Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 196

Paljastuvatko Area 51:n salaisuudet Naistenhuoneella?
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 196

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 49 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +440 (460 ääntä)
   Ärsyttää ihmiset jotka käyttää tota "ugh, olen puhunut!" Niinku ihan perkuleesti!!

   Lainaa

  2. Jähmeä sohvaperuna 18.1.2022 0:24
   Tulos: +321 (337 ääntä)
   Epiduraali ~ Epipen. Vaikka ei-allergisena, vaikeasta yliherkkyydestä kärsivänä allekirjoitan Hannan itse asian, känniseltä vaikuttava ulosanti ei vakuuta ketään.

   Lainaa

  3. Alice Wonderland 18.1.2022 0:41
   Tulos: +204 (224 ääntä)
   Luin juuri tutkimuksen, että 13.8 % suomalaisista on käynyt salaisella Area51-alueella. Heistä vain 3 % onnistui pääsemään maan alle ja tarkastelemaan kuolleita humanoideja, jotka kuolivat koska saivat koronarokotteen mukana mikrosirun. Tylsä Terhi, menee tosiasioilla pilaamaan hyvän tarinan.

   Lainaa

  4. Kehittymätön juhta 18.1.2022 0:41
   Tulos: +153 (161 ääntä)
   No nyt oli niin sekavaa tekstiä, ettei edes kuolemalle allergisuus auta.

   Lainaa

  5. Lieto pähkinä 18.1.2022 0:49
   Tulos: +105 (123 ääntä)
   Hanna on tiputettu syömään pää edellä ja korkealta. Ugh!! Epiduraalissa ei ole onneksi pähkinää.

   Lainaa

  6. Tahdistamaton vuohi 18.1.2022 0:52
   Tulos: +11 (55 ääntä)
   Vai että luottoluokituksia..

   Lainaa

  7. Tornipöllö 18.1.2022 0:54
   Tulos: +95 (97 ääntä)
   Voin vain kuvitella, kuinka pahasti Katrilla olisi mennyt pasmat sekaisin jos joku olisi maininnut sen parin vuoden takaisen "storm Area 51" netti-ilmiön. "Siis häh, miten niin sinne ei pääse? Tässähän sanotaan että sinne meni iso joukko ihmisiä vuonna 2019! Ne vapautti sieltä jotain alieneitakin, tässä yhessä meemissä sanotaan niin!"

   Lainaa

  8. Tulos: +146 (164 ääntä)
   Kirjoitusasu sikseen, mut Hannan tutut/kaverit on aika perseestä. Miten se on niin vaikeaa ymmärtää että ihmisillä on allergioita tai ruokavaliorajoitteita?

   Lainaa

  9. Honottava huuhkaja 18.1.2022 1:58
   Tulos: +48 (50 ääntä)
   Arvostan Rosan pinkkiä kuvakeväriä. 🌷

   Lainaa

  10. Tulos: +219 (221 ääntä)
   Nasa tai kukaan ei saa kuoleman uhalla paljastaa mitä siellä on - mutta oisko joku naistenhuoneelta käyny siellä?

   Lainaa

  11. Vastarannan kiiski 18.1.2022 5:33
   Tulos: +120 (122 ääntä)
   Kuolleita ufoja… samalla tavalla kuin romuttamoilla on kuolleita autoja vai?

   Lainaa

  12. Tulos: +49 (53 ääntä)
   Muistaako muut kun ennen koronaa oli joku läppä missä kerättiin jengiä kävelemään porukassa Area 51:selle? Se oli alkanut ihan vitsistä, mutta ties mitkä foliohatut lähti siihen mukaan. Nyt toki ne tyypit etsii rokotteiden bluetootheja, mutta ehkä ne joskus vielä kävelee tonne.

   Lainaa

  13. Itselatautuva kani 18.1.2022 8:12
   Tulos: +17 (45 ääntä)
   Jähmeä sohvaperuna: Epiduraali ~ Epipen.
   Epipenin nimi muuten tulee siitä, että amerikanenglannissa käytetään adrenaliinista nimeä epinephrine. Mitään tekemistä tuolla ei ole toki epiduraalin kanssa, mutta kerrankos sitä erehtyy. Uskon arvoisan Jähmeän sohvaperunan tämän tietävän, mutta halusin päästä vielä kertomaan mistä harhaanjohtava nimi.

   Lainaa

  14. Koherentti ankka 18.1.2022 8:31
   Tulos: +49 (57 ääntä)
   Mää ehdin jo ajatella, että koska epiduraalipuudute aiheuttaa monille sietämätöntä kutinaa, tyyppi luuli että siinä on pähkinää (joissain lääkkeissä on esim. maapähkinäöljyä, niin uskomattoman tyhmältä kuin se kuulostaakin). Mutta tietenkin se tarkoitti Epipeniä.

   Lainaa

  15. Nurja päärynä 18.1.2022 8:38
   Tulos: +72 (80 ääntä)
   Itselatautuva kani: Epipenin nimi muuten tulee siitä, että amerikanenglannissa käytetään adrenaliinista nimeä epinephrine. Mitään tekemistä tuolla ei ole toki epiduraalin kanssa, mutta kerrankos sitä erehtyy. Uskon arvoisan Jähmeän sohvaperunan tämän tietävän, mutta halusin päästä vielä kertomaan mistä harhaanjohtava nimi.
   En nyt sanoisi että Epipen on yhtään sen harhaanjohtavampi kun esim Burana. Ei kai lääkkeiden nimet mitään sisällysluetteloja ole.

   Lainaa

  16. Tulos: +93 (97 ääntä)
   fff: Kirjoitusasu sikseen, mut Hannan tutut/kaverit on aika perseestä. Miten se on niin vaikeaa ymmärtää että ihmisillä on allergioita tai ruokavaliorajoitteita?
   Jep. Itse olen kokenut just pähkinäallergikkona ton keskustelun monta kertaa. Soija on kans toinen. "Oon pähkinöille allerginen" "Aa voi ei kuolet nyt, ku söin pähkinää tässä sun vieressä" "Siis en hengenvaarallisesti, tulee vaan vähän epämukava olo kurkkuun" "Aaaa eli et siis oikeesti oo allerginen. Ota tästä syö!!"

   Lainaa

  17. Upouuni pöllö 18.1.2022 9:47
   Tulos: +58 (64 ääntä)
   UFO unidentified flying object. Kuolleet UFOt ne vasta jotain ovatkin.

   Lainaa

  18. Juoppo vesimeloni 18.1.2022 11:40
   Tulos: -22 (28 ääntä)
   Kiiwi86: Ärsyttää ihmiset jotka käyttää tota "ugh, olen puhunut!" Niinku ihan perkuleesti!!
   Perkele on ihan yhtä ärsyttävä.

   Lainaa

  19. Alustettu lihapulla 18.1.2022 11:41
   Tulos: +15 (37 ääntä)
   Kiiwi86: Ärsyttää ihmiset jotka käyttää tota "ugh, olen puhunut!" Niinku ihan perkuleesti!!
   Siis ilmaisu Perkule on ärsyttävä
   Perkeleen autocorrect edellisessä viestissä

   Lainaa

  20. Tulos: +18 (18 ääntä)
   Eikös jokunen vuosi sitten ollut se area 51-raid. Sehän pääs ihan uutisiin saakka, tosin ei siellä muuta ollut kun pari teiniä vetämässä Naruto juoksua.

   Lainaa

  21. Tulos: +47 (53 ääntä)
   Vielä rasittavampaa on joutua todistelemaan, etten ole nirso tai luulotautinen, vaan se järkyttäviä kipuja ja ripulia aiheuttava ~sadan ruoka-aineen lista on ihan tosi juttu, vaikken ole allerginen millekään.

   Lainaa

  22. Riskialtis riesa 18.1.2022 14:25
   Tulos: +61 (61 ääntä)
   Tuosta Epipenin ja epiduraalin sekoittamisesta tuli mieleeni, kun ensiapukurssilla yksi kurssilainen sekoitti epilaattorin ja defibrillaattorin. Meinasi että potilasta elvytetään epilaattorilla. Hymyilyttää vieläkin.

   Lainaa

  23. Tulos: +26 (30 ääntä)
   Maanalla. Ugh. Olen puhunut.

   Lainaa

  24. Kannattamaton ahma 18.1.2022 16:52
   Tulos: +9 (33 ääntä)
   lax: Jep. Itse olen kokenut just pähkinäallergikkona ton keskustelun monta kertaa. Soija on kans toinen. "Oon pähkinöille allerginen" "Aa voi ei kuolet nyt, ku söin pähkinää tässä sun vieressä" "Siis en hengenvaarallisesti, tulee vaan vähän epämukava olo kurkkuun" "Aaaa eli et siis oikeesti oo allerginen. Ota tästä syö!!"
   Itellä on vaan sattunu niitä "olen pähkinöille allerginen silleen että kurkkua kutittaa", mutta pähkinäsuklaakakku ja geishat kelpaa joka kerta ilman valituksia. Uskottavuus pikkusen kärsii.

   Lainaa

  25. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Kiiwi86: Ärsyttää ihmiset jotka käyttää tota "ugh, olen puhunut!" Niinku ihan perkuleesti!!
   Ugh, olet puhunut!

   Lainaa

  26. Tunnustamaton ahven 18.1.2022 18:39
   Tulos: +25 (31 ääntä)
   Kannattamaton ahma: Itellä on vaan sattunu niitä "olen pähkinöille allerginen silleen että kurkkua kutittaa", mutta pähkinäsuklaakakku ja geishat kelpaa joka kerta ilman valituksia. Uskottavuus pikkusen kärsii.
   En mäkään lopettais pähkinäsuklaiden syömistä jos siitä ei pahempaa seurais kuin vähän kutinaa.

   Lainaa

  27. Tiuha jyrsijä 18.1.2022 18:40
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Lieto pähkinä: Hanna on tiputettu syömään pää edellä ja korkealta. Ugh!! Epiduraalissa ei ole onneksi pähkinää.
   Jos rokotteissa on mikrosiruja, niin miksei puudutusaineessa voi olla pähkinää?

   Lainaa

  28. Mielisairas kesyaasi 18.1.2022 19:27
   Tulos: +47 (49 ääntä)
   lax: Jep. Itse olen kokenut just pähkinäallergikkona ton keskustelun monta kertaa. Soija on kans toinen. "Oon pähkinöille allerginen" "Aa voi ei kuolet nyt, ku söin pähkinää tässä sun vieressä" "Siis en hengenvaarallisesti, tulee vaan vähän epämukava olo kurkkuun" "Aaaa eli et siis oikeesti oo allerginen. Ota tästä syö!!"
   Mulla on vakava kala-allergia. Koska olen syönyt sitä viimeksi kaksivuotiaana, en luonnollisesti nyt 47 vuoden jälkeen edes tiedä miltä ko. ruoka-aine maistuu. Ja on testattu viimeksi 5 vuotta sitten, edelleen voimakas allergia. Koska en käytännössä ole koskaan syönyt kalaa, se ei ole mulle mikään ongelma. Kun tapaan uusia ihmisiä ja haluavat tarjota syötävää, joudun etukäteen ilmoittamaan allergiastani. Tässä tiivistyy allergiani hankalin puoli: aivan liian joudun kuulemaan kysymyksen: "Ok, mitä sulle siitä sitten tulee?". Helvetti. Pitäisi riittää tieto että olen allerginen!

   Lainaa

  29. Lapseton lörtsy 18.1.2022 20:18
   Tulos: +52 (52 ääntä)
   Riskialtis riesa: Tuosta Epipenin ja epiduraalin sekoittamisesta tuli mieleeni, kun ensiapukurssilla yksi kurssilainen sekoitti epilaattorin ja defibrillaattorin. Meinasi että potilasta elvytetään epilaattorilla. Hymyilyttää vieläkin.
   Kyllähän sitä varmasti paatuneinkin vastakuollut elvyttyisi, ku joku tulee varoittamatta repimään säärikarvoja tuppeineen irti. Sattuu muuten niin maan perkeleesti.

   Lainaa

  30. Keljuilematon seepra 18.1.2022 22:34
   Tulos: +51 (53 ääntä)
   Kannattamaton ahma: Itellä on vaan sattunu niitä "olen pähkinöille allerginen silleen että kurkkua kutittaa", mutta pähkinäsuklaakakku ja geishat kelpaa joka kerta ilman valituksia. Uskottavuus pikkusen kärsii.
   Minäkin saan joistain pähkinöistä lieviä reaktioita kuten kutinaa jos syön niitä raakana, mutta vaikkapa suklaassa eivät tee mitään.
   Sellainenkin ilmiö on, että joskus keho reagoi allergeeniin ja joskus ei. Välillä voi syödä omenaa kuin ei mitään, mutta siitepölykautena saakin yhtäkkiä oireita kun on ristiallergeenia ilmassa. 
   Ja sitten on vielä sellainenkin juttu, että jokin ruoka-aine ei yksistään aiheuta mitään, mutta jos sen syömisen jälkeen harrastaa liikuntaa, seuraa anafylaksia.
   Toisin sanoen, allergiat ja yliherkkyydet eivät ole yksinkertaisia ja mustavalkoisia.

   Lainaa

  31. Tulos: +37 (37 ääntä)
   Kannattamaton ahma: Itellä on vaan sattunu niitä "olen pähkinöille allerginen silleen että kurkkua kutittaa", mutta pähkinäsuklaakakku ja geishat kelpaa joka kerta ilman valituksia. Uskottavuus pikkusen kärsii.
   Ruoka-aineen kuumentaminen voi muokata proteiineja, niin että allergista reaktiota ei enää aiheudu. Aivan hyvin voi olla pahastikin allerginen raa'alle pähkinälle, mutta syödä patukoita, joissa on hyvin paahdettua pähkinää, ilman mitään reaktiota. Toisaalta pahasti allergisena ei kannata kokeilla, koska on ilmeisesti aika henkilökohtaista, miten tilanne muuttuu kuumennettujen ruoka-aineiden kanssa.

   Lainaa

  32. Tulos: -7 (9 ääntä)
   Kiiwi86: Ärsyttää ihmiset jotka käyttää tota "ugh, olen puhunut!" Niinku ihan perkuleesti!!
   Meikäläistä vituttaa suunnattomasti " ei jatkoon" - länkytys. Tota "ugh, olen puhunut!" ei ole vielä vastaan tullut, paitti tuolla mokassa.

   Lainaa

  33. Kumiton pähkinä 19.1.2022 4:44
   Tulos: +37 (37 ääntä)
   Kannattamaton ahma: Itellä on vaan sattunu niitä "olen pähkinöille allerginen silleen että kurkkua kutittaa", mutta pähkinäsuklaakakku ja geishat kelpaa joka kerta ilman valituksia. Uskottavuus pikkusen kärsii.
   Allergiat kun ei ole ihan niin suoraviivaisia. Mä oon pennusta asti ollut pähkinöille allerginen. Lapsena siis alkoi suuta ja kurkkua kutittaan julmetusti. Maitotuotteet jostain syystä jeesas siihen, ja jos jotain pähkinää söi maitotuotteen kanssa/seassa, ei oireita välttämättä tullut. Tämä oli siis oma (lapsen) havainto, mulla ei ole tuolle olemassa mitään tieteellistä pohjaa – voi hyvin olla, että maitotuotteet oli vain sattuma, ja kyseiset pähkinät oli jotenkin valmistettu niin, ettei reaktiota tullut. 
   Mutta tuolla periaatteella elin ihan mukavasti, kunnes eräs pähkinää sisältänyt ravintolaruoka pisti mut sairaalaan, kun turposin aivan palloks, henkitorvi rupes umpeutuun ja elimistö epätoivoisesti puski ylös havaitsemansa ”myrkyn.” 
   Sen jälkeen on jäänyt pähkinät syömättä – sellaisenaan, paahdettuina, maitotuotteilla tai ilman. 
   Pointti nyt joka tapauksessa oli se, että se reaktio, minkä se allergia tuottaa, voi vaihdella olosuhteista riippuen tai ihan vaan elinkaaren aikana. Pahimmassa tapauksessa kuitenkin se yks kerta riittää siihen, että lähtee henki. Siksi, jos joku sanoo olevansa allerginen, on parempi ihan vaan uskoa. 

   Lainaa

  34. Kouluttamaton muurahainen 19.1.2022 8:36
   Tulos: +32 (36 ääntä)
   Kumiton pähkinä: Pointti nyt joka tapauksessa oli se, että se reaktio, minkä se allergia tuottaa, voi vaihdella olosuhteista riippuen tai ihan vaan elinkaaren aikana. Pahimmassa tapauksessa kuitenkin se yks kerta riittää siihen, että lähtee henki. Siksi, jos joku sanoo olevansa allerginen, on parempi ihan vaan uskoa.  [...]
   Mä en tajua, miksi sitä pitäisi edes joutua selittämään. Jos sanoo, ettei syö jotain, niin sen pitäisi riittää. Kenelläkään ei ole mitään oikeutta pakottaa tai painostaa toista syömään mitään, mitä hän ei halua syödä, riippumatta siitä, onko hän allerginen, onko hänellä jokin ruokavalio mistä tahansa syystä, eikö hän pidä siitä vai eikö hänen muuten vaan tee juuri nyt mieli.

   Lainaa

  35. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Mä en tajua, miksi sitä pitäisi edes joutua selittämään. Jos sanoo, ettei syö jotain, niin sen pitäisi riittää. Kenelläkään ei ole mitään oikeutta pakottaa tai painostaa toista syömään mitään, mitä hän ei halua syödä, riippumatta siitä, onko hän allerginen, onko hänellä jokin ruokavalio mistä [...]
   Ainoastaan ihan pienet lapset pitäisi saada maistamaan kaikenlaisia ruokia etteivät nirsoile aikuisena, muuten ei kuulu kenellekään mitä syöt ja mitä et. Jos vieras vastaa ei kiitos tarjotessasi pähkinä-kala-maito-suklaakakkua siihen ainoat hyväksytyt vastaukset takaisin ovat ok tai ehkä kysyä olisiko jotain muuta mitä ottaisit. No kai joku muukin on mutta kaikenlainen tyrkyttäminen ja utelu miksi ei jotakin on epäkohteliasta ja saa myös useimmat tilannetta sivusta seuraavat vaivaantumaan. Ei ymmärrä vaikka kuinka yrittää et mikä siinä on ettei sitä sanaa, ei, tahdota uskoa. Onko se sitä et "Ai mun kakku ei kelpaa" vai miksi on pakko pakkosyöttää ja juottaa jengiä?

   Lainaa

  36. Ehtymätön puhveli 19.1.2022 13:15
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   On kyllä todella rasittavaa olla ruokavammainen. Keliakia, ibs, siitepöly- ja ruoka-aineallergioita. Olen se joka työpaikkaruokalassa pyytää aina laktoosittoman (gluteeniton siis toki aina, siitä ei voi tinkiä) mutta illalla saattaa vetää laktoosijätskiä mielin määrin. Miksi? Koska tykkään jätskistä ja pärjään kyllä vatsakivun ja löysän mahan kanssa kotona, mutta töissä en pysty suoriutumaan tehtävistäni kipeänä. Tänään vedän tomaattia ilman oireita, mutta viikon päästä kaverin luona en voi sitä ottaa, koska hänen koiransa hilseen aiheuttama hengen ahdistus saa tomaatin repimään suuni verille. Viime jouluna söin kinkkua, tänä jouluna en koska vatsa ei jostain syystä sitä enää kestä, ensi vuonna ehkä kestää taas. Eräänä keväänä mausteet, pippuri ilmeisesti, aiheutti rakkuloita kurkkuun, enää sitä ei tapahdu. Valkosipulimajoneesi on ok, tuore puristettu laittaa oksentamaan tuntien ajaksi. Paistetun tai keitetyn kananmunan myötä oksennan koko illan, muussa muodossa se ei tee yhtään mitään. Sairaana ollessa vatsa ja elimistö ei kestä juuri mitään, terveenä sietää kaikkea paremmin. Yleensä en puhu yhtään mitään allergioista. "Hah, se väitti olevansa allerginen mutta nyt se syö sitä ja tätä, valehteleva nirsoilija!!!" Juu ei. Ihan mahtavaa jos oma elimistö toimii niin hyvin, ettei tällaiset jutut etes käy mielessä. Meitä sunnuntaikappaleita vaan valitettavasti löytyy. Hankala selittää muille, että miksi en syö sitä ja tätä, kun ei itsekään aina pysy kärryillä mikä tänään sopii ja mistä ihmeen syystä tällä kertaa. Monesti käynyt niinkin, että unohtaa jonkin erikoisemman aineen aiheuttaman reaktion :D kas, wasabia, tätähän voin syödä! Hups, suu meni verille, ainiin näin kävi viimeksikin..... Olkaa armollisia meille surkimuksille, ei kukaan valitse ruumista, joka ei toimi okein.

   Lainaa

  37. Tuomittava tiikeri 19.1.2022 15:27
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Vastarannan kiiski: Kuolleita ufoja… samalla tavalla kuin romuttamoilla on kuolleita autoja vai?
   Mistä sä luulet Transformersien saavan varaosia?

   Lainaa

  38. Ontuva pelikaani 19.1.2022 19:24
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Itsehän olen ilmeisesti allerginen vehnälle, saan siitä iho-oireita. Oon todennut helpoimmaksi tilata gluteenitonta ruokaa, mutta koska välillä saatan joustaa vehnän suhteen, niin ei aina kaikessa muista ottaa huomioon. Oon tilannut gluteenitonta pizzaa ja ottanut seitania päälle, ja kerran ravintolassa vetelin tyytyväisenä vehnäolutta gluteenittoman pizzan kanssa kun vain unohdin sen allergian jotenkin. Taisi tarjoilijat ihmetellä ja mahdollisesti kirotakin, että mikä tyyppi.

   Lainaa

  39. Tulos: +27 (27 ääntä)
   Mielisairas kesyaasi: Mulla on vakava kala-allergia. Koska olen syönyt sitä viimeksi kaksivuotiaana, en luonnollisesti nyt 47 vuoden jälkeen edes tiedä miltä ko. ruoka-aine maistuu. Ja on testattu viimeksi 5 vuotta sitten, edelleen voimakas allergia. Koska en käytännössä ole koskaan syönyt kalaa, se ei ole mulle mikään [...]
   Tää, että kysytään kuinka paha allergia on, voi liittyä myös siihen, että se vaikuttaa ruokien valmistukseen. Esim. jos ruuan tarjoaja aikoo tarjota muille kalaruokaa ja tekee sulle eri ruuan, vaikuttaa allergian vakavuus siihen voiko ruuat esim. paistaa uunissa samaan aikaan. Tai pähkinäallergian kanssa, voiko käyttää tuotteita, jotka "saattaa sisältää pähkinää".
   Toki kaverin kysymys on tuossa sinun tapauksessa muotoiltu huonosti. Mutta vaikka allergiasi ja sen vakavuus on sinulle selvä, se ei välttämättä ole kaverillesi.

   Lainaa

  40. Okei alligaattori 19.1.2022 22:35
   Tulos: -4 (8 ääntä)
   Upouuni pöllö: UFO unidentified flying object. Kuolleet UFOt ne vasta jotain ovatkin.
   Sanotaanko jossain ettei object voi olla elävä organismi?

   Lainaa

  41. Ylväs gorilla 20.1.2022 7:40
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Mielisairas kesyaasi: Mulla on vakava kala-allergia. Koska olen syönyt sitä viimeksi kaksivuotiaana, en luonnollisesti nyt 47 vuoden jälkeen edes tiedä miltä ko. ruoka-aine maistuu. Ja on testattu viimeksi 5 vuotta sitten, edelleen voimakas allergia. Koska en käytännössä ole koskaan syönyt kalaa, se ei ole mulle mikään [...]
   Ko. kysymys on monesta ilkeilyä, mutta anafylaksia vs. kutina: ensi mainitussa koko asunto putsataan, jos siellä on käsitelty (kalaa) sekä varmistetaan, ettei (kalaa) ole esim. jääkaapissa. Jälkimmäisessä muille vieraille voi tarjota lohivoileivät. 🙂 T: anafylaksia

   Lainaa

  42. Kuuro karpalo 20.1.2022 9:12
   Tulos: -1 (13 ääntä)
   Ontuva pelikaani: Itsehän olen ilmeisesti allerginen vehnälle, saan siitä iho-oireita. Oon todennut helpoimmaksi tilata gluteenitonta ruokaa, mutta koska välillä saatan joustaa vehnän suhteen, niin ei aina kaikessa muista ottaa huomioon. Oon tilannut gluteenitonta pizzaa ja ottanut seitania päälle, ja kerran [...]
   Keliaakikot kiittävät sinuakin tästä hyvästä, ja ravintolan työntekijätkin. Siivotaan koko keittiö ja pestään kaikki välineet, jotta voidaan tehdä se gluteeniton ruoka parantumattomasti sairaalle raukalle. Paitsi että se itsekin unohtaa sairautensa välissä... Joten ensi kerralla ei ole ihan niin justiinsa, ja keliaakikkoasiakkaat ihmettelee kun seuraavat puoli vuotta on ihottumaa, flunssaa, anemiaa ja onnekkaimmilla syöpää.
   Tai sitten korotetaan gluteenittomien hintoja, koska vituttaa nämä "tilaan gluteenitonta ruokaa otta maha kestää paremmin vehnäpullakahvit ja vehnäoluen". Oikeasti keliaakikoille vielä voitaisikin vähän venyä rahan ja ajan suhteen, mutta huvikseen hyppyyttäjät kusee kaikkien muroihin.

   Lainaa

  43. Ontuva pelikaani 20.1.2022 10:37
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Kuuro karpalo: Keliaakikot kiittävät sinuakin tästä hyvästä, ja ravintolan työntekijätkin. Siivotaan koko keittiö ja pestään kaikki välineet, jotta voidaan tehdä se gluteeniton ruoka parantumattomasti sairaalle raukalle. Paitsi että se itsekin unohtaa sairautensa välissä... Joten ensi kerralla ei ole ihan niin [...]
   Tiedän. Siksi se harmittaakin, että muisti niissä kohti on ontunut. Minkäs teet, olen ihminen. 
   Toisaalta ton pizzan suhteen olisi ravintolan työntekijäkin voinut mainita, että tiedätkö muuten, että seitan tehdään vehnästä. Itse tajusin vasta ruokaa mutustellessa.

   Lainaa

  44. Suomalainen 20.1.2022 14:16
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Jäi ihmetyttämään tuo "maanalla".

   Lainaa

  45. Särmikäs gaselli 21.1.2022 16:37
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Minä ainakin olen kuolemalle allerginen. Altistuminen saa silmät ja nenän vuotamaan ja olo on muutenkin surkea. Oireet jatkuvat epämääräisen ajan altistuksen kestosta ja läheisyydestä riippuen. Myös jälkioireita ilmenee vuosienkin jälkeen.

   Lainaa

  46. Harmaa kivi 21.1.2022 18:35
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Höpö: Ainoastaan ihan pienet lapset pitäisi saada maistamaan kaikenlaisia ruokia etteivät nirsoile aikuisena, muuten ei kuulu kenellekään mitä syöt ja mitä et. Jos vieras vastaa ei kiitos tarjotessasi pähkinä-kala-maito-suklaakakkua siihen ainoat hyväksytyt vastaukset takaisin ovat ok tai ehkä kysyä [...]
   Mutta keittiön täytyy tietää, mikä on syy, ettei tule vahingossa laitetuksi ketään hengiltä. Olin ennen keittiöpuuhissa töissä, ja oli ihan eri protokollat allergioihin ja "kiitos mieluummin ei" tapauksiin. Jos joku ei halua tomaattia, hänelle ei laiteta tomaattia, tietenkään. Mutta jos joku on allerginen tomaatille, kaikki, mikä on mitenkään voinut olla tomaatin kanssa tekemisissä, puhdistetaan. Pitää tietää mistä on kyse, ettei myrkytä ketään vahingossa, tai toisaalta käytä puolta päivää tehodesinfioinnissa turhan takia.

   Lainaa

  47. Tulos: -4 (4 ääntä)
   Ylväs gorilla: Ko. kysymys on monesta ilkeilyä, mutta anafylaksia vs. kutina: ensi mainitussa koko asunto putsataan, jos siellä on käsitelty (kalaa) sekä varmistetaan, ettei (kalaa) ole esim. jääkaapissa. Jälkimmäisessä muille vieraille voi tarjota lohivoileivät. 🙂 T: anafylaksia
   Koko kerrostalo? Lähin kortteli? Koko kylä? Koko lääni?

   Lainaa

  48. Ylväs gorilla 22.1.2022 14:21
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Väsynyt: Koko kerrostalo? Lähin kortteli? Koko kylä? Koko lääni?
   Onko sana asunto tuttu? Tunnen erään, joka sai anafylaktisen šokin pesemättömästä oven kahvasta. Ja ei, kukaan ei putsaa, kuin omat nurkkansa jos kylään tulee joku niin allerginen.

   Lainaa

  49. Upea vihannes 28.1.2022 3:33
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Ontuva pelikaani: Itsehän olen ilmeisesti allerginen vehnälle, saan siitä iho-oireita. Oon todennut helpoimmaksi tilata gluteenitonta ruokaa, mutta koska välillä saatan joustaa vehnän suhteen, niin ei aina kaikessa muista ottaa huomioon. Oon tilannut gluteenitonta pizzaa ja ottanut seitania päälle, ja kerran [...]
   gluteeniton ≠ vehnätön
   EI OLE SAMA ASIA, "vehnälle allergisena" kandee ehkä perehtyä asiaan vähän paremmin. Toki voi olla niin, että iho-oireita aiheuttaa gluteeni, mutta se ei tee sinusta vehnäallergikkoa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: allergiat, alue 51, area 51, epiduraali, häät, ihottuma, kasvit, kattaus, kuva, matkamuistot, ruoka, usa

 • Uusimmat

 • Kategoriat