Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Automaailma, osa 10

Parhaat pysäköintivinkit.
Automaailma, osa 10

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 80 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tumaton seuraeläin 19.5.2022 0:13
   Tulos: +268 (356 ääntä)
   Pasi on ihmis💩

   Lainaa

  2. Lehtevä banaani 19.5.2022 0:34
   Tulos: +12 (98 ääntä)
   Miten raiskataan pystyyn?

   Lainaa

  3. Valittu mestari 19.5.2022 0:49
   Tulos: +283 (305 ääntä)
   Pasi saa huijata koska sota. 🙄

   Lainaa

  4. Tulos: +297 (341 ääntä)
   Kai niitä kolareita sattuu silloin jos joku ajaa vähän alinopeutta, kun kaiken maailman Anut ajaa 15 km/h ylinopeutta siellä seassa.

   Lainaa

  5. Kirjailtu mustikka 19.5.2022 1:31
   Tulos: +248 (294 ääntä)
   Nian ja Anun kaltaiset ihmiset ovat ihmissaastaa :) voi sitten tappamiensa ihmisten hautajaisissa pitää puhetta, kuinka "hidastelijat aiheuttavat kolarit". Jo se 10-15km/h ylinopeus voi olla esim jalankulkijaan törmätessä hengissäpysymiselle todella ratkaiseva tekijä (alla linkki liikenneturvan kuvaajaan), puhumattakaan niistä jarrutus- ja reagointi ajoista. Vielä kun siihen ylinopeuteen lisätään jokin häiriötekijä, vaikka se puhelimessa puhuminen, ei sitä suojatiellä kävelijää nähdäkkään. Turvavyön pitämättömyys on ihan omaa typeryyttään se ei minua liikuta, tälläset sankarit kun tuntuu ajattelevan, ettei heille voi sattua kolaria tai onnettomuutta. Kumpa se olis niin, mut koska autoillessa on niin monta muuttujaa, ettei ite voi hallita kaikkee. https://www.liikenneturva.fi/app/uploads/2021/08/tormays_kuoleman_todennakoisyys_hussain2019_2-1280x1434.jpg

   Lainaa

  6. Tulos: -93 (235 ääntä)
   Kirjailtu mustikka: Nian ja Anun kaltaiset ihmiset ovat ihmissaastaa 😊 voi sitten tappamiensa ihmisten hautajaisissa pitää puhetta, kuinka "hidastelijat aiheuttavat kolarit". Jo se 10-15km/h ylinopeus voi olla esim jalankulkijaan törmätessä hengissäpysymiselle todella ratkaiseva tekijä (alla linkki liikenneturvan [...]
   En ole kännykän räpläämisen tai ylinopeuksien puolustaja, mutta valitettavan usein kun joku auton alle jää, tä uhri on itse katsellut kännykkäänsä liikenteen sijaan, tai muuten vaan lampsinut suojatielle tai kadulle katsomatta ympärilleen. Vaikka suojatiellä kulkevalla onkin etuoikeus, kevyt liikenne häviää AINA törmäyksessä. Siksi halvin henkivakuutus on kuitenkin katsoa mihin kulkee ja milloin.

   Lainaa

  7. Tulos: -3 (163 ääntä)
   Mietin tässä, että se 10km/h yli rajoituksen voi olla ihan jees mittarinopeutena, jos tietää mittarin heittävän vaikka tuon 10km/h. Jokaisen tulisi tietää oman autonsa mittariheitto, uskon että suuri osa ärsyttävistä alinopeuksista johtuu siitä että ajetaan hiukan alle suurimman sallitun, muttei oteta huomioon että se mittariheitto mukaan lukien ajetaankin jo 10-15km/h alle suurimman sallitun.

   Lainaa

  8. Tulos: +91 (125 ääntä)
   Toivottavasti Anulta otetaan kortti pois

   Lainaa

  9. Tulos: +233 (251 ääntä)
   Pasia ei kiinnosta että ne paikat on varattu fyysisesti heikoille, jotka oikeasti tarvitsevat niitä. Kunhan pääsee kusettamaan heikommassa asemassa olevia ja ottamaan niiltä pois niin Pasille se on ihan ok.

   Lainaa

  10. Parkkimasa 19.5.2022 4:10
   Tulos: +70 (82 ääntä)
   Kerran joku oli parkkeerannut mun ruutuun joka oli nurkassa niin pistimpä omani sen taakse ja jätin lapun että kannattaa katella mihin parkkeeraa. Varmaan oli mukava kun ei saanut autoaan minun parkista pois kun oli aika lähteä. 😂 siellä se nökötti vielä seuraavan kerran kun lähdin seuraavana päivänä omalla autollani. Eikä koskaan muuten ollut ainakaan se auto toista kertaa mun parkkiruudussa.

   Lainaa

  11. Arkistoitu siili 19.5.2022 4:19
   Tulos: +152 (164 ääntä)
   Jimbo: En ole kännykän räpläämisen tai ylinopeuksien puolustaja, mutta valitettavan usein kun joku auton alle jää, tä uhri on itse katsellut kännykkäänsä liikenteen sijaan, tai muuten vaan lampsinut suojatielle tai kadulle katsomatta ympärilleen. Vaikka suojatiellä kulkevalla onkin etuoikeus, kevyt [...]
   Silti ei kiitos venäläiselle liikennekulttuurille, jossa saa pelätä henkensä edestä suojatien ylittäessään. Vaikka jalankulkija onnettomuustilanteessa "häviääkin", niin vastuu on autoilijan.

   Lainaa

  12. Arkistoitu siili 19.5.2022 4:22
   Tulos: +132 (172 ääntä)
   Jimbo: Mietin tässä, että se 10km/h yli rajoituksen voi olla ihan jees mittarinopeutena, jos tietää mittarin heittävän vaikka tuon 10km/h. Jokaisen tulisi tietää oman autonsa mittariheitto, uskon että suuri osa ärsyttävistä alinopeuksista johtuu siitä että ajetaan hiukan alle suurimman sallitun, muttei [...]
   Ei se nopeusrajoitus tarkoita mitään miniminopeutta. Ja alinopeudesta varoitetaan kyllä liikennemerkillä. Se, että ajaa 80:n alueella vaikka 70:iä, ei ole alinopeutta, ellei toisin ole liikennemerkillä määrätty.

   Lainaa

  13. Säädytön lehmä 19.5.2022 5:16
   Tulos: -35 (85 ääntä)
   Riku: Pasia ei kiinnosta että ne paikat on varattu fyysisesti heikoille, jotka oikeasti tarvitsevat niitä. Kunhan pääsee kusettamaan heikommassa asemassa olevia ja ottamaan niiltä pois niin Pasille se on ihan ok.
   Paitsi että Pasi ei puhunut sanallakaan invapaikalle pysäköinnistä, vaan lainaamaan pysäköintilupaa. Pysäköintiluvalla voi parkkeerata myös ihan tavallisille paikoille, eikä ainoastaan invapaikoille.

   Lainaa

  14. Vilkuton pupu 19.5.2022 6:26
   Tulos: +52 (72 ääntä)
   Mun autossa mittari heittää ainakin n. 6-8 km/h. Mua aina ärsyttää, että jos laitan moottoritiellä vakkariksi vaikka 112 km/h, niin silti suurin osa autoilijoista ohittaa koska ajan "hitaasti"

   Lainaa

  15. Tulos: +116 (132 ääntä)
   Pasi on valmis kusettamaan invalideja, koska Pasin mielestä valtio kusettaa häntä :D

   Lainaa

  16. Puuton alpakka 19.5.2022 6:36
   Tulos: +99 (107 ääntä)
   Jimbo: Mietin tässä, että se 10km/h yli rajoituksen voi olla ihan jees mittarinopeutena, jos tietää mittarin heittävän vaikka tuon 10km/h. Jokaisen tulisi tietää oman autonsa mittariheitto, uskon että suuri osa ärsyttävistä alinopeuksista johtuu siitä että ajetaan hiukan alle suurimman sallitun, muttei [...]
   Onnettomuudet eivät johdu niistä alinopeuksista, vaan niistä, jotka ärsyyntyvät rajoitusta hitaammasta ajosta. Ja ennen kaikkea niistä ärsyyntyjistä, joiden ajotaito ei riitä turvalliseen ohitukseen. Jos edessä ajaa joku 15 km/h hitaampaa kuin rajoitus sallii, on hänet varsin helppo ohittaa ilman oleellisia ylinopeuksia tai liikenteen vaarantamista. Jos joku ajaa vaikka vain 5 km/h alle sallitun, on ohittaminen laillisesti paljon haastavampaa.

   Lainaa

  17. Kastunut hai 19.5.2022 6:44
   Tulos: +92 (100 ääntä)
   Peräänajot on lisääntyneet viime vuosina, ainakin tuntuu siltä ja eiköhän se luulo siitä, ettei puhelimen selaaminen mitään haittaa. PErjantaina nähtyä kun vilkuton auto lähtee ohittamaan traktoria, joka on kääntymässä vasemmalle. Mitään tekosyitä ei voi esittää, sillä me takana reilun turvavälin päässä pystyimme sen hyvissä ajoin päälle laitetun traktorin vilkun näkemään ja aurinkokaan ei paistanut sellaisesta suunnasta, että olisi voinut häikäistä. Se vilkku vasemmalle on aina kääntymismerkki - eikös taannoin joku lähtenyt ohittamaan vastaavassa tilanteessa ja aiheutti pahan kolarin? Nopeusrajoituksen mukaan ajaminen ei ole alinopeutta. Alinopeutta ajavat hidastavat tietty liikennettä, mutta tähän vuoden aikaan on liikenteessä paljon traktoreita, joiden pitää siirtyä kotoa pellolle tai pellolta a pellolle b. Eikä yhdistelmäajoneuvot yms. saa ajaa kuin 80 km/h. Jos ei pysty ajamaan liikenteessä, missä on kulkuneuvoja, joilla ei edes saa ajaa sallittua nopeutta, ajokortti hylylle kiitos.Ainakin omilla reiteiläni ne hitaat papparaiset ajaa päivällä. Ruuhka-aikaan on liikenteessä paljon rekkoja.

   Lainaa

  18. Rehevöitynyt monni 19.5.2022 7:10
   Tulos: -51 (139 ääntä)
   Arkistoitu siili: Ei se nopeusrajoitus tarkoita mitään miniminopeutta. Ja alinopeudesta varoitetaan kyllä liikennemerkillä. Se, että ajaa 80:n alueella vaikka 70:iä, ei ole alinopeutta, ellei toisin ole liikennemerkillä määrätty.
   Joo, mutta kyllä reippaasti alinopeutta ajavat vähentävät liikenneturvallisuutta, koska muiden on ne ohitettava. Eilenkin joku ajoi 100km/h alueella 70km/h ja välillä alle. Mun mielestä jos ei ole syystä tai toisesta kykenevä ajamaan tuota kovempaa silloin, kun tie- ja keliolosuhteet ovat optimaaliset, pitäisi suosiolla pysyä pois valtateiltä ja vakavasti harkita, onko se ajaminen muutenkaan just sun juttus. Mulle on ihan sama, ajaako joku valtatiellä 10-20km/h ylinopeutta, mutta taajamassa kaahaavilta pitäis vetää hampaat kurkkuun.

   Lainaa

  19. Tulos: +142 (166 ääntä)
   Rehevöitynyt monni: Joo, mutta kyllä reippaasti alinopeutta ajavat vähentävät liikenneturvallisuutta, koska muiden on ne ohitettava. Eilenkin joku ajoi 100km/h alueella 70km/h ja välillä alle. Mun mielestä jos ei ole syystä tai toisesta kykenevä ajamaan tuota kovempaa silloin, kun tie- ja keliolosuhteet ovat [...]
   Ellei ole kykenevä odottamaan turvallista hetkeä tehdä ohitus vaan pitää mennä riskillä ja syyttää hitaampia liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, pitäisi ehkä miettiä, onko ajaminen ihan se oma juttu. Koska liikenteessä tulee aina olemaan niitä hitaampia. Ne ovat joko traktoreita, rekkoja, muita isoja, raskaita ja hitaita työkoneita ja kyllä, myös niitä, joiden huomiokyky on jo vähän heikentynyt ja jotka joutuvat siksi ajaa hiljempaa, mutta joilla on ihan yhtäläinen oikeus olla siellä liikenteessä siihen asti kunnes viranomaiset ottavat kortin pois.

   Lainaa

  20. Eksakti maksamato 19.5.2022 8:26
   Tulos: +97 (105 ääntä)
   Jimbo: En ole kännykän räpläämisen tai ylinopeuksien puolustaja, mutta valitettavan usein kun joku auton alle jää, tä uhri on itse katsellut kännykkäänsä liikenteen sijaan, tai muuten vaan lampsinut suojatielle tai kadulle katsomatta ympärilleen. Vaikka suojatiellä kulkevalla onkin etuoikeus, kevyt [...]
   Jos suojatielle lampsii joku kännykkään tuijottava, niin autoilijan tehtävä on olla se, joka sen huomaa. Vaikka sieltä juoksis se muksu eteen lähipuskasta tai lumikasan takaa. Se on _suojatie_ ja sen kohdalla autoilijalla pitää jokin valo syttyä päässä ja jalka nousta kaasulta. Joo, toki pitää lapset opettaa ylittämään tie turvallisesti, mutta aina siellä on joku Ville-Petteri kavereiden kanssa, jolta ne säännöt just silloin hauskimmalla hetkellä unohtuu.

   Lainaa

  21. Törkiä karhu 19.5.2022 8:35
   Tulos: +133 (143 ääntä)
   Rehevöitynyt monni: Joo, mutta kyllä reippaasti alinopeutta ajavat vähentävät liikenneturvallisuutta, koska muiden on ne ohitettava. Eilenkin joku ajoi 100km/h alueella 70km/h ja välillä alle. Mun mielestä jos ei ole syystä tai toisesta kykenevä ajamaan tuota kovempaa silloin, kun tie- ja keliolosuhteet ovat [...]
   Syynä hitaampaan ajoon voi olla rengasrikko, arka kuorma autossa (kokeile muuten kuljettaa kakku autossa!), lasi rikottu, sairaskohtaus kuten huimaus ja matka lääkäriin, neurologinen sairaus, jonka vuoksi kuljettaja arvioi tarvitsevansa hieman pidemmän reaktioajan tai ihan vain ajokokemusta karruttava tuore kuljettaja. Osalta kuljettajia puuttuu empatiakyky, kun raivostutaan jo siitä, että on pakko ohittaa. Kyllä liikenteeseen pitäisi mahtua kaikkien tilanteesta huolimatta, eikä muiden kuin poliisin tai lääkärin tarvitse toisten ajo-oikeuteen lähteä ottamaan kantaa.

   Lainaa

  22. Kaikkitietävä ahven 19.5.2022 8:37
   Tulos: +112 (116 ääntä)
   Rehevöitynyt monni: Joo, mutta kyllä reippaasti alinopeutta ajavat vähentävät liikenneturvallisuutta, koska muiden on ne ohitettava. Eilenkin joku ajoi 100km/h alueella 70km/h ja välillä alle. Mun mielestä jos ei ole syystä tai toisesta kykenevä ajamaan tuota kovempaa silloin, kun tie- ja keliolosuhteet ovat [...]
   Usein nuo selvää alinopeutta ajavat kuskit ovat ikääntyneitä ihmisiä.  Ajaminen ei ehkä ole enää "heidän juttunsa", mutta maaseudulla on muuten vaikeaa päästä kaupassa käymään tai terveyskeskukseen. Koetetaan kestää, jos joku matelee edessämme muutaman kilometrin verran. Tiet on kuitenkin tarkoitettu kaikille, ei vain nuorille ja hyväkuntoisille. Se on sitten eri asia, jos kuski ei selvästi ole enää ajokuntoinen.

   Lainaa

  23. Tulos: +11 (17 ääntä)
   Jimbo: En ole kännykän räpläämisen tai ylinopeuksien puolustaja, mutta valitettavan usein kun joku auton alle jää, tä uhri on itse katsellut kännykkäänsä liikenteen sijaan, tai muuten vaan lampsinut suojatielle tai kadulle katsomatta ympärilleen. Vaikka suojatiellä kulkevalla onkin etuoikeus, kevyt [...]
   Henkivartija varmaan ennemmin? Henkivakuutuksesta saa rahaa vain jos kuolee.

   Lainaa

  24. Kukkea sitruuna 19.5.2022 9:02
   Tulos: +58 (74 ääntä)
   Jimbo: En ole kännykän räpläämisen tai ylinopeuksien puolustaja, mutta valitettavan usein kun joku auton alle jää, tä uhri on itse katsellut kännykkäänsä liikenteen sijaan, tai muuten vaan lampsinut suojatielle tai kadulle katsomatta ympärilleen. Vaikka suojatiellä kulkevalla onkin etuoikeus, kevyt [...]
   Ehkei nyt ihan parhaiten esiin tuotu pointti, mutta ihan asiassa olet siinä, että oikeassa olemisen tunne kolarissa on aina kipua heikompi. Minä kävelin suojatiellä auton alle. Suojatien eteen pysähtyi kuorma-auto päästämään ihmiset yli, mutta viereistä kaistaa tullut ei enää pysähtynytkään ja kävelin sen eteen... Minulla oli etuajo-oikeus, minua olisi muiden pitänyt väistää ja minä toimin oikein. Ei se oikeassa olemisen tunne auttanut paskan vertaa. Sattui ihan helvetisti. No itse osuma autoon ei tuntunut missään, mutta jysähdys asfaltille oli jo tosi kivulias ja päähän sattui viikon ajan aika voimakkaasti. Mutta olin oikeassa! Liikenne on yhteispeliä ja kaikkien pitäisi olla tilanteen tasalla ja valppaana oikeuksista huolimatta. Varsinkin kevyen liikenteen, koska heille käy heikosti, kun jotain sattuu. Kaikkien velvollisuus on pyrkiä estämään vahingot ja antaa muille mahdollisuus noudattaa väistämisvelvoitettaan (tämä on erityisesti urheilupyöräilijöille tarkoitettu. Ei teitä ehdi a) havaitsemaan b) väistämään, kun pyyhällätte nurkan takaa sen mitä mankeli kulkee tielle). Loppukaneettina oma huomio liikenteestä on se, ettei tämän palstan suuri yhteisymmärrys turvallisesta toiminnasta liikenteessä näy reaalimaailmassa. Ei missään, ei koskaan, ei mitenkään. Ettei nyt vaan olis vähän tekopyhyyttä joukossa.

   Lainaa

  25. Estävä hampurilainen 19.5.2022 9:19
   Tulos: -41 (47 ääntä)
   Pasilla on oikea asenne. Anukin varmaan ajaa oikeasti ~5km/h yli rajoituksen, koska auton mittari heittää niin paljon.

   Lainaa

  26. Itseasiassa 19.5.2022 9:32
   Tulos: +73 (83 ääntä)
   Niin vituttaa noi Pasit, invakortteja käytetään yleisesti ihan törkeästi väärin, esim. omaiset vaikka sen kortin haltija ei ole edes autossa mukana. Vielä enemmän mua ottaa pannuun tuo typerä "valtio ei välitä kenestäkään" -mantra. Miten tuon voi edes perustella? Jos palataan aikaan, kun hallitsijalle oli pakko maksaa veroja, mutta et saanut takaisin sosiaalihuoltoa, terveydenhoitoa, koulutusta ja kaikenmaailman tukia, jotta voit kotiisi tehdä remppaa, ei ollut asfaltteja, ei itseasiassa edes teitä, niin sitten voidaan sanoa ettei valtio välitä kenestäkään. Lähes jokainen Suomessa asuva on saanut äitiyspakkauksen ja neuvolan vanhimpia sukupolvia lukuunottamatta, mutta kukaan täällä ei voi sanoa, että olisi valtiota jäänyt tyhjin käsin.

   Lainaa

  27. Tuoksuva pöllö 19.5.2022 10:27
   Tulos: +63 (65 ääntä)
   Vilkuton pupu: Mun autossa mittari heittää ainakin n. 6-8 km/h. Mua aina ärsyttää, että jos laitan moottoritiellä vakkariksi vaikka 112 km/h, niin silti suurin osa autoilijoista ohittaa koska ajan "hitaasti"
   Ite en jaksa motarilla ärsyyntyä siitä, kun muut ohittaa. Siellähän se homma on suht sujuvaa. Köröttelen omaa sopivaa matkavauhtia ja ohittelen itse tarvittaessa. Siellä ei kuitekkaan tarvi itse olla aktiivinen ohitustilanteessa (eli siis toisen ohittaessa itseäni), toisin kun maantiellä kun saa jännittää lähteekö joku ohitteleen katvepaikoissa tms, jolloin saa valmiiks varautua tekeen väistöliikkeitä. 
   Kerran yks tuttu kirosi sitä, kun raskas liikenne on motarilla vaan tien tukkeena. Toivoi että siirrettäisiin kulkemaan maanteitä... eli sinne missä ohitukset on vaivattomia ja turvallisia, vai miten se meni?

   Lainaa

  28. Tulos: +13 (25 ääntä)
   Arkistoitu siili: Silti ei kiitos venäläiselle liikennekulttuurille, jossa saa pelätä henkensä edestä suojatien ylittäessään. Vaikka jalankulkija onnettomuustilanteessa "häviääkin", niin vastuu on autoilijan.
   Pakko kommentoida tuota venäläistä liikennekulttuuria sen verran, että vieraillessani Venäjän toiseksi suurimmassa kaupungissa autoilijat pysähtyivät nätisti suojatien eteen antamaan mulle tietä. Se yllätti itsenikin. Samaa ei voi sanoa omasta läntisessä Suomessa sijaitsevasta kotikaupungistani, jossa liikennesäännöt on liian monelta autoilijalta unohtuneet.

   Lainaa

  29. Tulos: -25 (35 ääntä)
   Arkistoitu siili: Ei se nopeusrajoitus tarkoita mitään miniminopeutta. Ja alinopeudesta varoitetaan kyllä liikennemerkillä. Se, että ajaa 80:n alueella vaikka 70:iä, ei ole alinopeutta, ellei toisin ole liikennemerkillä määrätty.
   Alinopeutta määrittelevää liikennemerkkiä ei edes ole olemassakaan. Koska virallisesti tälläistä asiaa kuin "alinopeus" ei ole olemassakaan. Jos ilman mitään syytä ajelee 20km/h satasen tiellä, voi toki saada "alinopeudesta" sakot. 
   Suomessa on siis kaksi nopeuteen takertuvaa liikenne merkkiä. Toinen tutumpi kertoo maksiminopeuden. Ja toinen harvinaisempi eli "vähimmäisnopeus" ottaa kantaa vain ja ainoastaan siihen että, jos poljet kaasupolkimen pohjaan saakka, niin minkä vauhdin yli se ajoneuvosi maksiminopeus pitää päästä. 
   "Vähimmäisnopeus" merkkiä ei kiinnosta pätkän vertaa se menetkö sellaisella merkillä varustetulla tiellä 100 km/h vaiko 5km/h. Vaan ainoastaan se että, kykenetkö ajamaan sitä ilmoitettua "vähimmäisnopeutta". 

   Lainaa

  30. Tyvekäs luovuttaja 19.5.2022 11:22
   Tulos: -28 (40 ääntä)
   Itseasiassa: Niin vituttaa noi Pasit, invakortteja käytetään yleisesti ihan törkeästi väärin, esim. omaiset vaikka sen kortin haltija ei ole edes autossa mukana. Vielä enemmän mua ottaa pannuun tuo typerä "valtio ei välitä kenestäkään" -mantra. Miten tuon voi edes perustella? Jos palataan aikaan, kun [...]
   Toki ei tyhjin käsin, ja ääriesimerkeillä pelaaminen on typerää.
   Mutta kyllä minua hyvin menestyvänä opiskelijana vihastuttaa valtavasti,kuinka yhteiskunta keskittyy esimerkiksi juoppojen hyysäämiseen.
   Ei ole kovin kannustavaa opiskella, kun sosiaalitukia ei saa sillä "nostamaton opintolaina lasketaan tuloksi"
   Minun pikkukoulunkäynti on saanut minut 15 000€ velkoihin ja lisää todennäköisesti luvassa, sillä korona vei ensimmäisten vuosien kesätyöt. Ja sitten vähäisiäkin opintotukia käydään kinuamaan takaisin.

   Lainaa

  31. Kykenemätön peura 19.5.2022 11:26
   Tulos: +31 (39 ääntä)
   Mielestäni niillä selvästi nopeusrajoitusta hitaammin ajelevilla voisi olla sen verran pelisilmää, että väistäisivät itse siivuun, jos jonoa kertyy taakse, eikä turvallisia ohituspaikkoja ole. Esim. mauto 60-70 rajoituksella ruuhka-aikaan kaksikaistaisella tiellä kerää helposti todella pitkän jonon peräänsä. Itse toimin aikoinaan aina näin, vaikka skootteri on helpompi ohittaa, kuin leveämpi kulkuneuvo, eikä se omaa matkantekoa juurikaan hidastanut. Toki edelleen annan tietä, jos joku lähtee ohi. Sitten jos ei pää kestä ohittavia autoja, niin voisi pysyä pois liikenteestä. Niitäkin hulluja välillä näkee, jotka ajaa sadan rajoituksella 80, mutta jos lähtee ohittamaan, niin kiihdyttävät vaikka 120.

   Lainaa

  32. Tulos: +32 (36 ääntä)
   Kaikkitietävä ahven: Usein nuo selvää alinopeutta ajavat kuskit ovat ikääntyneitä ihmisiä.  Ajaminen ei ehkä ole enää "heidän juttunsa", mutta maaseudulla on muuten vaikeaa päästä kaupassa käymään tai terveyskeskukseen. Koetetaan kestää, jos joku matelee edessämme muutaman kilometrin verran. Tiet on kuitenkin [...]
   Hyvä asenne. Autoilevat vanhukset harvoin ajelevat ruuhkaisia valtateitä, vaan etsivät hiljaisempia aikoja ja reittejä. Jos vanhuksen ajaminen tyhjällä tiellä on ongelma jollekin maanteiden kuninkaalle, maanteiden kuninkaan kannattaa harkita esim. skootteria.
   Alinopeutta ajaminen on muutenkin harvoin mikään todellinen ongelma. Suurempi ongelma on yleensä se joka ei osaa ohittaa alinopeutta ajavaa. Joskus rengasrikon takia jouduin ajamaan pitkähkön matkan varapyörällä jossa max-nopeus 80km/h. Kun tiellä rajoitus 80, ajelin n. seitsemääkymppiä niin että nopeammat pääsevät helposti ohi. Ei auttanut. Vähän väliä siihen takapuskuriin jäi joku roikkumaan ja keräämään jonoa. Eivätkä olleet mitään vanhuksia. Epäilen että olivat enimmäkseen niitä joita ei koske tieliikennelain määräykset kännykän käyttämisestä ajaessa.

   Lainaa

  33. Tulos: +28 (28 ääntä)
   Valittu mestari: Pasi saa huijata koska sota. 🙄
   Koko Suomen valtio on Pasia vastaan 🙄

   Lainaa

  34. Tulos: -40 (44 ääntä)
   Vilkuton pupu: Mun autossa mittari heittää ainakin n. 6-8 km/h. Mua aina ärsyttää, että jos laitan moottoritiellä vakkariksi vaikka 112 km/h, niin silti suurin osa autoilijoista ohittaa koska ajan "hitaasti"
   Eli sinua ärsyttää, että ajaessasi ~15km/h alle suurimman sallitun, ihmiset ohittavat sinut täysin turvallisesti ja laillisesti nopeusrajoituksia noudattaen? 
   Olisiko aika tarkistaa omaakin asennetta? 
   Ja jos teet tuota myös kaksikaistaisilla teillä, olethan ystävällinen ja teet tilaa huomatessasi että 
   a)perässäsi on jono ja 
   b) edessä on suoraa tietä ilman vastaantulijoita. 
   Ei haittaa myöskään nostaa jalkaa kaasupolkimelta ja vilkauttaa vilkkua oikealle turvallisen ohituspaikan osoittamiseksi. Näin ainakin itse teen, jos vedän jonoa perässäni.

   Lainaa

  35. Tuoksuva pöllö 19.5.2022 14:51
   Tulos: +37 (37 ääntä)
   Jimbo: Eli sinua ärsyttää, että ajaessasi ~15km/h alle suurimman sallitun, ihmiset ohittavat sinut täysin turvallisesti ja laillisesti nopeusrajoituksia noudattaen?  Olisiko aika tarkistaa omaakin asennetta?  Ja jos teet tuota myös kaksikaistaisilla teillä, olethan ystävällinen ja teet tilaa huomatessasi [...]
   Itse käsitin, että kyse oli 100km/h rajoituksen ollessa voimassa.

   Lainaa

  36. Tosikko kiivi 19.5.2022 15:24
   Tulos: +29 (29 ääntä)
   Jimbo: Mietin tässä, että se 10km/h yli rajoituksen voi olla ihan jees mittarinopeutena, jos tietää mittarin heittävän vaikka tuon 10km/h. Jokaisen tulisi tietää oman autonsa mittariheitto, uskon että suuri osa ärsyttävistä alinopeuksista johtuu siitä että ajetaan hiukan alle suurimman sallitun, muttei [...]
   Päin mäntyä näyttävästä nopeusmittarista pitäisi alkaa jakamaan hylky katsurissa niin päästäisiin tuostakin tekosyystä.

   Lainaa

  37. Arkistoitu siili 19.5.2022 15:54
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Nelli: Pakko kommentoida tuota venäläistä liikennekulttuuria sen verran, että vieraillessani Venäjän toiseksi suurimmassa kaupungissa autoilijat pysähtyivät nätisti suojatien eteen antamaan mulle tietä. Se yllätti itsenikin. Samaa ei voi sanoa omasta läntisessä Suomessa sijaitsevasta kotikaupungistani, jossa liikennesäännöt on liian monelta autoilijalta unohtuneet.
   Jännä, kun itselläni on täysin päinvastaiset kokemukset Pietarista. Pietarilainen tuttunikin totesi, että siellä ajetaan vahvemman ehdoilla, ja autoilijana pitää olla röyhkeä, jos aikoo päästä perille. Minä vuonna kävit Pietarissa?
   Sitä en kiistä, etteikö joissakin Suomenkin kaupungeissa varmasti olisi samaa.

   Lainaa

  38. Säädytön lehmä 19.5.2022 15:59
   Tulos: -21 (49 ääntä)
   Törkiä karhu: Syynä hitaampaan ajoon voi olla rengasrikko, arka kuorma autossa (kokeile muuten kuljettaa kakku autossa!), lasi rikottu, sairaskohtaus kuten huimaus ja matka lääkäriin, neurologinen sairaus, jonka vuoksi kuljettaja arvioi tarvitsevansa hieman pidemmän reaktioajan tai ihan vain ajokokemusta [...]
   Jos on sairauskohtaus, niin silloin sinne lääkäriin mennään jonkun muun kyydillä ja mikäli on (neurologinen) sairaus, joka vaikuttaa oleellisesti ajokykyyn, ei sitä autoa silloin ajeta. 
   Itseasiassa: Niin vituttaa noi Pasit, invakortteja käytetään yleisesti ihan törkeästi väärin, esim. omaiset vaikka sen kortin haltija ei ole edes autossa mukana. Vielä enemmän mua ottaa pannuun tuo typerä "valtio ei välitä kenestäkään" -mantra. Miten tuon voi edes perustella? Jos palataan aikaan, kun [...]
   Mikä on tuo kokemasi törkeä vääryys, ettei invaluvan omaava henkilö ole autossa kyydissä? Meinaatko, et kun lähdet heittämään Irma-mummoa kylille kaupoille, niin ajat ensin invaruutuun, autat Irman ulos autosta ja pyydät odottamaan hetken? Autoon mennessä äkkiä otat invaluvan pois näkyviltä, ajat tavalliselle paikalle ja kävelet takaisin Irma-mummon luokse, jonka jälkeen saatat hänet sisälle ostoskeskukseen ja lähdet itse omille asioille.
   Ja palatessa hakemaan Irma-mummoa sama homma. Ajat tavallisten kuolevaisten ruutuun, käyt hakemassa Irma-mummon sisältä, kävelette invaruudun viereen ja pyydät taas odottelemaan. Kurvaat invaruutuun, haet Irma-mummon autoon ja sitten vasta laitat taas invaluvan näkyville, koska sen omaava henkilö on nyt vasta autossa. 
   Bonuskysymyksenä; Mistä sä tiedät kenen invalupa se siinä tuulilasilla on ja ettei se itseasiassa ole juuri autoa ajavan oma? 
   Eniten vituttaa jostain helvetin invaluvasta katkeroituvat ihmiset. Luovun omastani heti ensimmäiselle, joka ottaa siihen oikeuttaneet ominaisuudet myös mukaansa samalla! 

   Lainaa

  39. Arkistoitu siili 19.5.2022 15:59
   Tulos: +27 (31 ääntä)
   hmmm: Alinopeutta määrittelevää liikennemerkkiä ei edes ole olemassakaan. Koska virallisesti tälläistä asiaa kuin "alinopeus" ei ole olemassakaan. Jos ilman mitään syytä ajelee 20km/h satasen tiellä, voi toki saada "alinopeudesta" sakot.  Suomessa on siis kaksi nopeuteen takertuvaa liikenne merkkiä. [...]
   Nope. Tämä muuttui vuonna 2020. Voit tosiaankin saada alinopeudesta sakot, jos ajat alle vähimmäisnopeuden, joka on ilmoitettu liikennemerkillä:
   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/801443ea-54c3-484c-83d7-40209ae9f383

   Lainaa

  40. Pehmeä jänis 19.5.2022 16:14
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Lehtevä banaani: Miten raiskataan pystyyn?
   Et, halua tietää tai kokea

   Lainaa

  41. Harmaa kivi 19.5.2022 16:37
   Tulos: +39 (49 ääntä)
   Tyvekäs luovuttaja: Toki ei tyhjin käsin, ja ääriesimerkeillä pelaaminen on typerää.Mutta kyllä minua hyvin menestyvänä opiskelijana vihastuttaa valtavasti,kuinka yhteiskunta keskittyy esimerkiksi juoppojen hyysäämiseen.Ei ole kovin kannustavaa opiskella, kun sosiaalitukia ei saa sillä "nostamaton opintolaina lasketaan [...]
     Aika sööttiä *opiskelijalta* joka saa lahjaksi ilmaisen koulutuksen, nillittää, ettei saa tarpeeksi vielä ilmaista rahaa päälle. Eipä maailmassa montaa maata ole, jossa yliopistotasoisen koulutuksen voisi kuitata kirjojen hinnalla, ja ruokarahaakin vielä annetaan. Ei se, en nyt muista kuka, ihan väärässä ollut, joka totesi että ilmainen koulutus on tulonsiirtoa köyhiltä rikkaille. 
     Ja jos Kela jakaa massia ilmaiseksi, niin miksi meillä on addikteja jotka nukkuvat vihreissä vessoissa? Missä heidän ilmaiset asuntonsa ovat, vai nauttivatko vain al fresco -elämästä? 
     Olen itsekin toki nauttinut kaikesta, koulutuksesta äitiyspakkaukseen ja nyttemmin mahdollisen hintaisesta päivähoidosta sekä työväenopiston muskarista. Mutta en ole niin syvällä omassa perseessäni että luulisin että minua tässä kohdellaan huonosti, saisinpa vaihtaa jonkun matalapalkkaisen yksinhuoltajan kanssa, tai puliukon, saisin niin paljon enemmän ilmaista kivaa. Tai ainakin se vaikuttaisi enemmältä, jos säilyketölkki seurakunnan leipäkassissakin jo olisi kiva. Kateus on kansallishyveemme, mutta jotain rajaa nyt. 

   Lainaa

  42. Arkistoitu siili 19.5.2022 16:42
   Tulos: +14 (20 ääntä)
   Jimbo: Eli sinua ärsyttää, että ajaessasi ~15km/h alle suurimman sallitun, ihmiset ohittavat sinut täysin turvallisesti ja laillisesti nopeusrajoituksia noudattaen?  Olisiko aika tarkistaa omaakin asennetta?  Ja jos teet tuota myös kaksikaistaisilla teillä, olethan ystävällinen ja teet tilaa huomatessasi [...]
   Huono luetun ymmärtäminen sinulla.

   Lainaa

  43. Arkistoitu siili 19.5.2022 16:48
   Tulos: +31 (33 ääntä)
   Säädytön lehmä: Jos on sairauskohtaus, niin silloin sinne lääkäriin mennään jonkun muun kyydillä ja mikäli on (neurologinen) sairaus, joka vaikuttaa oleellisesti ajokykyyn, ei sitä autoa silloin ajeta. [...]
   Ei kukaan varmaan sairaskohtauksen saatuaan lähde ajamaan, mutta sairaskohtaus voi tulla ajon aikana...

   Lainaa

  44. Harmaa kivi 19.5.2022 16:55
   Tulos: +24 (30 ääntä)
   Kukkea sitruuna: Ehkei nyt ihan parhaiten esiin tuotu pointti, mutta ihan asiassa olet siinä, että oikeassa olemisen tunne kolarissa on aina kipua heikompi. Minä kävelin suojatiellä auton alle. Suojatien eteen pysähtyi kuorma-auto päästämään ihmiset yli, mutta viereistä kaistaa tullut ei enää pysähtynytkään ja [...]
   "...Loppukaneettina oma huomio liikenteestä on se, ettei tämän palstan suuri yhteisymmärrys turvallisesta toiminnasta liikenteessä näy reaalimaailmassa. Ei missään, ei koskaan, ei mitenkään. Ettei nyt vaan olis vähän tekopyhyyttä joukossa."
     On ja ei. Varmaan pahin liikennemokani on ajaminen maalta kotiin kissanpentu vapaana autossa -ei ollut tarkoitus ottaa sitä misseä mukaan joten ei ollut koria, mutta emon omistaja esitti, että hehän sitä eivät pidä, hukuttaminenkin onnistuu, joten en sitten keksinyt muutakaan. Itse asiassa pentu istuimen selkänojalla, häntä liehuen, oli hyvinkin huvittava näky. Mutta _en_menisi tästä a/ kehumaan, se oli huonoa suunnittelua tai b/ tunnustamaan ollenkaan omalla nimelläni että olen ollut niin tyhmä. Eli ei, en minä ainakaan, tai varmaan moni muukaan, aina elä kuten opetamme. Mutta en silti menisi huutelemaan "ota vaan se kissa autossa, se mitään koria tarvitse, ihan turvallista, mullakin onnistui". Sanoisin "älä ota, selvisin moisesta kerran tuurilla, mutta jos se olisi seonnut ja rynnännyt polkimiin olisi voinut käydä pahasti, olen tätä usein jälkeenpäin miettinyt". Ei se, että joku on tehnyt jotain typerää, _välttämättä_ poista sitä, että hän kuitenkin tietää, että se on typerää, ja sanookin sen. 

   Lainaa

  45. Rapee norsu 19.5.2022 17:03
   Tulos: +31 (33 ääntä)
   Jimbo: En ole kännykän räpläämisen tai ylinopeuksien puolustaja, mutta valitettavan usein kun joku auton alle jää, tä uhri on itse katsellut kännykkäänsä liikenteen sijaan, tai muuten vaan lampsinut suojatielle tai kadulle katsomatta ympärilleen. Vaikka suojatiellä kulkevalla onkin etuoikeus, kevyt [...]
   Niin no, olet tietysti osittain oikeassa. Mutta jos ne kuskitkin ajaisivat aina liikennesääntöjen mukaan, eli hiljennetään heti kun kävelijä lähestyy suojatietä että pystytään pysähtymään jos se päättääkin mennä yli, niin aika vähän ihmisiä jäisi auton alle suojatiellä ylipäänsä. Uskaltaisin väittää että puolet autoilijoista ei edes hiljennä vaikka kävelijällä olisi jo toinen jalka suojatiellä.

   Lainaa

  46. Itseasiassa 19.5.2022 17:05
   Tulos: +40 (40 ääntä)
   Tyvekäs luovuttaja: Toki ei tyhjin käsin, ja ääriesimerkeillä pelaaminen on typerää.Mutta kyllä minua hyvin menestyvänä opiskelijana vihastuttaa valtavasti,kuinka yhteiskunta keskittyy esimerkiksi juoppojen hyysäämiseen.Ei ole kovin kannustavaa opiskella, kun sosiaalitukia ei saa sillä "nostamaton opintolaina lasketaan [...]
   No, itsekin aloitin opintolainan takaisinmaksun 15 000 €, nykykurssilla se olisi jo jonkin verran enemmän. Silti muualla kuin hyvinvointiyhteiskunnassa en olisi edes päässyt opiskelemaan, joten valtio on hyvin paljon auttanut siinäkin.
   Jokaisen kannattaa muistaa, että voi joku päivä joutua siksi hyysättäväksi, sellaisina me ollaan jo synnytty. Se on osa hyvinvointiyhteiskuntaa, että pidetään heikoimmista huolta. Ei tämäkään järjestelmä täydellinen ole, mutta elän mieluummin näin kun jossain toisessa maassa, jossa esim. sairastuessasi (esimerkiksi työtapaturmasta) joudut suoraan kadulle.

   Lainaa

  47. Sujuva myyrä 19.5.2022 17:14
   Tulos: +40 (44 ääntä)
   Tyvekäs luovuttaja: Toki ei tyhjin käsin, ja ääriesimerkeillä pelaaminen on typerää.Mutta kyllä minua hyvin menestyvänä opiskelijana vihastuttaa valtavasti,kuinka yhteiskunta keskittyy esimerkiksi juoppojen hyysäämiseen.Ei ole kovin kannustavaa opiskella, kun sosiaalitukia ei saa sillä "nostamaton opintolaina lasketaan [...]
   En nyt tiedä miten kuvittelet että juoppoja hyysätään tässä yhteiskunnassa, kun pahimmilla ei ole edes asuntoa. Ehkä se saattaisi sinunkin näkökantaa vähän avartaa jos eläisit muutaman vuoden kadulla ja kaverien nurkissa tai juoppoputkassa.

   Lainaa

  48. Itseasiassa 19.5.2022 17:17
   Tulos: +20 (24 ääntä)
   Säädytön lehmä:
   Ja palatessa hakemaan Irma-mummoa sama homma. Ajat tavallisten kuolevaisten ruutuun, käyt hakemassa Irma-mummon sisältä, kävelette invaruudun viereen ja pyydät taas odottelemaan. Kurvaat invaruutuun, haet Irma-mummon autoon ja sitten vasta laitat taas invaluvan näkyville, koska sen omaava henkilö on nyt vasta autossa. 
   Jos haluaa käsittää väärin, niin sillon myös käsittää väärin. Ja aika vähän tuossa sepustuksessasi oli logiikkaa. 
   Esim. minun isovanhempani yksi lapsi käyttää isovanhempani invakorttia kun tämä kortinhaltija ei ole mukana. Myöskin aiemmissa työtehtävissäni jouduin välillisesti olemaan näiden asioiden kanssa tekemisissä ja silloin tiedettiin hyvin, että invakortteja käytettiin väärin. Valitettavasti vain viranomaisen olisi pitänyt saada väärinkäyttäjä kiinni itse teossa. Tuollaisten kyttääminen taas on aika resurssien tuhlausta. Nykyään kortit ovat taitavat olla määräaikaisia, joten ainakin kuolleiden henkilöiden korttien käyttö rajautuu. 
   Joten tiedän kyllä kokemuksesta ja asiantuntijuudella, että väärinkäytösiä tapahtuu. 

   Lainaa

  49. Rottanpää 19.5.2022 18:15
   Tulos: +29 (29 ääntä)
   Pasi hei, et sä tolla tavalla valtiolta mitään ota, vaan vammaisilta.

   Lainaa

  50. Tulos: -28 (36 ääntä)
   Arkistoitu siili: Huono luetun ymmärtäminen sinulla.
   Moottoritien oletusnopeusrajoitus on 120km/h. Tällöin 112km/h on jo valmiiksi 8km/h alle suurimman sallitun, ja mittarivirhe huomioiden 14-16km/h. Toki jos pupu tarkoitti 100km/h aluetta niin olin väärässä. Tai jos hänen autossaan on poikkeuksellinen mittarivirhe ylöspäin. Itseäni ei kyllä harmita vaikka ajellessani todellista nopeutta 120km/h moottoritiellä ja joku ajaa ohi, koska se ei ole vasrallista eikä minulta pois.

   Lainaa

  51. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Tosikko kiivi: Päin mäntyä näyttävästä nopeusmittarista pitäisi alkaa jakamaan hylky katsurissa niin päästäisiin tuostakin tekosyystä.
   No, oman autoni rekisteriotteeseen merkityillä laillisilla renkailla mittarivirhe voi olla joko alle 2km/h 80km/h nopeudella TAI 7km/h samalla nopeudella, riippuen rengaskoosta. Myös eri rengasvalmistajien samankokoisissa renkaissa voi olla riittäviä kokoeroja useamman kilometrin mittarivirheeseen maantienopeuksissa.

   Lainaa

  52. Arkistoitu siili 19.5.2022 19:10
   Tulos: +18 (30 ääntä)
   Jimbo: Moottoritien oletusnopeusrajoitus on 120km/h. Tällöin 112km/h on jo valmiiksi 8km/h alle suurimman sallitun, ja mittarivirhe huomioiden 14-16km/h. Toki jos pupu tarkoitti 100km/h aluetta niin olin väärässä. Tai jos hänen autossaan on poikkeuksellinen mittarivirhe ylöspäin. Itseäni ei kyllä harmita [...]
   Mitähän sinä sekoilet? Suomessa moottoritien yleisin nopeusrajoitus on 100 km/h eikä sekään ole mikään oletusnopeus, vaan suurin sallittu nopeus.

   Lainaa

  53. Tulos: -14 (26 ääntä)
   Arkistoitu siili: Mitähän sinä sekoilet? Suomessa moottoritien yleisin nopeusrajoitus on 100 km/h eikä sekään ole mikään oletusnopeus, vaan suurin sallittu nopeus.
   OletusnopeusRAJOITUS. ja kyllä suurin osa ainakin omista ajamistani kotimaisista moottoriteistä on suurelta osin 120km/h rajoituksella, pl. talvirajoitukset. Toki moottoriliikennetie on sitten erikseen, mutta se on eri asia. Niinkuin on sekin, jos perustaa ajatuksensa moottoriteiden yleisimmästä nopeusrajoituksesta Kehä 3:n sisäpuolisiin lyhyisiin ruuhkaväyliin.

   Lainaa

  54. Tosikko kiivi 19.5.2022 20:47
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Jimbo: No, oman autoni rekisteriotteeseen merkityillä laillisilla renkailla mittarivirhe voi olla joko alle 2km/h 80km/h nopeudella TAI 7km/h samalla nopeudella, riippuen rengaskoosta. Myös eri rengasvalmistajien samankokoisissa renkaissa voi olla riittäviä kokoeroja useamman kilometrin mittarivirheeseen maantienopeuksissa.
   Niin, se mittari kun pitäisi säätää jos autoon vaihdetaan erikokoiset renkaat.

   Lainaa

  55. Tulos: -3 (15 ääntä)
   Tosikko kiivi: Niin, se mittari kun pitäisi säätää jos autoon vaihdetaan erikokoiset renkaat.
   Säädätätkö oman autoai mittarin kaksi kertaa vuodessa, ja huomioit myös renkaiden kulumisen säätämisessä? Missään ei säädetä mittarin säätämisestä, varsinkaan jos autoon vaihdetaan rekisteriotteen mukaiset renkaat (useimmissa autoissa rekisteriotteen mukaan on useampi eri rengaskoko).

   Lainaa

  56. Tervetullut undulaatti 19.5.2022 23:27
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Pysäkönti.

   Lainaa

  57. Kunniakas vuohi 20.5.2022 1:41
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Propsit dark-modesta 👌🏻

   Lainaa

  58. Arkistoitu siili 20.5.2022 1:55
   Tulos: +8 (16 ääntä)
   Jimbo: OletusnopeusRAJOITUS. ja kyllä suurin osa ainakin omista ajamistani kotimaisista moottoriteistä on suurelta osin 120km/h rajoituksella, pl. talvirajoitukset. Toki moottoriliikennetie on sitten erikseen, mutta se on eri asia. Niinkuin on sekin, jos perustaa ajatuksensa moottoriteiden yleisimmästä [...]
   Hyvä yritys, selvästi oletit että kyse on moottoriliikennetiestä kun puhuit kaksikaistaisesta ja vastaantulijoista. Sitä paitsi moottoriteilläkin se yleisin nopeusrajoitus on 100 km/h.

   Lainaa

  59. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Arkistoitu siili: Nope. Tämä muuttui vuonna 2020. Voit tosiaankin saada alinopeudesta sakot, jos ajat alle vähimmäisnopeuden, joka on ilmoitettu liikennemerkillä:iltalehti.fi/kotimaa/a/801443ea-54c3-484c-83d7-40209ae9f383
   Silti myös:
   "Määriteltyä vähimmäisnopeutta hitaammin ajaminen on kuitenkin tietyissä tilanteissa perusteltua ja laillista: edelleenkin muun muassa liikennetilanteen tai sää- ja keliolosuhteiden edellyttäessä saa ajaa määriteltyä vähimmäisnopeutta hitaammin."
   https://ajokoulu.autoliitto.fi/paranna-ajotaitoasi/uusi-tieliikennelaki-1-6-2020-alkaen/vahimmaisnopeus

   Lainaa

  60. Tulos: -3 (5 ääntä)
   Arkistoitu siili: Hyvä yritys, selvästi oletit että kyse on moottoriliikennetiestä kun puhuit kaksikaistaisesta ja vastaantulijoista. Sitä paitsi moottoriteilläkin se yleisin nopeusrajoitus on 100 km/h.
   En tämän keskustelun yhteydessä ole puhunut vastaantulijoista, se oli erillinen keskustelu eri ihmisen kanssa.

   Lainaa

  61. Arkkienkeli 20.5.2022 13:47
   Tulos: -15 (15 ääntä)
   Invalidin pysäköintitodistus on ajoneuvokohtainen. Ei henkilökohtainen. Noidenkin kommentoijien kannattaisi lukea jokaisen vuoden elokuussa julkaistava tieliikennelaki.

   Lainaa

  62. Tinkimätön hanhi 20.5.2022 16:14
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Tunnen tämän Pasin. Hän tosiaan lainaa itse tuttunsa invakorttia, mutta tekee mitä tahansa muutakin, millä voi vähän säästää, olkoon se vaikka vain 20 c.

   Lainaa

  63. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Vilkuton pupu: Mun autossa mittari heittää ainakin n. 6-8 km/h. Mua aina ärsyttää, että jos laitan moottoritiellä vakkariksi vaikka 112 km/h, niin silti suurin osa autoilijoista ohittaa koska ajan "hitaasti"
   Miksi se sua ärsyttää? Ei mua, siinäpä kaahaavat. Joskus se tutka osuu kohalle. Mut kerran ohitti 70-80 50 alueella, en provosoitunut ja poliisi poimi ohittajan, ei mua. Aaaah!

   Lainaa

  64. Tulos: -13 (13 ääntä)
   jonsku: Ellei ole kykenevä odottamaan turvallista hetkeä tehdä ohitus vaan pitää mennä riskillä ja syyttää hitaampia liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, pitäisi ehkä miettiä, onko ajaminen ihan se oma juttu. Koska liikenteessä tulee aina olemaan niitä hitaampia. Ne ovat joko traktoreita, rekkoja, muita [...]
   Kyse ei ole pelkästään ohittamisesta. Jos et edes 80 (gps) uskalla ajaa, vie se kortti pois.

   Lainaa

  65. Tulos: -10 (10 ääntä)
   Itseasiassa: Niin vituttaa noi Pasit, invakortteja käytetään yleisesti ihan törkeästi väärin, esim. omaiset vaikka sen kortin haltija ei ole edes autossa mukana. Vielä enemmän mua ottaa pannuun tuo typerä "valtio ei välitä kenestäkään" -mantra. Miten tuon voi edes perustella? Jos palataan aikaan, kun [...]
   Tuota ... olen 100% varma, että invakortin käyttäjä mielellään antaa sulle kortin ja kortin nimetyn omistajan, vaikka viikoksi l."ainaan". Sen jälkeen, jos näet jossain ja epäilet väärinkäyttöä, et kadehti sekuntiakaan.

   Lainaa

  66. Uneton meduusa 21.5.2022 10:57
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Pasi: "Olen v-mäinen kanssaihmisille aina kun pystyn, koska valtio"?

   Lainaa

  67. Tuoksuva pöllö 21.5.2022 14:00
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   hmmm: Alinopeutta määrittelevää liikennemerkkiä ei edes ole olemassakaan. Koska virallisesti tälläistä asiaa kuin "alinopeus" ei ole olemassakaan. Jos ilman mitään syytä ajelee 20km/h satasen tiellä, voi toki saada "alinopeudesta" sakot.  Suomessa on siis kaksi nopeuteen takertuvaa liikenne merkkiä. [...]
   Olen ymmärtänyt, että merkin perimmäinen tarkoitus on just tämä. Oikeastaan vielä tarkemmin, kieltää mopoautojen huviajelu joillain tieosuuksilla. Mutta kuitenkin yksi iso syy, miksi mopoautot häiritsee on se hitaampi ajonopeus, mistä päästään taas tähän, että jos kyseiselle tieosuudelle toivotaan sujuvaa liikennettä, ilman hitaita ohitettavia, kyllä silloin haittaa myös muut ilman syytä hitaasti ajavat kulkuneuvot, ja myös näihin voi sen merkin perusteella puuttua.

   Lainaa

  68. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Arkistoitu siili: Nope. Tämä muuttui vuonna 2020. Voit tosiaankin saada alinopeudesta sakot, jos ajat alle vähimmäisnopeuden, joka on ilmoitettu liikennemerkillä:iltalehti.fi/kotimaa/a/801443ea-54c3-484c-83d7-40209ae9f383
   koska tykkäät uutisista, lues tämä https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/oletko-sinakin-ymmartanyt-uuden-vahimmaisnopeus-liikennemerkin-ihan-vaarin-yhdistetty-alinopeuteen-ja-siita-sakottamiseen/7731046
   mutta tössä vielä oleellinen "Uuden tieliikennelain myötä käyttöön tuleva vähimmäisnopeuden ilmaiseva liikennemerkki ei kiellä "alinopeuden" ajamista. "
   Joten Nope vaan sulle

   Lainaa

  69. Ihmettelevä paprika 21.5.2022 19:34
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Tuu Pasi meillä käymään, voin näyttää sulle mun puolison invaläpyskää ja saatanpa jota kurisuuttani ojentaa sitä sinulle, mutta enpäs annakaan. Vaikka minä olen meidän taloudessa se henkilö jolla on ajokortti, niin en minäkään sitä käytä autossa sillon ku minä ilman puolisoani liikun. Se kun sattuu olemaan henkilökohtainen ja sen on tarkoitus helpottaa liikkumistamme edes pysäköinnin osalta, silloin kun puolisoni on mukana. Pasi, jos sua joku kusettaa, niin miksi sinun on kusetettava vielä heikompiosaista, kuin itse olet? Sulla ei oo logiikkaa.

   Lainaa

  70. karvaturpa 24.5.2022 7:38
   Tulos: -8 (8 ääntä)
   Pasi ei ole ollenkaan väärässä ajatuksensa kanssa.

   Lainaa

  71. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Jimbo: OletusnopeusRAJOITUS. ja kyllä suurin osa ainakin omista ajamistani kotimaisista moottoriteistä on suurelta osin 120km/h rajoituksella, pl. talvirajoitukset. Toki moottoriliikennetie on sitten erikseen, mutta se on eri asia. Niinkuin on sekin, jos perustaa ajatuksensa moottoriteiden yleisimmästä [...]
   Minäminäminä. Eli argumenttisi perustuu vain siihen että SINÄ ajat teillä, joissa on se 120 km/h ja yleistät sen takia että se on yleisin? :D Jotain valoja päälle nyt.

   Lainaa

  72. Luuton lihapiirakka 24.5.2022 10:53
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Kesti hetki tajuta mikä hitsin Härkämäenmaan merkki Peugeot on mutta eihän se ensimmäisen kuvan 'Perttu' osaa yhdys sanoja.

   Lainaa

  73. Suomalainen 24.5.2022 16:56
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Lehtevä banaani: Miten raiskataan pystyyn?
   Jos on pakko ohjeita kysyä niin sinusta ei onneksi tule pystyraiskaajaa.

   Lainaa

  74. Suomalainen 24.5.2022 16:57
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Toivottavasti Markus oppii joskus kirjoittamaan suomeksi.

   Lainaa

  75. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Harmaa kivi:   Aika sööttiä *opiskelijalta* joka saa lahjaksi ilmaisen koulutuksen, nillittää, ettei saa tarpeeksi vielä ilmaista rahaa päälle. Eipä maailmassa montaa maata ole, jossa yliopistotasoisen koulutuksen voisi kuitata kirjojen hinnalla, ja ruokarahaakin vielä annetaan. Ei se, en nyt muista kuka, ihan [...]
   Ottamatta kantaa siihen, onko opiskelijatuki riittävällä tasolla, sanon kuitenkin tämän: siihen vetoaminen, että monessa muussa maassa opiskelijoiden asema on vielä paljon huonompi, on erittäin heikko argumentti. Samaa argumenttia voi käyttää vasta-argumenttina lähes mille tahansa. 
   Sosiaaliturvan taso ei ole riittävä? Älä valita, esim Yhdysvalloissa se on paljon heikompi. Terveyskeskuksen jono on liian pitkä? Älä valita, Yhdysvalloissa ei edes ole ilmaista/erittäin edullista julkista terveydehuoltoa. Naiset ja vähemmistöt kohtaavat syrjintää ja ahdistelua? Älä valita, Saudi-Arabiassa naiset ovat miesten omaisuutta ja monet vähemmistöt kohtaavat hengenvaarallista vainoa
   Jos lähtökohta on se, että ei voi valittaa jos monilla ulkomailla elävillä on samat asiat paljon huonommin, ei mistään epäkohdasta Suomessa voisi valittaa. Meillä kuitenkin on lähes kaikki paljon paremmin kuin useimmissa maailman maista.

   Lainaa

  76. Luvaton satuhahmo 27.5.2022 19:56
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Pasin aasinsilta.♥️

   Lainaa

  77. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Jimbo: OletusnopeusRAJOITUS. ja kyllä suurin osa ainakin omista ajamistani kotimaisista moottoriteistä on suurelta osin 120km/h rajoituksella, pl. talvirajoitukset. Toki moottoriliikennetie on sitten erikseen, mutta se on eri asia. Niinkuin on sekin, jos perustaa ajatuksensa moottoriteiden yleisimmästä [...]
   Esimerkiksi Tampereen seudulla on monessa paikkaa ihan kesälläkin 80kmh rajoitus... Tilanteita on monia, fiksu osaa ottaa huomioon muutkin kuin oman kuplansa sisäiset tilanteet.

   Lainaa

  78. Arkistoitu siili 13.6.2022 10:22
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   hmmm: koska tykkäät uutisista, lues tämä mtvuutiset.fi/artikkeli/oletko-sinakin-ymmartanyt-uuden-vahimmaisnopeus-liikennemerkin-ihan-vaarin-yhdistetty-alinopeuteen-ja-siita-sakottamiseen/7731046 mutta tössä vielä oleellinen "Uuden tieliikennelain myötä käyttöön tuleva vähimmäisnopeuden ilmaiseva [...]
   Eihän tuo mitenkään kumoa sanomaani? Alinopeudesta voidaan edelleen sakottaa, pl poikkeusolosuhteet tai tilanteet.

   Lainaa

  79. Silityskuiva pulu 30.11.2022 20:32
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Jimbo: En ole kännykän räpläämisen tai ylinopeuksien puolustaja, mutta valitettavan usein kun joku auton alle jää, tä uhri on itse katsellut kännykkäänsä liikenteen sijaan, tai muuten vaan lampsinut suojatielle tai kadulle katsomatta ympärilleen. Vaikka suojatiellä kulkevalla onkin etuoikeus, kevyt [...]
   Hidasta ennen suojatietä ja tarkista kevyen liikenteen kaista ennen kääntymistä, siinä on halpa oikeusturvavakuutus.

   Lainaa

  80. Shaisse noita 31.1.2023 13:35
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Pasia ei kiinnosta yhtään siis oikeet invakorttien käyttäjät, jotka tarvii niit paikkoja.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: alinopeus, autot, invapaikka, kuva, lähellä, nopeus, parkkipaikka, parkkiruutu, pysäköinti, sakko, ylinopeus