Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 409

Sain potkut kirpputorilta – tämä sana oli liikaa.
Suurenna näkymä
Kirpputorin löytöjä, osa 409
Ilman lukijoita emme saa materiaalia. Muista jakaa, jotta voimme julkaista tasaiseen tahtiin myös koko kesän ajan. Lähetä linkki kaverille, jaa Facebook-ryhmässä tai vaikka seinälläsi. Jokainen jako auttaa!

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 49 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Sukka hai 8.6.2021 0:27
   Tulos: +627 (629 ääntä)
   Pussi_kortti..

   Lainaa

  2. Tulos: +424 (426 ääntä)
   Millalla on logiikka, noin sitä myydään tavaraa!

   Lainaa

  3. traumcity 8.6.2021 0:30
   Tulos: +244 (312 ääntä)
   Se on kevytkenkäiselle ihan yks ja sama onko päällä mekko vai hame.

   Lainaa

  4. Apea mandariini 8.6.2021 0:40
   Tulos: +385 (461 ääntä)
   En kyllä ymmärrä miten ihmeessä ihmiset huoletta sotkevat hameen ja mekon keskenään, sama asia kuin jos puhuisi housuista haalareina tai päinvastoin. Toinen peittää sekä ylä- että alakroppaa, toinen vain alakroppaa. Siltikin kaikista käsittämättömintä tässä on se, miten joku voi tästä mielensä niin kovin pahoittaa että hankkii toiselle potkut fb-kirpparilta...

   Lainaa

  5. Käyttämätön mango 8.6.2021 0:58
   Tulos: -18 (58 ääntä)
   Tua taitaa olla oikein prosenttijengin kunniajäsen.

   Lainaa

  6. Tulos: +273 (283 ääntä)
   Harmittaa kun kuppi ei ole täysin eli 1000% hopeata.

   Lainaa

  7. Puluparka 8.6.2021 1:42
   Tulos: +152 (160 ääntä)
   Sinänsä Tua on etäisesti oikeilla jäljillä, että (hopeapitoisuuden) prosentteja se 925-merkintä siinä tarkoittaa, mutta merkintä toki on aivan päin honkia.

   Lainaa

  8. Viriili piikkisika 8.6.2021 1:46
   Tulos: +5 (123 ääntä)
   Apea mandariini: En kyllä ymmärrä miten ihmeessä ihmiset huoletta sotkevat hameen ja mekon keskenään, sama asia kuin jos puhuisi housuista haalareina tai päinvastoin. Toinen peittää sekä ylä- että alakroppaa, toinen vain alakroppaa. 
   Mulle avoke aina nauraa kun en oikeen meinaa ikinä muistaa kumpi on vyötärö ja kumpi lantio...
   Ja siis muutoin oon ihan perusterve 28-vuotias. 
   En tiedä mikä siinä oikein on. Ja oikeastaan nyt kun tätä asiaa tässä mietin, niin lantionpohjanlihasten kauttahan sen vois varmaan muistaa. Mut siis oikeesti – vyötärö. Kylhän se nyt vois tarkoittaa ihan kumpaa vaan.  

   Lainaa

  9. Tulos: +114 (172 ääntä)
   Viriili piikkisika: Mulle avoke aina nauraa kun en oikeen meinaa ikinä muistaa kumpi on vyötärö ja kumpi lantio...Ja siis muutoin oon ihan perusterve 28-vuotias.  En tiedä mikä siinä oikein on. Ja oikeastaan nyt kun tätä asiaa tässä mietin, niin lantionpohjanlihasten kauttahan sen vois varmaan muistaa. Mut siis [...]
   Mulla taas menee sekasin hiusharja ja kampa. Oon 27-vuotias, korkeakoulun käynyt ja lukiossa kirjotin äikästä L:n. Mut siis kampa ja harja. Samaa tarkotusta varten ja molemmissa on piikkejä, jotka selvittää takut??? Ei mun pää pysty ymmärtämään eroa. Nykyään ajattelen aina hammasharjan kautta, et harjan on oltava se, jossa on useemmassa rivissä piikit, koska hammaskampa olis aika epämukava.

   Lainaa

  10. Ryhmätön luumu 8.6.2021 2:26
   Tulos: +107 (115 ääntä)
   Ehkä tuon 300-grammaisen kupin tekemiseen on jotenkin onnistuttu tuhlaamaan melkein kolme kiloa hopeaa.

   Lainaa

  11. Ovela perhonen 8.6.2021 2:30
   Tulos: +33 (73 ääntä)
   Elli: Mulla taas menee sekasin hiusharja ja kampa. Oon 27-vuotias, korkeakoulun käynyt ja lukiossa kirjotin äikästä L:n. Mut siis kampa ja harja. Samaa tarkotusta varten ja molemmissa on piikkejä, jotka selvittää takut??? Ei mun pää pysty ymmärtämään eroa. Nykyään ajattelen aina hammasharjan kautta, et [...]
   Onkohan lapsuudessasi joku käyttänyt sanoja väärin? Esim. puhunut aina hiusten kampaamisesta, vaikka kotoa löytyisi vain harja? En muuten keksi, miten nämä voisi sekoittaa. 
   Lantio-vyötärö sekaannuksen tavallaan ymmärrän, koska sanaa vyötärö käytetään usein väärin esim. sanassa vyötärölaukku. Joskus farkkujenkin yhteydessä olen kuullut puhuttavan vyötäröstä, vaikkeivät ne sinne asti yltäisikään. 

   Lainaa

  12. Viiksetön harakka 8.6.2021 5:16
   Tulos: +16 (36 ääntä)
   Puluparka: Sinänsä Tua on etäisesti oikeilla jäljillä, että (hopeapitoisuuden) prosentteja se 925-merkintä siinä tarkoittaa, mutta merkintä toki on aivan päin honkia.
   Ja kyseisen hopean kilonhinnalla tuota maksaisi vain 153.3€

   Lainaa

  13. Ratkiriemukas kultakala 8.6.2021 5:40
   Tulos: +80 (82 ääntä)
   Viiksetön harakka: Ja kyseisen hopean kilonhinnalla tuota maksaisi vain 153.3€
   Toki muotoilusta yms maksetaan lisää, ei hopeakorujakaan usein myydä kirppiksillä pelkän maailmanmarkkinahinnan mukaan.

   Lainaa

  14. Vastapuikea sarvikuono 8.6.2021 6:14
   Tulos: +123 (127 ääntä)
   Jepjep. Varmasti joku haluaa ostaa Waltti pussikortin käytettynä kalliimmalla, kun sen käyttö on loppumassa. 😂

   Lainaa

  15. Tulos: +15 (25 ääntä)
   Viiksetön harakka: Ja kyseisen hopean kilonhinnalla tuota maksaisi vain 153.3€
   Tuo kuppi nyt on ihan idioottimainen joka tapauksessa mutta raaka-aineen kilohinnan käyttäminen lähes minkä tahansa valmistetun tuotteen hinnoittelussa on aika hölmöä sekin. Toki voihan se sitä ohjata esim tällaisessa tarkoituksessa ja tuo 153,30 jonka jostain hatusta vedit on jo aika paljon rahaa joten ehkä tuo HP ei ihan pielessä olekaan.

   Lainaa

  16. Tulos: +53 (59 ääntä)
   Eikös tuo Waltti kortti ollut henkilökohtainen? Ainakin silloin vuosia sitten, kun itse sen hommasin.

   Lainaa

  17. Tulos: +31 (31 ääntä)
   Viiksetön harakka: Ja kyseisen hopean kilonhinnalla tuota maksaisi vain 153.3€
   Ei muuten riitä mitenkään. Hopean maailmanmarkkinahinta on just nyt 0,73e/g. Jos kuppi tosiaan painaa 300g (silmämääräisesti voi hyvinkin painaa), sen sisältämä puhdas hopea harkoksi muutettuna maksais pörssissä 202.57e. Siihen tottakai työn hinta päälle.

   Lainaa

  18. Tulos: -22 (52 ääntä)
   Sam: Eikös tuo Waltti kortti ollut henkilökohtainen? Ainakin silloin vuosia sitten, kun itse sen hommasin.
   niitä saa sekä henkilökohtaisena että haltiakohtaisena. Haltiakohtaista korttia voi käyttää esimerkiksi muut saman perheen jäsenet. Meillä haltiakohtainen kortti jota käytetään porukalla.

   Lainaa

  19. Seurattu mäyrä 8.6.2021 7:58
   Tulos: +7 (21 ääntä)
   Ryhmätön luumu: Ehkä tuon 300-grammaisen kupin tekemiseen on jotenkin onnistuttu tuhlaamaan melkein kolme kiloa hopeaa.
   Tai sitten juuri toisin päin. Raaka-aineena on käytetty reilu 32g hopeaa, ja lopputuotteeseen on päätynyt 925% lähtömateriaalista.

   Lainaa

  20. Tulos: +61 (63 ääntä)
   Ratkiriemukas kultakala: Toki muotoilusta yms maksetaan lisää, ei hopeakorujakaan usein myydä kirppiksillä pelkän maailmanmarkkinahinnan mukaan.
   Tästä hyvä esimerkki: Kalevala-Korun  hopeinenTalon sydän -kääty maksaa koruliikkeessä 200 euroa. Sen sisältämän hopean maailmanmarkkinahinta on melko tarkkaan kahdeksan euroa.

   Lainaa

  21. Myötätunnoton hilleri 8.6.2021 8:04
   Tulos: +235 (241 ääntä)
   Waltti: niitä saa sekä henkilökohtaisena että haltiakohtaisena. Haltiakohtaista korttia voi käyttää esimerkiksi muut saman perheen jäsenet. Meillä haltiakohtainen kortti jota käytetään porukalla.
   Ootteko te semmoisia pieniä metsänhaltioita vai semmosia LOTR tyyppisiä?

   Lainaa

  22. apinaattori 8.6.2021 8:27
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Nhtmf: Millalla on logiikka, noin sitä myydään tavaraa!
   Eikä ole isomman väliä hinnallakaan, vitosen tavara ja hän maksaa ilolla vaikka kympin. Ku ei oo paljon mitään lisää. Taitaa olla liikaa rahaa, iskällä.

   Lainaa

  23. Palanut alpakka 8.6.2021 10:12
   Tulos: -4 (28 ääntä)
   Apea mandariini: En kyllä ymmärrä miten ihmeessä ihmiset huoletta sotkevat hameen ja mekon keskenään, sama asia kuin jos puhuisi housuista haalareina tai päinvastoin. Toinen peittää sekä ylä- että alakroppaa, toinen vain alakroppaa. Siltikin kaikista käsittämättömintä tässä on se, miten joku voi tästä mielensä niin kovin pahoittaa että hankkii toiselle potkut fb-kirpparilta...
   Hihaton, bandeau-tyyppinen mekko sekottuu helposti hameeseen, se kun on saman muotoinen kuin hame

   Lainaa

  24. Epämiehekäs maito 8.6.2021 11:03
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Yksi juoppo yritti joskus myydä "kuukausikorttiaan" parilla kympillä prisman parkkipaikalla. Oli kuulemma nimenomaan se kuukausikortti. Milläs todistat että se on sellanen, eikä tyhjä kuuden euron bussikortti? Ei sillä, en olisi ostanut kuitenkaan. Yritti vielä tinkiä että jos vaan kävisin ostamassa vaikka kymmenen kaljaa niin antaa sen sitten vaihdossa.

   Lainaa

  25. Tulos: -25 (39 ääntä)
   "Itse oletan että myin hametta" Miten voi olla epäselvää itselle mitä tuli tehtyä? Ja mitä hän oikeasti sitten myi, huumeita? Koiria? Kissansilmiä?

   Lainaa

  26. Tulos: +8 (16 ääntä)
   Nhtmf: Millalla on logiikka, noin sitä myydään tavaraa!
   No onhan sillä. Pitäähän nyt välikäsienkin saada jonkinlainen kate myydystä tuotteesta. Vaikka onhan Millan marginaali nyt ihan jäätävä, varsinkin kun hän ei enää tuo tavaralle mitään lisäarvoa.

   Lainaa

  27. Tulos: +40 (42 ääntä)
   Päivi: "Itse oletan että myin hametta" Miten voi olla epäselvää itselle mitä tuli tehtyä? Ja mitä hän oikeasti sitten myi, huumeita? Koiria? Kissansilmiä?
   Tulkitsin tämän niin, että hän oletti ryhmästä erottamisen johtuneen tästä. Eli "itse oletan, että (sain potkut koska) myin hametta, joka olikin sitten mekko".
   Kummallinen lause joka tapauksessa. 

   Lainaa

  28. Tulos: +10 (28 ääntä)
   Apea mandariini: En kyllä ymmärrä miten ihmeessä ihmiset huoletta sotkevat hameen ja mekon keskenään, sama asia kuin jos puhuisi housuista haalareina tai päinvastoin. Toinen peittää sekä ylä- että alakroppaa, toinen vain alakroppaa. Siltikin kaikista käsittämättömintä tässä on se, miten joku voi tästä mielensä niin kovin pahoittaa että hankkii toiselle potkut fb-kirpparilta...
   Elli: Mulla taas menee sekasin hiusharja ja kampa. Oon 27-vuotias, korkeakoulun käynyt ja lukiossa kirjotin äikästä L:n. Mut siis kampa ja harja. Samaa tarkotusta varten ja molemmissa on piikkejä, jotka selvittää takut??? Ei mun pää pysty ymmärtämään eroa. Nykyään ajattelen aina hammasharjan kautta, et [...]
   Olen mies ja kasvoin pelkästään siskojen ja äidin kanssa. Koko elämäni about 15 vuotiaaksi asti, kutsuin kampaa harjaksi ja harjaa kammaksi. Samoin mekkoa hameeksi ja hametta mekoksi. Vieläkin kolmekymppisenä tuntuu jotenkin "väärältä" käyttää niitä oikeita nimiä.

   Lainaa

  29. Kekseliäs mandariini 8.6.2021 14:02
   Tulos: +86 (88 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Ootteko te semmoisia pieniä metsänhaltioita vai semmosia LOTR tyyppisiä?
   Kortinhaltioita. Sellaisia, jotka suojelevat yliluonnollisin keinoin bussikortteja käytöstäpoistolta. Luulisin.

   Lainaa

  30. Peruuttamaton riikinkukko 8.6.2021 17:45
   Tulos: +2 (24 ääntä)
   Mulla on mekko, jossa on spagettiolkaimet. Jos ne olkaimet laittaa piiloon mekon sisään, sitä vaatekappaletta voi käyttää hameena. Mistähän sillä vois saada bannin? 🤔

   Lainaa

  31. Tulos: +50 (52 ääntä)
   Kekseliäs mandariini: Kortinhaltioita. Sellaisia, jotka suojelevat yliluonnollisin keinoin bussikortteja käytöstäpoistolta. Luulisin.
   * pussi kortteja.

   Lainaa

  32. Tulos: +8 (24 ääntä)
   Jos hametta ja mekkoa ajattelee, niin kannattaa googlettaa kokohame. Eli on paljon ihmisiä, jotka puhuvat mekosta kokohameena ja hameesta puolihameena.

   Lainaa

  33. Rapsakas soturi 8.6.2021 23:22
   Tulos: +19 (33 ääntä)
   Toivottavasti en nyt saa potkuja Feissarimokista, kun mulle on mekko aika vieras sana. Kaikki ne hameet/mekot/leningit ym. vaan taipuu mun suussa hameiksi. Johtuukohan siitä, että kotona lapsuudessa kaikkia noita kutsuttiin hameiksi. Mekko-sanan opin vasta aikuisiällä, ja vaatii vieläkin hieman ponnisteluja miettiä että mitä se sana tarkoittikaan. Olkaa armolliset. En halua potkuja täältä, vaikka tunnustinkin.

   Lainaa

  34. Sitruunakoi 9.6.2021 1:03
   Tulos: -33 (41 ääntä)
   Rapsakas soturi: Toivottavasti en nyt saa potkuja Feissarimokista, kun mulle on mekko aika vieras sana. Kaikki ne hameet/mekot/leningit ym. vaan taipuu mun suussa hameiksi. Johtuukohan siitä, että kotona lapsuudessa kaikkia noita kutsuttiin hameiksi. Mekko-sanan opin vasta aikuisiällä, ja vaatii vieläkin hieman [...]
   Jotain akkojen rättejä ne kaikki on.

   Lainaa

  35. Kummikäki 9.6.2021 11:55
   Tulos: +51 (51 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Ootteko te semmoisia pieniä metsänhaltioita vai semmosia LOTR tyyppisiä?
   Ei sinne Mordoriin ihan tuosta noin vain kävellä. Pitää olla pussi kortti.

   Lainaa

  36. Tulos: -1 (9 ääntä)
   Ryhmätön luumu: Ehkä tuon 300-grammaisen kupin tekemiseen on jotenkin onnistuttu tuhlaamaan melkein kolme kiloa hopeaa.
   Kuppi on ”hand made in ITALY”, mistä voi jo etuseen päätellä että hopeaa kyllä osataan tuhlata.

   Lainaa

  37. Harmaa soturi 9.6.2021 12:58
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Pelkkä pussi, kortti ei sisällä matkoja. 10€/pussi.

   Lainaa

  38. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Epämiehekäs maito: Yksi juoppo yritti joskus myydä "kuukausikorttiaan" parilla kympillä prisman parkkipaikalla. Oli kuulemma nimenomaan se kuukausikortti. Milläs todistat että se on sellanen, eikä tyhjä kuuden euron bussikortti? Ei sillä, en olisi ostanut kuitenkaan. Yritti vielä tinkiä että jos vaan kävisin ostamassa vaikka kymmenen kaljaa niin antaa sen sitten vaihdossa.
   Yleensä netistä tai sovelluksella pystyy kortin tiedot tarkistamaan. 
   Walttikortin tiedot voi sovelluksen avulla tarkistaa jopa vaan vilauttamalla korttia puhelimen lähellä, jos puhelimesta tietyt ominaisuudet löytyy. 

   Lainaa

  39. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Kurikassa on tarkkaa mitä myyrään ja millä nimellä, mekko on tanttu ja hame on hame. Tanttu on pitkä malli, jossa on yläosakin mukana. Etelä-pohjanmaan murtehes ei tunneta armoa. 😅

   Lainaa

  40. ihanmummovaan 9.6.2021 19:36
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   CamitaKay: Kurikassa on tarkkaa mitä myyrään ja millä nimellä, mekko on tanttu ja hame on hame. Tanttu on pitkä malli, jossa on yläosakin mukana. Etelä-pohjanmaan murtehes ei tunneta armoa. 😅
   Ja Jalasjärvellä hames on hames. Vaikka se nykyysin Kurikkahan kuuluuki.

   Lainaa

  41. Tulos: +12 (12 ääntä)
   traumcity: Se on kevytkenkäiselle ihan yks ja sama onko päällä mekko vai hame.
   Näinhän se on, mutta en silti ymmärrä miksi tässä yhteydessä piti mainita, että helmat on jatkuvasti korvissa.

   Lainaa

  42. Sisin maahinen 9.6.2021 23:05
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Waltti: niitä saa sekä henkilökohtaisena että haltiakohtaisena. Haltiakohtaista korttia voi käyttää esimerkiksi muut saman perheen jäsenet. Meillä haltiakohtainen kortti jota käytetään porukalla.
   Olen varma, että tähän on jo laitettu useita Legolas-vitsejä tmv. En siksi viitsi laittaa omaani tästä aiheesta. Sen sijaan keksin uuden aihetta sivuten.
   – Mitä Aragorn teki Rivendellin bileissä?
   – Oli haltioissaan!

   Lainaa

  43. Suomalainen 10.6.2021 16:07
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Viiksetön harakka: Ja kyseisen hopean kilonhinnalla tuota maksaisi vain 153.3€
   Tarkoitit ehkä "kilohinnalla" ja "153,3€".

   Lainaa

  44. Tulos: +6 (12 ääntä)
   Elli: Mulla taas menee sekasin hiusharja ja kampa. Oon 27-vuotias, korkeakoulun käynyt ja lukiossa kirjotin äikästä L:n. Mut siis kampa ja harja. Samaa tarkotusta varten ja molemmissa on piikkejä, jotka selvittää takut??? Ei mun pää pysty ymmärtämään eroa. Nykyään ajattelen aina hammasharjan kautta, et [...]
   Paita ja pusero. En tosin ihan vieläkään ymmärrä mikä näiden ero on.

   Lainaa

  45. Tulos: +1 (1 ääni)
   Perus Kainuu... 🤣🤣

   Lainaa

  46. Tervetullut undulaatti 14.6.2021 11:13
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Waltti: niitä saa sekä henkilökohtaisena että haltiakohtaisena. Haltiakohtaista korttia voi käyttää esimerkiksi muut saman perheen jäsenet. Meillä haltiakohtainen kortti jota käytetään porukalla.
   Mutta eikös koko haltiaklaani ole samaa perhettä?

   Lainaa

  47. Kärkäs seppä 16.6.2021 19:51
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Viriili piikkisika: Mulle avoke aina nauraa kun en oikeen meinaa ikinä muistaa kumpi on vyötärö ja kumpi lantio...Ja siis muutoin oon ihan perusterve 28-vuotias.  En tiedä mikä siinä oikein on. Ja oikeastaan nyt kun tätä asiaa tässä mietin, niin lantionpohjanlihasten kauttahan sen vois varmaan muistaa. Mut siis [...]
   Sama täällä! Laulan aina mielessäni "anna lantion pyörii, huuda wou wou wou", jotta muistan, kumpi oli se, mikä pyörii.

   Lainaa

  48. Letittämätön kärpänen 29.7.2021 9:31
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Jos tarvii rahaa, niin pakko pyytää enemmän kuin mihin hintaan ostaa, eihän siitä muuten jää voittoa.

   Lainaa

  49. Tulos: +1 (1 ääni)
   925 on aidon hopean leima. Tossa on vaan toi prosenttimerkki lipsahtanut mukaan.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: 925, bussikortti, hinta, hopea, kirppari, kirppis, kirpputori, koirat, kuva, ruokakippo, ruokakuppi