Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Viherpeukalot, osa 3

Miksi kasvien hoitoa pidetään pienenä mahdottomuutena?
Suurenna näkymä
Viherpeukalot, osa 3

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 44 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Yrmeä fretti 3.5.2022 0:13
   Tulos: -260 (712 ääntä)
   Linda vertasi kukkien hoitoa aivokirurgiaan 🤔

   Lainaa

  2. Yönmusta perhonen 3.5.2022 0:27
   Tulos: -287 (677 ääntä)
   Jälkimmäisessä typerämpi kommentti oli kyllä Lindalla kuin aloittajalla.

   Lainaa

  3. Tulos: +186 (204 ääntä)
   Paha asma

   Lainaa

  4. Kesy viikuna 3.5.2022 1:05
   Tulos: -187 (331 ääntä)
   Noh, Lindan ainutlaatuinen neuvo nyt ei ollut uutinen kenellekään. Pelkkä mahdollisuus ylistää omaa paremmuuttaan selittämällä itsenstäänselvyyksiä.

   Lainaa

  5. Hölmö papaija 3.5.2022 1:37
   Tulos: -112 (310 ääntä)
   Näköjään yökukkujissa on puutarhureita, miinuksien määrät niin suuria.

   Lainaa

  6. Tulos: +174 (208 ääntä)
   Ikinä en ole ollut niin vihamielisessä ja ärsyttävässä ryhmässä kuin huonekasviryhmässä.

   Lainaa

  7. Tulos: +427 (505 ääntä)
   Yönmusta perhonen: Jälkimmäisessä typerämpi kommentti oli kyllä Lindalla kuin aloittajalla.
   Mun mielestä Lindan kommentti oli just hyvä! Sai ainakin mut nauramaan. 
   Itsekään en kasveista tiedä paljoakaan, mutta sen verran jopa minä tiedän, ettei niiden hoitaminen ole pelkästään valoisaan paikkaan tyrkkäämistä ja veden lorottamista. 😅 

   Lainaa

  8. Rajoittunut jyrsijä 3.5.2022 5:09
   Tulos: +86 (144 ääntä)
   Huomaa ettei moni edeltävistä kommentoijista ole aktiivisia kasviharrastajia. 😀 Koira tulee omistajaansa, samoin monet viherkasvit ovat diivoja.

   Lainaa

  9. Korea roska 3.5.2022 6:30
   Tulos: +137 (143 ääntä)
   On niitä vaikeitakin kasveja, mutta yleisimmät huonekasvit ovat juuri tuollaisia, että anna valoa ja kastele joskus :D Siksihän ne ovatkin yleisimpiä huonekasveja, kun ovat niin helppoja. Vaikka minua naurattaa oma orkideojen hoitoni. Kaksi orkideaa, jotka kukkivat aina ja aina vain uudestaan. Vieraat ihmettelevät, että miten saankin ne hoidettua niin hyvin, että ovat vähän väliä kukassa. No lol, laitoin ne vain sinne mihin mahtuivat, ja muistan kastella vasta silloin kun ovat jo nahistumassa, kun niiden kasteleminen on aina se erilainen operaatio kuin muilla kukkasillani :D

   Lainaa

  10. Kunniaton pulu 3.5.2022 6:44
   Tulos: -31 (99 ääntä)
   Ace: Mun mielestä Lindan kommentti oli just hyvä! Sai ainakin mut nauramaan.  Itsekään en kasveista tiedä paljoakaan, mutta sen verran jopa minä tiedän, ettei niiden hoitaminen ole pelkästään valoisaan paikkaan tyrkkäämistä ja veden lorottamista. 😅 
   Hyötykasvien kanssa en ole juurikaan muita toimenpiteitä vielä huomannut. Reilun 10 vuotta olen kurkut ja tomaatit kasvattanut siemenestä alkaen.

   Lainaa

  11. Harteikas sika 3.5.2022 6:47
   Tulos: +19 (47 ääntä)
   Ace: Mun mielestä Lindan kommentti oli just hyvä! Sai ainakin mut nauramaan.  Itsekään en kasveista tiedä paljoakaan, mutta sen verran jopa minä tiedän, ettei niiden hoitaminen ole pelkästään valoisaan paikkaan tyrkkäämistä ja veden lorottamista. 😅 
   Joo, muutaman vuoden välein vaihdan niille mullat ja parin-kolmen vuoden välein katkon joistain isompia oksia pois. Muuta en tee ja hyvin ovat kasvaneet ja pärjänneet.

   Lainaa

  12. Urbaani kuormaeläin 3.5.2022 7:02
   Tulos: +119 (145 ääntä)
   Kunniaton pulu: Hyötykasvien kanssa en ole juurikaan muita toimenpiteitä vielä huomannut. Reilun 10 vuotta olen kurkut ja tomaatit kasvattanut siemenestä alkaen.
   Sulla on käyny tsägä, kun kaikki muut kasvuolosuhteet on ollu itestään kohdillaan, good for you!

   Lainaa

  13. Kaikkitietävä ahven 3.5.2022 7:18
   Tulos: +136 (154 ääntä)
   Kunniaton pulu: Hyötykasvien kanssa en ole juurikaan muita toimenpiteitä vielä huomannut. Reilun 10 vuotta olen kurkut ja tomaatit kasvattanut siemenestä alkaen.
   Et ole koskaan lannoittanut kasvejasi? Ei ole ollut tarvetta tautien tai tuholaisten torjumiselle? Et ole poistanut tomaatin "varkaita"? Tukenut kasveja? Hyvin ovat sitten kasvaneet. Minun tomaattini vaativat vähintäänkin säännöllistä lannoitusta tai muuten ei tule satoa.

   Lainaa

  14. Tulos: +146 (150 ääntä)
   Mulla ei todellakaan ole viherpeukaloa ja ihailen niitä joilla se on. Omat kasvini ovat kokeneet hyvinkin karuja kohtaloita huolimatta siitä, että olen yrittänyt toimia hoito-ohjeiden mukaan. Tuolla mainitulla "veden lorottamisella" en ole saanut aikaan kuin sen, että isoäitini perintökaktus otti ja kuoli.

   Lainaa

  15. Väkivahva herne 3.5.2022 7:21
   Tulos: +168 (192 ääntä)
   Yrmeä fretti: Linda vertasi kukkien hoitoa aivokirurgiaan 🤔
   Lindan pointti oli Suskin ontuvassa logiigassa. Linda ei siis verrannut kasvien kasvatusta aivokururgiaan, vaan esitti Suskin logiigassa olevan ongelman esimerkein. No okei, hiukan kaukaa haettu esimerkki tuo aivokirurgia, mutta vitsiksihän tuo on tarkoitettu muutenkin.

   Lainaa

  16. Penan_broidi 3.5.2022 7:26
   Tulos: +86 (104 ääntä)
   Yönmusta perhonen: Jälkimmäisessä typerämpi kommentti oli kyllä Lindalla kuin aloittajalla.
   Noh, vaikka kasvienhoidon ja aivokirurgian vertaaminen meni överiksi, niin kyllä tuo Suskin vähättelymentaliteetti toisten harrastuksia/ajanvietteitä kohtaan on moninkertaisesti rasittavampaa. Oikea "helppojen" harrastusten portinvartija.

   Lainaa

  17. Tulos: +144 (154 ääntä)
   Väkivahva herne: Lindan pointti oli Suskin ontuvassa logiigassa. Linda ei siis verrannut kasvien kasvatusta aivokururgiaan, vaan esitti Suskin logiigassa olevan ongelman esimerkein. No okei, hiukan kaukaa haettu esimerkki tuo aivokirurgia, mutta vitsiksihän tuo on tarkoitettu muutenkin.
   Juurikin näin. 
   Sama kuin Suski olisi suoraan sanonut
   "En ole ikinä ollut asiasta x lainkaan kiinnostunut, saati ottanut selvää siitä tai koittanut tehdä sitä, mutta tiedän, että tekisin sen tuosta vaan ilman tietotaitoa paremmin kuin yksikään teistä 'harrastajista'."

   Lainaa

  18. Tulos: -24 (54 ääntä)
   Yrmeä fretti: Linda vertasi kukkien hoitoa aivokirurgiaan 🤔
   hyvä ku kerroit, ois menny ohi muuten

   Lainaa

  19. Ravitseva maito 3.5.2022 9:11
   Tulos: +42 (56 ääntä)
   Väkivahva herne: Lindan pointti oli Suskin ontuvassa logiigassa. Linda ei siis verrannut kasvien kasvatusta aivokururgiaan, vaan esitti Suskin logiigassa olevan ongelman esimerkein. No okei, hiukan kaukaa haettu esimerkki tuo aivokirurgia, mutta vitsiksihän tuo on tarkoitettu muutenkin.
   Logiikka*

   Lainaa

  20. Litimärkä nuija 3.5.2022 9:12
   Tulos: -14 (36 ääntä)
   Ravitseva maito: Logiikka*
   *Logiikassa 
   *Logiikassa

   Lainaa

  21. Karkea albatrossi 3.5.2022 9:34
   Tulos: +53 (53 ääntä)
   Merppa: Ikinä en ole ollut niin vihamielisessä ja ärsyttävässä ryhmässä kuin huonekasviryhmässä.
   Voiko muka voittaa FB Kokit? 😂

   Lainaa

  22. Kuohitsematon makkara 3.5.2022 10:18
   Tulos: +80 (90 ääntä)
   Hölmö papaija: Näköjään yökukkujissa on puutarhureita, miinuksien määrät niin suuria.
   Ei, vaan päinvastoin. Niin monta kymmentä huonekasvia on kohdannut kuoleman minun käsissäni, että todellakin kunnioitan jokaista, joka onnistuu ne pitämään hengissä ja vieläpä saa kukoistamaan.

   Lainaa

  23. Tulos: +98 (104 ääntä)
   Yrmeä fretti: Linda vertasi kukkien hoitoa aivokirurgiaan 🤔
   Hän sovelsi tuota logiikkaa erilaisiin tilanteisiin ajatusleikkinä, testatakseen sen soveltuvuutta.
   Btw. ”Vertaaminen” ei tarkoita kahden asian samana pitämistä.

   Lainaa

  24. Valaiseva matelija 3.5.2022 11:07
   Tulos: +26 (26 ääntä)
   Kaktuksia mainostetaan helpoimpina huonekasveina mutta omasta mielestäni ne ovat vaikeimpia. Yhden olen hukuttanut (kastelin kahdesti kuussa) ja toinen kuoli veden puutteeseen (kastelin kerran kuussa). Lajikohtaisia eroja varmastikin mutta kummassakaan ei tullut mitään hoito-ohjeita mukana joten.. Ne keltaiset ananaskasvit on kans vähän kryptisiä kun niiden lehtien lakastumista ei huomaa yhtä helposti. Itseasiassa kastelin sellaista kuollutta kasvia varmaan pari kuukautta sen kuoleman jälkeenkin kun en katsonut tarkemmin niitä keltaisia lehtiä eikä kasvi nuupahtanut mitenkään.

   Lainaa

  25. Itseasiassa 3.5.2022 12:05
   Tulos: +47 (53 ääntä)
   Kyllä mulla ainakin meni aikaa, että olen oppinut pitämään huonekasveja hengissä. Nuorempana kaktuksetkin kuolivat, vain harva viherkasvi selvisi kuukausia tai vuosia hengissä. Nykyään olen yrittänyt tutustua niihin googlaamalla niiden taustaa eli millaisista olosuhteista ne ovat kotoisin. En anna kaikille yhtä usein vettä ja osaan asentaa joitakin pois ikkunalta, jotta ne eivät kuole liikaan valoon. Joskus pitää vaihtaa ruukkua ja multia, vähän useammin antaa ravinteita. Joten kyllä tuossa melkein 20 vuoden aikana muutakin on pitänyt tehdä, kuin vain vähän lorotella vettä.

   Lainaa

  26. Estävä hampurilainen 3.5.2022 14:45
   Tulos: -39 (51 ääntä)
   Kylläpä on mennyt pikku puutarhureilla tunteisiin miinuksista päätellen. Jonninjoutavaa hommaa ja kuka vaan osaa sen. Lindalta typerää verrata jotain niinkin helppoa hommaa, kuin kukkien kastelu, aivokirurgiaan.

   Lainaa

  27. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Korea roska: On niitä vaikeitakin kasveja, mutta yleisimmät huonekasvit ovat juuri tuollaisia, että anna valoa ja kastele joskus 😁 Siksihän ne ovatkin yleisimpiä huonekasveja, kun ovat niin helppoja. Vaikka minua naurattaa oma orkideojen hoitoni. Kaksi orkideaa, jotka kukkivat aina ja aina vain uudestaan. [...]
   Mä olen saanut kasveja hengiltä sillä, että pidän niitä valoisassa paikassa ja kastelen, mutta orkidean kanssa on mystisesti käynyt juuri noin, että se kukkii uudelleen ja uudelleen, huolimatta mun täydellisesti anti-viherpeukaloudesta.

   Lainaa

  28. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Niin, moni oli täällä selostamassa kuinka suurin osa hyöty ja huonekasveista ei oikeastaan tarvitse muuta kuin valoa ja vettä. Varmaan niin, mutta veikkaan että näistä ei keskustelua synnykään palstoilla niin paljon kuin niistä hankalammista, ehkä jopa ovat syy sille miksi keskustelualue on kiva olla olemassa, eivät ne helpot kasvit.

   Lainaa

  29. Tulos: +33 (37 ääntä)
   Merppa: Ikinä en ole ollut niin vihamielisessä ja ärsyttävässä ryhmässä kuin huonekasviryhmässä.
   Sama täällä. Joku kertoo olevansa aloittelija kasvien kanssa ja ensimmäisen kasvin kanssa menee vähän huonosti ja kysyy siihen neuvoa, niin ne on luokkaa:
   "Ei sille pidä miljoonaa litraa vettä antaa! 🤣🤣🤣 Hukutit sen sitten. 🤦‍♀️🤦‍♀️ Miksi vitussa sulla on se umpiruukussa?! 🤣 No kai sitä nyt kastella pitää, ei mikään kasvi pärjää ilman valoa ja vettä, ihme ku tuotakin niin vaikea tajuta! 😒🤣🤦‍♀️"

   Lainaa

  30. Kykenemätön peura 3.5.2022 16:26
   Tulos: +34 (34 ääntä)
   En laske itseäni varsinaiseksi kasviharrastajaksi, mutta on niitä joitakin kymmeniä kertynyt. Yrityksen ja erehdyksen kautta olen oppinut tuntemaan omat kasvini ja tiedän mitä kannattaa ja ei kannata hankkia, eikä vanhat kasvit enää mystisesti kuole. Silti on vaikea neuvoa toisia kasviongelmissa tai edes omien kasvieni hoitamisessa, sillä kastelen niitä silloin, kun näyttää siltä. Kai se on tietty ihmistyyppi, joka muka osaisi ihan mitä vaan ihan automaattisesti, mutta ei vaan kiinnosta kokeilla. Eikä varmaan kannatakaan, kun on varmaan raskasta aikuisena todeta, ettei olekaan niin erinomainen kuin itse on kuvitellut.

   Lainaa

  31. Mittava matelija 3.5.2022 17:18
   Tulos: -24 (30 ääntä)
   Kaikkitietävä ahven: Et ole koskaan lannoittanut kasvejasi? Ei ole ollut tarvetta tautien tai tuholaisten torjumiselle? Et ole poistanut tomaatin "varkaita"? Tukenut kasveja? Hyvin ovat sitten kasvaneet. Minun tomaattini vaativat vähintäänkin säännöllistä lannoitusta tai muuten ei tule satoa.
   Teet jotakin väärin, jos eivät ilman lannoitusta anna satoa.

   Lainaa

  32. Satunnainen puutarhuri 3.5.2022 17:53
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Ace: Mun mielestä Lindan kommentti oli just hyvä! Sai ainakin mut nauramaan.  Itsekään en kasveista tiedä paljoakaan, mutta sen verran jopa minä tiedän, ettei niiden hoitaminen ole pelkästään valoisaan paikkaan tyrkkäämistä ja veden lorottamista. 😅 
   Osan kasveista saa helposti hengiltä lorottamalla liikaa vettä. On tietysti paljon huonekasveja, jotka pärjäävät hienosti aika vähällä ja huolettomalla hoidolla ("valoisa paikka ja veden lorottamista") ja monet sellaiset ovatkin suosittuja huonekasveja. Mutta sitten on niitä kasveja, jotka pysyvät kyllä hengissä huolimattomassa hoidossa, mutta jotka vaativat tarkkaa valaistuksen, ilmankosteuden ja lämpötilan säätöä, jotta ne saa kukkimaan ja ehkä lisääntymäänkin. Ehkäpä kasvualustankin pitää olla juuri oikea. Sellaisiakin kasveja löytyy, jotka eivät pysy edes hengissä, jos olot ovat vähänkään väärät. Yrittäkääpä vaikkapa kasvattaa kookospalmu siemenestä. Ei ole ihan helppoa.

   Lainaa

  33. Onnistunut nauta 3.5.2022 20:51
   Tulos: +38 (40 ääntä)
   Yrmeä fretti: Linda vertasi kukkien hoitoa aivokirurgiaan 🤔
   Aivan älytöntä. Voisin kuvitella opiskelevani aivokirurgiksi, mutta en enää ikinä kuvittele löytäväni semmoista pirunkeppiä minkä onnistuisin pitämään hengissä kuukautta pidempään.

   Lainaa

  34. Varpaaton aprikoosi 3.5.2022 21:36
   Tulos: +28 (32 ääntä)
   Vertaisin kasvien kasvatusta lasten kasvatukseen. Jos tavoite on vain pitää ne hengissä, suurin osa onnistuu. Jos tavoite on saada aikaan hyvinvoivia ja hyvin kasvatettuja yksilöitä, osa onnistuu tuurilla, ja osa taidolla (= ottamalla selvää oikeanlaisesta hoidosta ja huomioiden yksilön tarpeet).

   Lainaa

  35. Kirpeä ahven 3.5.2022 21:52
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Kunniaton pulu: Hyötykasvien kanssa en ole juurikaan muita toimenpiteitä vielä huomannut. Reilun 10 vuotta olen kurkut ja tomaatit kasvattanut siemenestä alkaen.
   Juu. Joillakin on vihreä peukalo ja toisilla ei. Itsekin tykkään kasvattaa chilejä, mutta noin 50 % niistä yleensä kuolee ensimmäisen parin kuukauden aikana (ihan lajikkeesta riippumatta), ja lopuistakin vain 1/3 kasvattaa jotakin syötävää... Se on tuskaisen vaikeaa saada ne kunnolla kasvamaan. Tuostakin meidän isosta pensaasta huoneen nurkassa on jo 2 vuodessa hävinnyt puolet lehdistä, vaikka piti olla äärimmäisen helppohoitoinen. Arvostan todella ihmisiä jotka jotenkin saavat huonekasvinsa kukoistamaan. Minä en vain osaa ilmeisesti.

   Lainaa

  36. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Valaiseva matelija: Kaktuksia mainostetaan helpoimpina huonekasveina mutta omasta mielestäni ne ovat vaikeimpia. Yhden olen hukuttanut (kastelin kahdesti kuussa) ja toinen kuoli veden puutteeseen (kastelin kerran kuussa). Lajikohtaisia eroja varmastikin mutta kummassakaan ei tullut mitään hoito-ohjeita mukana [...]
   Mehikasvit on toinen kaktuksen tapainen! Muka maailman helpoin, ei tarvi tyyliin ikinä kastella, mutta silti mun Aloe Vera on jatkuvasti tekemässä kuolemaa! 
   Tosi ärsyttävää, kasvin "lehdet" käpristyy sisäänpäin ja kuivuu latvasta, mikä kuulemma tarkoittaa että pitää antaa kunnolla vettä ja sitten jättää kuivumaan useammaksi viikoksi ennen seuraavaa kastelua. Tein näin, kasvi näyttää ihan samalta vielä kuukautta myöhemmin. 😩
   Ps. Nyt en oo ihan satavarma oliko Aloe Vera mehikasvi vai kaktus, mutta joka tapauksessa 😅

   Lainaa

  37. Tulos: -6 (12 ääntä)
   Varpaaton aprikoosi: Vertaisin kasvien kasvatusta lasten kasvatukseen. Jos tavoite on vain pitää ne hengissä, suurin osa onnistuu. Jos tavoite on saada aikaan hyvinvoivia ja hyvin kasvatettuja yksilöitä, osa onnistuu tuurilla, ja osa taidolla (= ottamalla selvää oikeanlaisesta hoidosta ja huomioiden yksilön tarpeet).
   Useamman lapsen vanhempana uskallan väittää, että tuo viimeinen on toiveajattelua. Lasten kasvatuksessa on kolme tulokseen vaikuttavaa asiaa:
   1) ympäristö,
   2) onni ja
   3) perimä.  Ympäristöön eli mm. kotioloihin voi vaikuttaa. Jos lapsille pystyy tarjoamaan turvallisen lapsuuden niin, että heille syntyy kunnollinen turvallisuudentunne, joka kestää vielä aikuisena, lapsella on hyvät mahdollisuudet pärjätä. Pidetään siis huolta, että lapsella on ympärillään välittäviä aikuisia. Lisäksi tarvitaan tietysti riittävä terveellinen ruoka, terveydenhoito, koulut jne. Jos nämä ovat kaikki kunnossa, lähtökohdat ovat hyvät. Jos jokin näistä (erityisesti turvallisuudentunne) ei ole kunnossa, riskit kasvavat. Ympäristöön kuuluvat myös sellaiset asiat kuin sukulaiset ja kaverit. Sukulaisiaan ei voi valita, mutta yhteydenpitoa sukuun voi jonkin verran säädellä. Vanhemmat voivat myös yrittää ohjailla lapsen kaverien valintaa, mutta lopulta aika vähän on tehtävissä. Päiväkoti ja koulukin ovat osa ympäristöä. Siinäkään suhteessa ei olo aina selvää, mikä on paras valinta. Kannattaako lapsen hakeutua parhaaseen kouluun, johon voi päästä vai tyytyä lähikouluun? Suomessa valinnalla ei ole suurta merkitystä, mutta kannattaa pohtia sitä, onko parempi olla huippukoulun huono oppilas vai lähikoulun erinomainen oppilas? Onko parempi, että kaikilla koulukavereilla on uusin iPhone, vaikka siihen ei ole itsellä varaa vai onko parempi, että kaikilla koulukavereilla on saman hintaluokan 100-200 euron puhelin? Kumpi vaihtoehto johtaa tasapainoisempaan elämään, kun otetaan huomioon myös se, keitä koulussa oppii tuntemaan. Onni vaikuttaa kaikkeen. Omalla toiminnalla voi vaikuttaa riskeihin ja siten myös siihen, suosiiko onni vai ei. Mutta omista valinnoista huolimatta kohdalle voi osua vaikkapa oma tai perheenjäsenen vakava sairastuminen tai onnettomuus.  Perimä on mitä on eli lapsilla on jonkinlainen yhdistelmä vanhempiensa hyviä ja huonoja ominaisuuksia. Kasvatuksella voidaan hieman yrittää ohjailla lasta toimimaan tavalla, joka suosii hyviä geenejä ja vähentää huonojen geenien vaikutusta, mutta lopulta kuitenkin lapsen tulevaisuus määräytyy suurelta osin geenien perusteella (älykkyys, temperamentti, terveys, taipumus riskinottoon ja rikoksiin jne). Toki geenien vaikutus on pitkälti tilastollista, eivätkä geenit pakota lasta juuri täsmälleen tietynlaiseksi, mutta silti geenien ja kotiolojen yhdistelmä tuottaa muusikkosukuja, yrittäjäperheitä, tutkija- tai opettajasukuja, sotilassukuja ja myös sukupolvesta toiseen ulottuvaa syrjäytyneisyyttä ja jopa rikollisia sukuja.

   Lainaa

  38. Nuutunut kivi 4.5.2022 12:32
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Arjan vitsistä, kummalla oli astma Erkillä vai vaimolla?

   Lainaa

  39. Tulos: -19 (29 ääntä)
   Kaikkitietävä ahven: Et ole koskaan lannoittanut kasvejasi? Ei ole ollut tarvetta tautien tai tuholaisten torjumiselle? Et ole poistanut tomaatin "varkaita"? Tukenut kasveja? Hyvin ovat sitten kasvaneet. Minun tomaattini vaativat vähintäänkin säännöllistä lannoitusta tai muuten ei tule satoa.
   Mitllä tavalla tikun pystyttäminen multaan tai torjunta-aineen ja lannoitteiden käyttö on ollut yhtä vaativia taitoja kuin pianaon soittaminen? Ei koskaan. Kukkien ja muiden kasvien kasvattaminen on kiinni tiedosta. Ei taidoista. Siksi Lindan vertaus ontuu pahasti.

   Lainaa

  40. insinörtti 4.5.2022 14:54
   Tulos: -19 (29 ääntä)
   Yrmeä fretti: Linda vertasi kukkien hoitoa aivokirurgiaan 🤔
   Onhan se nyt täysin sama asia lukea lääketiedettä 15 vuotta ja opiskella kasvin hoito-ohjetta 15 minuuttia. Toivottavasti kyseinen henkilö ei tee työkseen mitään vastuullista.

   Lainaa

  41. Surumielinen pulu 4.5.2022 18:21
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Ace: Mun mielestä Lindan kommentti oli just hyvä! Sai ainakin mut nauramaan.  Itsekään en kasveista tiedä paljoakaan, mutta sen verran jopa minä tiedän, ettei niiden hoitaminen ole pelkästään valoisaan paikkaan tyrkkäämistä ja veden lorottamista. 😅 
   Mäkin tykkäsin. Joo, välillä ihmetyttää, miten voi kasvit olla hengissä mun hoidossa kun unohdan itsekin syödä.

   Lainaa

  42. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Ravitseva maito: Logiikka*
   Mä repesin mielessäni kun ajattelin kuinka koominen sana toi olis jos se oikeesti kirjoitettaisiinkin "logiigga".

   Lainaa

  43. Rottanpää 7.5.2022 15:17
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Eivät edes ne "pelkkää vettä ja valoa" vaativat kasvit ole kaikille helppoja. Paljonko valoa? Auringossa, puolivarjossa vai varjossa? Paljonko vettä kerralla ja kuinka usein? Entäs kesäisin vs. talvisin? Ja ravinteet? Kaikki kasvit tarvitsevat niitä, ja ennen pitkään mullan ravinteet loppuvat. Mitä ravinteita kannattaa antaa, kun niitähän on markkinoilla kymmeniä erilaisia? Milloin niitä voi tai pitää antaa ja kuinka usein? Entäs kuinka usein multa pitää vaihtaa, ja voiko ravinteet jättää antamatta, jos antaakin kasville uuden mullan? Mistä tunnistan, että kasvi tarvitsee vettä, ravinteita, uuden mullan tai enemmän/vähemmän valoa? Jotkut saa opetella myös erilaisten kasvualustojen eroja. Itse en osannut pitää edes helppoja kasveja elossa kaupan mullasta, koska en osannut arvioida juurikin tuota kastelun määrää. Vasta kun opin tekemään oman kasvualustaseoksen, jota kastellaan ihan eri tavalla kuin multaa, alkoivat kasvini pärjätä. (Tai minä aloin pärjätä kasvien kanssa.) Asiaa vaikeuttaa vielä sekin, että päälle päin liikakastelun oireet (juurimätä) näyttävät samalta kuin jano. (Tai ei vain näytä, vaan kasvilla *on* jano, koska mädäntyneillä juuurilla ei saa otettua vettä.) Monet eivät edes tunnista, onko multa sopivan kosteaa tai liian märkää. Ihan tässä hetki sitten todistin, kun yksi tuttava kasteli ihan sopivan kostean mullan aivan litimäräksi, koska "se vaikutti vähän kuivalta". Ei ole ihan tavatonta, että ihmiset kuvittelevat kasvien rakastavan vettä aivan mielin määrin ja yllättyvät, kun saavat tietää, kuinka vähän ne sitä oikeasti tarvitsevat tai edes sietävät. ("Vähän" siis suhteessa heidän omiin kuvitelmiinsa.) Helpot kasvit eivät ole helppoja siksi, että tarvitsisivat vähemmän selviytyäkseen tai kukoistaakseen, vaan siksi, että ne sietävät erilaisia olosuhteita paljon laajemmin kuin muut kasvit.

   Lainaa

  44. Rottanpää 7.5.2022 15:22
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Ja niin pitkä kuin tuosta kommentistani tulikin, niin unohdin kokonaan maininta tuholaiset. Niiden huomaamisen ja tunnistamisen (mahdollisimman aikaisessa vaiheessa) ja eri tuholaisten vaatimien toimenpiteiden oppiminen vie sekin aikansa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hoitaa, huonekasvit, kasvit, kärkäs, logiikka, viherkasvit, vitsi, väärä ryhmä