Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 562

Kiitos, Bing. Harri menetti juuri kaikki ulkomaalaiset ystävänsä.
Sekalaisia, osa 562

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 36 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kyselevä jyrsijä 5.4.2022 0:19
   Tulos: +194 (276 ääntä)
   Huoh.. huutavampi tarve ois tosiaan muun kansan elättää näitä tarjoja. Ettei vaan hänen tuista mene mitään sodasta kärsineille.

   Lainaa

  2. Kohotettu hevonen 5.4.2022 0:20
   Tulos: +376 (406 ääntä)
   Se on hauska että joillekin vaan jostain mystisesti ja epäoikeudenmukaisesti tulee niitä mätkyjä, yleensä erityisesti köyhille. Joka vuosi verokarhu pyöräyttää onnenpyörää ja laittaa joko mätkyjä tai palautuksia. Vai oiskohan se sittenkin veroprosentilla jotain tekemistä, ja sillä että onko veroprosentille laskettu tuloraja mennyt yli... Jos mätkyt ahdistaa niin kannattaa varmaan katsoa verokortit kuntoon. Itseä ei ole mätkyt haitannut kun sillon tiedän että oon maksanut liian vähän veroja edellisenä verovuonna. Ja todennäköisesti myös tienannut suunniteltua enemmän, kun näin on päässyt käymään...

   Lainaa

  3. Tulos: -83 (143 ääntä)
   Jopa nykytilassaan Kiova on houkuttelevampi matkakohde kuin Kouvostoliitto.

   Lainaa

  4. Valittu mestari 5.4.2022 0:23
   Tulos: +98 (142 ääntä)
   Kiova tai Kouvola, ihan sama.

   Lainaa

  5. Taidoton krokotiili 5.4.2022 4:56
   Tulos: +193 (199 ääntä)
   Niin Tarja, myös eläkkeestä pitää maksaa veroja.

   Lainaa

  6. Vahattu luumu 5.4.2022 6:24
   Tulos: -65 (157 ääntä)
   Taidoton krokotiili: Niin Tarja, myös eläkkeestä pitää maksaa veroja.
   On muuten ihan perseestä koko touhu. Ensin maksat veroja palkasta sit eläkkeestä ja jos vaikka satut säästämään eläkettä varten niin siitä säästetystä rahastakin maksat veroja. Ei mitään järkeä...

   Lainaa

  7. jukkapalmu 5.4.2022 7:56
   Tulos: +143 (159 ääntä)
   Jos koiran knassa elää niin ei se oo yhtään huono asia ettei seksiä ole.

   Lainaa

  8. Kaino tiikeri 5.4.2022 8:03
   Tulos: -59 (139 ääntä)
   Vahattu luumu: On muuten ihan perseestä koko touhu. Ensin maksat veroja palkasta sit eläkkeestä ja jos vaikka satut säästämään eläkettä varten niin siitä säästetystä rahastakin maksat veroja. Ei mitään järkeä...
   Tuossa kyllä Suomi on naurettava. Tai ei hirveästi yllätä kun ainoa asia mikä täällä on kehittynyt niin verotus tai siis lisääntynyt. Muuten yhteiskunnan ongelmat pysyy samoi vuosia, mutta verotukseen kyllä saadaan muutoksia (korotuksia) nopeaa.
   Typeryyden huippuja on juuri nuo verojen maksaminen uudestaan jo verotetuista asioista. Kuten eläkkeestä maksat että se kertyy ja sitten maksat kun alat saamaan sitä. Sama asia perinnöissä jne missä on jo maksettu verot mutta silti pitää uudestaan maksaa ne siitä samasta jo maksetusta summasta.
   Että eihän verotus Suomessa tällä hetkellä ole toimiva. Tai siis toimii kyllä, että rahaa lähtee väeltä, mutta järkeä ei ole. 

   Lainaa

  9. Tulos: +146 (164 ääntä)
   Vahattu luumu: On muuten ihan perseestä koko touhu. Ensin maksat veroja palkasta sit eläkkeestä ja jos vaikka satut säästämään eläkettä varten niin siitä säästetystä rahastakin maksat veroja. Ei mitään järkeä...
   Kannattaa ensin vähän perehtyä, miten verojärjestelmä toimii, ja sit vasta tulla tänne valittamaan.

   Lainaa

  10. Tulos: +165 (183 ääntä)
   Kaino tiikeri: Tuossa kyllä Suomi on naurettava. Tai ei hirveästi yllätä kun ainoa asia mikä täällä on kehittynyt niin verotus tai siis lisääntynyt. Muuten yhteiskunnan ongelmat pysyy samoi vuosia, mutta verotukseen kyllä saadaan muutoksia (korotuksia) nopeaa. Typeryyden huippuja on juuri nuo verojen maksaminen [...]
   Niin, on se nyt kumma kun ei ne päättäjät sitä näytä tajuavan laskelmiensa uumenista että verottais vaan vähemmän niin sitten se toimis. Vois maksella sit ite sieltä hillopussista sen 20 000 euron laskun jos on vaikka tarvinnu erikoissairaanhoitoa ja äidit vois palata synnytettyään maanantaina töihin ettei tarvi jollain naurettavilla tuilla roikkua ja muutakaan yhteiskunnan ylläpitoa ei oikeestaan tarvita mihinkään, kun massi-kansa vois vaan teettää kullatut aidat joiden takana voi tekonurtsia kastellessaan nauraen pudistella päätään miten ne lähiöjättöläiset edesottamuksineen pärjäilee. Koulutuskin sais olla mitä on, koska sinä tietenkin olisit heti verohelpotusten myötä niin varakas että maksaisit siitä helposti sit vaikka kotiopetuksen johon sisältyy pianotunnit ja ranska. Onhan Suomessa nyt aivan naurettavalla tolalla tämmöset asiat. Mikään ei oo kehittyny.

   Lainaa

  11. Tulos: +15 (69 ääntä)
   Eipä tuo Harrin alkuperäinenkään teksti kuulosta erityisen harkitulta. Sekin puhuu kirjaimellisesti tulkittuna seksistä koiran kanssa. Tai tarkemmin seksin puutteesta jonka Bing on kääntänyt päinvastaiseksi.

   Lainaa

  12. Tulos: +115 (131 ääntä)
   Toj Karin: Eipä tuo Harrin alkuperäinenkään teksti kuulosta erityisen harkitulta. Sekin puhuu kirjaimellisesti tulkittuna seksistä koiran kanssa. Tai tarkemmin seksin puutteesta jonka Bing on kääntänyt päinvastaiseksi.
   Kertoo ELELLEENSÄ koiran kanssa ja OLLEENSA ilman seksiä. Vaikka seksi ja koira on samassa virkkeessä, ne eivät minusta nimenomaan kirjaimellisesti liity tuossa toisiinsa mitenkään muuten kuin siltä osin, mitä elämään nyt kuuluu ja mitä ei. Jos minä kertoisin omistavani auton ja olevani parisuhteessa, lukisiko siinä että olen parisuhteessa auton kanssa? No, väärinymmärrysten välttämiseksi lienee silti hyvä miettiä miten kirjoittaa, mutta on tuosta tulkinnasta tuossa tapauksessa minusta lukijan päässä se vastuu.

   Lainaa

  13. Takkuinen hilleri 5.4.2022 11:59
   Tulos: -8 (24 ääntä)
   Joku anonyymi kirjotti ihan hauskan jutun. Ei vaan naurata samalla tavalla kuin jos joku olisi ihan Facebookissa noin kirjoittanut.

   Lainaa

  14. Komea tyyny 5.4.2022 12:05
   Tulos: +110 (120 ääntä)
   Vahattu luumu: On muuten ihan perseestä koko touhu. Ensin maksat veroja palkasta sit eläkkeestä ja jos vaikka satut säästämään eläkettä varten niin siitä säästetystä rahastakin maksat veroja. Ei mitään järkeä...
   Verot ja niiden maksaminen yleensä harmittavat silloin, kun ei itse koe suoraan niistä hyötyvänsä. Toisaalta, jos vietät joskus viikon erikois-sairaanhoidon parissa tai sattuu käymään niin, että ystävältäsi tai perheenjäseneltäsi löydetään ja parannetaan syöpä, tuntuu oletetun työurasi aikana kantama veroäyri kohtuulliselta. Ehkä jopa mitättömältä.

   Lainaa

  15. Arkkienkeli 5.4.2022 12:19
   Tulos: -18 (40 ääntä)
   Kyselevä jyrsijä: Huoh.. huutavampi tarve ois tosiaan muun kansan elättää näitä tarjoja. Ettei vaan hänen tuista mene mitään sodasta kärsineille.
   Olet siis sitä mieltä, että veroistasi ei saisi maksaa eläkettä jo työelämästä pois jääneille? Luovu samalla itse saamistasi verovaroin kustannetuista palveluista, tai maksa ne takaisin. Näihin lukeutuu peruskoulu, terveyspalvelut, julkiset palvelut, julkiset tiet jne jne... mitä käytit alaikäisenä ja ennen työelämässä maksamiasi veroja.

   Lainaa

  16. Häikäilemätön hyönteinen 5.4.2022 12:23
   Tulos: -16 (48 ääntä)
   Banaani: Kertoo ELELLEENSÄ koiran kanssa ja OLLEENSA ilman seksiä. Vaikka seksi ja koira on samassa virkkeessä, ne eivät minusta nimenomaan kirjaimellisesti liity tuossa toisiinsa mitenkään muuten kuin siltä osin, mitä elämään nyt kuuluu ja mitä ei. Jos minä kertoisin omistavani auton ja olevani [...]
   Minun piti kyllä lukea Harrin kommentista pariin kertaan, koska tuli sama mielleyhtymä, mitä käännöksessä oli. Vaikka lauseita voisikin laittaa kuinka mielivaltaisesti yhteen, ei se aina ole järkevää. Myös kirjoittajalla on vastuu tehdä helppolukuista ja järkevää tekstiä.

   Lainaa

  17. Koemaistettu muurahainen 5.4.2022 12:23
   Tulos: +10 (20 ääntä)
   Valittu mestari: Kiova tai Kouvola, ihan sama.
   Että kehtaatkin.

   Lainaa

  18. Arkkienkeli 5.4.2022 12:30
   Tulos: +59 (61 ääntä)
   Vahattu luumu: On muuten ihan perseestä koko touhu. Ensin maksat veroja palkasta sit eläkkeestä ja jos vaikka satut säästämään eläkettä varten niin siitä säästetystä rahastakin maksat veroja. Ei mitään järkeä...
   Nyt on väärät käsitykset eläkkeestä, sillä ei eläkettä säästetä elämänsä aikana töistä maksetuista työeläkemaksuista. Eläke maksetaan työeläkemaksuista, joita työelämässä olevat maksavat palkoistaan.

   Lainaa

  19. Kupruileva matelija 5.4.2022 12:55
   Tulos: -8 (34 ääntä)
   Kyselevä jyrsijä: Huoh.. huutavampi tarve ois tosiaan muun kansan elättää näitä tarjoja. Ettei vaan hänen tuista mene mitään sodasta kärsineille.
   Tarja on tainnu tienata hiukan yli sen osa-aikaeläkeläiselle sallitun tulorajan. Oma moka, jos näin käy vaikkei veronmaksu kiinnosta.
   Joteniin oon oppinut arvostamaan jokaista, joka mielellään maksaa veronsa. He tajuavat, mitä veroilla tehdään: elätetään kaljaan menevät osa-aika-Tarjat.

   Lainaa

  20. heimosenkeimo 5.4.2022 12:55
   Tulos: -90 (100 ääntä)
   Vaakku: Kannattaa ensin vähän perehtyä, miten verojärjestelmä toimii, ja sit vasta tulla tänne valittamaan.
   Vuoden lammas palkinto.

   Lainaa

  21. Tulos: 0 (30 ääntä)
   Banaani: Kertoo ELELLEENSÄ koiran kanssa ja OLLEENSA ilman seksiä. Vaikka seksi ja koira on samassa virkkeessä, ne eivät minusta nimenomaan kirjaimellisesti liity tuossa toisiinsa mitenkään muuten kuin siltä osin, mitä elämään nyt kuuluu ja mitä ei. Jos minä kertoisin omistavani auton ja olevani [...]
   Tästä voi tutustua asiaan vähän tarkemmin: http://www.kielitoimistonohjepankki.fi/selaus/1563/ohje/739 Esimerkkisi ei toimi. Siinä lauseiden yhteinen tekijä on MINÄ.  "MINÄ omistan auton ja (minä) olen naimisissa." Vertaa tähän: "Koiran kanssa elän ja harrastan (koiran kanssa) lenkkeilyä." Yhteinen tekijä on "Koiran (kanssa)" Vaihtoehtoinen esimerkki: "Koiran kanssa elän ja harrastan seksiä" tai "Koiran kanssa elän ja en harrasta (koiran kanssa) seksiä." Sanajärjestystä muuttamalla lauseesta saisi vähän helpommin tulkittavan: "(minä olen) Elellyt enimmäkseen koiran kanssa ja (minä olen) ollut jopa harrastamatta seksiä." Suomi on jännä kieli.

   Lainaa

  22. Tulos: +27 (39 ääntä)
   Ajatella että on ihmisiä joilla on tollainen ongelma että on "liikaa" seksiä tarjolla ja sitten oikein täytyy vaivaa nähdä että "voi kokea millaista on olla ilman". Ja sit on meitä jotka sai odottaa 30 vuotta ensimmäistä kosketusta. 🙁

   Lainaa

  23. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Toj Karin: Tästä voi tutustua asiaan vähän tarkemmin: kielitoimistonohjepankki.fi/selaus/1563/ohje/739 Esimerkkisi ei toimi. Siinä lauseiden yhteinen tekijä on MINÄ.  "MINÄ omistan auton ja (minä) olen naimisissa." Vertaa tähän: "Koiran kanssa elän ja harrastan (koiran kanssa) lenkkeilyä." Yhteinen tekijä on [...]
   Okei okei, mun esimerkki oli hätiköity.

   Lainaa

  24. Tulos: +27 (31 ääntä)
   Oon pienituloinen, osa-aikatyössä, mutta tulen kyllä tienesteilläni toimeen. Mätkyjä tuli viimeksi melkein 10 vuotta sitten, useita satasia, sen jälkeen oon kyllä niin perhanan tunnollisesti tarkastanut tulorajan sekä määritellyt veroprosentin. Joka vuosi tullut vähintään 300 € palautuksia. Kyllä kannattaa pitää huoli veroasioistaan, on elämä huomattavasti miellyttävämpää! (Ja jos ei pidä verotuksestaan huolta, ei kannata valittaa..)

   Lainaa

  25. Huiviin kietoutunut alokas 5.4.2022 18:02
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Toj Karin: Eipä tuo Harrin alkuperäinenkään teksti kuulosta erityisen harkitulta. Sekin puhuu kirjaimellisesti tulkittuna seksistä koiran kanssa. Tai tarkemmin seksin puutteesta jonka Bing on kääntänyt päinvastaiseksi.
   "kirjaimellisesti tulkittuna", niin mikä oli?

   Lainaa

  26. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 5.4.2022 18:04
   Tulos: -17 (27 ääntä)
   Kauhtana: Niin, on se nyt kumma kun ei ne päättäjät sitä näytä tajuavan laskelmiensa uumenista että verottais vaan vähemmän niin sitten se toimis. Vois maksella sit ite sieltä hillopussista sen 20 000 euron laskun jos on vaikka tarvinnu erikoissairaanhoitoa ja äidit vois palata synnytettyään maanantaina [...]
   Kirjoituksesi on erinomainen ja paikkansa pitävä. Toki olen sitä mieltä että verorahat pitäisi käyttää hieman järkevämmin monilta osin mutta yleensä veroista vinkujat eivät kuitenkaan olisi valmiita maksamaan mistään palveluistakaan. Yliampuvaa kitinä veroista on tietysti ihmisiltä jotka joutuu maksaa veroja siitä että syövät muiden maksamia veroja kun eivät halua töihin tai pääse töihin sen takia että kukaan ei halua palkata sellaisia ihmisiä. Monesta tuollaisesta vinkujasta kun huokuu jo tuo ajatusmaailma ja sitten tosissaan ihmetellään kun töitä hakee mutta niitä ei saa. Yritän ymmärtää mutta välillä on aika pirun vaikeaa käsittää miten ei töitä tässä maassa saa. Itsellä oli hieman vaikeaa aikanaan mutta se johtui siitä että olin alaikäinen. Enkä ole lukenut tai mikään sosiaalisten tilanteiden erikoismies. Peruskoulu on käyty ja erilaisia töitä on aina ollut kun on ollut halua tehdä. Meitä on erilaisia erilaisilla paikkakunnilla mutta jos tosissaan töitä haluaa ja on suurinpiirtein normaali niin niitä riittää.

   Lainaa

  27. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Eikä koskaan ollut todempia sanoja lausuttu Kouvolasta.

   Lainaa

  28. Tosikko kiivi 5.4.2022 19:37
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Kohotettu hevonen: Se on hauska että joillekin vaan jostain mystisesti ja epäoikeudenmukaisesti tulee niitä mätkyjä, yleensä erityisesti köyhille. Joka vuosi verokarhu pyöräyttää onnenpyörää ja laittaa joko mätkyjä tai palautuksia. Vai oiskohan se sittenkin veroprosentilla jotain tekemistä, ja sillä että onko [...]
   Mätkyjen keskittyminen erityisesti köyhille johtuu usein ulosottoon menevien palautusten välttelemisestä. Verokortit siis on katsottu kuntoon, tahallaan alakanttiin.

   Lainaa

  29. Risteytetty kettu 6.4.2022 0:25
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Paljonkos pitkäaikaistyöttömillä on tullut veronpalautuksia? Mulla on useana vuonna tullut yli 500€, ja viime vuonna vähän päälle 300€

   Lainaa

  30. Kykenemätön peura 6.4.2022 0:50
   Tulos: +39 (43 ääntä)
   Täytyy myöntää, että makselen veroja ihan mielelläni, vaikka en varmaan jakaisi niitä ihan samalla tavalla, jos itse saisin päättää. Arvostan sitä, että sain korkeakoulutuksen, vaikka olenkin pienituloisesta perheestä, eikä vanhemmat arvostaneet koulutusta. Tuntuu, etteivät sellaiset ihmiset, jotka valittavat siitä, että verorahoja käytetään johonkin tiettyyn, tule ajatelleeksi, että jos kaikki saisivat itse päättää, kovinkaan moni ei olisi halukas elättämään mitään elämäntapavalittajia. Haluanko maksaa siitä, että Tarja, joka valittaa pakolaisista, saa eläkkeen? En erityisemmin. Haluanko maksaa veroja yhteiskunnalle, joka pitää heikoimmistakin huolta riippumatta heidän henkilökohtaisista ominaisuuksistaan? Kyllä.

   Lainaa

  31. Rottanpää 6.4.2022 17:33
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   "I felt stupid many times not to enjoy it either" Ai kauhee :D

   Lainaa

  32. Kitkaton banaani 7.4.2022 8:43
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Kaino tiikeri: Tuossa kyllä Suomi on naurettava. Tai ei hirveästi yllätä kun ainoa asia mikä täällä on kehittynyt niin verotus tai siis lisääntynyt. Muuten yhteiskunnan ongelmat pysyy samoi vuosia, mutta verotukseen kyllä saadaan muutoksia (korotuksia) nopeaa. Typeryyden huippuja on juuri nuo verojen maksaminen [...]
   Maksetut eläkemaksut vähennetään verotettavasta tulosta. Eli et maksa veroa palkastasi vähennettävästä työeläkemaksusta.

   Lainaa

  33. Kilokalori 7.4.2022 11:16
   Tulos: -8 (8 ääntä)
   Viimeisestä Kiinalaiset ajattelisivat, ettei ruoalla saa leikkiä!

   Lainaa

  34. Itseasiassa 7.4.2022 18:19
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Komea tyyny: Verot ja niiden maksaminen yleensä harmittavat silloin, kun ei itse koe suoraan niistä hyötyvänsä. Toisaalta, jos vietät joskus viikon erikois-sairaanhoidon parissa tai sattuu käymään niin, että ystävältäsi tai perheenjäseneltäsi löydetään ja parannetaan syöpä, tuntuu oletetun työurasi aikana kantama veroäyri kohtuulliselta. Ehkä jopa mitättömältä.
   Valitettavasti ei kaikki kuitenkaan arvosta yhteiskunnan tukemista. Valitettavasti saan yhden tutun marinaa kuulla säännöllisin väliajoin, kun ei taaskaan saanut kelasta mitään. Tämä "ei mitään" on mm. sairauseläke ja ADHD-lapsen tukeminen. Tämä kaveri jopa hankkiutui koronan saatuaan suoraan sairaalaan ja ihmetteli miksei häntä hoidettu siellä. Eristys onkin niin halpaa, että miksei kaikki vain käydä siellä odottamassa jotta tauti on ohi.

   Lainaa

  35. Gaius Blatar 8.4.2022 15:59
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Vahattu luumu: On muuten ihan perseestä koko touhu. Ensin maksat veroja palkasta sit eläkkeestä ja jos vaikka satut säästämään eläkettä varten niin siitä säästetystä rahastakin maksat veroja. Ei mitään järkeä...
   Et kai sinä nyt säästämistäsi rahoista veroa maksa. Ei ne sieltä tililtä mihinkään hupene.

   Lainaa

  36. Kaveriton hanki 9.4.2022 3:27
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Musta olis jotenkin mahtavaa laittaa nämä veroista kitisevät asumaan vaikka Jenkkilään tai vastaavaan hyvin matalan verotuksen maahan muutamaksi vuodeksi. Kiinnostaisi tietää, millainen näkemys heillä olis Suomen järjestelmästä sen kokemuksen jälkeen. Jotenkin meinaan veikkaan että ikävä saattaisi tulla – moni ei jotenkin tunnu tulevan ajatelleeksi, mitä kaikkea niillä veroilla kustannetaan, ja millä tavalla ne asiat omaa elämää helpottavat. ”Don’t it always seem to go, that you don’t know what you’ve got ’til it’s gone” ja silleen.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: ero, ilta-sanomat, koira, kouvola, käännös, käännösvirhe, sakko, sinkku, ukraina, uutiset, veroilmoitus, verot, yksin