Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 197

Miksi suomeksi ei voi puhua tuhmia.
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 197

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 50 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +336 (348 ääntä)
      Taitaa Tuulialla olla ihan omat kenttäpsykoosit tulilla

      Lainaa

    2. Vajoava hämähäkki 20.1.2022 0:31
      Tulos: +289 (291 ääntä)
      Sakot lienee pieni murhe sen 6kk vanhan traktorin hintaan nähden

      Lainaa

    3. Tulos: -317 (399 ääntä)
      Näin eurooppalaisena jäin miettimään että oliko tämä amerikkalainen kotoisin Kanadasta, Mexicosta vai kenties Boliviasta? Oli miten oli, cringeä on keksiä randomeja kansalaisuuksia omasta päästään.

      Lainaa

    4. Tyhjä panda 20.1.2022 1:00
      Tulos: -320 (350 ääntä)
      Pinjalle, Isinkullia ei ole lakiteknisistä syistä kannattavaa nuolla tai, ainakaan kehua asialla somessa,(insesti/sukurutsa).P.S.Oliko IIISSOO?

      Lainaa

    5. Tornipöllö 20.1.2022 1:11
      Tulos: +300 (304 ääntä)
      Siis... mitä ihmettä Tuulia oikein yrittää selittää? Jutut "viattomien lapsien bongauksesta" ja "ihmiskaupasta" viittaavat etäisesti siihen, että hän yrittää selittää miten joku voisi liittyä tuohon puistotätitoimintaan pahat mielessä, mutta loppu tekstistä on kyllä ihan liian mystistä meikäläisen aivoille.

      Lainaa

    6. Tulos: +30 (38 ääntä)
      MVP Sofia :D

      Lainaa

    7. Läski hedelmä 20.1.2022 1:22
      Tulos: +151 (161 ääntä)
      Tyhjä panda: Pinjalle, Isinkullia ei ole lakiteknisistä syistä kannattavaa nuolla tai, ainakaan kehua asialla somessa,(insesti/sukurutsa).P.S.Oliko IIISSOO?
      Cringe.

      Lainaa

    8. Kilokalori 20.1.2022 1:27
      Tulos: +219 (231 ääntä)
      Tuulian kaltaisten ihmisten takia lasten huostaanotot päätyvät useammin laitoksiin eivätkä perhekoteihin, eikä kriiseileville perheille löydy tukiperheitä (mikä voisi estää huostaanotot). Koska aina löytyy joku Tuulia, jonka mielestä lapsiin päin saa katsoa vain oma äiti, isilläkin voi olla jo pahat mielessä. Ja työkseen lasten kanssa toimiva mies on tietenkin pedo.

      Lainaa

    9. Tulos: +81 (93 ääntä)
      Cringee on kääntää vakiintuneita fraaseja suoraan.

      Lainaa

    10. Puli appelsiini 20.1.2022 1:50
      Tulos: +56 (70 ääntä)
      Outo toi Seijan ajatusmalli, että ensimmäisenä mielessä on korvaukset, eikä että miten ongelman voisi korjata. Jos siinä siis oikeasti olisi ollut ongelma.

      Lainaa

    11. Tyhjä panda 20.1.2022 2:20
      Tulos: -64 (134 ääntä)
      Läski hedelmä: Cringe.
      Minun moka, paske kamera.Virniö.Mutta miehet hei,moniko teistä huutaa naiselleen,seksin aikana ,äiti, mä tulen'',huuda äiti mä laukean .Tuskin kovin moni.Kiihottaakko jotain miestä,että toinen pyytää kutsumaan isisksi?

      Lainaa

    12. Tulos: -12 (136 ääntä)
      Tyhjä panda: Minun moka, paske kamera.Virniö.Mutta miehet hei,moniko teistä huutaa naiselleen,seksin aikana ,äiti, mä tulen'',huuda äiti mä laukean .Tuskin kovin moni.Kiihottaakko jotain miestä,että toinen pyytää kutsumaan isisksi?
      On eri terminologia kyseessä, daddy/isukki ei ole viittaus perhesuhteisiin vaan enemmänkin valta-asemaan. Vaihda äidin tilalle milf tai vaikka mama ja koko juttu on vähemmän outo. Se on tää konteksti mikä täällä määrää.

      Lainaa

    13. Älykäs vadelma 20.1.2022 5:14
      Tulos: +181 (205 ääntä)
      Kyllä se kuulkaa niin on, että jos ei omalla äidinkielellään saa rivojen puhumista kuulostaan kun kiusalliselta, niin vika ei oo kielessä vaan puhujassa. Jos ”tykkääks sä isin kullista” on paras ilmaisu mihin siinä kohtaa kykenee, en alkais treenaamaan englantia vaan ihan vaan sitä rivojen puhumista.

      Lainaa

    14. Vallaton ämpäri 20.1.2022 7:00
      Tulos: +93 (129 ääntä)
      Mikä tuossa Seijan kuvassa on idea? Onko hyllyssä jotain vikaa? T. Tyhmä

      Lainaa

    15. Korkeahko persoona 20.1.2022 7:08
      Tulos: +152 (152 ääntä)
      Vallaton ämpäri: Mikä tuossa Seijan kuvassa on idea? Onko hyllyssä jotain vikaa? T. Tyhmä
      Tohon Sofian kuvaan viitaten uskoisin et hylly on väärinpäin

      Lainaa

    16. Tulos: +47 (109 ääntä)
      traumcity: On eri terminologia kyseessä, daddy/isukki ei ole viittaus perhesuhteisiin vaan enemmänkin valta-asemaan. Vaihda äidin tilalle milf tai vaikka mama ja koko juttu on vähemmän outo. Se on tää konteksti mikä täällä määrää.
      Useimmille isi, isukki yms on isä. Tollanen valta-asema leikki on pienen piirin juttu.

      Lainaa

    17. Leso harakka 20.1.2022 8:41
      Tulos: +116 (118 ääntä)
      Jotenkin tuo Tuulian viimeinen kommentti antoi ymmärtää, että ihmiskauppa on toki ihan ok, jos ei ole pandemiaa tai muuten jotain tähdellisempää tekemistä.

      Lainaa

    18. Tulos: +46 (48 ääntä)
      Tornipöllö: Siis... mitä ihmettä Tuulia oikein yrittää selittää? Jutut "viattomien lapsien bongauksesta" ja "ihmiskaupasta" viittaavat etäisesti siihen, että hän yrittää selittää miten joku voisi liittyä tuohon puistotätitoimintaan pahat mielessä, mutta loppu tekstistä on kyllä ihan liian mystistä meikäläisen aivoille.
      Siis tuo Tuulian avautuminen oli jotain hänen omaa sekoilua. Jos yhtään rivien välistä osasin lukea niin käytti tuota julkaisua ”viestialustana” jollekin, en tiedä kenelle. Ilmeisesti psykoosi päällä, kai laitoksessakin ja jotain lääkkeistä puhui jne. Kirjotti siis tuohon viestejä samalla tavalla niikun kirjottais niitä suoraan jollekin ihmiselle messengeriin.

      Lainaa

    19. Suurehko varis 20.1.2022 8:57
      Tulos: +151 (153 ääntä)
      Vallaton ämpäri: Mikä tuossa Seijan kuvassa on idea? Onko hyllyssä jotain vikaa? T. Tyhmä
      Seija luuli, että hyllyn yksi sivu oli tehtaalla unohtunut maalata. Ongelma ratkesi kääntämällä hyllyn oikein päin eli maalaamaton sivu vasten lattiaa.

      Lainaa

    20. Itseasiassa 20.1.2022 9:09
      Tulos: +86 (102 ääntä)
      traumcity: On eri terminologia kyseessä, daddy/isukki ei ole viittaus perhesuhteisiin vaan enemmänkin valta-asemaan. Vaihda äidin tilalle milf tai vaikka mama ja koko juttu on vähemmän outo. Se on tää konteksti mikä täällä määrää.
      No, jos sanois jollekin suuseksiä antavalle miehelle "tykkääks sä äidin värkistä", niin kyllä sekin mun mielestä kuulostaa aika etovalta. Varsinkin jos se ei satu olemaan omien lasten äiti.

      Lainaa

    21. Haalea jääkarhu 20.1.2022 9:24
      Tulos: +52 (104 ääntä)
      traumcity: Näin eurooppalaisena jäin miettimään että oliko tämä amerikkalainen kotoisin Kanadasta, Mexicosta vai kenties Boliviasta? Oli miten oli, cringeä on keksiä randomeja kansalaisuuksia omasta päästään.
      No oletko vähän mukahauska nyt. Todennäköisesti kyseessä oli United States of America, lyhennettynä America ja lyhennys suomennettuna Amerikka. (Tai koko nimi suomennettuna Amerikan Yhdysvallat jos se on susta parempi) Ja jos sä luulet et tää kyseinen henkilö on keksinyt tän lyhenteen omasta päästään, ni suosittelen ihmiskontakteja sulle. Tai kato vaikka Team America: World Police (America, f##k yeah!) ja kehitä vähän sun huumorintajuu ennen kun tuut tänne olemaan mukahauska.

      Lainaa

    22. Tulos: +65 (95 ääntä)
      traumcity: Näin eurooppalaisena jäin miettimään että oliko tämä amerikkalainen kotoisin Kanadasta, Mexicosta vai kenties Boliviasta? Oli miten oli, cringeä on keksiä randomeja kansalaisuuksia omasta päästään.
      On myös aika cringeä, kun joku kuvittelee olevansa nokkela tullessaan pätemään tällä jokaisen yläasteen maantiedonopettajan lempijutulla nettiin. 
      Noista maista vain yhden virallisessa nimessä mainitaan Amerikka: United States offAmerica. "I am American" on aika paljon sujuvampi kuin "...from United States (of America)". "Unitedstatesian" taas ei ole sana ollenkaan.

      Lainaa

    23. Tulos: -36 (46 ääntä)
      Korkeahko persoona: Tohon Sofian kuvaan viitaten uskoisin et hylly on väärinpäin
      Nuo Ikean hyllyt on värjätty myös pohjasta, eli en minäkään ymmärrä miten yksi laita voisi olla eri värinen.

      Lainaa

    24. Tulos: -14 (40 ääntä)
      Suurehko varis: Seija luuli, että hyllyn yksi sivu oli tehtaalla unohtunut maalata. Ongelma ratkesi kääntämällä hyllyn oikein päin eli maalaamaton sivu vasten lattiaa.
      Noissa ko. Ikean hyllyissä ei ole maalaamattomia "lattia"paloja, koska halvempaa tuottaa kaksi identtistä osaa päälle ja alle kuin säästellä maalissa ja tehdä kaksi erilaista palaa.

      Lainaa

    25. Häikäilemätön hyönteinen 20.1.2022 10:31
      Tulos: +79 (79 ääntä)
      ike: Nuo Ikean hyllyt on värjätty myös pohjasta, eli en minäkään ymmärrä miten yksi laita voisi olla eri värinen.
      En ole ihan vakuuttunut, että Seijan kirjahylly on Ikeasta. Mielestäni kuvassa oleva hylly on vaaleampi kuin Ikean Kallax mustanruskeana. Mielestäni olen nähnyt tuota hyllymuotoa muuallakin myynnissä.

      Lainaa

    26. Tulos: -52 (102 ääntä)
      -x-x-: On myös aika cringeä, kun joku kuvittelee olevansa nokkela tullessaan pätemään tällä jokaisen yläasteen maantiedonopettajan lempijutulla nettiin.  Noista maista vain yhden virallisessa nimessä mainitaan Amerikka: United States offAmerica. "I am American" on aika paljon sujuvampi kuin "...from United [...]
      Mielestäni traumcityltä ihan asiallinen kommentti.
      Amerikka on yli miljardin ihmisen asuinalue ja kattaa tosiaan niin Pohjois- kuin Etelä-Amerikan mantereet. Amerikassa on 35 itsenäistä valtiota ja tähän lisäksi Amerikan yhdysvalloissa olevat 50 osavaltiota. (Kiitos wikipedia)
      Puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä, eikä viljellä tyhmyyttä vain siksi, että näin on yleisesti tapana tehdä.

      Lainaa

    27. Tuplattu manaatti 20.1.2022 11:28
      Tulos: +91 (97 ääntä)
      Veikkaan että omat halut lopahtaisi täysin jos kesken aktin toinen alkaisi höpöttämään isistä tai äidistä. Kuulosti niin ällöttävältä tuo Pinjan juttu. Ei ole kyllä tullut puhuttua tuhmia suomeksi tai muillakaan kielillä, mutta aika äkkiä sitä keksin montakin eri fraasia mitä voisi käyttää (eikä yksikään liittynyt vanhempiin), joten sanoisin että vika ei ole kieleen liittyvä vaan lähinnä puhujaan.

      Lainaa

    28. Reseptivapaa dinosaurus 20.1.2022 13:05
      Tulos: +80 (80 ääntä)
      Ai että, tulipa mukavat lapsuusmuistot mieleen tuosta puistotätijutusta! Joskus aikoinaan vuonna isoisä ja lamppu meidän naapurustoon rakennettiin talkoovoimin ihkaoikea leikkipuisto, jossa oli reunassa grillikatos. Puiston lähellä asui eräs leskirouva, joka oli jäänyt eläkkeelle opettajanvirasta. Hän istuskeli usein koko päivän ja joskus yötäkin puiston grillikatoksessa tai penkeillä ja katsoi leikkivien lasten perään ja auttoi, jos sattui haaveri. Rouva tuli kulmakunnalla tunnetuksi puistotätinä ja hänen kuoltuaan puistossa kokoonnuttiin häntä muistelemaan nyt jo aikuisiksi kasvaneiden lasten kesken.

      Lainaa

    29. Tulos: +65 (67 ääntä)
      "Mennäänkö syömään näkkileipää sänkyyn?"- tuhminta ikinä!

      Lainaa

    30. Tuhma puuma 20.1.2022 14:53
      Tulos: +13 (13 ääntä)
      Iines: Siis tuo Tuulian avautuminen oli jotain hänen omaa sekoilua. Jos yhtään rivien välistä osasin lukea niin käytti tuota julkaisua ”viestialustana” jollekin, en tiedä kenelle. Ilmeisesti psykoosi päällä, kai laitoksessakin ja jotain lääkkeistä puhui jne. Kirjotti siis tuohon viestejä samalla tavalla niikun kirjottais niitä suoraan jollekin ihmiselle messengeriin.
      Tuulia on tuttu vauvapalstalla, suoli24 ja laudalta. Tekee lukuisia aloituksia joista suurin osa poistetaan. Pitää itseänsä suurena trollina vaikka suurin osa säälii häntä.

      Lainaa

    31. Tuhma puuma 20.1.2022 14:55
      Tulos: +38 (38 ääntä)
      Vallaton ämpäri: Mikä tuossa Seijan kuvassa on idea? Onko hyllyssä jotain vikaa? T. Tyhmä
      Hylly on kyljellään. Eli kuvassa on hyllyn pohjalevy.

      Lainaa

    32. Tulos: -35 (63 ääntä)
      Haalea jääkarhu: No oletko vähän mukahauska nyt. Todennäköisesti kyseessä oli United States of America, lyhennettynä America ja lyhennys suomennettuna Amerikka. (Tai koko nimi suomennettuna Amerikan Yhdysvallat jos se on susta parempi) Ja jos sä luulet et tää kyseinen henkilö on keksinyt tän lyhenteen omasta [...]
      Ihan kujalla oot. United status of American lyhenne on U.S.A. Amerikka taasen on manner jossa sijaitsee useampia maanosia, siksi otin esimerkkiinikin maan P-Amerikasta, väli-Amerikasta ja e-amerikasta.

      Lainaa

    33. Tulos: -56 (72 ääntä)
      -x-x-: On myös aika cringeä, kun joku kuvittelee olevansa nokkela tullessaan pätemään tällä jokaisen yläasteen maantiedonopettajan lempijutulla nettiin.  Noista maista vain yhden virallisessa nimessä mainitaan Amerikka: United States offAmerica. "I am American" on aika paljon sujuvampi kuin "...from United [...]
      Ei kyse ole mistään nokkeluudesta vaan siitä että teitä tyhmiä pitää aina vähän opastaa. 
      Aivan järjetön pointti tuo että jos nimessä mainitaan America niin se tarkoittaisi kyseisen maan olevan se niminen. Täytyykin tässä varoa kun lumet kohta sulaa, saattaa toi mun karjalankarhukoira herätä talviunilta pahansisuisena.

      Lainaa

    34. Mopo viikinki 20.1.2022 16:55
      Tulos: +30 (52 ääntä)
      traumcity: Ei kyse ole mistään nokkeluudesta vaan siitä että teitä tyhmiä pitää aina vähän opastaa.  Aivan järjetön pointti tuo että jos nimessä mainitaan America niin se tarkoittaisi kyseisen maan olevan se niminen. Täytyykin tässä varoa kun lumet kohta sulaa, saattaa toi mun karjalankarhukoira herätä talviunilta pahansisuisena.
      Voi jessus sentään, ei voi olla todellista että täällä todella väitellään tästä. 
      Jenkit itse kutsuvat itseään amerikkalaisiksi, ja lyhentävät maansa nimen usein Amerikaksi. Ergo sitä on ihan ok käyttää myös muualla. 
      Pitäisi olla tyhmemmällekin selvää käytettyjen sanojen ja kontekstin merkitys. Kun puhutaan Pohjois-Amerikasta, viitataan tiettyyn alueeseen, kun Etelä-Amerikasta, viittaan toiseen alueeseen, kun puhutaan Amerikoista, viitataan yleensä koko alueeseen. Ja globaalisti yleistä on, että kun puhutaan pelkästä Amerikasta, viitataan yhteen tiettyyn valtioon. 
      Vai kerro nyt vielä – miksi sinun mielestäsi jenkki itseään kutsuu, kun kertoo olevansa tietystä maasta kotoisin? Tai koko muu maailma heitä kutsuu. ”Jenkkihän” ei oikeasti ole ihan sama asia, vaikka sitä itse tässä käytänkin. 

      Lainaa

    35. Sukkanauhaton sarvikuono 20.1.2022 17:25
      Tulos: +14 (20 ääntä)
      Mä tykkään kun rouva kutsuu mua rehtoriks

      Lainaa

    36. Tulos: -28 (62 ääntä)
      Mopo viikinki: Voi jessus sentään, ei voi olla todellista että täällä todella väitellään tästä. Jenkit itse kutsuvat itseään amerikkalaisiksi, ja lyhentävät maansa nimen usein Amerikaksi. Ergo sitä on ihan ok käyttää myös muualla.  Pitäisi olla tyhmemmällekin selvää käytettyjen sanojen ja kontekstin merkitys. Kun [...]
      Mä en välttämättä lähtisi passaamaan jenkkejä yhtään missään asiassa mikä liittyy maantieteeseen tai yleissivistykseen yleensä. Sä oot sentään oletettavasti nauttinut hyvästä perusopetuksesta, sulle on opetettu mikä on manner, maanosa, valtio, ja silti et osaa sisäistää asiaa vaan luotat siihen mitä kouluttamattomat ja maailmasta ihan hukassa olevat jenkit höpisee. 
      Jenkki sanoo että on from USA, from US tai ihan vaan from States.
      Yhdysvaltalainen on amerikkalainen siinä missä saksalainen on eurooppalainen. 

      Lainaa

    37. Tulos: +2 (14 ääntä)
      No mitä ihmettä, toi seksipuhe postaus oli täynnä itkunaurua aiheuttavia kommentteja, ja TOI valittiin tänne? Huoh

      Lainaa

    38. Haalea jääkarhu 21.1.2022 13:56
      Tulos: +29 (43 ääntä)
      traumcity: Mä en välttämättä lähtisi passaamaan jenkkejä yhtään missään asiassa mikä liittyy maantieteeseen tai yleissivistykseen yleensä. Sä oot sentään oletettavasti nauttinut hyvästä perusopetuksesta, sulle on opetettu mikä on manner, maanosa, valtio, ja silti et osaa sisäistää asiaa vaan luotat siihen mitä [...]
      Ihanko oikeasti sä yrität väittää meille, ettet koskaan ole törmännyt sanaan "amerikkalainen" käytettynä Amerikan Yhdysvaltojen kansalaisesta? Vai mikä sun pointti on tässä vänkäämisessä ja meidän "kouluttamisessa" nyt on? Kyllä kai kaikki tietää mikä on maanosan ja valtion ero myös tässä kohtaa, mutta vakiintuneet käsitteet nyt on vakiintuneita käsitteitä.

      Lainaa

    39. Tulos: -32 (42 ääntä)
      Haalea jääkarhu: Ihanko oikeasti sä yrität väittää meille, ettet koskaan ole törmännyt sanaan "amerikkalainen" käytettynä Amerikan Yhdysvaltojen kansalaisesta? Vai mikä sun pointti on tässä vänkäämisessä ja meidän "kouluttamisessa" nyt on? Kyllä kai kaikki tietää mikä on maanosan ja valtion ero myös tässä kohtaa, mutta vakiintuneet käsitteet nyt on vakiintuneita käsitteitä.
      Olen, kuten olen törmännyt sanaan kuullostaa kun ei puhuta kokkailusta. Amerikkalainen ei ole mikään vakiintunut käsite vaan supertyperä ajatusvirhe joka pitää heti kitkeä pois. Tämä sivusto on feissarimokat, ja tässä moka oli termissä amerikkalainen.
      Mun pointti tässä "vänkäämisessä" ja teidän kouluttamisessa on vastata typeriin kommentteihin joissa minun viestiä lainataan ja yritetään selittää mustaa valkoiseksi. En minä aloittanut vuoropuhelua sinun tai kenenkään muunkaan kanssa, mutta jos kysytään niin saatan vastata.

      Lainaa

    40. Neljän tuulen 21.1.2022 14:48
      Tulos: +19 (25 ääntä)
      traumcity:
      Jenkki sanoo että on from USA, from US tai ihan vaan from States.
      Tuo englannin artikkeleiden täydellinen puute ei nyt varsinaisesti auta tässä tietämyksesi esittelemisessä. Suomeksi meidän tulisi tietenkin kutsua heitä yhdysvaltaisiksi kaikissa virallisissa yhteyksissä, mutta puhekieli on eri asia. Minusta "jenkki" ja "amerikkalainen" ovat molemmat arkikäytössä yhtä oikeaoppisia (muutenhan sinullekin voitaisiin nipottaa siitä, että jenkkihän viittaa vain pohjoisten osavaltioiden asukkeihin eikä koko maahan).

      Lainaa

    41. Särmikäs gaselli 21.1.2022 15:35
      Tulos: +33 (33 ääntä)
      Kiinnostaisi tarina traktorin polton takana.

      Lainaa

    42. Tulos: -31 (39 ääntä)
      Neljän tuulen: Tuo englannin artikkeleiden täydellinen puute ei nyt varsinaisesti auta tässä tietämyksesi esittelemisessä. Suomeksi meidän tulisi tietenkin kutsua heitä yhdysvaltaisiksi kaikissa virallisissa yhteyksissä, mutta puhekieli on eri asia. Minusta "jenkki" ja "amerikkalainen" ovat molemmat arkikäytössä [...]
      Valitettavasti tämä ei ole mikään mielipidekysymys joten vaikka sinusta jenkki ja amerikkalainen ovat sama asia, ne eivät sitä todellisuudessa ole.

      Lainaa

    43. Neljän tuulen 21.1.2022 16:45
      Tulos: +36 (40 ääntä)
      traumcity: Valitettavasti tämä ei ole mikään mielipidekysymys joten vaikka sinusta jenkki ja amerikkalainen ovat sama asia, ne eivät sitä todellisuudessa ole.
      http://www.kielitoimistonohjepankki.fi/haku/amerikkalainen/ohje/251 "Amerikan yhdysvaltojen asukas on yhdysvaltalainen tai epävirallisemmin amerikkalainen." Jos sinun faktasi menee Kotuksen tulkinnan yli, niin olet jo aikamoinen kielimestari. Siinä mielessä saatat olla oikeassa, että jenkkiä ei tuolla mainita laisinkaan eli se olisi vielä puhekielisempi termi.

      Lainaa

    44. Uneton meduusa 21.1.2022 17:55
      Tulos: +1 (7 ääntä)
      Mopo viikinki: Voi jessus sentään, ei voi olla todellista että täällä todella väitellään tästä. Jenkit itse kutsuvat itseään amerikkalaisiksi, ja lyhentävät maansa nimen usein Amerikaksi. Ergo sitä on ihan ok käyttää myös muualla.  Pitäisi olla tyhmemmällekin selvää käytettyjen sanojen ja kontekstin merkitys. Kun [...]
      🎶 South America stole our name🎵
      Ei mulla muuta.

      Lainaa

    45. Särkemätön nektariini 21.1.2022 22:01
      Tulos: +9 (17 ääntä)
      Siis kuka täällä vänkää ja haukkuu muita taas. Aah traumcity, ihan vaihteeksi. Olisit edes vahvasti omaa linjaasi liputtava ja jankkaava ilman haukkumista tai vähättelyä

      Lainaa

    46. Katettu karjalanpiirakka 21.1.2022 23:29
      Tulos: +20 (22 ääntä)
      traumcity: Mä en välttämättä lähtisi passaamaan jenkkejä yhtään missään asiassa mikä liittyy maantieteeseen tai yleissivistykseen yleensä. Sä oot sentään oletettavasti nauttinut hyvästä perusopetuksesta, sulle on opetettu mikä on manner, maanosa, valtio, ja silti et osaa sisäistää asiaa vaan luotat siihen mitä [...]
      Huvittavaa, että itse puhut jenkeistä samassa kun saarnaat että amerikkalainen on väärin. Jenkkihän on New Englandin, tai laveammin pohjoisten osavaltioiden asukas kuten varmasti yleissivistyksesi ja hyvän perusopetuksesi kanssa tiedät. Tokihan jenkillä arkikielessä viitataan kaikkiin Yhdysvaltain asukkaisiin, aivan samoin kuin myös amerikkalaisella. 
      amerikkalainen (38) (komparatiivi amerikkalaisempi, superlatiivi amerikkalaisin) (taivutus [luo])
      Amerikasta peräisin oleva tai Amerikkaan liittyvä
      (arkikieltä) Yhdysvalloista peräisin oleva tai Yhdysvaltoihin liittyvä
      [esimerkki] amerikkalainen auto

      Lainaa

    47. Mopo viikinki 22.1.2022 3:47
      Tulos: +10 (20 ääntä)
      traumcity: Mä en välttämättä lähtisi passaamaan jenkkejä yhtään missään asiassa mikä liittyy maantieteeseen tai yleissivistykseen yleensä. Sä oot sentään oletettavasti nauttinut hyvästä perusopetuksesta, sulle on opetettu mikä on manner, maanosa, valtio, ja silti et osaa sisäistää asiaa vaan luotat siihen mitä [...]
      Kuten aiemmasta viestistäni käy ilmi: tunnen kyllä maantieteen. 
      Ja on aika erikoista tuntea jotain älyllistä ylemmyyttä tässä, ottaen huomioon että eiköhän täällä kaikki tuon perus maantieteen tajua. 
      Tuo ylemmyydentunto on hupsua myös siksi, että kuten täällä on jo huomautettu, tuo sinun vänkäämäsi asia on todella suoraan lainattu niiltä muka-nokkelilta peruskoulun mantsan maikoilta, jotka muuten myös ymmärsi hyvin sen, että ”amerikkalainen” on sanana globaalisti käytetty ilmaus, jonka kaikki ymmärtävät. 
      Et sitäpaitsi vastannut kysymykseen. Se mistä on kotisin ja se minkä maalainen on sanallistetaan eri tavoin. 
      Totta kai sanovat olevansa ”from us/USA/states” mutta sanovat oikeastaan myös olevansa ”from america.”
      Kysymykseni kuitenkin oli, kuinka siellä samaistetaan kansallinen identiteetti. Eivät taida sanoa ”I’m usan” tai vastavaa – etteivät vain sanoisi olevansa ”american.” 
      Eli kuten sanottu, ”amerikkalainen” on täysin yleistynyt puhekielen termi, jonka jokainen ymmärtää. Ja koska kielet muuttuvat, ei olisi ihme, että jossain kohtaa Kotuksen ohjeistusta muutettaisiin. 
      Myös argumentti, jonka mukaan ilmeisesti itse amerikkalaiset on niin huonoja mantsassa, ettei niitä pitäis uskoa, on ihan hölmö. Siellä nimittäin aika laajasti opetetaan nimenomaan oman maan ja lähialueiden mantsaa/historiaa/ym. 
      Vai väitätkö ettei kansakunta itse saa määritellä sitä, miksi heitä kutsutaan? Globalisoituneessa maailmassa se kyllä yleensä menee niin. Oikeastaan on suorastaan hyvien tapojen mukaista ja sivistyksen ja ymmärryksen merkki, että kutsuu kansoja valitsemallaan nimellä, eli amerikkalaista siksi eikä ”uuesaalaiseksi”, samoin kuin barcelonalaiset ovat katalonialaisia eivätkä espanjalaisia, alkuperäiskansat esim natiiviamerikkalaisia eivätkä intiaaneja, ja näin edelleen. Esimerkkejä on valtavasti. 
      Ei sillä, jatka toki vain. Onhan tämä nyt olennainen asia vängätä – muuten suomenkieli tuhoutuu, ihmiset saavat törkeästi itse määrittää kansallisidentiteettinsä, ja mantsanmaikkojen kuluneet, kuivat läpät jäävät historian hämäriin, mihin kuuluvatkin, eikä niiden avulla voi enää ratsastaa pseudonokkeluudella ja ylemmyydentunteella – joista muuten kerron nyt salaisuuden, shh: ne ovat varmasti huonoimmat tavat yrittää toistella omaa älykkyyttään. Mutta siis olet varmaan niitä ihmisiä, jotka vielä aikuisina kehuskelevat muille oppineensa lukemaan jo ennen koulua… 🤔

      Lainaa

    48. Siisti riepu 22.1.2022 14:22
      Tulos: +1 (15 ääntä)
      Älykäs vadelma: Kyllä se kuulkaa niin on, että jos ei omalla äidinkielellään saa rivojen puhumista kuulostaan kun kiusalliselta, niin vika ei oo kielessä vaan puhujassa. Jos ”tykkääks sä isin kullista” on paras ilmaisu mihin siinä kohtaa kykenee, en alkais treenaamaan englantia vaan ihan vaan sitä rivojen puhumista.
      Toinen tapaus: nainen halusi miehen puhuvan tuhmia seksin aikana. Mies mietti aikansa ja sai suustaan lauseen: Sun perse on levinny

      Lainaa

    49. Syytön kirjohylje 24.1.2022 12:43
      Tulos: 0 (4 ääntä)
      Pernilla, opettele ensin kirjoittamaan suomeksi.

      Lainaa

    50. Tulos: +1 (1 ääni)
      "Usalainen" on adjektiivina ihan virallisesti englanniksi American, ellei aio käyttää sanaa the US citizen, jota ei kaikki yhdysvaltalaiset asiat tietenkään ole. Tämä jäi itselleni mieleen jo vuosituhannen vaihteessa lukiosta, mutta tsekkaapa vaikka tämä: https://www.ef.fi/englannin-kieliopas/englannin-kielioppi/kansallisuudet/

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: englanti, hylly, korvaus, kuva, leikkipuisto, psykoosi, puistotäti, rangaistus, sakot, sekava, suomi, traktori, tuhma, tuhopoltto, vankeus