Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mitä tänään syötäisiin? Osa 39

Kuinka paljon maksaa maailman kallein liha (markoissa)?
Mitä tänään syötäisiin? Osa 39

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 48 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +523 (537 ääntä)
   Taitaa olla paska ryhmä, kun ei ymmärretä, milloin Suvi osti pihvin ja että juuri tarkoittaakin kallista.

   Lainaa

  2. Kykenemätön peura 18.1.2022 0:15
   Tulos: +307 (329 ääntä)
   Maksoin kallis (kallista/kalliisti?) pelkästä pihvistä 120 mk ravinteelis Ehdottomasti käy järkeen...

   Lainaa

  3. Tulos: -6 (46 ääntä)
   Kykenemätön peura: Maksoin kallis (kallista/kalliisti?) pelkästä pihvistä 120 mk ravinteelis Ehdottomasti käy järkeen...
   Aivot suli samanteimw

   Lainaa

  4. KissaLover666 18.1.2022 1:09
   Tulos: +166 (310 ääntä)
   Kana-Broileri -kysymys oli ihan aiheellinen. Broileri Suomessa on nuorena tapettua kanaa, ja varsinaista broilerin luuta ei kissoille/koirille kannata antaa edes raakana, koska voivat sirpaloitua ja vahingoittaa suolistoa. "Aikuisena" tapetun kanan kanssa tätä riskiä ei raakana ole. Kypsennettynä toki siitäkin irtoaa siruja.

   Lainaa

  5. Itämätön makkara 18.1.2022 1:13
   Tulos: +69 (103 ääntä)
   Mun verorahat on selvästi menny hukkaan näiden ihmisten koulun kohdalla.

   Lainaa

  6. Tulos: +80 (156 ääntä)
   Mitä ihmettä Suvi? Juuri tarkoittaa joko kasvin maanalaista osaa tai puhekielen ilmaisu merkiten suhteellisen vähän aikaa sitten ollutta hetkeä. Se ei ole ikinä koskaan missään tarkoittanut mitään hintaan liittyvää.

   Lainaa

  7. Hellittämätön jyrsijä 18.1.2022 2:44
   Tulos: +32 (76 ääntä)
   KissaLover666: Kana-Broileri -kysymys oli ihan aiheellinen. Broileri Suomessa on nuorena tapettua kanaa, ja varsinaista broilerin luuta ei kissoille/koirille kannata antaa edes raakana, koska voivat sirpaloitua ja vahingoittaa suolistoa. "Aikuisena" tapetun kanan kanssa tätä riskiä ei raakana ole. Kypsennettynä toki siitäkin irtoaa siruja.
   Myytti. Broilerin luita voi aivan hyvin antaa kissalle, kunhan ei kypsennettynä anna.

   Lainaa

  8. Tulos: +130 (132 ääntä)
   ”Vuoden 1988 rahamäärää 120,00 markkaa vastaava rahamäärä vuonna 2021 oli 36,88 euroa.”

   Lainaa

  9. Painettu kirjohylje 18.1.2022 3:43
   Tulos: -40 (82 ääntä)
   Myytti. Broilerin luita voi aivan hyvin antaa kissalle, kunhan ei kypsennettynä anna. Broilerin luut on yhtä höttöä kypsennettynäkin eli ei oikeastaan mitään väliä onko raakaa vai kypsää.

   Lainaa

  10. Tulos: +82 (90 ääntä)
   Minkään linnun luita ei kannata antaa kissalle tai koiralle kypsennettynä, kokeile taittaa kypsä ja raaka luu, raaka murtuu mutta kypsä taittuu.

   Lainaa

  11. Pohjaanpalanut karjalanpiirakka 18.1.2022 6:26
   Tulos: +157 (161 ääntä)
   Toj Karin: Mitä ihmettä Suvi? Juuri tarkoittaa joko kasvin maanalaista osaa tai puhekielen ilmaisu merkiten suhteellisen vähän aikaa sitten ollutta hetkeä. Se ei ole ikinä koskaan missään tarkoittanut mitään hintaan liittyvää.
   Juuri on sekä ajan että tavan adverbi. Ajan adverbinä tarkoittaa ”parhaillaan” tai ”hetki sitten” esim lauseessa ”kirjoitan juuri kommenttia”. Tavan adverbinä vahvistaa lauseen toista sanaa ”juuri niin” tai ”se on juuri niin kallis kuin sinä sanoit”. 
   Oudostihan Suvi sitä silti käyttää 😅

   Lainaa

  12. Tulos: +31 (51 ääntä)
   Vuoden 1998 rahamäärää 120 markkaa vastaava rahamäärä vuonna 2021 oli 28,37 euroa.

   Lainaa

  13. Tulos: +42 (52 ääntä)
   Sori, se olikin ihan JUURI tapahtunut eli 1988. Vuoden 1988 rahamäärää 120,00 markkaa vastaava rahamäärä vuonna 2021 oli 36,88 euroa.

   Lainaa

  14. joku juurikasvi 18.1.2022 7:25
   Tulos: +27 (31 ääntä)
   Kyllä kun lukee, että "Kuinka paljon maksaa maailman kallein liha (Markoissa)?" muuttuu merkitys kokonaan.

   Lainaa

  15. Soinnikas sarvikuono 18.1.2022 7:26
   Tulos: +79 (135 ääntä)
   Mitään kanaa ei kaupassa myydä. Se on broileria aina. Jota ei aikuiseksi kasvateta. Se on 6 vkoa kun se on jo kasvanut luonnottoman muhkuksi, liki liikuntakyvyttömäksi möhköksi. Tee eläinsuojeluteko ja jätä broilerit ostamatta iäksi.

   Lainaa

  16. Paidaton monni 18.1.2022 7:53
   Tulos: +26 (36 ääntä)
   No eipä se 120 markan pihvi edelleenkään kallis ole. Vajaa 37 euroa.

   Lainaa

  17. Takkuinen hilleri 18.1.2022 7:59
   Tulos: +68 (70 ääntä)
   Karoliina: Taitaa olla paska ryhmä, kun ei ymmärretä, milloin Suvi osti pihvin ja että juuri tarkoittaakin kallista.
   Plot twist: Suvi on aikamatkaaja.

   Lainaa

  18. Takkuinen hilleri 18.1.2022 8:01
   Tulos: +45 (47 ääntä)
   Toj Karin: Mitä ihmettä Suvi? Juuri tarkoittaa joko kasvin maanalaista osaa tai puhekielen ilmaisu merkiten suhteellisen vähän aikaa sitten ollutta hetkeä. Se ei ole ikinä koskaan missään tarkoittanut mitään hintaan liittyvää.
   Tai korostamaan edellistä tai seuraavaa sanaa "Juuri niin" ym.

   Lainaa

  19. Tulos: +14 (34 ääntä)
   KissaLover666: Kana-Broileri -kysymys oli ihan aiheellinen. Broileri Suomessa on nuorena tapettua kanaa, ja varsinaista broilerin luuta ei kissoille/koirille kannata antaa edes raakana, koska voivat sirpaloitua ja vahingoittaa suolistoa. "Aikuisena" tapetun kanan kanssa tätä riskiä ei raakana ole. Kypsennettynä toki siitäkin irtoaa siruja.
   Broileri on kana. Se on tietty lihatuotantoon jalostettu kana, joka on aikaansaatu risteyttämällä eri kanarotuja. Broilerit kasvavat nopeasti lihaisiksi, ja ne teurastetaan kyllä nuorina, noin 5-6 vko ikäisinä.
   Sekä kanan että broilerin luut raakoina ovat hyvää ravintoa sekä kissoille että koirille. Voit ostaa broilerin luita eläimien ravinnoksi mm. kennelrehulta.

   Lainaa

  20. Tulos: +33 (37 ääntä)
   Toj Karin: Mitä ihmettä Suvi? Juuri tarkoittaa joko kasvin maanalaista osaa tai puhekielen ilmaisu merkiten suhteellisen vähän aikaa sitten ollutta hetkeä. Se ei ole ikinä koskaan missään tarkoittanut mitään hintaan liittyvää.
   Mitä ihmettä Toj? Juuri hintaahan Suvi tarkoitti!

   Lainaa

  21. Sulava Jormake 18.1.2022 9:22
   Tulos: +19 (41 ääntä)
   Härkäkeississä kyse varmaan siitä, että tyyppi sekoittanut kobe- ja waqyu-härän keskenään. Aito kobe maksaa jotain 1000€/kg ja wagyu muistaakseni tuota luokkaa mistä mokassa puhutaan. Waqyu tulee koben alueelta mutta on eri asia.

   Lainaa

  22. Pehmeä jänis 18.1.2022 9:41
   Tulos: -9 (29 ääntä)
   Hellittämätön jyrsijä: Myytti. Broilerin luita voi aivan hyvin antaa kissalle, kunhan ei kypsennettynä anna.
   Yes yes risk it for the biscuit. Eihä se oo ku kissa vai mitensemeni?

   Lainaa

  23. Tulos: +1 (27 ääntä)
   Suvilla saattaa olla jo dementia. Luulee käyneensä juuri ravintolassa vuonna 88, mutta tajuttuaan virheensä yrittää valehdella itselleen ja muilleen peittääkseen muistinsa heikkouden huonoin tuloksin ja lopuksi pakenee paikalta. Tulee hieman mieleen oma mummini.

   Lainaa

  24. Päistärikkö piimä 18.1.2022 11:22
   Tulos: +67 (73 ääntä)
   Kun oikein aivoissani kääntelen, tavallaan saan kiinni siitä, mitä Suvi tarkoittaa. "Maksoin juuri pelkästä pihvistä" = "Maksoin juurikin pelkästä pihvistä" eli tavallaan hän haluaa juuri-sanalla korostaa sitä, että PELKKÄ pihvi maksoi 120 markkaa, eli lisukkeiden hinta oli erikseen. Mutta tosiaan en tuota ymmärtäisi tuolla tavalla ilman noita lisäkommentteja.

   Lainaa

  25. Juoppo vesimeloni 18.1.2022 11:24
   Tulos: 0 (26 ääntä)
   Toj Karin: Mitä ihmettä Suvi? Juuri tarkoittaa joko kasvin maanalaista osaa tai puhekielen ilmaisu merkiten suhteellisen vähän aikaa sitten ollutta hetkeä. Se ei ole ikinä koskaan missään tarkoittanut mitään hintaan liittyvää.
   Juuri äsken luin tämän mokan.
   Juuri tänään koin, että minun on kommentoitava.
   Miksi juuri Feissarimokat on alusta, jonne jaksan kirjoittaa?
   Minusta juuri-sanaa voi kyllä käyttää myös muissa yhteyksissä kuin vain vähän aikaa sitten olleesta hetkestä. Sillä voi myös korostaa substantiiveja. Silloin juuri-sanan on kuitenkin oltava korostamaan sanan edellä. Mutta koska sanalla juuri voidaan myös tarkoittaa hetki sitten tapahtunutta, sen huolimaton käyttö voi johtaa ambivalenttiin tulkintaan, mitä juuri tässä mokassa tapahtui.
   Maksoin juuri pelkästä pihvistä 120 markkaa.
   Maksoin juuri pelkästä pihvistä 120 markkaa ravintolassa.
   Voiko näiden lauseen ymmärtämiseen vaikuttaa se, että toisessa on sana ravintola? Mieli yhdistää kontekstin siten, että ravintolassa on syöty hetki sitten. Ilman ravintola-sanaa oleva lause viittaa minusta selkeämmin siihen suuntaan, että korostetaan sanaa pihvi. Juuri pihvistä maksoin 120 markkaa.
   Selkeämmin asian olisi kuitenkin voinut ilmaista vaikka, että:
   Maksoin aikoinaan ravintolassa pelkästä pihvistä 120 markkaa.

   Lainaa

  26. Tulos: +21 (29 ääntä)
   Pohjaanpalanut karjalanpiirakka: Juuri on sekä ajan että tavan adverbi. Ajan adverbinä tarkoittaa ”parhaillaan” tai ”hetki sitten” esim lauseessa ”kirjoitan juuri kommenttia”. Tavan adverbinä vahvistaa lauseen toista sanaa ”juuri niin” tai ”se on juuri niin kallis kuin sinä sanoit”.  Oudostihan Suvi sitä silti käyttää 😅
   Mietin pitkään miten voisin muotoilla asian paremmin, mutta en lopulta pystynyt tuon parempaan. Kiitos selvennyksestä.

   Lainaa

  27. Vaatelias kana 18.1.2022 11:37
   Tulos: +24 (30 ääntä)
   Juoppo vesimeloni: Juuri äsken luin tämän mokan. Juuri tänään koin, että minun on kommentoitava. Miksi juuri Feissarimokat on alusta, jonne jaksan kirjoittaa? Minusta juuri-sanaa voi kyllä käyttää myös muissa yhteyksissä kuin vain vähän aikaa sitten olleesta hetkestä. Sillä voi myös korostaa substantiiveja. Silloin [...]
   Juuri pelkästä pihvistä maksoin 120mk
   Maksoin juurikin pelkästä pihvistä 120mk

   Lainaa

  28. Katettu karjalanpiirakka 18.1.2022 11:46
   Tulos: +41 (43 ääntä)
   Sulava Jormake: Härkäkeississä kyse varmaan siitä, että tyyppi sekoittanut kobe- ja waqyu-härän keskenään. Aito kobe maksaa jotain 1000€/kg ja wagyu muistaakseni tuota luokkaa mistä mokassa puhutaan. Waqyu tulee koben alueelta mutta on eri asia.
   Ei ole. Suomessa on myyty kobea, ja nimenomaan kobea ei wagyua, alimmillaan 400 euron kilohinnalla lihatiskiltä. Ravintolassa sen kilohinta tosiaan on helposti tuon tonnin/kilo kun katteet on vähän erit.

   Lainaa

  29. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Pohjaanpalanut karjalanpiirakka: Juuri on sekä ajan että tavan adverbi. Ajan adverbinä tarkoittaa ”parhaillaan” tai ”hetki sitten” esim lauseessa ”kirjoitan juuri kommenttia”. Tavan adverbinä vahvistaa lauseen toista sanaa ”juuri niin” tai ”se on juuri niin kallis kuin sinä sanoit”.  Oudostihan Suvi sitä silti käyttää 😅
   Juurikin näin.

   Lainaa

  30. Mustanpuhuva lihapiirakka 18.1.2022 13:12
   Tulos: -19 (23 ääntä)
   Eikös tuossa pihvikeskustelussa myös ihan saata pitää paikkaansa ettei se piffi ole "aitoa kamaa" suoraan Japanista, vaan ainoastaan samalla tavalla kasvatettua?

   Lainaa

  31. Tukala kurkku 18.1.2022 13:45
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   KissaLover666: Kana-Broileri -kysymys oli ihan aiheellinen. Broileri Suomessa on nuorena tapettua kanaa, ja varsinaista broilerin luuta ei kissoille/koirille kannata antaa edes raakana, koska voivat sirpaloitua ja vahingoittaa suolistoa. "Aikuisena" tapetun kanan kanssa tätä riskiä ei raakana ole. Kypsennettynä toki siitäkin irtoaa siruja.
   No nyt.... Broilerin luu ei ole luuta nähnykkää juuriki nuoren iän vuoksi. Se on ihan sormissa murennettevaa rustoa eikä sirpaloidu tai mitää muutakaa raakana, eikä kypsänä.
   Kanaa suomessa ei käytännössä juuri missään myydä edes. 

   Lainaa

  32. Aurinkolasiton Noita 18.1.2022 15:41
   Tulos: +11 (15 ääntä)
   "Se on juurikin näin, se on Pågen!"

   Lainaa

  33. Siirrettävä leijona 18.1.2022 16:07
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Napael: Suvilla saattaa olla jo dementia. Luulee käyneensä juuri ravintolassa vuonna 88, mutta tajuttuaan virheensä yrittää valehdella itselleen ja muilleen peittääkseen muistinsa heikkouden huonoin tuloksin ja lopuksi pakenee paikalta. Tulee hieman mieleen oma mummini.
   No mut -88 oli juuri. Kova hellekesä verrattuna räntäsateiseen ja hyytävään -87 kesään.

   Lainaa

  34. Kaikkitietävä sorsa 18.1.2022 16:13
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Päistärikkö piimä: Kun oikein aivoissani kääntelen, tavallaan saan kiinni siitä, mitä Suvi tarkoittaa. "Maksoin juuri pelkästä pihvistä" = "Maksoin juurikin pelkästä pihvistä" eli tavallaan hän haluaa juuri-sanalla korostaa sitä, että PELKKÄ pihvi maksoi 120 markkaa, eli lisukkeiden hinta oli erikseen. Mutta tosiaan en tuota ymmärtäisi tuolla tavalla ilman noita lisäkommentteja.
   Tämä oli hyvin avattu. Mutta tuo "juurikin" on aivan hirveä sana, joka on nykyään ylikäytetty.

   Lainaa

  35. Poissaoleva ahven 18.1.2022 16:45
   Tulos: +30 (30 ääntä)
   Mustanpuhuva lihapiirakka: Eikös tuossa pihvikeskustelussa myös ihan saata pitää paikkaansa ettei se piffi ole "aitoa kamaa" suoraan Japanista, vaan ainoastaan samalla tavalla kasvatettua?
   Ei. Ei sitä saa myydä kobe-mimellä jos ei ole kobea ja täytyy olla sertifioitu kauppa. Ainakin Järvenpään CM:n kauppias on sen sertifikaatin hankkinut ja saa sitä maahantuoda ja myydä. Siitä oli lehdessäkin juttua kun porukka jonotti siellä sitä lihaa. Ei kai sitä siellä jatkuvassa valikoimassa ole mutta pieniä eriä. Luin tuon keskustelun kun sitä käytiin (muistaakseni se oli FB-kokeissa) ja kyllä se Tomin liha oli ihan kobena ostettua, sitä puitiin siinä kommenteissa meinaan aika lailla.

   Lainaa

  36. Taskulämmin unikeko 18.1.2022 21:46
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Pehmeä jänis: Yes yes risk it for the biscuit. Eihä se oo ku kissa vai mitensemeni?
   Ei ole mitään riskiä, raaka broilerinluu on aivan hyvää ravintoa sekä kissoille että koirille. Tuossa argumentissa ei ylipäätään ole mitään logiikkaa, että broilerin luut olisivat huonompia kissalle kuin kanan luut koska ne ovat nuorempana tapettuja - nehän juuri on pehmeämpiä ja höttöisempiä kuin vanhemman kanan luut, eli ei ainakaan vaarallisempia. 
   Tuo "eihän se oo ku kissa" -vattuilu ei nyt ihan osunut maaliin, mutta ehkäpä vain projisoit omaa suhtautumistasi. :) Meidän kissat on aina ollut löytökissoja joille on tarjottu parhaat mahdolliset olosuhteet ja tarvittaessa kalliitkin hoidot, ne todella ovat perheenjäseniä. 

   Lainaa

  37. Lakaistu lohikäärme 19.1.2022 3:27
   Tulos: +18 (24 ääntä)
   Maksoi parikymppiä pihvistä vuonna 1988 ja asia vieläkin kaivaa? No jo on ollut pihvi.

   Lainaa

  38. Kurja Pineeli 19.1.2022 9:09
   Tulos: +8 (18 ääntä)
   JORMAVAAHTO! hyi :D

   Lainaa

  39. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 19.1.2022 9:11
   Tulos: -6 (10 ääntä)
   Ostin juuriin auton. Juuri hinta alleviivaa statustani. Sanon vaan kaikille ettei ollut juurikaan vaikka kaikki jotka autoista jotain ymmärtää tietää että oli tosi juuri. Juuri nyt käytän juurista aikaa kirjoittaen juuri tätä kommenttia.

   Lainaa

  40. Arkkienkeli 19.1.2022 14:20
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Karoliina: Taitaa olla paska ryhmä, kun ei ymmärretä, milloin Suvi osti pihvin ja että juuri tarkoittaakin kallista.
   Just ostin korillisen kaljaa. Maksoi 142 markkaa korin pantin kanssa...

   Lainaa

  41. Tauluton sorsa 19.1.2022 14:51
   Tulos: +2 (12 ääntä)
   Paidaton monni: No eipä se 120 markan pihvi edelleenkään kallis ole. Vajaa 37 euroa.
   Ei kallis? Itselle on.

   Lainaa

  42. Korkeahko lihapiirakka 20.1.2022 0:45
   Tulos: -9 (11 ääntä)
   KissaLover666: Kana-Broileri -kysymys oli ihan aiheellinen. Broileri Suomessa on nuorena tapettua kanaa, ja varsinaista broilerin luuta ei kissoille/koirille kannata antaa edes raakana, koska voivat sirpaloitua ja vahingoittaa suolistoa. "Aikuisena" tapetun kanan kanssa tätä riskiä ei raakana ole. Kypsennettynä toki siitäkin irtoaa siruja.
   Nope. Kana on viidakossa elävä eläin. Broileri on markkinointinimi. On kaksi näiden tyyppistä, loppuun jalostettua ”eläintä”, joita Suomessa syödään. Molemmat ovat vain numerosarjoja. En nyt muista numeroita enää.

   Lainaa

  43. Eilinen ananas 20.1.2022 10:49
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Ei kannata ostaa sitä naapurin maalaiskanaa, juurikin siitä ruotsalaisesta tehtaasta jossa lintuja keitettiin elävinä jne..

   Lainaa

  44. Katettu koira 21.1.2022 10:23
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Sulava Jormake: Härkäkeississä kyse varmaan siitä, että tyyppi sekoittanut kobe- ja waqyu-härän keskenään. Aito kobe maksaa jotain 1000€/kg ja wagyu muistaakseni tuota luokkaa mistä mokassa puhutaan. Waqyu tulee koben alueelta mutta on eri asia.
   Kannattaa ehkä terästää muistia googlen avulla. Meni aikalailla kaikki metsään noissa muistelmissa.

   Lainaa

  45. Tervetullut undulaatti 21.1.2022 17:06
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Katettu karjalanpiirakka: Ei ole. Suomessa on myyty kobea, ja nimenomaan kobea ei wagyua, alimmillaan 400 euron kilohinnalla lihatiskiltä. Ravintolassa sen kilohinta tosiaan on helposti tuon tonnin/kilo kun katteet on vähän erit.
   Wagyu 255 €/kg. Lihatiskillä.

   Lainaa

  46. Tulos: -3 (3 ääntä)
   Broileri ja kana ovat eri asioita, en ymmärrä mikä tuossa on se moka.

   Lainaa

  47. Vammanen apina 27.1.2022 4:08
   Tulos: -6 (6 ääntä)
   Eikö 1 € ollu 5,945 mk? Mistä nuo ylläolevat euromäärät on saatu kun tuon mukaan 120mk : 5,945 = 20,19€ ..?

   Lainaa

  48. Syömätön susi 18.1.2023 19:59
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Vammanen apina: Eikö 1 € ollu 5,945 mk? Mistä nuo ylläolevat euromäärät on saatu kun tuon mukaan 120mk : 5,945 = 20,19€ ..?
   Niin, vuonna 2002 kun siiryttiin markoista euroihin. Tässä on kuitenkin oletettavasti otettu ostovoiman muutos myös huomioon. Eli esimerkiksi inflaatio syö jatkuvasti rahan arvoa/ ostovoimaa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: broileri, kallis, kana, kilohinta, kobe, kuva, liha, markat, mutakakku, ruoka