Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kimppakyyti, osa 24

Kimppakyydillä Afrikkaan?
Suurenna näkymä
Kimppakyyti, osa 24

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 58 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Apea mandariini 5.4.2022 0:14
   Tulos: +269 (495 ääntä)
   Meinasin melkein tyytyä kommentoimaan vain että saapa ainakin jännitystä elämään kun lähtee sekakäyttäjää kuskailemaan, mutta Timon kyyti se vasta pelottava taitaa olla jos ei voi naisia enää ottaa edes kyytiin kun raiskaus- tai vähintään ahdistelusyytteen synty on lähes taattu.

   Lainaa

  2. Pehmeä jänis 5.4.2022 0:23
   Tulos: +210 (380 ääntä)
   Timon kyytiin ei kannata naisten mennäkkään 🙈

   Lainaa

  3. Tulos: +367 (397 ääntä)
   No yleensä kun törmää niihin "saisko naisseuraa kyytiin winkwink" -tyyppeihin, niin Timo ei vaikuta kovin isolta ongelmalta

   Lainaa

  4. Peeaa vadelma 5.4.2022 0:43
   Tulos: +221 (239 ääntä)
   Mikä tuo Kao nyt sit oikeesti on? Lähtöpaikka vissiin Vantaa, mut kao? Kuusamoako haki? 🤷

   Lainaa

  5. Tallentumaton kirahvi 5.4.2022 0:45
   Tulos: +129 (135 ääntä)
   Todellakin näyttää siltä, että xanorilla ja sirkoilla on "sio o" -vaikutus. Ja jos niillä ei pääse Kuopioon, niin ehkä Timo-kyyti vie Hannun turvallisesti Kotkaan tai suorinta reittiä Kaoon.

   Lainaa

  6. Taidoton krokotiili 5.4.2022 4:53
   Tulos: +50 (282 ääntä)
   Timon asenne vaikuttaa sellaiselta, että ihan hyvä on pysyä naisista kaukana.

   Lainaa

  7. Triviaali sirkka 5.4.2022 5:06
   Tulos: +101 (119 ääntä)
   Kao on lyhenne Kainuun ammattiopistosta (ellei sitten jostain muustakin), jolla on jännästi myös Vantaalla toimipaikka.

   Lainaa

  8. apinaattori 5.4.2022 5:18
   Tulos: +36 (38 ääntä)
   Arvokkaita pillereitä.

   Lainaa

  9. Tulos: -46 (152 ääntä)
   Ymmärrän Timon näkemystä asian tiimoilta. Ymmärrän, mutta hyväksyminen tai asiasta tykkääminen onkin sitten ihan toinen juttu.

   Lainaa

  10. Lorvaileva kilpikonna 5.4.2022 6:37
   Tulos: +385 (483 ääntä)
   Metoo -ruikuttajilta ja "nykyisin ei voi enää mitään tehdä tai sanoa" -tyypeiltä kysyisin semmosta että mitä teillä sitten on ollut tapana tehdä mitä "ei enää saa tehdä"?

   Lainaa

  11. Epäpyhä black metal -silli 5.4.2022 6:38
   Tulos: +92 (98 ääntä)
   Jahas. Fear and loathing in Kuopio -reissu luvassa.

   Lainaa

  12. Tunnistamaton hedelmä 5.4.2022 6:49
   Tulos: +118 (200 ääntä)
   Jos joku itkee me toota ja raiskaussyytteitä ihan turhaan niin poistu välittömästi. Nämä henkilöt ei koskaan ymmärrä mitä tarkoittaa molemminpuolinen suostumus. Onneksi ovat aina niin kovaäänisiä näistä asioista, että ehtii kiertämään helposti.

   Lainaa

  13. Tulos: -92 (330 ääntä)
   Pelottavinta tässä on se että Timolla on iha hyvä pointti. Nykypäivänä tuollaisia urpoja löytyy, jotka rahan toivossa tai kiusallaan pilaa toisen maineen. En siis ihmettele, että tullaan vainoharhaisiksi vieraita kohtaan.

   Lainaa

  14. Askarruttava ankerias 5.4.2022 7:53
   Tulos: +131 (209 ääntä)
   Jussi: Pelottavinta tässä on se että Timolla on iha hyvä pointti. Nykypäivänä tuollaisia urpoja löytyy, jotka rahan toivossa tai kiusallaan pilaa toisen maineen. En siis ihmettele, että tullaan vainoharhaisiksi vieraita kohtaan.
   Tässä tapauksessa vainoharhaisuus tuntuu kuitenkin kohdistuvan vain vieraita naisia kohtaan. Voihan mieskin väittää Timon tehneen jotain rikollista saadakseen tältä rahaa tai pilatakseen tämän maineen.

   Lainaa

  15. jukkapalmu 5.4.2022 7:53
   Tulos: -35 (43 ääntä)
   KAO on Kuusamo

   Lainaa

  16. Tulos: +119 (131 ääntä)
   jukkapalmu: KAO on Kuusamo
   Joo ja Helsinki on HII, Tampere TEE, Hämeenlinna HIA, Turku on TUU. Joo.

   Lainaa

  17. Tulos: +47 (159 ääntä)
   Musta turha ruotia Timon juttua (joka halusi vain miehiä kyytiin), eihän me tiedetä, että mitä kokemuksia hällä on taustallaan. Ja toisekseen syrjintää tuokin, jos nainen ilmoittaisi ottavansa vain naisia kyytiin, niin kukaan ei ihmettelisi. (Ja olen itse nainen, jos sillä on jotain väliä).

   Lainaa

  18. Tanssiva poro 5.4.2022 9:06
   Tulos: +48 (52 ääntä)
   jukkapalmu: KAO on Kuusamo
   Eikä ole. Kuusamo on Kmo.

   Lainaa

  19. Ruuviton persikka 5.4.2022 9:15
   Tulos: -73 (103 ääntä)
   Mimmi: Joo ja Helsinki on HII, Tampere TEE, Hämeenlinna HIA, Turku on TUU. Joo.
   Ei, Helsinki on HEL, Tampere TMP ja Turku TKU. Lentokenttia

   Lainaa

  20. Tanssiva poro 5.4.2022 9:17
   Tulos: +76 (78 ääntä)
   Paitsi että olin väärässä. Kuusamon lentokenttä on KAO.

   Lainaa

  21. Tulos: +64 (104 ääntä)
   On kyllä vähän erikoista jos pelkää raiskaussyytettä (tai … metoo? ...väliintuloa?) heti jos päätyy naisten kanssa autoon mutta en lähtisi sillä tiedolla tuomitsemaan, kyllä joillain voi olla asiasta oikeasti epäoikeudenmukaisiakin kokemuksia. Tilanteen jäädessä auki todettakoon että hyvähän se sitten vissiin joka tapauksessa on olla niitä naisia kyytiin ottamatta :) kerta kuski itsekin niin haluaa.

   Lainaa

  22. Tulos: +59 (105 ääntä)
   Nimi: No yleensä kun törmää niihin "saisko naisseuraa kyytiin winkwink" -tyyppeihin, niin Timo ei vaikuta kovin isolta ongelmalta
   Samaa mieltä. Olen feministi, pidän naisten ahdistelua ja sen sallivaa kulttuuria isona ongelmana ja metoo-kampanjaa todella tärkeänä. Ja minusta Timon toiminta tuossa on ihan täysin ok (sen taustalla saattaa olla kyseenalaisia asenteita, mutta sillehän ei voi mitään).

   Lainaa

  23. Nyrpeä hai 5.4.2022 10:14
   Tulos: +14 (28 ääntä)
   Ruuviton persikka: Ei, Helsinki on HEL, Tampere TMP ja Turku TKU. Lentokenttia
   Ja missä mahtaa olla tämä Vantaan lentokenttä VAN?

   Lainaa

  24. Penan_broidi 5.4.2022 10:34
   Tulos: +63 (99 ääntä)
   Jussi: Pelottavinta tässä on se että Timolla on iha hyvä pointti. Nykypäivänä tuollaisia urpoja löytyy, jotka rahan toivossa tai kiusallaan pilaa toisen maineen. En siis ihmettele, että tullaan vainoharhaisiksi vieraita kohtaan.
   Nääh. Samanlaisia urpoja on löytynyt jo viimeiset kaks-kolmekymmentä vuotta ettei se mikään metoo-ilmiö ole. Ja vaikka Timo ei mitään väärää tehnyt, niin anekdoottina suurin osa metoo--kitisijöistä ovat lähinnä pahastuneita kun eivät voi enää heitellä limaisia läppiänsä vastakkaiselle sukupuolelle ilman että asiasta tulee sanomista.

   Lainaa

  25. Pöpipää vihannes 5.4.2022 10:49
   Tulos: +68 (136 ääntä)
   Jussi: Pelottavinta tässä on se että Timolla on iha hyvä pointti. Nykypäivänä tuollaisia urpoja löytyy, jotka rahan toivossa tai kiusallaan pilaa toisen maineen. En siis ihmettele, että tullaan vainoharhaisiksi vieraita kohtaan.
   Timo antaa ymmärtää että ennen metoota yms. on hänkin saanut käyttäytyä toisella tapaa. Vaikuttaa sellaiselta tyypiltä joka on katkera lähinnä siitä että "enää" ei saa läpsiä vähän pepulle ja ehdotella rivoja tuntemattomille naisille.. Timohan EI ole vainoharhainen kaikkia vieraita ihmisiä kohtaan, vain naisia. Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa, sanotaan.

   Lainaa

  26. Puuton alpakka 5.4.2022 11:02
   Tulos: +43 (81 ääntä)
   Penan_broidi: Nääh. Samanlaisia urpoja on löytynyt jo viimeiset kaks-kolmekymmentä vuotta ettei se mikään metoo-ilmiö ole. Ja vaikka Timo ei mitään väärää tehnyt, niin anekdoottina suurin osa metoo--kitisijöistä ovat lähinnä pahastuneita kun eivät voi enää heitellä limaisia läppiänsä vastakkaiselle sukupuolelle ilman että asiasta tulee sanomista.
   Minusta tuntuu, että suurin osa metoo-kitisijöistä on sellaisia, jotka eivät ahdistele ketään ja kuvittelevat, ettei "kukaan" muukaan ahdistele sen enempää. Niinpä he luulevat, että metoo tarkoittaa silmiin katsomista, tervehtimistä tai asiallista kahville pyytämistä tms. Kun sitten ihmettelee, miksi heidän mielestään on ok taputella tuntemattomia tai puolituttuja naisia takapuolelle, puristella rinnoista tai tehdä törkeitä, ahdistavia ehdotuksia, he ovat sitä mieltä, ettei sellaista tapahdu tai jos tapahtuu, niin se on ilmiselvästi väärin.

   Lainaa

  27. It's a deal 5.4.2022 11:07
   Tulos: +8 (54 ääntä)
   Timo ei halua, että häntä edes voidaan syyttää mistään arveluttavasta ventovieraiden toimesta. Tuomitaan siis hänet ihan varuilta tuntematta.

   Lainaa

  28. Juokseva eläin 5.4.2022 12:13
   Tulos: +39 (115 ääntä)
   Mörkkö: Musta turha ruotia Timon juttua (joka halusi vain miehiä kyytiin), eihän me tiedetä, että mitä kokemuksia hällä on taustallaan. Ja toisekseen syrjintää tuokin, jos nainen ilmoittaisi ottavansa vain naisia kyytiin, niin kukaan ei ihmettelisi. (Ja olen itse nainen, jos sillä on jotain väliä).
   Tietenkin on ihan sama asia, että mies pelkää naisia, kuin että nainen pelkää miehiä... Ei muuten ole.
     Nainen on lihasten määrän ja luumassan painon vuoksi alisteinen miehelle, eli naisen pelko on realistista, miehen pelko jotain nolatuksi tulemisen sukuista.
        
     Niinhän se Margaret Atwood sanoi vuosikymmeniä sitten:
   'Miehet pelkäävät että naiset nauravat hänelle. Naiset pelkäävät että miehet tappavat hänet.'

   Lainaa

  29. Pehmeä jänis 5.4.2022 12:13
   Tulos: -20 (64 ääntä)
   Apea mandariini: Meinasin melkein tyytyä kommentoimaan vain että saapa ainakin jännitystä elämään kun lähtee sekakäyttäjää kuskailemaan, mutta Timon kyyti se vasta pelottava taitaa olla jos ei voi naisia enää ottaa edes kyytiin kun raiskaus- tai vähintään ahdistelusyytteen synty on lähes taattu.
   Noo kun noita uutisia lukee niin ei tuo nyt ihan tuulesta temmattua ole

   Lainaa

  30. Pehmeä jänis 5.4.2022 12:17
   Tulos: -49 (77 ääntä)
   Lorvaileva kilpikonna: Metoo -ruikuttajilta ja "nykyisin ei voi enää mitään tehdä tai sanoa" -tyypeiltä kysyisin semmosta että mitä teillä sitten on ollut tapana tehdä mitä "ei enää saa tehdä"?
   Niin siis mää metoo ruikuttajathan on vaan helponpalkkapäivän perässä, et sinäänsä ihan ymmärrettävää ettei kyytiin haluta moisia

   Lainaa

  31. Tulos: +45 (47 ääntä)
   Mulla on paku ja katsotaan sit minne päädyt. Ei epäilytä sitten pätkääkään.

   Lainaa

  32. ihanmummovaan 5.4.2022 12:31
   Tulos: +63 (89 ääntä)
   Pöpipää vihannes: Timo antaa ymmärtää että ennen metoota yms. on hänkin saanut käyttäytyä toisella tapaa. Vaikuttaa sellaiselta tyypiltä joka on katkera lähinnä siitä että "enää" ei saa läpsiä vähän pepulle ja ehdotella rivoja tuntemattomille naisille.. Timohan EI ole vainoharhainen kaikkia vieraita ihmisiä kohtaan, [...]
   Olen ehkä naiivi ja väärässä, mutta minusta ei vaikuta siltä, eikä Timo anna ymmärtää, että olisi käyttäytynyt ennen inhottavasti naisia kohtaan. Mulle tulee lähinnä vaikutelma että hän pelkää niin kamalasti että joutuu aiheetta syytetyksi, ettei halua antaa mitään mahdollisuutta sellaiselle. Voin tosiaan olla väärässä, mistäs sitä tietää vaikka olisikin oikeasti pervojen pervo. Mutta omat mahdolliset matkakumppaninsa saa mielestäni jokainen edelleen valita vapaasti; ei ole kyse esimerkiksi ravintolaan tulevien asiakkaiden valikoinnista tms.

   Lainaa

  33. Kupruileva matelija 5.4.2022 12:49
   Tulos: -27 (53 ääntä)
   Pehmeä jänis: Timon kyytiin ei kannata naisten mennäkkään 🙈
   Setämiesten on syytäkin elää pelossa nykyään.

   Lainaa

  34. Tulos: +5 (83 ääntä)
   Juokseva eläin: Tietenkin on ihan sama asia, että mies pelkää naisia, kuin että nainen pelkää miehiä... Ei muuten ole.  Nainen on lihasten määrän ja luumassan painon vuoksi alisteinen miehelle, eli naisen pelko on realistista, miehen pelko jotain nolatuksi tulemisen sukuista.       Niinhän se Margaret Atwood sanoi [...]
   Et voisi olla enempää väärässä.
   Järkyttävää yleistämistä ja toivon todellakin, että trollaat.
   Ei pelko johdu ainoastaan toisen koosta. Ihmiset voivat pelätä toisia mitä ihmeellisimmistä syistä.

   Lainaa

  35. heimosenkeimo 5.4.2022 12:52
   Tulos: -12 (48 ääntä)
   Nykyään kannattaa laittaa kamera autoon kullankaivajien varalta eikä varkaitten takia.

   Lainaa

  36. Tulos: +6 (64 ääntä)
   Juokseva eläin: Tietenkin on ihan sama asia, että mies pelkää naisia, kuin että nainen pelkää miehiä... Ei muuten ole.  Nainen on lihasten määrän ja luumassan painon vuoksi alisteinen miehelle, eli naisen pelko on realistista, miehen pelko jotain nolatuksi tulemisen sukuista.       Niinhän se Margaret Atwood sanoi [...]
   Kyllä se perättömän syytöksen pelko voi olla rinnastettavissa henkirikokseen. Kuitenkin onhan se nähty useaan otteeseen kuinka perätön syytös on tuhonnut ihmisen elämän niin perusteellisesti, että siitä ei koskaan nousta täysiin voimiin. 
   DiCanio kirjassaan "The encyclopedia of violence: origins, attitudes and consequences." (1993) sekä Lisak, D.; Gardenieri, L.; Nicksa, S. C.; ja Ashley, M. artikkelissaan "False Allegations of Sexual Assault: An Analysis of Ten Years of Reported Cases" (2010) päätyivät lopputulokseen että ainakin 2-10% syytöksistä on perättömiä ja suurinta osaa tapauksista ei voida tulkita perättömäksi _tai_ todelliseksi. Joten ei kyseessä ole mitenkään tilastollisesti ei merkitsevä osuus kuitenkaan.
   Itse kannatan yksilöityvää näkökantaa. Ja että ajatusta 'guilty until proven innocent'/'presumption of guilt' ei käytettäisi kehenkään missään tilanteessa. 

   Lainaa

  37. Estävä hampurilainen 5.4.2022 13:16
   Tulos: -26 (100 ääntä)
   Juokseva eläin: Tietenkin on ihan sama asia, että mies pelkää naisia, kuin että nainen pelkää miehiä... Ei muuten ole.  Nainen on lihasten määrän ja luumassan painon vuoksi alisteinen miehelle, eli naisen pelko on realistista, miehen pelko jotain nolatuksi tulemisen sukuista.       Niinhän se Margaret Atwood sanoi [...]
   Viestiketjun typerin kommentti löytyi tästä. Olet elävä esimerkki miksi jollain miehellä on syytä pelätä naista. Sinun vähättelysi asian vakavuudesta osoittaa tietämättömyytesi ja ylimielisyytesi näitä ongelmia kohtaan.

   Lainaa

  38. Tulos: +39 (75 ääntä)
   Jussi: Pelottavinta tässä on se että Timolla on iha hyvä pointti. Nykypäivänä tuollaisia urpoja löytyy, jotka rahan toivossa tai kiusallaan pilaa toisen maineen. En siis ihmettele, että tullaan vainoharhaisiksi vieraita kohtaan.
   Ikävä kyllä näitä löytyy ihan oikeasti. Itsekin tiedän yhden sekakäyttäjä neidin joka rahaa saadakseen etsi hyvätuloisia ja puutteessa olevia ressukoita ja sitten teki rikosilmoituksen. Ja eräs kaima ei selvinnyt ehdonalaisella vaan joutui kiven sisään kun psykoottinen mimmi syytti raiskauksesta. Surullista sekä miehille että naisille kun jotkut huutaa sutta syyttä ja vie uskottavuutta niiltä ketkä oikeasti kokevat seksuaalista väkivaltaa. Itsekin ahdistelluksi joutunut sekä miehen että muutaman naisen toimesta ja mitä tuttavapiirin naisten juttuja kuullut on surullista kuinka moni on raiskauksen uhriksi joutunut. Olen tullut siihen tulokseen ettei se katso sukupuolta käyttäytyykö ihminen väkivaltaisesti oli se sitten fyysistä, seksuaalista tai henkistä. Kaikenlaiset ihmiset osaavat tehdä tuhoa ympärillä oleville eli ei kannata pitää kiinni stereotypioista että naiset ovat aina uhreja, ja tietty parempia vanhempia.

   Lainaa

  39. Tosikko kiivi 5.4.2022 19:10
   Tulos: +6 (42 ääntä)
   Askarruttava ankerias: Tässä tapauksessa vainoharhaisuus tuntuu kuitenkin kohdistuvan vain vieraita naisia kohtaan. Voihan mieskin väittää Timon tehneen jotain rikollista saadakseen tältä rahaa tai pilatakseen tämän maineen.
   Niin voisi. Mutta miestä ei kukaan uskoisi ilman todisteita.

   Lainaa

  40. Harmaa kivi 5.4.2022 19:20
   Tulos: +45 (57 ääntä)
   Höpö: Ikävä kyllä näitä löytyy ihan oikeasti. Itsekin tiedän yhden sekakäyttäjä neidin joka rahaa saadakseen etsi hyvätuloisia ja puutteessa olevia ressukoita ja sitten teki rikosilmoituksen. Ja eräs kaima ei selvinnyt ehdonalaisella vaan joutui kiven sisään kun psykoottinen mimmi syytti raiskauksesta. [...]
     Mutta missä siitä saa jotain kummempaakin pankkia, jos syyttää, väärin tai oikein, raiskauksesta? Mitä uutisia saa lukea, raiskausten uhrien korvaukset ovat muutamia satasia, mikäli sitäkään, ja vaatii helvetinmoista oikeustaistelua saada sitäkään revittyä irti. Paremmin ansaitsisi, jos tekisi ajallaan jotain muuta (jenkit ovat eri asia, sieltä voi tosiaan saada korvausrahoja irti, mutta Suomessa kyllä ei mihinkään henkiin ja terveyteen kohdistuvasta). Käsittääkseni suuri(n) osa raiskauksen uhreista, ainakin itse tuntemistani, ei raportoi ollenkaan, koska ellei ole ottanut aika hyvin turpiinsa on mahdoton todistaa, että pisti hanttiin. Jos taas pitää ruveta arvioimaan oliko suostumusta tai ei, niin tosi nopeasti ollaankin arvioimassa naisen "kunnollisuutta", eli mainehaitta syntyy naiselle (tietysti on tekijän etu väittää, että kyseessä on joku joka antaa vapaaehtoisesti ihan kaikille, ja useimmat naiset eivät vielä nykyisinkään halua sellaisia huhuja itsestään kuulla). Ei se, että oikeudessa katsotaan, että naisen tiedetään joskus juoneen jotain tai pitäneen hametta, tai se, ettei ole pari raajaa irti, ole mikään todiste että raiskausta *ei* tapahtunut, mutta sellaisena se otetaan, ja niinpä saadaan "vääriä syytteitä".
     Ainoat motiivit syytteiden keksimiselle on jonkinlainen kosto, ja kuka lähtisi kostamaan ventovieraalle ilman syytä? Omaan autoonsa voi toki ottaa, kenet haluaa, mutta jos on paranoiaongelma siitä, että jos on yksin naisen kanssa hän kertoo jälkeenpäin törkeyksien tapahtuneen, mutta ei vaikkapa siitä, että joku mies voisi (paljon naista helpommin) ryöstää, niin sitten kyllä herää kysymyksiä.

   Lainaa

  41. Tulos: -5 (43 ääntä)
   Harmaa kivi:   Mutta missä siitä saa jotain kummempaakin pankkia, jos syyttää, väärin tai oikein, raiskauksesta? Mitä uutisia saa lukea, raiskausten uhrien korvaukset ovat muutamia satasia, mikäli sitäkään, ja vaatii helvetinmoista oikeustaistelua saada sitäkään revittyä irti. Paremmin ansaitsisi, jos tekisi [...]
   Seksuaalirikokset ovat moraalisesti erittäin tuomittuja. Uskoisin että kiristämällä saattaisi saada suurempia summia kuin käräjöimällä. Todellinen rangaistus seksuaalirikolliselle (tai väitetylle) on maine haitta. Työpaikka menee todennäköisesti (jollakin verukkeella). Jos sytöksen tekijä on uskottava, voi syytetty menettää lähipiirinsä. Harkitsisin itsekkin maksamista, vaikka syytön olisinkin.
   Tunnen itsekkin kaverin joka lähti lusimaan koska nainen syytti raiskauksesta. Ensin pyyti rahaa, jota ei ollut. Myöhemmin kuulin naisen sanoneen "kärsii, kun ei älyä maksaa". En usko että on ainut tapaus tässä maassa.
   En ottaisi itsekkään tuntematonta naista kyytiin. Tai jos näin päätyisin jostain syystä tekemään, laittaisin puhelimesta vähintään äänen tallenuksen päälle.

   Lainaa

  42. Mauton orava 5.4.2022 23:06
   Tulos: +35 (55 ääntä)
   Timo saa tosiaan ottaa kyytiin ihan ketä haluaa ja ihan hyvä tehdä tuollainen rajaus tuossa tilanteessa. Muistuttaisin kuitenkin Timoa ja kaikkia läsnäolijoita siitä faktasta, että miehen on todennäköisempää joutua raiskauksen uhriksi kuin syytetyksi raiskauksesta syyttömänä, ja että miehet raiskaavat hyvin selkeästi useammin kuin naiset. Että sellaiset todennäköisyydet. Mutta tässä näkyy taas se, miten eriarvoisessa asemassa miehet ja naiset (puhumattakaan sukupuolivähemmistöistä) ovat tässäkin maassa: toista pelottaa aiheeton syytös ja mainehaitta, toista ahdistelu, raiskaus ja hengenlähtö. Eipä siinä.

   Lainaa

  43. Menevä kesyhanhi 5.4.2022 23:18
   Tulos: -3 (33 ääntä)
   Juokseva eläin: Tietenkin on ihan sama asia, että mies pelkää naisia, kuin että nainen pelkää miehiä... Ei muuten ole.  Nainen on lihasten määrän ja luumassan painon vuoksi alisteinen miehelle, eli naisen pelko on realistista, miehen pelko jotain nolatuksi tulemisen sukuista.       Niinhän se Margaret Atwood sanoi [...]
   Taas tämä sama typerä yleistys miesten ja naiusten koosta. Vaikka keskiverto mies on keskiverto naista isompi/vahvempi, ei se tarkoita, että kaikki olisivat. On paljon pieniä miehiä, ja paljon "isoja" naisia. Sen takia heittomerkit, kun en tarkoita pituutta, vaan kokoa ylipäätään.

   Lainaa

  44. Aineeton karpalo 6.4.2022 0:34
   Tulos: +31 (37 ääntä)
   Pena35: Seksuaalirikokset ovat moraalisesti erittäin tuomittuja. Uskoisin että kiristämällä saattaisi saada suurempia summia kuin käräjöimällä. Todellinen rangaistus seksuaalirikolliselle (tai väitetylle) on maine haitta. Työpaikka menee todennäköisesti (jollakin verukkeella). Jos sytöksen tekijä on [...]
   Tuon pelon takia kiristys varmaan olisi toimiva tekniikka...
   Jäin kuitenkin miettimään, että ihanko oikeasti Suomessa joutuu vankilaan raiskauksesta, jos ei ole muita todisteita kuin mitä toinen osapuoli sanoo tapahtuneen? Mulla on ollut aika ei käsitys siitä, miten vakavissaan tällaiset ilmoitukset otetaan poliisin toimesta... Onko mahdollista, että olet kuullut vain yhden puolen tarinasta?

   Lainaa

  45. Leuaton alpakka 6.4.2022 4:18
   Tulos: -7 (23 ääntä)
   Menevä kesyhanhi: Taas tämä sama typerä yleistys miesten ja naiusten koosta. Vaikka keskiverto mies on keskiverto naista isompi/vahvempi, ei se tarkoita, että kaikki olisivat. On paljon pieniä miehiä, ja paljon "isoja" naisia. Sen takia heittomerkit, kun en tarkoita pituutta, vaan kokoa ylipäätään.
   Olin aikoinaan armeijassa 44 kiloinen laiha pieni poika. Ja joka ikinen nainen siellä oli isompi ja vahvempi kun minä. Silti heillä oli pienemmät suoritusvaatimukset. Olinhan mies. Ainakin silloin oli lähes kaikki armeijassa helpompaa naisille, vaikka olivat parempikuntoisia ja vahvempia, kun monet miesalokkaat. Ei ollut mun mielestä ihan tasapuolista. En tiedä, onko nykyään samat vaatimukset?

   Lainaa

  46. Kiivas sitruuna 6.4.2022 5:17
   Tulos: -20 (24 ääntä)
   Sairaalassa kohdatessa soitin apua tyhjiöpatjalle laitossa ja sanoin ”ambulanssipojat”. Se mies mikä siinä seiso, hermostu että ei ”pojitella”. Kuulemma MeeToo. Olin hyvin hämmästynyt ku jotenki ymmärsin ton seksuaalisena ahdisteluna?

   Lainaa

  47. Kiimainen farangi 6.4.2022 9:48
   Tulos: -17 (19 ääntä)
   Apea mandariini: Meinasin melkein tyytyä kommentoimaan vain että saapa ainakin jännitystä elämään kun lähtee sekakäyttäjää kuskailemaan, mutta Timon kyyti se vasta pelottava taitaa olla jos ei voi naisia enää ottaa edes kyytiin kun raiskaus- tai vähintään ahdistelusyytteen synty on lähes taattu.
   Ymmärrän hyvin, kun itselläkin ns. vaeltelevat kädet. Kundeilta saattaa tulla nekkuun, mutta aika harva kehtaa rosikseen vetää.

   Lainaa

  48. Jutteleva panda 6.4.2022 11:19
   Tulos: -24 (32 ääntä)
   Lorvaileva kilpikonna: Metoo -ruikuttajilta ja "nykyisin ei voi enää mitään tehdä tai sanoa" -tyypeiltä kysyisin semmosta että mitä teillä sitten on ollut tapana tehdä mitä "ei enää saa tehdä"?
   Itse sain mm. Tuiman katseen eräältä naiselta, kun pitelin tälle ovea auki "Olen nainen niin en osaa avata ovea itse niinkö?" 

   Lainaa

  49. Askarruttava ankerias 7.4.2022 8:17
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Jutteleva panda: Itse sain mm. Tuiman katseen eräältä naiselta, kun pitelin tälle ovea auki "Olen nainen niin en osaa avata ovea itse niinkö?" 
   Tässä tapauksessa vika ei ole nykyajassa tai Metoo:ssa, vaan ihan vain tuossa kertomuksesi naisessa. Oven auki pitäminen esimerkiksi takana tulevalle on hyvien käytöstapojen mukaista, oli sinun tai toisen henkilön sukupuoli mikä hyvänsä.

   Lainaa

  50. Sopiva lammas 7.4.2022 8:36
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Nyrpeä hai: Ja missä mahtaa olla tämä Vantaan lentokenttä VAN?
   Eihän se suinkaan Vantaalla ole, vaan Vanin kaupungissa Itä-Turkissa.

   Lainaa

  51. Tulos: +5 (11 ääntä)
   Jutteleva panda: Itse sain mm. Tuiman katseen eräältä naiselta, kun pitelin tälle ovea auki "Olen nainen niin en osaa avata ovea itse niinkö?" 
   Joillakin menee oikeasti yli nämä loukkaantumiset. Minulla on myös kokemusta eräästä ihmisestä, joka ottaa ihan turhan vakavasti asioita. Eräs kerta hänelle vihellettiin että saataisiin hänen huomionsa ja tämä otti täysin nokkiinsa siitä. Kyse ei ollut ns. "seksivau"-vihellyksestä vaan ihan huomion herättämisestä. Mutta hänelle kun ei vihellellä. Periaatteet on ihan ok mutta kontekstikin kannattaisi joskus muistaa.

   Lainaa

  52. Lomaileva hedelmä 7.4.2022 23:51
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   It's a deal: Timo ei halua, että häntä edes voidaan syyttää mistään arveluttavasta ventovieraiden toimesta. Tuomitaan siis hänet ihan varuilta tuntematta.
   Juuri näin, en kyllä yhtään ihmettele jos on varuillaan

   Lainaa

  53. Tulos: 0 (8 ääntä)
   Juokseva eläin: Tietenkin on ihan sama asia, että mies pelkää naisia, kuin että nainen pelkää miehiä... Ei muuten ole.  Nainen on lihasten määrän ja luumassan painon vuoksi alisteinen miehelle, eli naisen pelko on realistista, miehen pelko jotain nolatuksi tulemisen sukuista.       Niinhän se Margaret Atwood sanoi [...]
   Onko mielestäsi viattomana raiskaajaksi syytetyksi tuleminen sama kuin "nolatuksi tuleminen"? Ihmisiä on tapettu ja tapetaan huhujen ja syytösten takia, erityisesti seksuaalirioksiin liittyvien huhujen, olivat ne totta tai sepitettyä
   En tietenkään väitä että kaikki naiset tehtailisivat vääriä seksuaalirikosilmoituksia, tai edes että se olisi kovin yleistä (raiskauksen uhreja jotka eivät ikinä kerro rikoksesta on todennäköisesti moninkertainen määrä verrattuna perättömiin rikosilmoituksiin), mutta fakta on että jotkut tekevät ja sillä on seurauksensa.
   Ajatus viattomana syytetyksi tulemista, ja sitä seuraava maineen, vapauden tai hengen menetys on todella pelottava. Naisten välttely tuollaisen pelon takia ei välttämättä ole rationaalista mutta se on ymmärrettävää

   Lainaa

  54. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Harmaa kivi:   Mutta missä siitä saa jotain kummempaakin pankkia, jos syyttää, väärin tai oikein, raiskauksesta? Mitä uutisia saa lukea, raiskausten uhrien korvaukset ovat muutamia satasia, mikäli sitäkään, ja vaatii helvetinmoista oikeustaistelua saada sitäkään revittyä irti. Paremmin ansaitsisi, jos tekisi [...]
   "Jos on paranoiaongelma siitä, että jos on yksin naisen kanssa hän kertoo jälkeenpäin törkeyksien tapahtuneen, mutta ei vaikkapa siitä, että joku mies voisi (paljon naista helpommin) ryöstää, niin sitten kyllä herää kysymyksiä."
   Mitä kysymyksiä? Vainoharhaisuus ei määritelmän mukaankaan ole rationaalista, ei siitä kärsivä laske todennäköisyyksiä ja päätä niiden perusteella mitä pelkää
   Otetaan nyt esimerkiksi vaikka lentopelko. Lentäminenhän on tilastollisesti paljon autoilua turvallisempaa (mitattuna onnettomuuksilla/kuolleisuudella per matkustettu kilometri. Silti moni pelkää lentämistä niin paljon että matkustaa mieluummin esim Helsinki-Oulu-välin autolla kuin lentäen, vaikka lentäen matka sujuisi paljon nopeammin ja turvallisemmin, nimenomaan onnettonuuden pelon takia
   Toinen esimerkki on kaikenlaiset terveyteen liittyvät pelot. On valtavasti ihmisiä jotka pelkäävät kaiken maailman syöpiä ja harvinaisia sairauksia, mutta eivät hätkähdä kun heillä todetaan verenpainetauti ja korkeat kolesterolit, vaikka tilastollisesti sydän ja verisuonitaudit ovat suomalaisten yleisin kuolinsyy. Jos ihmiset käyttäytyisivät rationaalisesti sydäntaudit pelottaisivat yhtä paljon kuin syöpä
   Pelko siitä, että nainen syyttää perättömästi raiskauksesta on epärationaalinen, koska sen todennäköisyys on pieni, mutta se ei tarkoita että olisi taipumusta naisten ahdisteluun

   Lainaa

  55. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Mauton orava: Timo saa tosiaan ottaa kyytiin ihan ketä haluaa ja ihan hyvä tehdä tuollainen rajaus tuossa tilanteessa. Muistuttaisin kuitenkin Timoa ja kaikkia läsnäolijoita siitä faktasta, että miehen on todennäköisempää joutua raiskauksen uhriksi kuin syytetyksi raiskauksesta syyttömänä, ja että miehet [...]
   Jos nyt tuosta täytyy lähteä kilpailemaan niin lisätään nyt että 70% henkirikosten uhreista on miehiä, pahoinpitelyn uhreista miehiä on 60% ja julkisella paikalla tapahtuvan väkivallan uhreista 65%. Eli miehillä on suurempi syy pelätä väkivaltaa (pääosin muilta miehiltä) kuin naisten. Onko se sitten parempi pelätä tapetuksi tulemista vai tulla tapetuksi?

   Lainaa

  56. Verraton hilleri 8.4.2022 18:22
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Veeti: Kyllä se perättömän syytöksen pelko voi olla rinnastettavissa henkirikokseen. Kuitenkin onhan se nähty useaan otteeseen kuinka perätön syytös on tuhonnut ihmisen elämän niin perusteellisesti, että siitä ei koskaan nousta täysiin voimiin.  DiCanio kirjassaan "The encyclopedia of violence: origins, [...]
   Mulla on diagnosoitu PTSD yli kymmenen vuotta sitten tapahtuneen seksuaalisen väkivallan takia. Kuinkakohan moni perättömästi syytetyksi tullut on sairaseläkkeellä tapahtuneen vuoksi?

   Lainaa

  57. Verraton hilleri 8.4.2022 18:29
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Salama: Jos nyt tuosta täytyy lähteä kilpailemaan niin lisätään nyt että 70% henkirikosten uhreista on miehiä, pahoinpitelyn uhreista miehiä on 60% ja julkisella paikalla tapahtuvan väkivallan uhreista 65%. Eli miehillä on suurempi syy pelätä väkivaltaa (pääosin muilta miehiltä) kuin naisten. Onko se sitten parempi pelätä tapetuksi tulemista vai tulla tapetuksi?
   Ja joka ikinen nainen on kokenut seksuaalista ahdistelua elämän aikana, ja joka neljäs nainen on kokenut fyysistä seksuaalista väkivaltaa. Kyse on siitä, että miehet ovat pelottavia sekä naisille että miehille, mutta naisten kohtaama väkivalta ja sen aiheuttama pelko ja varovaisuus rajoittavat miesten olemista joten se on "yliampuvaa" ja "miehiä hakataan enemmän".

   Lainaa

  58. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Juokseva eläin: Tietenkin on ihan sama asia, että mies pelkää naisia, kuin että nainen pelkää miehiä... Ei muuten ole.  Nainen on lihasten määrän ja luumassan painon vuoksi alisteinen miehelle, eli naisen pelko on realistista, miehen pelko jotain nolatuksi tulemisen sukuista.       Niinhän se Margaret Atwood sanoi [...]
   Tuo on hieman yleistämistä, sillä olen itse nainen jolla on sen verran voimaa että pystyy nostamaan 80 kg painavan ihmisen ilmaan Heimlichin otteella (voimaa ollut lapsesta asti, ei siis salilta saatua). Pystyisin siis todennäköisimmin panemaan kampoihin suurimmalle osalle keskivertomiehistä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kao, kimppakyyti, metoo, miehet, reitti, vain miehille, vantaa