Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 177

Osaatko käyttää herätyskelloa oikein?
Suurenna näkymä
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 177

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 58 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -170 (414 ääntä)
   Tälle rotkolle olisi pitänyt tarjota safkat sen takia, että se ei itse jaksa liikkua ulos autosta eikä auton sisälläkään sen vertaa että ylettyisi tiskille asti. Mä voin Jenna tarjota sulle hyppynarun mutta mäkkiateriaa en.

   Lainaa

  2. Tulos: +161 (173 ääntä)
   Niin minullakin, Minna, niin minullakin.

   Lainaa

  3. Invariantti raadonsyöjä 31.8.2021 1:30
   Tulos: +63 (77 ääntä)
   Mitä...hittoa....???

   Lainaa

  4. Riskaabeli raadonsyöjä 31.8.2021 1:37
   Tulos: +257 (269 ääntä)
   Aivot surkastui tota drive-inEN tilannetta tulkitessa.

   Lainaa

  5. Näsäviisas riikinkukko 31.8.2021 1:40
   Tulos: +503 (505 ääntä)
   Ihana ajatus, että Katariina yksin asuessaan on väännellyt minuuttiviisaria miten sattuu, aina herännyt satunnaisesti joko myöhässä tai ajoissa ja sen seurauksena koko elämänsä pitänyt itseään huonona ajankäyttäjänä

   Lainaa

  6. Ravitseva laama 31.8.2021 2:14
   Tulos: -8 (140 ääntä)
   Ehkä turhaa, mutta pieni niksi perinteisen herätyskellon käyttöön: Kun laitan herätyskellon soimaan, varmistan oikean ajan siten, että herätysviisarin kääntämisen jälkeen laitan herätyksen päälle ja sitten käännän kellonaikaa eteenpäin niin, että saan tietää minuutilleen, mihin aikaan soiminen alkaa. Jos tahdon tarkalleen jonkin tietyn ajan, varsinkin muun kuin tasatunnin, pitää ehkä säätää pari kertaa kunnes osuu oikeaan. Satuin lukemaan vähän aikaa sitten erään suomalaisen nettikaupan herätyskellon tuotearvosteluja, joissa haukuttiin herätysjan epätarkkuutta, mutta tämä keino olisi saattanut ratkaista asian.

   Lainaa

  7. Tulos: +164 (178 ääntä)
   Kun ekaa kertaa pitkästä aikaa on varsinaiseen kelloon väännelly herätystä, on itelläkin tullut hetken tööt että mistäs ne minuutit laitettiinkaan? :'D Mutta vain hetken. Ja tosiaan, miten ihmeessä ne aamut sitten..? Onko sängyn vieresä toinen kello josta tarkistaa oikean ajan herättyään "seittemältä", vai tuleeko yllätys vastaan keittiössä kun ei olekaan aikaa aamukahville, vai onko ohjelmassa joka-aamuinen sanaharkka pomon kanssa, kun Katariina oli taas puoli tuntia myöhässä töistä! Vai meneekö se vaan nukkumaan aina tasatunnein niin ettei minuuttiviisaria tarvi paljon siirrellä. Ja laitetaanko herätyskelloa ikinä takaisin oikeaan aikaan, vai onks se jo 16h väärässä ajassa ja siitä vaan aina seuraavaan seittemään herätys?!

   Lainaa

  8. Työtön myyrä 31.8.2021 6:31
   Tulos: +169 (175 ääntä)
   Tuo herätyskello moka jäi vähän tyngäksi. Mokailija kertoi myöhemmin, että asetettuaan herätysviisarin oikein hän vielä kääntää minuuttiviisarin oikeaan aikaan. Prosessi siis minuuttiviisari esim. vartin yli jos haluaa herätyksen 7:15. Sitten herätysviisari 7 ja tämän jälkeen vielä minuuttiviisari todelliseen sen hetkiseen aikaan takaisin.

   Lainaa

  9. Iätön metso 31.8.2021 7:09
   Tulos: +167 (175 ääntä)
   Työtön myyrä: Tuo herätyskello moka jäi vähän tyngäksi. Mokailija kertoi myöhemmin, että asetettuaan herätysviisarin oikein hän vielä kääntää minuuttiviisarin oikeaan aikaan. Prosessi siis minuuttiviisari esim. vartin yli jos haluaa herätyksen 7:15. Sitten herätysviisari 7 ja tämän jälkeen vielä minuuttiviisari todelliseen sen hetkiseen aikaan takaisin.
   KIITOS! <3333 Tämä kommentti vastasi kaikkiin avoimiin kysymyksiin mitä tuosta tuli. Nyt voi mennä nukkumaan

   Lainaa

  10. Tulos: -14 (34 ääntä)
   Siis mäki muistan lapsena väännelleeni kellon viisareita haluttuun herätysaikaan, koska perfectionistina halusin, et se herättää esim. tarkalleen 6.15. Sit tarkasti herätysviisari tuntiviisarin keskelle ja testaus, et soi varmasti. Sen jälkeen käänsin takas oikeeseen aikaan. Mut miks tossa mokassa kuulosti siltä, et kääntää vaa herätystä ja minuuttiviisaria. Eihän siinä oo mitään järkeä. Ja tasaaan sen kellon saa kyllä laitettua tarkalleen muutenki.

   Lainaa

  11. Kahen kilon kalori 31.8.2021 7:15
   Tulos: +118 (134 ääntä)
   Työtön myyrä: Tuo herätyskello moka jäi vähän tyngäksi. Mokailija kertoi myöhemmin, että asetettuaan herätysviisarin oikein hän vielä kääntää minuuttiviisarin oikeaan aikaan. Prosessi siis minuuttiviisari esim. vartin yli jos haluaa herätyksen 7:15. Sitten herätysviisari 7 ja tämän jälkeen vielä minuuttiviisari todelliseen sen hetkiseen aikaan takaisin.
   Ei se tosta yhtään fiksumpaa tee.

   Lainaa

  12. jukkapalmu 31.8.2021 7:17
   Tulos: +96 (154 ääntä)
   Jos se on miehensä kanssa drive in- kaistalla niin eikö se ole ihan sama kumpi ne maksaa!!?? "Mies tarjoaa"? Jumalauta jos asutaan yhdessä niin mitä väliä on kuka maksaa ja mitä?

   Lainaa

  13. Viitseliäs siili 31.8.2021 7:27
   Tulos: +108 (114 ääntä)
   Elli: Siis mäki muistan lapsena väännelleeni kellon viisareita haluttuun herätysaikaan, koska perfectionistina halusin, et se herättää esim. tarkalleen 6.15. Sit tarkasti herätysviisari tuntiviisarin keskelle ja testaus, et soi varmasti. Sen jälkeen käänsin takas oikeeseen aikaan. Mut miks tossa mokassa [...]
   perfectionistina

   Lainaa

  14. Karkea albatrossi 31.8.2021 8:08
   Tulos: +91 (99 ääntä)
   Ei ihan liity aiheeseen, mutta melkein. Muistan lukeneeni joskus tän vuoden puolella tutkimuksen/kyselyn, jossa kerrottiin, et ihmisillä on yhä enemmän vaikeuksia tulkita analoogista kelloa,koska joka digitaaliset on jo yleisempiä. En tiedä, voisko tämmöset ongelmat herätyskellon käytössä liittyä tohon jotenkin, mutta huolestuttavaa joka tapauksessa. Jos ei oo kyse vaan hetkellisestä ajatuskatkoksesta.

   Lainaa

  15. Laskelmoiva tonttu 31.8.2021 8:23
   Tulos: +19 (75 ääntä)
   jukkapalmu: Jos se on miehensä kanssa drive in- kaistalla niin eikö se ole ihan sama kumpi ne maksaa!!?? "Mies tarjoaa"? Jumalauta jos asutaan yhdessä niin mitä väliä on kuka maksaa ja mitä?
   Mä ymmärsin niin, että tarkoitti tuolla tarjoamisella sitä, että mies olisi tarjonnut sitä maksuvälinettä sille päätteelle, koska oli kuskin paikalla ollessaan lähempänä eikä vain olisi käskenyt nousemaan autosta maksaakseen. Voin toki olla väärässäkin, kun ulosanti tuossa oli vähän heikohko tai mun aamu-utuiset aivot ei vaan nyt handlaa tätä hommaa.

   Lainaa

  16. Tulos: +104 (106 ääntä)
   Mitähän tuolla sormenjälkitunnistimella nyt oikeastaan tarkoitettiin. Jos/kun on puhelimella maksamassa niin eikö riitä että aktivoi maksamisen sillä sormellaan ja sitten antaa apukuskille joka vilauttaa sinne maksulaitteeseen puhelinta? Vai onko jossain puhelimessa sellainen toiminto että täytyy jatkuvasti pitää sormea ’lukijalla’ maksaessa?

   Lainaa

  17. Tulos: -45 (51 ääntä)
   Kun Jenna kirjoittaa että jääräpäisesti kurottelua jatkamalla onnistui, niin haluan tulkita miehen kommentin juurikin niin että tällä tavalla kuka tahansa mieskin olisi toiminut, eikä suinkaan niin että mies olisi jääräpäisyyden sijaan käyttänyt järkeä ja noussut autosta. Siitä tasa-arvolle pisteet että naiset alkavat tosiaan nykyisin käyttäytyä yhtä pöljästi kuin miehet, kun varsinkaan julkisella paikalla ei voi näyttää virhettään nöyrtymällä vaihtamaan toimintatapaa. Jennalla ei kuitenkaan ole varaa olettaa että mies tarjoaa hänelle ruoat pelkän sukupuolen takia, se asia hänen kannattaisi perustella tarjoamalla silloin tällöin ruoat miehelle itse.

   Lainaa

  18. Tulos: +84 (92 ääntä)
   Vittu mitä sönkötystä suurin osa noista mokista. Ihmiset eivät osaa enää kirjoittaa.

   Lainaa

  19. Sisäänlämpiävä järvisieni 31.8.2021 9:25
   Tulos: -1 (21 ääntä)
   Ravitseva laama: Ehkä turhaa, mutta pieni niksi perinteisen herätyskellon käyttöön: Kun laitan herätyskellon soimaan, varmistan oikean ajan siten, että herätysviisarin kääntämisen jälkeen laitan herätyksen päälle ja sitten käännän kellonaikaa eteenpäin niin, että saan tietää minuutilleen, mihin aikaan soiminen alkaa. [...]
   Pieni niksi. Osta toimiva herätyskello, niin ei tarvitse kikkailla.

   Lainaa

  20. Takkuinen hilleri 31.8.2021 9:44
   Tulos: -74 (88 ääntä)
   jukkapalmu: Jos se on miehensä kanssa drive in- kaistalla niin eikö se ole ihan sama kumpi ne maksaa!!?? "Mies tarjoaa"? Jumalauta jos asutaan yhdessä niin mitä väliä on kuka maksaa ja mitä?
   Kyseessä oli avomies, ei aviomies, ellei Jenna kirjoittanut sitäkin päin honkia.

   Lainaa

  21. Tulos: +51 (75 ääntä)
   En kehdannut Sirpan ketjuun kommentoida, mutta onneksi nyt voi huudella nimimerkin takaa. Miten, siis MITEN, ei voi tietää miten imuria käytetään oikein? Eikö ole koskaan missään nähnyt mille imurointi näyttää, ja tajunnut että hei, sitä hommaahan ei kuulukaan tehdä kyykkien? Joskus olen kyllä TETtiläisille opettanut imurointia, mutta Sirpa taitaa olla jo vähän varttuneempi.

   Lainaa

  22. Häikäilemätön hyönteinen 31.8.2021 10:09
   Tulos: +59 (69 ääntä)
   Vielä kun oma mieheni tajuaisi pistää imurin teleskooppivarren kasaan laittaessaan sitä takaisin siivouskaappiin.

   Lainaa

  23. Vikkelä eläin 31.8.2021 10:17
   Tulos: +51 (87 ääntä)
   traumcity: Tälle rotkolle olisi pitänyt tarjota safkat sen takia, että se ei itse jaksa liikkua ulos autosta eikä auton sisälläkään sen vertaa että ylettyisi tiskille asti. Mä voin Jenna tarjota sulle hyppynarun mutta mäkkiateriaa en.
   Incel-liikkeen perustajajäsen siinä möläjää.

   Lainaa

  24. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 31.8.2021 10:43
   Tulos: +43 (47 ääntä)
   Missähän Katariina on oppinut käyttämään herätyskelloa? Miten tollasen strategian ees voi keksiä, oon pitänyt herätyskelloa aika intuitiivisena kapineena... :D
   Pan: Kun ekaa kertaa pitkästä aikaa on varsinaiseen kelloon väännelly herätystä, on itelläkin tullut hetken tööt että mistäs ne minuutit laitettiinkaan? :'D Mutta vain hetken. Ja tosiaan, miten ihmeessä ne aamut sitten..? Onko sängyn vieresä toinen kello josta tarkistaa oikean ajan herättyään [...]
   Oishan se toiminut niinkin, että kattoo paljonko kerkeää nukkua, laittaa herätysviisarin siihen (vaikka seitsemään) ja vääntää muut viisarit kahteentoista. :D Toimis siis vähän kuin ajastimena seittemän tunnin päähän. Mutta tästä Katariinan ajatuksesta en oikein saa tolkkua. Miten tuommoinen vanhanmallinen herätyskello mitään minuuttitietoja tallentaisi, kun minuuttiviisari kuitenkin liikkuu koko ajan? :D

   Lainaa

  25. Tulos: +29 (43 ääntä)
   Eipä tarvitse enää ihmetellä, miksi Suomen tulos PISA-testeissä tippuu kuin lehmän häntä jos jo tuollaisen vekkarin käyttö on liian monimutkaista. 😂

   Lainaa

  26. Nukkavieru simpanssi 31.8.2021 11:22
   Tulos: +30 (44 ääntä)
   Se on drive thru, drive-in on leffateatteri.

   Lainaa

  27. Rapea kirahvi 31.8.2021 11:48
   Tulos: +39 (45 ääntä)
   Viitseliäs siili: perfectionistina
   EI, Canna, eiiiiii!

   Lainaa

  28. Tulos: +68 (74 ääntä)
   Takkuinen hilleri: Kyseessä oli avomies, ei aviomies, ellei Jenna kirjoittanut sitäkin päin honkia.
   Avomiehen kanssa asutaan yhdessä.

   Lainaa

  29. Invariantti majava 31.8.2021 12:33
   Tulos: +37 (49 ääntä)
   Oho: En kehdannut Sirpan ketjuun kommentoida, mutta onneksi nyt voi huudella nimimerkin takaa. Miten, siis MITEN, ei voi tietää miten imuria käytetään oikein? Eikö ole koskaan missään nähnyt mille imurointi näyttää, ja tajunnut että hei, sitä hommaahan ei kuulukaan tehdä kyykkien? Joskus olen kyllä [...]
   "Miten imuria käytetään oikein" on aika huonosti sanottu, koska ihan samalla tavalla se imuri toimii on se varsi minkä pituinen tahansa. Ei se siinä pienessäkään asennossa ole niin lyhyt että tartteisi kaksinkerroin tai kyykkien olla, ellei henkilö nyt satu olemaan joku 2m pitkä. Itse olen 180cm ja ihan hyvin se imuroiminen onnistui pitkälti yli kaksikymppiseksi ennen kuin tajusin että omassakin imurissa on teleskooppivarsi. Onhan se toki vähän noloa ettei niin perusjuttua ole huomannut aiemmin, mutta itse olen ollut perheeni pisin niin en ole juuri koskaan nähnyt kenenkään pidentävän sitä vartta.

   Lainaa

  30. Riskaabeli greippi 31.8.2021 15:42
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   Nukkavieru simpanssi: Se on drive thru, drive-in on leffateatteri.
   Jossain joku puhu drive-by koronatestistä. Se vasta hyödyllinen olisikin.

   Lainaa

  31. Konstikas kurkku 31.8.2021 17:46
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Oishan se toiminut niinkin, että kattoo paljonko kerkeää nukkua, laittaa herätysviisarin siihen (vaikka seitsemään) ja vääntää muut viisarit kahteentoista. 😁 Toimis siis vähän kuin ajastimena seittemän tunnin päähän.
   Tai sitten ostaa tosi ison munakellon.

   Lainaa

  32. Tulos: +10 (16 ääntä)
   traumcity: Tälle rotkolle olisi pitänyt tarjota safkat sen takia, että se ei itse jaksa liikkua ulos autosta eikä auton sisälläkään sen vertaa että ylettyisi tiskille asti. Mä voin Jenna tarjota sulle hyppynarun mutta mäkkiateriaa en.
   Olen edelleen sitä mieltä, että nimimerkkisi kertoo sinusta kaiken oleellisen.

   Lainaa

  33. Tulos: +4 (16 ääntä)
   Haha menin itsekin ihan sekaisin kun luin tota herätyskellojuttua 😂 en oo varmaan kymmeneen vuoteen käyttänyt tavallista ja kun luin jutun niin hetken jo mietin että tietty minuutit täytyy laittaa. Voi luoja...

   Lainaa

  34. Akuutti kameli 31.8.2021 19:22
   Tulos: +15 (21 ääntä)
   Invariantti majava: "Miten imuria käytetään oikein" on aika huonosti sanottu, koska ihan samalla tavalla se imuri toimii on se varsi minkä pituinen tahansa. Ei se siinä pienessäkään asennossa ole niin lyhyt että tartteisi kaksinkerroin tai kyykkien olla, ellei henkilö nyt satu olemaan joku 2m pitkä. Itse olen 180cm ja [...]
   Itse olen osannut käyttää teleskooppivartta, mutta omaan kotiin muutettuani meni kaksi vuotta että älysin vaihtaa pölypussin 😄 Olin kyllä muutenkin uusavuton teininä.

   Lainaa

  35. Äänetön piikkisika 31.8.2021 22:08
   Tulos: +56 (74 ääntä)
   Siis enpä ole ikinä nähnyt mäkkärin autokaistalla, että kuski istuu perse levällään paikoillaan ja matkustajat juoksentelevat siellä auton ympärillä makselemassa ostoksia! Jos ei voi omalle avovaimolleen tarjota yhtä hampurilaista on siinä jo toinen syy miettiä kannattaako tuollaista itsekästä sikaa mukana roikottaa. Ja ainakin mulkaisisin pahasti, jos minun edelläni tuollainen juoksentelu-show kävisi sen kerran kun autokaistalle menisin.

   Lainaa

  36. Sitkas karjalanpiirakka 1.9.2021 0:53
   Tulos: +56 (60 ääntä)
   Äänetön piikkisika: Siis enpä ole ikinä nähnyt mäkkärin autokaistalla, että kuski istuu perse levällään paikoillaan ja matkustajat juoksentelevat siellä auton ympärillä makselemassa ostoksia! Jos ei voi omalle avovaimolleen tarjota yhtä hampurilaista on siinä jo toinen syy miettiä kannattaako tuollaista itsekästä sikaa [...]
   Ajattelin juuri samaa. Koko autokaistan idea menee hukkaan jos väki tulee ulos autosta asioimaan. Jos on tärkeää jokaisen päästä erikseen maksamaan niin sitten auto parkkiin ja sisälle tilaamaan.

   Lainaa

  37. Lumeton seppä 1.9.2021 4:05
   Tulos: +46 (50 ääntä)
   Sitkas karjalanpiirakka: Ajattelin juuri samaa. Koko autokaistan idea menee hukkaan jos väki tulee ulos autosta asioimaan. Jos on tärkeää jokaisen päästä erikseen maksamaan niin sitten auto parkkiin ja sisälle tilaamaan.
   No tämä. 
   Nähdäkseni myös sellainen ihan selkeä ja simppeli vaihtoehto olisi, että jos parisuhteessa halutaan raha-asiat laittaa tasan jokaisen hampurilaisen tarkkuudella, niin ensin se kuski maksaisi ne ostokset jotta seuraavatkin pääsee, ja myöhemmin se pelkääjän paikalla oleva sitten maksaisi sen purilaisen takaisin MobilePayllä, tilisiirrolla, vaikka käteisellä tai mitä näitä on. Ei voi olla noin vaikeaa. 
   Toisaalta voi tietty olla etten ymmärtänyt koko mokaa oikein kunnolla. Käytetty kieli oli tällaiselle tavallisen yleiskielen ja keskiverron luku- ja kirjoitustaidon taitavalle ihmiselle aika haasteellista. 

   Lainaa

  38. Viallinen manaatti 1.9.2021 4:45
   Tulos: +18 (24 ääntä)
   Jos on herätyskellon käyttäminen tuollainen haaste, niin pitäisiköhän vaihtaa digitaaliseen, tai esim ihan puhelimen herätyskelloon – ne nyt ainakin ovat aika suoraviivaisia käytettävyydeltään. Ja siis muutenkin nuo vanhanmalliset herätyskellot on aivan saatanasta, se ääni on kun katuporalla yritettäis metallia hajottaa, jotenkin kohtuuttoman kova ja väkivaltainen. Itsellä oli tuollainen pirisytin muksuna, ja kyllä sitä oli sen kanssa joka aamu ihan paskahalvauksen partaalla kun siihen heräsi. Mutta pakko oli käyttää kun ”oli niin hieno.” Kunnes oivalsin pitää sitä siinä yöpöydällä näön vuoksi ja käyttää puhelimen herätystä. Edelleen tulee ihan kylmät väreet kun tuommosen vekottimen näkee. Vaikka kyllähän se kunnon säikähdys tietty herättikin sitten ihan tosissaan, että sikäli toisaalta oikein tehokas vehje. Ei siihen meinaan edes tottunut, se pelästytti ihan sydänalaa myöten aivan joka aamu.

   Lainaa

  39. Pekka Anaali 1.9.2021 9:23
   Tulos: +9 (31 ääntä)
   Mua raivostuttaa nää naistenhuoneen idiootit akat. Eikä tää ole misogyniaa. Nää on häkellyttävän tyhmää sakkia kaikki. Hyi vittu. Onneksi oma vaimoni on kaikkieustieteiden tohtori.

   Lainaa

  40. Syömäkelvoton soturi 1.9.2021 10:20
   Tulos: +25 (29 ääntä)
   Tolla herätyskellolla myöhästyy. Stesisissillä harmittaa ku juna on mennyt. Ja harmittais se muillakin suomen juna-asemilla.

   Lainaa

  41. Pulmaton taistelija 1.9.2021 15:46
   Tulos: -13 (33 ääntä)
   jukkapalmu: Jos se on miehensä kanssa drive in- kaistalla niin eikö se ole ihan sama kumpi ne maksaa!!?? "Mies tarjoaa"? Jumalauta jos asutaan yhdessä niin mitä väliä on kuka maksaa ja mitä?
   Täh? Onhan sillä väliä, eihän yhdessä asuminen kaikista rahoista yhteisiä tee ja ei sekään reilua ole, jos toinen joutuukin maksamaan enemmän yhteisistä menoista. Yhteisistä menoista maksetaan (yleensä) puokkiin, ja loput itse tienatut rahat on omia. Ellei olla sitten tehty jotain sugar baby -tyyppisiä sopimuksia.

   Lainaa

  42. Itseasiassa 1.9.2021 16:00
   Tulos: +33 (37 ääntä)
   jukkapalmu: Jos se on miehensä kanssa drive in- kaistalla niin eikö se ole ihan sama kumpi ne maksaa!!?? "Mies tarjoaa"? Jumalauta jos asutaan yhdessä niin mitä väliä on kuka maksaa ja mitä?
   Joillekin on, olen asunut tällaisen ihmisen kanssa. Todennäköisesti usein pihtasi rahaa vain kiusallaan, esim. minä ostin kaupasta molemmille ruokaa, hän vain itselleen. Olisi juoksuttanut mua varmasti drive-inillä, vaikka olis ollut takapenkki täynnä kavereita joille olis vielä lainannut rahat. Mä olisin saanut juosta ja olisi sanonut syyksi kaikkien edessä, etten kuitenkaan maksa takaisin. Vastaavissa tilanteissa on nimittäin oltu, eikä kyse ole esim. tarkkuudesta rahankäytössä vaan ihan vaan vallankäyttöä suhtessa. Juu, jätin tuon suhteen, sanoi uskoneensa etten kuitenkaan uskalla lähteä. 
   Peeke: Mitähän tuolla sormenjälkitunnistimella nyt oikeastaan tarkoitettiin. Jos/kun on puhelimella maksamassa niin eikö riitä että aktivoi maksamisen sillä sormellaan ja sitten antaa apukuskille joka vilauttaa sinne maksulaitteeseen puhelinta? Vai onko jossain puhelimessa sellainen toiminto että täytyy jatkuvasti pitää sormea ’lukijalla’ maksaessa?
   Luulen että yllä esitellylle exälle tämäkin olisi ollut liikaa. Jopa mun pankkitunnukset olivat pöydällä liikaa, alkoi nälviä, jos vaikka tyhjää mun tilin. Ihmettelin miten tietää mun pin-koodin, joten olisi jäänyt tyhjäämättä.
   Anteeksi tämä traumojen purku. Kaikki parisuhteet eivät vain ole niin ihania mitä pitäisi. 

   Lainaa

  43. Pulmaton taistelija 1.9.2021 16:16
   Tulos: -26 (36 ääntä)
   Itseasiassa: Joillekin on, olen asunut tällaisen ihmisen kanssa. Todennäköisesti usein pihtasi rahaa vain kiusallaan, esim. minä ostin kaupasta molemmille ruokaa, hän vain itselleen. Olisi juoksuttanut mua varmasti drive-inillä, vaikka olis ollut takapenkki täynnä kavereita joille olis vielä lainannut rahat. Mä [...]
   Pahoittelut traumaattisesta suhteessa, mutta eikös tässä selvästi sinullekin ole ollut väliä sillä, kuka maksaa?

   Lainaa

  44. Itseasiassa 1.9.2021 17:39
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Pulmaton taistelija: Pahoittelut traumaattisesta suhteessa, mutta eikös tässä selvästi sinullekin ole ollut väliä sillä, kuka maksaa?
   Väliä oli taloudellisella väkivallalla. Nykyisen kumppanin kanssa ei ole väliä kuka maksaa.

   Lainaa

  45. Tuomionvoipa juhta 1.9.2021 22:02
   Tulos: -2 (14 ääntä)
   Pulmaton taistelija: Täh? Onhan sillä väliä, eihän yhdessä asuminen kaikista rahoista yhteisiä tee ja ei sekään reilua ole, jos toinen joutuukin maksamaan enemmän yhteisistä menoista. Yhteisistä menoista maksetaan (yleensä) puokkiin, ja loput itse tienatut rahat on omia. Ellei olla sitten tehty jotain sugar baby -tyyppisiä sopimuksia.
   Ei. Kyllä kaikki on yhteistä.

   Lainaa

  46. Sitkas karjalanpiirakka 1.9.2021 23:59
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Viallinen manaatti: Jos on herätyskellon käyttäminen tuollainen haaste, niin pitäisiköhän vaihtaa digitaaliseen, tai esim ihan puhelimen herätyskelloon – ne nyt ainakin ovat aika suoraviivaisia käytettävyydeltään. Ja siis muutenkin nuo vanhanmalliset herätyskellot on aivan saatanasta, se ääni on kun katuporalla [...]
   Metelin aiheuttamasta säikähdyksestä lienee saanut alkunsa myös se sarjakuvien klisee, jossa herätyskello tuhotaan joka aamu väkivalloin.

   Lainaa

  47. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Leeppo: Olen edelleen sitä mieltä, että nimimerkkisi kertoo sinusta kaiken oleellisen.
   Traum on saksaa ja tarkoittaa unta.

   Lainaa

  48. Tulos: +4 (14 ääntä)
   jukkapalmu: Jos se on miehensä kanssa drive in- kaistalla niin eikö se ole ihan sama kumpi ne maksaa!!?? "Mies tarjoaa"? Jumalauta jos asutaan yhdessä niin mitä väliä on kuka maksaa ja mitä?
   Täällä tuntuu olevan vallalla tämä käsitys että yhdessä ollessa ihan sama kuka maksaa.
   Meillä ainakin on niin erilaiset asiat mihin rahaa menee että minä en haluaisi vaimon ostoksia saati hän minun elektroniikkaa ostella. Tietenkin oikeasti yhteiset asiat ruuasta sisustukseen sun muuhun on "ihan sama" mutta näissäkin toki katsotaan ettei mene liikaa toisen maksettavaksi jos toinen vaikka ostaa tonnin sohvan ja toinen parilla sadalla jotain.
   Ei siis ole "ihan sama" sen takia että oikeasti menisi edes suunnilleen tasan ja jäisi molemmilla rahaa myös niihin omiin juttuihin.
   Yhteinen tili tietenkin helpottaisi kun voisi maksaa kaikki yhteiset "mäkkärit" sun muut sieltä eikä tarvitsisi miettiä mutta eipä ole jaksanut tässä yli 10 vuoden yhteiselon aikana vielä sellaista hankkia kun on pärjätty vallan hyvin ilmankin.
   Koko "järjestelmäkin" on syntynyt ihan luonnollisesti eikä kauheasti tarvitse tuota edes miettiä. Ehkä siis sen sijaan että "kun ollaan yhdessä niin ihan sama!!1" lieneekin totuus se että jokainen tehköön kuten heille parhaalta tuntuu. Meillä on toiminut oma systeemi, joka toisaalta on hieman myös tuota "ihan sama"-logiikkaa kun ei noita silti kauhean tarkasti katsella.

   Lainaa

  49. Pulmaton taistelija 2.9.2021 15:00
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   Tuomionvoipa juhta: Ei. Kyllä kaikki on yhteistä.
   No minusta tuossa ei ole järkeä. Itsellä ei tulisi mieleenkään ostaa omia juttuja toisen rahoilla eikä olla pitämättä huolta, ettei toinen vahigossa joudu kuluttamaan enemmän itse tienaamiaan rahoja yhteisiin juttuihin kuin minä.

   Lainaa

  50. Etumerkitön sakaali 2.9.2021 16:34
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Tuomionvoipa juhta: Ei. Kyllä kaikki on yhteistä.
   Vähän tekee mieli vastustaa tuota periaatetta siinä vaiheessa, kun mies tuhlaa omat rahansa harrastuksiinsa ja minun pitäisi kustantaa meille sitten yksin kaikki ruuasta ja yhteisistä ajanvietoista lähtien.

   Lainaa

  51. Masentunut kukka (Pluri) 3.9.2021 0:04
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   jukkapalmu: Jos se on miehensä kanssa drive in- kaistalla niin eikö se ole ihan sama kumpi ne maksaa!!?? "Mies tarjoaa"? Jumalauta jos asutaan yhdessä niin mitä väliä on kuka maksaa ja mitä?
   Tämähän on näitä ikuisuuskysymyksiä. Toiset tykkää että omat rahat on omia ja toisille se on aivan sama. Yhdessä parisuhteessa halusin pitää omat rahat omina koska toinen olisi kyllä häikäilemättä käyttänyt minunkin kaikki rahat. En pitänyt häntä epärehellisenä mutta piittaamattomana noista raha-asioista. Siten hänenkin täytyi edes vähän miettiä miten rahansa käyttää. Toki ostin molemmille pakolliset elintarvikkeet jos toisella oli rahat loppu mutta paistit jäi kaupan hyllylle. Toisissa suhteissa en ole välittänyt niinkään. Se on maksanut jolla on ollut enemmän rahaa tai kumpi nyt vaan on sattunut maksamaan sillä kertaa. Yhteisessä kassassa on se huono puoli että jos tuloero on suuri niin saatetaan jatkaa suhdetta vaikka parasta ennen päivä on jo ohi koska raha helpottaa elämää kummasti.

   Lainaa

  52. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Sormenjälkitunnistin...? Mitä että?

   Lainaa

  53. Särkemätön nektariini 3.9.2021 22:12
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Pulmaton taistelija: No minusta tuossa ei ole järkeä. Itsellä ei tulisi mieleenkään ostaa omia juttuja toisen rahoilla eikä olla pitämättä huolta, ettei toinen vahigossa joudu kuluttamaan enemmän itse tienaamiaan rahoja yhteisiin juttuihin kuin minä.
   Tärkeintä on, että homma toimii. Mitäpä sillä lopulta on väliä miten muut sopii talousasiat. Meillä on kaikki yhteistä, se maksaa kumpi on lähempänä kassaa, ei vaikuta mihinkään kun kaikki rahatkin menee yhteiseen pussiin.

   Lainaa

  54. Vehmas vuohi 5.9.2021 4:13
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   jukkapalmu: Jos se on miehensä kanssa drive in- kaistalla niin eikö se ole ihan sama kumpi ne maksaa!!?? "Mies tarjoaa"? Jumalauta jos asutaan yhdessä niin mitä väliä on kuka maksaa ja mitä?
   Öööm no mulla esimerkiksi on ihan omat rahat. Myös silloin, jos jonkun kanssa asuisin.

   Lainaa

  55. Tahraton järvisieni 5.9.2021 16:22
   Tulos: -5 (5 ääntä)
   jukkapalmu: Jos se on miehensä kanssa drive in- kaistalla niin eikö se ole ihan sama kumpi ne maksaa!!?? "Mies tarjoaa"? Jumalauta jos asutaan yhdessä niin mitä väliä on kuka maksaa ja mitä?
   Millä perusteella on saman tekevää kumpi maksaa jos asutaan yhdessä? Ei tästä ole mitään pakottavaa lainsäädäntöä. Sekoitat nyt tähän avioliiton.

   Lainaa

  56. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Aika moni tuntuu olevan sitä mieltä, että parisuhteessakin saa (ja pitää) olla omat rahat ja tilit. Minullekin tämä käytäntö on ihan fine, mutta oikeasti hei, jos mies ei pysty yhtä kuuden euron ateriaa tarjoamaan ihmiselle, jonka kanssa asuu yhdessä, niin on siinä mielestäni jotain häikkää. En voisi itse koskaan olla tuollaisessa suhteessa.

   Lainaa

  57. Mulkkukukko 6.9.2021 13:32
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Melko tympeää setäselittämistä taas näissä tapauksissa. Alkuperäisten kirjoittajien kannattaa ehdottomasti ilmoittaa Naisunioniin, keskustapuolueeseen tai muuhun intersektionaaliseen toimijaan.

   Lainaa

  58. Tulos: +1 (1 ääni)
   Ottamatta muuten kantaa herätyskelloihin ja niiden käyttöön tahdon suositella kaikille valoherätyskelloa. Siihen kestää hetki tottua, ainakin itselläni, mutta sen jälkeen on vaikea palata vanhaan. Kun lamppu hiljalleen kirkastuu niin herääminen ei ole niin väkivaltainen ja äkillinen tapahtuma vaan aivot saavat rauhassa käynnistyä. Ei enää ikinä tuollaista antiikkista saatanan vekotinta tähän huusholliin, ei ikinä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: drive-in, drive-through, drive-thru, herätyskello, imuri, kello, mcdonald's, viisarit