Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 51

Nyt selvisi, mistä lasten lelut tulevat.
Suurenna näkymä
Vanhempainilta, osa 51

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 46 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -96 (208 ääntä)
   Lapset on komedian kultaa

   Lainaa

  2. Tulos: +580 (596 ääntä)
   Miten terveydenhoitajien mainitseminen tuohon liittyi

   Lainaa

  3. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 27.7.2021 1:40
   Tulos: -52 (112 ääntä)
   Ninan kannattaisi ehkä kuitenkin katsahtaa peiliin ja pohtia, kannattaako mukulille hankkia lisääntymiskykyisiä leluja.

   Lainaa

  4. Tulos: -356 (400 ääntä)
   En voi käsittää miten vaikea tuo sisaruspuoli-termi oikein on joillekin. Kaikille on itsestään selvää että jos kahdella lapsella on sama äiti ja eri isät, lapset ovat ihan oikeita sisaruksia, ei sisaruspuolia. Mutta sitten kun puhutaan samasta isästä ja eri äideistä, yhtäkkiä nämä lapset ei olekaan sukua keskenään, eli eivät muka olisi sisaruksia. Ei näin... Sisaruspuolet ovat yksiselitteisesti uusioperheen lapsia, jotka eivät ole verisukulaisia keskenään, eli isä- tai äitipuolen perheeseen tuomia uusia lapsia. Verisukulaiset ovat aina ihan oikeita sisaruksia, ja jos sama isä ei muka tarkoita samaa sukua, ei silloin tarkoita sama äitikään.

   Lainaa

  5. Tornipöllö 27.7.2021 3:04
   Tulos: +220 (222 ääntä)
   Toj Karin: En voi käsittää miten vaikea tuo sisaruspuoli-termi oikein on joillekin. Kaikille on itsestään selvää että jos kahdella lapsella on sama äiti ja eri isät, lapset ovat ihan oikeita sisaruksia, ei sisaruspuolia. Mutta sitten kun puhutaan samasta isästä ja eri äideistä, yhtäkkiä nämä lapset ei [...]
   "Lapsen äiti- tai isäpuoli ei ole hänelle biologisesti sukua eikä ole mahdollinen mummo- tai ukkipuolikaan. Puoli voi kuitenkin ilmaista myös toisenlaista perhe- ja sukulaisuussuhdetta. Sisaruksiin viittaavilla puoli-loppuisilla sanoilla, kuten sisko- tai velipuoli, viitataan lapsen sellaisiin sisaruksiin, joiden kanssa hänellä on yksi yhteinen biologinen vanhempi. Koska puoli-loppuiset uusperheen jäsenten nimitykset ovat usein värittyneet merkitykseltään kielteisesti, niiden rinnalla ovat alkaneet yleistyä puoli-alkuiset yhdyssanat: puoliäiti, puoliveli."
   -Marianne Laaksonen, Kielikello 2/2014

   Lainaa

  6. Halpa keiju 27.7.2021 3:19
   Tulos: +203 (211 ääntä)
   Tuleva ex-anoppini julisti juhlissa suureen ääneen, että meillä ei ole mitään puolia, vaan kaikki on samaa perhettä! Samalla kuitenkin vaati, että valokuvia otetaan eri kokoonpanoilla. Hmm.

   Lainaa

  7. Uskomaton norppa 27.7.2021 3:52
   Tulos: +125 (145 ääntä)
   Ei puolisisaruudessa ole mitään väliä sillä, onko yhteinen vanhempi äiti vai isä, ensimmäistä kertaa kuulen, että joku on luullut että olisi. Tai että sisaruspuoli automaattisesti tarkoittaisi, ettei olla verisukua. Ja totta kai sisaruspuolet ovat oikeita sisaruksia, eikä oikea tarkoita välttämättä biologista sisaruutta. Joko heillä on puoliksi samat biologiset vanhemmat, tai esim adoptiosisarus on perheenjäsenen roolissa täysin, vaikka geeneissä ei ole samaa, ja sillä tavalla tulkiten puoliksi veli tai sisko.

   Lainaa

  8. Tulos: +225 (289 ääntä)
   Nämä "lasten suusta"- jutut naurattaa ehkä vanhempia ja lähipiir, harvoin muita.

   Lainaa

  9. Kimakka paprika 27.7.2021 6:48
   Tulos: +140 (144 ääntä)
   Ehmen: Miten terveydenhoitajien mainitseminen tuohon liittyi
   Ehkä terveydenhoitajilla on tyypillisesti kovimmat pissahädät

   Lainaa

  10. Tulos: +237 (251 ääntä)
   Miten kukaan ei täällä tunnu ymmärtävän lukemaansa? Eihän tuossa Annan jutussa mistään sisaruspuolista puhuta, vaan vanhemmista! Lapsi oli järkeillyt perhekuviostaan, että hänen isänsä on uuden vauvan isäpuoli, vaikka ei tietenkään ole, kun on kerta äidin ex-mies. Tsiisus.

   Lainaa

  11. Tahdistamaton keiju 27.7.2021 7:37
   Tulos: +170 (174 ääntä)
   Ehmen: Miten terveydenhoitajien mainitseminen tuohon liittyi
   Sari varmaan luulee, että vain terveydenhuollon ammattilaiset käyttävät tuota ilmaisua...

   Lainaa

  12. Tulos: +33 (69 ääntä)
   Kohvetti: Nämä "lasten suusta"- jutut naurattaa ehkä vanhempia ja lähipiir, harvoin muita.
   Ne naurattaa vain siinä hetkessä, kun lapsi sen sanoo, ei enää jälkeen päin kerrottuna.

   Lainaa

  13. Monitoroimaton juhta 27.7.2021 8:17
   Tulos: +97 (101 ääntä)
   Ehmen: Miten terveydenhoitajien mainitseminen tuohon liittyi
   Muistathan sen, mistä äidinkielen ope aina varoitti: "Jo muinaiset roomalaiset" -aloitus.
   Kun alkaa kirjoittaa eikä osaa tiivistää, alkuun tulee ihmiskunnan historia, tai ainakin oma.

   Lainaa

  14. Kelpaamaton lepakko 27.7.2021 8:18
   Tulos: +46 (116 ääntä)
   Miks tänne tulee näitä iltalehtien yms mukahauskoja "totuus tulee lapsen suusta" huonoja läppiä. Nämä ei naurata kun ehkä just vanhempia ja pitäis kieltää näiden juttujen jakaminen someen kokonaan. Feissarimokat, pystytte parempaan.

   Lainaa

  15. Päättämätön monni 27.7.2021 8:26
   Tulos: +103 (113 ääntä)
   Mimmi: Miten kukaan ei täällä tunnu ymmärtävän lukemaansa? Eihän tuossa Annan jutussa mistään sisaruspuolista puhuta, vaan vanhemmista! Lapsi oli järkeillyt perhekuviostaan, että hänen isänsä on uuden vauvan isäpuoli, vaikka ei tietenkään ole, kun on kerta äidin ex-mies. Tsiisus.
   Vihdoinkin joku, joka on ymmärtänyt lukemansa.

   Lainaa

  16. Leppymätön lammas 27.7.2021 8:38
   Tulos: -64 (78 ääntä)
   Mua häiritsee vaan toi vauvan nimi, onko muka mennyt läpi maistraatissa

   Lainaa

  17. Tulos: +66 (72 ääntä)
   Se on vauvan lempinimi.

   Lainaa

  18. Johtimeton matelija 27.7.2021 9:07
   Tulos: +93 (101 ääntä)
   Leppymätön lammas: Mua häiritsee vaan toi vauvan nimi, onko muka mennyt läpi maistraatissa
   Eiköhän tuo oo lempinimi, tuskin kolmeviikkosta vauvaa on vielä ehditty kastaa.

   Lainaa

  19. Tulos: +68 (68 ääntä)
   Leppymätön lammas: Mua häiritsee vaan toi vauvan nimi, onko muka mennyt läpi maistraatissa
   Jos nimi on Pippi eikä Pipi niin en tiedä miksei menisi, mutta kuten on mainittu, se lienee lempinimi.

   Lainaa

  20. Prepaid avokado 27.7.2021 9:31
   Tulos: +32 (56 ääntä)
   Internetistä olen oppinut uusioperheistä ainoastaan sen, että siskopuolet jäävät harmillisen usein jumiin esimerkiksi pesukoneisiin.

   Lainaa

  21. Reipas perhonen 27.7.2021 9:40
   Tulos: +28 (32 ääntä)
   Leppymätön lammas: Mua häiritsee vaan toi vauvan nimi, onko muka mennyt läpi maistraatissa
   Här kommer Pippi Långstrump…

   Lainaa

  22. Terve kärpänen 27.7.2021 10:36
   Tulos: +28 (62 ääntä)
   Jos äiti eroaa lapsen isästä, ja menee naimisiin toisen miehen kanssa, niin uudesta miehestä tulee lapsen isäpuoli. Jos äiti ei aloita suhdetta uuden miehen kanssa, niin silloin lapsesta tulee isäpuoli. Ja jos lapselta menee vielä jalkakin poikki, niin hänestä tulee myös jalkapuoli.

   Lainaa

  23. Kohtisuora noita 27.7.2021 11:39
   Tulos: -16 (76 ääntä)
   Johtimeton matelija: Eiköhän tuo oo lempinimi, tuskin kolmeviikkosta vauvaa on vielä ehditty kastaa.
   Ja miten se kaste siihen nimeen muka liittyy?

   Lainaa

  24. Raastettu maahinen 27.7.2021 12:07
   Tulos: +50 (56 ääntä)
   Toj Karin: En voi käsittää miten vaikea tuo sisaruspuoli-termi oikein on joillekin. Kaikille on itsestään selvää että jos kahdella lapsella on sama äiti ja eri isät, lapset ovat ihan oikeita sisaruksia, ei sisaruspuolia. Mutta sitten kun puhutaan samasta isästä ja eri äideistä, yhtäkkiä nämä lapset ei [...]
   Ei se ole mitenkään itsestäänselvää, kun viranomaislähtöisesti jos sinulla ja sisaruksillasi on yksi yhteinen biologinen vanhempi, te olette sisarpuolia. Jos teillä ei ole yhteisiä biologisia vanhempia, te ette ole edes sisarpuolia. Eli jos uusioperheessä esimerkiksi isäpuolellasi on aiemmista liitoista lapsia, te ette lain edessä ole edes puoliksi sisaruksia vaikka isäpuolesi ja äitisi, tai äitipuolesi ja isäsi olisivat naimisissa.
   Minulla on kaksi sisarpuolta ja kolme "virallisesti-ei-edes-sisarta", kaikkihan sitä kuulutaan samaan perheeseen ja ollaan ihan sisaruksia keskenämme ja näin, mutta sitten kun pitää mennä uusimaan jotain henkkareita tai passia ja siellä kysellään ikäjärjestyksessä sisarusten etunimiä niin he kolme eivät kelpaa. Tuntuu että tätä 70-luvun järjestelmää voisi vähän päivittää tältä osalta. Vaikea kuvitella uusioperhettä jossa lapset eivät kasvaisi toistensa kanssa kuten ihan "oikeat" biologiset sisarukset kasvavat. Tähänkin tietysti liittyy kaikki perintöjutut jne.

   Lainaa

  25. Uusavuton haukka 27.7.2021 12:16
   Tulos: +44 (44 ääntä)
   Tahdistamaton keiju: Sari varmaan luulee, että vain terveydenhuollon ammattilaiset käyttävät tuota ilmaisua...
   Äitini käytti tätä ollessani pieni, mainitsi myös, että rakon halkeamiseen kuolee. Olin aika hysteerinen vessaanpääsyn kanssa aina kun pissahätä yllätti :( En tiedä miksi lainasin ylläolevan kommentin. Toisaalta äitikin myös on suuhygienisti, joten terveydenhuollon ammattilaisiin mennee sekin. Pahoittelut siis tarpeettomasta ja harhaanjohtavasta lainauksesta.

   Lainaa

  26. Koroton ananas 27.7.2021 12:37
   Tulos: +70 (74 ääntä)
   Terve kärpänen: Jos äiti eroaa lapsen isästä, ja menee naimisiin toisen miehen kanssa, niin uudesta miehestä tulee lapsen isäpuoli. Jos äiti ei aloita suhdetta uuden miehen kanssa, niin silloin lapsesta tulee isäpuoli. Ja jos lapselta menee vielä jalkakin poikki, niin hänestä tulee myös jalkapuoli.
   Ja jos lapsi miettii näitä asioita aamu-unisen äitinsä sanavatkulin siivittämänä, hänestä tulee myös mielipuoli.

   Lainaa

  27. Harmaa kivi 27.7.2021 13:25
   Tulos: -25 (47 ääntä)
   Tornipöllö: "Lapsen äiti- tai isäpuoli ei ole hänelle biologisesti sukua eikä ole mahdollinen mummo- tai ukkipuolikaan. Puoli voi kuitenkin ilmaista myös toisenlaista perhe- ja sukulaisuussuhdetta. Sisaruksiin viittaavilla puoli-loppuisilla sanoilla, kuten sisko- tai velipuoli, viitataan lapsen sellaisiin [...]
     En tahdo väittää pyhää Kielikelloa vastaan, mutta mikä hevon häntäjouhi on puoliäiti? Oman kielitajuni mukaan voi olla puolisisarus (ie, yksi yhteinen vanhempi, isä tai äiti) tai sisaruspuoli (vanhemmat naimisissa, lapset eivät verisukulaisia), mutta miten ihmeessä voisi olla jonkun äiti puoliksi? 
     Vai liitynkö nyt siihen sankkaan joukkoon, jonka luetunymmärtäminen sakkaa. Douglas Adams kirjoitti, että aikamatkustamisen ongelmat eivät ole käytännöllisiä, vaan kielitieteellisiä: ei ole verbimuotoa asialle, mikä melkein tapahtui kaksi viikkoa sitten mutta vältettiin pikaisella hyppäyksellä tulevaisuuteen (olisikokohaanhantehdyksitulvan jne. Huvittaa niitä, jotka ovat lukeneet kirjan). Onko siis konservatiivien vastustus uusiin perhemuotoihin johtuva siitä, että kukaan ei tiedä miksi porukkaa pitäisi kutsua :>

   Lainaa

  28. Viinaton hiiri 27.7.2021 15:15
   Tulos: +6 (54 ääntä)
   Johtimeton matelija: Eiköhän tuo oo lempinimi, tuskin kolmeviikkosta vauvaa on vielä ehditty kastaa.
   Mitä kasteella on tekemistä nimen kanssa? Mun lapsilla on ollut nimi jo päivän vanhana eikä kastettu yhtäkään.

   Lainaa

  29. Tulos: -1 (23 ääntä)
   Viinaton hiiri: Mitä kasteella on tekemistä nimen kanssa? Mun lapsilla on ollut nimi jo päivän vanhana eikä kastettu yhtäkään.
   Jos yritetään pitää nimi salassa kasteeseen asti, kuten jotkut tykkää toimia. Esim. pikkusiskoni kohdalla sitä yritettiin, mutta valitettavasti tuleva nimi oli kerrottu miulle, ja tietysti menin sitten möläyttämään sen joidenkin kahvikutsujen aikana :D Oma tytär taas sai postia omalla, tulevalla nimellään ennenkuin oltiin ehditty sitä maistraatille ilmoittaa. Kaikille muille kylläkin.

   Lainaa

  30. Pesty oppilas 27.7.2021 19:30
   Tulos: -3 (23 ääntä)
   Kohvetti: Nämä "lasten suusta"- jutut naurattaa ehkä vanhempia ja lähipiir, harvoin muita.
   Juuri näin. Ei kuulu tänne. niissä ei yleensä ole mitään hauskaa tai muuten viihdyttävää.

   Lainaa

  31. Ajatteleva opas 27.7.2021 19:59
   Tulos: +42 (46 ääntä)
   Raastettu maahinen: Ei se ole mitenkään itsestäänselvää, kun viranomaislähtöisesti jos sinulla ja sisaruksillasi on yksi yhteinen biologinen vanhempi, te olette sisarpuolia. Jos teillä ei ole yhteisiä biologisia vanhempia, te ette ole edes sisarpuolia. Eli jos uusioperheessä esimerkiksi isäpuolellasi on aiemmista [...]
   Meillä on uusioperhe jossa lasten sisarukset eivät ole biologista sukua. Mieheni oli naimissa naisen kanssa joka oli leski ja lapsia. Valitettavasti tämä nainen kuoli auto-onnettomuudessa ja lapset menettivät toisenkin biologisen vanhemman. Meille kaikki lapset ovat samanarvoisia. Ei ole väliä vanhemmasta. Jos heitä jolloin sanalla pitäisi kutsua niin bonuslapsi sopisi hyvin.

   Lainaa

  32. Itseasiassa 27.7.2021 22:05
   Tulos: +28 (28 ääntä)
   Tornipöllö: "Lapsen äiti- tai isäpuoli ei ole hänelle biologisesti sukua eikä ole mahdollinen mummo- tai ukkipuolikaan. Puoli voi kuitenkin ilmaista myös toisenlaista perhe- ja sukulaisuussuhdetta. Sisaruksiin viittaavilla puoli-loppuisilla sanoilla, kuten sisko- tai velipuoli, viitataan lapsen sellaisiin [...]
   Nykyään on jostain syystä alettu kutsua puolilapsia tai lapsipuolia bonuslapsiksi. En tiedä mistä tämä on ilmestynyt, mutta olen uusperheissä huomannut ilmiön tässä muutaman menneen vuoden aikana. Kai se pehmittää sitten tuota "-puoli" huonoa vibaa joidenkin mielestä.

   Lainaa

  33. Haihtuva herne 27.7.2021 23:31
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Toj Karin: En voi käsittää miten vaikea tuo sisaruspuoli-termi oikein on joillekin. Kaikille on itsestään selvää että jos kahdella lapsella on sama äiti ja eri isät, lapset ovat ihan oikeita sisaruksia, ei sisaruspuolia. Mutta sitten kun puhutaan samasta isästä ja eri äideistä, yhtäkkiä nämä lapset ei [...]
   Itsellä kun omat vanhemmat on vieläkin yli 30 vuoden jälkeen yhdessä, lapsena en oikeasti ymmärtänyt mitä tarkoittaa äitipuoli tai isäpuoli. Ei edes lähisuvussakaan ole uusperheitä. Luulin, että kaikilla on molemmat biologiset vanhemmat yhdessä ja naimisissa. Ihmettelin, miiten lapsuudenkaverin äiti sai uuden lapsen (olisinkohan ollut 7-9v. siihen aikaan) eri miehen kanssa kuin tämä lapsuuden kaverin isä oli. Ymmärsin asian oikeasti vasta teininä, kun exä oli osana uusperhettä. Sitten nykyään taas oma mies kutsuu omia veli- ja siskopuoliaan ihan vaan veljeksi ja siskoksi, vaikka tähän "puolisuuteen" johtanut avioliitto on jo päättynyt, koska he vaan ovat hänen sisaruksiaan hänelle, vaikka eivät ole samoista biologisista vanhemmista. Auttaisiko tämä ymmärtämään, että oikeasti elämä on niin monipuolista, että ei kaikilla ihmisillä ole samat lähtokohdat ymmärtämään asioita?

   Lainaa

  34. King Arthur 28.7.2021 2:42
   Tulos: +40 (48 ääntä)
   Minua viihdyttää lasten sanomiset. Tykkään myös kuunnella kun muut kertovat unistaan. Kivittäkää. :)

   Lainaa

  35. Käyrä vesimeloni 28.7.2021 2:53
   Tulos: +47 (49 ääntä)
   Ehmen: Miten terveydenhoitajien mainitseminen tuohon liittyi
   Olen itse kokki ja mietin ihan samaa.

   Lainaa

  36. Kuitti panda 28.7.2021 9:51
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Uskomaton norppa: Ei puolisisaruudessa ole mitään väliä sillä, onko yhteinen vanhempi äiti vai isä, ensimmäistä kertaa kuulen, että joku on luullut että olisi. Tai että sisaruspuoli automaattisesti tarkoittaisi, ettei olla verisukua. Ja totta kai sisaruspuolet ovat oikeita sisaruksia, eikä oikea tarkoita välttämättä [...]
   Ei adoptiolapsi ole missään roolissa tai millään lailla sisaruspuoli, hän on ihan yhtä lailla vanhempiensa lapsi ja sisarustensa sisarus kuin biologiset lapset.

   Lainaa

  37. Takkuinen hilleri 28.7.2021 10:55
   Tulos: +6 (14 ääntä)
   Käyrä vesimeloni: Olen itse kokki ja mietin ihan samaa.
   Itseäni vegaaniravintolan kokkina ei ihmetytä. Tietenkin esimerkiksi terveydenhuollon henkilökunta käyttää ihmisen anatomiaan liittyvää sanastoa, ja me vegaanit ajattelemme ympäristöasioita muidenkin puolesta.

   Lainaa

  38. Takkuinen hilleri 28.7.2021 10:56
   Tulos: +4 (14 ääntä)
   On muuten vaarallista, jos noin nuorella alkaa jo halko lahota. Kai täti tai äiti ottivat virtsanäytteen, jos vaikk sieltä löytyisi jokin lahoamista edistävä ainesosa.

   Lainaa

  39. Tulos: +6 (12 ääntä)
   Haloo. Täällä puhuu minun mummoni.

   Lainaa

  40. Pikku karhu 28.7.2021 12:20
   Tulos: -12 (22 ääntä)
   Nämä ei ole hauskoja muille, kuin niiden lasten omille vanhemmille. Se että joku muistaa sanan väärin tai ei ymmärrä jotain asiaa, ei pitäisi olla hauskaa ylipäätään, oli henkilön ikä mitä tahansa.

   Lainaa

  41. Tönkkö kana 28.7.2021 13:56
   Tulos: +12 (18 ääntä)
   Johtimeton matelija: Eiköhän tuo oo lempinimi, tuskin kolmeviikkosta vauvaa on vielä ehditty kastaa.
   Pipi on tietysti lempinimi. Kokonimi on Pippeli.

   Lainaa

  42. Tulos: 0 (10 ääntä)
   Eikös vauva-palsta ole jo näitä varten?

   Lainaa

  43. Sulkijaton ampiainen 30.7.2021 6:46
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   Leppymätön lammas: Mua häiritsee vaan toi vauvan nimi, onko muka mennyt läpi maistraatissa
   Helposti häiriintyvä ihminen

   Lainaa

  44. Tulos: -2 (2 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Ninan kannattaisi ehkä kuitenkin katsahtaa peiliin ja pohtia, kannattaako mukulille hankkia lisääntymiskykyisiä leluja.
   Oot saanu miinusta, kun kirjoitit mukulille etkä mukuloille.

   Lainaa

  45. Tulos: +1 (1 ääni)
   Voi nyt yksi ihme sentään. Lapset, joilla on samat vanhemmat, ovat sisaruksia. Lapset, joilla on yksi yhteinen vanhempi (oli se sitten äiti tai isä), ovat keskenään sisarpuolia. Tuolla mokalla tosin ei ollut mitään tekemistä tämän asian kanssa.

   Lainaa

  46. Kallistunut piimä 24.8.2021 12:57
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kyllä lapsijutut ovat hauskoja. Eivät kaikki tietenkään, mutta ei kaikki Perttien ja Mirkkujenkaan jutut aina hauskoja ole. Ihmisten huumoria kun ei voi niputtaa samaan, jolloin epäkiinnostavat jutut voi vaan skippaa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: isäpuoli, kuva, lapset, lelut, lisääntyä, rakko halkeaa, sanonnat, sanonta