Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 193

Nainen vs. sokeripala.
Suurenna näkymä
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 193

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 79 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Vararenkaaton monni 28.12.2021 0:13
   Tulos: +482 (612 ääntä)
   Annin juttu ei taida kuulua feissarimokiin...? En tajua mitä hauskaa tuossa oli.

   Lainaa

  2. Tulos: -6 (260 ääntä)
   Hyvä meemi hei, mies tekee perheillallista ja nainen pitää leikkuulautaa suorassa.

   Lainaa

  3. Pilkukas riikinkukko 28.12.2021 1:09
   Tulos: +223 (305 ääntä)
   Kristan vastaus aivan helmi. Toisen ”mokan” mukanaoloa en ymmärrä. Selittäkää pls miksi toisten vastoinkäymisille pitää laittaa nauruteaktio?

   Lainaa

  4. Riski hedelmä 28.12.2021 1:18
   Tulos: +374 (410 ääntä)
   Joo Anni, on varmasti pahimpia asioita mitä ihmiselle voi tapahtua että lapsi otetaan huostaan. Varmasti pahempaa kuin sille lapselle syntyä tilanteeseen, mistä se joudutaan huostaanottamaan. Mitä anteeksi antamiseen tulee, se on varmaan ihan omasta fiiliksestä kiinni. Suomi on täynnä porukkaa, joka kantaa kaunaa toisilleen ties mistä vuosikymmeniä sitten tapahtuneesta epäreiluudesta. Jos tuntuu ettei huvita antaa anteeksi, niin älä anna. Toki sitten vastapainona se vanha asia pyörii aktiivisena mielessä aina kun pitäisi / olisi mahdollisuus olla tekemisissä veljen kanssa. Oma valinta, kumpaa vaihtoehtoa pitää parempana.

   Lainaa

  5. Vaikeudeton rotta 28.12.2021 1:33
   Tulos: -89 (193 ääntä)
   Lissu on oikeassa. Kutsu sähköMIES!

   Lainaa

  6. Uneton meduusa 28.12.2021 2:29
   Tulos: +237 (343 ääntä)
   Miksihän Annin tarina on täällä...pelkkänä sosiaalip*rnona vai mitä ihmettä? Emme tunne tarinan taustoja tai henkilöitä, joten eipä tässä muuta tarvitse sanoa kuin että toivottavasti Annilla ja tämän lapsilla on asiat niin hyvin kuin mahdollista. En tiedä mitä huumoria tästä oli tarkoitus saada irti.

   Lainaa

  7. Tulos: +317 (417 ääntä)
   Onneks Annille rööki maistu vaikka epäili olevansa raskaana. Ällöttää tommoset ihmiset.

   Lainaa

  8. Maailmankuulu krokotiili 28.12.2021 3:53
   Tulos: +13 (125 ääntä)
   Pakko vähän taas ihmetellä, ei nuo sokeripalat nimittäin mitään monimutkaisia teknisiä härpäkkeitä ole. Ekan kerran kun itse moiseen törmäsin, totesin että no juu, tässä on neljä ruuveilla kiristettävää koloa, joista kahteen menee katosta piuhat. Ei vaatinut suurempaa päättelyä hoksata, että lampun piuhat menee varmaankin niihin kahteen muuhun koloon. Sen sijaan kehotan kaikkia noiden kanssa askartelevia muistaan laittaan virrat ko huoneesta poikki, eli ei riitä valokatkaisimen kiinni nakkaaminen. Kerran en meinaa muistanut (vaikka monet lamput oli kattoon sitäkin ennen laitettu.) Elossa ollaan, mutta ei ollut kokemus jota suosittelisin.

   Lainaa

  9. Tulos: -84 (122 ääntä)
   Mies kysyy ohimennen kuka se vaimon kaveri olikaan ja menee läppärin kanssa vessaan.

   Lainaa

  10. Suopa kilpikonna 28.12.2021 7:30
   Tulos: +244 (256 ääntä)
   Toi on juurikin ärsyttävää miessukupuoleen kuulumisessa, että heti kun äidilläni tai äitipuolellani tai kellään äitipuolen kylässä olevalla ystävättärellä on joku ongelma älypuhelimensa kanssa, niin se nakataan eteeni ja sanotaan, "Korjaatko mulle tämän?". Kouluttauduin puutarhuriksi. Sitävastoin yksi naispuolinen serkkuni on datanomi ja oikeasti se, joka osaa auttaa vanhempiaan, isovanhempiaan ja sisartaan näiden älyluuriongelmien kanssa.

   Lainaa

  11. Tulos: -39 (109 ääntä)
   Annin tarina on todella surullinen, ei kuulu tänne. Jostain syystä ihmiset naureskelee toisten vastoinkäymisille ajattelematta asiaa sen syvemmin. Sokeripalaan liittäminen on Tukesin sivujen mukaan samllittua jokaiselle sähkönkäyttäjälle. "Tavallisena sähkön käyttäjänä saat tehdä tiettyjä pieniä sähkötöitä, jos osaat varmasti tehdä ne oikein ja turvallisesti." Jod toteaa kuitenkin heti alkuun "apua, miten nää menee" -niin kyseessä ei voi olla sallittu asennus. Penis tai yli 2cm klitoris toki pätevöittää tähän ja ongelmia ei synny.

   Lainaa

  12. Kaino vadelma 28.12.2021 8:00
   Tulos: +154 (158 ääntä)
   Suopa kilpikonna: Toi on juurikin ärsyttävää miessukupuoleen kuulumisessa, että heti kun äidilläni tai äitipuolellani tai kellään äitipuolen kylässä olevalla ystävättärellä on joku ongelma älypuhelimensa kanssa, niin se nakataan eteeni ja sanotaan, "Korjaatko mulle tämän?". Kouluttauduin puutarhuriksi. Sitävastoin [...]
   Kun harrastusporukassa saivat selville, että olen insinööri  vaikka nainen olenkin, minun oletettiin osaavan korjata ihan kaikki. Olen suunnittelija eikä mulla ole kädentaitoja.

   Lainaa

  13. Lakattu riesa 28.12.2021 8:34
   Tulos: +127 (139 ääntä)
   Tarviiko tuohon lampun asennukseen sukupuolesta riippumatta yhtään ketään paikalle tekemään se Nooran puolesta? Vaikka kuinka tampio olisi kyseessä, niin tuo nyt on niin yksinkertainen homma, että ihan hyvin olisi joku kommenteissa voinut selostaa asian ymmärrettävästi hieman hitaammallekin. Miten sitä edes koskaan oppii ja uskaltaa mitään kokeilla, jos aina ensimmäisenä pitää pyytää heti joku muu tekemään jos ei itse ole ihan varma? Joo, toki pitää myös ymmärtää riskit erityisesti sähköhommiin liittyen, mutta todennäköisimmin ne oppii silti yrittämällä itse vähintäänkin selvittää periaatteet kuin sillä, että joku vaan tulee ja tekee pois. Propsit Nooralle omatoimisuudesta ja siitä, että uskaltaa oikeasti kysyä, kun epäilyttää. Siitä se lähtee.

   Lainaa

  14. Tulos: +205 (213 ääntä)
   Itseä eniten ihmetyttää tuossa sekavassa velitekstissä se, että miksi se sille naiselle kertoi, jos ei tykkää koko ihmisestä? Tä vai menikö mulla kaikki ohi?

   Lainaa

  15. Aaltoileva susi 28.12.2021 8:48
   Tulos: +62 (68 ääntä)
   Kaino vadelma: Kun harrastusporukassa saivat selville, että olen insinööri  vaikka nainen olenkin, minun oletettiin osaavan korjata ihan kaikki. Olen suunnittelija eikä mulla ole kädentaitoja.
   Toisaalta kiva kuulla, että joskus on noinkin päin. Luotetaan siihen, että sukupuoli ei ole se, mikä määrittää osaamisen, vaan koulutus, kokemus jne. Sinun tapauksessai toki mennyt vähän huti, mutta sentään varmaan lähinnä siksi, että muilla ei ole ollut ymmärrystä alasta ja se erikoistumisimahdollisuuksista tai eivät vaan ole tienneet asiaa. Heille sentään pystyy asian onneksi korjaamaan. Se päinvastainen asenne on huomattavasti hankalampi. Itse valitettavasti olen törmännyt suurimmaksi osaksi juuri siihen negatiiviseen suhtautumiseen, jossa oletetaan, että automaattisesti olet mistään mitään ymmärtämätön vaikka kuinka olisi jo työkokemustakin takana ja menestystäkin työelämästä tullut. Positiivisena seikkana tosin täytyy mainita, että tämä selvästi hieman itseäni vanhemmasta sukupolvesta eteenpäin paljon yleisempää kuin mitä nuoremmilla sukupolvilla. Nuoremmat sukupolvet ovat selvästi lähtökohtaisesti paljon vähemmän ennakkoluuloisia sukupuolten suhteen, mikä on erittäin hyvä merkki mielestäni. Voi olla, että jokusen vuoden päästä jo osataan pitää kaikkia tasavertaisina sukupuolesta riippumatta. Pätee siis myös nimimerkin Suopa kilpikonna tilanteeseen eli emme tekisi myöskään olettamuksia miespuolisista henkilöistä ja heidän osaamisestaan mihinkään suuntaan pelkän sukupuolen perusteella.

   Lainaa

  16. Pikimusta kettu 28.12.2021 9:07
   Tulos: +99 (123 ääntä)
   Vararenkaaton monni: Annin juttu ei taida kuulua feissarimokiin...? En tajua mitä hauskaa tuossa oli.
   Tiedä sitten hauskasta, mutta huomioa tässä on haettu kun tarina on jaettu ja nyt sitä myös saa. Huostaanottoon on yleensä aika vakavat syyt, joten kannattaa varmaan Annin jatkossa käyttää sitä kondomia, että ei tee lisää huostaanotettavia lapsia. 

   Lainaa

  17. Pikimusta kettu 28.12.2021 9:10
   Tulos: -145 (173 ääntä)
   Maailmankuulu krokotiili: Pakko vähän taas ihmetellä, ei nuo sokeripalat nimittäin mitään monimutkaisia teknisiä härpäkkeitä ole. Ekan kerran kun itse moiseen törmäsin, totesin että no juu, tässä on neljä ruuveilla kiristettävää koloa, joista kahteen menee katosta piuhat. Ei vaatinut suurempaa päättelyä hoksata, että lampun [...]
   Joo ei siihen ruuvaamiseen yleensä miestä tarvita, mutta kyl nää feministit vois vaa pitää turpansa kiinni, jos ei osaa neuvoa, että ruuvaa ne johdot sinne. Miehiä kun yleisesti ottaen kaikki elektroniikka ja tekniikka kiinnostaa, niin suurin osa tietää et se on ihan sama miten kumpaan koloon sen johdon tökkää kun kyseessä on vaihtovirta. Kun + ja - ei kosketa toisiaan niin kaikki hyvin. "älä kysy miestä apuun, mutta en minä naisena osaa neuvoa näin yksinkertaista asiaa" Ei oo totta kuinka kovasti ihmiset hakee huomioa kun on pakko kommentoida vaikka ei mistään mitään tiedä.

   Lainaa

  18. Tunnistamaton hedelmä 28.12.2021 9:15
   Tulos: +69 (77 ääntä)
   Maailmankuulu krokotiili: Pakko vähän taas ihmetellä, ei nuo sokeripalat nimittäin mitään monimutkaisia teknisiä härpäkkeitä ole. Ekan kerran kun itse moiseen törmäsin, totesin että no juu, tässä on neljä ruuveilla kiristettävää koloa, joista kahteen menee katosta piuhat. Ei vaatinut suurempaa päättelyä hoksata, että lampun [...]
   Näissä olisi ihan positiivista laittaa ne johdot oikeinpäin. Toiminnan kannalta ei ole niin kriittistä, mutta noin turvallisuuden nimissä voi ollakin.
   Sitten jos löytyy kolme johtoa niin alkaa olla kriittisempää laittaa ne oikein, mutta nämä alkavat olla yleensä jo niillä töpseleillä.

   Lainaa

  19. Vastarannan kiiski 28.12.2021 9:18
   Tulos: +91 (111 ääntä)
   Lapsi otettiin seitsemän vuotta sitten huostaan ja se on tilanne tänäkin päivänä. Kumpi tässä nyt oikeastaan Annia risoo, veljen vaimon käytös vai se, ettei emäntä ole saanut itseään niskasta kiinni saadakseen lapset jälleen itselleen?

   Lainaa

  20. Jäätynyt sakaali 28.12.2021 9:21
   Tulos: +11 (101 ääntä)
   Vararenkaaton monni: Annin juttu ei taida kuulua feissarimokiin...? En tajua mitä hauskaa tuossa oli.
   Ei kuulu, eikä tuollaisen valkoroskan kuuluisi lisääntyäkkään. Harmittaa jo heidän lasten puolesta kun vanhemmat ovat tuollaista saastaa...

   Lainaa

  21. Tulos: 0 (96 ääntä)
   Vararenkaaton monni: Annin juttu ei taida kuulua feissarimokiin...? En tajua mitä hauskaa tuossa oli.
   Ei Feissarimokat mikään vitsipalsta olekaan. Ihan hauskaa luettavaahan nuo valkoroskien avautumiset sosiaalisessa mediassa on, itsehän sinne kirjoittavat kaiken kansan nähtäville ongelmistaan.

   Lainaa

  22. Tulos: +83 (113 ääntä)
   Musta toi Annin vuodatus menee kyl Facebookin helmet -osastoon kaikesta tosta elämänkoulumenosta :D

   Lainaa

  23. Kylmänarka mehiläinen 28.12.2021 9:35
   Tulos: +127 (151 ääntä)
   Annin jutussa jäi häiritsemään parikin asiaa; ensinnä se, että tupakka maistuu vaikka epäilee olevansa raskaana. Sitten se, että jos ei pitänyt siitä veljensä muikkelista, niin miksi piti mennä kertomaan niin henkilökohtainen asia (vaikka kertoikin tulevansa "toimeen" ). Sitten se että lapsi otettiin lopulta kuitenkin huostaan, niin tarinasta saa sellaisen kuvan, että sekä ensimmäinen että tämä toinen huostaan otettu lapsi ovat silloin tällöin tällä veljellä ja sen naisella vierailulla viikonloput, niin eikö tämä Anni siis halua nähdä niitä lapsiaan ? Luulis nyt sen verran kiinnostavan mitä omille lapsille kuuluu, että unohtaisi sukuriidat siksi ajaksi. Tai sitten ei mulle nyt vaan avaudu tämä tarina. Jokatapauksessa, melkoista wt-touhua.

   Lainaa

  24. Takkuinen hilleri 28.12.2021 9:44
   Tulos: +23 (45 ääntä)
   Norb: Musta toi Annin vuodatus menee kyl Facebookin helmet -osastoon kaikesta tosta elämänkoulumenosta :D
   Tarina alkoi viattomasti, mutta elämän koulun aloitettuaan Anni alkoi antamaan samoja kursseja veljelleen.

   Lainaa

  25. Tulos: +47 (55 ääntä)
   Pikimusta kettu: Joo ei siihen ruuvaamiseen yleensä miestä tarvita, mutta kyl nää feministit vois vaa pitää turpansa kiinni, jos ei osaa neuvoa, että ruuvaa ne johdot sinne. Miehiä kun yleisesti ottaen kaikki elektroniikka ja tekniikka kiinnostaa, niin suurin osa tietää et se on ihan sama miten kumpaan koloon sen [...]
   Kyllähän sitä saa puhua asiasta, josta tietää ja jättää neuvomatta, jos toisesta asiasta taasen ei tiedä. 
   Siinä haluttiin huomauttaa, että kyllä nainenkin sen voi osata tehdä, eikä pitäisi myöskään yleistää, että kaikki miehet osaa. 
   Miksei heiltä herunut neuvoja? No jos just he eivät osanneet neuvoa - ei ollut se vahvin osaamisala, siis ihan yksilöinä, ei liittyen sukupuoleen ("älä kysy miestä apuun, mutta en minä naisena osaa neuvoa näin yksinkertaista asiaa").

   Lainaa

  26. Solvaava salaatti 28.12.2021 10:02
   Tulos: -49 (57 ääntä)
   Riski hedelmä: Joo Anni, on varmasti pahimpia asioita mitä ihmiselle voi tapahtua että lapsi otetaan huostaan. Varmasti pahempaa kuin sille lapselle syntyä tilanteeseen, mistä se joudutaan huostaanottamaan. Mitä anteeksi antamiseen tulee, se on varmaan ihan omasta fiiliksestä kiinni. Suomi on täynnä porukkaa, [...]
   Mistäs sä tiedät mikä tilanne on ollut alunperin.

   Lainaa

  27. Ruokahaluton piimä 28.12.2021 10:05
   Tulos: -20 (56 ääntä)
   Uneton meduusa: Miksihän Annin tarina on täällä...pelkkänä sosiaalip*rnona vai mitä ihmettä? Emme tunne tarinan taustoja tai henkilöitä, joten eipä tässä muuta tarvitse sanoa kuin että toivottavasti Annilla ja tämän lapsilla on asiat niin hyvin kuin mahdollista. En tiedä mitä huumoria tästä oli tarkoitus saada irti.
   No ihmiset saa jotain nautintoa toisen leimaamisesta ja tuomitsemisesta ihan vaan vaikka sitten tolla perusteella.

   Lainaa

  28. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 28.12.2021 10:31
   Tulos: -17 (35 ääntä)
   Aika mielikuvitukseton meemi. Itsehän kerkeän esim. käymään vessassa sillä aikaa, kun mies käy vessassa. 🤪

   Lainaa

  29. Itsevarma karjalanpiirakka 28.12.2021 10:37
   Tulos: +24 (34 ääntä)
   Anni on käynyt vauva.fi:llä harjoittelemassa provoilua. Ihan perustrollaukselta vaikuttaa. Siellä noita vilisee yhtenään.

   Lainaa

  30. Äiti ja mummo 28.12.2021 11:04
   Tulos: +54 (56 ääntä)
   Aaltoileva susi: Toisaalta kiva kuulla, että joskus on noinkin päin. Luotetaan siihen, että sukupuoli ei ole se, mikä määrittää osaamisen, vaan koulutus, kokemus jne. Sinun tapauksessai toki mennyt vähän huti, mutta sentään varmaan lähinnä siksi, että muilla ei ole ollut ymmärrystä alasta ja se [...]
   Työelämässä kyllä sitä toistakin asennetta tapaan. Minulta on kysytty "olisiko joku mies joka tietää..." ja useimmiten kysyjänä on nainen. Myös suunnitelmat, joista olen tehnyt suurimman osan, on merkitty esimieheni suunnittelemaksi ja minut piirtäjäksi, varsinkin yksityisasiakkaiden kohdalla.

   Lainaa

  31. Tulos: +15 (53 ääntä)
   Kunnon valkoista roskasakkia tuo Anni. Tai ihan perustrolli. Ota näistä sit selvää. Lapsiajokortti olisi saatava, ettei kaikenmaailman kuspäät lisäänny.

   Lainaa

  32. Vetämätön marja 28.12.2021 11:22
   Tulos: +79 (79 ääntä)
   Ensimmäisen kerran, kun sattui lamppua asentaessa eteen eri aikakausien värikoodit katossa ja lampussa, valtasi mielen epävarmuus. Onneksi google tiesi minun olevan mies, joten vastauskin löytyi.

   Lainaa

  33. Yritteliäs haltija 28.12.2021 11:45
   Tulos: -17 (17 ääntä)
   Sandy... Nomen est omen

   Lainaa

  34. Astmaton keiju 28.12.2021 11:57
   Tulos: +67 (69 ääntä)
   traumcity: Hyvä meemi hei, mies tekee perheillallista ja nainen pitää leikkuulautaa suorassa.
   Se mies on vessassa, kuvassa on naapurin Reiskan kädet.

   Lainaa

  35. Tulos: +32 (60 ääntä)
   Kuulostaa siltä että on ollut alaikäinen ollessaan raskaana, miksi muuten vanhemmille olis "pakko kertoa". En kyllä ymmärrä mikä siinä ehkäisyn käyttämisessä on niin helvetin vaikeaa.

   Lainaa

  36. Epäselvä gorilla 28.12.2021 12:29
   Tulos: +41 (47 ääntä)
   Sähkökytkennät ei kyllä ole niitä asioita joita kannattaa kokeilemalla opetella. Jos ei ymmärrä mitä seuraa kun vaihe- ja nollajohtimen kytkee ristiin, on parempi opetella tai antaa ammattilaisen tehdä. Joku on saattanut vaikka nollata kyseisen valaisimen toisesta päästä, sitten ollaan jo hyvin lähellä hengenvaarallista kytkentää

   Lainaa

  37. Tulos: -18 (36 ääntä)
   Tunnistamaton hedelmä: Näissä olisi ihan positiivista laittaa ne johdot oikeinpäin. Toiminnan kannalta ei ole niin kriittistä, mutta noin turvallisuuden nimissä voi ollakin. Sitten jos löytyy kolme johtoa niin alkaa olla kriittisempää laittaa ne oikein, mutta nämä alkavat olla yleensä jo niillä töpseleillä.
   Vähän hankala niitä on laittaa väärinpäin, kun se on ihan sama miten päin noi johdot laittaa.

   Lainaa

  38. Jäätynyt sakaali 28.12.2021 13:13
   Tulos: +66 (66 ääntä)
   Juupertti: Kunnon valkoista roskasakkia tuo Anni. Tai ihan perustrolli. Ota näistä sit selvää. Lapsiajokortti olisi saatava, ettei kaikenmaailman kuspäät lisäänny.
   Tuskinpa on trolli... Tunnen vastaavanlaisen henkilön. Ensimmäinen lapsi lähti huostaan vanhempien päihteiden käytön takia. Noh kokeillaan uudestaan parin vuoden päästä. Toinen lapsi taisi olla pari kuukautta kunnes hänkin lähti huostaan. Sääliksi käy lapsi parkoja.

   Lainaa

  39. Lihakas hyönteinen 28.12.2021 13:23
   Tulos: +13 (19 ääntä)
   Maailmankuulu krokotiili: Pakko vähän taas ihmetellä, ei nuo sokeripalat nimittäin mitään monimutkaisia teknisiä härpäkkeitä ole. Ekan kerran kun itse moiseen törmäsin, totesin että no juu, tässä on neljä ruuveilla kiristettävää koloa, joista kahteen menee katosta piuhat. Ei vaatinut suurempaa päättelyä hoksata, että lampun [...]
   Niin, paitsi että sun pitää varmistaa että ne johdot menee oikeisiin koloihin. Jos menee vääriin niin ei toimi, ja sitten on "kiva" repiä lamppua alas katosta. Sitten jos niitä on vielä kolmaskin johto (maadoitus) niin joutuu vielä enemmän miettimään, varsinkin jos käy niin että siinä lampun pistokkeessa tms ei olekaan paikkaa sellaiselle. Jotkut kun ovat kaksipaikkaisia.
   Mutta joo ei tosiaan ole mitään rakettifysiikkaa. Itse ainakin olen joka kerta googlen kuvahausta saanut oikean vastauksen about kymmenessä sekunnissa. Aina ei värit ole 100% samat, mutta sininen ja musta muistaakseni ovat yleensä sama asia. Tuskin olen tätä arvoitusta selvittänyt vain siksi että mulla sattuu roikkumaan jotain tuolla jalkovälissä..

   Lainaa

  40. Sitkas karjalanpiirakka 28.12.2021 13:49
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   En menisi moittimaan avun pyytämistä sokeripalan asennukseen, mutta kun jotkut uusvuttomat sanoo "en osaa" pistorasiallisiin lamppuihinkin...

   Lainaa

  41. Puhelimeton mango 28.12.2021 13:52
   Tulos: +24 (32 ääntä)
   Semmoset elämäm kolut Annilta... Odotin tarinan eskaloituvan 11:een banjosoololla, jonka tahdissa Anni kertoo veljensä olevan mahdollinen isä. Muut roskasakki-ainekset tarinassa kännäämistä ja väkivaltaa vaille siinä olikin.

   Lainaa

  42. Jäätynyt sakaali 28.12.2021 14:59
   Tulos: +25 (29 ääntä)
   Lihakas hyönteinen: Niin, paitsi että sun pitää varmistaa että ne johdot menee oikeisiin koloihin. Jos menee vääriin niin ei toimi, ja sitten on "kiva" repiä lamppua alas katosta. Sitten jos niitä on vielä kolmaskin johto (maadoitus) niin joutuu vielä enemmän miettimään, varsinkin jos käy niin että siinä lampun [...]
   Puhelimeton mango: Semmoset elämäm kolut Annilta... Odotin tarinan eskaloituvan 11:een banjosoololla, jonka tahdissa Anni kertoo veljensä olevan mahdollinen isä. Muut roskasakki-ainekset tarinassa kännäämistä ja väkivaltaa vaille siinä olikin.
   Eiköhän se sisällä päiheitä ja väkivaltaa. Harvemmin ne lapset muun takia huostaan lähtee.

   Lainaa

  43. Apinaattori 28.12.2021 14:59
   Tulos: -9 (13 ääntä)
   Maailmankuulu krokotiili: Pakko vähän taas ihmetellä, ei nuo sokeripalat nimittäin mitään monimutkaisia teknisiä härpäkkeitä ole. Ekan kerran kun itse moiseen törmäsin, totesin että no juu, tässä on neljä ruuveilla kiristettävää koloa, joista kahteen menee katosta piuhat. Ei vaatinut suurempaa päättelyä hoksata, että lampun [...]
   En o kyl saanu ikinä tälliä  vaikka olenki vaan katkasijasta laittanu lampun virran pois.

   Lainaa

  44. Tulos: +33 (35 ääntä)
   Kylmänarka mehiläinen: Annin jutussa jäi häiritsemään parikin asiaa; ensinnä se, että tupakka maistuu vaikka epäilee olevansa raskaana. Sitten se, että jos ei pitänyt siitä veljensä muikkelista, niin miksi piti mennä kertomaan niin henkilökohtainen asia (vaikka kertoikin tulevansa "toimeen" ). Sitten se että lapsi otettiin [...]
   Jep, hämää että meni kertomaan veljensä muikkelille ennen kuin omalle veljelleen tai omille vanhemmilleen.

   Lainaa

  45. Vatkattu tonttu 28.12.2021 15:16
   Tulos: +67 (67 ääntä)
   Laura: Kuulostaa siltä että on ollut alaikäinen ollessaan raskaana, miksi muuten vanhemmille olis "pakko kertoa". En kyllä ymmärrä mikä siinä ehkäisyn käyttämisessä on niin helvetin vaikeaa.
   Anni on kertomansa mukaan veljeään 6 vuotta vanhempi, joten tuskin seurusteleva veli oli 11-vuotias tapahtuneen aikoihin?  Veikkaan, että jo yhden lapsen ennen tätä saanut Anni parikymppinen ja veli vähintään 16-vuotias. Vanhemmille halusi luultavasti kertoa, kun tiedossa oli ettei ensimmäisen lapsen kanssa sujunut hyvin.

   Lainaa

  46. Sitoutumaton haukka 28.12.2021 15:28
   Tulos: -2 (22 ääntä)
   Laura: Kuulostaa siltä että on ollut alaikäinen ollessaan raskaana, miksi muuten vanhemmille olis "pakko kertoa". En kyllä ymmärrä mikä siinä ehkäisyn käyttämisessä on niin helvetin vaikeaa.
   Ja kuusi vuotta nuoremman veljen avovaimolle meni kertomaan raskaudestaan. Päättelen veljen iäksi Maks 12 -v

   Lainaa

  47. Tulos: -5 (21 ääntä)
   Ja mitä kaikkea mies ehtiikään tehdä sillävälin kun nainen valmistautuu lähtemään ulos viettämään yhteistä iltaa. xD

   Lainaa

  48. Itseasiassa 28.12.2021 21:25
   Tulos: +41 (43 ääntä)
   Pex: Onneks Annille rööki maistu vaikka epäili olevansa raskaana. Ällöttää tommoset ihmiset.
   Näitä kyllä riittää, joilla raskaustestin teko on vähän venynyt, koska rööki on hyvää tai oli tulossa festarit, keikka, kaverin tuparit jne. jännittävää.

   Lainaa

  49. Itseasiassa 28.12.2021 21:38
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Maailmankuulu krokotiili: Pakko vähän taas ihmetellä, ei nuo sokeripalat nimittäin mitään monimutkaisia teknisiä härpäkkeitä ole. Ekan kerran kun itse moiseen törmäsin, totesin että no juu, tässä on neljä ruuveilla kiristettävää koloa, joista kahteen menee katosta piuhat. Ei vaatinut suurempaa päättelyä hoksata, että lampun [...]
   Värit vain pitäisi muistaa oikein, siinä on mennyt pariin otteeseen sormi suuhun. 

   Lainaa

  50. Elävä sitruuna 28.12.2021 22:41
   Tulos: +6 (30 ääntä)
   Puhelimeton mango: Semmoset elämäm kolut Annilta... Odotin tarinan eskaloituvan 11:een banjosoololla, jonka tahdissa Anni kertoo veljensä olevan mahdollinen isä. Muut roskasakki-ainekset tarinassa kännäämistä ja väkivaltaa vaille siinä olikin.
   Mulla tuli erityisesti viimeisestä lauseesta se fiilis, että onko veli lapsen biologinen isä, kun lapsi kerran on veljen luona joka kuukausi...? Tää juttu oli niin outo, että todella toivon kyseessä olleen trolli.

   Lainaa

  51. Tulos: -19 (21 ääntä)
   Nooran sormitatskoista paistaa elämämkoulu.

   Lainaa

  52. Katuviisas peura 29.12.2021 0:17
   Tulos: 0 (14 ääntä)
   Kuvanmukaisessa lamppukytkennässä ei ole kyllä mitään ihmeellistä saatika väliä kumminpäin vaiheen ja nollan kytkee. Ohjeena on kytkeä vaihe pohjan liuskaan ihan vaan siksi, että jos joku uuvatti sinne polttimon reikään sormensa työntää niin joutuu työntämään vähän syvemmälle ennen tälliä. Toiminnan kannalta ei mitään merkitystä.

   Lainaa

  53. Tuomittu myyrä 29.12.2021 8:50
   Tulos: +34 (36 ääntä)
   Ruokahaluton piimä: No ihmiset saa jotain nautintoa toisen leimaamisesta ja tuomitsemisesta ihan vaan vaikka sitten tolla perusteella.
   Perusta on aika vahva ja sitä Anni itse tuossa alustaa tukevasti. Ei tarvi leimata. On tilanteita, joissa huostaanotto on lapsen pelastus, ja koska Annin lapset ovat huostassa vielä seitsemän vuoden jälkeen, on ilmeistä ettei hän/puolisonsa ole millään tasolla kykeneviä huolehtimaan muista.

   Lainaa

  54. Vastuuton hämähäkki 29.12.2021 9:01
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   Anni, Ehkäpä ongelma ei ole ne muut ihmiset, vaan sinä. Kannattaa vähän hankkia perspektiiviä.

   Lainaa

  55. Arvoton jänis 29.12.2021 10:09
   Tulos: +42 (48 ääntä)
   Kylmänarka mehiläinen: Annin jutussa jäi häiritsemään parikin asiaa; ensinnä se, että tupakka maistuu vaikka epäilee olevansa raskaana. Sitten se, että jos ei pitänyt siitä veljensä muikkelista, niin miksi piti mennä kertomaan niin henkilökohtainen asia (vaikka kertoikin tulevansa "toimeen" ). Sitten se että lapsi otettiin [...]
   Tupakointi raskaana ollessa on edelleen ihan hirvittävän yleistä. Suomessa on valloillaan käsitys, että tupakointi olisi sikiölle jotenkin haitattomampaa, kuin alkoholi, vaikka se ei pidä paikkaansa. Siitä, minkälaisessa ahdingossa tupakoivan äidin sikiö on, on monia tutkimuksia. Valitettavasti neuvolat taitavat vielä tänä päivänäkin taputella näitä tupakoivia äitejä päälaelle ja levittää sitä valhetta, että lopettamisesta aiheutuva stressi on vauvalle pahempi, kuin itse tupakka. Ei pidä tämäkään paikkaansa, sillä halutaan vaan helpottaa äitien syyllisyyttä. Joten se, että joku valkoroska polttaa raskaana ollessa ei kyllä yllätä yhtään, enemmän sääntö, kuin poikkeus. 
   Veljen tyttöystävälle on kertonut varmaan sen vuoksi, että naiset nyt ylipäätään juttelee keskenään asioista kuin asioista. Vaikuttaa kertomuksesta, että on jonkinlainen illanvietto menossa niin tuleehan siinä juteltua. Ja harvemmin nämä ihmiset nyt ajattelevat sen pidemmälle, että kenelle juttelevat, kunhan saavat huomiota. 
   Ja lopuksi, huostaanottoa ei Suomessa tehdä tai edes pysty tekemään ihan heppoisin perustein. Mikäli olisi kyseessä esimerkiksi vain alkoholisoitunut perhe, niin lapset menisi ensin sijoitukseen ja sijoitus voi olla pitkäaikainenkin, mutta huoltajuus säilyy silti vanhemmilla. Se, että vanhempien huoltajuus puretaan, eli lapsi huostaanotetaan, vaatii jo jotain isompaa tai pidempää laiminlyöntiä. On siis mahdollista, että huostaanoton jälkeen Anni ei yksinkertaisesti saa nähdä lapsiaan, mutta sosiaalitoimi kuitenkin pyrkii ylläpitämään perhesuhteita, joten jos veljen perhe on kunnollinen, saavat lapset siellä käydä viikonloppuisin. 

   Lainaa

  56. Meluisa hilleri 29.12.2021 13:17
   Tulos: +38 (40 ääntä)
   Minua ärsyttää, että kun en tiedä varmaksi miten joku toimii, ja kysyn asiaa toiselta paikalla olevalta ihmiseltä, niin minua aletaan läksyttää, että "kysyisit joltakulta joka tietää, älä oleta että minä tiedän vain siksi koska olen mies". Ensinnäkin, minä en kysynyt sinulta siksi koska olet mies, vaan siksi koska satuit olemaan siinä. Toisekseen en olettanut, että tietäisit, ja siksi kysyin, että tiedätkö.

   Lainaa

  57. Kalvoton kavioeläin 29.12.2021 13:22
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   Pilkukas riikinkukko: Kristan vastaus aivan helmi. Toisen ”mokan” mukanaoloa en ymmärrä. Selittäkää pls miksi toisten vastoinkäymisille pitää laittaa nauruteaktio?
   On lapselle vastoinkäyminen syntyä tuollaiselle äidille. Ei niitä lapsia noin vain huostaanoteta ja anneta tapaamisoikeutta äidin veljen perheelle äidin sijaan. Ja oikeasti vähintä, mitä raskaana oleva voi tehdä lapsensa tulevaisuuden eteen, on lopettaa röökinpoltto odotuksen aikana.

   Lainaa

  58. Tulos: +10 (20 ääntä)
   Lapset tuntui olevan sivuasia tuossa julkaisussa, kysymys koski sitä, onko järkevää olla noin pitkävihainen. Ja ei ole. Kyse ei ole mistään isosta asiasta. Siis jumalauta, ymmärrän, jos katkoo välit rikolliseen sukulaiseen ("serkku tappoi jonkun, en koe oloani turvalliseksi sen seurassa") tai jotain muuta vakavaa, mutta tuossakin taisi olla ihan vain hyvät aikeet taustalla. Uskomatonta, miten vähästä ihmiset polttavat siltoja. Totta kai saa olla loukkaantunut ja vihainenkin vaikkapa luottamuksen pettämisestä ("kerroit yksityisasian eteenpäin"), mutta ei läheisiä ihmisiä niin paljoa ole varmaan kellään, että tällaisesta kannattaisi kantaa kaunaa paria viikkoa pitempään. Toki onhan näitä juttuja itselläkin, kuinka kaveri on kuullut jotain joltakin ja sitten raivoten katkoo välit ja jauhaa vuosikausia paskaa selän takana ihan mitättömästä syystä. Näin fiksumpana osapuolena tällaisessa draamassa on vähän hölmistynyt fiilis, mutta kaipa se menee nettopositiivisen puolelle, kun elämästä lähtee joku näin ailahtelevainen, ehdoton ja tunne edellä menevä.

   Lainaa

  59. Ponne Jarkka 29.12.2021 15:22
   Tulos: +17 (25 ääntä)
   Kaino vadelma: Kun harrastusporukassa saivat selville, että olen insinööri  vaikka nainen olenkin, minun oletettiin osaavan korjata ihan kaikki. Olen suunnittelija eikä mulla ole kädentaitoja.
   Mites se menikään se vanha lausahdus? Teknikko osaa mutta ei tiedä, insinööri tietää mutta ei osaa, diplomi-insinööri ei osaa eikä tiedä.

   Lainaa

  60. Älä selitä 29.12.2021 20:50
   Tulos: -8 (20 ääntä)
   Mahtaa Feissarimokien woke-kansa nyt mennä sekaisin, kun sukupuolilla tuolleen hulvattomasti leikittiin.

   Lainaa

  61. Sätöstäjä 29.12.2021 21:15
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Petkele: Vähän hankala niitä on laittaa väärinpäin, kun se on ihan sama miten päin noi johdot laittaa.
   Kyllä se vaihe on fiksumpi kytkeä kannan pohjaan ja nolla kierteeseen. Lampu kyllä toimii, vaikka ne väärin olisi. Lamppua vaihtaessa on mahdollista koskea jännitteistä kierrettä, jos vaihe on kytketty siihen.

   Lainaa

  62. Tulos: +1 (9 ääntä)
   Sätöstäjä: Kyllä se vaihe on fiksumpi kytkeä kannan pohjaan ja nolla kierteeseen. Lampu kyllä toimii, vaikka ne väärin olisi. Lamppua vaihtaessa on mahdollista koskea jännitteistä kierrettä, jos vaihe on kytketty siihen.
   Ja mitä tapahtuu, kun laitat pöytälampun pistorasiaan kiinni? Mahtaa mennä joka toinen kerta väärinpäin.

   Lainaa

  63. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Sätöstäjä: Kyllä se vaihe on fiksumpi kytkeä kannan pohjaan ja nolla kierteeseen. Lampu kyllä toimii, vaikka ne väärin olisi. Lamppua vaihtaessa on mahdollista koskea jännitteistä kierrettä, jos vaihe on kytketty siihen.
   Ei ole mahdollista, jos kytkin on kytketty oikein siihen väliin ja se on pois päältä.

   Lainaa

  64. Tulos: +21 (27 ääntä)
   Jusa: Ja mitä kaikkea mies ehtiikään tehdä sillävälin kun nainen valmistautuu lähtemään ulos viettämään yhteistä iltaa. xD
   Mies monesti ehtii käydä vessassa, näprätä kännykkää ja katsoa telkkaria. Sillä välin nainen pukee lapset, pakkaa lapsille vaihtovaatteet, harjat, hammasharjat sun muut mummolareissua varten, ja katsoo onko vaatetus sopiva myös seuraavan päivän sää huomioiden.
   Siinä vaiheessa kun naisella vihdoin on aikaa tuunata itsensä ja vaihtaa pieruverkkarit johonkin nätimpään vaatetukseen, mies on eteisessä huokailemassa mikä naisella kestää.

   Lainaa

  65. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Onneksi kaikki päätyi hyvin ja Annin lapset saavat olla ilman Annia, joka vaikuttaa aika epätasapainoiselta henkilöltä, josta syystä välitkin ilmeisesti menneet poikki kaikkien kanssa.

   Lainaa

  66. Taitamaton marja 30.12.2021 10:59
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Laura: Kuulostaa siltä että on ollut alaikäinen ollessaan raskaana, miksi muuten vanhemmille olis "pakko kertoa". En kyllä ymmärrä mikä siinä ehkäisyn käyttämisessä on niin helvetin vaikeaa.
   Mutta, jos heillä 6v. ikäeroa, olisi veli silloin ollut 11v. tai nuorempi (viittaus "pentuna nukkui mun vieressä ja keksin sille satuja"). Vaikea uskoa, että on esiteininä seurustellut jo nykyisen kumppanin kanssa. Ei se toki mahdotonta ole. Vaikea myös uskoa, että tämä henkilö kertoisi esiteini-ikäiselle veljen tyttöystävälle raskaudestaan.

   Lainaa

  67. Taitamaton marja 30.12.2021 11:02
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Jusa: Ja mitä kaikkea mies ehtiikään tehdä sillävälin kun nainen valmistautuu lähtemään ulos viettämään yhteistä iltaa. xD
   Tämä on kyllä väärin kaikkia sukupuolia kohtaan. Jos aikaa menee tuntitolkulla, niin on myös aloitettava tunteja ennen lähtöä.

   Lainaa

  68. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Laura: Kuulostaa siltä että on ollut alaikäinen ollessaan raskaana, miksi muuten vanhemmille olis "pakko kertoa". En kyllä ymmärrä mikä siinä ehkäisyn käyttämisessä on niin helvetin vaikeaa.
   Luepas se kertomus uusiksi, jolloin tuo alaikäisyys on hyvin, hyvin epätodennäköistä. Kenties se kertomisen pakko liittyy enemmän siihen että aiempikin lapsi on otettu huostaan. Jotain muuta ongelmia siellä taustalla siis on, minkä vuoksi se raskaus on parempi saattaa myös sellaisten tietoon, joilla on jotain järkeä ja/tai vastuuta olemassa. Ikävä tarina kaiken kaikkiaan vaikka ilmeisesti tarkoitus oli vain kysyä jostain pitkävihaisuudesta. Tosin nämä ihmiset, jotka eivät saa omia ongelmiaan hoidettua, ovat usein vihaisia muille siitä että nämä yrittävät vain ajatella tuon kyseisen henkilön parasta: -"Vitun äiti/isä/Masi/Ritva kun pakotti vieroitukseen, ei saa perkele huumeita täällä ollenkaan! Kyllä nyt menee välit!"

   Lainaa

  69. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Ei sitten ekasta huostaanotosta oppinut. Toinenkin huostaanotto kuulostaa oikealta ratkaisulta

   Lainaa

  70. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Maailmankuulu krokotiili: Pakko vähän taas ihmetellä, ei nuo sokeripalat nimittäin mitään monimutkaisia teknisiä härpäkkeitä ole. Ekan kerran kun itse moiseen törmäsin, totesin että no juu, tässä on neljä ruuveilla kiristettävää koloa, joista kahteen menee katosta piuhat. Ei vaatinut suurempaa päättelyä hoksata, että lampun [...]
   Kysymys taisi ollakkin siitä, mitkä värit yhdistää kun katossa ja lampussa on eriväriset piuhat

   Lainaa

  71. Rottanpää 1.1.2022 16:01
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Vähän ehkä harmittaa, ettei Krista huomannut (tai käyttänyt) tilaisuuttaan meisseli-vitsiin.

   Lainaa

  72. Tilattava tuhatjalkainen 1.1.2022 16:20
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Temmi: Ei sitten ekasta huostaanotosta oppinut. Toinenkin huostaanotto kuulostaa oikealta ratkaisulta
   Minun kaverilla on neljä lasta. Poltti tupakkaa kaikkien raskauksien aikana. Yksi lapsista vain asuu tämän perheen luona, kolme vanhinta lasta huostaanotettu. Ainakin vanhemmalla lapsella on vaikka mitä sairauksia, muista lapsista en tiedä. Ei ne ihmiset opi ensimmäisestä eikä vielä toisesta tai kolmannestakaan huostaanotosta. Kun: "seksi on niiiin kivaa, ja hups ehkäisy unohtui, no eipä haittaa"

   Lainaa

  73. Norski kuguaari 2.1.2022 2:47
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Jäätynyt sakaali: Tuskinpa on trolli... Tunnen vastaavanlaisen henkilön. Ensimmäinen lapsi lähti huostaan vanhempien päihteiden käytön takia. Noh kokeillaan uudestaan parin vuoden päästä. Toinen lapsi taisi olla pari kuukautta kunnes hänkin lähti huostaan. Sääliksi käy lapsi parkoja.
   Mäkin tunnen, eka lapsi huostaanotettu just päihteiden käytön takia. No nyt sai toisen (eikä edes vahinko), ja eikös sekin huostaanotettu. Sit itketään somessa miten sossujen vika, ja sivulauseessa mainitaan huumeidenkäyttö. Niin kenenköhän vika se taas olikaan…

   Lainaa

  74. Nousematon mandariini 3.1.2022 9:50
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Pikimusta kettu: Tiedä sitten hauskasta, mutta huomioa tässä on haettu kun tarina on jaettu ja nyt sitä myös saa. Huostaanottoon on yleensä aika vakavat syyt, joten kannattaa varmaan Annin jatkossa käyttää sitä kondomia, että ei tee lisää huostaanotettavia lapsia. 
   No ei se Anni sitä kondomia kyllä käytä, se laitetaan miehelle.
   Ei sillä että Annia puolustelisin, mutta kyllä siihen lapsentekoon edelleen kaksi sukusolua tarvitaan.

   Lainaa

  75. Luonnonkihara myyrä 3.1.2022 14:39
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Tunnistamaton hedelmä: Näissä olisi ihan positiivista laittaa ne johdot oikeinpäin. Toiminnan kannalta ei ole niin kriittistä, mutta noin turvallisuuden nimissä voi ollakin. Sitten jos löytyy kolme johtoa niin alkaa olla kriittisempää laittaa ne oikein, mutta nämä alkavat olla yleensä jo niillä töpseleillä.
   Ei kai sillä ole mitään väliä kummin päin nuo kaksi johtoa laittaa. Vaihtovirtaa sieltä tulee.

   Lainaa

  76. Ylipäällikkö 4.1.2022 17:03
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Epäselvä gorilla: Sähkökytkennät ei kyllä ole niitä asioita joita kannattaa kokeilemalla opetella. Jos ei ymmärrä mitä seuraa kun vaihe- ja nollajohtimen kytkee ristiin, on parempi opetella tai antaa ammattilaisen tehdä. Joku on saattanut vaikka nollata kyseisen valaisimen toisesta päästä, sitten ollaan jo hyvin lähellä hengenvaarallista kytkentää
   Jep, varsinkin kun Nooran kattoliitin on ilmiselvästi jonkun täystumpelon tekemä.  Tuommoista johtoväriyhdistelmää ei pitäisi olla olemassakaan.  Suojamaa nollajohtimena???

   Lainaa

  77. Hehkuva pelikaani 5.1.2022 10:45
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Heh ei naiset saa edes lamppua kattoon.. mieluummin toki sekin kuin että tehtailee penskoja huostaanottoon.. Eipä tuollaisten ongelmien jälkeen paljo itseä huoleta, jos (näin miehenä) menee vartti paskalla käydessä..

   Lainaa

  78. Tulos: +1 (1 ääni)
   Vararenkaaton monni: Annin juttu ei taida kuulua feissarimokiin...? En tajua mitä hauskaa tuossa oli.
   Joo, ja oliko siitä jäänyt jotain puuttumaan? Hauskuus ja olisiko tässä pitänyt mokana olla joku vastaus?

   Lainaa

  79. Tulos: +1 (1 ääni)
   Pex: Onneks Annille rööki maistu vaikka epäili olevansa raskaana. Ällöttää tommoset ihmiset.
   Ja ostanut myös alaikäiselle kaljaa ollessaan itse aikuinen. Ei kovin vastuuntuntoista.
   Itse sain jossain lapsena kyllä maistaa äidin lasista punaviiniä, mutta niin pahaa oli jo muutama tippa etten vieläkään juo alkoholia yli kolmekymppisenä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: huostaanotto, kuva, meemi, mies, pikkuveli, pitkävihaisuus, sokeripala, sukupuoli, vessa, wc