Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 54

"Ottakaa lapset pois koulusta!"
Vanhempainilta, osa 54

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 102 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Peeaa vadelma 2.9.2021 0:07
   Tulos: +1253 (1263 ääntä)
   Marika vois ihan ensimmäiseksi vaikka lukea niitä kirjoja..

   Lainaa

  2. Aurinkolasiton noita 2.9.2021 0:14
   Tulos: +822 (848 ääntä)
   Voi ei. Miten voi aikuiset ihmiset olla noin hukassa? Ihan pahaa tekee. Huh.

   Lainaa

  3. Karoliina 2.9.2021 0:15
   Tulos: +331 (457 ääntä)
   Mikäli Teija ajaa takaa sitä, että 7-vuotiailla ei vielä ole riittävä käsitys seksuaalisuudesta sellaiseen kannaottoon, niin tavallaan ymmärrän pointin. Mutta silti ottaa päähän ne ihmiset, jotka vetää hernettä nenään siitä, että lapsi ja sateenkaari, koska #enoleseksuaalivähemmistövastainenMUTTA Vieläkin suututta muutama kk vanha tapaus pienestä kaupungista Slovakiassa, jossa ekaluokalaiset koristivat luokansa ikkunat mm. sayeenkaarella. Koulu päivitti kuvan Facebookiin ja sain niskaan paskamyrskyn vanhemmilta, että homopropagandaa. Mitä koulun rehtori teki? Julkisesti pahoitteli ja sateenkaaret otettiin pois somesta sekä ikkunoista...

   Lainaa

  4. Tulos: +562 (566 ääntä)
   Marikankin olisi syytä kiinnostua avaruudesta tai oikeastaan ihan kaikesta. Sen verran realiteetti hukassa.

   Lainaa

  5. traumcity 2.9.2021 0:28
   Tulos: -153 (213 ääntä)
   Se on mahdollista sen takia, että valitettavasti osa nuorista on elämän bingossa saanut täysin sekopäisen lapun millä pelata. Ei ole tarpeeksi numeroita, muste levinnyt kaikkialle, silmissä vilkkuu synkkä tyhjyys. Näille koulun terveydenhoitaja on kuin Piia Korisevan tuhannen markan sivuosuma.

   Lainaa

  6. Tornipöllö 2.9.2021 0:36
   Tulos: +674 (676 ääntä)
   Kyllä minäkin haluaisin nähdä kasvin, joka ei ole pelkästään toiselta taivaankappaleelta vaan vielä helppohoitoinenkin sen lisäksi.

   Lainaa

  7. Varastettu alligaattori 2.9.2021 0:37
   Tulos: +176 (326 ääntä)
   Siitä sellainen klassinen ”en ole rasisti, mutta…”-heitto.

   Lainaa

  8. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 2.9.2021 0:41
   Tulos: +406 (434 ääntä)
   Vähemmistöjen puolesta puhumisen symboli tai ei, kyllä todella surettaa, jos lapsilta yritetään viedä sateenkaaret. Ne symboloivat huonon käännöstä hyvään, iloa ja aarteita. Eikö aikoinaan ollut juuri sellaista puhetta, että vähemmistöt eivät voi "omia" sateenkaarta? Miksi se nyt sitten ollaan niin valmiita tulkitsemaan joksikin häpeälliseksi ja kieroon kasvattavaksi symboliksi? Eikö maailma tarvitse kauniita värejä ja onnea, vai todellako nautimme vain harmaasta, itseään toistavasta synkkyydestä? Silloinko elämä on oikeimmillaan? Ei viedä lapsilta sateenkaaria. Sillä vain tukahdutetaan juuri se ihmettely ja ilo maailmaa kohtaan, jota jokaisen, niin lapsen kuin aikuisenkin, toivoisi itsessään löytävän ja hoivaavan.

   Lainaa

  9. Karoliina 2.9.2021 0:46
   Tulos: -111 (233 ääntä)
   Nyt sivuun se, että jo ryhmän nimi 'ROKOTEKRIITTISET' antaa olettaa minkälaisen tason tavaraa tulee... Mua nyt alkoi kiinnostaa miten tuo rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen päättää lapsen kehityksen tasosta ja kyvystä tekemään päätöksen rokotuksen suhteen, jos sen lapsen näkee ekaa kertaa elämässä ehkä viideksi minuutiksi?

   Lainaa

  10. Säädytön lehmä 2.9.2021 0:53
   Tulos: -116 (188 ääntä)
   Karoliina: Nyt sivuun se, että jo ryhmän nimi 'ROKOTEKRIITTISET' antaa olettaa minkälaisen tason tavaraa tulee... Mua nyt alkoi kiinnostaa miten tuo rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen päättää lapsen kehityksen tasosta ja kyvystä tekemään päätöksen rokotuksen suhteen, jos sen lapsen näkee ekaa kertaa elämässä ehkä viideksi minuutiksi?
   Luultavasti vain sillä että lapsi osaa vastata kyllä tai ei… 😐

   Lainaa

  11. Saita nektariini 2.9.2021 0:55
   Tulos: +384 (432 ääntä)
   Pelkkä sateenkaaren mainitseminenkin on kauhistus, koska onko sen taustalla olevat merkitykset nyt lapsen ikätasolle soveliasta, mutta silti on ihan ok, kun sukulaiset/perhetutut kyselee päiväkoti-ikäiseltä, että jokos sinä pikku Liisa/Pertti olet löytänyt itsellesi poika-/tyttöystävän (hetero-oletuksella) sieltä tarhasta, heh heh.

   Lainaa

  12. traumcity 2.9.2021 1:12
   Tulos: +32 (96 ääntä)
   Karoliina: Nyt sivuun se, että jo ryhmän nimi 'ROKOTEKRIITTISET' antaa olettaa minkälaisen tason tavaraa tulee... Mua nyt alkoi kiinnostaa miten tuo rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen päättää lapsen kehityksen tasosta ja kyvystä tekemään päätöksen rokotuksen suhteen, jos sen lapsen näkee ekaa kertaa elämässä ehkä viideksi minuutiksi?
   Mietin myös että missäköhän me kortisonikriittiset hullut voidaan kokoontua. 
   Toivon ja oletan että terveydenhoitaja kysyy lapsen kieltäytyessä rokotteesta asiaa uudestaan vielä vanhemmilta, ja lapsen siihen suostuessa antaa piikin. Noin kai se käy helposti, koska ei kukaan yli 12-vuotias ole samaan aikaan rokotekriittinen ja oikeustoimikelpoinen.

   Lainaa

  13. Kykenemätön peura 2.9.2021 1:15
   Tulos: +293 (305 ääntä)
   Sanoohan sen jo nimikin, että kuunliljat on kuusta. Helppo hoitaa, kunhan istuttaa sen oltermanniin.

   Lainaa

  14. Tyven pussieläin 2.9.2021 1:30
   Tulos: +95 (105 ääntä)
   Marika olis itse voinut tuoda jonkin yhteyttävän viherolion mukanaan, miltä planeetalta tänne sitten tupsahtikaan.

   Lainaa

  15. Tulos: +133 (149 ääntä)
   Marika, miten olisi pala juustoa? Kuulin joskus jotain juttua, että kuu olisi tehty juustosta, ja juustossahan alkaa kasvamaan jotain vihertävää jossain vaiheessa.

   Lainaa

  16. Eloton tohtori 2.9.2021 2:08
   Tulos: +74 (202 ääntä)
   Sanokaa nyt joku pliis, että kuuluminen "ROKOTUSKRIITTISET" ryhmään on huostaanoton perusta?

   Lainaa

  17. Myötätunnoton hilleri 2.9.2021 2:34
   Tulos: +125 (181 ääntä)
   Karoliina: Nyt sivuun se, että jo ryhmän nimi 'ROKOTEKRIITTISET' antaa olettaa minkälaisen tason tavaraa tulee... Mua nyt alkoi kiinnostaa miten tuo rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen päättää lapsen kehityksen tasosta ja kyvystä tekemään päätöksen rokotuksen suhteen, jos sen lapsen näkee ekaa kertaa elämässä ehkä viideksi minuutiksi?
   Eiköhän heillä siihen koulutus ole, kun kuuluu ammattiin. Vai miten aattelit että esim. Neuvolasssa arvioidaan lapsen kehitystä? Meinaatko et vanhemmat ite keksii jonkun kehitysviivästyksen?
   Mä muistan kuusvuotiaana olleeni lääkärin luona, joka arvioi mun kehitysasteen jotta pääsin alottaan koulun vuotta aikaisemmin.
   Toivottavasti noiden lapset hoksaa et he voi kieltää vanhempiaan näkemästä heidän hoitotietoja ja tekee sen. Ja sit ottaa rokotteen.

   Lainaa

  18. Nopea hanhi 2.9.2021 3:30
   Tulos: -346 (410 ääntä)
   Nää kommentit tulee vanhenemaan hyvin parin vuoden sisällä kun iltalehtilampaiden on pakko kohdata totuus tästä rokotuskusetuksesta. :)

   Lainaa

  19. Tietävä ilves 2.9.2021 5:24
   Tulos: +220 (244 ääntä)
   Mahtavaa on saada viestejä näiltä kriitikoilta koulurokottamisesta. Turha siinä on vedota, että itse ei näistä asioista edes vastaa. Ilmeisesti osa luulee opettajan tyrkkäävän rokotepiikkejä oppilaisiin salaa. -Ope

   Lainaa

  20. Kouluttamaton muurahainen 2.9.2021 6:05
   Tulos: +20 (68 ääntä)
   Karoliina: Nyt sivuun se, että jo ryhmän nimi 'ROKOTEKRIITTISET' antaa olettaa minkälaisen tason tavaraa tulee... Mua nyt alkoi kiinnostaa miten tuo rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen päättää lapsen kehityksen tasosta ja kyvystä tekemään päätöksen rokotuksen suhteen, jos sen lapsen näkee ekaa kertaa elämässä ehkä viideksi minuutiksi?
   Itse sanoin lapselleni kotona, että kun koulussa tarjotaan koronarokotusta, niin ota se. Lapsi vastasi:"okei" ja otti. Oletan, että jokainen vanhempi kertoo oman kantansa lapselle (sitä ponnekkaammin, mitä kielteisempi se on) ja lapsi tuon vanhemman ohjeen mukaan toimii. Jos terveydenhoitajalla on perusteltu syy olettaa, ettei toimi, niin sitten ottaa yhteyttä vanhempiin. Ja eihän se lapsi sinne rokotusjonoon edes mene, jos ei aio rokotusta ottaa. Eli se on opettaja, jolle hän ilmoittaa kantansa, ja opettaja varmasti tuntee oppilaansa. Tosin meidän koulussa terveydenhoitajalta tuli ennen rokotusten alkua koteihin viestiä, että jos et halua lastasi rokotettavan, ilmoita asiasta heti. Oletan, että ei olisi rokotettu, jos vanhemmat kieltävät, olisi lapsi sitten sanonut mitä tahansa.

   Lainaa

  21. Kouluttamaton muurahainen 2.9.2021 6:07
   Tulos: +307 (355 ääntä)
   Nopea hanhi: Nää kommentit tulee vanhenemaan hyvin parin vuoden sisällä kun iltalehtilampaiden on pakko kohdata totuus tästä rokotuskusetuksesta. :)
   Oletko pettynyt, jos kahden vuoden kuluttua rokotetut ovat vielä hengissä ja hyvissä voimissa, ainoastaan vähemmän koronaa sairastaneita? Nolottaako sitten? Keksitkö sitten uuden selityksen puolustaaksesi kantaasi?

   Lainaa

  22. Arkkienkeli 2.9.2021 6:10
   Tulos: +110 (150 ääntä)
   Ajatella että tuollaiset henkilöt, jotka eivät osaa edes auttavasti kotimaista kieltään, hankkivat lapsia ja syöttävät salaliittoteorikoiden umpiskeidaa "totuutta" heille. Ja viimeisen kommentin henkilö ei varmasti ole saanut päättötodistusta peruskoulusta. Yleistiedot täysin hukassa.

   Lainaa

  23. Räkäpää 2.9.2021 6:32
   Tulos: +154 (178 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Oletko pettynyt, jos kahden vuoden kuluttua rokotetut ovat vielä hengissä ja hyvissä voimissa, ainoastaan vähemmän koronaa sairastaneita? Nolottaako sitten? Keksitkö sitten uuden selityksen puolustaaksesi kantaasi?
   Tarinat ja uhkakuvat vaihtelee semmosta vauhtia, ettei kukaan noista edes myönnä silloin ajatelleensa niin, kuin nyt ajattelevat. Maailmanlopun aikataulu tuppaa siirtymään ja koko ajan keksitään uusia uhkakuvia. Hörhöt eivät ole kadonneet, vaan ovat siirtyneet sieltä syrjemmästä mesoamasta nettiin,  missä löytyy muita samanlaisia.

   Lainaa

  24. Pitkä taikuri 2.9.2021 6:36
   Tulos: +102 (108 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Itse sanoin lapselleni kotona, että kun koulussa tarjotaan koronarokotusta, niin ota se. Lapsi vastasi:"okei" ja otti. Oletan, että jokainen vanhempi kertoo oman kantansa lapselle (sitä ponnekkaammin, mitä kielteisempi se on) ja lapsi tuon vanhemman ohjeen mukaan toimii. Jos terveydenhoitajalla on [...]
   Oikeastaan kaikki on tässä väärin. Tai se on toki totta, että vanhemmat varmasti sanovat lapselle mielipiteensä. Lapsen ei nimenomaan tarvitse toimia sen mukaan. Vanhemmat voivat kieltää, mutta lapsi saa silti halutessaan ottaa rokotteen. Vanhemmat voivat myös vaatia lasta ottamaan rokotteen, mutta lapsi saa kieltäytyä. Opettajalla ei ole oikeastaan mitään osuutta tässä, terveydenhuolto hoitaa asian. Opettaja ainoastaan järjestää oppilaat sovittuun paikkaan sovittuna aikana, ihan kuten missä tahansa terveystarkastuksessa tai vastaavassa. Terveydenhoitaja käy nämä asiat oppilaiden kanssa läpi, ei opettaja. Tietysti jos joku kieltäytyy lähtemästä terkkarille ollenkaan, hän saa jäädä luokkaan, mutta lähtökohtaisesti näitä päätöksiä ei tehdä luokassa opettajan kanssa. Kouluterveydenhuolto on osa perusterveydenhuoltojörjestelmää, eikä koululla ole oikeastaan muuta osuutta siinä kuin paikka. Opettajat eivät tosiaankaan saa tietoonsa mitään lasten terveystietoja eivätkä käy niitä lasten kanssa millään tavalla läpi. Terveydenhoitaja ei myöskään pyydä vanhempia ilmoittamaan haluavatko tai kieltävätkö lapsilta rokotukset, koska tosiaankin lapsi saa sen päätöksen tehdä itse. Tästähän on kirjoitettu lehdissä nyt monen viikon ajan ja joku steinerkoulu kun tuollaisia viestitteli koteihin, tuli saman tien sanktiota. Tässä nyt käyttäydytään niin kuin tällainen mahdollisuus olisi tullut vasta koronarokotusten myötä, mutta kyllä alaikäisillä on jo pitkään ollut oikeus omiin terveysasioihinsa. Lapsella on oma koskemattomuutensa, johon kuka tahansa höyrypäävanhempi ei pääse puuttumaan, ja toisaalta lapsi saa salata vanhemmiltaan myös muita terveysasioita.

   Lainaa

  25. Tulos: +105 (125 ääntä)
   Nina ja Jere, se on ihan hyvä asia, että teidän lapset saa itse päättää ottaako rokotteen vai ei.

   Lainaa

  26. Tulos: +96 (124 ääntä)
   Täällä eivät toivottavasti ihmiset päädy lääkitsemään koronaa hevosten matolääkkeellä niinkuin salaliittoteoreetikkojen kultamaassa Yhdysvalloissa. Täällä vielä ilmeisesti sairaalakapasiteetti riittää koronapotilaiden tehohoitoon, ja olisi harmi, jos järjestelmää tulisi lisäksi kuormittamaan vielä liuta itsensä matolääkkeellä myrkyttäneitä vaihtoehtokansalaisia.

   Lainaa

  27. Kuuma taikuri 2.9.2021 7:24
   Tulos: +88 (114 ääntä)
   Nopea hanhi: Nää kommentit tulee vanhenemaan hyvin parin vuoden sisällä kun iltalehtilampaiden on pakko kohdata totuus tästä rokotuskusetuksesta. :)
   Nyt sitä foliohattua tiukemmalle!

   Lainaa

  28. Laajahko sakaali 2.9.2021 7:25
   Tulos: +107 (123 ääntä)
   Mistä johtuu, että kaikki hullut syyttävät aina muita hulluudesta? Jerekin näkee sekopäitä kaikkialla.

   Lainaa

  29. Tuore vihannes 2.9.2021 7:29
   Tulos: +134 (166 ääntä)
   Saita nektariini: Pelkkä sateenkaaren mainitseminenkin on kauhistus, koska onko sen taustalla olevat merkitykset nyt lapsen ikätasolle soveliasta, mutta silti on ihan ok, kun sukulaiset/perhetutut kyselee päiväkoti-ikäiseltä, että jokos sinä pikku Liisa/Pertti olet löytänyt itsellesi poika-/tyttöystävän (hetero-oletuksella) sieltä tarhasta, heh heh.
   Juurikin tämä. Nää seksuaalivähemmistöjen kammoajat huutaa aina kovaan ääneen sitä, miten ”lapset ovat liian nuoria näkemään/ymmärtämään” seksuaalista suuntautumista, mutta silmää räpäyttämättä ovat jo naittamassa omaa taaperoaan jokaiselle vastakkaista sukupuolta edustavalle lapselle.

   Lainaa

  30. Tulos: +83 (87 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Vähemmistöjen puolesta puhumisen symboli tai ei, kyllä todella surettaa, jos lapsilta yritetään viedä sateenkaaret. Ne symboloivat huonon käännöstä hyvään, iloa ja aarteita. Eikö aikoinaan ollut juuri sellaista puhetta, että vähemmistöt eivät voi "omia" sateenkaarta? Miksi se nyt sitten ollaan niin [...]
   Juuri viikonloppuna automatkalla huomasin sateenkaaren ja tuli flashback lapsuuteen. Piti ihan kysyä puolisolta oliko ne yhtä hulluja kuin me, kun käytiin lapioilla kääntämässä lähimetsässä paljon meitä isompia kiviä koska luultiin että se kaaren pää oli juuri siinä kivessä ja sen alla oli aarrearkku odottamassa. En ajatellut seksuaalivähemmistöjä pienenä, enkä kyllä nytkään, se oli sateenkaari ja aarrearkku, muisto mukavasta lapsuudesta.

   Lainaa

  31. Kykenemätön peura 2.9.2021 8:12
   Tulos: +43 (57 ääntä)
   Siitake: Täällä eivät toivottavasti ihmiset päädy lääkitsemään koronaa hevosten matolääkkeellä niinkuin salaliittoteoreetikkojen kultamaassa Yhdysvalloissa. Täällä vielä ilmeisesti sairaalakapasiteetti riittää koronapotilaiden tehohoitoon, ja olisi harmi, jos järjestelmää tulisi lisäksi kuormittamaan vielä liuta itsensä matolääkkeellä myrkyttäneitä vaihtoehtokansalaisia.
   Hevosten matolääkkeet on nykyään reseptilääkkeitä, eli höyrypäillä ei ole ihan niin helppoa päästä niihin käsiksi. 
   Aikamoinen mielikuvitus sillä joka tämän ihmeparannuksen on keksinyt.

   Lainaa

  32. Tajuton lohikäärme 2.9.2021 8:17
   Tulos: +62 (76 ääntä)
   Arkkienkeli: Ajatella että tuollaiset henkilöt, jotka eivät osaa edes auttavasti kotimaista kieltään, hankkivat lapsia ja syöttävät salaliittoteorikoiden umpiskeidaa "totuutta" heille. Ja viimeisen kommentin henkilö ei varmasti ole saanut päättötodistusta peruskoulusta. Yleistiedot täysin hukassa.
   Tämä. Tai eivät osaa kemian alkuainetaulukkoa kun pitkin nettiä pitää väittää rokotteen sisältävän metallia nimeltä grafeenioksidia.

   Lainaa

  33. Toj Karin 2.9.2021 8:20
   Tulos: +81 (115 ääntä)
   Ymmärrän hyvin Ninaa ja Jereä. Omilla aivoilla ajattelu ei selvästikään ole heidän vahvinta alaansa, joten onhan se toki vaikeaa kuvitella 12-vuotiaan kykenevän siihen.

   Lainaa

  34. Räkäpää 2.9.2021 8:20
   Tulos: +89 (103 ääntä)
   Tajuton lohikäärme: Tämä. Tai eivät osaa kemian alkuainetaulukkoa kun pitkin nettiä pitää väittää rokotteen sisältävän metallia nimeltä grafeenioksidia.
   Muistatko divetymonoksidipaniikin? Sama homma menossa. Ihmiset eivät tiedä mistään mitään, mutta sekoilevat silti.

   Lainaa

  35. Takkuinen hilleri 2.9.2021 8:31
   Tulos: -62 (104 ääntä)
   Mikä on sateenkaaren "nykytarkoitus"? Se on merkki Jumalan antamasta lupauksesta, ettei vedenpaisumus enää uhkaa maata.

   Lainaa

  36. Tulos: +39 (47 ääntä)
   Karoliina: Nyt sivuun se, että jo ryhmän nimi 'ROKOTEKRIITTISET' antaa olettaa minkälaisen tason tavaraa tulee... Mua nyt alkoi kiinnostaa miten tuo rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen päättää lapsen kehityksen tasosta ja kyvystä tekemään päätöksen rokotuksen suhteen, jos sen lapsen näkee ekaa kertaa elämässä ehkä viideksi minuutiksi?
   Kuvitteletko, että terkkari tekee päätökset arvioiden erikseen jokaisen lapsen ymmärrystä rokoteteknologiasta? Eiköhän sitä ole päätetty, mikä ikäiset lapset ovat kykeneviä tekemään minkälaisia päätöksiä ja tiedot merkittävistä kehitysviivästyksistä löytyvät kyllä lapsen tiedoista. Toki alan ammattilaisella on aina joki verran harkinnan varaa, jos esim alkujutusteluissa herää jonkinlainen huoli lapsen tilasta.

   Lainaa

  37. Kouluttamaton muurahainen 2.9.2021 8:43
   Tulos: +3 (49 ääntä)
   Pitkä taikuri: Oikeastaan kaikki on tässä väärin. Tai se on toki totta, että vanhemmat varmasti sanovat lapselle mielipiteensä. Lapsen ei nimenomaan tarvitse toimia sen mukaan. Vanhemmat voivat kieltää, mutta lapsi saa silti halutessaan ottaa rokotteen. Vanhemmat voivat myös vaatia lasta ottamaan rokotteen, mutta [...]
   Kuten jo sanoin, meidän lasten koulun terveydenhoitajalta tuli viesti Wilman kautta koteihin, että jos ei haluta rokotusta, siitä pitää ilmoittaa heti. Ei ehkä kaikilla kouluilla ole sama tapa, mutta näin meillä. Et taida olla pätevä väittämään, että noin ei tapahtunut, kun selvästi et ole meidän koulun oppilaiden vanhempia. En tiedä, miten tuo ilmoitus olisi vaikuttanut, mutta oletan, että vanhemman mielipiteellä olisi ollut vaikutusta siihen, rokotetaanko lapsi. Lapseni myös kertoi, että hänen luokassaan kaksi ei ottanut rokotusta, joten he eivät tulleet edes terveydenhoitajalle, vaan jäivät luokkaan. Sitä ei sitten tietenkään kukaan ulkopuolinen tiedä, kuinka moni siellä terveydenhoitajan vastaanotolla kieltäytyy. Vanhempien näkemys yleensä siirtyy erittäin helposti myös lapsille. Rokotekriittiset ovat pelotelleet lapsensa tappavilla rokotuksilla, mikrosiruilla ja kaikella ihan varmasti niin, etteivät lapset uskalla sitä ottaa. Sen sijaan rokotemyönteiset vanhemmat ovat ottaneet itse rokotuksen ja kertovat lapsille sen hyvät ja huonot puolet, jolloin lapset ottavat sen. Toki joku lapsi voi lain puitteissa toimia toisin, mutta ne ovat erittäin harvassa, joten aika marginaalista. Ja jos joku lapsi kieltäytyy siitä vaikka siksi, ettei tykkää pistoksista, niin todennäköisesti silloin terveydenhoitaja ihan perustellusti voi epäillä lapsen kehitystasoa ja ottaa yhteyttä vanhempiin. Pointtini nyt joka tapauksessa oli, että kerro lapsellesi, mitä haluat hänen tekevän. Kuuntele, aikooko hän totella sinua ja keskustele sen jälkeen hänen kanssaan, mikäli ei aio. Kyllä vanhemmuudessa on jotain pahasti vialla, jos tällaista asiaa ei pysty sopimaan lapsensa kanssa, vaan pitää syyttää jotain muita tahoja siitä, kuinka lapsi saattaa vahingossa tulla rokotetuksi tai olla tulematta rokotetuksi.

   Lainaa

  38. Ahne haukka 2.9.2021 9:03
   Tulos: +87 (99 ääntä)
   Teijan kaltaisten elämän täytyy olla vaikeaa. Kilahtavatkohan ne joka kerta ja alkavat mesota homopropagandasta ja lasten turmelemisesta, kun taivaalle ilmestyy sadepäivänä sateenkaari? Tai jos kaupan hyllyllä näkyy Rainbow-merkkistä tavaraa.

   Lainaa

  39. Varaukseton tuhatjalkainen 2.9.2021 9:14
   Tulos: -101 (117 ääntä)
   Siitake: Täällä eivät toivottavasti ihmiset päädy lääkitsemään koronaa hevosten matolääkkeellä niinkuin salaliittoteoreetikkojen kultamaassa Yhdysvalloissa. Täällä vielä ilmeisesti sairaalakapasiteetti riittää koronapotilaiden tehohoitoon, ja olisi harmi, jos järjestelmää tulisi lisäksi kuormittamaan vielä liuta itsensä matolääkkeellä myrkyttäneitä vaihtoehtokansalaisia.
   Nii joo. Se pahin kaikesta Ivermectin. Se mikä on todettu toimivaksi, mutta jostain syystä sitä ei siellä suostuta myymään enään.
   Olisiko vaikka että se on halpa ja toimiikin liian hyvin? Sillä nyt ei sitä voittoa tehe. 

   Lainaa

  40. Liittoutumaton undulaatti 2.9.2021 9:27
   Tulos: +102 (118 ääntä)
   Nopea hanhi: Nää kommentit tulee vanhenemaan hyvin parin vuoden sisällä kun iltalehtilampaiden on pakko kohdata totuus tästä rokotuskusetuksesta. :)
   Jaa, se on nykyisin jo kaksi vuotta. Aiemmin se oli kuusi kuukautta. Parin vuoden päästä se on sitten varmaan jo viisi vuotta.

   Lainaa

  41. Hiuspannaton omena 2.9.2021 10:00
   Tulos: +65 (73 ääntä)
   Riittäisiköhän Marikan lapselle lahjaksi jokin lähitähdeltämme saapunut asia? Paketillinen valoa esimerkiksi? Sehän tulee suoraan sieltä avaruuden halki :-D

   Lainaa

  42. Sairastava siili 2.9.2021 10:21
   Tulos: +14 (48 ääntä)
   Ei minulla ole mitään seksuaali vähemmistöjä vastaan, kuhat eivät näy tai kuulu.

   Lainaa

  43. Tulos: +110 (116 ääntä)
   Tuore vihannes: Juurikin tämä. Nää seksuaalivähemmistöjen kammoajat huutaa aina kovaan ääneen sitä, miten ”lapset ovat liian nuoria näkemään/ymmärtämään” seksuaalista suuntautumista, mutta silmää räpäyttämättä ovat jo naittamassa omaa taaperoaan jokaiselle vastakkaista sukupuolta edustavalle lapselle.
   Kyllä minua alkoivat tytöt kiinnostaa viimeistään 3-4 luokalla, eli n. 10 vuotiaana poikana. Taannoin selvisi että myös tytärtäni alkoi kiinnostaa tytöt 4. luokalla. Koska emme ole ahdas- ja umpimielisiä, saattoi tytär kertoa siitä ilman että tarvitsi pelätä reaktioita, eikä tarvinnut mennä kappiin tullakseen sieltä sitten peloissaan ulos joskus teininä tai parikymppisenä. 
   Hienoa on myös että kavereidenkaan kesken asia ei ole mikään issue. Asiat ovat nykyään paljon paremmin tälläkin saralla.

   Lainaa

  44. Tulos: +53 (65 ääntä)
   Sairastava siili: Ei minulla ole mitään seksuaali vähemmistöjä vastaan, kuhat eivät näy tai kuulu.
   Mikä ongelma sulla on kuhien kanssa?

   Lainaa

  45. Tulos: +92 (98 ääntä)
   Karoliina: Mikäli Teija ajaa takaa sitä, että 7-vuotiailla ei vielä ole riittävä käsitys seksuaalisuudesta sellaiseen kannaottoon, niin tavallaan ymmärrän pointin. Mutta silti ottaa päähän ne ihmiset, jotka vetää hernettä nenään siitä, että lapsi ja sateenkaari, koska [...]
   Oon muuten samaa mieltä sun kanssa, mutta ei niille lapsille todennäköisesti jutella vielä seksuaalisuudesta sateenkaarista huolimatta. Heille puhutaan rakkaudesta, kuten vaikka että äiti ja isi rakastavat toisiaan tosi paljon. Naapurin Pekka rakastaa Jukkaa ja ovat tosi iloisia keskenään. Tällaiset käsitteet eivät ole liian monimutkaisia edes 7-vuotiaille.
   Jos sillä sateenkaarella nyt oikeasti on joku taka-ajatus ja symboli luokassa joka liittyy seksuuaalivähemmistöihin, olettaisin sen olevan jotakin luokkaa "täällä luokassa kaikki saavat olla juuri kuten he haluavat eikä ketään saa kiusata siitä". Itse ainakin muistan omasta lapsuudesta että aivan takuuvarmasti kiusattiin niitä poikia, jotka olisivat halunneet leikkiä kotia tai nukeilla tyttöjen kanssa. Joten jos Kalle haluaa tulla kouluun kynsilakkaa kynsissä, hän saa olla juuri oma itsensä jos Kallesta on tuntunut kivalta laittaa maalia sormiin. Minusta tällainen ajatusmaailma on todella tärkeä myös lapsille. Sitten murrosiässä tähän samaan ajatusmalliin istuu sitten myös se seksuaalivähemmistöt, eli että jokainen saa olla oma itsensä tässäkin osassa elämää.
   Täytyy vielä sanoa sekin, että yleensä nämä seksuaalikauhistelijat ovat todella ällöttäviä kaiken seksuaaliseen viittaavankin kanssa. Ihan oman leirin heteroistakin käytetään kuvauksia että tyttöihin tungetaan penistä ja yhdessä mokassa täällä oli niitä jotain tytärhuoria. Puhumattakaan siitä että jos lapsella on kaveria eri sukupuolesta, naljaillaan lapselle tyttö- ja poikaystävistä tai lässytetään naimisiinmenosta isona. (Ja siis muistan ihan omastakin lapsuudesta kuinka epämukava olo tuli kun jutteli vanhemmilleen kaverista joka oli eri sukupuolta. Kaveruus hiipui kun tuntui tekevänsä jotakin väärin tai outoa olemalla sellaisessa kaverisuhteessa, tarhaikäisenä.)

   Lainaa

  46. Sileä marsu 2.9.2021 11:27
   Tulos: +89 (119 ääntä)
   Nämä "rokotekriittiset" on varmaan niitä samoja ihmisiä jotka halusivat ettei arabialaisia numeroita opeteta kouluissa tulevaisuudessa. Ja niitä jotka panikoivat divetymonoksidista. Kaikkea se leipä elättää.

   Lainaa

  47. Tulos: +32 (40 ääntä)
   Ajattelin feissarimokilla piristää päivääni. Ei ihan piristys toteutunut, mutta suunnaton kiitollisuus omia vanhempiani kohtaan kylläkin heräsi.

   Lainaa

  48. Hempeä koira 2.9.2021 13:02
   Tulos: -11 (59 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Kuten jo sanoin, meidän lasten koulun terveydenhoitajalta tuli viesti Wilman kautta koteihin, että jos ei haluta rokotusta, siitä pitää ilmoittaa heti. Ei ehkä kaikilla kouluilla ole sama tapa, mutta näin meillä. Et taida olla pätevä väittämään, että noin ei tapahtunut, kun selvästi et ole meidän [...]
   No kyllä nyt vedettiin aika lailla mutkat suoriksi: kaikki rokotekriittiset ovat pähkähulluja ja rokotemyönteiset fiksuja ja keskustelevia... Kyllä minä ainakin olen netissä ja keskustelupalstoilla törmännyt myös niihin, jotka ovat viemässä rokottamattomia saunan taakse mitään kyselemättä. 
   Itse olen rokotteen ottanut, mutta ymmärrän kyllä niitäkin, jotka eivät sitä ole suoraan päätä ottaneet (ja näistä tuntemistani ei kukaan meuhkannut siruista tms. salaliittoteorioista). Onhan kyseessä kuitenkin hyvin nopeasti kehitetty rokote, eikä tässä niin pitkä aika ole sikainfluenssa rokotteesta ja siitä vasta myöhemmin ilmenneistä haitoista.

   Lainaa

  49. Elämätön ampiainen 2.9.2021 13:45
   Tulos: -22 (46 ääntä)
   Meillekin tuli wilmaviesti, että jos et halua lapsellesi rokotusta, ilmoita siitä nyt heti välittömästi. En tokikaan ilmoittanut. Puhuttiin rokotusikäisten lasten kanssa lyhyesti, että kohta on rokotusmahdollisuus koulussa, käykääpä siellä. Ja sitten kävikin ilmi, että homma oli hoidettu tyyliin "nyt tältä luokalta ne jotka haluaa rokotuksen, lähdetääs tonne". Ja meidän teini ei ollut jaksanut lähtee, kun oli tehtävät kesken. Ei siksi, että pelkäisi piikkiä, ei siksi, ettei haluaisi rokotusta. Vaan koska ei jaksanut lähtee. Ei tartte ihmetellä, jos rokotuskattavuus ei nouse, kun asia ilmaistaan teineille tähän tapaan. Eikä mitään merkitystä siis ollut sillä, että vanhemmilta EI ole tullut viestiä. Kukaan henkilökunnasta, esim. terkkari, ei myöskään käynyt minkäänlaista henkilökohtaista keskustelua teinin kanssa. Se oli vaan sitten voivoi, kun ei piikkiä tullut ottamaan.

   Lainaa

  50. Tulos: +20 (32 ääntä)
   Karoliina: Mikäli Teija ajaa takaa sitä, että 7-vuotiailla ei vielä ole riittävä käsitys seksuaalisuudesta sellaiseen kannaottoon, niin tavallaan ymmärrän pointin. Mutta silti ottaa päähän ne ihmiset, jotka vetää hernettä nenään siitä, että lapsi ja sateenkaari, koska [...]
   Samalaiseksi se on mennyt jo suomileijonankin kanssa. Oikeistopropagandaa tms. jos antaa sellaisen perinteisen kaulakorun esim valmistujaislahjaksi kummilapselle. Symbolismi on oikea ilmiö ja isoin ongelma syntyy heistä, jotka luulevat, olettavat ja pelkäävät symbolin tekevän jotain jonkun muun kautta, vaikka näin ei olisikaan.

   Lainaa

  51. jukkapalmu 2.9.2021 14:16
   Tulos: +88 (94 ääntä)
   Anna sille havuja niin voit sanoa että se on kuusta.

   Lainaa

  52. Viaton apina 2.9.2021 15:09
   Tulos: -79 (99 ääntä)
   mRNA-piikkiproteiini on kyllä näyttänyt olevan melko monelle lapselle/nuorelle huono homma. Enkä ole mitenkään rokotevastainen, mutta faktat ovat faktoja.

   Lainaa

  53. Viaton apina 2.9.2021 15:10
   Tulos: +28 (58 ääntä)
   Iina: Samalaiseksi se on mennyt jo suomileijonankin kanssa. Oikeistopropagandaa tms. jos antaa sellaisen perinteisen kaulakorun esim valmistujaislahjaksi kummilapselle. Symbolismi on oikea ilmiö ja isoin ongelma syntyy heistä, jotka luulevat, olettavat ja pelkäävät symbolin tekevän jotain jonkun muun kautta, vaikka näin ei olisikaan.
   Niin, keitä voit siitä syyttää? Kyllä, juuri näitä äärioikeistosta öyhöttäjiä.

   Lainaa

  54. Tulos: -16 (22 ääntä)
   Tajuton lohikäärme: Tämä. Tai eivät osaa kemian alkuainetaulukkoa kun pitkin nettiä pitää väittää rokotteen sisältävän metallia nimeltä grafeenioksidia.
   Mä tiedän mitä grafeeni on. En tiedä miten se oksidoitaan, niin että se on sen jälkeen millään tavalla verrattavissa grafeeniin. Ehkä täällä joku osaa kemiaa paremmin.

   Lainaa

  55. Ilmaapitävä opas 2.9.2021 15:55
   Tulos: -5 (21 ääntä)
   traumcity: Se on mahdollista sen takia, että valitettavasti osa nuorista on elämän bingossa saanut täysin sekopäisen lapun millä pelata. Ei ole tarpeeksi numeroita, muste levinnyt kaikkialle, silmissä vilkkuu synkkä tyhjyys. Näille koulun terveydenhoitaja on kuin Piia Korisevan tuhannen markan sivuosuma.
   Mitä olet ottanut? Soitapa 112

   Lainaa

  56. Käyrä vesimeloni 2.9.2021 18:16
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   Aurinkolasiton noita: Voi ei. Miten voi aikuiset ihmiset olla noin hukassa? Ihan pahaa tekee. Huh.
   Liikaa kirjoja, liian vähän avaruuskasveja.

   Lainaa

  57. Kannattamaton ahma 2.9.2021 18:38
   Tulos: +42 (42 ääntä)
   Väsynyt: Mä tiedän mitä grafeeni on. En tiedä miten se oksidoitaan, niin että se on sen jälkeen millään tavalla verrattavissa grafeeniin. Ehkä täällä joku osaa kemiaa paremmin.
   Jos grafeeni hapetetaan, sen rakenne hajoaa ja syntyy ihan tavan hiilioksideja. Mistä helvetistä jengi keksii noita tarinoita ja miksi kukaan ei enää osaa googlettaa.

   Lainaa

  58. laimentamaton soijamaito 2.9.2021 19:06
   Tulos: +55 (57 ääntä)
   Karoliina: Mikäli Teija ajaa takaa sitä, että 7-vuotiailla ei vielä ole riittävä käsitys seksuaalisuudesta sellaiseen kannaottoon, niin tavallaan ymmärrän pointin. Mutta silti ottaa päähän ne ihmiset, jotka vetää hernettä nenään siitä, että lapsi ja sateenkaari, koska [...]
   Seksuaalinen suuntautuminen on muutakin kuin seksiä ja seksuaalisuutta. Oli minunkin ekat ihastukset jo 6-vuotiaana. Pienikin lapsi voi ihastua. Pienikin lapsi voi nähdä erilaisia perheitä ja parisuhteita, näkemättä seksiä, mutta ymmärtäen, että ihmiset voivat rakastaa toisiaan sukupuolesta riippumatta.

   Lainaa

  59. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Kannattamaton ahma: Jos grafeeni hapetetaan, sen rakenne hajoaa ja syntyy ihan tavan hiilioksideja. Mistä helvetistä jengi keksii noita tarinoita ja miksi kukaan ei enää osaa googlettaa.
   Tää oli mun pointti. Grafeenin hapettaminen taitaa vaatia lämpöä, kun grafeeni on melkoisen stabiili.

   Lainaa

  60. Sitkas karjalanpiirakka 2.9.2021 19:53
   Tulos: +29 (33 ääntä)
   Elämätön ampiainen: Meillekin tuli wilmaviesti, että jos et halua lapsellesi rokotusta, ilmoita siitä nyt heti välittömästi. En tokikaan ilmoittanut. Puhuttiin rokotusikäisten lasten kanssa lyhyesti, että kohta on rokotusmahdollisuus koulussa, käykääpä siellä. Ja sitten kävikin ilmi, että homma oli hoidettu tyyliin [...]
   Mitä jos itse keskustelisit asiasta hänen kanssaan henkilökohtaisesti?

   Lainaa

  61. Elämätön ampiainen 2.9.2021 21:52
   Tulos: -12 (38 ääntä)
   Sitkas karjalanpiirakka: Mitä jos itse keskustelisit asiasta hänen kanssaan henkilökohtaisesti?
   Mitä kohtaa et ymmärtänyt? Kerroin että asiasta puhuttiin etukäteen. Kerroin myös että jälkikäteen kävi ilmi ettei hän jaksanut lähteä hakemaan piikkiä. Kerroin ettei syynä ollut mikään muu kuin ettei viitsinyt keskeyttää tehtäviä. Eli keskustelin ennen rokotuspäivää ja rokotuspäivän jälkeen. 
   Ja siis koko tarinan pointti oli se, että mitään arviota siitä, onko lapsi kykenevä tekemään ratkaisun suuntaan tahi toiseen, ei tehty. Mikä sinällään on ymmärrettävää, kun kyse on massarokotuksista, johon ei varata henkilökohtaisia aikoja, mutta ehkäpä silloin ei pitäisi antaa kuvaa siitä että näin tehdään. 
   Ja noin muuten, mielestäni jos rokote jää ottamatta vain koska ei nyt viitsi kävellä toiselle puolelle koulua, ilman että taustalla on minkäänlaista ideologiaa suuntaan tahi toiseen, ei ole sillä tasolla että kykenisi itse tekemään valintoja terveydestään.

   Lainaa

  62. Julkea nektariini 2.9.2021 22:59
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Kirjoja on selvästi jo aivan tarpeeksi

   Lainaa

  63. Sitkas karjalanpiirakka 2.9.2021 23:35
   Tulos: +34 (40 ääntä)
   Elämätön ampiainen: Mitä kohtaa et ymmärtänyt? Kerroin että asiasta puhuttiin etukäteen. Kerroin myös että jälkikäteen kävi ilmi ettei hän jaksanut lähteä hakemaan piikkiä. Kerroin ettei syynä ollut mikään muu kuin ettei viitsinyt keskeyttää tehtäviä. Eli keskustelin ennen rokotuspäivää ja rokotuspäivän jälkeen.  Ja [...]
   Virallisilla tahoilla on onneksi hiukan pätevämmät perusteet yksilön itsemääräämiskyvyn ja -oikeuksien määrittämiseen kuin "tekee päätöksiä joista minä en tykkää." Oikeassa elämässä aika moni asia jää tekemättä ihan vaan kun ei nyt viitsi.

   Lainaa

  64. Itsestäänselvä taistelija 3.9.2021 0:56
   Tulos: +14 (26 ääntä)
   Todella harmi kun sateenkaari ei vaan voi olla enää pelkkä sateenkaari. ;(

   Lainaa

  65. Kouluttamaton muurahainen 3.9.2021 11:05
   Tulos: +3 (11 ääntä)
   Hempeä koira: No kyllä nyt vedettiin aika lailla mutkat suoriksi: kaikki rokotekriittiset ovat pähkähulluja ja rokotemyönteiset fiksuja ja keskustelevia... Kyllä minä ainakin olen netissä ja keskustelupalstoilla törmännyt myös niihin, jotka ovat viemässä rokottamattomia saunan taakse mitään kyselemättä. Itse olen [...]
   En minä sitä noin tarkoittanut, enkä mielestäni edes sanonut. Pelottelu on ihan validi keino saada lapsi olemaan tekemättä asioita, joita pitää vaarallisena. En ainakaan itse näe mitään muuta syytä olla ottamatta rokote kuin pelko (perusteltu tai perustelematon) sen seurauksista, joten aikuinen siirtää pelkonsa lapsiinsa. Itse pelottelen lapsiani esimerkiksi tupakan ja huumeiden vaaroista, koska en halua heidän joutuvan tekemisiin niiden kanssa. Minun pointtini ei ollut ottaa kantaa siihen, kuka pitäisi viedä saunan taakse ja mitä kenenkin pitäisi tehdä rokottamisen suhteen. Yritin vain sanoa, että hoitakaa tällaiset keskustelut perhepiirissä lastenne kanssa sen sijaan, että syytettäisiin koulua, terveydenhuoltoa tai jotain kolmatta tahoa siitä, ettei oma lapsi tee, kuten vanhemmat haluaisivat.

   Lainaa

  66. Harmittava hamsteri 3.9.2021 14:26
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Kuten jo sanoin, meidän lasten koulun terveydenhoitajalta tuli viesti Wilman kautta koteihin, että jos ei haluta rokotusta, siitä pitää ilmoittaa heti. Ei ehkä kaikilla kouluilla ole sama tapa, mutta näin meillä. Et taida olla pätevä väittämään, että noin ei tapahtunut, kun selvästi et ole meidän [...]
   Meidän ysiläinen olisi voinut kieltäytynyt rokotuksesta juurikin tuon 'En tykkää pistoksista' perusteella, jos olisi kieltäytynyt. Otti kuitenkin rokotteen, vaikka ei tosiaankaan tykkää pistoksista. Eikä tuo silti olisi mielestäni mitenkään vakavaa tai vanhempiin yhteydenoton syy, että nuori kertoo ettei tykkää pistoksista. Siinä pitäisi rauhallisesti jutella ja kuunnella nuorta. Ei heti leimata ongelmaksi.

   Lainaa

  67. Harmittava hamsteri 3.9.2021 14:40
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Meidän lapsen koulussa homma hoidettiin niin, että kaikki kävivät terkkarilla. Myös ne jotka eivät ottaneet rokotetta. Näin kukaan ei tiedä kuka otti ja kuka ei ottanu rokotetta. Tietty jos kekenään juttelevat ja kertovat, mutta lähtökohtaisesti suojeltiin jokaisen yksityisyyttä.

   Lainaa

  68. Itseasiassa 3.9.2021 14:54
   Tulos: +14 (22 ääntä)
   Siitake: Täällä eivät toivottavasti ihmiset päädy lääkitsemään koronaa hevosten matolääkkeellä niinkuin salaliittoteoreetikkojen kultamaassa Yhdysvalloissa. Täällä vielä ilmeisesti sairaalakapasiteetti riittää koronapotilaiden tehohoitoon, ja olisi harmi, jos järjestelmää tulisi lisäksi kuormittamaan vielä liuta itsensä matolääkkeellä myrkyttäneitä vaihtoehtokansalaisia.
   Valkaisuaine kuulemma toimii paremmin. Vaikkei sitä mainostanut Tumppi vissiin itse siihen turvautunutkaan.

   Lainaa

  69. Itseasiassa 3.9.2021 15:00
   Tulos: +4 (18 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Ja jos joku lapsi kieltäytyy siitä vaikka siksi, ettei tykkää pistoksista, niin todennäköisesti silloin terveydenhoitaja ihan perustellusti voi epäillä lapsen kehitystasoa ja ottaa yhteyttä vanhempiin
   Mulla on järkyttävä piikkikammo ollut koko elämäni, vielä melkein 40-vuotiaana verikokeenottokin on melkoista taistelua. Ala-asteella sain käydä monta kertaa koittamassa, josko perus rokotteita saatiin laitettua, koska homma meni kiljumiseksi. Se on fobia, jolla ei ole mitään tekemistä kehitystason kanssa. 
   Elämätön ampiainen: Ja meidän teini ei ollut jaksanut lähtee, kun oli tehtävät kesken. Ei siksi, että pelkäisi piikkiä, ei siksi, ettei haluaisi rokotusta. Vaan koska ei jaksanut lähtee.
   Mutta nähtävästi olin kuitenkin ala-asteella kypsempi kuin tämä teini. Toisaalta teineillä tutkitusti hormonit alentavat älykkyyttä, joten 14-vuotias on tyhmempi kuin 10-vuotias.

   Lainaa

  70. Tervetullut undulaatti 3.9.2021 16:53
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Kykenemätön peura: Sanoohan sen jo nimikin, että kuunliljat on kuusta. Helppo hoitaa, kunhan istuttaa sen oltermanniin.
   Totta, koska kuukin on juustoa.

   Lainaa

  71. Tulos: +11 (13 ääntä)
   traumcity: Se on mahdollista sen takia, että valitettavasti osa nuorista on elämän bingossa saanut täysin sekopäisen lapun millä pelata. Ei ole tarpeeksi numeroita, muste levinnyt kaikkialle, silmissä vilkkuu synkkä tyhjyys. Näille koulun terveydenhoitaja on kuin Piia Korisevan tuhannen markan sivuosuma.
   nyt on pakko kysyä tarkennusta; Piia Korisevan tuhannen markan sivuosuma?

   Lainaa

  72. Viitseliäs siili 3.9.2021 17:47
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   wot?: nyt on pakko kysyä tarkennusta; Piia Korisevan tuhannen markan sivuosuma?
   Ysärillä oli joku Veikkauksen ja Speden Spelien yhteistyö. Speden speleissä arvottiin numeroita, ja niissä saattoi tulla myös sivuosumia. Vähän kuin Keno mutta ihan eri. Pia "Arjan sisko" Koriseva oli yksi näistä juontaja-lottotytöistä.
   Googlaamalla olisi varmaan saanut paremman vastauksen, mutta en nyt googlannut. Saatan myös muistaa väärin.

   Lainaa

  73. Taipumaton taikuri 3.9.2021 22:41
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Erikoisia ajatuksia näin keskiyön lähestyessä. Kouluissa on tällä hetkellä murrosikäisiäkin lapsia, joiden odotusaikaa, syntymää, abortointiajatuksia, kakkavaippakuvia ja hassuja lapsenviisauksia on puitu Feissarimokissa.

   Lainaa

  74. Väljä jyrsijä 4.9.2021 11:46
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Elämätön ampiainen: Mitä kohtaa et ymmärtänyt? Kerroin että asiasta puhuttiin etukäteen. Kerroin myös että jälkikäteen kävi ilmi ettei hän jaksanut lähteä hakemaan piikkiä. Kerroin ettei syynä ollut mikään muu kuin ettei viitsinyt keskeyttää tehtäviä. Eli keskustelin ennen rokotuspäivää ja rokotuspäivän jälkeen.  Ja [...]
   Toi "en jaksanut" kuulostaa just siltä, mitä teini sanoo kun ei halua kertoa todellista syytä. Voi olla, että pelotti, voi olla, että joku kaveri sanoi, että vaan lampaat ottaa rokotteen. Syy voi olla ihan muu kun se että tehtävät oli kesken. 
   Tuo on kyllä koulunkin puolesta hoidettu huonosti. Olisi voinut lähettää kaikki terkkarille ja siellä sitten saisi yksityisesti kertoa ottaako rokotteen vai ei. Ei jäisi ainakaan mistään imagosyistä tai ryhmäpaineen takia ottamatta. Tai edes laiskuuden, jos siitä nyt vaan oli kysymys.

   Lainaa

  75. Tulos: +1 (13 ääntä)
   traumcity: Se on mahdollista sen takia, että valitettavasti osa nuorista on elämän bingossa saanut täysin sekopäisen lapun millä pelata. Ei ole tarpeeksi numeroita, muste levinnyt kaikkialle, silmissä vilkkuu synkkä tyhjyys. Näille koulun terveydenhoitaja on kuin Piia Korisevan tuhannen markan sivuosuma.
   Luin kolme kertaa läpi, enkä ymmärtänyt. Mitä ihmettä sinä selität? Tai sitten minä en vaan ymmärrä...

   Lainaa

  76. Tahraton järvisieni 5.9.2021 15:56
   Tulos: +34 (42 ääntä)
   Viaton apina: mRNA-piikkiproteiini on kyllä näyttänyt olevan melko monelle lapselle/nuorelle huono homma. Enkä ole mitenkään rokotevastainen, mutta faktat ovat faktoja.
   Täysin perätöntä roskaa. Mikä saa ihmisen levittämään tuollaista? "Faktat ovat faktoja" ja silti jaat netin hörhösivujen humpuukia millä ei ole faktan kanssa tekemistä.

   Lainaa

  77. Karsittu orava 5.9.2021 16:44
   Tulos: +22 (30 ääntä)
   Tajuton lohikäärme: Tämä. Tai eivät osaa kemian alkuainetaulukkoa kun pitkin nettiä pitää väittää rokotteen sisältävän metallia nimeltä grafeenioksidia.
   Väsynyt: Mä tiedän mitä grafeeni on. En tiedä miten se oksidoitaan, niin että se on sen jälkeen millään tavalla verrattavissa grafeeniin. Ehkä täällä joku osaa kemiaa paremmin.
   Olisikohan tässä haettu takaa sitä, että
   a) haetun yhdisteen nimi ei ole "grafeenioksidia", vaan "grafeenioksidi",
   b) grafeenioksidia ei ole olemassa, ja
   c) jos grafeenioksidia olisi olemassa, niin se ei olisi metalli.
   Tällaista oikeasti tapahtuu ja paljon, että ihmiset jakavat tietoa jostain huonosti käännetystä ja 5 kertaa leikatusta tekstistä, ja sitten on koko joukolla tukka pystyssä kun "meidän viljelykasviemme lannoitteisiin lisätään hydrogeenejä, tuollaisten kemiallisesti käsiteltyjen geenien syöminenhän tuhoaa omia geenejämme, pian porkkanan syöminen aiheuttaa yhtä paljon syöpää kuin kannabiksen polttaminen".
   Ja ennen kuin joku neropatti rupeaa neropatteilemaan, niin "hydrogeeni" on väännetty sanasta "hydrogen", joka on englanninkielisten nimitys vedylle. Ja vety ei ole mitään vaarallista paskaa, vaikka sitä vetypommeissa onkin, vaan n. kolme neljännestä koko maailmankaikkeudesta on vetyä.

   Lainaa

  78. Kompakti hyönteinen 5.9.2021 23:13
   Tulos: -15 (31 ääntä)
   Itseasiassa: Valkaisuaine kuulemma toimii paremmin. Vaikkei sitä mainostanut Tumppi vissiin itse siihen turvautunutkaan.
   Trumppi taisi kylläkin vain kysyä "puhdistusaine tappaa viruksia, voisiko sitä käyttää kehoon? Virukset kuolisivat hetkessä"
   Tästä media aloitti valtavan kamppanjan, jossa väitettiin Trumpin ehdottaneen puhdistusaineen piikittämistä.
   Aivan samanlainen tapaus sen metsän haravoimisen kanssa.
   Naurettiin oikein porukassa, kunnes selvisi, että "raking" on metsätalouden termi metsäpohjan hoidolle.

   Lainaa

  79. Tulos: +19 (31 ääntä)
   Viaton apina: mRNA-piikkiproteiini on kyllä näyttänyt olevan melko monelle lapselle/nuorelle huono homma. Enkä ole mitenkään rokotevastainen, mutta faktat ovat faktoja.
   Kerro toki lisää näitä faktoja. Voidaan sitten tehdä faktantarkistusta yhdessä. 
   Enkä ole mitenkään hölmöilyvastainen, mutta…

   Lainaa

  80. Kumarteleva lepakko 7.9.2021 0:50
   Tulos: +9 (17 ääntä)
   Karoliina: Nyt sivuun se, että jo ryhmän nimi 'ROKOTEKRIITTISET' antaa olettaa minkälaisen tason tavaraa tulee... Mua nyt alkoi kiinnostaa miten tuo rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen päättää lapsen kehityksen tasosta ja kyvystä tekemään päätöksen rokotuksen suhteen, jos sen lapsen näkee ekaa kertaa elämässä ehkä viideksi minuutiksi?
   Ei se terkkari päätä vaan lapsi. Ja lapsihan on ollut kypsä päättämään kun on piikille tullut. Huolimatta sekopäistä turtiaisista maailmanlopun lentolehtisineen ja kouluihin tunkeutumisineen.

   Lainaa

  81. Vakaa persikka 7.9.2021 7:29
   Tulos: -3 (11 ääntä)
   Saita nektariini: Pelkkä sateenkaaren mainitseminenkin on kauhistus, koska onko sen taustalla olevat merkitykset nyt lapsen ikätasolle soveliasta, mutta silti on ihan ok, kun sukulaiset/perhetutut kyselee päiväkoti-ikäiseltä, että jokos sinä pikku Liisa/Pertti olet löytänyt itsellesi poika-/tyttöystävän (hetero-oletuksella) sieltä tarhasta, heh heh.
   Sun sukulaiset on outoja.

   Lainaa

  82. Tajuton lohikäärme 7.9.2021 8:10
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Karsittu orava: Olisikohan tässä haettu takaa sitä, että a) haetun yhdisteen nimi ei ole "grafeenioksidia", vaan "grafeenioksidi",b) grafeenioksidia ei ole olemassa, jac) jos grafeenioksidia olisi olemassa, niin se ei olisi metalli. Tällaista oikeasti tapahtuu ja paljon, että ihmiset jakavat tietoa jostain [...]
   Tieto ja koulutus suojaavat väärältä tiedolta. Kiitoksia että avasit viestini muille.

   Lainaa

  83. Tulos: -28 (38 ääntä)
   traumcity: Mietin myös että missäköhän me kortisonikriittiset hullut voidaan kokoontua.  Toivon ja oletan että terveydenhoitaja kysyy lapsen kieltäytyessä rokotteesta asiaa uudestaan vielä vanhemmilta, ja lapsen siihen suostuessa antaa piikin. Noin kai se käy helposti, koska ei kukaan yli 12-vuotias ole samaan aikaan rokotekriittinen ja oikeustoimikelpoinen.
   Siinä ei tarvitse olla rokotekriittinen että tajuaa olla ottamatta koronapiikin

   Lainaa

  84. Tulos: -16 (28 ääntä)
   Saaga: Kerro toki lisää näitä faktoja. Voidaan sitten tehdä faktantarkistusta yhdessä.  Enkä ole mitenkään hölmöilyvastainen, mutta…
   Mielenkiintoista olisi kyllä tietää mistä sinä tiedät että nämä koronapiikit ovat turvallisia

   Lainaa

  85. Foliohattu 7.9.2021 22:23
   Tulos: -15 (27 ääntä)
   Nopea hanhi: Nää kommentit tulee vanhenemaan hyvin parin vuoden sisällä kun iltalehtilampaiden on pakko kohdata totuus tästä rokotuskusetuksesta. :)
   Sanopa muuta. Toivottavasti meitä ei ole suljettu keskitysleireille siihen mennessä, kun porukka herää todellisuuteen. Tsemppiä kaikille kohtalotovereille!

   Lainaa

  86. Brutaali ankka 8.9.2021 9:00
   Tulos: +17 (25 ääntä)
   Nopea hanhi: Nää kommentit tulee vanhenemaan hyvin parin vuoden sisällä kun iltalehtilampaiden on pakko kohdata totuus tästä rokotuskusetuksesta. :)
   Minä ennustan, että parin vuoden päästä sinä ennustat "totuuden" paljastuvan parin vuoden päästä. Näinhän se menee, maailmanloppu tulee aina "ensi vuonna".

   Lainaa

  87. Tulos: +2 (10 ääntä)
   Kompakti hyönteinen: Trumppi taisi kylläkin vain kysyä "puhdistusaine tappaa viruksia, voisiko sitä käyttää kehoon? Virukset kuolisivat hetkessä" Tästä media aloitti valtavan kamppanjan, jossa väitettiin Trumpin ehdottaneen puhdistusaineen piikittämistä.Aivan samanlainen tapaus sen metsän haravoimisen kanssa.Naurettiin [...]
   Kompakti hyönteinen, onko hän täys idiootti? En tiedä, mutta panee miettimään, eikö olisi mahtavaa jos hän osaisi ajatella?

   Lainaa

  88. Tulos: +4 (14 ääntä)
   Brutaali ankka: Minä ennustan, että parin vuoden päästä sinä ennustat "totuuden" paljastuvan parin vuoden päästä. Näinhän se menee, maailmanloppu tulee aina "ensi vuonna".
   Tavoite on ihmisten vähennys, eiks je, jotta "eliitille" jää enemmän (tjsp). Siksi rokote (kuulemma) aiheuttaa steriilisyyttä "useamman (kymmenen?) vuoden päästä". Tässä väittäjä on ihan oikeassa, 45 vuotiaana on useimmat naiset steriilejä (eikä miehetkään ole enää lähellekkään parhaassa terässä). Eli rokote, otettuna esim. 35v johtaa steriiliyteen 45v.

   Lainaa

  89. Tahdistamaton keiju 8.9.2021 23:49
   Tulos: -1 (7 ääntä)
   Jeren lapsella olisi kuitenkin tuollainen sekopää isänä...

   Lainaa

  90. Tahdistamaton keiju 9.9.2021 0:25
   Tulos: +6 (14 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Itse sanoin lapselleni kotona, että kun koulussa tarjotaan koronarokotusta, niin ota se. Lapsi vastasi:"okei" ja otti. Oletan, että jokainen vanhempi kertoo oman kantansa lapselle (sitä ponnekkaammin, mitä kielteisempi se on) ja lapsi tuon vanhemman ohjeen mukaan toimii. Jos terveydenhoitajalla on [...]
   No ei todellakaan terveydenhoitaja ota yhteyttä vanhempiin jos lapsi vaikka sanoo, että vanhemmat on rokotevastaisia mutta itse on päättänyt sen ottaa. Sen ikäinen lapsi saa itse päättää, terveydenhoitaja tuskin kieltäytyy rokottamasta.

   Lainaa

  91. Tahdistamaton keiju 9.9.2021 0:29
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Tajuton lohikäärme: Tämä. Tai eivät osaa kemian alkuainetaulukkoa kun pitkin nettiä pitää väittää rokotteen sisältävän metallia nimeltä grafeenioksidia.
   Aika harva osaa alkuainetaulokkoa. Aika moni silti ehkä tietää ettei tuollaista metallia ole olemassa. Tai ainakin googlettaa. Ne hörhöt ei tietenkään koskaan vaivaudu.

   Lainaa

  92. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Ei se ihmekkään että Marikan lasta kiinnostaa avaruus kun äiti on melkoisen kuutamolla.

   Lainaa

  93. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Tornipöllö: Kyllä minäkin haluaisin nähdä kasvin, joka ei ole pelkästään toiselta taivaankappaleelta vaan vielä helppohoitoinenkin sen lisäksi.
   Veikkaan, että jos pärjää kuussa, pärjää myös onnettomien viherpeukaloiden ikkunalaudalla.

   Lainaa

  94. Tulos: +7 (17 ääntä)
   Harmittava hamsteri: Meidän ysiläinen olisi voinut kieltäytynyt rokotuksesta juurikin tuon 'En tykkää pistoksista' perusteella, jos olisi kieltäytynyt. Otti kuitenkin rokotteen, vaikka ei tosiaankaan tykkää pistoksista. Eikä tuo silti olisi mielestäni mitenkään vakavaa tai vanhempiin yhteydenoton syy, että nuori kertoo [...]
   Veikkaan, että ns. rokotekriittisistä oikeasti aika iso osa pelkkää pistämistä, eikä niinkään rokottamista. Pelko naamioidaan rokotekriittisyydeksi, koska on jotenkin kunniallisempaa kieltäytyä rokotteesta huuhaatiedon kuin piikkipelon takia.

   Lainaa

  95. Hartiakas kuguaari 14.9.2021 8:54
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   Kykenemätön peura: Hevosten matolääkkeet on nykyään reseptilääkkeitä, eli höyrypäillä ei ole ihan niin helppoa päästä niihin käsiksi. Aikamoinen mielikuvitus sillä joka tämän ihmeparannuksen on keksinyt.
   Ivermektiini toimii koronavirukseen in vitro, in vivo-tutkimusta tehdään Suomessakin. Eli ei vain höynähtäneiden vouhotusta, mutta henkkoht en ymmärrä miten tämä on tullut edes mieleen kenellekään enkä alkaisi matokuurille koronan pelossa. 
   Stereotypisoivan amerikkalaisvastaisuuden voisitte jättää medialle, meidän kyseistä maata paremmin tyntevien mielestä se on sivistymätöntä ja tyhmää.

   Lainaa

  96. Tulos: +10 (12 ääntä)
   traumcity: Se on mahdollista sen takia, että valitettavasti osa nuorista on elämän bingossa saanut täysin sekopäisen lapun millä pelata. Ei ole tarpeeksi numeroita, muste levinnyt kaikkialle, silmissä vilkkuu synkkä tyhjyys. Näille koulun terveydenhoitaja on kuin Piia Korisevan tuhannen markan sivuosuma.
   Pelattiin mielenterveyspäivillä kerran elämän peliä joka kaikessa yksinkertaisuudessa menee juurikin niin kuin oikeastikin. Eli saat lapun josta ilmenee oletko mies vai nainen jne. Ja sitten pelin johtaja satunnaisesti huutaa että jos olet mies ota askel eteen jos nainen taakse. Kuka pääsee ensi tiettyyn pisteeseen voittaa ja minä satuin tässä leikissä saamaan hyvän lapun toisin kuin oikeassa elämässä... No joo mutta oli ihan hyvä idea pelissä sillä se näytti hyvin miten paljon pidemmän matkan osa joutuu tekemään päästäkseen saman pisteeseen vain koska arpa onni ei suosinut.

   Lainaa

  97. Aistikas manaatti 10.10.2021 8:28
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Marikalle tuli ensimmäisenä mieleen joulutähti.

   Lainaa

  98. Rationaalinen koira 7.4.2022 0:01
   Tulos: -6 (6 ääntä)
   Niin, tuossa mainittiin iän lisäksi kehitystaso. Se on keskimäärin 12-15 -vuotiailla huomattavasti korkeampi kuin kyseisen keskustelun aikuisilla.

   Lainaa

  99. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Peeaa vadelma: Marika vois ihan ensimmäiseksi vaikka lukea niitä kirjoja..
   Tai hankkia lapselle kuukiven tai kaukoputken lahjaksi.

   Lainaa

  100. Tulos: -8 (8 ääntä)
   Tämän sateenkaarihulluuden ihan oikeasti vois pitää poissa kouluista. Aivan suoraa aivopesua.

   Lainaa

  101. Malttamaton sammakko 10.4.2023 14:52
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   jaahas: Tämän sateenkaarihulluuden ihan oikeasti vois pitää poissa kouluista. Aivan suoraa aivopesua.
   Miten homoja ja lesboja on ylipäätään olemassa, kun aina on ollut vain heteroaivopesua??

   Lainaa

  102. Valaistu greippi 16.11.2023 19:41
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Nopea hanhi: Nää kommentit tulee vanhenemaan hyvin parin vuoden sisällä kun iltalehtilampaiden on pakko kohdata totuus tästä rokotuskusetuksesta. 😊
   Pari vuotta on nyt kulunut. Mikä se kusetus nyt oli sitten, kun multa meni ohi?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: avaruus, elämä, kasvi, korona, koulu, kuu, lahja, lapset, rokote, rokotus, rokotuskriittiset, sateenkaari, sateenkaariluokka, synttärilahja, syntymäpäivä, ylireagointi