Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuvakooste, osa 372

Kaupassa se jo tiedetään: Elämme lopun aikoja.
Kuvakooste, osa 372

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 25 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Rento lepakko 5.4.2022 0:13
      Tulos: +239 (241 ääntä)
      Juuri kuten ennustettiin

      Lainaa

    2. Poikkeava etana 5.4.2022 0:38
      Tulos: +191 (195 ääntä)
      Mitä ihmettä Soilen kuvassa tapahtuu ja miksi?

      Lainaa

    3. Huippuälykäs herne 5.4.2022 0:59
      Tulos: +179 (183 ääntä)
      Potato writing :D

      Lainaa

    4. Taidoton krokotiili 5.4.2022 4:54
      Tulos: +243 (243 ääntä)
      Kun mihinkään ei voi enää luottaa. Loputon juustokin loppuu.

      Lainaa

    5. Rampa meduusa 5.4.2022 7:12
      Tulos: +23 (77 ääntä)
      Poikkeava etana: Mitä ihmettä Soilen kuvassa tapahtuu ja miksi?
      Päältä täytettävä pesukone, jonka rummun luukku on avautunut kesken ohjelman.

      Lainaa

    6. Kristitty avokado 5.4.2022 8:40
      Tulos: +87 (93 ääntä)
      Rampa meduusa: Päältä täytettävä pesukone, jonka rummun luukku on avautunut kesken ohjelman.
      Kuvassa on pesukoneen pohja (huomaa jalat) ja yksi sivukin puuttuu.

      Lainaa

    7. Mukava Norppa 5.4.2022 8:41
      Tulos: +87 (95 ääntä)
      Rampa meduusa: Päältä täytettävä pesukone, jonka rummun luukku on avautunut kesken ohjelman.
      Ei nyt kyllä auennu mulle tää kuva tämänkään jälkeen. Tuossa kuvassahan on pesukoneen pohja (ainaki näkyy tassut olevan kulmissa) ja pyykit tursuaa pohjasta ja takaa? En ymmärrä.

      Lainaa

    8. Rampa meduusa 5.4.2022 8:56
      Tulos: +151 (151 ääntä)
      Mukava Norppa: Ei nyt kyllä auennu mulle tää kuva tämänkään jälkeen. Tuossa kuvassahan on pesukoneen pohja (ainaki näkyy tassut olevan kulmissa) ja pyykit tursuaa pohjasta ja takaa? En ymmärrä.
      Rummun luukku on auennut kesken ohjelman ja pyykit ovat menneet koneen sisälle jumiin. Soile on ottanut työkalut käteen ja avannut koneen sivu- ja pohjalevyn poistaakseen juuttuneet pyykit. Mutta luultavasti ne ovat siellä niin hyvin jumissa, ettei ehjänä lähde.

      Lainaa

    9. Mukava Norppa 5.4.2022 10:21
      Tulos: +23 (45 ääntä)
      Rampa meduusa: Rummun luukku on auennut kesken ohjelman ja pyykit ovat menneet koneen sisälle jumiin. Soile on ottanut työkalut käteen ja avannut koneen sivu- ja pohjalevyn poistaakseen juuttuneet pyykit. Mutta luultavasti ne ovat siellä niin hyvin jumissa, ettei ehjänä lähde.
      Miten ne pyykit pääsi silti sinne koneistoon? Tää on selkeesti liian tekninen juttu mulle 😆

      Lainaa

    10. Tulos: +16 (34 ääntä)
      Kristitty avokado: Kuvassa on pesukoneen pohja (huomaa jalat) ja yksi sivukin puuttuu.
      Myös päältä täytettävän koneen rumpu on vaakatasossa. Rummun kyljessä on ulos päin avautuva luukku josta pyykit laitetaan rummun sisään. Tämän luukun lukitus on hajonnut jolloin luukku on auennut kesken pesun rummun pyöriessä.

      Lainaa

    11. Taidoton krokotiili 5.4.2022 10:46
      Tulos: +51 (53 ääntä)
      Toj Karin: Myös päältä täytettävän koneen rumpu on vaakatasossa. Rummun kyljessä on ulos päin avautuva luukku josta pyykit laitetaan rummun sisään. Tämän luukun lukitus on hajonnut jolloin luukku on auennut kesken pesun rummun pyöriessä.
      Itse kyllä näkisin, että rumpu on pystyssä ja luukku on rummun kehällä.

      Lainaa

    12. Riitaisa sakaali 5.4.2022 11:20
      Tulos: +22 (32 ääntä)
      Toj Karin: Myös päältä täytettävän koneen rumpu on vaakatasossa. Rummun kyljessä on ulos päin avautuva luukku josta pyykit laitetaan rummun sisään. Tämän luukun lukitus on hajonnut jolloin luukku on auennut kesken pesun rummun pyöriessä.
      Rumpu ei kyllä ole vaakatasossa kummassakaan koneessa. Se pyörii akselinsa ympäri ylhäältä alas, alhaalta ylös eli se on pystyasennossa. Pesukonettahan ei saa ikinä asettaa vaakatasoon, koska on mahdollista että rummun kiinnitykset/tiivisteet irtoavat. Kuvassa näkyvän pesukoneen rumpu toki on vaakatasossa koska koko kone on kyljellään, jos siis sitä tarkoitit niin anteeksi en ymmärtänyt.
      Hankala sanoa kuvan perusteella onko kyseessä pieni sivusta täytettävä pesukone vai päältä täytettävä. Veikkaan kyllä jälkimmäistä vaikka siinä tuollaisen tapahtuminen on epätodennäköisempää kuin sivusta täytettävässä. Olen ollut kierrätyskeskuksessa purkamassa pesukoneita ja yleisin konemalli jonka sisuksista löytyi yksinäisiä sukkia tai kolikoita oli sivusta täytettävä. Sivuhuomautuksena todettakoon, että minulla ei ole mitään aavistusta miten hemmetissä ne esineet ylipäänsä joutuvat koneen sisälle, rummun ulkopuolelle kummassakaan laitetyypissä..

      Lainaa

    13. Takkuinen hilleri 5.4.2022 12:02
      Tulos: +39 (39 ääntä)
      Taidoton krokotiili: Kun mihinkään ei voi enää luottaa. Loputon juustokin loppuu.
      Vain tilapäisesti. Tyhjästä sikiää uusi alku loputtomalle juustolle.

      Lainaa

    14. Pehmeä jänis 5.4.2022 12:20
      Tulos: +26 (34 ääntä)
      Kiitos samoin T: Saatana

      Lainaa

    15. Tulos: -38 (46 ääntä)
      Riitaisa sakaali: Rumpu ei kyllä ole vaakatasossa kummassakaan koneessa. Se pyörii akselinsa ympäri ylhäältä alas, alhaalta ylös eli se on pystyasennossa. Pesukonettahan ei saa ikinä asettaa vaakatasoon, koska on mahdollista että rummun kiinnitykset/tiivisteet irtoavat. Kuvassa näkyvän pesukoneen rumpu toki on [...]
      Enpä ole koskaan nähnyt sellaista päältä täytettävää jossa rumpu ei olisi vaakatasossa. Kaipa niitäkin on olemassa, mutta tuntuvat olevan aika harvinaisia.  Toisaalta, miten ihmeessä sellaisesta pyykit voivat levitä pitkin konetta, kun luukku olisi päällä ja painovoima pitää pyykit rummun pohjalla? Pohjakin siinä oli suljettuna, joten ellei rumpu räjähdä kokonaan koneen sisällä, en kykene näkemään miten tuo olisi mahdollista.

      Lainaa

    16. MistrMistress 5.4.2022 14:30
      Tulos: +51 (59 ääntä)
      Ärsyttääkö ketään muuta väärin kirjoitettu päivämäärä?

      Lainaa

    17. Tulos: +10 (12 ääntä)
      Mitä herranjestas tolle pesukoneelle on käyny? Miten noin voi käydä?? 😱

      Lainaa

    18. Mauton orava 5.4.2022 23:17
      Tulos: -8 (18 ääntä)
      Toj Karin: Enpä ole koskaan nähnyt sellaista päältä täytettävää jossa rumpu ei olisi vaakatasossa. Kaipa niitäkin on olemassa, mutta tuntuvat olevan aika harvinaisia.  Toisaalta, miten ihmeessä sellaisesta pyykit voivat levitä pitkin konetta, kun luukku olisi päällä ja painovoima pitää pyykit rummun pohjalla? [...]
      Anteeksi, laitoin miinusta ennen kuin aloin kyseenalaistaa lainaamaasi kommenttia ja miettiä, miten päin se rumpu siellä koneessa onkaan. Plussan ansaitsisit.

      Lainaa

    19. Koherentti ankka 5.4.2022 23:19
      Tulos: +14 (18 ääntä)
      Nyt ajankohta osuu turhan hyvin tilanteeseen, jossa aupair oli pessyt pyykkiä, jättänyt rummun luukut auki, sulkenut pyykkikoneen kannen ja laittanut pyörimään. Rumpu oli pyörähtänyt sen puoli kierrosta ennen kuin jäi jumiin niin, ettei päältä saanut enää avattua. Ettei vaan ois sen sotkun jälkipyykki (pun intendet) meneillään...

      Lainaa

    20. Kannustava susi 6.4.2022 0:02
      Tulos: +23 (27 ääntä)
      Toj Karin: Enpä ole koskaan nähnyt sellaista päältä täytettävää jossa rumpu ei olisi vaakatasossa. Kaipa niitäkin on olemassa, mutta tuntuvat olevan aika harvinaisia.  Toisaalta, miten ihmeessä sellaisesta pyykit voivat levitä pitkin konetta, kun luukku olisi päällä ja painovoima pitää pyykit rummun pohjalla? [...]
      Minkälaisia pesukoneita sulla on ollut? Itse en ole ikinä käyttänyt muuta kun sellaisia, joissa rumpu on pystyssä? Niin kun hamsterin pyörä. Sekä päältä-, että sivustatäytettäviä. Tiedän, että on olemassa ainakin jotain muovisia pöytäpesukoneita, joissa on vaakatasossa. Olen myäs nähnyt jonkun 60-luvun pesukoneen, jossa vaakatasossa.

      Lainaa

    21. Aineeton karpalo 6.4.2022 0:54
      Tulos: +19 (21 ääntä)
      Onko tää sellainen "onko mekko sinimusta vai valkokultainen" hahmotusero :D mäkin ensin ajattelin, että totta kai rumpu on vaakatasossa; mietin sellaista pyöreää lieriötä (vaikka keksipurkki tai hernekeittotölkki), joka on pystyssä silloin, kun kansi on ylöspäin. Mutta toi hamsterin pyörä auttoi mua näkemään toisella tavalla, koska sehän on pystyssä silloin, kun se lieriön suuaukko osoittaa sivulle (ja sen läpi menevä akseli olisi vaakasuunnassa) vaikuttaako näkökulmaan se, onko tottunut täyttämään koneen edestä vai sivulta? Vai oonko vaan ihan harhainen :')

      Lainaa

    22. Toj Karin 6.4.2022 7:42
      Tulos: 0 (18 ääntä)
      Kannustava susi: Minkälaisia pesukoneita sulla on ollut? Itse en ole ikinä käyttänyt muuta kun sellaisia, joissa rumpu on pystyssä? Niin kun hamsterin pyörä. Sekä päältä-, että sivustatäytettäviä. Tiedän, että on olemassa ainakin jotain muovisia pöytäpesukoneita, joissa on vaakatasossa. Olen myäs nähnyt jonkun 60-luvun pesukoneen, jossa vaakatasossa.
      Sylinterin pysty- tai vaakasuunta menee sen mukaan miten päin sylinterin läpi kulkeva imaginaarinen akseli menee. Se akseli jonka ympäri sylinteri pyörii. Sylinterillä on kaksi päätä sekä yksi sivu tai kylki. Sekä päältä että sivusta täytettävien koneiden rummut ovat vaakasuunnassa, koska sylinterin akseli on vaakasuunna. Sivusta täytettävä kone täytetään sylinterin päästä, päältä täytettävä sylinterin kyljestä. Mieti pieni hetki. Jos asia olisi niin kuin sanot, mistä voit tietää mikä osa sylinterin kylkeä on sen yläpää ja mikä alapää? Et mistään. Rummut on aina vaakasuunnassa.

      Lainaa

    23. Rottanpää 6.4.2022 17:11
      Tulos: +11 (11 ääntä)
      Mukava Norppa: Miten ne pyykit pääsi silti sinne koneistoon? Tää on selkeesti liian tekninen juttu mulle 😆
      Ootko koskaan käyttänyt päältä täytettävää? Jos et, niin se ehkä voi selittää hämmennyksen.
      Päältä täytettävän rumpu on koneessa siis samoin päin, kuin sivustakin täytettävässä. Päältä täytettävässä koneen luukun alla näkyy siis vain se rummun kehä, ja siinä kehällä on vielä oma luukkunsa, josta pyykit saa rumpuun. Luukku on siis kiinteä osa rummun kehää ja pyörii siten rummun mukana, joten jos se aukeaa kesken pesun, pyykit joutuvat koneen sisään luukun pyörähtäessä joka kierroksella rummun alapinnalle. 

      Lainaa

    24. Itseasiassa 7.4.2022 17:37
      Tulos: +8 (8 ääntä)
      Ei 19.3 vaan 19.3., stna! http://kielitoimistonohjepankki.fi/ohje/53

      Lainaa

    25. Päätön mansikka 7.4.2022 17:58
      Tulos: +6 (6 ääntä)
      MistrMistress: Ärsyttääkö ketään muuta väärin kirjoitettu päivämäärä?
      En edes huomannut ensin, mutta nyt jäi häiritsemään kun mainitsit. Että kiitos vaan ja iloista kevättä saatana

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kaupassa, kauppa, kermajuusto, kuva, käännös, käännösvirhe, lappu, loppu, loputon, pesukone