Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kahakka kirpputorilla, osa 51

Näin häikäilettömästi toimii nettihuijari – omalla nimellään.
Suurenna näkymä
Kahakka kirpputorilla, osa 51

Kelpaako julkaisu etusivulle?

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 33 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Yökyöpeli 26.5.2022 0:21
   Tulos: +571 (585 ääntä)
   Vesa ei tajuu T: Ellu

   Lainaa

  2. Honottava huuhkaja 26.5.2022 0:30
   Tulos: +481 (487 ääntä)
   Riippuvuudet saavat kyllä ihmisen tekemään hemmetin alhaisia asioita. Vaikka mummonsa myyvät jos vain saavat rahaa riippuvuuden ylläpitämiseen.

   Lainaa

  3. Tulos: -160 (330 ääntä)
   En oo varmasti ainoa jota ärsytti Sami tästä sekametelisopasta eniten. "Onko se lippu koko peliin?" Ei oo ei, vähän aikaa saat katsoa matsia ja sitten samalle paikalle toinen tilalle, läpsystä vaihto. Apinaa koijataan.

   Lainaa

  4. Tulos: +92 (142 ääntä)
   Yökyöpeli: Vesa ei tajuu T: Ellu
   Panisin. T:Anne

   Lainaa

  5. Kommentoin 26.5.2022 4:50
   Tulos: -29 (197 ääntä)
   Eikö hälytyskellot soineet jo siinä vaiheessa, kun ensin väittää omistavansa 90kpl lippuja peliin? Vai menikö mulla jotain ohi?

   Lainaa

  6. Särkymätön hylje 26.5.2022 6:37
   Tulos: +167 (181 ääntä)
   Kommentoin: Eikö hälytyskellot soineet jo siinä vaiheessa, kun ensin väittää omistavansa 90kpl lippuja peliin? Vai menikö mulla jotain ohi?
   90 euroo per kappale, 4 lippua.

   Lainaa

  7. Tulos: +181 (191 ääntä)
   Toivottavasti Vesa hakee apua itselleen.

   Lainaa

  8. Normaali ihminen 26.5.2022 7:45
   Tulos: +235 (251 ääntä)
   traumcity: En oo varmasti ainoa jota ärsytti Sami tästä sekametelisopasta eniten. "Onko se lippu koko peliin?" Ei oo ei, vähän aikaa saat katsoa matsia ja sitten samalle paikalle toinen tilalle, läpsystä vaihto. Apinaa koijataan.
   Kyllä mää luulen, että sää olet ainoa, jota ärsytti eniten Sami.

   Lainaa

  9. Lannistumaton leijona 26.5.2022 8:18
   Tulos: +117 (147 ääntä)
   traumcity: En oo varmasti ainoa jota ärsytti Sami tästä sekametelisopasta eniten. "Onko se lippu koko peliin?" Ei oo ei, vähän aikaa saat katsoa matsia ja sitten samalle paikalle toinen tilalle, läpsystä vaihto. Apinaa koijataan.
   Olet varmasti. Areenalla on saman päivän aikana useampi eri peli ja Samin kysymys viittaasi siihen, että koskeeko kaikkia pelejä, eikä ainoastaan Suomen peliä.

   Lainaa

  10. Kykenemätön peura 26.5.2022 8:22
   Tulos: +170 (174 ääntä)
   Toivottavasti ihmiset saavat rahansa takaisin ja Vesa apua peliriippuvuuteensa.

   Lainaa

  11. Tulos: +146 (160 ääntä)
   Kykenemätön peura: Toivottavasti ihmiset saavat rahansa takaisin ja Vesa apua peliriippuvuuteensa.
   Tuskin hänellä edes mitään peliriippuvuus on. Kunhan yrittää vedota siihen jotta saisi myötätuntoa, lisää aikaa esim huijata joltain muulta rahat takaisin maksuun.

   Lainaa

  12. Tulos: -14 (108 ääntä)
   Lannistumaton leijona: Olet varmasti. Areenalla on saman päivän aikana useampi eri peli ja Samin kysymys viittaasi siihen, että koskeeko kaikkia pelejä, eikä ainoastaan Suomen peliä.
   Tuossa nyt ei ole järjen hiventäkään. Kysyi onko lippu koko peliin, ei onko lippu kaikkiin peleihin. Ja eri peleihin totta kai myydään liput erikseen eikä missään festivaalimuotoisessa päiväpaketissa.

   Lainaa

  13. Karsittu patsas 26.5.2022 11:04
   Tulos: +189 (189 ääntä)
   En nyt tiedä voidaanko puhua 'kunnianloukkauksesta' jos paljastaa oikean huijarin joka tehtailee nettipetoksia. Jos kyseinen henkilö on samassa ryhmässä huijannut rahaa useilta henkilöiltä. Veikkaan että Vesaa ei niinkään harmita mahdollinen mainehaitta kuin se että hänen tekonsa on tuotu julkisuuteen ryhmässä (ryhmissä?) mikä tottakai hieman haittaa seuraavan petoksen tekoa. Säälittävä tyyppi.

   Lainaa

  14. Villi pomelo 26.5.2022 11:56
   Tulos: +107 (115 ääntä)
   Karsittu patsas: En nyt tiedä voidaanko puhua 'kunnianloukkauksesta' jos paljastaa oikean huijarin joka tehtailee nettipetoksia. Jos kyseinen henkilö on samassa ryhmässä huijannut rahaa useilta henkilöiltä. Veikkaan että Vesaa ei niinkään harmita mahdollinen mainehaitta kuin se että hänen tekonsa on tuotu [...]
   Jep, kunnianloukkaus tulee kyseeseen vain silloin kun henkilöstä levitetään valheellista tietoa.

   Lainaa

  15. Tulos: +109 (111 ääntä)
   Kunnianloukkaus rikosnimikkeenä vaatii, että väite on valheellinen, eli varasta saa kyllä kutsua varkaaksi. Tietenkin jokainen on syytön, kunnes toisin todistetaan, mutta tuskinpa tässä tapauksessa iso riskiä syytteisiin on, kun Vesa meni vielä typeryyttään myöntämään petoksensa. Yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen voisi tietenkin tulla kyseeseen, koska siinä ei vaadita, että esitetyt väitteet ovat valheellisia. En ole juristi, mutta mutuilisin kuitenkin, että nettipetosten tehtailijan voi olla aika vaikea lähteä syyttämään uhrejaan tästä.

   Lainaa

  16. Säädytön lehmä 26.5.2022 13:15
   Tulos: +84 (88 ääntä)
   Pallero: Tuskin hänellä edes mitään peliriippuvuus on. Kunhan yrittää vedota siihen jotta saisi myötätuntoa, lisää aikaa esim huijata joltain muulta rahat takaisin maksuun.
   Mietin aivan samaa. Vähän liian helposti kertoi ”peliriippuvuudestaan”, kun yleensä riippuvuuden omaava, oli sitten mikä tahansa, salaa sen viimeiseen asti eikä välttämättä suostu myöntämään asiaa edes itselleen.

   Lainaa

  17. Takkuinen hilleri 26.5.2022 13:27
   Tulos: +48 (54 ääntä)
   traumcity: Tuossa nyt ei ole järjen hiventäkään. Kysyi onko lippu koko peliin, ei onko lippu kaikkiin peleihin. Ja eri peleihin totta kai myydään liput erikseen eikä missään festivaalimuotoisessa päiväpaketissa.
   Kummallakin oli ilmeisesti vaikeuksia kirjoittaa järkevää suomea. Olisi pitänyt kysyä, onko varmasti ko. peliin, ja että liput maksavat 90 €/kpl.

   Lainaa

  18. Tulos: -8 (48 ääntä)
   Takkuinen hilleri: Kummallakin oli ilmeisesti vaikeuksia kirjoittaa järkevää suomea. Olisi pitänyt kysyä, onko varmasti ko. peliin, ja että liput maksavat 90 €/kpl.
   En oo ihan varma tästä, koska Sami kysyi ensin että onko koko peliin ja sitten heti perään täsmentävänä kysymyksenä että nimenomaan Suomi-Ruotsi matsiin. 
   Vaikea tuosta on mitään muuta johtopäätöstä tehdä kuin sen, että Sami ei ollut varma siitä saako pelin katsoa alusta loppuun jos sinne lipun hankkii.

   Lainaa

  19. Pikimusta panda 26.5.2022 14:55
   Tulos: +105 (107 ääntä)
   Yhdellä nettipetokseen lankeamisen kokemuksella pro tip: Sen sijaan, että olisin ilmoittanut huijarille "siihen ja siihen asti aikaa palauttaa rahat tai lähtee rikosilmoitus", ilmoitin että "peruutan tekemäni rikosilmoituksen heti kun rahat on palautettu". Olisko menny kymmenen minuuttia niin oli rahat sentilleen takas tilillä.

   Lainaa

  20. Timmi mustikka 26.5.2022 15:56
   Tulos: +93 (93 ääntä)
   Vesan oma rikosilmoitus poliisille on varmasti hieno. "Sami Samilainen väitti minua fecabookissa huijariksi sen jälkeen kun hän maksoi minulle lipuista, joita en sitten lähettänyt hänelle" Ohessa todisteena kuvakaappaukset keskustelusta ja Vesan omat yhteystiedot

   Lainaa

  21. Tallentumaton kirahvi 26.5.2022 16:42
   Tulos: +31 (37 ääntä)
   Samin olisi pitänyt kysyä, onko koko peliPÄIVÄÄN, siellä on tosiaan 2–3 matsia ja suurin osa lipuista on koko päiväksi. Oli se siis vähän ärsyttävästi kysytty, mutta sattuuhan sitä, ja on olemassa ilmiö, jossa annetaan ymmärtää, että satunnaisen päivämatsin lipun annetaan ymmärtää kelpaavan Suomen peliin illalla, vaikka näin ei ole.

   Lainaa

  22. Tulos: -5 (17 ääntä)
   -x-x-: Kunnianloukkaus rikosnimikkeenä vaatii, että väite on valheellinen, eli varasta saa kyllä kutsua varkaaksi. Tietenkin jokainen on syytön, kunnes toisin todistetaan, mutta tuskinpa tässä tapauksessa iso riskiä syytteisiin on, kun Vesa meni vielä typeryyttään myöntämään petoksensa. Yksityiselämää [...]
   Ei vaadi. 9§:ssä on myös 2 kohta jonka mukaan "muuten kuin 1 kohdassa tarkoitetulla tavalla halventaa toista". Eli suomeksi sanottuna "muuten kuin valehtelemalla halventaa toista". Tuo yksityiselämää koskevan tiedon levittäminen voi kyllä olla ihan varteenotettava rikosnimikkeenä tässä asiassa. Valvontakameran kuvia julkaisseita on tuomittu ja en näe siinä hirveästi eroa tähän tilanteeseen.

   Lainaa

  23. Tulos: -13 (15 ääntä)
   Vesa ei selkeästi pelaa täydellä pakalla. Ei fiksu ihminen moisen kanssa kaupantekoon edes ala.

   Lainaa

  24. Rusehtava neuvonantaja 26.5.2022 23:38
   Tulos: +26 (32 ääntä)
   Mupsu: Panisin. T:Anne
   VOI VITTU! T: Vesa

   Lainaa

  25. Valittu mestari 27.5.2022 0:13
   Tulos: +36 (36 ääntä)
   Huijaritkin jo uhriutuu.

   Lainaa

  26. Kaino noita 27.5.2022 1:28
   Tulos: -1 (9 ääntä)
   Mupsu: Panisin. T:Anne
   Vesaa vai Ellua?

   Lainaa

  27. Rohkea myyrä 27.5.2022 7:50
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   Toj Karin: Ei vaadi. 9§:ssä on myös 2 kohta jonka mukaan "muuten kuin 1 kohdassa tarkoitetulla tavalla halventaa toista". Eli suomeksi sanottuna "muuten kuin valehtelemalla halventaa toista". Tuo yksityiselämää koskevan tiedon levittäminen voi kyllä olla ihan varteenotettava rikosnimikkeenä tässä asiassa. [...]
   Ei tule yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen kyseeseen tässä. On aika paljonkin eroa julkaista valvontakamerakuva, tai henk. Koht. Keskustelu jonka yksi tarkoitus on varoittaa muita. Yleisesti voisin sanoa, että lain tulkinta on usein monimutkainen prosessi. Pelkkä teon kuvauksen lukeminen Finlexistä ei siviilille yleensä kerro paljoa, vaikka moni tuntuukin esiintyvän asiantuntijana tällä perusteella. Toki rikosilmoituksen voi lain mukaan tehdä mistä tahansa asiasta, mutta koska valitettavan moni niin tekeekin, ymmärrätte varmaan miksi tutkinta-ajat ovat pitkiä. T:poliisi

   Lainaa

  28. Tulos: +11 (13 ääntä)
   No palauttiko se rahat??

   Lainaa

  29. Aurinkolasiton Noita 27.5.2022 10:08
   Tulos: +30 (30 ääntä)
   Tämä on petos, ja se on rikos. Sillä selvä. Rikosilmoitus näistä pitää tehdä, vaikka nyt jollekin onnistuisikin jotain palauttamaan. Ei nää vesat muuten mitään opi. Johan se ehti vaihtamaan profiilikuvansakin johonkin profiileistaan (!), ja aivan varmasti aikoo jatkaa touhujaan. Kertoohan sekin jo jotain ihmisestä, että näitä omalla nimellään ja kuvallaan on tehtaillut. Pöljä mikä pöljä.

   Lainaa

  30. Nuutunut kivi 27.5.2022 16:11
   Tulos: +9 (15 ääntä)
   -x-x-: Kunnianloukkaus rikosnimikkeenä vaatii, että väite on valheellinen, eli varasta saa kyllä kutsua varkaaksi. Tietenkin jokainen on syytön, kunnes toisin todistetaan, mutta tuskinpa tässä tapauksessa iso riskiä syytteisiin on, kun Vesa meni vielä typeryyttään myöntämään petoksensa. Yksityiselämää [...]
   Ameriikassa tämäkin onnistuisi vaivatta. 
   Saihan joku tuomion ajettuaan toisen käden yli autolla. Vaikka alle jäänyt oli varastamassa yliajaneen pölykapseleita. Tai kun nainen sai korvauksia huonekaluliikkeeltä, kivusta ja särystä, kun lapsi oli potkaissut häntä ko. liikkeen tiloissa. Lapsi oli naisen oma jälkeläinen. 

   Lainaa

  31. Tulos: +2 (8 ääntä)
   traumcity: En oo varmasti ainoa jota ärsytti Sami tästä sekametelisopasta eniten. "Onko se lippu koko peliin?" Ei oo ei, vähän aikaa saat katsoa matsia ja sitten samalle paikalle toinen tilalle, läpsystä vaihto. Apinaa koijataan.
   Yleensä nykyään olet ainut, joka on kanssasi samaa mieltä yhtään mistään.
   Ennen oli toisin, en tiedä mitä sinulle on tapahtunut.

   Lainaa

  32. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Honottava huuhkaja: Riippuvuudet saavat kyllä ihmisen tekemään hemmetin alhaisia asioita. Vaikka mummonsa myyvät jos vain saavat rahaa riippuvuuden ylläpitämiseen.
     Riippuvaisten kanssa tekemisissä olleena, sekä töiden puolesta että vapaa-ajalla, tuo ei ole totta. Riippuvuudet saavat kyllä monet venyttelemään sopivuuden rajoja ja tekemään sellaista, mitä muuten eivät, mutta hyvin harvasta kuoriutuu ihmishirviötä missään koukussa ja venyttämätön raja kuitenkin menee jossain. (Esim. vanhempia naisaddikteja on aika vähän, koska äitiys yleensä on se raja johon sekoilu loppuu. Jotkut vahingoittavat jopa omaa lastaan -useimmat eivät). Tai katsokaa tätä Vesaveskua -ei peliriippuvuus vahingoita kognitiivisia kykyjä, tyhmyyden on täytynyt olla mukana jo valmiiksi. Ja samoin muissa addiktioissa -ne pahimpia asioita tekevät eivät olisi olleet mukavia ihmisiä muutenkaan, ja monet addiktit ovat hyviä ihmisiä (joilla ei mene niin hyvin).

   Lainaa

  33. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Loppuunmyyty peli, jonka liput maksoivat yli 200,- ihan virallisesti ostettuna ja varmaan tuplat mustasta pörssistä ja sitten on joku random facebook heebo jolta ihan sattumalta löytyy ylimääräisiä lippuja puoleen hintaan? Suckers, there's one born every minute lausui aikanaan PT Barnum. Mulla olisi muuten sadan tonnin perintö tulossa, mutta tarvisin vähän rahaa lakimiesten kuluihin, nyt ei just ole. Jos joku pystyisi pari tonnia jeesiin niin pistetään perintö puoliksi. Miten olisi?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: huijari, huijaus, jääkiekko, keskustelu, kirppari, kirppis, kirpputori, kunnianloukkaus, liput, messenger, rikosilmoitus, turku, viestit, yksityisviesti