Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 506

Mitä tehdään amputoiduille raajoille?
Suurenna näkymä
Sekalaisia, osa 506

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 83 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Ennakkoluuloton preeriasusi 29.7.2021 1:03
   Tulos: +248 (300 ääntä)
   Samat on mietinnänaiheet täälläkin kun tatuointeja on suunnitteilla ihan kiitettävästi. Ja ois sentään eettisempi kuin eläimen nahasta tehty jos olis omasta amputoidun raajan nahasta tehty laukku/asia :D

   Lainaa

  2. Tulos: +108 (128 ääntä)
   Mä haluun omasta nahasta tehdyn sohvan! Diy

   Lainaa

  3. Apinaattori 29.7.2021 1:07
   Tulos: -172 (240 ääntä)
   Siitä amputoidun alaraajan nahasta vois todellakin tehä jotai kivaa, vaik naamari. Leatherface tyylisen, ois halloween bileissä ykkös naamiais asuste. No yäk ei todellakaan. Kaikenlaista väkee sitä onkin pallomme päällä,ja noi ideat, ei saakeli.

   Lainaa

  4. Itämätön makkara 29.7.2021 1:08
   Tulos: +217 (267 ääntä)
   Ainakaan tuota nahkalaukkua varten ei tarvitsisi tappaa eläintä. Eli miksei? Normalisoidaan amuputoiduista raajoista tehdyt vaatteet ja laukut!

   Lainaa

  5. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 29.7.2021 1:21
   Tulos: +167 (183 ääntä)
   Natalla on musta aika kiva idea tuossa taustalla! Ei sitä välttämättä halua erota rakkaasta ja kauniista koivesta, joten hyötykäyttö olis aika kiva juttu, ehkä edes vähän voisi liennyttää amputaatiosta tulevaa tuskaakin joissain tapauksissa. Kiva idea, mutta toteutus on luultavasti aika hankalaa. En tiedä onko koipinahka niin paksuakaan, että siitä kunnollista laukkua saisi aikaiseksi.

   Lainaa

  6. Laimea oliivi 29.7.2021 1:48
   Tulos: +482 (492 ääntä)
   Ymmärtääkseni kehosta sairaalassa poistettua kudosta ei saa mukaansa vaikka haluaisi. Poikkeuksena kuitenkin vauvat kehotetaan ottamaan kotiin mukaan.

   Lainaa

  7. Tulos: +138 (208 ääntä)
   Käy sääliks tota koiraa ku on nii lihava 😭 muutaman makkaran tainnu syödä elämänsä aikana 😅

   Lainaa

  8. Arveluttava vadelma 29.7.2021 2:22
   Tulos: +53 (53 ääntä)
   Joo: Mä haluun omasta nahasta tehdyn sohvan! Diy
   No ei kun tekemään

   Lainaa

  9. Kummikäki 29.7.2021 3:39
   Tulos: +127 (135 ääntä)
   Jos amputoidussa raajassa tuntuu aavesärkyä, niin auttaako jos siihen raajaan sivelee Voltarenia? Pitäisikö raaja olla kuivattu, vai täytetty kuten joku metsästystrofee ettei se mätäne? Kysyn ihan tosissani. Elokuvissa on formaldehydiin säilöttyjä ruumiinosia lasipurkeissa ja alkuasukasheimoilla kutistettuja päitä, mutta en tiedä miten ruumiinosia säilytetään oikeasti. Minulla ei ole edes hygieniapassia.

   Lainaa

  10. Ikivanha seppä 29.7.2021 4:59
   Tulos: +75 (85 ääntä)
   Laimea oliivi: Ymmärtääkseni kehosta sairaalassa poistettua kudosta ei saa mukaansa vaikka haluaisi. Poikkeuksena kuitenkin vauvat kehotetaan ottamaan kotiin mukaan.
   Mun mielestä amputoitujen raajojen ja nahan ympärille voisi muodostaa pienen käsityöbisneksen, jossa annetaan mahdollisuus ottaa omansa mukaan ja ammattilaiselle tehdä työtä, jolla on tarkoitus 🤔

   Lainaa

  11. Tulos: -13 (51 ääntä)
   Tuo Hilkan kysymys ei ansaitsisi feissarimokissa paikkaa, vain vähän hassu kysymys. Sen sijaan kaikki se ilkeily, jota sai tuohon vastaukseksi, kyllä saisi täällä olla.

   Lainaa

  12. Tulos: +20 (76 ääntä)
   Kummikäki: Jos amputoidussa raajassa tuntuu aavesärkyä, niin auttaako jos siihen raajaan sivelee Voltarenia? Pitäisikö raaja olla kuivattu, vai täytetty kuten joku metsästystrofee ettei se mätäne? Kysyn ihan tosissani. Elokuvissa on formaldehydiin säilöttyjä ruumiinosia lasipurkeissa ja alkuasukasheimoilla [...]
   Kuviteltuun särkyyn riittää kun kuvittelet voitelevasi sitä Voltarenilla.

   Lainaa

  13. Pahansuopa norppa 29.7.2021 6:24
   Tulos: -121 (157 ääntä)
   Näin henkilönä, jonka raaja on amputoitu silpoutumisen takia, en näe tässä oikeastaan mitään hauskaa.

   Lainaa

  14. Suopa kilpikonna 29.7.2021 6:59
   Tulos: +107 (109 ääntä)
   Kysyin joskus sairaanhoitajana työskentelevältä serkulta, mitä ihmisistä pois leikatuille osille tehdään. Ne pussitetaan ja poltetaan.

   Lainaa

  15. Tornipöllö 29.7.2021 7:04
   Tulos: +161 (161 ääntä)
   Siinä olisi kyllä perintökalleutta kerrakseen. "Äiti, mikä tuo on?" "Se on isomummin jalkanahasta tehty laukku, lapsoseni."

   Lainaa

  16. Tulos: +125 (153 ääntä)
   Diabeetikko, jolla on jo säärihaava ottamassa tatuointia on kyllä yksi idiooteimmista ideoista ikinä.

   Lainaa

  17. Ilmeikäs Peruna 29.7.2021 7:46
   Tulos: -11 (77 ääntä)
   Mua jäi ihmetyttämään se että Nata pitää alaraajan amputaatiota melko todennäköisenä tulevaisuuden tapahtumana kun on diabeetikko. Itse ole olen tuntenut elämäni varrella useita diabeetikoita eikä heiltä keltään ole amputoitu mitään, tiedän kyllä että diabeetikoilla on kohonnut riski amputaatioon. Olenko kohdannut sitten kohdannut vain diabeetikkoja jotka pitävät asioista huolta vai onko vaan sattumaa ja elän jossain "ei amputaatiota" -kuplassa?

   Lainaa

  18. Laimea oliivi 29.7.2021 8:05
   Tulos: +66 (70 ääntä)
   Ikivanha seppä: Mun mielestä amputoitujen raajojen ja nahan ympärille voisi muodostaa pienen käsityöbisneksen, jossa annetaan mahdollisuus ottaa omansa mukaan ja ammattilaiselle tehdä työtä, jolla on tarkoitus 🤔
   Tokihan tuo olis ihan mielenkiintoinen idea, mutta yleensä ne poistetut ihmisosat poistetaan syystä, joten niiden laatu voi olla vähän heikko jatkokäyttöä varten, jos on esim. syöpää, infektioita tai palovammoja.

   Lainaa

  19. Moitittava metsämarja 29.7.2021 8:16
   Tulos: +103 (103 ääntä)
   Ilmeikäs Peruna: Mua jäi ihmetyttämään se että Nata pitää alaraajan amputaatiota melko todennäköisenä tulevaisuuden tapahtumana kun on diabeetikko. Itse ole olen tuntenut elämäni varrella useita diabeetikoita eikä heiltä keltään ole amputoitu mitään, tiedän kyllä että diabeetikoilla on kohonnut riski amputaatioon. [...]
   15-25 prosenttia diabeetikoista kärsii elämänsä aikana jalkahaavasta, näistä 5-8 prosentilla jalkahaava johtaa amputaatioon. Jos Natan jalkahaava on paha, niin varmaan riski joutua amputaatioon on jo suurempi kuin 5-8 %.

   Lainaa

  20. Tulos: +93 (109 ääntä)
   Joo: Mä haluun omasta nahasta tehdyn sohvan! Diy
   Jos omasta nahasta tehty sohva kuulostaa realistiselta ajatukselta, pieni laihis ei välttämättä tekisi pelkästään pahaa.

   Lainaa

  21. Tulos: +60 (118 ääntä)
   Öö...okei? Koira puree omistajaa normaalin käsittelyn yhteydessä, joten omistaja suuntaa kauppaan ostamaan makkaraa koiran lepyttelemiseksi. Onneksi kyseessä on pikkukoira, ei haittaa positiivisella vahvistamisella hankitut puremat niin paljoa.

   Lainaa

  22. Muumihernekäsirasva 29.7.2021 8:39
   Tulos: -50 (68 ääntä)
   Pesun jälkeen koiran turkki ei kosteana hengitä ja on vain entistä kuumempi. Hyvä että puri.

   Lainaa

  23. Lukijon käyny / vartia 29.7.2021 8:42
   Tulos: -30 (48 ääntä)
   Koiraahan ei saa pestä helteillä koska sitten sen märkä turkki ei hengitä ja koiralle tulee vielä kuumempi

   Lainaa

  24. Tulos: +96 (96 ääntä)
   Ennakkoluuloton preeriasusi: Samat on mietinnänaiheet täälläkin kun tatuointeja on suunnitteilla ihan kiitettävästi. Ja ois sentään eettisempi kuin eläimen nahasta tehty jos olis omasta amputoidun raajan nahasta tehty laukku/asia :D
   No tota, jos sullakin on diabetes, saati niin paha tilanne, että jalat tuppaavat jo nyt haavautumaan herkästi pitkäksi aikaa, niin älä nyt ihmeessä ota yhtään tatuointia alavartaloon. 
   Yleensä naurattaa kun ties missä lukee kuittauksena että ”t. hoitaja”, mutta nyt kyllä on pakko mainita että ”t. hoitaja”. 

   Lainaa

  25. Tulos: -6 (18 ääntä)
   Kummikäki: Jos amputoidussa raajassa tuntuu aavesärkyä, niin auttaako jos siihen raajaan sivelee Voltarenia? Pitäisikö raaja olla kuivattu, vai täytetty kuten joku metsästystrofee ettei se mätäne? Kysyn ihan tosissani. Elokuvissa on formaldehydiin säilöttyjä ruumiinosia lasipurkeissa ja alkuasukasheimoilla [...]
   voltaren auttaa vaan pikkuvaivoihin, ei se haamusärkyyn auta.

   Lainaa

  26. Tulos: -68 (90 ääntä)
   Tanjalle tiedoksi, että ei noita housuja ole tarkoitettu koiralla juoksemista varten, vaan ne on tarkoitettu narttukoirille juoksujen ajaksi sisäkäyttöön. Niihin saa sitten sisälle kiinnitettyä tavallisen kuukautis sitteen, niin ei kaikki paikat sotkeennu vereen.

   Lainaa

  27. Kesävihanta pomelo 29.7.2021 10:11
   Tulos: +53 (53 ääntä)
   Kummikäki: Jos amputoidussa raajassa tuntuu aavesärkyä, niin auttaako jos siihen raajaan sivelee Voltarenia? Pitäisikö raaja olla kuivattu, vai täytetty kuten joku metsästystrofee ettei se mätäne? Kysyn ihan tosissani. Elokuvissa on formaldehydiin säilöttyjä ruumiinosia lasipurkeissa ja alkuasukasheimoilla [...]
   Kuivatun tai täytetyn jalan voi sitten laittaa tuulisena päivänä oven väliin, että pysyy ovi auki. Hyötykäyttöön!

   Lainaa

  28. Sateeton hyttynen 29.7.2021 10:12
   Tulos: +74 (74 ääntä)
   Oon nähny netissä tarinan kuvan kera, jossa joku vanhempi herrasmies teki tekonivelleikkauksen jälkeen omasta reisiluun päästä kävelykepin kädensijan. Maata en tiedä mutta ei ollu Suomesta.

   Lainaa

  29. Parantumaton siili 29.7.2021 10:18
   Tulos: +54 (54 ääntä)
   Amerikan ihmemaassa on jo palvelu, joka säilöö tatuoinnit kuivaamalla nahkan ja tekemällä niistä tauluja. En tiedä, palvelevatko amputaatiopotilaita vai pelkästään vainajien sukulaisia.

   Lainaa

  30. Blaablaablaa 29.7.2021 10:19
   Tulos: -14 (18 ääntä)
   Kummikäki: Jos amputoidussa raajassa tuntuu aavesärkyä, niin auttaako jos siihen raajaan sivelee Voltarenia? Pitäisikö raaja olla kuivattu, vai täytetty kuten joku metsästystrofee ettei se mätäne? Kysyn ihan tosissani. Elokuvissa on formaldehydiin säilöttyjä ruumiinosia lasipurkeissa ja alkuasukasheimoilla [...]
   Kysy Jeffrey Dahmerilta, sil on kokemusta.

   Lainaa

  31. Tahdistamaton keiju 29.7.2021 10:23
   Tulos: +72 (72 ääntä)
   Lukijon käyny / vartia: Koiraahan ei saa pestä helteillä koska sitten sen märkä turkki ei hengitä ja koiralle tulee vielä kuumempi
   Koirat käy uimassakin helteillä. Ainahan sen turkin kuivata voi kuivaajalla. Olipahan hetken viilennys siellä vedessä.

   Lainaa

  32. Tahdistamaton keiju 29.7.2021 10:24
   Tulos: +91 (91 ääntä)
   Sam: Tanjalle tiedoksi, että ei noita housuja ole tarkoitettu koiralla juoksemista varten, vaan ne on tarkoitettu narttukoirille juoksujen ajaksi sisäkäyttöön. Niihin saa sitten sisälle kiinnitettyä tavallisen kuukautis sitteen, niin ei kaikki paikat sotkeennu vereen.
   Eiköhän Tanja sen tajunnut kuitenkin.

   Lainaa

  33. Tulos: +90 (92 ääntä)
   Muistui mieleen Katastrofitatuoinnit -ohjelma, missä tatuointiatudio tatuoi pilalle menneiden kuvien päälle uutta. Sotilaalla oli jalassa Liverpoolin tunnuslause You'll never walk alone. No, sotilas päätyi Afganistaniin, missä pommi repi jalan kahtia ja se oli pakko amputoida. Operaatiossa poistui osa tatuoinnista ja jäljelle jäi: You'll never walk

   Lainaa

  34. Pisteliäs jääkarhu 29.7.2021 11:19
   Tulos: +56 (62 ääntä)
   Ilmeikäs Peruna: Mua jäi ihmetyttämään se että Nata pitää alaraajan amputaatiota melko todennäköisenä tulevaisuuden tapahtumana kun on diabeetikko. Itse ole olen tuntenut elämäni varrella useita diabeetikoita eikä heiltä keltään ole amputoitu mitään, tiedän kyllä että diabeetikoilla on kohonnut riski amputaatioon. [...]
   Luultavasti aika harva kertoo amputaatioistaan (jotka voivat olla esim yksittäinen varvas tms joka ei ulkopuolisille näy lainkaan), koska sen jälkeen saa leiman, että ei huolehdi asioistaan.

   Lainaa

  35. Tulos: -6 (16 ääntä)
   Joo: Mä haluun omasta nahasta tehdyn sohvan! Diy
   Vastaavaa on jo tehty, ei tosin omasta ihosta. 

   Lainaa

  36. It's a deal 29.7.2021 12:08
   Tulos: +26 (26 ääntä)
   Koiratarinasta oli unohtunut: "Virtsasi olohuoneen matolle eikä suostu nyt tulemaan pois sängyn alta".

   Lainaa

  37. Työläs ahven 29.7.2021 12:22
   Tulos: +69 (81 ääntä)
   Haluaisin tosiaan jotenkin ymmärtää, miten koiran osoittama agressiivinen käytös normikäsittelyssä kuten pesussa muka hauska vitsi. Kuten tuolla ylempänäkin sanottiin, onneksi koira on pieni eikä silloin niin todennäköisesti pääse aiheuttamaan vahinkoa muille. Koiran ylipaino huomioiden makkaralla lepyttely olis myös hyvä lopettaa, koska ylipaino rasittaa vanhoja niveliä ja mm kivut voitvat koiralla lisätä käytöksen agressiivisuutta. Niin tai näin niin koiran omistajalla olis tossa peiliin katsomisen paikka monella tapaa.

   Lainaa

  38. Kettutyttö matelija 29.7.2021 12:33
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Pahansuopa norppa: Näin henkilönä, jonka raaja on amputoitu silpoutumisen takia, en näe tässä oikeastaan mitään hauskaa.
   Sehän on selvä.

   Lainaa

  39. Tulos: +29 (29 ääntä)
   Lukijon käyny / vartia: Koiraahan ei saa pestä helteillä koska sitten sen märkä turkki ei hengitä ja koiralle tulee vielä kuumempi
   Olen käsittänyt, että suositellaan nimenomaan koiran vatsan kastelua, viilentää kuulemma paremmin kuin koko pesu.

   Lainaa

  40. Harmaa kivi 29.7.2021 13:45
   Tulos: +38 (38 ääntä)
   Ilmeikäs Peruna: Mua jäi ihmetyttämään se että Nata pitää alaraajan amputaatiota melko todennäköisenä tulevaisuuden tapahtumana kun on diabeetikko. Itse ole olen tuntenut elämäni varrella useita diabeetikoita eikä heiltä keltään ole amputoitu mitään, tiedän kyllä että diabeetikoilla on kohonnut riski amputaatioon. [...]
     Eihän hän pitänyt sitä todennäköisenä, vaan sanoi kiduttavansa itseään ajatuksella. Kuka meistä ei joskus aamuyön tunteina koe vainoharhaisuutta asioista, jotka eivät loppujen lopuksi ole erityisen todennäköisiä? 
     Jaloista en tiedä, mutta istukan saa itselleen, jos pyytää. Jotkut kuulemma syövät sen (?), itse halusin nähdä sen uteliaisuudesta, koska onhan se nyt asia, että on kasvattanut ylimääräisen sisäelimen ihan tuosta vain. Jos kyse on vain hygienia-asioista, niin en tiedä miksei sitä jalkaakin, tai mitä tahansa, voisi saada. Luulen, että ei voi, mutta luulen myös, että kyse on ennemminkin tavoista, vrt miesten hiusten armeijassa täytyy olla lyhyinä koska turvallisuus ja hygienia, naisille riittää nuttura, koska naiset ovat sisäsyntyisesti hygieenisempiä tai jotain. Mitään järkevää syytä ei ole, mutta jotenkin kiinnostusta istukkaan pidetään hyväksyttävämpänä kuin kiinnostusta irtonaiseen jalkaan? (Jos nimimerkki Banaani on hoitaja, ehkä hän voi selventää, onko näin?)

   Lainaa

  41. Arvaamaton noita 29.7.2021 14:15
   Tulos: +32 (46 ääntä)
   Milloin ihmiset tajuavat, ettei epäsuoriin kysymyslauseisiin tule kysymysmerkkiä? Jos siis kerrotte mitä joku muu on kysynyt ettekä esitä kysymystä itse, niin loppuun tulee piste. Uskokaa jo helvetti!

   Lainaa

  42. Itseasiassa 29.7.2021 14:50
   Tulos: +49 (49 ääntä)
   pömpö: Tuo Hilkan kysymys ei ansaitsisi feissarimokissa paikkaa, vain vähän hassu kysymys. Sen sijaan kaikki se ilkeily, jota sai tuohon vastaukseksi, kyllä saisi täällä olla.
   Mun mielestä ne eivät olleet varsinaisesti ilkeilyjä, mutta kai nyt Hilkankin jo iäkkäänä ihmisenä pitäisi ymmärtää, että syötäviä kasveja on maailmassa tuhansia. Olisi ehkä ollut parempi kysyä vaikka jotain helppoja mistä aloittaa koko keräilyharrastus.

   Lainaa

  43. Itseasiassa 29.7.2021 15:02
   Tulos: +11 (17 ääntä)
   Parantumaton siili: Amerikan ihmemaassa on jo palvelu, joka säilöö tatuoinnit kuivaamalla nahkan ja tekemällä niistä tauluja. En tiedä, palvelevatko amputaatiopotilaita vai pelkästään vainajien sukulaisia.
   En ihmettele jos on vainajien sukulaisille tarjolla tällainenkin palvelu. Oon ajatellut, että rapakon takana on muutenkin parempi suhtautuminen kuolemaan, läheiset ovat lopun aikana läsnä, hautajaisissa on avoin arkku jne. (joo meilläkin, mutta paljon rajatummin). Mutta sitten kuulin kuolleiden lemmikkien täyttämisestä. Koiran saa kätevästi seisomaan ikuisiksi ajoiksi olohuoneeseen. Ehkä se uurnatuhkista timantin puristaminen ei ollutkaan niin huono idea.

   Lainaa

  44. Itseasiassa 29.7.2021 15:09
   Tulos: -38 (42 ääntä)
   Miksi jonkun pitäisi arvata, että joku on antanut koiralleen nimeksi mummo? Ihan oikein silloin ajatella, että puhe on isovanhemmasta kuin lemmikistä.

   Lainaa

  45. Hinaava unikeko 29.7.2021 15:24
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   Ilmeikäs Peruna: Mua jäi ihmetyttämään se että Nata pitää alaraajan amputaatiota melko todennäköisenä tulevaisuuden tapahtumana kun on diabeetikko. Itse ole olen tuntenut elämäni varrella useita diabeetikoita eikä heiltä keltään ole amputoitu mitään, tiedän kyllä että diabeetikoilla on kohonnut riski amputaatioon. [...]
   Mummoni (isoäiti, ei koira) kaksoisveljeltä amputoitiin toinen jalka polvesta alas ja toinen olisi ollut vuorossa lähiaikoina ellei hän olisi menehtynyt jo aiemmin. Diabeetikko joka ei juurikaan hoitanut sairauttaan. Kyllä sitä siis tapahtuu jonkin verran, mutta uskoisin tai ainakin toivon että suurin osa älyää syödä lääkkeensä ja muutenkin vähän tehdä elämäntaparemonttia jos diagnoosi tulee.

   Lainaa

  46. Solakka katkarapu 29.7.2021 15:47
   Tulos: +36 (36 ääntä)
   Laimea oliivi: Ymmärtääkseni kehosta sairaalassa poistettua kudosta ei saa mukaansa vaikka haluaisi. Poikkeuksena kuitenkin vauvat kehotetaan ottamaan kotiin mukaan.
   Sain lapsena kitarisat mukaan sairaalasta pieneen muovipulloon pakattuna. Pyysin suoraan kirurgilta, ja vastasi että miksikäs se ei olisi mahdollista. En tiedä, miten nykypäivänä. Voi olla vähän tiukemmat säädökset XD

   Lainaa

  47. Ratkiriemukas Normandia 29.7.2021 15:59
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Ihmisen nahasta tehty laukku olis ollut myös Himmlerin mieleen

   Lainaa

  48. Sonnaton sakaali 29.7.2021 16:02
   Tulos: +10 (26 ääntä)
   Okeijo: Vastaavaa on jo tehty, ei tosin omasta ihosta.  https://onedio.co/content/24-utterly-disturbing-items-made-out-of-human-flesh-by-a-serial-killer-15616
   Älä laita tällasta

   Lainaa

  49. Siveä juhta 29.7.2021 17:03
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Joskus pohdiskelin, että jos olis oikein lihava ja kävis laihdutusleikkauksessa ja laihtumisen jälkeen leikkauttaisi löysäksi jääneen ylimääräisen ihon pois, niin siitähän voisi kätevästi tehdä itselleen nahkatakin. 😆

   Lainaa

  50. Tulos: +9 (15 ääntä)
   Arvaamaton noita: Milloin ihmiset tajuavat, ettei epäsuoriin kysymyslauseisiin tule kysymysmerkkiä? Jos siis kerrotte mitä joku muu on kysynyt ettekä esitä kysymystä itse, niin loppuun tulee piste. Uskokaa jo helvetti!
   Mua ärsyttää "en mä tiedä?"
   Minunko se sitten saatana pitäisi tietää mitä sinä tiedät!?

   Lainaa

  51. Vähennetty kuguaari 29.7.2021 18:55
   Tulos: +42 (42 ääntä)
   Olen muutaman eri syistä poistetun raajan nähnyt, ja varsinkin nuo diabeteksen komplikaationa mädäntyneet jalat on yleensä aika sen näköisiä että niitä tuskin oikeasti halutaan mukaan. Ei oo nahka enää niin hyvää että siitä sais laukun eikä tatuoinnit kauniita, ja haisee yleensä aika kuolemalta.

   Lainaa

  52. King Arthur 29.7.2021 20:31
   Tulos: +43 (43 ääntä)
   Itseasiassa: Miksi jonkun pitäisi arvata, että joku on antanut koiralleen nimeksi mummo? Ihan oikein silloin ajatella, että puhe on isovanhemmasta kuin lemmikistä.
   Mummottelulla viitattiin koiran ikään, nimi ei käynyt ilmi. Tuosta tuli tosin mieleen eräs kerta kun komensin koiraa nimeltä viereen rapussa, kun huomasin ala-aulassa työmiehiä. Koiran nimi on Vanja, ja tämän kuulessaan yksi työmiehistä parahti: "Siis onks ton koiran nimi FAIJA?!" Mieti kun jossain puistossa huutelisi Mummoa ja Faijaa. Kolmannen koiran nimeksi Poliisi niin saa jo yleisöä.

   Lainaa

  53. Tulos: -65 (67 ääntä)
   Minkäköhän kokoinen hiirulainen antaa tuon kokoisen koiran purra itseään ja vielä lepyttelee sitä makkaralla? Varmaan joku neiti näpsä? Jonin nimi on varmaan oikeasti jonna? Ei kukaan Mies paasaa koiraansa noin.

   Lainaa

  54. Tulos: -24 (34 ääntä)
   Oulevi: Minkäköhän kokoinen hiirulainen antaa tuon kokoisen koiran purra itseään ja vielä lepyttelee sitä makkaralla? Varmaan joku neiti näpsä? Jonin nimi on varmaan oikeasti jonna? Ei kukaan Mies paasaa koiraansa noin.
   Yleensä jos Koira on lihava niin omistaja on kanssa. Olen havainnut, että Koira muistuttaa todella usein isäntäänsä. Se on kyllä jännä asia.

   Lainaa

  55. Tulos: -32 (36 ääntä)
   Mulla tulee tästä mieleen, että es jonne,mahdollisesti aikuis es jonne kirjoitustavasta päätellen. Asuu koiransa kanssa ja on alistuvainen koiralleen, mutta kylillä kehuskelee pitävänsä agressiivisen koiransa kurissa. Todellisuudessa kun koira vähän näykkäsee niin juoksee heti lähi Saleen ostamaan sille makkaraa. Aikamoinen episodi ollut varmasti kylpyhuoneessa ja ulkona. Sen voin kuvitella.

   Lainaa

  56. Tulos: -32 (36 ääntä)
   Joni saa ilmeisesti vaivoin pestyä koiran ja kaiken lisäksi koira vielä puraisee Jonia. Mitä tekee Joni? Juoksee kauppaan nopeasti ostamaan koiralleen makkara, että hän ei kerkeä edes oikeen naapureiden kanssa juttelemaan. Selvästi kiire ollut. Koiralle kurinpalautus ja Joni voisi aloittaa vaikka henkisen valmennus kurssin ja kuntosali harjoittelun, että pystyy pistämään seuraavalla kerralla koiralleen kampoihin. Joni vs koira 0-6

   Lainaa

  57. Valmistettu peruna 30.7.2021 1:41
   Tulos: +53 (57 ääntä)
   Omiin kommentteihin vastatessa kannattaa huomioida, että tuo nimimerkin vieressä oleva kuva ei vaihdu, vaikka muuttaakin sitä nimimerkkiä...

   Lainaa

  58. Ei lainkaan tuo edellinen tyyppi 30.7.2021 1:44
   Tulos: +44 (56 ääntä)
   Valmistettu peruna: Omiin kommentteihin vastatessa kannattaa huomioida, että tuo nimimerkin vieressä oleva kuva ei vaihdu, vaikka muuttaakin sitä nimimerkkiä...
   Tosi fiksusti huomattu.
   Et ole lainkaan säälittävä, kun notkut täällä pätemässä aamuyöllä, vaan erittäin boheemi älykkö.

   Lainaa

  59. Aidattu meduusa 30.7.2021 2:47
   Tulos: -22 (26 ääntä)
   Valmistettu peruna: Omiin kommentteihin vastatessa kannattaa huomioida, että tuo nimimerkin vieressä oleva kuva ei vaihdu, vaikka muuttaakin sitä nimimerkkiä...
   Höpö

   Lainaa

  60. Pelättävä gaselli 30.7.2021 2:48
   Tulos: -16 (20 ääntä)
   Valmistettu peruna: Omiin kommentteihin vastatessa kannattaa huomioida, että tuo nimimerkin vieressä oleva kuva ei vaihdu, vaikka muuttaakin sitä nimimerkkiä...
   Höpö

   Lainaa

  61. ...ääliö 30.7.2021 4:15
   Tulos: -20 (30 ääntä)
   Jos joku läheiseni pohtisi jalastaan laukun tekoa, niin ottaisin pikimmiten yhteyttä akuuttipsykiatriaan.

   Lainaa

  62. Mauton kotieläin 30.7.2021 4:51
   Tulos: +10 (40 ääntä)
   Toj Karin: Kuviteltuun särkyyn riittää kun kuvittelet voitelevasi sitä Voltarenilla.
   Kai nyt tajuat kuitenkin että se haamusärky lähtee ihan sun kropan hermoista jotka lähettää ns. vääriä signaaleja kun ei tajua että se raaja puuttuu, kipu on tasan yhtä oikeaa ja todellista kuin mikä tahansa sinun tuntemasi kipu, ei kuviteltua. Jos et yhtään tiedä mistä puhut, kannattaisi jättää nuo jutut ihan vaan väliin. Kaikkeen ei ole pakko kommentoida jos ei ole mitään asiaa.

   Lainaa

  63. Sulkijaton ampiainen 30.7.2021 6:43
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Kummikäki: Jos amputoidussa raajassa tuntuu aavesärkyä, niin auttaako jos siihen raajaan sivelee Voltarenia? Pitäisikö raaja olla kuivattu, vai täytetty kuten joku metsästystrofee ettei se mätäne? Kysyn ihan tosissani. Elokuvissa on formaldehydiin säilöttyjä ruumiinosia lasipurkeissa ja alkuasukasheimoilla [...]
   Hygieniapassia 😂❤

   Lainaa

  64. Tulos: -8 (34 ääntä)
   Mauton kotieläin: Kai nyt tajuat kuitenkin että se haamusärky lähtee ihan sun kropan hermoista jotka lähettää ns. vääriä signaaleja kun ei tajua että se raaja puuttuu, kipu on tasan yhtä oikeaa ja todellista kuin mikä tahansa sinun tuntemasi kipu, ei kuviteltua. Jos et yhtään tiedä mistä puhut, kannattaisi jättää nuo [...]
   Tiedän tasan mistä puhuin, mutta sinulla näyttää olevan ylitsepääsemättömiä ongelmia sarkasmin tai ylipäätään huumorin ymmärtämisessä. Ja jos oikein nillittää haluat, ainoa ero minkä tahansa kivun ja mielikuvituksen välillä on se, että toinen on tarkoituksellista ja toinen alitajuista. Kuten itse sanoit, kaikkeen ei ole pakko kommentoida jos ei ole asiaa.

   Lainaa

  65. Tarkoitukseton varis 30.7.2021 11:16
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Pelättävä gaselli: Höpö
   Ihan totta. Pelkän nimen vaihtaminen ei riitä. Pitää vaihtaa se sähköpostiosoitekin, senkin pikku juksaaja.

   Lainaa

  66. Jännä kauris 30.7.2021 11:48
   Tulos: -17 (21 ääntä)
   Tarkoitukseton varis: Ihan totta. Pelkän nimen vaihtaminen ei riitä. Pitää vaihtaa se sähköpostiosoitekin, senkin pikku juksaaja.
   No ne nyt vaihtuu molemmat samalla kertaa kun käyttää nimikonetta joten tarpeetonta näsäviisastelua, senkin iso torttupöksy.

   Lainaa

  67. Tulos: +21 (25 ääntä)
   Ilmeikäs Peruna: Mua jäi ihmetyttämään se että Nata pitää alaraajan amputaatiota melko todennäköisenä tulevaisuuden tapahtumana kun on diabeetikko. Itse ole olen tuntenut elämäni varrella useita diabeetikoita eikä heiltä keltään ole amputoitu mitään, tiedän kyllä että diabeetikoilla on kohonnut riski amputaatioon. [...]
   Valitettavasti joudun toteamaan, että elät kuplassa. Diabeetikoiden raajojen amputaatiota todellakin tapahtuu. Puolisoni hoitaa näitä potilaita, jotka ovat jättäneet lääkärien neuvot noudattamatta ja jälki on kuulemma aika rumaa. Tämän yleisyydestä en osaa sanoa, mutta ainakin alkoholisteilla tuppaa tuo fokus olemaan muissa nesteissä, kuin insuliinissa.

   Lainaa

  68. Marty McFly 31.7.2021 6:05
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Ennakkoluuloton preeriasusi: Samat on mietinnänaiheet täälläkin kun tatuointeja on suunnitteilla ihan kiitettävästi. Ja ois sentään eettisempi kuin eläimen nahasta tehty jos olis omasta amputoidun raajan nahasta tehty laukku/asia :D
   Valitettavasti ei, kaikki amputoitu menee suoraan joko poltettavaksi tai muuten tuhottavaksi. Tietääkseni omaa jalkaansa ei saa, se olisi iso hygienia vaara. Iholla sama juttu.

   Lainaa

  69. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Teinini joutui ympärileikkaukseen fysiologisista syistä. Kysyi (vitsillä, kun jännitti) operoivalta lääkäriltä, voiko saada jämät mukaan. Kuulemma kaikki lähtee polttoon. Yhdessä tuumattiin, että Ozzy olisi varmaan saanut, mutta ei me tavikset.

   Lainaa

  70. Pahvikampela 1.8.2021 1:07
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   Laimea oliivi: Ymmärtääkseni kehosta sairaalassa poistettua kudosta ei saa mukaansa vaikka haluaisi. Poikkeuksena kuitenkin vauvat kehotetaan ottamaan kotiin mukaan.
   Naurahdin tälle enemmän kuin pitäisi. Kiitos.

   Lainaa

  71. Kummikäki 1.8.2021 5:53
   Tulos: +17 (17 ääntä)
   Blaablaablaa: Kysy Jeffrey Dahmerilta, sil on kokemusta.
   Se oli Ed Gein joka duunaili kodin tarve-esineitä. Jeffrey Dahmer oli kannibaali.

   Lainaa

  72. Pitkänhuiskea pöllö 2.8.2021 10:31
   Tulos: -6 (10 ääntä)
   Itämätön makkara: Ainakaan tuota nahkalaukkua varten ei tarvitsisi tappaa eläintä. Eli miksei? Normalisoidaan amuputoiduista raajoista tehdyt vaatteet ja laukut!
   Mitä eläimiä tapetaan nahan takia?! Matelijoita korkeintaan ja niitäkin nykyään vähän.

   Lainaa

  73. Rento hirmulisko 3.8.2021 10:13
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Lukijon käyny / vartia: Koiraahan ei saa pestä helteillä koska sitten sen märkä turkki ei hengitä ja koiralle tulee vielä kuumempi
   Harhaluuloja. Jos on paksu, imukykyinen turkki jota kastellaan eikä föönata niin se hautoo ihoa ja pahimmillaan tulee hotspot. Ei silti ole kuumempi kuin likainen turkki. Tuon koiran lyhyen ja jäykän turkin voi huoleti pestä ja jättää föönaamatta.
   Pitkä turkki olisi viisasta leikata helteiden tullen jos koira on vanha tai sydänvikainen.

   Lainaa

  74. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Eipä tainnut Nata ajatella minkälaisessa kunnossa se jalka ja sen iho on, kun se on pakko amputoida 😅

   Lainaa

  75. false_crime 4.8.2021 20:41
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Rauhoitu Ed Gein.

   Lainaa

  76. Oppimaton herkkuruoka 6.8.2021 16:11
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Pahansuopa norppa: Näin henkilönä, jonka raaja on amputoitu silpoutumisen takia, en näe tässä oikeastaan mitään hauskaa.
   Silmäkö sulta amputoitiin?

   Lainaa

  77. Kapeahko muurahainen 6.8.2021 18:38
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Laimea oliivi: Ymmärtääkseni kehosta sairaalassa poistettua kudosta ei saa mukaansa vaikka haluaisi. Poikkeuksena kuitenkin vauvat kehotetaan ottamaan kotiin mukaan.
   En tiedä, onko tässä avainasemassa se, että sen ruumiinosan on poistanut joku muu kuin potilas itse. Koska minä kyllä aivan ongelmitta sain istukkani mukaan kotipakettiin, mutta eipä sitä toki sairaalan henkilökunta kehostani poistanut vaan minä itse.

   Lainaa

  78. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Lukijon käyny / vartia: Koiraahan ei saa pestä helteillä koska sitten sen märkä turkki ei hengitä ja koiralle tulee vielä kuumempi
   Ehkä pesu tarkoittaa tässä yhteydessä mahan jne kastelua? Oma koirani oli käytännössä kalju mahasta ja sitä viileällä vedellä kasteltuani olo selkeästi helpotti aina hetkeksi. Eihän se ihmeitä tee mutta ainakin omani (koira, ei oma mahani) vaikutti olevan tyytis kyseisen toimenpiteen jälkeen.

   Lainaa

  79. Harmittava hamsteri 8.8.2021 13:54
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Kapeahko muurahainen: En tiedä, onko tässä avainasemassa se, että sen ruumiinosan on poistanut joku muu kuin potilas itse. Koska minä kyllä aivan ongelmitta sain istukkani mukaan kotipakettiin, mutta eipä sitä toki sairaalan henkilökunta kehostani poistanut vaan minä itse.
   Mulle on tehty kaksi sektiota. En usko että olisivat katsoneet hyvällä jos olisin lapset sairaalaan jättänyt, vaikka en niitä itse ulos punnertanut.

   Lainaa

  80. Oksaton flamingo 9.8.2021 9:18
   Tulos: -1 (7 ääntä)
   Harmittava hamsteri: Mulle on tehty kaksi sektiota. En usko että olisivat katsoneet hyvällä jos olisin lapset sairaalaan jättänyt, vaikka en niitä itse ulos punnertanut.
   Minä taas olen näsäviisastelija ihan muuten vaan.

   Lainaa

  81. Markku ********** 9.8.2021 17:34
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Jee. Vihdoin olen saavuttanut elämässäni jotain suurta ja pääsin feissarimokiin.

   Lainaa

  82. Heleä kesyhanhi 5.10.2021 0:19
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Pahansuopa norppa: Näin henkilönä, jonka raaja on amputoitu silpoutumisen takia, en näe tässä oikeastaan mitään hauskaa.
   Näin henkilönä, jonka jalka on sääriamputoitu onnettomuuden takia, ketä kiinnostaa? Opi nauramaan asioille niin elämä menee helpommin

   Lainaa

  83. Astmaton lammas 16.12.2021 11:46
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Miten koiran turkin kastelu eroaisi ihmisen hiusten kastelusta? Näin pitkätukkaisena fysiikan opettajana kyselen. Kun kosteus haihtuu pinnasta, pinta viilenee. Olomuodon muutos (kaasuksi) vaatii energiaa. Energiaa vapautuu, kun ihon pinta jäähtyy. Huomauttaisin myös koiran puremisesta kommentoineille, että kyseessä oli _mummo_koira. Meidän koira oli ihan kiltti, kunnes alkoi viimeisinä vuosinaan olla kuurohko, sokeahko ja hermostui käsittelystä, josta ei ollut ennen hermostunut. Eikä koira myöskään yhdistä puremista ja tunnin päästä tapahtuvaa 'lepyttelyä' toisiinsa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: amputoida, amputoitu, juoksuhousut, kasvit, koirat, kuva, mummo, väärinkäsitys, yrtit