Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 542

Ammatti, joka ei ole asiakaspalveluammatti.
Sekalaisia, osa 542

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 42 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Invalidi kani 11.1.2022 0:28
   Tulos: +289 (301 ääntä)
   Tiedoksi Kalle, joka päivitykseen ei ole pakko kommentoida.

   Lainaa

  2. Tulos: +326 (334 ääntä)
   No siis toivottavasti kukaan ei pidä linja-autonkuljettajan ammattia asiakaspalveluammattina. Loukkaannun varmuuden vuoksi. Sehän on KULJETTAJA, ei palvelija.

   Lainaa

  3. Huippuälykäs herne 11.1.2022 0:38
   Tulos: +361 (407 ääntä)
   Kyllä se on huomattu, ettei todellakaan kaikki hoitajat/lääkärit koe olevansa asiakaspalvelualalla. Ja osa ei edes hoida.

   Lainaa

  4. Köppänen meduusa 11.1.2022 0:45
   Tulos: -92 (192 ääntä)
   Nuo Suski ja 41 muuta ovat näköjään syyllisiä siihen, miksi täällä voidaan niin huonosti. He ovat niitä paskaläjiä, jotka retuuttavat pikkulapsia portaissa niin että nämä menevät mustelmille, verinäytettä ottaessa rääkyvät päät punaisina "LOPETA PENSKA ITKEMINEN", ja jaettuaan väärät lääkkeet naureskelevat, että "hupsistakeikkaa lol". Harmi, että minulle ei ole sattunut kohdalle toisenlaisia hoitohenkilökunnan jäseniä. No onneksi oli edes yksi siivooja, joka puhutteli minua kuin olisin ollut ihminen.

   Lainaa

  5. Alice Wonderland 11.1.2022 1:19
   Tulos: +60 (70 ääntä)
   Köppänen meduusa: Nuo Suski ja 41 muuta ovat näköjään syyllisiä siihen, miksi täällä voidaan niin huonosti. He ovat niitä paskaläjiä, jotka retuuttavat pikkulapsia portaissa niin että nämä menevät mustelmille, verinäytettä ottaessa rääkyvät päät punaisina "LOPETA PENSKA ITKEMINEN", ja jaettuaan väärät lääkkeet [...]
   Huh, itsellä ei ole asiakkaana kuin hyviä tai melko hyviä kokemuksia, vaikka tiedän kyllä että näitä mätämuniakin kertyy joihinkin paikkoihin. Omalla työpaikalla ollaan kaikki 10+ asiakaspalvelussa, johtoportaasta jopa kiellettiin keräämästä enää asiakaspalautetta, kun oli vuosien varrella "liian hyviä arvioita ja niillä ei tehdä mitään". Ehkä selittää miksi jotkut ei jaksa edes yrittää (en kyl ymmärrä miksi tehdä omasta työstään kärsimystä niin itselleen kuin muille).

   Lainaa

  6. Tulos: +50 (54 ääntä)
   Köppänen meduusa: Nuo Suski ja 41 muuta ovat näköjään syyllisiä siihen, miksi täällä voidaan niin huonosti. He ovat niitä paskaläjiä, jotka retuuttavat pikkulapsia portaissa niin että nämä menevät mustelmille, verinäytettä ottaessa rääkyvät päät punaisina "LOPETA PENSKA ITKEMINEN", ja jaettuaan väärät lääkkeet [...]
   Olen ilmeisen onnekas,koska kohdalleni ei ole osunut vastaavaa. Aina saanut hyvää ja asiantuntevaa hoitoa.

   Lainaa

  7. Tornipöllö 11.1.2022 1:38
   Tulos: +187 (189 ääntä)
   Lucky Lucas Virtanen olisi kyllä oikeasti aika asiallinen nimi.

   Lainaa

  8. Oliivinvihreä peto 11.1.2022 6:17
   Tulos: +33 (49 ääntä)
   Mammutti: No siis toivottavasti kukaan ei pidä linja-autonkuljettajan ammattia asiakaspalveluammattina. Loukkaannun varmuuden vuoksi. Sehän on KULJETTAJA, ei palvelija.
   Samaten huvipuiston laitekuljettaja! Se on KUSKI, eikä mikään PALVELIJA!! "😂

   Lainaa

  9. Myötätunnoton hilleri 11.1.2022 7:40
   Tulos: +80 (86 ääntä)
   Köppänen meduusa: Nuo Suski ja 41 muuta ovat näköjään syyllisiä siihen, miksi täällä voidaan niin huonosti. He ovat niitä paskaläjiä, jotka retuuttavat pikkulapsia portaissa niin että nämä menevät mustelmille, verinäytettä ottaessa rääkyvät päät punaisina "LOPETA PENSKA ITKEMINEN", ja jaettuaan väärät lääkkeet [...]
   Itse oon kohdannut todella törkeäkäytöksisen kotisairaanhoitajan, joka kävi syöpäsairaan vanhan äitini luona.
   Tylyjä ja huonokäytöksisiä hoitajia tosiaan on silloin tällöin. Onneksi positiiviset hoitajat on vielä yleisempiä kuin nämä työhön/elämään kyllästyneet. 
   Lääkäreissä taas kohtaa niitä, jotka eivät osaa puhua selvästi. Enkä tarkoita edes vieraskielisiä, jotka puhuvat suomea murtaen vaan ihan kantasuomalaisia, jotka mumisevat muutaman sanan lauseita ja sitten suuttuvat jos "et ymmärrä".
   Kuuluukohan heidän koulutusohjelmaan "asiakkaan kohtaaminen" tai jonkinlaiset puhe- ja artikulointikurssit.

   Lainaa

  10. Ainoa peto 11.1.2022 7:49
   Tulos: +85 (85 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Itse oon kohdannut todella törkeäkäytöksisen kotisairaanhoitajan, joka kävi syöpäsairaan vanhan äitini luona. Tylyjä ja huonokäytöksisiä hoitajia tosiaan on silloin tällöin. Onneksi positiiviset hoitajat on vielä yleisempiä kuin nämä työhön/elämään kyllästyneet.  Lääkäreissä taas kohtaa niitä, jotka [...]
   Voi hiisi muuten tosiaan nuo mumisevat lääkärit. Mistä lie johtuu että nimenomaan lääkärit vanhemmiten alkavat puhua epäselvästi?
   Vanhemmilla hoitajilla sitä vastoin tuntuu olevan sellainen "terävä" ääni, kehittynee heillä siitä kun pitää vuosikaudet kailottaa huonokuuloisille. Vaan mikä totuttaa lääkärit mutisemaan?

   Lainaa

  11. Isä viiden, joka olet töissä. 11.1.2022 8:06
   Tulos: +8 (28 ääntä)
   Invalidi kani: Tiedoksi Kalle, joka päivitykseen ei ole pakko kommentoida.
   Eikö? No voi sun sentäsä.

   Lainaa

  12. Tulos: -5 (107 ääntä)
   En muuhun ota kantaa, mutta kyllä me ihmiset ollaan vastaanotoilla ja sairaalassa potilaita, eikä asiakkaita

   Lainaa

  13. Letittämätön karhu 11.1.2022 8:57
   Tulos: -103 (129 ääntä)
   Mielestäni on outoa odottaa lääkäreiltä, hoitajilta, linja-autonkuljettajilta, ambulanssi-ihmisiltä, rakennusmiehiltä, putkimiehiltä jne. asiakaspalvelutaitoja, kun ne eivät kuulu heidän koulutukseensa. Perehdytykseen ehkä, mutta ei koulutukseen. Jos halutaan heidän olevan asiakaspalvelun ammattilaisia päätyön ohessa, tulisi se lisätä heidän opintoihin. Emme voi vaatia heiltä asiaa, jota he eivät voi osata (jotkut toki ovat luonnonlahjakkuuksia).

   Lainaa

  14. Jäätynyt sakaali 11.1.2022 9:18
   Tulos: +54 (54 ääntä)
   Ainoa peto: Voi hiisi muuten tosiaan nuo mumisevat lääkärit. Mistä lie johtuu että nimenomaan lääkärit vanhemmiten alkavat puhua epäselvästi?Vanhemmilla hoitajilla sitä vastoin tuntuu olevan sellainen "terävä" ääni, kehittynee heillä siitä kun pitää vuosikaudet kailottaa huonokuuloisille. Vaan mikä totuttaa lääkärit mutisemaan?
   Siirtää vastuun kuulijalle...

   Lainaa

  15. Tulos: +121 (129 ääntä)
   Letittämätön karhu: Mielestäni on outoa odottaa lääkäreiltä, hoitajilta, linja-autonkuljettajilta, ambulanssi-ihmisiltä, rakennusmiehiltä, putkimiehiltä jne. asiakaspalvelutaitoja, kun ne eivät kuulu heidän koulutukseensa. Perehdytykseen ehkä, mutta ei koulutukseen. Jos halutaan heidän olevan asiakaspalvelun [...]
   ”Asiakaspalvelutaidot” ovat pääasiassa ihan normaaleita käytöstapoja: sanotaan, päivää, kiitos ja anteeksi, kun niihin on aihetta jne. Niitä voi odottaa ihan jokaiselta. Lisäksi ainakin lääkärien, hoitajien yms. koulutukseen kyllä kuuluu potilaan kohtaamisen harjoittelu. 
   Käytännössä jokainen työ on jonkinlainen palveluammatti. Joskus asiakkaat ovat ulkoisia varsinaisia asiakkaita ja joskus ne ovat firman sisäisiä asiakkaita, joiden ongelmia ratkotaan. 

   Lainaa

  16. Kaino norsu 11.1.2022 10:31
   Tulos: +72 (76 ääntä)
   Letittämätön karhu: Mielestäni on outoa odottaa lääkäreiltä, hoitajilta, linja-autonkuljettajilta, ambulanssi-ihmisiltä, rakennusmiehiltä, putkimiehiltä jne. asiakaspalvelutaitoja, kun ne eivät kuulu heidän koulutukseensa. Perehdytykseen ehkä, mutta ei koulutukseen. Jos halutaan heidän olevan asiakaspalvelun [...]
   Ei se ole mitään rakettitiedettä. Hymyillään ja tervehditään kohteliaasti, katsotaan silmiin ja puhutaan selkeästi. Siis ihan sellaisia normaaleja käytöstapoja mitä ihmisiltä odotetaan työajan ulkopuolellakin. Jos tämä nyt jonkun mielestä vaatii suurempaa koulutusta niin voin tälleen liiketalouden perustutkinnon käyneenä todeta että ainakaan toisen asteen koulutuksista edellämainitsemaani tarkempaa "palvelemista" ei kyllä ole saatavilla.

   Lainaa

  17. Köppänen meduusa 11.1.2022 11:02
   Tulos: 0 (74 ääntä)
   Köppänen meduusa: Nuo Suski ja 41 muuta ovat näköjään syyllisiä siihen, miksi täällä voidaan niin huonosti. He ovat niitä paskaläjiä, jotka retuuttavat pikkulapsia portaissa niin että nämä menevät mustelmille, verinäytettä ottaessa rääkyvät päät punaisina "LOPETA PENSKA ITKEMINEN", ja jaettuaan väärät lääkkeet [...]
   Miinustelijoille tiedoksi, että yllämainitut esimerkit ovat RIKOKSIA, joista ikävä kyllä ei joudu Suomessa vastuuseen, jos sattuu olemaan valtion palkkalistoilla julkisessa terveydenhuollossa, ja varsinkin, jos valikoi uhrikseen lapsen. Miksei joudu vastuudeen? Koska Suomessa mentaliteetti on juuri tämä. Kun uhri kertoo tapahtuneesta, toiset reagoivat negatiivisesti.
   Ei tunnu turvalliselta olla sairaalassa väärindiagnosoidussa taudissa, johon kokeillaan aina vain vahvempia ja vahvempia lääkityksiä, joista mikään ei tehoa, mutta jokaisessa on edellistä pahemmat sivuvaikutukset. Ja sitten hoitajat vielä jakoivat ne lääkkeet väärin noin kerran kuukaudessa. Oli todella pelottavaa, kun piti itse pitää itselle ojennettuja tabletteja silmällä ja vain pelätä, että mitäs jos joku ihan väärä lääke näyttääkin samalta kuin minun lääkkeeni, enkä huomaa eroa.
   Ei tunnu turvalliselta, kun pikkupotilas parhaansa mukaan yrittää päästä liian raskaat portaat kipeillä jaloillaan ylös, ja hoitaja, joka kyllästyy odottamaan hänen taaperrustaan, tulee repimään käsivarresta ylös niin, että olkavarteen jää kädenmuotoiset mustelmat.
   Eikä tuntunut turvalliselta, kun sinuun suhtaudutaan niin kuin rasittavana esineenä, jota ei viitsitä aamulla edes herättää ennen kuin aletaan kerätä aamuverinäytteitä. Ei tuntunut turvalliselta herätä siihen, kun käsivarteen työnnettiin verenottoneula.
   Mutta yritäpä kertoa tästä aikuisille. Sinut vaiennetaan samonalla, että "Suomi on hyvinvointivaltio ja täällä on erinomainen terveydenhuolto. Jos jotain nyt mukamas on tapahtunut, niin olet varmasti itse tehnyt jotain ansaitaksesi sen". 

   Lainaa

  18. Tulos: +26 (36 ääntä)
   Mammutti: No siis toivottavasti kukaan ei pidä linja-autonkuljettajan ammattia asiakaspalveluammattina. Loukkaannun varmuuden vuoksi. Sehän on KULJETTAJA, ei palvelija.
   Ainakaan omassa kotikaupungissa suurin osa linja-auton kuljettajista ei ole asiakaspalvelijoita. Muutama onneksi  on.

   Lainaa

  19. Jyrkkä kyyhky 11.1.2022 12:07
   Tulos: -50 (60 ääntä)
   Köppänen meduusa: Miinustelijoille tiedoksi, että yllämainitut esimerkit ovat RIKOKSIA, joista ikävä kyllä ei joudu Suomessa vastuuseen, jos sattuu olemaan valtion palkkalistoilla julkisessa terveydenhuollossa, ja varsinkin, jos valikoi uhrikseen lapsen. Miksei joudu vastuudeen? Koska Suomessa mentaliteetti on juuri [...]
   Missähän muka noin raju meno? Itse en kyllä ole ikinä moiseen törmännyt, paitsi nistien ja muiden spurgujen osalta, mutta itseppä ovat itselleen ongelmansa aiheuttaneet. Hoito- ja leikkausvirheisiin toki törmää jatkuvalla syötöllä ja sairaanhoitajien ammattitaito turhan usein heikohko, ainakin julkisella.

   Lainaa

  20. Köppänen meduusa 11.1.2022 12:53
   Tulos: +21 (43 ääntä)
   Köppänen meduusa: Mutta yritäpä kertoa tästä aikuisille. Sinut vaiennetaan samonalla, että "Suomi on hyvinvointivaltio ja täällä on erinomainen terveydenhuolto. Jos jotain nyt mukamas on tapahtunut, niin olet varmasti itse tehnyt jotain ansaitaksesi sen".
   Kuten näette, sanoin näin vasta muutama tunti sitten, eikä aikaakaan, kun vastaukseksi tuli:
   Jyrkkä kyyhky: Missähän muka noin raju meno? Itse en kyllä ole ikinä moiseen törmännyt, paitsi nistien ja muiden spurgujen osalta, mutta itseppä ovat itselleen ongelmansa aiheuttaneet.
   Tämä tapahtui minulle Etelä-Suomessa vuonna 2010, mutta samansuuntaista menoa on muuallakin. Muutettuamme pohjoisemmaksi sain heti alkuun rasistisen kouluterveydenhoitajan, jonka mielestä kaikki muut kuin ev.lut. suomalaiset ovat muslimeita, ja muslimeita on pidettävä silmällä terrorismiuhan vuoksi. Ja siitä lähti palvelutason suunta vain alaspäin, enkä ole vieläkään saanut hoitovirheiden ja rikosten aiheuttamasta, pysyvästä vammasta korvauksia sen enempää kuin korjaavaa hoitoakaan.

   Lainaa

  21. Keittiötön kurkku 11.1.2022 15:08
   Tulos: +16 (20 ääntä)
   Köppänen meduusa: Nuo Suski ja 41 muuta ovat näköjään syyllisiä siihen, miksi täällä voidaan niin huonosti. He ovat niitä paskaläjiä, jotka retuuttavat pikkulapsia portaissa niin että nämä menevät mustelmille, verinäytettä ottaessa rääkyvät päät punaisina "LOPETA PENSKA ITKEMINEN", ja jaettuaan väärät lääkkeet [...]
   Ja vertaavat kehitysvammaista palvelutaloasukasta koiraan. Perehdyttäessään.

   Lainaa

  22. Moderni mustikka 11.1.2022 15:26
   Tulos: +14 (20 ääntä)
   Mammutti: No siis toivottavasti kukaan ei pidä linja-autonkuljettajan ammattia asiakaspalveluammattina. Loukkaannun varmuuden vuoksi. Sehän on KULJETTAJA, ei palvelija.
   Ainakaan 95% PKS:n bussikuskeista ei todellakaan koe olevansa asiakaspalveluammatissa.

   Lainaa

  23. Teroitettu herkkuruoka 11.1.2022 18:09
   Tulos: 0 (72 ääntä)
   Palvelualat on niitä, joissa tuotteen eli palvelun kohteena on ASIAKAS. Hoitoalat on niitä jossa tuotteen eli POTILAAN hoidon kohteena on yhteiskunta ja sen hyvinvointi. Hoitoalalla potilas, palvelualalla asiakas. Käytännön esimerkki: Vastuullinen hoitaja ei hae potilalleen läheisestä kraanasta vettä mukiin jos täysin omatoiminen potilas voi sen itse tehdä vaan pyrkii tukemaan potilaan omatoimisuutta ja estämään laitostumista.Tarjoilijan työhön kuuluu nimenomaan hakea se vesi niin että asikas saa elämyksen vaivattomuudesta kun edes vettä ei tarvi itse hakea. Siinä on ihan veetun iso ero onko kyseessä hoito- vai palveluala ja ihmisillä nää menee nykysessä minäminäkulttuurissa sekasin :D Yksityinen puoli on asia erikseen, siellä raha liikkuu ja houkutellaan potilaita palvelemalla, vaikka sitten uhraten hoidolliset aatteet ja pahimmoilleen uhraamalla sit terveyttä. Kunhan vain "asiakas" on tyytyväinen....

   Lainaa

  24. Harvennettu perhonen 11.1.2022 18:09
   Tulos: +51 (55 ääntä)
   Nykyään kyllä ainakin lääketieteen koulutukseen kuuluu mittavat määrät potilaan kohtaamisen, keskustelutaitojen, päätöksistä selkeästi kertomisen ja vaikeista asioista puhumisen harjoittelua. Aiemmin näitä taitoja ei samalla lailla sisällytetty opintosuunnitelmaan eikä niitä pidetty samanlaisessa arvossa, mikä ehkä selittää joidenkin vanhempien lääkäreiden asiakaspalvelukykyä. Ja ainahan on uudessakin polvessa niitä joita ei kiinnosta. /Viidennen vuoden kandi

   Lainaa

  25. Kirjautuminen epäonnistui 11.1.2022 18:49
   Tulos: +32 (32 ääntä)
   Invalidi kani: Tiedoksi Kalle, joka päivitykseen ei ole pakko kommentoida.
   Kiitos tiedosta, mutta hei ei mun nimi ole Kalle!!!

   Lainaa

  26. Itämainen jyrsijä 11.1.2022 19:45
   Tulos: +1 (55 ääntä)
   Teroitettu herkkuruoka: Palvelualat on niitä, joissa tuotteen eli palvelun kohteena on ASIAKAS. Hoitoalat on niitä jossa tuotteen eli POTILAAN hoidon kohteena on yhteiskunta ja sen hyvinvointi. Hoitoalalla potilas, palvelualalla asiakas. Käytännön esimerkki: Vastuullinen hoitaja ei hae potilalleen läheisestä kraanasta [...]
   Asiakas on henkilö, joka on hakeutunut ammattilaiskontaktiin hoitaakseen ASIANSA.
   Asiakaspalvelija on henkilö, jonka työ on PALVELLA asiakasta hänen tarpeessaan.
   Jos ravintolan asiakkaan asia on jano, niin tarjoilijan työ on viedä hänelle juotavaa, koska siitä hänelle maksetaan.
   Jos sairaalan asiakkaan asia on sairaus, niin sairaanhoitajan työ on tukea hänen hyvinvointiaan tilanteen vaatimalla tavalla. Joidenkin asiakkaiden hyvinvointi vaatii oman toiminnallisuuden tukemista, mutta jos asiakas on vittu kokovartalokipsissä ja koomassa niin kyllä niiden jumalasta seuraavien hoitajien työ nyt vaan on huolehtia siitä, että hän pysyy nesteytettynä ja muutenkin elossa.
   Onhan se tietysti tosi ikävää jos rakennus on täynnä niitä tyhmiä sairaita, jotka pilaavat hoitajien työpäivän koko ajan tarvitsemalla jotain pysyäkseen hengissä ja terveinä. Ja tosi ikävää, että niitä pitää kohdella kunnioittavasti, vaikka mieli tekisi vain heitellä ne kaikki pinoon ja varastoon ja katsoa, kuinka moni selviää hengissä. Tosi ikävää, että lääkärin ja psykologinkin täytyy vaivautua muodostamaan niihin vaivalloisiin potilaisiin joku luottamussuhde, jotta ne maanvaivat kykenisivät luottavaisin mielin sitoutumaan hoitoonsa. Voi voi kun ne typerät potilaat vain tajuaisivat pydyä poissa sairaaloista ja terveyskeskuksista ja muista laitoksista ja kotikierroslistoilta, niin saisivat jumalasta seuraavat hoitajat tehdä työnsä rauhassa! 

   Lainaa

  27. Pimeä näätä 11.1.2022 22:13
   Tulos: +30 (38 ääntä)
   Uhuh, kylläpä täällä kommenteissa on vihaista tekstiä. Itse sote-alan ammattilaisena näen asian niin, että _optimitilanteessa_ hoito ja päätökset tehdään potilaan(/asiakkaan) kanssa keskustellen ja hänen toiveensa huomioiden, mutta kuitenkin viime kädessä ensisijaisesti lääketieteellisen asiantuntemuksen perusteella. Mikä saattaa toisinaan johtaa siihen ettei potilas-asiakas saa toivomaansa tutkimusta, antibioottikuuria tai vaikka sitä yllä mainittua vesilasillista. Siinä mielessä kyseessä ei ole perinteinen asiakaspalvelutyö vaan asiantuntijatyö. Mutta toki nimenomaan tämän vuoksi tarvittaisiin hyvää kommunikaatio- ja vuorovaikutuskykyä, missä ihan varmasti osalla ammattilaisista on parantamisen varaa. Myös kiire turhan usein vaikeuttaa mahdollisuuksia panostaa potilaskontaktiin toivomallaan tavalla. Mutta uskokaa pois, hyväntahtoista väkeä mekin pohjimmiltaan ollaan!

   Lainaa

  28. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 11.1.2022 23:09
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Letittämätön karhu: Mielestäni on outoa odottaa lääkäreiltä, hoitajilta, linja-autonkuljettajilta, ambulanssi-ihmisiltä, rakennusmiehiltä, putkimiehiltä jne. asiakaspalvelutaitoja, kun ne eivät kuulu heidän koulutukseensa. Perehdytykseen ehkä, mutta ei koulutukseen. Jos halutaan heidän olevan asiakaspalvelun [...]
   Onhan se ihan mahdotonta odottaa että aikuinen ihminen osaisi käyttäytyä tilanteen vaatimalla tavalla. Sitä koulua kun on käyty kouluajan ulkopuolella vähintään se 18 vuotta vaikka se ei erillisenä aineena koulutuksessa olisikaan. Toki kotoa liian moni saa huonot opinnot mutta jatko-opinnoissa voi kyllä kehittyä halutessaan jopa muiden tasolle tai ainakin lähelle sitä.

   Lainaa

  29. Tulos: +24 (24 ääntä)
   Invalidi kani: Tiedoksi Kalle, joka päivitykseen ei ole pakko kommentoida.
   No mutta onhan ne hänen omassa Facebookissaan!!!

   Lainaa

  30. Punerva puuma 12.1.2022 3:06
   Tulos: +8 (24 ääntä)
   Itämainen jyrsijä: Asiakas on henkilö, joka on hakeutunut ammattilaiskontaktiin hoitaakseen ASIANSA. Asiakaspalvelija on henkilö, jonka työ on PALVELLA asiakasta hänen tarpeessaan. Jos ravintolan asiakkaan asia on jano, niin tarjoilijan työ on viedä hänelle juotavaa, koska siitä hänelle maksetaan. Jos sairaalan [...]
   Tämä alkoi ihan hyvin ja sitten tapahtui jonkinlainen venttiilin pettäminen. Täysin vilpittömästi toivon että saat jatkossa parempaa kohtelua terveydenhoidon piiristä ja katkeruutesi vielä laimenee ajan saatossa. Jaksamista.

   Lainaa

  31. Tulos: +32 (32 ääntä)
   Taksikuskina itse koin työni olevan aika tarkkaan 50/50 ammattiautoilija/asiakaspalvelija. Kumpikin oli mielestäni yhtä tärkeää. Asiakas haluaa päästä perille turvallisesti ja miellyttävässä kyydissä ja olettaa saavansa jutella jos tahtoo tai sitten olla puhumatta sanaakaan jos siltä tuntuu. Ei niitä voi erottaa toisistaan ammattiylpeyttä omaava kuski. Ei tulisi itse mieleen pyytää samaa

   Lainaa

  32. Tulos: +30 (30 ääntä)
   Argh lähti liian aikaisin. ...kuskia uudestaan jos hallitsee vain toisen. Osaa ajaa hyvin muttei palvele tai kääntäen osaa palvella mutta ei ajaa. Harva työ siis on vain yhtä taitoa vaativaa.

   Lainaa

  33. Salliva sakaali 12.1.2022 14:24
   Tulos: -11 (17 ääntä)
   Mammutti: No siis toivottavasti kukaan ei pidä linja-autonkuljettajan ammattia asiakaspalveluammattina. Loukkaannun varmuuden vuoksi. Sehän on KULJETTAJA, ei palvelija.
   No eihän bussinkuljettajille edes saisi jutella koska koronavaara ja keskittymisen herpaantuminen ajamisesta. Eivät edes myy matkalippuja nykyisin. En pitäisi enää "asiakaspalvelijoina".

   Lainaa

  34. Päätön mansikka 12.1.2022 17:52
   Tulos: +5 (15 ääntä)
   Ei kaupan kassa ole mikään asiakaspalveluammatti, sehän on KAUPAN ala

   Lainaa

  35. Uneton meduusa 12.1.2022 21:35
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Invalidi kani: Tiedoksi Kalle, joka päivitykseen ei ole pakko kommentoida.
   Näitä mainoksien kommentoijia riittää. Tosin eivät taida tulla ajatelleeksi, että Facebook tällöin määrittelee mainoksen aihepiirin heille kiinnostavaksi ja näyttää lisää saman aihepiirin sponsoroitua sisältöä. Yksi sankari esimerkiksi kommentoi törkeyksiä kaikkiin hyväntekeväisyys- ja kehitysyhteistyömainoksiin. Ja tulee näkemään niitä feedissään tulevaisuudessakin...

   Lainaa

  36. Rahanahne omena 13.1.2022 2:37
   Tulos: +3 (27 ääntä)
   Pimeä näätä: Itse sote-alan ammattilaisena näen asian niin, että _optimitilanteessa_ hoito ja päätökset tehdään potilaan(/asiakkaan) kanssa keskustellen ja hänen toiveensa huomioiden, mutta kuitenkin viime kädessä ensisijaisesti lääketieteellisen asiantuntemuksen perusteella. Mikä saattaa toisinaan johtaa siihen ettei potilas-asiakas saa toivomaansa tutkimusta, antibioottikuuria tai vaikka sitä yllä mainittua vesilasillista. Siinä mielessä kyseessä ei ole perinteinen asiakaspalvelutyö vaan asiantuntijatyö.
   Kampaaja ei ole asiakaspalveluammatti, vaan asiantuntija-ala, koska hiuksensa 20 kertaa pikimustaksi värjännyt hiustenomistaja ei välttämättä saa haluamaansa platinablondia.
   Taksikuski ei ole asiakaspalveluammatti, koska kyytiläinen ei välttämättä pääse haluamaansa 15 minuutin kuluttua lähtevään lentokoneeseen, jos kentälle on matkaa 30 km ja aikaa 10 minuuttia pahimmassa iltapäiväruuhkassa.
   Kaupan myyjä ei ole asiakaspalveluammatti, koska ostaja ei välttämättä saa haluamaansa kaljaa.
   Asiakaspalvelija ei ole asiakaspalveluammatti, koska hän ei välttämättä tapa itseään vaikka asiaka... eikun öö... hänen kanssaan asioiva henkil... eikun odotas... hänen työpaikalleen yhteyttä ottanut, ei työsuhteessa oleva henkilö kuinka käskyttäisi häntä tappamaan itsensä.
   Oikea asiakaspalvelija antaa asiakkailleen kaiken mitä nämä impulsseissaan päättävät haluta. Laista, järjestä ja fysiikan laeista viis.

   Lainaa

  37. hoitosuhteessa 14.1.2022 20:46
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Ei palveluammatissa: rakennusmies, teurastaja, sukeltaja, it-asiantuntija, ohjelmoija, professori, yli-insinööri, kilparatsastaja, hiihtäjä, fyysikko, hitsaaja, pellintaivuttaja, pyromaani, varas, opettaja, ojankaivaja, haudankaivaja, sotilas, jääkiekkoilija, äänittäjä jne x 6488

   Lainaa

  38. Teroitettu herkkuruoka 15.1.2022 17:42
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   Ei toisen ihmisen hyvä,ammattimainen ja asiallinen kohtaaminen tai sen opettelu tee alasta mielestäni asiakaspalveluammattia. Toisekseen harva potilas tahtoo itse tulla esim amputaatioon ihan omatoimisesti saadakseen hyvää palvelua, vaan kyllä sinne tullaan ihan pakon edestä. Enkä ole koskaan kuullut kenenkään joutuneen pakkopalveltavaksi suljetulle :D :D : D

   Lainaa

  39. Teroitettu herkkuruoka 15.1.2022 18:43
   Tulos: 0 (8 ääntä)
   Rupes ihan naurattaan ku mietin analogia esim kampaajan ja hoitajan välillä, siis miten kävis jos asiakastyö ja hoitotyö sekoitettais näin pahasti toiseen suuntaan. "Joo kyllä nyt on tilanne vakava, sun kuontalo on kuolettavan kamala. Tilanne vaatii pikaista leikkausta. Ainut hoitomuoto on siilitukka edestä päälaelle,laitetaan siihen salama kuvio ja hiukset on värjättävä parskalaalin värisiksi. Tää on ainut mitä voidaan tehdä. Sulla on myös oikeus kieltäytyä hoidosta, mut ei me voida sitä suositella ja sun täytyy allekirjottaa tää lappu että oot tiedostaen riskit kieltäytyny hoidosta”

   Lainaa

  40. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Kuitenkin puhutaan esim. Psykpolin asiakkaasta.

   Lainaa

  41. Teroitettu herkkuruoka 18.1.2022 0:18
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Kanerva: Kuitenkin puhutaan esim. Psykpolin asiakkaasta.
   Potilas  koetaan usein tälläisissä leimaavana, joten on helpompi puhua asiakkaasta. Lisäksi politoiminta eroaa siinä, ettei potilasta ole tarkoituskaan siinä vaiheessa lähtökohtaisesti ottaa sisään hoidettavaksi.

   Lainaa

  42. Kärkäs seppä 22.1.2022 11:32
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Näissä hoitajia koskevissa kommenteissa on nyt ajateltu sairaaloita, joissa tosiaan on potilaita. Mutta hoitajia työskentelee hyvin laajalla kentällä. Palvelutalossa asuu asukkaita. Kotihoidossa ja esim. sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan vastaanotolla käy asiakkaita. Sanoisin, että hoitajan työ on usein asiakastyötä, mutta palveluala antaa herkästi väärän kuvan juurikin siitä, että asiakas sanelee itse haluamansa palvelun.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: ammatit, asiakaspalvelu, autocorrect, kirjoitusvirhe, kunnossa, kunto, kysely, lucky luke, nordea, palveluammatti, sairaanhoitaja, äänestys