Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 452

Apteekkituotteita puoleen hintaan Facebookista.
Suurenna näkymä
Kirpputorin löytöjä, osa 452

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 48 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Loppumaton hevonen 23.6.2022 0:17
   Tulos: +168 (172 ääntä)
   Av, Niken tuulitakki.

   Lainaa

  2. Valittu mestari 23.6.2022 0:22
   Tulos: +257 (259 ääntä)
   Luin ensin Lidlin lenkkareiden maksavan 400 ja hämmästyin jo sitä. Ilmankos kaikki niitä jonotti, "keräilykappaleita". Niken takki näyttää siltä kuin olisi ollut muutaman kuukauden ruumiin päällä.

   Lainaa

  3. Alennettu vadelma 23.6.2022 0:49
   Tulos: -72 (190 ääntä)
   Jännä, että noita rasvoja epäillään heti nimenomaan sossun maksamiksi. Ihosairauteen määrättyinä niistä voi saada kelakorvauksen ja vuosikaton ollessa täynnä (mikä onnistuu helposti, jos on yksikin kallis lääke) 3kk satsi maksaa 2,50€. Roskiinko sitten pitäisi heittää tosiaan perusvoide, ei sellainen lääke, jonka antaminen toiselle olisi haitallista, jos se ei itselle sopinutkaan?

   Lainaa

  4. Tulos: +185 (187 ääntä)
   Eihän noita tahroja huomaa. Siis jos on sokea.

   Lainaa

  5. Lannoitettu sarvikuono 23.6.2022 3:40
   Tulos: +230 (252 ääntä)
   Minulle jäi iäkkään omaisen kuoleman jälkeen kuusi pakkausta perusvoidetta, jotka olin ostanut ihan omilla rahoillani, koska reseptiä niihin ei saatu siihen hätään. Avaamattomia, joten ajattelin myydä muun omaisuuden ohessa, koska kuluja kuolemasta oli muutenkin paljon. Lopulta en myynyt, koska kommentit olivat juuri tuota ja yksityisviestejä sateli. Samoin kävi rollaattorin kanssa kuitista huolimatta, koska ihmiset olivat vakuuttuneita että se on apuvälinelainaamosta tai pöllitty. En tiedä kuinka hyvin noilla saa lyötyä rahoiksi, mutta jotenkin epäilen ettei perusvoidemyynti ole ihan kannattavin mahdollisista hämäristä sivubisneksistä.

   Lainaa

  6. Säädytön lehmä 23.6.2022 4:19
   Tulos: -152 (178 ääntä)
   Lannoitettu sarvikuono: Minulle jäi iäkkään omaisen kuoleman jälkeen kuusi pakkausta perusvoidetta, jotka olin ostanut ihan omilla rahoillani, koska reseptiä niihin ei saatu siihen hätään. Avaamattomia, joten ajattelin myydä muun omaisuuden ohessa, koska kuluja kuolemasta oli muutenkin paljon. Lopulta en myynyt, koska [...]
   Kannattavaa tai ei, niin laitonta silti.

   Lainaa

  7. Poropietari Ahma 23.6.2022 4:46
   Tulos: -12 (106 ääntä)
   Lannoitettu sarvikuono: Minulle jäi iäkkään omaisen kuoleman jälkeen kuusi pakkausta perusvoidetta, jotka olin ostanut ihan omilla rahoillani, koska reseptiä niihin ei saatu siihen hätään. Avaamattomia, joten ajattelin myydä muun omaisuuden ohessa, koska kuluja kuolemasta oli muutenkin paljon. Lopulta en myynyt, koska [...]
   En ymmärrä miten se on joltakin pois, jos myy pois noita asioita, ovatko ihmiset niin kateellisia jostain rasvan myynnistä? Vois toi mt-työ olla Suomessa parempaa jos näin on.

   Lainaa

  8. Tulos: +131 (133 ääntä)
   Naurattaa ajatus Saulista ryysäämässä Lidlin lenkkareita kasan päällimmäisenä, jotta voi säilöä niitä kaksi vuotta tehdäkseen niillä muka älyttömät voitot :)

   Lainaa

  9. Lannoitteeton fretti 23.6.2022 6:19
   Tulos: +136 (188 ääntä)
   Poropietari Ahma: En ymmärrä miten se on joltakin pois, jos myy pois noita asioita, ovatko ihmiset niin kateellisia jostain rasvan myynnistä? Vois toi mt-työ olla Suomessa parempaa jos näin on.
   No onhan se pois jos sossu maksaa kalliit rasvat jotka sitten myydään eteenpäin.

   Lainaa

  10. Kastunut hai 23.6.2022 7:13
   Tulos: +14 (90 ääntä)
   Miksi perusvoiteen myyminen olisi laitonta? Ei se ole lääke. Joitakin tiettyjä voiteita, joita ennen sai vain apteekista, nykyään voi ostaa ihan Prismastakin.

   Lainaa

  11. Tilattava järvisieni 23.6.2022 7:52
   Tulos: +108 (156 ääntä)
   Kastunut hai: Miksi perusvoiteen myyminen olisi laitonta? Ei se ole lääke. Joitakin tiettyjä voiteita, joita ennen sai vain apteekista, nykyään voi ostaa ihan Prismastakin.
   Niin, no laitonta asiasta tekee se, jos olet saanut yhteiskunnalta tukea niiden hankintaan ja keräät niillä voittoa. 
   Sinänsä hauska, kun puhutaan sossun rahoista. Ne on mun ja sun verorahoja, joita vaan jaetaan sossun kautta.

   Lainaa

  12. Kahen kilon kalori 23.6.2022 8:23
   Tulos: +88 (88 ääntä)
   Ilq: Eihän noita tahroja huomaa. Siis jos on sokea.
   Sokeakin silti voi haistaa sen.

   Lainaa

  13. Armeijan käynyt neuvonantaja 23.6.2022 8:40
   Tulos: -24 (126 ääntä)
   Tilattava järvisieni: Niin, no laitonta asiasta tekee se, jos olet saanut yhteiskunnalta tukea niiden hankintaan ja keräät niillä voittoa.  Sinänsä hauska, kun puhutaan sossun rahoista. Ne on mun ja sun verorahoja, joita vaan jaetaan sossun kautta.
   Silti aivan älytöntä itkeä jokaiselle rasvojen myyjälle laittomuuksista ja verorahojen tuhlaamisesta, kun nuo ei todellakaan ole mitään satojen eurojen voiteita joiden hankintaan olisi tarvinnut kela-korvauksen tai toimeentulotukea kaikki muut paitsi joku Elon Musk tai Bill Gates. Roskiinko ne pitäisi heittää jos ei ole tarvetta, vaikka olisit aivan omilla rahoillasi ne aikoinaan ostanut? Ilmeisesti katkeran suomalaisen vastaus kysymykseen on 'kyllä'.

   Lainaa

  14. Tallentumaton etana 23.6.2022 9:07
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   500 mg pullo voidetta.

   Lainaa

  15. Tulos: +34 (62 ääntä)
   Säädytön lehmä: Kannattavaa tai ei, niin laitonta silti.
   Mitäs kohtaa suomen rikoslaista tuo nyt rikkoo ja miksi? Anna tulla kun kerta tiedät.

   Lainaa

  16. Harmaa kivi 23.6.2022 10:00
   Tulos: +65 (75 ääntä)
   Armeijan käynyt neuvonantaja: Silti aivan älytöntä itkeä jokaiselle rasvojen myyjälle laittomuuksista ja verorahojen tuhlaamisesta, kun nuo ei todellakaan ole mitään satojen eurojen voiteita joiden hankintaan olisi tarvinnut kela-korvauksen tai toimeentulotukea kaikki muut paitsi joku Elon Musk tai Bill Gates. Roskiinko ne [...]
     Lie kai kyse siitä, jos hakee ensin kelakorvauksilla nuo voiteet ja sitten ei kuitenkaan halua niitä, kun kelakorvaukset olisi tarkoitettu terveydenhoitotuotteisiin, joita tarvitaan. Vähän kuin hakisi buffetista enemmän kuin jaksaa syödä, laillista toki muttei näytä oikein hyvältä. Itse en hae uutta lääkettä (saan kelakorvauksia verenpainelääkkeisiin ja niitä aina välillä venkslataan) kuin pienimmän paketin, ennen kuin tiedän sopiiko se, koska mitä järkeä tuhlata lääkettä, vaikkei se itselle paljoa maksanutkaan. Jokuhan sen maksaa, kuten sen buffetsafkankin, ja tuhlaus on ärsyttävää.
     Toki jos on nimimerkki "lannoitettu sarvikuonon" ongelma, eli jostain itsestä riippumattomasta syystä on jäänyt, niin sanoo juurikin sen syyn ilmoituksessa, niin itse en ainakaan lähtisi valittamaan ja voisin sen perusvoiteen ostaakin (rollaattoria onneksi en tarvitse). 

   Lainaa

  17. Liukas koala 23.6.2022 10:28
   Tulos: +55 (99 ääntä)
   Siis eikö kukaan tajua kiinnittää huomioita tuohon "ei soveltunut omaan käyttöön" ja silti jokainen pullo on avaamaton. Tää on aika vahva viite siitä, että on haettu perusvoiteet reseptillä ja kelakorvauksella nimenomaan hankkimistarkoitusta varten. Lisäksi muistan erään lääkäriksi opiskelevan tuttavani joskus sanoneen, että ylivoimaisesti eniten reseptejä kirjoitetaan juuri perusvoiteisiin ja juurikin näiden hyötymistarkoisten vuoksi.

   Lainaa

  18. heimosenkeimo 23.6.2022 11:09
   Tulos: -27 (39 ääntä)
   Kyll tässä maassa työtön saa nii vähän rahaa että ei oo varaa ees käyttää päihteitä kunnolla, itse ainakin saan reseptillä erilaisia naksuja mitä myyn kavereille ja ostan niillä rahoilla kunnon tavaraa.

   Lainaa

  19. Tulos: -40 (76 ääntä)
   Tilattava järvisieni: Niin, no laitonta asiasta tekee se, jos olet saanut yhteiskunnalta tukea niiden hankintaan ja keräät niillä voittoa.  Sinänsä hauska, kun puhutaan sossun rahoista. Ne on mun ja sun verorahoja, joita vaan jaetaan sossun kautta.
   Niin JOS, JOS tädillä olis munat se olis setä. JOS mä en olisi näin kiltti niin sanoisin et sähän oot yks vitun  turhake. Jengillä ei oo mitään käryä mistä tai miten noi rasvat on myyjälle päätynyt mutta kyllä nyt ollaan niin kovasti varmoja että on suurikin rikollinen ja syy kaikkien meidän verojen korkeisiin prosentteihin. Aika surullista JOS... JOS näin on niin JOS jotain mutta kyllä se väärin on. Ja rikollista JOS. Älä osta sitä voidetta JOS et halua tukea järjestäytynyttärikollisuutta mutta JOS nyt kuitenkin jättäisit sen rikosilmoituksen tekemättä JOSko poliiseille jäisi vähän enemmän aikaa JOS joku sattuu tekemään jotai oikeasti tuhmaa.

   Lainaa

  20. Arkkienkeli 23.6.2022 11:28
   Tulos: -67 (73 ääntä)
   Alennettu vadelma: Jännä, että noita rasvoja epäillään heti nimenomaan sossun maksamiksi. Ihosairauteen määrättyinä niistä voi saada kelakorvauksen ja vuosikaton ollessa täynnä (mikä onnistuu helposti, jos on yksikin kallis lääke) 3kk satsi maksaa 2,50€. Roskiinko sitten pitäisi heittää tosiaan perusvoide, ei sellainen [...]
   Ja KELA:n maksusitoumus kattaa vain reseptilääkkeet. Perusvoiteet eivät ole reseptilääkkeitä.

   Lainaa

  21. Tulos: -28 (70 ääntä)
   Liukas koala: Siis eikö kukaan tajua kiinnittää huomioita tuohon "ei soveltunut omaan käyttöön" ja silti jokainen pullo on avaamaton. Tää on aika vahva viite siitä, että on haettu perusvoiteet reseptillä ja kelakorvauksella nimenomaan hankkimistarkoitusta varten. Lisäksi muistan erään lääkäriksi opiskelevan [...]
   Ensinnäkin jos sä kokeilet voidetta ja se ei ookaan sulle sopivaa niin avaatko seuraavat neljä samanlaista ja toivot eri lopputulemaa? Ja toisekseen sä puhut ihan täyttä paskaa jostain lääkäri kaveristas kuka muka tietää kaiken rasvojen pimeistä markkinoista. Määrääkö lääkärit reseptejä ihan vaan kun pyytää? Mä oon aina käynyt näkee lääkäriä ja se on tutkinut milloin mitäkin ja JOS on todennut tarpeelliseksi niin sitten määrännyt mitä milloinkin. Jos sulla on iho hyvässä kunnossa ni tuskinpa se sulle määrää tusinaa rasvatuubia. Tai ehkä yksityisellä mut tulee kalliit rasvat jos niistä pitäisi voitolle jäädä myydessään. Ai niin noista avaamattomista rasvoita vielä et ehkä se ei edes yritä myydä sitä avattua kappaletta, vai mitä luulet?

   Lainaa

  22. Hullu pähkinä 23.6.2022 12:19
   Tulos: +86 (94 ääntä)
   Höpö: Ensinnäkin jos sä kokeilet voidetta ja se ei ookaan sulle sopivaa niin avaatko seuraavat neljä samanlaista ja toivot eri lopputulemaa? Ja toisekseen sä puhut ihan täyttä paskaa jostain lääkäri kaveristas kuka muka tietää kaiken rasvojen pimeistä markkinoista. Määrääkö lääkärit reseptejä ihan vaan [...]
   Ja jos sä ostat kokeeks voidetta, niin ostatko sitä ensin 100 eurolla muutaman litran vai yhden purkin millä kokeilet?

   Lainaa

  23. Tulos: +19 (21 ääntä)
   Loppumaton hevonen: Av, Niken tuulitakki.
   Nikke lähti lomille.

   Lainaa

  24. Vyölaukkuun pukeutunut lisko 23.6.2022 13:11
   Tulos: +35 (43 ääntä)
   Harmaa kivi:   Lie kai kyse siitä, jos hakee ensin kelakorvauksilla nuo voiteet ja sitten ei kuitenkaan halua niitä, kun kelakorvaukset olisi tarkoitettu terveydenhoitotuotteisiin, joita tarvitaan. Vähän kuin hakisi buffetista enemmän kuin jaksaa syödä, laillista toki muttei näytä oikein hyvältä. Itse en hae [...]
   Näissä vain on sellainen probleema, että joitakin voiteita saa reseptillä ainoastaan tuollaisen tonkan, eli pienempi paketti pitäisi ostaa ilman reseptiä. Sitähän köyhempi ja pöllömpi ajattelee kokemattomuuttaan että parempi heti säästää kilohinnassa kuin ostaa suhteessa kalliimpia pikkupakkauksia. Sitten yllättyy, kun lääkärin määräämä voide ei sovikaan. Näin kävi mulla atopiaan määrätyn voiteen kanssa, kyllä harmitti. En silti myynyt eteenpäin. Enkä kuitenkaan ostanut neljää tonkkaa kerralla, mutta tympi se yksikin. Neljä saattaisi ostaa, jos oisi pitkä matka lähimpään apteekkiin. Varmaan näihin keinottelijoitakin löytyy, mutta toisaalta, aika rahapulassa saa varmaan olla, että moiseen jaksaa ryhtyä. Tai mistäs minä tiedän.

   Lainaa

  25. Kuolematon kuormaeläin 23.6.2022 14:45
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Alennettu vadelma: Jännä, että noita rasvoja epäillään heti nimenomaan sossun maksamiksi. Ihosairauteen määrättyinä niistä voi saada kelakorvauksen ja vuosikaton ollessa täynnä (mikä onnistuu helposti, jos on yksikin kallis lääke) 3kk satsi maksaa 2,50€. Roskiinko sitten pitäisi heittää tosiaan perusvoide, ei sellainen [...]
   Kelan maksamia ne on kummassakin tapauksessa, toimeentulotuesta tai maksukaton ylityksestä.

   Lainaa

  26. Tulos: +23 (23 ääntä)
   Ilq: Eihän noita tahroja huomaa. Siis jos on sokea.
   Mutta sokeakin varmaan haistaa ton takin jo ilmoituksesta 😅

   Lainaa

  27. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Joo selvästi aito Nike, huomaahan sen jo tosta logosta joka on takin rinnuksessa. 😂

   Lainaa

  28. Tulos: -38 (38 ääntä)
   Ei sossu maksa mitään perusvoiteita, reseptilääkkeet vain. Ja reseptilääkkeiden myynti nyt on muutenkin laitonta

   Lainaa

  29. Häikäilemätön myyrä 23.6.2022 15:41
   Tulos: +42 (42 ääntä)
   Ilq: Eihän noita tahroja huomaa. Siis jos on sokea.
   Minulla jäi maalitahrat aluksi huomaamatta, kun katselin miten noin likainen takki voi olla jonkun mielestä hyväkuntoinen.

   Lainaa

  30. Istuva banaani 23.6.2022 15:47
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Tää rasvajuttu on ollu täällä jo mut sillon oli kyl muistaakseni ulkomaalaistaustanen mies kyseessä

   Lainaa

  31. Tulos: +29 (29 ääntä)
   banana: Ei sossu maksa mitään perusvoiteita, reseptilääkkeet vain. Ja reseptilääkkeiden myynti nyt on muutenkin laitonta
   Ja perusvoiteisiin saa reseptin lääkäriltä. Tiedän tämän koska sädehoitojen vuoksi olen saanut ja silloin siitä isommasta tuubista (lääkärit tietävät minkä kokoinen pitää olla) saan kelakorvauksen. Sossusta en saa muutenkaan mitään mutta oletan että kaikki reseptillä määrättävät (oli sitten vaikka prismasta saatavia voiteita) aineet maksetaan jonkinlaisella maksusitoumuksella sossusta kun haet ne apteekista.

   Lainaa

  32. Myötätunnoton hilleri 23.6.2022 19:55
   Tulos: +27 (33 ääntä)
   Liukas koala: Siis eikö kukaan tajua kiinnittää huomioita tuohon "ei soveltunut omaan käyttöön" ja silti jokainen pullo on avaamaton. Tää on aika vahva viite siitä, että on haettu perusvoiteet reseptillä ja kelakorvauksella nimenomaan hankkimistarkoitusta varten. Lisäksi muistan erään lääkäriksi opiskelevan [...]
   Ja jos ei ole varma tuotteen sopivuudesta niin kukaan ei ota sitä neljää pulloa vaan yhden.

   Lainaa

  33. Säädytön lehmä 23.6.2022 20:26
   Tulos: -10 (20 ääntä)
   Toj Karin: Mitäs kohtaa suomen rikoslaista tuo nyt rikkoo ja miksi? Anna tulla kun kerta tiedät.
   Miten hupaisa kommentti just sulta… :DDD
   Onko sun Google rikki? 

   Lainaa

  34. Alushousuton öykkäri 23.6.2022 20:29
   Tulos: +5 (13 ääntä)
   Arkkienkeli: Ja KELA:n maksusitoumus kattaa vain reseptilääkkeet. Perusvoiteet eivät ole reseptilääkkeitä.
   Itseasiassa, tiettyjä voiteita ei saa ilman reseptiä, itsellä on voide/rasva joka ei ole käsikauppa tavaraa, vaan reseptin tarvitsee

   Lainaa

  35. Uneton persoona 24.6.2022 0:19
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Onks tää Jasminin juttu ollu täällä ennenkin, vai onko vain samankaltainen?

   Lainaa

  36. Tulos: +57 (63 ääntä)
   Ihosairaudesta kärsivä täällä, moi. Homman nimi on siis se, että Suomessa on reseptilääkkeille lääkekatto, noin 600 € per vuosi. Tuo katto ylittyy kroonista sairautta sairastavalla aika helposti, esim. minulla on niin kallis lääke, että yksi ainoa annos ylittää tuon. Sen jälkeen kaikki reseptilääkkeet ovat sinä vuonna käytännössä ilmaisia. 2,50 € nimellinen maksu niistä menee. Ihotautipotilailla on resepti perusvoiteeseen. Samoja voiteita saa myös ilman reseptiä, mutta idea on tietysti saada se kelakorvaus. Reseptin voi saada myös moniin muihin tuotteisiin, joita sinänsä saa myös ilman: särkylääkkeet, antihistamiinit, nenäsuihke... Ja perusvoiteisiin on ihotautipotilailla jättimäisiä reseptejä, koska joillakin niitä todella kuluu älyttömiä määriä. Ei kuitenkaan kaikilla. Osa on sitten keksinyt tuon tienaamistavan, että haetaan resepti tyhjäksi ja myydään voitolla. Tämä on yleistä, ja itse löisin vetoa sen puolesta, että tästä on nytkin kyse. Kyllähän sen tavallaan ymmärtää: ihmiset ajattelevat, että voide "kuuluu heille" ja he saavat tehdä sillä mitä lystäävät. Se, mikä tuossa tökkii, on, että käytännössähän siinä varastaa yhteisestä kassasta. Tarkoitus on, että edun saavat ne, joilla lääkekulut muuten nousisivat kohtuuttomiksi, ja muut maksavat asianmukaisen hinnan. Jokuhan sen tuotteen maksaa. Tuo joku olemme käytännössä me kaikki. Meidän yhteisistä verorahoistamme se menee. Mitä enemmän kukakin vetää välistä milläkin keksimällään tavalla, sitä vähemmän ne varat riittävät siihen, mihin ne on tarkoitettu, tai vaihtoehtoisesti sitä enemmän veroja pitää meiltä kiskoa. Samalla lailla kuin jos joku matkustaa pummilla, niin toisten ihmisten lippujen hinnoissa se lopulta näkyy. Eli hyöty on vähän kuin se kuuluisa housuun pissaaminen pakkasella. Ei erityisen fiksua. Siksi en itse niin tee. En tosin myöskään avaudu Facebookissa niille, jotka tekevät, sillä eihän se luultavasti mitään auta. Joo, onhan se mahdollista, että voiteet on aidosti ostettu omaan käyttöön. Ei erityisen todennäköistä. Eivät nuo voiteet ensinnäkään yleensä niin epäsopivia ole, ettei niitä voisi ollenkaan käyttää, vaikkei jonkin olisikaan suosikki. Toisekseen, ei kovin moni ostaisi litratolkulla voidetta, jota ei ole kokeillut. Puoli litraa tai litran kyllä helpostikin, jos säiliö on sen kokoinen.

   Lainaa

  37. Hiuksenhieno aprikoosi 24.6.2022 13:16
   Tulos: +29 (37 ääntä)
   Poropietari Ahma: En ymmärrä miten se on joltakin pois, jos myy pois noita asioita, ovatko ihmiset niin kateellisia jostain rasvan myynnistä? Vois toi mt-työ olla Suomessa parempaa jos näin on.
   Etkö oikeasti ymmärrä miten se on joltain pois? Se, että haetaan sossun/kelan maksamia rasvoja apteekista ja myydään eteenpäin? Se on ihan yksinkertaisesti tukien väärinkäyttöä, ja sen väärinkäytön maksajia ollaan kaikki me työssäkäyvät ja oikeasti veroja maksavat ihmiset. Se on meiltä pois. Se on myös pois niiltä apua tarvitsevilta, joiden tukia leikataan, koska yhteisiä varoja käytetään mm. tällaisiinkin kusetuksiin. Pisara meressä, mutta siellä se kuitenkin on.

   Lainaa

  38. Gaius Blatar 25.6.2022 11:29
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Lannoitettu sarvikuono: Minulle jäi iäkkään omaisen kuoleman jälkeen kuusi pakkausta perusvoidetta, jotka olin ostanut ihan omilla rahoillani, koska reseptiä niihin ei saatu siihen hätään. Avaamattomia, joten ajattelin myydä muun omaisuuden ohessa, koska kuluja kuolemasta oli muutenkin paljon. Lopulta en myynyt, koska [...]
   Koita myydä jatkossa muualla kuin facebookissa.

   Lainaa

  39. Tulos: 0 (22 ääntä)
   Hullu pähkinä: Ja jos sä ostat kokeeks voidetta, niin ostatko sitä ensin 100 eurolla muutaman litran vai yhden purkin millä kokeilet?
   Ei kaikki oo niin köyhiä kuin sinä ja minä. Ja saattaa olla että kuvitellut sen olevan ihan sama minkä merkkistä tms, rasvaa kuin rasvaa ihan sama. Saattaa tietysti olla hakenut kelan/sossun rahoilla mutta kovin kummastuttaa kun jengi on leimaamassa rikolliseksi ilman sen kummempia taustatietoja. Voisin hyvinkin kuvitella kuinka siskoni hakisi koko satsin kerralla ja huomatessaan et hupsis nämä eivät olleetkaan hyviä niin pistäis myyntiin vain jotta eivät mene hukkaan. Itse tarvitsen kosteusvoiteita ja köyhänä käytän mitä vain vaikka osa on parempia ja osa huonompia. Mulle riittää että kosteuttaa mutta monet on tarkkoja noista. Itseasiassa muistan ostaneeni kallista hiukan hajustettua rasvaa ja se on ollut ainut mikä en oo käyttänyt mutta sattuuhan näitä. Ei kiva syyttää toisia jos ei oikeasti tiedä.

   Lainaa

  40. Globaali raadonsyöjä 26.6.2022 11:00
   Tulos: +3 (17 ääntä)
   Hauskaa, kun täälläkin jengi mouhoo, vaikkei selvästi ole hajuakaan asiasta! Esimerkiksi siitä, mikä taho sen toimeentulotuen maksaa tai saako niitä rasvoja reseptille... Pakko vaan päästä pätemään ilman minkäänlaista tietopohjaa 😁

   Lainaa

  41. Näppärä salaatti 27.6.2022 9:05
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   Minun mielestä vähän ikävä tuomita ihmisiä siitä, että myyvät Kelan kautta hankittuja tuotteita, sillä syitä takana voi olla monia. Itselläni oli pari vuotta sitten iho ongelmia, jotka aiheutuivat kemikaaleista, joita töissäni käsittelin. Sain reseptin voiteeseen, jonka piti helpottaa oireita. Ostin apteekista heti neljä pulloa: Yhden kotiini, toisen töihin, kolmannen poikaystäväni luo ja neljännen vanhempieni luo, eli sellaisiin paikkoihin, joissa kävin usein. Poikaystäväni ja vanhempieni luo tarkoitetut pullot odottivat vielä avaamista, mutta töissä ja kotona voide pääsi käyttöön. Parissa päivässä kävi selväksi, että voide ei sopinut minulle lainakaan, vaan sainkin siitä allergisen reaktion, joka tietenkin pahensi jo valmiiksi ongelmaisen ihoni tilaa entisestään. Uusi lääkäri käynti ja uusi resepti. Nyt vain yksi pullo, jos voide ei sovikkaan iholleni. Apteekki kun ei suostunut edes avaamattomien pullojen palautukseen

   Lainaa

  42. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Mun miehellä on atooppinen iha ja aina tk lääköri määrää just tota rasvaa. Se rasva vaa kirvelee mun miestä iha hulluna. Saa tosiaa kelakorvattuna nuo putelit apteekista. Enää ei tosiaan hae vaan siirty yksityiselle ja sai sieltä testierän montaa eri rasvaa ja myt löytyny hyvät rasvat. Parhaat 200 e mitä tullu käytettyä kun kävi kerran yksityisellä. Iho kiittää.

   Lainaa

  43. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Liukas koala: Siis eikö kukaan tajua kiinnittää huomioita tuohon "ei soveltunut omaan käyttöön" ja silti jokainen pullo on avaamaton. Tää on aika vahva viite siitä, että on haettu perusvoiteet reseptillä ja kelakorvauksella nimenomaan hankkimistarkoitusta varten. Lisäksi muistan erään lääkäriksi opiskelevan [...]
   Niin, jos Jasmin on esim ostanut VIISI purkkia, avannut yhden, päätynyt siihen tulokseen että voide ei sovi ja päättänyt myydä loput (mutta ei sitä avonaista koska kuka myy avattuja puoliksi käytettyjä rasvoja?)?
   Sitä paitsi jos noita rasvoja hakee apteekista myymistä varten niin miksi ottaa vain neljä? Muistaakseni laskennallinen kulutus, eli se määrä mitä kela-korvauksella saa, on yli 10 purkkia per 3 kuukautta (korkeintaan 3 kuukauden määrän saa kerralla apteekista). Kyllähän bisnestä tekevä ottaisi kerralla kaiken mitä saa, eikä kolmasosaa
   Ja tuo väite että "ylivoimaisesti eniten reseptejä kirjoitetaan perusvoiteisiin" on täyttä kukkua. Joko lääkärituttavasi puhuu omiaan tai (tämä on todennäköisempi vaihtoehto) keksit itse koko jutun. 
   Yleisimmät reseptit ovat verenpainetaudin, diabeteksen, astman ja kohonneen kolesterolin hoitoon käytettävät lääkkeet. Yleisiin tauteihin kirjoitetaan yleisimmin lääkkeeitä. Väärinkäyttöön ja myyntiin haetaan opiaatteja ja bentsoja/bentsojohdannaisia, joskus harvoin muita kipulääkkeitä kuten ketiapiinia, ei perusvoiteita
   Voiteita kirjoitetaan ehkä yhdelle potilaalle sadasta, ja silloinkin reseptitiedoista yleensä näkee että edellisellä reseptillä voidetta noudettiin yksi purkki tai ei yhtään. Varmasti tuota eteenpäin myyntiäkin tapahtuu mutta se on täysin marginaalinen ilmiö
   Lähde: olen lääkäri

   Lainaa

  44. Harmaa karpalo 28.6.2022 8:35
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Salama: Niin, jos Jasmin on esim ostanut VIISI purkkia, avannut yhden, päätynyt siihen tulokseen että voide ei sovi ja päättänyt myydä loput (mutta ei sitä avonaista koska kuka myy avattuja puoliksi käytettyjä rasvoja?)? Sitä paitsi jos noita rasvoja hakee apteekista myymistä varten niin miksi ottaa vain [...]
   Kuvassa on neljä purkkia, mutta voihan Jasminilla olla niitä vaikka kymmenittäin.

   Lainaa

  45. Impotentti kurkku 28.6.2022 14:21
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Salama: Niin, jos Jasmin on esim ostanut VIISI purkkia, avannut yhden, päätynyt siihen tulokseen että voide ei sovi ja päättänyt myydä loput (mutta ei sitä avonaista koska kuka myy avattuja puoliksi käytettyjä rasvoja?)? Sitä paitsi jos noita rasvoja hakee apteekista myymistä varten niin miksi ottaa vain [...]
   Oikea lääkäri varmaan tietäisi että ketiapiini ei ole kipulääke.

   Lainaa

  46. Rikkaat suohon! 29.6.2022 13:28
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Lannoitteeton fretti: No onhan se pois jos sossu maksaa kalliit rasvat jotka sitten myydään eteenpäin.
   Ökyrikkaita veropakilaisia sun pitäis olla vainoamassa, eikä sossun rahoilla eläviä, joista siis oikeasti vain harva yrittää systemaattisesti kusettaa järjestelmää. Kyllä ne veronkiertomiljoonat Cayman-saarilla on pahempi asia kuin muutama rasvapurkki, joista ei edes tässä selviä että oliko oikeasti edes kyse mistään sossurahojen väärinkäytöstä. Tällä tavalla rikas eliitti vain yrittää saada meidät toistemme kimppuun, kun oikeasti pitäisi hyökätä niiden ökyveropakolaisten kimppuun.

   Lainaa

  47. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Impotentti kurkku: Oikea lääkäri varmaan tietäisi että ketiapiini ei ole kipulääke.
   Ei ole eikä sitä käytetä väärin. Jostain syystä meni pregabaliini ja ketiapiini sekaisin, olin varmaan liian väsynyt :)

   Lainaa

  48. Alice Wonderland 1.7.2022 0:58
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Ja jos ei ole varma tuotteen sopivuudesta niin kukaan ei ota sitä neljää pulloa vaan yhden.
   Kävin silmäoperaatiossa, josta kotiutuessa lääkäri löi käteen antibiotti- ja silmänkostutusaineen reseptit. Kun pääsin varttia myöhemmin apteekkiin, leikkauksen sivuvaikutuksena silmäni vetistivät ja turposivat niin voimakkaasti, etten yhtäkkiä enää nähnyt eteeni. Saattaja oli jäänyt autoon apteekin eteen, jolloin annoin reseptit farmaseutille joka kysyi, että otanko kaikki. Ajattelin, että koska tarvitsen kostutusta todennäköisesti pitkään, se 4-5 pulloa (valistunut arvaus) on sama ottaa kerralla. No, farnaseutti pakkasi minulle muistaakseni 20 pulloa kassiin ja vaikka oli reseptillä, niin maksoin  kyllä enemmän kuin olin budjetoinut! No, tuote sopi ja meniköhän ehkä viimeisestä päiväys umpeen, eli ihan hyvä päätös loppujen lopuksi.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: apteekki, aqualan, hinta, kela, kengät, keräilyharvinaisuus, kirppari, kirppis, kirpputori, kuva, lenkkarit, lidl, nike, rasva, rasvan jälleenmyynti, rikos, sossu, takki, tuulitakki, voide