15:27
   Tulos: -26 (52 ääntä)
   Sam: Kuinka kukaan voi olla niin tyhmä, että luuleen koomikko Ilkka Kiven olevan tosissaan tuon julkaisun kanssa? Vai onko tämä uhritumisen kulttuuri tosten puolesta jo saavuttanut sen, että ei voi laskea enää leikkiä?
   Valitettavasti tuntuu olevan tosissaan näiden vihreiden ajajatusten kanssa.

   Lainaa

  37. Tulos: +51 (81 ääntä)
   Suunnaton piikkisika: Ne jotka eniten valittavat hyttyskarkoitteista ja thermacellistä todennäköisesti elävät kaupungeissa ja taajamissa. Jos asuntoon eksyy pari itikkaa päivän aikana niin eihän se ole paha, kun verrataan siihen että mökillä tai maalla ylipäänsä olisi kiva nauttia lyhyestä kesästä ulkona istuskellen niin [...]
   Miksi sitten asut maalla tai käyt mökillä jos et kestä luontoa?

   Lainaa

  38. Tulos: +58 (88 ääntä)
   Musta kiivi: "koomikko" kivi vois keskittyä siihen pääammattiinsa ja jättää kaiken turhan someulinan pois. Suomen epähauskin "koomikko".
   Eli ihminen on vain ammattinsa, eikä saa puhua itseään huolestuttavista/meitä kaikkia koskevista asioista?
   Jos hän olisi esim siivooja, niin sinun mielestäsi hän ei saisi koskaan, missään tilanteessa puhua mistään muusta kuin siivouksesta ja siihen liittyvistä tuotteista? Ihmiset ei sit varmaan saa myöskään äänestää? Paitsi poliitikot koska he tekevät politiikkaa työkseen? 

   Lainaa

  39. Tulos: -43 (73 ääntä)
   Kas, Iikka cuckold kivi taas pätemässä hippijuttuja 😂😂👌

   Lainaa

  40. Tulos: -44 (86 ääntä)
   Ylläripylläri että feissarimokien vassarikupla komppaa kovaa tätä kivipäätä 😂😂😂😂

   Lainaa

  41. Myötätunnoton hilleri 23.6.2022 19:58
   Tulos: -24 (58 ääntä)
   Eheä mango: Ihme ettei tämän "koomikko" Kiven julkaisuja ole enempää täällä. Siltähän tulee täydellistä mokamateriaalia jokainen julkaisu mitä hän someen postaa :D
   On kyllä melkoisen yksinkertaisen typerä jäbä.
   Toki sellaisella perhetaustalla ei voi liikaa vaatia.
    Kesti itseltä ihan liian kauan saada hänen julkaisut ilmestymästä mun feediin kun kaverit niitä jakoi.

   Lainaa

  42. Heilahteleva mandariini 24.6.2022 0:23
   Tulos: -36 (64 ääntä)
   Tiedoksi vassareille että TOTUUS voittaa ideologian aina lopussa :)

   Lainaa

  43. Tönkkö alligaattori 24.6.2022 0:53
   Tulos: -34 (64 ääntä)
   Vieras piimä: Noi helkkarin myrkkypöhöttimet tappaa tosiaan kaikki hyönteiset vaikutusalueellaan.
   ...joka on noin 20 neliömetriä. Suomessa metsää (ja siis hyttysten ja lukuisten muiden hyönteisten asuinaluetta) jotain 25 miljoonaa hehtaaria.

   Lainaa

  44. Tulos: -12 (34 ääntä)
   Indifferentti lihapulla: Mitäs jos ne Thermacellin vaikutukset eivät olekaan välittömiä, vaan tulevat pikkuhiljaa? Vähitellen, sukupolvi sukupolvelta huonompia suunnistajia, huonompia viestijöitä tärkeimmissä pölyttäjähyönteisissä.. Totta on, että yksi laite ja myrkkky ei ole koko kuva, mutta samalla myöskään ei voi [...]
   Nyt Thermacell muuttaa jo DNAta. Mikä tästä tuleekaan mieleen ...

   Lainaa

  45. Vieras piimä 24.6.2022 2:01
   Tulos: +42 (62 ääntä)
   Subwooferilla höystetty hyeena: Mihin faktaan perustuu tieto siitä että Thermacel tai muut karkoittimet tosiaan tappavat hyönteisiä ja erityisesti pölyttäjiä? Moni vetoaa siihen että vaikuttava aine on hermomyrkky - mikä pitääkin paikkansa. Niin on mm. kapsaisiinikin, ja silti aika moni nauttii sitä päivittäin huomattavia määriä [...]
   https://yle.fi/uutiset/3-11985300
   Tuossa yksin linkki, josta lainaus tässä: ” Jyväskylän yliopiston kemian professori Petri Pihko sanoo, että Thermacellin vaikuttava aine pralletriini on "todella vaarallinen kemikaali".

   – Se ei juurikaan ole vaarallinen ihmiselle, mutta erittäin vaarallinen esimerkiksi pölyttäjähyönteisille, kaloille ja sammakoille, eikä suoraa vaikutusta luonnossa juurikaan huomaa, hän sanoo.

   Pihkon mukaan pralletriini hajoaa melko nopeasti ilmassa ja auringonvalon vaikutuksesta, mutta ainetta on yhdessä tyynyssä niin paljon, että se riittäisi tappamaan miljoonia hyönteisiä. Myrkky ei erottele, mitä hyönteisiä se tappaa.”

   Itselleni kyse onkin juuri siitä luontosuhteesta ja nähdäkseni realistisesta asennoitumisesta ottaen huomioon planeettamme ja tiettyjen lajien tilanteen. 

   Kun on selvää, ettei laite erottele tappamiaan hyönteisiä ja näin ollen se on pölyttäjille vaarallinen, miksi käyttää sitä, kun tiedämme pölyttäjien olevan jo nyt pulassa? Vaikka tieto ei olisi täysin varmaa, vaan laite ”mitä todennäköisimmin” olisi haitallinen, eikö sen käyttö tässä planeetan ja ympäristön tilanteessa ole, sanalla sanoen, järjetöntä?

   Luontosuhteeseen palaan myös siinä, kun kysyit, mikä on vaihtoehto. Esimerkiksi itse kammoan hyönteisiä, joita on mökillämme paljon. Ratkaisuni tähän ei kuitenkaan ole tappaa hyönteisiä, jotta voisin olla mökillä, vaan se, etten juurikaan sitten vietä mökillä aikaa, vaan pysyttelen paikoissa, missä hyönteisiä on vähän. Sillä vaikka kammoan hyönteisiä, ymmärrän niiden kiistattoman merkityksen ekosysteemillemme. Niinpä sopeudun tilanteeseen niin, etten väkisin raivaa itselleni sopivaa tilaa muiden lajien kustannuksella, vaan pysyttelen noista lajeista erossa – antaen niiden elää alueella, joka on niiden. Koen, että koska me ihmiset rakensimme mökin paikkaan, jossa muita lajeja elää paljon, tulee meidän kyetä rinnakkaiseloon niiden kanssa. Koska se itselleni on noiden tiettyjen lajien kanssa vaikeaa, pysyttelen niistä mieluummin erossa, ja jätän mökin käytön niille, joita hyönteiset eivät niin häiritse. 

   Tämä on toki vain yksi tapa sopeutua tilanteeseen – voisin toki altistaa itseäni ja opetella elämään hyönteisten kanssa. Ehkä joskus teenkin niin, jos mökki alkaa vetää riittävästi puoleensa. Pointtini kuitenkin on, että meidän ihmisten on täysin mahdollista oppia elämään rinnakkain muunlajisten kanssa. Tämä kuitenkin vaatii sen ajatuksen unohtamisen, että ihminen on luonnon herra – luomakunnan kruunu – jolla on oikeus muokata luontoa mieleisekseen, vaikka se tarkoittaisi muunlajisten, ekosysteemin, planeetan ja lopulta myös meidän tuhoamme. 

   Tällä samalla ajatuksella suhtaudun myös susikeskusteluun, jota täällä kommenteissakin käytiin. Susia maassamme ei ole paljon, ja niiden reviirit jokseenkin tiedetään. Koen hyvin erikoisena sen, että tällöin asutusta rakennetaan alueelle, jossa susien tiedetään elävän, ja sitten kauhistutaan kun sudet elävät siellä missä niiden tiedetään elävän – ja lobbataan niiden tappamisen puolesta. Käytännössä siis levittäydymme alueelle, jossa muunlajisia elää, ja sitten tapamme ne, koska niiden läsnäolo ja eläminen alueella koetaan meille epäsuotuisaksi. Koen tällaisen menettelyn järjettömäksi, vaikka ymmärrän sen kumpuavan vanhasta kristillisestä opista, jonka mukaan ihminen on luonnon valtias. 

   Vastauksena kysymykseesi siitä, mitä ihmiset sitten tekisivät jos Thermacell kiellettäisiin: en tiedä. Vakiintuneen luontosuhteen muuttaminen on hidasta, muttei mahdotonta. Ja vaikkei se olekaan pätevä argumentti, huomautan vielä ihmisten eläneen vuosisatoja ilman Thermacelliä. Ehkäpä me selviäisimme ilman sitä jatkossakin. 

   Lainaa

  46. Tulos: -13 (51 ääntä)
   Thermacellin vaikutuksia ei aivan tarkkaan tiedetä. Ja JUURI SIKSI, että niitä ei tarkkaan tiedetä, olen allerginen tälle "Thermacell tuhoaa" -paatokselle. Ihan näin vassarikuplan edustajana, kiitos vain. Asiallisista lähteistä voi lukea, että (1) kyseessä tosiaan on hermomyrkky (2) pitoisuudet ovat niin pieniä ja aine hajoaa ilmassa niin nopeasti, että käytännössä haittoja ei ole havaittu (3) mutta koska kuitenkaan ei ole varmaa, etteikö haittoja voisi jossain tilanteessa syntyä, niin varovaisuusperiaatteen vuoksi on käyttötarkoitusta rajattu, ja (4) asiasta on arviointi kesken. Jos ja kun jotkut ajattelevat, että tämän samaisen varovaisuusperiaatteen vuoksi laitetta ei tulisi käyttää lainkaan ennen kuin on arvioitu paremmin, sen ymmärrän. Se kuitenkin, että "Thermacell tappaa kaikki hyönteiset laajalla alueella", ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Ei kenenkään asiantuntijan mukaan. Se, että jokin olisi ilman muuta tappava koska siinä on hermomyrkkyä, ei myöskään pidä paikkaansa. Joku mainitsi kapsaisiinin. Toinen yleinen hermomyrkky on alkoholi. Kyseinen hermomyrkky voi tappaa ihmisen. Jopa kerrasta. Jos juon tynnyrillisen viskiä kerralla, saatan kuolla. Jos taas nautin viskiä 4 cl joka ilta, minulle ei luultavasti käy mitään mainittavaa - ei vaikka vähitellen näin tulisin juoneeksi koko tynnyrin. On myös täysin turvallista avata läsnäollessani tynnyri, jolla sisältää minulle tappvan annoksen viskiä, jos kaikki viski ei päädy minun elimistööni,vaan jaan sen kavereille ja osa päätyy lattialle. Luonnossa esiintyy myös vakavampia myrkkyjä. Erittäin myrkyllisiä ovat esimerkiksi valkokärpässieni, kielo sekä erinäiset käärmeet ja hämähäkit suuressa maailmassa. Selvästikään jonkin myrkyn olemassaolo luonnossa ei automaattisesti ole ongelma, vaan asia riippuu siitä, missä sitä on, kuinka paljon, ja miten se hajoaa. Pidän täysin mahdollisena, että Thermacellilla on haitallisia ympäristövaikutuksia. Yhtä mahdollisena pidän, että ei käytännössä ole, jossain vaiheessa tämä todetaan - JOS ASIA VAIN SILLOIN ENÄÄ KETÄÄN KIINNOSTAISI. Thermacellin vaarallisuus nimittäin päätettiin vuonna 2021 huutoäänestyksellä somessa. Vaikka missä tutkimuksissa ja arvioinneissa osoittautuisi, että asia on toisin, tämä tulee elämään ikuisesti. Samalla lailla kuin monien mielestä voi on terveellisempää kuin margariini, aspartaami on vaarallista, Kiinan muuri näkyy kuuhun ja rokotteet aiheuttavat autismia. Siksi inhoan somekohuja.

   Lainaa

  47. Heleä rätti 24.6.2022 4:49
   Tulos: +42 (58 ääntä)
   jeesus on kyllä porukka kujalla luonnosta ja siitä faktasta, että pölyttäjiä uhkaa kato. elän itse landella ja ketuttaa itikat, mäkäräiset sekä muut pirun ärhäkät öttiäiset, mutta vielä enemmän vituttas, jos pölyttäjät kuolis. Sitten ois edelleen niin pirusti itikkaa, vaan ei pölyttäjän pölytyjää.

   Lainaa

  48. Itseasiassa 24.6.2022 8:50
   Tulos: +29 (49 ääntä)
   Subwooferilla höystetty hyeena: Esimerkiksi luomuruuan syöjät voivat miettiä tarkkaan omien valintojensa todellisia vaikutuksia hyönteiskatoon: myrkkyjä käytetään vähemmän mutta maa-alaa tarvitaan enemmän, joten hyönteiset sekä hyötyvät että kärsivät.
   Tuossa sun kommentissaan oli ihan liikaa mielikuvitusta, enkä tiedä mistä propagandasivustolta tämäkin väite on. Suomessa on tutkittu, että pikkulinnut viihtyvät luomupeltojen ympärillä, mikä tarkoittaa että siellä ovat myös hyönteiset. Tehoviljelypeltojen ympärystöt ovat hiljaisia, siellä ei linnut laula, koska niille ei ole siellä hyönteisiä ruokana.
   Suurinosa tuotetusta viljasta ei mene ihmisen suuhun vaan tuotantoeläinten. Meillä on siksi nii paljon peltoja, jotta saadaan kaikki siat, naudat ja kanat kasvatettua. Niiden vähentäminen päästäisi heti suuren osan pelloista pois käytöstä, joten sitä elintilaa voitaisiin hyvin tehokkaasti saada sitä kautta. Lihansyönti on ruuantuotannossa suurin syy luontokatoon ja sekä kasvatettujen että luonnoneläinten kärsimyksiin. 

   Lainaa

  49. Itseasiassa 24.6.2022 9:01
   Tulos: +40 (54 ääntä)
   Tuo luonnosta erkaantuminen näkyy ihan Vaellus- ja retkeilysivustoillakin. Niissä kun jaksetaan jatkuvasti muistuttaa ettei thermacellia saa käyttää esim. vaellusreiteillä ja luonnonsuojelualueilla. Kuka ihan todella menee luonnonsuojelualueelle ja alkaa järjestelmällisesti tuhoamaan hyönteisiä? Nähtävästi näitä löytyy, kun niistä jatkuvasti pitää muistutella.

   Lainaa

  50. Tulos: +18 (28 ääntä)
   Tätä kommenttikenttää kun lukee niin alkaa tehdä mieli ripustaa niitä ihmisviha-lukkoja johonkin.

   Lainaa

  51. Tulos: +19 (37 ääntä)
   Ejido: Se on vaan paha kun noita thremacelleja sun muita käytetään myös ulkomailla, että ei tuo pölyttäjien väheneminen koske ainoastaan suomea vaan on ihan maailmanlaajuinen ongelma. Saattaa petjaa alkaa harmittamaan siinä vaiheessa kun viljasadot jää niin pieniks että olut loppuu kauppoista tai leipä [...]
   Ei ne öyhöttäjät tajuaisi pölyttäjiä ikävöidä vaan toteaisi vaan että "HALLITUKSEN vika!"

   Lainaa

  52. Pehmeä jänis 24.6.2022 12:15
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Ronde: Mulla oli joskus parvekkeen ovi auki ja sisään lensi joku tirppa. Ei siinä nyt muuten mitään, mutta täällä on myös kaksi kissaa. Ensin huusin kissoille, että ei saa syödä sitä saatana, sitten yritin kainosti saada lintua lähtemään mistä tulikin. Lähti lopulta, paskannettuaan ensin ympäri kämppää.
   You got blessed

   Lainaa

  53. Kalarikas kurkku 24.6.2022 13:00
   Tulos: -9 (39 ääntä)
   Vieras piimä: https://yle.fi/uutiset/3-11985300 Tuossa yksin linkki, josta lainaus tässä: ” Jyväskylän yliopiston kemian professori Petri Pihko sanoo, että Thermacellin vaikuttava aine pralletriini on "todella vaarallinen kemikaali".– Se ei juurikaan ole vaarallinen ihmiselle, mutta erittäin vaarallinen [...]
   Niin. Eli kuten lainauksessasikin todetaan: "eikä suoraa vaikutusta luonnossa juurikaan huomaa," "hajoaa melko nopeasti ilmassa ja auringonvalon vaikutuksesta,"

   Lainaa

  54. Tulos: -20 (44 ääntä)
   Kyöpeli: Thermacellin vaikutuksia ei aivan tarkkaan tiedetä. Ja JUURI SIKSI, että niitä ei tarkkaan tiedetä, olen allerginen tälle "Thermacell tuhoaa" -paatokselle. Ihan näin vassarikuplan edustajana, kiitos vain. Asiallisista lähteistä voi lukea, että (1) kyseessä tosiaan on hermomyrkky (2) pitoisuudet ovat [...]
   Erinomaisesti sanottu. Jokainen Thermacellin käyttäjä tietää, ettei se todellakaan tapa kaikkia 20m^2 alueelta. Eihän se edes toimi 100%, eli jokunen hyttynen pääsee "läpi". On myös täysin itsestäänselvää, että mehiläisten katoon T on käytännössä merkityksetön. En usko, että katoon edes on yhtä syytä.

   Lainaa

  55. Kirjailtu tyyny 24.6.2022 13:25
   Tulos: -27 (65 ääntä)
   Jotenkin aina niin hellyyttävää kun betonikolosseissa asuvat cityvihreät öyhöttää siitä miten pölyttäjät kuolevat. Samalla puistoista pitää vetää puut matalaksi ja lammikot pois koska ovat niin vaikeahoitoisia ja kalliita ylläpitää. Kukkivat istutukset on pakko viedä kauemmas asutuksesta koska tulee inhoja ötököitä sisälle. Ainoa vihreä mitä on näköpiirissä, on muovinen, Kiinasta tuotu "viherkasvi" olohuoneen nurkassa.

   Lainaa

  56. Tulos: -25 (43 ääntä)
   Kirjailtu tyyny: Jotenkin aina niin hellyyttävää kun betonikolosseissa asuvat cityvihreät öyhöttää siitä miten pölyttäjät kuolevat. Samalla puistoista pitää vetää puut matalaksi ja lammikot pois koska ovat niin vaikeahoitoisia ja kalliita ylläpitää. Kukkivat istutukset on pakko viedä kauemmas asutuksesta koska tulee [...]
   Minusta on sekä äärettömän söpöä että samalla ahistavaa nää opetuslapset. Jos Iikka sanoo, että "kaikki kuolee" niin ne uskoo sen 100%. Kuten täälläkin "entä jos mehiläisten DNA heikkenee"!
   Entä jos veganismi todellakin tuhoaa loogista ajattelukykyä?
   En *vielä* usko jälkimmäiseen vaikka esimerkkejä on. Anekdootit ei ihan vielä riitä.

   Lainaa

  57. Spekuloiva mandariini 24.6.2022 17:44
   Tulos: -31 (51 ääntä)
   Näille viher piipertäjille hyttysen henki on tärkeämpi kun ihmisen!! 😡😡😡😡

   Lainaa

  58. Nuutunut kivi 24.6.2022 18:14
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Ejido: Se on vaan paha kun noita thremacelleja sun muita käytetään myös ulkomailla, että ei tuo pölyttäjien väheneminen koske ainoastaan suomea vaan on ihan maailmanlaajuinen ongelma. Saattaa petjaa alkaa harmittamaan siinä vaiheessa kun viljasadot jää niin pieniks että olut loppuu kauppoista tai leipä [...]
   Sivuhuomautuksena mainitsen, että viljat ovat tuulipölytteisiä.

   Lainaa

  59. Nuutunut kivi 24.6.2022 18:15
   Tulos: +26 (26 ääntä)
   Jamppa: Kokeilepa piparminttuöljyä tai saksanpähkinöitä, hämähäkit inhoaa niitä. Meillä on toiminut.
   Saksanpähkinä, miten? Heitetäänkö sillä hämähäkkiä?

   Lainaa

  60. Nuutunut kivi 24.6.2022 18:19
   Tulos: -11 (27 ääntä)
   Höpö: Eli 150 sutta Suomeen mahtuisi? Ja mitä tulee koiran puolustamiseen niin ehkä kannattaa laittaa aitaus sille tai miettiä muita vaihtoehtoja suojata sitä koiraansa ennenkuin lähtee ampumaan sitä susihukkaa. Mun koiraa on kyy purrut eikä silti tulisi mieleen tappaa moista nähdessäni. Jos eksyy [...]
   Ymmärsinkö oikein, koirasi ulkoilee vain aitauksessa? Et koskaan vie sitä lenkille? Et ainakaan metsään? 
   Toisekseen on eri asia olla huolestunut susien lisääntymisestä ja alkaa ampumaan niitä. 

   Lainaa

  61. Nuutunut kivi 24.6.2022 18:25
   Tulos: +7 (29 ääntä)
   Kalarikas kurkku: Niin. Eli kuten lainauksessasikin todetaan: "eikä suoraa vaikutusta luonnossa juurikaan huomaa," "hajoaa melko nopeasti ilmassa ja auringonvalon vaikutuksesta,"
   Et varmaan itsekään huomaa pörrääkö ympärilläsi 100 vai 200 hyttystä? Että jos viime vuonna oli 200 ja nyt vain 100, niin ei sitä itse huomaa. Pikkulinnut kyllä huomaa.

   Lainaa

  62. Perforoitu timantti 24.6.2022 21:41
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   myöhänen kommentti mut katotaan vastaako kukaan, onko teiän pihoilla tiikerihyttysiä? elän kai sen verran etelässä että noita saatanoita on luonnossa joka kesä. ne on ainoa syy miks tahdon jotain hyttyskarkotinta pihaan. oliski normihyttysiä ni ongelma minimoituis

   Lainaa

  63. Hellyytävä minkki 24.6.2022 22:17
   Tulos: -10 (28 ääntä)
   Vieras piimä: https://yle.fi/uutiset/3-11985300 Tuossa yksin linkki, josta lainaus tässä: ” Jyväskylän yliopiston kemian professori Petri Pihko sanoo, että Thermacellin vaikuttava aine pralletriini on "todella vaarallinen kemikaali".– Se ei juurikaan ole vaarallinen ihmiselle, mutta erittäin vaarallinen [...]
   Se että pralletriini on tappavaa ei tarkoita että se tappaa. Kuten linkkaamastasikin jutusta selviää, se leviää ilmassa hitaasti, hajoaa nopeasti ja pitoisuudet ovat pieniä. Leviämismekanismista johtuen hyönteiset pääsevät pakenemaan myrkkyä ja sen takia tarkoitus onkin karkottaa, ei tappaa hyttysiä. Jos myrkky päästettäisiin suljettuun tilaan asia olisi toinen, mutta näinhän sitä ei saa käyttää.
   Vaikka kaiken maailman marianordinit ja ilkkakivet kertovat thermacelin tappavan kaikki pölyttäjät, ja joku kertoo tosiasian siitä miten vaikuttava aine voi tappaa hyönteisiä, ei tarkoita että se todellisuudessa oikein käytettynä niin tekisi.
   Itse hävitän mm. muurahaispesä kaatamalla niihin kiehuvaa vettä. Se ei kuitenkaan tarkoita että teen kehittäminen tappaisi muurahaisia.

   Lainaa

  64. Eheä mango 25.6.2022 0:36
   Tulos: -7 (23 ääntä)
   Perforoitu timantti: myöhänen kommentti mut katotaan vastaako kukaan, onko teiän pihoilla tiikerihyttysiä? elän kai sen verran etelässä että noita saatanoita on luonnossa joka kesä. ne on ainoa syy miks tahdon jotain hyttyskarkotinta pihaan. oliski normihyttysiä ni ongelma minimoituis
   On. Mutta tätä ongelmaa kovin moni viherhippi tulee ikinä hyväksymään.

   Lainaa

  65. Eheä mango 25.6.2022 0:39
   Tulos: -31 (63 ääntä)
   On tämä kommenttikenttä peukutuksineen kyllä koomista katseltavaa. Lienee siis Koomikko Iikka Kivi tämän masinoinut, sillä koskaan en ole nähnyt näin paljoa viherhippiäisiä yhdessä kommenttikentässä :D Oikeasti. Menkää hipit töihin, ja antakaa meidän töitä tekevien käyttää hyttyskarkotteita (huom. ei hyttysiä tappavia) vekottimia miten haluamme, kun nautimme maaseudun rauhasta, silloin kun te työttömät hipit tukehdutte sinne Helsinkiinne :D

   Lainaa

  66. Noudettu omena 25.6.2022 10:32
   Tulos: -10 (32 ääntä)
   Jokainen joka uskoo Thermacelin tappavan kaiken vaikutusalueellaan voi tehdä pienen ajatuskokeen: mitä luulet että tapahtuu jos joku veisi keskelle toria laitteen joka vapauttaa hitaasti tappavaa ja hyvin voimakkaasti ärsyttävää myrkkyä, vaikkapa sinappikaasua. A) ihmiset kerääntyisivät laitteen ympärille vetämään henkosia ja kuolemaan tuskasta väännellen? B) ihmiset panikoisivat ja pyörisivät ympyrää, kunnes joku varottaisi ja käskisi poistua kauemmas? C) ihmiset poistuisivat itseään suojellakseen kauemmas kunnes kaasu ei enäää ärsyttäisi hengitystä? Jos vastaus on A, on evoluutio epäonnistunut pahemman kerran. Jos vastaus taas on B tai C, ymmärrät myös Thermacelin toimintaperiaatteen ja sen, miksi laite ei potentiaalisesta tappavuudestaan huolimatta tapa hyönteisiä ainakaan missään merkittävissä määrissä.

   Lainaa

  67. Skrubu kookos 25.6.2022 11:58
   Tulos: +3 (15 ääntä)
   Nuutunut kivi: Et varmaan itsekään huomaa pörrääkö ympärilläsi 100 vai 200 hyttystä? Että jos viime vuonna oli 200 ja nyt vain 100, niin ei sitä itse huomaa. Pikkulinnut kyllä huomaa.
   Meinaatko oikeasti että tuolla jutussa mainitulla huomaamisella tosiaan tarkoitetaan sitä että joku ihminen menee, katselee vähän ympärilleen ja toteaa että "eipä tässä oikein eroa aiempaan huomaa"?

   Lainaa

  68. totuuden_torvi 25.6.2022 22:21
   Tulos: +1 (25 ääntä)
   Ilkka on oikea pelle jopa koomikoksi

   Lainaa

  69. Kompakti guava 26.6.2022 20:20
   Tulos: +7 (29 ääntä)
   Raskaana olevia kehotetaan välttämään Thermacellin käyttöä ja sen läheisyydessä oleskelua. Myös lemmikkejä pitää valvoa, että eivät haistele laitetta. Kuulostaako turvalliselta?

   Lainaa

  70. Nerokas ahven 26.6.2022 21:21
   Tulos: +11 (27 ääntä)
   Kompakti guava: Raskaana olevia kehotetaan välttämään Thermacellin käyttöä ja sen läheisyydessä oleskelua. Myös lemmikkejä pitää valvoa, että eivät haistele laitetta. Kuulostaako turvalliselta?
   Raskaana olevia kehotetaan myös välttämään maksaruokia, salmiakkia, lakritsia, inkivääriä, haukea, yli 3 dl kahvia päivässä, kylmäsavustettua ja kuivattua lihaa... Koirille ei pitäisi antaa suklaata, pekonia, sipulia, maitoa, persikkaa, luumua, vaaleaa leipää, ksylitolia, kahvia... Kuulostaako turvalliselta?

   Lainaa

  71. Ikuinen sohvaperuna 26.6.2022 23:19
   Tulos: -6 (28 ääntä)
   Eheä mango: On tämä kommenttikenttä peukutuksineen kyllä koomista katseltavaa. Lienee siis Koomikko Iikka Kivi tämän masinoinut, sillä koskaan en ole nähnyt näin paljoa viherhippiäisiä yhdessä kommenttikentässä :D Oikeasti. Menkää hipit töihin, ja antakaa meidän töitä tekevien käyttää hyttyskarkotteita (huom. [...]
   Me täällä Helsingissä maksetaan teidän tukiaiset ja elatus, joten eiköhän me päätetä mihin te lantavarpaat meidän rahoja käytätte.

   Lainaa

  72. Marinoitu gaselli 27.6.2022 10:29
   Tulos: +13 (23 ääntä)
   Suunnaton piikkisika: Ne jotka eniten valittavat hyttyskarkoitteista ja thermacellistä todennäköisesti elävät kaupungeissa ja taajamissa. Jos asuntoon eksyy pari itikkaa päivän aikana niin eihän se ole paha, kun verrataan siihen että mökillä tai maalla ylipäänsä olisi kiva nauttia lyhyestä kesästä ulkona istuskellen niin [...]
   No jaa, itse asun järven rannalla Tunturi-Lapissa. Sääsket karkotethan pikiöljyllä ja mettään ko lähtee, niin sääskihuppua päälle vain. Ne, jotka ei ötökkää kestä, vois itte muuttaa sinne taajamiin, missä ne ei niin häiritte.

   Lainaa

  73. Suunnaton pelikaani 27.6.2022 14:03
   Tulos: -5 (21 ääntä)
   Kilokalori: Ensin Thermacell mökille ja sitten ihmettelemään, miksi muka kaikki pääskyset ja västäräkit katosivat, vaikka niitä joka vuosi on ollut. Saatanan tunarit.
   Eipä ole pääskyset ja västäräkit mökkimme terassilla tähänkään asti lennelleet. Thermacellin hankinnan jälkeen hyttysetkin harvenevissa määrin.

   Lainaa

  74. Ponne Jarkka 28.6.2022 11:09
   Tulos: -6 (30 ääntä)
   Ituhippien määrä tällä palstalla on "too damn high". Kun itse harvoina hienointa kesäiltoina istuskelen mökin terassilla niin en todellakaan halua istua siinä hyttysten veripankkina. Meillä paahtaa kaksi thermacelliä ja lisäksi muutama hyttyskierukka. Kaikki pölyttäjät ovat jo nukkumassa siinä vaiheessa vuorokautta joten niille ei koidu noista kemikaaleista pätkänkään haittaa.

   Lainaa

  75. Höylätty katkarapu 28.6.2022 13:53
   Tulos: -3 (15 ääntä)
   Kivi taas vauhdissa, helpompi on tosiaan kaupungissa olla. Maistuisiko esim. pogostan tauti herralle? Rasittava tyyppi.

   Lainaa

  76. Höylätty katkarapu 28.6.2022 13:54
   Tulos: -1 (15 ääntä)
   Ikuinen sohvaperuna: Me täällä Helsingissä maksetaan teidän tukiaiset ja elatus, joten eiköhän me päätetä mihin te lantavarpaat meidän rahoja käytätte.
   Päivän paras, ja täyttä puppua.

   Lainaa

  77. Höylätty katkarapu 28.6.2022 13:56
   Tulos: -2 (10 ääntä)
   Spekuloiva mandariini: Näille viher piipertäjille hyttysen henki on tärkeämpi kun ihmisen!! 😡😡😡😡
   Nähtävästi, nuohan levittävät jo pahoja tautejakin.

   Lainaa

  78. Höylätty katkarapu 28.6.2022 13:57
   Tulos: -3 (9 ääntä)
   just: Säälittää lähinnä.
   Tai olet vain kateellinen.

   Lainaa

  79. Talokas hämähäkki 28.6.2022 13:59
   Tulos: 0 (12 ääntä)
   Harmi... Kerkesin jo kuitenkin ostamaan Thermacellin, joten käyttöön tulee.

   Lainaa

  80. Talokas hämähäkki 28.6.2022 14:00
   Tulos: -3 (13 ääntä)
   Marinoitu gaselli: No jaa, itse asun järven rannalla Tunturi-Lapissa. Sääsket karkotethan pikiöljyllä ja mettään ko lähtee, niin sääskihuppua päälle vain. Ne, jotka ei ötökkää kestä, vois itte muuttaa sinne taajamiin, missä ne ei niin häiritte.
   Tai ostaa Thermacellin

   Lainaa

  81. Subwooferilla höystetty hyeena 28.6.2022 15:30
   Tulos: +1 (9 ääntä)
   Itseasiassa: Tuossa sun kommentissaan oli ihan liikaa mielikuvitusta, enkä tiedä mistä propagandasivustolta tämäkin väite on. Suomessa on tutkittu, että pikkulinnut viihtyvät luomupeltojen ympärillä, mikä tarkoittaa että siellä ovat myös hyönteiset. Tehoviljelypeltojen ympärystöt ovat hiljaisia, siellä ei linnut [...]
   Mikäs kommentissa mätti? Sekö että luomuviljely vaatii enemmän pinta-alaa kuin "tavanomainen" viljely? Vai se ettei luomuviljelyn ympäristövaikutukset ole kiistattoman positiivisia?
   Kiistatonta on, että viljelykäytössä olevaa hehtaaria kohden luomun ympäristövaikutukset ovat paremmat kuin tehoviljelyn. Yhtä kiistatonta on, että yhden yksikön tuottaminen tarvitsee enemmän luomuviljelyssä enemmän maa-alaa kuin maataloudessa. Kysymys onkin, ovatko ympäristövaikutukset positiiviset tuotettua yksikköä kohden. 
   Siis rautalangasta vääntäen: jos tehomaatalous edellyttää että raivataan hehtaari metsää pelloksi, ja luomu edellyttää että metsää raivataan 1,5 hehtaaria, kumpi on pienempi paha?
   Jotta kiusaus syyttää kommenttia uudestaan propagandasta olisi pienempi, voin toki linkata tieteellisiä julkaisuja mielipiteen taustaksi:

   Lainaa

  82. Kloorattu hiiri 28.6.2022 16:05
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Ejido: Se on vaan paha kun noita thremacelleja sun muita käytetään myös ulkomailla, että ei tuo pölyttäjien väheneminen koske ainoastaan suomea vaan on ihan maailmanlaajuinen ongelma. Saattaa petjaa alkaa harmittamaan siinä vaiheessa kun viljasadot jää niin pieniks että olut loppuu kauppoista tai leipä [...]
   Harmi vaan, että osa viljoista on itsepölytteisiä. Heinistä timotei ainakin käyttää tuulta pölytykseen. Ehkä ne purjeveneet pitäisi kieltää...
   Onneksi marjat ja hedelmät ( varmaankin öljykasvit myös) tarvitsevat hyönteisiä pölytykseen. 

   Lainaa

  83. Tulos: 0 (12 ääntä)
   Ei kai nyt hyönteisillä ole paljoa väliä, kun Teijo-Tuomo ja Liisa-Karita haluavat kerrankin nauttia elämästään. Nykyään kun elämähän on yhtä itkua; on pandemia, bensa kallistuu, makkara kallistuu, eihän tässä ole enää järkeä. Nyt siis suu suppuun ja tappamaan järjestäen myös kaikki pölyttäjät..

   Lainaa

  84. Söpö meduusa 28.6.2022 18:03
   Tulos: +1 (11 ääntä)
   Höylätty katkarapu: Päivän paras, ja täyttä puppua.
   Meinaatko että maalaiset ylläpitävät Suomen taloutta tai edes ovat nettomaksajia mitä valtion talouteen tulee? Kyllä se vaan totta on, että kaupunkilaiset maksavat maalaisten elämän.

   Lainaa

  85. Verraton hilleri 29.6.2022 11:13
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   Attrahoiva: Käytän Thermacelliä, ajan polttomoottoriautolla, ei kiinnostako vittuakaan hyönteisten sukupuutot, hyvä vaan niin saa olla niiltä rauhassa kun grillailee pihalla. Vituttaako hippejä?
   Vituttaa, ja kohta vituttaa sinuakin.

   Lainaa

  86. Aaltoileva pohatta 30.6.2022 11:32
   Tulos: +9 (15 ääntä)
   Eheä mango: On tämä kommenttikenttä peukutuksineen kyllä koomista katseltavaa. Lienee siis Koomikko Iikka Kivi tämän masinoinut, sillä koskaan en ole nähnyt näin paljoa viherhippiäisiä yhdessä kommenttikentässä :D Oikeasti. Menkää hipit töihin, ja antakaa meidän töitä tekevien käyttää hyttyskarkotteita (huom. [...]
   Älä leimaa minua kaltaiseksesi asuinpaikan perusteella. 
   En ole hippi, olen maanviljelijä. Olen käynyt Helsingissä kahdesti. 
   En käytä Thermacelliä, mutta jaksan kyllä perehtyä asioihin. 
   Mikä vihansekainen argumentti tuo ”Helsingin ituhipit” oikein on? Ei, täällä meitä tolkun ihmisiä on kaikkialla. Ei kiihkoa, mutta kiinnostaa vähän mitkä asiat on merkityksellisiä, mitkä ei. 

   Lainaa

  87. Värisevä kameli 30.6.2022 17:40
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   Ponne Jarkka: Ituhippien määrä tällä palstalla on "too damn high". Kun itse harvoina hienointa kesäiltoina istuskelen mökin terassilla niin en todellakaan halua istua siinä hyttysten veripankkina. Meillä paahtaa kaksi thermacelliä ja lisäksi muutama hyttyskierukka. Kaikki pölyttäjät ovat jo nukkumassa siinä [...]
   Siis meinasitko, että kaikki pölyttäjät (hyttysetkin pölyttää merkittävissämäärin) katoaa maailmankaikkeudesta siksi aikaa, kun sun tappovehje pöhisee? Eiköhän ne huurut kantaudu myös lepoa viettävien eläinten luo joka suuntaan ympäristöön. Mitenkä vaikeaa on tehdä itsestään epätoivottu kohde karkotteilla ja vaatetuksella sen sijaan, että kylvää näkymätöntä napalmia ympäriinsä ja luulee sen olevan sama asia? Plus ilmainen vinkki: ihan tavallinenkin savu karkottaa hyönteisiä, ei tarvi olla kaupasta ostettua savua.

   Lainaa

  88. Alice Wonderland 1.7.2022 1:25
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Vinkki kokeiltavaksi, aurinkorasva karkoittaa valtaosan hyttysistä. Osaltaan johtuu ehkä tuoksuista, mutta ne ketkä minut löytää pyörii ympyrää kun eivät halua sille rasvatulle iholle mennä imemään verta. Tämä on kyllä täysin omakohtainen empiirinen koe, en anna takuuta enkä tuotesuosituksia, mutta auringolle herkistyneenä joudun suojaamaan itseäni ja saan kulkea rämeiköissä ilman isompaa häiriötä. Alkukesästä kannattaa myös antaa hyttysten pistää ja kärsiä mahdollinen kutina, se lievittää lopun kesää paukamien ärsyttävyyttä. Sitten pahimpina tuulettomina, pilvisinä päivinä vaatetus kuntoon niin selviää niistäkin hyttyspilvistä ilman myrkkyjä tai jopa karkoittimia. Paarmat kyllä on pahija, itikoista selviää.ä Jos asiaan liittyy, asun vesistöisen metsän laidassa ja käyn päiväkävelyni soilla tai kangasmetsässä.

   Lainaa

  89. Kelju taistelija 1.7.2022 15:53
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Alice Wonderland: Vinkki kokeiltavaksi, aurinkorasva karkoittaa valtaosan hyttysistä. Osaltaan johtuu ehkä tuoksuista, mutta ne ketkä minut löytää pyörii ympyrää kun eivät halua sille rasvatulle iholle mennä imemään verta. Tämä on kyllä täysin omakohtainen empiirinen koe, en anna takuuta enkä tuotesuosituksia, mutta [...]
   Et luvannut tuotesuosituksia, mut kysyn silti: Fysiologinen vai kemiallinen suoja? 
   Itse käytän vain fysiologisia aurinkosuojatuotteita. En ole testannut hyttyskäytössä, yleensä kun hyttyset on ongelma ihan eri aikaan kuin aurinko. 

   Lainaa

  90. Valtaapitävä varis 9.7.2022 17:02
   Tulos: -1 (7 ääntä)
   Värisevä kameli: Siis meinasitko, että kaikki pölyttäjät (hyttysetkin pölyttää merkittävissämäärin) katoaa maailmankaikkeudesta siksi aikaa, kun sun tappovehje pöhisee? Eiköhän ne huurut kantaudu myös lepoa viettävien eläinten luo joka suuntaan ympäristöön. Mitenkä vaikeaa on tehdä itsestään epätoivottu kohde [...]
   Eipä ne "huurut" kauas ehdi "kantautumaan" kun ovat jo haihtuneet. Sekin on jo kerrottu sinulle ja muille, mutta kun se pää on niin syvällä omassa perseessä niin eihän se sieltä irtoa faktoilla.

   Lainaa

  91. Farmaseutti 18.7.2022 13:49
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Itse en kyllä ymmärrä ollenkaan tätä höpötystä thermacellin tappotehosta. Asun suhteellisen syrjässä, hyttyset on oikea ongelma. Porukka täällä käyttää tuota laitetta melko paljon, ja siitä huolimatta en ole koskaan nähnyt niin paljoa pölyttäjiä kuin tänä kesänä. Kesä kun alkoi niin ei puhettakaan että metsälenkin olisi voinut heittää kuulematta pölyttäjien surinaa. Enkä täten myöskään ymmärrä tuota "pölyttäjien määrä on laskenut sitten nuoruuteni" kun ei koskaan elämässäni näin järjetöntä määrää niitä ole ollutkaan. Tosin, meno saattaa olla erilaista tuolla hesassa, mutta se nyt tuskin on kenellekkään yllätys että viidakossa täynnä betonia, ei vihreän viidakon elukat viihdy.

   Lainaa

  92. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Ainoa hauska asia tuossa ”koomikossa” on nää sen ulinat 😂

   Lainaa

  93. Räikeä gerbiili 13.2.2024 1:55
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   traumcity: Onko Ilkka Kivi joku Thermacellin myyntiedustaja? Jos hyttyskarkoitin tappaa kaikki hyönteiset niin sitähän tässä ollaan hakemassakin. Ja jos pelottaa että ruoka loppuu niin täytyy laajentaa ruokavaliota. Siinä vaiheessa kun hyttyset ja muut ötökät ei yritä syödä mua, mä jätän ne henkiin. [...]
   Kuka Ilkka?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: harakka, hyttyset, hyttyskarkotin, hyönteiset, iikka kivi, kettu, koomikko, kuva, luonto, myrkky, pralletriini, thermacell, tilannehuone, turvallinen, täytetty, yhteismaan ongelma