Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Hankalat nimet

Suomento, Veijanen, Lemmetti... Nämä nimet vääntyvät aina väärin.
Hankalat nimet

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 52 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. traumcity 2.9.2021 0:38
   Tulos: -334 (418 ääntä)
   Mitä väännöksiä Lemmetti-nimestä edes voi keksiä? Ja jos jokainen uusi ihminen heittää tuon "hemmetti se on Lemmetti" jutun niin ei kannata rajoittaa uusien kontaktien hankkimista amiksen röökipaikalle.

   Lainaa

  2. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 2.9.2021 0:58
   Tulos: +334 (358 ääntä)
   Kirsin muisto herätti itsessänikin lapsuusmuiston, jonka nyt kerron, vaikka kukaan ei pyytänyt. Piti soittaa jostain syystä äidille töihin, taisi olla jopa ihan ainoa kerta, sillä isän kanssa oli työnsä luonteesta johtuen helpompi rupatella työpäivän aikana. No, joku tuntematon vastasi, ja minä varovaisesti esittelin piskuisen itseni kuten oli opetettu: "Veijasen Nikki (nimet mokasta) tässä terve! Onks mun äiti siellä?" No, äitini on pitänyt sukunimensä ja minulla on isäni sukunimi, joten vastaajalla ei ollut harmainta aavistusta, kenen pienokainen siellä soittelee. Minä taas häkellyin tästä: oli hämmentävä kokemus tajuta, että tuntematon aikuinen ei osaisikaan yhdistää minua ja "mun äitiä" toisiinsa! Varmaan onnistuin lopulta sopertamaan hänen nimensä, sillä muistaakseni äiti saatiin langan päähän ja tämäkin tarina päättyi onnellisesti.

   Lainaa

  3. Kykenemätön peura 2.9.2021 1:20
   Tulos: +195 (219 ääntä)
   Täytyy myöntää, että luin Veijasen heti Veijalaiseksi. Anteeksi.

   Lainaa

  4. Kätevä muurahainen 2.9.2021 1:36
   Tulos: +246 (264 ääntä)
   traumcity: Mitä väännöksiä Lemmetti-nimestä edes voi keksiä?
   Hemmetin lisäksi tulee mieleen ainakin Lemmetin lemmitty, tai vaikka, että Lemmetti lämmitti tunnelmaa. Tai jos viipyy pitkään vessassa: "Taasko ummetti, Lemmetti?"

   Lainaa

  5. Tulos: -5 (55 ääntä)
   Niin, oma sukunimenihän on väännetty muotoon Vittula. Heippa vaan tutuille...

   Lainaa

  6. Aadolf Kärki 2.9.2021 3:28
   Tulos: -3 (85 ääntä)
   Ei nimi miestä pahenna, jos ei mies nimeä.

   Lainaa

  7. Väistämätön sitruuna 2.9.2021 6:47
   Tulos: +193 (203 ääntä)
   Entäs sitten kun sekä etunimessä että sukunimessä on R ja itsellä on R-vika. Varsinkin sukunimeni kuullaan usein väärin puhelimessa...

   Lainaa

  8. Jari Kurri 2.9.2021 7:45
   Tulos: +110 (124 ääntä)
   Väistämätön sitruuna: Entäs sitten kun sekä etunimessä että sukunimessä on R ja itsellä on R-vika. Varsinkin sukunimeni kuullaan usein väärin puhelimessa...
   I can feel you bro.

   Lainaa

  9. Äänekäs avokado 2.9.2021 8:26
   Tulos: +170 (208 ääntä)
   Jari Kurri: I can feel you bro.
   Tarkoitit varmaan I can feel you brrro / blo.

   Lainaa

  10. Paidaton hyeena 2.9.2021 8:26
   Tulos: +82 (92 ääntä)
   Etunimeni on hyvin yksinkertainen, mutta harvinainen. Siitä on myös useampia variaatioita, joissa on eri loppukirjain. Tämä ei ole oikea nimeni, mutta sanotaan vertauskuvana että nimeni olisi Lee, mutta toiset aina sanoisivat Lea tai jopa Leo.

   Lainaa

  11. Turpea seuraeläin 2.9.2021 9:14
   Tulos: +38 (44 ääntä)
   Kohvetti: Niin, oma sukunimenihän on väännetty muotoon Vittula. Heippa vaan tutuille...
   Budapestissä on sinulle oma klubi.
   https://m.facebook.com/klubvittula/

   Lainaa

  12. Siivottu noita 2.9.2021 9:20
   Tulos: +72 (82 ääntä)
   Tyttönimeni on sellainen, joka aiheutti jatkuvaa päänvaivaa. Keksitään nyt vaikka se olisi ollut Karrinen. Jos en erikseen sanonut, että Karrinen kahdella ärrällä, niin olin poikkeuksetta Karinen. Ja joskus vaikka sanoinkin. Nyt kun avioeron myötä olen palaamassa tähän nimeen, niin pitää taas varautua jankkaamaan.

   Lainaa

  13. Harmaa lepakko 2.9.2021 10:09
   Tulos: +71 (83 ääntä)
   Menin naimisiin ja otin puolison sukunimen. Aiemmin mulla oli ihan tavallinen, suomalainen sukunimi, jonka kaikki kuulivat ja kirjoittivat ihan oikein. Aina. Voi, olisinpa tajunnut pitää sen… Nykyinen nimeni on kotimainen, mutta kirjoitus- ja äänneasultaan niin lähelle erästä hyvin yleistä, että aivan joka ikinen kerta joudun sen tavaamaan - ja myös tarkistamaan. Tyyliin olen Virtainen, joka kuullaan aina että Virtanen. Mutta en nyt takaisinkaan aio vaihtaa, kun tällä on nyt 18 vuotta menty, niin mennään edelleen. (syvä huokaus) Nimenne muuttamista ”jännemmäksi” harkitsevat: miettikää vielä!!!

   Lainaa

  14. Vaisu maito 2.9.2021 10:29
   Tulos: +36 (38 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Kirsin muisto herätti itsessänikin lapsuusmuiston, jonka nyt kerron, vaikka kukaan ei pyytänyt. Piti soittaa jostain syystä äidille töihin, taisi olla jopa ihan ainoa kerta, sillä isän kanssa oli työnsä luonteesta johtuen helpompi rupatella työpäivän aikana. No, joku tuntematon vastasi, ja minä [...]
   Tämä oli varsin yleistä äitini työpaikalla, siellä oli useammalla suurin piirtein samanikäinen lapsi. Sit huikkailtiin että kenes skidi on tällä kertaa kyseessä. Onneksi itsellä oli sama (harvinainen) sukunimi, ja nopeasti oppi lisäämään etunimen. Sama harvinainen sukunimi on puhdas tuska ulkomailla, ja kotimaassa varmistan joka kerta ensimmäisen kirjaimen (tyyliin H niinkuin harakka). Muuten tulee ihme väännöksiä

   Lainaa

  15. Ujo papaija 2.9.2021 10:40
   Tulos: +59 (63 ääntä)
   Entä jos on sekä L- ja R-vika ja kumpaakin löytyy kokonimestä xO Saa muuten jatkuvasti kärsiä kun joutuu sanomaan nimensä

   Lainaa

  16. Kalastettu kookos 2.9.2021 11:24
   Tulos: +28 (32 ääntä)
   traumcity: Mitä väännöksiä Lemmetti-nimestä edes voi keksiä? Ja jos jokainen uusi ihminen heittää tuon "hemmetti se on Lemmetti" jutun niin ei kannata rajoittaa uusien kontaktien hankkimista amiksen röökipaikalle.
   Ehkä se vaan väännetään joksikin toiseksi sukunimeksi kuten Lemmetyinen tai Klemetti

   Lainaa

  17. Veroton rotta 2.9.2021 11:41
   Tulos: +10 (22 ääntä)
   Minulla on semiharvinainen sukunimi (on meitä rekisterien mukaan muutama sata Suomessa, mutta tässä keskisuuressa kaupungissa ei ole minun lisäksi kuin kaksi muuta joista toinen on sukua), ihan suomalainen nimi mutta merkitys on sanalla sellainen että siitä sai koko peruskoulun ajan kuulla vaikka minkälaisia viritelmiä ja haukkumasanoja. Mutta erikoisinta siinä on se että jos pitää puhelimessa tai jossain virastossa kertoa sukunimi niin aina joudun sen tavaamaan, monesti useammankin kerran. Nimeni keskivaiheilla on kirjaimet "ku" ja veikkaan että suurin osa ihmisistä sen joko kuulee tai automaattisesti päättelee "ko" jostakin syystä.

   Lainaa

  18. Vehmas kotieläin 2.9.2021 11:52
   Tulos: +40 (44 ääntä)
   Jepjep, niin tuttua. Mulla sukunimi vaihdetaan säännöllisesti päätteeltään Suomessa tavallisempaan, tyyliin Virtama -> Virtanen. Ja kun sama käy välillä ihan normaalille suomalaiselle etunimelle, joka vaihdetaan "melkein samaan" mutta ehkä sitten yleisempään (tyylillä Enni -> Emmi), niin on se rasittavaa. Varsinkin tosiaan, jos menee väärin johonkin virallisiin tietoihin, mitä ei niin vaan aina päivitelläkään.

   Lainaa

  19. Tuoksuva varis 2.9.2021 13:06
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Harmaa lepakko: Menin naimisiin ja otin puolison sukunimen. Aiemmin mulla oli ihan tavallinen, suomalainen sukunimi, jonka kaikki kuulivat ja kirjoittivat ihan oikein. Aina. Voi, olisinpa tajunnut pitää sen… Nykyinen nimeni on kotimainen, mutta kirjoitus- ja äänneasultaan niin lähelle erästä hyvin yleistä, että [...]
   Minä tein toisinpäin. Sukunimeni oli harvinainen, vain muutama koko maailmassa, ja sitä sai aina olla tavaamassa ja siltikin kirjoitettiin väärin. Naimisiin mennessä otin puolisoni tavallisen suomalaisen sukunimen, joka lähes aina kuullaan ja kirjoitetaan oikein. Ah, miten ihanan helppoa!

   Lainaa

  20. Tanssittava mansikka 2.9.2021 13:43
   Tulos: +63 (67 ääntä)
   Mun isän kahdella ex-vaimolla (toinen oli mun äiti) oli sama etunimi ja molemmat ottivat isän sukunimen. Se ensimmäinen vaimo piti sen nimen pitkään eron jälkeenkin (koska heidän lapsi, eli mun siskopuoli, oli myös samanniminen)ja se onkin sitten ollut hauskaa monissa sukujuhlissa.

   Lainaa

  21. jukkapalmu 2.9.2021 14:19
   Tulos: -22 (44 ääntä)
   MItä toi Soulfinger meinas tolla että jättää?

   Lainaa

  22. Pehmeä jänis 2.9.2021 14:31
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Kohvetti: Niin, oma sukunimenihän on väännetty muotoon Vittula. Heippa vaan tutuille...
   Kettula?

   Lainaa

  23. Tulos: +46 (48 ääntä)
   Pehmeä jänis: Kettula?
   Eikun Vikkula. Postia on saatu nimillä Vilkkula, Virkkula, Vittula ja olikohan jotain muita vielä. 🙄

   Lainaa

  24. Kävelevä mango 2.9.2021 16:33
   Tulos: +29 (35 ääntä)
   Oma sukunimeni löytyy joka ruokakaupan hyllyltä (ei tietääkseni ole sukua, ainakaan läheistä). Ja ei muuten mene ikinä oikein. Eikä mikään ihmeellinen nimi. Etunimi menee hyvällä prosentilla pieleen myös ja parastahan on, että aspat usein uskovat kuulleensa oikein, eivätkä varmista asiaa. Sitten ihmetellään kun tilausta noudettaessa maksettua tuotetta ja koko tilausta ei löydy mistään ja käydään läpi viisitoista aliastani kunnes joku tärppää.

   Lainaa

  25. Nuhteeton oppilas 2.9.2021 17:16
   Tulos: 0 (14 ääntä)
   Itellä on kanssa ihan suomenkielinen sukunimi, vähän harvinaisempi, muttei mikään super-erikoinen. Joka ikinen kerta uusi tuttu vääntää siitä ihan jotain muuta... Onko se luetunymmärtäminen oikeesti niin vaikeeta? :D

   Lainaa

  26. Tulos: +38 (44 ääntä)
   Kävelevä mango: Oma sukunimeni löytyy joka ruokakaupan hyllyltä (ei tietääkseni ole sukua, ainakaan läheistä). Ja ei muuten mene ikinä oikein. Eikä mikään ihmeellinen nimi. Etunimi menee hyvällä prosentilla pieleen myös ja parastahan on, että aspat usein uskovat kuulleensa oikein, eivätkä varmista asiaa. Sitten [...]
   Onhan "Oetker" aika tavallinen nimi.

   Lainaa

  27. Äklö kultakala 2.9.2021 17:51
   Tulos: -6 (16 ääntä)
   Väistämätön sitruuna: Entäs sitten kun sekä etunimessä että sukunimessä on R ja itsellä on R-vika. Varsinkin sukunimeni kuullaan usein väärin puhelimessa...
   Moikka Terrro Karrrhu

   Lainaa

  28. Hämärä maahinen 2.9.2021 19:05
   Tulos: +85 (85 ääntä)
   Pankista kysyttiin 3 kertaa olenko varma ettei toinen nimeni ole osakri. Kaikkialla muualla kyllä luki tiedoissa Oskari, mutta pankkikorttiin oli jostain syystä tullut osakri. Hämmentävää oli lähinnä se ilmiselvän kirjoitusvirheen korjaamiseksi vaadittu prosessi.

   Lainaa

  29. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Ujo papaija: Entä jos on sekä L- ja R-vika ja kumpaakin löytyy kokonimestä xO Saa muuten jatkuvasti kärsiä kun joutuu sanomaan nimensä
   Vaihda sukunimesi Krolikowskiksi tjsp, ongelma ratkaistu.

   Lainaa

  30. Kertakäyttöavatar 3.9.2021 2:32
   Tulos: +41 (41 ääntä)
   Olen reilu nelikymppinen ja viralliselta nimeltäni Jonne. Varsinkin nuoruudessa se vääntyi erinäisissä yhteyksissä Janneksi. Nykyään, kun siitä on tullut myös yleisnimi, saavat ainakin kaverit hupia. :-D

   Lainaa

  31. Mäntylahti-Piiras 3.9.2021 10:32
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   omalla kohdalla lisätään välillä konsonantti nimen alkuun tai tuplataan toinen keskellä nimeä.

   Lainaa

  32. Pöytäliinaton maksamato 3.9.2021 12:27
   Tulos: +40 (40 ääntä)
   Ystäväni sukunimi on Tuomala, ja hän joutuu usein tilanteisiin, missä se menee väärin. Milloin on Tuomela, Tuomaala, Tuominen, Tuomi, Suomela, Tuomola. Kaikkia variaatioita on tullut vastaan, mutta edelleen suosikkini oli virallisehko paperi, jossa hänen kaikki nimensä olivat kirjoitettu väärin. Kuvitteellisesti hänen koko nimensä olisi nyt Julia Taika Marianna Tuomala ja paperissa luki suurinpiirtein Juulia Taiga Marianne Tuomola.

   Lainaa

  33. Sisustettu appelsiini 3.9.2021 14:23
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Mun etunimi on Kiia ja sukunimi sen verran harvinainen, että meitä on alle 10 Suomessa. Meinaan joka kerta itkeä ilosta kun edes toinen noista menee ekalla oikein.

   Lainaa

  34. Itseasiassa 3.9.2021 17:03
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Siivottu noita: Tyttönimeni on sellainen, joka aiheutti jatkuvaa päänvaivaa. Keksitään nyt vaikka se olisi ollut Karrinen. Jos en erikseen sanonut, että Karrinen kahdella ärrällä, niin olin poikkeuksetta Karinen. Ja joskus vaikka sanoinkin. Nyt kun avioeron myötä olen palaamassa tähän nimeen, niin pitää taas varautua jankkaamaan.
   Nykyään ei onneksi enää tarvitse jankata, suurin manailla osan asioista voi hoitaa sähköisesti tai pitää tunnistautua henkkareilla.
   Itselläni sukunimi on harvinaisempi, tyyliin Mäkilehto. Silloin kun nimeä vielä piti jossain sanoa niin se oli aina Mäkilehti, Mäkisalo, Mäkirinne, Mäkioja jne.

   Lainaa

  35. Itseasiassa 3.9.2021 17:16
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   Kuinka usein noita kälyjä löytyy nimikaimoina. Nyt kun aloin laskea, niin tiedän ainakin kaksi tapausta, joista toisessa nämä kälyt olivat jopa samassa firmassa töissä. Kolmannessa tietämässäni tapauksessa naimisiin menevä oli ottanut yhdysnimen välttääkseen koko nimikaimuuden.

   Lainaa

  36. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Väistämätön sitruuna: Entäs sitten kun sekä etunimessä että sukunimessä on R ja itsellä on R-vika. Varsinkin sukunimeni kuullaan usein väärin puhelimessa...
   Me emme tätä r-vikaa ajatelleet kun mietimme lapselle nimeä. Etunimessä r-kirjain kuten myös sukunimessä. Mutta etunimeksi tuli tosi harvinainen nimi (ihan suomalainen kuitenkin). Lapsi oli kyllä aikoinaan aika lailla hätää kärsimässä asian kanssa. Oppi r-kirjaimen vasta about 11-vuotiaana. Johan me vanhemmatkin joudumme välillä toistamaan nimen että menee oikein. R-vikaiselle vielä pahempi nimi. Ja oikeasti, nimessä neljä kirjainta. Toisen lapsen kohdalla tiputettiin pois kaikki nimisuosikit joissa r-kirjain. Paitsi tietty sukunimi.

   Lainaa

  37. Päättymätön mehiläinen 4.9.2021 17:33
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Itsellänikin on sukunimi, joka poikkeuksetta kuullaan/kirjoitetaan väärin. Okei, se on harvinainen (reilu 60 kpl Suomessa), mutta kuitenkin nelikirjaiminen ja suomalainen nimi, joten ei mahdoton. Asiaa hankaloittaa se, että on olemassa sukunimi, joka on paljon yleisempi ja hyvin lähellä omaani. Ainoa ero on, että omassa nimessäni on a ja yleisemmässä versiossa ä. Helpointa on, että samantien tavaa nimen kirjain kirjaimelta, kun siihen ei mene kovin kauan aikaa.

   Lainaa

  38. Liittyvä sohvaperuna 4.9.2021 22:39
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Minulla kans sattuu olemaan sama etunimi kuin mieheni siskolla. Tuli kerran yhtenä aamuna seitsemän jälkeen puhelu paikallisesta sairaalasta, jossa käly oli työharjoittelussa, että miksi en ollut jo töissä. Olivat pistäneet numerohakuun vain nimen ja soittaneet ensimmäiselle vaihtoehdolle. :D Asumme molemmat samassa kaupungissa ja meitä ei ole Suomessa kuin me kaksi saman nimistä. Olivat toki pahoillaan kun soittivat väärälle henkilölle ja toistaiseksi ei ole tapahtunut samaa. :D

   Lainaa

  39. Tilattava tuhatjalkainen 6.9.2021 22:00
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Minulla itsellä on harvinainen, mutta täysin suomalainen etunimi. Siinä on siis kaksi nimeä samassa, ilman mitään väliviivoja. Esim Lottariina. (Nimi keksitty). Se voidaan kirjoittaa näin: Lotta-Riina (yleisin kirjoitettu), Lotta Riina, Lotta riina, LottaRiina (paras tähän asti!) , Lottaliisa, Lotta-Liisa. Tai sitten ihan vain Lotta. Ja sitten toinen asia. minulla on muutamia sukulaisia/ ystäviä täysnimikaimana. Ainakin 4 nimeä tulee heti mieleen.

   Lainaa

  40. Kumarteleva lepakko 7.9.2021 0:52
   Tulos: -13 (19 ääntä)
   Väistämätön sitruuna: Entäs sitten kun sekä etunimessä että sukunimessä on R ja itsellä on R-vika. Varsinkin sukunimeni kuullaan usein väärin puhelimessa...
   Luulisi olleen motivaatiota treenata kieli kuntoon.

   Lainaa

  41. Kumarteleva lepakko 7.9.2021 0:57
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Tilattava tuhatjalkainen: Minulla itsellä on harvinainen, mutta täysin suomalainen etunimi. Siinä on siis kaksi nimeä samassa, ilman mitään väliviivoja. Esim Lottariina. (Nimi keksitty). Se voidaan kirjoittaa näin: Lotta-Riina (yleisin kirjoitettu), Lotta Riina, Lotta riina, LottaRiina (paras tähän asti!) , Lottaliisa, [...]
   Mulla on sama, siksi poistatin nimestäni väliviivan. Ja täyskaimoja 10; mä saan niiden sähköposteja. Siis niille lähetettyjä mun osoitteella. Olen saanut tilausvahvistuksen festarilipuista, hotellivarauksista, kirjan oikovedoksen, jonkin lääkärinlausunnon, tuntemattoman mummon valokuvia, pyynnön lähettää jonkun hiton hevosen kilpailukuvia, vesivahingon korjaussuunnitelman ja kustannusarvion ja takuutodistuksia, kokouskutsuja, mitä kaikkea. Yks helvetti on tämä.

   Lainaa

  42. Vehmas vuohi 7.9.2021 6:36
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Kävelevä mango: Oma sukunimeni löytyy joka ruokakaupan hyllyltä (ei tietääkseni ole sukua, ainakaan läheistä). Ja ei muuten mene ikinä oikein. Eikä mikään ihmeellinen nimi. Etunimi menee hyvällä prosentilla pieleen myös ja parastahan on, että aspat usein uskovat kuulleensa oikein, eivätkä varmista asiaa. Sitten [...]
   Niin tuttua!!! Ja niin rasittavaa (tuo, että aspat vain kuvittelevat kuulleensa oikein eivätkä viitsi varmistaa.) Minun sukunimeni on lisäkseni kahdella (2) henkilöllä ja he ovat perheenjäseniäni.

   Lainaa

  43. Sateeton hyttynen 7.9.2021 12:57
   Tulos: +25 (25 ääntä)
   Kumarteleva lepakko: Luulisi olleen motivaatiota treenata kieli kuntoon.
   Valitettavasti jotkin r-viat ovat pysyviä. Joillain ihmisillä nimittäin on niin lyhyt kielijänne että ns. oikeaoppinen täry-r on fyysisesti mahdotonta tuottaa. Edes kielijänneleikkaus ei aina auta.

   Lainaa

  44. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Pöytäliinaton maksamato: Ystäväni sukunimi on Tuomala, ja hän joutuu usein tilanteisiin, missä se menee väärin. Milloin on Tuomela, Tuomaala, Tuominen, Tuomi, Suomela, Tuomola. Kaikkia variaatioita on tullut vastaan, mutta edelleen suosikkini oli virallisehko paperi, jossa hänen kaikki nimensä olivat kirjoitettu väärin. [...]
   Äitini on myös Tuomala, joka on moninkerroin harvinaisempi nimi kuin tuo lähellä oleva Tuomaala, ja ollaan saatu oikeasti välillä väitellä ihmisten kanssa siitä että mikä meidän nimi nyt oikeasti on...luulisi nyt, että ihan itse tiedetään, onko omassa nimessä yksi vai kaksi a:ta?

   Lainaa

  45. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Itselläkin vähän erikoinen etunimi ja on tottunut virheisiin, mutta sitä en ymmärrä että joskus ihmiset lukee sen nimen henkkareista tms itse ja silti saa sen väärin

   Lainaa

  46. Osittainen kiivi 8.9.2021 9:51
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Itse ainakin katson mitä kirjoitan, enkä lähetä mitä sattuu.

   Lainaa

  47. Tahdistamaton keiju 8.9.2021 23:54
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Kalastettu kookos: Ehkä se vaan väännetään joksikin toiseksi sukunimeksi kuten Lemmetyinen tai Klemetti
   Tai Lemmetty. Ja kaikki nää on yleisempiä sukunimiä kuin Lemmetti.

   Lainaa

  48. Tulos: -27 (29 ääntä)
   Väistämätön sitruuna: Entäs sitten kun sekä etunimessä että sukunimessä on R ja itsellä on R-vika. Varsinkin sukunimeni kuullaan usein väärin puhelimessa...
   No kannattaisko opetella se r. Niinkuin se olisi joku asia jota ei voi mitenkään muuttaa.
   Ja puhun kokemuksesta. Nuorena aikuisena otin vihdoin itseäni niskasta kiinni ja opettelin vihdoin puhumaan oikein. Ei loppujen lopuksi mennyt montaa päivää niin alkoi sujua.

   Lainaa

  49. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Harmaa lepakko: Menin naimisiin ja otin puolison sukunimen. Aiemmin mulla oli ihan tavallinen, suomalainen sukunimi, jonka kaikki kuulivat ja kirjoittivat ihan oikein. Aina. Voi, olisinpa tajunnut pitää sen… Nykyinen nimeni on kotimainen, mutta kirjoitus- ja äänneasultaan niin lähelle erästä hyvin yleistä, että [...]
   Feel you! Naimisiinmenon myötä ruotsalainen sukunimi (vaikkakin ihan suomalainen kaveri, ei suomenruotsalaisia tms ja pirkanmaalla ettei "rannikolla")  Tavallisesta kauniista suomalaisesta nimestä joka osattiin kirjoittaa aina vaikkei ois ees kunnikla kuullut nimeen jonka joutuu aina tavaamaan. Vaikka ko nimeä näkee parilla julkisuudessakin olevalla henkilöllä, niin ihmisten sivistyksen taso välillä yllättää kun ei edes alkeellista käsitystä kirjoitusasusta.
   Silti, tämä oli tiedossa etukäteen ja harkittu tietoinen päätös. En kadu, vaikka välillä ärsyttääkin

   Lainaa

  50. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Naapurille kävi kerran niin että sukunimi "Salonen" oli postipaketissa väännetty muotoon "Sulonen". Siitä tuli pysyvä sisäpiirin vitsi, ja vieläkin naapuria kutsutaan tavatessa Suloseksi vaikka on vuosia sitten muuttanut muualle.

   Lainaa

  51. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Naimisissa ollessani mulla oli yhdysnimi, jossa oli kaksi ihan tavallista suomalaista nimeä, tyyliin Mäki-Virtanen. Yllättävän usein nimi kääntyi erinäisissä yhteyksissä jostain syystä muotoon Virta-Mäkinen. Toinen nimeni on Kristiina. Parikymppisenä hakiessani opiskelupaikkoja sain kahdesta eri paikasta postia, joissa nimeni oli kirjoitettu Kirstiina. Silloin joka paikkaan piti täyttää omat hakupaperit, enkä voinut millään uskoa, että olisin kahteen paikkaan kirjoittanut nimeni väärin ja vielä samalla tavalla väärin. Se jäi mysteeriksi.

   Lainaa

  52. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Mulla on yksi yleisimmistä suomalaisista sukunimistä ja kerran julkisen puolen terkkarissa jonotin ties kuinka monen muun kanssa lääkärille pääsyä, lääkäri avaa oven ja sanoo sen sukunimen, minä ja kaksi muuta noustiin mennäksemme sisään. Eikä siinä vielä kaikki: toisen kanssa oli sama etunimi myös, ei kyllä harvinainen sekään. Entisessä työpaikassa oli ihan kokonimikaima, kaksi etunimeä ja sukunimi.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: etunimet, kaima, kokonimikaima, koulupaperit, marja-liisa, mm-sarja, nimet, oikeinkirjoitus, poliisit, sukunimet, virolainen