Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 524

Anttilan paluu.
Suurenna näkymä
Sekalaisia, osa 524
Arvonta! Feissarimokat palasi Facebookiin upouudella sivulla ja arvomme 40 €. Osallistu

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 67 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +732 (736 ääntä)
   Älkää nyt laittako Anttilaa boikottiin, menevät vielä konkkaan

   Lainaa

  2. Tulos: +472 (492 ääntä)
   Luulin ensin tyhmänä, että recommend-sanan vuoksi tuollainen kömpelö ilmaisu. Mutta olin väärässä isolla R:llä.

   Lainaa

  3. Räikeä etana 21.10.2021 0:28
   Tulos: +182 (204 ääntä)
   Pakko arvostaa strömssääjää jolla on pokkaa kertoa puikoista ahterissa.

   Lainaa

  4. Hanakka hanki 21.10.2021 0:33
   Tulos: +367 (433 ääntä)
   Menikö Ellillä kenties neulat ja puikot sekaisin vai onko olemassa jotain superteräviä sukkapuikkoja? Itselläni on lähinnä muistikuva koulun käsityön tunneilta sellaisista metallisista joissa suippo mutta pyöreähkö pää. Aika vauhdilla saanut kyykätä jos on 17 sellaista jäänyt törröttämään takalistoon.

   Lainaa

  5. Kykenemätön peura 21.10.2021 0:35
   Tulos: +205 (209 ääntä)
   Nauroin isolla R:llä.

   Lainaa

  6. Stressitön etana 21.10.2021 0:45
   Tulos: +228 (260 ääntä)
   Mikä ihme on tämä yleistyvä tapa, ettei sanoja taivuteta? Joko katsoit Squid Game? Tykkäätkö Game of Thrones?

   Lainaa

  7. Rehevä ahven 21.10.2021 0:45
   Tulos: +175 (213 ääntä)
   Hanakka hanki: Menikö Ellillä kenties neulat ja puikot sekaisin vai onko olemassa jotain superteräviä sukkapuikkoja? Itselläni on lähinnä muistikuva koulun käsityön tunneilta sellaisista metallisista joissa suippo mutta pyöreähkö pää. Aika vauhdilla saanut kyykätä jos on 17 sellaista jäänyt törröttämään takalistoon.
   Jokainen voi kokeilla itse, mutta näin käsityöihmisenä voisin 99% varmuudella sanoa, että joko hänellä on ollut housuissa styrokslevy johon ne on jääneet pystyyn tai sitten ne on menneet ihan sinne peräreikään asti. Jos kulhossa on sukkapuikkoja pystyssä ja rojahdat päälle, niin kyllä se sattuu, mutta lähtee myös kuppi nurin ja tömähdät lattialle. 
   Väärinpäin sohvalla olleen nuppineulatyynyn päälle olen istunut, eikä nekään törröttämään jää. Sattuu kyllä. 

   Lainaa

  8. Tulos: -158 (186 ääntä)
   Stressitön etana: Mikä ihme on tämä yleistyvä tapa, ettei sanoja taivuteta? Joko katsoit Squid Game? Tykkäätkö Game of Thrones?
   Mutta eikös tuossa Squad Game kanssa tule ongelmia kun kyseessä on TV-sarja. "Joko katsoit Squad Gamesin?" viittaisi että tulisi olla katsottuna koko sarja kokonaisuudessaan, "Joko katsoit Squad Gamesia?" viittaisi että oletko aloittanut sarjan katselemisen. 
   Mitäs sitten jos sä kysyt väärällä taivutusmuodolla, ja toinen joutuu tarkentamaan, esim: "Joko katsoit Squad Gamesin?" -"Eikun vasta aloitin, ekan jakson katsoin eilen" niin siinähän tekee itsensä ihan pelleksi! Ja toinen ajattelee että sä oot joku ylimielinen ääliö fleksailemassa. Niih, sitä on jo katsottu Squad Gamesit ja Lostit ja Beverly Hills ysinollakaksyksnollat, Niih sitä ollaan nyt vähän parempaa väkeä kun on Netflixit ja pelit ja vehkeet, mee Mäkinen helvettiin siitä, jaksa tollasta.

   Lainaa

  9. Tulos: +80 (168 ääntä)
   Stressitön etana: Mikä ihme on tämä yleistyvä tapa, ettei sanoja taivuteta? Joko katsoit Squid Game? Tykkäätkö Game of Thrones?
   Se ei ole tapa, vaan jo pitkän aikaa huonommaksi ja huonommaksi menevää äidinkielen osaamista. Boomerien jälkeen matka on jatkunut hiljalleen alaspäin ja tuntuu nyt viiden viimeisen vuoden aikana ottaneen ihan kunnon pyrähdyksen pohjaa kohden.

   Lainaa

  10. Apinaattori 21.10.2021 3:06
   Tulos: +143 (177 ääntä)
   Enusko sukkapuikko juttuun yhtään, edes isolla Ärrällä.

   Lainaa

  11. Puoliväljä kameli 21.10.2021 3:46
   Tulos: +20 (62 ääntä)
   Hanakka hanki: Menikö Ellillä kenties neulat ja puikot sekaisin vai onko olemassa jotain superteräviä sukkapuikkoja? Itselläni on lähinnä muistikuva koulun käsityön tunneilta sellaisista metallisista joissa suippo mutta pyöreähkö pää. Aika vauhdilla saanut kyykätä jos on 17 sellaista jäänyt törröttämään takalistoon.
   Kaveri on istunut ihan normin sukkapuikot päälle ja kyllä se kinkkuun oli uponnut ihan hyvin

   Lainaa

  12. Tulos: +38 (38 ääntä)
   No nyt oli kyllä pahat mokat isolla R:llä.

   Lainaa

  13. Elämäm kova koulu 21.10.2021 5:25
   Tulos: +24 (38 ääntä)
   Räikeä etana: Pakko arvostaa strömssääjää jolla on pokkaa kertoa puikoista ahterissa.
   Sama. Arvostan isolla R:llä.

   Lainaa

  14. Opiskeleva oppilas 21.10.2021 6:29
   Tulos: +80 (84 ääntä)
   Hanakka hanki: Menikö Ellillä kenties neulat ja puikot sekaisin vai onko olemassa jotain superteräviä sukkapuikkoja? Itselläni on lähinnä muistikuva koulun käsityön tunneilta sellaisista metallisista joissa suippo mutta pyöreähkö pää. Aika vauhdilla saanut kyykätä jos on 17 sellaista jäänyt törröttämään takalistoon.
   Mun miehellä jäi sukkapuikko varpaan väliin kiinni, se oli jäänyt multa laukkuun lattialle ja jotenkin onnistui sen sieltä jalkaansa nappaamaan. Se ainakin ihan törrötti ja joutui tosiaan irrottamaan. En sitten tiedä millainen tuuri täytyy olla että 17 puikkoa sattuu jäämään kiinni.

   Lainaa

  15. Kypsynyt haltija 21.10.2021 7:15
   Tulos: +144 (150 ääntä)
   Puikkojen terävyys vaihtelee vähän sen mukaan, mihin tarkoitukseen ne on. Jos harrastaa esim. pitsineuleita, puikot on ohuempia ja teräväkärkisempiä. Tuossa puhuttiin tosin sukkapuikoista, mutta jos neuloo ohuita sukkia, joissa pitsikuvioita, niin puikot on silloinkin ohuita ja teräviä. Silti vähän epäilyttävä juttu kyllä, luulisi, että mukillinen puikkoja toimisi jo vähän kuin fakiirin mattona, että paino jakautuisi sen verran tasaisesti, että ei yksittäist pääsis uppoamaan :/

   Lainaa

  16. Lukijon käynyt / vartia 21.10.2021 7:37
   Tulos: -13 (53 ääntä)
   Somesoturi ei mene enää Anttilaan, koska on jakamattoman ihmisarvon keihäänkärki. Noloa.

   Lainaa

  17. Litimärkä piikkisika 21.10.2021 7:37
   Tulos: +55 (65 ääntä)
   Puoliväljä kameli: Kaveri on istunut ihan normin sukkapuikot päälle ja kyllä se kinkkuun oli uponnut ihan hyvin
   Eikös tämä ollut täällä mokissakin? Se puikko oli ollut jossain sohvanraossa pystyssä ja jäi reiteen kiinni?
   Siinä vaan se ero, että istuessa rysäyteyään siihen päälle koko painolla, kyykätessä vain pyllistetään kevyesti, paino jaloilla. 

   Lainaa

  18. Tukintolvana 21.10.2021 7:43
   Tulos: +78 (88 ääntä)
   Itsellä on uponnut sukkapuikko kämmeneen. Teki kyllä kipeää. Silti 17 on sellainen määrä verrattuna yhteen, että komppaan edeltäviä kommentteja enkä usko.

   Lainaa

  19. Katsottava maksamato 21.10.2021 8:06
   Tulos: +56 (84 ääntä)
   Eihän tuossa Anttilan mainoksessa edes ollut mitään sukupuolittavaa? Puhuttiin vain lapsenmielisistä ja pikkuleipureista.

   Lainaa

  20. Kivulias norppa 21.10.2021 8:21
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Rehevä ahven: Jokainen voi kokeilla itse, mutta näin käsityöihmisenä voisin 99% varmuudella sanoa, että joko hänellä on ollut housuissa styrokslevy johon ne on jääneet pystyyn tai sitten ne on menneet ihan sinne peräreikään asti. Jos kulhossa on sukkapuikkoja pystyssä ja rojahdat päälle, niin kyllä se sattuu, [...]
   Kyllä huonolla tuurilla voi jäädäkin. Sisko istahti sohvalle, johon oli jäänyt neuletyö ja tavallinen, metallinen sukkapuikko upposi syvälle kankkuun. 
   Toki lattialla oleva kulho ehkä helpommin tosiaan kippaisi. Mutta en epäile, etteikö huonolla tuurilla jäisi pystyyn…

   Lainaa

  21. Universaali lehmä 21.10.2021 8:34
   Tulos: +50 (54 ääntä)
   Hanakka hanki: Menikö Ellillä kenties neulat ja puikot sekaisin vai onko olemassa jotain superteräviä sukkapuikkoja? Itselläni on lähinnä muistikuva koulun käsityön tunneilta sellaisista metallisista joissa suippo mutta pyöreähkö pää. Aika vauhdilla saanut kyykätä jos on 17 sellaista jäänyt törröttämään takalistoon.
   Kai sillä jotkut vaatteet oli päällä joihin ne tarttui.

   Lainaa

  22. Valikoimaton päärynä 21.10.2021 8:47
   Tulos: +56 (62 ääntä)
   Rehevä ahven: Jokainen voi kokeilla itse, mutta näin käsityöihmisenä voisin 99% varmuudella sanoa, että joko hänellä on ollut housuissa styrokslevy johon ne on jääneet pystyyn tai sitten ne on menneet ihan sinne peräreikään asti. Jos kulhossa on sukkapuikkoja pystyssä ja rojahdat päälle, niin kyllä se sattuu, [...]
   Itseasiassa istuin pienenä vahingossa mummin neulostyön päälle, jossa 2 sukkapuikkoa pystyssä. Toinen niistä upposi ahteriini, siihen pehmeään osaan muutaman sentin syvyyteen. Siinä mummo sitten pohti että uskaltaako kiskaista pois vai tuleeko lääkärireissu. Mutta koska hän ei huutoani jaksanut kuunnella niin nyppäsi pois. Ei tulehtunut mutta edelleen 40 vuotta myöhemmin on pieni arpi muistuttamassa asiasta. Että kyllä on mahdollista.

   Lainaa

  23. Tulos: +26 (40 ääntä)
   Hanakka hanki: Menikö Ellillä kenties neulat ja puikot sekaisin vai onko olemassa jotain superteräviä sukkapuikkoja? Itselläni on lähinnä muistikuva koulun käsityön tunneilta sellaisista metallisista joissa suippo mutta pyöreähkö pää. Aika vauhdilla saanut kyykätä jos on 17 sellaista jäänyt törröttämään takalistoon.
   Istuin kerran huolimattomasti tuolille, jossa oli sukkapuikko ja se meni pimpuran ihon läpi. Siis ihan se perinteinen harmaa mettalinen ei-erityisen-terävä. Ei onneksi kyllä kauhean syvälle mennyt eikä sattunut pahemmin.

   Lainaa

  24. Takkuinen hilleri 21.10.2021 9:02
   Tulos: +76 (78 ääntä)
   traumcity: Mutta eikös tuossa Squad Game kanssa tule ongelmia kun kyseessä on TV-sarja. "Joko katsoit Squad Gamesin?" viittaisi että tulisi olla katsottuna koko sarja kokonaisuudessaan, "Joko katsoit Squad Gamesia?" viittaisi että oletko aloittanut sarjan katselemisen.  Mitäs sitten jos sä kysyt väärällä [...]
   Etkö ole koskaan puhunut kenenkään kanssa tv-sarjoista? Miten taivutus voi olla jollekin suomea puhuvalle "ongelma"? Siis joo, kaikkia suomen kielen sanoja ei voi järkevänkuuloisesti taivuttaa, mutta kyllä itselleni on ihan normaalia

   Lainaa

  25. Takkuinen hilleri 21.10.2021 9:06
   Tulos: +63 (63 ääntä)
   Lähti viesti liian aikaisin. On siis tapana nimen omaan kysyä "Ootko kattonu Twin peaksiä?" tai "Ootko jo kattonu uudet Twin peaksit?"

   Lainaa

  26. Asiaton pomelo 21.10.2021 9:24
   Tulos: +43 (45 ääntä)
   Mulla on sukkapuikko (sellanen harmaa, terävähkö kärki) uponnut reiteen, että kyllä se mahdollista on. En tosin tiedä millä vauhdilla tuossa mokassa on kyykätty, että niitä on saatu 17 kpl uppoamaan ahteriin. Vaatisi kyllä voimaa jonkin verran.

   Lainaa

  27. Tulos: +22 (66 ääntä)
   Stressitön etana: Mikä ihme on tämä yleistyvä tapa, ettei sanoja taivuteta? Joko katsoit Squid Game? Tykkäätkö Game of Thrones?
   Englanninkielisten sanojen taivuttaminen suomalaisittain näyttää omissa silmissä aika kömpelöltä, eikä sekään kai olisi edes ihan oikein, jos kielioppiin haluaa vedota... Jos haluan jossain yhteydessä kirjoittaa erittäin asiallisesti, käyttäisin itse sitten ilmaisua "Squid Game -sarjaa". Mutta sellainen taas tuntuu jotenkin turhan muodolliselta, kun vaikka vaan tekstaa kaverille suositellakseen sarjaa. Väittäisin, että mulla on kielioppi pääasiassa hallussa, ja olen myös sitä osastoa kansaamme, jota ärsyttää muun muassa kasuaalit yhdyssanavirheet... Silti musta on eri tavalla hyväksyttävää, että ikään kuin käytännöllistää kieltä tekstaillessa, kunhan siitä nyt edelleen selvän saa eikä tunnu nololta kikkailulta. Oleellista on, että tietää, ettei sillä tavalla kirjoittaisi esimerkiksi koulutyöhön. :D

   Lainaa

  28. Tulos: +29 (31 ääntä)
   Hanakka hanki: Menikö Ellillä kenties neulat ja puikot sekaisin vai onko olemassa jotain superteräviä sukkapuikkoja? Itselläni on lähinnä muistikuva koulun käsityön tunneilta sellaisista metallisista joissa suippo mutta pyöreähkö pää. Aika vauhdilla saanut kyykätä jos on 17 sellaista jäänyt törröttämään takalistoon.
   On olemassa myös sellaisia "Pro" neulontapuikkoja, joissa tosiaan on terävä kärki. Itse en omista mutta nähnyt olen

   Lainaa

  29. Huomionkipeä marja 21.10.2021 10:10
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Rami on Sami R:llä

   Lainaa

  30. Hoidettu omena 21.10.2021 10:32
   Tulos: +14 (34 ääntä)
   Tuollaiset Elinan kaltaiset ihmiset ovat aivan järkyttävän rasittava ihmistyyppi. Pienestä asiasta netti täyteen vihanaamoja ja boikottiuhkailuja. Toivottavasti vain nettikäyttäytyminen tuommoista.

   Lainaa

  31. Pilkuntarkka kani 21.10.2021 10:40
   Tulos: +41 (59 ääntä)
   Muhveli: Englanninkielisten sanojen taivuttaminen suomalaisittain näyttää omissa silmissä aika kömpelöltä, eikä sekään kai olisi edes ihan oikein, jos kielioppiin haluaa vedota... Jos haluan jossain yhteydessä kirjoittaa erittäin asiallisesti, käyttäisin itse sitten ilmaisua "Squid Game -sarjaa". Mutta [...]
   Hyi sinua. Vierasperäisiä sanoja taivutetaan suomenkielisessä tekstissä siinä missä muitakin sanoja, joten kielioppiin on ihan turha tämän rikoksen kohdalla vedota.

   Lainaa

  32. Kirjautuminen epäonnistui 21.10.2021 10:53
   Tulos: +54 (56 ääntä)
   Sinänsä samoilla linjoilla Elinan kanssa, että kyllä meilläkin jää tästä lähin Anttilan reissut kokonaan välistä. Eikä siinä vielä kaikki, on jäänyt jo pitkään!

   Lainaa

  33. Kirjautuminen epäonnistui 21.10.2021 10:55
   Tulos: +49 (53 ääntä)
   traumcity: Mutta eikös tuossa Squad Game kanssa tule ongelmia kun kyseessä on TV-sarja. "Joko katsoit Squad Gamesin?" viittaisi että tulisi olla katsottuna koko sarja kokonaisuudessaan, "Joko katsoit Squad Gamesia?" viittaisi että oletko aloittanut sarjan katselemisen.  Mitäs sitten jos sä kysyt väärällä [...]
   Eihän taivuttamattomuus ratkaise tätä ongelmaa. ”Joko katsoit Squid Game?” voi yhtä lailla tarkoittaa noista kumpaa vain. Ja joka tapauksessa joutuu tarkentelemaan.

   Lainaa

  34. Tulos: +43 (63 ääntä)
   Katsottava maksamato: Eihän tuossa Anttilan mainoksessa edes ollut mitään sukupuolittavaa? Puhuttiin vain lapsenmielisistä ja pikkuleipureista.
   Jäänyt taktisesti osa pois - viimeisessä lauseessa lukee "mikäli etsit lahjaa tytölle..." ja ohjataan menemään nukke- tai leikkikeittiöosastolle. Olivat ihan järkyttäviä nuo: http://emminuorgam.com/2015/11/20/anttila-are-you-kidding-me/

   Lainaa

  35. Tulos: -20 (30 ääntä)
   Stressitön etana: Mikä ihme on tämä yleistyvä tapa, ettei sanoja taivuteta? Joko katsoit Squid Game? Tykkäätkö Game of Thrones?
   Kaverillani on myös erikoinen tapa olla käyttämättä mitään sijamuotoja tyyliin "ostin eilen uuden iPhone 13" ja silloin kun vahingossa erehtyy käyttämään niin käyttää päin seiniä; "ostin samalla liput 3:lle kaverillenikin". Muuten ihan suht briljantti ja kouluja käynyt mutta epäilen hänellä olevan jotain lukihäiriön esiasteita koska satunnaisesti myös yhdyssanat menee erikseen ja toisaalta keksii ihanomia yhdyssanoja.

   Lainaa

  36. Monenlaenen sotilas 21.10.2021 11:23
   Tulos: +16 (20 ääntä)
   Rehevä ahven: Jokainen voi kokeilla itse, mutta näin käsityöihmisenä voisin 99% varmuudella sanoa, että joko hänellä on ollut housuissa styrokslevy johon ne on jääneet pystyyn tai sitten ne on menneet ihan sinne peräreikään asti. Jos kulhossa on sukkapuikkoja pystyssä ja rojahdat päälle, niin kyllä se sattuu, [...]
   Onneksi et kuitenkaan aivan varma ole.
   Itse olen onnistunut istumalla upottamaan 4:n sukkapuikon monta senttiä persausläskiin farkkujen läpi, ei siis mihinkään reikien lähistölle.

   Lainaa

  37. Priima paprika 21.10.2021 11:41
   Tulos: +3 (11 ääntä)
   "Isolla R:llä syntinen, isolla R:llä viallinen"

   Lainaa

  38. Masentunut kukka (Pluri) 21.10.2021 12:41
   Tulos: -14 (32 ääntä)
   Legenda: Istuin kerran huolimattomasti tuolille, jossa oli sukkapuikko ja se meni pimpuran ihon läpi. Siis ihan se perinteinen harmaa mettalinen ei-erityisen-terävä. Ei onneksi kyllä kauhean syvälle mennyt eikä sattunut pahemmin.
   Tarkoititko etupyllyä tai pimpsalooraa tuolla pimpuralla?

   Lainaa

  39. Lunki ampiainen 21.10.2021 12:51
   Tulos: -2 (36 ääntä)
   Peeke: Kaverillani on myös erikoinen tapa olla käyttämättä mitään sijamuotoja tyyliin "ostin eilen uuden iPhone 13" ja silloin kun vahingossa erehtyy käyttämään niin käyttää päin seiniä; "ostin samalla liput 3:lle kaverillenikin". Muuten ihan suht briljantti ja kouluja käynyt mutta epäilen hänellä olevan [...]
   En itsekään ole hirveän hyvä numeroiden sijapäätteiden kirjoittamisessa, mutta en nyt näe noissa esimerkeissäsi virheitä. Ensimmäisessä esimerkissä voisi olla yhtä hyvin toki "ostin uuden iPhone 13:n", mutta onko tuossa ilman päätettäkään erehtymisen varaa? Toisessa sijapääte taitaa olla turha, mutta onko se varsinaisesti väärin? Korjatkaa, jos olen väärässä.

   Lainaa

  40. Tulos: -19 (19 ääntä)
   Kirjautuminen epäonnistui: Eihän taivuttamattomuus ratkaise tätä ongelmaa. ”Joko katsoit Squid Game?” voi yhtä lailla tarkoittaa noista kumpaa vain. Ja joka tapauksessa joutuu tarkentelemaan.
   Joo ei se ongelmaa toki ratkaise mutta jos taivuttaa väärin niin menee kaikki ylimääräinen näpyttely ihan hukkaan.

   Lainaa

  41. Tulos: -28 (28 ääntä)
   Takkuinen hilleri: Lähti viesti liian aikaisin. On siis tapana nimen omaan kysyä "Ootko kattonu Twin peaksiä?" tai "Ootko jo kattonu uudet Twin peaksit?"
   Lähti myös välilyönti sulla liian aikaisin, miten yhdyssanat voi olla jollekin suomea puhuvalle "ongelma"?

   Lainaa

  42. Päättämätön monni 21.10.2021 13:49
   Tulos: +43 (45 ääntä)
   traumcity: Mutta eikös tuossa Squad Game kanssa tule ongelmia kun kyseessä on TV-sarja. "Joko katsoit Squad Gamesin?" viittaisi että tulisi olla katsottuna koko sarja kokonaisuudessaan, "Joko katsoit Squad Gamesia?" viittaisi että oletko aloittanut sarjan katselemisen.  Mitäs sitten jos sä kysyt väärällä [...]
   Mistä ton s:n tempaisit? Squid gamen, gamea...

   Lainaa

  43. Kouluttamaton muurahainen 21.10.2021 13:51
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Näiden sukkapuikkokokemusten jälkeen (mokassa ja kommenteissa) taidan pysyä visusti erossa sukkien neulomisesta. Liian vaarallista puuhaa. Jotenkin aina niin hassua, kun ihmiset kovaan ääneen ilmoittavat boikotoivansa jotain firmaa, jota eivät ole käyttäneet ennen boikotointiin johtavan epäkohdan havaitsemistakaan.

   Lainaa

  44. Tulos: +32 (34 ääntä)
   traumcity: Luulin ensin tyhmänä, että recommend-sanan vuoksi tuollainen kömpelö ilmaisu. Mutta olin väärässä isolla R:llä.
   Olit väärässä isolla väällä!

   Lainaa

  45. Tulos: +8 (24 ääntä)
   Päättämätön monni: Mistä ton s:n tempaisit? Squid gamen, gamea...
   En oo varma, jostain alitajunnan syövereistä ehkä. Ei ole tuttu sarja mulle ja jostain syystä luulin sen nimen olevan Squad Games. Googletin varmuuden vuoksi sarjan nimen ennen viestini kirjoittamista, mutta ignoorasin sitten ilmeisesti kaiken googletteluni ja menin vahvasti mutulla.

   Lainaa

  46. Itseasiassa 21.10.2021 16:34
   Tulos: +36 (44 ääntä)
   Piparjuuri: Jäänyt taktisesti osa pois - viimeisessä lauseessa lukee "mikäli etsit lahjaa tytölle..." ja ohjataan menemään nukke- tai leikkikeittiöosastolle. Olivat ihan järkyttäviä nuo: emminuorgam.com/2015/11/20/anttila-are-you-kidding-me
   Nyt mä ymmärrän, miksi koko meidän perheen lapset ovat pilalla. Mehän ollaan leikitty vahingossa toisten sukupuolten leluilla! Kyllähän keneillä tahansa pojalla pyörähtää iso ratas, kun menee vahingossa hoivaamaan siskonsa nukkea. 
   Mutta todella toivon ettei näin pilalla, kuin ihmiset tuota postausta lukiessaan. Toivottavasti ne tunne- ja vuorovaikutustaidot tulevat jo kouluihin opetettavaksi:
   "EDIT: Suljin kommentoinnin ja poistin kommentit lauantaina 21.11.2015. Niissä kehotettiin mm. minua tekemään itsemurha ja arvosteltiin mun lasten ulkonäköä." 

   Lainaa

  47. Lavea kirahvi 21.10.2021 17:36
   Tulos: +11 (15 ääntä)
   Hanakka hanki: Menikö Ellillä kenties neulat ja puikot sekaisin vai onko olemassa jotain superteräviä sukkapuikkoja? Itselläni on lähinnä muistikuva koulun käsityön tunneilta sellaisista metallisista joissa suippo mutta pyöreähkö pää. Aika vauhdilla saanut kyykätä jos on 17 sellaista jäänyt törröttämään takalistoon.
   Itse olen onnistunut tallaamaan ohuen virkkuukoukun päälle ja se kyllä upposi aika hyvin jalkapohjasta läpi (meni pieni hetki irrotellessa) eli kyllä varmaankin ohuet puikotkin menevät ihosta läpi. En kuitenkaan usko, että 17 puikkoa uppoaisi kyykätessä niin syvälle, että ne jäisivät kiinni tai että kukaan menisi niitä peilistä katselemaan.

   Lainaa

  48. Tulos: 0 (16 ääntä)
   traumcity: Mutta eikös tuossa Squad Game kanssa tule ongelmia kun kyseessä on TV-sarja. "Joko katsoit Squad Gamesin?" viittaisi että tulisi olla katsottuna koko sarja kokonaisuudessaan, "Joko katsoit Squad Gamesia?" viittaisi että oletko aloittanut sarjan katselemisen.  Mitäs sitten jos sä kysyt väärällä [...]
   Mitä vittua sä Jesse höpötät?

   Lainaa

  49. Tulos: -9 (23 ääntä)
   Stressitön etana: Mikä ihme on tämä yleistyvä tapa, ettei sanoja taivuteta? Joko katsoit Squid Game? Tykkäätkö Game of Thrones?
   No daa, ei kai kukaan jaksa mitään tyhmää taivutusta enää LOL. Kato ku kyl kaikki kuitenkin tajuu, mitä tarkotetaan.

   Lainaa

  50. Tulos: +35 (41 ääntä)
   Itseasiassa: Nyt mä ymmärrän, miksi koko meidän perheen lapset ovat pilalla. Mehän ollaan leikitty vahingossa toisten sukupuolten leluilla! Kyllähän keneillä tahansa pojalla pyörähtää iso ratas, kun menee vahingossa hoivaamaan siskonsa nukkea.  Mutta todella toivon ettei näin pilalla, kuin ihmiset tuota [...]
   Emmi Nuorgamin saama reaktio tuosta tekstistä oli kyllä karu, ja hän kirjoitti siitä oman postauksensa: http://emminuorgam.com/2015/11/23/anttila/
   Jostain syystä nämä Feissarimokien kommenttien keskustelut ovat (muutamaa trollia lukuunottamatta) usein paljon järkevämpiä kuin monen muun nettipalstan, mikä on mukavaa.

   Lainaa

  51. Tulos: +14 (20 ääntä)
   Kuulin rakennustyömaalla onnettomuustapauksesta, jossa työntekijä horjahti ja istahti betonivalussa pystyssä olleen pilarin harjateräksen päälle. Se on sentin paksua terästä, upposi silti lihaan työmaahousujen läpi, ja kiireellinen ambulanssireissu siitäkin tuli. Sukkapuikon terään tätä verraten sanoisin että varmasti menee sukkapuikko läpi, jos sen päälle istuu.

   Lainaa

  52. Tahaton kirjohylje 22.10.2021 0:23
   Tulos: -6 (26 ääntä)
   traumcity: Mutta eikös tuossa Squad Game kanssa tule ongelmia kun kyseessä on TV-sarja. "Joko katsoit Squad Gamesin?" viittaisi että tulisi olla katsottuna koko sarja kokonaisuudessaan, "Joko katsoit Squad Gamesia?" viittaisi että oletko aloittanut sarjan katselemisen.  Mitäs sitten jos sä kysyt väärällä [...]
   Se ei ole Squad Games vaan Squad Game. Ja ei, ei tule ongelmia. Kysyt yksinkertaisesti: ”Joko olet katsonut Squad Gameä?”
   Ja kyllä: -ä-pääte tulee vierasperäisen sanan lausumisen mukaan: [geim].

   Lainaa

  53. Tahaton kirjohylje 22.10.2021 0:24
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Anteeksi, korjaan: Squid Game

   Lainaa

  54. Päihteetön hirmulisko 22.10.2021 1:34
   Tulos: -6 (12 ääntä)
   Ehkä yksi neula voisi kunnollisella voimalla iskeytyessään rikkomaan ihon ja uppoamaan lihaan, mutta Ellin 17 sukkaneulaa, joista kaikki lävistivät ihon, on lopussa tarjoiltavien ilmaisten jätskien tasoista merilaulua. Useampi neula jakaisi ihoon kohdistuvat paineen niin, ettei yksikään rikkoisi ihoa.

   Lainaa

  55. Tulos: -7 (25 ääntä)
   Lunki ampiainen: En itsekään ole hirveän hyvä numeroiden sijapäätteiden kirjoittamisessa, mutta en nyt näe noissa esimerkeissäsi virheitä. Ensimmäisessä esimerkissä voisi olla yhtä hyvin toki "ostin uuden iPhone 13:n", mutta onko tuossa ilman päätettäkään erehtymisen varaa? Toisessa sijapääte taitaa olla turha, mutta onko se varsinaisesti väärin? Korjatkaa, jos olen väärässä.
   "Ostin liput 3 kaverille" = "Ostin liput kolme kaverille". Ei siis ole turha pääte tuo -lle, mutta ihanihan sääntöjen mukaan alle kymppiä pienemmät numerot tulisi kirjoittaa.

   Lainaa

  56. Väistämätön sitruuna 22.10.2021 10:00
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Pekka on mies isolla... Rekalla?

   Lainaa

  57. Pilkuntarkka kani 22.10.2021 10:14
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Akrasia: "Ostin liput 3 kaverille" = "Ostin liput kolme kaverille". Ei siis ole turha pääte tuo -lle, mutta ihanihan sääntöjen mukaan alle kymppiä pienemmät numerot tulisi kirjoittaa.
   Päätettä ei laiteta, jos se ilmenee seuraavasta sanasta. 3 kaverille = kolmelle kaverille, koska "liput kolme kaverille" ei ole suomea. 

   Lainaa

  58. Harmittava hamsteri 22.10.2021 12:38
   Tulos: +8 (14 ääntä)
   Legenda: Istuin kerran huolimattomasti tuolille, jossa oli sukkapuikko ja se meni pimpuran ihon läpi. Siis ihan se perinteinen harmaa mettalinen ei-erityisen-terävä. Ei onneksi kyllä kauhean syvälle mennyt eikä sattunut pahemmin.
   Pimpuran? Siis mitä tapahtui? Meni ulompienhäpyhuulten läpi? Nivusiin? Ei sattunut pahemmin? Liikaa kysymyksiä.

   Lainaa

  59. Käyrä vesimeloni 23.10.2021 12:28
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Hyvä Elina, meidänkin perheessä jää anttilareissut tästä lähtien kokonaan välistä!

   Lainaa

  60. Sitoutumaton peto 23.10.2021 17:54
   Tulos: -2 (10 ääntä)
   Kilokalori: Kuulin rakennustyömaalla onnettomuustapauksesta, jossa työntekijä horjahti ja istahti betonivalussa pystyssä olleen pilarin harjateräksen päälle. Se on sentin paksua terästä, upposi silti lihaan työmaahousujen läpi, ja kiireellinen ambulanssireissu siitäkin tuli. Sukkapuikon terään tätä verraten [...]
   Minäpä testasin jo koulussa "fakiirin jakkaraa" jossa oli kymmeniä nauloja terävä kärki ylöspäin, eikä yksikään uponnut milliäkään vaikka istuin koko painollani, joten nippu sukkapuikkojakaan ei tartu persiisiin samalla tavalla kuin yksi puikko.

   Lainaa

  61. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Rehevä ahven: Jokainen voi kokeilla itse, mutta näin käsityöihmisenä voisin 99% varmuudella sanoa, että joko hänellä on ollut housuissa styrokslevy johon ne on jääneet pystyyn tai sitten ne on menneet ihan sinne peräreikään asti. Jos kulhossa on sukkapuikkoja pystyssä ja rojahdat päälle, niin kyllä se sattuu, [...]
   Mun miehellä on lapsena jäänyt jalkapohjaan ihan tavan sukkapuikko kiinni. Upposi, kun mummolla oli jäänyt käsityö sohvalle ja lapsi hyppäsi/laski nojalta siihen päälle.

   Lainaa

  62. Raukea kavioeläin 24.10.2021 0:49
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Rehevä ahven: Jokainen voi kokeilla itse, mutta näin käsityöihmisenä voisin 99% varmuudella sanoa, että joko hänellä on ollut housuissa styrokslevy johon ne on jääneet pystyyn tai sitten ne on menneet ihan sinne peräreikään asti. Jos kulhossa on sukkapuikkoja pystyssä ja rojahdat päälle, niin kyllä se sattuu, [...]
   Olen kirjaimellisesti nähnyt tilanteen, jossa sukkapuikko uppoaa pakaraan, joten en yhtään epäile tuota mokaa.

   Lainaa

  63. Tulos: -7 (11 ääntä)
   Juomari: No daa, ei kai kukaan jaksa mitään tyhmää taivutusta enää LOL. Kato ku kyl kaikki kuitenkin tajuu, mitä tarkotetaan.
   On kyllä niin boomeria käyttää ilmaisua "no daa".

   Lainaa

  64. Kiimainen peräpuikko 26.10.2021 20:50
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Litimärkä piikkisika: Eikös tämä ollut täällä mokissakin? Se puikko oli ollut jossain sohvanraossa pystyssä ja jäi reiteen kiinni?Siinä vaan se ero, että istuessa rysäyteyään siihen päälle koko painolla, kyykätessä vain pyllistetään kevyesti, paino jaloilla. 
   Tuuppa kattomaan kun tällä  120 kilon elopainolla pyllistän kevyesti.

   Lainaa

  65. Pyyhkimätön makkara 27.10.2021 20:34
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Stressitön etana: Mikä ihme on tämä yleistyvä tapa, ettei sanoja taivuteta? Joko katsoit Squid Game? Tykkäätkö Game of Thrones?
   Kaverin kanssa keskustellessa vähiten kiinnostaa tuollaiset yksityiskohdat. Tärkeämmissä teksteissä sitten tarkemmin.

   Lainaa

  66. Tulos: 0 (0 ääntä)
   traumcity: Mutta eikös tuossa Squad Game kanssa tule ongelmia kun kyseessä on TV-sarja. "Joko katsoit Squad Gamesin?" viittaisi että tulisi olla katsottuna koko sarja kokonaisuudessaan, "Joko katsoit Squad Gamesia?" viittaisi että oletko aloittanut sarjan katselemisen.  Mitäs sitten jos sä kysyt väärällä [...]
   No sinulla se ei onnistu oikeinkirjoitus sitten millään. Tuo vaatii jo "taitoa" että koko tekstin ajan kirjoittaa väärin

   Lainaa

  67. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kirjautuminen epäonnistui: Sinänsä samoilla linjoilla Elinan kanssa, että kyllä meilläkin jää tästä lähin Anttilan reissut kokonaan välistä. Eikä siinä vielä kaikki, on jäänyt jo pitkään!
   Elinan juttu hyvin kuvastaa sitä miten tosissaan ihmisten boikottiuhkaukset kannattaa ihan yleisesti ottaen ottaa. Ihmiset ovat aina kovasti boikotomaissa jotain mitä eivät muutenkaan olisi käyttäneet, mutta jos kyseessä on joku firma jossa on tapana asioida ei ollakaan boikotoimassa, tai sitten boikotti kestää siihen asti kun seuraavan kerran tarvitsee sieltä jotain

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: anttila, boikotti, iso r, mainos, puikot, sanonta, squid game, sukkapuikot, tasa-arvo, verkkokauppa