Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kohtaamisia kaupoilla, osa 104

Kuka on vastuussa, jos kuitti häviää?
Suurenna näkymä
Kohtaamisia kaupoilla, osa 104

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 47 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Murmurmurmeli 2.11.2021 0:16
   Tulos: +849 (855 ääntä)
   Eihän se nyt mitenkään ole oma vika, jos ihan itse sen pullokuitin kauppaa kiertäessään hävittää.

   Lainaa

  2. Mistr Mistrsss 2.11.2021 0:19
   Tulos: +165 (205 ääntä)
   Murmurmurmeli: Eihän se nyt mitenkään ole oma vika, jos ihan itse sen pullokuitin kauppaa kiertäessään hävittää.
   No ei tietenkään. Tunnetaankohan tää Noora myös nimellä Nanna?

   Lainaa

  3. Kykenemätön peura 2.11.2021 0:37
   Tulos: +411 (419 ääntä)
   Kannattaisiko olla vähän tarkempi niiden pullokuittien kanssa, jos jo kahdesti on sellaisen kauppareissulla hukannut. Eihän kauppa sitäkään korvaa, jos hukkaat tai väität hukanneesi vitosen setelin kauppaan. Itse en niitä ikinä kassalla edes muista, mutta onneksi nykyään saa rahat laitettua suoraan hyväntekeväisyyteen ainakin meidän lähikaupassa.

   Lainaa

  4. Tornipöllö 2.11.2021 0:48
   Tulos: +285 (289 ääntä)
   Voin vain kuvitella sen "tonnin seteli"-ilmeen tuon Teijon jutun myyjän naamalle.

   Lainaa

  5. Tulos: -229 (277 ääntä)
   On tuo kuitenkin kaupalta vähän kohtuutonta byrokratiaa myös. "Pieni raha kaupalle, iso ihmiselle-asenne" puuttuu täysin, köyhää kyykkyyn vaan. Jos asiakas rehellisesti kertoo minkä verran kauppa pulloista on velkaa, niin on moraalisesti oikein se silloin myös asiakkaalle maksaa. Myös rahat takaisin pelasta itämeri-vahinkopainalluksista. Missä on se "Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta-asenne" jota K-Marketin kesätyöntekijöiltä on perusteltua odottaa, missä on solidaarisuus, missä on mun pullokuitti.

   Lainaa

  6. King Arthur 2.11.2021 3:22
   Tulos: +478 (486 ääntä)
   Kauppa on selvästikin tehnyt virheen. Nimittäin sen virheen että on joskus aiemmin hyvittänyt Nooralle hänen hukkaamansa pullokuitin. Nyt pitäisi joka kerta voida kävellä kauppaan ja saada useamman euron edestä hyvityksiä olemattomasta pullokuitista.

   Lainaa

  7. Apinaattori 2.11.2021 4:28
   Tulos: +218 (220 ääntä)
   Puolitoista lompakollista hukkasin rahaa kauppareissula ni voisko kauppa antaa edes nämä ostokseni minulle...

   Lainaa

  8. Tulos: +153 (177 ääntä)
   Asetin itse kerran pullonpalautusreissulla pullokuitin kassahihnalle osoittamaan omaa jonovuoroani. Niinhän siinä sitten kävi että hihna oli kassahenkilöä nopeampi, ja kuitti imeytyi kassahihnan sisuksiin. Siinä sitten pienen hetken seistiin molemmat hämmentyneinä, kunnes kassa kysyi paljonko kuitista olisi saanut rahaa, ja valisti että jatkossa ei pullokuittia kiitos kassahihnalle. Sain rahani, ja otin opikseni :D

   Lainaa

  9. Luuton mandariini 2.11.2021 6:40
   Tulos: +288 (296 ääntä)
   hävetti: Asetin itse kerran pullonpalautusreissulla pullokuitin kassahihnalle osoittamaan omaa jonovuoroani. Niinhän siinä sitten kävi että hihna oli kassahenkilöä nopeampi, ja kuitti imeytyi kassahihnan sisuksiin. Siinä sitten pienen hetken seistiin molemmat hämmentyneinä, kunnes kassa kysyi paljonko [...]
   Oon miettinyt, miksi kassoilla on välillä lappuja "ethän laita rahaa tai kortteja kassahihnalle. Että eihän kukaan niin tyhmä olisi, että niitä laittaisi. Mutta ei ikinä saisi aliarvioida ihmisten tyhmyyttä...

   Lainaa

  10. Huiviton kavioeläin 2.11.2021 6:42
   Tulos: -233 (243 ääntä)
   Luuton mandariini: Oon miettinyt, miksi kassoilla on välillä lappuja "ethän laita rahaa tai kortteja kassahihnalle. Että eihän kukaan niin tyhmä olisi, että niitä laittaisi. Mutta ei ikinä saisi aliarvioida ihmisten tyhmyyttä...
   Miten liittyy pullokuittiin?

   Lainaa

  11. Muodoton kala 2.11.2021 6:43
   Tulos: +93 (115 ääntä)
   Murmurmurmeli: Eihän se nyt mitenkään ole oma vika, jos ihan itse sen pullokuitin kauppaa kiertäessään hävittää.
   Eikö sen jo tekstistä näe, että tälle on joskus hyvitetty se hukattu kuitti ja nyt sit päätti vaan koittaa et onnistuisko taas vaikka mitään pulloja tai kuittia ei edes ollut olemassa?  Toivottavasti kauppias tajuaa pitää jatkossa silmällä mitä sinne takin liepeisiin uppoaa kun tämä tapaus käy shoppaileen.

   Lainaa

  12. Katteeton kauris 2.11.2021 7:17
   Tulos: +168 (170 ääntä)
   Huiviton kavioeläin: Miten liittyy pullokuittiin?
   Se on myös pieni ja litteä, ja saattaa sujahtaa hihnan väliin kuten rahat ja kortitkin.

   Lainaa

  13. Makea hylje 2.11.2021 7:26
   Tulos: +144 (144 ääntä)
   Huiviton kavioeläin: Miten liittyy pullokuittiin?
   Olisko se pullokuittikin rahaan verrattavissa oleva vaihdannan väline?

   Lainaa

  14. Uusi krokotiili 2.11.2021 7:28
   Tulos: +18 (72 ääntä)
   Whatsapin pushupissa ei kyllä näy se kuva. Ainoastaan lähettäjän nimi, ja kuvake.

   Lainaa

  15. Vaaraton hyttynen 2.11.2021 7:33
   Tulos: +43 (45 ääntä)
   Apinaattori: Puolitoista lompakollista hukkasin rahaa kauppareissula ni voisko kauppa antaa edes nämä ostokseni minulle...
   Eikös 1,50€ löydä parkkipaikaltakin, jos kunnolla etsii

   Lainaa

  16. Lättänä peura 2.11.2021 8:06
   Tulos: +77 (81 ääntä)
   Uusi krokotiili: Whatsapin pushupissa ei kyllä näy se kuva. Ainoastaan lähettäjän nimi, ja kuvake.
   Eri puhelinmalleissa saa asetuksista vaihdettua. Mulla näkyy nimi, kuvake ja esikatselu (teksti tai kuva).
   Kaverin puolesta kyselen, että mistähän tuon hupaisan pyöräilyreissun kuvan löytäisi?

   Lainaa

  17. Lääkitetty perhonen 2.11.2021 8:45
   Tulos: +119 (119 ääntä)
   Myyn työkseni veikkauksen tuotteita ja Ai että ottaa päähän noi Teijon kuvailemat asiakkaat. Eli noin puolet kaikista.

   Lainaa

  18. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 2.11.2021 9:08
   Tulos: +132 (136 ääntä)
   Haiskahtaa pienoiselta peliongelmalta, kun ei kerta pysty lopettamaan ostelua meinaamisestaan huolimatta. Surku!

   Lainaa

  19. Häikäilemätön hyönteinen 2.11.2021 9:27
   Tulos: +102 (106 ääntä)
   Ollessani kassalla töissä asiakas palasi luokseni väittäen, etten hänen ostosten yhteydessä ole piipauttanut hänen pullokuittia. Hänen argumenttinsa oli, että hänestä hänen ostoksensa maksoi "omituisen paljon". Kysyin, onko hänellä ostoskuittia tallella. Eipä tietenkään ollut. Vaikka tiesin satavarmasti, että olen piipauttanut pullokuitin (jos sitä alunperin edes oli), mutta oli pakko pitää "asiakas on oikeassa"-asenne. Otin siis hänen yhteystiedot ylös, että voin ottaa yhteyttä, jos vuoron päätyttyä kassaa laskiessa löytyy ylimääräisiä pullokuitteja. Joo, ei löytynyt mitään ylimääräistä. Ihmetytti kyllä, kuinka oikeasti joku kehtaa tulla kyselemään pullokuittien perään mutuilemalla ilman mitään konkreettista todistetta.

   Lainaa

  20. Suopa kilpikonna 2.11.2021 9:58
   Tulos: -7 (27 ääntä)
   Minäkin kerran ärsyynnyin, kun yhden asiakkaan lottokupongit kasvattivat kauppajonon takaseinälle asti. "Lottoajille saisi olla omat kaupat!" Puhahdin osaaottavana myyjälle. "Ja joskus niitä kuitteja voi olla tusinan verran käsiteltävänä!" Hän vastasi.

   Lainaa

  21. Harmaa kivi 2.11.2021 10:07
   Tulos: +59 (69 ääntä)
   Häikäilemätön hyönteinen: Ollessani kassalla töissä asiakas palasi luokseni väittäen, etten hänen ostosten yhteydessä ole piipauttanut hänen pullokuittia. Hänen argumenttinsa oli, että hänestä hänen ostoksensa maksoi "omituisen paljon". Kysyin, onko hänellä ostoskuittia tallella. Eipä tietenkään ollut. Vaikka tiesin [...]
    Hm, menin kerran kyselemään pullokuittini perään, kun masiina tilttasi kesken kaiken, ja söi sekä pullot että kuitin. Ei tullut mieleen että en kehtaisi, koska en tiennyt että on olemassa ihmisiä, jotka yrittävät huijata pullokuitein. 
     Kaikkea se leipä elättää.
     (Unohtelen myös pullokuitteja taskuihini, ja kun lopulta vien kaksikymmentä haalistunutta kassalle, ymmärrän hyvin jos ne eivät skannaa, itsehän olen hajamielinen. Toisaalta kassat ovat olleet asiasta myötämielisiä, enemmän saa anteeksi, jos myöntää, että virhe on täysin oma).

   Lainaa

  22. Tulos: +51 (51 ääntä)
   Tottakai Nooralle olisi pitänyt palauttaa koneen ryttäämät, loppuvaiheessa enää palautuskelvottomat pullot takaisin :) varmasti on aina ennenkin myös rahaa vaihdettu kassalla! Ei varmasti ole montakaan asiaa mitä ei olisi aina ennen tehty siellä kaupassa :)

   Lainaa

  23. Tulos: +85 (85 ääntä)
   Murmurmurmeli: Eihän se nyt mitenkään ole oma vika, jos ihan itse sen pullokuitin kauppaa kiertäessään hävittää.
   Siis tämä! Ja tottakai annetaan kassasta rahaa ihan sen pohjalta mitä sanot hukanneesi. 25 euroa niinkö? Vau kylläpä kannoit paljon pulloja kauppaan, tottakai maksetaan.

   Lainaa

  24. Noheva hamsteri 2.11.2021 12:51
   Tulos: -62 (66 ääntä)
   Harmaa kivi:  Hm, menin kerran kyselemään pullokuittini perään, kun masiina tilttasi kesken kaiken, ja söi sekä pullot että kuitin. Ei tullut mieleen että en kehtaisi, koska en tiennyt että on olemassa ihmisiä, jotka yrittävät huijata pullokuitein.   Kaikkea se leipä elättää.  (Unohtelen myös pullokuitteja [...]
   ja tämä liittyi asiaan miten?

   Lainaa

  25. Noheva hamsteri 2.11.2021 12:54
   Tulos: +6 (22 ääntä)
   Mulla ei olisi asiakkaana tai myyjänä kärsivällisyyttä Teijon mainitsemaan tilanteeseen. Pullokuitissa virhe on tehty jo aiemmin, kun on annettu periksi. Neiti on hyvä ja etsii sitä kuittiaan kaupasta.
   Suopa kilpikonna: Minäkin kerran ärsyynnyin, kun yhden asiakkaan lottokupongit kasvattivat kauppajonon takaseinälle asti. "Lottoajille saisi olla omat kaupat!" Puhahdin osaaottavana myyjälle. "Ja joskus niitä kuitteja voi olla tusinan verran käsiteltävänä!" Hän vastasi.
   Mulla ei olisi asiakkaana tai myyjänä kärsivällisyyttä Teijon mainitsemaan tilanteeseen.

   Lainaa

  26. Räyhäkkä kiivi 2.11.2021 13:06
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Vähän asian vierestä mutta aina pulloja palauttaessa pieniin kauppoihin kuumottaa ajatus siitä että paperi sattuisi olemaan lopussa. Pari kertaa aikoinaan käynyt niin että oon palauttanut pullot, lähtenyt etsimään myyjää ja sillä aikaa joku toinen asiakas on ehtinyt latomaan omia pullojaan, eli se minun loppusumma on jo kadonnut siitä ruudulta.

   Lainaa

  27. Tulos: -31 (39 ääntä)
   Eipä ne whatsapp- kuvat vaan "lävähdä" siihen ruudulle. Vaikka viesti tulisikin niin siinä lukee korkeintaan "Erkkiperse lähetti kuvan" tai sitten yläpalkkiin vaan ilmestyy logo riippuen asetuksista. Olishan se hauskaa joo, muttei ole tapahtunut.

   Lainaa

  28. Terhakas pelikaani 2.11.2021 15:35
   Tulos: +45 (45 ääntä)
   Luuton mandariini: Oon miettinyt, miksi kassoilla on välillä lappuja "ethän laita rahaa tai kortteja kassahihnalle. Että eihän kukaan niin tyhmä olisi, että niitä laittaisi. Mutta ei ikinä saisi aliarvioida ihmisten tyhmyyttä...
   Tyhmät vaan eivät lue kylttejä, ja jos lukevat niin ajattelevat "eihän tämä minua koske."

   Lainaa

  29. Tulos: -23 (47 ääntä)
   hävetti: Asetin itse kerran pullonpalautusreissulla pullokuitin kassahihnalle osoittamaan omaa jonovuoroani. Niinhän siinä sitten kävi että hihna oli kassahenkilöä nopeampi, ja kuitti imeytyi kassahihnan sisuksiin. Siinä sitten pienen hetken seistiin molemmat hämmentyneinä, kunnes kassa kysyi paljonko [...]
   Aikoinaan, vanhaan hyvään aikaan kun lapsetkin saivat pelata pelikoneita, kaverini sai idean. 
   Seisoskeltiin aikamme rahanvaihtokoneen vierellä kunnes joku ukkeli tuli ja löi rahaa sisään. Sata markkaa tarkemminkin. Tämä vakoiltiin vierestä.
   Sitten mentiin siihen koneelle räpeltämään sitä ja pitämään vähän ääntä.
   Jonkin ajan kuluttua kaveri menee aspatiskille ja sanoo että laite ei toimi ja vei meidän rahat.
   Työntekijä tulee koneelle eikä voi oikein mitään... Kysyy vain minkä arvoinen seteli meillä oli, ja avaa laitteen. Sanottiin että satanen, ja kun päällimmäisenä laitteessa todella oli 100mk, niin eipä siinä kun rahat käteen ja näkemiin...

   Lainaa

  30. Tulos: +48 (50 ääntä)
   traumcity: On tuo kuitenkin kaupalta vähän kohtuutonta byrokratiaa myös. "Pieni raha kaupalle, iso ihmiselle-asenne" puuttuu täysin, köyhää kyykkyyn vaan. Jos asiakas rehellisesti kertoo minkä verran kauppa pulloista on velkaa, niin on moraalisesti oikein se silloin myös asiakkaalle maksaa. Myös rahat takaisin [...]
   Kai sä siis tiedät, että näitä tulee vastaan varsinkin isoissa kaupoissa (Prismoissa) vastaan ihan jatkuvasti? Viikottain, välillä päivittäin…

   Lainaa

  31. Paheksuttava jääkarhu 2.11.2021 18:55
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Uusi krokotiili: Whatsapin pushupissa ei kyllä näy se kuva. Ainoastaan lähettäjän nimi, ja kuvake.
   Mulla ainakin näkyy tekstin alkuosa ja jos joku lähettää pelkän kuvan, näkyy se kuva pienenä ikonina. Vasta tänään tullut, mutta ei siitä kuvasta pahemmin selvää saanut ennen kuin sen viestin aukaisi. Riippuu siis varmasti asetuksista ja puhelimesta.

   Lainaa

  32. Päätön mansikka 2.11.2021 21:14
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Itse hukkasin ostokset kun olin tulossa kaupasta kotiin. Tavallaanhan ne nyt varastivat minun rahani :) Jostain syystä poliisi ei vain ottanut kovin tosissaan kun tein rikosilmoitusta

   Lainaa

  33. Itseasiassa 2.11.2021 22:57
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Päätön mansikka: Itse hukkasin ostokset kun olin tulossa kaupasta kotiin. Tavallaanhan ne nyt varastivat minun rahani :) Jostain syystä poliisi ei vain ottanut kovin tosissaan kun tein rikosilmoitusta
   Olisit uhannut haastaa sen poliisin oikeuteen, olis alkanu tapahtua. Stna.

   Lainaa

  34. Sitkas karjalanpiirakka 3.11.2021 0:27
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Räyhäkkä kiivi: Vähän asian vierestä mutta aina pulloja palauttaessa pieniin kauppoihin kuumottaa ajatus siitä että paperi sattuisi olemaan lopussa. Pari kertaa aikoinaan käynyt niin että oon palauttanut pullot, lähtenyt etsimään myyjää ja sillä aikaa joku toinen asiakas on ehtinyt latomaan omia pullojaan, eli se minun loppusumma on jo kadonnut siitä ruudulta.
   Itselleni on tullut mieleen kuinka vanhanaikaista kuittien tulostelu ja kassalle kantaminen nykyään on. Pullorahat saa sentään jo vihdoista viimein kortille sieltä kassalta ettei tarvi kolikoina ottaa, joten eikö olisi kaikille helpompaa laittaa siihen palautuskoneeseen kortinlukija jolla raha menisi suoraan?

   Lainaa

  35. Tulos: +19 (19 ääntä)
   PJKV: Kai sä siis tiedät, että näitä tulee vastaan varsinkin isoissa kaupoissa (Prismoissa) vastaan ihan jatkuvasti? Viikottain, välillä päivittäin…
   Unohdat nyt ihan perustavaa laatua olevan matematiikan, eli isoissa kaupoissa käy myös luonnollisesti enemmän asiakkaita joiden pullokuitti on unohtunut kylmä-altaaseen tai sitä on vahingossa käytetty nessuna, vahinkoja sattuu.
   Vai onko se nyt niin että minun täytyy minun omista virheistäni tässä kärsiä!? 

   Lainaa

  36. Puhekyvytön ananas 3.11.2021 8:49
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Räyhäkkä kiivi: Vähän asian vierestä mutta aina pulloja palauttaessa pieniin kauppoihin kuumottaa ajatus siitä että paperi sattuisi olemaan lopussa. Pari kertaa aikoinaan käynyt niin että oon palauttanut pullot, lähtenyt etsimään myyjää ja sillä aikaa joku toinen asiakas on ehtinyt latomaan omia pullojaan, eli se minun loppusumma on jo kadonnut siitä ruudulta.
   Yleensä kassat muistaa ilmoittaa pullokonetta huoltaville heti, kun kuitteihin alkaa tulla punaista viivaa, mutta joskus kuitit jää tulematta muutenkin. Äläpä huoli. Jos tiedät summan, niin sen kuitin pystyy koneelta kyllä hakemaan ja tulostamaan uudelleen. Varsin helpostikin, jos muistat minkälaisia pulloja laitoit koneeseen, vähentää arpomista. Näin siis ainakin meidän laitteissa.

   Lainaa

  37. Tulos: +18 (18 ääntä)
   traumcity: On tuo kuitenkin kaupalta vähän kohtuutonta byrokratiaa myös. "Pieni raha kaupalle, iso ihmiselle-asenne" puuttuu täysin, köyhää kyykkyyn vaan. Jos asiakas rehellisesti kertoo minkä verran kauppa pulloista on velkaa, niin on moraalisesti oikein se silloin myös asiakkaalle maksaa. Myös rahat takaisin [...]
   Ja sitten joku joka sen tumpelon kadottaman pullokuitin löytää lunastaa potin uudelleen. Ei ole kohta pieni raha kaupalle, kun joka toinen keksii kadottaneensa pullokuitin.

   Lainaa

  38. Perverssi hirvi 3.11.2021 15:36
   Tulos: +39 (39 ääntä)
   Terhakas pelikaani: Tyhmät vaan eivät lue kylttejä, ja jos lukevat niin ajattelevat "eihän tämä minua koske."
   Aikoinaan kuin kauppaan tuli ”vain korttimaksu” kassoja, niin koko kyseisen kassan alue oli miinoitettu ”Ei käteistä, vain korttimaksu” - kyltein. Monet silti suuttuivat maksun tulessa kyseeseen, että ”miksi ei käteinen kelpaa ja missä muka lukee vain korttimaksu.” Kun sitten osoitin kassan pleksissä olevaa lappua, katossa roikkuvaa kylttiä, lattiaan maalattua tekstiä, ja A3 -kokoista kylttiä, jota asiakkaan oli pakko väistää kassalle tulessaan törmäyksen välttämiseksi, niin sain usein takaisin vihaista mutinaa miten asia olisi pitänyt vielä selkeämmin ilmaista. En tiedä mitkä valonheittimet ja hälytyssireenit siihen olisi vielä pitänyt lisätä.

   Lainaa

  39. Letittämätön banaani 3.11.2021 15:42
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Räyhäkkä kiivi: Vähän asian vierestä mutta aina pulloja palauttaessa pieniin kauppoihin kuumottaa ajatus siitä että paperi sattuisi olemaan lopussa. Pari kertaa aikoinaan käynyt niin että oon palauttanut pullot, lähtenyt etsimään myyjää ja sillä aikaa joku toinen asiakas on ehtinyt latomaan omia pullojaan, eli se minun loppusumma on jo kadonnut siitä ruudulta.
   Ota kuva siitä näytöstä jossa näkyy pullomäärä ja summa.

   Lainaa

  40. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Noorasta tulee ihan mieleen se tyyppi, joka oli matkalla ravintolaan mutta kaatui ja housut repesivät, joten palasi kotiin ja soitti ravintolaan että miten menetellään, että saisitte nämä minun housuni korvattua?

   Lainaa

  41. Kesy viikuna 4.11.2021 8:39
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   traumcity: On tuo kuitenkin kaupalta vähän kohtuutonta byrokratiaa myös. "Pieni raha kaupalle, iso ihmiselle-asenne" puuttuu täysin, köyhää kyykkyyn vaan. Jos asiakas rehellisesti kertoo minkä verran kauppa pulloista on velkaa, niin on moraalisesti oikein se silloin myös asiakkaalle maksaa. Myös rahat takaisin [...]
   Moi, mä kadotin pari viissatasta sun kämpillä. Kai korvaat ne mulle, sehän olisi moraalisesti oikein?

   Lainaa

  42. Eiköyhäeikäkipee 5.11.2021 10:11
   Tulos: -1 (9 ääntä)
   Itehän jätän aina pullokassin palautuskoneen viereen jos joku tarvitseva vaikka palauttaisi, käsiäni en ala likaamaan enkä käyttämään aikaani muutaman pennin takia. Tai edes mokassa olevana USEAMMAN euron takia. (Veikkaan summaksi 2.40)

   Lainaa

  43. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Eiköyhäeikäkipee: Itehän jätän aina pullokassin palautuskoneen viereen jos joku tarvitseva vaikka palauttaisi, käsiäni en ala likaamaan enkä käyttämään aikaani muutaman pennin takia. Tai edes mokassa olevana USEAMMAN euron takia. (Veikkaan summaksi 2.40)
   Alle 40€ ei ole tullut koskaan ja 160+ egeä taisi olla ennätys. Eikä ole mistään keräiltyjä  mutten jaksa haisevia tölkkejä roudailla joka kauppareissulla. Oudolta kuulostaa jos ne käryävät tölkit jaksaa raahata kauppaan asti mutta palautuskoneen kohdalla menee sisu kaulaan ja "pennoset" pitää jättää muille. Mutta kukin taaplaa tavallaan.

   Lainaa

  44. Jalo delfiini 5.11.2021 13:44
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Iso Hoo: Alle 40€ ei ole tullut koskaan ja 160+ egeä taisi olla ennätys. Eikä ole mistään keräiltyjä  mutten jaksa haisevia tölkkejä roudailla joka kauppareissulla. Oudolta kuulostaa jos ne käryävät tölkit jaksaa raahata kauppaan asti mutta palautuskoneen kohdalla menee sisu kaulaan ja "pennoset" pitää jättää muille. Mutta kukin taaplaa tavallaan.
   Hyvä, että jättää rahat muille kuitenkin.

   Lainaa

  45. Äänioikeutettu noita 5.11.2021 16:04
   Tulos: -3 (3 ääntä)
   Haluan nähdä tuon Tonin saaman kuvan.

   Lainaa

  46. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Eiköyhäeikäkipee: Itehän jätän aina pullokassin palautuskoneen viereen jos joku tarvitseva vaikka palauttaisi, käsiäni en ala likaamaan enkä käyttämään aikaani muutaman pennin takia. Tai edes mokassa olevana USEAMMAN euron takia. (Veikkaan summaksi 2.40)
   Meikä näkee näitä lojumaan jätetyttyjä pullopusseja automaateilla joskus, mutta en kyllä palauta mitään jämäpulloja, siihen vedän rajan.

   Lainaa

  47. Tulos: +1 (3 ääntä)
   traumcity: On tuo kuitenkin kaupalta vähän kohtuutonta byrokratiaa myös. "Pieni raha kaupalle, iso ihmiselle-asenne" puuttuu täysin, köyhää kyykkyyn vaan. Jos asiakas rehellisesti kertoo minkä verran kauppa pulloista on velkaa, niin on moraalisesti oikein se silloin myös asiakkaalle maksaa. Myös rahat takaisin [...]
   Kauppa ei oo mitään velkaa. Pitää kiinni vaan lapusta, ja jos oikein pelottaa hakee rahat heti käteen. Ei se kaupankaan rahaa ole nimittäin.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hävittää, kassa, kaupassa, kauppa, kioski, kuitti, puhelin, pullonpalautus, vastuu