Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Parisuhdeterapiaa, osa 2

Kävin läpi poikaystäväni tiliotteet ja tein järkyttävän löydön.
Parisuhdeterapiaa, osa 2

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 51 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +350 (376 ääntä)
      Se on kyl totta, että jotkut tommoset maksuhomat on pirun vaikeeta peruuttaa. Kokeilin kerran kuukauden ajan karaokesovellusta, ja luulin poistaneeni maksusysteemin mutta, niin se vaan parin viikon välein vei tililtä rahaa. Netin ohjeet eivät auttaneet minua, lopulta piti ottaa asiakaspalveluun yhteyttä, että poistaisivat mun maksuhomman kokonaan ja samalla koko tilin, kun otti niin aivoon. Mutta täytyy sanoa, että on aika törkeetä vaatia, poikakaveriaan näyttämään tilitietoja, ne on henkilökohtaiset.

      Lainaa

    2. Katsottava norppa 19.4.2022 0:20
      Tulos: +338 (364 ääntä)
      Saman naisen kanssa yhdessä yli 12 vuotta ja aviossakin jo useamman vuoden eikä ole kertaakaan nähnyt tiliotettani. Eikä tule näkemäänkään. Se ei kuulu kenellekään muulle. Vastapainoisesti sama koskee hänen tilitietojaan. Niin kauan kun molempien laskut pysyy ajan tasalla ei ole mitään miksi tarvitsisi toisen rahan käytöstä tietää.

      Lainaa

    3. Painettu kirjohylje 19.4.2022 1:05
      Tulos: +292 (298 ääntä)
      No, tuossa tili-jutussa kävi ilmi sellainenkin mielenkiintoinen seikka että nainen siirsi palkkansa tän miesystävän tilille (johon ei siis ollut käyttöoikeutta)koska sillä tavalla kuulemma helpompi seurata yhteisiä menoja. Eivätkä ees asuneet virallisesti yhdessä.

      Lainaa

    4. Tulos: +296 (306 ääntä)
      Mies on epärehellinen ja nainen on kontrolloiva kyttääjä. Ei mene hyvin.

      Lainaa

    5. Tulos: +122 (170 ääntä)
      Painettu kirjohylje: No, tuossa tili-jutussa kävi ilmi sellainenkin mielenkiintoinen seikka että nainen siirsi palkkansa tän miesystävän tilille (johon ei siis ollut käyttöoikeutta)koska sillä tavalla kuulemma helpompi seurata yhteisiä menoja. Eivätkä ees asuneet virallisesti yhdessä.
      Aika pelottavalta tapaukselta kuulostaa. Huge red flag, mä lähtisin karkuun vaikka olis muuten kuinka ihastuttava neiti. Ja kovaa juoksisinkin. Hui.

      Lainaa

    6. Reseptivapaa sirkka 19.4.2022 6:14
      Tulos: +74 (152 ääntä)
      Yhteistä tiliä en ottaisi ikinä kenenkään kanssa. 25 vuotta ollaan puolison kanssa oltu yhdessä joista lähden parikymmentä naimisissa. Silti omat tilit ja omat rahat. Isommat hankinnat hommataan puoliksi, muuten maksetaan laskuja vähän miten milloinkin. Pitkässä juoksussa ne menee varmasti melko hyvin tasan.

      Lainaa

    7. Takkuinen hilleri 19.4.2022 7:54
      Tulos: +175 (179 ääntä)
      Hmmmm: Se on kyl totta, että jotkut tommoset maksuhomat on pirun vaikeeta peruuttaa. Kokeilin kerran kuukauden ajan karaokesovellusta, ja luulin poistaneeni maksusysteemin mutta, niin se vaan parin viikon välein vei tililtä rahaa. Netin ohjeet eivät auttaneet minua, lopulta piti ottaa asiakaspalveluun [...]
      Varsin epätodennäköistä niiden maksujen poistuminen on, jos naisystävä vain poistaa sovellukset.

      Lainaa

    8. Tulos: +16 (58 ääntä)
      Catarina, Hot or not ei ole sama kuin Tinder. Kyseiset palvelut ei ole edes saman puljun omistamia.

      Lainaa

    9. Korea roska 19.4.2022 9:02
      Tulos: +164 (202 ääntä)
      No mitä :D Eihän siinä ole mitään törkeää, että pyytää nähdä tiliotteet, jos tilillä on yhteiset rahat! Henkilökohtaisen tilinkin tietoja saa nätisti pyytää nähtävikseen, kunhan hyväksyy, että toisella ei ole moraalista velvoitetta suostua pyyntöön. Sitten, jos toinen sanoo: "sori mutta haluaisin pitää ne yksityisinä", niin sitä täytyy kunnioittaa, eikä jäädä vaatimalla vaatimaan, että pakko saada nähdä. Toisaalta, jos kumppanin vastaus tiliotteiden pyytämiseen on "MITÄ VITTUU, MIKS SÄ NE HALUUT, OOKS JOKU PSYKO STALKKERI, EI SIEL OO MITÄÄ, JÄTÄ MUT RAUHAA!!1!", niin ymmärrän kyllä, että siitä herää epäluulo ja uteliaisuus. Mutta vaikka kuinka olisi syytä epäillä kumppania jostain ikävästä, niin henkilökohtaisten tiliotteiden ruinaaminen tai salassa hankkiminen on silti väärin. Naistenryhmän jäsenen kumppanilla ei kuitenkaan ole mitään varaa valittaa. Jos mies on itse suostunut luovuttamaan oman tilinsä yhteiseen käyttöön, niin sitten hänen täytyy hyväksyä se, että kumppani haluaa tietää, mitä tilillä tapahtuu.

      Lainaa

    10. Naseva sonni 19.4.2022 9:22
      Tulos: -36 (94 ääntä)
      Korea roska: No mitä 😁 Eihän siinä ole mitään törkeää, että pyytää nähdä tiliotteet, jos tilillä on yhteiset rahat! Henkilökohtaisen tilinkin tietoja saa nätisti pyytää nähtävikseen, kunhan hyväksyy, että toisella ei ole moraalista velvoitetta suostua pyyntöön. Sitten, jos toinen sanoo: "sori mutta haluaisin [...]
      Ei, toisen tiliotetta ei tarvitse kenenkään nähdä. Oma moka, jos siirtää toisen tilille omia rahojaan. Katsos nääs, jos haluaa seurata tilitietoja, voi perustaa yhteisen tilin.

      Lainaa

    11. Ontuva pelikaani 19.4.2022 9:22
      Tulos: +179 (215 ääntä)
      Vanhan liiton ihmisenä miekestäni tilitiedoissa ei ole parisuhteessa mitään salattavaa (toki olen naimisissa, enkä seurustellut 4kk), bimboinstoista ei tykkäillä, eikä puolisoa vaihdeta paremman näköiseen. Kukin tavallaan tietty.

      Lainaa

    12. Korea roska 19.4.2022 9:31
      Tulos: +161 (163 ääntä)
      Naseva sonni: Ei, toisen tiliotetta ei tarvitse kenenkään nähdä. Oma moka, jos siirtää toisen tilille omia rahojaan. Katsos nääs, jos haluaa seurata tilitietoja, voi perustaa yhteisen tilin.
      Minusta nyt ei ole alkuunsakaan järkevää perustaa yhteistä tiliä 4 kk seurustelun jälkeen, saati että ottaa toisen henkilökohtaisen tilin yhteistiliksi. Mutta he yhdessä ovat tuon järjestelyn tehneet (eli ovat molemmat yhtä tyhmiä). Naisen moka, että sähelsi raha-asiansa toisen tilille, mutta miehen moka, että suostui tähän tajuamatta, että nainen voisi olla kiinnostunut yhteisessä käytössä olevan tilin rahaliikenteestä. Nyt heidän on molempien kärsittävä seuraamukset: naisen se, että raha-asioiden hoitaminen vaikeutui, ja miehen se, että nainen haluaa seurata yhteistä rahaliikennettä.

      Lainaa

    13. Penseä salaatti 19.4.2022 9:32
      Tulos: +142 (148 ääntä)
      Reseptivapaa sirkka: Yhteistä tiliä en ottaisi ikinä kenenkään kanssa. 25 vuotta ollaan puolison kanssa oltu yhdessä joista lähden parikymmentä naimisissa. Silti omat tilit ja omat rahat. Isommat hankinnat hommataan puoliksi, muuten maksetaan laskuja vähän miten milloinkin. Pitkässä juoksussa ne menee varmasti melko hyvin tasan.
      Me avattiin puolison kanssa juuri 7 vuoden seurustelun jälkeen yhteinen tili, ja hyvin toimii. Molemmilla on edelleen lisäksi omat henkilökohtaiset tilit, joihin palkat tulee ja joista omat ostokset maksetaan. Yhteistilille siirretään kuukausittain tietty summa rahaa ja sieltä maksetaan yhteiset ostokset. Helppoa ja kätevää, ja molemmilla pysyy omat ansiot. Samalla on tarve nähdä vain se oma ja yhteinen tiliote :) Suosittelen!

      Lainaa

    14. Lukutaidoton paarma 19.4.2022 9:42
      Tulos: +90 (126 ääntä)
      Mäkin oon pyytänyt nähdä miehen tiliotteen, mutta vaan siksi, että pidin säästöpäiväkirjaa ja kirjasin yhteiset menot. Mutta eipä siinä ollut mitään salattavaa ja se oli miehelle ok, tosin meillä on yhteinen lapsi ja 10 vuotta oltu yhdessä, joten onhan tilanne vähän eri. Ihmettelen vain tuota kauhistelua täällä, että ikinä ei ole tarvetta nähdä toisen tilitietoja. Mutta joissain suhteissa näissä ei ole mitään salaista, ja ne voi hyvin toiselle näyttää. Meillä kyllä molemmat tietää toistensa puhelimien koodit, ja voi lainata toisen puhelinta viestittelyyn, somen selailuun jne.. koska ei ole mitään salattavaa 😅

      Lainaa

    15. Lukutaidoton paarma 19.4.2022 9:44
      Tulos: +34 (52 ääntä)
      Lukutaidoton paarma: Mäkin oon pyytänyt nähdä miehen tiliotteen, mutta vaan siksi, että pidin säästöpäiväkirjaa ja kirjasin yhteiset menot. Mutta eipä siinä ollut mitään salattavaa ja se oli miehelle ok, tosin meillä on yhteinen lapsi ja 10 vuotta oltu yhdessä, joten onhan tilanne vähän eri. Ihmettelen vain tuota [...]
      tuliko nyt varmasti selväksi ettei ole mitään salattavaa 😂 Tuli vähän toistettuna itseään

      Lainaa

    16. Rikeä vesinokkaeläin 19.4.2022 10:33
      Tulos: +77 (97 ääntä)
      Jannen kommentti oli omaan makuun vähän turhan kova yritys olla vitsikäs ja pilkata Katjan kysymystä, Katja nyt kuitenkin ihan asiallisesti kysyi muiden mielipiteitä. Itsekään en tykkäisi jos mies seuraisi instassa jotain tuntemattomia naisia ja tykkäilisi puolialastomista kuvista.

      Lainaa

    17. Tulos: +19 (61 ääntä)
      En ole koskaan antanut naiselle lupaa käydä läpi puhelintani, tilitietojani tai yhtikäs mitään. Jos ei sen vertaa pysty luottamaan, suhde on niin hataralla pohjalla että parempi erota. Ja näin usein on käynytkin. P.S. Ei niissä olisi mitään raskauttavaa löytynytkään, mutta yksityisyys oltava.

      Lainaa

    18. Pehmeä jänis 19.4.2022 10:50
      Tulos: -78 (88 ääntä)
      Reseptivapaa sirkka: Yhteistä tiliä en ottaisi ikinä kenenkään kanssa. 25 vuotta ollaan puolison kanssa oltu yhdessä joista lähden parikymmentä naimisissa. Silti omat tilit ja omat rahat. Isommat hankinnat hommataan puoliksi, muuten maksetaan laskuja vähän miten milloinkin. Pitkässä juoksussa ne menee varmasti melko hyvin tasan.
      Heheheh.. Naimisissa ja vielä luulee että omat rahat, vaimon rahoja ne nykyään on heheh

      Lainaa

    19. Jurpo greippi 19.4.2022 11:03
      Tulos: +76 (92 ääntä)
      Rikeä vesinokkaeläin: Jannen kommentti oli omaan makuun vähän turhan kova yritys olla vitsikäs ja pilkata Katjan kysymystä, Katja nyt kuitenkin ihan asiallisesti kysyi muiden mielipiteitä. Itsekään en tykkäisi jos mies seuraisi instassa jotain tuntemattomia naisia ja tykkäilisi puolialastomista kuvista.
      Jep, Seiskan tyrkkykuvat eivät viestittele takaisin, vaikka niitä kuinka katsoisi. Toki some voi tehdä rajanvedosta hankalaa. Jos laittaisin liekkiemojikommentin jollekin artistille, jolla on yli miljoona seuraajaa ja maksettu ammattilainen pyörittämässä Insta-tiliä, puolisoni ei varmaankaan hermostuisi. Jos laittaisin saman jollekin aloittelevalle fitness-mallille, joka vastailee kaikille seuraajilleen, tilanne olisi (mielestäni) eri. Näiden tilanteiden väliin jää kuitenkin kaikenlaista, eikä kaikissa parisuhteissa varmasti olla samaa mieltä siitä, missä raja menee.

      Lainaa

    20. Tulos: +44 (60 ääntä)
      Hyi että oon allerginen tollaselle että vaaditaan toisen tietoja, ihan kuin suhteessa osaomistettaisiin toisen elämä. Mulle ei ikinä sopis sellanen seurustelumalli jossa ”kaikki on yhteistä ja mitään ei saa salata toiselta” jne. Mun mielestä kahen elämän kohtaamisen ei tarvi olla sama asia kuin kahen ihmisen elämän änkäytyminen sisäkkäin yhdeksi. Mutta onneksi on joka junaan ihmisiä molemmissa sukupuolissa ni voi valita, eli siinä mielessä en muiden puolesta arvostele heidän valintojaan. Se vaan että kaikkien ois hyvä tajuta nää asiat ottaa puheeksi jo seurustelemaan ryhdyttäessä.

      Lainaa

    21. Gaius Blatar 19.4.2022 12:08
      Tulos: -56 (84 ääntä)
      Katsottava norppa: Saman naisen kanssa yhdessä yli 12 vuotta ja aviossakin jo useamman vuoden eikä ole kertaakaan nähnyt tiliotettani. Eikä tule näkemäänkään. Se ei kuulu kenellekään muulle. Vastapainoisesti sama koskee hänen tilitietojaan. Niin kauan kun molempien laskut pysyy ajan tasalla ei ole mitään miksi tarvitsisi toisen rahan käytöstä tietää.
      Vaikutatte todella tiukkapipoilta joilla on mekaanisen tylsä suhde.

      Lainaa

    22. Harmaa kivi 19.4.2022 13:02
      Tulos: +33 (45 ääntä)
      Pekka Kana: En ole koskaan antanut naiselle lupaa käydä läpi puhelintani, tilitietojani tai yhtikäs mitään. Jos ei sen vertaa pysty luottamaan, suhde on niin hataralla pohjalla että parempi erota. Ja näin usein on käynytkin. P.S. Ei niissä olisi mitään raskauttavaa löytynytkään, mutta yksityisyys oltava.
        No, ei se luottamisesta ole kiinni, vaan käytännöllisyydestä. Mieheni tietää tietokoneeni ja Facen salasanat, koska saatan huutaa suihkusta "hei kiltti katso monelta piti olla siellä joogassa, se on Facen tapahtumissani". Tietäisin periaatteessa miehen salasanat samantyyppisistä syistä, paitsi että unohdan ne aina... Ei meillä kumpikaan tunne mitään tarvetta vakoilla toisen kaverilistoja, tekemisiä tai sanomisia. "Security through obscurity", eli yksityisyys syntyy ihan siitä, ettei miestä voisi vähempää kiinnostaa onko tällä viikolla nyt embodied joogaa vai ehkä flow-joogaa... Jos *vaatisi* saada tietää mihin olen menossa, pitäisin sitä outona, mutta ei ole sattunut. 
        Tili on yhteinen, koska mies ei voinut avata tiliä muutettuamme Suomeen, pankilla kun on niin jännät säännöt, ettei ulkomaalainen voi avata tiliä ilman tuloja, mutta työnantaja ei voi maksaa palkkaa jos ei ole tiliä. Niinpä kaivoin esiin muinaisen kultapossutilini (en itse pystynyt avaamaan tiliä yhtään sen enempää, liian kauan ulkomailla, mutta onneksi lapsuuden säästötili oli jäänyt systeemiin kummittelemaan), ja muutin sen kahden käytettäväksi, että saimme palkkarahamme. (En tiedä, miten he menettelevät, joilla ei ole suomalaista sukua). Se sitten jäi, kun ei ollut syytä asiaa muuttaakaan. Jos olisi tullut avattua eri tilit niin sitten se kai olisi niin, ihan sama, yhteistä talouttahan tässä pyöritetään molemmissa tapauksissa. Jos en uskoisi että miehen rahankäyttö on järkevää, olisin pistänyt jarrut päälle viimeistään ennen asuntolainaa ja lasta.
        Mitä OP'hen tulee, on täysin mielipuolista ohjata rahansa henkilön tilille jos hänet on tuntenut neljä kuukautta. Varsinkin jos ei asuta yhdessä ja makseta menoja yhdessä, siihen ei ole mitään järkevää syytä. Ja sittenkin pitäisi saada siihen tiliin käyttöoikeus ja oma tiliote jos rahat kerran ovat siellä. Jos sen on kuitenkin tehnyt, on oikeus nähdä tiliotteet, ja jos joku siitä vetää hepulit, on syytä epäilykseen.En myöskään katsoisi hyvällä jos mies seuraisi instababeja -en kyllä sitäkään, jos hän lukisi Seiskaa -eikä hän sitä, jos minä lukisin. Ei mustasukkaisuuden takia, vaan koska se on molempien mielestä vähän roskamediaa. *Sen* voisin uskoa, että kuukausimaksulla toimivia palveluita voi olla vaikea perua, koska yleensä tosiaan on. 

      Lainaa

    23. Rouka järvisieni 19.4.2022 13:18
      Tulos: -5 (31 ääntä)
      Katsottava norppa: Saman naisen kanssa yhdessä yli 12 vuotta ja aviossakin jo useamman vuoden eikä ole kertaakaan nähnyt tiliotettani. Eikä tule näkemäänkään. Se ei kuulu kenellekään muulle. Vastapainoisesti sama koskee hänen tilitietojaan. Niin kauan kun molempien laskut pysyy ajan tasalla ei ole mitään miksi tarvitsisi toisen rahan käytöstä tietää.
      Paitsi se lakisääteinen puolisoiden keskinäinen elatusvelvollisuus. Teidän rahat on yhteiset ja asian voi käräjäoikeuden kautta hoitaa.

      Lainaa

    24. ihanmummovaan 19.4.2022 13:26
      Tulos: +34 (38 ääntä)
      Painettu kirjohylje: No, tuossa tili-jutussa kävi ilmi sellainenkin mielenkiintoinen seikka että nainen siirsi palkkansa tän miesystävän tilille (johon ei siis ollut käyttöoikeutta)koska sillä tavalla kuulemma helpompi seurata yhteisiä menoja. Eivätkä ees asuneet virallisesti yhdessä.
      Vähän ihmettelinkin kun nainen pyysi nähdä miehen tiliotteen että "tietäisin mihin MEILLÄ kuluu rahaa". Nyt toki ihmettelen vielä enemmän koko hommaa!

      Lainaa

    25. Aatteeton piikkisika 19.4.2022 13:35
      Tulos: +24 (28 ääntä)
      Pointsit hyvälle keskustelulle rahankäytöstä parisuhteessa. Meillä ei yhteiset menot menis tosiaan tasan, eikä mulla riittäis kärsivällisyys kuittien laskemiseen. Kannatan siis ratkaisua omista tileistä ja yhteisestä ruokatilistä. Tilejähän on nykyään niin helppo avaa, et yhteisen tilin voi ottaa nopeestikin käyttöön. Ei siellä tarvi miljoonii pitää. Riittää, et rahoilla saa maksettuu yhdet, kahdet kauppaostokset.

      Lainaa

    26. Autoton haisunäätä 19.4.2022 13:37
      Tulos: +48 (52 ääntä)
      Rouka järvisieni: Paitsi se lakisääteinen puolisoiden keskinäinen elatusvelvollisuus. Teidän rahat on yhteiset ja asian voi käräjäoikeuden kautta hoitaa.
      Avioliiton aikana molemmat puolisot pitävät oman varallisuutensa, eikä sitä pidä sekoittaa keskinäiseen elatusvelvollisuuteen tai esim. avioerotilanteessa tehtävään ositukseen. Keskinäinen elatusvelvollisuus tarkoittaa yksinkertaistettuna sitä, että molempien on osallistuttava (kykyjensä mukaan) talouden hoitamiseen. Se ei tarkoita sitä, että molemmilla on oikeus toistensa kaikkiin rahoihin tai tilitietoihin.
      T. Juristi

      Lainaa

    27. Tulos: +39 (43 ääntä)
      Mä en ole ikinä parisuhteessa vaatinut saada nähdä toisen yksityisiä viestejä tai tiliotteita. En myöskään ole vahdannut sometilejä tai tykkäyksiä. Enkä tykkäisi, jos toinen vaatisi näitä minulta. Toista ei voi omistaa tai kahlita, sitä ei kutsuta parisuhteeksi.

      Lainaa

    28. Tulos: -1 (23 ääntä)
      Vielä on kundeilla aikaa perääntyä. Suosittelen

      Lainaa

    29. Kykenemätön peura 19.4.2022 15:59
      Tulos: +59 (65 ääntä)
      Tuo on kyllä ärsyttäävää, kun tiliotteella näkyy joku ihan muu nimi kuin mitä palvelua, liikettä, ravintolaa tms. olet oikeasti käyttänyt. Omasta tiliotteesta on jo riittävän vaikea pysyä perillä, kun puolet tapahtumista on saajille, joista en ole ikinä kuullutkaan.

      Lainaa

    30. Voitava pähkinä 19.4.2022 16:35
      Tulos: +33 (35 ääntä)
      Toj Karin: Catarina, Hot or not ei ole sama kuin Tinder. Kyseiset palvelut ei ole edes saman puljun omistamia.
      Ei ole saman puljun omistama, mutta toimii täsmälleen samalla tavalla ja samaan tarkoitukseen. Olennaisesti siis sama.

      Lainaa

    31. Voitava pähkinä 19.4.2022 16:38
      Tulos: +42 (48 ääntä)
      Itse ehkä pitäisin suurempana ongelmana sitä, että mies tuhlaa yli sata euroa vuodessa johonkin noin typerään sovellukseen, kun täsmälleen saman saisi ilmaisenakin.

      Lainaa

    32. Tulos: +30 (44 ääntä)
      Aina ihmettelen tälläista draamailua kun omassa parisuhteessa on välillä pitänyt esim. hakea toimeentulotukea yhteiseen talouteen, joten se kumpi hakemuksen on täyttänyt, on pyytänyt myös toisen tiliotteita liitettäväksi mukaan. Enkä ole ikinä ajatellut, että siihen voisi liittyä jotain ongelmaa. Ja se ihmetyttää, että kuka maksaa melkein kympin joka kuukausi jostain, mitä ei edes käytä? Vaikka se olisi pikkuraha, niin typerää tuo silti on.

      Lainaa

    33. Tulos: -1 (13 ääntä)
      Voitava pähkinä: Ei ole saman puljun omistama, mutta toimii täsmälleen samalla tavalla ja samaan tarkoitukseen. Olennaisesti siis sama.
      Olennainen osa tässä ei ollut niiden toimintaperiaate, vaan mihinkä maksut olivat menneet. Ryhmän Jäsen selvästi tiesi niiden olevan samankaltaisia vaikka Hot or Notista ei ollut kuullutkaan. Badoo ja Hot or Not on saman puljun omistamia, joten Ryhmän Jäsenen hämmennys aiheutui kaiketi siitä.

      Lainaa

    34. Reseptivapaa sirkka 19.4.2022 18:04
      Tulos: -9 (19 ääntä)
      Penseä salaatti: Me avattiin puolison kanssa juuri 7 vuoden seurustelun jälkeen yhteinen tili, ja hyvin toimii. Molemmilla on edelleen lisäksi omat henkilökohtaiset tilit, joihin palkat tulee ja joista omat ostokset maksetaan. Yhteistilille siirretään kuukausittain tietty summa rahaa ja sieltä maksetaan yhteiset [...]
      Ei mitään tarvetta. Jos jotain pitää hankkia se hankitaan yhdessä tai se hankkii jolla on silloin enemmän rahaa. Puhumalla ja luottamuksella homma toimii ilman ongelmia. Ja voisin ihan hyvin tiliotteeni näyttää, ei siellä mitään salaista ole.

      Lainaa

    35. Tulos: +23 (25 ääntä)
      Aatteeton piikkisika: Pointsit hyvälle keskustelulle rahankäytöstä parisuhteessa. Meillä ei yhteiset menot menis tosiaan tasan, eikä mulla riittäis kärsivällisyys kuittien laskemiseen. Kannatan siis ratkaisua omista tileistä ja yhteisestä ruokatilistä. Tilejähän on nykyään niin helppo avaa, et yhteisen tilin voi ottaa [...]
      En asu mieheni kanssa yhdessä ainakaan vielä, mutta jos näin käy niin itse myös kannatan omat tilit + yhteistili kauppareissuille sun muille -ratkaisua.

      Lainaa

    36. Tosikko kiivi 19.4.2022 20:52
      Tulos: +61 (67 ääntä)
      Kykenemätön peura: Tuo on kyllä ärsyttäävää, kun tiliotteella näkyy joku ihan muu nimi kuin mitä palvelua, liikettä, ravintolaa tms. olet oikeasti käyttänyt. Omasta tiliotteesta on jo riittävän vaikea pysyä perillä, kun puolet tapahtumista on saajille, joista en ole ikinä kuullutkaan.
      Todella. Siis tosi kiva miettiä jotain ihme Kaustisen Kana ja Kaakeli Oy:tä tjms, kunnes päivämäärän ja summan perusteella muistaa että ainiin toihan oli se taksi kun käytiin pari viikkoo sitten baarissa.

      Lainaa

    37. Tulos: +28 (28 ääntä)
      Reseptivapaa sirkka: Ei mitään tarvetta. Jos jotain pitää hankkia se hankitaan yhdessä tai se hankkii jolla on silloin enemmän rahaa. Puhumalla ja luottamuksella homma toimii ilman ongelmia. Ja voisin ihan hyvin tiliotteeni näyttää, ei siellä mitään salaista ole.
      No en tiedä. Meillä on omien tilien lisäksi yksi yhteinen, josta menee lainan lyhennykset, sähkölaskut sun muut. Sinne laitetaan sitten rahaa kun muistetaan, tai pyydetään toista jos itsellä ei ole tai kokee että olis toisen vuoro. Ruokaostokset ja muut hankinnat tekee se kummalla on rahaa mutta onhan se nyt kätevä että lainaa lyhennetään yhteiseltä tililtä.

      Lainaa

    38. Tyytyväinen vesinokkaeläin 19.4.2022 22:59
      Tulos: +12 (26 ääntä)
      Rouka järvisieni: Paitsi se lakisääteinen puolisoiden keskinäinen elatusvelvollisuus. Teidän rahat on yhteiset ja asian voi käräjäoikeuden kautta hoitaa.
      Yhdessä asuvilla puolisoilla, joilla on yhteinen talous ja etenkin jos on yhteistä omaisuutta tai velkaa -
       on oltava sama elintaso.
          Eri elintaso samassa taloudessa on jonkinlainen pehtoori-palvelija-suhde, ei mikään rakkausliitto.
         
       Sen valossa tilitietojen täydellinen pimittäminen ja omista rahoista kynsin hampain-kiinnipitäminen tuntuu petokselta.

      Lainaa

    39. Pitäkää tunkkinne 20.4.2022 5:49
      Tulos: +8 (26 ääntä)
      Ja vieläkin mietin miks oon sinkku. Yks kaveri soitti yöllä, että sen mies on unissaan sanonut toisen naisen nimen ja aikoo erota petturista. Sanoin että kannattaa hommata korvatulpat, koska unia on vaikea kontrolloida. Nekin on vielä yhdessä. En kyllä käsitä. Täällä olis yks sinkku joka ei jaksa turhista nipottaa, ei kiinnosta tiliotteet ja oo vaikka viikko soittelematta, aivsn sama, mutta ei kelpaa. Pitää varmaan itse alkaa kamalaksi eukoksi niin alkaa miehiä ja naisia lappaa ovesta. Sekin vielä, en oo ranttu, mutta ei kelpaa kenellekään. :”(

      Lainaa

    40. Tulos: +19 (21 ääntä)
      Reseptivapaa sirkka: Yhteistä tiliä en ottaisi ikinä kenenkään kanssa. 25 vuotta ollaan puolison kanssa oltu yhdessä joista lähden parikymmentä naimisissa. Silti omat tilit ja omat rahat. Isommat hankinnat hommataan puoliksi, muuten maksetaan laskuja vähän miten milloinkin. Pitkässä juoksussa ne menee varmasti melko hyvin tasan.
      Yhteinen voi olla käytännön syistä mutta molemmilla täytyy tietenkin olla käyttöoikeus. Ja vaikka olisi omatkin rahat, kannattaa varautua siihen että toinen osapuoli saattaa muuttua toimintakyvyttömäksi. Siinä on sitten selvittämistä jos palkat ja lapsilisät menee sellaiselle tilille johon ei itsellä ole käyttöoikeutta ja ainoa käyttöoikeuden haltija makaa koomassa. Eli aina kun on yhteisiä taloudellisia intressejä, kannattaa olla asioidenhoitovaltuutus yllättävien tilanteiden varalta.

      Lainaa

    41. Nuutunut kivi 20.4.2022 20:01
      Tulos: +10 (12 ääntä)
      Kykenemätön peura: Tuo on kyllä ärsyttäävää, kun tiliotteella näkyy joku ihan muu nimi kuin mitä palvelua, liikettä, ravintolaa tms. olet oikeasti käyttänyt. Omasta tiliotteesta on jo riittävän vaikea pysyä perillä, kun puolet tapahtumista on saajille, joista en ole ikinä kuullutkaan.
      Tämä on niin totta.

      Lainaa

    42. Tulos: +8 (12 ääntä)
      Toj Karin: Catarina, Hot or not ei ole sama kuin Tinder. Kyseiset palvelut ei ole edes saman puljun omistamia.
      No kaikissa niissä etsitään treffiseuraa tavalla tai toisella

      Lainaa

    43. Sairasta menoa t sirkka mäkinen 20.4.2022 23:10
      Tulos: +5 (15 ääntä)
      Toi tiliotekesu oli paljon pidempi ja kattavampi Naikkarilla kuin tässä, mutta kenenkään mielestä ei ollut outoa, että kundi seurustelee ja on edelleen maksullisissa seuranhakupalveluissa?

      Lainaa

    44. Katsottava norppa 21.4.2022 0:45
      Tulos: +7 (11 ääntä)
      Gaius Blatar: Vaikutatte todella tiukkapipoilta joilla on mekaanisen tylsä suhde.
      Vaikutat siltä että et tiedä yhtään mistä puhut.

      Lainaa

    45. Höyli tuhatjalkainen 21.4.2022 13:54
      Tulos: +11 (11 ääntä)
      Ontuva pelikaani: Vanhan liiton ihmisenä miekestäni tilitiedoissa ei ole parisuhteessa mitään salattavaa (toki olen naimisissa, enkä seurustellut 4kk), bimboinstoista ei tykkäillä, eikä puolisoa vaihdeta paremman näköiseen. Kukin tavallaan tietty.
      Tämä!

      Lainaa

    46. Elämätön orja 21.4.2022 14:18
      Tulos: +7 (11 ääntä)
      Höpö: Aika pelottavalta tapaukselta kuulostaa. Huge red flag, mä lähtisin karkuun vaikka olis muuten kuinka ihastuttava neiti. Ja kovaa juoksisinkin. Hui.
      Siis pelottavaa et nainen siirtää sun tilille rahansa? Siinä kannattais naisen enempi pelätä, kun ei ole tilin käyttöoikeutta.

      Lainaa

    47. Ehyt lohikäärme 21.4.2022 19:49
      Tulos: +2 (6 ääntä)
      Höpö: Aika pelottavalta tapaukselta kuulostaa. Huge red flag, mä lähtisin karkuun vaikka olis muuten kuinka ihastuttava neiti. Ja kovaa juoksisinkin. Hui.
      Karkuun vaikka toinen antaa ilmaista rahaa?

      Lainaa

    48. Tulos: +9 (11 ääntä)
      Elämätön orja: Siis pelottavaa et nainen siirtää sun tilille rahansa? Siinä kannattais naisen enempi pelätä, kun ei ole tilin käyttöoikeutta.
      Ehyt lohikäärme: Karkuun vaikka toinen antaa ilmaista rahaa?
      Jos muutaman kuukauden seukkaamisen jälkeen laittaa liksansa toisen tilille tulee mulle mieleen että yrittää sillä "kahlita'  suhteeseen. Ei aikuinen ihminen tavallisesti noin pikaisesti heittäydy täysillä perhettä leikkimään. Tietty paha pelkästään näillä tiedoilla sanoa mitään varmaa mutta tulee creepy fiilis tuollaisesta. On näitä vastaavan tapaisia tapauksia joutunut näkemään vierestä ja ikävästi ovat päättyneet. Toivottavasti kyse on siitä että olen vain kyyninen ja pariskunta elää onnellisesti elämänsä loppuun yhdessä. Raha ei ole niin tärkeätä että elämäni jakaisin epävakaan emännän kanssa, eikä pitäisi olla kenellekään muullekaan.

      Lainaa

    49. Tulos: +4 (4 ääntä)
      Elämätön orja: Siis pelottavaa et nainen siirtää sun tilille rahansa? Siinä kannattais naisen enempi pelätä, kun ei ole tilin käyttöoikeutta.
      Ehyt lohikäärme: Karkuun vaikka toinen antaa ilmaista rahaa?
      Jos muutaman kuukauden seukkaamisen jälkeen laittaa liksansa toisen tilille tulee mulle mieleen että yrittää sillä "kahlita'  suhteeseen. Ei aikuinen ihminen tavallisesti noin pikaisesti heittäydy täysillä perhettä leikkimään. Tietty paha pelkästään näillä tiedoilla sanoa mitään varmaa mutta tulee creepy fiilis tuollaisesta. On näitä vastaavan tapaisia tapauksia joutunut näkemään vierestä ja ikävästi ovat päättyneet. Toivottavasti kyse on siitä että olen vain kyyninen ja pariskunta elää onnellisesti elämänsä loppuun yhdessä. Raha ei ole niin tärkeätä että elämäni jakaisin epävakaan emännän kanssa, eikä pitäisi olla kenellekään muullekaan.

      Lainaa

    50. Tulos: +3 (3 ääntä)
      Omasta puolesta voin sanoa, että poistin tinder sovelluksen kun kävin ekoilla treffeillä yhen naisen kanssa, sitten kun tapailin kuukauden niin tajusin ettö mulla on se tinder vieläkin voimassa, sanoin tytylle että "btw lataan tinderin uudestaan" vastaus oli aa,ok. Sitten sanoin että " koska tajusin etten poista sitä tilausta vaan sen sovelluksen" vastaus oli taas se "aa, ok" ..

      Lainaa

    51. Kiimainen farangi 23.4.2022 22:37
      Tulos: -2 (6 ääntä)
      Hmmmm: Se on kyl totta, että jotkut tommoset maksuhomat on pirun vaikeeta peruuttaa. Kokeilin kerran kuukauden ajan karaokesovellusta, ja luulin poistaneeni maksusysteemin mutta, niin se vaan parin viikon välein vei tililtä rahaa. Netin ohjeet eivät auttaneet minua, lopulta piti ottaa asiakaspalveluun [...]
      Tarkoititko kirjoittaa maksuhomot? Luulisi sellaisten kanssa keksivän muutakin kivaa kuin karaoken.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: instagram, kuvat, mustasukkainen, mustasukkaisuus, pettää, suhde, tiliote, tinder, ulkonäkö