Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Seuraava asiakas

Kassojen kauhu – oletko hidas mobiilimaksaja?
Seuraava asiakas

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 91 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Hapanimelä vesinokkaeläin 18.1.2022 0:38
   Tulos: +148 (204 ääntä)
   Uskopuhetta, mutta paskon.

   Lainaa

  2. Tornipöllö 18.1.2022 0:43
   Tulos: +506 (540 ääntä)
   "Clas Ohlson -kauppaketju luopuu hyväksymästä käteistä" Niin että mitenkä? Onko minulta jäänyt joku äidinkielentunti välistä vai mistä lähtien on sanottu "luopuu tekemästä" eikä "lakkaa tekemästä" tai "luopuu asiasta"?

   Lainaa

  3. Tulos: -82 (310 ääntä)
   En kyllä ymmärrä kuka sitä käteistä enää käyttää.. alkaa vissiin lapsillaki oleen jo aika nuoresta electronit lompsassa. Niin siinä vaan käy, että kun joku palvelu on kalliimpi ylläpitää kuin sen hyöty niin se usein lakkautetaan, varsinkin voittoa tavoittelevassa yksityisessä yhtiössä. Ainahan tottakai joku loukkaantuu, mutta asiakkaat ei aina ymmärrä, miten kallista käteinen on kaupalle. Pohjakassat vie työtunteja, niistä pitää maksaa, kaikki rahankäsittelykoneet, vakuutukset, turvatoimenpiteet. Siinä jää nopeesti katteet laihoiksi jos päivän aikana pari asiakasta käy ostamassa naulapaketin kolikoilla.

   Lainaa

  4. Tulos: +349 (367 ääntä)
   Kävin clasun facebook-sivuilla ihan huvin ja urheilun vuoksi viihdyttämässä itseäni ja viihdettähän siellä oli. Sieltä nousi kuitenkin yksi argumentti (yllättävästi lähteineen) ja se oli Euroopan keskuspankin jonkinlainen päätös/linjaus siitä, että laillisella maksuvälineellä pitää pystyä maksamaan. No minä kiinnostuin asiasta enemmänkin, onhan noita maksuvälineitä laissa montakin.. eikä läheskään kaikki ole käyneet aina kaikkialla. Googlettelin vähän enemmän ja löysinkin, mistä kiikasti. Joku oikeusoppinut valaisi kysyjää lakiteemaisella Q&A -sivustolla. Henkilöllä on oikeus suorittaa velkansa laillisella maksuvälineellä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että jos saat sakon, niin sinulla on oikeus kärrätä vaikka kottikärryllinen 5snt kolikoita johonkin toimistoon/konttoriin ja valtion täytyy hyväksyä se maksuna ja ottaa se vastaan. Sama pätisi myös esimerkiksi ravintolassa, jossa lasku maksetaan jälkikäteen: jos ennen tilausta ei ole keskusteltu tai tuotu esiin jonkun maksutavan kelpaamattomuutta, niin silloin se lasku (velka) on oikeus suorittaa millä vain laillisella maksuvälineellä. Hienous on kuitenkin siinä, että tämä koskee ainoastaan niitä velkoja, ei sopimuksia, yrityksellä on laillinen oikeus määritellä, millä ehdoilla se solmii sopimuksia, ja silloin se voi ilmoittaa, että he eivät sovi sopimuksia, joissa on käteistä mukana. Silloin he eivät myy tuotetta käteisellä.

   Lainaa

  5. Itämätön makkara 18.1.2022 1:18
   Tulos: +327 (457 ääntä)
   Joo kiva, kostakaa asiakaspalvelijoille se, että käteistä ei oteta enää vastaan. Nehän siitä just onkin päättänyt, eikä vaikkapa johto. Ja muutenkin - kuka enää käyttää käteistä?

   Lainaa

  6. Apea mandariini 18.1.2022 1:38
   Tulos: +326 (358 ääntä)
   Luopuu hyväksymästä? Enpä ihmettele laisinkaan että näin laadukas sanailu on juuri MV-lehden tuotoksia, puhumattakaan siitä että ko. julkaisun lukijoista on kiva lähteä haaskaamaan myyjien aikaa ihan vaan kun ollaan niin v*tun kovia jätkiä että pakko vähän v*ttuilla niinQ. Jesss.

   Lainaa

  7. Joutava katkarapu 18.1.2022 2:03
   Tulos: +152 (210 ääntä)
   Moni ihmettelee joka paikassa että kuka nykyään käyttää käteistä, niin esimerkiksi vanhukset. Vanhoilla ihmisillä kun tuppaa numerot usein unohtumaan niin käyttävät mielummin käteistä kun kortteja ettei tarvi siinä kassalla alkaa muistelemaan sitä pin-koodia. Sekä moni nuorempikin kantaa käteistä ihan varmuudeksi mukana koska ainakin tietää paljonko sitä rahaa on käytettävissä ja haluaa joskus maksaa sillä. Itsekin maksan suurimman osan ostoksista käteisellä, ei tule tehtyä heräteostoksia kun on vain se tietty summa varattu kauppareissuille vaikka kortit ja mobiilimaksut löytyykin.

   Lainaa

  8. Tulos: +161 (207 ääntä)
   Riku: Kävin clasun facebook-sivuilla ihan huvin ja urheilun vuoksi viihdyttämässä itseäni ja viihdettähän siellä oli. Sieltä nousi kuitenkin yksi argumentti (yllättävästi lähteineen) ja se oli Euroopan keskuspankin jonkinlainen päätös/linjaus siitä, että laillisella maksuvälineellä pitää pystyä maksamaan. [...]
   Tämän takia ravintoloissa on usein jo ovella teksti 'vain korttimsksu käy' tms. Näin on jokaiselle asiakkaalle ilmoitettu, ettei käteinen käy. 
   Itse olen tarjoilijana ollut töissä sekä käteisellisessä, että käteisettömässä paikassa ja kyllä se käteinen on yks helevetin riesa. Joka vuoron alussa ja lopussa kassa on laskettava, menee ihan karmeesti työaikaa viikossa. Sen lisäks on ravintolan/liikkeen lähetettävä jatkuvalla syötöllä isoja seteleitä pankkiin ja tilattava vaihtorahaa (koska asiakkaat antaa isoja, joita ei voi vaihtorahana käyttää). Jokanen askel tästä tietysti maksaa rahaa. Vaihtorahat on vähän väliä loppu niin että sitä kassaa on jatkettava omasta kukkarosta vaihtamalla tai viereisen kassan kanssa venkslaamalla. 
   Kaiken kruunaa ryöstöriski, joka on ilman käteiskassaa käytännössä nolla. Yksin illalla paikkaa sulkiessa on kiva tietää, että jo ovella varas tietää mennä muualle. 

   Lainaa

  9. Säädytön lehmä 18.1.2022 2:15
   Tulos: +108 (128 ääntä)
   Railin kaltaiset idiootit iskee kyllä aina suoraan sieluun nastoillansa kivilattioilla kävellessä. Meinaa tippua tavarat käsistä ja illalla nukkumaan käydessä narskuu edelleen korvissa… tosin se voi johtua myös omista hampaista.

   Lainaa

  10. Tulos: +63 (81 ääntä)
   Ottamatta kantaa siihen kuka käyttää käteistä ja miksi, on ihana ajatella, että kohta ollaan täysin tietotekniikan varassa maksuasioissakin.

   Lainaa

  11. Tulos: +113 (137 ääntä)
   Välillä aina ikä hakkaa päin naamaa kun tajuaa että nyt on jo ties kuinka mones sukupolvi menossa jotka eivät ole koskaan nähneet VR:n sinisiä pikajunia.

   Lainaa

  12. Kommentoin 18.1.2022 4:53
   Tulos: +176 (182 ääntä)
   Aah, toimii kuin junan vessa. Itse olen kyllä matkustanut niillä(kin) junilla, missä jätökset polkaistiin raiteille ja nehän vissiin on näitä hyvin toimivia junan vessoja. Kuitenkin itselle tulee aina tuosta sanonnasta mieleen nykyjunat, kun tuntuu että niistä 4:stä vessasta aina yksi on käytössä, eli junan vessat toimii huonosti. Menen siis itsekin aina hämilleen, että kumpaa tässä nyt tarkoitetaan. Itsellä ajatus kääntyy aina näihin uusimpiin, kun vanhoja harvemmin enää liikkuu.

   Lainaa

  13. Tyydyttävä aprikoosi 18.1.2022 6:06
   Tulos: +163 (165 ääntä)
   Sain juuri täytettäväkseni iäkkään äitini muistikartoituksen, jossa kysytään mm. miten häneltä onnistuu sekin kirjoittaminen. Itse olen ehtinyt jo isovanhemmaksi, enkä ole eläissäni omistanut sekkivihkoa. Mitenkähän omat lapseni aikanaan tähän minun osaltani vastaavat?

   Lainaa

  14. Törkiä avokado 18.1.2022 6:12
   Tulos: +76 (100 ääntä)
   "Toimii kuin junan vessa" ei ole ilmaisu hyvälle eikä huonolle. Se tarkoittaa suoraviivaista ja yksinkertaista toimintaa. Junan vessa kun toimi joskus niin, että pöntöstä oli suora reikä raiteille, eikä ollut mitään monimutkaisia välivaiheita jätteiden säilömisestä ja kuljettamisesta käsiteltäväksi. Ei se ole yksinkertaisesti "hyvää" tai "huonoa" toimintaa, mutta yksinkertaista.

   Lainaa

  15. Tulos: +70 (88 ääntä)
   Vieläkö tuo MV-sivustokin on olemassa, mikä keksi näitä älyttömiä juttuja ja jotkun vielä niihin uskoo, siitä varmaan sen nimkin. Mitvit, jotkut uskoo nähin, niin kirjoitellaan lisää.

   Lainaa

  16. Tulos: +116 (124 ääntä)
   En yhtään ihmettele, että käteinen katoaa maksuvälineenä pikku hiljaa. Ihan ennustettavissa oleva tapahtuma, kun enemmän ja enemmän siirtyy asiat digitaaliseen muotoon. Itselle jää vaan se olo, että mitä sitten kun yksi päivä kortit ei toimikkaan. Kolmesti käyny itselle, että kortit eivät ole toimineet ja käteisellä on täytynyt maksaa. Onneksi eivät olleet vakavia tilanteita.

   Lainaa

  17. Tulos: +73 (83 ääntä)
   Joutava katkarapu: Moni ihmettelee joka paikassa että kuka nykyään käyttää käteistä, niin esimerkiksi vanhukset. Vanhoilla ihmisillä kun tuppaa numerot usein unohtumaan niin käyttävät mielummin käteistä kun kortteja ettei tarvi siinä kassalla alkaa muistelemaan sitä pin-koodia. Sekä moni nuorempikin kantaa käteistä [...]
   Moni vanhempi ihminen kuitenkin nostaa käteistä automaatilta, eli pin-koodin muistamonen ei välttämättä ole se isoin ongelma. Tottumus varmaan selittää paljon.
    
   Käteisessä on se tietty tunne, nippu seteleitä tuntuu ihan erilaiselta kuin tilinsaldo puhelimen näytöllä. Jokainen isompaa setelinippua pitänyt tietää mistä puhun.
   Käteistä toisinaan puolustellaan kriisitilanteiden varalle. Olisi mielenkiintoista tietää miten nopeasti iso Citymarket tai Prisma voisi alkaa toimimaan jos tulisi sähkö/tietoliikenneverkon katkos. Kassallahan kukaan ei tiedä tuotteiden hintoja vaan ne on kirjattu tietojärjestelmään ja luetaan viivakoodista. 15-20 vuotta sitten lähes jokaisessa tuotteessa oli hintalappu.

   Lainaa

  18. Väistämätön sitruuna 18.1.2022 7:06
   Tulos: +65 (71 ääntä)
   Keijotar: Moni vanhempi ihminen kuitenkin nostaa käteistä automaatilta, eli pin-koodin muistamonen ei välttämättä ole se isoin ongelma. Tottumus varmaan selittää paljon. Käteisessä on se tietty tunne, nippu seteleitä tuntuu ihan erilaiselta kuin tilinsaldo puhelimen näytöllä. Jokainen isompaa setelinippua [...]
   Osa ikäihmisistä jonottaa vielä pankissa hakemassa käteistä. Ja joillakin se pin-koidi voi olla helpompi muistaa pankkiautomaatilla jossa on isot näppäimet kuin kiireisessä kassajonossa jossa koneessa on pienet nappulat.
   Ei siitä ole kuin kymmenisen vuotta kun kahvilassa sähkökatkon aikaan myimme vain käteisellä ja useimmilla sitä silloin oli. Voi olla eri juttu nykyään.

   Lainaa

  19. Myötätunnoton hilleri 18.1.2022 7:26
   Tulos: +50 (60 ääntä)
   Joutava katkarapu: Moni ihmettelee joka paikassa että kuka nykyään käyttää käteistä, niin esimerkiksi vanhukset. Vanhoilla ihmisillä kun tuppaa numerot usein unohtumaan niin käyttävät mielummin käteistä kun kortteja ettei tarvi siinä kassalla alkaa muistelemaan sitä pin-koodia. Sekä moni nuorempikin kantaa käteistä [...]
   Niin ja ei sekään naurata et oot maksamassa ja kassalla todetaan et kortit ei toimi.
   Tuohon rahankäytön tarkkailluun käteinen on tosiaan parempi. 

   Lainaa

  20. Loitto kalkkuna 18.1.2022 7:29
   Tulos: +66 (70 ääntä)
   Keijotar: Moni vanhempi ihminen kuitenkin nostaa käteistä automaatilta, eli pin-koodin muistamonen ei välttämättä ole se isoin ongelma. Tottumus varmaan selittää paljon. Käteisessä on se tietty tunne, nippu seteleitä tuntuu ihan erilaiselta kuin tilinsaldo puhelimen näytöllä. Jokainen isompaa setelinippua [...]
   Jos pin-koodin muistamisessa on ongelmaa, niin silloinhan korttia käytetään nimenomaan automaatilla, eikä kassalla. Kummassa tilanteessa itse mieluummin unohtaisit pin-koodisi?
   Ja kyllä käteinen on hätätilanteiden varalta kuitenkin ihan kiva. Kassajärjestelmä voi toimia vaikka korttijärjestelmässä olisikin vikaa. Maailma voi ajautua sotaan ja kaaokseen ja kaikki sähköinen omaisuus voi lukkiutua ikuisiksi ajoiksi saavuttamattomiin. Voit joutua huijauksen uhriksi niin että sinulta imetään tyhjäksi kaikki, mitä tileillä on.
   Sähkörahakin on hyvää esim. tulipalojen, ryöstöjen ja lompakon hukkaamisen varalta. Hyvä käyttää molempia. 

   Lainaa

  21. Opiskeleva oppilas 18.1.2022 7:34
   Tulos: +64 (78 ääntä)
   Onpa aika nokkelaa mennä aiheuttamaan turhaa vaivaa työntekijöille! Not

   Lainaa

  22. Ilmava maksamakkara 18.1.2022 8:09
   Tulos: +1 (47 ääntä)
   Keijotar: Moni vanhempi ihminen kuitenkin nostaa käteistä automaatilta, eli pin-koodin muistamonen ei välttämättä ole se isoin ongelma. Tottumus varmaan selittää paljon. Käteisessä on se tietty tunne, nippu seteleitä tuntuu ihan erilaiselta kuin tilinsaldo puhelimen näytöllä. Jokainen isompaa setelinippua [...]
   Sähkökatkoksen aikana asiakkaat poistetaan tiloista. Tietoliikennekatkos häiritsee digitaalista maksamista, kun yhteydet ulkomaailman palveluntarjoajaan on poikki, mutta kassakone löytää takuuvarmasti tuotteen hinnan kaupan sisäverkosta. Näin se on ennenkin toiminut. Pidän aina käteistä varalla, kun en 100% tai edes 65%sti luota digitekniikkaan. Lisäksi käteismaksulla on niin kovin helppoa leikata jopa puolet tuotteen tai palvelun hinnasta pois, koska sen käytöstä ei jää jälkiä. Tietysti kauppiaat pyrkivät pääsemään eroon käteisestä. Sen käsittelyn kustannukset ovat kauppiaan vastuulla. Korttien yms. höpöhöpö-maksutapojen käytön kustannukset kohdistuvat maksavaan asiakkaaseen.

   Lainaa

  23. Merkitsemätön sitruuna 18.1.2022 8:16
   Tulos: +36 (58 ääntä)
   Itämätön makkara: Joo kiva, kostakaa asiakaspalvelijoille se, että käteistä ei oteta enää vastaan. Nehän siitä just onkin päättänyt, eikä vaikkapa johto. Ja muutenkin - kuka enää käyttää käteistä?
   Minä käytän! Tosin asunkin maassa, jossa edelleen suurin osa normaalielämän rahanvaihdosta suoritetaan käteisellä. Ennen tänne muuttoa tuo korttimaksumeininki oli mullekin ihan normaalia, mutta nyt kaukaa katsottuna hirvittää, että kaikista mun ostoksista jää jälki jonnekin. Se on tietynlaista vapautta, että voit suorittaa maksut käteisellä niin, ettei sun kulkua kaupungilla ja maksukäyttäytymistä voida seurata (toki on vielä valvontakamerat ynnä muut, mutta silti). Vähän kuin voisi selata nettiä ilman, että jokaista klikkiä seurataan su profiloimiseksi ja mainostuksen optimoimiseksi - kaikilla on varmaan tästä jo kuumottavia kokemuksia. Mitä vähemmän yksittäisiä ihmisiä valvotaan, sitä parempi!

   Lainaa

  24. Tulos: +105 (111 ääntä)
   "Miksi ajattelisin kenenkään lattioita kaupassa." Niinpä niin. "Miksi ajattelisin muita kuin itseäni." Jännää, kuinka jotkut kuvittelevat olevansa suunnilleen maailman valtiaita vain siksi, että ovat "maksavia asiakkaita". Normaalisti varoittaisin, että nastat saattavat olla liukkaat esim. kivilattialla, mutta Railia ehkä unohtaisin varoittaa. Koska miksi ajattelisin kenenkään Railin parasta.

   Lainaa

  25. Tulos: -6 (26 ääntä)
   Kommentoin: Aah, toimii kuin junan vessa. Itse olen kyllä matkustanut niillä(kin) junilla, missä jätökset polkaistiin raiteille ja nehän vissiin on näitä hyvin toimivia junan vessoja. Kuitenkin itselle tulee aina tuosta sanonnasta mieleen nykyjunat, kun tuntuu että niistä 4:stä vessasta aina yksi on käytössä, [...]
   Minä olen aina pitänyt vehjettä joka pläjäyttää paskat pitkin poikin junarataa ja -asemaa (tai muutakaan) aika huonosti toimivana.

   Lainaa

  26. Paidaton hyeena 18.1.2022 9:31
   Tulos: +74 (76 ääntä)
   Käytän itse irrotettavia nastapohjia kengissä jäisillä keleillä, ja todellakaan ei tulisi mieleen kävellä niiden kanssa kaupassa. Ei pelkästään naarmutuksen takia, mutta myös siksi, että ne ovat todella luistavat kivisiä lattioita vasten.

   Lainaa

  27. Tornipöllö 18.1.2022 9:32
   Tulos: +46 (58 ääntä)
   Säädytön lehmä: Railin kaltaiset idiootit iskee kyllä aina suoraan sieluun nastoillansa kivilattioilla kävellessä. Meinaa tippua tavarat käsistä ja illalla nukkumaan käydessä narskuu edelleen korvissa… tosin se voi johtua myös omista hampaista.
   Nyt on pakko paljastaa itseni juntiksi ja myöntää, että olen aina liukkailla keleillä käynyt kaupassa nastakengät jalassa sen suurempia miettimättä, autoton kun olen ja jos käytännössä koko matka kotoa bussipysäkille ja sitten bussista kauppaan on jään peitossa, niin nastakengät tuntuvat aika välttämättömiltä kapistuksilta. Olen vain  ajatellut, että kyllähän ne lattiat muutenkin kuluu kun siellä käy niin paljon ihmisiä ja hälinääkin on sen verran, että nastojen ääni hukkuu sinne sekaan.
   Taidanpa tästä mennä kenkineni nurkkaan häpeämään...

   Lainaa

  28. Tulos: 0 (28 ääntä)
   Oulussa vielä viime kesänä oli "kansainväliset suurmarkkinat" jossa aika usea myyjä hyväksyi vain käteisen. Aivan varmasti vaikuttaa jo myyntimääriin. Toisaalta tekeehän se kirjanpidosta "taiteellisemman".

   Lainaa

  29. Tulos: +55 (61 ääntä)
   Tornipöllö: "Clas Ohlson -kauppaketju luopuu hyväksymästä käteistä" Niin että mitenkä? Onko minulta jäänyt joku äidinkielentunti välistä vai mistä lähtien on sanottu "luopuu tekemästä" eikä "lakkaa tekemästä" tai "luopuu asiasta"?
   MV-lehti. Mitä muuta voi laatujournalismilta odottaa?

   Lainaa

  30. Häikäilemätön hyönteinen 18.1.2022 10:11
   Tulos: +52 (52 ääntä)
   Riku: Kävin clasun facebook-sivuilla ihan huvin ja urheilun vuoksi viihdyttämässä itseäni ja viihdettähän siellä oli. Sieltä nousi kuitenkin yksi argumentti (yllättävästi lähteineen) ja se oli Euroopan keskuspankin jonkinlainen päätös/linjaus siitä, että laillisella maksuvälineellä pitää pystyä maksamaan. [...]
   Kiitos tästä. Muistelinkin kuulleeni joskus, että käteinen pitäisi hyväksyä aina maksuna. Siksi olenkin ollut vähän närkästynyt "voit maksaa vain kortilla"-kylteistä periaatteellisista syistä (itse en juurikaan käytä käteistä). Samaan aikaan olen ihmetellyt, miksei kukaan ole huomauttanut "käteismahdollisuuden pakollisuudesta".
   Nyt voin todeta, ettö olin kuullut hieman väärää tietoa (kuten aika moni muukin). Onpa nyt vähemmän närkästymisen aiheita. 

   Lainaa

  31. Upouuni pöllö 18.1.2022 10:15
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   Kommentoin: Aah, toimii kuin junan vessa. Itse olen kyllä matkustanut niillä(kin) junilla, missä jätökset polkaistiin raiteille ja nehän vissiin on näitä hyvin toimivia junan vessoja. Kuitenkin itselle tulee aina tuosta sanonnasta mieleen nykyjunat, kun tuntuu että niistä 4:stä vessasta aina yksi on käytössä, [...]
   Sanonta on vanha. Sillä tarkoitetaan sitä junan vessaa, joka oli tukkiutumaton.

   Lainaa

  32. Eloisa kotka 18.1.2022 10:17
   Tulos: -20 (40 ääntä)
   Väsynyt: Oulussa vielä viime kesänä oli "kansainväliset suurmarkkinat" jossa aika usea myyjä hyväksyi vain käteisen. Aivan varmasti vaikuttaa jo myyntimääriin. Toisaalta tekeehän se kirjanpidosta "taiteellisemman".
   Kansainväliset suurmarkkinat kiersivät kaikki suuremmat kaupungit, mutta oli kyllä sellaista paskaa että ei kannatakaan pistää rahojaan sinne. Naismyyjät väänsivät musiikkia niin kovalle, että heiltä ei kuullut ostaa mitään, ja asiakkaille myymisen sijaan vain tanssivat ja lauloivat tiskin takana piittaamatta siitä, että jonoa alkoi muodostua. Kojussa ei ollut myytävänä mitään siitä ruoasta, jota kojun takaseinällä mainostettiin isoissa kylteissä. Miesmyyjät yrittivät tuppautua seuraan ja sopia treffejä. Ylihinnoiteltua paskaa kaikki tyynni.

   Lainaa

  33. Häikäilemätön hyönteinen 18.1.2022 10:21
   Tulos: +24 (48 ääntä)
   Säädytön lehmä: Railin kaltaiset idiootit iskee kyllä aina suoraan sieluun nastoillansa kivilattioilla kävellessä. Meinaa tippua tavarat käsistä ja illalla nukkumaan käydessä narskuu edelleen korvissa… tosin se voi johtua myös omista hampaista.
   Siis jos on nastakengät (eikä siis irrotettavia nastoja), miten pitäisi mennä kauppaan? Ottaa mukaan sisätossut tai mennä oikeasti sukkasiltaan? Vai oliko vaihtoehtona liukastella tavallisilla kengillä kauppaan, vaikka kotona olisi keliin paremmin sopivat kengät?

   Lainaa

  34. Valtaisa riepu 18.1.2022 10:28
   Tulos: +26 (56 ääntä)
   Eloisa kotka: Kansainväliset suurmarkkinat kiersivät kaikki suuremmat kaupungit, mutta oli kyllä sellaista paskaa että ei kannatakaan pistää rahojaan sinne. Naismyyjät väänsivät musiikkia niin kovalle, että heiltä ei kuullut ostaa mitään, ja asiakkaille myymisen sijaan vain tanssivat ja lauloivat tiskin takana [...]
   Voi mokomia! Eivätkö tiedä, että Suomessa on ilakointi kielletty ja sitä kuuluu tököttää paikallaan tuppisuuna. Kaikki hymyily ja mutinaa kovempaa puhuminen on kielletty. Jos tulee kylmä tai jalat alkavat puutua seisoskellessa, pitää mennä jonnekin piiloon jossa sielläkin saa venytellä vain hillitysti. Jos on tylsää, niin voi ihan hiljaa omassa mielessään miettiä Raamattua. Korkeintaan etelänlomalla saa kerran vuodessa vähän heittäytyä!

   Lainaa

  35. Kiusattu ankerias 18.1.2022 11:32
   Tulos: +40 (58 ääntä)
   Käytän kaupoissa lähes aina pelkästään käteistä, koska elän tt-tuella ja näin minun on helpompi pysyä kartalla, paljonko rahaa minulla on. Ja kun nostaa rahat käteiseksi, ei voi sortua nettiostoksiin ja tilaamaan pizzaa yms. Maksan siis laskut tililtä ja kaiken muun nostan ulos. Luulen, että on monia ihmisiä, jotka tekevät samalla tavalla samoista syistä. Sitten on toisena ryhmänä tosiaan vanhukset ym. jotka ovat tottuneet käyttämään käteistä eivätkä välttämättä osaa edes käyttää muita maksutapoja. Ja entäs sitten lapset ja muut alaikäiset, joilla ei ole edes mitään pankkikorttia, ehkä ei tiliäkään. Ei mulla ainakaan alaikäisenä ollut edes tiliä. No ehkä lapset eivät pahemmin Clasulla käy, mutta noin periaatteessa vastustan tuota, ettei käteistä saisi käyttää. Voisi siinä olla ainakin jokin raja - suuria, useiden satasten ostoksia harva varmaan maksaa käteisellä, mutta joku muutaman euron juttu...

   Lainaa

  36. Tulos: +4 (28 ääntä)
   Riku: En kyllä ymmärrä kuka sitä käteistä enää käyttää.. alkaa vissiin lapsillaki oleen jo aika nuoresta electronit lompsassa. 
   Kyllä esim.minä ja moni mun perheenjäsenistä käyttää mieluummin käteistä. Pysyy mielestäni paremmin ensinnäkin kärryillä. Monta kertaa käynyt omalla kohdalla niin että kun oon yrittänyt kortilla maksaa esim. puolisoni sote-taksimatkan niin ei oo onnistunut, vaikka rahaa on ollut reilusti tilillä. Mulla harvoin käy niin, ettei olis käteistä mutta muutaman kerran ollut se ongelma ja kyllähän se ottaa aivoon, kun kortinlukija (tai mikä se laite onkaan) ei ota maksua kortilta, joka kuitenkin hetken päästä toimii ihan normaalisti kaupassa.
   Mä en ite lähtis ihan vaan keräämään ostoksia ja jättämään niitä kassalle, mutta ymmärrän kyllä pointin, luulis käteisen alkavan kelvata, kun asiakaspalvelijat ilmoittaa ettei kauppa enää käy.
   Mä teen niin, että tilaan kotiin isommat ja erilaisemmat jutut, kun ei huvita lähtee minnekään kauppaan etsimään niitä. 
   Perusostokset sitten hoidan lähinnä käteisellä.
   Tekniikka menee eteenpäin, mutta ei aina parempaan suuntaan.

   Lainaa

  37. Vehmas kotieläin 18.1.2022 11:45
   Tulos: +54 (60 ääntä)
   Veeti: En yhtään ihmettele, että käteinen katoaa maksuvälineenä pikku hiljaa. Ihan ennustettavissa oleva tapahtuma, kun enemmän ja enemmän siirtyy asiat digitaaliseen muotoon. Itselle jää vaan se olo, että mitä sitten kun yksi päivä kortit ei toimikkaan. Kolmesti käyny itselle, että kortit eivät ole [...]
   Tämä. Ja oikeasti yksi tärkeä käyttäjäryhmä ovat rahankäyttöä vasta opettelevat lapset. Käteinen raha konkretisoi vaikka eka/-tokaluokkalaiselle ihan eri tavalla sen, mihin omat pienet säästöt riittävät karkkiostoksilla. Lisäksi ei myöskään tuntuisi turvalliselta, että tuon ikäinen muksu kulkisi siellä kaupassa jonkun maksukortin kanssa. Ja puhelimenkin käyttöä vasta treenataan, niin en nyt ottaisi jotain maksusovellusta lapsen ensimmäiseen puhelimeen...

   Lainaa

  38. Eloisa kotka 18.1.2022 11:55
   Tulos: +3 (43 ääntä)
   Valtaisa riepu: Voi mokomia! Eivätkö tiedä, että Suomessa on ilakointi kielletty ja sitä kuuluu tököttää paikallaan tuppisuuna. Kaikki hymyily ja mutinaa kovempaa puhuminen on kielletty. Jos tulee kylmä tai jalat alkavat puutua seisoskellessa, pitää mennä jonnekin piiloon jossa sielläkin saa venytellä vain [...]
   Tulin kojulle ensimmäisenä, kun edelliset asiakkaat juuri lähtivät. Kojussa oli sillä hetkellä 4 työntekijää, joista yksi siivosi, ja kolme muuta eivät varmaankaan olleet kaikki yhtä aikaa tauolla. Musiikki oli oikeasti niin kovalla, että puhetta ei edes kuullut sen alta. Yritin huutaa kojun työntekijöille ja ojentaa heille rahaa, mutta he eivät reagoineet minuun, vaan vain tanssivat ja lauloivat. Yksi kuitenkin meni pyyhkimään paistolevyä ja paistelemaan lisää ruokaa, joten oletin heidän aloittaneen minun palvelemiseni. Jono alkoi kertyä taakseni. 
   10 minuutin paistamisen jälkeen minun olemassaoloni viimein huomioitiin. Sen ajan olisi ollut kiva voida istua vaikka kojun toiselle puolelle asiakkaita varten varatuille istumapaikoille, mutta enpä istunut, kun koko ajan oletin saavani ihan just kohta palvelua. Minulta ehkä kysyttiin, että mitä haluan (enkä musiikin kovuuden vuoksi kuullut edes, puhuivatko suomea, englantia vai ranskaa), ja kun kyltistä osoittelin, niin päätä vain puisteltiin. Lähdin sitten rahoineni menemään.
   En tiedä, eikö noille vain työnteko maittanut, vai oliko pomo käskenyt pitää kojulla yllä ilokasta juhlatunnelmaa. Mutta mitään ei heiltä kyllä ostettua saanut.
   Ilmeisesti tässä maailmassa voi sitten joko myydä mainostamiaan tuotteita tuppisuuna murjottajana, tai vaihtoehtoisesti vain riehua ja mölytä työn tekemisen sijaan. Vähänkö tulen rikastumaan, kun ehdotan tähän sellaista välimuotoa, että hei mitäs jos pidettäisiin yllä hyvää tuulta, ja SAMAAN AIKAAN myös palveltaisiin asiakkaita. Tiedän, radikaali idea, mutta voisi toimia. 

   Lainaa

  39. Vanhahtava lohikäärme 18.1.2022 12:01
   Tulos: +28 (42 ääntä)
   Se on tosi ihanaa kun just käynyt tekemässä parintunnin ostokset jossain Prismassa, jonottanut vartin ja kassalla huomaa että kortti ei toimikaan. Näitä katkoksia tuntuu olevan useita kertoja vuodessa vähän jokaisella pankilla. Toki siinä vaiheessa on ihan se ja sama hyväksyykö kauppa käteistä vai ei kun et sitä saa sieltä tililtä nostettua, mutta niin kauan kuin tuo on ihan yleinen ongelma en koe että käteisen käyttö tulisi lopettaa kaupoissa/ravintoloissa.

   Lainaa

  40. Suomennettu valas 18.1.2022 12:08
   Tulos: +22 (36 ääntä)
   Eloisa kotka: Kansainväliset suurmarkkinat kiersivät kaikki suuremmat kaupungit, mutta oli kyllä sellaista paskaa että ei kannatakaan pistää rahojaan sinne. Naismyyjät väänsivät musiikkia niin kovalle, että heiltä ei kuullut ostaa mitään, ja asiakkaille myymisen sijaan vain tanssivat ja lauloivat tiskin takana [...]
   Hieman kuulostaa värikynältä tämä tarinasi. Näillä markkinoilla on useita kymmeniä kojuja, ja aika fiftyfifty menee sukupuolet niissä. Mielestäsi siis puolet myyjistä vain tanssivat ja toinen puoli vikitteli vastakkaista sukupuolta? Aivan varmasti. Itse olen käynyt noilla markkinoilla jokaisena vuotena enkä kyllä ole huomannut tuollaista kertaakaan.

   Lainaa

  41. Harmaa kivi 18.1.2022 12:11
   Tulos: -3 (33 ääntä)
   Häikäilemätön hyönteinen: Siis jos on nastakengät (eikä siis irrotettavia nastoja), miten pitäisi mennä kauppaan? Ottaa mukaan sisätossut tai mennä oikeasti sukkasiltaan? Vai oliko vaihtoehtona liukastella tavallisilla kengillä kauppaan, vaikka kotona olisi keliin paremmin sopivat kengät?
     Voi hankkia irrotettavat nastat? Itsekin käyn kaupassa omin pienin jaloin, eikä olisi mitään järkeä lähteä sinne nastakengissä, niiden idea kun on pureutua lumeen/ jäähän. Siinähän sitten olet luistimilla jäisillä nastoilla, kun kaupan lattiaan eivät pureudu. On aika sama kaadunko kaupan sisällä vai ulkopuolella, mieluiten en kaatuisi laisinkaan, joten nastat jotka on tai ei, tilanteesta riippuen, ovat paras ratkaisu. Pro-sosiaalisuus on toki plussaa, mutta usein älä-ole-kusipää ja tämä-toimii-parhaiten ovat sama ratkaisu.

   Lainaa

  42. Tulos: +25 (35 ääntä)
   Love: Kyllä esim.minä ja moni mun perheenjäsenistä käyttää mieluummin käteistä. Pysyy mielestäni paremmin ensinnäkin kärryillä. Monta kertaa käynyt omalla kohdalla niin että kun oon yrittänyt kortilla maksaa esim. puolisoni sote-taksimatkan niin ei oo onnistunut, vaikka rahaa on ollut reilusti tilillä. [...]
   Sen takia se Clasukin sen käteisen käytön lopettaa koska sille ei ole käyttöä. Ne käteisestä tulevat kulut ei oo mitään järjettömiä, mutta siinä kohtaa ymmärtää, miten vähäistä sen käyttö on, kun siinä nähdään organisaatiollisesti merkittäviä säästökohteita. Eli lyhyesti ja ytimekkäästi: ei ole asiakkaita, jotka maksaisi käteisellä. Aina on muutama, mutta kuvailemasi tilanne, missä johto on polvillaan kun asiakkaat ovat vieneet rahansa muualle ei tule toteutumaan. Jos ne muutama tyyppiä menee tokmannille, niin se ei vaikuta mitään Clasun liikevaihtoon. Ei ne sitä kiusallaan lopeta tai ideologisesti. Turha on turhaa ja asiakkaat ovat itse sen näyttäneet turhaksi vapaaehtoisilla valinnoillaan jo vuosia.

   Lainaa

  43. heimosenkeimo 18.1.2022 12:14
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   Vois sen niinkin ajatella että, kyllä ajelen nastarenkailla kesätkin, olen autoveron maksaja joten ei kiinnosta toisten tiet.

   Lainaa

  44. Tulos: +48 (58 ääntä)
   Hyvä Aki ja H, olette sankareita. Koska se kassan tyyppi oli juuri se, joka tästä päätti ja juurikin teidän kiusaaksesi. Se ei ollut kukaan päällikkö missään konttorissa, joka ei koskaan koskenutkaan asiakaspalveluun, eikä siihen ollut mitään käytäntöön tai turvallisuuden liittyviä syitä. Ai että mua kyrpii nää kus!päät, jotka paikkojen käytäntöjen vuoksi kiusaa aspahenksua.

   Lainaa

  45. Tarkkaileva tuhatjalkainen 18.1.2022 12:20
   Tulos: +38 (38 ääntä)
   Törkiä avokado: "Toimii kuin junan vessa" ei ole ilmaisu hyvälle eikä huonolle. Se tarkoittaa suoraviivaista ja yksinkertaista toimintaa. Junan vessa kun toimi joskus niin, että pöntöstä oli suora reikä raiteille, eikä ollut mitään monimutkaisia välivaiheita jätteiden säilömisestä ja kuljettamisesta käsiteltäväksi. [...]
   Mun mielessä tää ilmaisu tarkoittaa sitä, että joku toimii takuuvarmasti (ja myös tosiaan helposti ja yksinkertaisesti).

   Lainaa

  46. Eloisa kotka 18.1.2022 12:24
   Tulos: -14 (34 ääntä)
   Suomennettu valas: Hieman kuulostaa värikynältä tämä tarinasi. Näillä markkinoilla on useita kymmeniä kojuja, ja aika fiftyfifty menee sukupuolet niissä. Mielestäsi siis puolet myyjistä vain tanssivat ja toinen puoli vikitteli vastakkaista sukupuolta? Aivan varmasti. Itse olen käynyt noilla markkinoilla jokaisena vuotena enkä kyllä ole huomannut tuollaista kertaakaan.
   En minä mitään tuollaista tarkoittanut. Kävin yhdellä kojulla, ja siellä miesmyyjä kyseli, missä asun ja pääsisikö hän syömään ostamiani leivoksia kanssani kahvikupin äärellä. Sitten kävin toisella kojulla, jossa olivat nämä tanssityypit. Sitten ajattelin että minulle riitti, lähden kotiin. Ehkä muilla kojuilla olisi ollut parempi meno, en tiedä, mutta ei vain riittänyt mielenkiintoa käydä kokeilemassa.

   Lainaa

  47. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Juujuu: Ottamatta kantaa siihen kuka käyttää käteistä ja miksi, on ihana ajatella, että kohta ollaan täysin tietotekniikan varassa maksuasioissakin.
   Kyllä sitä ollaan jo täysin tietotekniikan varassa. Kerran olin Lidlissä, kun Nets:llä oli ongelmia, eipä voinut maksaa käteisellä, eikä millään, kun kassat oli "kiinni".

   Lainaa

  48. Sotilasarvoltaan herkkuruoka 18.1.2022 13:08
   Tulos: -9 (25 ääntä)
   Maksan aina kortilla jos mahdollista, mutta clasua boikotoin silti ihan periaatteesta. Jo varmuuden vuoksi kannattaa aina olla varalla maksutapa, joka ei ole tietotekniikan oikkujen armoilla. Ihan tarpeeksi nähnyt korttimaksujen selitettäviä kuin selittämättömiäkin häiriöitä.

   Lainaa

  49. Sotilasarvoltaan herkkuruoka 18.1.2022 13:14
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Kommentoin: Aah, toimii kuin junan vessa. Itse olen kyllä matkustanut niillä(kin) junilla, missä jätökset polkaistiin raiteille ja nehän vissiin on näitä hyvin toimivia junan vessoja. Kuitenkin itselle tulee aina tuosta sanonnasta mieleen nykyjunat, kun tuntuu että niistä 4:stä vessasta aina yksi on käytössä, [...]
   Näinhän se on. Nykyään sanonnan voisi katsoa tarkoittavan jotain, mikä ennen toimi täydellisesti kunnes tehtiin "parempi" uusi versio, joka on aina epäkunnossa.

   Lainaa

  50. Kelju kiivi 18.1.2022 13:35
   Tulos: +42 (42 ääntä)
   Sotilasarvoltaan herkkuruoka: Näinhän se on. Nykyään sanonnan voisi katsoa tarkoittavan jotain, mikä ennen toimi täydellisesti kunnes tehtiin "parempi" uusi versio, joka on aina epäkunnossa.
   Luotan sanomaasi, sillä sinulla on vaikuttava sotilasarvo.

   Lainaa

  51. Tulos: +22 (34 ääntä)
   Tälleen peliongelmasta kärsivänä tosi harmi, että esim. Clasulla ei voi maksaa enää käteisellä tai juniin ostaa käteisellä lippuja kaikilla asemilla tai ostaa niitä junasta. Joudun itse nostamaan laskujen jälkeen kaikki rahat käteiselle, jotta en pelaisi niitä rahoja. Pääosin käytän siis vain käteistä ja se joskus kyllä rajoittaa näin nykyaikana ikävästi. Mutta yksinkertaisesti pakko sitä käteistä on silti käyttää.

   Lainaa

  52. Tulos: 0 (16 ääntä)
   Itellä ainaki Apple Pay on nopein ja helpoin tapa maksaa.

   Lainaa

  53. Kouluttamaton muurahainen 18.1.2022 15:07
   Tulos: -25 (29 ääntä)
   Harmaa kivi:   Voi hankkia irrotettavat nastat? Itsekin käyn kaupassa omin pienin jaloin, eikä olisi mitään järkeä lähteä sinne nastakengissä, niiden idea kun on pureutua lumeen/ jäähän. Siinähän sitten olet luistimilla jäisillä nastoilla, kun kaupan lattiaan eivät pureudu. On aika sama kaadunko kaupan sisällä [...]
   Käytän nastalenkkareita vain lenkeillä, enkä lenkkeile kauppoihin, joten kaupan lattioista ei ole siltä osin kokemusta. Kotona kuitenkin kävelen tarvittaessa nastakengilläni ihan surutta niin eteisen muovimatolla, olohuoneen puulattialla kuin vessan tai kylppärin laattalattiallakin. Mihinkään niistä ei jää minkäänlaisia jälkiä eikä mikään niistä ole nastakengillä liukas. Tämän kokemuksen perusteella en näkisi ongelmaksi kulkea kaupassa tarvittaessa nastoilla. Kaupan lattiaanhan ne eivät tietenkään pureudu, mutta ei pureudu muutkaan kengät, joten ihan yhtä hyvin tai huonosti niillä pystyssä pysyy.

   Lainaa

  54. Vaivaton sohvaperuna 18.1.2022 15:51
   Tulos: +32 (40 ääntä)
   Säädytön lehmä: Railin kaltaiset idiootit iskee kyllä aina suoraan sieluun nastoillansa kivilattioilla kävellessä. Meinaa tippua tavarat käsistä ja illalla nukkumaan käydessä narskuu edelleen korvissa… tosin se voi johtua myös omista hampaista.
   Huonokuntoinen äitini on "Railin kaltainen idiootti". Hän ei tosin kävele kaupoissa nastoitetuilla kengillä reippaasti koska ei sellaiseen edes pysty eikä toisaalta halua naarmuttaa lattioita, mutta joutuu silti nastoja kauppareissuillaankin käyttämään koska ei kykene niitä kaupan tuulikaapissa seisten riisumaankaan. Joten vaikka nastamummot kaupoissa riipisivätkin hermoja, älkää nyt hyvänen aika menkö heille ainakaan naamaa päin ärhentelemään siitä. Voi nimittäin olla niin ettei heillä ole muuta vaihtoehtoa.

   Lainaa

  55. Tulos: +11 (39 ääntä)
   Lol vetääks ihmiset vielä nykyäänkin röökiä. Kui tyhmä voi olla.

   Lainaa

  56. Tulos: -11 (11 ääntä)
   Riku: En kyllä ymmärrä kuka sitä käteistä enää käyttää.. alkaa vissiin lapsillaki oleen jo aika nuoresta electronit lompsassa. Niin siinä vaan käy, että kun joku palvelu on kalliimpi ylläpitää kuin sen hyöty niin se usein lakkautetaan, varsinkin voittoa tavoittelevassa yksityisessä yhtiössä. Ainahan [...]
   Mistä saa electronin? Otan heti käyttöön jos vielä löytyy

   Lainaa

  57. Siirrettävä leijona 18.1.2022 16:21
   Tulos: +9 (15 ääntä)
   Tornipöllö: "Clas Ohlson -kauppaketju luopuu hyväksymästä käteistä" Niin että mitenkä? Onko minulta jäänyt joku äidinkielentunti välistä vai mistä lähtien on sanottu "luopuu tekemästä" eikä "lakkaa tekemästä" tai "luopuu asiasta"?
   Toimittajien ei nykyään enää tarvitse osata kirjoittaa.

   Lainaa

  58. Tauluton sorsa 18.1.2022 16:26
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Itämätön makkara: Joo kiva, kostakaa asiakaspalvelijoille se, että käteistä ei oteta enää vastaan. Nehän siitä just onkin päättänyt, eikä vaikkapa johto. Ja muutenkin - kuka enää käyttää käteistä?
   Toki tämä ei ole mikään universaali syy miksi käteistä pitäisi saada käyttää, mutta itselläni opiskelijana helpotti valtavasti rahanhallintaa  kun kuun alussa nostin tietyn summan käteistä; jolla pitää selvitä kuukausi.

   Lainaa

  59. Tulos: +10 (18 ääntä)
   Keijotar: Olisi mielenkiintoista tietää miten nopeasti iso Citymarket tai Prisma voisi alkaa toimimaan jos tulisi sähkö/tietoliikenneverkon katkos. Kassallahan kukaan ei tiedä tuotteiden hintoja vaan ne on kirjattu tietojärjestelmään ja luetaan viivakoodista. 15-20 vuotta sitten lähes jokaisessa tuotteessa oli hintalappu.
   Todennäköisesti tietoliikennehäiriöistä aiheutuvat menetykset on huomattavasti pienempiä kuin käteisen käsittelyyn ja kirjaamiseen kuluvan työajan kustannukset.

   Lainaa

  60. Tulos: +8 (26 ääntä)
   Suomennettu valas: Hieman kuulostaa värikynältä tämä tarinasi. Näillä markkinoilla on useita kymmeniä kojuja, ja aika fiftyfifty menee sukupuolet niissä. Mielestäsi siis puolet myyjistä vain tanssivat ja toinen puoli vikitteli vastakkaista sukupuolta? Aivan varmasti. Itse olen käynyt noilla markkinoilla jokaisena vuotena enkä kyllä ole huomannut tuollaista kertaakaan.
   No ei kun kato yksi koju jossa näin kävi = kaikki markkinoiden myyjät ovat siis samanlaisia, haukutaanpa lyttyyn koko markkinat. Minäkin kävin pari vuotta sitten noilla markkinoilla ja palvelu pelasi jokaisella vierailemallani kojulla hyvin, muutaman myyjän kanssa oli myös mukavia keskusteluja. Että eikö tämä juuri voisi olla se välimuoto, jossa palveltiin asiakasta ja pidettiin hyvää tuulta yllä?

   Lainaa

  61. Comfortably Numb 18.1.2022 19:21
   Tulos: -28 (42 ääntä)
   Kyllähän toi käteisen käytön väheneminen vituttaa, erittäinkin kun tekee baariduuneja (Silloin kun niitä saa tehdä). Tippiä ei tule juuri lainkaan, ja kaikenmaailman rannekelloilla/puhelimilla/ym. hilavitkuttimilla maksajat eivät tajua sitä sääntöä, että tippiäkin voisi vähän antaa, ehkä saisi sitä nopeampaa palveluakin seuraavalla ostoskerralla.

   Lainaa

  62. Tuhma puuma 18.1.2022 22:01
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Paidaton hyeena: Käytän itse irrotettavia nastapohjia kengissä jäisillä keleillä, ja todellakaan ei tulisi mieleen kävellä niiden kanssa kaupassa. Ei pelkästään naarmutuksen takia, mutta myös siksi, että ne ovat todella luistavat kivisiä lattioita vasten.
   Meillä nastakengäiset ovat reittäneet ja irrottaneet säleitä puisista kuntoportaista.

   Lainaa

  63. Nopea pingviini 18.1.2022 22:03
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Sen vanhaa mallia olevan junan vessankin sai muuten rikki. Joskus se polkimen vastapaino tippui irti varresta noissa sinisissä vaunuissa. terveisin: yli 10 vuotta alalla ollut veturinkuljettaja :D

   Lainaa

  64. Eloisa Kotka 18.1.2022 22:26
   Tulos: -13 (37 ääntä)
   Nimi: No ei kun kato yksi koju jossa näin kävi = kaikki markkinoiden myyjät ovat siis samanlaisia, haukutaanpa lyttyyn koko markkinat. Minäkin kävin pari vuotta sitten noilla markkinoilla ja palvelu pelasi jokaisella vierailemallani kojulla hyvin, muutaman myyjän kanssa oli myös mukavia keskusteluja. Että [...]
   Tietysti haukun koko markkinat pystyyn, oli sen verran paska kokemus. Jos maksat minulle palkan ja kulut, niin voin ruveta perusteelliseksi ja puolueettomaksi tapahtumakriitikoksi, joka käy jokaisella kojulla joka päivänä kolmena eri vuorokaudenaikana kymmenessä eri valeasussa, jotta varmasti saa kaikenkattavan kuvan siitä, miten erilaisia asiakkaita palvellaan eri kojuilla eri aikoina.
   Mutta niin kauan kun ei palkka juokse, ja yksityisasiakkaana saan kahdelta ensimmäisenä kokeilemaltani kojulta noin ala-arvoista asiakaspalvelua, niin en tuhlaa energiaani mihinkään äidilliseen ymmärtäväisyyteen ja sisäiseen kauneuteen uskomiseen, vaan totean mestan paskaksi ja menen muualle, tuhlaamatta niin käteisiäni kuin korttirahojanikaan tuollaiseen pelleilyyn. 

   Lainaa

  65. Siro katkarapu 18.1.2022 22:42
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Riku: Kävin clasun facebook-sivuilla ihan huvin ja urheilun vuoksi viihdyttämässä itseäni ja viihdettähän siellä oli. Sieltä nousi kuitenkin yksi argumentti (yllättävästi lähteineen) ja se oli Euroopan keskuspankin jonkinlainen päätös/linjaus siitä, että laillisella maksuvälineellä pitää pystyä maksamaan. [...]
   Ei pidä paikkaansa, ainakaan tuon ravintolan osalta. https://www.kkv.fi/kuluttaja-asiat/tietoa-ja-ohjeita-yrityksille/kuluttaja-asiamiehen-linjaukset/maksaminen-ja-laskutus/#4.1 Tuossa hieman tietoa asiasta, mutta kolikoiden määrää per ostotapahtuma voi rajoittaa.

   Lainaa

  66. Tulos: +16 (24 ääntä)
   Prööt: Tämän takia ravintoloissa on usein jo ovella teksti 'vain korttimsksu käy' tms. Näin on jokaiselle asiakkaalle ilmoitettu, ettei käteinen käy.  Itse olen tarjoilijana ollut töissä sekä käteisellisessä, että käteisettömässä paikassa ja kyllä se käteinen on yks helevetin riesa. Joka vuoron alussa ja [...]
   Ruokapuolella voi ollakin noin, mutta baarissa käteinen on kyllä nopeampi maksuväline. Käteistä käytettäessä pystyy myymään useammalle henkilölle kerrallaan jouhevasti, mutta kun jokainen maksaa neljän euron oluen kortilla ja maksupäätteitä on yksi, jumittuu koko tiski, kun odotellaan koneen raksutusta. (Eikä niitä päätteitä tosiaan ole pienemmissä paikoissa monta, koska nekin maksavat.) Lisäksi maksupäätteissä on verrattain usein vieläkin ongelmia, jolloin käteinen kummasti pelastaa.

   Lainaa

  67. Tulos: +11 (21 ääntä)
   Eloisa Kotka: Tietysti haukun koko markkinat pystyyn, oli sen verran paska kokemus. Jos maksat minulle palkan ja kulut, niin voin ruveta perusteelliseksi ja puolueettomaksi tapahtumakriitikoksi, joka käy jokaisella kojulla joka päivänä kolmena eri vuorokaudenaikana kymmenessä eri valeasussa, jotta varmasti saa [...]
   Saat toki yksityisasiakkaana todeta mitä haluat ja pyöriä missä huvittaa, mutta ehkäpä kahden kojun perusteella tehty koko markkinoiden kritisointi on silti aika perusteetonta, maksettiin sinulle siitä tai ei. "Miesmyyjät yrittivät sopia treffejä" (siis, yksi miesmyyjä, mutta kerron sen niin, että kuulostaisi kuin kaikki) "Ylihinnoiteltua paskaa kaikki tyynni." -asenne saa kyllä itseni näin valeasuisena ja puolueettomana kommenttikriitikkona lähinnä hymähtämään miedosti huvittuneena. Toivottavasti pyörit mukavammilla mestoilla nykyään, mutta ei ainakaan kannata jättää mahdollista päivätyötä sen rikastumisen toivossa noin radikaalien ideoiden perässä.

   Lainaa

  68. Päätön mansikka 19.1.2022 3:01
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Tornipöllö: "Clas Ohlson -kauppaketju luopuu hyväksymästä käteistä" Niin että mitenkä? Onko minulta jäänyt joku äidinkielentunti välistä vai mistä lähtien on sanottu "luopuu tekemästä" eikä "lakkaa tekemästä" tai "luopuu asiasta"?
   Nooh, kyseessä on MVlehti, joten ei kannata liikoja odottaa kirjoittajilta tai lukijoilta

   Lainaa

  69. Isä viiden, joka olet töissä. 19.1.2022 8:02
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Justiinsa: MV-lehti. Mitä muuta voi laatujournalismilta odottaa?
   Yllättävää, että MV-lehden toverit osaavat niinkin hyvää suomea. :) Kehitystä havaittavissa.

   Lainaa

  70. Eloisa Kotka 19.1.2022 9:59
   Tulos: -28 (34 ääntä)
   Nimi: Saat toki yksityisasiakkaana todeta mitä haluat ja pyöriä missä huvittaa, mutta ehkäpä kahden kojun perusteella tehty koko markkinoiden kritisointi on silti aika perusteetonta, maksettiin sinulle siitä tai ei. "Miesmyyjät yrittivät sopia treffejä" (siis, yksi miesmyyjä, mutta kerron sen niin, että [...]
   Mene sinä sitten vaikka naimisiin noiden markkinoidesi kanssa, kun kerran noin tykkäät hiuksia halkoa. Paska kokemus, paska fiilis, en tykännyt, en mene uudestaan, en suosittele toisille. En, vaikka kuinka loukkaannuit siitä, etten tykännyt sinun lempi asiastasi koko maailmassa.

   Lainaa

  71. Eloisa Kotka 19.1.2022 10:21
   Tulos: -26 (30 ääntä)
   En tajua, mikä fetissi porukalla on täällä joihinkin kansainvälisiin suurmarkkinoihin. Heti kun sanoo, että jollakulla ei ollut siellä kivaa, niin hyökätään puolustautumaan kuin olisin haukkunut jonkun eskarilaista. "Tuo kuulostaa itse keksityltä tarinalta, olet varmana äärikristitty joka vain vihaa kaikkea hauskaa, et kuvaillut henkilökohtaista kokemustasi puolueettomasti, MINÄ olen puolueeton kriitikko kun MINULLA ei ollut niistä ihanan ihanista markkinoista mitään pahaa sanottavaa ja siksi en puolueettomana kriitikkona usko että kenelläkään toisellakaan voi olla, oletpas huvittavan höpsö kun oikein netissä kerroit ettet mukamas tykännyt siellä käydä." ANTEEKSI syvimmästi, etten tykännyt vastaanottaa ei-toivottua seksuaalihuomiota, ja että olisin halunnut asiakaspalvelua! Toivottavasti löydät netistä vielä uusia kuvia viime vuoden

   Lainaa

  72. Eloisa Kotka 19.1.2022 10:22
   Tulos: -16 (20 ääntä)
   viime vuoden ihanista markkinoista, joita voit ihailla kestääksesi ensi markkinoihin asti!

   Lainaa

  73. Tulos: +5 (11 ääntä)
   Ilmava maksamakkara: Pidän aina käteistä varalla, kun en 100% tai edes 65%sti luota digitekniikkaan. Lisäksi käteismaksulla on niin kovin helppoa leikata jopa puolet tuotteen tai palvelun hinnasta pois, koska sen käytöstä ei jää jälkiä.
   Se on kyllä totta, että veronkiertoon ja muuhun rikolliseen toimintaan käteinen soveltuu hyvin.

   Lainaa

  74. Tauluton sorsa 19.1.2022 14:05
   Tulos: +34 (38 ääntä)
   Comfortably Numb: Kyllähän toi käteisen käytön väheneminen vituttaa, erittäinkin kun tekee baariduuneja (Silloin kun niitä saa tehdä). Tippiä ei tule juuri lainkaan, ja kaikenmaailman rannekelloilla/puhelimilla/ym. hilavitkuttimilla maksajat eivät tajua sitä sääntöä, että tippiäkin voisi vähän antaa, ehkä saisi sitä nopeampaa palveluakin seuraavalla ostoskerralla.
   Ainakaan täällä ei tippiä anneta. Baarin nurkassa on lukittu laatikko, johon voi halutessaan pari kolikkoa pudottaa jos haluaa.
   Mutta mikään ei ärsyrä enemmän kuin se, että jotkut vaativat "pakollista" tippikulttuuria Suomeen. 

   Lainaa

  75. Tuomittava tiikeri 19.1.2022 14:29
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Keijotar: Moni vanhempi ihminen kuitenkin nostaa käteistä automaatilta, eli pin-koodin muistamonen ei välttämättä ole se isoin ongelma. Tottumus varmaan selittää paljon. Käteisessä on se tietty tunne, nippu seteleitä tuntuu ihan erilaiselta kuin tilinsaldo puhelimen näytöllä. Jokainen isompaa setelinippua [...]
   Jos tulee sähkökatko sinne kauppaan ei edes pääse, kun ovet(kin) toimii sähköllä.

   Lainaa

  76. Tuomittava tiikeri 19.1.2022 15:10
   Tulos: -3 (7 ääntä)
   Sanonta, 'Toimiin, kuin junavessa', on aluksi tarkoittanut hyvin/helpost toimivaa asiaa. Nykyään sen tarkoitus on kääntynyt vastakkaiseksi. Samoin on käynyt 'Helppoa, kuin heinänteko' ja 'Taluttaa pässiä narussa' -sanonnoille. Niiden tarkoitus on myös kääntynyt vastakkaiseksi. Heinänteko tai pässin talutus eivät ole helppoja tehtäviä.

   Lainaa

  77. Itseasiassa 19.1.2022 16:04
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Kommentoin: Aah, toimii kuin junan vessa. Itse olen kyllä matkustanut niillä(kin) junilla, missä jätökset polkaistiin raiteille ja nehän vissiin on näitä hyvin toimivia junan vessoja. Kuitenkin itselle tulee aina tuosta sanonnasta mieleen nykyjunat, kun tuntuu että niistä 4:stä vessasta aina yksi on käytössä, [...]
   Itselläni on junassa kerran käynyt niin, ettei uuden sukupolven vessa vetänytkään. Ulkopuolella jonottaville sanoin, ettei sinne kannata mennä ja lähdin etsimään henkilökuntaa. Oli vielä pitkä juna ja aikani käveltyä vaunusta toiseen ja käytyäni jo toisessa päässä pyörähtämässä, pääsin ravintolavaunuun. Sanoin siinä työntekijöille, että tuolla on vessanpönttö rikki, jolloin he ilmottivat etteivät voi tehdä asialle mitään. On se tietysti ymmärrettävää, jos ei kuulu työnkuvaan tai sopimukseen, mutta olisivat voineet edes kertoa, mistä sitä oikeaa henkilökuntaa löytyy. Palasin paikalleni ilman tuloksia, mutta näköjään oli muutakin epäkunnossa kuin se pönttö.

   Lainaa

  78. Ruma norppa 19.1.2022 16:45
   Tulos: -10 (10 ääntä)
   Riku: En kyllä ymmärrä kuka sitä käteistä enää käyttää.. alkaa vissiin lapsillaki oleen jo aika nuoresta electronit lompsassa. Niin siinä vaan käy, että kun joku palvelu on kalliimpi ylläpitää kuin sen hyöty niin se usein lakkautetaan, varsinkin voittoa tavoittelevassa yksityisessä yhtiössä. Ainahan [...]
   Uliuliuli, ei ole pakko myöskään olla yrittäjä.

   Lainaa

  79. Sotilasarvoltaan herkkuruoka 19.1.2022 17:14
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Itseasiassa: Itselläni on junassa kerran käynyt niin, ettei uuden sukupolven vessa vetänytkään. Ulkopuolella jonottaville sanoin, ettei sinne kannata mennä ja lähdin etsimään henkilökuntaa. Oli vielä pitkä juna ja aikani käveltyä vaunusta toiseen ja käytyäni jo toisessa päässä pyörähtämässä, pääsin [...]
   Veikkaisin että vessan korjaajia ei junissa kulje mukana lainkaan, vaan se korjataan sitten huollossa joskus. Eli eivät siis kirjaimellisesti voi tehdä asialle mitään.

   Lainaa

  80. Vihreä humanoidi 19.1.2022 19:40
   Tulos: -10 (14 ääntä)
   Oliko tuon viimeisen pointti, että Riitta on tupakoinut itsensä vaippoihin?

   Lainaa

  81. Kuivakas vihannes 20.1.2022 7:59
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Nastakenkien päälle on saatavilla suojuksia, sellaisia ylimääräisen pohjan näköisiä lärpäkkeitä, jotka suojelee lattiaa ja tekee kävelystä miellyttävää. Mites esim. kerrostalojen rappukäytävät, onko niitäkin oikeus turmella nastakengillä, koska huvittaa?

   Lainaa

  82. Säädytön lehmä 20.1.2022 9:13
   Tulos: +1 (9 ääntä)
   Vaivaton sohvaperuna: Huonokuntoinen äitini on "Railin kaltainen idiootti". Hän ei tosin kävele kaupoissa nastoitetuilla kengillä reippaasti koska ei sellaiseen edes pysty eikä toisaalta halua naarmuttaa lattioita, mutta joutuu silti nastoja kauppareissuillaankin käyttämään koska ei kykene niitä kaupan tuulikaapissa [...]
   Raili kertoo kävelevänsä reippaasti kaupassa nastoilla ja toteaa olevansa maksava asiakas, miksi hänen pitäisi välittää kenenkään lattioista… Mielestäni äitisi _ei_ole_ ”Railin kaltainen idiootti”, sillä niin kuin itse mainitset, äitisi on huonokuntoinen eikä kävele reippaasti, vaikka itse myös mainitset äitisi olevan Railin kaltainen. 
   En ymmärrä myöskään miksi menisin ”nastamummoille” ärhentelemään päin naamaa, mielestäni en tekstissäni mitään tähän viittaavaa kertonut tekeväni. 
   Ens kerralla lue pliis sitä mitä on kirjoitettu, äläkä sitä mitä haluat lukea tai yritä kääntää asiaa täysin joksikin muuksi kuin on sanottu.

   Lainaa

  83. Kaloriton sammakko 20.1.2022 10:20
   Tulos: -1 (7 ääntä)
   Olen huomannut näiden mobiilisovellusten tökkivän kun asiakas on tullut jollain vanhalla/halvalla puhelimella maksamaan. Puhelimella jossa luultavasti mikä tahansa muukin sovellus tökkii, vika ei ole siis sovelluksessa vaan puhelimessa.

   Lainaa

  84. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Comfortably Numb: Kyllähän toi käteisen käytön väheneminen vituttaa, erittäinkin kun tekee baariduuneja (Silloin kun niitä saa tehdä). Tippiä ei tule juuri lainkaan, ja kaikenmaailman rannekelloilla/puhelimilla/ym. hilavitkuttimilla maksajat eivät tajua sitä sääntöä, että tippiäkin voisi vähän antaa, ehkä saisi sitä nopeampaa palveluakin seuraavalla ostoskerralla.
   Suomessa nyt ei vain ole olemassa mitään tippi-kulttuuria eikä sitä tänne tarvita. Mikäli työnantaja ei maksa tarpeeksi vaan pitää myös askarrella kaiken maailman "anna kivoille tytskyille massia että päästään kanarialle"-kylttejä törppöineen niin kannattaisiko miettiä työpaikan tai alan vaihtoa? Minua ne törpöt ja kyltit eivät haittaa tai häiritse mutta se häiritsee jos työskentelynsä on kiinni siitä että kuka maksaa eniten. Ylipäänsä voisi vähän miettiä että onko "rahalla saa"-ideologia se, joka kannattaa tänne omaksua. Sitähän tuo nimittäin on jos aletaan suosia asiakkaita massin perusteella. Muistan kyllä näitä kohtaamisia kun tuntui ettei minua huomioida "jonossa" ja ilme on aina nyrpääntynyt koska en heilutellut seteleitä tai antanut tippejä. Ei muuten tehnyt kauheasti mielikään kun ilmeisesti ensin pitää maksaa että saisi sellaista palvelua, josta sitä tippiä voisi sitten edes harkita maksavansa. Vähän ristiriitaista menoakin siis.

   Lainaa

  85. Eilinen ananas 20.1.2022 10:53
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Itämätön makkara: Joo kiva, kostakaa asiakaspalvelijoille se, että käteistä ei oteta enää vastaan. Nehän siitä just onkin päättänyt, eikä vaikkapa johto. Ja muutenkin - kuka enää käyttää käteistä?
   Aika moni, mitä väärää siinäkin on??

   Lainaa

  86. Eilinen ananas 20.1.2022 10:54
   Tulos: -9 (9 ääntä)
   Kuivakas vihannes: Nastakenkien päälle on saatavilla suojuksia, sellaisia ylimääräisen pohjan näköisiä lärpäkkeitä, jotka suojelee lattiaa ja tekee kävelystä miellyttävää. Mites esim. kerrostalojen rappukäytävät, onko niitäkin oikeus turmella nastakengillä, koska huvittaa?
   Turmelevathan nastoilla ajelevatkin teitä ja tuhoavat muiden tuulilaseja, lisävero olisi vähintään tarpeen.

   Lainaa

  87. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Eloisa Kotka: Mene sinä sitten vaikka naimisiin noiden markkinoidesi kanssa, kun kerran noin tykkäät hiuksia halkoa. Paska kokemus, paska fiilis, en tykännyt, en mene uudestaan, en suosittele toisille. En, vaikka kuinka loukkaannuit siitä, etten tykännyt sinun lempi asiastasi koko maailmassa.
   :D Woah. Ei, en se nyt kyllä tainnut olla minä joka loukkaantui aiheesta. Kuten sanoin, enemmänkin huvituin. Nyt vähän lisää.

   Lainaa

  88. Särmikäs gaselli 21.1.2022 16:28
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Kuivakas vihannes: Nastakenkien päälle on saatavilla suojuksia, sellaisia ylimääräisen pohjan näköisiä lärpäkkeitä, jotka suojelee lattiaa ja tekee kävelystä miellyttävää. Mites esim. kerrostalojen rappukäytävät, onko niitäkin oikeus turmella nastakengillä, koska huvittaa?
   Vanhusten ja huonosti liikkuvien on varmaan ihan yhtä hankala laittaa nämä suojukset, kuin riisua ne nastat pois.

   Lainaa

  89. Tulos: -2 (2 ääntä)
   Riku: En kyllä ymmärrä kuka sitä käteistä enää käyttää.. alkaa vissiin lapsillaki oleen jo aika nuoresta electronit lompsassa. Niin siinä vaan käy, että kun joku palvelu on kalliimpi ylläpitää kuin sen hyöty niin se usein lakkautetaan, varsinkin voittoa tavoittelevassa yksityisessä yhtiössä. Ainahan [...]
   Mie ainakin maksan lähes poikkeuksetta kauppaostokset käteismaksuna, pankkikortilla. Harvoin tulee luottomaksua käytettyä. Ja kyllä, myös pankkikortilla maksaminen luokitellaan käteismaksuksi, koska siinä raha siirtyy kuluttajalta myyjälle välittömästi tai hyvin lyhellä viipeellä, eikä kuluttaja jää velkaa myyjälle tai kolmannelle osapuolelle.

   Lainaa

  90. Tulos: -3 (5 ääntä)
   Kiusattu ankerias: Käytän kaupoissa lähes aina pelkästään käteistä, koska elän tt-tuella ja näin minun on helpompi pysyä kartalla, paljonko rahaa minulla on. Ja kun nostaa rahat käteiseksi, ei voi sortua nettiostoksiin ja tilaamaan pizzaa yms. Maksan siis laskut tililtä ja kaiken muun nostan ulos. Luulen, että on monia [...]
   Niin, olisihan se todella paljon hankalampaa seurata yhtä selkeää lukemaa tilin saldosta kuin sen lisäksi laskea setelinipun arvoa ja sitten summata ne vai? En normaalisti käytä seteleitä tai kolikkoja maksuvälineenä kuin ulkomailla reissatessa, kohdemaasta riippuen. En ole silti kokenut mitään pakottavaa tarvetta pizzan tilaamiseen tai muihin nettiostoksiin. Eiväthän nämä asiat nyt mitenkään liity toisiinsa. Se pizza tilataan, jos sille on tarve. Itse olen esimerkiksi kollegoiden kanssa todennut sen joskus helpoimmaksi vaihtoehdoksi esimerkiksi, kun olemme olleet työkohteessa, josta emme ole voineet poistua kuin yksi porukasta hetkeksi kerrallaan. Silloinkin kyllä pizzan toimittajalle oli varmaankin melko sama, oliko käteis- vai luottomaksu ja käteisenäkin saattoivat kelvata pankkikortin sijasta myös setelit ja kolikot.

   Lainaa

  91. Valkaiseva greippi 19.1.2024 8:06
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Toj Karin: Välillä aina ikä hakkaa päin naamaa kun tajuaa että nyt on jo ties kuinka mones sukupolvi menossa jotka eivät ole koskaan nähneet VR:n sinisiä pikajunia.
   ”Käymälää kyttää junan kissa”

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: clas ohlson, kassalla, kassat, kaupassa, kauppa, kengät, kortit, käteinen, lattia, maksaa, maksu, mobilepay, piikit