Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Etätöiden verotus

Kuka maksaa etätyön kustannukset?
Suurenna näkymä
Etätöiden verotus

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 64 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +306 (474 ääntä)
   Työnantaja maksaa pienen korvauksen kotona tehdystä työstä, sitä kutsutaan palkaksi

   Lainaa

  2. Tulos: +497 (519 ääntä)
   Kyllähän siinä etätyössä tekee hieman säästöäkin bensan tai bussimaksujen kautta.

   Lainaa

  3. Kohtisuora sotilas 14.10.2021 0:23
   Tulos: +273 (275 ääntä)
   Pirkosta tuli mieleen yksi toinen hyvin samantyyppinen feissarimoka, lapsensa rahoilla leveilijä. Lapsi oli perinyt isänsä hulppean omaisuuden tjsp. Muistatteko? Haluaisin löytää sen!

   Lainaa

  4. Tulos: -187 (241 ääntä)
   Ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin on ekologinen vaihtoehto toimistoon ajelulle ja porukka on sitä vastaan. Se siitä vihreästä siirtymästä, ei saa verottaja ja valtio tulojaan bensasta. Pellemaailma ja täälläkin näitä lukee tuhansia lampaita jotka syövät median, vihreiden ja muiden reprobaattien kädestä kuin missäkin kotieläinpihalla. Maailmansotaa oltaisiin vailla, vaikka sekin on vain eliitin keino tuhota kansasta se vahva ja tekevä osuus, kun betamiehet karkaavat sotaa pakoon tai jäävät kotiin.

   Lainaa

  5. Tulos: +288 (300 ääntä)
   "Jos ei työssä tule hiki ja kyrpä otsaan, se ei ole työtä. Pullamössöt ottaa saikkuja ennemmin kuin burn-Outin." T. Seija

   Lainaa

  6. Masentunut kukka (Pluri) 14.10.2021 1:26
   Tulos: +80 (96 ääntä)
   TT1000: Ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin on ekologinen vaihtoehto toimistoon ajelulle ja porukka on sitä vastaan. Se siitä vihreästä siirtymästä, ei saa verottaja ja valtio tulojaan bensasta. Pellemaailma ja täälläkin näitä lukee tuhansia lampaita jotka syövät median, vihreiden ja muiden reprobaattien [...]
   Mä join kuusi kaljaa mutta sinä olet kyllä aivan eri aineissa tai sitten sinulla on ongelma joka on hieman vaikeammin korjattavissa. Nimim. samankaltaisia pulmia mutta hieman miedompana.

   Lainaa

  7. Oliivinvihreä kiivi 14.10.2021 1:32
   Tulos: +120 (124 ääntä)
   Kohtisuora sotilas: Pirkosta tuli mieleen yksi toinen hyvin samantyyppinen feissarimoka, lapsensa rahoilla leveilijä. Lapsi oli perinyt isänsä hulppean omaisuuden tjsp. Muistatteko? Haluaisin löytää sen!
   13-vuotias miljoonaperijä Allu?

   Lainaa

  8. Päähineetön monni 14.10.2021 3:35
   Tulos: +123 (131 ääntä)
   Johannan vaatimukset vessapaperikorvauksista tuntuu heti paljon kohtuullisemmilta kun vertaa Pirkon juttuihin.

   Lainaa

  9. Marjaisa kettu 14.10.2021 4:25
   Tulos: +152 (160 ääntä)
   Ymmärtääkseni ne omat saippuat ja kahvit on huomioitu verotuksen työhuonevähennyksessä, samoin kuin lisääntynyt sähkönkulutus ym. Työnantajasta sitten kiinni, mitä muuta tarjotaan - edellinen työnantajani taisi tarjota työtuolit ja -pöydät kotiin, nykyinen on neuvotellut työntekijöilleen alennuksia kalustefirmasta. Veikkaan, että jos työnantaja rupeaisi maksamaan jotain "saippuakorvausta", verottajalla voisi olla asiaan mielipide myös. Mapit, kynät ja lehtiöt on normaaleja työtarvikkeita, jotka työnantaja tietysti tarjoaa tai korvaa, jos sellaisia työssä tarvitaan.

   Lainaa

  10. Kellanruskea mansikka 14.10.2021 5:42
   Tulos: +118 (120 ääntä)
   Napael: Kyllähän siinä etätyössä tekee hieman säästöäkin bensan tai bussimaksujen kautta.
   Itse käyn ergonomian takia töissä, kun ei kotoo löydy tilaa kahdelle isolle näytölle ja isolle pöydälle sekä vielä puolisokin pitää johonkin sopia.  Enkä ole varmasti ainoa, jolla on töihin lyhyt kävelymatka.

   Lainaa

  11. Häikäilemätön myyrä 14.10.2021 7:20
   Tulos: +65 (79 ääntä)
   Pirkolla käyvän siivoojan titteli taitaa olla avustaja

   Lainaa

  12. Tulos: +110 (110 ääntä)
   Iirappi: Työnantaja maksaa pienen korvauksen kotona tehdystä työstä, sitä kutsutaan palkaksi
   Aiempi työnantaja maksoi kuukausittaista kotikonttorikorvausta ( vajaa 300€ ) palkan lisäksi, niille työntekijöille joiden vakituinen työpaikka oli kotona. Lisäksi kotikonttoriin siirtyessä sai kertakorvauksen ( reilu 1000€ ), millä hankkia työpöytää, tuolia jne.

   Lainaa

  13. Tulos: +136 (142 ääntä)
   Ai että kuinka joka kerta ärsyttää kun joku vetää tuon "oikea työ" -kortin esiin? Siis mikä on sitten se feikkityö? Saako siitä palkkaa?

   Lainaa

  14. Tulos: +18 (40 ääntä)
   TT1000: Ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin on ekologinen vaihtoehto toimistoon ajelulle ja porukka on sitä vastaan. Se siitä vihreästä siirtymästä, ei saa verottaja ja valtio tulojaan bensasta. Pellemaailma ja täälläkin näitä lukee tuhansia lampaita jotka syövät median, vihreiden ja muiden reprobaattien [...]
   Olet käsittänyt väärin termin "vihreä siirtymä". Se ei liity etätöihin. Menehän nyt takaisin päiväkotiin aloittamaan ihan alusta.

   Lainaa

  15. Kesy viikuna 14.10.2021 7:55
   Tulos: +154 (156 ääntä)
   Itse saan sopivan lisäkorvauksen siitä että voin tehdä etätöitä. Saan viikossa n. 5-6h lisää vapaa-aikaa kun työmatka lyheni n. minuuttiin.

   Lainaa

  16. Tulos: +75 (89 ääntä)
   Marjaisa kettu: Ymmärtääkseni ne omat saippuat ja kahvit on huomioitu verotuksen työhuonevähennyksessä, samoin kuin lisääntynyt sähkönkulutus ym. Työnantajasta sitten kiinni, mitä muuta tarjotaan - edellinen työnantajani taisi tarjota työtuolit ja -pöydät kotiin, nykyinen on neuvotellut työntekijöilleen alennuksia [...]
   Jos kotoa varaa tilaa työnteolle, se on pois asumisesta, ja sillä on jokin hinta. Sen korvaaminen on ensisijaisesti työnantajan, ei verottajan tehtävä. Sen takia työnantajan maksama etätyökorvaus olisi ihan hyvä juttu ainakin silloin kun työnantaja voimakkaasti kannustaa etätöihin.
   Työhuonevähennyksen tehtävä ei ole olla korvaus siitä, että käyttää asuntoa työntekoon. Vähennyksen ideana on, että palkasta työhuonekuluihin menevästä osasta (tai palkkaan liitetystä etätyökorvauksesta) ei tarvitsisi maksaa veroa. Tällä tavalla etätyökorvausta ja työhuonevähennystä nauttiva työntekijä on taloudellisesti samalla viivalla sellaisen työntekijän kanssa, jonka ei tarvitse järjestää kotoaan tilaa työnteolle.

   Lainaa

  17. Noheva hamsteri 14.10.2021 8:11
   Tulos: +92 (92 ääntä)
   Kesy viikuna: Itse saan sopivan lisäkorvauksen siitä että voin tehdä etätöitä. Saan viikossa n. 5-6h lisää vapaa-aikaa kun työmatka lyheni n. minuuttiin.
   TÄMÄ! Tekisin mielelläni jatkossakin etätyötä ja kävisin toimistolla 1-2x kk. Myöskin jo aiemmin mainittu säästö bussi-/bensakuluissa. Joku saippua ja kahvi on pientä siihen verrattuna.

   Lainaa

  18. Penseä salaatti 14.10.2021 8:37
   Tulos: +76 (78 ääntä)
   Nautin etätyöstä ja sen tuomista mahdollisuuksista, mutta tässä uutta asuntoa etsiessä kyllä harmittaa, että pitäisi vähintään yksi ylimääräinen huone työhuoneeksi hankkia. Senkin jakaminen puolisoiden kesken on liikesalaisuuksien osalta hieman kyseenalaista (jos molemmat joutuvat puhumaan puheluissa), mutta kaksi työhuonetta taas olisi meille mahdoton lisäkustannus. Olisihan ylimääräiseen huoneeseen hienoa saada työnantajalta jonkinlainen avustus, kun työnantaja vähentää sallittua läsnätyötä, mutta siitä en tiedä, miten avustus laskettaisiin tai muuten määriteltäisiin.

   Lainaa

  19. Tulos: +45 (45 ääntä)
   Riippuu kans työnantajasta, meille maksettiin kertakorvauksena muutamia satasia jotka oli tarkoitettu oman etätyöpisteen kunnostamiseen, esim. pöytään ja tuoliin ja extra näyttöön - niiden käyttöä ei kuitenkaan valvottu mitenkään vaan tulivat ihan tilille palkan yhteydessä.

   Lainaa

  20. Jorma Ralli-Kukkula 14.10.2021 9:41
   Tulos: +76 (78 ääntä)
   Nämä "oikeista töistä" puhuvat Seijat ovat niitä parhaita työntekijöitä, ovat niin ahkeria että ehtivät työajallakin aina kommentoimaan uutisia minuutin sisällä julkaisusta.

   Lainaa

  21. Löysä lokki 14.10.2021 9:48
   Tulos: +26 (42 ääntä)
   Kyllä kelpaisi etätyöt näillä dieselin hinnoilla.. työmatkaa 90km suunta, ei mahdollisuutta julkiseen liikenteeseen. Ei varaa sähköautoon tai mihinkää uuteen hybridiin, jos tuo autoilu vielä kallistuu, täytynee irtisanoutua kun työssäkäynnin jälkeen jää enää mitään käteen.

   Lainaa

  22. Metalliton kameli 14.10.2021 10:03
   Tulos: -4 (38 ääntä)
   Jos sekä työnantaja että työntekijä hyötyvät jostain (tässä tapauksessa etätyömahdollisuudesta niissä hommissa, joissa se on järkevää), miksi kummallekaan pitäisi maksaa vielä lisäksi jotain hyvitystä siitä? Ja ennenkuin raksahemmot tulevat taas marisemaan siitä, ettei kunnon töitä voi tehdä etänä, niin kertoisitteko ihan konkreettisesti, että millä mekanismilla ohjelmoijan kirjoittama sama koodi muuttuu yhtäkkiä huonommaksi jos sen kirjoittaa kotona toimiston sijaan? Ilmestyykö sinne jotain bugeja suoraan huoneilmasta? Aiheuttaako koiran läsnäolo syntaksivirheitä?

   Lainaa

  23. Halpa keiju 14.10.2021 10:09
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   TT1000: Ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin on ekologinen vaihtoehto toimistoon ajelulle ja porukka on sitä vastaan. Se siitä vihreästä siirtymästä, ei saa verottaja ja valtio tulojaan bensasta. Pellemaailma ja täälläkin näitä lukee tuhansia lampaita jotka syövät median, vihreiden ja muiden reprobaattien [...]
   Sinä se taidat olla oikein lammas-fani. Foliohattu päähän, niin ei se koronakaan tartu.

   Lainaa

  24. Arkkienkeli 14.10.2021 10:52
   Tulos: -26 (26 ääntä)
   Todella iso hali "Johannan" miehelle. Tuollaista akkaa en katsois sekuntiakaan.

   Lainaa

  25. Tulistettu soturi 14.10.2021 11:28
   Tulos: +27 (27 ääntä)
   TT1000: Ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin on ekologinen vaihtoehto toimistoon ajelulle ja porukka on sitä vastaan. Se siitä vihreästä siirtymästä, ei saa verottaja ja valtio tulojaan bensasta. Pellemaailma ja täälläkin näitä lukee tuhansia lampaita jotka syövät median, vihreiden ja muiden reprobaattien [...]
   Jaaha, sinä taas.

   Lainaa

  26. Päätön liitu 14.10.2021 11:30
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   TT1000: Ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin on ekologinen vaihtoehto toimistoon ajelulle ja porukka on sitä vastaan. Se siitä vihreästä siirtymästä, ei saa verottaja ja valtio tulojaan bensasta. Pellemaailma ja täälläkin näitä lukee tuhansia lampaita jotka syövät median, vihreiden ja muiden reprobaattien [...]
   Veikkaampa että itse kuulut niihin jälkimmäisiin...

   Lainaa

  27. Putketon Pihti 14.10.2021 11:30
   Tulos: +14 (24 ääntä)
   Temmi: "Jos ei työssä tule hiki ja kyrpä otsaan, se ei ole työtä. Pullamössöt ottaa saikkuja ennemmin kuin burn-Outin." T. Seija
   Seija on kusipää. Ja kaikki Seijan tavalla ajattelevat.

   Lainaa

  28. Kulmakarvaton pähkinä 14.10.2021 12:02
   Tulos: +37 (43 ääntä)
   Jostain syystä useimmiten nuo "oikeista töistä" valittavat eivät edes tee töitä elääkseen.

   Lainaa

  29. Tulos: +16 (24 ääntä)
   Olispa itsekin saanut tehdä etätöitä koko tän ajan!

   Lainaa

  30. Tulos: +23 (27 ääntä)
   Jonkunhan noi paskaduunitkin on tehtävä. Siis toimistotyöt. Enkä tajua miksi joku jaksaa vinkua toisen saamista veroeduista? Ei se ole siltä pois jos toinen saa verovähennyksiä. Kateus? On plajon "parempiakin" kohteita mitä voi rahan takia kadehtia kun toimistotyöläinen joka joutuu tekemään työnsä kotona.

   Lainaa

  31. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 14.10.2021 15:22
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   Kyllä kai kotihommat päihittää avokonttorin, vaikka vähän joutuisikin ostamaan lisää saippuaa.

   Lainaa

  32. Diplomityhjäntoimittaja 14.10.2021 15:35
   Tulos: -13 (23 ääntä)
   Vaakku: Ai että kuinka joka kerta ärsyttää kun joku vetää tuon "oikea työ" -kortin esiin? Siis mikä on sitten se feikkityö? Saako siitä palkkaa?
   Hiljenee se naputus kun sanoo että laitetaas palkkakuitit rinnan ja katotaan paljonko tästä mun leikkityöstä maksetaan vs siiitu sun "oikeasta työstä". Yleesnä puhutaan ihan eri tuhatluvusta leikkityön voitoksi. :D

   Lainaa

  33. Pikimusta panda 14.10.2021 15:50
   Tulos: +44 (46 ääntä)
   Kulmakarvaton pähkinä: Jostain syystä useimmiten nuo "oikeista töistä" valittavat eivät edes tee töitä elääkseen.
   Kyllähän ne niitä OIKEITA TÖITÄ aikanaan teki niska limassa, kunnes alle 50-vuotiaana piti jäädä työkyvyttömyyseläkkeelle kun ei kroppa enää kestänyt ja jokaviikonloppuinen työstressin nollaus pääsi kehittymään vanhaksi kunnon alkoholismiksi.

   Lainaa

  34. Tulos: +47 (47 ääntä)
   Nämä tyypit, joiden mielestä tää lakkaa olemasta työtä, kun se tehdään kotona... Jos he mittaavat työpanosta sillä mittarilla, mihin on takapuolensa siirtänyt, niin epäilen, että heidän oma merkittävin työpanoksensa on sitten se perseen siirtely. Tämähän on melko yleistä: petetään itseä ja kuvitellaan,että ollaan hyvin tunnollisia ja ahkeria, kun vain saavutaan ajoissa mestoille, lähdetään pois riittävän myöhään, ja välissä voidaan näyttää, että kalenterissa on monta palaveria, joihin perse myös on viety. Sama se, liikkuuko päässä siinä välissä yhtään rakentavaa ajatusta. Ihminen on aika hyvä itsepetoksessa. Opiskeluvaiheessa tämä on hyvin yleistä myös: opiskelijat voivat kokea, että heidän velvollisuutensa on käydä luennoilla, ja he tunnollisesti käyvät siellä - juttelemassa ja selaamassa Instaa. Mitäänhän siinä ei opi. Harva pystyy olemaan niin rehellinen itselleen, ettei harjoita tällaista teeskentelyä vaan joko oikeasti opiskelee tai sitten makaa kotona sen päivän, kun ei jaksa. Jonkin verran yhteiskunta myös kannustaa tällaiseen ajatteluun. Esim. ns. aktiivimallin vaatimukset siitä, että haetaan kuukaudessa tiettyä määrää työpaikkoja. Sillä ei kai sitten ole väliä, millaisia hakemukset ovat, ja onko niissä mitään järkeä.

   Lainaa

  35. Sitkas karjalanpiirakka 14.10.2021 20:07
   Tulos: +30 (30 ääntä)
   jukkapalmu: Jonkunhan noi paskaduunitkin on tehtävä. Siis toimistotyöt. Enkä tajua miksi joku jaksaa vinkua toisen saamista veroeduista? Ei se ole siltä pois jos toinen saa verovähennyksiä. Kateus? On plajon "parempiakin" kohteita mitä voi rahan takia kadehtia kun toimistotyöläinen joka joutuu tekemään työnsä kotona.
   Jaksavathan ne kadehtia toimeentulotukiakin. Onhan se ny niin hienoa olla köyhä, ne saa ilmasta rahaa.

   Lainaa

  36. Kiihkeä paprika 14.10.2021 20:33
   Tulos: +47 (47 ääntä)
   Itse pystyn tekemään työni 100% etänä jos haluan. Vissiin sitten teen leikkityötä jollain mittarilla, mutta olisi kiva tietää mitä oikeiden töiden tekijät olisi mieltä jos jättäisin leikkityöni tekemättä ja jäisi näiltä oikeiden töiden tekijöiltä palkat saamatta. T: palkanlaskija

   Lainaa

  37. Sitkas karjalanpiirakka 14.10.2021 20:54
   Tulos: +33 (33 ääntä)
   Kyöpeli: Nämä tyypit, joiden mielestä tää lakkaa olemasta työtä, kun se tehdään kotona... Jos he mittaavat työpanosta sillä mittarilla, mihin on takapuolensa siirtänyt, niin epäilen, että heidän oma merkittävin työpanoksensa on sitten se perseen siirtely. Tämähän on melko yleistä: petetään itseä ja [...]
   Aika paljonkin yhteiskunta kannustaa ja jopa pakottaa juuri tähän. Aktiivimalleilua taisi joku ministerikin joskus perustella ihan naapurikateudella. Eli siis pääasia on vain pakottaa työttömät tekemään jotain, ihan mitä vain, leipänsä eteen. Ihan sama onko siitä tekemisestä kenellekkään mitään hyötyä tai tuottaako yhteiskunnalle rutkasti lisäkustannuksia järjestää jotain humpuukitoimintaa, kunhan vain ei naapurille tule paha mieli että joku saa rahaa "kotona makaamisesta." Jonkun mielestä se nyt vaan on parempi järjestää verorahoilla puuhastelupajat ja -kurssit, johon työttömät pakotetaan röökaamaan, kahvittelemaan ja räpläämään kännyköitään muutamaksi tunniksi viikossa, kuin myöntää että kaikille nyt vaan ei riitä töitä. Sama niiden pakkohakemusten kanssa. Eivät ne työpaikat tyhjästä lisäänny vaikka ihmiset pakotetaan lähettelemään turhia hakemuksia. Jos on yksi avoin työpaikka ei sillä ole väliä hakeeko sitä 10 vai 100 ihmistä, joka tapauksessa vain yksi heistä pääsee töihin. Mutta on se niin tärkeää saada "laiskurit" ylös sohviltaan, vaikka se sitten oikeassa elämässä aiheuttaakin vain kiusaa työnantajille roskahakemusten pois seulomiseksi. Harva yritys kuitenkaan haluaa palkata ketään, joka hakee vain kun työkkäri käski.

   Lainaa

  38. Kykenemätön peura 14.10.2021 22:01
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Aika jännä. Opiskeluaikoina tein niitä kuuluisia oikeita töitä, jotka työkavereiden mielestä oli vaikeita ja raskaita, mutta itselle se oli lähinnä kevyehköä ajanvietettä, jolla kustansin työtä raskaammat opiskelun ja harrastuksen. Nykyään heiluttelen hiirtä ja makoilen sängyssä kotitoimistolla päivät pitkät ja aivot on ihan loppu. Onneksi jalot ihmiset kuitenkin viitsivät tehdä niitä oikeita töitä, vaikka kotitoimistolla notkumalla tienaa tuplasti enemmän. Ihan oikeasti arvostan kaikkia töitä ja niissä kaikissa on varmasti omat hyvät ja huonot puolensa. Ärsyttää vaan, kun se, ettei tietyt ihmiset ymmärrä mitä teen, tarkoittaa heille, etten tee mitään.

   Lainaa

  39. Lääkitetty perhonen 14.10.2021 23:15
   Tulos: +11 (15 ääntä)
   "ehkä tullee". Kumoaako kaksoispotentiaali itsensä?

   Lainaa

  40. Tautiset tollot 15.10.2021 0:37
   Tulos: -11 (19 ääntä)
   Saat kotona tehä töitä sen sijaa että pitää toimistolle raahautua ja silti pitää vinkua ihme saastaa

   Lainaa

  41. Ihailtava susi 15.10.2021 6:43
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Tautiset tollot: Saat kotona tehä töitä sen sijaa että pitää toimistolle raahautua ja silti pitää vinkua ihme saastaa
   Hyvin on oppi mennyt perille kun osa ihmisistä pitää töiden kotona tekemistä jotenkin hyvänä asiana ja positiivisena juttuna.

   Lainaa

  42. Tulos: +13 (15 ääntä)
   TT1000: Ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin on ekologinen vaihtoehto toimistoon ajelulle ja porukka on sitä vastaan. Se siitä vihreästä siirtymästä, ei saa verottaja ja valtio tulojaan bensasta. Pellemaailma ja täälläkin näitä lukee tuhansia lampaita jotka syövät median, vihreiden ja muiden reprobaattien [...]
   Lampaat mainittu.
   Kuin teikäläiset jaksaa?

   Lainaa

  43. Kotimatka iigee 15.10.2021 10:04
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Onkohan Pirkon pojan nimi Antti😁 (tietäjät tietää😉) Käytös ainakin samanlaista🙄

   Lainaa

  44. Itseasiassa 15.10.2021 10:10
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Kesy viikuna: Itse saan sopivan lisäkorvauksen siitä että voin tehdä etätöitä. Saan viikossa n. 5-6h lisää vapaa-aikaa kun työmatka lyheni n. minuuttiin.
   Kyllä! Työmatkoihin meni itseltänikin joka päivä kulkutavasta riippuen 30-50 minuuttia. Plus ei tarvitse laittautua aamulla, kunhan on sen verran siisti, että voi tarvittaessa olla videopalaverissa, muuten voi olla mukavasti kollarit jalassa. Tauoilla voi lokoilla sohvalla tai sängyssä. Etuja joita ei saa ainakaan meillä toimistolla.

   Lainaa

  45. Korpulentti käärme 15.10.2021 15:11
   Tulos: -4 (14 ääntä)
   Miksi pitäisi korvata enemmän siitä hyvästä, että SAA tehdä töitä kotoa käsin?? Töissä tässä on oltu koko korona-aika eikä auta valittaa vaikka ME sentään olemme riskeeranneet terveytemme.

   Lainaa

  46. Käyrä vesimeloni 16.10.2021 13:29
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Työnantajille kova paikka kun työntekijät eivät olekaan enää siellä karsinassa, vaan kotona.

   Lainaa

  47. Luiseva hampurilainen 16.10.2021 20:39
   Tulos: -13 (15 ääntä)
   Metalliton kameli: Jos sekä työnantaja että työntekijä hyötyvät jostain (tässä tapauksessa etätyömahdollisuudesta niissä hommissa, joissa se on järkevää), miksi kummallekaan pitäisi maksaa vielä lisäksi jotain hyvitystä siitä? Ja ennenkuin raksahemmot tulevat taas marisemaan siitä, ettei kunnon töitä voi tehdä etänä, [...]
   Ohjelmoijan etätöitä ei millään tavoin pystytä valvomaan kotoa käsin. Meillä on projekti meneillään, mihin jokaisen tiimiläisen pitäisi saada tietty tuntimäärä panostusta. Jos joku esim. Etätyöaikana keittelee kahvia ja pesee pyykkiä ja tämän jälkeen kirjaa kaiken tämän työajaksi, niin onhan se järkyttävän epäreilua.

   Lainaa

  48. Luiseva hampurilainen 16.10.2021 20:40
   Tulos: -10 (10 ääntä)
   Käyrä vesimeloni: Työnantajille kova paikka kun työntekijät eivät olekaan enää siellä karsinassa, vaan kotona.
   No mites valvot työaikaa etätyontekijöiden osalta?
   Lue ylempi kommenttini.

   Lainaa

  49. Luiseva hampurilainen 16.10.2021 20:42
   Tulos: -5 (5 ääntä)
   Irvikisu: Lampaat mainittu.Kuin teikäläiset jaksaa?
   No ei tuo lampaiden maininta vielä kerro mitään niin konkreettista, että voisi ylestää.
   Viimeisin "lammaskuva", jonka näin sosiaalisessa mediassa liittyi kapitalismiin ja kuinka mainostauluja ja turhia julkkiksia seurataan kuin lampaat konsanaan.

   Lainaa

  50. Hapeton marja 16.10.2021 22:01
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   Luiseva hampurilainen: Ohjelmoijan etätöitä ei millään tavoin pystytä valvomaan kotoa käsin. Meillä on projekti meneillään, mihin jokaisen tiimiläisen pitäisi saada tietty tuntimäärä panostusta. Jos joku esim. Etätyöaikana keittelee kahvia ja pesee pyykkiä ja tämän jälkeen kirjaa kaiken tämän työajaksi, niin onhan se järkyttävän epäreilua.
   No kannattaisko sitten tuijottaa tuntimäärien sijaan vaikka syntyneen tuloksen määrää? 
   On kyllä kyvytön työnjohto jos ei edes tuota saa toimimaan. 

   Lainaa

  51. Vakavarainen kenguru 16.10.2021 23:44
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   "Saa tehdä töitä kotona" Voi että minä aikuinen ihminen niin mielelläni nukun parvisängyssä vain siitä ilosta, että kämppään mahtuu työpöytä. Hypin riemusta kun saan tehdä hommia sängyn alla. En hypikään, ei siellä mahdu.

   Lainaa

  52. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Luiseva hampurilainen: No mites valvot työaikaa etätyontekijöiden osalta?Lue ylempi kommenttini.
   Jos mä oon työpaikalla ja käyn kaks tuntii "lounaalla" tai vessassa tai labrassa tai ...

   Lainaa

  53. Karsea lepakko 17.10.2021 11:18
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Vaakku: Ai että kuinka joka kerta ärsyttää kun joku vetää tuon "oikea työ" -kortin esiin? Siis mikä on sitten se feikkityö? Saako siitä palkkaa?
   nää oikean työn tekijät kokee että niiden työtä ei arvosteta, mikä on kieltämättä harmillista ja ymmärrän heitä, mutta se on sitten ehkä erikoisin defenssi että vedetään tää oikea työ -kortti esiin. Oikean työn tekijät voivat sanoa oikeutetusti että yhteiskunta ei pyörisi ilman heitä, mutta tämä elämän koulun käynyt osa heistä, jotka vetävät tämän kortin esiin, olis hauska nähdä yhteiskunnassa ilman tietotyön tekijöitä. Kyllä ihan ensimmäisenä "oikean työn tekijää" vituttais kun tulee kotiin ja telkkarista ei näy mitään. ja toki jos tietotyöläisiä ei ois ikinä ollutkaan niin tsemppiä sinne kivikaudelle oikeisiin töihin.
   'Tietotyöläiset" ym. modernin yhteiskunnan konttorirotat sentään ymmärtää perinteisten käden työn ammattien arvon, vaikka sieltäkin varmasti löytyy niitä jotka eivät kätten työn tekijöitä arvosta ja pitävät itseään parempina.

   Lainaa

  54. Karsea lepakko 17.10.2021 11:19
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Luiseva hampurilainen: Ohjelmoijan etätöitä ei millään tavoin pystytä valvomaan kotoa käsin. Meillä on projekti meneillään, mihin jokaisen tiimiläisen pitäisi saada tietty tuntimäärä panostusta. Jos joku esim. Etätyöaikana keittelee kahvia ja pesee pyykkiä ja tämän jälkeen kirjaa kaiken tämän työajaksi, niin onhan se järkyttävän epäreilua.
   Teillä on vaan epäterve työyhteisö.

   Lainaa

  55. Hiljainen dinosaurus 17.10.2021 13:25
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Luiseva hampurilainen: Ohjelmoijan etätöitä ei millään tavoin pystytä valvomaan kotoa käsin. Meillä on projekti meneillään, mihin jokaisen tiimiläisen pitäisi saada tietty tuntimäärä panostusta. Jos joku esim. Etätyöaikana keittelee kahvia ja pesee pyykkiä ja tämän jälkeen kirjaa kaiken tämän työajaksi, niin onhan se järkyttävän epäreilua.
   Ihan samalla tavalla toimistolla keitetään kahvia ja on siellä joku pyykkiäkin pessyt. Kyllähän siitä paljon keskustellaan, onko tietotyöläisen työtä muutenkaan järkevää mitata samalla tavalla tunneissa, kuin perinteisten "oikeiden töiden" työaikaa.
   Itse saan kotona aikaiseksi paljon enemmän, vaikka käynkin laittamassa välillä pyykit koneeseen, keittämässä teetä tai jopa (hui kamala) ulkona viemässä roskat, koska työnteko ei koko ajan keskeydy siihen, kun työkaveri käy pöydän kulmalla kysymässä jotain tai joku pitää palaveria avokonttorissa, mikä helposti syö kerralla koko tunnin työaikaa. Meillä ainakin kaikki toimitusjohtajasta alkaen muistuttelevat, että pitäkää taukoja, joten tuskin hirveästi on työtehoa etätyöskentely laskenut.

   Lainaa

  56. Tarmokas näätä 18.10.2021 14:36
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   Luiseva hampurilainen: Ohjelmoijan etätöitä ei millään tavoin pystytä valvomaan kotoa käsin. Meillä on projekti meneillään, mihin jokaisen tiimiläisen pitäisi saada tietty tuntimäärä panostusta. Jos joku esim. Etätyöaikana keittelee kahvia ja pesee pyykkiä ja tämän jälkeen kirjaa kaiken tämän työajaksi, niin onhan se järkyttävän epäreilua.
   Jotain on pahasti pielessä jos tiimiläisten työpanosta yhteiseen projektiin mitataan tuntimäärällä eikä sillä mitä saa aikaiseksi.

   Lainaa

  57. Harmaa kivi 18.10.2021 17:30
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Vakavarainen kenguru: "Saa tehdä töitä kotona" Voi että minä aikuinen ihminen niin mielelläni nukun parvisängyssä vain siitä ilosta, että kämppään mahtuu työpöytä. Hypin riemusta kun saan tehdä hommia sängyn alla. En hypikään, ei siellä mahdu.
     Johanna ei ole ihan väärässä. Omat vessapaperini pystyn hankkimaan, mutta kun kaksi aikuista tietotyöläistä vetää kahvia, niin ei se ilmaista ole (töissä oli espressokone). Ruoanvalmistukseen menee helposti tunti jos ei pääse työpaikkaruokalaan, eikä aikakaan ole ilmaista. Matkalipuissa syntyy aika huonosti säästöä, koska joskus on kuitenkin mentävä johonkin -joko ruoka pitää tilata tai käydä erikseen kaupasta hakemassa, koska "käyn tässä kotimatkalla kaupassa" ei ole mahdollista jos ei ole koko kotimatkaa. Bussilippu täytyy ostaa kuitenkin. Nyt onneksi olen jo päässyt palaamaan toimistolle, mutta aika kaameaa oli, kun kaksi ihmistä yritti yhdessä huoneessa pitää kahta eri palaveria samaan aikaan. Jos tämä olisi vielä jatkunut, olisi pitänyt ruveta katselemaan kotia jossa olisi erillinen työhuone, ja yksi huone lisää + muutto ei enää ole mikään kahviraha. Kodin käyttäminen myös toimistona kun sitä ei koskaan ole siihen tarkoitettu ei ole hauskaa (ellei sitten satu asumaan tilavassa asunnossa yksin, onnea niille joilla on sellainen tilanne. Useimmilla ei ole).

   Lainaa

  58. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Kyöpeli: Nämä tyypit, joiden mielestä tää lakkaa olemasta työtä, kun se tehdään kotona... Jos he mittaavat työpanosta sillä mittarilla, mihin on takapuolensa siirtänyt, niin epäilen, että heidän oma merkittävin työpanoksensa on sitten se perseen siirtely. Tämähän on melko yleistä: petetään itseä ja [...]
   Hyvä kirjoitus. Olen itsekin huomannut itsessäni joissain työpaikoiss nimenomaan sitä että tärkeintä oli leimata kellokortti oikeaan aikaan ja kiire loppui siihen. Kotona ja rennommissa töissä, joissa ei seurata niskan takana tekemistä tulee tehtyä paljon tuottavammin töitä vaikka ns. "työaikaa" ei tunneissa tulekaan välttämättä saman verran. Merkitystä on siis hyvin paljon sillä että mitä sillä ajalla tekee eikä sillä kuinka paljon ajasta on "työaikaa".
   Toivoisin niin että päästäisiin eroon länsimaisesta(?) "työajasta" ja mentäisiin enemmän sellaiseen malliin että on sama sille ajalle kunhan työt tulee tehtyä. Ihmisissä ja taidoissa on eroja ja joku tekee saman asian tunnissa mihin toisella menee vaikka tuplat. Samoin yksi tyyppi voi tehdä kahden hommat jos osaa useampia asioita mutta aikaa menee tuplat koska on yksi ihminen. Pelkkä ajan mittaaminen ilman mitään muuta on erittäin typerää. Ne Kiky-tunnitkin oli sitä että syötiin pidempään tai pidettiin yksi kahvitauko enemmän. Ja kellokortti aiheuttaa sitä että porukkaa odottelee 5-10 minuuttia vaatteet päällä että työaika tulee täyteen. Nykyisessä työssäni saattaa mennä ns. työajan yli kun tulee se tuottava hetki eikä malta lopettaa mutta sitten tulen vaikka seuraavana päivänä myöhemmin töihin tai lähden joskus aiemmin. Samoin joskus vain kannattaa "luovuttaa" jos ei tule mitään ja tehdä tuottavana hetkenä enemmän. Ja olen luovalla alalla jossa myös paljon "tietotyötä", joten sen vuoksi tässä on paljon juurikin "tehokkaita hetkiä" ja sitten sitä ettei oikein mikään etene. Mutta onneksi työnantaja tiesi tämän jo edeltäjäni kautta ja kertoi heti että sitten voi tehdä jotain rutiininomaisia skannauksia tai muita käsitöitä välissä. Ruumiillistä urakkatyötä olen myös tehnyt ja onhan näissä iso ero. Nykyisessä ajoittain jopa toivoisi ns. aivotonta puurtamista että ei olisi sellaista "aivosumua", jota joskus tulee ja on ihan tööt. Tosin yhtä lailla liukuhihnatöissä taas toivoi jotain haastavampaa, joten parasta olisi mahdollisimman vaihteleva työ. Arvostan jokaista työtä ja tekijää sitä enemmän mitä enemmän saan kokemuksia eri aloilta ja ihmisiltä. Tällä hetkellä olen varmasti monia paremmassa asemassa saadessani tehdä melko monipuolista työtä.

   Lainaa

  59. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Ja hirveä määrä kirjoitusvirheitä, joka ehkä alleviivaa sitä miksi niitä taukoja on hyvä pitää. Ja kyllä, nytkin olen "työajalla" mutta kun tämä on juuri sitä millä saa ajatuksen hetkeksi pois töistä eli olen ns. tauolla. Itse asiassa tauot on asia joka jää tässä tietyllä tavalla pois/vähiin ja jopa yrittää pakottaa itsensä välillä hakemaan vaikkapa kupillisen vettä ettei mene täysin pöydän ääressä olemiseksi. Voin vain kuvitella jonkun vanhan kansan/liiton porukan mietteitä kun lukevat tätä kauhistuttavaa töissä "feissarimokailemistani".

   Lainaa

  60. Häikäilemätön majava 19.10.2021 19:02
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Vaikka työssäni viihdynkin, niin onpa kammottava ajatus se, että työasiat olisivat ihan konkreettisestikin kotona läsnä. Ja vielä pitäisi olla iloinen siitä että työ ja koti on sama asia. Ei perkele.

   Lainaa

  61. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Itse olen ollut tietoalalla melko pitkään. Kun korona tuli, meidät käskettiin etätöihin. Siis konttorille EI saanut edes mennä ilman tiettyjä järjestelyjä tai syytä. Aluksi toki ihan mukavaa, kun ei tarvinnut aamulla räntäsateessa lähteä bussia odottamaan. Mutta teeppä töitä kotoa yli 1,5 vuotta! Kyllä siinä alkaa kaipaamaan sosiaalisia kontakteja ja seinät alkavat kaatumaan päälle. Naisystäväni asuu omassa kodissaan ja varsinkaan pandemian alussa, emme nähneet toisiamme kovin paljoa. Nyt kun etätyösuositus poistui ja vihdoin pääsi takaisin konttorille, oli se mukava kokemus pitkästä aikaa. Olemme keskustelleet tiimimme kanssa eri työmuodoista ja niiden hyvistä sekä huonoista puolista. Toiset pitivät etätyöstä ja toiset olivat kurkkuaan myöten täynnä sitä. Monet isoimmat yritykset ovat käsittääkseni nyt alallani päätyneet hybridimalliin jossa osa työstä tehdään kotona ja osa konttorilla. Mitä tulee väitteeseen, että kotona vain löysäillään on täyttä puppua. Niinkuin joku jo kirjoitti, nykyaikaisissa firmoissa ei työtä mitata tunneissa, vaan siinä mitä saa aikaiseksi. ICT-alalla yleisesti tehtävät paloitellaan erillisiksi taskeiksi joiden edistymistä seurataan päivittäin yhteisissä palavereissa. Jos joku ei saa mitään aikaiseksi, tämä kyllä huomataan. Tiiminvetäjänä kyllä tiedän tämän. Lisäksi yleensä on vähän korkeamman johtotason viikkopalaverit ja vielä korkeamman tason ohjausryhmäpalaverit. En tiedä missä IT-talossa joku ei tee mitään ja silti voi jatkaa tehtävissään, esimiesten siihen puuttumatta. Lisään tähän vielä, että suurtalouskokkina naisystäväni on käynyt fyysisesti töissä joka päivä koko koronan ajan. Arvostan hänen työtään ja en nyt osaa sanoa kumpi meistä on tehnyt "oikeita" töitä. Mutta uskon, että eiköhän molemmat ja miksi vitussa kadehtisin tai haukkuisin ketään työstä mitä ja miten sen tekevät jos työ tulee tehtyä. Ps. Ei tulisi edes mieleen pyytää työnantajaltani rahaa paskapaperiin, tosin olisihan se voinut toimia maksuvälineenä koronan alussa.

   Lainaa

  62. Sairaudeton kauris 1.12.2021 13:41
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Muiden työssäkäynnit ja palkat tuntuu kuuluvan eniten just eläkeläisille.

   Lainaa

  63. Hassu kyyhky 1.12.2021 13:44
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Napael: Kyllähän siinä etätyössä tekee hieman säästöäkin bensan tai bussimaksujen kautta.
   Työmatkavähennys on ainakin omalla kohdallani suurempi, joten olen koko ajan ollut käyvinäni toimistolla töissä.

   Lainaa

  64. Tulos: -2 (2 ääntä)
   Napael: Kyllähän siinä etätyössä tekee hieman säästöäkin bensan tai bussimaksujen kautta.
   Niinpä... eli aika turhaa on ihmisten mennä pyytelemään korvauksia etätyön tekemisestä kun heiltä itseltään säästyy jo rahaa.
   Ihme kitinää, ovat sentään onnekkaita että voivat tehdä työtä kotona... yrittäisivät laittaa itsensä sairaanhoitajan asemaan, he eivät etätöitä voi edes tehdä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: etätyöt, korvaukset, korvaus, kotitoimisto, kulut, lääkäri, palkka, siivooja, työnantaja, verot, verovähennys