Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 509

Kaikki Turussa, nyt apua!
Suurenna näkymä
Sekalaisia, osa 509

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 78 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +448 (524 ääntä)
   Kun tuon harhaisen energian valjastaisi edes puoliksi johonkin järkevään, nuokin saattaisi siirtyä sossun rahoilta palkkatöihin

   Lainaa

  2. Tulos: +312 (322 ääntä)
   Tuomaksen elämä on ihan takuulla haastavaa

   Lainaa

  3. Veneetön simpanssi 19.8.2021 0:48
   Tulos: -11 (53 ääntä)
   Nyt kiinnostaa tietää onko Anun ja Jukan silmissä 5 vai 500 euron setelit, kuinka monta päällekkäin ja tarvitsevat jo he uusia ystäviä. Ilmoittaudun vapaaehtoiseksi.

   Lainaa

  4. Tornipöllö 19.8.2021 0:54
   Tulos: +294 (310 ääntä)
   Nämä Tuomakset voisivat perustaa jonkun oman suljetun yhteisön jonnekin hevonkuuseen, mahdollisimman kauas muista ihmisistä. Eipähän ainakaan tarvitsisi huolehtia rokotettuihin törmäämisestä.

   Lainaa

  5. Halpa keiju 19.8.2021 1:13
   Tulos: +211 (217 ääntä)
   Kommwntointi seis, asia on loppuunkäsitelty!

   Lainaa

  6. Pelkäämätön lohikäärme 19.8.2021 1:15
   Tulos: +75 (119 ääntä)
   Ihalan portissa ollaan vaan hyvin tietoisia pilapuheluista. Ei tarvitse edes montaa jaksoa simpsoneita katsoa kun oppii, että jos tulee puhelu baariin, jossa etsitään henkilöä X, se tulee olemaan pilapuhelu. Parempi sulkea se puhelin heti kun kuulee lauseen "Onkohan mun mies siellä?" kuin antaa sen jatkaa "Mikäs tän nimi on?" "Hugh Jass." "odotas kun kysyn."

   Lainaa

  7. Solveig-serkku 19.8.2021 1:37
   Tulos: +96 (104 ääntä)
   Lauri vaikuttaa melkoisen toimintakykyiseltä keijolta, jolla riittää mielipiteitä ja huonoa housussa. Tsemppistä taisteluun tuulimyllyjä vastaan!

   Lainaa

  8. Tulos: +156 (168 ääntä)
   Tuomas. Kyllä siitä on tutkimuksia. Lääkärilehden lääketieteellinen päätoimittaja kirjoitti aiheesta jo 2001 ja tutkimukset ovat jatkuneet senkin jälkeen: https://www.laakarilehti.fi/ajassa/paakirjoitukset/luulotauti-sairaus-sekin/

   Lainaa

  9. Tulos: +222 (232 ääntä)
   Sain Tuomaksen postauksesta päänsäryn. Onkohan Tuomaksen olemassaolosta jotakin haittaa meille rokotetuille?

   Lainaa

  10. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 19.8.2021 2:34
   Tulos: -3 (45 ääntä)
   Vastaisin Jasminille, että riippuu kyllä ihan mekosta...!

   Lainaa

  11. Ruma hirvi 19.8.2021 3:02
   Tulos: +21 (69 ääntä)
   Kyllähän se 5G siru ja sateliittivastaanotin häiritsee rokottamattomia, mutta heti loppu ongelmat ku haki itsekin rokotteen.

   Lainaa

  12. Tulos: +70 (148 ääntä)
   Hei Tuomas, kiitos kysymyksestä. Tuoreimpien tutkimustulosten mukaan rokottamattomat voivat saada pysyvän suojan rokotettuja vastaan kun menevät kylpyammeeseen ja malttavat pitää päätään yhtäjaksoisesti kymmenen minuutin ajan veden alla. Jos aika käy pitkäksi voi aikaa kuluttaa mukavasti liittämällä stereot sähköverkkoon ja ottamalla ne ammeeseen mukaan.

   Lainaa

  13. Sarkastinen undulaatti 19.8.2021 5:36
   Tulos: +44 (60 ääntä)
   Ruma hirvi: Kyllähän se 5G siru ja sateliittivastaanotin häiritsee rokottamattomia, mutta heti loppu ongelmat ku haki itsekin rokotteen.
   Pieni puolustus, kyllä rokotettujakin häiritsee ihmiset, jotka ovat naama kiinni kännykässä keskellä kaupunkia kävellen jokaisen auton, ihmisen ja polkupyörän alle ilman mitään itsesuojeluvaistoa. 2G näille niin saisivat silmät irtikin ruudusta kun odottavat sivujen/videoiden latautumisia.

   Lainaa

  14. Kummikäki 19.8.2021 6:17
   Tulos: +23 (31 ääntä)
   Minä luulin ensin Tuomaksen vitsiksi.

   Lainaa

  15. Tulos: +155 (161 ääntä)
   Mielikuva jostain maailmanlopun maisemasta, missä kauhea läjä tuulivoimaloita palaa ja kaatuilee randomisti eri suuntiin ihmisten päälle 😄 Ja Tuomas, juo vettä niin ei tarvii rokotettuja syyttää nestehukan oireista

   Lainaa

  16. Kummikäki 19.8.2021 6:20
   Tulos: +12 (28 ääntä)
   Luulin Tuomaksen POSTAUSTA vitsiksi. Sählään taas.

   Lainaa

  17. Maksuunpantu maahinen 19.8.2021 6:22
   Tulos: +58 (84 ääntä)
   Tuomas on perinteinen rokotevastustaja, jonka mielessä ei ole muita ajatuksia kuin "minä minä minä"

   Lainaa

  18. Ruutukartta 19.8.2021 7:34
   Tulos: +98 (108 ääntä)
   Onko Jasminin ikkunat laitettu umpeen eikä hän omista lämpömittaria, jos säätilan toteamiseen asunnosta poistumatta ainut keino on parveke jolle just nyt ei pääse? Uusavuttomuutta aivan uudella tasolla.

   Lainaa

  19. Myötätunnoton hilleri 19.8.2021 7:50
   Tulos: +92 (102 ääntä)
   Maksuunpantu maahinen: Tuomas on perinteinen rokotevastustaja, jonka mielessä ei ole muita ajatuksia kuin "minä minä minä"
   Asun täällä länsirannikon raamattuvyöhykkeellä ja meidän suurimpia rokotevastasia ryhmiä ovat a) ruotsinkieliset (Ruotissa lienee jo amerikkalaistyylistä antivaxxer liikehdintää ja syöttävät sitten sitä lahden tällä puolella asuville sukulaisille) ja b) vanhoillislestadiolaiset, jotka harhaoppinsa saivat Kärkkäisen kirjoittelusta (joka tän päivän uutisen mukaan jatkaa edelleen samaa linjaa) jo 10 vuotta sitten. Kertovat kuinka rokotteet ovat Saatanan tekeleitä ja jumala on ne kaikki taudit maailmassa hävittänyt, ei rokotteet.
   Luoto, pikkukunta jossa tuharokkoepidemia puhkesi pari vuotta sitten, on lähinnä VL.
   Uskonotyyppistähän se on amerikkalaistenkin antivaxxer touhu
   HUOM! Näissä ryhmissä on toki myös niitä järkeviä ja asiallisia, jotka eivät huuhaata usko ja ottavat rokotteen. Joten ihan jokaista ko. ryhmen jäsentä en syyttä.

   Lainaa

  20. Tulos: +31 (39 ääntä)
   Tuomas, kyllä se tulee, mutta tosin siitä syystä, kun itse pohdit, että säteileekö tuo rokotettu nyt sitä 5G, vai se seuranta siruko vaikuttaa muihkin vai sairastuko tuo autismiin. Kannattaa hakeutua psykiatrille, ne kyllä auttaa, niin oireet loppuu.

   Lainaa

  21. Tulos: +109 (109 ääntä)
   Ruutukartta: Onko Jasminin ikkunat laitettu umpeen eikä hän omista lämpömittaria, jos säätilan toteamiseen asunnosta poistumatta ainut keino on parveke jolle just nyt ei pääse? Uusavuttomuutta aivan uudella tasolla.
   Forecan ja Ilmatieteenlaitoksen nettisivutkin on jo laittaneet Jasminin banniin, eikö kukaan voi auttaa.

   Lainaa

  22. Tulos: +26 (42 ääntä)
   Olipas paljon tämän kertaisissa mokissa sellaisia ihmisiä kenellä pitäisi olla omat henkilökohtaiset valvojat internetin käytölle. Valtiolle pitäisi saada joku internetin käytön edunvalvontavirasto.

   Lainaa

  23. Tulos: +72 (72 ääntä)
   Laurille plussat jos asia oikeesti tuli loppuunkäsitellyks tolla. Jotenki veikkaan että asiasta vielä kuullaan.

   Lainaa

  24. Johtimeton matelija 19.8.2021 8:46
   Tulos: -11 (21 ääntä)
   Jasmin taitaa olla jollakin tasolla kehitysvammainen, jatkuvasti kyselee Turun säätä vaikka siellä asuu.

   Lainaa

  25. Kykenemätön peura 19.8.2021 9:10
   Tulos: +35 (41 ääntä)
   Mahtaakohan Jasmin olla mun naapuri, kun täällä selviää vasta parkkipaikalla millainen sää oikeasti on. Tänäkin kesänä tullut jo monta yllätystä kun pukeutuu lämpömittarin ja ikkunasta näkyvän säätilan mukaan ja ulkona onkin huomattavasti kuumempaa tai aurinko paistaakin mustien pilvien välistä. En silti ole vielä sortunut kysymään säätä facebookissa.

   Lainaa

  26. Tulos: +62 (74 ääntä)
   Hyvä Tuomas, Kuvailemasi oireet ovat valitettavankin yleisiä tänä päivänä, mutta onneksi useimmiten niihin löytyy hoito. Suurimpaan osaan tapauksista riittää lääkehoito, mutta vakavien oireiden ilmaantuessa myös laitoshoito saattaa tulla kysymykseen. Lisätietoa eri hoitomuodoista saat paikkakuntasi mielenterveyspoliklinikalta. Ystävällisin terveisin, -x-x- Keittiöpsykiatrian erikoislääkäri

   Lainaa

  27. Mäntylahti-Piiras 19.8.2021 9:26
   Tulos: +56 (56 ääntä)
   Laurilla taitaa olla tarvetta vaihtaa isompaan foliohattuun kun nykyinen näyttää kiristävän päätä

   Lainaa

  28. Tulos: +82 (86 ääntä)
   Osaako joku baarityöntekijä vastata, onko laillista edes kertoa asiakkaista ulkopuolisille? Itse aspana muissa yrityksissä työskenneelleenä en ainakaan ikinä yksilöi yhtäkään asiakastani tunnistettavalla tavalla kenellekään ulkopuoliselle. Esim. kerro ystävilleni, että ”Maija Maijanen kävi tänään ostamassa asiat X, Y ja Z. Oli todella raskas tapaus.” Sen sijaan voin sanoa: ”Meillä kävi tänään iäkkäämpi rouva ja oli todella raskas tapaus.” Ja meillä on ehdoton kielto, että asiakkaille ei ikinä saa kertoa, onko henkilö Y tänään/huomenna/milloin työvuorossa. Poikkeuksena tietenkin, jos asiakas tulee vaikka etsimään kadonnutta alaikäistä lastaan tuntomerkkejä vastaan. Silloin on lupa käyttää maalaisjärkeä ja kertoa, onko ollut näköhavaintoa. Mutta muuten itse en ainakaan puhu ulkopuolisille, ketä meillä on tai ei ole asiakkaina.

   Lainaa

  29. Tulos: +79 (79 ääntä)
   Kun viimeinen päivä koittaa hallitus painaa nappia ja tuulimyllyt muuttuvat tulimyllyiksi, jotka jauhavat tulta ja tappuraa täyttäen taivaat kuolemalla... Suomesta tulee Illuminatin liekkimeri, mihin väärinajattelijat karkoitetaan. Näin puhui Zarathustra. /s

   Lainaa

  30. Maistettu siili 19.8.2021 10:19
   Tulos: -4 (14 ääntä)
   Sarkastinen undulaatti: Pieni puolustus, kyllä rokotettujakin häiritsee ihmiset, jotka ovat naama kiinni kännykässä keskellä kaupunkia kävellen jokaisen auton, ihmisen ja polkupyörän alle ilman mitään itsesuojeluvaistoa. 2G näille niin saisivat silmät irtikin ruudusta kun odottavat sivujen/videoiden latautumisia.
   Tais mennä vitsi ohi

   Lainaa

  31. It's a deal 19.8.2021 10:39
   Tulos: +57 (63 ääntä)
   Minua ei erityisemmin häiritse, onko Jasminilla toimivaa parvekkeen ovea, ikkunoita, lämpömittaria tai internetin sääpalveluita. Kaikki Turussa auttakaa, onko hänellä etuovi?

   Lainaa

  32. Kovalentti paimen 19.8.2021 10:42
   Tulos: +84 (92 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Asun täällä länsirannikon raamattuvyöhykkeellä ja meidän suurimpia rokotevastasia ryhmiä ovat a) ruotsinkieliset (Ruotissa lienee jo amerikkalaistyylistä antivaxxer liikehdintää ja syöttävät sitten sitä lahden tällä puolella asuville sukulaisille) ja b) vanhoillislestadiolaiset, jotka harhaoppinsa [...]
   Natsi-Kärkkäisen puoti on ollut bannissa jo vuosikausia. Mikä on vähän harmi koska siellä on hinnat ihan kohdillaan. Mutta äänestän lompakolla.

   Lainaa

  33. Peruuttamaton riikinkukko 19.8.2021 11:09
   Tulos: +43 (45 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Asun täällä länsirannikon raamattuvyöhykkeellä ja meidän suurimpia rokotevastasia ryhmiä ovat a) ruotsinkieliset (Ruotissa lienee jo amerikkalaistyylistä antivaxxer liikehdintää ja syöttävät sitten sitä lahden tällä puolella asuville sukulaisille) ja b) vanhoillislestadiolaiset, jotka harhaoppinsa [...]
   Jos Pietarsaaren alueesta puhut, niin siellä vaikuttaa esikoislestadiolaiset, ei vanhoilliset. Ja ainakin joskus on nimenomaan esikoislestadiolaisten rukoushuoneella levinnyt tuhkarokkoa.

   Lainaa

  34. Kopiseva käärme 19.8.2021 11:11
   Tulos: +61 (61 ääntä)
   Vaikka ne "tuulimyllyt" olisivatkin täynnä öljyä tai muuta palavaa nestettä, niin miten tarkalleen ottaen ne olisivat suuri riski ihmisten hyvinvoinnille? Meinaako se tyyppi että ne on rakennettu niin että ne lavat suihkuttaa sitä palavaa öljyä ympäriinsä, vai kuvitteleeko se että niistä tulee sellaiset atomipommien tasoiset räjähdykset jotka leviää kymmenien kilometrien säteelle? Loppujen lopuksi aika harvassa on ne "tuulimyllyt" jotka pystytetään asutuksen keskelle. Niin paljon kysymyksiä, niin vähän vastauksia..

   Lainaa

  35. Liittoutumaton undulaatti 19.8.2021 11:25
   Tulos: +62 (62 ääntä)
   En ole tajunnut, että tuulimyllyjäkin pitää pelätä.

   Lainaa

  36. Pilkuntarkka hyeena 19.8.2021 11:43
   Tulos: +23 (35 ääntä)
   Tuomakselle vois ehdottaa et laittaa maskin naamaan rokotettujen seurassa niin helpottaa oireet. Tai kaasunaamarin missä on suodattimet tukossa.

   Lainaa

  37. Kipakka päärynä 19.8.2021 11:45
   Tulos: +28 (40 ääntä)
   Tornipöllö: Nämä Tuomakset voisivat perustaa jonkun oman suljetun yhteisön jonnekin hevonkuuseen, mahdollisimman kauas muista ihmisistä. Eipähän ainakaan tarvitsisi huolehtia rokotettuihin törmäämisestä.
   Tämä onkin hyvä idea. Samalla me sivistyneemmän yhteiskunnan puolella voitaisiin tehdä tutkimuksia, kuinka toisen porukan eliniänodote laskee, ihmisiä kuolee flunssaan ja kuinka uudet kulkutaudit kehittyy.

   Lainaa

  38. Räkäpää 19.8.2021 13:29
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Asun täällä länsirannikon raamattuvyöhykkeellä ja meidän suurimpia rokotevastasia ryhmiä ovat a) ruotsinkieliset (Ruotissa lienee jo amerikkalaistyylistä antivaxxer liikehdintää ja syöttävät sitten sitä lahden tällä puolella asuville sukulaisille) ja b) vanhoillislestadiolaiset, jotka harhaoppinsa [...]
   Kylläkin vanhoillislestadiolaisesta mielenmaailmasta erittäinkin kaukana tuo rokotevastaisuus. Onhan niissä toki näkyviä hulluja, kuten muissakin porukoissa, suhteellisesta määrästä en tiedä, mutta enemmänkin heillä on sitä ajatusta, että esivaltaa totellaan ja auktoriteetteja uskotaan.

   Lainaa

  39. Tulos: +34 (42 ääntä)
   Tuomaksen juttu ois hauska ellei nää hörhöt ois niin tosissaan ton kanssa. Mun ystävän äiti Ruotsissa heittää sen ulos asunnosta ja antoi lopputilin perheyrityksestä, vain koska tää kaveri aikoo ottaa rokotteen.

   Lainaa

  40. Tulos: +42 (44 ääntä)
   Ruutukartta: Onko Jasminin ikkunat laitettu umpeen eikä hän omista lämpömittaria, jos säätilan toteamiseen asunnosta poistumatta ainut keino on parveke jolle just nyt ei pääse? Uusavuttomuutta aivan uudella tasolla.
   Jotenkin muistelisin, että tässä oli sellainen keissi, että Jasmin halusi vain noilla kyselyillään päästä ilmoittamaan miten asuu todella hienossa ja korkeassa rakennuksessa. "Kun on niin hirveän vaikea täältä XX-kerroksesta lähteä tuonne kadulle tarkistamaan säätä, kun parvekkeen ovi on rikki"

   Lainaa

  41. Kriitikkojako? 19.8.2021 17:40
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Asun täällä länsirannikon raamattuvyöhykkeellä ja meidän suurimpia rokotevastasia ryhmiä ovat a) ruotsinkieliset (Ruotissa lienee jo amerikkalaistyylistä antivaxxer liikehdintää ja syöttävät sitten sitä lahden tällä puolella asuville sukulaisille) ja b) vanhoillislestadiolaiset, jotka harhaoppinsa [...]
   Mm. juurikin tuon seudun osalta juttua on tarkemminkin, mutta kokonaisuutenakin mielenkiintoista keskustelua rokotevastaisuudesta löytyy YouTubesta hakusanoilla:
   Rokotekriittisyys Noin viikon studio

   Lainaa

  42. Itseasiassa 19.8.2021 18:30
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Aikoinaan kävin nuorten suosimassa kahvilassa, johon teinien vanhemmat soittivat etsiessään lapsiaan. Sieltä tiskin takaa sitten huudeltiin milloin ketäkin lankapuhelimeen.

   Lainaa

  43. Mustankipeä kirsikka 19.8.2021 18:46
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Aina voi laittaa mekon. Ei oo keli vaan asenne- ja halukysymys. Kai tolla nyt jotain ikkunoita on ettei tarvi parvekkeelle mennä tai netissä kysellä

   Lainaa

  44. Hiilineutraali piimä 19.8.2021 19:39
   Tulos: +46 (52 ääntä)
   Itselle kävi niin, että rokotuksessa antoivat vahingossa minulle supersotilasseerumin. Minulle kasvoi suomut ja syöksen nykyään tulta! Olen pitänyt aika matalaa profiilia asiasta, mutta jonkinlainen supersankari minusta voisi tulla. Tai superpahis, jos annan vahingossa kykyni väärän organisaation käyttöön.

   Lainaa

  45. Rohkea satuhahmo 19.8.2021 19:41
   Tulos: +30 (36 ääntä)
   Ajatelkaa jos Tuomas sairastuisi vielä sähköallergiaan. Saisi "oireita" sekä sähkölaitteista että rokotetuista.

   Lainaa

  46. Pilvetön appelsiini 19.8.2021 20:41
   Tulos: +49 (55 ääntä)
   Temmi: Kun tuon harhaisen energian valjastaisi edes puoliksi johonkin järkevään, nuokin saattaisi siirtyä sossun rahoilta palkkatöihin
   Miten niin sossun rahoilla... ihan yhtä hyvin voi olla töissä käyvää sakkia. Se ei katso sosiaalista statusta kun hurahtaa hörhöilyteorioihin ym.

   Lainaa

  47. Kasvava gorilla 19.8.2021 23:39
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   Kopiseva käärme: Vaikka ne "tuulimyllyt" olisivatkin täynnä öljyä tai muuta palavaa nestettä, niin miten tarkalleen ottaen ne olisivat suuri riski ihmisten hyvinvoinnille? Meinaako se tyyppi että ne on rakennettu niin että ne lavat suihkuttaa sitä palavaa öljyä ympäriinsä, vai kuvitteleeko se että niistä tulee [...]
   Tai edes viitsisivät ottaa asioista selvää, mutta meidän lampaiden mielipiteet eivät näitä yksinäisiä itsenäisesti ajattelevia älykkäitä susia kiinnosta.

   Lainaa

  48. Tahdistamaton keiju 20.8.2021 2:38
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Ruutukartta: Onko Jasminin ikkunat laitettu umpeen eikä hän omista lämpömittaria, jos säätilan toteamiseen asunnosta poistumatta ainut keino on parveke jolle just nyt ei pääse? Uusavuttomuutta aivan uudella tasolla.
   Tosin lämpömittaria ei tarvitse omistaa kun lämpötilan voi katsoa puhelimesta tai netistä.

   Lainaa

  49. Kouluttamaton muurahainen 20.8.2021 7:39
   Tulos: +28 (28 ääntä)
   Liittoutumaton undulaatti: En ole tajunnut, että tuulimyllyjäkin pitää pelätä.
   En minäkään tajunnut ennen kuin tuohon lähelle alettiin suunnitella tuulivoimalaa. Naapurit ovat sen jälkeen tehneet hyvin selväksi, että se on todella vaarallista. Täällä kerätään adresseja ja järjestellään mielenosoituksia sitä vastaan jne. Joten ehkä sinäkin opit, kunhan tarpeeksi lähelle sellaisia on tulossa. Melkein jo odotan innolla, miten me kuollaan kaikki tuulimyllyihin.

   Lainaa

  50. Murea orava 20.8.2021 7:41
   Tulos: -43 (65 ääntä)
   Jännä kuinka sitä heti on ns. rokotevastainen jos ei halua ottaa rokotetta joka ei edes loppupeleissä estä mitään. Sit nämä sankarit täälläkin esim. toivoo niille kaikkee pahaa. Tietenkin pitävät itteään hyvinä ihmisinä. Jännä kyllä tällee kun oon muuten rokotettu, mut en sit tätä rokotetta halua ottaa nii saan kuulla olevani foliohattu antivaxxer. Jeps jeps.

   Lainaa

  51. Tulos: +53 (71 ääntä)
   Murea orava: Jännä kuinka sitä heti on ns. rokotevastainen jos ei halua ottaa rokotetta joka ei edes loppupeleissä estä mitään. Sit nämä sankarit täälläkin esim. toivoo niille kaikkee pahaa. Tietenkin pitävät itteään hyvinä ihmisinä. Jännä kyllä tällee kun oon muuten rokotettu, mut en sit tätä rokotetta halua ottaa nii saan kuulla olevani foliohattu antivaxxer. Jeps jeps.
   "Oma selvitystyö" siitä, miten rokote "ei edes estä mitään" ja kymmenen minuutin googlaus nyt vaan ei ole yhtä arvokasta kuin oikeasti vertaisarvioitu, tieteellinen tutkimus.
   Itse riskiryhmäläisenä kyllä toivon jokaisen rokottamattoman pysyvän mieluiten vaikka toisessa kaupungissa. Ei huvittaisi joutua ventilaattoriin siksi, että joku veijari on katsonut pari videota ja pitää itseään nyt virologian asiantuntijana.

   Lainaa

  52. Tahraton järvisieni 20.8.2021 8:36
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Tuon viimeisen kohdan Lauri on ihan tunnettu tapaus, ei tarvitsisi edes sukunimeä peittää.

   Lainaa

  53. Pesty oppilas 20.8.2021 9:15
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Iida on kiva

   Lainaa

  54. Murea orava 20.8.2021 9:15
   Tulos: -35 (49 ääntä)
   Just: "Oma selvitystyö" siitä, miten rokote "ei edes estä mitään" ja kymmenen minuutin googlaus nyt vaan ei ole yhtä arvokasta kuin oikeasti vertaisarvioitu, tieteellinen tutkimus. Itse riskiryhmäläisenä kyllä toivon jokaisen rokottamattoman pysyvän mieluiten vaikka toisessa kaupungissa. Ei huvittaisi [...]
   Eli just tota tarkoitan. Aletaan heti kitiseen jostain YouTube videoista. Ihanko sulla ois mitään käsitystä siitä miksi päädyin tähän lopputulokseen.
   No mut tämä olikin kyllä odotettavissa. :) 

   Lainaa

  55. Kolkko lokki 20.8.2021 11:56
   Tulos: +9 (17 ääntä)
   Temmi: Kun tuon harhaisen energian valjastaisi edes puoliksi johonkin järkevään, nuokin saattaisi siirtyä sossun rahoilta palkkatöihin
   Ei ne jouda palkkatöihin kun pitää kohta lähteä etsimään sitä litteän Maan reunaa.

   Lainaa

  56. Kesytön varis 20.8.2021 14:41
   Tulos: +30 (42 ääntä)
   Murea orava: Eli just tota tarkoitan. Aletaan heti kitiseen jostain YouTube videoista. Ihanko sulla ois mitään käsitystä siitä miksi päädyin tähän lopputulokseen. No mut tämä olikin kyllä odotettavissa. :) 
   Ihan kuin sillä olis mitään väliä, miksi päädyit tuohon lopputulokseen. Loppupeleissä ne rokotukset nimenomaan estää mitään, nimittäin vaikeaa tautimuotoa.
   Hymiöitä vaan sinnekin!

   Lainaa

  57. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Tornipöllö: Nämä Tuomakset voisivat perustaa jonkun oman suljetun yhteisön jonnekin hevonkuuseen, mahdollisimman kauas muista ihmisistä. Eipähän ainakaan tarvitsisi huolehtia rokotettuihin törmäämisestä.
   Nämä Tuomakset päätyisivät neuvoasi noudattaessaan lopulta tekemään talebanit ja sitä kukaan varmaan haluaa vielä vähemmän. Ei taida oman yhteiskunnan perustaminen olla ihan yhtä helppoa käytännössä kuin kuvitelmissa. Missä täällä edes on maata, jossa voi elää omilla ehdoillaan ja oikeasti suljetussa yhteiskunnassa törmäämättä sen ulkopuolisiin ihmisiin? Marie Byrd saarelle oma yhteiskunta?

   Lainaa

  58. Murea orava 20.8.2021 18:28
   Tulos: -29 (35 ääntä)
   Kesytön varis: Ihan kuin sillä olis mitään väliä, miksi päädyit tuohon lopputulokseen. Loppupeleissä ne rokotukset nimenomaan estää mitään, nimittäin vaikeaa tautimuotoa. Hymiöitä vaan sinnekin!
   Joo hieno homma! Ei se kuitenkaan estä tartuttamista. Niin en näe siinä yhtään mitään järkeä. 
   No onhan sillä väliä, kun heti ollaan olettamassa mitälie.
   Mut hei! Tsemppiä niiden tulevien rokotusten kanssa. Ja hymiötä myös! :) 

   Lainaa

  59. Periytyvä hauki 20.8.2021 22:16
   Tulos: +11 (23 ääntä)
   Mulla on unelma. Eristetty saarivaltio jossa ois rokotukset ja lääkkeet kielletty, lääkärien tilalla homeopaatteja ja shamaaneita, kaikki ketodieetillä ja presidenttinä Antti Heikkilä. Ja sinne muuttais kaikki tiede- ja rokotevastaiset ja muut huuhaatyypit kaikkialta maailmasta. Todennäköisesti sinne tulis niiden mukana kulkutauti ja pari ja kaikki kuolis samalla kun homeopaatit antais niille vettä ja shamaanit hopeavettä. Samalla päästäis eroon isosta määrästä ilmastonmuutosdenialisteja ja muita hulluja.

   Lainaa

  60. Puhelias lintu 20.8.2021 22:20
   Tulos: +10 (20 ääntä)
   Tuomas. Oireet rokotettujen läsnäolosta voisi johtua päänsärystä jonka saat siitä, että ymmärrät kaikkien muiden olevan reilusti sinua älykkäämpiä. Mutta selittävä tekijä lienee muualla koska olet niin tyhmä, et edes ymmärrä tyhmyyttäsi, mistä dunning-kruger efekti pitää huolen. Muutenhan voisit jopa tulla fiksummaksi! Valitettavasti syynä taitaa olla nosebo-efekti.

   Lainaa

  61. Tulos: -13 (15 ääntä)
   Puhelias lintu: Tuomas. Oireet rokotettujen läsnäolosta voisi johtua päänsärystä jonka saat siitä, että ymmärrät kaikkien muiden olevan reilusti sinua älykkäämpiä. Mutta selittävä tekijä lienee muualla koska olet niin tyhmä, et edes ymmärrä tyhmyyttäsi, mistä dunning-kruger efekti pitää huolen. Muutenhan voisit [...]
   :D oota ku tajuat mitä dunning-kruger tarkoittaa. Voisin odotella täs ja katella reaktiota.

   Lainaa

  62. Maksettu kolibri 21.8.2021 10:38
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   It's a deal: Minua ei erityisemmin häiritse, onko Jasminilla toimivaa parvekkeen ovea, ikkunoita, lämpömittaria tai internetin sääpalveluita. Kaikki Turussa auttakaa, onko hänellä etuovi?
   Minua kieltämättä hieman häiritsee rikki oleva parvekkeen ovi, se kun on yksi pelastustie. Toivottavasti korjataan pian.

   Lainaa

  63. Moitittava metsämarja 21.8.2021 12:32
   Tulos: +21 (31 ääntä)
   Murea orava: Jännä kuinka sitä heti on ns. rokotevastainen jos ei halua ottaa rokotetta joka ei edes loppupeleissä estä mitään. Sit nämä sankarit täälläkin esim. toivoo niille kaikkee pahaa. Tietenkin pitävät itteään hyvinä ihmisinä. Jännä kyllä tällee kun oon muuten rokotettu, mut en sit tätä rokotetta halua ottaa nii saan kuulla olevani foliohattu antivaxxer. Jeps jeps.
   Jokainen, joka perustaa päätöksensä olla ottamatta rokotetta kaiken maailman huuhaatietoon, on foliohattu antivaxxer eli huuhaahan uskova ihminen. Sinun tapauksessasi huuhaata on se, ettei rokote estäisi mitään. Se estää erittäin tehokkaasti vakavan taudin ja melko hyvin myös lievän taudin. Se, miksi rokotettunakaan ei saa vielä elää kuin olisi vuosi 2019, johtuu siitä, ettei kukaan voi tietää etukäteen, kuuluuko siihen enemmistöön, joka ei sairastu, vai siihen vähemmistöön, joka edelleen voi sairastua rokotteesta huolimatta, tosin paljon lievemmin kuin ilman rokotetta, ja levittää tautia eteenpäin.
   Minkään rokotteen teho ei ole 100 %. Hyvin ne silti ovat näyttäneet toimivan ja oletan, että sinutkin on rokotettu esimerkiksi poliota ja tuhkarokkoa vastaan, vaikka aina on niitä, jotka voivat sairastua polioon tai tuhkarokkoon saamastaan rokotteesta huolimatta. Olettaisin, että käytät myös autoillessasi turvavyötä, vaikka ihmisiä kuolee liikenteessä turvavyön käytöstä huolimatta.

   Lainaa

  64. Sitkas karjalanpiirakka 21.8.2021 18:42
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Eivät kaikki rokottamattomat tietenkään ole huuhaaideologeja. Tiedän ihmisiä jotka ovat jättäneet ottamatta ihan silkkaa laiskuuttaankin. Mutta jos levität propagandaa rokotetta vastaan, olet rokotevastainen, piste. Ihan turha sepittää selityksiä. Toisaalta kuoleman/tautien toivominen yhtään kenellekkään on mielestäni kyllä epäsivistynyttä.

   Lainaa

  65. Tulos: -1 (1 ääni)
   Kopiseva käärme: Vaikka ne "tuulimyllyt" olisivatkin täynnä öljyä tai muuta palavaa nestettä, niin miten tarkalleen ottaen ne olisivat suuri riski ihmisten hyvinvoinnille? Meinaako se tyyppi että ne on rakennettu niin että ne lavat suihkuttaa sitä palavaa öljyä ympäriinsä, vai kuvitteleeko se että niistä tulee [...]
   Tiedän yhden tapauksen jossa tuulimylly todellakin roiskutti lavoista öljyä. Palavaa se ei ollut.

   Lainaa

  66. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Kesytön varis: Ihan kuin sillä olis mitään väliä, miksi päädyit tuohon lopputulokseen. Loppupeleissä ne rokotukset nimenomaan estää mitään, nimittäin vaikeaa tautimuotoa. Hymiöitä vaan sinnekin!
   Ei estä. Rokotukset, kasvomaskit, ero jonossa, käsidesi, .... mikään ei ESTÄ. Ne kaikki vähentää todennäköisyyksiä. Sairastumisen t.n. on rokotteen jälkeen "enää" 40% (vai mitä lie), vakavan taudin t.n. pari prossaa, kuoleman hyvin pieni. Juuri täsmälleen kuin turvavyö - todella surkeella tuurilla siitä voi olla myös haittaa.

   Lainaa

  67. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Murea orava: Joo hieno homma! Ei se kuitenkaan estä tartuttamista. Niin en näe siinä yhtään mitään järkeä.  No onhan sillä väliä, kun heti ollaan olettamassa mitälie. Mut hei! Tsemppiä niiden tulevien rokotusten kanssa. Ja hymiötä myös! :) 
   Ei niin ESTÄ. Tekee vaan todennäköisyyden paljon pienemmäksi. Kas kun terve ei tartuta (oireeton voi, toki, terve ei).

   Lainaa

  68. Tilattava tuhatjalkainen 21.8.2021 22:45
   Tulos: 0 (10 ääntä)
   Periytyvä hauki: Mulla on unelma. Eristetty saarivaltio jossa ois rokotukset ja lääkkeet kielletty, lääkärien tilalla homeopaatteja ja shamaaneita, kaikki ketodieetillä ja presidenttinä Antti Heikkilä. Ja sinne muuttais kaikki tiede- ja rokotevastaiset ja muut huuhaatyypit kaikkialta maailmasta. Todennäköisesti [...]
   Aika sairasta toivoa isolle osalle ihmisistä kuolemaa vaan sen takia, että ovat erimieltä kanssasi. Entä jos heillä olisi lapsia, joita vanhemmat eivät anna rokottaa, tulisiko heidänkin kuolla?

   Lainaa

  69. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Juu, ei baari ole velvollinen ja myöskin se on vastoin lakia

   Lainaa

  70. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Temmi: Kun tuon harhaisen energian valjastaisi edes puoliksi johonkin järkevään, nuokin saattaisi siirtyä sossun rahoilta palkkatöihin
   Ennen maailmassa kaikki harhaiset toimitettiin lähetteellä lähimpään houruinhoitolaan, jossa pää palautettiin normaaliksi sähköllä tai lääkkeillä. Ja sekopäät pidettiin suljetulla osastolla niin kauan kuin harhoja leviteltiin julkiselle paikalle. No, eipä enää. Nyt niillä piruilla on lisäksi kaikille avoimia alustoja, joilla sama harhaisten lauma käy komppaamassa. Osa on perustanut puolueenkin, ja saanut sen rekisteriin nimellä perussuomalaiset.

   Lainaa

  71. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Murea orava: Jännä kuinka sitä heti on ns. rokotevastainen jos ei halua ottaa rokotetta joka ei edes loppupeleissä estä mitään. Sit nämä sankarit täälläkin esim. toivoo niille kaikkee pahaa. Tietenkin pitävät itteään hyvinä ihmisinä. Jännä kyllä tällee kun oon muuten rokotettu, mut en sit tätä rokotetta halua ottaa nii saan kuulla olevani foliohattu antivaxxer. Jeps jeps.
   Estäminen ei ole tässä se juttu vaan todennäköisyyksien vähentäminen kuten tuolla jo olikin sanottu. Onhan se nyt ihan jees jos on vain 10 % mahdollisuus sairastua vakavasti kuin jos ilman rokotetta 80% mahdollisuus (luvut vedetty päästä). Pahan toivominen muille toki on ikävää mutta periaatteessa rokottamattomat ovat potentiaalinen pahantekijä muille koska a) voivat sairastua helpommin b) voivat täten levittääkin tautia helpommin. Jotkut siis saattavat toivoa ikävää toisille mutta rokottamattomat ihan käytännössä asettavat itsensä ja muut tarpeettomaan vaaraan. Lisäksi se että ottaa jotkut rokotteet ei poissulje sitä että voi olla "antivaxxer" jotain muuta rokotetta vastaan. Punnitsin itsekin pitkään koronarokotetta sen taannoisen narkolepsiaan liitetyn rokotteen vuoksi. En myöskään ole ottanut kausirokotteita. Olen siis hyvinkin kaltaisesi mutta mielestäni tämä korona on vähän eri juttu nyt.
   Noin muuten pyrin yleensäkin ottaen pysymään kotona pienessäkin flunssassa enkä myöskään laita lapsia päiväkotiin tai kouluun jos on vähäkin räkäinen olo. Toisin kuin ikävän moni muu ja sitten se oma jälkikasvu onkin kotona ikävän usein juuri näiden takia.

   Lainaa

  72. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Asun täällä länsirannikon raamattuvyöhykkeellä ja meidän suurimpia rokotevastasia ryhmiä ovat a) ruotsinkieliset (Ruotissa lienee jo amerikkalaistyylistä antivaxxer liikehdintää ja syöttävät sitten sitä lahden tällä puolella asuville sukulaisille) ja b) vanhoillislestadiolaiset, jotka harhaoppinsa [...]
   Anteeks vaan, mutta Luodossa asuvat lestadiolaiset kuuluvat vanhoillislestadiolaisuudesta erkaantuneeseen ryhmään, jota kutsutaan nimellä pikkuesikoiset tai rauhansanalaiset. Ruotsinkieliset pikkuesikoiset eivät yleensä ole Rauhan Sanan jäseniä, vaan heillä on oma järjestö nimeltään LFF (Laestadianernas Fridsföreningars Förbund). Tämä ryhmä on pieni, alle kymmenen tuhannen joukko, jolla ei ole mitään yhteistyötä vanhoillislestadiolaisten (= SRK, Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistys, n. 100000 yhteisöön kuuluvaa) kanssa. Kärkkäisen tausta kyllä on vanhoillislestadiolaisuudessa, en tiedä onko enää aktiivinen siinä liikkeessä. 
   Koko mun suku on vanhoillislestadiolaisia, ja enemmistö ottanut rokotteet, niin tän uusimman ku kaikki ’perusrokotteetkin’. Toki joukossa on muutamia, jotka empivät sen ottamista, ihan niinku jokaisessa ihmisryhmässä olipa sitten homo, hetero, ateisti, katolinen tai helluntailainen. 

   Lainaa

  73. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Peruuttamaton riikinkukko: Jos Pietarsaaren alueesta puhut, niin siellä vaikuttaa esikoislestadiolaiset, ei vanhoilliset. Ja ainakin joskus on nimenomaan esikoislestadiolaisten rukoushuoneella levinnyt tuhkarokkoa.
   Pikkuesikoisia ovat. Esikoislestadiolaiset taas löytyy lähinnä Etelä-Suomesta, Lahden ja Porin suunnalta.

   Lainaa

  74. Luha salaatti 29.8.2021 20:50
   Tulos: -3 (3 ääntä)
   Just: "Oma selvitystyö" siitä, miten rokote "ei edes estä mitään" ja kymmenen minuutin googlaus nyt vaan ei ole yhtä arvokasta kuin oikeasti vertaisarvioitu, tieteellinen tutkimus. Itse riskiryhmäläisenä kyllä toivon jokaisen rokottamattoman pysyvän mieluiten vaikka toisessa kaupungissa. Ei huvittaisi [...]
   Mua ei oikeasti kiinnosta, ku oletko koronaan vai jäätkö auton alle. Eikä niiden tuttujen takia, joita täällä nyt "pelastetaan" ja painostetaan ottamaan rokote. Ääneen tätä ei voi sanoa, mutta ei ole mun vikani tai murheeni, jos joku on niin perussairas, että voi saada jonkun taudin ja kuolla siihen sen perussairauden sijaan.
   En ole ottanut influenssarokotteitakaan ikinä, koronarokote on yhtä hyödyllinen tulevia muunnoksia vastaan. Olisin ennemmin sairastunut koronaan, kuin vaihtoehtona yli puolentoista vuoden eristäytyminen. Joka ei tee edes perussairaalle hyvää, kun ei ole elämää ympärillä. 
   Mielenkiinnolla odotan yhteiskunnan vapautumista ja sitä lopputulosta, jonka seurauksia korjataan. Saatiin sentään vanhukset elämään ehkä vuoden kauemmin ja tilalle itsemurhia, kotiväkivaltaa, työttömyyttä ja kurjaa elämää. Mut ainakin ollaan elossa, jee. 

   Lainaa

  75. Kylmänkostea biisoni 30.8.2021 2:20
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Jon: Tuomaksen juttu ois hauska ellei nää hörhöt ois niin tosissaan ton kanssa. Mun ystävän äiti Ruotsissa heittää sen ulos asunnosta ja antoi lopputilin perheyrityksestä, vain koska tää kaveri aikoo ottaa rokotteen.
   Tsemppiä ystävällesi, toivottavasti karma muistaa perhettään. Tuttavapiirissä myös tapaus missä perhe katkaisi välit kun tytär otti rokotteen.

   Lainaa

  76. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Pelottavaa, että keskuudessamme kulkee niin harhaisia ihmisiä kuin Tuomas!

   Lainaa

  77. Toistuva jääkarhu 11.11.2021 1:34
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Sprinkles: Osaako joku baarityöntekijä vastata, onko laillista edes kertoa asiakkaista ulkopuolisille? Itse aspana muissa yrityksissä työskenneelleenä en ainakaan ikinä yksilöi yhtäkään asiakastani tunnistettavalla tavalla kenellekään ulkopuoliselle. Esim. kerro ystävilleni, että ”Maija Maijanen kävi tänään [...]
   Ei meillä mitään asiakkaita koskevaa vaitiolovelvollisuutta lain puolesta ole, mutta vetoamme silti tähän jos joku soittelee puolisonsa perään ☺️ Voihan ravintola itse laatia työpaikalle tällaisen säännöksen, mutta ei siitä seuraamuksia tule vaikka sitä rikkoisikin.

   Lainaa

  78. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Toistuva jääkarhu: Ei meillä mitään asiakkaita koskevaa vaitiolovelvollisuutta lain puolesta ole, mutta vetoamme silti tähän jos joku soittelee puolisonsa perään ☺️ Voihan ravintola itse laatia työpaikalle tällaisen säännöksen, mutta ei siitä seuraamuksia tule vaikka sitä rikkoisikin.
   En mäkään tosiaan ole laissa moiseen kohtaan törmännyt, mutta ei missään mun työpaikassani ole ollut tapana kertoa, kuka on asiakkaana. Poikkeus on toki joku tuttu Pena, joka soittaa baarin puhelimeen, että viitsitkö sanoa Matille, että katsoo puhelintaan välillä ja vastaa mulle, kun tietää, että tyypit tuntevat toisensa ja ovat kavereita.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: baari, parveke, puhelu, rokotus, soittaa, sää, säätiedot, tuulimyllyt, tuulivoima, öljy