Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Luontoilta, osa 47

Mitä rusakoille tapahtuu talvella?
Suurenna näkymä
Luontoilta, osa 47

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 62 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Alushousuton katkarapu 19.10.2021 0:11
   Tulos: +793 (809 ääntä)
   Hyvä Pasi, älä missään nimessä usko enää sanaakaan! Siis ihan hirveitä rahojahan se WWF laittoi aikoinaan mammuttien suojeluun – ja aivan kankkulankaivoon meni nekin miljardit!

   Lainaa

  2. Vastarannan kiiski 19.10.2021 0:13
   Tulos: +587 (593 ääntä)
   Nyt Pasi kannattaa olla iltapäivälehtiin yhteydessä. On todennäköisesti tapahtunut rahankeräyslain vastainen rikos 10.000 vuotta sitten.

   Lainaa

  3. Tulos: -19 (195 ääntä)
   Siis miä en tajua tuota sienijuttua...? Captain pls

   Lainaa

  4. Tulos: +251 (267 ääntä)
   Älä Pasi lue jutusta kuin otsikko ja sitten siitä vedät vain johtopäätökset. Tai sitten voit mennä takaisin sinne mv-lehden kommenttipalstalle ölisemään.

   Lainaa

  5. Tulos: -315 (383 ääntä)
   Rusakko on nopea eläin ja sitä ei kovin helposti kiinni saa. Olen usein tehnyt niin, että jos kotipihalla on rusakkoja tai vaikka harakkoja näkynyt, niin varovaisesti ovi auki ja päästää kissat irti. Ei ne aina niitä kiinni saa ja on niinkin käynyt että myöskään kissa ei koskaan palaa takaisin mutta sellaista se elämä on. Kissa on kiva kaveri mutta ei tuollasta eläintä kahlita voi. Sudella on suden sielu, kilpikonnalla kilpikonnan, jos tiiät mitä tarkoitan. Paulan ja Kain ehdotukset nyt on täysin älyvapaita totta kai, ihan jo siitäkin syystä että varsinkin pohjoisessa on talvella ulkona luonnonvaraisina liikkuvien kissojen tosi hankala löytää mitään sulaa järveä tai puroa mistä kalastella ravintoa. Ja näille kissoille oikeastaan ainoa tapa saalistaa on just jänikset ja linnut. Kannattaa kaksi kertaa miettiä että onko luonnon ekosysteemiin ihmisellä oikeus puuttua, enkä nyt puhu pelkästään ulkokissojen puolesta vaan ihan kaikki fretit ja kärpät ja näädät tuollaisesta urpoilusta kärsii.

   Lainaa

  6. Räikeä etana 19.10.2021 0:29
   Tulos: +76 (196 ääntä)
   Arvaan ettei Pasi ota rokotusta, eikä varmaan Timokaan. WWF suojellu mammutteja...

   Lainaa

  7. Räikeä etana 19.10.2021 0:45
   Tulos: +105 (171 ääntä)
   Nam. Ruskokärpässienimuhennosta.

   Lainaa

  8. Luisteleva hamsteri 19.10.2021 0:49
   Tulos: +52 (56 ääntä)
   https://www.feissarimokat.com/2011/04/luonnonihme/

   Lainaa

  9. Huono vihannes 19.10.2021 0:59
   Tulos: +151 (223 ääntä)
   traumcity: Rusakko on nopea eläin ja sitä ei kovin helposti kiinni saa. Olen usein tehnyt niin, että jos kotipihalla on rusakkoja tai vaikka harakkoja näkynyt, niin varovaisesti ovi auki ja päästää kissat irti. Ei ne aina niitä kiinni saa ja on niinkin käynyt että myöskään kissa ei koskaan palaa takaisin mutta [...]
   Kun puhut kissoista pohjoisessa, tarkoitatko ilvestä? Mitään muita luonnonvaraisia kissoja ei ole. Kotikissat ei kuulu luontoon, ei vaikka kuinka yrittäisi sitä perustella. Ne eivät ole osa ekosysteemiä. Me ihmisetkään ei olla enää tarpeellisia.

   Lainaa

  10. Masentunut kukka (Pluri) 19.10.2021 1:06
   Tulos: +21 (25 ääntä)
   Räikeä etana: Nam. Ruskokärpässienimuhennosta.
   Mausta en osaa sanoa mutta joidenkin mielestä hyviä.

   Lainaa

  11. tuleva biologi 19.10.2021 1:11
   Tulos: +211 (217 ääntä)
   Räikeä etana: Nam. Ruskokärpässienimuhennosta.
   Muuten hyvä, mut noi on ukonsieniä. Tyypillinen jalkakuviointi ukonsienelle. Tuollainen tumma kuvio. Ukonsienen erottaa myös akansienistä siitä, että ukot eivät sheivaa (jalka on "karvainen") ja akat sheivaa (jalka ei ole "karvainen").
   Ruskokärpässienellä ei ole tummaa kuviointia jalan alaosassa.
   Eli siis ihan syötäviä sieniä on poimittu kyllä, mutta lähestyminen ehkä vähän väärä.

   Lainaa

  12. Tulos: +403 (409 ääntä)
   Vieras maa: X Vieras sieni: X Vieraat tulossa: X Hyvä ruoka. Parempi mielipuoli.

   Lainaa

  13. Tulos: +74 (78 ääntä)
   Räikeä etana: Nam. Ruskokärpässienimuhennosta.
   Ei ole kärpässieniä. Jotain Ukon tai Akan sieniä.

   Lainaa

  14. Harras haltija 19.10.2021 2:08
   Tulos: +119 (189 ääntä)
   Antin tapauksessa kyse on varmasti siitä, että ulkomailla ollaan oltu sienestämässä ulkomaalaisten tuttavien kanssa. He ovat opastaneet keräämään kyseiset ja valmistamaan ruuaksi. Yhteinen kieli on puuttunut tai ollut vajaata ja sienen nimi jäänyt hitusen epäselväksi. Antti ei voi kotona googlettaa koska nimi oli sloveniaksi luokkaa "křtzlutxztstdf", joten kysyy suomalaiselta yhteisöltä varmistusta sienestä, jotta löytää netistä valmistusohjeita. Ja tadaa. Tästäkin joku saa väännettyä oikeen maailmanluokan mokan?

   Lainaa

  15. Tornipöllö 19.10.2021 4:24
   Tulos: +106 (118 ääntä)
   Aanskuu: Siis miä en tajua tuota sienijuttua...? Captain pls
   Antti on kerännyt läjän itselleen tuntemattomia sieniä ja nyt kysyy facessa, ovatko ne kenties syötäviä. Perinteisesti sienten keruun nyrkkisääntö on se, että sieniin ei kosketa eikä niitä etenkään poimita ellei ole pirun varma, että tietää mikä sieni on kyseessä.

   Lainaa

  16. Tulos: +111 (131 ääntä)
   Harras haltija: Antin tapauksessa kyse on varmasti siitä, että ulkomailla ollaan oltu sienestämässä ulkomaalaisten tuttavien kanssa. He ovat opastaneet keräämään kyseiset ja valmistamaan ruuaksi. Yhteinen kieli on puuttunut tai ollut vajaata ja sienen nimi jäänyt hitusen epäselväksi. Antti ei voi kotona googlettaa [...]
   Ei, vaan osa sienistä on niin myrkyllisiä, että niiden syöminen kertaluontoisestikin jopa pieniä määriä tappaa. Koskaan ei saa mennä syömään sieniä, joiden tunnistuksesta ei ole varma, varsinkaan netissä kysellä että "saako nää syödä". Näitä on joka syksy, ja se on todella huolestuttavaa. Mitä jos joku tunnistaa väärin, ja Antti syökin myrkkysienen? (Tuo tosin ei ole myrkkysieni vaan ukonhattu.)
   Nyt varmasti joku keksii heittää vitsin.
   "Sienikirjoissa aina sanotaan, että pitää ensin opetella myrkkysienet, ja sitten kerätä vain sieniä jotka tunnet". He he. Ei näin.

   Lainaa

  17. Sisäänlämpiävä järvisieni 19.10.2021 7:17
   Tulos: -1 (37 ääntä)
   Olipas masentavat jutut heti aamuksi. Miten voi olla noin tyhmiä ihmisiä. Meni taas usko ihmiskuntaan.

   Lainaa

  18. Tulos: +86 (86 ääntä)
   Ville: Älä Pasi lue jutusta kuin otsikko ja sitten siitä vedät vain johtopäätökset. Tai sitten voit mennä takaisin sinne mv-lehden kommenttipalstalle ölisemään.
   Toisaalta, kuka vetäis edes pelkän otsikon perusteella noi Pasin johtopäätökset?

   Lainaa

  19. Epäpyhä black metal -silli 19.10.2021 7:30
   Tulos: +173 (175 ääntä)
   Minun kävi sääliksi takametsän muurahaisia. Roudasin koko kusiaispesän olohuoneeseen talveksi. Nyt ne on ihan hirveän äkäisiä ja riehuu hulluna. Olohuone on nyt no-go, mutta on niillä varmaan siellä mukavampaa kuin pakkasessa. Hirvikärpästen pesiä on muuten hirmu vaikeeta löytää.

   Lainaa

  20. Loistelias makkara 19.10.2021 7:38
   Tulos: -38 (58 ääntä)
   Vihdoin pääsen kertomaan myös täällä, että rusakko/jänis ja kani ovat eri eläimiä, joista rusakko/jänis on luonnonvarainen.

   Lainaa

  21. Laajahko sakaali 19.10.2021 7:42
   Tulos: +119 (125 ääntä)
   Minäkin olin aikoinaan mammuttikummi. Saanko rahani takaisin, kun mammutit kuolivatkin sukupuuttoon?

   Lainaa

  22. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Masentunut kukka (Pluri): Mausta en osaa sanoa mutta joidenkin mielestä hyviä.
   Varmaan hyviä niiden mielestä jotka jää henkiin. (liittyy siis ruskokärpässieniin, ei kuvan sieniin)

   Lainaa

  23. Leuaton kuguaari 19.10.2021 8:14
   Tulos: +59 (85 ääntä)
   traumcity: Rusakko on nopea eläin ja sitä ei kovin helposti kiinni saa. Olen usein tehnyt niin, että jos kotipihalla on rusakkoja tai vaikka harakkoja näkynyt, niin varovaisesti ovi auki ja päästää kissat irti. Ei ne aina niitä kiinni saa ja on niinkin käynyt että myöskään kissa ei koskaan palaa takaisin mutta [...]
   Tämä on kyllä kummallisin foorumi jakaa tuota sun omituista kissavihaa.

   Lainaa

  24. Hermostumaton laama 19.10.2021 8:18
   Tulos: +47 (65 ääntä)
   traumcity: Rusakko on nopea eläin ja sitä ei kovin helposti kiinni saa. Olen usein tehnyt niin, että jos kotipihalla on rusakkoja tai vaikka harakkoja näkynyt, niin varovaisesti ovi auki ja päästää kissat irti. Ei ne aina niitä kiinni saa ja on niinkin käynyt että myöskään kissa ei koskaan palaa takaisin mutta [...]
   Hiukan liikaa sarkasmia oli nyt puheenvuorossasi, lähinnä kohdassa, jossa laskit kissat ovesta ulos ja hukkasit ne.
   Veikkaan että oikeasti pidät heistä hyvää huolta, mutta vaihda,johonkin helpompaan tyylilajiin, sarkasmia et hallitse.

   Lainaa

  25. Tulos: +78 (88 ääntä)
   Kauan kuolleiden lajien sijaan voisi kloonata vaikka sarvikuonoja, sumatrantiikereitä tai saimaannorppia lisää. Tai niitä sammakoita joilla ei ole nimeä mutta jotka löydettiin sademetsän hakkuuaukealta ja jotka taisi olla lajinsa viimeiset. Kun ne on meidän vika, mammutti kuoli itsekseen. Toisaalta jos joku lopulta tekisi sen t-rexin ja se lisääntyisi "life finds a way" itsekseen ja söisi planeetalta ihmiset, se olisi oiva juttu se.

   Lainaa

  26. Kykenemätön peura 19.10.2021 9:03
   Tulos: +79 (79 ääntä)
   Laajahko sakaali: Minäkin olin aikoinaan mammuttikummi. Saanko rahani takaisin, kun mammutit kuolivatkin sukupuuttoon?
   Ei kun nyt sun pitää alkaa taas maksaa, kun kummimammutti herätetään henkiin.

   Lainaa

  27. Simppeli gaselli 19.10.2021 9:45
   Tulos: +70 (78 ääntä)
   Miksi käyttää tuhansia euroja lajien suojeluun kun niitä vielä elää luonnossa, kun 15 miljoonalla yhden niistä voi ehkä herättää henkiin!

   Lainaa

  28. Kaiteeton kotieläin 19.10.2021 10:15
   Tulos: -26 (36 ääntä)
   Aanskuu: Siis miä en tajua tuota sienijuttua...? Captain pls
   En tunnista kovinkaan hyvin sieniä luonnosta, mutta se on kyllä taottu takaraivoon, että valkoisia tuntemattomia sieniä ei luonnosta poimita (kuten ei myöskään supermariosientä). Parhain veikkaus kuitenkin on valkokärpässieni.
   Mikäli Antti tekee niistä muhennosta, niin Antti TULEE kuolemaan satavarmasti.

   Lainaa

  29. Peseytymätön peura 19.10.2021 10:30
   Tulos: -7 (17 ääntä)
   Kilokalori: Kauan kuolleiden lajien sijaan voisi kloonata vaikka sarvikuonoja, sumatrantiikereitä tai saimaannorppia lisää. Tai niitä sammakoita joilla ei ole nimeä mutta jotka löydettiin sademetsän hakkuuaukealta ja jotka taisi olla lajinsa viimeiset. Kun ne on meidän vika, mammutti kuoli itsekseen. Toisaalta [...]
   No enpä lähtisi kloonaamaan hyvin pienen populaatiokannan eläimiä, koska klooni=täsmälleen samat geenit. Jos ne kloonit pystyisivätkin lisääntymään, niin siinähän olisi mukavaa sitten, kun olisi seitsemänjalkaisia sarvikuonoja ja kaksipäisiä sumatrantiikereitä. Ellei ideasi ollut laittaa näitä klooneja eläintarhoihin näytille.

   Lainaa

  30. Harteeton tomaatti 19.10.2021 10:35
   Tulos: +18 (22 ääntä)
   Tornipöllö: Antti on kerännyt läjän itselleen tuntemattomia sieniä ja nyt kysyy facessa, ovatko ne kenties syötäviä. Perinteisesti sienten keruun nyrkkisääntö on se, että sieniin ei kosketa eikä niitä etenkään poimita ellei ole pirun varma, että tietää mikä sieni on kyseessä.
   Tarkennuksena, että itselleen tuntemattomia sieniä ei kerätä syötäväksi! Jos haluaa opetella uusia sieniä, on hyvä tapa kerätä muutama ja kotona rauhassa tutkia, mitä ne mahtaa olla ja opetella tuntomerkit sekä erottamaan muista näköislajeista.

   Lainaa

  31. Palanut vadelma 19.10.2021 10:38
   Tulos: +41 (43 ääntä)
   Dudette: Ei, vaan osa sienistä on niin myrkyllisiä, että niiden syöminen kertaluontoisestikin jopa pieniä määriä tappaa. Koskaan ei saa mennä syömään sieniä, joiden tunnistuksesta ei ole varma, varsinkaan netissä kysellä että "saako nää syödä". Näitä on joka syksy, ja se on todella huolestuttavaa. Mitä jos joku tunnistaa väärin, ja Antti syökin myrkkysienen? (Tuo tosin ei ole myrkkysieni vaan ukonhattu.)
   Hauskana anekdoottina kerrottakoon, että ukonhattu on ehkä myrkyllisintä mitä luonnossa voi tulla vastaan. Ukonsieni toki hyvä ruokasieni ;) (Mutta juu, samaa mieltä, rasittava jokasyksyinen ilmiö tuo kommenttipalstoilla arvuuttelu...).

   Lainaa

  32. Itseasiassa 19.10.2021 10:48
   Tulos: -2 (12 ääntä)
   Laajahko sakaali: Minäkin olin aikoinaan mammuttikummi. Saanko rahani takaisin, kun mammutit kuolivatkin sukupuuttoon?
   Nyt kun miljoonaa eliölajia uhkaa sukupuutto, saako niistä joku päivä valita minkä kummi olisi? Toivottavasti ei olla siinä pisteessä, jokaisen eloon herättämiseen menisi kuitenkin useampi miljoona rahaa. Tai voi alkaa vaikka paarmakummiksi, lupaan ettei raha liiku mihinkään....

   Lainaa

  33. Itseasiassa 19.10.2021 10:55
   Tulos: +37 (39 ääntä)
   Paula, ei ennen ollut mitään hienoja halleja, pupuja voi avustaa rakentamaan perinteisiä savumökkejä talveksi. Ja kerran viikossa kun vie sylillisen halkoja, niin pärjäävät kivasti kevääseen.

   Lainaa

  34. Sisusteeton orava 19.10.2021 11:20
   Tulos: -44 (56 ääntä)
   Räikeä etana: Arvaan ettei Pasi ota rokotusta, eikä varmaan Timokaan. WWF suojellu mammutteja...
   Onhan se mukavaa olla niin suvaitsevainen toisia kohtaan eikös vaan? Minäkään en ota, autoimmuunisairaudet voivat pahentua.

   Lainaa

  35. Sisusteeton orava 19.10.2021 11:22
   Tulos: -10 (24 ääntä)
   Leuaton kuguaari: Tämä on kyllä kummallisin foorumi jakaa tuota sun omituista kissavihaa.
   Ja näitähän Suomessa riittää, omistavat usein myös koiran tai pari.

   Lainaa

  36. Peruuttamaton riikinkukko 19.10.2021 11:27
   Tulos: +21 (25 ääntä)
   Dudette: Ei, vaan osa sienistä on niin myrkyllisiä, että niiden syöminen kertaluontoisestikin jopa pieniä määriä tappaa. Koskaan ei saa mennä syömään sieniä, joiden tunnistuksesta ei ole varma, varsinkaan netissä kysellä että "saako nää syödä". Näitä on joka syksy, ja se on todella huolestuttavaa. Mitä jos [...]
   Tosin tuo ei ole ukonhattu, joka on erittäin myrkyllinen kasvi, vaan ukonsieni.

   Lainaa

  37. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 19.10.2021 11:38
   Tulos: +38 (46 ääntä)
   Timo on lapsellinen ja auktoriteettipelkoinen urpo. Mitäpä sitä suotta tekemään jotain hyvin, kun joku kertoo, miten se tehdään hyvin. Pitää tehdä päin vastoin, ettei kukaan pääse neuvomaan ja ettei yhdestäkään vinkistä vahingossakaan oteta vaarin.

   Lainaa

  38. Kirjautuminen epäonnistui 19.10.2021 12:02
   Tulos: +41 (57 ääntä)
   Leuaton kuguaari: Tämä on kyllä kummallisin foorumi jakaa tuota sun omituista kissavihaa.
   Kun vain näin Traumcityn kommentissa ensimmäisen sanan ”kissa”, lakkasin lukemasta, painoin alapeukkua ja siirryin eteenpäin😌

   Lainaa

  39. Sitkas karjalanpiirakka 19.10.2021 12:02
   Tulos: -16 (26 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Timo on lapsellinen ja auktoriteettipelkoinen urpo. Mitäpä sitä suotta tekemään jotain hyvin, kun joku kertoo, miten se tehdään hyvin. Pitää tehdä päin vastoin, ettei kukaan pääse neuvomaan ja ettei yhdestäkään vinkistä vahingossakaan oteta vaarin.
   Netissä asioista muistuttelevaa random besserwisseriä en kyllä auktoriteetiksi kutsuisi.

   Lainaa

  40. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Alushousuton katkarapu: Hyvä Pasi, älä missään nimessä usko enää sanaakaan! Siis ihan hirveitä rahojahan se WWF laittoi aikoinaan mammuttien suojeluun – ja aivan kankkulankaivoon meni nekin miljardit!
   Kyllä silloin Dannyn aikuisuuden alkutaipaleella häneltäkin on WWF vienyt ison osan tienesteistä tohon hommaan! Sietäisivät hävetä!

   Lainaa

  41. Tulos: +29 (31 ääntä)
   Alushousuton katkarapu: Hyvä Pasi, älä missään nimessä usko enää sanaakaan! Siis ihan hirveitä rahojahan se WWF laittoi aikoinaan mammuttien suojeluun – ja aivan kankkulankaivoon meni nekin miljardit!
   Niinpä! Aikansa suuri vaikuttaja Uggala-Buggala tunnetusti keräsi yli miljoona oravannahkaa mammuttien suojeluun.

   Lainaa

  42. Kovalentti leopardi 19.10.2021 12:37
   Tulos: +46 (46 ääntä)
   Muuten voisin auttaa Paulaa mutta varastossa majoittuu jo kolme hirveä ja karhu.

   Lainaa

  43. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 19.10.2021 12:39
   Tulos: +39 (45 ääntä)
   Sitkas karjalanpiirakka: Netissä asioista muistuttelevaa random besserwisseriä en kyllä auktoriteetiksi kutsuisi.
   Silti Timo suhtautuu häneen kuin auktoriteettiin, jota ei kuulu totella, vaan kiukutella ja tehdä tuhmuuksia. Vrt. äiti tai opettaja.

   Lainaa

  44. Tulos: +8 (18 ääntä)
   Harras haltija: Antin tapauksessa kyse on varmasti siitä, että ulkomailla ollaan oltu sienestämässä ulkomaalaisten tuttavien kanssa. He ovat opastaneet keräämään kyseiset ja valmistamaan ruuaksi. Yhteinen kieli on puuttunut tai ollut vajaata ja sienen nimi jäänyt hitusen epäselväksi. Antti ei voi kotona googlettaa [...]
   Koska vastaavat maailmanluokan mokat ovat päivittäisiä nykyään kun ihmiset eivät osaa käyttää aivojaan. Ihanan positiivinen ajattelutapa sinulla, mutta voin sanoa että tulet vain pettymään.

   Lainaa

  45. Tulos: +21 (25 ääntä)
   Kovalentti leopardi: Muuten voisin auttaa Paulaa mutta varastossa majoittuu jo kolme hirveä ja karhu.
   Ja itse oot vielä leopardi! Hauska kokoonpano 🐆🦌🦌🐻🏠

   Lainaa

  46. Sam the man 19.10.2021 16:11
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Räikeä etana: Nam. Ruskokärpässienimuhennosta.
   99 prossan varmuudella ukonsieni, macrolepiota procera, loistava ruokasieni. (Ei saa tulla valittamaan, jos olikin joku muu sieni.)

   Lainaa

  47. Arkkienkeli 19.10.2021 16:31
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Ville: Älä Pasi lue jutusta kuin otsikko ja sitten siitä vedät vain johtopäätökset. Tai sitten voit mennä takaisin sinne mv-lehden kommenttipalstalle ölisemään.
   Yhtä älykkäitä ovat muutkin Stara-lehden lukijat...

   Lainaa

  48. Luiseva hampurilainen 19.10.2021 17:41
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Aanskuu: Siis miä en tajua tuota sienijuttua...? Captain pls
   On kerätty sieniä ruuaksi ja keittiössä kun pitäisi alkaa kokkailemaan vasta kysytään "mitäs sieniä nämä on"

   Lainaa

  49. Siveä juhta 19.10.2021 19:38
   Tulos: +17 (17 ääntä)
   Harteeton tomaatti: Tarkennuksena, että itselleen tuntemattomia sieniä ei kerätä syötäväksi! Jos haluaa opetella uusia sieniä, on hyvä tapa kerätä muutama ja kotona rauhassa tutkia, mitä ne mahtaa olla ja opetella tuntomerkit sekä erottamaan muista näköislajeista.
   Vielä parempi tapa on valita laji (tai korkeintaan kaksi lajia) per vuosi, jonka opettelee tuntemaan kunnolla. Ensin siis opetellaan muistamaan tuntomerkit ja kasvupaikat, sitten vasta lähdetään etsimään sopivista paikoista sieniä jotka täyttävät kaikki tuntomerkit. Silloin oppii paremmin kuin muistelemalla kotona että "mistäs minä nämä ruskeat sienet keräsinkään".

   Lainaa

  50. Siskoton lammas 19.10.2021 19:57
   Tulos: -3 (23 ääntä)
   Tuohan oli erinomainen vinkki Kailta miten päästä eroon Kanadanhanhista: ruokitaan niitä koko syksy, niin ne unohtaa lentää etelän lämpöön ja jäätyvät pystyyn kun tulee ekat kunnon yöpakkaset ;) ;)

   Lainaa

  51. Vapaa näätä 19.10.2021 21:01
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Harras haltija: Antin tapauksessa kyse on varmasti siitä, että ulkomailla ollaan oltu sienestämässä ulkomaalaisten tuttavien kanssa. He ovat opastaneet keräämään kyseiset ja valmistamaan ruuaksi. Yhteinen kieli on puuttunut tai ollut vajaata ja sienen nimi jäänyt hitusen epäselväksi. Antti ei voi kotona googlettaa [...]
   Kun etsii tuolta Kysy luonnosta -ryhmästä kyseisen postauksen ja lukee kommentit, näkee, että kyse oli juuri tästä. Eli kokonaisuudessa ei ole varsinaista "mokaa". Toki Antti olisi voinut kuvansa yhteyteen kirjoittaa tarkemmin mistä on kyse, koska tuollaisenaan näyttää tosiaan epäilyttävältä. Ja siis yleisesti ottaen sellaisia epäilyttäviä postauksia esiintyy facebookissa turhan paljon, että on kerätty tuntemattomia sieniä ja kysytään voiko niitä syödä.

   Lainaa

  52. Kiillotettu pulu 20.10.2021 4:49
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Siskoton lammas: Tuohan oli erinomainen vinkki Kailta miten päästä eroon Kanadanhanhista: ruokitaan niitä koko syksy, niin ne unohtaa lentää etelän lämpöön ja jäätyvät pystyyn kun tulee ekat kunnon yöpakkaset 😉 ;)
   Vitsin laatu sikseen, ei oikeastaan ole näyttöä että linnut jäisivät talvehtimaan juuri ruokinnan vuoksi. Muuttolintujen meininki ei helposti häiriinny, mutta joskus näinkin on käynyt. Syiden arvellaan löytyvän ihan muualta kuin ruokinnasta. Paikoillaan talvehtimisesta on linnuille huomattavaa etua, pitkät lentomatkat ovat tietysti vaarallisia ja pesäpaikkojakin on aikaa katsella keväällä rauhassa. Keväällä ruokinta sen sijaan pitää lopettaa hyvissä ajoin ennen pesimäaikaa. Poikasille huonoa ravintoa pelkät siemenet.

   Lainaa

  53. Suojaton roska 20.10.2021 10:04
   Tulos: +6 (14 ääntä)
   Leuaton kuguaari: Tämä on kyllä kummallisin foorumi jakaa tuota sun omituista kissavihaa.
   Muutenkin tuntuu varsin huomionhakuiselta tuon kyseisen nimimerkin kommentointi. Muutamat puolustelee sitä sen kommentointia erilaisella huumorintajulla, mutta noin voimakas deep-hate -kommentointi jyrkkineen mielipiteineen menee niin itseltä kuin myös ilmeisesti monelta muultakin ohi ja lujaa…

   Lainaa

  54. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Mun isä löysi joskus vuosia sitten, kun olin teini, outoja sieniä. Kukaan ei tienny mitä ne oli, ei löytynyt edes sienikirjasta. Vaikka me muut vastustettiin, se valmisti ne ruuaksi ja sai myrkytyksen. Oppiko se mitään? Ei, mutta onhan se sanonta, mikä ei tapa se vahvistaa. Uskokaa tai älkää mun iskä elää vieläkin.

   Lainaa

  55. Tulos: -4 (10 ääntä)
   Kaiteeton kotieläin: En tunnista kovinkaan hyvin sieniä luonnosta, mutta se on kyllä taottu takaraivoon, että valkoisia tuntemattomia sieniä ei luonnosta poimita (kuten ei myöskään supermariosientä). Parhain veikkaus kuitenkin on valkokärpässieni. Mikäli Antti tekee niistä muhennosta, niin Antti TULEE kuolemaan satavarmasti.
   Jos nuo sienet näyttävät sinusta valkoisilta niin suosittelen joko näytön asetusten säätämistä tai silmälääkärillä käyntiä.

   Lainaa

  56. Röyhkeä konna 21.10.2021 7:18
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Toi rusakkotyyppi ei muuten pelaa ihan täydellä pakalla, että siinä mielessä vähän kyseenalaista naureskella sairaille ihmisille.

   Lainaa

  57. Vinha lammas 21.10.2021 11:15
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Sisäänlämpiävä järvisieni: Olipas masentavat jutut heti aamuksi. Miten voi olla noin tyhmiä ihmisiä. Meni taas usko ihmiskuntaan.
   Yhden evoluution erheen korjaa sienimuhennos.

   Lainaa

  58. Rivo mehiläinen 22.10.2021 16:01
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Alushousuton katkarapu: Hyvä Pasi, älä missään nimessä usko enää sanaakaan! Siis ihan hirveitä rahojahan se WWF laittoi aikoinaan mammuttien suojeluun – ja aivan kankkulankaivoon meni nekin miljardit!
   Se on pientä verrattuna siihen, mitä meni dinosaurusten suojeluun.

   Lainaa

  59. Käyrä vesimeloni 23.10.2021 12:37
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Esilämmitä uuni 170-asteiseksi, ja laita rusakko sitten lämmittelemään sinne noin kahden tunnin ajaksi. Voin toki ottaa vastaan nuo herkut jos ei muille muka kelpaa.

   Lainaa

  60. Rottanpää 27.10.2021 1:34
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Onko Timo jo ruokkinut lintuja liian aikaisin, vai miksi tulkitsee yleisen muistutuksen "sormen heristelyksi"? Ei kai noin voi reagoida, ellei tunne tulleeksi haastetuksi/hyökätyksi tms?

   Lainaa

  61. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Jos itse lähden keräilemään sieniä, niin kyllä sieltä ensimmäisenä tarttuu mukaan suppilovahverot. Ovat sen verran helposti tunnistettavia. Pystyykö muuten kuukusia syömään? En itse lähtisi kokeilemaan kun itiöt pölisevät, mutta eivät taida olla myrkyllisiä.

   Lainaa

  62. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Noiden ukonsienten myötä alkoi tuttujen sienien syötävyys kiinnostaa ja yllätyin hieman siitä että kuukusia voi syödä? Vanhat pölisevät sienet ovat kuulemma pahanmakuisia ja ne eivät juuri sovellu ruoaksi, mutta nähtävästi nuoret kuukuset ovat ihan ruokasieniä. The more you know.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: henkiin, herättää, hyväntekeväisyys, jänikset, kanit, keräys, kuva, mammutit, mammutti, puput, rusakot, sienet, sukupuuttoon, talvi, wwf