Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 75

Kun kokeeseen saa ottaa pienen lunttilapun.
Vanhempainilta, osa 75

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 51 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Lehtevä banaani 19.5.2022 0:43
   Tulos: -113 (181 ääntä)
   Rikon lapsen ja toivotan sille hyvää loppuelämää. Sitten lähden kotiin. Siperia opettaa.

   Lainaa

  2. Monenlaenen sotilas 19.5.2022 0:48
   Tulos: +424 (438 ääntä)
   Jos olisin opettaja, niin todennäköisesti antaisin luvan pieneen lunttilappuun. Itse ainakin kouluaikoina muistin aivan varmasti mitä oli tullut lappuun kirjoitettua ja koe aluekin tuli käytyä ajatuksella läpi. Lunttilaputtomiin kokeisiin ei sitten valmistauduttukaan :D

   Lainaa

  3. Monenlaenen sotilas 19.5.2022 0:49
   Tulos: +161 (189 ääntä)
   Ja ei, en osaa yhdys sanoja. Äikän ope ei antanut tehdä lunttilappuja

   Lainaa

  4. Tulos: +137 (183 ääntä)
   Ite rikoin joskus taaperona koristeruukun, varmaankin Anttilassa tapahtui. Äiti maksoi ja torui vihaisesti, muttei kuitenkaan raivonnut niin että olisin alkanut itkeä. En saanut niihin aikoihin viikkorahaa, joten en joutunut itse maksamaan ja koska kyseessä oli ollut puhdas vahinko jälkiseuraamuksia ei ollut sen enempää. Istun nyt linnassa tapettuani kolme savenvalajaa.

   Lainaa

  5. Tulos: -145 (191 ääntä)
   Itse varmaan toruisin rankasti ja takavarikoisin jonkun lelun viikoksi. Vahinkoja sattuu, mutta pitää opettaa miltä korvausvelvollisuus "tuntuu" jo pienestä pitäen.

   Lainaa

  6. Tulos: +131 (145 ääntä)
   Tää mielikuva lapsen ilmeestä kun vanhempi tökkää muksun hyllyyn näyttelemään rikkomaansa esinettä ja lähtee kävelemään pois. Priceless 😂

   Lainaa

  7. Parkkimasa 19.5.2022 4:13
   Tulos: +54 (54 ääntä)
   Kannattais lyhennellä sanoja vähän niin mahtuu enemmän 😅

   Lainaa

  8. Lämmin tomaatti 19.5.2022 4:29
   Tulos: -150 (164 ääntä)
   Kristiinalle tiedoksi, että Suomen alkoholilainsäädännön mukaan et olisi sitä viiniä voinut silti sieltä messuilta ostaa, sillä ainoa valtuutettu viinien myyjä Suomessa on Alko ja ainoa tätä kiertävä mahdollisuus on pientilaviinit, jotka valmistetaan marjoista ja niitä saa tiloilta suoramyydä, muutoin ei. Eli ilman olisit jäänyt silti.

   Lainaa

  9. Lämmin tomaatti 19.5.2022 4:31
   Tulos: -81 (89 ääntä)
   Tarkennan: pientilaviinejä voi valmistaa hedelmistäkin, mutta säännöt ovat silti samat. Tilalta voi ostaa, jos valmistusmäärät ovat määrän x maksimissaan per vuosi, muualta ei Alkoa lukuunottamatta.

   Lainaa

  10. Uhkaava kettu 19.5.2022 6:06
   Tulos: +240 (244 ääntä)
   Tuo lunttilappukeino on oikeasti hyvä tapa saada oppilas lukemaan koealue, ja vieläpä lukemaan se ajatuksella - kun pitää miettiä mitä asioita kirjasta mahduttaa siihen lapulle, tulee väkisin mietittyä mikä siinä tekstissä on erityisen oleellista ja tiivistettyä isoja kokonaisuuksia. Se on ajatustyötä, joka auttaa ymmärtämään ja hahmottamaan lukemansa eri lailla kuin pelkkä kirjan pänttääminen.

   Lainaa

  11. Lämmin tomaatti 19.5.2022 6:28
   Tulos: -119 (125 ääntä)
   Laitatte miinusta, vaikka kerron tiedon, mikä olisi Kristiinalle selvinnyt vaikka olisi alueelle päässyt?

   Lainaa

  12. Puuton alpakka 19.5.2022 6:44
   Tulos: +121 (123 ääntä)
   Monenlaenen sotilas: Jos olisin opettaja, niin todennäköisesti antaisin luvan pieneen lunttilappuun. Itse ainakin kouluaikoina muistin aivan varmasti mitä oli tullut lappuun kirjoitettua ja koe aluekin tuli käytyä ajatuksella läpi. Lunttilaputtomiin kokeisiin ei sitten valmistauduttukaan :D
   Minä tein lunttilapun joka kokeeseen. En tietenkään ottanut sitä mukaan, jos kokeessa ei saanut sitä olla, mutta en koskaan tarvinnut sitä niissäkään kokeissa, missä se sai olla, koska muistin lapulle kirjoittamani asiat muutenkin ulkoa. Joten ei ole mitenkään huono idea antaa tehdä lunttilappu.

   Lainaa

  13. Kastunut hai 19.5.2022 6:47
   Tulos: +146 (150 ääntä)
   Minulla oli joskus historian opettaja, joka sanoi "Kun luette kokeisiin, kirjoittakaa paljon lunttilappuja, oikein paljon. Sitten jätätte ne lunttilaput kotiin". Oli muuten toimiva keino oppia.

   Lainaa

  14. Äänekäs persikka 19.5.2022 6:49
   Tulos: +103 (107 ääntä)
   Mä otin lapsena koriste-esineen käteen ja tutkin sitä, se lipes mun kädestä ja meni rikki. Äiti maksoi ja torui. Sen jälkeen joka lasi/astia/posliinikaupassa kielsi koskemasta mihinkään. Vieläkään en uskalla koskea mihinkään rikkoontuvaan kaupoissa ja tulee ahdistava olo. 😅✌️
   Napael: Itse varmaan toruisin rankasti ja takavarikoisin jonkun lelun viikoksi. Vahinkoja sattuu, mutta pitää opettaa miltä korvausvelvollisuus "tuntuu" jo pienestä pitäen.
   Öö, aika rankka vanhempi oot, mitäs teet jos tahallaan rikkoo?

   Lainaa

  15. Tuttu pingviini 19.5.2022 7:17
   Tulos: +155 (157 ääntä)
   Lämmin tomaatti: Laitatte miinusta, vaikka kerron tiedon, mikä olisi Kristiinalle selvinnyt vaikka olisi alueelle päässyt?
   Koska tietosi oli väärin. Viiniä saa myydä muuallakin kuin Alkossa, esim. ruokakaupoissa, kunhan se sisältää maksimissaan 5,5 % alkoholia.

   Lainaa

  16. Tulos: +83 (83 ääntä)
   Muistilappu johti minulla turhautumiseen koska väkertäessäni pientä tekstiä tarkasti asiasisällöt valikoiden tulin muutenkin samalla oppineeksi kaiken mitä lappuun lopulta laitoin. : D katala juoni?

   Lainaa

  17. Tulos: +118 (118 ääntä)
   AMKissa oli muutama kurssi, joilla sai aina tehdä kokeeseen lunttilapun. Kokeet itsessään oli soveltavampia kun kaikki perustietoa löytyi lapusta. Tää oli hyvä ja vastasi enemmän työelämän tilanteita, myös opettajat sanoi, että eihän teidän oikeassa elämässä tarvitse näitä kaavoja muistaa ulkoa vaan tietää, miten niitä sovelletaan

   Lainaa

  18. Oikaistu etana 19.5.2022 8:20
   Tulos: 0 (150 ääntä)
   Mä kyllä ymmärrän miksei vauvaa sinne päästetty. Jos mä menen k18 tapahtumaan niin mun oletusarvo on, että saan nauttia siellä ilman huutavia vauvoja ja taaperoita. En siis hyväksyis kenenkään vauvoja kun kohta siellä ois kaikkien naperot ja aikuisten viinimessut oiskin jotkut lapsimessut ja se ei oo sitten ulkopuolisille enää kivaa.

   Lainaa

  19. Oikaistu etana 19.5.2022 8:23
   Tulos: +50 (80 ääntä)
   Ja tohon vielä lisäyksenä et vertaa flamingon k18 alue vs lapsialue, festareiden k18 alue jne. Siinä on syynsä miksi sinne ei päästetä edes vauvoja.

   Lainaa

  20. Tohlo hedelmä 19.5.2022 8:50
   Tulos: +83 (85 ääntä)
   Meillä sai lukiossa yhteen kokeeseen käyttää vastaavaa post-it noten kokoista lunttilappua. Ai että se tehtiin just noin minitekstillä kaksinpuolin ja huolellisesti, MUTTA kun kokeeseen mentiin niin opettaja keräsi nämä laput kaikilta ja hymisi että ette tarvitse niitä nyt kun olette ne jo 'muistiin' laittaneet. AI saatana että ärsytti.

   Lainaa

  21. Kukkea sitruuna 19.5.2022 9:08
   Tulos: -94 (134 ääntä)
   Puuton alpakka: Minä tein lunttilapun joka kokeeseen. En tietenkään ottanut sitä mukaan, jos kokeessa ei saanut sitä olla, mutta en koskaan tarvinnut sitä niissäkään kokeissa, missä se sai olla, koska muistin lapulle kirjoittamani asiat muutenkin ulkoa. Joten ei ole mitenkään huono idea antaa tehdä lunttilappu.
   Mä kuuntelin tunnilla, niin ei tarvinnut koskaan tehdä elettäkään kokeisiin valmistautumiseksi. Kuitenkin koulussa ollaan, niin eikö sen ajan voi käyttää hyödyksi eikä pelata pasianssia? Miksi tuhrata vapaa-aikaansa koulujutuille? Uskoitte tai ette, mutta ihan hyvin pärjäsin. Ei tarvinnut teknillisessä yliopistossakaan muuttaa tyyliä. (Teknillinen ihan erityismainintana, ettei kukaan vaan sotkisi humanisteihin)

   Lainaa

  22. Tulos: +71 (75 ääntä)
   Meillä oli ylä-asteella fysiikan kokeeseen sallittu lunttilappu, mutta sen koko piti olla muistaakseni 3x3cm tai jopa alle. Eli äärimmäisen pieni. Eräs kaveri sitten kirjoitti tietokoneella kaksipuolisen lapun minimaalisella fonttikoolla, kopioi A4 paperin täyteen muistiinpanoja ja leikkoi sopivan kokoisiksi paloiksi. Myi sitten koululla 2€ kappalehintaan pois sellaisen palasen. Vaivannäöstä ja kaksipuolisesta kokoonsa nähden kattavasta infopaketista mielellään koko ryhmä maksoi tälle kaverille tuon pari euroa, tienasi mukavat rahat sillä. Ja luonnollisesti hirveän montaa alle 8 arvosanaa ei näkynyt kenelläkään. Kaikki voitti :)

   Lainaa

  23. Itseasiassa 19.5.2022 9:41
   Tulos: +23 (29 ääntä)
   Monenlaenen sotilas: Jos olisin opettaja, niin todennäköisesti antaisin luvan pieneen lunttilappuun. Itse ainakin kouluaikoina muistin aivan varmasti mitä oli tullut lappuun kirjoitettua ja koe aluekin tuli käytyä ajatuksella läpi. Lunttilaputtomiin kokeisiin ei sitten valmistauduttukaan :D
   Sama joskus joku fiksu opettaja tämän meilläkin antoi tehdä. Muuten olenkin ekan kerran olen ehkä lukenut kokeisiin joskus aikuisena jatko-opinnoissa. Sitä ennen on kuitenkin on kirjoitettu ylioppilaaksi ja haettu opiskelemaan jne. Voi kun olisi nuorena tajunnut, kuinka paljon helpompaa se lukeminen vain olisi ollut, verrattuna jatkuvaan kärvistelyy, kun pelkäsi ettei pääse kokeesta läpi :D

   Lainaa

  24. Sisustettu appelsiini 19.5.2022 9:44
   Tulos: +48 (50 ääntä)
   Kasiluokalla meidän opettaja laitto meidät opiskelemaan itse käytännössä kokonaan Toista Maailmansotaa koskevat asiat ja tekemään hyvät muistiinpanot, sillä vihkon sai ottaa mukaan kokeeseen. Oon aina tykänny historiasta, mutta ne viikot mitä tähän käytettiin oli kyllä parhaita ikinä ja kiinnostuin sen myötä todella paljon opiskelemaan enemmänkin kyseisestä sodasta. Mun mielestä tämmöstä opiskelutaktiikkaa pitäis hyödyntää enemmänkin.

   Lainaa

  25. Tulos: +3 (43 ääntä)
   Kukkea sitruuna: Mä kuuntelin tunnilla, niin ei tarvinnut koskaan tehdä elettäkään kokeisiin valmistautumiseksi. Kuitenkin koulussa ollaan, niin eikö sen ajan voi käyttää hyödyksi eikä pelata pasianssia? Miksi tuhrata vapaa-aikaansa koulujutuille? Uskoitte tai ette, mutta ihan hyvin pärjäsin. Ei tarvinnut [...]
   Ihan hyvä, että erittelit, teknillisten kaverien tentit kuulostaa sen verran eskaritouhulta.

   Lainaa

  26. heimosenkeimo 19.5.2022 11:06
   Tulos: +24 (32 ääntä)
   Isä pakotti joskus tekeen lunttilappuja kokeeseen mitkä se otti aamulla pois ennenkö lähin kouluun mut oon nii tyhmä et sain silti nelosen.

   Lainaa

  27. Tuoksuton tonttu 19.5.2022 11:25
   Tulos: +37 (39 ääntä)
   Tuo lunttilappu on nerokas keksintöipettajilta. Se nimenomaan saa oppilaan/opiskelijan etsimään, lukemaan ja kirjoittamaan nimenomaan ne keskeisimmät asiat. Aikoinaan myös fysiikan kokeeseen sai kirjoittaa lunttilapun, mutta sitä ei loppupeleissä tarvinnutkaan; koska moni asia oli tullut tutuksi lunttilappua kirjoittaessa.

   Lainaa

  28. Oireeton sakaali 19.5.2022 12:52
   Tulos: -68 (88 ääntä)
   just: Ihan hyvä, että erittelit, teknillisten kaverien tentit kuulostaa sen verran eskaritouhulta.
   Niinno. Teknillisessä ei sentään onneksi tarvitse jakaa kriisiapua, jos kokeessa mainitaan sukupuolitettu sana.

   Lainaa

  29. Tulos: -24 (56 ääntä)
   Miks kukaan lähtee messuille vauvan kanssa?

   Lainaa

  30. Harmaa kivi 19.5.2022 13:17
   Tulos: +34 (40 ääntä)
   Napael: Itse varmaan toruisin rankasti ja takavarikoisin jonkun lelun viikoksi. Vahinkoja sattuu, mutta pitää opettaa miltä korvausvelvollisuus "tuntuu" jo pienestä pitäen.
     Äiti taisi olla hakemassa sitä, mitä kaupan suhteen pitäisi tehdä. Näkeehän näitä hymistelijöitä, että lapset on lapsia juu, eivätkä halua maksaa jälkikasvunsa rikkomaa -no en minäkään *haluaisi*, mutta pakko se silti on maksaa ja mahdollisesti itse siivotakin. 
     Jos kovin pienestä lapsesta on kyse niin toruisin lähinnä itseäni -mitäs en pitänyt silmällä (en väitä, että kukaan vanhempi pystyisi siihen joka sekunti, tai että on isokin epäonnistuminen jos muksu saa hajalle jotain, sattuuhan näitä, mutta ei pikkulasta voi vaatia ymmärtämään. Jos kyseessä on viikkoraha-ikäinen, niin sitten on aika oppia korvausvelvollisuudesta).

   Lainaa

  31. Lämmin tomaatti 19.5.2022 13:42
   Tulos: -39 (61 ääntä)
   Tuttu pingviini: Koska tietosi oli väärin. Viiniä saa myydä muuallakin kuin Alkossa, esim. ruokakaupoissa, kunhan se sisältää maksimissaan 5,5 % alkoholia.
   Puhun ns oikeista viineistä, mitä nuo 5.5 % eivät ole.

   Lainaa

  32. Tosikko kiivi 19.5.2022 15:42
   Tulos: +16 (40 ääntä)
   Muistoja: Meillä oli ylä-asteella fysiikan kokeeseen sallittu lunttilappu, mutta sen koko piti olla muistaakseni 3x3cm tai jopa alle. Eli äärimmäisen pieni. Eräs kaveri sitten kirjoitti tietokoneella kaksipuolisen lapun minimaalisella fonttikoolla, kopioi A4 paperin täyteen muistiinpanoja ja leikkoi sopivan [...]
   Ja sieltä tuli selitys miksi muuten erinomaista opetusmenetelmää ei käytetä yleisemmin. Aina löytyy joku valopää joka pilaa homman koko luokalta.

   Lainaa

  33. Pehmeä jänis 19.5.2022 16:20
   Tulos: -35 (45 ääntä)
   Tuttu pingviini: Koska tietosi oli väärin. Viiniä saa myydä muuallakin kuin Alkossa, esim. ruokakaupoissa, kunhan se sisältää maksimissaan 5,5 % alkoholia.
   Ne on mehuja, ei viinejä

   Lainaa

  34. Tulos: +64 (72 ääntä)
   Kukkea sitruuna: Mä kuuntelin tunnilla, niin ei tarvinnut koskaan tehdä elettäkään kokeisiin valmistautumiseksi. Kuitenkin koulussa ollaan, niin eikö sen ajan voi käyttää hyödyksi eikä pelata pasianssia? Miksi tuhrata vapaa-aikaansa koulujutuille? Uskoitte tai ette, mutta ihan hyvin pärjäsin. Ei tarvinnut [...]
   Miten voi jollekin vielä olla noin vaikeaa ymmärtää, että ihmiset oppii eri tavoin? Ja vielä yliopiston käynyt, ei uskoisi.

   Lainaa

  35. Käsittämätön ampiainen 19.5.2022 16:36
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Tosikko kiivi: Ja sieltä tuli selitys miksi muuten erinomaista opetusmenetelmää ei käytetä yleisemmin. Aina löytyy joku valopää joka pilaa homman koko luokalta.
   Meillä yksi opettaja antoi kerran luvan lunttilappuun sillä ehdolla, että sen kirjoittaa itse käsin.

   Lainaa

  36. Solmioton kotka 19.5.2022 16:39
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Meilläkin sai ottaa käsinkirjoitetun lunttilapun yhdelle tappovaikealle kurssille. Kirjoitin sinne minikäsialalla kaikki mahdolliset vanhojen kokeiden vastaukset ja pääsin kurssin läpi ymmärtämättä siitä mitään. Ilman lappua uusisin sitä vieläkin.

   Lainaa

  37. Viisto viikuna 19.5.2022 17:20
   Tulos: +37 (45 ääntä)
   Lämmin tomaatti: Puhun ns oikeista viineistä, mitä nuo 5.5 % eivät ole.
   Olit väärässä mutta et sitä voi myöntää. Viini on viiniä.

   Lainaa

  38. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Äänekäs persikka: Mä otin lapsena koriste-esineen käteen ja tutkin sitä, se lipes mun kädestä ja meni rikki. Äiti maksoi ja torui. Sen jälkeen joka lasi/astia/posliinikaupassa kielsi koskemasta mihinkään. Vieläkään en uskalla koskea mihinkään rikkoontuvaan kaupoissa ja tulee ahdistava olo. 😅✌️ Öö, aika rankka vanhempi oot, mitäs teet jos tahallaan rikkoo?
   Omassa tapauksessa vahinko sattui koska olin riisunut takkini pois, laitoin sen ruukun päälle, lähtiessä vetäisin takin nopeasti pois ja siinä hajosi ruukku. En tahallani rikkonut, mutta näin ei olisi käynyt jos olisin pitänyt takkia kainalossa. Tämä pätee myös useisiin muihin lasten myymälävahinkoihin, jotka tapahtuvat lähinnä koska lapsi tekee jotain riskialtista, kuten juoksee käytävillä tai kiipeää hyllylle.

   Lainaa

  39. Rottanpää 19.5.2022 18:42
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Monenlaenen sotilas: Jos olisin opettaja, niin todennäköisesti antaisin luvan pieneen lunttilappuun. Itse ainakin kouluaikoina muistin aivan varmasti mitä oli tullut lappuun kirjoitettua ja koe aluekin tuli käytyä ajatuksella läpi. Lunttilaputtomiin kokeisiin ei sitten valmistauduttukaan :D
   Jep! Kun koulun koko idea on nimenomaan oppiminen, niin sitä parhaiten tukevat/siihen kannustavat metodit on tietenkin kaikkein parhaimpia. Varsinkin peruskoulussa, jossa itse oppimisen oppiminen on mielestäni aivan erityisen tärkeää. Ihan mutulla kuvittelisin, että jos on saanut käyttää peruskoulussa muistilappuja, niin lukioon mennessä on sen ansiosta oppinut opiskelua eli sitä, miten tieto jää parhaiten päähän, mikä kaikki on oleellista ja miten eri asiat linkittyvät toisiinsa. Toki siitä on hyötyä muutenkin kuin vain lukiossa, mutta siellä sen hyöty mielestäni korostuu aika rajusti, ainakin jos tähtää korkeisiin arvosanoihin.

   Lainaa

  40. Puuton alpakka 19.5.2022 23:06
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Kukkea sitruuna: Mä kuuntelin tunnilla, niin ei tarvinnut koskaan tehdä elettäkään kokeisiin valmistautumiseksi. Kuitenkin koulussa ollaan, niin eikö sen ajan voi käyttää hyödyksi eikä pelata pasianssia? Miksi tuhrata vapaa-aikaansa koulujutuille? Uskoitte tai ette, mutta ihan hyvin pärjäsin. Ei tarvinnut [...]
   Mä taas en yliopistossa juuri käynyt tunneilla, jos ne eivät olleet pakollisia. Suurin osa ei ollut. Miksi tuhlata aikaansa tunneilla istumiseen, kun huomattavasti vähemmällä ajalla ja vaivalla opiskelee aineiston itsenäisesti? Minä ainakin pänttään kaavat ja vastaavatkin huomattavasti tehokkaammin, kun opettaja/luennoitsija ei häiritse höpöttämällä koko ajan jotain. 
   Ihmiset oppivat eri tavoilla, joten sinun tai minun tapa ei ole yhtään parempi kuin muut tavat. 

   Lainaa

  41. Vararenkaaton sarvikuono 19.5.2022 23:10
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Tosikko kiivi: Ja sieltä tuli selitys miksi muuten erinomaista opetusmenetelmää ei käytetä yleisemmin. Aina löytyy joku valopää joka pilaa homman koko luokalta.
   Meillä lunttilappujen piti olla käsin kirjoitettuja.

   Lainaa

  42. Vararenkaaton sarvikuono 19.5.2022 23:20
   Tulos: +36 (42 ääntä)
   Vaakku: Miten voi jollekin vielä olla noin vaikeaa ymmärtää, että ihmiset oppii eri tavoin? Ja vielä yliopiston käynyt, ei uskoisi.
   Teknillisessä ei opeteta, että ihmiset ovat yksilöitä. Sellaisen käyneet kuvittelevat, että kaikki maailmassa toimii kuin matematiikka. On vain sääntöjä, joista ei ole poikkeuksia ja kun sääntöjen mukaan tehdään, menee kaikki oikein. Olen itse opiskellut insinööriksi, mutta sen jälkeen myös lääketiedettä, joten näkökulmani on laajentunut, vaikka samoja fysiikan lakeja käytetään molemmissa. (Ja onhan ne insinööritieteet ja matematiikka ihanan helppoa verrattuna tieteenaloihin, joissa pitää pysyä koko ajan muuttuvan tiedon perässä ja oppia tutkimaan sitä itse.)

   Lainaa

  43. Tukintolvana 20.5.2022 6:56
   Tulos: +29 (39 ääntä)
   Kukkea sitruuna: Mä kuuntelin tunnilla, niin ei tarvinnut koskaan tehdä elettäkään kokeisiin valmistautumiseksi. Kuitenkin koulussa ollaan, niin eikö sen ajan voi käyttää hyödyksi eikä pelata pasianssia? Miksi tuhrata vapaa-aikaansa koulujutuille? Uskoitte tai ette, mutta ihan hyvin pärjäsin. Ei tarvinnut [...]
   Aika ableistinen tuo sinun oletuksesi että kaikilta onnistuisi kuunteleminen tai jos ei onnistu, laiskotellaan. On monia lääketieteellisiäkin syitä, mikä rajoittaa (esimerkiksi kuulovamma, mielenterveyden ongelmat tai ADHD jne). Se ei tee kenestäkään laiskaa tai alisuoriutujaa. Jokainen on yksilö ja pärjää niin hyvin kuin itse voi. Hyvä että pärjäsit hyvin, mutta ylimielisyys paistaa aika vahvasti läpi tuosta kommentistasi.

   Lainaa

  44. Etuoikeutettu kesyaasi 20.5.2022 7:38
   Tulos: +39 (39 ääntä)
   Pehmeä jänis: Ne on mehuja, ei viinejä
   Ei, mehussa ei ole alkoholia. Se nimenomaan erottaa mehun viinistä.

   Lainaa

  45. Lahkeeton tonttu 20.5.2022 16:13
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Monenlaenen sotilas: Jos olisin opettaja, niin todennäköisesti antaisin luvan pieneen lunttilappuun. Itse ainakin kouluaikoina muistin aivan varmasti mitä oli tullut lappuun kirjoitettua ja koe aluekin tuli käytyä ajatuksella läpi. Lunttilaputtomiin kokeisiin ei sitten valmistauduttukaan :D
   Meillä oli aikoinaan ala-asteella sellaisia kokeita, joissa sai käyttää ihan kirjaa apuna. Yleensä jengi sitten - minä mukaan lukien - jätti lukematta kokeisiin koska saihan vastauksen sentään kirjasta katsoa, mutta ihan yhtä huono tulos tuli niin kirjan kanssa kuin jos en olisi ilman sitä lukenut kokeeseen.
   Yläasteella sitten löysin tavan oppia lukematta kokeisiin, piirtelin aiheeseen liittyviä kuvia ja sitten koetilanteessa muistin, että ahaa, se smaragdi oli se jota Muumien Taikuri etsi kuumeisesti. Toki opettajat sitten nillitti, että ei saa piirtää (edes vihkoon), mutta itselle se taas oli toimiva keino, koska pelkkä tekstin luku tai monotonisen opettajan opit ei vaan jäänyt päähän.

   Lainaa

  46. Taivukas mango 21.5.2022 5:41
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Lämmin tomaatti: Puhun ns oikeista viineistä, mitä nuo 5.5 % eivät ole.
   Kyllä itsekin valikoin alkoviinin markettiviinin sijaan, mikäli viiniä haluan, mutta oma preferenssini ei poista sitä tosiasiaa, että myös ne matalan alkoholin vaihtoehdot luokitellaan viineiksi.

   Lainaa

  47. Valtionhoitaja puhveli 21.5.2022 18:09
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Lämmin tomaatti: Kristiinalle tiedoksi, että Suomen alkoholilainsäädännön mukaan et olisi sitä viiniä voinut silti sieltä messuilta ostaa, sillä ainoa valtuutettu viinien myyjä Suomessa on Alko ja ainoa tätä kiertävä mahdollisuus on pientilaviinit, jotka valmistetaan marjoista ja niitä saa tiloilta suoramyydä, muutoin ei. Eli ilman olisit jäänyt silti.
   Eikös vuonna 2018 uudistetun lain mukaan ravintolatkin saa myydä viiniä mukaan kotiin vietäväksi asiakkaalle, jos vain on vähittäismyyntilupa. En sen enempää asiasta tiedä, mutta ehkä messutkin hyödyntävät tätä jollakin tavalla.

   Lainaa

  48. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Lämmin tomaatti: Laitatte miinusta, vaikka kerron tiedon, mikä olisi Kristiinalle selvinnyt vaikka olisi alueelle päässyt?
   Koska olet väärässä.

   Lainaa

  49. Luha salaatti 28.5.2022 8:45
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Asia riippuu niin monesta asiasta. Ensimmäiseksi mennään etsimään henkilökunta ja kerrotaan mitä tapahtui. Näin opetan lapselle, että otetaan vastuu teoistaan ja kerrotaan asiasta rehellisesti ihmiselle, joka edustaa vahingon saajaa. Todennäköisesti jos kyseessä on perustavaratalo, niin menetetty kate on niin pieni, että siinä todetaan vahinkojen sattuvan, eikä kukaan vaadi korvausvelvoitetta. Kyllä aikuisillakin joskus tippuu tavarat vahingossa kädestä. Viimeksi olin lapseni kanssa yksityisen ihmisen pitämässä kaupassa, jossa tavaran arvo oli vähän toisenlaista, kuin Prismassa. Ennen sisälle menoa jo kerroin, miten liikkeen sisällä käyttäydytään. Ja tosiaan vahdin lastani kuin haukka, ettei hän vahingossakaan riko mitään. Se oli melko rankkaa ja aion ensi kerralla mennä sinne ihan ilman lasta, jotta voin rauhassa tutkia asioita. Joka tapauksessa lapseni käyttäytyi suhteessa ikätasoonsa todella hyvin ja hän sai kyseisestä liikkeestä esineen, johon hän ihastui. Itselleni en sieltä löytänyt mitään sillä kertaa. Joka tapauksessa, jos tuossa liikkeessä olisi jokin mennyt rikki, niin olisin kokenut suurempaa painetta korvata tuotteen omasta pussistani. Toisaalta oletan, että siinäkin yrittäjä olisi tullut vastaan hinnassa, tuotteesta toki riippuen. Tavarat eivät kuitenkaan olleet täydellisen uniikkeja tai taidetta tms.

   Lainaa

  50. Älä selitä 28.5.2022 10:47
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Kaikki lapset voitaisiin laittaa lukkojen taakse kunnes kasvavat vähintään 7-vuotiaiksi. Sitä kirkumista ei jaksa kaupoissa ym. kuunnella.

   Lainaa

  51. Tulos: +5 (5 ääntä)
   "Määräaikaisen anniskeluluvan tai tilaisuuksiin tai tapahtumiin hyväksytyn anniskelualueen yhteyteen vähittäismyyntilupa saadaan kuitenkin myöntää vain sellaiseen useiden alkoholijuomien valmistajien esittelytilaisuuteen, jonka tarkoituksena on esitellä tuotteita kuluttajille. Vähittäismyyntilupa voidaan myöntää esimerkiksi olut- tai viinimessuille, joissa useat alkoholijuomien tuottajat esittelevät tuotteitaan kuluttajille. " Ihan valviran ohjeesta, eli saa myydä viiniä messuilla.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kaupassa, kauppa, koe, koulu, kuva, lakko, lapset, lunttilappu, muistilappu, opiskelu, rikkoa, vaalisalaisuus, vanhemmat