Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Pääsy evätty

Salasana ei täsmää tai se on liian nolo.
Pääsy evätty

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 60 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Peeaa vadelma 17.8.2021 0:18
   Tulos: +144 (164 ääntä)
   No more Netflix & chill

   Lainaa

  2. Päivänpolttava kuormaeläin 17.8.2021 0:32
   Tulos: +186 (252 ääntä)
   Ari: Jos et osaa kirjautua Netflixiin katkaistaksesi tilauksen, ilmoita pankkiisi, että tililtäsi Netflixille tapahtuva suoraveloitus pitää katkaista. Netflix lopettaa tilauksesi automaattisesti jos et maksa palvelusta. Elisa: Jos et halua kertoa jollekulle WiFin salasanaa (ja sitähän ei kannattaisi jaella jokaiselle kyläilijälle), käy painamassa reitittimen nappulaa, joka sallii muutaman sekunnin ajan yhdistämisen ilman salasanaa.

   Lainaa

  3. Tulos: +39 (449 ääntä)
   Ei pienintäkään käsitystä mitä Arille oli tapahtunut eksänsä kanssa, mutta sen oivalsin että tää pohjanmaan murre on vielä ärsyttävämpää kuin lapin jänkhä ja h- kirjaimen lisääminen joka paikkaan. Netissä on muitakin ihmisiä, on suunnattoman itsekeskeistä kirjoittaa omaa typerää mongerrustaan julkisesti. Internet ei ole mikään Tyrnävän kyläkoulun ilmoitustaulun korvike.

   Lainaa

  4. Verkoton sarvikuono 17.8.2021 0:55
   Tulos: +174 (184 ääntä)
   Mä muutin kerrostaloon maalta, naureskelen verkkojen nimiä! ”Mun lankaton verkko” on sieltä kiltimmästä päästä…

   Lainaa

  5. Nihkeä päärynä 17.8.2021 0:56
   Tulos: -106 (324 ääntä)
   Miten lapsellinen täytyy olla että keksii tollaisia salasanoja

   Lainaa

  6. Ronkeli panda 17.8.2021 1:00
   Tulos: +280 (286 ääntä)
   Päivänpolttava kuormaeläin: Ari: Jos et osaa kirjautua Netflixiin katkaistaksesi tilauksen, ilmoita pankkiisi, että tililtäsi Netflixille tapahtuva suoraveloitus pitää katkaista. Netflix lopettaa tilauksesi automaattisesti jos et maksa palvelusta. Elisa: Jos et halua kertoa jollekulle WiFin salasanaa (ja sitähän ei kannattaisi [...]
   Ei nämä elämänkoulun "Arit" ny mihinkään ala soittelemaan. Ne vetää vaikka tilin pakkasen puolelle ja sitten ingooraavat sieltä pankista tulevat kirjeet. Sitte 5 vuoden päästä, kun luottotiedot on menneet kaikkien muidenkin maksamattomien laskujen takia, ne silti mutisee: "s**tanan ex akka ku otti sen netfliksin..."

   Lainaa

  7. Mäntylahti-Piiras 17.8.2021 1:51
   Tulos: +43 (125 ääntä)
   traumcity: Ei pienintäkään käsitystä mitä Arille oli tapahtunut eksänsä kanssa, mutta sen oivalsin että tää pohjanmaan murre on vielä ärsyttävämpää kuin lapin jänkhä ja h- kirjaimen lisääminen joka paikkaan. Netissä on muitakin ihmisiä, on suunnattoman itsekeskeistä kirjoittaa omaa typerää mongerrustaan [...]
   harvinaise samaa miältä, en tiärä mitään niiv vittumaista kul lukeem murteela kirjotettua tekstiä, sem mää vaa sano

   Lainaa

  8. Tulos: +132 (146 ääntä)
   Päivänpolttava kuormaeläin: Ari: Jos et osaa kirjautua Netflixiin katkaistaksesi tilauksen, ilmoita pankkiisi, että tililtäsi Netflixille tapahtuva suoraveloitus pitää katkaista. Netflix lopettaa tilauksesi automaattisesti jos et maksa palvelusta. Elisa: Jos et halua kertoa jollekulle WiFin salasanaa (ja sitähän ei kannattaisi [...]
   Läheskään kaikissa reitittimissä ei ole sellaista. Se ei vieläkään ole vakiovaruste, vaan erikoisuus.

   Lainaa

  9. Tulos: +43 (61 ääntä)
   Mäntylahti-Piiras: harvinaise samaa miältä, en tiärä mitään niiv vittumaista kul lukeem murteela kirjotettua tekstiä, sem mää vaa sano
   Kyä näi o.

   Lainaa

  10. King Arthur 17.8.2021 4:34
   Tulos: +89 (97 ääntä)
   Häjyjen kakkososa on yllättävän kevyt juoneltaan.

   Lainaa

  11. apinaattori 17.8.2021 5:30
   Tulos: -27 (59 ääntä)
   Ei kaikki Etelä-pohjalaiset ole noin aivottomia. Ei tosin kyllä paljoa muutakaan. Nimimerkillä sielä asunut

   Lainaa

  12. Sniikki meduusa 17.8.2021 5:38
   Tulos: -53 (77 ääntä)
   Marissan juttu kuulosta aika pahasti keksityltä.

   Lainaa

  13. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 17.8.2021 6:04
   Tulos: +28 (62 ääntä)
   Siellä ne Ameriikan Netfliksipomot äimistyy suomen kielen alakuvoomasta ja oikopäätä laittaa Arin tilauksen poikki!

   Lainaa

  14. Kahen kilon kalori 17.8.2021 6:54
   Tulos: +186 (194 ääntä)
   Mitäpä jos Elisa olisi vain sanonut, että se salasana on salainen ja olisi itse käynyt näpyttelemässä sen sinne anopin koneeseen? Ja jos se puoliso viestillä sen salasanan kertoi, miksi enää tarvitsee kysellä pienistä ja isoista kirjaimista?

   Lainaa

  15. Myötätunnoton hilleri 17.8.2021 7:03
   Tulos: +74 (124 ääntä)
   traumcity: Ei pienintäkään käsitystä mitä Arille oli tapahtunut eksänsä kanssa, mutta sen oivalsin että tää pohjanmaan murre on vielä ärsyttävämpää kuin lapin jänkhä ja h- kirjaimen lisääminen joka paikkaan. Netissä on muitakin ihmisiä, on suunnattoman itsekeskeistä kirjoittaa omaa typerää mongerrustaan [...]
   Pohojammaalla (jossa on neljä eri maakuntaa, hyvin erilaisia alueita) puhutahan joka maakunnasa omaa murretta ja ärrän lisääjät on pelkästään Etelä-Pohjanmaalla. Tyrnävä on Pohjois-Pohjanmaalla.
   Itse ainakin kirjoitan murteella vain ärsyttäkseni niitä, joilla vanne kiristää niin paljon päätä että raivotaan murteista. Varsinkin ku suurinpiirtein jokainen puhuu jotain murretta.

   Lainaa

  16. Labiili norppa 17.8.2021 7:24
   Tulos: +54 (110 ääntä)
   En ymmärrä, miten aikuiset ihmiset jaksaa naureskella sanoille "penis", "pillu" ja "perse". Hohhoijaa..

   Lainaa

  17. Hallitsijaton matelija 17.8.2021 7:46
   Tulos: +102 (130 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Pohojammaalla (jossa on neljä eri maakuntaa, hyvin erilaisia alueita) puhutahan joka maakunnasa omaa murretta ja ärrän lisääjät on pelkästään Etelä-Pohjanmaalla. Tyrnävä on Pohjois-Pohjanmaalla. Itse ainakin kirjoitan murteella vain ärsyttäkseni niitä, joilla vanne kiristää niin paljon päätä että [...]
   Murteethan ovat ehdottomasti rikkaus, puhutusta kielestä kyseen ollessa. Kirjoitetussa tekstissä meillä on kuitenkin olemassa sellainen hieno asia kuin yleiskieli, jonka tarkoituksena on mm. selkeys ja ymmärretyksi tuleminen.
   Omasta murretaustasta kannattaa ehdottomasti olla ylpeä, mutta ”vain ärsyttääkseni” on vähän outo motiivi mihinkään kanssakäymiseen. 

   Lainaa

  18. Pöpi hanki 17.8.2021 8:18
   Tulos: +114 (128 ääntä)
   Multa saattoi nyt mennä jotain ohi, mutta miten Arin tilannetta olisi parantanut uuden tilin tekeminen, jos ongelma oli, ettei vanhaa tiliä pystynyt perumaan?

   Lainaa

  19. Suomennettu lintu 17.8.2021 8:58
   Tulos: -19 (41 ääntä)
   Toj Karin: Läheskään kaikissa reitittimissä ei ole sellaista. Se ei vieläkään ole vakiovaruste, vaan erikoisuus.
   Kyllä käytännössä kaikissa tällä vuosituhannella valmistetuissa reitittimissä on. Monet käyttäjät eivät vain tiedä mitä se nappi tekee.

   Lainaa

  20. Peruuttamaton riikinkukko 17.8.2021 9:02
   Tulos: +95 (99 ääntä)
   Pöpi hanki: Multa saattoi nyt mennä jotain ohi, mutta miten Arin tilannetta olisi parantanut uuden tilin tekeminen, jos ongelma oli, ettei vanhaa tiliä pystynyt perumaan?
   Eiköhän se puhunut pankkitilistä. Että lakkauttaa sen tilin, josta netflix menee ja avaa uuden tilin sen tilalle.

   Lainaa

  21. Päheä undulaatti 17.8.2021 9:13
   Tulos: +96 (108 ääntä)
   Verkoton sarvikuono: Mä muutin kerrostaloon maalta, naureskelen verkkojen nimiä! ”Mun lankaton verkko” on sieltä kiltimmästä päästä…
   Paras verkon nimi lähitienoilla: "Hanki saatana oma".

   Lainaa

  22. Tulos: +3 (57 ääntä)
   apinaattori: Ei kaikki Etelä-pohjalaiset ole noin aivottomia. Ei tosin kyllä paljoa muutakaan. Nimimerkillä sielä asunut
   Se on vain seurausta vuosisatoja jatkuneesta serkunnaimisesta. Etelä-Pohjanmaa - Suomen Alabama.

   Lainaa

  23. jukkapalmu 17.8.2021 9:44
   Tulos: +30 (54 ääntä)
   No onpa hauskaa laittaa hassu salasana.

   Lainaa

  24. Karkea albatrossi 17.8.2021 9:44
   Tulos: +68 (72 ääntä)
   Päheä undulaatti: Paras verkon nimi lähitienoilla: "Hanki saatana oma".
   Mun naapurissa on "SUPOn auto 365". 😄

   Lainaa

  25. Tulos: -39 (53 ääntä)
   Toi eka "moka" on kyllä totta siinä, että älyttömän vaikeaksi on tehty suoratoistojen ym. palveluiden sulkeminen. Yleensä ei ole tallessa salasanaa, ja jos ei muista sähköpostiaan ei juuri jää vaihtoehtoja. Helpoin tapa on soittaa pankkiin ja pyytää katkaisemaan luottokorttimaksut palveluun. Sieltä tulee myöhemmin lasku parista kuukaudesta, mutta on se halvempi kuin maksaa vuodesta toiseen turhista palveluista.

   Lainaa

  26. Itsetuhoutuva kantojuhta 17.8.2021 11:12
   Tulos: +81 (87 ääntä)
   Eniten noissa suoratoistopalveluissa ärsyttää se kun perut nykyisen tilauksen "kesken kauden", ja kun uusi olisi alkamassa niin ne laittaa sellasen syyllistävän "Emme ole saaneet maksuasi ajoissa, tilauksesi perutaan" viestin. Niin, aivan itse peruin tämän tilauksen ja nyt te käyttäydytte kuin olisin vain unohtanut maksaa ja TE lopetatte sen?? WTF??

   Lainaa

  27. Tahdistamaton keiju 17.8.2021 11:17
   Tulos: +40 (56 ääntä)
   Kilokalori: Toi eka "moka" on kyllä totta siinä, että älyttömän vaikeaksi on tehty suoratoistojen ym. palveluiden sulkeminen. Yleensä ei ole tallessa salasanaa, ja jos ei muista sähköpostiaan ei juuri jää vaihtoehtoja. Helpoin tapa on soittaa pankkiin ja pyytää katkaisemaan luottokorttimaksut palveluun. Sieltä [...]
   Miten sinne on sitten ylipäätään päässyt sisään kirjautumaan ja sitä palvelua käyttämään, jos ei edes sähköpostia muista jolla sinne on rekisteröitynyt...?

   Lainaa

  28. Päihteetön hirmulisko 17.8.2021 11:18
   Tulos: -21 (49 ääntä)
   Mikä ihmeen pakko joillakin turvenuijilla on oksentaa someen murrepökälettä? Tai no, siinähän se tuli. Mitenköhän Ari oikeasti pärjää netissä lainkaan, jos pelkkä Netflix-tilauksen keskeyttäminen ja peruminen on noin vaikeaa? Pärjääkköhännää laenkahan, nneeeh!

   Lainaa

  29. Tahdistamaton keiju 17.8.2021 11:18
   Tulos: -32 (56 ääntä)
   Päheä undulaatti: Paras verkon nimi lähitienoilla: "Hanki saatana oma".
   Jos näkisin tällaisen niin laittaisin itse "Hanki saatana omaperäisempi verkon nimi". Tuo on nimittäin aika puhkikulutettu.

   Lainaa

  30. Siirretty ankka 17.8.2021 11:19
   Tulos: -32 (62 ääntä)
   traumcity: Ei pienintäkään käsitystä mitä Arille oli tapahtunut eksänsä kanssa, mutta sen oivalsin että tää pohjanmaan murre on vielä ärsyttävämpää kuin lapin jänkhä ja h- kirjaimen lisääminen joka paikkaan. Netissä on muitakin ihmisiä, on suunnattoman itsekeskeistä kirjoittaa omaa typerää mongerrustaan [...]
   Murrevastaiset on rasisteja, joilla lienee valtavia vaikeuksia ymmärtää edes kirjakieltä.

   Lainaa

  31. Tulos: 0 (12 ääntä)
   Päivänpolttava kuormaeläin: Elisa: Jos et halua kertoa jollekulle WiFin salasanaa (ja sitähän ei kannattaisi jaella jokaiselle kyläilijälle), käy painamassa reitittimen nappulaa, joka sallii muutaman sekunnin ajan yhdistämisen ilman salasanaa.
   Tietoturvan kannalta olisi parempi antaa se salasana.

   Lainaa

  32. Blondi mato 17.8.2021 12:05
   Tulos: +15 (35 ääntä)
   traumcity: Ei pienintäkään käsitystä mitä Arille oli tapahtunut eksänsä kanssa, mutta sen oivalsin että tää pohjanmaan murre on vielä ärsyttävämpää kuin lapin jänkhä ja h- kirjaimen lisääminen joka paikkaan. Netissä on muitakin ihmisiä, on suunnattoman itsekeskeistä kirjoittaa omaa typerää mongerrustaan [...]
   Juu, en edes pystynyt lukemaan loppuun asti kun rupesi käymään niin voimille tuo lukeminen.

   Lainaa

  33. Pelkäämätön soturi 17.8.2021 12:23
   Tulos: +25 (37 ääntä)
   Tahdistamaton keiju: Jos näkisin tällaisen niin laittaisin itse "Hanki saatana omaperäisempi verkon nimi". Tuo on nimittäin aika puhkikulutettu.
     Ex-naapurillani oli "piiska-inkeri". Aina vähän ihmettelin, mikäköhän innoitus siinä oli takana. Mieheni puhelimessa on "märkä niitty, jolla elää nokikanoja" -hänen äidinkielellään se on tosin vain yksi sana, mutta silti...

   Lainaa

  34. Tyyni tonttu 17.8.2021 13:36
   Tulos: +2 (26 ääntä)
   traumcity: Ei pienintäkään käsitystä mitä Arille oli tapahtunut eksänsä kanssa, mutta sen oivalsin että tää pohjanmaan murre on vielä ärsyttävämpää kuin lapin jänkhä ja h- kirjaimen lisääminen joka paikkaan. Netissä on muitakin ihmisiä, on suunnattoman itsekeskeistä kirjoittaa omaa typerää mongerrustaan [...]
   Älä valita. Murteet on hieno asia.

   Lainaa

  35. Myrskyisä paprika 17.8.2021 13:45
   Tulos: +11 (29 ääntä)
   Nihkeä päärynä: Miten lapsellinen täytyy olla että keksii tollaisia salasanoja
   Mikä vika on leikkisissä salasanoissa?
     Meidän Netflix-salasana oli #giljotiini7, kun en saanut heti perheversiota kiinni,
   ja otti päähän kun olin kesälomalla ollut höveli ja antanut teinin jaella meidän Netfliximme kavereilleen + itse annoin parin exän katsoa sitä.
   Nyt meillä on duo-versio, mutta olen huomannut ulkopuolisten edelleen käyttävän sitä.
   Salasana on nyt #saatananhyeenat.  >:) 

   Lainaa

  36. Tulos: +39 (51 ääntä)
   Kilokalori: Toi eka "moka" on kyllä totta siinä, että älyttömän vaikeaksi on tehty suoratoistojen ym. palveluiden sulkeminen. Yleensä ei ole tallessa salasanaa, ja jos ei muista sähköpostiaan ei juuri jää vaihtoehtoja. Helpoin tapa on soittaa pankkiin ja pyytää katkaisemaan luottokorttimaksut palveluun. Sieltä [...]
   Miten voi olla muistamatta sähköpostiaan? Salasanan voi aina unohtaa, mutta kai sitä nyt oman sähköpostiosoitteensa muistaa? Mitään kertakäyttösähköpostiosoitettahan ei kannata käyttää, jos aikoo maksaa jotain luottokortilla juuri tällaisten tilanteiden takia.

   Lainaa

  37. Tulos: +41 (47 ääntä)
   Itsetuhoutuva kantojuhta: Eniten noissa suoratoistopalveluissa ärsyttää se kun perut nykyisen tilauksen "kesken kauden", ja kun uusi olisi alkamassa niin ne laittaa sellasen syyllistävän "Emme ole saaneet maksuasi ajoissa, tilauksesi perutaan" viestin. Niin, aivan itse peruin tämän tilauksen ja nyt te käyttäydytte kuin olisin vain unohtanut maksaa ja TE lopetatte sen?? WTF??
   Kela tekee samaa. Olin hakenut kotihoidontukea kunnes lapsi täyttäisi 3v mutta meninkin aiemmin töihin ja peruin tuen. Kelasta tuli päätös: Kotihoidontuen maksaminen sinulle on keskeytetty. Melkein syyllistyin.

   Lainaa

  38. Tervattu leopardi 17.8.2021 14:27
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Myrskyisä paprika: Mikä vika on leikkisissä salasanoissa?  Meidän Netflix-salasana oli #giljotiini7, kun en saanut heti perheversiota kiinni,ja otti päähän kun olin kesälomalla ollut höveli ja antanut teinin jaella meidän Netfliximme kavereilleen + itse annoin parin exän katsoa sitä.Nyt meillä on duo-versio, mutta [...]
   Kannattaa laittaa tileihin lapsilukko. Eivät sekoita omaa katseluhistoriaa.

   Lainaa

  39. Myrskyisä panda 17.8.2021 15:07
   Tulos: +45 (49 ääntä)
   Päheä undulaatti: Paras verkon nimi lähitienoilla: "Hanki saatana oma".
   Omassa naapurustossa on NettinettinNETTI"

   Lainaa

  40. Sitkas karjalanpiirakka 17.8.2021 16:56
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   N: Miten voi olla muistamatta sähköpostiaan? Salasanan voi aina unohtaa, mutta kai sitä nyt oman sähköpostiosoitteensa muistaa? Mitään kertakäyttösähköpostiosoitettahan ei kannata käyttää, jos aikoo maksaa jotain luottokortilla juuri tällaisten tilanteiden takia.
   Äkkiäkös semmoisen unohtaa jos ei käytä. Jos hänellä siis edes on sähköpostiosoitetta. Tilin tehnyt eksähän on voinut käyttää omaansa.

   Lainaa

  41. Itseasiassa 17.8.2021 17:40
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Verkoton sarvikuono: Mä muutin kerrostaloon maalta, naureskelen verkkojen nimiä! ”Mun lankaton verkko” on sieltä kiltimmästä päästä…
   Meillä vaihtui aika nopeasti sen jälkeen, kun huomasin nimen olevan 2girlsandCup. Eiköhän noissa nimissä ole aika kaikki nähty.

   Lainaa

  42. Itseasiassa 17.8.2021 17:41
   Tulos: +25 (25 ääntä)
   N: Miten voi olla muistamatta sähköpostiaan? Salasanan voi aina unohtaa, mutta kai sitä nyt oman sähköpostiosoitteensa muistaa? Mitään kertakäyttösähköpostiosoitettahan ei kannata käyttää, jos aikoo maksaa jotain luottokortilla juuri tällaisten tilanteiden takia.
   Sen exä oli tehny sen, joten onko käyttänyt sitten omaa sähköpostiosoitettaan ja vain Arin pankkikorttia.

   Lainaa

  43. Tulos: -12 (20 ääntä)
   Karkea albatrossi: Mun naapurissa on "SUPOn auto 365". 😄
   Tai sitten sulla on häntä perässä. Agentit on koulutettu seuraamaan niin ettet huomaa mitään mutta ehkä ovat erehtyneet kerrankin.  Pyydä jotain frendiä avuksi niin voitte koittaa jekuttaa niitä ja ottaa selvää onko se vain naapurin verkon nimi vai olenko mä vainoissa? Tai kenties molemmat on totta. Hmm?
   Pelkäämätön soturi:   Ex-naapurillani oli "piiska-inkeri". Aina vähän ihmettelin, mikäköhän innoitus siinä oli takana. Mieheni puhelimessa on "märkä niitty, jolla elää nokikanoja" -hänen äidinkielellään se on tosin vain yksi sana, mutta silti...
   Jaa millähän kielellä on yksi sana joka kuvaa niittyä ja juurikin nokikanoja? Ihan mielenkiinnosta kyselen koska ei todellakaan hajua mikä voisi olla.

   Lainaa

  44. Liekehtivä metsämarja 17.8.2021 22:43
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Pöpi hanki: Multa saattoi nyt mennä jotain ohi, mutta miten Arin tilannetta olisi parantanut uuden tilin tekeminen, jos ongelma oli, ettei vanhaa tiliä pystynyt perumaan?
   Mitä ilmeisemmin puhui pankkitilistä, tai sitten Ari vain halusi protestoida tekemällä uuden Netflix tilin, jotta voisi suutuksissaan sulkea sen

   Lainaa

  45. Poissulkeva peto 18.8.2021 0:13
   Tulos: +29 (29 ääntä)
   Ari sitten mieluummin maksaa exän netflixin katsomisesta kuin pyytää lopettamaan Netflix-tilin. Sellaisia nämä Etelä-Pohjalaiset miehet ovat. Isot puheet, pienet teot.

   Lainaa

  46. Toimiva seuraeläin 18.8.2021 0:19
   Tulos: +2 (16 ääntä)
   Meillä wifi kulkee nimellä Valvonta-auto 5. Sai hetkesi naapurin nistiin eloa😂

   Lainaa

  47. Tulos: +41 (45 ääntä)
   Toimiva seuraeläin: Meillä wifi kulkee nimellä Valvonta-auto 5. Sai hetkesi naapurin nistiin eloa😂
   Mistäköhän tiedät, että tuli eloa? Heti ku laitoit ton nimen alko hirvee hyppiminen naapurissa?

   Lainaa

  48. Kahvitauoton siili 18.8.2021 8:37
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Ronkeli panda: Ei nämä elämänkoulun "Arit" ny mihinkään ala soittelemaan. Ne vetää vaikka tilin pakkasen puolelle ja sitten ingooraavat sieltä pankista tulevat kirjeet. Sitte 5 vuoden päästä, kun luottotiedot on menneet kaikkien muidenkin maksamattomien laskujen takia, ne silti mutisee: "s**tanan ex akka ku otti sen netfliksin..."
   ...jonka mä ite halusin. Mut se oli sillon.

   Lainaa

  49. Tulos: +1 (9 ääntä)
   traumcity: Ei pienintäkään käsitystä mitä Arille oli tapahtunut eksänsä kanssa, mutta sen oivalsin että tää pohjanmaan murre on vielä ärsyttävämpää kuin lapin jänkhä ja h- kirjaimen lisääminen joka paikkaan. Netissä on muitakin ihmisiä, on suunnattoman itsekeskeistä kirjoittaa omaa typerää mongerrustaan [...]
   Tyrnävällä puhutaan oulunmurretta, joten huti tuli nyt tuosta "loukkauksesta".

   Lainaa

  50. Vauhditon kalkkuna 18.8.2021 11:07
   Tulos: +27 (31 ääntä)
   Hallitsijaton matelija: Murteethan ovat ehdottomasti rikkaus, puhutusta kielestä kyseen ollessa. Kirjoitetussa tekstissä meillä on kuitenkin olemassa sellainen hieno asia kuin yleiskieli, jonka tarkoituksena on mm. selkeys ja ymmärretyksi tuleminen. Omasta murretaustasta kannattaa ehdottomasti olla ylpeä, mutta ”vain ärsyttääkseni” on vähän outo motiivi mihinkään kanssakäymiseen. 
   Musta on mahtavaa, että ihmiset puhuvat murretta. Murteet ovat hieno juttu ja niistä tuleekin olla ylpeä. Se on ehdottomasti rikkaus . olen itsekin omasta Helsingin slangistani ylpeä. Mutta. Itselläni on lukihäiriö ja on käytännössä mahdotonta ymmärtää monia kirjoitettuja murteita. En ymmärtänyt mokan tekstistä mitään ja luovutin aika alkuvaiheessa jo. Siksi olisi mukavaa, että ihmiset kirjoittaisivat suht yleiskieltä silloin, kun ei ole kyse vain kavereista. Ei tarvitse mikään äidinkielen essee olla, mutta sen verran selkeää, että myös me lukihäiriöset pystyttäisiin perässä.

   Lainaa

  51. Sekaisin kantojuhta 18.8.2021 12:33
   Tulos: -14 (30 ääntä)
   traumcity: Ei pienintäkään käsitystä mitä Arille oli tapahtunut eksänsä kanssa, mutta sen oivalsin että tää pohjanmaan murre on vielä ärsyttävämpää kuin lapin jänkhä ja h- kirjaimen lisääminen joka paikkaan. Netissä on muitakin ihmisiä, on suunnattoman itsekeskeistä kirjoittaa omaa typerää mongerrustaan [...]
   Ja kukahan sen päättää miten netissä saa kirjoittaa? Kyllä mie esim. Usein kirjoitan "mie" enkä minä.

   Lainaa

  52. Tulos: +17 (37 ääntä)
   Sekaisin kantojuhta: Ja kukahan sen päättää miten netissä saa kirjoittaa? Kyllä mie esim. Usein kirjoitan "mie" enkä minä.
   Minä päätän, tietysti. Mene vaikka haravoimaan sitä peltoasi jos et osaa yleiskieltä kirjoittaa, mutta nettiin sinulla ei ole enää jatkossa mitään asiaa. Oletan että asia on tällä loppuunkäsitelty.

   Lainaa

  53. Tulos: -1 (7 ääntä)
   Myrskyisä paprika: Mikä vika on leikkisissä salasanoissa?  Meidän Netflix-salasana oli #giljotiini7, kun en saanut heti perheversiota kiinni,ja otti päähän kun olin kesälomalla ollut höveli ja antanut teinin jaella meidän Netfliximme kavereilleen + itse annoin parin exän katsoa sitä.Nyt meillä on duo-versio, mutta [...]
   Vaihdoitko siis salasanan ettei ylimääräiset enää pääse katsomaan, vai? Sen kyllä pitäisi kaiken järjen perusteella toimia, joten lapsesi lienee jakanut sitten sitäkin eteenpäin jos ylimääräisiä vielä roikkuu mukana. Itse olin aikoinaan "ylimääräinen" mutta lopetin sen tilin käytön kun huomasin että joskus oli jo liikaa porukkaa. Ja ihan vapaaehtoisesti se katseluoikeus meille annettiin mutta oli ilmeisesti annettu aika monelle muullekin niin päätettiin antaa muille tilaa ja katsella omat ohjelmamme oman tilauksen kautta. Tosin eipä niitä tule tilailtua kuin yhtä palvelua kerralla ja pyöriteltyä niitä ilmaiskuukausilla tai kokeilukoodeilla aina sen mukaan mitä milloinkin pääsee maksamatta katsomaan. Aika vähän on joutunut maksamaan siihen nähden kuinka paljon on katsellut. Helpompaa kuin piratisointi aikoinaan ja täysin laillistakin vieläpä :D

   Lainaa

  54. Luisteleva apina 19.8.2021 15:09
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Kyllä Arilla tulee olemaan vaikeaa käyttää yhtään mitään nykyyhteiskunnan palveluita, kun ei edes salasanaa osaa vaihtaa :)

   Lainaa

  55. Pöhlä mustikka 20.8.2021 11:07
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Netflix-tilin poistaminen on kyllä tehty monimutkaiseksi. Tilauksen voi lopettaa, mutta korttitietoja ei saa palvelusta poistettua eikä tiliä myöskään ilman, että ottaa yhteyttä asiakaspalveluun. Jos taloudessa on joku toinen joka avaa tilin ja yrittää katsoa sieltä jotain, alkaa laskutus taas automaattisesti. Asiakaspalveluun pitää ottaa yhteyttä erilliseen sähköpostiin, että haluaa koko tilin poistettua ja odotella viikkokausia että ne sitten sen sieltä poistavat.

   Lainaa

  56. Heilumaton piikkisika 23.8.2021 1:49
   Tulos: +1 (1 ääni)
   apinaattori: Ei kaikki Etelä-pohjalaiset ole noin aivottomia. Ei tosin kyllä paljoa muutakaan. Nimimerkillä sielä asunut
   On ne.

   Lainaa

  57. Sateeton hyttynen 23.8.2021 10:03
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Höpö: Tai sitten sulla on häntä perässä. Agentit on koulutettu seuraamaan niin ettet huomaa mitään mutta ehkä ovat erehtyneet kerrankin.  Pyydä jotain frendiä avuksi niin voitte koittaa jekuttaa niitä ja ottaa selvää onko se vain naapurin verkon nimi vai olenko mä vainoissa? Tai kenties molemmat on totta. [...]
   Muakin kiinnostaa! Tosin tuollainen sana on ihan mahdollinen suomenkin kielessä: nokikanasuoniitty!

   Lainaa

  58. Kylmänkostea biisoni 30.8.2021 2:29
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Nihkeä päärynä: Miten lapsellinen täytyy olla että keksii tollaisia salasanoja
   Niinpä. Tai ainakin tosi mielikuvitukseton.

   Lainaa

  59. Rottanpää 30.8.2021 23:58
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Kuvittelin Elisan anopin sellaiseksi hieman kuivahkon asialliseksi. Nenällä lasit, joiden yli katsoo Elisaan vakava ilme naamallaan. Lasien sangoissa vielä sellainen kullanvärinen ketjun kaulan ympäri.

   Lainaa

  60. Kapitalisoitu herne 7.3.2022 15:27
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Vituttaa ne ihmiset, jotka kirjottaa faceen murteella etenkin pohjanmaaksi. heistä tulee juntti fiilis eikä syystä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: anoppi, ex, internet, netflix, nolo, noloimmat salasanat, salasana, salasanat, tilauksen peruutus, tilin poisto, wifi