Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Löytötavaratoimisto Facebook, osa 51

Sosiaalisen median voima toimii suuntaan jos toiseenkin.
Suurenna näkymä
Löytötavaratoimisto Facebook, osa 51

Kelpaako julkaisu etusivulle?

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 27 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -195 (247 ääntä)
   Kadonnut lompakko on kuin heitetty kivi, sitä ei saa koskaan takaisin. Paitsi sen heitetyn kiven saa takaisin jos sen käy hakemassa. Mutta lompakot, pöllityt fillarit ja kesäkissat on sellainen luonnonlaki että niitä tulee ja menee eikä niitä jäädä sitten enää murehtimaan jos unohtuu lumihankeen tai jää keskelle tietä. Elämä on tässä ja nyt.

   Lainaa

  2. Ymmärretty kenguru 26.5.2022 1:34
   Tulos: +196 (200 ääntä)
   Noissa junaan unohteluissa auttaisi, kun porukalla olis ihan yleisessä tiedossa tuo, että kulussa olevan junan konnarille voi soittaa, ja hän kyllä käy keräämässä tavaran talteen. Toki siis itse ei pidä mennä soittelemaan, mutta kuka tahansa VR:n työntekijä voi sen tehdä. Tämä on jopa ihan tavallista, ja koskee myös lähiliikenteen junia (sikäli kuin niissä konnari on).

   Lainaa

  3. Tulos: +155 (161 ääntä)
   Ai että tuli hyvä mieli viimeisestä jutusta!

   Lainaa

  4. Tulos: +248 (256 ääntä)
   Nina on 3 viikkoa etsinyt lompakon omistajaa, mutta ei kerkee soittamaan mihinkään? Eikä aika riitä siihen, että vaikka kirjoittaisi googleen 'löysin lompakon mitä teen'...?

   Lainaa

  5. Tulos: +68 (70 ääntä)
   Karoliina: Ai että tuli hyvä mieli viimeisestä jutusta!
   Niin tuli. Onnellinen loppu Hannan ostosreissulle!

   Lainaa

  6. Itseasiassa 26.5.2022 8:10
   Tulos: +133 (135 ääntä)
   Karoliina: Nina on 3 viikkoa etsinyt lompakon omistajaa, mutta ei kerkee soittamaan mihinkään? Eikä aika riitä siihen, että vaikka kirjoittaisi googleen 'löysin lompakon mitä teen'...?
   Mietin kuinkahan lähelle on jo löytänyt, kun tietää että tyypillä on sisko. Vissiin into loppunut kesken tai mennyt kaikki aika stalkkaamiseen.

   Lainaa

  7. Urbaani kuormaeläin 26.5.2022 8:29
   Tulos: +66 (76 ääntä)
   Ymmärretty kenguru: Noissa junaan unohteluissa auttaisi, kun porukalla olis ihan yleisessä tiedossa tuo, että kulussa olevan junan konnarille voi soittaa, ja hän kyllä käy keräämässä tavaran talteen. Toki siis itse ei pidä mennä soittelemaan, mutta kuka tahansa VR:n työntekijä voi sen tehdä. Tämä on jopa ihan [...]
   Ei pidä aina paikkaansa. Mulla unohtu huivi junaan ja useampi VRn tyyppi sanoi, että löytötavaroista sit vain kyselemään. Eivät suostuneet soittamaan.
   Menetetty huivi, ei sieltä löytötavarafirmasta mitään viitti kysellä, on sen verran tyyristä.

   Lainaa

  8. Hapero sankari 26.5.2022 8:38
   Tulos: +88 (98 ääntä)
   Karoliina: Nina on 3 viikkoa etsinyt lompakon omistajaa, mutta ei kerkee soittamaan mihinkään? Eikä aika riitä siihen, että vaikka kirjoittaisi googleen 'löysin lompakon mitä teen'...?
   Joo, en tiedä pystyykö naistenhuoneelle kirjottamaan ja lukemaan useita kommentteja ja vastailemaan niihin kesken työpäivän 4kk lapsen ja taaperon kanssa rampaten toisella paikkakunnalla samanaikaisesti ja stalkkailemaan jostain lähteestä missä tyyppi tai sen sisko asuu. Ja mieskin olisi, mutta ilmeisesti niin putkiaivoinen, ettei voi siellä työmatkallakaan soittaa yhtään mihinkään kun pitäisi kävellä/pyöräillä/jotain ja puhua samaan aikaan ja lopun aikaa sitten varmaan vaan tuijottaakin tyhjyyteen kun toinen hoitaa työt ja lapset ja käy toisella paikkakunnalla samaan aikaan. Onko näissä joku juttu, että pitää päästä ilmoittamaan julkisesti jonnekin, että hei huomatkaa kaikki kuinka olen hyvää tekoa tekemässä tässä ja palauttamassa löytynyttä lompakkoa kun vaan nyt suurieleisesti ilmoittaen löytäisi henkilön jolle palauttaa. Voi samalla laittaa useampaan ryhmään ja omalle seinälle, että mahdollisimman moni huomaa. Vai kuvitellaanko sitä, että niin saa helpommin tai isomman palkkion kun sen antaa suoraan?

   Lainaa

  9. Listaamaton etana 26.5.2022 9:00
   Tulos: +95 (97 ääntä)
   Ymmärretty kenguru: Noissa junaan unohteluissa auttaisi, kun porukalla olis ihan yleisessä tiedossa tuo, että kulussa olevan junan konnarille voi soittaa, ja hän kyllä käy keräämässä tavaran talteen. Toki siis itse ei pidä mennä soittelemaan, mutta kuka tahansa VR:n työntekijä voi sen tehdä. Tämä on jopa ihan [...]
   Todella hyvä tuuri saa olla, että saa kiinni konnarin, joka suostuu jonkun random ihmisen löytötavaroita säilyttämään. Sen verran mitä omasta ja tuttujen kokemuksesta tiedän, niin nykyään sieltä saa samantien vastauksen, että Suomen Löytötavarapalvelusta saa kysellä. Ja seuraavaksi, jos jaksaa googlettaa kokemuksia kyseisestä "palvelusta", niin huomaa, että tavaran saaminen sieltä on liki mahdotonta tai ainakin järjettömän kallista. Kalliita puheluita mm. pitkitetään väkisin ja lyödään luuria korvaan, jotta asiakas joutuu soittamaan uudelleen. Eli yhteenvetona: minne ikinä unohdatkin tavaroitasi, niin älä ainakaan junaan.

   Lainaa

  10. Ylempi norppa 26.5.2022 10:49
   Tulos: -48 (60 ääntä)
   Urbaani kuormaeläin: Ei pidä aina paikkaansa. Mulla unohtu huivi junaan ja useampi VRn tyyppi sanoi, että löytötavaroista sit vain kyselemään. Eivät suostuneet soittamaan. Menetetty huivi, ei sieltä löytötavarafirmasta mitään viitti kysellä, on sen verran tyyristä.
   Ei se sitten kovin kallis tai tärkeä huivi ollut.

   Lainaa

  11. Yököttävä hyönteinen 26.5.2022 10:57
   Tulos: +9 (19 ääntä)
   Toivon että Nina saa sakot.

   Lainaa

  12. Hanakka seepra 26.5.2022 11:30
   Tulos: +66 (88 ääntä)
   Ei täsmää jotenki tuo, että molemmat olleet töissä ja sit on kuitenki 4kk vanha vauva

   Lainaa

  13. Tulos: +131 (133 ääntä)
   Päivä vinkki: jos löydät maasta lompakon, avaimet tai muuta vastaavaa ja sinulla ei ole mitään aikomusta palauttaa sitä, jätä se siihen maahan. Usein omistaja huomaa aika nopeasti sen puuttumisen ja saattaa lähteä kulkemaansa reittiä takaisinpäin ja etsimään omaisuuttaan.

   Lainaa

  14. Tulos: +37 (37 ääntä)
   Niin monta omaa oranssia haravaa livahti taloyhtiön tarkoituksiin, että ymmärrän Vesaa. Nyt minulla on ollut monta vuotta kaksi haravaa, joihin on kirjoitettu Vesan tyyliä mukaillen: Tämä on Sisuliinin oma harava.

   Lainaa

  15. Rusehtava neuvonantaja 26.5.2022 23:34
   Tulos: +47 (47 ääntä)
   Ninan ”vetkuttelu” ei ole mitenkään ainutlaatuista: Taannoin kadotin autoni avaimen kaupungilla, pudonnut taskusta tod.näk. Olin yhteydessä löytötavaratoimistoihin. Sain vastauksen, että 90% tapauksista avaimet löytyvät, mutta pidempi aika menee siihen, että löytäjä toimittaa löytämänsä tuotteen edelleen. Kuulemma tähän menee keskimäärin 2-3 viikkoa. Suurin syy ”vetkutteluun” on toimistojen aukioloajat, jotka eivät nk. virkatyöaikaa tekeviä palvele.

   Lainaa

  16. Tulos: +25 (29 ääntä)
   Eikö ketään muuta jääny häiritsemään se, missä Hanna itse oli, ja missä vaiheessa kassi junaan unohti, kun se niin nopeasti löytyi? Jäi pois Suonenjoella vai täh?

   Lainaa

  17. Kaino noita 27.5.2022 1:25
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   traumcity: Kadonnut lompakko on kuin heitetty kivi, sitä ei saa koskaan takaisin. Paitsi sen heitetyn kiven saa takaisin jos sen käy hakemassa. Mutta lompakot, pöllityt fillarit ja kesäkissat on sellainen luonnonlaki että niitä tulee ja menee eikä niitä jäädä sitten enää murehtimaan jos unohtuu lumihankeen tai jää keskelle tietä. Elämä on tässä ja nyt.
   No ni, nyt en enää olekaan samaa mieltä. ei sitä onnea kauan kestänyt.

   Lainaa

  18. Pehmeä jänis 27.5.2022 9:47
   Tulos: -6 (10 ääntä)
   Hanakka seepra: Ei täsmää jotenki tuo, että molemmat olleet töissä ja sit on kuitenki 4kk vanha vauva
   Elä ajattele sitä liian kauan

   Lainaa

  19. Tosikko kiivi 27.5.2022 19:57
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Rusehtava neuvonantaja: Ninan ”vetkuttelu” ei ole mitenkään ainutlaatuista: Taannoin kadotin autoni avaimen kaupungilla, pudonnut taskusta tod.näk. Olin yhteydessä löytötavaratoimistoihin. Sain vastauksen, että 90% tapauksista avaimet löytyvät, mutta pidempi aika menee siihen, että löytäjä toimittaa löytämänsä tuotteen [...]
   2-3 viikkoa kateissa olleilla avaimilla ei vaan usein tee enää mitään, kun on jo ehditty vaihtaa lukot. Sama lompakot. Onhan sieltä ne puolison/lasten kuvat kiva saada takaisin mutta kortit sun muut on varmasti jo uusittu (käteistähän löytölompsissa ei "jostain syystä" yleensä ole).

   Lainaa

  20. Muodokas vihannes 28.5.2022 11:38
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Listaamaton etana: Todella hyvä tuuri saa olla, että saa kiinni konnarin, joka suostuu jonkun random ihmisen löytötavaroita säilyttämään. Sen verran mitä omasta ja tuttujen kokemuksesta tiedän, niin nykyään sieltä saa samantien vastauksen, että Suomen Löytötavarapalvelusta saa kysellä. Ja seuraavaksi, jos jaksaa [...]
   Huomasin saman, kun kännykän laturi jäi junaan. Olisi pitänyt maksaa siitä uuden hinta, että olisin saanut takaisin.

   Lainaa

  21. Höhlä kenguru 28.5.2022 13:30
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Muodokas vihannes: Huomasin saman, kun kännykän laturi jäi junaan. Olisi pitänyt maksaa siitä uuden hinta, että olisin saanut takaisin.
   Itsellä jäi läppärin laturi. Tiedä sitten oliko joku muu sen napannut sieltä mukaansa, mutta ainakin löytötavarapalvelu otti onnellisena palvelumaksun ja ilmoitti ettei löydy. Ja sattui olemaan vieläpä nimitarra laturissa.

   Lainaa

  22. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Höhlä kenguru: Itsellä jäi läppärin laturi. Tiedä sitten oliko joku muu sen napannut sieltä mukaansa, mutta ainakin löytötavarapalvelu otti onnellisena palvelumaksun ja ilmoitti ettei löydy. Ja sattui olemaan vieläpä nimitarra laturissa.
   Otti palvelumaksun siis mistä, jos ei sun tavaroita edes ollut löytynyt?

   Lainaa

  23. rottanpää 30.5.2022 3:09
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Karoliina: Nina on 3 viikkoa etsinyt lompakon omistajaa, mutta ei kerkee soittamaan mihinkään? Eikä aika riitä siihen, että vaikka kirjoittaisi googleen 'löysin lompakon mitä teen'...?
   Mulle jäi jotenkin sellanen olo, että kyse on ennemmin tajuamisesta. Ei siis ole hoksannut soittaa löytötavaratoimistoon tai viedä poliisiasemalle. Mikä on tietenkin aivan mielettömästi kummallisempaa kuin se, ettei olisi ollut aikaa.

   Lainaa

  24. Maksuunpantu maahinen 31.5.2022 10:01
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Ymmärretty kenguru: Noissa junaan unohteluissa auttaisi, kun porukalla olis ihan yleisessä tiedossa tuo, että kulussa olevan junan konnarille voi soittaa, ja hän kyllä käy keräämässä tavaran talteen. Toki siis itse ei pidä mennä soittelemaan, mutta kuka tahansa VR:n työntekijä voi sen tehdä. Tämä on jopa ihan [...]
   Mä tein kerran sillein tyhmästi, että jätin hektisen työpäivän työläppärin lähijunaan. VR ei ollut millään tavalla avuksi, vaikka soitin sinne aspaan heti huomattuani (eli juna oli vielä kulussa kohti määränpäätä - ilmoittivat vain aspasta että juna siivotaan päätepysäkillä ja tavarat viedään löytötavarapisteeseen). Kysyin eivätkö voi muuten auttaa, eivät voi, kun tämä on toimintatapa. Onneksi junassa oli töissä ihmisystävällinen konnari, joka oli junan tultua määränpäähän huomannut laukun, näki läppärin kannessa meidän työpaikan helpparin numeron ja soitti sinne, mistä oltiin yhteydessä sitten minuun. Sain läppärin takaisin seuraavalla junalla (kävin hakemassa asemalta, konnari ojensi sen junasta). Pisteet konnarille, ja lampaanp****t VR:n toimintatavoille.

   Lainaa

  25. Haudattu makkara 31.5.2022 21:44
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Kaaleppi: Eikö ketään muuta jääny häiritsemään se, missä Hanna itse oli, ja missä vaiheessa kassi junaan unohti, kun se niin nopeasti löytyi? Jäi pois Suonenjoella vai täh?
   En kestä kauanko itse mietin tätä, kun se oli ostoskassi (mulla tuli mieleen ruoka, toki voi olla vaikka juuri shoppailtuja tuliasia tms.) Mutta niin, jäät itse pois junasta, kassi jää sinne, mistä asti lähdet sitä sitten vielä hakemaan takaisin ajallaan kun olet junalla liikenteessä, ehkä siellä sitten oli jotain arvokkaampaa kuin päivittäistavara ostokset jotka säilyi sitten jossain Kuopion asemalla? :D mene ja tiedä

   Lainaa

  26. Rytmikäs vihannes 1.6.2022 9:28
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Irvikisu: Otti palvelumaksun siis mistä, jos ei sun tavaroita edes ollut löytynyt?
   Pelkästään löytötavaratoimistosta tavaran tiedustelu maksaa, olikohan se nyt ~10 euroa. Itse en saanut edes mitään vastausta.

   Lainaa

  27. Silminnähtävä gerbiili 10.6.2022 2:09
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Maksuunpantu maahinen: Mä tein kerran sillein tyhmästi, että jätin hektisen työpäivän työläppärin lähijunaan. VR ei ollut millään tavalla avuksi, vaikka soitin sinne aspaan heti huomattuani (eli juna oli vielä kulussa kohti määränpäätä - ilmoittivat vain aspasta että juna siivotaan päätepysäkillä ja tavarat viedään [...]
   Lähijunissa ei ole omaa konnaria, joten siellä ei millään varmuudella ole ketään, joka sen läppärin voisi ottaa hoitaakseen. Nyt kävi tuuri ja paikalle sattunut konnari oli avuliaalla tuulella. Se, ettei asiakaspalvelu ollut kovin avulias ei siis johdu vain siitä, ettei haluta auttaa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: juna, kassi, konnari, lompakko, löytötavarat, ostokset, poliisit, sanko, ämpäri