Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 545

Näin valmistat omat ruoat omassa hytissä.
Sekalaisia, osa 545

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 54 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Uskomaton seppä 20.1.2022 0:12
      Tulos: -107 (149 ääntä)
      Tiian juttu ei auennut, toi Jarin juttu ollut jo? Hbo maxin juttu on mainosmoka...

      Lainaa

    2. Kankea sarvikuono 20.1.2022 0:27
      Tulos: +167 (199 ääntä)
      Uskomaton seppä: Tiian juttu ei auennut, toi Jarin juttu ollut jo? Hbo maxin juttu on mainosmoka...
      Maapallon ohittava kappale on nimenomaan kirjaimellisesti _ulko_maakategorian uutinen.

      Lainaa

    3. Tornipöllö 20.1.2022 1:22
      Tulos: +330 (352 ääntä)
      Mielikuva siitä, kun Jenni kiertää epätoivoisesti Siljan ravintoloita roiskeläppä kädessä ja kyselee henkilökunnalta, että "Oisko teillä täällä mikroa missä mä voisin lämmittää tän?" 😁

      Lainaa

    4. Lieto pähkinä 20.1.2022 1:31
      Tulos: -110 (146 ääntä)
      Tornipöllö: Mielikuva siitä, kun Jenni kiertää epätoivoisesti Siljan ravintoloita roiskeläppä kädessä ja kyselee henkilökunnalta, että "Oisko teillä täällä mikroa missä mä voisin lämmittää tän?" 😁
      Yhtä herttaista kuin mutustaa lentokoneessa voileipää, jonka vanhempi sukulainen on pakannut mukaan (siis käsimatkatavarat täynnä evästä!)

      Lainaa

    5. Riski hedelmä 20.1.2022 1:37
      Tulos: +306 (422 ääntä)
      Lieto pähkinä: Yhtä herttaista kuin mutustaa lentokoneessa voileipää, jonka vanhempi sukulainen on pakannut mukaan (siis käsimatkatavarat täynnä evästä!)
      Mä ymmärrän lentokone-eväät, siis kun yleensä lentokoneessa ollaan että päästään siirtymään paikasta toiseen. Sen sijaan se, että lähdetään laivalle lillumaan vuorokaudeksi tai pariksi aikomuksena vain tuijotella oman hytin seiniä ja lämmitellä roiskeläppiä kotoa roudatussa mikrossa, menee kyllä aivan yli hilseen.

      Lainaa

    6. Tulos: -18 (34 ääntä)
      Se roiskeläppä maistuu aina samalta.

      Lainaa

    7. Sotilasarvoltaan herkkuruoka 20.1.2022 1:48
      Tulos: +215 (295 ääntä)
      Minä en kyllä lähtisi risteilylle jos rahat olisi niin tiukalla ettei ruokaankaan riitä.

      Lainaa

    8. Puli appelsiini 20.1.2022 1:57
      Tulos: +231 (261 ääntä)
      Riski hedelmä: Mä ymmärrän lentokone-eväät, siis kun yleensä lentokoneessa ollaan että päästään siirtymään paikasta toiseen. Sen sijaan se, että lähdetään laivalle lillumaan vuorokaudeksi tai pariksi aikomuksena vain tuijotella oman hytin seiniä ja lämmitellä roiskeläppiä kotoa roudatussa mikrossa, menee kyllä aivan yli hilseen.
      Ootko tosissas? Kyllähän laivallakin voi siirtyä paikasta toiseen. Mokaaja mainitsikin välin Helsinki-Tukholma.

      Lainaa

    9. Arvoton jänis 20.1.2022 4:32
      Tulos: +243 (253 ääntä)
      Mikrokysymys on sinänsä ihan hyvä, koska on kyllä matkustajia, jotka tarvitsevat sitä, esimerkiksi pikkulapsiperheet, joiden pitää maitoa, puuroa, sosetta tms lämmittää. Mutta en kyllä itsekään lähtis laivalle mikroaterioita syömään 😅

      Lainaa

    10. Innostunut Sonni 20.1.2022 5:43
      Tulos: +48 (122 ääntä)
      Arvoton jänis: Mikrokysymys on sinänsä ihan hyvä, koska on kyllä matkustajia, jotka tarvitsevat sitä, esimerkiksi pikkulapsiperheet, joiden pitää maitoa, puuroa, sosetta tms lämmittää. Mutta en kyllä itsekään lähtis laivalle mikroaterioita syömään 😅
      Kysymys on huono ja vastaus on kyllä löytyy. Nimenomaan niille lapsille saat lämmitettyä ruuat varmasti missä vaan ravintolassaa ja vois kuvitella et jossai luxus hytissä vois olla myös oma mikro, mutta jos on rahat niin tiukalla, että ei ole varaa itse syödä niin parempi ostaa sillä laivalipun hinnalla vaikka nuudeleita ja jäädä kotiin syömään.

      Lainaa

    11. Aliarvostettu alpakka 20.1.2022 6:19
      Tulos: +144 (154 ääntä)
      En tiiä mikä Jennillä on risteilyn tarkoitus mutta itse käyttänyt laivoja aikoinaan Turku-Tukholma -reitillä nopeilla työkeikoilla käymiseen Ruotsissa ilman muuta tarkoitusta kuin istua hytissä matkan ajan ja pelata Game Boyta, niin sinänsä ihan ymmärrettävä kysymys. Toki jos kyseessä huvittelumatka niin hieman oudompaa, ja Jenni jos luet niin ehkä joku pieni voileipägrilli ois helpompi raahata kuin isohko mikro. 🤔 Kyllä silläkin pizza lämpenee, ja esim. vihikset!

      Lainaa

    12. Lypsylämmin minkki 20.1.2022 6:31
      Tulos: +259 (269 ääntä)
      Miten tämä Suomen ja Ruotsin välillä siirtyminen on monelle niin vieras asia? Ymmärrän, että moni käy vain risteilyillä, mutta eivätkö he ole huomanneet, että siellä on paljon ihmisiä, jotka ihan matkustavat maasta toiseen? Esimerkiksi minun siskoni opiskeli pari vuotta Tukholmassa ja todellakin oltiin budjettimatkailijoita, kun reissattiin toistemme luona. Olihan ne rahat toki tiukilla opiskeluaikana, mutta eipä tullut mieleen, että laivalla ei voisi matkustaa, jos ei halua syytää pennosiaan samalla ravintolaruokiin.

      Lainaa

    13. Mönjässä kierinyt tohtori 20.1.2022 7:35
      Tulos: +140 (158 ääntä)
      Siis tuossa ei sanallakaan mainita, että kyseessä olisi risteily, joten miksi moni olettaa niin olevan? Itsekin olisin mennyt Ruotsiin laivalla yhteen tapahtumaan, en risteilyn takia vaan sen tapahtuman takia, jos sitä ei olisi peruttu koronan takia. Laiva olisi ollut vain matkustusväline.

      Lainaa

    14. Harmaa kivi 20.1.2022 8:21
      Tulos: +97 (111 ääntä)
      Lypsylämmin minkki: Miten tämä Suomen ja Ruotsin välillä siirtyminen on monelle niin vieras asia? Ymmärrän, että moni käy vain risteilyillä, mutta eivätkö he ole huomanneet, että siellä on paljon ihmisiä, jotka ihan matkustavat maasta toiseen? Esimerkiksi minun siskoni opiskeli pari vuotta Tukholmassa ja todellakin [...]
        Nelitoistavuotiaana en halunnut mennä Ruotsin-risteilyllä katsomaan kaupunkia, koska olin 14 ja laiva oli jotenkin bling. Tämä siis varhaisteini-ikäiseltä. Nyt aikuisena ainut tarkoitus mennä niille purkeille on päästä johonkin muualle, joten jos voisin syödä hytissäni omat eväät ja jättää väliin ne tättärääbuffetit katkarapukiloineen, niin hyvä idea. Ei edes rahan takia -miksei senkin, miksi käyttää varojani johonkin mitä en halua, kun voisin käyttää johonkin mitä haluan -vaan sen kammottavan kasaritunnelman ja kännisten kanssamatkustajien takia. No, jos tästä taas jonnekin päästään, niin teen voileipiä. Pahin moka tuossa kai on, ettei osaa varustautua paremmilla eväillä kuin mikropitsoilla...

      Lainaa

    15. Kesy preeriasusi 20.1.2022 8:28
      Tulos: +96 (104 ääntä)
      Enpä olisi minäkään arvannut, että reittimatkustamisen konsepti on monille niin vieras että laivamatkustajan oletetaan ilman muuta olevan risteilyllä. Esim. itseäni ei vois risteilyt vähempää kiinnostaa, vaikka Suomen ja Ruotsin väliä onkin tullut reissattua varmaan kymmeniä kertoja. Ihan mielellään matkustaisin laivassa vailla ravintoloita ja myymälöitä, mutta kun sellaiset vaihtoehdot on vähissä, täytyy matkustaa siellä risteilijöiden seassa. Eväät on yleensä mukana ihan niin kuin millä tahansa pakollisella matkalla,vaikka Turun ja Tukholman väli onneksi onkin niin lyhyt ettei siinä paljon syödä tarvitse. Heti satamasta lähdön jälkeen omaan hyttiin nukkumaan ja aamulla ulos.

      Lainaa

    16. Männä paimen 20.1.2022 8:58
      Tulos: +125 (133 ääntä)
      Puli appelsiini: Ootko tosissas? Kyllähän laivallakin voi siirtyä paikasta toiseen. Mokaaja mainitsikin välin Helsinki-Tukholma.
      ja jos on reittimatkalla, niin tottahan mikro on sillon näppärä kanniskella mukana.

      Lainaa

    17. Bakteeriton huonekalu 20.1.2022 9:36
      Tulos: +72 (86 ääntä)
      Mönjässä kierinyt tohtori: Siis tuossa ei sanallakaan mainita, että kyseessä olisi risteily, joten miksi moni olettaa niin olevan? Itsekin olisin mennyt Ruotsiin laivalla yhteen tapahtumaan, en risteilyn takia vaan sen tapahtuman takia, jos sitä ei olisi peruttu koronan takia. Laiva olisi ollut vain matkustusväline.
      Koska, jos on vain siirtymässä paikasta toiseen, niin mikron kanteleminen mukana tuntuu erikoiselta. Vai oisitko itsekin ottanut tapahtumaasi mikron mukaan? Vai jättänyt narikkaan?

      Lainaa

    18. Itseasiassa 20.1.2022 9:46
      Tulos: +82 (98 ääntä)
      Tiedän vähävaraisen lapsiperheen, joka aikalailla budjettimatkaili tuolla tyylillä laivalla(kin). Eväitä oli reippaasti koko perheelle. Hytissä keittivät mm. munia sellaisella vedenkeittimellä jossa ei ole termostaattia vaan se kiehuu kunnes katkaiset virran (munat säilyvät paremmin lämpimässä keittämättöminä). Kävivät myös jossain ravintolassa syömässä, mutta parin päivän aikana kukin tarvitsee kuitenkin useamman kerran ruokaa, joten kikkailulla sai säästettyä. Laivalla on muutakin nähtävää kuin ravintolat, joten pääsivät vähän tuulettamaan päitä arjesta muihin ympyröihin. Lapsille kuin tekee hyvää nähdä muita paikkoja ja ihmisiä vaikkei perheen tulot ole kummoiset.

      Lainaa

    19. Ontuva pelikaani 20.1.2022 10:31
      Tulos: +31 (55 ääntä)
      Bakteeriton huonekalu: Koska, jos on vain siirtymässä paikasta toiseen, niin mikron kanteleminen mukana tuntuu erikoiselta. Vai oisitko itsekin ottanut tapahtumaasi mikron mukaan? Vai jättänyt narikkaan?
      Voihan niillä olla vaikka asuntoauto siellä laivan autotasolla. Mistään sitä tietää.

      Lainaa

    20. Kykenemätön peura 20.1.2022 10:34
      Tulos: +101 (103 ääntä)
      Itseasiassa: Tiedän vähävaraisen lapsiperheen, joka aikalailla budjettimatkaili tuolla tyylillä laivalla(kin). Eväitä oli reippaasti koko perheelle. Hytissä keittivät mm. munia sellaisella vedenkeittimellä jossa ei ole termostaattia vaan se kiehuu kunnes katkaiset virran (munat säilyvät paremmin lämpimässä [...]
      Me tehtiin tätä myös, kun olin lapsi. Turusta joko Tukholmaan tai Maarianhaminaan. En muista mitä syötiin, mutta eihän se itse risteily maksa paljon mitään. Kiva päästä vähän erilaisiin maisemiin, bingoon ja pallomereen.
      Joskus yläasteella käytiin ekaa kertaa perheen kanssa muutama päivä Tallinnassa. Muistan miten kirpaisi, kun opettaja sanoi koko luokan kuullen, ettei sitä lasketa kesälomamatkaksi.

      Lainaa

    21. Vastikkeeton makkara 20.1.2022 10:50
      Tulos: -22 (34 ääntä)
      Mutta siis jos roiskeläppäpizzalla aikoo risteilyn hoitaa, niin mukaan tarvii myös jääkaapin. Muistelisin, ettei hyteissä ole? Tuollaiset eineksethän menevät ns. pilluuseen lämpimässä. Tuliaisina ruokamyrkytys.

      Lainaa

    22. Tulos: +15 (41 ääntä)
      Vastikkeeton makkara: Mutta siis jos roiskeläppäpizzalla aikoo risteilyn hoitaa, niin mukaan tarvii myös jääkaapin. Muistelisin, ettei hyteissä ole? Tuollaiset eineksethän menevät ns. pilluuseen lämpimässä. Tuliaisina ruokamyrkytys.
      Roiskeläpät pyysyy syötävinä vaikka ollu repussa 16h kuumana kesäpäivänä, ja kyllä, raakana söin eikä tullut mitään onpelmia.

      Lainaa

    23. Sotaisa vihannes 20.1.2022 12:27
      Tulos: +2 (22 ääntä)
      Jos on reittimatkalla niin miksi haaskata rahaa hyttiin? Ei se Tukholmaan niin kauaa puksuttele

      Lainaa

    24. Tulos: +22 (28 ääntä)
      Riski hedelmä: Mä ymmärrän lentokone-eväät, siis kun yleensä lentokoneessa ollaan että päästään siirtymään paikasta toiseen. Sen sijaan se, että lähdetään laivalle lillumaan vuorokaudeksi tai pariksi aikomuksena vain tuijotella oman hytin seiniä ja lämmitellä roiskeläppiä kotoa roudatussa mikrossa, menee kyllä aivan yli hilseen.
      Jotkut myös käyttävät ihan paikasta a paikkaan b kulkuvälineenä noita laivoja. Ite ku kuljin joskus vähän enemmän ni todellaki yritin vaan päästä perille tuhlaamatta joka kerta satalappusta raflaan ja myymälöihin. Yritin aina keksiä eväät mukaan jostain kaupasta ennen laivaan astumista.

      Lainaa

    25. Tulos: +30 (46 ääntä)
      Budjettimatkailu on ihan parasta. Huomaa miten alempi keskiluokka on vieraantunut siitä, että monilla (esim kulttuurislan) ihmisillä ei oo yhtä paljon käyttövaraa, mutta myös maku voi olla sellainen, että ruotsinlaivan ravintoloiden tunnelma ei edusta erityistä luksusta. Reittimatkustajat, jotka kulkee väliä usein on varmaan aika kyllästyneitä niihin ravintoloihin. (Etenkin kun hinta on kuitenkin luokkaa ”astetta parempi ravintolailta” ja itse on töissä.) Moni haluais vaan levätä tai valmistautua työpäivään (jos vielä tullut laivalle töistä ja aamulla juoksee suoraan pitämään jotain esitelmää). Perinteisesti interreilaajat on menneet tuota kautta Eurooppaan, ja rahaa ei yleensä ole tarkoitus käyttää heti matkan alussa mukahienoon ravintolaan. Kasvissyöjille tarjonta perinteisesti laivoilla on ollut huonoa. Se parani kyllä viime vuosina, mutta nyt esim Buffet on taas riisuttu koronan ja vähentyneen matkustajamäärän takia kai ja tietty nimenomaan vegaanisista tuotteista aloittaen… Jos esim. laivan ainoa asiallinen vegaaninen ateria on siinä ”hienoimmassa” ravintolassa niin sen voi ehkä päättää syödä kerran risteilyllä, mutta ei yleensä viitsisi molempiin suuntiin mennessä. Hinta/houkuttavuus-suhde ei toimi. Laivat tarjoaa myös ainakin Helsinkiläisille staycationia vastaavan edullisemman mahdollisuuden saada ”hotellihuone” pariksi yöksi. Esim. perheet joissa on isompia lapsia ja teinejä on olleet etenkin koronan ja etäkoulujen aikaan vähän tilanteessa, että pariskunnilla ei ole koskaan yhteistä aikaa kun teinit valvoo pikkutunneille ja todellakin tietää mistä on kyse, jos kuulevat jotain. Jos siis puolison kanssa lähtee risteilylle voi mielessä olla lähinnä hytissä muhinoiminen ja omassa rauhassa juttelu. Miksei se ravintolakin, jos laivan tunnelmasta tykkää, mutta tässä on taas yksi hyvä syy mennä risteilylle budjetilla ja tuijottaa vain hytin seiniä. Samoin etenkin pienten lasten kanssa laivalla ja Tukholmassa on paljon lasten mielestä kivaa. Todellakin budjetilla se voi olla edullinen tapa saada jotain vähän erityistä perheelle, mutta ravintoloihin ei pysty tai halua panostaa, eikä siellä pienten lasten kanssa itsekään pystyisi kauheesti rentoutumaan ja nauttimaan syömisestä ja keskustelusta. Rahaa menee joka tapauksessa kaikkeen ”pieneen”, kahvilakäyntiä, jotain herkkuja kaupasta jne.

      Lainaa

    26. Tulos: +12 (24 ääntä)
      Riski hedelmä: Mä ymmärrän lentokone-eväät, siis kun yleensä lentokoneessa ollaan että päästään siirtymään paikasta toiseen. Sen sijaan se, että lähdetään laivalle lillumaan vuorokaudeksi tai pariksi aikomuksena vain tuijotella oman hytin seiniä ja lämmitellä roiskeläppiä kotoa roudatussa mikrossa, menee kyllä aivan yli hilseen.
      Laivallaon myös reittimatkustajia. Ei kaikki ole huvikseen risteilyllä. Rekkakuskeille on sentään oma tila jossa on suihkut ja keittiöt, mutta toisaalta ymmärrän tuota. Ennenvanhaan laivoilla oli normaali a´la carte- paikka mistä sai sen 15€:n annoksen ja jopa taxfreessä myytiin voileipiä ja muuta välipalaa, mutta nyt kaikesta on täytynyt tehdä sellaista että "rahat pois matkustajilta". On joku buffet mikä maksaa 35€ jossa Suomalaiset ajattelee, että pitää syödä ja juoda paljon niin tulee jotenkin halvemmaksi tai sitten joku hieno ravintola missä ei sanota edes päivää jollei oo satasta kourassa.    Ei mikään ihme, että risteilyt maksaa sen 10€ kun yhtiön tyyli on se, ettei matkustaja pärjää alle satasella vaikka olis selvinpäin koko ajan.

      Lainaa

    27. Muumiopeikko 20.1.2022 14:25
      Tulos: +11 (23 ääntä)
      Olen useasti matkustanut ruotsinlaivalla, ja yksikään niistä ei ollut risteily.. Yhtälailla se laiva on paikasta A paikkaan B pakollsta siirtymistä varten ja miksi siellä pitäisi syödä jossain ylihinnoitellussa, kalliissa ravintolassa, kun voisi ottaa omat eväät mukaan?

      Lainaa

    28. Kyltymätön leopardi 20.1.2022 14:47
      Tulos: +24 (38 ääntä)
      Ehkäpä omille eväille ei ole lämmitysmahdollisuutta siksi, että ne on kielletty. Suora lainaus Siljan järjestyssäännöistä: "Helsinki-Tukholma/Turku-Tukholma –reiteillä (tai päinvastoin) risteilymatkustajat eivät saa tuoda alkoholijuomia ja ruokaa laivalle."

      Lainaa

    29. Astmaton keiju 20.1.2022 15:20
      Tulos: +3 (7 ääntä)
      Riski hedelmä: Mä ymmärrän lentokone-eväät, siis kun yleensä lentokoneessa ollaan että päästään siirtymään paikasta toiseen. Sen sijaan se, että lähdetään laivalle lillumaan vuorokaudeksi tai pariksi aikomuksena vain tuijotella oman hytin seiniä ja lämmitellä roiskeläppiä kotoa roudatussa mikrossa, menee kyllä aivan yli hilseen.
      Voi siellä olla ihan reittimatkallakin laivassa

      Lainaa

    30. heimosenkeimo 20.1.2022 15:43
      Tulos: +6 (20 ääntä)
      Jenni veti kyllä nyt vähän paremmaks kuin isäni joka sentään kävi ostaan kahvilasta kahvia, hiippaili hyttiin ja kaivoi repusta läjän silli-voileipiä. Varmaan olis mikronkin ottanu mukaan jos äiti ei olis kieltäny. Puuhamaahankin kun mentiin muksuna niin piti olla työkalupakkeja sen verran mukana että voi tehdä koneremontin tien päällä koska hinausauto maksaa liikaa.

      Lainaa

    31. Tulos: +45 (53 ääntä)
      Mä kuolisin häpeästä, jos lähettäisin äidilleni tollasia viestejä vahingossa. Ai saatana sattu kipeää sieluun ko luin ton mokan.

      Lainaa

    32. Lypsylämmin minkki 20.1.2022 16:36
      Tulos: +31 (35 ääntä)
      Kyltymätön leopardi: Ehkäpä omille eväille ei ole lämmitysmahdollisuutta siksi, että ne on kielletty. Suora lainaus Siljan järjestyssäännöistä: "Helsinki-Tukholma/Turku-Tukholma –reiteillä (tai päinvastoin) risteilymatkustajat eivät saa tuoda alkoholijuomia ja ruokaa laivalle."
      Mutta reittimatkustajille tällaista kieltoa ei ole. Sitä en kyllä tiedä miten näitä valvotaan, ainakaan minulle ei ole koskaan tehty mitään matkatavaroiden tarkastusta.

      Lainaa

    33. Tulos: +19 (21 ääntä)
      Siitä lienee liian pitkä aika kun viimeksi katsoin LotR-trilogian, ei se sormusaaveen siivekäs ratsu noin tukeva mun muistaakseni ollut.

      Lainaa

    34. Olemassa oleva oppilas 20.1.2022 21:38
      Tulos: +18 (18 ääntä)
      Lypsylämmin minkki: Mutta reittimatkustajille tällaista kieltoa ei ole. Sitä en kyllä tiedä miten näitä valvotaan, ainakaan minulle ei ole koskaan tehty mitään matkatavaroiden tarkastusta.
      Ei sitä systemaattisesti valvotakaan. Toki matkustajia voidaan tarkastaa ja joskus olen nähnyt jonkun kaljojen jäävän satamaan - henkilö oli tukevassa humalassa jo Helsingissä, mikä varmaan herätti mielenkiinnon. Hyvin Olympiaterminaalin viereisestä Alepasta voi käydä hakemassa eväät reissulle ja pakata laukkuun. Ei niitä kysellä. Siellä on usein moni muukin risteilylle lähtevä samoissa puuhissa.

      Lainaa

    35. Riski hedelmä 20.1.2022 21:57
      Tulos: +51 (51 ääntä)
      Okei, huomaan olevani todellisuudesta vieraantunut. Mulle laivasta tosiaan tuli mieleen vain huviristeily. Kiitos kaikille niille jotka avasivat mun maailmankuvaani.

      Lainaa

    36. Tapetoitu bataatti 21.1.2022 0:21
      Tulos: +49 (53 ääntä)
      Budjettimatkailija ilmoittautuu! Rahaa ei ole liikaa, mutta jotain elämyksiä haluan silti lapsille tarjota. Yleensä jostain saa jonkun risteilylahjakortin. Laivaan mennään mäkkärin kautta, iltapalaeväät mukana. Aamulla lapset herää kukonlaulun aikaan ja heille on aamupalaeväät hytissä niin äiti saa vielä torkkua. Seisovan pöydän aamiainen esitellään lapille lounasruokailuna (perunoita, nakkeja ym. Ihan lämmintäkin ruokaa). Tukholmassa on paljon kaikkea kivaa ilmaistakin tekemistä ja välissä voi hakea vaikka jätskit kaupasta. Juuri ennen laivaan palaamista käydään syömässä jossain edullisessa paikassa. Ilta- ja aamupalaeväät taas mukana. Lasten kanssa matkustaessa en halua maksaa iltabuffetin alkoholitarjoilusta, kun en siitä kuitenkaan pääsisi nauttimaan. Lapsille jo se mäkkäri ja aamiaisbuffa on poikkeus arjesta ja lomareissun luksusta.

      Lainaa

    37. Pehmeä jänis 21.1.2022 5:52
      Tulos: -29 (33 ääntä)
      Arvoton jänis: Mikrokysymys on sinänsä ihan hyvä, koska on kyllä matkustajia, jotka tarvitsevat sitä, esimerkiksi pikkulapsiperheet, joiden pitää maitoa, puuroa, sosetta tms lämmittää. Mutta en kyllä itsekään lähtis laivalle mikroaterioita syömään 😅
      Enpä kyllä lähtis lasten kanssa laivalle, sen verta häröä porukkaa ne kanssa "matkaajat"

      Lainaa

    38. Koherentti ankka 21.1.2022 8:27
      Tulos: +26 (26 ääntä)
      Pehmeä jänis: Enpä kyllä lähtis lasten kanssa laivalle, sen verta häröä porukkaa ne kanssa "matkaajat"
      Aika monesti on lasten kanssa käyty laivalla, joko reitti- tai risteilymatkustajana, eikä kertaakaan ole törmätty mihinkään häröihin porukoihin. Ei toisaalta oo notkuttu paikoissa, joissa tarjoillaan alkoholia, vaan lähinnä käyty tax freessa, leikkihuoneissa ja joskus ehkä leffassa. Niissä tuppaa olemaan ihan tavallisia ihmisiä, muita lapsiperheitä paljolti.

      Lainaa

    39. Parraton lokki 21.1.2022 9:15
      Tulos: -1 (15 ääntä)
      Aliarvostettu alpakka: En tiiä mikä Jennillä on risteilyn tarkoitus mutta itse käyttänyt laivoja aikoinaan Turku-Tukholma -reitillä nopeilla työkeikoilla käymiseen Ruotsissa ilman muuta tarkoitusta kuin istua hytissä matkan ajan ja pelata Game Boyta, niin sinänsä ihan ymmärrettävä kysymys. Toki jos kyseessä huvittelumatka [...]
      Sillä parilla kympillä on päässyt lentäenkin Tukholmaan. Jos siis oikeasti nopeasti haluaa mennä. Toki laivalta voi palatessa tuoda lätkäkassillisen nuuskaa.

      Lainaa

    40. Periytyvä haukka 21.1.2022 13:39
      Tulos: +17 (17 ääntä)
      Sotaisa vihannes: Jos on reittimatkalla niin miksi haaskata rahaa hyttiin? Ei se Tukholmaan niin kauaa puksuttele
      Esim lasten kanssa matkustaessa se hytti on mainio jopa Turku-Maarianhamina välillä. Ehdottomasti hintansa väärti. Olen kokeillut kumminkin päin. Ekalla reissulla juoksin 6h lähes taukoamatta lapsen perässä kerroksesta toiseen (kesällä oli lasten leikki- ja pelipaikkoja enemmän), toisella reisulla hytti: oma vessa ja päiväunet. Lapsi oli silloin 3v. Ilman hyttiä se lapsi on oltava mukana vessakopissakin, ettei karkaa mihinkään.

      Lainaa

    41. Periytyvä haukka 21.1.2022 13:49
      Tulos: +4 (12 ääntä)
      Kyltymätön leopardi: Ehkäpä omille eväille ei ole lämmitysmahdollisuutta siksi, että ne on kielletty. Suora lainaus Siljan järjestyssäännöistä: "Helsinki-Tukholma/Turku-Tukholma –reiteillä (tai päinvastoin) risteilymatkustajat eivät saa tuoda alkoholijuomia ja ruokaa laivalle."
      Reittimatkalle aikoinaan juoksin viime hetkellä kaljapäkki toisessa kädessä. Ei ongelmaa. Lähinnä vain naureskelua saatiin silloisen poikakaverin kanssa osaksemme. Kaljat meni avaamattomana Tukholmaan, ja jäi ekalle bussipysäkille, kun en jaksanut enää niitä kantaa, enkä uskaltanut juoda enempää, ettei reissu venähdä. Siihen tilanteeseen oli jouduttu Tampereelta pilkun jälkeen aamujunalla Turkuun, sieltä viskibaarin ja katusoiton kautta laivalle. Rahat loppui Tukholmassa ja poikakaveri nöyränä soitteli vanhemmiltaan paluulippurahat. Kyseessä oli kaks yllytyshullua, joista kumpikaan ei suostunut olemaan se, joka jättää leikin kesken.

      Lainaa

    42. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 21.1.2022 17:03
      Tulos: +14 (30 ääntä)
      Innostunut Sonni: Kysymys on huono ja vastaus on kyllä löytyy. Nimenomaan niille lapsille saat lämmitettyä ruuat varmasti missä vaan ravintolassaa ja vois kuvitella et jossai luxus hytissä vois olla myös oma mikro, mutta jos on rahat niin tiukalla, että ei ole varaa itse syödä niin parempi ostaa sillä laivalipun hinnalla vaikka nuudeleita ja jäädä kotiin syömään.
      Se onkin kiva sanoa ettei päässyt esim. mummon hautajaisiin sen takia että halusi sijoittaa rahat nuudeliin. Jotkut nyt vaan joutuu elämään tässä maailmassa pienellä budjetilla mutta joskus on tarve päästä jonnekin. Sinä varmaan menet Helsingistä Tukholmaan yksityiskoneella mutta jotkut joutuvat oikeasti valitsemaan sen halvimman vaihtoehdon.

      Lainaa

    43. Leitittämätön kyyhky 21.1.2022 22:12
      Tulos: +3 (13 ääntä)
      Lypsylämmin minkki: Miten tämä Suomen ja Ruotsin välillä siirtyminen on monelle niin vieras asia? Ymmärrän, että moni käy vain risteilyillä, mutta eivätkö he ole huomanneet, että siellä on paljon ihmisiä, jotka ihan matkustavat maasta toiseen? Esimerkiksi minun siskoni opiskeli pari vuotta Tukholmassa ja todellakin [...]
      En usko siitä olevan kyse, sillä muuten tuskin suunnittelisi mikron mukana raahaamista jos olisi tarkoitus mennä esimerkiksi siskon luokse. Olisi vähän epäkäytännöllistä ainakin

      Lainaa

    44. Tulos: +3 (23 ääntä)
      Haha! Hauska toi HBO:n mainos sormusten herrasta kun selvästi pitäs olla jurassic park vittu mitä idiootteja!

      Lainaa

    45. Sotilasarvoltaan herkkuruoka 22.1.2022 12:06
      Tulos: -7 (15 ääntä)
      Kilkkare: Haha! Hauska toi HBO:n mainos sormusten herrasta kun selvästi pitäs olla jurassic park vittu mitä idiootteja!
      Godzilla.

      Lainaa

    46. Tulos: 0 (14 ääntä)
      Sotilasarvoltaan herkkuruoka: Godzilla.
      Niin ja se oli jurassic parkissa?

      Lainaa

    47. Kiistaton kilpikonna 23.1.2022 18:19
      Tulos: +13 (13 ääntä)
      Periytyvä haukka: Esim lasten kanssa matkustaessa se hytti on mainio jopa Turku-Maarianhamina välillä. Ehdottomasti hintansa väärti. Olen kokeillut kumminkin päin. Ekalla reissulla juoksin 6h lähes taukoamatta lapsen perässä kerroksesta toiseen (kesällä oli lasten leikki- ja pelipaikkoja enemmän), toisella reisulla [...]
      Hyvää pohdintaa!
      Ja ottaen huomioon päivälaivahyttien hinnat (n.8-12€) niin todellakin yleensä sellaisen itselleni hankin. Yölaivat toki kalliimpia, myös hytit, mutta mukavuudenhalu ja reissuväsymys sitä luokkaa, ettei nyt huvita laivan yleisissä tiloissa yötä viettää.

      Lainaa

    48. Tulos: +1 (3 ääntä)
      Kesy preeriasusi: Enpä olisi minäkään arvannut, että reittimatkustamisen konsepti on monille niin vieras että laivamatkustajan oletetaan ilman muuta olevan risteilyllä. Esim. itseäni ei vois risteilyt vähempää kiinnostaa, vaikka Suomen ja Ruotsin väliä onkin tullut reissattua varmaan kymmeniä kertoja. Ihan mielellään [...]
      Johtuu siitä, että lentolippujen hinnat ovat laskeneet viimeisen parin kymmenen vuoden aikana niin roimasti. Ennen korona-aikaa esim. Norwegianin ihan perus lento Tukholmaan saattoi maksaa 20€ enemmän, kuin halvin laivamatka, joten aika harva haluaa vaihtaa 45min matka-aikaa 14h matka-aikaan vain säästääkseen 20€.

      Lainaa

    49. Varustettu gaselli 24.1.2022 7:43
      Tulos: -9 (15 ääntä)
      Kesy preeriasusi: Enpä olisi minäkään arvannut, että reittimatkustamisen konsepti on monille niin vieras että laivamatkustajan oletetaan ilman muuta olevan risteilyllä. Esim. itseäni ei vois risteilyt vähempää kiinnostaa, vaikka Suomen ja Ruotsin väliä onkin tullut reissattua varmaan kymmeniä kertoja. Ihan mielellään [...]
      Kiitos että jaoit tämän kanssamme, koska meitä kaikkia kiinnostaa.

      Lainaa

    50. Kouluttamaton muurahainen 24.1.2022 8:35
      Tulos: +19 (19 ääntä)
      pöö: Johtuu siitä, että lentolippujen hinnat ovat laskeneet viimeisen parin kymmenen vuoden aikana niin roimasti. Ennen korona-aikaa esim. Norwegianin ihan perus lento Tukholmaan saattoi maksaa 20€ enemmän, kuin halvin laivamatka, joten aika harva haluaa vaihtaa 45min matka-aikaa 14h matka-aikaan vain säästääkseen 20€.
      Esimerkiksi auton ottaminen mukaan laivaan on huomattavasti kätevämpää kuin lentokoneeseen. Tai jos isompi perhe matkustaa, se hintaero on nopeasti jo 100 euroa/suunta, mikä saattaa näkyä budjettimatkaajissa. Ainakin lapsiperheillä laivamatkaaminen on enemmän elämys kuin lentokoneessa istuminen. On myös lentopelkoisia, ilmastoystävällisempää matkustamista ajattelevia sekä esimerkiksi henkilöitä, joille terveydellisistä syistä lentäminen ei ole suositeltava vaihtoehto. Tai jos yöpyminen on joka tapauksessa pakko järjestää jossain, niin laivalla se on usein halvempaa kuin siellä Tukholman puolella nopean lennon jälkeen. Syitä matkustaa ennemmin laivalla kuin lentokoneella voi olla lukuisia muitakin, ehkä minulle ei tule kaikki mieleen. Raha ei ole ainut asia, mikä ihmisiä motivoi.

      Lainaa

    51. Tulos: +1 (5 ääntä)
      Riski hedelmä: Mä ymmärrän lentokone-eväät, siis kun yleensä lentokoneessa ollaan että päästään siirtymään paikasta toiseen. Sen sijaan se, että lähdetään laivalle lillumaan vuorokaudeksi tai pariksi aikomuksena vain tuijotella oman hytin seiniä ja lämmitellä roiskeläppiä kotoa roudatussa mikrossa, menee kyllä aivan yli hilseen.
      Täh? Tuossahan puhuttiin Helsinki-Tukholma-risteilystä, olisikohan tarkoitus matkata Tukholmaan? 
      Ja muutenkin, mistä sait käsityksen että Jennin tarkoitus oli "istua hytissä lämmittelemässä roiskeläppiä"? Laivalla on muutakin tekemistä kuin istua ravintoloissa (jotka ovat muuten super-über-ylihintaisia, buffet-illallinen maksaa lähemmäs 40€). Siellä on kaikenlaista esiintyjää, musiikkia, tax-free-viinaa, kavereiden kanssa hengailua (harva matkustaa livalla yksin)... Ymmärrän hyvin että joku ei halua käyttää puolta matkakassastaan laivan rafloissa, syö omia eväitä laivalla niin jää vähän rahaa sinne Tukholmaankin asti

      Lainaa

    52. Tilattava tuhatjalkainen 30.1.2022 12:05
      Tulos: +3 (3 ääntä)
      Tornipöllö: Mielikuva siitä, kun Jenni kiertää epätoivoisesti Siljan ravintoloita roiskeläppä kädessä ja kyselee henkilökunnalta, että "Oisko teillä täällä mikroa missä mä voisin lämmittää tän?" 😁
      Mikroja on laivalla ainakin lapsien leikkipaikan lähellä. Ainakin vielä vuosi sitten oli. Lapsille on yleensä omat eväät mukana, ja ne pitää saada lämmitettyä kätevästi, ettei tarvitse juosta koko laivaa edes takas että voi lämmittää ne lapsen ruuat.

      Lainaa

    53. Tilattava tuhatjalkainen 30.1.2022 12:13
      Tulos: +4 (4 ääntä)
      Innostunut Sonni: Kysymys on huono ja vastaus on kyllä löytyy. Nimenomaan niille lapsille saat lämmitettyä ruuat varmasti missä vaan ravintolassaa ja vois kuvitella et jossai luxus hytissä vois olla myös oma mikro, mutta jos on rahat niin tiukalla, että ei ole varaa itse syödä niin parempi ostaa sillä laivalipun hinnalla vaikka nuudeleita ja jäädä kotiin syömään.
      Jos ei sinun rahoilla matkusta, niin kai tämä henkilö saa itse päättää mihin rahansa laittaa. Laivamatka (halppisruualla) vs paketti nuudelia kotona. Joo kummankahan valitsisin? Hän varmaan muutenkin joutuu syömään niitä nuudeleita kotona. Niin miksei kerrankin saisi vaikka pitkään säästetyillä rahoilla matkustaa vähän? Miksi se on vain rikkaiden etuoikeus? Jos ei halua/ ei ole ravintolaan varaa mennä laivalla, niin miksi sen takia pitäisi jättää koko risteily välistä? Mikropitsa on silleen kätevä ottaa mukaan, kun se ei tarvitse kaiken maailman aterimia ja lautasia mukaan.

      Lainaa

    54. Tilattava tuhatjalkainen 30.1.2022 13:15
      Tulos: +1 (1 ääni)
      Kouluttamaton muurahainen: Esimerkiksi auton ottaminen mukaan laivaan on huomattavasti kätevämpää kuin lentokoneeseen. Tai jos isompi perhe matkustaa, se hintaero on nopeasti jo 100 euroa/suunta, mikä saattaa näkyä budjettimatkaajissa. Ainakin lapsiperheillä laivamatkaaminen on enemmän elämys kuin lentokoneessa istuminen. On [...]
      Ja jos joutuu matkustamaan muualtakin kuin Helsingistä. Kaikkialta ei lennot edes lähde, ja esim itselläni on 6h junamatka, että pääsen sinne Helsinkiin. Lentoja ei täältä lähde. Joten halvemmaksi ei lentäminen tule. Tietysti voi junalla matkustaa Helsinkiin, ja ottaa sieltä lento tai laiva.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: asteroidi, don't look up, godzilla, hbo, hytti, laiva, laivalla, mainos, mikro, mobiililippu, silja, taru sormusten herrasta, tv, ulkomaat, viesti, whatsapp, äiti